ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 17. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. mandag den 10. april 2007 kl. 7:30 til kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 17. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. mandag den 10. april 2007 kl. 7:30 til kl. 11.40"

Transkript

1 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 17 Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde mandag den 10. april 2007 kl. 7:30 til kl på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen Meddelelser Formanden orienterer Evaluering af dagsordenspunkter Forberedelse af dialogmøder Takster for mad Anvendelse af ledige pladser på plejecenter Mimosen Prognose - behov for plejeboliger Organisering og placering af træningen Opførelse af botilbud til yngre handicappede og senskadede i tilknytning til øvrige plejeboliger Rammeaftaler. Redegørelse for behov og forventet brug af tilbud inden for det specialiserede sociale område og specialundervisning i Borgerrettet forebyggelse vedrørende rygning Status over anvendelsen af private leverandører til personlig og praktisk bistand Ønske om ekstra bevilling til Ørne/Uglevang projektet Orientering om eventuel magtanvendelse...26

2 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april Bemærkninger til dagsordenen Ingen. 2. Meddelelser Indledning Publikation udgivet af Styrelsen for Specialrådgivning & Social Service. Referat fra Ældrerådets møde den 5. marts 2007 (bilag). Til efterretning. 3. Formanden orienterer Indledning Besigtigelse af Intervare på udvalgsmødet i maj forsøges rykket til juni mødet. Til efterretning.

3 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 4. Evaluering af dagsordenspunkter j.nr. Punkttype Tema Sagsbeskrivelse Orienteringspunkt Hver af udvalgets medlemmer bedes på mødet besvare et kortfattet spørgeskema vedrørende tilfredsheden med dagsordenspunkter mv. I foråret 2006 blev der igangsat et Lean-projekt vedrørende udarbejdelse af dagsordner til byråd og udvalg. Som led i projektet blev der fra august 2006 iværksat en ny administrativ procedure for dagsordensproduktionen - med det formål at fjerne spildtid, dobbeltarbejde og unødige sagsgange. Samtidig blev en tilrettet dagsordensskabelon indført med udgangspunkt i ønsker fremkommet på en Politiker Workshop i april Med henblik på at evaluere ændringerne gennemføres der nu to spørgeskemaundersøgelser en blandt medlemmerne af de enkelte udvalg og en blandt en gruppe af sagsbehandlere, der ofte udarbejder dagsordenspunkter. Spørgeskemaet til udvalgsmedlemmerne vedlægges (bilag) Administrationens forslag Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Dialog / høring Bilag Forvaltningen foreslår, at spørgeskemaet udleveres i papir og besvares af udvalgets medlemmer på selve mødet. Spørgeskemaundersøgelsernes resultater skal danne grundlag for en samlet evaluering af Lean-projektet. Ingen Lean-projektet er gennemført i samarbejde med en tværfaglig dialoggruppe. Spørgeskema Udvalgets indstilling Til efterretning.

4 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 5. Forberedelse af dialogmøder 2007 j.nr. Punkttype Tema Sagsbeskrivelse spunkt Udvalget skal drøfte og beslutte hvem og hvad det er man ønsker at have dialog med og om. Forvaltningen foreslår, at der afholdes følgende dialogmøder: Maj mødet: Dialog med Tandplejen og Sundhedsplejen Junimødet: Dialog med Hjemmeplejen, AOC Engholm og Mimosen. En aften i juni: Dialog med virksomhedsledere og repræsentanter fra råd, nævn, patientforeninger, inkl. brugerpårørenderåd. Dialogen foreslås at omhandle følgende: orientering om de 17 sundhedsprojekter: hvor langt er vi og hvad er vores erfaring p.t. orientering om projekter der igangsættes 2008 (faldulykker, medicinering m.v.) evaluering af sundhedspolitikken - hvad kan vi gøre bedre forslag til projekter Administrationens forslag Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Forvaltningen foreslår, at udvalget drøfter og godkender forslag til dialogmøder samt fastsætter dato for mødeafholdelsen. - - Dialog / høring - Bilag - Udvalgets indstilling Godkendt.

5 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 6. Takster for mad j.nr. Punkttype Tema Byrådet vedtog takster for mad i forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober Det viser sig imidlertid at taksten for en enkelt af ydelserne mellemmåltider stiger væsentlig mere end almindelig regulering, hvorfor der lægges op til at behandle denne takst igen. Anne Steffensen deltager under behandlingen af dette punkt kl Sagsbeskrivelse I forbindelse med køkkenanalysen er der lavet en nøje udregning af de faktiske omkostninger til madproduktion til ældre. Det har medført ændringer for såvel visiterede som ikke-visiterede priser. Udover de af byrådet fastsatte takster har Engholm hvert år udregnet en "døgntakst", der udover de traditionelle måltider også indeholder en pris for mellemmåltid, der i alt kostede 10 kr. pr. dag. Tidligere var det således at skøn fra Engholms side der lå til grund for prisen på mellemmåltider. I den nye model indgår mellemmåltider med en vægt på 0,5 ud af en fuldkost på i alt 1,6. Således anbefaler såvel KL som Økonomaforeningen. Prisen herfor er beregnet til 11 kr. pr. mellemmåltid. I de oversigter der gik til de politiske udvalg inden beslutning om taksterne, forelå en sammenligning af priser "før og efter". På disse oversigter stod de 10 og 11 kr. overfor hinanden og gav derfor indtryk af at taksten for disse kun steg én krone. Ingen af parterne, der var med i beregningerne vedr. køkkenanalysen opdagede dette. Taksten har alene været anvendt for de beboere der er på plejeafdelingen på Engholm. For de øvrige beboere i kollektivet, og i kommunens andre plejeboliger er der ikke på samme måde opkrævet en fast takst for mellemmåltider. De 33 beboere på plejeafdelingen på Engholm vil, i det omfang de tilmelder sig at få mellemmåltider, opleve en stigning på 700 kr. om måneden, alene vedr. prisstigningen på mellemmåltider. Der følgende forslag: 1. Taksten fastholdes. Beboerne på AOC Engholm vil opleve en stigning fra 2006 til 2007, men vil i øvrigt betale det samme som kommunens øvrige beboere. 2. Såfremt det ønskes at stigningen for de berørte beboere

