Referat fa netværksmøde, høretekniske hjælpemidler, marts 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fa netværksmøde, høretekniske hjælpemidler, marts 2010"

Transkript

1 Referat fa netværksmøde, høretekniske hjælpemidler, marts 2010 Til stede: THI Århus, HI Ålborg, CFK Herning, CRS Odense, CHK Åbenrå, KC Esbjerg, CSV København, VISP Næstved, CSU Slagelse, KC Hillerød, CKHM Vejle, KC Bornholm, CSU Roskilde. I alt 20 deltagere. Afbud fra KC Region H, som har valgt afholde egne firmadage i stedet for. 1) Runden fra de fremmødte THI-Århus: Camilla Guldberg, audiologopæd, Lars Henning Andersen, specialkonsulent: THI høreafdelingen bliver mindre og mindre fordi kommunerne trækker de generelle ydelser hjem, dvs. træffetid, høreomsorg, justeringer og THM. Har haft et lokale til afprøvninger, men det er nu nedlagt. De fleste ydelser indenfor serviceloven klarer de fleste kommuner selv. Dvs. at hørepædagogerne er på vej til slet ikke at skulle kunne noget om tekniske hjælpemidler. Specialkonsulenten har stadig erhvervssagerne i samtlige kommuner også vedr. THM. HI Ålborg: Erik Stapris, hørepædagog: Samtlige kommuner i Region N undtagen 3 ude vest på køber ydelserne. Der bevilges ikke en dørklokke uden at hørepædagogerne spørges. 15 hørepædagoger + 5 vejledere. En uddannelsesstilling og en arbejdsprøvning/tekniker. Har lavet et statistisk materiale for alle deres bevillinger på THM i 2009 så der er et overblik over hvad der er blevet bevilget. Lavet en FM undersøgelse og 7 er i gang med opfølgning. CFK Herning: Helle Bit Madsen, hørekonsulent: Har alle kommuner som hidtil og alle ansøgninger via CFK Hørepædagog, en audiologopæd, en specialkonsulent, en audiologiassistent KC Bornholm Karina Larsen Pihl, audiologopæd: 1½ hørepædagog, ½ audiologiassistent og en vejleder der er inde i THM Har positive erfaringer med bevillinger. CSV København: Maiken Hansen, hørekonsulent, Jens Winther, Sektionsleder: Er som det plejer, har kun adgang til Phonic Ear som leverandør. Må ikke ansøge om supplerende hjælpemidler til fx Icom, Connectline osv. Forhandler med kommunen om at få lov til at søge disse. Kommunen ønsker meget grundige ansøgninger også på dørklokker. CSV prøver at få afdramatiseret det og kun lave enkle ansøgninger til småting og større ansøgninger til FM

2 CHK Åbenrå: Jette Damsø Johansen, specialkonsulent: Dækker endnu hele det gamle amt med abonnementsordning. Har bevillingskompetencen på THM. Anbefaler særlige høreapparater til dem der har behov for specifikke typer til THM/FM. Ny Kontorchef (fra Vejle) ønsker at de skal over på ydelser i stedet for abonnement. Er ved at flytte til Bov fra Åbenrå. Visp, Næstved: Henrik Mors, special- og hørekonsulent, Berit Møllevang, hørekonsulent: Ligner sig selv næsten efter reformen. Alle THM er indenom Visp. I Næstved har de myndighedsansvar på både THM og høreapparater. Administrerer ordningen for 4 andre kommuner Nyt problem at firmaerne har hjulpet høreklinikken med justeringer og så samtidig har lavet reklame for de yderligere THM, dvs. typisk de apparatspecifikke. KC, Hillerød: Ejgil Laulund, tale-hørepædagog: Er helt ny på området. Har været stammeunderviser siden Er med for at lære og spørge. KC er fuldt ud takstfinansieret og laver stor udredning inden der er bevilling til at lave afprøvninger. CKHM, Vejle: Camilla Andreassen, hørekonsulent, Charlotte Riborg, hørekonsulent: Næsten det gamle amt, men Fredericia ønsker at trække ydelsen hjem og vil ansætte 1 til at løse hele den hørepædagogiske opgave. Løber stærkt, manglet en barselsvikar. Har søgt at styrke samarbejdet med kommunernes sagsbehandlere, fx oplæring i at der er forskel på en telefon og en telefon. KC Esbjerg Betina Linden, hørekonsulent, Jørgen Windeballe, hørekonsulent: Dækker 5 kommuner Afprøver THM på besøg, men bruger ellers GH teknik til at lave afprøvninger. Har fået problemer med få fjernbetjeninger til høreapparater. Der er brugt tid på EU udbudsmateriale til alle THM. Forsinket på grund af en procedurefejl. Har i alt 8 kommuner i udbud sammen. Jørgen har deltaget med næsten al sin arbejdstid med at lave udbudsmaterialet. CRS Odense Helle Mikkelsen, hørekonsulent, Christina Ahler, hørekonsulent: Hele Fyn m øer, abonnement Alle THM går gennem CRS, har lager på FM/genbrug Har et forsøg med Kerteminde kommune vedr. valg af høreapparatleverandør efter ørelægen har ordineret.

3 CSU Slagelse Inger Juul, hørekonsulent, Francis Berg, audiologopæd: Alle THM gennem CSU. Har problemer med en leverandør, der sælger et billigt høreapparat til borgeren, der derefter har brug for FM for at kunne høre. Hvordan forholder vi os til de firmaspecifikke THM? To indsatsområder: en evaluering og en afdækning af behovet for THM Er 5½ nu men nednormeres til 5 hørekonsulenter. Der er en stilling pr. 1/9 Indsats overfor kommunerne vedr. både høreapparater og THM. CSU Roskilde: Anne-Mette Flinch, hørekonsulent: Dækker fortsat det gamle område som abonnement. Har myndighedsansvaret i Roskilde kommune både høreapparater og THM. Er blevet nednormeret til 4 hørepædagoger i praksis 3 for tiden. En er frikøbt til at bevilge høreapparater og få et overblik over økonomi og kvalitet i behandlingen. Diskussion: Den nye lovgivning pr. 1/10 om fritvalgsordningen (ikke vedtaget endnu) blev diskuteret. Der ligger et lovforslag om frit valg af leverandør af THM. 2fsom_fremsat.htm&p=1 Det kan betyde at der i hver kommune skal laves en beskrivelse af THM og serviceniveau/priser så borgeren kan vælge at få tilskud til selv at købe et andet produkt end de kan få bevilget. Vi diskuterede betydningen af udbudsmateriale i den forbindelse. 2) Nyt og skidt? Gammelt og godt? Medbring evt. THM du synes bør omtales. Ingen havde noget med, men vi talte kort om en TA 80 (teleforstærker til telefon) og en Comet 90 telefon med tele og forstærkning. Begge er udgået, men havde særlige kvaliteter, der ikke er blevet erstattet af tilsvarende produkter. 3) TV afprøvning af diverse nye bluetooth sendere/modtagere. Voiis med Icom, Voiis med Streamer, Connectline med streamer. Store problemer med at få senderne til at virke med TV (Samsung, Fladskærm) Vi brugte næsten ½time til at få det til at virke. Et godt eksempel på, hvor svært det kan være at afprøve i hjemmet. Signalet er svagt på Voiis med Epoq apparat, men bedre med Connectline. Dette er det eneste vi kan sammenligne med i dag. Der vil være behov for at kunne justere høreapparatet til et streamerprogram.

