DDElibra H Å N D B O G

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DDElibra H Å N D B O G"

Transkript

1 H Å N D B O G Axiell Danmark A/S Version GUI Copyright 2016

2 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse Introduktion Søgning i dokumentationen Åbning af "" Funktioner Modulvinduets opbygning Lister Lånerliste Søgeliste Formular Funktionalitet i "" Generelt Oprettelse af BK lånere Oprettelse af interesseområde Opdatering af BK lånere Sletning af lånere fra BK modulet Betjening af BK lånere Udvælgelse af materialer med udgangspunkt i BK modulet Udskrivning af interesseliste fra søgemodulet Udvælgelse af materialer direkte fra "Søgning" Udlån til BK lånere Reservering til BK lånere Udskrifter Låntliste Lånerliste Køreliste Følgeseddel Eksempler på udskrifter Administration af Køreruter... 19

3 3 2 Introduktion (BK) er beregnet til styring af hjemlån for personer, som ikke selv kan komme på biblioteket. Modulet kan således benyttes til at styre, hvilke materialer en given låner er interesseret i at låne, samt styre hvilke materialer låneren allerede har lånt. Modulet er tæt integreret med både udlånssystemet og søgesystemet. Koblingen med udlånssystemet sker i form af tjek på, om låneren har haft materialet før. Koblingen med søgesystemet består i, at man efter aktivering fra BK modulet i søgesystemet får vist en BK låners interessemængde og/eller låntmængde, der efterfølgende anvendes til udvælgelse af materialer til BK låneren. I søgesystemet er det desuden muligt - uden aktivering fra BK modulet at fremsøge de titler, låneren er interesseret i eller har lånt før. 3 Søgning i dokumentationen Der kan søges i dokumentationen med Ctrl+F. 4 Åbning af "" "" åbnes med (Ctrl+H).

4 4 5 Funktioner I BK modulet kan følgende funktioner anvendes: Funktioner Udføres med Uddybende bemærkninger Gentegn F5* Opdaterer skærmbilledet. Opret F7 Indsætter de grundoplysninger, der er registreret i skærmbilledet, for den låner der er markeret i listen. Bemærk, at før låneren kan registreres i BK modulet, skal denne være registreret i lånerregisteret. Hvis udlånsdata ønskes gemt, skal låneren desuden tilhøre en lånerkategori, der er defineret som "Biblioteket Kommer" lånerkategori. Slet Shift+F7 Sletter en BK låner fra BK modulet. NB: Låneren slettes ikke fra lånerregisteret. Find F8 Kalder en søgepopup, hvori søgekriterier kan indskrives, med henblik på fremfinding af BK lånere. Opdater Shift+F8 Opdaterer grundoplysninger for den BK låner, der er markeret i listen. Find alle F9 Finder alle poster i de registrerede CCL søgninger (interessemængden). Posterne vises i søgemodulet. Find lånte Shift+F9 Finder poster på de materialer, der har været udlånt til den aktuelle låner, i den periode det er defineret, at udlån skal gemmes for den aktuelle lånerkategori dvs. hele låntmængden som standard. Posterne vises i søgemodulet. Find ulånte Ctrl+F9 Finder de poster i interessemængden, der ikke har været udlånt til den aktuelle låner, i den periode det er defineret, at udlån skal gemmes for den aktuelle lånerkategori. Posterne vises i søgemodulet.

5 5 Find nye Alt+F9 Finder de materialer i interessemængden, der er nye og ulånte. Det er materialets accessionsdato der afgør, om materialet findes frem, når "Find nye" aktiveres. (Defineres ud fra det antal dage accessionsdatoen må være ældre end dags dato). Genvejsmenu Shift+F10* Kalder genvejsmenu. Færdig Ctrl+F10 Sætter et flag ud for den markerede låner. Flaget kan fjernes manuelt ved aktivering af Ctrl+F10 endnu en gang. Flaget slettes automatisk, når datoen for "Næste besøg" nås. Kan bruges ved fremsøgning af lånere - for en given køredag - der ikke har en færdig markering. Ret søgning F11 Når man har markeret et søgesæt, kan man redigere i sættet og f.eks. fjerne titler, det ikke er muligt at fjerne i søgestrengen under Ønskes? Der kan også flyttes titler til Låntmængden under Lånt. Sidste låner F12 Henter den låner, der sidst har været aktiv på den pågældende arbejdsplads. F.eks. hvis det sidste man har foretaget sig er en oprettelse eller en opdatering i lånerregisteret, vil det være den oprettede / opdaterede låner, der hentes ved tryk på (F12) "Sidste låner". Blank Shift+F12 Blanker skærmbilledet. Udskriv Ctrl+P * Giver mulighed for udskrivning af låntliste, lånerliste, køreliste og følgeseddel. Indsæt linie Ctrl+Insert Indsætter en tom CCL linie, over den linie der er markeret, til registrering af en søgning i lånerens interessemængde. Slet linie Ctrl+Delete Sletter den markerede CCL linie med den tilhørende søgning fra lånerens interessemængde. Funktionerne er kun aktive, når de er relevante. Funktioner markeret med * vil kun være tilgængelige i funktionsmenuen.

6 6 6 Modulvinduets opbygning Øverst findes en liste (Lånerliste) til visning af fremsøgte lånere. Under listen findes en formular til registrering af detaljer vedrørende BK låneren. I nederste halvdel af formularen findes endnu en liste (Søgeliste) til registrering af interessesøgninger. 6.1 Lister Lånerliste Listen indeholder følgende kolonner: Kolonnebetegnelse: Kortnr. Navn Adresse Telefon Lånerkategori Kørerute Nr. Indhold: Fremsøgte låneres kortnummer. Låners navn. Låners adresse. Låners telefonnummer. Låners lånerkategori. Kørerute. Besøgsnummer på den aktuelle kørerute. Kolonne hvori der kan sættes et flag, når man er færdig med at forberede næste besøg for den aktuelle låner. Flaget vil blive slettet automatisk, når man kommer til datoen for "Næste besøg".

7 Søgeliste Listen indeholder følgende kolonner: Kolonnebetegnelse: Indhold: Kolonne til markering af, hvilke søgninger der skal tages med til søgemodulet, når "Find alle", "Find lånte", "Find ulånte" og "Find nye" aktiveres. NB: Vær opmærksom på, at selv om der ikke er et i en linie, vil den være markeret, hvis den er blå (markøren står i linien). CCL Note Antal Afvist Lånte Ulånte Nye Til indskrivning af søgestrenge. Kolonne der kan anvendes, hvis man ønsker at tilføje en note til den aktuelle søgning. Antal poster der findes i den aktuelle søgning. Søgningen vil altid være aktuel, da der foretages en ny søgning, hver gang en fremsøgt låner markeres i listen. Antal poster, der evt. er fjernet fra søgningen via Ret søgning. Poster fra den aktuelle søgning som har været udlånt til den aktuelle BK låner. Søgningen vil altid være aktuel, da der foretages en ny søgning, hver gang en fremsøgt låner markeres i listen. Poster fra den aktuelle søgning, der ikke har været udlånt til den aktuelle BK låner. Søgningen vil altid være aktuel, da der foretages en ny søgning, hver gang en fremsøgt låner markeres i listen. Materialer fra den aktuelle søgning, der er nye og ulånte. Det enkelte bibliotek definerer ud fra materialets accessionsdato - ved hjælp af en trimning - hvilke materialer der skal betragtes som nye. Søgningen vil altid være aktuel, da der foretages en ny søgning, hver gang en fremsøgt låner markeres i listen.

