Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes."

Transkript

1

2 Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Denne brugervejledning er skrevet til personer, som har rollen [Admin] i denne SMS database. Administrator 3 Opret Admin setup 4 Oversigten: Alle Brugerprofiler 6 Opret Brugerprofil 7 Oversigten: Alle SMS 8 Opret SMS 9

3 Administrator Når databaserne, SMS og Arkiv, er kopieret ned på den ønskede server og lagt i det ønskede bibliotek, sættes ACL en (Access Control List) således, at de ønskede brugere får adgang til dem. Det er vigtigt at serveren, som databaserne ligger på, også tilføjes i ACL en inden databaserne åbnes. Der er 2 tidsbestemte agenter i SMS databasen, SMSStatus og UpdatemobileNumbers, som skal aktiveres på den pågældende server. I ACL en er lagt 2 roller: [Admin] og [User]. 1. [Admin] Denne rolle bør tildeles alle, der skal administrere databasen. [Admin] giver rettighed til, at se flere forskellige oversigter, således at [Admin] kan få et godt overblik over, hvem der bruger databasen og hvor meget databasen bruges. Har man rollen [Admin], har man også rettighed til at slette dokumenter, med mindre andet er angivet. *Admin+ kan se alle dokumenter inkl. Admin setup dokumentet, som bliver beskrevet senere. 2. [User] Denne rolle skal tildeles alle andre end [Admin]. [User] giver Bruger rettighed til at bruge databasen i almindelighed. Har man rollen [User], har man adgang til 2 oversigter, dog uden at kunne slette dokumenter. Hvis ikke man enten har rollen [Admin] eller rollen [User], kan man ikke åbne databasen! Når databasen åbnes, er det første man bør gøre, at oprette et Admin setup dokument. Dette dokument, som er et profil-dokument, skal oprettes inden databasen tages i brug og kan kun oprettes af [Admin]. Når du åbner databasen, er skærmbilledet delt op i to dele. 1. Øverste del Oversigt Alle SMS, indeholdende alle oprettede SMS-beskeder. 2. Nederste del Oversigt Alle Brugerprofiler, indeholdende alle oprettede Brugerprofiler.

4 Opret Admin Setup Når man klikker på knappen Admin - Admin setup, åbner man databasens profildokument. I dette dokument sættes nogle værdier, som bruges af forskellige funktioner i databasen, dvs. databasen ikke kan fungere, hvis ikke dette dokument er oprettet. 1. Firmakode 1.1. Firmakode Når man har fået denne database til brug, har man også fået en firmakode/licens. Indtast denne firmakode i dette felt. 2. Primær afsender 2.1. Primær afsender I dette felt skal indtastes det nummer/navn, man som kunde er oprettet under hos MilCom. [Admin] kan give [User] ret til at oprette et afsender-mobilnummer. Har [User] ikke denne ret, vil [User] benytte værdien af feltet Primær afsender som afsender, som skal vælges inden afsendelse af SMS-besked.. 3. Afsender 3.1. Må bruger oprette afsender-mobilnummer Værdien af dette felt bestemmer, om [User] må oprette et afsender-mobilnummer. Når [User] opretter en Brugerprofil, arver denne profil værdien fra dette felt. Hvis værdien ændres, vil samtlige Brugerprofiler blive opdateret med denne værdi. Hver bruger skal da rette sin Brugerprofil mht. standardafsender. *Admin+ har dog stadigvæk mulighed for at give enkelte *User+ s mulighed for at oprette et afsender-mobilnummer. 4. Indstillinger 4.1. Primær adressebogs server I dette felt står servernavnet, for den server, hvor på names.nsf ligger. Servernavnet findes ved at klikke på knappen Vælg - Adressebog Primær adressebogs filnavn I dette felt står filnavnet, for den database man har valgt ved at klikke på knappen Vælg Adressebog Primær feltnavn for mailadresse i adressebog I dette felt indtastes feltnavnet på det felt i den, i punkt 4/5, valgte database, som indeholder en persons mailadresse ZULU I dette felt markeres der om brugernes pc-opsætning tager højde for sommertid. Dette kan testes ved at se den beregnede tidsforskel ved linien Zulu-tid Agent status I dette felt angives om agenten, som automatisk opdaterer mobilnumre sammen fra den i pkt. 4 valgte adressebog. Denne agent kører 1 gang om dagen kl og sender automatisk en status til den , som er angivet under pkt. 6. Ved at klikke på knappen Opdater mobilnummer vil det være muligt for *Admin+ at opdatere data, hvis dette skulle være nødvendigt.

