Udvalget for Erhverv og Kultur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Erhverv og Kultur"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den Mødested: 218/219 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Ingen Fraværende: Bemærkninger: Repræsentanter for Initiativ Ungdomshus deltog i behandlingen af pkt. 356

2 Udvalget for Erhverv og Kultur, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 354. Til efterretning Til orientering Dialogmøde: Eventuel etablering af ungdomshus i Haderslev Orientering om baggrund, proces og økonomi vedrørende is-arena Udviklingsplan Haderslev Idrætscenter og centerområde SkateCity: Status og den videre proces Telt til Gravene Gram Slot: Samarbejdsaftaler i forbindelse med Kulturarvsstrategien Eventuelt

3 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Til efterretning DIHAJP / 06/17018 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Meddelelse fra Museum Sønderjylland om, at sagen om eventuelle krav fra ejeren af Gram Slot i forbindelse med museets fraflytning af slottet er afsluttet. Præsentationen fra besøget i Væksthus Syddanmark den 10. januar Ny Viden - nr. 1 - fra Syddansk Universitet. Handelsskole Info - Januar Fra Velfærdsministeriet - afslag på ansøgning om dispensation om fritagelse for betaling af 17,5 % til momsrefusionsordningen. (Slesvigske Musikhus). Haderslev Erhvervsråd - referat fra bestyrelsesmødet den 22. januar Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Taget til efterretning Til orientering DIHAJP / 06/17018 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Orientering vedrørende bestyrelsesarbejde. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen BMX-klubben har anmodet om hjælp til færdiggørelse af baneanlæg - henvendelsen behandles i Kultur og Fritid.

4 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Dialogmøde: Eventuel etablering af ungdomshus i Haderslev DITHLA / 08/252 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategien blev der den 6. september 2007 afholdt et borgermøde for unge i Haderslev. På mødet udtrykte de unge et behov for et værested, hvor de kunne være på egne præmisser. Et slags kulturhus for unge med øvelokaler for musik, kreative værksteder til dans, teater, tegning og lignende. De unge gav udtryk for, at de er interesseret i selv at tage et stort ansvar for organiseringen af et sådant ungdomshus. Der var fra såvel politisk side som fra de unge et ønske om at gå i dialog. De unge blev på mødet opfordret til at beskrive deres drømmested i Haderslev over for kommunen. Den 4. oktober 2007 afholdt de unge et møde med hinanden for at drøfte muligheder og ønsker til en eventuel etablering af et ungdomshus i Haderslev. På mødet deltog 32 unge, og der blev nedsat arbejdsgrupper, fremsat ønsker og udvekslet idéer til, hvordan et ungdomshus i Haderslev kunne se ud. Projektet blev navngivet "Initiativ Ungdomshus Haderslev". Efterfølgende blev der den 22. november 2007 afholdt et møde, hvor repræsentanter for Initiativ Ungdomshus Haderslev mødtes med direktør Jens Houmann (Børn & Familie) og direktør Willy Feddersen (Erhverv & Kultur). På mødet blev eksisterende tilbud til unge som Aktivitetshuset og projektet Skatecity drøftet; tilbud som de unge hverken synes opfylder deres behov, eller hvor de ser sig selv som en del af målgruppen. Initiativ Ungdomshus Haderslevs ønsker: Initiativ Ungdomshus Haderslev ønsker, at kommunen hjælper med at finde et tomt hus, som de unge selv kan omdanne til et ungdomshus. Det skal således være de unge selv, der står for og bestemmer indholdet samt udbuddet af aktiviteter. Målgruppen for et eventuelt ungdomshus skal være de årige, og Initiativ Ungdomshus Haderslev ønsker selv at stå for den daglige drift og vedligeholdelse af huset, eventuelt med hjælp udefra i form af en pedel. Desuden ønsker Initiativ Ungdomshus Haderslev, at et eventuelt ungdomshus i Haderslev skal være 100 % brugerstyret, det vil sige uden formel ledelse, dog med en løbende kontakt til kommunen.

5 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 551 Eksempler på ungdomshuse: Ungdommens Hus i Fredericia Et af de få ungdomshuse der findes i Danmark, er "Ungdommens Hus" i Fredericia. Ungdommens Hus har eksisteret siden 2001, og huset drives af Fredericia Kommune. Der er 7 fastansatte tilknyttet huset samt et antal medarbejdere i forskellige former for aktivering. Ungdommens Hus er åbent alle hverdag samt lørdage fra kl.12-23, med mulighed for at de unge også kan benytte huset uden for denne åbningstid. Ungdommens Hus henvender sig til unge i alderen år, og der er et dagligt besøgstal på omkring 100 unge. Huset indeholder en række kreative tilbud, såsom atelier, edb-lokale, "lovlig grafitimur", skaterareal foruden 7 øvelokaler til rytmiskmusik med indspilningsstudie. Ungdommens Hus har en daglig ledelse, et forretningsudvalg og et husråd med repræsentanter fra de forskellige brugergrupper. Desuden afholdes der løbende "hus-møder", hvor alle brugere har mulighed for at deltage. 1000FRYD i Aalborg 1000FRYD er et brugerstyret ungdomshus i Aalborg. Siden 1983 har foreningen 1000FRYD ejet og drevet ungdomshuset uden et direkte kommunalt engagement. Folkeoplysningsudvalget i Aalborg Kommune yder dog et årligt tilskud til drift og administration og Aalborg Kommune giver 1000Fryd et tilskud til koncertvirksomhed. Aalborg Kommune har desuden forkøbsret på ejendommen, skulle huset lukke. Den primære målgruppe er unge i alderen år, men mange aldersgrupper har deres gang i huset. 1000FRYD danner rammen om en række aktiviteter som musik, film, atelier, mødevirksomhed, café og koncertvirksomhed. De to sidstnævnte aktiviteter udgør en stor del af det økonomiske grundlag for 1000FRYD. 1000FRYD drives som en forening med en valgt bestyrelse. Der kræves medlemskab for at kunne stemme ved generalforsamlinger samt de kvartalvise "Stormøder". Møderne er, som de ugentlige "Mandagsmøder", åbne for alle, og alle beslutninger vedrørende huset besluttes her. Medlemskab af 1000FRYD kræver betaling af kontingent til foreningen. Der er to deltidsbestyrere ansat af 1000FRYD til at varetage den daglige drift af huset.