4 Jette: Der er behov for at kunne ensrette udstyret med bluetoothsignalet. Har talt med en tekniker fra TDC, der mener at bluetooth er som det er, men kan spærres til kun at virke med nogen modtagere Erik: Connectline er dedikeret til at kunne tale med en fastnetbluetooth. Den fra telefonen skal overrule TV-connecten. Ejgil: forskellige versioner af bluetooth kan skabe problemer. Man skal sikre sig at telefonen kan opdateres på BT evt. via nettet eller sende den ind til leverandøren. Der er opdateringsprogrammer i Icom og Epoq til nyeste BT version. LPS-5 (den nye Nokia mobilslynge) virker fint til BT. Opsamling: Der vil være behov for at få ensartede regler på området. Hvordan sikrer vi os at lyden er ok i et TV? Før i tiden satte vi en mikrofon foran højttaleren indtil vi forlangte at der skulle være scartstik i Tv før vi kunne hjælpe. Kan vi forlange at der er fx audioudgang i TV eller kan vi forlange at der tilsluttes ekstra forstærkning og højttalere på et TV med dårlig lyd førend vi forbedrer med THM? Valg af høreapparat: Hvordan kan vi som vejledere gå op mod et udleveret høreapparat, hvis det ikke kompenserer nok for hørenedsættelsen. Skal vi overveje hvordan virkeligheden overhaler os og se mere varieret på hvornår vi søger ekstra THM? CRS Lone Kondrup er ved at skrive til ministeriet for at få dilemmaet afklaret. Tænk : Test af TV Lyd Lydkvaliteten er primært en subjektiv bedømmelse af 3 trænede paneldeltagere. 3 forskellige lydspor bedømmes, for at dække de lydtyper man typisk oplever på tv. Det er klassisk musik, pop musik og tv drama, med både mandlige og kvindelige stemmer henover baggrundsmusik. Tekniske målinger udføres for at klarlægge hvor højt højttalerne kan spille og stadig lyde godt og om hele spektret fra bas til diskant kommer behageligt til udtryk. Når lyden bliver digital i alle TV er den boks (eller hvad det bliver) så et hjælpemiddel eller skal borgeren selv sørge for at anskaffe grundudstyret, så der kan tilsluttes særligt THM? Eget ansvar for sit nye produkt Vejledning i forhold til at anskaffe et TV, som kan samarbejde med et bestående hjælpemidler. Lov om tilgængelighed igen igen. Snak med Delta: Er det muligt at få lavet en test af FM contra Digital signalbehandling 4) Telefoner, IP telefoni mm. TDC webtekst afløser teksttelefonen. Man skal tilmelde sig webtekst og tilslutte sin pc. Det er også muligt at benytte mobiltelefonen. Fremover skal man selv anskaffe PC.

5 ANC videotelefon. Kræver at begge har videotelefon. Vi kan opnå samme features på pc med webcam og en god hastighed og processor. CSU Slagelse er blevet kontaktet vedr. ANC telefonen og har set den demonstreret. Den har god hastighed og opløsning. Trådløse telefoner. Ingen nye på markedet, men Siemens Gigaset E 360 er med bluetooth og vibrator og medhør. Doro klaptelefonen/mobil er rigtig god. Hvis man støder ind i en, der ikke taler dansk, opgraderes den gratis hos Doro. PC-telefoni: Alm forstærketelefon kan benyttes i modemudgangen. CRS: en bruger har afprøvet 10 mobiler og fundet Nokia 5800 som den bedste. Easy Phone kun med 5 faste opkald. Benyttes af en døvblind som nødkald. Big Easy, stor og nem at trykke på. Ikke så god lyd som håbet, heller ikke med telespolen. Problemer med at nyere mobiltelefoner mangler stik til headset/teleslynger. Hearitall: Erfaringer siden sidst. Flere har fået den opdateret, men ikke fået den brugt endnu. Flere har oplevet problemer efterfølgende. Hillerød har benyttet den med held, dvs. 4 kendte, der er meget tilfredse. Både telefoner og TV og til kommunikation Andet udstyr: Til kommunikation: Contego, Conversor, Cm-1, Amigo T10 mere kraftig end MyLink m ZoomLink, Til erhvervsaktive er det mest Phonaks produkter med modtagere. Hjælpemidler til firmaspecifikke løsninger: CRS skal som udgangspunkt søge universelle løsninger. Hvis man ikke selv kan installere og parre enhederne, skal man ikke have hjælpemidlet. Vi er enige om at det bedste er at søge holdbare og fremtidssikrede løsninger, fx tele. CI og kommunikationsudstyr: CRS: FM udstyr typisk, Phonaks produkter over tele, bl.a. fordi der ikke er audioindgang på den nye fra Bionics. Smartlink typisk til telefoni, ellers nok med Zoom link. Jette, Åbenrå: Comfort Audios fremstød har givet flere forespørgsler. Der er somme tider vanskeligheder med modtagerne, at de giver meget lyd, der bliver til støj. Disse får en halsslynge i en overgangsperiode. ARC fra Oticon, en FM modtager som halsslynge, der kan kommunikere med alle FM sendere også med J-båndet. CSV: lader brugerne prøve forskellige løsninger. Oplever at flere kommer fra Gentofte med ønsket om at få Comfort Audio. Det er svært at bremse sådan en afprøvning. Odense gør det også. Vi må lave fælles front og få CI centrene til at afholde sig fra at starte afprøvning.