6 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april Administrationens forslag skal mindskes, kan et alternativ være at fastlægge en servicepakke-takst som opkræves for de berørte beboere. Denne takst omfatter morgenmåltid, frokost, aftensmad samt 3 mellemmåltider. Taksten kan for eksempel fastsættes til kr. pr. måned. Den tilsvarende takst var i kr./mdr., altså en stigning på 483 kr. pr. måned, hvor det budgetvedtagne ville betyde en stigning på 988 kr./mdr. For at undgå skævvridning af serviceniveau bør samtlige beboere i plejebolig, der modtager alle daglige måltider, kunne tilmelde sig en sådan servicepakke. Hvor mange der vil benytte sig af dette tilbud vides ikke. Det kunne endvidere overvejes om der fremover skal udarbejdes servicepakker for samtlige plejeboliger (med konkret tilmelding for de af borgeren valgte ydelser) for at lette arbejdsgangene. 3. Der kan vedtages en generel takstændring, hvor der gives et ekstraordinært tilskud til samtlige modtagere af mad. Et generelt tilskud på f.eks kr. vil medføre en takstsænkning på 3 kr. om dagen eller 0,75 kr. for et hoved/mellemmåltid. For en beboer på Engholm vil det betyde en stigning på 610 kr. om måneden sammenlignet med 2006 priserne. Afledte konsekvenser 1. Ingen økonomisk konsekvens 2. Den mindskede servicepakke-takst vil medføre et ekstra kommunalt tilskud til madordningen på kr. i 2007, for så vidt angår modtagerne på AOC Engholm. Hertil kan komme en udgift, såfremt andre plejeboligbeboere også tilmelder sig en servicepakketakst. 3. Afhænger af hvor stort tilskud byrådet giver. I eksemplet er angivet kr. Økonomi og finansiering Dialog / høring Bilag Udvalgets indstilling Høringssvar fra Ældrerådet ligger i sagen. Ingen. Sundheds- og Velfærdsudvalget den 13. marts 2007: Genoptages på møde den 10. april.

7 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april Indstiller model 2, idet en skønnet merudgift på ca kr. medtages i budgetrevisionen. JD og VJ kan ikke tiltræde, idet en samordning af de generelle takster bør afklares i dialog med AOC Engholm, der har udregnet de hidtidige takster.

8 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 7. Anvendelse af ledige pladser på plejecenter Mimosen j.nr. Punkttype Tema Orienteringspunkt Kapaciteten på plejecenter Mimosen. Sagsbeskrivelse Plejecenter Mimosen har 24 plejepladser, der er oprettet og indrettet til pleje af demente, ligesom de ansatte på Mimosen er rekrutteret til denne særlige plejeopgave. Allerød Kommune har udliciteret driften af Mimosen til Aleris. Kontrakten mellem Allerød Kommune og Aleris er opsagt til at ophøre medio Da det de seneste måneder ikke har været muligt at tilbyde de ledige boliger på Mimosen til borgere, som opfylder de særlig visitationskriterier til Mimosen, er der aktuelt er der 6 ledige boliger. Status over borgere som venter på plejebolig i Allerød Kommune den 21. februar 2007: Godkendte borgere som venter på tilbud om plejebolig: ca. 20 borgere. Borgere på venteliste til en midlertidig plads (aflastning): 10 borgere Borgere fra andre kommuner, som ønsker en bolig på Mimosen: Ingen. Borgere der er hjemmeboende, men har en demenslignende tilstand der forventes at føre til at de inden for 0-3 år får brug for et tilbud på Mimosen: 11 borgere. Borgere med demenslignende tilstand, som bor på andre plejehjem: Et relativt stort antal beboere på plejecentrene i Allerød Kommune har en demenslignende tilstand. Mange af disse har boet i deres nuværende bolig i flere år, og det vil ikke være fagligt eller etisk forsvarligt at flytte dem. Administrationens forslag På baggrund af den aktuelle situation med ledige boliger på Mimosen har Forvaltningen vurderet, om de ledige boliger kan anvendes til andre formål eller indgå i den generelle udfordring på boligområdet. Forvaltningens vurderer, at det er vigtigt at en alternativ anvendelse af de ledige boliger bliver af en karakter, der sikrer at boligerne med

9 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april relativkort varsel igen kan anvendes til boliger for demente, da antallet af demente og den enkelte dementes behov ændres hurtigt. Forvaltningen foreslår derfor, at en evt. ændring af anvendelsen af boligerne på Mimosen bliver i en tidsbegrænset periode, hvilket også giver mulighed for at evaluere en alternativ anvendelse og dens evt. konsekvens for de øvrige beboere og personalet. Konkret foreslår Forvaltningen følgende muligheder: - at de nuværende visitationskriterier til Mimosen udvides, i en tidsbegrænset periode på f.eks. et år frem, - til at omfatte andre borgere, som ikke har diagnosen demens, men alligevel skønnes at kunne profitere af de fysiske rammer og Mimosens særlige tilbud eller - at de ledige boliger på Mimosen i en tidsbegrænset periode anvendes til ventepladser for borgere, som afventer en egentlig plejebolig. Forvaltningen foreslår, at de nuværende visitationskriterier udvides. Afledte konsekvenser For begge forslag gælder det, at der skal: - udarbejdes en ændret aftale med Aleris - evt. ske en tilpasning af de faglige kompetencer, særligt med fokus på sygeplejekompetence - ske en lettere tilpasning af indretning med senge mm. Forslaget om at ændre de nuværende visitationskriterier vil kunne effektueres relativt hurtigt, og vil formentlig kun betyde en let øget tilpasning af sygeplejekompetencer og dokumentationsredskaber. Forslaget om at anvende de ledige boliger på Mimosen til ventepladser for borgere, som afventer en egentlig plejebolig vil betyde en mere omfattende tilpasning af ressourcer og kompetencer, samt et øget behov for at sikre den elektroniske dokumentation. I dag anvender man ikke dokumentationssystemet Lyngsøe på Mimosen. Der vil blive rejst en særskilt politisk sag om følgerne af kommunaliseringen af Mimosen, herunder at der vil blive foreslået indført Lyngsøe på Mimosen som alle andre steder i ældreplejen i Allerød. Økonomi og finansiering Dialog / høring Indtægterne ved anvendelse af de ledige boliger til ventepladser vil betyde en begrænset indtægt, da den nuværende takst for en venteplads er 27 kr. pr. døgn. Høringssvar fra Ældreråd ligger i sagen.

10 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april Bilag Udvalgets indstilling Notat om alternativ anvendelse af Mimosen. Sundheds- og Velfærdsudvalget den 13. marts 2007: Genoptages på mødet den 10. april, idet der optages dialog med Aleris om at de nuværende visitationskriterier til Mimosen udvides med henblik på at udnytte kapaciteten. Udvalget oplyser, at det ikke har været muligt at få udlejet de tomme pladser til borgere fra andre kommuner. Godkendt at de nuværende visitationskriterier udvides, så borgere, der ikke er udredt for demens men som kan profitere af tilbuddet vil blive omfattet af visitationskriterierne.

11 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 8. Prognose - behov for plejeboliger j.nr. Punkttype Tema spunkt På baggrund af stigende ældrebefolkning samt ny lov om garanti for plejeboligplads pr. 1. januar 2009, har Sundheds- og Velfærdsudvalget ønsket en prognose for behovet for plejeboliger. Det skal besluttes hvor mange plejeboliger der skal opføre og hvor de skal opføres. Lene Rønn deltager under behandlingen af punktet. Sagsbeskrivelse Den 1. januar 2009 træder Lov om garanti for plejebolig i kraft. Det betyder, at borgere godkendt til plejebolig skal have et boligtilbud senest 2 måneder efter godkendelsen. Samtidig forventes en vækst i antallet af ældre. På denne baggrund er det nødvendigt at udvide antallet af plejeboliger (bilag). Administrationens forslag Forvaltningen foreslår, at sagen drøftes og genoptages på Sundhedsog Velfærdsudvalgets møde i april. Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Udgiftens størrelse afhænger af byggeriets omfang. Almene plejeboliger finansieres efter Lov om almene boliger, hvor kommunen indskyder 14% af anskaffelsessummen. Opførelse af servicearealer er en kommunal udgift, med mulighed for et tilskud fra staten pr. tilknyttet plejebolig som servicearealer skal servicere. Dialog / høring Bilag Udvalgets indstilling Til høring hos Ældrerådet. Notat vedr. Prognose for fremtidigt behov for plejeboliger Sundheds- og Velfærdsudvalget den 13. marts 2007: Genoptages.