6 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 552 Planstrategien og de unge: I materialet "Det vil Byrådet arbejde for!", som var udgangs punkt for rækken af borgermøder i efteråret 2007, er de unge nævnt i to sammenhænge: Realiseringen af et skater- og ungdomscenter ved Haderslev Idrætscenter (side 23). Udvikling af talenter i forhold til sport - med idrætsskoler, ungdomsboliger for talenter, kompetenceudvikling i foreningsverdenen m.v. (side 23). Efter høringen er der kommet rettelser og tilføjelser til den endelige Planstrategi for Haderslev Kommunes kommuneplan. Herunder tilføjelser der er målrettet kommunens unge: "Byrådet vil sammen med ungdommen sætte fokus på de unges behov og muligheder, såvel i forbindelse med skoler og fritid, bosætning, uddannelse og beskæftigelse" (supplerende tekst side 6). "...men også i lokalområderne er der behov for sociale og kulturelle samlingssteder for alle aldersgrupper, herunder særlige steder for unge..."(supplerende tekst side 23). Tovholder/informationsansvarlig Thor Lange Bilag Referat: Borgermøde for unge (428268) Initiativ Ungdomshus Haderslev (427272) Referat fra møde med Kommunen (435597) Indstilling Erhvervs- og kulturservice indstiller, at der gennemføres en dialog med repræsentanter fra "Initiativ Ungdomshus Haderslev". Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Udvalget og repræsentanter fra initiativet havde en god dialog. Erhvervs- og Kulturservice undersøger de konkrete, praktiske, formelle og økonomiske forhold i initiativet. Herefter genoptages sagen.

7 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Orientering om baggrund, proces og økonomi vedrørende is-arena DIBITW / 08/1171 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Formålet med dette dagsordenspunkt er at give Udvalget for Erhverv og Kulturs medlemmer en orientering om diverse forhold i forbindelse med de indledende drøftelser af muligheder for opførelse af en ny isarena i Haderslev Kommune. Orienteringen fremgår af bilaget "OPP: Baggrund, proces og økonomi", som i hovedoverskrifter indeholder beskrivelser af: 1. Baggrunden for projektet 2. Hvad er et OPP-projekt? 3. Hvilke forudsætninger er der for etablering af et OPP-projekt? 4. Den fremtidige proces 5. Økonomiske overvejelser Endvidere vedlægges beslutningsgrundlag for etablering af ny isarena. Beslutningsgrundlaget er udarbejdet af styregruppen for isarenaen. Såvel OPP-projektmodellen som et traditionelt anlægsprojekt vil være en omfattende opgave og Erhvervs- og Kulturservice anbefaler, at der snarest muligt ansættes en projektleder til styring af den videre proces, da der for nuværende ikke er tilstrækkelige ressourcer i den kommunale administration til løsning af denne specialopgave. Økonomiske forhold De økonomiske beregninger, som har dannet grundlag for ansøgningen om deponeringsfritagelse til Velfærdsministeriet fremgår af det vedlagte notat samt ansøgningen. Det skal understreges, at der på nuværende tidspunkt ikke skal tages bevillingsmæssig stilling til projektet. Personalemæssige forhold Erhvervs- og Kulturservice anbefaler, at der ansættes en projektleder, og der således meddeles bevilling hertil. Det forventes, at projektlederens ansættelsesvarighed vil være 2½ år. Procedure Sagen fremsendes via Økonomiudvalget til Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen.

8 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 554 Bilag OPP - Is-arena: Baggrund, proces og økonomi (433471) Lånetilsagn til OPP Isarena (433492) Ansøgning om deponeringsfritagelse (433478) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur overfor Økonomiudvalget og Byrådet anbefaler, o at der iværksættes en forundersøgelse, der kan føre til endelig etablering af realisering af is-arenaen i et OPPprojekt o at etableringen og finansieringen som kommunalt anlægsprojekt afklares sideløbende o at Erhvervs- og Byggestyrelsen ansøges om tilskud til gennemførelse af OPP-forundersøgelsen o at der ansættes en projektleder til gennemførelse af projektet og at denne aflønnes af OPP-projektet / anlægsbudgettet. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Godkendt med følgende tilføjelser: I første "at" tilføjes "eventuelt" før "OPP-projekt". Udvalget for Erhverv og Kultur fremsender endvidere det fra styregruppen fremlagte beslutningsgrundlag til drøftelse i Økonomiudvalget og Byrådet. Endelig anbefaler Udvalget for Erhverv og Kultur, at Elitefacilitetsudvalget under Kulturministeriet tilskrives med henblik på en dialog om udformning af arenaen sådan, at den kan håndtere store internationale sportsbegivenheder Udviklingsplan Haderslev Idrætscenter og centerområde DIJSME / 06/14180 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Der er sat fokus på en udvikling for Haderslev Idrætscenter og det omkringliggende centerområdet fra Christiansfeldvej/Gymnasiestien til den fjerneste boldbane og BMX-banen ved Louisevej.