6 4) Telefoner/IP telefoni, hvilke telefoner duer til hvad? Udgår som øvelse. 5) Undersøgelse af halsslynger til mobil, Delta Der er i dag kommet mail fra Delta om hjælp til at indsamle udstyr. A-MF sender mailen til alle sammen med referatet 6) Fremtidige netværksmøder og seminarer. Har vi behov for et seminar? ja. Vi beder om 3 dage i 2011, dvs. 2 dage seminar + 1 dag netværk i sammenhæng, internat i marts, Castberggård. Teknik, det vil være godt at lave blindtest af udstyr. Opsætte forskellige løsninger og så lytte på dem med samme modtagere hele tiden. Gerne uden firmaerne er til stede/de er til stede, men deltager ikke i testen direkte, sætter kun udstyret op. Lovgivning, grænser for bevillinger, fælles retningslinjer, lave en God praksis på området, fx en arbejdsgruppe der laver et oplæg der udsendes inden. Hvilke krav har vi til udredning og ansøgningen? hvad er det der bliver efterspurgt, hvad kan vi honorere. Åbenrå har nogle skemaer som borgeren skal udfylde. Odense har dagbogsmateriale til afprøvningsfasen osv. Læseplanerne for THM scannes og sendes med referatet. Kan vi bruge Dantale i en afprøvning med kommunikationsudstyr? skelneprøve Litteraturstudier på området? Evidens? Videnscentret? De nordiske lande er de eneste lande med samfundsbaseret THM. Alle andre steder køber man det selv. Samspil mellem institutter og kommuner hvad kan vi gøre, vores rolle? Foldere om nyt TV og hva så?, ingen fastnet og hva så? Osv. Sparring også uden firmaerne. Det at have bevillingskompetencen er en ny rolle. Ref. Anne-Mette Flinch

Program for netværksmøde vedr. Høretekniske hjælpemidler DTHS netværksgruppe

Program for netværksmøde vedr. Høretekniske hjælpemidler DTHS netværksgruppe Program for netværksmøde vedr. Høretekniske hjælpemidler DTHS netværksgruppe Tid og sted: 23.marts 2011, kl. 9.30 til 24. marts 2011 kl. 15.30 Fredericia Vandrerhjem, Vestre Ringvej 98, 7000 Fredericia.

Læs mere

Høreafdelingen. Tinnitus. CI. CI, høreklinik. Tinnitus. CI. Børn. Erhvervsaktive. Høreklinik. Unge. Erhvervsaktive. Døvblinde.

Høreafdelingen. Tinnitus. CI. CI, høreklinik. Tinnitus. CI. Børn. Erhvervsaktive. Høreklinik. Unge. Erhvervsaktive. Døvblinde. Ældrerådet Høreafdelingen: Præsentation Om opgaver, målgruppe og tilbud Hørelse og høretab Om metode ICF, lovgivning, lidt til diskussion Teknik - generel og høreapparatspecifikt Høreafdelingen Ole Arndal

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Hørecenter Midt, Randers Kommune (revideret juni 2019)

Kvalitetsstandarder for Hørecenter Midt, Randers Kommune (revideret juni 2019) Kvalitetsstandarder for Hørecenter Midt, Randers Kommune (revideret juni 2019) Kvalitetsstandarderne for høreområdet er en serviceinformation til borger om, hvilken hjælp der kan forventes. Borger/pårørende/fagpersoner

Læs mere

Oplæg til DTHS fra Talesøjlemøde d. 7. april 2008

Oplæg til DTHS fra Talesøjlemøde d. 7. april 2008 Der mødte 21 deltagere op og hele landet var repræsenteret. Målet for dagen var at konkretisere Talesøjlens organisering og udarbejde oplæg desangående til DTHS. Opgaverne var at etablere de faglige netværk

Læs mere

Rapport. Sammenligning af T, FM og Dynamisk FM. Udført for Phonak Danmark og Oticon. Sagsnr.: A900306 Side 1 af 10 2/11 2010

Rapport. Sammenligning af T, FM og Dynamisk FM. Udført for Phonak Danmark og Oticon. Sagsnr.: A900306 Side 1 af 10 2/11 2010 Rapport Sammenligning af T, FM og Dynamisk FM Udført for Phonak Danmark og Oticon Sagsnr.: A900306 Side 1 af 10 2/11 2010 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej

Læs mere

Høreapparater undervisning - instruktion

Høreapparater undervisning - instruktion Høreapparater undervisning - instruktion Høreapparater undervisning - instruktion Høreapparater undervisning - instruktion Hvad indgår i Høreapparater + ørepropper Undervisning om høreapparaters muligheder

Læs mere

Formål Indsatsen skal sikre, at borgeren med sine høreapparater bliver kompenseret bedst muligt for høretabet.

Formål Indsatsen skal sikre, at borgeren med sine høreapparater bliver kompenseret bedst muligt for høretabet. Åben træffetid (TT) Borgere, der efter afsluttet tilpasning af høreapparat oplever problemer med apparat eller øreprop. Borgere, der har behov for rådgivning og vejledning i forbindelse med hørenedsættelse.

Læs mere

Roger TM. på arbejdspladsen. Fokus på arbejde frem for at høre

Roger TM. på arbejdspladsen. Fokus på arbejde frem for at høre Roger TM på arbejdspladsen Fokus på arbejde frem for at høre Kommunikere, deltage og bidrage En moderne arbejdsplads kan være et kompliceret lyttemiljø. Det er også et sted, hvor vellykket kommunikation

Læs mere

Menièretræf. Herning d. 15.03.2014

Menièretræf. Herning d. 15.03.2014 Menièretræf Herning d. 15.03.2014 Tilbud til menièreramte fra kommunikationscenter Program: Præsentation Center for Kommunikation Pædagogiske tilbud Andre rehabiliteringstilbud - Serviceloven - Hjælpemidler

Læs mere

Et system flere forbindelser

Et system flere forbindelser Et system flere forbindelser Tv I Telefon I Mobil I Computer I Musik I Mikrofon ConnectLine til nem kontrol og til sikre håndfri samtaler, når man er på farten Oticon Streamer er ikke kun en fjernbetjening,

Læs mere

VEJLEDNING FOR HØREHÆMMEDE MED PRIVAT UDLEVEREDE HØREAPPARATER. Høreafdelingen

VEJLEDNING FOR HØREHÆMMEDE MED PRIVAT UDLEVEREDE HØREAPPARATER. Høreafdelingen VEJLEDNING FOR HØREHÆMMEDE MED PRIVAT UDLEVEREDE HØREAPPARATER Høreafdelingen CENTER FOR KOMMUNIKATION 2 VEJLEDNING HOVEDKONTOR: CENTER FOR KOMMUNIKATION Brahmsvej 8 7400 Herning Tlf.: 96 28 49 00, Fax:

Læs mere

Vejledning for høreapparatbrugere

Vejledning for høreapparatbrugere Kommunikationscentret Vejledning for høreapparatbrugere 1 2 Nyt høreapparat Du har fået nyt høreapparat enten på en offentlig høreklinik eller på en privat høreklinik. Din høreklink står for udlevering

