Den august 2021 samledes 150 deltagere i Faaborg til Danmarks første Outdoor Summit et nationalt topmøde for det aktive udeliv.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den august 2021 samledes 150 deltagere i Faaborg til Danmarks første Outdoor Summit et nationalt topmøde for det aktive udeliv."

Transkript

1

2 Resume Aktivt udeliv skal være en naturlig del af flere danskeres hverdag. Aktivt udeliv er sund fornuft, fordi det aktive udeliv rimer på livsglæde og trivsel og er helt nødvendig for at trække Danmark i en grønnere retning i de kommende år og generationer. Den august 2021 samledes 150 deltagere i Faaborg til Danmarks første Outdoor Summit et nationalt topmøde for det aktive udeliv. Med afsæt i temaet for Outdoor Summit 2021: Børn og unge sundere gennem naturen og et aktivt udeliv identificerede deltagerne potentialer og barrierer og udviklede konkrete løsninger til, hvordan vi i fremtiden kan få endnu flere børn og unge ud i naturen. Baggrunden for et nationalt Outdoor Summit Naturen og det aktive udeliv er i disse år i fokus. Naturen er blevet en arena for læring, sundhed, turisme og fritidsliv. Danskernes aktive udeliv styrker i stigende grad centrale velfærdsområder af vores samfund. Forskning og praksiserfaringer viser, at naturen og det aktive udeliv kan løfte børn og unges sundhed, trivsel og læring. Vi kan og skal i endnu højere grad gribe denne mulighed. Behovet for et fælles blik, samarbejde og handling er stort. Børn og unge bliver mere og mere inaktive, hvilket udfordrer fremtidige generationers sundhed, trivsel og læring. Rundt i Danmark findes derfor også mange gode initiativer, der fremmer det aktive udeliv og velfærden. Skoler flytter undervisningen ud i naturen, nye friluftsfaciliteter udvikler turismen og foreningslivet, og naturen bruges målrettet i forhold til forebyggelse, genoptræning og udsatte grupper. Aktører, fagområder og sektorer arbejder for ofte uafhængigt af hinanden på trods af oplagte merværdier i et samarbejde på tværs af skole, fritid, sundhed og turisme. Hvis naturen skal være mere for flere i Danmark, har vi behov for et nyt, fælles rum, hvor der er tid, vilje og kompetencer til at skabe innovative løsninger og igangsætte nye initiativer. På tværs af faggrupper, brugergrupper og hele Danmark. Derfor invitererede 8 partnere deltagere fra hele Danmark til 2 dages Outdoor topmøde. Potentialer og barrierer identificeret Under topmødet arbejdede deltagerne med at identificere barrierer og potentialer for børn og unges aktive udeliv gennem dels indsigter fra oplægsholdere, gennem egne bidrag og gennem tværfaglige stillede undersøgelsesspørgsmål. De udvalgte undersøgelsesspørgsmål blev bragt rundt til Solution Lab stationer og efterfølgende anvendt på at udarbejde anbefalinger.

3

4 Udvalgte resultater Deltagerne har udviklet i alt 80 anbefalinger til, hvordan vi kan sikre at flere børn og unge bruger naturen. Alle resultater kan hentes her. Partnerskabet bag Outdoor Summit 2021 har nedenfor udvalgt 10 anbefalinger. I udvælgelsen er der lagt vægt på følgende: - Potentiale Hvor mange børn og unge kan nås med anbefalingen. Forslagets evne til at løse et behov eller nedbryde en barriere for mange. kunne skaleres/anvendes i hele landet. Evnen til at - Realiserbarhed og opbakning En anbefaling med en klar handling. Anbefalingens modenhed. Er der aktører, som er klar/forventes klar til at realisere anbefalingen.

5 Anbefalinger Den grønne alliance Nationalt center for forskning og formidling for børn og unges aktive udeliv Kommunale strategier for flere børn i naturen Nationalt program for børns og unges udelivsfaciliteter Ude-undervisning, udeskole og naturlæring skal opprioriteres Frikommuneforsøg i skoven Klimafælleder Forskningsprojekt om hvilken natur, der tiltrækker børn og unge Alternativ organisering Natur i børnehøjde inddragelse som metode Kategori Pilotprojekt Ny viden Pilotprojekt Pilotprojekt Netværk og partnerskaber/national strategi og lovændring Pilotprojekt/Netværk og partnerskaber Netværk og partnerskaber/national strategi og lovændring Ny viden Ny viden Netværk og partnerskaber I det følgende uddybes de 10 anbefalinger.

6 Den grønne alliance Handling: Større landsdækkende organisationer laver en alliance sammen om at gøre det første skridt ud i naturen/friluftslivet til det nemmeste. Der udarbejdes principper for, hvordan der skal/kan arbejdes i kommunerne. Skaber synlighed omkring den brændende platform. Stærkere end et enkeltprojekt. Mål: Flere børn ud i naturen. Relevans: Større synergi stærkere som et fælles projekt. Målgruppe: Målgrupper og interessenter: Familier, skoler, dagtilbud. Tovholder: Friluftsrådet og DN Samarbejdspartnere: DGI, DN, Friluftsrådet, KFUM Spejderne, Dansk Kano og Kajak forbund, Naturvejledning Danmark, Danmarks Jægerforbund.