8 8 6.2 Formular Formularen indeholder følgende felter: Feltbetegnelse: Køres Kørerute Besøgsnr. Titler / gang Næste besøg Vis køredatoer Kørselsnote Ansvarlig Base Beholdningsbase Indhold: Markeringsfelt til angivelse af om BK låneren er aktiv eller inaktiv. Felt til angivelse af, hvilken kørerute låneren skal placeres på. Feltet indeholder en popup, hvorfra lovlige værdier kan hentes. Ved oprettelse af en ny BK låner, eller aktivering af en inaktiv BK låner tildeler systemet låneren besøgsnummer 1. Ved tryk på "Besøgsnr." åbnes en popup, der giver mulighed for at flytte den aktuelle låner til ønsket besøgsnummer. Angivelse af, hvor mange titler låner ønsker pr. gang. Dato for næste besøg. Beregnes automatisk baseret på indholdet af den kalender, der er tilknyttet BK modulet. Hvis kalenderen ikke vedligeholdes, vil feltet være tomt. Viser køredatoer for den pågældende kørerute. Note beregnet til at angive specielle forhold omkring levering til låneren. F.eks.: "Gå ad bagtrappen". Indholdet vil blive udskrevet på kørelisten. Initialer og navn på den person, som betjener låneren. Feltet indeholder en dropdown til valg af mulige ansvarlige. Mulighed for at angive, hvilken base, man ønsker at lånerens interesseområde skal findes fra. Feltet indeholder en dropdown til valg af mulige baser. Mulighed for at angive, hvilken beholdningsbase, man ønsker at lånerens interesseområde skal findes fra. Feltet indeholder en dropdown til valg af mulige beholdningsbaser. Noter Felt beregnet til at angive specielle forhold omkring Biblioteket Kommer låneren.

9 9 Oprettet Rettet Sidst aktiv Mat.nr. / Sidst udlånt Dato for oprettelse af låner i BK modulet. Indsættes af systemet. Dato for sidste opdatering i BK modulet. Indsættes af systemet. Her indsætter systemet automatisk den seneste dato, hvor låneren har været registreret som aktiv i BK modulet ved udlån, aflevering, fornyelse, reservering eller fjernlån. I "Mat.nr." feltet kan der indlæses / indtastes et materialenummer, til et hurtigt tjek af, om låner allerede har haft materialet (den pågældende bibliografiske post), i den periode, der opbevares udlånsdata for den aktuelle BK låner. Hvis låneren allerede har haft materialet, oplyses sidste udlånsdato i feltet "Sidst udlånt". 7 Funktionalitet i "" 7.1 Generelt Før låneren kan oprettes i BK modulet, er det en forudsætning, at vedkommende allerede er registreret i lånerregisteret. Alle lånere i lånerregisteret kan oprettes i BK modulet, men der bliver kun gemt oplysninger om tidligere lån hvis låneren er registreret med en defineret BK lånerkategori (biblioteket definerer selv hvilke). For de specifikke BK lånerkategorier defineres det desuden, hvor længe systemet skal bevare oplysninger om udlånt materiale. 7.2 Oprettelse af BK lånere Find låneren frem i modulet "Låner" og tag denne med til BK modulet med (Ctrl+Shift+H). Udfyld relevante felter i formularen. Når der vælges en "Kørerute", vil låneren få tildelt besøgsnummer 1, og feltet "Besøgsnr." vil være aktivt. Tryk (Alt+B) "Besøgsnr." for at åbne popup'en "Vælg besøgsnummer". Alternativt kan man trykke på mellemrumstasten, når der er fokus på feltet "Besøgsnr.". Flyt låneren til det ønskede nummer med (Pil-ned) eller (Pil-op) eller alternativt med (Alt+P) "Flyt op" eller (Alt+N) "Flyt ned". Tryk (Alt+O) "OK". Tryk (F7) "Opret" for at oprette låneren i BK modulet.

10 10 Hvis låneren ikke skal have bragt materialer ud (ønskes fjernet fra "Kørelisten"), fjernes markeringen i feltet "Køres", og der trykkes (Shift+F8) "Opdater". I popup'en "Vælg besøgsnummer" vil man i kolonnen "Køres" kunne se følgende symbol, når der er markering i feltet "Køres", mens følgende symbol vil kunne ses, når markeringen er fjernet fra feltet "Køres". I modulet "Låner" vil man i kolonnen "BK" kunne se de samme symboler for lånere oprettet i BK modulet. Lånerne vil beholde deres besøgsnummer, så længe der er valgt rute for dem, men de vil ikke figurere på "Kørelisten", hvis der ikke er markering i feltet "Køres" Oprettelse af interesseområde Interesseområdet kan først oprettes, når låneren er oprettet i BK modulet. 1. Tryk (Ctrl+Insert) "Indsæt CCL". 2. Udfyld feltet "CCL" med en relevant søgning. Når der efterfølgende trykkes (Retur) foretager systemet automatisk den aktuelle søgning, og kolonnerne "Antal", "Lånte", "Ulånte" og "Nye" udfyldes. Ønskes der defineret flere søgninger, trykkes igen på (Ctrl+Insert) "Indsæt linie", hvorefter der kan indskrives en ny søgning. Søgninger der ikke længere ønskes, kan slettes med (Ctrl+Delete) "Slet linie". Når de ønskede søgninger er lavet, trykkes (Shift+F8) "Opdater". De registrerede søgninger vil blive foretaget, hver gang en fremsøgt låner markeres i listen. Søgningerne vil derfor altid være aktuelle. 7.3 Opdatering af BK lånere Tryk (F8) "Find" og udfyld relevante søgekriterier i popup'en "Find BK låner". Tryk (Retur) eller (Alt+F) "Find". De fremsøgte lånere vil blive vist i lånerlisten. Marker den aktuelle låner og foretag de ønskede ændringer i formular eller søgelinie(r). Tryk (Shift+F8) "Opdater".