9 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 555 Området omkring Haderslev Idrætscenter blev afprøvet, kendt og godkendt under Landsstævne 2006, og mange har spået hele området store potentialer og mange nye muligheder for aktivitetsudvidelser. Ved ansættelse af projektmanager (nu centerleder) Jørgen Smed blev der igangsat et udviklingsprojekt, der skal sikre en fornuftig og fremtidssikret udvikling for hele området, hvor der skal være fokus på idræt, kultur og oplevelse/fritid. Området er primært et idrætsområde, men rummer mange andre muligheder inden for kulturen her kan blandt andet nævnes koncerter, teaterforestillinger, kongresser, udendørs udstillinger m.m. De mange interessenter omkring området har gennem studieture og workshop været bidragsydere til det foreliggende forslag til en udviklingsplan for hele området. Således har alle interessenter løbende været orienteret omkring udviklingsplanen, der blev forelagt for interessenterne på et velbesøgt møde den 29. august Frem til udgangen af september har interessenterne haft mulighed for at indkomme med kommentarer og bemærkninger til oplægget. Der indkom 4 input, og disse er medtaget i det foreliggende materiale. Økonomiske forhold Der skal i første omgang igangsættes en planlægning, som kan åbne op for en ny lokalplan for området. I takt med at der udarbejdes ny lokalplan for området kan de første delprojekter beskrives og planlægges, således at en igangsætning straks kan ske. De økonomiske forhold er i øvrigt omtalt i vedlagte notat. Procedure Oplægget og medfølgende notat drøftes i Udvalget for Erhverv og Kultur, hvorefter udviklingsplanen sendes til høring i Haderslev Idrætsråd og Folkeoplysningsudvalget. Efterfølgende iværksættes et planlægningsarbejde til forberedelse af en ny lokalplan for området. Jørgen Smed deltager ved behandling af punktet. Tovholder/informationsansvarlig Jørgen Smed Bilag Notat vedr. masterplan (388226) Oplæg til Statusbeskrivelse og udviklingsplan for HIC (367937) DAI Sport og grøn korridor fra bymidte til Vesterskov (394107) DAI Sport og Fritid ved HIC og centerområde med Ponyklub (394083) DAI Haderslev Idrætscenter Masterplankort 2007 (394078) Bemærkninger til Udviklingsplanen (408580)

10 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 556 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur drøfter oplægget og fremsender dette til udtalelse i Haderslev Idrætsråd og Folkeoplysningsudvalget med henblik på efterfølgende igangsætning af ny lokalplan for området. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Jens Chr. Gjesing og Uwe Jessen. Godkendt. Sendes endvidere til udtalelse i alle politiske udvalg i Haderslev Kommune. Genoptagelse Forslaget til masterplan for Haderslev Idrætscenter har nu været til høring i alle politiske udvalg. Høringssvarene lyder således: Beslutning i Folkeoplysningsudvalget den Forslaget drøftet og Folkeoplysningsudvalget fremsender sagen til Udvalget for Erhverv og Kultur og anbefaler, at udviklingsplanen indgår i det videre arbejde med den fremtidige sektorplan for fritidsområdet for Haderslev Kommune. Det er nødvendigt at sikre, at der inden inddragelse af eksisterende lokaler/baner er etableret nye lokaler/baner for at sikre de berørte foreningers kontinuerlige drift. Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den Sagen drøftet Beslutning i Sundhedsudvalg den Sundhedsudvalget ser mange gode tanker i projektet. Sundhedsudvalget ønsker at være med i tankning om evt. sundhedscenter. Udvalget lægger vægt på at der etableres attraktive stier og faciliteter for de ikke organiserede. Ella Skjellerup og Knud Erik Hansen deltog ikke. Beslutning i Voksenudvalget den Orienteringen taget til efterretning. Beslutning i Udvalget for Børn og Familie den Udvalget har ingen bemærkninger til udviklingsplanen.

11 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 557 Beslutning i Handicaprådet den Handicaprådet vurderer, at projektet er godt, men anbefaler at der for såvel idrætscenter som centerområde skal tages hensyn til handicappede, dvs., at hele centret skal være tilgængeligt og anvendeligt for handicappede - såvel til udøvere af sport og idræt som besøgende og tilskuere, uanset at disse er gangbesværet eller afhængig af rollator eller forskellige former for kørestole. Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Udvalget for Teknik og Miljø oversender udvalgets bemærkninger til udvalget for Erhverv og Kultur, med anbefaling af, at bemærkningerne medtages i den videre behandling af sagen. Bemærkningerne vedrører følgende forhold: Trafik, parkering, natur og kommune- og lokalplanlægning. Bemærkningerne vedlægges som selvstændigt bilag. Haderslev Idrætsråd den På Haderslev Idrætsråds møde den 7. november 2007, drøftede rådet den udarbejdede Masterplan for Haderslev Idrætscenter. Der er stor enighed om, at det er en visionær og spændende plan, der er udarbejdet for hele centerområdet i Haderslev. Rådet har imidlertid den opfattelse, at planen bør indgå i den samlede sektorplan for fritidsområdet i Haderslev Kommune, på lige fod med øvrige projekter på idræts- og fritidsområdet. Rådet kan ikke anbefale, at der planlægges eller igangsættes større nyanlæg eller udbygning af idrætsfaciliteter, uden at det sker med udgangspunkt i en overordnet prioritering af idrætsanlæg for hele kommunen. Forvaltningens bemærkninger Erhvervs- og Kulturservice konstaterer, at der er generel tilslutning til masterplanen. Bilag Oplæg til Statusbeskrivelse og udviklingsplan for HIC (367937) Notat vedr. masterplan (388226) DAI Sport og grøn korridor fra bymidte til Vesterskov (394107) DAI Sport og Fritid ved HIC og centerområde med Ponyklub (394083) DAI Haderslev Idrætscenter Masterplankort 2007 (394078) Bemærkninger til Udviklingsplanen (408580)