Læs mere

Center for Kommunikation og Hjælpemidler. Cochlear Implant. Høreområdet

Center for Kommunikation og Hjælpemidler. Cochlear Implant. Høreområdet Center for Kommunikation og Hjælpemidler Cochlear Implant Høreområdet Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Vejle Amt er en amtslig institution under Socialudvalget. Centret varetager opgaver i henhold

Læs mere

Implementeringsomkostninger Anlægsinvestering 400 Hjælpemidler 5.35.40.3 Driftsudgifter til implementering (midlertidig driftsudgift)

Implementeringsomkostninger Anlægsinvestering 400 Hjælpemidler 5.35.40.3 Driftsudgifter til implementering (midlertidig driftsudgift) Kvalitetsmodel Forslag 1 Etablering af kommunalt tilbud om høreapparatbehandling til borgere med ukomplicerede høretab Etablering af et kommunalt tilbud, som sikrer borgerne et reelt frit valg mellem offentlig

Læs mere

Oticon Opn trådløst tilbehør. Alt, hvad du behøver for at være på

Oticon Opn trådløst tilbehør. Alt, hvad du behøver for at være på Oticon Opn trådløst tilbehør Alt, hvad du behøver for at være på Gør hverdagen nemmere Det trådløse tilbehør til Oticon Opn omfatter en række enheder, som er nemme at bruge, og som er udviklet for at forbedre

Læs mere

Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret.

Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret. Referat: VESTERHASSING-ANTENNEFORENING Generalforsamling Torsdag d. 3. marts 2011 kl. 19.30 på Vester Hassing Kro. Der var fremmødt 37 stemmeberettigede medlemmer og 3 uden stemmeret. Velkomst ved formand

Læs mere

Høreapparat til voksne

Høreapparat til voksne Høreapparat til voksne 1 Høreapparat til voksne Denne pjece er målrettet voksne, som har mistanke om høretab. Pjecen giver dig et overblik over, hvor du kan få undersøgt din hørelse samt dine muligheder

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater

Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater Få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater TILBEHØR Din optimale forbindelse Med Oticon ConnectLine kan du få mest muligt ud af dine Oticon høreapparater i flere situationer end før. Med ConnectLine

Læs mere

Læseafdelingen. Høretekniske hjælpemidler. Information og vejledning

Læseafdelingen. Høretekniske hjælpemidler. Information og vejledning Ungdomsuddannelse (STU) STU-Erhverv STU-Ungdom Klubtilbud ASK Ungdomsvejledningen Læse Ordblindeundervisning It-hjælpemidler AVU-hold Hjælp til uddannelsen Høre Cochlear implant Hørelse på jobbet Lydoverfølsomhed

Læs mere

Rapportering for 2014 vedrørende aftale mellem AMGROS, Danske Regioner og DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium TAL

Rapportering for 2014 vedrørende aftale mellem AMGROS, Danske Regioner og DELTA Teknisk-Audiologisk Laboratorium TAL Årsrapport 2014 DELTA, Teknisk-Audiologisk Laboratoriums årsberetning til AMGROS og Danske Regioner Marts 2015 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Teknisk-Audiologisk Laboratorium Edisonsvej 24 5000

Læs mere

Høreapparat til børn. Gentofte Hospital Øre-næse-hals/Audiologisk afdeling E. Patientinformation

Høreapparat til børn. Gentofte Hospital Øre-næse-hals/Audiologisk afdeling E. Patientinformation Gentofte Hospital Øre-næse-hals/Audiologisk afdeling E Niels Andersens Vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Høreapparat til børn Audiologisk afdeling Audiologisk afdeling har to afsnit: et lægeligt

Læs mere

Bilag A. Kvalitetsstandarder på høreområdet

Bilag A. Kvalitetsstandarder på høreområdet Bilag A. Kvalitetsstandarder på høreområdet 1. Åben træffetid (TT) Borgere, der efter endt høreapparatbehandling oplever problemer med høreapparat eller øreprop. Borgere, der har behov for rådgivning i

Læs mere

Hørevejledning flytter

Hørevejledning flytter Hørevejledning flytter Hvor skal jeg henvende mig, når der er noget galt med min hørelse eller mit høreapparat? Den 01.02.12 flytter Høreteamet fra Skovvangsvej 97 til P.P. Ørumsgade 11, bygning 11 Hvordan

Læs mere

Høreapparater og Høretekniske Hjælpemidler H V O R D A N

Høreapparater og Høretekniske Hjælpemidler H V O R D A N Høreapparater og Høretekniske Hjælpemidler H V O R D A N Hvordan får du et høreapparat Har du problemer med din hørelse, skal du kontakte en speciallæge i øre-, næse- og halssygdomme for at få undersøgt,

Læs mere

IKT og Telekommunikation. digitale muligheder for dig med nedsat syn og hørelse

IKT og Telekommunikation. digitale muligheder for dig med nedsat syn og hørelse IKT og Telekommunikation digitale muligheder for dig med nedsat syn og hørelse Når man har nedsat syn og hørelse, kan det at kommunikere med omgivelserne give store udfordringer. Der findes i dag mange

Læs mere

Høreapparater og Høretekniske Hjælpemidler H V O R D A N

Høreapparater og Høretekniske Hjælpemidler H V O R D A N Høreapparater og Høretekniske Hjælpemidler H V O R D A N Hvordan får du et høreapparat Har du problemer med din hørelse, skal du kontakte en speciallæge i øre-, næse- og halssygdomme for at få undersøgt,

Læs mere

Garanti, reparation, justering, udskiftning

Garanti, reparation, justering, udskiftning 1 Nyt høreapparat Du har fået nyt høreapparat enten på en offentlig høreklinik eller på en privat høreklinik. Din høreklink står for udlevering af høreapparatet samt tilpasning, justering og vejledning

Læs mere

Hjælpemidler til mennesker med nedsat hørefunktion

Hjælpemidler til mennesker med nedsat hørefunktion Udarbejdet af Aalborg Kommune, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Tilgængelighedsauditør Kit Bos Januar 2019 Hjælpemidler til mennesker med nedsat hørefunktion Dansk Høreforening og Hørelse.info anslår,

Læs mere

ComPilot Lynvejledning

ComPilot Lynvejledning ComPilot Lynvejledning Du kan få yderligere oplysninger om ComPilot ved at kontakte kundeservice på tlf. +1 877 829 0026 eller customerservice@advancedbionics.com AB AG T: +41.58.928.78.00 info.switzerland@advancedbionics.com

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilskud til privat behandling for høretab. August 2012

Notat til Statsrevisorerne om tilskud til privat behandling for høretab. August 2012 Notat til Statsrevisorerne om tilskud til privat behandling for høretab August 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilskud til privat behandling for høretab 13. august 2012 RN A307/12

Læs mere

HØREOMSORGEN I STRUER KOMMUNE

HØREOMSORGEN I STRUER KOMMUNE Forkortet udgave nov. 2010 HØREOMSORGEN I STRUER KOMMUNE - kendskab til og tilfredshed med den kommunale høreomsorg blandt brugere af høreapparat - Udarbejdet af sundhedskonsulent Åse Skytte, SundhedscenterStruer.