11 Sletning af lånere fra BK modulet Tryk (F8) "Find" og udfyld relevante søgekriterier i popup'en "Find BK låner". Tryk (Retur) eller (Alt+F) "Find". De fremsøgte lånere vil blive vist i lånerlisten. Marker den aktuelle låner og tryk (Shift+F7) "Slet". Man vil blive bedt om at bekræfte sletningen med (Alt+J) "Ja". Alternativt kan sletningen afbrydes med (Alt+N) "Nej". Efter sletningen vil låneren stadig findes i lånerregisteret, men oplysninger om lånerens udlån er forsvundet. Hvis en BK låner ønskes slettet fra lånerregisteret, skal denne først slettes i BK modulet. 7.5 Betjening af BK lånere Udvælgelse af materialer med udgangspunkt i BK modulet Find den aktuelle låner frem i BK modulet. Hvis der er fundet flere lånere frem, markeres den aktuelle låner. Ved aktivering af hver af nedennævnte funktioner, vil den tilhørende mængde blive vist i søgemodulet: Funktion F9 - Find alle Shift+F9 Find lånte Ctrl+F9 Find ulånte Alt+F9 Find nye Mængde Viser alle titler i interesseområdet. Viser titler, der har været udlånt til låneren, i den periode udlånsdata gemmes. Viser de titler i interesseområdet, der ikke har været udlånt til låneren. Viser også titler der har været udlånt, hvis det er så længe siden, at udlånsdata er blevet slettet. Viser ulånte titler i interesseområdet, der er accessioneret inden for de sidste xxx dage, defineret af det enkelte bibliotek.

12 12 Hvis man kun ønsker at få vist en del af interessemængden i søgemodulet, fjernes markeringen ud for den/de CCL-linie(r), der ikke ønskes medtaget. NB: Vær opmærksom på, at selv om der ikke er et i en linie, vil den være markeret, hvis den er blå (markøren står i linien). For materialer der har været udlånt til den aktuelle låner, oplyses det med en farvemarkering i en kolonne yderst til højre i søgemodulet, hvornår materialet sidst har været udlånt. Der oplyses dage (rød markering), uger (rød markering) måneder (orange markering) og år (gul markering). For materialer der aldrig har været udlånt vil der stå "Aldrig" (grøn markering). Ved visningen i søgemodulet, tages der højde for den "Base" og "Visningsbase", der er angivet i BK modulet for den aktuelle låner. Base og visningsbase fremgår af statuslinien. Bemærk at der ikke er automatisk tilbagefald på defaultbase/defaultbeholdningsbase, ved efterfølgende søgning i søgemodulet! Udskrivning af interesseliste fra søgemodulet Marker de materialer, der ønskes udskrevet. Hvis markeringerne foretages ved hjælp af markeringer i venstre kolonne, vil disse forblive i søgningen, selv om der foretages andre søgninger. Tryk (Ctrl+P) "Udskriv". Vælg format og evt. sortering i popup'en "Udskriv søgning". Foretag evt. ændring i feltet "Destination". Hvis listen ønskes sendt til en adresse, anføres denne i feltet. Udskriften vil øverst indeholde information om den aktuelle BK låner samt indholdet af notefeltet.

13 Udvælgelse af materialer direkte fra "Søgning" Interessemængden og låntmængden kan desuden søges frem direkte i søgemodulet. Søgekode bki="kortnummer" bkl="kortnummer" Mængde Viser alle titler i interesseområdet. NB: Ved søgning fra søgemodulet, er det ikke muligt at fremsøge en delmængde af interesseområdet. Viser alle de titler (også uden for interesseområdet), der har været udlånt til låneren, i den periode udlånsdata gemmes. Her vil også hele låntmængden blive søgt frem. Ved denne søgning i søgemodulet søges der i den base og den beholdningsbase, der er aktuel i søgemodulet. Der tages således ikke højde for den base og den beholdningsbase, der er defineret for den aktuelle låner i BK modulet. Søgningen vil udføre alle søgninger i den givne låners interesseområde under den valgte base. Der vil blive anvendt "eller" som operator mellem hver søgning Udlån til BK lånere Ved udlån til BK lånere får man besked, hvis låneren tidligere har lånt materialet. Det oplyses desuden, hvornår det sidst har været udlånt Reservering til BK lånere Ved reservering til en BK låner får man tillige besked, hvis BK låneren tidligere har lånt materialet. 7.6 Udskrifter Fra BK modulet er der mulighed for udskrivning af låntlister, lånerlister, kørelister og følgesedler Låntliste Udskriver en liste over de materialer - den / de fremsøgte og markerede lånere - har lånt, i det tidsrum data gemmes for den pågældende lånerkategori. Alternativt kan der udskrives for en defineret periode.

14 14 Listen sorteres efter låner, når der udskrives for flere lånere på en gang. Søg den eller de aktuelle lånere frem. Marker den eller de lånere, der ønskes udskrevet låntliste for i lånerlisten og tryk (Ctrl+P) "Udskriv". Marker feltet "Lånt" i "Vælg udskrift" popup'en. Hvis alle lånerens / lånernes udlånte materialer, ønskes med på listen, efterlades felterne "Fra dato" og "Til dato" tomme. Ønskes udlån kun medtaget for en afgrænset periode, udfyldes felterne "Fra dato" og "Til dato" med relevante datoer. Vælg udskrivningsformat i dropdown i feltet "Format" Typisk benyttes Systematisk kort. Vælg evt. en anden destination (det er muligt at angive en adresse som destination). Tryk (Alt+U) "Udskriv". Alternativt kan der afbrydes med (Alt+A) "Afbryd". Følgende udskrivningsformater kan vælges: Format Alfabetisk, kronologisk eller systematisk Alfabetisk, kort, kronologisk, kort eller systematisk, kort Indhold Sorteret efter henholdsvis, forfatter / titel, udlånsdato, eller efter klassemærke. Der oplyses lånerens navn, hvornår det enkelte materiale er udlånt, og bibliografiske oplysninger vedrørende de enkelte materialer. Sorteres efter henholdsvis, forfatter / titel, udlånsdato, eller klassemærke. De lånte materialer vises i et en-linies format, med oplysning om udlånsdato, forfatter, titel, materialetype og opstilling Lånerliste Udskriver en liste over lånere fremsøgt og markeret i lånerlisten. Søg den eller de aktuelle lånere frem. Marker den eller de lånere, der ønskes udskrevet i lånerliste for og tryk (Ctrl+P) "Udskriv". Marker feltet "Lånere" i "Vælg udskrift" popup'en. Vælg evt. en anden destination (det er muligt at angive en adresse som destination). Tryk (Alt+U) "Udskriv". Alternativt kan der afbrydes med (Alt+A) "Afbryd".