12 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 558 Indstilling På baggrund af de indkomne bemærkninger indstiller Erhvervs- og Kulturservice, at der i forbindelse med masterplanens realisering altid sikres tilgængelighed for handicappede såvel brugere / udøvere som publikum, at konkrete projekter, der forudsætter kommunal (med)finansiering prioriteres i forhold til øvrig udbygning af idrætsfaciliteter i Haderslev Kommune, at de bemærkninger, der er indkommet fra Udvalget for Teknik og Miljø bearbejdes i et samarbejde mellem Erhvervs- og Kulturservice og Teknik og Miljøservice, at øvrige formelle forhold afklares inden Udvalget for Teknik og Miljø anmodes om at iværksætte lokalplanlægningen for området i sin helhed eller begyndende med arealerne inden for omkørselsvejen. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Første og tredje "at" godkendt. I andet "at" tilføjes: og derfor må afvente udarbejdelsen af idrætspolitik for Haderslev Kommune. Endvidere besluttede udvalget, at Ponyrideklubben ikke udflyttes fra den indre del af idrætscenterområdet, og at der ikke udlægges arealer til boligbyggeri i idrætscenterområdet SkateCity: Status og den videre proces DIJMHA / 05/15417 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Erhvervs- og Kulturservice har siden februar 2007, i samarbejde med SkateCity Haderslev, arbejdet på en realisering af projekt SkateCity Haderslev. Udvalget for Erhverv og Kultur godkendte den 25. juni 2007 etableringen af en tværfaglig projektgruppe, der i samarbejde med SkateCity og andre skulle arbejde videre med projektet. Der blev bevilget kr. til projektet fra udvalgets udviklingspulje.

13 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 559 Projektgruppens arbejde blev taget til efterretning af udvalget for Erhverv og Kultur på mødet den 26. november 2007, og samtidigt opfordrede Lokale- og Anlægsfonden til, at der arbejdes videre med realiseringen af projektet. Erhvervs- og Kulturservice og SkateCity er nu klar til at kontakte en række fonde med henblik på at søge yderligere støtte. For at få et retvisende billede af Haderslev Kommunes økonomiske engagement i projektet, anmoder SkateCity Haderslev Kommune om at estimere kommunens tilskud til anlægs- og driftsbudget. Placeringen i området ved Haderslev Idrætscenter vil ved fuld udbygning af SkateCity påvirke aktiviteterne i Haderslev Rideklub og/ eller vinterbanen ved Christiansfeldvej. Notat vedrørende dette beror i sagen. Økonomiske forhold Det samlede anlægsbudget for SkateCity er på 26 mio. kr., hvoraf Lokale og Anlægsfonden har estimeret % i tilskud - under forudsætning af et tilsvarende tilskud fra Haderslev Kommune. Driftsbudgettet er på 1,175 mio. der tænkes finansieret ved tilskud fra Haderslev Kommune ( kr. årligt) og sponsorater og salg af ydelser ( kr. årligt). Haderslev Kommune stiller grund i stadionområdet ved Haderslev Idrætscenter til rådighed for projektet (1 mio. kr.). Placeringen i området forventes at påvirke de nuværende aktiviteter. En nærmere økonomisk beregning af dette er ikke foretaget. Juridiske aspekter SkateCity Haderslev tænkes opført af Haderslev Kommune, og herefter stillet til rådighed for en fond/ selvejende institution. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 28. januar 2008, og videresendes til Økonomiudvalg og Byråd. Tovholder/informationsansvarlig Jørn Mejer Bilag Driftsbudget for SkateCity nov (406914) Skarecity - placeringer og konsekvenser (427125) Anlægsbudget Skatecity nov ver. 2 (408274) Projektmappe Nov (407714)

14 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 560 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur fremsender sin anbefaling til Økonomiudvalg og Byråd, at de plan- og aktivitetsmæssige konsekvenser indarbejdes i Masterplan for Haderslev Idrætscenter. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Genoptages på næstkommende møde. Erhvervs- og Kulturservice arbejder videre med projektets størrelse og placering Telt til Gravene DIJMHA / 06/6961 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Udvalget for Kultur og Erhvervsudvikling i Gl. Haderslev Kommune besluttede på mødet den 14. december 2006 at overføre anlægsbudgettet til en overdækning af Gravene til Samtidigt henstillede udvalget til, at der arbejdes videre med et projekt, hvor springvandet ikke griber uhensigtsmæssigt ind i funktionaliteten. Erhvervs- og Kulturservice har arbejdet videre med forslaget til overdækning/ telt til Gravene, og har i samarbejde med et teltfirma udarbejdet medsendte forslag til anskaffelse af et rundt telt - eventuelt suppleret med tilbygninger og forslag til design. Teltet specialfremstilles til Gravene, men vil også kunne anvendes på almindelig græs for eksempel under Vojens Høtte, Kløften festivalen, byfester, markeder m.m.. Økonomiske forhold Der er afsat kr. på stednr til overdækning af Gravene. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 28. januar 2008 Tovholder/informationsansvarlig Jørn Mejer