7 Nationalt center for forskning og formidling for børn og unges aktive udeliv Handling: Skabe nationalt center, der understøtter forskning, inspiration, projektudvikling, alliancer og evaluering samt erhvervssamarbejder. En pendant til lignende centre på idræts- og kulturområdet. Mål: Generel styrkelse af feltet samle aktører på feltet. Relevans: Behov for mere viden om hvordan børn og unges relation til naturens styrkes. En vifte af samfundsmæssige gevinster. Målgruppe: Kommuner, uddannelses- og forskningsinstitutioner, Uddannelses- og forskningsministeriet. Tovholder: Center for børn og natur, Miljøstyrelsen og KFUM Spejderne. Samarbejdspartnere: Naturvejledning Danmark, SDU, VIA, KU.

8 Kommunale strategier for flere børn i naturen Handling: Kommuner udvikler outdoor-strategier, visioner og handlinger for flere børn i naturen. Udarbejdes med alle relevante, lokale aktører. Outdoor-faciliteter prioriteres på lige fod med idrætsfaciliteter. Flere introducerende faciliteter og gerne i byens grønne og blå områder. Mål: Alle landets kommuner laver facilitets- og outdoorstrategier. Relevans: Flere børn og unge i naturen kræver natur og faciliteter nær børn hverdag. Nære og introducerende faciliteter er nødvendige. Målgruppe: Kommuner og KL. Samarbejdspartnere: 1. Lave generelle anbefalinger til kommunernes arbejde med at få B&U forrest i facilitets- og outdoorstrategier a. Silkeborg Kommune, DIF, Den Kommunale Enhed, IFFD og Faaborg-Midtfyn Kommune b. Friluftsrådet og DIF 2. Bredt samarbejde om at udvikle geoparkens strategi, så B&U kommer forrest a. Geopark Sydfynske Øhav, DIF, Den Kommunale Enhed, Faaborg-Midtfyn Kommune og Svendborg Kommune 3. Samarbejde om at udvikle en facilitetsstrategi med Børn og unge 100% i fokus a. Tønder Kommune og DIF 4. Samarbejde om at få B&U frem i Ikast-Brandes facilitetsstrategi (som er under udarbejdelse) a. Ikast-Brande og DIF Understreget er de aktører der tog kaffen med hjem til det første møde.

9 Nationalt program for børns og unges udelivsfaciliteter Handling: Med reference til arbejdet med handlingsplan for at trække internationale idrætsbegivenheder til Danmark skabes en pendant, som skal udvikle flere nye faciliteter, koncepter og modeller for bynære friluftsområder, spor, faciliteter, der kan understøtte børns og unges alsidige og aktive udeliv. Staten afsætter 4 x 30 mio. kr. (totalt 120 mio. kr.) til programmet, der løber i 4 år. Der er behov for first mover-projekter, der kan vise vejen. Mål: Ændre stat og kommuners fokus på potentialerne, Realisere en række forskellige eksempler på byggerier og anlæg. Øge politisk fokus på området og opnå højere prioritering på udefaciliteter. Relevans: Der er behov for at understøtte det aktive udeliv med faciliteter og finde de rette koncepter og facilitetstyper målrettet en bred gruppe. Målgruppe: Kommuner og KL. Tovholder: LOA Samarbejdspartnere: Lokale- og Anlægsfonden, Friluftsrådet, DIF, DN, DGI, KL, SDU, KFUM

10 Ude-undervisning, udeskole og naturlæring skal opprioriteres Handling: Arbejde med at dele af undervisningen integrerer børns læring og udvikling i naturen. Mål: Lærer- og pædagoguddannelsen kapacitetsopbygges flere undervisningstimer til lærere og pædagoger. Relevans: Obligatorisk ude-undervisning i Folkeskolen og daginstitutioner. Fx en ugentlig udedag i Folkeskolen. Forudsætter kompetenceopbygning for læringspersonale (ude-undervisningsdidaktik). Opsamle erfaringer fra Corona-tid. Målgruppe: Lovgivere, lærere, pædagoger, skoleudvalg og skoleledere. Tovholder: Karen Barfod, VIA. Samarbejdspartnere: Professionshøjskolerne, Danmarks Jæger Forbund, Naturvejlederforeningen, DKs Lærerforening, Center for Børn og Natur, Faaborg-Midtfyn Kommune, Friluftsrådet, Danmarks naturfredningsforening, Silkeborg Kommune, Geopark Det Sydfynske Øhav, Dansk Kano- og Kajakforbund.