Læs mere

Halsslynger. Tekniske målinger af halsslyngers kvalitet

Halsslynger. Tekniske målinger af halsslyngers kvalitet Halsslynger Tekniske målinger af halsslyngers kvalitet Side 2 af 21 Indhold 1. Forord... 3 2. Målinger... 3. Beskrivelse af halsslynger... 3.1 HearIt Mobile... 3.2 HearIt all... 3.2.1 Base enheden... 3.2.2

Læs mere

Borger & Arbejdsmarked: Støtte til bil til familier og voksne

Borger & Arbejdsmarked: Støtte til bil til familier og voksne Sundhed & Omsorg Kvalitetsstandarder Kvalitetsstandard Lovgrundlag Visitation Hjælpemidler og Forbrugsgoder Træningsredskaber samt midlertidige hjælpemidler Lov om Social Service 112 Hjælpemidler, Lov

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Kolding B: Næstved C: Svendborg D: København E: Odense F: Helsingør G: Frederikshavn H: Aarhus I: Herning J: Ålborg K: Silkeborg L: Randers M: Fredericia N: Hillerød O: Køge P: Horsens

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hvidovre kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Hvidovre kommune fra:hvidovre kommune fra: Hvidovre kommune Kontaktperson Søren Ethelberg Tlf. nr. 36393811 Mail.: set@hvidovre.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr.

Læs mere

Aarhus Kommunes Høreteam

Aarhus Kommunes Høreteam Aarhus Kommunes Høreteam Oplysning om: Høreapparater og Høretekniske hjælpemidler Hvordan får du høreapparat? Har du problemer med din hørelse, skal du kontakte en speciallæge i øre, næse- og halssygdomme.

Læs mere

Vores status som uafhængig leverandør muliggør forhandling af praktisk talt alle produktmærker.

Vores status som uafhængig leverandør muliggør forhandling af praktisk talt alle produktmærker. KATALOG 2013 VELKOMMEN Calundan Høreteknik er uafhængig samarbejdspartner for mange kommuner, jobcentre og uddannelsesinstitutioner m.m. indenfor alt vedrørende høretekniske hjælpemidler. Vores historie

Læs mere

Borger & Arbejdsmarked: Støtte til bil til familier og voksne

Borger & Arbejdsmarked: Støtte til bil til familier og voksne Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Lovgrundlag Visitation Hjælpemidler og Forbrugsgoder Midlertidige eller varige hjælpemidler Lov om Social Service 112 Hjælpemidler Lov om Social Service 113 Forbrugsgoder

Læs mere

Godt i gang med.. TDC Webtekst. 13-06-2013 version 2.0

Godt i gang med.. TDC Webtekst. 13-06-2013 version 2.0 Godt i gang med.. TDC Webtekst www.tdcwebtekst.dk www.tdcwebtekst.dk/ny Indholdsfortegnelse Hvad er TDC Webtekst... 4 Før du går i gang... 4 Krav til PC en... 4 Java... 4 ADSL... 5 Internet browser...

Læs mere

Formet efter lydene i dit liv

Formet efter lydene i dit liv Formet efter lydene i dit liv PREMIUM HØRETEKNOLOGI Premium Avanceret Basis OTICON ALTA EN HØRELØSNING, DER ER LIGESÅ INDIVIDUEL, SOM DU ER OTICON ALTA ÆNDRER, HVAD DER ER MULIGT INDEN FOR HØREOMSORG Din

Læs mere

Tilbehør. www.siemens.dk/hearing. Nyd livets lyde. Tilbehør til trådløse høreapparater. Livet lyder fantastisk.

Tilbehør. www.siemens.dk/hearing. Nyd livets lyde. Tilbehør til trådløse høreapparater. Livet lyder fantastisk. Tilbehør www.siemens.dk/hearing Nyd livets lyde. Tilbehør til trådløse høreapparater. Livet lyder fantastisk. På dine betingelser: Tilpas dine lytteoplevelser. Følg børnene til skole om morgenen, mød venner

Læs mere

hørehæmmede i Kolding Kommune

hørehæmmede i Kolding Kommune Vejledning til Vejledning til hørehæmmede i Kolding Kommune i Kolding Kommune Marts 2012 Februar 2009 Dagligdagen med høreapparat Høreomsorgen varetages af social- og sundhedspersonalet i Kolding Kommune.

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Synssamarbejde Midt

Kvalitetsstandarder for Synssamarbejde Midt Kvalitetsstandarder for Kvalitetsstandarderne på synsområdet er serviceinformation til borgerne om hvilken hjælp, de kan forvente. Borger/fagpersoner eller pårørende henvender sig til. Vi indhenter de

Læs mere

Generalforsamling Kragsbjerg Antennelaug tirsdag den 22. maj 2012 kl 19.00 i Uddannelsescentret, Schacksgade 39, 5000 Odense C.

Generalforsamling Kragsbjerg Antennelaug tirsdag den 22. maj 2012 kl 19.00 i Uddannelsescentret, Schacksgade 39, 5000 Odense C. Generalforsamling Kragsbjerg Antennelaug tirsdag den 22. maj 2012 kl 19.00 i Uddannelsescentret, Schacksgade 39, 5000 Odense C. Dagsorden 1. Valg af dirigent Tis dirigent foreslog bestyrelsen laugets forretningsfører

Læs mere

Bedre bredbånd i Herslev og Kattinge.

Bedre bredbånd i Herslev og Kattinge. Bedre bredbånd i Herslev og Kattinge. Baggrund De eksisterende bredbåndsmuligheder, som enten er eller fastnet via TDC s telefonkabler (PSTN-net) med lave båndbredder (fra under 1 Mbit og op til maks.