15 Køreliste Udskriver en liste over aktive lånere på en rute. Tryk (Ctrl+P) "Udskriv". Marker feltet "Kørerute" i "Vælg udskrift" popup'en og vælg den ønskede kørerute i dropdown. Vælg evt. en anden destination (det er også muligt at angive en adresse som destination). Tryk (Alt+U) "Udskriv". Alternativt kan der afbrydes med (Alt+A) "Afbryd". Listen vil blive sorteret efter besøgsnummer Følgeseddel Udskriver en følgeseddel. Søg den eller de aktuelle lånere frem. Marker den eller de lånere, der ønskes udskrevet følgeseddel for i lånerliste for og tryk (Ctrl+P) "Udskriv". Marker feltet "Følgeseddel" i "Vælg udskrift" popup'en. Vælg evt. en anden destination (det er muligt at angive en adresse som destination). Tryk (Alt+U) "Udskriv". Alternativt kan der afbrydes med (Alt+A) "Afbryd". Følgesedlen indeholder: Kortnummer i klarskrift og som stregkode, kørerute, besøgsnummer, navn, adresse og tlf. nr. samt kalender over køredatoer for de kommende 12 måneder (hvis der er lagt datoer i Administrationsmodulet). Udskriften kan således vedlægges den enkelte BKlåners første bogpakke ved årsskiftet. Se eksempel her er der kun lagt 3 datoer ind i kalenderen: Kørerute...: fred1 Besøgsnr...: 2 Ansvarlig..: rih Besøgsdage.: 17/ / / Antony Rasmussen Odinsvej Eskløv

16 Eksempler på udskrifter Side: 1, dato: , låntliste (kort, systematisk) oplysninger: Ansvarlig..: hha Kørerute...: tors3 Lånernr...: Gurli Tafdrup Fredensgade Bastrup Følgende materialer har låneren lånt Møllehave, Jo : Som en springende hval * lk * Buller, Kate : Børnestrik * * Fredens, Sys : Strik sammen * * Slente, Jytte : Strik på knagerækken / Jytte S * * : Stram garnet * * : Vrang! * * Øby, Anne-Mar : Strik & sy til dukken * * Bjerrehuus, S : Livet i mine mænd \Ved Annette * lk * 99.4 Bjerrehuus Arnold, Tonni : Balladen om Ma. Mappe 1 (kasse * lk * 99.4 Krøyer, Ma Arnold, Tonni : Balladen om Ma. Mappe 2 (kasse * lk * 99.4 Krøyer, Ma Arnold, Tonni : Balladen om Ma. Mappe 3 (kasse * lk * 99.4 Krøyer, Ma Lundquist, Li : Dovne piger syer med lang tråd * lk * 99.4 Lundquist, Chang, Jung : Vilde svaner. Mappe 1 (kassett * lk * Chang Chang, Jung : Vilde svaner. Mappe 2 (kassett * lk * Chang Chang, Jung : Vilde svaner. Mappe 3 (kassett * lk * Chang Chang, Jung : Vilde svaner. Mappe 4 (kassett * lk * Chang : Absolute new country 3 * CD * bea Melander, Hel : Pernittengryn er pyntesyg * * bi Møllehave, Jo : Katte * * bi Hendricks, Ba : Give me Jesus * CD * blu Rossen, Stig : Stories * CD * dau Sweethearts : Grand cru * CD * dau The Chieftain : Water from the well * CD * fol. Irland Cole, Natalie : Ask a woman who knows * CD * jaz Norby, Cæcili : First conversation * CD * jaz Andersson, Be : [Chess] \[Rønnow]\ * CD * otm Bocelli, Andr : Cieli di Toscana * CD * und Davis, Sammy : I've gotta be me * CD * und Lindfors, Lil : Det var en lördag afton * CD * und Mills Brother : The very best of * CD * und Mouskouri, Na : A place in my heart * CD * und Sissel : In symphony * CD * und

17 17 Side: 1, dato: , lånerliste oplysninger: Ansvarlig..: lekn Kørerute...: man Ida Marie Markussen Toldbodgade Bastrup Ansvarlig..: lekn Kørerute...: man Gudrun Jacobsen Lyngsøvej Brume Ansvarlig..: lekn Kørerute...: ons Oda Jacobsen Hjorth Nielsens Vej Eskløv Ansvarlig..: lekn Kørerute...: tors3 Niels Nicolaisen Møllegade Eskløv I eksemplet er udvalgt på den ansvarlige lekn. Udskriftens sorteringsrækkefølge er i almindelighed først efter den ansvarlige, så kørerute og endelig besøgsnummer.

18 18 Køreliste oplysninger: Ansvarlig..: lekn kørerute...: man Ida Marie Markussen Toldbodgade Bastrup Kørselsnote: Pas på de vakkelvorne trin på trappen Ansvarlig..: lekn kørerute...: man Gudrun Jacobsen Lyngsøvej Brume Kørselsnote: Virker umiddelbart gnaven, men er det ikke Ansvarlig..: bilu kørerute...: man Normann Pedersen Søndergade Brume Ansvarlig..: hha kørerute...: man Bent Sørensen HG Junkers Vej Bastrup Kørselsnote: Låner vil gerne ringes op ½ halv time før besøg Udskrifterne sorteres efter besøgsnummer. Dette betyder, at listen vil være sorteret i den rækkefølge, de enkelte lånere skal besøges på ruten, og indeholder bl.a. telefonnummer samt evt. oplysninger fra kørselsnoten. Kørselsnotefeltet er fra og med vers. 9.9 udvidet til 512 tegn.

19 19 8 Administration af Køreruter Opsætning og opdatering af køreruter skal fra og med vers. 9.9 udføres via en kalender direkte i BK-modulet. Tryk på knappen Skift eller (Alt+F12) for at komme over i Administrationsbilledet. Det er trimbart, hvilke logins, der skal have adgang til administration af køreruter. Kan tjekkes ved at se om funktionen Rettigheder Alt+F9 kan åbnes som herunder: En ny kørerute oprettes ved først at vælge Opret( F7) herefter navngive køreruten, evt. lave en beskrivelse. Kalenderdage tilknyttet den enkelte kørerute vælges ved at klikke på de enkelte datoer. Disse datoer vil herefter kunne ses under Vis køredatoer i BK. Køreruten oprettes endeligt ved at opdatere med Opdatér rute( Shift F8).

DDElibra Håndbog DDElibra GO

DDElibra Håndbog DDElibra GO DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2016-06-03 Version 9.11.50 Copyright 2016 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-05-20 Version 9.11.50 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Åbning af ""...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2016-10-21 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Aktivering af ""... 4 3.1 Indlogning... 4 4 Funktioner...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-20 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2015-10-26 Version 9.11.30 GUI Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 5 3 i dokumentationen... 6 4 Åbning af ""... 6 5 Funktioner...

Læs mere

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 Copyright 2015 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte?