15 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 561 Bilag Skitse telt på Gravene. (434862) Notat vedr. telt januar 2008 (434844) Budget på telt, funderinger m.m. (404888) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller at projektet godkendes. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Godkendt af et flertal. Holger Mikkelsen kunne ikke godkende indstillingen på det foreliggende grundlag Gram Slot og samarbejdsaftaler i forbindelse med Kulturarvsstrategien DISOKK / 07/2243 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Erhvervs- og Kulturservice har på baggrund af behandlingen i Udvalget for Erhverv og Kultur den 29. maj 2007 om indgåelse af en udviklingsog formidlingsaftale i forbindelse med Kulturarvsprojektet og Gram Slot haft en fornyet kontakt med ejerne af Gram Slot og vurderet på de juridiske og resultatmæssige forhold i forbindelse med indgåelse af et samarbejde mellem Gram Slot og Haderslev Kommune. Udvalget udtalte den 29.maj 2007 en positiv indstilling til projektet, men udvalget kunne ikke på det foreliggende grundlag tage stilling til, om der kan bevilges et tilskud på 1 million kr. årligt. Udvalget ønskede, at de juridiske og de formelle rammer skulle afklares yderligere. Der har været drøftet flere muligheder med selskabsdannelse som en af mulighederne. Selskabsdannelse har den fordel, at det er forholdsvis let at beskrive og fastlægge deltagernes bidrag og det aftalemæssige grundlag og de formelle rammer for arbejdet, men der er mellem Gram Slot og Erhvervs- og Kulturservice enighed om, at en etablering af en selskabsstruktur ikke nødvendigvis indeholder de frihedsgrader og det udviklingsincitament og -potentiale, som er ønsket fra begge sider.

16 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 562 Der er enighed om, at to i princippet selvstændige parter, der mødes i et forpligtende og udfordrende samarbejde - i nogle situationer med yderligere samarbejdsparter tilknyttet - vil kunne udgøre det mest frugtbare og kreative miljø for idéudvikling og nyskabelse i den konkrete situation. Erhvervs- og Kulturservice anbefaler på denne baggrund, at udviklings- og formidlingsaftalen opdeles i to selvstændige aftaler ud fra ønsket om at indgå klare aftaler om udviklingsaspektet i forhold til Kulturarvsstrategien og med henblik på meget konkret at kunne forholde sig til de aktuelle formidlingsopgavers art, indhold og antal i forhold til et aftalt aktivitetsniveau. Se vedlagte bilag. Økonomiske forhold Virkeliggørelsen af Kulturarvsstrategiens vision og handlinger vil blandt andet betyde store kommunale investeringer i de kommende år. De direkte kommunale investeringer udgør dog kun en lille del af de samlede investeringer, som primært vil handle om private investeringer. Men i startfasen vil kommunale investeringer i form af penge og viden og arbejdskraft være en nødvendig forudsætning. Erhvervs- og Kulturservice anbefaler, at såvel udvalgets udviklingspulje som Byrådets visionspulje bidrager til virkeliggørelsen af samarbejdsaftalerne, tidsmæssigt begrænset til 31. december Den samlede kommunale investering vil for hele perioden udgøre 2,5 millioner kr. I forhold til udvalgets udviklingspulje henvises til notat angående Vurdering af ansøgning til udviklingspuljen - Gram Slot og Kulturarv. Der henvises til bilag. Inden mødet udgør restbeløbet i udvalgets visionspulje kr. Det vil indgå i aftalerne, at der skal søges opnået eksempelvis EUtilskud, støtte fra vækstforum mm og at eventuel støtte herfra vil kunne reducere i den kommunale udgift. Personalemæssige forhold Såvel udviklings- som formidlings- og aktivitetsaftalen vil forudsætte, at der skal afsættes betydelige personalemæssige ressourcer til området, og der vil være tale om personaleressourcer fra de fleste serviceområder, men med hovedvægten lagt på Erhvervsog Kulturservice og Teknik og Miljø. Det er Erhvervs- og Kulturservice vurdering, at der uanset en eventuel aftaleindgåelse skal afsættes betydelige ressourcer på området, og at en aftaleindgåelse på fornem vis vil kunne støtte op omkring den nødvendige fremtidige indsats i forhold til nyttiggørelsen af Kulturarven. Der vil være en betydelig synergi-effekt på området.

17 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 563 Juridiske aspekter Inden endelig politisk godkendelse af samarbejdsaftalerne, skal de forelægges for tilsynsmyndigheden (Statsforvaltningen) med henblik på godkendelse. Procedure Samarbejdsaftalerne kan godkendes i Udvalget for Erhverv og Kultur. Tilskud fra Byrådets visionspulje forudsætter behandling i Økonomiudvalg og Byråd Tovholder/informationsansvarlig Plan- og Projektkonsulent Søren Klint Kistorp Bilag Fortsat samarbejde omkring Kulturarven og KUAS (332872) Vurdering af ansøgning til udviklingspuljen Gram Slot og Kulturarv (335761) Gram Slot og samarbejdsaftaler (336688) Statsforvaltningens udtalelse (419567) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at der med udgangspunkt i Kulturarvsstrategien og visionen for Gram Slot indgås såvel en udviklingsaftale og en formidlings- og aktivitetsaftale mellem Haderslev Kommune og Gram Slot at begge aftaler indgås som et forsøg, foreløbig med en varighed frem til 31.december 2009 at den beløbsmæssige ramme for begge aftaler under et begrænses til maks. ½ million kr. i 2007 og 1 million kr. i henholdsvis 2008 og Eventuelle tilskud fra eksempelvis EU vil kunne reducere i den direkte kommunale udgift at udvalget bevilliger 1.25 million kr. fra udvalgets udviklingspulje, fordelt med ,- kr. i 2007 samt ,- kr. for hvert af årene 2008 og 2009 at aftalerne forudsætter tilsynsmyndighedens (Statsforvaltningens) godkendelse, og at de endelige aftaler forelægges til udvalgets godkendelse og at stillingtagen til medfinansiering fra Byrådets visionspulje fremsendes til videre behandling i Økonomiudvalg og Byråd.