5 5. Arkivering 5.1. Arkiv server I dette felt står servernavnet, for den server, hvor på arkivdatabasen er lagt. Brug knappen Vælg og klik på Vælg Arkiv, for at indsætte værdien i dette felt Arkiv filnavn I dette felt står filnavnet på den database man har valgt ved at klikke på knappen Vælg Arkiv SMS-beskeder arkiveres efter Værdien af dette angiver, hvor gamle SMS-beskeder skal være, før de arkiveres Agent status Værdien af dette felt angiver om arkivagenten skal være aktiv, køre 1 gang om dagen kl , eller om den skal være inaktiv. Denne agent sender en status til den , som er angivet under pkt Administrator 6.1. Administrators I dette felt vælges adresse på den administrator eller de administratorer, som skal modtage status fra de agenter, som er valgt aktive, under pkt. 4.4 og Mobilnummer 7.1. Mobilnummer Dette felt indeholder alle mobilnumre, som er indsat af den valgte agent i pkt Klik på knappen Gem & Afslut for at gemme dokumentet. Nu er databasen klar til at blive distribueret ud til brugerne, som er angivet i adgangskontrollisten (ACL en).

6 Oversigten: Alle Brugerprofiler I oversigten Alle Brugerprofiler, findes alle Brugerprofiler samt tilhørende grupper, som er oprettet i databasen. Der er 6 knapper i denne oversigt: 1. Admin 1.1. Admin setup Åbner profildokumentet Admin setup, hvor data indtastes, for senere at blive brugt til andre funktioner i databasen Tildel egen afsenderrettighed Ved klik på denne knap, har [Admin] mulighed for at give valgte Brugerprofiler, ret til selv at oprette et afsender-mobilnummer. Brugerprofiler arver, som standard, fra feltet Må bruger benytte eget mobilnummer på Admin setup dokumentet Opdater brugerprofiler Ved klik på denne knap kan [Admin] opdatere (genberegne) samtlige brugerprofiler. 2. Rediger Ved klik på denne knap, kan en Brugerprofil redigeres. 3. Opret Brugerprofil Ved klik på denne knap oprettes en personlig Brugerprofil for den aktuelle bruger. Efter oprettelse af Brugerprofil, er det muligt både for [Admin] og [User] at redigere i Brugerprofilen. [Admin] kan redigere i alle Brugerprofiler og [User] kan kun redigere i sin egen Brugerprofil. Denne knap vil forsvinde når du har oprettet din Brugerprofil. 4. Afsender 4.1. Send mobilnummer Denne knap bruges, hvis [User] har ret til at oprette et afsender-mobilnummer. Ved klik på denne knap, bliver man, i en boks, bedt om at indtaste det mobilnummer, som skal stå som afsender, på *User+ s fremtidige SMS-beskeder. Der vil her efter blive sendt en pinkode til dette mobilnummer. Når man har modtaget pinkoden benyttes knappen Afsender 2. Send pinkode Send pinkode Denne knap bruges, hvis [User] har ret til at oprette et afsender-mobilnummer. Ved klik på denne knap, bliver man, i en boks, bedt om at indtaste den modtagne pinkode. Denne pinkode bliver så sendt og valideret. Passer pinkoden, er det afsendte mobilnummer nu sat ind som et af *User+ s afsendernumre Hent liste Denne knap bruges, hvis [User] har ret til at oprette et afsender-mobilnummer. Ved klik på denne knap, hentes en liste over mulige afsendernumre som [User] kan bruge. Listen indsættes direkte på *User+ s Brugerprofil og på fremtidige SMS-beskeder. 5. Hjælp Ved klik på denne knap åbnes dokumentet Brug af denne database.

7 6. Afslut Ved klik på denne knap, lukkes databasen.

8 Opret Brugerprofil Når man har klikket på knappen Opret Brugerprofil oprettes en sådanne automatisk. Det kan forekomme at der allerede er oprettet en Brugerprofil med samme Brugernavn og Adgangskode. Hvis dette er tilfældet, vil der i oversigterne Alle Brugerprofiler og Min Brugerprofil, være et rødt X i kolonnen Status. [Admin] har, på Brugerprofilen, mulighed for at se status, hvis denne er fejlehæftet. For at afhjælpe en fejlbehæftet Brugerprofil, skal denne slettes og oprettes på ny. Det er kun [Admin], som kan slette Brugerprofiler. Når en Brugerprofil er oprettet med sit eget Brugernavn og sin egen Adgangskode, vil der i oversigterne Alle Brugerprofiler og Min Brugerprofil være et grønt i kolonnen Status. På en Brugerprofil, kan *User+ redigere felterne Standard afsender, Skabeloner til SMS samt feltet Signatur. [Admin] kan både redigere felterne Standard afsender, Skabeloner til SMS, Signatur og give [User] ret til at oprette et afsender-mobilnummer. Klik på knappen Rediger for at redigere Brugerprofilen. 1. Standard afsender I dette felt vælges, hvilken af de mulige afsendernumre, der skal benyttes som standard. Denne værdi vil blive overført til SMS-beskeden, når denne oprettes. 2. Skabeloner til SMS I dette felt er det muligt at tilføje/slette skabelontekster, som kan bruges når man skal oprette en SMS-besked. Ved indtastninger af flere skabelontekster, adskilles disse med linieskift. 3. Signatur I dette felt er det muligt at skrive en signatur til dine fremtidige SMS-beskeder. Signaturen overføres automatisk til dine fremtidige SMS-beskeder, hvis denne gøres aktiv. Klik på knappen Gem & Afslut for at gemme de nye indstillinger. Grupper: For at oprette en personlig gruppe, klikkes der på knappen Opret gruppe. Felterne Gruppenavn og Mobilnumre udfyldes, hvorefter dokumentet kan gemmes ved at klikke på knappen Gem & Afslut. Gruppen vil derefter ligge som et responsedokument til Brugerprofilen.

9 Oversigten: Alle SMS I oversigten Alle SMS, findes alle SMS-beskeder, som er oprettet i databasen. Der er 5 knapper i denne oversigt: 1. Admin 1.1. Admin setup Åbner profildokumentet Admin setup, hvor data indtastes, for senere at blive brugt til andre funktioner i databasen Opdater markerede dokumenter Ved klik på denne knap opdateres de valgte dokumenter 2. Rediger Ved klik på denne knap, kan en ikke afsendt SMS-besked redigeres. 3. Opret SMS Ved klik på denne knap, opretter man en SMS-besked. 4. Hjælp Ved klik på denne knap åbnes dokumentet Brug af denne database. 5. Afslut Ved klik på denne knap, lukkes databasen.

10 Opret SMS For at sende en SMS-besked, skal der på denne formular, udfyldes 7 11 felter. 1. Tekst /Modtager 1.1. Tekst: Dette felt skal indeholde selve SMS-beskeden. Feltet kan max indeholde 640 tegn, dvs. 4 stk. SMSbeskeder. 1 SMS-besked bliver delt op for 160 tegn. Der kan ved hjælp at knappen Indsæt skabelon, indsættes standardtekster, som brugeren selv har oprettet i sin Brugerprofil. Det er kun dokumentets forfatter, som kan læse indholdet af dette felt Send til enkelte (valgfri): Dette felt skal indeholde en modtager af SMS-beskeden. Dette kan gøres ved enten at bruge knappen Vælg modtagere, klikke på den lille trekant ved siden af feltet eller at skrive modtagers mobilnummer i feltet. Skal der være flere modtagere af SMS-beskeden, adskilles hver modtager med et komma (,) Send til gruppe (valgfri): Dette felt skal indeholde det gruppenavn, som SMS-beskeden skal sendes til. Dette kan gøres ved at klikke på den lille trekant ved siden af feltet eller ved at skrive gruppenavnet i feltet. Flere grupper adskilles med komma (,) Afsender: Her vælges den/det tekst/nr. som skal stå som afsender af SMS-beskeden. Valgmulighederne kan også ses på Brugerprofilerne. Vil man sende en hurtig SMS-besked, er det kun disse 4 ovenstående felter som skal udfyldes. 2. Flash 2.1. Flash SMS: Sættes feltværdien til Nej, vil SMS-beskeden forekomme i modtagers indbakke på mobiltelefonen. Sættes feltværdien til Ja, vil SMS-beskeden fremkomme direkte på displayet, på modtagers mobiltelefon. 3. Dato/tid 3.1. Dato/tid for levering: Dette felt skal indeholde dato og tidspunkt for levering af SMS-beskeden. Sættes leveringstidspunktet, før den aktuelle tid, vil SMS-beskeden blive leveret hurtigst muligt. 4. Mail kopi 4.1. Send kopi via mail: Sættes feltværdien til Ja, fremkommer der endnu 2 felter, som skal udfyldes. 5. Mail til 5.1. Send kopi til: Dette felt skal indeholde mailadressen/navnet på den modtager, som skal modtage SMS-beskeden via mail. Der kan enten vælges modtager fra standard Notes adressebøger eller skrives en mailadresse manuelt. Skal der være flere modtagere af kopien, adskilles hver modtager med et komma (,). 6. Vedr.

11 6.1. Vedr.: Dette felt skal indeholde f.eks. emnet for SMS-beskeden. 7. Modtag status 7.1. Modtag status: Sættes feltværdien til Ja på telefon eller Ja på mail fremkommer der endnu 2 felter. 8. Status tid 8.1. Modtag status efter 5 minutter: Dette felt skal indeholde antallet af minutter, der skal gå efter SMS-beskeden er afsendt, før en status skal afsendes til enten en mobiltelefon eller en mailadresse. Antallet af minutter må ikke være under Send status til mobil/mail 9.1. Send status til mobilnummer/ekstern mail Baseret på valget af felt 9, vil der her fremkomme enten et felt, som skal indeholde et mobilnummer eller et felt, der skal indeholde en mailadresse. Mailadressen må ikke være en typisk Notes mailadresse, da der bliver sendt ud af huset. Skal der være flere modtagere, adskilles hver modtager med et komma (,). [User] vil på SMS-formularen kunne se sin egen Brugerprofil, som de også kan få adgang til her. Klik på knappen Send SMS for at afsende din SMS-besked. [Admin] har, på denne formular, mulighed for at se status på den afsendte SMS-besked.

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes.

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Denne brugervejledning er skrevet til personer, som har rollen [User] i denne SMS database. Åbn database 3 Oversigten: Mine SMS 4 Opret SMS 5 Oversigten:

Læs mere

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Administration Denne side vil være forskellig afhængig af om man er administrator eller bruger. Administrator får oversigt over alle brugerne samt konfiguration,

Læs mere

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. OUTLOOK 2003... 4 3. BRUGERVEJLEDNING I BRUGEN AF WEB MAIL...

Læs mere

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. ÆNDRING AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 4 2. OPRETTELSE AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 6 2.1

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Conventus og SFGIF Hvordan opretter jeg en ny træner?

Conventus og SFGIF Hvordan opretter jeg en ny træner? Kaj Heydt 18-09- INDHOLDSFORTEGNELSE LOG IND I CONVENTUS... 3 TRÆNEREN ER OPRETTET I CONVENTUS MEN HAR INGEN RETTIGHEDER... 4 TRÆNEREN ER IKKE OPRETTET I CONVENTUS... 10 TRÆNEREN KNYTTES / FJERNES FRA

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk

Vejledning omkring administrator. SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Vejledning omkring administrator SMS-service.dk og Beredskabsalarm.dk Indhold Administrator 1 Administrator Sociale medier opsætning 2 Administrator Sms/Email søgning 3 Administrator Adresse søgning 4

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

VEJLEDNING til FORENINGER i

VEJLEDNING til FORENINGER i VEJLEDNING til FORENINGER i Indhold 1. Generel information... 3 2. Oprettelse af forening i... 4 3. Adgang til... 5 4. Redigér stamdata... 6 5. Opret grupper... 7 6. Opret nye titler... 9 7. Tildel titel...

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken Indholdsfortegnelse Log ind side 2 Betal et indbetalingskort side 2 Lav en overførsel side 3 Lav en fast overførsel side 4 Tilmelding og afmelding af funktioner side 5 Skift mellem

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Log ind side 3 Betal et indbetalingskort side 4 Lav en overførsel side 5 Lav en fast overførsel side 6 Tilmelding og afmelding af funktioner side 7 Skift

Læs mere

VEJLEDNING til FORENINGER i

VEJLEDNING til FORENINGER i VEJLEDNING til FORENINGER i Indhold 1. Generel information... 3 2. Oprettelse af forening i... 4 3. Adgang til... 5 4. Redigér stamdata... 6 5. Opret grupper... 7 6. Opret nye titler... 9 7. Tildel titel...

Læs mere

OBS! Hvis du skal oprette en bruger på din kundes aftale, skal du bruge den vejledning, som du finder længere nede i dette dokument.

OBS! Hvis du skal oprette en bruger på din kundes aftale, skal du bruge den vejledning, som du finder længere nede i dette dokument. Når du skal oprette en ny bruger på din lønpartneraftale, starter du på forsiden af DataLøn, hvor du i topmenuen vælger Opsætning og klikker på Brugeradministration. Herefter skal du vælge Mine brugere

Læs mere

For at påbegynde administration af brugere, skal du på ind på websiden https://leverandoradmin.ski.dk/.

For at påbegynde administration af brugere, skal du på ind på websiden https://leverandoradmin.ski.dk/. Bilag 2 VEJLEDNING I BRUGERADMINISTRATION PÅ SKI.dk Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Brugeradministrations portal...1 3. Oprette brugere...2 3.1 Forud oprettede brugere...2 Slet forhåndsoprettede

Læs mere

TDC Scale Mobil. Administratorvejledning. opsætning af TDC Scale Mobil

TDC Scale Mobil. Administratorvejledning. opsætning af TDC Scale Mobil TDC Scale Mobil Administratorvejledning til opsætning af TDC Scale Mobil 1 Indhold Side Indledning 3 1. Tilpasning af din Scaleløsning generelt 3 2. Lokalnummerlængde 3 3. Hovednummervisning 6 Opsætning

Læs mere

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S

Rev. 05-10. Brugervejledning. Webshop Sika Danmark A/S Rev. 05-10 Brugervejledning Webshop Sika Danmark A/S Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Indledning 2 2. Quickguide forklaring af menu 3 2.1 Menu til venstre 3 2.2 Topmenu 3 3. Log-in 5 4. Bestilling

Læs mere

MailSMS Brugervejledning

MailSMS Brugervejledning Generelt: MailSMS Brugervejledning Denne vejledning beskriver installation og anvendelse af programmet DanaLogic MailSMS. Indhold: 1. Programmets virkemåde og anvendelsesområder 2. SMS-gateway hos Wannafind

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Formular modul. Sitecore Foundry juli Version 1.0

Formular modul. Sitecore Foundry juli Version 1.0 Sitecore Foundry 3.0 Formular modul 15. juli 2011 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

VEJLEDNING TIL FORENINGER I

VEJLEDNING TIL FORENINGER I VEJLEDNING TIL FORENINGER I Indhold 1. Generel information... 3 2. Oprettelse af forening i... 4 3. Adgang til... 5 4. Redigér stamdata... 6 5. Opret/tilføj/rediger medlemmer i Ledelsen eller andre grupper...

Læs mere

Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning

Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning Indhold Generelt om indberetning til sundhedsordning 1 Adgang til indberetningsløsningen 1 Indberetning af medarbejdere 2 Bekræftelse af indberetning

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Oprettelse af en Gmail-konto

Oprettelse af en Gmail-konto Oprettelse af en Gmail-konto 1. Åbn startsiden til Gmail fra adressen: www.gmail.com. I højre side af skærmen får du nu følgende skærmbillede: De to øverste bjælker, markeret med Brugernavn og Adgangskoder,

Læs mere

My Shop. Funktioner, oversigt: Kom i gang: Online shop system

My Shop. Funktioner, oversigt: Kom i gang: Online shop system My Shop Online shop system Infusion name: My_Shop Ajax baseret, online SHOP system Vejledning til installation og brug -------------------------------------------------------- Author: Egon Jessen, webmaster@myphp.dk

Læs mere

Brugervejledning til elever

Brugervejledning til elever Brugervejledning til elever Velkommen til praktikpladsen.dk Indholdsfortegnelse: 1 Denne vejledning... 2 2 Rediger profil... 2 2.1 Sådan redigerer du din personlige profil... 3 2.2 Synlighed (over for

Læs mere

E-post. Punkt for punkt

E-post. Punkt for punkt E-post Studerende ved Københavns Universitet har mulighed for at læse og sende e-post fra deres private e-postkonto i Punkt KU. På denne konto modtager du relevant post fra universitet, og du har direkte

Læs mere

Conventus Instruktør brugervejledning

Conventus Instruktør brugervejledning Conventus Instruktør brugervejledning Du får nu mulighed for at benytte nogle af de faciliteter, som er tilgængelige i Conventus. F.eks. vil det være muligt for dig at følge med i, hvem der er tilmeldt

Læs mere

Formular modul. Sitecore Foundry januar Version 1.0

Formular modul. Sitecore Foundry januar Version 1.0 22. januar 2015 - Version 1.0 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Opret en ny formular... 4 Skjult

Læs mere

Outlook 2010 - adgang til andre postkasser

Outlook 2010 - adgang til andre postkasser Outlook 2010 - adgang til andre postkasser Nogle brugere har brug for at have adgang til andre postkasser end deres egen, f.eks. en fællespostkasse eller chefens postkasse. For at få adgang skal man have

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

Brugervejledning EDI systemet for pensionsoverførsler. Pensionsoverførsler mellem et pensionsselskab og et pengeinstitut

Brugervejledning EDI systemet for pensionsoverførsler. Pensionsoverførsler mellem et pensionsselskab og et pengeinstitut Brugervejledning EDI systemet for pensionsoverførsler Pensionsoverførsler mellem et pensionsselskab og et pengeinstitut 1. november 2015 Brugervejledning til brugere af EDI-systemet for pensionsoverførsler

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

I tolkeportalen har alle brugere en rolle. Rollen bestemmer hvad man som bruger har adgang til.

I tolkeportalen har alle brugere en rolle. Rollen bestemmer hvad man som bruger har adgang til. Tolkeportalen Brugervejledning til brug af tolkeportalens administrationssider Brugerroller I tolkeportalen har alle brugere en rolle. Rollen bestemmer hvad man som bruger har adgang til. Der findes i

Læs mere

Brugervejledning Forældrekontakt

Brugervejledning Forældrekontakt Brugervejledning Forældrekontakt Indhold Log på Forældrekontakt... 3 Infosiden... 4 Kontakt-lister... 4 Melde Syg / Fri... 5 Beskeder... 5 Aktiviteter... 6 Stamkort... 7 Tilladelser... 7 Læge/medicin...

Læs mere

Vejledning til forskellige mail programmer

Vejledning til forskellige mail programmer Vejledning til forskellige mail programmer Opdateret d. 4/1-2012 /PI Opsætning af Outlook Express 5.x / 6.x 1. Start Outlook Express - Hvis Windows prøver at ringe op skal du klikke på [Annuller] 2. I

Læs mere

FirstIVR Brugervejledning version 1.2

FirstIVR Brugervejledning version 1.2 FirstIVR Brugervejledning version 1.2 1. Indhold 1. Indhold... 1 2. Introduktion til FirstIVR... 2 3. Kom godt i gang... 2 4. Menuen Objekter: Oprette lyde, køer, telefonsvarere m.v.... 3 4.1. Lyde...

Læs mere

Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos EG Data Inform A/S

Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos EG Data Inform A/S Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskportalen hos Dusager 4 8200 Århus N Guide til oprettelse og håndtering af incidents via ServiceDeskPortalen hos INDHOLD Login på ServiceDeskPortalen...

Læs mere

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2 Brugervejledning til Online-JitBesked Version 1.2 Indhold 1. Helt grundlæggende... 4 Ikoner... 4 2. Sådan logger du på... 6 Husk mig... 6 3. Sådan logger du af... 7 Husk mig... 7 Sådan logger du aktivt

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer... 6 Trin 5: Indtast mødedeltagere...

Læs mere

Brugervejledning Kom godt igang

Brugervejledning Kom godt igang 1 Brugervejledning Kom godt igang OPRET AFDELINGER 2 OPRET LOKATIONER 3 OPRET KLASSER 4 OPRET TILLADELSER 5 OPRET PERSONALE 5 OPRET BØRN/ UNGE 6 STATUS SIDEN 9 BESKEDER 10 MAIL 10 SMS 11 UDSKRIFTER 11

Læs mere

Sådan bruger du Facebook

Sådan bruger du Facebook Sådan bruger du Facebook 1 Sådan kommer du på Facebook 2 Oprettelse af en Facebook-profil 3 Opsætte privatindstillinger, så kun venner kan følge med 4 Søge efter venner og bekendte 5 Skrive beskeder både

Læs mere

Brugermanual SÅDAN GØR DU:

Brugermanual SÅDAN GØR DU: Brugermanual SÅDAN GØR DU: Uanset hvad du skal lave i Klubcms, skal du altid logge dig på og det gør du ved at indtaste følgende i din browser: http://klubcms.dbu.dk/admin/login.aspx Indtast dit brugernavn

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER

SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER I vejledningen bruger vi det gratis program Google kalender som eksempel til at vise, hvordan man bruger en online kalender. DU SKAL I FORVEJEN: Kunne bruge en browser og

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

VA-banken. Vejledning til Brugere og Rettighedsgrupper. Implementeret med VA-banken version Sidst redigeret 14/6-2019

VA-banken. Vejledning til Brugere og Rettighedsgrupper. Implementeret med VA-banken version Sidst redigeret 14/6-2019 VA-banken Implementeret med VA-banken version 2019.1 Sidst redigeret 14/6-2019 Side 1 af 25 Indhold Introduktion... 4 Funktioner i formularen Brugere og Rettighedsgrupper... 5 Formularen Brugere... 6 Opret

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Version 0.01 Side 1 af 16 Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer...

Læs mere

Brugervejledning EDI systemet for pensionsoverførsler. Pensionsoverførsler mellem 2 pensionsselskaber

Brugervejledning EDI systemet for pensionsoverførsler. Pensionsoverførsler mellem 2 pensionsselskaber Brugervejledning EDI systemet for pensionsoverførsler Pensionsoverførsler mellem 2 pensionsselskaber 1. november 2015 Brugervejledning til brugere af EDI-systemet for pensionsoverførsler mellem 2 pensionsselskaber

Læs mere

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010

DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 DIGITAL SIGNATUR l OUTLOOK 2010 For at kunne bruge signeret og krypteret e-mail i Outlook skal der være et digitalt certifikat installeret på den gældende computer. Certifikatet kan enten være et privat

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Vejledning... 3 Log ind... 3 Betal et indbetalingskort... 4 Lav en overførsel... 5 Lav en fast overførsel... 6 Tilmelding og afmelding af funktioner...

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2003 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2003 Opdateret 15. november 2011 Indhold 1 Indledning... 2 2 Opsætning af Outlook 2003... Error! Bookmark not

Læs mere

Booking / Aktivitetsopgørelser elektronisk Conventus/Holbæk Kommune. www.conventus.dk

Booking / Aktivitetsopgørelser elektronisk Conventus/Holbæk Kommune. www.conventus.dk (infoforenbooking-aktivitetsopgørelse_vejledning-2) Side 1af 19 www.conventus.dk Til: Foreninger i Holbæk Kommune Holbæk 1/11-2010. Vejledning til booking af aktiviteter samt aktivitetsopgørelser (haller

Læs mere

HJEMMESIDE Brugervejledning

HJEMMESIDE Brugervejledning HJEMMESIDE Brugervejledning Antalis DK Her får du Antalis, Europas førende distributør af papir, emballageløsninger og medier til visuel kommunikation, brugervejledning til vores hjemmeside. «Just Click

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

Nyhedsmodul brugermanual

Nyhedsmodul brugermanual Nyhedsmodul brugermanual version 6 Indholdsfortegnelse 1. Kategorier... 02 1.1. Hvordan opretter jeg en kategori?... 02 1.2. Hvordan viser jeg en nyhedskategori på websitet?... 02 2. Oprettelse/redigering

Læs mere

Introduktion til Playmapping

Introduktion til Playmapping Introduktion til Playmapping Mobil version http://mobile.playmapping.com/ 01-08-2018 Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 PLAYMAPPING Login 3 Startside (Beliggenheder) 4 Søgning Beliggenheder

Læs mere

1. Administrer brugerkonti. Januar 2011

1. Administrer brugerkonti. Januar 2011 1. Administrer brugerkonti Januar 2011 Brugervejledning til Dantek MaterialeValg Januar 2011 Copyright 2011 by Dantek A/S Vejledningen er udformet af Mads K. Petersen med bidrag fra Ole Sloth Carlsen.

Læs mere

TOURNAMENT SOFTWARE MANUAL TIL HOLDTURNERINGSANSVARLIG

TOURNAMENT SOFTWARE MANUAL TIL HOLDTURNERINGSANSVARLIG TOURNAMENT SOFTWARE MANUAL TIL HOLDTURNERINGSANSVARLIG Denne manual er gældende for junior- og veteranholdturneringen, der administreres af Jyllands Tennis Union. MAJ 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE TOURNAMENT

Læs mere

Brugervejledning Joomla

Brugervejledning Joomla Brugervejledning Joomla Denne brugervejledning vil guide dig gennem de funktioner, som du skal bruge for at redigere indhold på dit website. Indholdsfortegnelse LOG- IN:... 2 OPRET ARTIKEL:... 3 INDSÆT

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto.

Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto. Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto. Hvis du vil slå automatiske svar til eller ændre svarene, skal du gå til øverste

Læs mere

Tilmeldingssystem for Grupper til E2014 - The Vikings strike back

Tilmeldingssystem for Grupper til E2014 - The Vikings strike back Vejledning til tilmeldingssystem for Grupper til E2014 The Vikings strike back Side 1 af 14 Tilmeldingssystem for Grupper til E2014 - The Vikings strike back Denne vejledning kan bruges når en gruppe skal

Læs mere

Arvid Nilsson Webshop Adgang til webshoppen

Arvid Nilsson Webshop Adgang til webshoppen Arvid Nilsson Webshop Adgang til webshoppen Du finder webshoppen ved at gå ind på www.arvidnilsson.com og vælge dit lokale sprog. I topmenuens højre side finder du knappen WEBSHOP, som du klikker på -

Læs mere

Vejledning. - til redigering af Jeres visitkort, kontaktoplysninger og kontaktpersoner

Vejledning. - til redigering af Jeres visitkort, kontaktoplysninger og kontaktpersoner Vejledning - til redigering af Jeres visitkort, kontaktoplysninger og kontaktpersoner Indhold 1.0 Foreningens visitkort... 2 1.1 Rediger oplysninger... 3 1.2 Kontaktpersoner... 9 1.2.1 Opret ny eller flere

Læs mere

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa /

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa / Bruger v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@greenglass.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Koster det noget at oprette sig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan opretter jeg mig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan ændre jeg mit kodeord.... 3 Hvad hvis jeg har glemt mit

Læs mere

Indhold. Du kan klikke på den enkelte overskift for at komme til det ønskede punkt.

Indhold. Du kan klikke på den enkelte overskift for at komme til det ønskede punkt. Indhold Administrator modul 2 Administrator modul Facebook opsætning 3 Administrator modul SMS/E-mail søgning adresse søgning 4 SMS 2 WEB 5 SMS på hjemmeside 6 Administrator modul Rapport 7 Administrator

Læs mere

Udsend boligtilbud til boligsøgende på ventelisten

Udsend boligtilbud til boligsøgende på ventelisten Udsend boligtilbud til boligsøgende på ventelisten 1 Denne vejledning Sådan opretter og udsender du et boligtilbud til boligsøgende på en venteliste. Sidst i dokumentet finder du en vejledning til at svare

Læs mere

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea.

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. SMS menuen 10.1 10. SMS MENUEN Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. Systemet er enkelt at benytte. Rambøll FAS

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

11.1 Behandling af indkomne ansøgninger - Kandidatlisten

11.1 Behandling af indkomne ansøgninger - Kandidatlisten 11.1 Behandling af indkomne ansøgninger - Kandidatlisten - Kandidatlisten Klik på projektets navn og følgende vindue åbner sig: WorkflowSteps Alle kandidater - viser alle kandidater i projektet, hvor de

Læs mere

Online Booking. Fanebladet Booking

Online Booking. Fanebladet Booking Vejledning til Online Booking Såfremt I har spørgsmål er i velkommen til at ringe til enten Leif på 73-674348 eller back up Torben på 73-674344. Spørgsmål rettes til: Support Leif Andersen leif@perdamgaard.dk

Læs mere

Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær

Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær Vejledning til KMD Educa SMS, Fravær Vejledning til sekretær Du kan på din skole anvende KMD Educa SMS på fravær, når modulet er tilkøbt, og når skolen i forvejen har tilkøbt KMD Educa Fravær og/eller

Læs mere

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring, 05.01.2015 Indhold

Læs mere

Opret eller rediger elevprofil

Opret eller rediger elevprofil Opret eller rediger elevprofil Du bør starte med at udfylde din personlige profil og gøre den synlig for virksomhederne. Klik på fanebladet Min profil. Det, der står der, skal du nemlig altid bruge, hvis

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post.

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post. \ Tilmelding til Digital Post på Borger.dk Forudsætninger: Kendskab til brug af computer og aktivt NemiD. Vær opmærksom på, at alt afhængig af, om du tidligere har besøgt Digital Post på borger.dk eller

Læs mere

05.060 E-mail mailinglister i Revimentor

05.060 E-mail mailinglister i Revimentor 05.060 E-mail mailinglister i Revimentor Revimentor giver mulighed for at revisor kan benytte mailinglister til sende e-mails kunder eller kontaktpersoner hos kunder. Dette kan bruges til nyhedsmail eller

Læs mere

VEJLEDNING FORENINGER

VEJLEDNING FORENINGER VEJLEDNING FORENINGER Udarbejdet af: Hedensted Kommune Kultur og Fritid November 2012 Indhold 1. Generel information... 3 2. Adgang til... 4 3. Redigér stamdata... 5 4. Opret grupper... 6 5. Opret nye

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer... 6 Trin 5: Registrer

Læs mere

Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne

Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne Indhold Indledning Sådan opretter du dig Sådan betaler du Sådan får du en ny adgangskode Sådan kobler du dit brugernavn og kodeord med

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for selvejere. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Brugervejledning for. Telenor Dialer

Brugervejledning for. Telenor Dialer Brugervejledning for Telenor Dialer 1 Indholdsfortegnelse Funktionsbeskrivelse af Telenor Dialer... 5 Telenor Dialer OneNumber Mobile... 6 Telenor Dialer OneNumber.... 6 Installation af Telenor Dialer...

Læs mere

Brugervejledning til EDI systemet for pensionsoverførsler. Pensionsoverførsler mellem 2 pensionsselskaber

Brugervejledning til EDI systemet for pensionsoverførsler. Pensionsoverførsler mellem 2 pensionsselskaber Brugervejledning til EDI systemet for pensionsoverførsler Pensionsoverførsler mellem 2 pensionsselskaber 24. september 2018 Brugervejledning til brugere af EDI-systemet for pensionsoverførsler mellem 2

Læs mere

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv Brugervejledning e-arkiv Arbejde med e-arkiv Indhold 1. Tilføje (uploade) dokumenter/bilag til arkivet 2. Lægge dokumenter/bilag på plads i arkivet (tilføje tags) 3. Arbejde med dokumenter/bilag i arkivet

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fra november 2005 vil alle statsansatte modtage deres lønseddel i e-boks. Alle danskere kan gratis anvende e-boks. Vi anbefaler, at du benytter en digital signatur til at logge

Læs mere

Brugervejledning for virksomheder

Brugervejledning for virksomheder Brugervejledning for virksomheder Indholdsfortegnelse 1 Hvad kan virksomheden bruge Praktikpladsen.dk til?... 2 2 Virksomhedens forside... 2 3 Rediger virksomhedsprofil... 3 3.1 Stamdata... 3 3.2 Øvrige

Læs mere

Brugermanual. Energy10 Mobile til Windows. Sådan kommer du i gang. Version 1.1 februar 2014

Brugermanual. Energy10 Mobile til Windows. Sådan kommer du i gang. Version 1.1 februar 2014 Brugermanual Energy10 Mobile til Windows Sådan kommer du i gang Version 1.1 februar 2014 Energy Systems A/S - Silkeborgvej 53-8000 Århus C - CVR-nr.: 30925815 - Tlf.: 70229310 Mail: support@energysystems.dk

Læs mere

Vejledning til formularmodul

Vejledning til formularmodul Vejledning til formularmodul Side 1 af 25 Indledning Formularmodulet kan anvendes til bestilling af varer, booking af møder, indmeldelse - kun fantasien sætter grænser! Systemet er oprettet, så der er

Læs mere

Opret en SMS-aftale F-CMS og SuperNovaONLINE er sat op til at kunne sende SMS fra en tjeneste, der udbydes af firmaet

Opret en SMS-aftale F-CMS og SuperNovaONLINE er sat op til at kunne sende SMS fra en tjeneste, der udbydes af firmaet Vejledning vedr. SMS-udsendelse fra F-CMS og SuperNovaONLINE Opret en SMS-aftale F-CMS og SuperNovaONLINE er sat op til at kunne sende SMS fra en tjeneste, der udbydes af firmaet Compaya A/S se evt. mere

Læs mere

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Administration og brugen af hjemmesidens funktioner

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Administration og brugen af hjemmesidens funktioner Vejledning til LetRegnskab.dk Årsrapport Administration og brugen af hjemmesidens funktioner Version 2010.02 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Indledning 3 Log in 4 Vedligeholdelse af stamoplysninger

Læs mere

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea.

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. SMS menuen 10.1 10. SMS MENUEN Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. Systemet er enkelt at benytte. Rambøll FAS

Læs mere