Læs mere

NAS 2018 REYKJAVIK GOD PRAKSIS. Dansk vejledning i udredning og intervention på høreområdet v. Jan Hoedt

NAS 2018 REYKJAVIK GOD PRAKSIS. Dansk vejledning i udredning og intervention på høreområdet v. Jan Hoedt NAS 2018 REYKJAVIK GOD PRAKSIS Dansk vejledning i udredning og intervention på høreområdet v. Jan Hoedt DTHS DANSKE TALE-, HØRE OG SYNSINSTITUTIONER DTHS er en landsdækkende sammenslutning af institutioner,

Læs mere

Årsberetning Høreområdet

Årsberetning Høreområdet Årsberetning 2018 Høreområdet 1 Indhold Høreområdet...1 Indledning...3 Implementering af Høreområdet...3 Arbejdsopgaver...3 Tilgængelighed...4 Information om hjemtagelsen...4 Høreteknisk udstyr og test-

Læs mere

Sundhed & Omsorgs visitation, samt akutsygeplejen i akutte situationer.

Sundhed & Omsorgs visitation, samt akutsygeplejen i akutte situationer. Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Kalde-, alarm- og pejlesystemer Nødkald, telefonindvisitering, brandalarm, komfurvagt og særlige døråbnere, alarm og pejlesystemer Lovgrundlag Servicelovens 82, 112,

Læs mere

Åben Hjælpemiddelservice

Åben Hjælpemiddelservice Åben Hjælpemiddelservice Evaluering Projektgruppe Krista Thøgersen, visitator Myndighed & Faglig Udvikling Bettina Møller Kristensen, visitator Myndighed & Faglig Udvikling Camilla Grejsen, administrativ

Læs mere

Trådløs forbindelse til omverdenen

Trådløs forbindelse til omverdenen SoundGate 2 Trådløs forbindelse til omverdenen www.bernafon.com Mulighederne for at få forbindelse til omverdenen er større end nogensinde før. Vi kan få forbindelse til vores familie, venner og kolleger

Læs mere

Aarhus Kommunes Høreteam P.P. Ørums Gade 11, bygning 11D. Høreapparater. Høretekniske hjælpemidler

Aarhus Kommunes Høreteam P.P. Ørums Gade 11, bygning 11D. Høreapparater. Høretekniske hjælpemidler Aarhus Kommunes Høreteam P.P. Ørums Gade 11, bygning 11D Folder om Høreapparater Tlf.: 87133457, 89401085, 87133593 kl. 08.00-09.00 mandag-fredag og Høretekniske hjælpemidler Tlf.: 87133578, kl. 08.00-09.00

Læs mere

Kvalitetsundersøgelse af ViSPs rådgivning før bevilling af tilskud til høreapparater for Vordingborg og Lolland Kommune

Kvalitetsundersøgelse af ViSPs rådgivning før bevilling af tilskud til høreapparater for Vordingborg og Lolland Kommune Kvalitetsundersøgelse af ViSPs rådgivning før bevilling af tilskud til høreapparater for Vordingborg og Lolland Kommune Perioden marts maj 2010 Konklusion: Høj brugerhed med ViSPs rådgivning før bevilling

Læs mere

Ponto Streamer. Nye trådløse kommunikationsmuligheder. Ponto TM Det benforankrede høresystem

Ponto Streamer. Nye trådløse kommunikationsmuligheder. Ponto TM Det benforankrede høresystem Ponto Streamer Nye trådløse kommunikationsmuligheder Ponto TM Det benforankrede høresystem Din ideelle ledsager Nye trådløse kommunikationsmuligheder Med Ponto Streamer får du adgang til Oticon ConnectLine

Læs mere

Hørevanskeligheder. - Information om CKVs Hørerådgivning. Information

Hørevanskeligheder. - Information om CKVs Hørerådgivning. Information Hørevanskeligheder - Information om CKVs Hørerådgivning Information CKV Hørerådgivning HVEM ER VI? I Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CKV) er Hørerådgivningens personale audiologopæder/hørekonsulenter.

Læs mere

Funktionsnedsættelser og erhverv

Funktionsnedsættelser og erhverv Specialrådgivning erhverv Specialrådgivning om kompensation på arbejdspladsen CKHM er et regionalt videns og kompetencecenter for borgere med nedsat funktionsevne samt fagpersoner i kommunerne og på regionens

Læs mere

Opret forbindelse til brugeren. Vejledning

Opret forbindelse til brugeren. Vejledning Opret forbindelse til brugeren Vejledning Velkommen Tak for din deltagelse i denne begrænsede introduktion af RemoteCare Oticon RemoteCare gør det muligt at opdatere indstillinger og foretage justeringer

Læs mere

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER INDHOLDSFORTEGNELSE Målgrupper... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

K U R S U S T I L B U D 2011

K U R S U S T I L B U D 2011 K U R S U S T I L B U D 2011 fra døvblindekonsulenterne At leve med et alvorligt syns og hørehandicap Indholdsfortegnelse Målgrupper og kursusform... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 For pårørende: At

Læs mere

Høreområdet Lolland kommune

Høreområdet Lolland kommune Høreområdet Lolland kommune 1. Hvor og hvornår kan jeg træffe kommunens hørekonsulent? Hørekonsulenten kan træffes på telefon alle hverdage mellem kl. 8 og 9 på tlf.nr. 54 67 62 24. Du kan også sende en

Læs mere

Oticon Opn trådløst tilbehør Alt hvad du behøver for at være på

Oticon Opn trådløst tilbehør Alt hvad du behøver for at være på Oticon Opn trådløst tilbehør Alt hvad du behøver for at være på BLIV TRÅDLØS Gør hverdagen nemmere Det trådløse tilbehør til Oticon Opn omfatter en række enheder, som er nemme at bruge og som er udviklet

Læs mere

Cochlear Implant (CI)

Cochlear Implant (CI) Cochlear Implant (CI) Pjecen er udgivet i et samarbejde mellem kommunikationscentrene CSU-Slagelse, SCR Kommunikation Roskilde, og ViSP Videnscenter for Specialpædagogik Skal du have Cochlear Implant

Læs mere

Vingstedkursus. for medarbejdere i hørerehabiliteringen. Vingstedcentret august 2019

Vingstedkursus. for medarbejdere i hørerehabiliteringen. Vingstedcentret august 2019 g+09 Vingstedkursus for medarbejdere i hørerehabiliteringen Vingstedcentret 28. - 29. august 2019 Hovedforedrag: Høretab Stress og mestring v. Katharine Cecilie Williams Skjult høretab Hidden hearing loss

Læs mere

Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018

Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018 Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018 Nytårsaften: Vi havde en nytårsaften som vi plejer, helt uden afbrydelser og I kan være sikker på at YouSee var i højeste beredskab

Læs mere

Comfort contego. Betjeningsvenligt høreprodukt til det aktive liv

Comfort contego. Betjeningsvenligt høreprodukt til det aktive liv Comfort contego Betjeningsvenligt høreprodukt til det aktive liv Det er let at tilpasse min Comfort Contego til den situation jeg befinder mig i. Gertrud og jeg rejser en del, og det er skønt at kunne