18 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 564 Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Bent K. Andersen Fraværende: Ingen Udvalget godkendte principielt de beskrevne rammer og forventer de endelige aftaler fremlagt til august. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Godkendt. Udvalget udpegede dog 3 repræsentanter fra udvalget, Jens Chr. Gjesing, Allan Emiliussen og Kim Quist. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Lone Ravn Udsættes til Økonomiudvalgets møde den 5. september Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Ingen Anbefales. Holger Lauritzen undlod at stemme. Beslutning i Byrådet den Fraværende: Bent K. Andersen Godkendt. Yrsa Theisen stemte imod. Supplerende sagsfremstilling Efter Byrådets godkendelse af samarbejdsaftalerne mellem Gram Slot og Haderslev Kommune (Byrådet den 27. september 2007) har aftalerne været forelagt Statsforvaltningen med henblik på godkendelse. Statsforvaltningens udtalelse foreligger nu ved brev af 12. december 2007 og hovedindholdet i Statsforvaltningens tilbagemelding er, at samarbejdsaftalernes formål og indhold er i overensstemmelse med den opgavevaretagelse, som en kommune lovligt kan varetage. Statsforvaltningen vurderer dog, at det konkrete indhold i samarbejdsaftalerne bør præciseres, særligt med hensyn til arbejdsindholdet således, at samarbejdsaftalerne sikrer, at kommunen gennem sine ydelser kun varetager de opgaver, som kommunen lovligt kan varetage. Desuden anbefaler Statsforvaltningen at den foreslåede samarbejdsform og procedurer i forbindelse tilsyn uddybes i aftalerne.

19 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 565 Statsforvaltningen er opmærksom på, at Haderslev Kommune ikke på nuværende stadie kan beskrive samtlige konkrete projekter m.v., men mener, at der trods alt er brug for en rammeaftale også således, at det er muligt for samarbejdspartnerne kontinuerligt at udvikle samarbejdet. Svarbrevet fra Statsforvaltningen er vedlagt som bilag Vedr.: Samarbejdsaftaler mellem Haderslev Kommune og Gram Slot. Erhvervs- og Kulturservice har på baggrund af Statsforvaltningens svarbrev haft møder med Gram Slot om præcisering af aftalernes indhold. De reviderede aftaler udsendes, suppleret med en fælles indledning, til udvalgets medlemmer inden mødet. Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at de reviderede aftaler og den fælles indledning godkendes med henblik på endelig underskrift. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen Godkendt. Formen for frigivelse af midler i samarbejdsaftalen drøftes med kommunens revision Eventuelt DIHAJP / 06/17018 ÅBEN SAG Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Ingen -

20 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 566 Underskriftsside Jens Chr. Gjesing Finn Lykkeskov Preben Holmberg Allan Emiliussen Kim Quist Ella Skjellerup Bent K. Andersen Holger Mikkelsen Uwe Jessen Holger Eskildsen

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Holstebro Kunstmuseum Regnskab 2006 3. Hjerl Hedes Frilandsmuseum Regnskab

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 13. marts 2006 Mødelokale: Løgumkloster Højskole Starttidspunkt for møde 16.30 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Afbud fra Per Hansen. 13. marts 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 05-11-2007 Mødested: Mødelokale 1 Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 06-11-2007 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13.

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. maj 2008 Sportscampus Aarhus Århus Kommune Kultur og Borgerservice Teknik og Miljø Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Elite

Læs mere

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Vandhuset, Mødelokale 1 på 1. sal

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-08-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Fraværende: Allan Emiliussen fraværende under pkt. 263, 264

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden Mødedato: Onsdag, den 22. november 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 15.15 Sluttidspunkt for møde Kl. 16.00 Fraværende: Gruppemøder: 22. november 2006 104 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. september 2007 Århus Kommune Region Syd Sundhed og Omsorg Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Resume

Læs mere

Lokalplanlægning i Varde Kommune

Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Lokalplanlægning i Varde Kommune Varde Kommune er planmyndighed og forestår udarbejdelse af kommuneplan og lokalplaner. Kommuneplanen er en overordnet plan, der blandt

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

Peter Hansen. Ole Slot. Martin Kruse Nielsen

Peter Hansen. Ole Slot. Martin Kruse Nielsen Dato: 21.10.2015 Rettet af: Martin Kruse Nielsen Version: 3 Projektindstilling Projekt: Borgernes udviklingsplan Brørup Stamdata Projektnavn Projektejer Direktørområde Projektleder Projektidé Baggrund

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Business Region Aarhus

Business Region Aarhus Business Region Aarhus Samarbejdsaftale 2012-2013 Aftale om erhvervssamarbejde mellem Favrskov, Norddjurs, Odder, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus Kommuner Version: 2.0 Dato: 03.01.2012

Læs mere

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X.

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X. MCH TimeWorld En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning Debatoplæg Debat: X. november - X. november 2013 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 05-08-2014 19:00 Medborgerhuset, Silkeborg Afbud fra:, Heller ikke tilstede: Haris Adulovic; Aya Virginie; Audren Nakapizye Deltagere: Mia Schmidt; Jørgen Madsen;

Læs mere

Statsforvaltningens udtalelse af 27. august 2010 til et fjernvarmeselskab:

Statsforvaltningens udtalelse af 27. august 2010 til et fjernvarmeselskab: Statsforvaltningens udtalelse af 27. august 2010 til et fjernvarmeselskab: Statsforvaltningen Syddanmark, det kommunale tilsyn, har den 12. januar 2010 modtaget Augustenborg Fjernvarmeselskab A.m.b.a s

Læs mere

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 01-04-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Integrationsrådet, 01-04-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009 Referat fra mødet den kl. 16.00. Mødet starter med besøg hos Hanstholm Idrætsforening, fodboldafdelingen, derefter holdes mødet i den gamle Byrådssal i hallen. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen,

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 15.12.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogbaseret tilsyn med Jobhuset 3 Selmersbos omdannelse, 1. opfølgning 5 Status

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Beslutningsreferat. af møde den 8. december 2010 kl. 16.00 i Udvalgsværelset

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Beslutningsreferat. af møde den 8. december 2010 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati Beslutningsreferat af møde den kl. 16.00 i Udvalgsværelset Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 120 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 SAGER TIL EFTERRETNING 121 ORIENTERING

Læs mere

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: Mandag, den 8. maj 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde 14.00 Sluttidspunkt for møde 16.00 Fraværende: Afbud fra Bent Aabling Paulsen. 08.

