Sommeruniversitet 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommeruniversitet 2016"

Transkript

1 Sommeruniversitet 2016 for ledere Ta med på Sommeruniversitetet 2016 Så er Sommeruniversitetet her igen. Fra mandag 6. juni til onsdag 8. juni 2016 har alle ledere i Silkeborg Kommune mulighed for at shoppe rundt mellem workshops og inspirerende foredrag. Du kan melde dig til præcis de moduler, der giver mening for dig, og det er gratis at deltage! På flere af modulerne kan du få fingrene ned i nogle helt praktiske og konkrete ledelsesværktøjer. Derudover har du mulighed for at høre tre inspirerende foredrag af hhv. Pia Søltoft, Michael Nørager og Rasmus Willig Der er masser at glæde sig til! Nedenfor kan du se en oversigt over alle de moduler, vi tilbyder. Pluk det ud, der interesserer dig, eller tag med til hele programmet. Læs mere om indholdet på de enkelte moduler og få praktiske oplysninger på de næste sider. Tidsrum Mandag 6. juni 2016 Tirsdag 7. juni 2016 Onsdag 8. juni 2016 Workshop 1 Kl Robuste fællesskaber er det dit ansvar som leder? At lede et selvledende team Lederskabets mørke side Personlig effektivitet Udvikl det kollektive geni Work smarter Linda Munk Dall og Charlotte Brændstrup Mette Schulz Laursen Laila Grosen Jensen og Jeanette Stenholt Olsen Annemette Lahrmann Michael Nørager Nicolai Mortensen og Charlotte Puella T. Knudsen Frokost oplæg Autentisk ledelse og kunsten at vælge sig selv Fra simple spilleregler over normer til kultur Positivitetsfascisme Kl Pia Søltoft Michael Nørager Rasmus Willig Workshop 2 Kl At arbejde side om side når kollegerne er sagt op Kierkegaardske ledertyper Hvad kan vi lære af politisk ledelse? Forandringskommunikation lederen som oversætter Handlekraft Lederne og Monopolet Michael Munch- Hansen Pia Søltoft Caspar Fredslund Nielsen og Mette Schulz Laursen Stine Homann Caspar Fredslund Nielsen HR-Support Alle workshops bliver afholdt i Silkeborg Kommunes Uddannelsescenter, Søvej 3 i Silkeborg. Frokostforedragene finder sted i Medborgerhuset på Bindslevs Plads 5 i Silkeborg. De varer en time fra Der er adgang til salen fra kl , og der er god tid til at gå til og fra Medborgerhuset, hvis du skal deltage i de forskellige workshops i SKU. Alle formiddage og eftermiddage bliver der serveret kaffe, te og brød. Til foredragene bliver der serveret en let frokost.

2 Mandag 6. juni Robuste fællesskaber er det dit ansvar som leder? På dette modul lægger vi os i spændingsfeltet mellem den positive psykologis ja-hats-kurser og Svend Brinkmanns stå fast-og sig nej. Robusthed er ikke noget man har eller ikke har, men noget man besidder i større eller mindre grad. Men hvad kendetegner et robust fællesskab, og hvordan står vi stærkere i fællesskab, når der er pres fra omverdenen og ændrede krav? På dette modul vil vi arbejde med konkrete tiltag til, hvordan du som leder kan styrke dit teams robusthed i en foranderlig organisation og skabe et bæredygtigt fællesskab omkring opgaveløsningen. Underviser: Charlotte Brændstrup og Linda Munk Dall, HR og Arbejdsmiljø. At lede et selvledende team Hvad er et selvledende team? Og hvad betyder det for ledelsesopgaven? På mange arbejdspladser i Silkeborg Kommune arbejder medarbejderne sammen i teams, der mere eller mindre leder sig selv i praksis ofte fordi lederen leder på afstand og ikke har sin daglige gang sammen med teamet. Men hvad betyder dette fravær af lederen og ledelse? Skal teamet selv have styr på det hele? Hvordan kan man være nærværende på afstand? Og hvilke faktorer kan man som leder have fokus på, når man skal sammensætte og lede et effektivt og velfungerende team? Denne workshop vil sætte både teori og jeres praktiske erfaringer i spil i forhold til, hvordan ledelsesopgaven kan løftes ind i et team, som i virkeligheden godt kan (og vil) selv Underviser: Mette Schultz Laursen, HR og Arbejdsmiljø. At arbejde side om side når kollegerne er sagt op Erhvervspsykolog Michael Munch-Hansen tager fat i nogle af de konkrete problematikker, der kan opstå i den situation, hvor medarbejdere, som er sagt op, skal arbejde i opsigelsesperioden, side om side med kolleger, der skal fortsætte. Det giver en masse udfordringer på alle IGLO-niveauerne (IGLO= individ, gruppe, ledelse, organisation) og ikke mindst for dig som leder. I workshoppen vil vi arbejde med at forstå og håndtere disse udfordringer, og give dig de bedste forudsætninger for at håndtere situationen så hensigtsmæssigt som muligt. Workshoppen ledes af erhvervspsykolog Michael Munch-Hansen, som især beskæftiger sig med offentlige arbejdspladser og bl.a. arbejder med teamudvikling, ledelsesudvikling, social kapital, trivsel samt konflikthåndtering og forebyggelse af vold. Underviser: Erhvervspsykolog Michael Munch-Hansen. Kierkegaardske ledertyper I workshoppen vil vi arbejde med Kierkegaards teori om valget af sig selv. Deltagerne sættes i gang gennem en erindringsøvelse. På baggrund af en introduktion til Kierkegaards syn på frihed og nødvendighed som to bærende dele af menneskenaturen vil Pia Søltoft endvidere fremdrage en række ledertyper inspireret af Kierkegaard, og gennem øvelser give deltagerne lejlighed til at prøve sig selv af i forhold til disse typer. Underviser: Pia Søltoft, ph.d., forfatter og lektor i etik og religionsfilosofi ved Københavns Universitet.