12 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april Indstiller, at der opføres et plejecenter boliger til i brugtagning i hhv og 2011, idet Solvænget nedlægges som plejecenter. at den fysiske placering af plejecentret bliver på Poppelvej. at der atter indarbejdes udgifter til mindre ombygning af Lyngehus på 3,2 mio. kr. (2005 tal) til opførelse af skærmet enhed til demente. At Hjemmeplejen etablerer sig i tilknytning til plejecentret.

13 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 9. Organisering og placering af træningen j.nr. Punkttype Tema På træningsområdet er der fra 2007 sket en del ændringer, dels i forbindelse med vedtagelse af en ny kvalitetsstandard i kommunen og dels som følge af kommunalreformen. Der vedlægges en status på opgaveudviklingen for de første 6 uger i 2007 (bilag). Træningen foregår midlertidigt på 3 træningssteder, i Lyngehus, i FH-Hallen, i AOC Engholm samt i hjemmene. Der skal findes et blivende træningssted til afløsning for FH-Hallen fra 1. januar Brigitta Pranov og Lone Gade kommer kl og deltager under behandlingen af dette punkt. Sagsbeskrivelse Der tegner sig et behov for løbende at kunne gennemføre træning på 2 mindre hold, et stort hold samt et antal individuelle træningsopgaver i center. Hertil kommer træningen i hjemmene. Det øgede antal opgaver gør det nødvendigt med en stram koordinering samt en målrettet udvikling af terapeuternes kompetencer i forhold til nye opgaver. Herudover er dokumentationskravet i forbindelse med visitation og udførelse af træningen øget væsentligt. Dette har betydning for behovet for møde- og kontorfaciliteter. Opgaverne kunne løses f.eks. i en af følgende kombinationer: A) Træning i Lyngehus, Engholm samt nyt træningssted. Det forudsætter, at Lyngehus træningsfaciliteter og kontorlokaler anvendes uændret i forhold til nuværende. Endvidere forudsætter det, at Engholms træningsfaciliteter kan udnyttes således at Engholms nuværende brugere trænes på hold, hvortil der også visiteres udefra kommende brugere, samt at der stilles kontorer til rådighed for terapeuterne. Krav til nyt træningssted: i alt ca. 495 m 2.

14 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april B) Træning i Lyngehus samt nyt træningssted. Det forudsætter, at Lyngehus træningsfaciliteter og kontorlokaler anvendes uændret i forhold til nuværende. Endvidere forudsætter det, at Engholm fortsat træner egne beboere og daghjemsgæster i egne lokaler. Krav til nyt træningssted: i alt ca. 570 m 2. C) Kun ét hovedtræningssted i Allerød men med træningssatellitfunktioner på Lyngehus, AOC Engholm og i eget hjem: Krav til nyt træningssted: i alt ca. 650 m 2. Kvadratmeterbehovet er anslået på baggrund af erfaringerne fra 3 mdr s opgaveløsning. Det kan vise sig at behovet øges når også ambulatorier og skadestuer henviser borgere til træning. Dette kunne betyde behov for yderligere 1 træningssal, enkelte flere behandlingsrum og kontorplads. Med en sådan udvidelse stiger behovet til ca. 800 m 2 Administrationens forslag Forvaltningen foreslår at ovennævnte løsninger drøftes. Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Dialog / høring Anslået udgift ved opførelse af 500 m2: 10 mio. kr. Anslået udgift ved opførelse af 650 m2: 13 mio. kr. Anslået udgift ved opførelse af 800 m2: 16 mio. kr. Høringssvar fra Ældrerådet og Handicaprådet ligger i sagen. Bilag Notat vedr. opgaveudvikling fra og forskellige løsningsmuligheder. Uddybende notat vedr. løsningsmulighederne Oversigt over kvadratmeterbehov i forbindelse med nyt træningssted. Udvalgets indstilling Sundheds- og Velfærdsudvalget den 13. marts 2007: Genoptages. Indstiller forslag C. P.t. er der et skønnet m2 behov på op til 800 m2. Udvalget ønsker at sikre sig, at m2behovet er fremtidssikret og at en fleksibel anvendelse bør indtænkes. Anslået udgift ved opførelse af 800 m2 er 16 mio. kr.

15 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 10. Opførelse af botilbud til yngre handicappede og senskadede i tilknytning til øvrige plejeboliger j.nr G01 Punkttype Tema spunkt Sundheds- og Velfærdsudvalget indstillede i april 2006, at kommunen på sigt selv løser boligbehov til senskadede/fysisk handicappede ved ombygning af eksisterende plejeboliger eller ved nybyggeri af plejeboliger. Samtidig er der fra januar 2009 indført en 2-måneders garanti for en plejebolig, når man opfylder kommunens kriterier på dette område. Gitte Overgaard kommer kl og deltager under behandlingen af punktet. Sagsbeskrivelse Allerød Kommune løser i øjeblikket behovet ved at købe pladser i andre kommuner eller ved at tilbyde yngre borgere en bolig på plejecentre med væsentlig ældre borgere. Flere af denne gruppe borgere ønsker ikke at flytte til andre kommuner, men ønsker at fortsætte deres liv med den nødvendige pleje og omsorg i Allerød i nærheden af det sociale netværk. Der er ikke tale om særskilt specialiseret indsats, som den vi tidligere har kendt fra amterne, men om en kombination af den pleje og omsorg der tilbydes i dag, og en pædagogisk håndtering af de særlige behov denne gruppe kan have. Målgruppen kan være yngre 18 til 60-årige med f.eks. erhvervede hjerneskadede, sclerose, parkinsson mm. Det er væsentligt at tænke i fremtidige fleksible løsninger og det kan derfor være en stor fordel, at etablere et miljø for yngre borgere i tilknytning til et plejecenter/plejeboliger og evt. træningsfaciliteter. Samtidig skal det være fysisk adskilt, så der er egen indgang. Som det fremgå af vedlagte opgørelse fra marts 2007, har Allerød Kommune ikke på nuværende tidspunkt borgere nok til at danne en gruppe. En mulig løsning på dette, kan være at sælge pladser til andre kommuner, eller i en periode benytte dem til borgere med midlertidige eller akut behov for pleje eller genoptræning. Kommunen må under alle omstændigheder beregne ledige pladser i en opstartsperiode. Det fremgår ligeledes, at Allerød Kommune har et behov for døgntilbud og bofællesskab til udviklingshæmmede. Det er ikke realistisk, at vi kan købe alle disse pladser i andre