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 26-11-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Ella Skjellerup forlod mødet kl.

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1. Medlemmer

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1. Medlemmer Handicapråd Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1 Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Lars Kilhof (V) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Center for Teknik & Miljø Anni Kristiansen,

Læs mere

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel.

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel. Åben - Budgetoverførsler fra 2010 til 2011 Sagsnr: 10/26402 Sagsfremstilling I henhold til Faxe Kommunes principper for økonomistyring overføres mer- eller mindreforbrug mellem budgetårene efter reglerne

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 28 Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 9.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 Punkt 4. Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 2015-049372 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreninger m.v., der har ansøgt om økonomisk støtte

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

REFERAT B y r å d e t

REFERAT B y r å d e t REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 27-09-2007 Mødested: Gram Fritidscenter, Stadionvej 15, 6510 Gram Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:28 Afbud: Bent K. Andersen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg Referat til Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 14. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00-17:00 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Jakob Lose, Annemette Knudsen Andersen, Tommy Noer,

Læs mere

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Center Kultur og Fritid Journalnr: 18.20.02-P22-1-14 Ref.: Louise Gammelholm Poulsen Dato: 19-04-2016 Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Indholdsoversigt Indholdsoversigt... 1 Talentudvikling

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.09.2010 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.09.2010 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.09.2010 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 63. Byroller i planstrategien... 3 64. Vedtægter for Foreningen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Lars Prier (O), Merete Scheelsbeck (C), Ole Hyldahl (Ø), Omer Ayub (C), Sami

Læs mere

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune. Mandag den 19. april 2010 kl. 8.00-11.30 i mødelokalet i Kernehuset, Krathuset 10 (ejendomskontoret), Askerød

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune. Mandag den 19. april 2010 kl. 8.00-11.30 i mødelokalet i Kernehuset, Krathuset 10 (ejendomskontoret), Askerød UG - udvalget kl. 8.00-11.30 i mødelokalet i Kernehuset, Krathuset 10 (ejendomskontoret), Askerød Medlemmer: Thomas Kampmann (C) Liselott Blixt (O) Brian Hemmingsen (A) Morten Dahlin (V) Kai O. Svensson

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 10-09-2007 Mødested: Aarøsund Medborgerhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.40 Afbud: Allan Emilliussen. Fraværende: Uwe Jessen

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 30. jan. 2013 Mødetid: 15.00 Mødested: Mødelokale 3 Til stede: Borgmester Peter Sørensen, Jens Christian Sørensen, Hans Sørensen, Gitte Bodholdt, Jeanette

Læs mere

Nr. 158 - Genoptagelse af sagen vedr. forslag til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne

Nr. 158 - Genoptagelse af sagen vedr. forslag til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne Nr. 158 - Genoptagelse af sagen vedr. forslag til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne Sagsnr.: 15/8957 Beslutningstema Genoptagelse af drøftelse af borgmesterens forslag

Læs mere

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 06. juni 2006

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 06. juni 2006 Beslutningsprotokol Mødedato: 06. juni 2006 Mødested: Vester Gammelby Deponi, Nyhedevej 1, 6280 Højer Starttidspunkt for møde 12.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Alle mødt. Hans L. Hansen forlod mødet

Læs mere

Onsdag d. 2. marts 2016 kl. 17 i Mødestedet.

Onsdag d. 2. marts 2016 kl. 17 i Mødestedet. 23. februar 2016 Kære styregruppe hermed Referat af møde i Styregruppen Onsdag d. 2. marts 2016 kl. 17 i Mødestedet. Deltagere: styregruppen minus Finn Olsen Endvidere deltog Inger Nielsen, Karby Under

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag

Læs mere

Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær. Fraværende:

Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær. Fraværende: Referat fra det 28. bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Møgelkær Dato: 24. april 2012 Sted: Møgeltoft 20, Viborg Deltagere: Martin Kristensen (MK) Karina Zinck Kærsgaard (KK) Jeppe James Olsen (JJO)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 17-03-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter, mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Morten Jørgensen og Jens Thestrup

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling til gennemførelse af dispositionsplan samt fase 1 initiativer i forbindelse med Helhedsplanen. 1.

Indstilling. Anlægsbevilling til gennemførelse af dispositionsplan samt fase 1 initiativer i forbindelse med Helhedsplanen. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 5. oktober 2009 Anlægsbevilling til gennemførelse af dispositionsplan samt fase 1 initiativer i forbindelse med Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj Århus

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 20-11-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Yrsa Theisen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG. Foreningens navn er: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg.

V E D T Æ G T E R. for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG. Foreningens navn er: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg. Advokataktieselskabet KNUDSEN & PARTNERE Klosterplads 11, 1. 5700 Svendborg Tlf. 62 21 24 64 Fax 62 20 13 22 J.nr. AM/7420. V E D T Æ G T E R for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG 1 Navn. Foreningens

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 22. november 2005. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens 4. Afdeling De fremtidige organisationsforhold for Mediehuset Århus.