11 Frikommuneforsøg i skoven Handling: Frikommuneforsøg i kommunal- og statsskove. Frigøre arealer for bindinger, sagsbehandling. Godsbane-model (Aarhus) i naturen, hvor børn og unge, iværksættere kan prøve ting af. Mål: Generere nye ideer og ejerskab hos de børn og unge, som vi vil have ud i naturen. Relevans: Give ejerskab i skoven til børn og unge. Målgruppe: Kommuner, Børn og unge. Tovholder: Silkeborg Kommune Samarbejdspartnere: Høje Tåstrup Kommune, Rebild Kommune, Outdoor Institute, DGI, National Park Skjoldungernes Land, DN.

12 Klimafælleder Handling: Multifunktionel jordfordeling og omlægning af lavbundsjorde. Vi mangler redskaber til at skabe fremtidens fælleder for børn, unge, familier. Der skal afsættes midler til strategiske opkøb af lavbundsjorde (nær byer/landsbyer). Mål: Pilotprojekt skal bidrage de omstillinger der skal gennemføres de kommende år. Relevans: Midler er allokeret, men ikke sikret, hvordan fællesskabsområder sikres. Målgruppe: Lokalsamfund og et par områder med lav dækning af relevant natur. Tovholder: KFUM eller Friluftsrådet. Samarbejdspartnere: Friluftsrådet, DN, Faaborg-Midtfyn Kommune, Landdistrikternes Fællesråd, Åge V. Jensen Fonden, Center for Børn og Natur og LOA.

13 Forskningsprojekt om hvilken natur, der tiltrækker børn og unge Handling: Det skal undersøges, hvilken slags natur, der har hvilken betydning for børn. Mere viden om, hvilken natur, der tiltrækker børnene: Parker, boldbaner, rå natur mv. aktører, der arbejder systematisk med introduktion af børn og unge i naturen. Mål: Indblik i arenaernes betydning / At målrette indsatsen. Relevans: For at skabe interesse for at færdes i naturen. Der er behov for viden om, hvad der tiltrækker børn som basis for handling. Målgruppe: Fagpersoner og på sigt børn og unge. Tovholder: SDU og Langeland Kommune. Samarbejdspartnere: Langeland Kommune, CBN/DPK, Vandsport/DIF, Region Syddanmark, Naturstyrelsen, Miljøstyrelsen, SDU, Silkeborg Kommune, KFUM Spejderne.

14 Alternativ organisering Handling: Undersøge, hvordan man kan eksperimentere med forskellige former for organisering, styring og drift af outdoor-faciliteter og outdooraktiviteter for at få flere børn og unge ud i naturen. Mål: At afprøve forskellige modeller og ledelse, organisering mv. Relevans: Mangler viden om potentialer. Målgruppe: Kommuner, outdoor-faciliteter mv. Tovholder: SDU og IDAN. Samarbejdspartnere: Friluftsrådet, Center for Børn og natur, Silkeborg Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune.

15 Natur i børnehøjde inddragelse som metode Handling: Summit 21 handler om børn og unge så deres stemme er afgørende. Udvikling, afprøvning og undersøgelse af effektive/meningsfulde bruger-inddragelsesmetoder. Mål: Udvikling, afprøvning, vurdering konceptualisering af inddragelsesmetoder Relevans: Inddragelse af børn og unge. Målgruppe: For, om og med børn. Tovholder: KFUM. Samarbejdspartnere: SDU, CFB&N, Silkeborg Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, Høje Tåstrup Kommune, DN, Geopark Det Sydfynske Øhav, Høje Tåstrup Kommune, Silkeborg Kommune, KU.

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Randers Kommune er visionskommune for Bevæg dig for livet, som er et landsdækkende samarbejde

Læs mere

Naturen EN UNIK ARENA FOR SUNDHEDSFREMME OG FOREBYGGELSE

Naturen EN UNIK ARENA FOR SUNDHEDSFREMME OG FOREBYGGELSE Naturen EN UNIK ARENA FOR SUNDHEDSFREMME OG FOREBYGGELSE Naturen på dagsordenen Sund By Netværket Temagruppe: Natur, Udeliv og Sundhedsfremme Formål Fremme folkesundheden ved at sætte fokus på og inspirere

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Fokus for Friluftsrådet. frem mod 2020

Fokus for Friluftsrådet. frem mod 2020 Vores vision FRILUFTSLIV FOR ALLE i en rig natur på bæredygtigt grundlag. Friluftsrådets vision er, at alle har gode muligheder for at dyrke friluftsliv i en spændende natur. Naturen er grundlaget for

Læs mere

Vores Natur. 28. Maj 2019

Vores Natur. 28. Maj 2019 Vores Natur 28. Maj 2019 Vores Natur Et projekt med en ambition om at skabe lyst i den danske befolkning til at: få mere viden om vores natur få flere oplevelser i vores natur være mere aktiv i vores natur

Læs mere

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor.

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORAs strategi Juni 2016 KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORA er en uafhængig statslig institution, som udfører sin faglige

Læs mere

Lokale og Anlægsfonden

Lokale og Anlægsfonden Udfordringer Tagensbo skole og drømme, København i Nørre Snede Lokale og Anlægsfonden Fond under Kulturministeriet, virker nationalt Udvikler og giver støtte til idræts-, kultur- og fritidsbyggeri Indsamler

Læs mere

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet Furesø Kommune FRITID I FURESØ Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet 1 1. FORORD Furesø Kommune er et godt sted at bo. Det er en attraktiv og naturskøn kommune, hvor borgerne, unge som gamle, engagerer

Læs mere

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen for Lokale og Anlægsfonden Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion

Læs mere

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen SPORT I FOLKESKOLEN Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen 1. Baggrund og formål Gennem flere år har Team Danmark samarbejdet med kommunerne om udvikling af den lokale idræt.

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv

Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Kommunale friluftsstrategier og planlægning for friluftsliv Disposition Friluftsliv i nuværende kommuneplaner Friluftsstrategier - hvad er det og hvordan arbejder kommunerne med dem? Hvorfor lave en friluftsstrategi?

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum

Rummelige fællesskaber og kreative frirum gladsaxe.dk Rummelige fællesskaber og kreative frirum Kultur-, fritids- og idrætspolitik Gladsaxe Kommunes kultur-, fritids- og idrætspolitik har fokus på fællesskaber og på nytænkning. Vi mener, at det

Læs mere

Data og udvikling i Københavns daginstitutioner. Gitte Abildlund Brorsen, Fagligt Center, Børne- og Ungdomsforvaltningen 1.

Data og udvikling i Københavns daginstitutioner. Gitte Abildlund Brorsen, Fagligt Center, Børne- og Ungdomsforvaltningen 1. Data og udvikling i Københavns daginstitutioner Gitte Abildlund Brorsen, Fagligt Center, Børne- og Ungdomsforvaltningen 1. marts 2017 Jeg vil fortælle jer om: 1. Vores vision, muligheder og udfordringer

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

HANDLINGSKATALOG version 1. BILAG TIL: Sammen om ET AKTIVT UDELIV OG GODE LOKALE FÆLLESSKABER

HANDLINGSKATALOG version 1. BILAG TIL: Sammen om ET AKTIVT UDELIV OG GODE LOKALE FÆLLESSKABER HANDLINGSKATALOG version 1 BILAG TIL: Sammen om ET AKTIVT UDELIV OG GODE LOKALE FÆLLESSKABER Strategi for fritid- og friluftslivet i Faaborg-Midtfyn Kommune 2019-2024 FORSLAG TIL MULIGE HANDLINGER Øhavsstien

Læs mere

Børne- og skolepolitikkens indsatshus

Børne- og skolepolitikkens indsatshus Børne- og skolepolitikkens indsatshus De 4 indsatsområder Indsatsområderne tager afsæt i større udfordringer, der bedst løses i samarbejde mellem flere parter, eller som har særlig faglig eller politisk

Læs mere

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d F R B M Å L S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d Forord I foråret 2010 udviklede Kultur- og Fritidsudvalget sammen med aktive borgere, foreninger og andre aktører 9 fælles mål for kultur-

Læs mere

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis.

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis. - Et professionelt lærings- og udviklingsrum af folkeskolen Paper - Reforma 14 Baggrund: Folkeskolereformen er en blandt mange reformer, der åbner op for, at der arbejdes med nye løsninger og vidensudvikling

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verden står over for i dag. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

Viden i spil. læringsmiljø og nye aktivitetsformer.

Viden i spil. læringsmiljø og nye aktivitetsformer. Viden i spil Denne publikation er udarbejdet af Formidlingskonsortiet Viden i spil. Formålet er i højere grad end i dag at bringe viden fra forskning og gode erfaringer fra praksis i spil i forbindelse

Læs mere

MULIGE HANDLINGER version 1. BILAG TIL: Sammen om ET AKTIVT UDELIV OG GODE LOKALE FÆLLESSKABER

MULIGE HANDLINGER version 1. BILAG TIL: Sammen om ET AKTIVT UDELIV OG GODE LOKALE FÆLLESSKABER MULIGE HANDLINGER version 1 BILAG TIL: Sammen om ET AKTIVT UDELIV OG GODE LOKALE FÆLLESSKABER Strategi for fritid- og friluftslivet i Faaborg-Midtfyn Kommune 2019-2026 FORSLAG TIL MULIGE HANDLINGER Dette

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2016-2019 Folkeoplysningspolitik 2016-2019 1 Indhold Folkeoplysningspolitik...3 Folkeoplysningsudvalget...3 Indsatsområder 2016-2019...4 Årlige handleplaner...4 Frivillighed og aktivt

Læs mere

Samarbejde på tværs af aktører

Samarbejde på tværs af aktører Samarbejde på tværs af aktører Side 1 Agenda Hvad er OMBOLD, hvilke indsatser har vi og hvem samarbejder vi med? Hvorfor og hvordan samarbejder vi med andre aktører og hvordan understøtter det vores arbejde?

Læs mere

Samarbejdsguide skoler og foreninger i den nye folkeskolereform

Samarbejdsguide skoler og foreninger i den nye folkeskolereform Samarbejdsguide skoler og foreninger i den nye folkeskolereform August 2014 træder en ny folkeskolereform i kraft. Folkeskolereformen er en læringsreform. Det overordnede mål er, at alle elever bliver

Læs mere

Kommissorium. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Kommissorium. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Kommissorium Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 Indhold 1: Formål... 3 2: Indhold og opgaver...4 3: Organisering... 4 4: Forretningsorden... 6 5: Finansiering

Læs mere

Fundraising strategi

Fundraising strategi Fundraising strategi 2018-20 Indledning Når kommunen samarbejder med en fond skal både fondens målsætninger, samt kommunens egne ambitioner og visioner opfyldes. Fredensborg Kommune har generelt en ambitiøs

Læs mere

BIKUBENFONDEN nyskaber muligheder!

BIKUBENFONDEN nyskaber muligheder! BIKUBENFONDEN nyskaber muligheder! FORMÅL Vores samfund skal vurderes på mulighederne for at kunne realisere menneskeligt og kunstnerisk potentiale. Vi tror på socialt engagement og kunstens betydning.

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik

Idræts- og fritidspolitik T S A K D U Idræts- og fritidspolitik INDHOLD FORORD... 5 INDLEDNING... 6 INDSATSOMRÅDER... 8 Udvikling af idræts- og fritidslivet så alle har mulighed for at deltage i aktiviteter, foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS NOVEMBER 2016 CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS STRATEGI STRATEGI 2 Center for forebyggelse i praksis - Strategi INDLEDNING Med denne strategi for Center for Forebyggelse

Læs mere

Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik

Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2017-2024 Indhold Handleplan 2018/2019... 3 Spor 1: Et idræts- og fritidsliv i udvikling...

Læs mere

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører.

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Kultur- og Fritidspolitik 2011-2015 - Handleplaner Kultur- og Fritidspolitikken er en samling af hele Kultur- og Fritidsudvalgets arbejdsområde. Der er oplagte synergier mellem

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK

ERHVERVSPOLITIK ERHVERVSPOLITIK 2019 2022 Vision: I Svendborg skaber vi tid, rum og mulighed for, at alle kan leve og opleve det gode liv, hvad enten vi bor, arbejder eller besøger Svendborg. Svendborgs erhvervspolitik

Læs mere

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet

Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet. Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Mer, fler och ännu bättre i Danmark Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet Friluftsrådet kort Oprettet af statsministeren i 1942 Paraply for 90 organisationer indenfor

Læs mere

Tættere på fondsprojekter. Det 60. danske byplanmøde Århus, 7. oktober 2010

Tættere på fondsprojekter. Det 60. danske byplanmøde Århus, 7. oktober 2010 Tættere på fondsprojekter Kommunernes fondsbillede Drømmen Skrækscenariet En udvidelse af kommunekassen, som gør det muligt uden modkrav at realisere projekter fra lokalpolitikernes ønskeliste Den gamle

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

Nye veje til bedre idrætsfaciliteter?

Nye veje til bedre idrætsfaciliteter? Nye veje til bedre idrætsfaciliteter? Velkommen til Syddansk Universitet Institut for Idræt og Biomekanik Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Forsknings- og formidlingsinitiativet: Fremtidens

Læs mere

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf.

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4 Folkeskolerne i Danmark slog den 1. august 2014 dørene op til første skoledag i den nye folkeskolereforms tegn. Ambitionerne for

Læs mere

Handleplan 2017 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik

Handleplan 2017 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik Handleplan 2017 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2017-2024 Indhold Handleplan 2017... 4 Spor 1: Et idræts- og fritidsliv i udvikling... 5 Foreningsaktiviteter...

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

KVALIFICERING AF TRÆNINGSTILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SVÆRE HANDICAP ERFARINGER OG RESULTATER FRA EVALUERINGEN AARHUS, D. 3.

KVALIFICERING AF TRÆNINGSTILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SVÆRE HANDICAP ERFARINGER OG RESULTATER FRA EVALUERINGEN AARHUS, D. 3. KVALIFICERING AF TRÆNINGSTILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SVÆRE HANDICAP ERFARINGER OG RESULTATER FRA EVALUERINGEN AARHUS, D. 3. DECEMBER 2013 OPLÆGGETS OVERSKRIFTER Baggrund og formål med evalueringen Evalueringens

Læs mere

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber 2019 COI S STRATEGI FORMÅL Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der arbejder for øget kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med innovations

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Rummelige fællesskaber og kreative frirum Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 3 VISION... 4 VÆRDIER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 1. Vi vil styrke foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

AALBORG KOMMUNE VISIONSAFTALE Få overblikket over Aalborg Kommunes målsætninger og indsatsområder som Bevæg dig for livet Visionskommune

AALBORG KOMMUNE VISIONSAFTALE Få overblikket over Aalborg Kommunes målsætninger og indsatsområder som Bevæg dig for livet Visionskommune AALBORG KOMMUNE VISIONSAFTALE 2018-2022 Få overblikket over Aalborg Kommunes målsætninger og indsatsområder som Bevæg dig for livet Visionskommune Aalborg Kommune & Bevæg dig for livet 2 Aalborg Kommune

Læs mere

Naturvejleder Naturstyrelsen 15 år I Dyrehaven og på Vestamager

Naturvejleder Naturstyrelsen 15 år I Dyrehaven og på Vestamager Præsentation Jes Aagaard Naturvejleder Naturstyrelsen 15 år I Dyrehaven og på Vestamager Hvad er Naturvejledning (Asta) Hvorfor Naturvejledning en visionær miljøminister Hvem er den typiske nordmand? Mange

Læs mere

Tværgående Sundhedspolitik

Tværgående Sundhedspolitik Tværgående Sundhedspolitik Vedtaget af Byrådet den 20. maj 2015 Tværgående Sundhedspolitik Vision Sundhed er et fælles ansvar, hvor borgere, familier, foreninger, virksomheder, region, kommune m.v. løfter

Læs mere

Folkeoplysning & foreningernes rolle

Folkeoplysning & foreningernes rolle Anbefalinger fra Kultur Danmark arbejdsgruppen om 01.10.2013 Folkeoplysning & foreningernes rolle Resume: Arbejdsgruppen finder, at der er et stort potentiale i at styrke samarbejdet mellem de folkeoplysende

Læs mere

Hvilke kendetegn har et godt breddeidrætsprojekt? Evalueringens hovedresultater Jørgen Hansen Brian Landbo 11. juni 2012

Hvilke kendetegn har et godt breddeidrætsprojekt? Evalueringens hovedresultater Jørgen Hansen Brian Landbo 11. juni 2012 Hvilke kendetegn har et godt breddeidrætsprojekt? Evalueringens hovedresultater Jørgen Hansen Brian Landbo 11. juni 2012 Den samlede evaluering 3 evalueringsrapporter 5 ERFA-møder 2 konferencer Hovedformål

Læs mere

Partnerskabsaftale omkring Projekt Kongelundsfortet i bevægelse DGI Storkøbenhavn og Dragør Kommune

Partnerskabsaftale omkring Projekt Kongelundsfortet i bevægelse DGI Storkøbenhavn og Dragør Kommune Partnerskabsaftale omkring Projekt Kongelundsfortet i bevægelse og Kontakt Jesper Tangbæk Karina Møller +45 3289 0351 +45 3289 0360 jespert@draoger.dk karinamo@dragoer.dk Kirkevej 7 2791 Dragør Kontakt

Læs mere

Kommunal forebyggelse og sundhedsfremme ved øget brug af kommunale haller, motionsstier osv.

Kommunal forebyggelse og sundhedsfremme ved øget brug af kommunale haller, motionsstier osv. PROJEKTBESKRIVELSE Kommunal forebyggelse og sundhedsfremme ved øget brug af kommunale haller, motionsstier osv. Baggrund for projektet Sundhed er på dagsordenen i kommunerne. Med start i strukturreformen

Læs mere

Mulige handlinger version 1. Bilag til: Sammen om et aktivt udeliv og gode lokale fællesskaber

Mulige handlinger version 1. Bilag til: Sammen om et aktivt udeliv og gode lokale fællesskaber Mulige handlinger version 1 Bilag til: Sammen om et aktivt udeliv og gode lokale fællesskaber Strategi for fritid- og friluftslivet i Faaborg-Midtfyn Kommune 2019-2026 forslag til Mulige handlinger Øhavsstien

Læs mere

Næstved Kommunes. Sammenhængende børne- og ungepolitik

Næstved Kommunes. Sammenhængende børne- og ungepolitik Næstved Kommunes Sammenhængende børne- og ungepolitik Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved Telefon: 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Forord.... 4 Introduktion til politikken... 5

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

FORMÅL MÅL FOR FOLKEOPLYSNINGEN I KØBENHAVN

FORMÅL MÅL FOR FOLKEOPLYSNINGEN I KØBENHAVN Københavns Kommunes Folkeoplysningspolitik FORMÅL Vision Københavns Kommune har en vision om, at foreninger gennem folkeoplysende aktiviteter, undervisning, foredrag og debat sikrer de københavnske borgere

Læs mere

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune Strategi for natur og friluftsliv Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune

Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune 2016-2020 Motivation hvorfor fremme socialøkonomi og hvad er visionen I Horsens Kommune ønsker vi at fremme socialøkonomiske løsninger på de samfundsmæssige

Læs mere

Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik

Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik SILKEBORG KOMMUNE Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik 2 Handlekatalog til realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik Silkeborg Kommunes idræts-

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Faciliteter i balance

Faciliteter i balance Introseminar SDU, Odense 29. september 2015 Henrik H. Brandt henrik.brandt@idan.dk Faciliteter i balance Drift, ledelse og organisering af idrætsfaciliteter FØRST VIL JEG GERNE SIGE TAK Til kommunerne

Læs mere

Handlekatalog til Idræts-, fritids- og folkeoplysningspolitik Silkeborg Kommune 2012.

Handlekatalog til Idræts-, fritids- og folkeoplysningspolitik Silkeborg Kommune 2012. Godkendt i Kultur- og Fritidsudvalget den 14. maj 2012. Handlekatalogets temaer (indsats = vi gør i politikken) Frivillige ledere Silkeborg Kommune letter de bureaukratiske krav til idræts- og fritidslivet

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Fritids- og friluftsstrategi Overordnede rammer for arbejdet og bud på hovedemner. Version 7 29. august 2015

Fritids- og friluftsstrategi Overordnede rammer for arbejdet og bud på hovedemner. Version 7 29. august 2015 Fritids- og friluftsstrategi Overordnede rammer for arbejdet og bud på hovedemner Version 7 29. august 2015 Hvorfor ny strategi for fritids- og friluftsliv Behov for nye strategier fordi: De eksisterende

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse. politik for idræt og motion

Viborg Kommune i bevægelse. politik for idræt og motion Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion Godkendt i Byrådet 30. august 2017 Indhold Det gode liv i bevægelse Det gode liv i bevægelse.................................................... 3

Læs mere

Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal

Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal Revideret og endelig udgave april 2014 Kommissorium: Organisering af 4K-samarbejdet på børne-, unge- og kulturområdet: Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Rudersdal og Gladsaxe INDHOLD 1. Formål med 4K-samarbejdet

Læs mere

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Aktiv Ferie Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 8 Indhold 1. Introduktion...... 9 2. Projektets aktiviteter....... 10 3. Projektets resultater..... 10 4. Projektets virkning.......... 11 5. Læring

Læs mere

Byrådets vision: Vejle med Vilje

Byrådets vision: Vejle med Vilje Byrådets vision: Vejle med Vilje Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid : Inden for synsvidde, men uden for umiddelbar rækkevidde. Med Vejle med Vilje ønsker Vejle Kommunes Byråd, at borgere,

Læs mere

Bilag 1: Ramme for projekt Tid til ældre

Bilag 1: Ramme for projekt Tid til ældre Notat Bilag 1: Ramme for projekt Tid til ældre Indledning I budgetaftalen for 2013 er det besluttet at iværksætte et projekt, som skal styrke de ældres mulighed for aktivt at kunne tage del i eget liv

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt Mødetidspunkt 16-09-2019 17:00 Mødeafholdelse Restaurant Sejlklubberne, Skovshoved Havn 9, 2920 Charlottenlund Indholdsfortegnelse

Læs mere

Trailcenter i Søhøjlandet. Borgermøde / KRADS / 3. maj 2018

Trailcenter i Søhøjlandet. Borgermøde / KRADS / 3. maj 2018 Trailcenter i Søhøjlandet Borgermøde / KRADS / 3. maj 2018 Mål & Ramme - procesdiagram & tidsplan #1 Forberedelse #2 Workshops m. brugere, LOA og DIF / 4 uger #3 Opsamling på workshops / 2 uger Uge 10

Læs mere

Friluftsstrategi

Friluftsstrategi Friluftsstrategi 2017-2024 3 5 6 8 9 10 11 Vision for friluftslivet Mål for friluftslivet Handlinger for friluftslivet Tilgængelighed og sammenhænge Regionale ruter og muligheder Friluftsliv i byen Formidling

Læs mere

Samarbejdet mellem foreninger og kommunale institutioner

Samarbejdet mellem foreninger og kommunale institutioner Samarbejdet mellem foreninger og kommunale institutioner Bjarne Ibsen Professor Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Store kommunale forventninger til at foreninger

Læs mere

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Bilag 7 Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos

Læs mere

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation v Afdelingschef Dorthe Kusk 1 Møde i Innovationsudvalget den 17. februar 2014 Vision I 2020 er Syddanmark internationalt førende inden for

Læs mere

Projekt Sund i Naturen lige nu

Projekt Sund i Naturen lige nu Projekt Sund i Naturen lige nu Aktiviteter Faser FASE 1 vidensindsamling og partnerskaber Kortlægning og analyse af eksisterende indsatser Indsamling af viden om brobygningsmodeller Indledende workshops

Læs mere

DEMENSVENLIGT DANMARK 2025 DEMENSALLIANCENS INDSPIL TIL REGERINGENS DEMENSHANDLINGSPLAN

DEMENSVENLIGT DANMARK 2025 DEMENSALLIANCENS INDSPIL TIL REGERINGENS DEMENSHANDLINGSPLAN DEMENSVENLIGT DANMARK 2025 DEMENSALLIANCENS INDSPIL TIL REGERINGENS DEMENSHANDLINGSPLAN Demensalliancens partnere har med stor interesse læst regeringens demenshandlingsplan. Vi vil gerne anerkende det

Læs mere

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune

Forslag til. Åben Skole Strategi for Køge Kommune Forslag til Åben Skole Strategi for Køge Kommune 2018-2021 Skoleafdelingen og Kultur- og Idrætsafdelingen Juni 2018 Indhold Indhold... 2 Hvorfor en Åben Skole strategi?... 3 Om strategien... 3 Definition

Læs mere

Visionskommune. Introduktion til arbejdet med visionskommuner.