Læs mere

Komiteen NA Danmark 25 års fødselsdag REFERAT

Komiteen NA Danmark 25 års fødselsdag REFERAT Komiteen NA Danmark 25 års fødselsdag 19-07-15 - Vendersgade 63, Fredericia - Klokken 12:00 1. Sindsrobøn REFERAT 2. Valg af Ordstyrer og Referent Referent Pippi, Ordstyrer Kenneth 3. Oplæsning af NA-koncept

Læs mere

NOTAT. Anbefaling vedrørende kommunal Høreklinik. Generelt om Høreapparatsområdet: Den 14. maj 2012

NOTAT. Anbefaling vedrørende kommunal Høreklinik. Generelt om Høreapparatsområdet: Den 14. maj 2012 NOTAT Den 14. maj 2012 Anbefaling vedrørende kommunal Høreklinik Skive og Viborg kommuner har siden 2011 arbejdet på at udvikle samarbejdet på Høreområdet, der i dag er organiseret i CKU (Center for kommunikation

Læs mere

INSTALLATIONSGUIDE KOM GODT IGANG

INSTALLATIONSGUIDE KOM GODT IGANG INSTALLATIONSGUIDE KOM GODT IGANG TV Formålet med denne guide Læs dette først Inden du kan anvende dine høreapparater sammen med Connectline Tv-adapter, skal adapteren først tilsluttes fjernsynet og en

Læs mere

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG Tilslutningsguide KOM GODT I GANG UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT VI ER NÆSTEN I MÅL - DER ER KUN TILSLUTNINGEN TILBAGE KÆRE KUNDE Vi har her samlet en vejledning for tilslutning af

Læs mere

People First. Lad ikke undskyldningerne komme i vejen... Har du brug for en opgradering?

People First. Lad ikke undskyldningerne komme i vejen... Har du brug for en opgradering? Har du brug for en opgradering? People First Vi mener, at det kræver mere end blot avanceret teknologi og audiologi at udvikle de bedste høreapparater. Dette er grunden til, at vi placerer personen i centrum

Læs mere

Høringssvar fra Private Audiologiske Klinikkers Sammenslutning til høringsudgaven af Evaluering af høreappartsområdet på baggrund af L59

Høringssvar fra Private Audiologiske Klinikkers Sammenslutning til høringsudgaven af Evaluering af høreappartsområdet på baggrund af L59 Høringssvar fra Private Audiologiske Klinikkers Sammenslutning til høringsudgaven af Evaluering af høreappartsområdet på baggrund af L59 PAKS arbejder for, at sikre fri og enkel adgang til moderne, personlige

Læs mere

Nyd at høre bedre BASIS HØRETEKNOLOGI. Premium. Avanceret. Basis

Nyd at høre bedre BASIS HØRETEKNOLOGI. Premium. Avanceret. Basis Nyd at høre bedre BASIS HØRETEKNOLOGI Premium Avanceret Basis Du får en helt ny oplevelse, som kan forandre dit liv Når du læser dette, er du måske ved at opgradere dine høreapparater eller måske overvejer

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: ANSØGNINGSSKEMA...3 SAMTYKKEERKLÆRING..4

INDHOLDSFORTEGNELSE: ANSØGNINGSSKEMA...3 SAMTYKKEERKLÆRING..4 INDHOLDSFORTEGNELSE: ANSØGNINGSSKEMA...3 SAMTYKKEERKLÆRING..4 AFDÆKNING...5 Indkaldelse til afdækning..7 Hvordan foregår en afdækning..8 Efter afdækningen.9 YDELSER OG HJÆLPEMIDLER..11 Hvis kommunen bevilger

Læs mere

Velkommen til en ny verden af muligheder

Velkommen til en ny verden af muligheder Velkommen til en ny verden af muligheder Lynhurtigt og stabilt internet De bedste TV-kanaler i skarp kvalitet Billig telefoni med Danmarks bedste dækning Se vores gode tilbud på TV, fiber og telefoni TV-pakker

Læs mere

Verdens første digitale minimodtager

Verdens første digitale minimodtager Verdens første digitale minimodtager Comfort Digisystem Receiver DT10 Receiver DT10 er minimodtageren med Comfort Digisystems unikke lydkvalitet. Den er let at bruge, let at konfigurere, og den giver en

Læs mere

Bestyrelsesberetning år 2017

Bestyrelsesberetning år 2017 Bestyrelsesberetning år 2017 I år 2016 er medlemstallet hos Kalundborgegnens Antennelaug steget til ca. 9.500 en fremgang på næsten 800. Den 1. juli 2016 blev datoen hvor det på bestemte adresser, nu er

Læs mere

Formålet med et nødkald er, at du kan blive boende i dit eget hjem, under trygge forhold længst muligt. Hvem kan tilbydes nødkald?

Formålet med et nødkald er, at du kan blive boende i dit eget hjem, under trygge forhold længst muligt. Hvem kan tilbydes nødkald? Nødkald Kvalitetsstandard 2017 Hvad er Nødkald er En aftale om at kunne kontakte den hjemmeplejeleverandør du har valgt, på et direkte nummer døgnet rundt, med din trådløse telefon eller mobiltelefon,

Læs mere

Pure. Nyd livets lyde. De nye Pure-høreapparater. Diskretion og en helt ny lydkvalitet. Livet lyder fantastisk.

Pure.  Nyd livets lyde. De nye Pure-høreapparater. Diskretion og en helt ny lydkvalitet. Livet lyder fantastisk. Pure www.siemens.dk/hearing Nyd livets lyde. De nye Pure-høreapparater. Diskretion og en helt ny lydkvalitet. Livet lyder fantastisk. Det højteknologiske team til binaural hørelse* og forbedret forbindelse

Læs mere

Opnå taleforståelse på niveau med normalthørende *

Opnå taleforståelse på niveau med normalthørende * Opnå taleforståelse på niveau med normalthørende * Genopladelige høreapparater, der holder hele dagen * Se side 2 Deltag igen i aktiviteter, som du har trukket dig fra Er det anstrengende at følge med

Læs mere

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER _ INDHOLDSFORTEGNELSE Målgrupper... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

Sundhed & Omsorg. Alarm og pejlesystemer inkl. særlige døråbnere. Katalog over indsatsområder. Indsatsområde: Øvrige indsatser

Sundhed & Omsorg. Alarm og pejlesystemer inkl. særlige døråbnere. Katalog over indsatsområder. Indsatsområde: Øvrige indsatser Sundhed & Omsorg Katalog over indsatsområder Indsatsområde: Øvrige indsatser Alarm og pejlesystemer inkl. særlige døråbnere Lovgrundlag Servicelovens 112, 124-125 Visitation/Myndighed Sundhed & Omsorg.