16 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april kommuner/regioner. Bliver Solvænget nedlagt, vil stedet kunne indrettes til døgntilbud og bofællesskab. LEV har på møde med Forvaltningen tilbudt at være medfinansierende i en evt. ombygning og etablering. Administrationens forslag Forvaltningen foreslår, at der opføres 8-10 boliger for yngre senskadede i tilknytning til nyt plejecenter. Forvaltningen foreslår samtidig, at der etableres 18 lejligheder fordelt på døgntilbud og bofællesskab til udviklingshæmmede på Solvænget. Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Det koster ca kr. pr. borger pr. år at drive et botilbud til yngre fysisk handicappede jf. oplysninger fra andre kommuner. (afhænger af plejebehov) Øvrige oplysninger om byggeri og økonomi er beskrevet i sag om opførelsen af plejeboliger. Det koster ca kr./borger i døgntilbud og kr./borger i bofællesskab. Dialog / høring Til høring i Ældrerådet og Handicaprådet. Høringssvar modtaget fra Handicaprådet. Bilag Boligbehov for yngre borgere i AK 2007 Boligbehov for yngre personer med funktionsnedsættelse Udvalgets indstilling Indstiller at Solvænget fra 2009 anvendes som kombineret døgntilbud og bofællesskab til udviklingshæmmede. At der i tilknytning til nyt plejecenter (men med egen indgang) opføres 8-10 boliger for yngre senskadede.

17 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 11. Rammeaftaler. Redegørelse for behov og forventet brug af tilbud inden for det specialiserede sociale område og specialundervisning i j.nr G01 Punkttype Tema Sagsbeskrivelse spunkt Byrådet skal som led i kommunalreformen sende en redegørelse til regionsrådet hvert år til brug for den årlige rammeaftale. Regionsrådet og kommunalbestyrelserne i Region Hovedstaden skal årligt indgå en aftale om drift og udvikling af tilbud på social- og specialundervisningsområdet i regionen. Denne aftale kaldes en rammeaftale og omfatter de tilbud som drives af regionen, og de tilbud som kommunerne har overtaget 1. januar Rammeaftalen drejer sig om behovet for pladser i det kommende år og de efterfølgende tre år. Den bygger på de redegørelser, som kommunerne hvert år skal indsende til Regionen senest 1. maj. Forslag til redegørelse vedlægges (bilag) Der er i redegørelsen taget udgangspunkt i, at behovet for tilbud ikke vil ændres væsentligt, i forhold til det nuværende behov. Rammeaftalen skal være indgået senest den 15. oktober 2007 Administrationens forslag At redegørelsen godkendes og fremsendes til regionsrådet Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Dialog / høring Til høring i Ældrerådet og Handicaprådet. Høringssvar modtaget fra Handicaprådet vedr. børneområdet. Pga. manglende bilag til voksenområdet sendes dette til høring i Ældrerådet og Handicaprådet med svarfrist 23. april Bilag Forslag til redegørelse børn (læses - udprintes ikke) Forslag til redegørelse voksne (læses - udprintes ikke)

18 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april Udvalgets indstilling Godkendt, idet redegørelsen for specialundervisning for børn oversendes til Samordningsudvalget til orientering.

19 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 12. Borgerrettet forebyggelse vedrørende rygning. j.nr. Punkttype spunkt Tema Efter kommunalformen og den nye Sundhedslov er den borgerrettede forebyggelse et kommunalt ansvar i den enkelte kommune. For så vidt angår rygning er der brug for at tage stilling til Allerød Kommunes strategi for forebyggelse og tilbud om rygeafvænning for forskellige målgrupper. Lisbeth Pedersen deltager under behandlingen af punktet. Sagsbeskrivelse I Sund By Netværkets anbefalinger om den gode kommunale model for tobaksforebyggelse er listet 10 anbefalinger, opdelt i 3 området: FREMME AF RØGFRI MILJØER: 1. Det anbefales, at kommunens arbejdspladser og institutioner er røgfri 2. Det anbefales, at kommunens kultur-,fritids- og sportsinstitutioner er røgfri 3. Det anbefales, at kommunen arbejder for at fremme røgfrihed i den private sektor og på ungdomsuddannelser I Allerød Kommune er der aktuelt forebyggelsesindsatser i Sundhedsplejeregi om forebyggelse på rygeområdet for unge. Dertil kommer at det ikke længere er tilladt at ryge i kommunale bygninger, herunder idrætshaller. Kommunen har pt. ingen røgafvænningstilbud målrettet den private sektor. FREMME AF RYGESTOP: 4. Det anbefales, at kommunen tilbyder kommunens ansatte varierede rygestoptilbud 5. Det anbefales, at kommunen tilbyder borgerne varierede rygestoptilbud 6. Det anbefales, at kommunen integrerer rygestoptilbud i det sammenhængende patientforløb 7. Det anbefales, at kommunen har varierede rygestoptilbud til særlige risikogrupper 8. Det anbefales, at kommunen medvirker til at tilbyde rygestoptilbud i den private sektor

20 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april Der eksisterer et rygeafvænningstilbud for kommunens ansatte. FOREBYGGELSE AF RYGESTART: 9. Det anbefales, at kommunen iværksætter tobaksforebyggende indsatser for børn i skole og fritidsmiljø 10. Det anbefales, at kommunen iværksætter tobaksforebyggende indsatser for unge i års alderen De varierende rygestoptilbud kan ske på flere niveauer. Rygestop procenten varierer for de forskellige metoder, og det er svært at beregne og kontrollere de enkelte metoder i forhold til hinanden. Dog gælder det generelt, at jo mere tid, der bruges på rygeafvænning, jo større effekt, ligesom et afvænningstilbud suppleret af nikotinsubstitution giver større stopprocent. Niveau 1. Information på hjemmesiden med links til relevante netsteder, hvor der findes selvhjælpsprogrammer til rygestop og forskellige tilbud om rygestop med brugerbetaling. Herunder bl.a. rygeafvænning på apoteket (ca. 700 kr.) eller på Rygestopklinikken på Hillerød Sygehus (gratis), der foreløbigt viderefører sine aktiviteter. Udgiftsneutralt. Niveau 2. Kortere rygestop tilbud/samtaler som kommunalt tilbud. Udgift vil variere afhængig af evt. brugerbetaling, men vil være ca kr. pr deltager. Niveau 3. Egentlige rygeafvænningskurser individuelt eller i hold. Udgift vil variere afhængig af evt. brugerbetaling, men vil være mellem 750 og 1000 kr. pr deltager. Administrationens forslag Forvaltningen anbefaler, at kommunen fortsætter den aktuelle indsats på rygeområdet. Derudover foreslår forvaltningen, at der tilbydes information på hjemmesiden (niveau 1). Dette tilbud vil for de fleste betyde, at de har mulighed for at tilmelde sig et afvænningstilbud for egen regning. Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Dialog / høring Til høring i Ældrerådet og Handicaprådet. Bilag Udvalgets indstilling

21 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april Godkendt.