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Byrådet vedtog sin første handicappolitik i 2008. Denne handicappolitik er nu blevet revideret

Byrådet vedtog sin første handicappolitik i 2008. Denne handicappolitik er nu blevet revideret Handicappolitik Forord Byrådet vedtog sin første handicappolitik i 2008. Denne handicappolitik er nu blevet revideret og fornyet. Favrskov Kommune vil med handicappolitikken skabe et fundament, der sikrer

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 20. oktober 2009.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 20. oktober 2009. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 20. oktober 2009 Århus Kommune Sekretariatet Kultur og Borgerservice 1. Resume Byrådet behandlede den 13. maj 2009 et forslag til

Læs mere

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030 Pkt.nr. 21 Ændring af forslag Lokalplan 223 Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej erhvervs og offentlige formål 454030 Indsling: Teknisk Forvaltning indsler Teknik og Miljøudvalget at anbefale

Læs mere

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016

Dagsorden. 1. Godkendelse og underskrift af referat fra mødet den 21. januar 2016 Bestyrelsen ved HF & VUC FYN 9. marts 2016 Bestyrelsesmøde. Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde onsdag den 16. marts 2016 kl. 19:00-22:00 i Kottesgade 6-8 lokale M304. Der serveres kaffe og en let

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg

Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg En af nyskabelserne i den nu gældende folkeoplysningslov fra 2011 var, at alle kommuner blev forpligtet til at udarbejde en folkeoplysningspolitik

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 50 Grundtilskud til Vesthimmerlands Daghøjskole

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. oktober 2012 Sagsbehandler Kenneth L. Nordestgaard Telefon direkte 76 16 74 60 E-mail keno@esbjergkommune.dk Kommunikationsstrategi

Læs mere

13. Eventuelt... 38 14. Status vedr. fysisk planlægning... 38 15. Realisering af rammebesparelser på fremmede lejemål... 39 16. Udbud af rammeaftale

13. Eventuelt... 38 14. Status vedr. fysisk planlægning... 38 15. Realisering af rammebesparelser på fremmede lejemål... 39 16. Udbud af rammeaftale 13. Eventuelt.... 38 14. Status vedr. fysisk planlægning.... 38 15. Realisering af rammebesparelser på fremmede lejemål.... 39 16. Udbud af rammeaftale for leasing.... 40 Referat AALBORG BYRÅD Tid Mødet

Læs mere

Medborgerskabspolitik

Medborgerskabspolitik l Medborgerskabspolitik 1 2 Forord Fredensborg Kommunes medborgerskabspolitik har til formål at sikre, at kommunens borgere oplever sig selv og hinanden som medborgere, der søger indflydelse og bidrager

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Seniorrådet 2010 REFERAT. Mødedato: Mandag den 04-01-2010

Seniorrådet 2010 REFERAT. Mødedato: Mandag den 04-01-2010 REFERAT Seniorrådet 2010 Mødedato: Mandag den 04-01-2010 Mødested: Mødelok. 101, st. Rådhuset, Gåskærgade, Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Bodil Marie Nielsen Fraværende:

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

kultur og fritid folkeoplysningspolitik

kultur og fritid folkeoplysningspolitik kultur og fritid folkeoplysningspolitik Indhold Forord 3 Vision 4 Mål 4 Rammer for den folkeoplysende virksomhed 4 Samspil mellem den folkeoplysende virksomhed og selvorganiserede grupper og aktiviteter

Læs mere

Referat fra mødet i Byrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Byrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Byrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 18. marts 2013 Mødested: Byrådssalen Mødetidspunkt: Kl. 17:00-18:00 Medlemmer: Fraværende: Borgmester: Kenny Bruun Olsen

Læs mere

Referat. Mødeforum Visionsstyregruppen. Sagsnr. 2010-61022. Dokumentnr. 2013-35644. Mødedato 7. februar 2013. Tid Kl. 16.00-17.30.

Referat. Mødeforum Visionsstyregruppen. Sagsnr. 2010-61022. Dokumentnr. 2013-35644. Mødedato 7. februar 2013. Tid Kl. 16.00-17.30. Referat Mødeforum Visionsstyregruppen Sagsnr. 2010-61022 Dokumentnr. 2013-35644 Mødedato 7. februar 2013 Tid Kl. 16.00-17.30 Sted Teatergade 8, Mødelokale Boxen, 1. sal Deltagere Carsten Rasmussen (formand)

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus byråd Den 18. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940-2805 Jour. Nr.: AAK/2004/00333-30

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-10-2008 Mødested: Søsportscentret, Damstien 28, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ordinært møde Dato 7. november 2013 Tid 15:00 Sted ML Fasanvej 1 NB. Fraværende Paul Rode Andersen og Jette Fabricius Toft deltog i pkt. 3-6 Jørgen Tousgaard deltog i

Læs mere

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune Job- og personprofil Økonomichef Økonomi og IT Holstebro Kommune 1 Indledning Holstebro Kommune søger en ny økonomichef, da vores nuværende har fået job som økonomichef i en privat virksomhed. I job- og

Læs mere

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende:ole Agergaard Olsen Mødet hævet kl.:15.20 Indkaldte: kl. 13.15 Sanja Grcic, Struer Østre

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 16. april 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 16. april 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 16. april 2014 Etablering af to foreningsejede kunstgræsbaner Anlægstilskud på 6,28 mio. kr. samt

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus

Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus Hjørring Kommune Internt Notat Dato: 19-10-2015 Side 1. Borgmesterkontoret Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus Indledning: I foråret 2012

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 25. oktober 2010 Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.08.2009 kl. 16:30 Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 150. Sager og skrivelser til

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 7. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S Møde nr. 3 Medlemmer: Arly Eskildsen

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere