tirsdag den 19. juni 2007 kl. 16:00 18:50

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "tirsdag den 19. juni 2007 kl. 16:00 18:50"

Transkript

1 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 20 Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 19. juni 2007 kl. 16:00 18:50 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: Jens Grønne mødte kl og deltog derfor ikke i punkterne 1-3. Viggo Janum gik kl og deltog derfor ikke i behandlingen af punkterne fra og med punkt Bemærkninger til dagsordenen Meddelelser Formanden orienterer Økonomi på frivillighedsområdet Justering af takster for frit valg af praktisk hjælp og personlig pleje Godkendelse af Sundhedsaftaler mellem Allerød Kommune og Region Hovedstaden Status Sundhedslejligheden Uglevang Forebyggelse af ældres faldulykker Drøftelse af tilsynet på ældreområdet Allerød Kommunes uanmeldte tilsyn Solvænget Allerød Kommunes uanmeldte tilsyn hos private leverandører Embedslægeinstitutionens tilsynsrapport 2006 med plejehjem i Allerød Kommune og Frederiksborg Amt Godkendelse af nye vedtægter for brugerpårørenderådet på Mimosen Tilbud i Demensdaghjemmet Valmuen Forslag om flytning af demensdaghjemmet Valmuen Forslag om at social- og sundhedselever ansat i Allerød kommune fremover ikke medregnes i praktikstedernes personalenormering Gruppetilbud til mødre med efterfødselsreaktioner Ansøgning om støtte til antimobningsprojekt Budget 2008, herunder ønsker fra Hjemmeplejen og Sundhedsplejen Status på og til sundhedsprojekter Forslag om udarbejdelse af en psykiatripolitik Eventuel studietur Orientering om eventuel magtanvendelse...36

2 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Bemærkninger til dagsordenen Ingen. -jg 2. Meddelelser Indledning Dagsorden og referat fra Brugerrådsmøde den 9. maj 2007, bilag Publikation fra Styrelsen for Specialrådgivning og Social Service Magasin om Sundhed og Beredskab Pjece fra Kost og Ernæringsforbundet Den lige vej til sundhed Invitation til Folkesundhedsdage 2007 fra Dansk selskab for Folkesundhed Til efterretning. -jg 3. Formanden orienterer Indledning Forvaltningen afholder temadag den 30. oktober, hvor udvalget holder møde. Mødet rykkes til 6. november samme tid. -jg

3 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Økonomi på frivillighedsområdet Tema Sagsbeskrivelse Orientering Orientering om økonomien på frivillighedsområdet. Efter Lov om Social Service 18 (tidligere 115), der trådte i kraft den 1. juli 1998, skal kommunen samarbejde med og yde økonomisk støtte til frivillige sociale organisationer og foreninger. Formålet med loven er at medvirke til at bedre betingelserne for den frivillige sociale indsats, gøre den mere synlig og sikre et bedre samspil med de offentlige tilbud. Økonomien til området indgår som en del af bloktilskuddet fra staten til kommunen. Her følger uddraget af gældende lovtekst. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige sociale organisationer og foreninger. Stk. 2. Kommunalbestyrelsen skal årligt afsætte et beløb til støtte af frivilligt socialt arbejde. Stk. 3. Rammerne for samarbejdet fastlægges af den enkelte kommunalbestyrelse. Stk. 4. Socialministeren fastlægger retningslinjerne for kommunalbestyrelsens indsendelse af redegørelser om den lokale udvikling i det frivillige sociale arbejde og retningslinjer for den centrale opfølgning. Byrådet har på deres møde 16. august 2006 delegeret beslutningskompetencen vedrørende fordeling af 18 tilskud på dette område til Sundheds- og Velfærdsudvalget. konsekvenser finansiering Bilag Forvaltningen foreslår at orienteringen tages til efterretning. Ingen Der er afsat i alt ,00 kr. til hele frivillighedsområdet, inklusiv udgifter til frivillighedskoordinator på ,00 kr.. Høringssvar fra Ældrerådet ligger i sagen. Nej

4 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Udvalget indstiller, at Ældrerådets bemærkninger tages med i forbindelse med budgetbehandlingen for 2008.