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte? Support Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål længere nede på siden, kan du kontakte partiet. Du kan stille spørgsmål til processen, eller til brugen af systemet ved at kontakte det parti du vil

Læs mere

3.0 Velkommen til manualen for kanalen Shift 1. 3.1 Introduktion til kanalen 1. 3.2.1 Hvad er et spot? 2. 3.2.2 Opret et nyt spot 2

3.0 Velkommen til manualen for kanalen Shift 1. 3.1 Introduktion til kanalen 1. 3.2.1 Hvad er et spot? 2. 3.2.2 Opret et nyt spot 2 3.0 Velkommen til manualen for kanalen Shift 1 3.1 Introduktion til kanalen 1 3.2 Shift kanalside 1 3.2.1 Hvad er et spot? 2 3.2.2 Opret et nyt spot 2 3.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 3.2.4 Rediger et spot

Læs mere

DDElibra. Ændringsbeskrivelse Håndbog

DDElibra. Ændringsbeskrivelse Håndbog Håndbog Axiell Danmark A/S 2014-01-22 Copyright 2014 2 1 INTRODUKTION... 5 2 GENERELT... 5 2.1 Begrænset visning af kolonner... 5 2.2 Bladring med mus i kalender... 5 3 SØGNING... 6 3.1 Feltsøgning...

Læs mere

Axiell Danmark. facebib. en vejledning

Axiell Danmark. facebib. en vejledning Axiell Danmark facebib en vejledning 20. marts 2013 Indhold 1 Introduktion... 4 1.1 Forudsætninger... 4 2 Hvad kan man på facebib?... 5 2.1 Link til forsiden... 6 2.2 Linksamling (Leksikon)... 6 2.3 Link

Læs mere

sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk]

sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [Joblog på Jobnet.dk] Opret din joblog Joblog på Jobnet.dk Joblog er et værktøj, som hjælper dig med at dokumentere, organisere og målrette din jobsøgning. Med joblog får du

Læs mere

Vejledningsmateriale SIDIS

Vejledningsmateriale SIDIS Vejledningsmateriale SIDIS Udarbejdet til Kontrolinstanser Juni 2016 Version 2.1 Indholdsfortegnelse Log ind 3 Auditorer 6 Tilknyt virksomhed 9 Søgefunktion 15 Opret rapport 18 Hent data som csv-fil 30

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Indledning kort om digitale uddannelsesaftaler... 3 Hvordan logger jeg på?... 5 Hvordan fremsøges eksisterende aftaler?...

Læs mere

Brugermanual. Brugsanvisning til LS kliniksystemet. almindelige sekretæropgaver. Sekretær

Brugermanual. Brugsanvisning til LS kliniksystemet. almindelige sekretæropgaver. Sekretær Total-Data Tlf.: 48 48 39 07 Elverdalen 21 4700 Næstved www.total-data.dk Brugermanual Sekretær Brugsanvisning til LS kliniksystemet almindelige sekretæropgaver Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE 11. maj 2016 i Odense Lone de Lasson Lene K. Nielsen Aksel G. Mikkelsen Niels E. Hansen 1 DAGSORDEN - AXIELL Nyt fra Axiell DDElibra 9.11.50 Status Highlight RFID nyheder Pop

Læs mere

Brugervejledning til diverse i OS X

Brugervejledning til diverse i OS X Brugervejledning til diverse i OS X Gert Søndergaard 19. august 2003 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til Mac OS X...3 Flere brugere på samme maskine...3 Dock - den gamle kvikstart...4

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

KUNDEVEJLEDNING APRIL 2014

KUNDEVEJLEDNING APRIL 2014 EPOS PORTAL KALENDER KUNDEVEJLEDNING APRIL 2014 Indholdsfortegnelse 1 Kalenderen i Epos Portal... 2 2 Oprettelse af en kalender... 2 2.1 Autoopdatér... 3 2.2 Udvid... 4 2.3 Indlæsning af kalenderdage...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold Indholdsfortegnelse Indhold Login... 2 Registrér komme / gå tider... 4 Flere arbejdsperioder på samme dag?... 5 Frokostpause / ret Frokostpause... 7 Sletning... 8 Afslut måned... 9 Godkendte/afviste måneder...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Eksamensansvarlige

Netprøver.dk. Brugervejledning til Eksamensansvarlige Netprøver.dk Brugervejledning til Eksamensansvarlige 11. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Forberedelser før prøvedagen... 4 2.1 Sådan logger du på www.netprøver.dk... 4 2.2 Sådan godkender du indlæsninger

Læs mere

Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler)

Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler) Vejledning til: Mine aktiviteter (behandler) Modulet "Mine aktiviteter" fungerer som et katalog over skemaer og øvelser, som er tildelt den enkelte borger. De skemaer og øvelser, man er vant til at give

Læs mere

Introduktion. Formål Manualen giver omfattende retningslinjer og trin for trin instruktioner til at arbejde med appen

Introduktion. Formål Manualen giver omfattende retningslinjer og trin for trin instruktioner til at arbejde med appen Introduktion Formål Manualen giver omfattende retningslinjer og trin for trin instruktioner til at arbejde med appen Hvem er manualen til? Manualen er skrevet til slutbrugere som bruger appen. For opsætning

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

05.060 E-mail mailinglister i Revimentor

05.060 E-mail mailinglister i Revimentor 05.060 E-mail mailinglister i Revimentor Revimentor giver mulighed for at revisor kan benytte mailinglister til sende e-mails kunder eller kontaktpersoner hos kunder. Dette kan bruges til nyhedsmail eller

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

Indberetning af VVM-redegørelse med tilhørende ramme

Indberetning af VVM-redegørelse med tilhørende ramme Indberetning af VVM-redegørelse med tilhørende ramme For at tilføje en ny VVM-redegørelse til en eksisterende kommuneplan, så start med at markere kladde, forslag og vedtaget som status, samt at markere

Læs mere

Status med Casio DT-900 og SVANEN

Status med Casio DT-900 og SVANEN IT Gruppen AS T +45 7015 3003 www.itgruppenas.dk Tækkemandsvej 1 4300 Holbæk F +45 7015 4004 Højvangen 4 8660 Skanderborg F +45 7010 4004 Lautrupvang 12 2750 Ballerup F +45 7023 3004 CVR 2571 0940 Danske

Læs mere

Journaler. Kom godt i gang med: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring

Journaler. Kom godt i gang med: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Kom godt i gang med: Journaler EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015 Side 1 af 29 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 18. maj 2015 Kvikguide om tilpasning af rollecenteret Overblik Formål Denne kvikguide omhandler de tilpasninger som du kan foretage i Handlingsbåndet, Navigationsmenuen

Læs mere

Ansættelse af ny medarbejder - Månedsløn

Ansættelse af ny medarbejder - Månedsløn Vejledning HR-centret 13.10.2014 Ansættelse af ny medarbejder - Månedsløn Ansættelse af fast medarbejder både indenfor og udenfor overenskomst og forhåndsaftale. Med indenfor overenskomst og forhåndsaftale

Læs mere

BRUGERMANUAL. Ruteplanlægning i RUT. Røde Korsindsamlingen 8. MARTS 2012. RødeKors.dk

BRUGERMANUAL. Ruteplanlægning i RUT. Røde Korsindsamlingen 8. MARTS 2012. RødeKors.dk BRUGERMANUAL 8. MARTS 2012 Ruteplanlægning i RUT Røde Korsindsamlingen RødeKors.dk INDHOLD 1 Introduktion til RUT... 3 2 Sådan finder du og logger på RUT... 4 3 Et par tips... 4 4 Planlægning af ruter...