22 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 13. Status over anvendelsen af private leverandører til personlig og praktisk bistand j.nr. j.nr G01/1(03) Punkttype Tema spunkt Status på hvor mange borgere, der har valgt privat leverandør til praktisk hjælp og personlig pleje, samt status på hvilke private leverandører der pt. er godkendt. Endvidere aktuel status over borgere, der er visiteret til tøjvask, indkøb samt mad. Lisbeth Pedersen deltager under behandlingen af punktet. Sagsbeskrivelse Udvikling i 2005: Januar borgere valg privat leverandør Juni borgere valgt privat leverandør Udvikling i 2006: Januar borgere valg privat leverandør Juni borgere valgt privat leverandør Udvikling i 2007: Januar borgere valgt privat leverandør Tøjvask borgere er visiteret til tøjvask Indkøbsordning borgere er visiteret til indkøb Mad borgere i alt er visiteret til mad (heraf er 143 visiteret til mad fra Medirest) Pr. 1. januar 2007 er følgende firmaer godkendt: Bo Rent (udfører kun praktisk hjælp) Cura Pleje (udfører både personlig pleje og praktisk hjælp) Delfin Vask (leverandør af tøjvaske-ordningen) Intervare (leverandør af indkøb) (Derudover er der mulighed for at indkøbe og få tilskud til udbringning af varer fra Dagli Brugsen Blovstrød og SuperBrugsen Lynge-Uggeløse) Medirest (leverandør af mad til hjemmeboende)

23 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april Aleris er stoppet som leverandør pr. 1. september På baggrund af den nye sundhedslov og de indgåede sundhedsaftalers indhold forventer Forvaltningen, at der dels bliver brug for stadig større fleksibilitet og kort ventetid på bistand efter udskrivelse fra hospitalet og dels en øget og mere fleksibel indsats for at forebygge uhensigtsmæssige indlæggelser. Administrationens forslag Afledte Konsekvenser Forvaltningen anbefaler, at Allerød Kommune arbejder på at udvide antallet af leverandører. Større fleksibilitet da det forventes at der vil blive et større antal medarbejdere. Økonomi og finansiering Dialog / høring Til høring i Ældrerådet og Handicaprådet. Bilag Udvalgets indstilling Godkendt.

24 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 14. Ønske om ekstra bevilling til Ørne/Uglevang projektet j.nr. Punkttype Tema spunkt I forbindelse med godkendelse af projektet Sundhedslejlighed i Ørne/Uglevang blev der afsat kr. til finansiering af projektet. Lisbeth Pedersen deltager under behandlingen af punktet. Sagsbeskrivelse I forlængelse af det indledende arbejde med Sundhedslejligheden i Ørne/Uglevang, står det klart at det er meget tidskrævende at indrette og klargøre boligen. Endvidere kan det blive en udfordring at bemande lejligheden med jævne mellemrum og dermed sikre tilgængeligheden til sundhedsoplysning og livsstilsvejledning. For at sikre denne opgave bliver løst på et kompetent niveau må det eksisterende sundhedspersonale i kommunen afsætte tid til denne funktion. For at sikre aktiviteterne i Sundhedslejligheden i Ørne/Uglevang et rimeligt niveau og fagligt indhold, vurderer projektets styregruppe at der er brug for yderligere økonomisk støtte til delvis kompensation for deltagelse af kommunens sundhedsaktører. Administrationens forslag Forvaltningen anbefaler, at Sundheds- og Velfærdudvalget afsætter yderligere kr. af sundhedsprojektpuljen til aktiviteterne i sundhedslejligheden. Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Dialog / høring Bilag Til høring til Ældrerådet og Handicaprådet. Høringssvar modtaget fra Handicaprådet. Projektbeskrivelse sundhedslejlighed Udvalgets indstilling Godkendt, finansieret af 2 mio. kr. puljen.

25 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april

26 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 10. april SUNDHEDS- OG VELFÆRDSUDVALGET 15. Orientering om eventuel magtanvendelse j.nr. Indledning Orientering om eventuelle foranstaltninger, magtanvendelse, jf. servicelovens 109 a-e.j Sagsbeskrivelse Dialog / høring Afledte konsekvenser Økonomi og finansiering Forslag Indstilling Ingen. Sign.: Flemming Villadsen, Bitten Bloch, Viggo Janum, Jørgen Dich, Jens Grønne /Lisbet Overvad

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 15. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 13. marts 2007 kl. 16.30 og sluttede kl. 21.05.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 15. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 13. marts 2007 kl. 16.30 og sluttede kl. 21.05. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 15 Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 13. marts 2007 kl. 16.30 og sluttede kl. 21.05. på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde. tirsdag den 15. august 2006 kl. 16.00

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde. tirsdag den 15. august 2006 kl. 16.00 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 8 Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde tirsdag den 15. august 2006 kl. 16.00 Ældrerådet er inviteret til spisning kl. 19.00 på rådhuset. Mødet foregår på rådhuset i Mødelokale

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Kommunalreform fremtidig organisering af genoptræning 524283 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 26. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 28. februar 2008 på rådhuset.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 26. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 28. februar 2008 på rådhuset. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 26 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 28. februar 2008 på rådhuset. Mødet startede 7.30 og sluttede 9.05. Alle deltog. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Hvordan får du en plejebolig

Hvordan får du en plejebolig Hvordan får du en plejebolig Kvalitetsstandard 2016 2015 Hvad er formålet? Formålet med at flytte i en plejebolig er, at du oplever trygge rammer, nærhed og omsorg, da plejepersonalet er i nærheden døgnet

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Den 1/1 2011 Jr. nr.: 2006/04953 Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Lovgrundlag Lov om social service 83 Her står, at: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1) personlig

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Den 21/8-2013 Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Lovgrundlag Lov om social service 83 Her står, at: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1) personlig hjælp og pleje og

Læs mere

Afledte Kommunale konsekvenser ved etablering af friplejehjem i Randers Kommune.

Afledte Kommunale konsekvenser ved etablering af friplejehjem i Randers Kommune. Afledte Kommunale konsekvenser ved etablering af friplejehjem i Randers Kommune. Randers Kommune har modtaget to konkrete henvendelser fra organisationer der er interesseret i at etablere friplejehjem

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 2 Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 3. januar 2006 kl. 7.30 til 9.15 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2.

Læs mere

Demensområdet Kvalitetsstandard 2016

Demensområdet Kvalitetsstandard 2016 Demensområdet Kvalitetsstandard 2016 Hvis du har mistanke om at du, eller en du kender, har en demenssygdom, eller har symptomer på det, kan du kontakte kommunens demenskonsulent. Hvad er formålet? Hvad

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 1. november 2010. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 1. november 2010. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 1. november 2010 Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. Lukket - SSÆ - Præsentation og valg af kunstprojekt

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2013 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 14 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. Mødet startede kl. 9.05 og sluttede kl. 11.50 Lone Hansen deltog fra kl. 9.30 Der var afbud

Læs mere

Uddrag af serviceloven:

Uddrag af serviceloven: NOTAT Dato 13.11.2007 Uddrag af serviceloven: Kapitel 16 Personlig hjælp, omsorg og pleje samt plejetestamenter 83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 1) personlig hjælp og pleje og 2) hjælp eller støtte

Læs mere

Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet

Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet 30. november 2007 (Opdateret 24. november 2010) Vejledning til kommunerne om Dokumentationsprojektet på ældreområdet INTRODUKTION TIL VEJLEDNINGEN I forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi for 2006

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Plejebolig Kvalitetsstandard 2013

Plejebolig Kvalitetsstandard 2013 Plejebolig Kvalitetsstandard 2013 Du kan blive visiteret til en plejebolig, hvis du på grund af væsentlig nedsat funktionsevne har brug for hjælp og støtte hele døgnet. Hvad er formålet? Hvad tilbydes

Læs mere

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 06. februar 2012 kl. 09:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 06. februar 2012 kl. 09:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 06. februar 2012 kl. 09:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 006. Statusrapport over Vesthimmerlands Kommune plejecentre kaldeanlæg

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86

KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86 KVALITETSSTANDARDER FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDENDE TRÆNING 2016 SERVICELOVEN 86 BRØNDBY KOMMUNE 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Lovgrundlag... 3 Visitationskriterier... 4 Serviceniveau og

Læs mere

Visitationskriterier: Træningstilbud i Rudersdal Kommune

Visitationskriterier: Træningstilbud i Rudersdal Kommune Visitationskriterier: Træningstilbud i Rudersdal Kommune Lovgrundlag Målgruppe: Ansøgningsprocedure Tildelingsprocedure Servicemål Varighed af tilbuddet Kriterier for deltagelse Økonomi for borger Sundhedslovens

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 6. maj 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Anette Eriksen, Morten Schou Jørgensen, Arne

Læs mere

Palliative tilbud Kvalitetsstandard 2016

Palliative tilbud Kvalitetsstandard 2016 Palliative tilbud Kvalitetsstandard 2016 Hvad er palliative tilbud? Palliation betyder lindring. Denne kvalitetsstandard indeholder en beskrivelse af de lindrende, og praktiske tilbud til den alvorligt

Læs mere

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494 BAGGRUNDSNOTAT Teknisk budget 2016-2019 Køb/salg af plejeboligpladser Gennemgang af de tekniske budgetter for køb- og salg af plejeboliger 2016-2019 har vist, at de nuværende budgetter ikke kan realiseres

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU

27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Status på pulje til løft af ældreområdet 27.00.00.Ø34 15/5016 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Norddjurs Kommune har modtaget midler fra den statslige pulje til løft af ældreområdet på 8,1 mio.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Orientering vedrørende opgaveoverdragelsen i forbindelse med kommunalreformen

Orientering vedrørende opgaveoverdragelsen i forbindelse med kommunalreformen Pkt.nr. 7 Orientering vedrørende opgaveoverdragelsen i forbindelse med kommunalreformen 522979 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltning indstiller til socialudvalget 1. at orientering vedrørende opgaveoverdragelsen

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale E, 4. sal, Codanhus Fraværende: Følgende sager

Læs mere

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST SOCIALUDVALG Side: 1 FORELØBIGT UDKAST Socialudvalget Generelt: 1000 kr. 2010 2011 2012 2013 1) Generel rammebesparelse -1.000-1.000-1.000-1.000 I alt -1.000-1.000-1.000-1.000 1: Generel rammebesparelse

Læs mere

Kvalitetsstandarder 2007 vedrørende madservice tilpasses lovgivningen

Kvalitetsstandarder 2007 vedrørende madservice tilpasses lovgivningen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2007 Kvalitetsstandarder 2007 vedrørende madservice tilpasses lovgivningen 1. Resume I Århus Kommune har visitationspraksis

Læs mere

Mødet blev holdt fredag den 03. maj 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:35.

Mødet blev holdt fredag den 03. maj 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:35. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 42 Mødet blev holdt fredag den 03. maj 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:35. Medlemmer: Jesper

Læs mere

2 af 90. Indtast kontaktoplysninger og kommunenummer Ét svar i hver linje

2 af 90. Indtast kontaktoplysninger og kommunenummer Ét svar i hver linje 0% 0% 100% 1 af 90. Skabelon for Voksenområdet (hvor ikke andet er nævnt, refererer -henvisninger til Lov om social service, jf. lovbek. nr. 979 af 1. oktober 2008): På mange af spørgsmålene er der supplerende

Læs mere

Kvalitetsstandard for Vederlagsfri Fysioterapi kommunalt tilbud

Kvalitetsstandard for Vederlagsfri Fysioterapi kommunalt tilbud Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 20 Kvalitetsstandard for Vederlagsfri Fysioterapi kommunalt tilbud Sundhedsloven 140a 2016 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder vederlagsfri fysioterapi til svært

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 16. januar 2012 Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. SSÆ - Kvalitetsstandard for pejling og GPS

Læs mere

Standarden er godkendt af Serviceudvalget den 16.12.2008. At sikre botilbud med døgnovervågning til borgere med varig funktionsnedsættelse.

Standarden er godkendt af Serviceudvalget den 16.12.2008. At sikre botilbud med døgnovervågning til borgere med varig funktionsnedsættelse. Standarden er godkendt af Serviceudvalget den 16.12.2008. Denne kvalitetsstandard revideres efter behov, idet plejecenterboliger ikke er omfattet Servicelovens krav om kvalitetsstandarder. Rammer Visitation

Læs mere

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt og længerevarende botilbud

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 012. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 10. februar 2011 28 013.

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Det store mødelokale i Vrå Fraværende: Laug Mathiasen, Ingrid Andreasen Bemærkninger

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Økonomiudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 21-09-2011 Dato: 29-08-2011 Sag nr.: ØU 199 (SOSU 83) Sagsbehandler: Christian Hjorth Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

Forebyggende tiltag Sundhed

Forebyggende tiltag Sundhed DANSKE ÆLDRERÅDs holdning til aktuelle ældrepolitiske områder Bestyrelsen i DANSKE ÆLDRERÅD har drøftet en række ældrepolitiske områder og er enige om følgende holdninger og opfordringer. Områderne er

Læs mere

Orientering om 6-by Nøgletal 2007

Orientering om 6-by Nøgletal 2007 Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 7. juni 2007 Sagsnr.: 2007-40185 Dok.nr.: 2007-175027 Orientering om 6-by Nøgletal 2007 Formålet med dette notat er at beskrive de væsentligste økonomi-

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

Ældrerådet. Halsnæs Kommune. Referat

Ældrerådet. Halsnæs Kommune. Referat Ældrerådet I Halsnæs Kommune Referat af møde den kl. 9.15 på Åsebro 9 A, Frederiksværk Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN SAGER TIL BEHANDLING 1 GODKENDELSE AF REFERAT FRA SIDSTE MØDE... 4 2 GODKENDELSE

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp Information om hjemmehjælp Marts 2012 Social- og Sundhedsforvaltningen 1 Indledning Denne pjece er for dig, der ønsker at søge - eller modtager hjemmehjælp i Herlev Kommune. Du finder information om, hvordan

Læs mere

Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende Hjælpemiddelområdet

Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende Hjælpemiddelområdet Regionssekretariatet 23. november 2006 Jnr: 2-08-0056-06 Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende Hjælpemiddelområdet 1.0 Indledning I henhold til Sundhedslovens 205 skal der indgås sundhedsaftaler

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Erhvervet hjerneskade og kommunikation. jf. Lov om specialundervisning for voksne

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard. Erhvervet hjerneskade og kommunikation. jf. Lov om specialundervisning for voksne Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Erhvervet hjerneskade og kommunikation jf. Lov om specialundervisning for voksne Politisk godkendt januar 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag...

Læs mere

Udmøntningsinitiativer om Værdighed (Høring)

Udmøntningsinitiativer om Værdighed (Høring) Indledning I dette bilag findes de initiativer, som Social- og Sundhedsudvalget har peget på skal igangsættes via Værdighedspuljen for 2016. Forslagene styrker/understøtter dels igangværende indsatser,

Læs mere

PLEJEOMRÅDET. Demenspolitik Kvalitetsstandard Tiltag på demensområdet Budget 2010

PLEJEOMRÅDET. Demenspolitik Kvalitetsstandard Tiltag på demensområdet Budget 2010 Et godt liv på trods af en demenssygdom. PLEJEOMRÅDET Demenspolitik Kvalitetsstandard Tiltag på demensområdet Budget 2010 Nr. 01 den 27. maj 2009 1 Indledning. Voksen- og plejeudvalget har tilkendegivet

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

Socialudvalget 2008-09 L 164 Bilag 1 Offentligt

Socialudvalget 2008-09 L 164 Bilag 1 Offentligt Socialudvalget 2008-09 L 164 Bilag 1 Offentligt Folketingets Socialudvalg Ministeren Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 13. marts 2009 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail vfm@vfm.dk Til Socialudvalgets

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER 1. Indledning Jeg er af kommunaludvalget blevet bedt om at svare på tre spørgsmål: Spørgsmål W om, hvorvidt der set i lyset af oplysninger fra EVA s seneste rapport om kommunernes

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Protokol 06-02-2015 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Curt Købsted Dorthe la Cour Henrik Brade Johansen

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. februar 2014 kl. 08.30 i Fællessalen, Pedershave

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. februar 2014 kl. 08.30 i Fællessalen, Pedershave Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. februar 2014 kl. 08.30 i Fællessalen, Pedershave Mødet slut kl. 10.50 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet.

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. Dato 24.4.2013 Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. 1. Indledning Kvalitetsstandarder på området for voksenhandicap og socialpsykiatri i Tårnby Kommune

Læs mere

Indsatser finansieret af værdighedspuljen

Indsatser finansieret af værdighedspuljen Indsatser finansieret af værdighedspuljen Indsatsbeskrivelse 2016 2017 2018 2019. Styrkelse af kvaliteten i den midlertidige indsats 1 stilling á 32 timer/uge Den nuværende Centersygepleje blev finansieret

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden. Mødedato: 11. oktober 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Mødelokale: Udvalgsværelset, 4. Social- og Sundhedsforvaltningen

Handicaprådet. Dagsorden. Mødedato: 11. oktober 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Mødelokale: Udvalgsværelset, 4. Social- og Sundhedsforvaltningen Sidenr. 1 Dagsorden Mødedato: 11. oktober 2012 Mødetidspunkt: 13:30 Mødelokale: Udvalgsværelset, 4. Social- og Sundhedsforvaltningen Fraværende: Bemærkninger: Godkendelse af forslag til dagsordenen: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Temadrøftelse om udgiftspres på ældre- og plejeområdet

Temadrøftelse om udgiftspres på ældre- og plejeområdet Temadrøftelse om udgiftspres på ældre- og plejeområdet v. Pleje- og Omsorgschef Susanne B. Jørgensen www.ballerup.dk Budget- og demografimodel To effekter årgangseffekt: - midlertidig - store årgange afløses

Læs mere

Socialudvalget tirsdag den 02. november 2010, kl. 13:00 i Udvalgsværelse 1 Parkskolen M3 lok. 226

Socialudvalget tirsdag den 02. november 2010, kl. 13:00 i Udvalgsværelse 1 Parkskolen M3 lok. 226 tirsdag den 02. november 2010, kl. 13:00 i Udvalgsværelse 1 Parkskolen M3 lok. 226 Åbent møde Tilstede Ulrik Falk-Sørensen (F) - formand Jesper Würtzen (A) - næstformand Birgitte Dahl (O) Doris Børger

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

Social- og integrationsministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg den 26. januar 2012 (SOU alm. del samrådsspm. F)

Social- og integrationsministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg den 26. januar 2012 (SOU alm. del samrådsspm. F) Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 153 Offentligt Social- og integrationsministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg den 26. januar 2012 (SOU alm. del samrådsspm.

Læs mere

PERSONLIG PLEJE & PRAKTISK HJÆLP SERVICEDEKLARATION

PERSONLIG PLEJE & PRAKTISK HJÆLP SERVICEDEKLARATION PERSONLIG PLEJE & PRAKTISK HJÆLP SERVICEDEKLARATION 1 2 TRYGHED FLEKSIBILITET ÅBENHED RESPEKT LIVSKVALITET PERSONLIG PLEJE & PRAKTISK HJÆLP MÅL Kommunalbestyrelsen ønsker: At yde en indsats, der opleves

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud 15. december 2015 Center for Handicap og Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. LOVGRUNDLAG... 3 2.1. FORMÅLET MED HJÆLPEN OG

Læs mere

Internt notat Krogens fremtid

Internt notat Krogens fremtid Sagsnr. 12/10 407 Dok.nr. 31646-13 Lene Nørlund/Line Knudsen/Kurt Berthelsen Internt notat Krogens fremtid 1. Indledning Esbjerg Kommune har meddelt, at de med udgangen af 2014 forventer at hjemtage aflastningsopgaver,

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Sophielund Mandag 27.10.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Social- og Sundhedsudvalgets politikområdebeskrivelser til budget 2009 3 Orientering

Læs mere

Opfølgningsredegørelse på kvalitetskontrakt for Voksen- og Sundhedsservice

Opfølgningsredegørelse på kvalitetskontrakt for Voksen- og Sundhedsservice Kvalitetskontrakt Haderslev Kommune Udviklingsafdelingen Gåskærgade 26 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 15. marts Sagsident: 10/130 Sagsbehandler: Teis

Læs mere

Bilag 1 Baggrundsinformationer til temadrøftelse om boliger og døgnpladser til voksne med handicap, sindslidelse og udsatte borgere

Bilag 1 Baggrundsinformationer til temadrøftelse om boliger og døgnpladser til voksne med handicap, sindslidelse og udsatte borgere Bilag 1 Baggrundsinformationer til temadrøftelse om boliger og døgnpladser til voksne med handicap, sindslidelse og udsatte borgere Indhold 1. Ventelister og ventetid: Behov for kapacitetsudvidelse...

Læs mere

Målgruppen er alle borgere i Norddjurs Kommune, der:

Målgruppen er alle borgere i Norddjurs Kommune, der: Kvalitetsstandard: Personlig og praktisk hjælp Målgruppe Målgruppen er alle borgere i Norddjurs Kommune, der: ikke selv kan udføre personlig pleje og praktiske gøremål i hjemmet efter et rehabiliteringsforløb

Læs mere

Hvis du har brug for en plejebolig

Hvis du har brug for en plejebolig VI HJÆLPER DIG MED AT HJÆLPE DIG SELV DU BRUGER DINE RESSOURCER AKTIVT Hvis du har brug for en plejebolig Kvalitetsstandard for plejeboliger 2010/2011 Jeg er glad for at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandarder

Læs mere

Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende genoptræning

Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende genoptræning 23. november 2006 Jnr: 2-08-0056-06 Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende genoptræning 1.0 Indledning Efter Sundhedslovens bestemmelser skal region og kommuner indgå obligatoriske sundhedsaftaler.

Læs mere

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger

Notat. boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere. Indhold. 1. Kommunal anvisning til boliger i almene boligafdelinger Notat Boliger til hjemløse og socialt udsatte borgere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggjorde den 15. september 2015 rapporten Hjemløshed i Danmark 2015. Af rapporten fremgår det,

Læs mere

Budget 2016-19 Budgetområde 619 Omsorg og Ældre

Budget 2016-19 Budgetområde 619 Omsorg og Ældre Indledning Hovedydelserne på budgetområde 619 Omsorg og Ældre omfatter: - Hjemmepleje og plejehjem/ældreboliger - Hjemmesygepleje - Akutpladser - Dagcentre/dagcentre for demente - Rehabilitering - vedligeholdende

Læs mere

Sorø Kommune fremsender hermed ansøgning bilagt projektbeskrivelse til puljen vedr. forløbsprogrammer.

Sorø Kommune fremsender hermed ansøgning bilagt projektbeskrivelse til puljen vedr. forløbsprogrammer. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Kontoret for Regional Sundhed Att. Lone Vicki Petersen Sorø Kommune Fagcenter Sundhed Rådhusvej 8 4180 Sorø T 5787 6000 F 5787 7100 soroekom@soroe.dk www.soroe.dk

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 9. Sundhedsudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 9. Sundhedsudvalget 9. Sundhedsudvalget 87 88 9. Sundhedsudvalget Budget 2013, Drift: U/I Budget 2013 81 Aktivitetsbestemt medfinans. af sundhedsvæsenet U 161.062.000 82 Kommunal genoptræning og vedligeh. træning U 15.007.000

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

5 Muligheden for byggeri af boliger for ældre, ældre sindslidende og ældre udviklingshæmmede borgere

5 Muligheden for byggeri af boliger for ældre, ældre sindslidende og ældre udviklingshæmmede borgere 5 Muligheden for byggeri af boliger for ældre, ældre sindslidende og ældre udviklingshæmmede borgere Nedenstående afsnit er blevet til i et samarbejde mellem Socialudvalget og Ældre- og Sundhedsudvalget.

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af velfærdsminister Karen Jespersen. Forslag. til Lov om ændring af lov om social service

Fremsat den {FREMSAT} af velfærdsminister Karen Jespersen. Forslag. til Lov om ændring af lov om social service Socialudvalget SOU alm. del - Bilag 175 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af velfærdsminister Karen Jespersen Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Loft over egenbetaling for madservice i

Læs mere

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer.

Der forventes kun tekst på de områder hvor der i forhold til sidste år har været ændringer. Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:gribskov kommune Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Gribskov kommune Kontaktperson Jeanette Nina de Mailly Tlf. nr. 7249 6630 Mail.: jndma@gribskov.dk Skemaet er tænkt som

Læs mere

Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune.

Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune. Den 25/10 2011 Jr. nr.: 2007/36556 Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune. Hvem kan få en plejebolig? Du kan få en plejebolig, hvis du har et stort behov for både støtte,

Læs mere

Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion

Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion Kvalitetsstandard Plejeboliger Greve Kommune Borgerversion Hvad er en plejebolig? Plejeboliger er særligt indrettede boliger med sygeplejefaglig og plejefaglig døgnbemanding. Plejeboliger er indrettet,

Læs mere

Stifinder. Samarbejde om TRÆNING OG GENOPTRÆNING I DE 17 KOMMUNER I REGION SJÆLLAND OG REGIONEN

Stifinder. Samarbejde om TRÆNING OG GENOPTRÆNING I DE 17 KOMMUNER I REGION SJÆLLAND OG REGIONEN Stifinder Samarbejde om TRÆNING OG GENOPTRÆNING I DE 17 KOMMUNER I REGION SJÆLLAND OG REGIONEN August 2015 Stifinderen beskriver samarbejdet om genoptræningsforløb med udgangspunkt i de muligheder, lovgivningen

Læs mere

NOTAT. Sekretariat og Udvikling. Plejeboliger - borgerrettet kvalitetsstandard

NOTAT. Sekretariat og Udvikling. Plejeboliger - borgerrettet kvalitetsstandard NOTAT Social- og Sundhedsforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer 30-04-2014 2013-17740 2014-61101 Plejeboliger - borgerrettet kvalitetsstandard Sekretariat og Udvikling Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge

Læs mere

Social - og Omsorgspolitik

Social - og Omsorgspolitik Social - og Omsorgspolitik Hvorfor en Social og Omsorgspolitik? Kommunalreformen har ændret Danmarkskortet hvilket har betydet at Slagelse Kommune, har ca. 80.000 borgere, hvor ca. 17.500 borgere er over

Læs mere

Velkommen til Solkrogen Demensplejecenter

Velkommen til Solkrogen Demensplejecenter Velkommen til Solkrogen Demensplejecenter 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Velkommen til Solkrogen 3 Praktiske oplysninger 4 Før du flytter ind 5 Når du flytter ind 6 Personalets arbejdsmiljø

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar

Sammenskrivning af høringssvar 29/5-09 Nedenstående skal ses i sammenhæng med materialet Sammenskrivning af øvrige besparelsesforslag og statusbeskrivelser 12/5-09 Analyseområder Hjemmep lejen Pleje-cent re Højere BTP/ optimering Hjemmeplejen

Læs mere

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Til Økonomiudvalget Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 Jf. vedlagte indstilling

Læs mere

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark.

Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Notat vedr. overflytning af opgaver fra Haderslev Kommune til Socialtilsynet i Region Syddanmark. Folketinget vedtog i juni 2013 Lov om Socialtilsyn. Loven medfører at der fra 1. januar 2014 vil blive

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 28 Forslag til etablering af sundhedscenter i Hvidovre Kommune 529535 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Orientering om plejecentrene i Langeland Kommune 2015

Orientering om plejecentrene i Langeland Kommune 2015 Orientering om plejecentrene i Langeland Kommune 2015 Generelt for plejecentrene Af de faste boliger på plejecentrene er der demenspladser og almindelige pladser. Demenspladserne er for de beboere, der

Læs mere