Læs mere

GENERELLE KAV. Under denne fane findes Ordregivers generelle mindstekrav (MK) til de høretekniske hjælpemidler.

GENERELLE KAV. Under denne fane findes Ordregivers generelle mindstekrav (MK) til de høretekniske hjælpemidler. GENERELLE KAV Under denne fane findes Ordregivers generelle mindstekrav (MK) til de høretekniske hjælpemidler. Tilbudsgiver skal ikke udfylder noget under denne fane. Mindstekrav MK G1 CE-mærkning De tilbudte

Læs mere

KURSUSKATALOG 2013 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2013 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2013 DØVBLINDEKONSULENTER Jagtvej 223,1. 2100 København Ø Fax: 4439 1639 Rugårdsvej 48 5000 Odense C Tlf.: 4439 1200 Fax: 4439 1208 E-mail: odense@cfd.dk Søren Frichs Vej 38L, st. tv 8230

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 112. Hjælpemidler

Kvalitetsstandard. Serviceloven 112. Hjælpemidler Kvalitetsstandard Serviceloven 112 Hjælpemidler Godkendt i Byrådet den 26. juni 2012 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes muligheder for

Læs mere

Referat fra Toftegården ekstraordinært afdelingsmøde - TV forsyning

Referat fra Toftegården ekstraordinært afdelingsmøde - TV forsyning Referat fra Toftegården ekstraordinært afdelingsmøde - TV forsyning Afdeling 1-1011 Toftegård Mødedato: 23. august 2012 Sted: Herlev Bygade 92B, Salen Deltagere: Poul Erik Ottosen, Poul-Erik Rødvang Dato

Læs mere

Nødkald og sygeplejekald. Kvalitetsstandard

Nødkald og sygeplejekald. Kvalitetsstandard Nødkald og sygeplejekald Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for nødkald og sygeplejekald Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om nødkald og sygeplejekald. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Høreapparat til voksne

Høreapparat til voksne Gentofte Hospital Øre-næse-hals-audiologisk klinik (RH) Niels Andersens Vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Høreapparat til voksne Nedsat hørelse Nedsat hørelse kan give forskellige oplevelser af,

Læs mere

Hvad er nødkald: Hvem kan få nødkald:

Hvad er nødkald: Hvem kan få nødkald: Nødkald Pjece Hvad er nødkald: Nødkald er en aftale om at kunne kontakte den hjemmeplejeleverandør du har valgt, på et direkte nummer døgnet rundt, med din trådløse telefon eller mobiltelefon, fra din

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

K U R S U S T I L B U D 2011

K U R S U S T I L B U D 2011 K U R S U S T I L B U D 2011 fra døvblindekonsulenterne At leve med et alvorligt syns og hørehandicap Indholdsfortegnelse Målgrupper og kursusform... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 For pårørende: At

Læs mere

Orientering fra Komiteen for Radiografisk Kvalitetssikring i Screeningsenheder i Danmark

Orientering fra Komiteen for Radiografisk Kvalitetssikring i Screeningsenheder i Danmark Orientering fra Komiteen for Radiografisk Kvalitetssikring i Screeningsenheder i Danmark Hvorfor og hvornår blev Komiteen dannet? Mammografiscreening blev indført landsdækkende i 2007 / 2008 og 4 ud af

Læs mere

Hvad er. Cochlear Implant?

Hvad er. Cochlear Implant? Hvad er Cochlear Implant? Hvad er Cochlear Implant? Et Cochlear Implant er et et avanceret høreapparat, der er beregnet til give øget lydopfattelse og mulighed for større taleforståelse hos børn og voksne

Læs mere

Tilgængelighed i kirken. Giv alle mulighed for at deltage

Tilgængelighed i kirken. Giv alle mulighed for at deltage Tilgængelighed i kirken Giv alle mulighed for at deltage Tilgængelighed i kirken Flere af livets største begivenheder foregår i kirken og den er samlingspunkt for mange mennesker. Her er alle velkommen

Læs mere

Center for Kommunikation - Herning Høreafdelingen. Stine Borges Tinnituskonsulent Audiologopæd, cand. mag.

Center for Kommunikation - Herning Høreafdelingen. Stine Borges Tinnituskonsulent Audiologopæd, cand. mag. Center for Kommunikation - Herning Høreafdelingen Stine Borges Tinnituskonsulent Audiologopæd, cand. mag. Håndtering af tinnitus Hvilke ting i forhold til min tinnitus har jeg selv indflydelse på? Hvad

Læs mere

Roger TM. i udfordrende lyttesituationer. Hør bedre i støj og på afstand

Roger TM. i udfordrende lyttesituationer. Hør bedre i støj og på afstand Roger TM i udfordrende lyttesituationer Hør bedre i støj og på afstand Overvind udfordringer i taleforståelighed Moderne høreapparatteknologi er fantastisk til at forbedre taleforståeligheden. Men selv

Læs mere

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG Tilslutningsguide KOM GODT I GANG UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT VI ER NÆSTEN I MÅL - DER ER KUN TILSLUTNINGEN TILBAGE KÆRE KUNDE Vi har her samlet en vejledning for tilslutning af

Læs mere

BAGGRUNDSNOTAT. Vurdering af hjemtagelse af tilbud fra Center for rehabilitering og specialrådgivning (CRS) Sidst revideret 20-02-2015

BAGGRUNDSNOTAT. Vurdering af hjemtagelse af tilbud fra Center for rehabilitering og specialrådgivning (CRS) Sidst revideret 20-02-2015 Sidst revideret 20-02-2015 Svendborg Kommune Social og Sundhed Myndighedsafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Telefon: 62 23 30 00 socmyn@svendborg.dk www.svendborg.dk BAGGRUNDSNOTAT Vurdering af hjemtagelse

Læs mere

Landsdækkende Præmieflyvning

Landsdækkende Præmieflyvning K Æ M P E K O N T A N T E P R Æ M I E R A L L E K A N V Æ R E M E D Landsdækkende Præmieflyvning fra LIMBURG I T YSKLAND s ø n d a g d. 1 9. a u g u s t 2 0 0 7 K Æ M P E K O N T A N T E P R Æ M I E R

Læs mere

Oplæg fra arbejdsgruppen vedr. specialundervisning for voksne.(vsu)

Oplæg fra arbejdsgruppen vedr. specialundervisning for voksne.(vsu) Udkast. 5. februar 2009 Oplæg fra arbejdsgruppen vedr. specialundervisning for voksne.(vsu) Arbejdsgruppe: Gudrun Skov, Marianne Kyed, Torben Rosbach, Kurt Buchgraitz, Keld Hansen, Cathrine Hübbe Ibsen,

Læs mere