Visionskommune. Introduktion til arbejdet med visionskommuner. Visionskommune Introduktion til arbejdet med visionskommuner. VISIONSKOMMUNE Målsætninger En visionskommune er en kommune, der bevidst i hele kommunens virke arbejder for at få flest mulige borgere til

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

Guide til kommunerne. april Landsbyer står stærkere sammen

Guide til kommunerne. april Landsbyer står stærkere sammen Guide til kommunerne april 2019 Landsbyer står stærkere sammen Landsbyer står stærkere sammen At støtte uden at styre din rolle som kommunal aktør Landsbyklynger fungerer som en innovativ model til borgerdreven

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS APRIL 2019 CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS STRATEGI STRATEGI 2 INDLEDNING Center for Forebyggelse i praksis er en faglig enhed etableret i KL s Kontor for Sundhed og

Læs mere

Det aktive byrum Status 2014

Det aktive byrum Status 2014 Det aktive byrum Status 2014 KMØ Det aktive byrum er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Visioner for samskabelse myte eller realitet?

Visioner for samskabelse myte eller realitet? Visioner for samskabelse myte eller realitet? Bjarne Ibsen Professor og forskningsleder Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Myterne Foreningsliv og frivillighed (citat fra Danmarkskanon

Læs mere

Fundraising strategi Fondsgruppen 2015

Fundraising strategi Fondsgruppen 2015 Hovedbestyrelsesmøde den 19. juni 2015 Bilag 8.1 Fundraising strategi Fondsgruppen 2015 Senest opdateret 04.06.2015 1 Introduktion Denne fundraising strategi er en forlængelse og fortsættelse af strategiarbejdet

Læs mere

Brønderslev Kommunes FRITIDS OG IDRÆTSPOLITIK

Brønderslev Kommunes FRITIDS OG IDRÆTSPOLITIK Brønderslev Kommunes FRITIDS OG IDRÆTSPOLITIK Ønsket er, at politikken skal fremstå vedkommende, relevant, værdifuld og retningsskabende for hele området Forord Brønderslev Kommune har en ambition om,

Læs mere

Realiseringsplan Marts 2019

Realiseringsplan Marts 2019 Realiseringsplan Marts 2019 1 Visionen Tæt på hinanden - tæt på naturen skal sætte retningen for fremtidens Allerød I 2019 har Allerød Kommune fået en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces,

Læs mere

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Forord Denne strategi er gældende for hele det specialiserede socialområde for voksne. Strategien er blevet til i forlængelse af, at der er gennemført

Læs mere

HOLD FAST! En inspirationsguide til den gode overgang fra kommunalt sundhedstilbud til fastholdelse i friluftsfælleskaber

HOLD FAST! En inspirationsguide til den gode overgang fra kommunalt sundhedstilbud til fastholdelse i friluftsfælleskaber HOLD FAST! En inspirationsguide til den gode overgang fra kommunalt sundhedstilbud til fastholdelse i friluftsfælleskaber Vejen til brobygning Denne guide er til dig, der arbejder med at skabe brobyggende

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

Inspiration til inddragelse af foreningslivet i skolen. Inspirationskatalog til skoler og foreninger i Aalborg Kommune

Inspiration til inddragelse af foreningslivet i skolen. Inspirationskatalog til skoler og foreninger i Aalborg Kommune Inspiration til inddragelse af foreningslivet i skolen Inspirationskatalog til skoler og foreninger i Aalborg Kommune Skolereformen & Den Åbne Skole Med den nye skolereform er der taget hul på en ny æra

Læs mere

Maj DGI Faciliteter & Lokaludvikling Strategisk fundament

Maj DGI Faciliteter & Lokaludvikling Strategisk fundament Maj 2014. DGI Faciliteter & Lokaludvikling Strategisk fundament INDHOLD Indhold... 2 Indledning... 3 Baggrund... 4 Værdigrundlag... 5 Mission og kerneopgaven... 5 Vision... 5 Arenaer... 5 Profil... 6 Arbejds-

Læs mere

Gennemførelse af diverse projektindsatser som opfølgning på fritidsstrategien

Gennemførelse af diverse projektindsatser som opfølgning på fritidsstrategien Gennemførelse af diverse projektindsatser som opfølgning på fritidsstrategien Fritidsområdet er en central del af kommunens Udviklingsstrategi. Det er vigtigt for styrkelse af bosætningskvaliteterne. Samtidig

Læs mere

Mulighedernes Danmark

Mulighedernes Danmark Mulighedernes Danmark Stine Lea Jacobi Programchef Realdania 12. oktober 2017 Agenda Hvem er Realdania? Udfordringer og muligheder Tre tilgange til udvikling To nye indsatser Opsamling Realdanias mission

Læs mere

Strategisk programområde DGI Outdoor (Udkast)

Strategisk programområde DGI Outdoor (Udkast) Direktionsmøde den 8. december 2016 Bilag 9.1 Strategisk programområde DGI Outdoor 2017-2020 (Udkast) Udarbejdet december 2016 DGI Vingsted Skovvej 1 7182 Bredsten Tlf. 7940 4040 CVR: 4001 1218 info@dgi.dk

Læs mere