3 Tirsdag 7. juni Lederskabets mørke side En af de mørke sider ved ledelsesopgaven er, at man indimellem skal tage sanktioner i brug over for medarbejdere. Det kan både være ubehageligt og forbundet med en vis usikkerhed. Erfaringen viser, at hvis du som leder har styr på de forskellige sanktionsmuligheder og deres indbyrdes betydning, bliver processen knap så udfordrende: Påtale, advarsel, opsigelse eller bortvisning. Hvad skal der til? Og kan man springe nogle af dem over? På workshoppen vil vi gennemgå de tjenstlige sanktionsmuligheder og se på konkrete eksempler. Derudover vil vi kort gennemgå procedure for personalereduktioner ved besparelser, opgavebortfald etc. Underviser: Laila Grosen Jensen og Jeanette Stenholt Olsen, Organisation og Personale. Personlig effektivitet Er din arbejdsdag fyldt med forstyrrelser? Og er der mange møder, der stjæler din tid? Hvis du oplever, at bunken på skrivebordet bliver større og større, at mailbakken er uoverskuelig, og at det er svært at planlægge og prioritere, er dette workshoppen for dig. Du får en introduktion til nogle redskaber, der giver dig overblikket tilbage. Det handler om din adfærd, organisering og planlægning. På workshoppen får du metoder og tips til, hvordan du kan gå hjem og efterlade en tom indbakke og et tomt skrivebord hver dag. Modulet har tidligere været udbudt på sommeruniversitetet med stor søgning. Underviser: Annemette Lahrmann, Organisationskonsulenterne. Hvad kan vi lære af politisk ledelse? Kan vi lære noget af den måde, politiske ledere håndterer deres ledelsesudfordring? I medierne hører vi ofte: Der er behov for politisk lederskab! som et udtryk for, at politiske ledere enten ikke udøver ledelse eller er dårlige ledere. Der er i dag pres på politikerne for at udvise politisk lederskab, hvilket ikke er ulig det pres, der også hviler på kommunale ledere. Kom og hør, hvilke redskaber politiske ledere anvender, når der skal udvises politisk lederskab og via en række eksempler, hvordan de lykkes med opgaven. Underviser: Caspar Fredslund Nielsen og Mette Schultz Laursen, HR og Arbejdsmiljø. Forandringskommunikation - lederen som oversætter Besparelser, strukturændringer, nye strategier og love betyder løbende forandringer i opgaveløsningen på alle kommunes arbejdspladser. Som leder er det din opgave at få forandringerne til at ske og oversætte informationer og strategiger: Hvad betyder det for arbejdspladsen, medarbejderne og borgerne? I det arbejde er kommunikation et uundværligt ledelsesredskab, som det er vigtigt at arbejde bevidst med. På workshoppen arbejder vi med teori om forandringskommunikation, de forskellige roller, du har som leder, budskaber, målgrupper, relationer og meningsskabelse. Underviser: Stine Homann, Kommunikation.

4 Onsdag 8. juni Udvikl det kollektive geni til glæde for både ledere og medarbejdere Det enkelte menneske kan bruge sin energi, opmærksomhed, fokus og intelligens på at finde det, der mangler og ikke er i orden hos sine nærmeste. Men det enkelte menneske kan også bruge sin energi, opmærksomhed, fokus og intelligens på at finde kvaliteterne og de særlige evner, som gør samværet med de nærmeste til noget, man må være taknemmelig for at være en del af. Effekten af, hvor man sætter sit fokus, i forholdet til hvordan man opfatter sine nærmeste, er enorm. Den måde vi opfatter hinanden på, spiller faktisk en rolle for, hvordan hver enkelt celle i din krop har det og udvikler sig. Underviser: Michael Nørager som er ph.d. og lektor i innovation og forandringsledelse på Århus Universitet i Herning. Work smarter Værdistrømsanalyse, forbedringslog, Kaizen, DUNU-møder og visuel ledelse er nogle af de begreber, du vil møde i denne workshop. Effektivisering af arbejdsgange er et af de redskaber, som ligger først for, når alle teams og afdelinger i kommunen er i konstant forandringsberedskab og bliver mødt med konstante krav til effektivitet og ressourcebesparelser. Du får viden om, hvor vigtigt det er at have en forandringskultur, hvor ledere og medarbejdere altid tænker i forbedringer. Og du vil få inspiration og redskaber til at kortlægge og ændre en aktuel situation, skabe forandringerne i en travl hverdag, og vedligeholde en kultur med effektive arbejdsgange. Underviser: Nicolai Mortensen og Charlotte Puella T. Knudsen, Staben i Beskæftigelsesafdelingen. Handlekraft I strategiplanen for de kommende år bliver det understreget, at det er en vigtig ledelsesopgave at sikre, at vedtagne reformer realiseres i den daglige virksomhed. Handlekraft handler om at få ført ideer, strategier og beslutninger ud i livet. Og der skal være kortere tid fra idé til handling, fra strategi til handling, fra beslutning til handling. Det kan betyde ændrede ledelsesformer og behov for ændringer i din ledelsesadfærd. Kom og hør nærmere om, hvordan du kan forstå handlekraft, og hvad det kan give af fordele for dig og din organisation. Underviser: Caspar Fredslund Nielsen, HR og Arbejdsmiljø. Lederne og Monopolet Mads Steffensen kommer ikke. Det gør i stedet nogle af dine lederkolleger i Silkeborg Kommune, som har indvilliget i at stille op som Monopolet til en snak om ledelse og sygefravær. Vi sætter som i Mads og Monopolet spot på nogle af de udfordringer og dilemmaer, du som leder støder på i forbindelse med sygefravær. Workshoppen krydres med små tankevækkende breaks fx filmklip, artikler og teoretiske perspektiver. Kom og byd ind med dine holdninger og perspektiver, i en anderledes og dynamisk snak om sygefravær. Workshoppen faciliteres af HR-Support.

5 Foredrag Autentisk ledelse og kunsten at vælge sig selv I en tid som vores, der kræver omstillingsparathed og forandringsvillighed, men samtidig også kræver autentiske ledere, der står ved sig selv, er det vigtigt at vide, hvordan man bevarer sig selv, når alt omkring en ændrer sig. Foredraget vil kaste lys over Søren Kierkegaards syn på selvet som en opgave og forklare hans tanker om, hvad det vil sige at vælge sig selv. I en tid med forandring er det vigtigt at kunne skelne imellem, hvad der er nødvendigt og ikke står til at ændre, og hvad der beror på det enkelte menneskes frie valg, uanset om du er leder eller ledes. Foredrag ved Pia Søltoft, ph.d., forfatter og lektor i etik og religionsfilosofi ved Københavns Universitet. Fra simple spilleregler over normer til kultur Alt er i proces men i hvilken retning? Hvordan kan man sætte fællesskabets tjernerautoritet i spil, når det gælder om at udvikle arbejdspladsen? Friheden er IKKE formløs eller ansvarsløs tværtimod. Er der fælles interesser blandt ledere og medarbejdere? Ja og tiden er inde til at søge nye veje væk fra den klassiske dem og os -filosofi. Vi burde være indsigtsfulde nok til at gøre det nu i Men hvordan gør vi det? Foredrag ved Michael Nørager, ph.d. og lektor i innovation og forandringsledelse på Aarhus Universitet i Herning. Han har arbejdet med forskning, undervisning, foredrag og praktisk udvikling af organisationer og mennesker i 20 år. Positivitetsfascisme Positiv tænkning, positiv psykologi og lykkeforskning er på fremmarch overalt. Det handler om at se muligheder i stedet for begrænsninger eller at være løsningsorienteret, i stedet for at hænge sig i det, som ikke fungerer. Det nye mantra er, at det er bedre at se positivt i stedet for negativt på tingene. Det skulle gøres os mere glade og mere effektive. Problemet er imidlertid, at meget af tankegodset fra positiv tænkning og positiv psykologi kan sammenlignes med fascismen. Alle skal marchere i samme takt. De, som er negative, skal sorteres fra og har ikke noget at gøre i den nye verden. Et provokerende og negativt indlæg med horrible eksempler fra den glade konsulent- og coachingindustri. Foredrag ved Rasmus Willig, sociolog og forsker i begrebet kritik. Han underviser på Roskilde Universitet og har skrevet og redigeret flere bøger om moderne arbejdsliv, samfundskritik og Axel Honneths anerkendelsesteori.

6 Tilmelding Du kan tilmelde dig via Plan2Learn Tilmeld dig nu eller sende en mail til (internt sender du til postkassen SKU(F0115). Tilmeldingsfrist 10. maj Tilmelding efter først-til-mølle-princippet. Der er plads til max. 24 deltagere pr. modul. Det er gratis at deltage i Sommeruniversitetet. Hvis du ikke kan komme til et modul eller foredrag, du er tilmeldt, og ikke melder afbud, vil du blive faktureret for 300 kr. pr. aktivitet i Sommeruniversitetet.

Sommeruniversitet 2016

Sommeruniversitet 2016 Sommeruniversitet 2016 - for medarbejdere Fyld din værktøjskasse op Ta med på Sommeruniversitetet 2016 I slutningen af august tilbyder Silkeborg Kommunes Uddannelsescenter igen sommeruniversitet for medarbejdere.

Læs mere

Sommeruniversitet 2017

Sommeruniversitet 2017 Sommeruniversitet 2017 for ledere Ta med på Sommeruniversitet 2017 Så er det blevet tid til årets Sommeruniversitet. Fra tirsdag 6. juni til torsdag 8. juni 2017 kan du som leder vælge mellem en række

Læs mere

Sommeruniversitet 2015

Sommeruniversitet 2015 Sommeruniversitet 2015 for ledere Friske vitaminer med handlekraft Ta med på Sommeruniversitetet 2015! Så er Sommeruniversitetet her igen. Fra mandag 29. juni til onsdag 1. juli 2015 har alle ledere i

Læs mere

Sommeruniversitet 2015

Sommeruniversitet 2015 Sommeruniversitet 2015 - for medarbejdere 1.-3. september Fyld din værktøjskasse op Ta med på Sommeruniversitetet 2015 I den første uge i september tilbyder Silkeborg Kommunes Uddannelsescenter igen sommeruniversitet

Læs mere

Sommeruniversitet 2014

Sommeruniversitet 2014 Sommeruniversitet 2014 - for medarbejdere Fyld din værktøjskasse op Ta med på Sommeruniversitetet 2014! I den første uge i september tilbyder Silkeborg Kommunes Uddannelsescenter igen sommeruniversitet

Læs mere

for ledere SOMMERUNIVERSITET Indledning Program oversigt Strategisk Kommunikation i et mundtligt perspektiv

for ledere SOMMERUNIVERSITET Indledning Program oversigt Strategisk Kommunikation i et mundtligt perspektiv 2018 for ledere Indledning Kære leder Vi har sat barren højt og inviteret en række af landets kvikkeste forskere og eksperter til at give dig nye perspektiver, ny viden og inspiration. Sommeruniversitet

Læs mere

Sommeruniversitet 2013

Sommeruniversitet 2013 Sommeruniversitet 2013 - Friske vitaminer med handlekraft Ta med på Sommeruniversitetet 2013! Så er Sommeruniversitetet her igen. Fra mandag 1. juli til onsdag 3. juli 2013 har alle ledere i Silkeborg

Læs mere

for SOMMERUNIVERSITET medarbejdere Fyld din værktøjskasse op Indledning Tilmeld dig nu Ta med på Sommeruniversitetet 2018!

for SOMMERUNIVERSITET medarbejdere Fyld din værktøjskasse op Indledning Tilmeld dig nu Ta med på Sommeruniversitetet 2018! 2018 for medarbejdere Fyld din værktøjskasse op Indledning Ta med på Sommeruniversitetet 2018! Hop tilbage på skolebænken og få inspiration og konkrete redskaber, du kan bruge i din hverdag. 4. 6. september

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

Sommeruniversitet 2014

Sommeruniversitet 2014 Sommeruniversitet 2014 for ledere Friske vitaminer med handlekraft Ta med på Sommeruniversitetet 2014! Så er Sommeruniversitetet her igen. Fra mandag 30. juni til onsdag 2. juli 2014 har alle ledere i

Læs mere

Sommer UNIVERSITET. for medarbejdere // september // Ny viden, nye værktøjer og masser af inspiration

Sommer UNIVERSITET. for medarbejdere // september // Ny viden, nye værktøjer og masser af inspiration Sommer UNIVERSITET for medarbejdere //2019 3.- 5. september 2019 // Ny viden, nye værktøjer og masser af inspiration Ta med på Sommeruniversitetet 2019 og bliv klogere på, hvordan du bruger nudging til

Læs mere

OM MIG: Indehaver af virksomheden Gnist samt ekstern lektor ved Aarhus Universitet DPU (Master i positiv psykologi) BA scient pol.

OM MIG: Indehaver af virksomheden Gnist samt ekstern lektor ved Aarhus Universitet DPU (Master i positiv psykologi) BA scient pol. OM MIG: Indehaver af virksomheden Gnist samt ekstern lektor ved Aarhus Universitet DPU (Master i positiv psykologi) BA scient pol. og MSc i anvendt positiv psykologi fra University of East London Erfaringer

Læs mere

INSPIRATION TIL LÆRERE

INSPIRATION TIL LÆRERE INSPIRATION TIL LÆRERE Sæt fokus på trivsel og fravær med udgangspunkt i det, der virker! Ulovligt fravær kan handle om manglende trivsel i klassen, på holdet eller på uddannelsen. Appreciative Inquiry

Læs mere

Sommeruniversitet 2017

Sommeruniversitet 2017 Sommeruniversitet 2017 - for medarbejdere Fyld din værktøjskasse op Ta med på Sommeruniversitetet 2017 I starten af september tilbyder Silkeborg Kommunes Uddannelsescenter igen sommeruniversitet for medarbejdere.

Læs mere

Lægen & Terapeuten Foredrag, workshops og seminarer

Lægen & Terapeuten Foredrag, workshops og seminarer Lægen & Terapeuten Foredrag, workshops og seminarer For alle med interesse for sundhed på- og uden for arbejdspladsen Lægen &Terapeuten Læge Claus Sønderskov og fysioterapeut og arbejdsmiljøkonsulent Søren

Læs mere

-Dag 2010. 3. juni kl. 9.00-15.00. inspiration & networking

-Dag 2010. 3. juni kl. 9.00-15.00. inspiration & networking -Dag 2010 3. juni kl. 9.00-15.00 inspiration & networking I-Dag 2010: Invitation IntraNote inviterer alle kunder til I-Dag 2010 Torsdag den 3. juni i Odense På I-Dag vil vi inspirere, inddrage, lytte,

Læs mere

10 principper bag Værdsættende samtale

10 principper bag Værdsættende samtale 10 principper bag Værdsættende samtale 2 Værdsættende samtale Værdsættende samtale er en daglig praksis, en måde at leve livet på. Det er også en filosofi om den menneskelige erkendelse og en teori om,

Læs mere

Fra fravær og stress til nærvær og trivsel. Marts 2016

Fra fravær og stress til nærvær og trivsel. Marts 2016 Fra fravær og stress til nærvær og trivsel Marts 2016 2 Vi vil nedbringe sygefravær og forebygge stress De sidste år har der været en stigning i sygefraværet og flere bliver henvist til psykologhjælp på

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

Ledelse og anerkendelse

Ledelse og anerkendelse INVITATION TIL Ledelse og anerkendelse Konference for statslige ledere 5. november 2008 INVITATION Anerkendelse er blevet et nyt plusord, som også konsulent- og kursusbranchen har taget til sig. Der tilbydes

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk. Juli august september Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden Juli august september 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den nemme vej til en sund privatøkonomi.

Læs mere

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK. Få besøg eller rejs ud og lær noget nyt om dig selv og andre

#ipraktik INNOVATIONSPRAKTIK. Få besøg eller rejs ud og lær noget nyt om dig selv og andre #ipraktik Få besøg eller rejs ud og lær noget nyt om dig selv og andre Brug nogle dage i uge 37 12.-16. september på at berige dig selv og din arbejdsplads INNOVATIONSPRAKTIK Hvorfor deltage i Innovationspraktikken?

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

Formidling der brænder igennem

Formidling der brænder igennem Formidling der brænder igennem 3. møde, hvordan brænder man igennem med sit budskab? Gentofte Hovedbibliotek Den 7. juni 2012 Fokus for dagen Formidling af et budskab til en specifik målgruppe, varetagelse

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Medarbejderkonference september 2011 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Prøv www.brydvanen.dk Få inspirationsmail på www.habitmanager.com

Læs mere

Tag livet til dig fra hi til energi Netværksforløb for kvinder.

Tag livet til dig fra hi til energi Netværksforløb for kvinder. Tag livet til dig fra hi til energi Netværksforløb for kvinder. Et feminint forvandlingsrum med genveje til mere nydelse, flere handlemuligheder og bedre balance i dit liv! Forestil dig at Du er fuld af

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 4: Intern indsigt. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 4: Intern indsigt. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 4: Intern indsigt Indholdsfortegnelse Mentale modeller... 2 Samarbejdskort SKABELON... 3 Kompetencer SKABELON... 4 Den samarbejdende organisation... 5 Praktiske forberedelser...

Læs mere

Tilbud fra CFU til BØRNEHAVEKLASSEN. - pædagoger og børnehaveklasseledere SKOLEÅRET 2011/2012

Tilbud fra CFU til BØRNEHAVEKLASSEN. - pædagoger og børnehaveklasseledere SKOLEÅRET 2011/2012 Tilbud fra CFU til BØRNEHAVEKLASSEN - pædagoger og børnehaveklasseledere SKOLEÅRET 2011/2012 Mylius Erichsens vej 139, 9210 Aalborg SØ. Tlf. 7269 2000. Mail: cfu@ucn.dk CFU Skolevangen 45, 9800 Hjørring.

Læs mere

teknikker til mødeformen

teknikker til mødeformen teknikker til mødeformen input får først værdi når det sættes ift. dit eget univers Learning Lab Denmarks forskning i mere lærende møder har vist at når man giver deltagerne mulighed for at fordøje oplæg,

Læs mere

Det der giver os energi

Det der giver os energi værktøj 1 Det der giver os energi - og det der dræner os for energi værktøj 1 1 Indhold 3 Introduktion 4 Formålet med dette værktøj 4 Arbejdsgruppens forberedelse 5 Processen trin for trin Arbejdsmiljøsekretariatet

Læs mere

Attraktive og effektive

Attraktive og effektive Attraktive og effektive arbejdspladser ATTRAKTIVE OG EFFEKTIVE ARBEJDSPLADSER SIDE 1:6 Sæt arbejdspladsens sociale kapital på dagsordenen og opnå bedre resultater. Når I oplever en sammenhæng i det I gør,

Læs mere

Program: MEJERIINDUSTRIENS ARBEJDSMILJØUDVALG. Ankomst kaffe og rundstykker

Program: MEJERIINDUSTRIENS ARBEJDSMILJØUDVALG. Ankomst kaffe og rundstykker Kl. 08.00 Kl. 08.30 Kl. 08.35 Kl. 08.45 Kl. 09.00 Ankomst kaffe og rundstykker Velkomst v/næstformand for MIA Anne-Sofi Christiansen, Foreningen af mejeriledere og funktionærer Præsentation af program

Læs mere

Idékatalog. Unges bud på bedre trivsel UNGDOMSBUREAUET

Idékatalog. Unges bud på bedre trivsel UNGDOMSBUREAUET Idékatalog Unges bud på bedre trivsel UNGDOMSBUREAUET Forord I forbindelse med initiativet Unges bud på bedre trivsel har Ungdomsbureauet afholdt 20 workshops med klasser fordelt på 20 forskellige ungdomsuddannelser

Læs mere

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER

DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER Advanced level (A.L.) fotoworkshop For dig der vil i dybden med faget DANMARKS FØRSTE KOMPETENCEGIVENDE KURSUSFORLØB FOR FRITIDSFOTOGRAFER (A.L.) TTF ADVANCED LEVEL Varighed: 2 dage (1 overnatning) Fotoworkshop

Læs mere

KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014

KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014 SundTrivsel A/S KURSER OG UDDANNELSER 2013/2014 VELKOMMEN Sammensætningen i vores kursus- og uddannelsesrække bygger på vores forståelse af trivsel hos det hele menneske. For os indebærer trivsel/sundhed,

Læs mere

Kursustilbud AOF-NORD

Kursustilbud AOF-NORD Kursustilbud AOF-NORD 2011 Nu hvor du står i en situation, hvor du måske skal til at tænke nyt og endelig har tid til at gøre noget for dig selv, så prøv at se om et af vore kurser kunne være lige det

Læs mere

Praktisk inklusion af unge på efterskolen -hvordan håndterer vi de såkaldt udfordrende og udfordrede unge?

Praktisk inklusion af unge på efterskolen -hvordan håndterer vi de såkaldt udfordrende og udfordrede unge? Kursusprogram Praktisk inklusion af unge på efterskolen -hvordan håndterer vi de såkaldt udfordrende og udfordrede unge? Brogaarden, Strib 24. 26. oktober og 28. 30. november 2016 samt opsamlingsdag den

Læs mere

Arbejdsgruppe 8: - Fleksibel anvendelse af medarbejdernes arbejdstid. Skole- og dagtilbudsafdelingen Juni 2014 Billeder:Colourbox.

Arbejdsgruppe 8: - Fleksibel anvendelse af medarbejdernes arbejdstid. Skole- og dagtilbudsafdelingen Juni 2014 Billeder:Colourbox. Arbejdsgruppe 8: - Fleksibel anvendelse af medarbejdernes arbejdstid Juni 2014 Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord

Læs mere

Innovation og læring. Steen Elsborg LDI - Læringsdrevet Innovation Mobil: 22362919 E-mail: se@ldi.dk Hj side: www.ldi.dk

Innovation og læring. Steen Elsborg LDI - Læringsdrevet Innovation Mobil: 22362919 E-mail: se@ldi.dk Hj side: www.ldi.dk Innovation og læring Steen Elsborg LDI - Læringsdrevet Innovation Mobil: 22362919 E-mail: se@ldi.dk Hj side: www.ldi.dk Innovation og læring - vores fælles projekt til udforskning! Hvordan skaber vi læring

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

STIL EFTER NYE SUCCESER

STIL EFTER NYE SUCCESER STIL EFTER NYE SUCCESER Arrangementer Forår 2016 INDDRIVELSER NETWORKING DE SVÆRE SAMTALER BESØG HOS NYBORG STRAND GENERALFORSAMLING MØD BORGMESTEREN Deltagergebyr kun kr. 500 + moms Medlemmer af Østfyns

Læs mere

Den professionelle reception Suveræn service er at give mere end forventet

Den professionelle reception Suveræn service er at give mere end forventet 2 dage der fremtidssikrer din funktion Den professionelle reception Suveræn service er at give mere end forventet Intensiv Komeptenceudvikling Øget status og anerkendelse i dit job styrk din position internt

Læs mere

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger Kurser efterår 2014 - nu også for børnehavepædagoger Kære børnehavepædagoger I har modtaget en folder fra Center for Undervisningsmidler, henvendt til pædagoger, der arbejder med kommende skolestartere.

Læs mere

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård 1 af 6 13-09-2011 10:33 Se dette nyhedsbrev i en browser Efteråret 2011 Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård Søndag 21. august Søndags ROOTS-Rock med Guy Forsyth Mandag - Fredag

Læs mere

Invitation. - kun for kvinder. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Tirsdag d. 30. august 2012

Invitation. - kun for kvinder. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Tirsdag d. 30. august 2012 Invitation Woman 2012 Tirsdag d. 30. august 2012 - kun for kvinder En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Vil du styrke dine evner inden for kommunikation, ledelse og samarbejde? Ønsker du at tilføre

Læs mere

Invitation til konference. Ledelse af fremtidens

Invitation til konference. Ledelse af fremtidens Invitation til konference Ledelse af Er du med til at lede n? Så ved du, at du netop nu er i centrum for mange danskeres opmærksomhed. Der bliver i særlig grad bidt mærke i, hvad du gør, og hvordan du

Læs mere

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER 2016 DINE RETTIGHEDER OPSIGELSESVARSLER I FUNKTIONÆRLOVEN HAR DU VÆRET ANSAT: ER DER ET VARSEL PÅ: OPSIGELSE SKAL SENEST GIVES VED: Under 6 måneder 1 måned

Læs mere

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Sådan får du en systematik og en rød tråd i dit arbejde med frivillige Få samskabelse til at blive en konkret arbejdsform

Læs mere

UDDANNELSES- KATALOG

UDDANNELSES- KATALOG 2016 Gode arbejds- og løftevaner Leg med sprog Marte-meo Førstehjælp Samspil og relationer Hvordan bidrager jeg til vi følelsen i samarbejdet Sans og motorik UDDANNELSES- KATALOG FOR DAGPLEJENS PERSONALE

Læs mere

ÆG: FØR-LEDER-FORL I VARDE KOMMUNE

ÆG: FØR-LEDER-FORL I VARDE KOMMUNE Et udviklingsforløb for ledertalenter i Varde Kommune kan og vil jeg gå ledervejen? ÆG: FØR-LEDER-FORLØ ÆG: FØR-LEDER-FORL I VARDE KOMMUNE I VARDE KOMMUNE llege Syddanmark, 24. juni 2014 HVORFOR DETTE

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

Kurser 2016. www.autismecenter.dk

Kurser 2016. www.autismecenter.dk Kurser 2016 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 7 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 8 Grundlæggende viden om autisme og ADHD

Læs mere

Studieteknik og hurtiglæsning, Det Grønlandske Hus. v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen

Studieteknik og hurtiglæsning, Det Grønlandske Hus. v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen Studieteknik og hurtiglæsning, Det Grønlandske Hus v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen RAMMESÆTNING Thomas Phillipsen Erhvervspsykolog (cand.psych.) Tidligere sergent i Militærpolitiet

Læs mere

Arbejdsgivere efterspørger robusthed - UgebrevetA4.dk 01-10-2015 22:00:45

Arbejdsgivere efterspørger robusthed - UgebrevetA4.dk 01-10-2015 22:00:45 JOBANNONCER Arbejdsgivere efterspørger robusthed Af Charlotte Holst Fredag den 2. oktober 2015, 05:00 Del: Blæksprutten er næsten uddød. Den introverte findes slet ikke. Robuste og solide medarbejdere

Læs mere

Viden, der virker og rådgivning der rykker Møde for rådgivere, dyrlæger og landbrugsskolelærere. 29. maj og 30. maj 2012 på Comwell i Kolding.

Viden, der virker og rådgivning der rykker Møde for rådgivere, dyrlæger og landbrugsskolelærere. 29. maj og 30. maj 2012 på Comwell i Kolding. Viden, der virker og rådgivning der rykker Møde for rådgivere, dyrlæger og landbrugsskolelærere. 29. maj og 30. maj 2012 på Comwell i Kolding. Dag 1. Hvordan generer og formidler vi bedst viden der virker,

Læs mere

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup skole En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Skolereform år 2 I august 2015 tager vi hul på år 2 med skolereformens ændringer og tiltag. Vi

Læs mere

Biblioteksudvikling i et ledelsesperspektiv kick off CB-område Midtjylland 22.01.2015

Biblioteksudvikling i et ledelsesperspektiv kick off CB-område Midtjylland 22.01.2015 Biblioteksudvikling i et ledelsesperspektiv kick off CB-område Midtjylland 22.01.2015 Program 13.00 Velkommen til Biblioteksudvikling i et ledelsesperspektiv v/bibliotekschef Pernille Schaltz 13.10 Forløbsbeskrivelse

Læs mere

RUNE STRØM. Sjællandske Region byder velkommen til Pædagogisk dag på Midtsjællands Efterskole Mandag d. 3. nov. 2014 DEN GODE ARBEJDSPLADS

RUNE STRØM. Sjællandske Region byder velkommen til Pædagogisk dag på Midtsjællands Efterskole Mandag d. 3. nov. 2014 DEN GODE ARBEJDSPLADS Program. Kl. 9.15 Ankomst og kaffe Kl. 9.45 Velkomst Foredrag ved Rune Strøm Den gode arbejdsplads Kl. 11.30 Nyt fra sjællandske region samt sang ved forstander Christian Hougaard- Jacobsen Kl. 12.00 Frokost

Læs mere

Udviklingskonsulent med fokus på forandringer, psykisk arbejdsmiljø, ledelse. til Center for HR

Udviklingskonsulent med fokus på forandringer, psykisk arbejdsmiljø, ledelse. til Center for HR med fokus på forandringer, psykisk arbejdsmiljø, ledelse til Job og kompetenceprofil Januar 2016 VORES UDFORDRING I den offentlige sektor er vi i gang med en større transformation af velfærden, som handler

Læs mere

FREMTIDENS KOMMUNALE KOMPETENCE- OG MOTIVATIONS- PROFIL. Program: MED-konference 22. september 2014

FREMTIDENS KOMMUNALE KOMPETENCE- OG MOTIVATIONS- PROFIL. Program: MED-konference 22. september 2014 MED-konference FREMTIDENS KOMMUNALE KOMPETENCE- OG MOTIVATIONS- PROFIL Program: Tid: Mandag den 22. september 2014 kl. 8.00 15.30 Sted: MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning Målgruppe: MED-repræsentanter

Læs mere

PROCES MANUAL. Email: stressfonden@stressfonden.dk. Hjemmeside: www.stressfonden.dk

PROCES MANUAL. Email: stressfonden@stressfonden.dk. Hjemmeside: www.stressfonden.dk PROCES MANUAL Formålet med følgende proces er at opridse en metode til, at afklare konkrete forhold i afdelingen eller i et team, som har betydning for stress og trivsel. Trin 1 i processen: I har en ½

Læs mere

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar Gedser Idræts og Kulturhus Workshop 1 Torsdag d. 09. februar Brugerinddragelse 1. workshop 9. februar 2. workshop 18. april kl. 17.00 19.30 Gennemgang af teammøder. 3. workshop 09. maj kl. 17.00 19.00