Læs mere

GENERELT PATIENTADMINISTRATION

GENERELT PATIENTADMINISTRATION 1.1 Log på - log af 1.2 Vælg Afdeling 1.3 Søgemuligheder 2.1 Patient administration GENERELT PATIENTADMINISTRATION PERSONALEADMINISTRATION 3.1 Opret nyt personalemedlem 3.2 Redigere personaleoplysninger

Læs mere

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14 Vejledning TEA Grønland Prøveafvikling Trin for trin skoleåret 2013/14 1 Indhold Opret prøverne... 3 Afstemning af tilmeldinger til prøver... 3 Indberet detaljer på prøverne... 3 Indberetning af tekstopgivelser...

Læs mere

Novotek Planning Systems A/S 2013 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2

Novotek Planning Systems A/S 2013 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2 Version 1.0 Jan 2013 ROB-EX 4.2 Indhold Hovedskærmens opbygning... 2 Tastaturgenveje... 3 Hovedskærmbilleder... 4 Stamdata generelt... 5 Kalender... 6 Opret/rediger kalender... 7 Specifik kalender pr.

Læs mere

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11

Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration...2 Organisation...2 Brugere...5 Grupper...11 Administration Organisation Opret ny organisation I organisationsvælgeren vælges det rette niveau hvorpå den nye organisationen skal placeres.

Læs mere

Nyheder i Untis 2016 - KMD Educa Skema

Nyheder i Untis 2016 - KMD Educa Skema Nyheder i Untis 2016 - KMD Educa Skema KMD udsender i foråret 2016 nye licensoplysninger til nuværende bruger af KMD Educa Skema version 2015. Det er nemt at opgradere. Start med at indtaste de nye licensoplysninger

Læs mere

Når du skal booke en prøve, skal du gå ind på adressen: http://booking.webproever.dk.

Når du skal booke en prøve, skal du gå ind på adressen: http://booking.webproever.dk. Booking af prøver...1 Oprettelse af booking...2 1 Vælg prøve...3 2 Navngiv booking...3 3 Tilføj elever...3 4 Angiv start-tidspunkt...5 5 Godkend booking...6 Ændring af booking...7 Sådan får eleverne adgang

Læs mere

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 RUTruteplanlægningsvejledning Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 Indhold 1. Introduktion til RUT... 2 1.1 Om vejledningen... 2 2. Log på RUT... 4 3. Sådan planlægger du ruter... 6 4. Sådan finder

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer... 6 Trin 5: Indtast mødedeltagere...

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler.

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler. Side 1 af 20 Navision Stat 7.0 ØSY/JACPM 15-05-2015 Vejledning til Lokal Versionsstyring (VMS) Overblik Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk

Læs mere

Arrangementsoprettelse guide til detaljer

Arrangementsoprettelse guide til detaljer Arrangementsoprettelse guide til detaljer 25. maj 2016 Oprettelse af arrangementsdetaljer... 2 Filer... 3 Billede... 4 Foredragsholdere... 5 Annoncering... 6 Pris for annoncering... 6 Spørgsmål... 7 Publicer

Læs mere

Svarudskrivning. 1 Introduktion

Svarudskrivning. 1 Introduktion Svarudskrivning Revideret 28-05-2010 MADS MENU: RAPPORT PRØVESVAR SVARUDSKRIVNING (D.1.1.) 1 Introduktion Via programmet Svarudskrivning udskrives papirsvar for ét laboratorieafsnit ad gangen. Fra Svarudskrivning

Læs mere

OPRET OG REDIGER FORMULARER I DYNAMICWEB

OPRET OG REDIGER FORMULARER I DYNAMICWEB OPRET OG REDIGER FORMULARER I DYNAMICWEB Modulet formularer giver dig mulighed for at oprette dynamiske formularer, som enten kan anvendes til kontakt, brugerundersøgelser, quiz eller tilmeldinger. Du

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. UniRace

Betjeningsvejledning. for. UniRace Betjeningsvejledning for UniRace 2007 Et konkurrence indtastningsprogram. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figur fortegnelse... 3 Indledning... 4 Race info... 4 Indtastning af deltagere...

Læs mere

Bemærk det sidste kapitel Modtagelse af et brev, som bl.a.. bruges når du skal modtage og indlæse en henvisning.

Bemærk det sidste kapitel Modtagelse af et brev, som bl.a.. bruges når du skal modtage og indlæse en henvisning. Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve Udgave mar 2009 Bemærk det sidste kapitel Modtagelse af et brev, som bl.a.. bruges når du skal modtage og indlæse en henvisning. Indholdsfortegnelse Hvorledes

Læs mere

Del 3. Det daglige arbejde

Del 3. Det daglige arbejde Del 3 31 07 2009 DOF Data 2009 Side 3 1 3. 3.1 Opret undervisningssteder og lokaler Skole > Undervisningssteder og Lokaler Alt + S + U I forbindelse med oprettelse af hold kan der angives, hvor undervisningen

Læs mere

Udskriv kort. Før udskrivning af et kort kan du eventuelt vælge at indtegne et/flere udskriftsområder. (I PLUS versionen kun ét).

Udskriv kort. Før udskrivning af et kort kan du eventuelt vælge at indtegne et/flere udskriftsområder. (I PLUS versionen kun ét). . Generelt Ved udskrivning af kort kan du vælge at udskrive det der er vist på skærmen. Du kan også vælge at udskrive et eller flere kortudsnit. Før du udskriver, vil programmet altid åbne en dialog, som

Læs mere

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs Vejledning til DUI-LEG og VIRKEs Medlemssystem version 1.0 Opdateret 1. november 2009 Indholdsfortegnelse Sådan får du en kode til systemet...3 Sådan logger du ind på systemet...3 Forsiden og ændring af

Læs mere

Nyhedsmodul brugermanual

Nyhedsmodul brugermanual Nyhedsmodul brugermanual version 6 Indholdsfortegnelse 1. Kategorier... 02 1.1. Hvordan opretter jeg en kategori?... 02 1.2. Hvordan viser jeg en nyhedskategori på websitet?... 02 2. Oprettelse/redigering

Læs mere

1. At afhjælpe eventuelle alarmer fra anlægget. 2. Bestille syre inden syretanken er tom anlægget kommer med en blød alarm i god tid.

1. At afhjælpe eventuelle alarmer fra anlægget. 2. Bestille syre inden syretanken er tom anlægget kommer med en blød alarm i god tid. Kvik-manual 1. At afhjælpe eventuelle alarmer fra anlægget. 2. Bestille syre inden syretanken er tom anlægget kommer med en blød alarm i god tid. 3. Kalibrere ph-måler hver 4. uge jf. manualen. Version

Læs mere

Kompetencehjulet og Skolebarometeret Tillæg til: Vejledning for brugere af Version 3.0 - generel og nyttig viden -

Kompetencehjulet og Skolebarometeret Tillæg til: Vejledning for brugere af Version 3.0 - generel og nyttig viden - Kompetencehjulet og Skolebarometeret Tillæg til: Vejledning for brugere af Version 3.0 - generel og nyttig viden - 2 Tekniske forudsætninger: Programmet kan normalt afvikles i almindeligt brugte browsere.

Læs mere

WORKCYCLUS. Handlingsplan. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk

WORKCYCLUS. Handlingsplan. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk WORKCYCLUS Handlingsplan Vers 4.0 Juni 2013 Workcompany A/S Amagertorvet 33, 4.sal DK-1160 København K www.workcompany.dk 1. Indholdsfortegnelse Handlingsplan... 3 Overblik på indsatsområder på handlingsplan...

Læs mere

Guide til. e-bevillingssystemet. www.onemed.dk

Guide til. e-bevillingssystemet. www.onemed.dk Guide til e-bevillingssystemet 2 Indholdsfortegnelse Side 2-3 Log ind Side 8-9 Find en eksisterende bevilling Side 3 Brugere, roller og arbejdsområder Side 9-11 Ret borgerens bevilling Side 3-4 Opret en

Læs mere

Brugervejledning NIV. Indberetning af fremadrettede ventetider. Version 1.3

Brugervejledning NIV. Indberetning af fremadrettede ventetider. Version 1.3 Brugervejledning NIV Indberetning af fremadrettede ventetider Version 1.3 Kolofon Brugervejledning NIV Udgiver: Sundhedsdatastyrelsen Ansvarlig institution: Sundhedsdatastyrelsen Design: Sundhedsdatastyrelsen

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

Brugervejledning for Basismenuen i XAL 3.5. Indledning + genvejstaster. Grønlands Hjemmestyre Den centrale Regnskabsafdeling.

Brugervejledning for Basismenuen i XAL 3.5. Indledning + genvejstaster. Grønlands Hjemmestyre Den centrale Regnskabsafdeling. Brugervejledning for Basismenuen i XAL 3.5 Version 2 + genvejstaster Grønlands Hjemmestyre Den centrale Regnskabsafdeling Sidst revideret: 12.08.2007 Side 1 1. 1.1 Opbygningen af XAL 3.5 Den Windows baserede

Læs mere

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE Katalog 2013 - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ADGANG OG LOGIN... 2 2. STAMDATA... 2 3. TEKSTER... 4 (OBS: DER ER IKKE TEKSTER I 2013 KATALOGET)...

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere

VA-banken. Vejledning til Brugere og Rettighedsgrupper. Implementeret med VA-banken version Sidst redigeret 14/6-2019

VA-banken. Vejledning til Brugere og Rettighedsgrupper. Implementeret med VA-banken version Sidst redigeret 14/6-2019 VA-banken Implementeret med VA-banken version 2019.1 Sidst redigeret 14/6-2019 Side 1 af 25 Indhold Introduktion... 4 Funktioner i formularen Brugere og Rettighedsgrupper... 5 Formularen Brugere... 6 Opret

Læs mere

Kursusmappen Kommuniker: Gennem Valg

Kursusmappen Kommuniker: Gennem Valg Kursusmappen Kommuniker: Gennem Valg Øvelser 1 Indhold Indhold... 2 Øvelse 1... 3 Start Kommuniker: Gennem Valg Afspiller og åbn en aktivitet... 3 Øvelse 2... 5 Konfigurer-menuen... 5 Kort om indstillinger

Læs mere

Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration...

Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration... Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration... 4 Nyheder... 4 Vedligeholdelse... 6 Ret

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Et forløb er en beskrivelse af et undervisningsforløb, som en klasse har gennemført.

Et forløb er en beskrivelse af et undervisningsforløb, som en klasse har gennemført. Indholdsfortegnelse Undervisningsressourcer... 2 Adgang... 2 Forløb... 3 Opret... 3 Rediger... 4 Slet... 4 Fag... 4 Emner... 4 Galleri... 5 Rediger... 5 Slet... 6 Undervisningsressourcer Undervisningsressourcer

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

Online-timeseddelregistrering

Online-timeseddelregistrering Online-timeseddelregistrering Denne vejledning giver dig et overblik over, hvordan du kommer i gang med at foretage registrering af dine timesedler i vores online-tidsregistreringssystem, som hedder AXP.

Læs mere

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet.

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Ringsekretærers indtastning af resultater og kritikker... 2 Kom i gang Opstart af programmet... 2 En anden bruger er i gang med ringen... 3 Dommer ændringer

Læs mere

Vejledning i indberetning til registreringsnettet i alm. rajgræs, engrapgræs og strandsvingel 2014

Vejledning i indberetning til registreringsnettet i alm. rajgræs, engrapgræs og strandsvingel 2014 Vejledning i indberetning til registreringsnettet i alm. rajgræs, engrapgræs og strandsvingel 2014 Du finder siderne til registreringsnettet på LandbrugsInfo Planteavl Planteværn Varsling/registreringsnet

Læs mere

Jobnet på mobilen Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk

Jobnet på mobilen Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Jobnet på mobilen Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Version: 2.0 Oprettet den 3. juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. JOBNET PÅ MOBILEN... 3 1.1 FORBEREDELSE TIL BRUG AF JOBNET PÅ MOBILEN... 4 2. LOG

Læs mere

SmartAir TS1000. Daglig brug

SmartAir TS1000. Daglig brug SmartAir TS1000 Daglig brug Indhold Brugere... 4 Opret brugere... 4 Brugerliste vinduet... 5 Knapper... 5 Grupper... 6 Søg bruger... 7 Rapport vinduet (brugere)... 7 Døre... 8 Opret døre... 8 Dørliste

Læs mere

Vejledning til Privat-konferencer

Vejledning til Privat-konferencer Vejledning til Privat-konferencer 6. udgave, oktober 2008 Tilpasset FirstClass version 9.106, dansk 2 1 Om Privat-konferencer... 4 2 Oprettelse af hovedkonference... 5 2.1 Fremgangsmåde... 5 2.2 Standardopsætning

Læs mere

Guide til. webshoppen for bestillere/indkøbere. www.onemed.dk

Guide til. webshoppen for bestillere/indkøbere. www.onemed.dk Guide til webshoppen for bestillere/indkøbere 2 Indholdsfortegnelse Side 2-3 Log ind Side 6-7 Arbejd med din bestillingsliste Side 3-4 Find produkter Side 7-8 Bestil varer Side 5 Opret en bestillingsliste

Læs mere

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med "Opret nyt slideshow". Dette fører en til "Rediger slideshow".

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med Opret nyt slideshow. Dette fører en til Rediger slideshow. Hjælp til Praksisskærm Redigering i Praksisskærm Redigeringsdelen består af 2 sider. Den ene side - "Oversigt over slideshows" indeholder oversigten over ens slideshows. Den anden - "Rediger slideshow"

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste Introduktion til kanalen Gæsteliste kanalside Hvad er et spot?

7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste Introduktion til kanalen Gæsteliste kanalside Hvad er et spot? 7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste 1 7.1 Introduktion til kanalen 1 7.2 Gæsteliste kanalside 1 7.2.1 Hvad er et spot? 2 7.2.2 Opret et nyt spot 2 7.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 7.2.4 Rediger

Læs mere

Udbud.dk. Brugerdokumentation, formidler. Vejledning til at anvende Udbud.dk

Udbud.dk. Brugerdokumentation, formidler. Vejledning til at anvende Udbud.dk Udbud.dk Brugerdokumentation, formidler Vejledning til at anvende Udbud.dk oktober 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Overordnet opbygning af website... 4 2.1 Forside og navigation... 4 2.2

Læs mere

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Sådan åbner du WEB-direct...2 2. Firmaopslag...3 3. Markedsudvalg...4 4. Udskrift af liste...14 5. Eksport af data...15 6. Fletning i Word...18 7. Brevfletning til ansøgninger...27

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G AXIELL Danmark A/S 2015-10-26 Version 9.11.30 Copyright 2015 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 4 3 Søgning i dokumentationen... 5 4 Menu... 5 4.1 Søgning...

Læs mere

Introduktion. Unifaun Online 29-04-2014

Introduktion. Unifaun Online 29-04-2014 Introduktion Unifaun Online 29-04-2014 2 Indhold 1 Introduktion til Unifaun Online... 3 1.1 Grundlæggende navigering... 3 1.2 Søgning af information... 3 1.3 Indtastning af faste oplysninger... 4 1.4 Din

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

IDAP manual Analog modul

IDAP manual Analog modul IDAP manual Analog modul Dato: 15-06-2005 11:01:06 Indledning Til at arbejde med opsamlede og lagrede analoge data i IDAP portalen, findes en række funktions områder som brugeren kan anvende. Disse områder

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION SØGERESULTAT

INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION SØGERESULTAT INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion Søgeresultat Ikoner i søgeresultatet Sådan arbejder du med dit søgeresultat Sammenlign valgte Føj alle til overvågning Eksporter data Gem som eksportkriterium Hent eksportkriterium

Læs mere

Sclerosebehandlingsregisteret KMS-vejledning: V9, 15. april 2013

Sclerosebehandlingsregisteret KMS-vejledning: V9, 15. april 2013 Sclerosebehandlingsregisteret KMS-vejledning: V9, 15. april 2013 Al indtastning i Sclerosebehandlingsregistret foregår nu elektronisk i systemet KMS. Dette er en vejledning til denne KMS-indtastning. På

Læs mere

Brugerindstillinger M-QS-11DK 24-02-2005

Brugerindstillinger M-QS-11DK 24-02-2005 Brugerindstillinger M-QS-11DK 24-02-2005 Metrologic ApS Tinvej 20 B 3060 Espergærde Tel: 0045 4913 6500 Fax. 0045 4913 6540 E-mail: Mail@metrologic.dk WWW. Metrologic.dk Version: 1 2005 Q-DAS GmbH, - Metrologic

Læs mere

APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING

APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING APB vejledning Savner du et system, der kan gøre håndteringen af dine dokumenter lettere og mere overskuelig? Berners APB-system er et enestående værktøj,

Læs mere

Vejledning. Trio Tjenestetid Læreraftale 08

Vejledning. Trio Tjenestetid Læreraftale 08 Vejledning Trio Tjenestetid Læreraftale 08 Vejledning Indholdsfortegnelse Tjenestetid... Kap.4 Tjenestetid Grundtid... Beregning af arbejdstid i Trio... Ændringer i grundtiden... 4 Bruttotidsfradrag...

Læs mere

Kvik-guide til ny Karbase

Kvik-guide til ny Karbase Kvik-guide til ny Karbase Log-in skærmen i Karbase Opret helt ny patient Hent patient - søg efter patient Oversigt over patientens forløb kontakter - skemaer Patient Cpr-nummer Forløb Kontakt Skemaer Indskriv/rediger

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Vejledning til brug af Foreningsportalen Ansøgning om - og opgørelser af tilskud Som en godkendt forening efter Folkeoplysningsloven i Svendborg Kommune skal du via Foreningsportalen ansøge om medlems-

Læs mere

Som default er dokumenttypen Rejseafregning markeret Er din rejse vedr. et EU-projekt markeres Rejseafregning (EU-projekt)

Som default er dokumenttypen Rejseafregning markeret Er din rejse vedr. et EU-projekt markeres Rejseafregning (EU-projekt) Oprettelse af rejseafregning (2 dages møde i København med kørsel): Klik på Opret nyt dokument Som default er dokumenttypen Rejseafregning markeret Er din rejse vedr. et EU-projekt markeres Rejseafregning

Læs mere

Vejledning til fravær i Tabulex TEA

Vejledning til fravær i Tabulex TEA Vejledning til fravær i Tabulex TEA Indholdsfortegnelse Indhold Hvad er TEA Fravær... 3 Fraværsårsager... 3 Hvad er dagsfravær... 3 Indberetning af fravær... 3 Udskriv mødeliste til afkrydsning... 3 Registrer

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

VEJLEDNING I HVORDAN MAN LÆGGER ARRANGEMENTER OP PÅ HJEMMESIDEN.

VEJLEDNING I HVORDAN MAN LÆGGER ARRANGEMENTER OP PÅ HJEMMESIDEN. VEJLEDNING I HVORDAN MAN LÆGGER ARRANGEMENTER OP PÅ HJEMMESIDEN. FOR AT LETTE PROCESSEN FOR DIG, DER SKAL TIL AT LÆGGE ARRANGEMENTER OP PÅ WWW.LUNGE.DK, HAR VI UDARBEJDET DENNE GUIDE. PÅ DEN MÅDE KAN DU

Læs mere

Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN. 7.1 Beregn aflæsninger

Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN. 7.1 Beregn aflæsninger Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN Generelt I denne menu fortages alle de funktioner, som i løbet af året er nødvendige vedr. måleren. Dvs. målerudskiftninger, fremskrivning af målere, udskrivning af aflæsningskort,

Læs mere