Læs mere

Universiteternes arbejdsmiljøkonference 2013

Universiteternes arbejdsmiljøkonference 2013 Munkebjerg Hotel, Vejle Info Målgruppe Medlemmer af arbejdsmiljøorganisationerne på danske universiteter såvel arbejdsmiljørepræsentanter som arbejdslederrepræsentanter samt universiteternes hel- og deltidsbeskæftigede

Læs mere

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed 2013 Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed Anne-Mette Michaelsen, Berrit Kvorning og Anita Mac vil med godt humør og stor seriøsitet støtte dig i at udvikle

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014 God sommer! B Nyhedsbrev Juli 2014 B ønsker jer en rigtig god sommer og vi håber at I alle må nyde de varme dag og lyse nætter! Det har som altid været en fornøjelse at træne med jer og vi ser frem til

Læs mere

Medarbejdertilfredshed 2010 - Den gode tilbagemelding til dine medarbejdere

Medarbejdertilfredshed 2010 - Den gode tilbagemelding til dine medarbejdere Medarbejdertilfredshed 2010 - Den gode tilbagemelding til dine medarbejdere Klassiske udfordringer - Ved du hvordan du skal gribe tilbagemeldingen an? - Viser undersøgelsen dårlige resultater om dig som

Læs mere

SAMTALEN SOM LEDELSESDISCIPLIN

SAMTALEN SOM LEDELSESDISCIPLIN SAMTALEN SOM LEDELSESDISCIPLIN TO DAGES TRÆNING FOR LEDERE OG LEDERGRUPPER I PRAKTISK HÅNDTERING AF LEDELSESDILEMMAER MED UDGANGSPUNKT I SAMTALEN En leders mange samtaler, både formelle og uformelle, med

Læs mere

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende.

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. I denne powerpoint finder du som leder eller personaleansvarlig forskellige slides og øvelser, du kan bruge til at sætte spot på sygefraværet

Læs mere

Vi arbejder med. kontinuitet og udvikling i daginstitutionen. Af Stina Hendrup

Vi arbejder med. kontinuitet og udvikling i daginstitutionen. Af Stina Hendrup Vi arbejder med kontinuitet og udvikling i daginstitutionen Af Stina Hendrup Indhold Indledning.............................................. 5 Hvilke forandringer påvirker daginstitutioner?...................

Læs mere

Etisk forventningskatalog

Etisk forventningskatalog LOS De private sociale tilbud Etisk forventningskatalog Gældende for samtlige af LOS medlemmer LOS 24-02-2015 Indhold Indledning... 3 Formål med LOS etiske forventningskatalog... 3 Værdigrundlag... 3 Professionalisme...

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

SAMTALE OM KOST & MOTION

SAMTALE OM KOST & MOTION SAMTALE OM KOST & MOTION NÅR USUND LIVSSTIL, PÅVIRKER DIT ARBEJDSLIV Herning Kommune Arbejdsmiljøudvalget 2010 Samtale om Kost & Motion 1 VEJLEDNING TIL AT FORBEREDE SAMTALEN OM KOST & MOTION Den nødvendige

Læs mere

Et praktisk bud på hvordan man kan arbejde med driftsledelse og visuelle styringstavler

Et praktisk bud på hvordan man kan arbejde med driftsledelse og visuelle styringstavler Et praktisk bud på hvordan man kan arbejde med driftsledelse og visuelle styringstavler Motivation for at skrive artiklen er at dele erfaringer med driftsledelse som ledelsesdisciplin og brug af visuelle

Læs mere

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET INGENIØRHØJSKOLEN Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Håndbog for mentorer og mentees Mentorskabet er en gensidigt inspirerende relation, hvor mentor oftest

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Red Barnets Uddannelsesdag 2015 for frivillige

Red Barnets Uddannelsesdag 2015 for frivillige Foto: Louise Dyring Mbae/Red Barnet Red Barnets Uddannelsesdag 2015 for frivillige Lørdag den 18. april kl. 9.30 16.30, Dalum Landbrugshøjskole, Odense Lørdag den 25. april kl. 9.30 16.30, Gymnastik og

Læs mere

Kursusprogram Efterskolelærer parat! Kursus for nye efterskolelærere. Vejle Center Hotel 5. - 6. oktober 2011 og 26. 27.

Kursusprogram Efterskolelærer parat! Kursus for nye efterskolelærere. Vejle Center Hotel 5. - 6. oktober 2011 og 26. 27. Kursusprogram Efterskolelærer parat! Kursus for nye efterskolelærere Vejle Center Hotel 5. - 6. oktober 2011 og 26. 27. marts 2012 Efterskolelærer parat! Kursus for nye lærere i efterskolen Efterskolen

Læs mere

Nyhedsbrev December 2011

Nyhedsbrev December 2011 Nyhedsbrev December 2011 HR Messen i Øksnehallen 5. og 6. oktober 2011 Kjerulf & Partnere deltog igen i år i HR Messen Træfpunkt, der blev afholdt 5. og 6. oktober 2011 i Øksnehallen i København, hvor

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Selve bygningen, som huser handicapcenteret, er formet som en krumtap noget medarbejderne i sin tid selv var med til at beslutte. Krumtappen er et dag- og

Læs mere

I Assens Kommune lykkes alle børn

I Assens Kommune lykkes alle børn I Assens Kommune lykkes alle børn Dagtilbud & Skole - Vision 0-18 år frem til 2018 I Assens Kommune har vi en vision for Dagtilbud & Skole. Den hedder I Assens Kommune lykkes alle børn og gælder for børn

Læs mere

-nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs.

-nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs. -nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs. Den Professionelle Fællesskaber er en 1-årig uddannelse, der giver dig en helt ny faglighed. Du har måske allerede kendskab til, hvad det vil sige at facilitere.

Læs mere

Virksomhedens sociale kapital 24-09-2014. Videncenter for arbejdsmiljø. Hvad er trivsel? Ledernes psykiske arbejdsmiljø. Socialpædagogerne Østjylland

Virksomhedens sociale kapital 24-09-2014. Videncenter for arbejdsmiljø. Hvad er trivsel? Ledernes psykiske arbejdsmiljø. Socialpædagogerne Østjylland Videncenter for arbejdsmiljø -en del af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø Ledernes psykiske arbejdsmiljø Viden, inspiration og værktøjer Socialpædagogerne Østjylland Formidler forskningsbaseret

Læs mere

P R O G R A M 2 0 1 1

P R O G R A M 2 0 1 1 P R O G R A M 2 0 1 1 Tilmeldingsfrist 1. marts 2011 Spar 200 kroner ved tilmelding inden den 1. februar! Unge Adfærd Rusmidler / Ungekonference 3.- 4. maj 2011 K u n s t e n a t l e v e l i v e t P R

Læs mere

Velkommen til modul 4a af DOL modulet: Forandring udvikling og Innovation

Velkommen til modul 4a af DOL modulet: Forandring udvikling og Innovation Velkommen til modul 4a af DOL modulet: Forandring udvikling og Innovation Undervisere: Randi Juul-Olsen Dorte Venø Jakobsen Velkomst og sang Dagsorden for i dag Dagens program og logbøger Dobbeltcirkel

Læs mere

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014 Ekstra Nyhedsbrev fra Januar 2014 Diplomforløb i innovation, værktøjskasse og blive-klogere-sammen arrangementer Velkommen til denne ekstraudgave af s nyhedsbrev! Grunden til at vi beder om din opmærksomhed

Læs mere

Inklusion gennem æstetiske læreprocesser

Inklusion gennem æstetiske læreprocesser Inklusion gennem æstetiske læreprocesser Projektarbejdsformen og skabende processer som udgangspunkt for inkluderende fællesskaber i dagtilbud Udviklingsprojekt i Aalborg Kommune 2012 Indledning Hvorfor

Læs mere

SEMINAR FOR TILLIDSVALGTE 9. 11. SEPTEMBER 2014 VINGSTED CENTRET, VEJLE

SEMINAR FOR TILLIDSVALGTE 9. 11. SEPTEMBER 2014 VINGSTED CENTRET, VEJLE SEMINAR FOR TILLIDSVALGTE 9. 11. SEPTEMBER 2014 VINGSTED CENTRET, VEJLE Den bedste medarbejder er den, der tør åbne munden Anders Dam, seminar for tillidsvalgte 2013 Som tillidsmand har du selv bidraget

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014

F O A F A G O G A R B E J D E KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 F O A F A G O G A R B E J D E KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 Kvalitet i dagplejen 2014 Kvalitet i dagplejen 2014 Vi indleder årets

Læs mere

Vinderakademiet For ledere, der vil skabe en sund vinderkultur i virksomheden

Vinderakademiet For ledere, der vil skabe en sund vinderkultur i virksomheden Lad dit talent for ledelse folde sig ud PROGRAM Vinderakademiet For ledere, der vil skabe en sund vinderkultur i virksomheden Vinderakademiet stiller skarpt på: Personligt lederskab Mental træning & sundhed

Læs mere

TAL, SKRIV, LEG OG LÆS

TAL, SKRIV, LEG OG LÆS TAL, SKRIV, LEG OG LÆS Temadag om børns tidlige sprog- og skriftsproglige udvikling Målgrupper: Temadagen henvender sig primært til pædagoger i børnehaver og indskoling, børnehaveklasselærere og lærere

Læs mere

Deltagelse i Sundhedstjekket

Deltagelse i Sundhedstjekket Nyhedsbrev nr. 4, september 2011 Deltagelse i Sundhedstjekket Det går rigtig godt med sundhedstjekkene i projektet, og denne gang vil vi derfor gerne præsentere jer for de deltagendes virksomheders top-10.

Læs mere

Det Rene Videnregnskab

Det Rene Videnregnskab Det Rene Videnregnskab Visualize your knowledge Det rene videnregnskab er et værktøj der gør det muligt at redegøre for virksomheders viden. Modellen gør det muligt at illustrere hvordan viden bliver skabt,

Læs mere

Social kapital som arbejdsmiljøværktøj

Social kapital som arbejdsmiljøværktøj Social kapital som arbejdsmiljøværktøj Arbejdsmiljødage 25-26 marts 2015 Hanne V. Moltke & Jens Karlsmose hanne@newstories.dk 30 40 23 60 Program for workshoppen Forventningsafstemning Oplæg om social

Læs mere

Fagligt Nyhedsbrev. Pædagogisk Assistentuddannelse er nu en realitet. Til pædagogmedhjælpere og andre interesserede!

Fagligt Nyhedsbrev. Pædagogisk Assistentuddannelse er nu en realitet. Til pædagogmedhjælpere og andre interesserede! Fagligt Nyhedsbrev Til pædagogmedhjælpere og andre interesserede! nyhedsbrev nr. 2 /august 2008 Læs bl.a. om: Pædagogisk Assistentuddannelse FOREDRAG og sektorgeneralforsamling Nye G-dags regler Lån et

Læs mere

Agenda. Hvem er I, og hvem er Jeg? Den normale agenda. Hvad/hvorfor skal vi lære om Organisation? 1. lektion. www.wisemind.dk

Agenda. Hvem er I, og hvem er Jeg? Den normale agenda. Hvad/hvorfor skal vi lære om Organisation? 1. lektion. www.wisemind.dk Agenda Hvem er I, og hvem er Jeg? Den normale agenda. Hvad/hvorfor skal vi lære om Organisation? 1. lektion. 1 Hvem er du? 2 Mogens Sparre, 48 år. Maskinarbejder Maskinmester Elinstallatør Merkonom Diplomleder

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Formand i foreningen: Vin med hjerte giver

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Der er gratis adgang til alle foredragene, som finder sted i Høje Kolstrup Kirke og begynder kl. 19.30. Undtaget er dog udflugten, som koster 50 kr.

Der er gratis adgang til alle foredragene, som finder sted i Høje Kolstrup Kirke og begynder kl. 19.30. Undtaget er dog udflugten, som koster 50 kr. Der er gratis adgang til alle foredragene, som finder sted i Høje Kolstrup Kirke og begynder kl. 19.30. Undtaget er dog udflugten, som koster 50 kr. og begynder kl. 18.30 Der er hver gang kaffe og te med

Læs mere