5 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Justering af takster for frit valg af praktisk hjælp og personlig pleje 2007 Tema I henhold til Bekendtgørelse om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v. skal byrådet fastsætte timepriser til afregning af personlig og praktisk hjælp. Sagsbeskrivelse I marts fastsatte byrådet taksterne for Det viser sig nu, at der er sket en teknisk fejl i beregningen, idet elevernes arbejdsværdi er lagt til i prisen i stedet for at blive fratrukket. Fejlrettelsen medfører en sænkning af enkelte priskategorier og dermed en mindre udgift end først anslået (bilag). På årsbasis nedsættes den anslåede udgift til de private leverandører med ca kr. og til hjemmeplejen med 1,1 mio. kr. Justeringen af priserne kan få virkning for de private leverandører fra 1. juli, mens det for hjemmeplejens vedkommende får effekt for hele året. At priserne reguleres og meddeles til leverandørerne. konsekvenser finansiering En prisregulering betyder at udgifterne kan afholdes inden for budgettet. Hvis priserne derimod ikke reguleres, vil det indebære en merudgift på ca. 1,1 mio. kr. Bilag Oversigt over takster til private leverandører og hjemmeplejen. Indstilles godkendt.

6 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Godkendelse af Sundhedsaftaler mellem Allerød Kommune og Region Hovedstaden. Tema Orienteringspunkt Som opfølgning på de udarbejdede og indsendte Sundhedsaftaler, har Allerød Kommune modtaget Sundhedsstyrelsens godkendelse af de indgåede aftaler. Lisbeth Pedersen deltager under behandlingen af punktet. Sagsbeskrivelse Sundhedsstyrelsen godkender den samlede sundhedsaftale med bemærkninger. Der henvises til bilag. Det forudsættes at en række forudsætninger opfyldes inden en revideret samlet sundhedsaftale indsendes til Sundhedsstyrelsen senest 1. april 2008 med henblik på fornyet vurdering og godkendelse. For at kunne leve op til Sundhedsstyrelsens krav forudsættes det, at at sundhedsområdet tilpasses ressourcer og organisering i takt med nye opgaver og krav. Forvaltningens anbefaler, at Sundheds- og Velfærdsudvalget tager Sundhedsstyrelsens godkendelse til efterretning, idet direktionen dels vil komme med til hvordan ressourcesituationen løses, dels vil komme med oplæg vedr. fremtidig organisering på ældreområdet. konsekvenser Sundhedsaftalen har og vil fortsat påvirke arbejdet på sundhedsområdet både i praksis, organisatorisk og økonomisk. Der er allerede sket en række tilpasninger, men opfyldelsen af Sundhedsstyrelsens forudsætninger for en godkendelse af Sundhedsaftalen vil skabe nye opgaver og kræve nye ressourcer. Sundhedsaftalen placerer et større kommunalt ansvar for at tilpasse sundhedsydelser til borgerne end hidtil, - således at udgangspunktet er, at kommunen hurtigst muligt og vedvarende gør det muligt at borgeren kan forblive hjemme eller i kommunens regi, med mindre der er særlige begrundelser for, at borgeren skal indlægges på hospitalet. På forebyggelsesområdet er det fremover er en kommunal opgave at varetage den borgerrettede forebyggelse, ligesom det i Sundhedsstyrelsens forudsætninger indgår krav til at kommunerne deltager i den patientrettede forebyggelse.

7 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Da der er tale om mange nye udfordringer og opgaver, vil det være nødvendigt at tilpasse sundhedsområdet både organisatorisk, ressource- og kompetencemæssigt samt økonomisk. Byrådet har bl.a. på denne baggrund besluttet at kommunalisere AOC Engholm og Mimosen. Derfor er ældreområdets organisering pt. oppe at vende. finansiering Der indgår i DUT-aftalerne ikke økonomiske midler til implementeringen af sundhedsaftalerne og de tilpasninger, som bliver nødvendige for at få godkendt aftalen. Konsekvenserne af regeringens aftale med KL kendes ikke på tidspunktet for udsendelse af dagsorden. Høringssvar fra Ældrerådet ligger i sagen.. Bilag Sundhedsstyrelsens godkendelse af Sundhedsaftalen indgået mellem regionsrådet i Region Hovedstaden og kommunalstyrelsen i Allerød Kommune. Gennemgang af punkterne hvortil der er knyttet forudsætninger. Til efterretning.

8 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Sundheds- og velfærdsudvalget 7. Status Sundhedslejligheden Uglevang 72. Tema Sagsbeskrivelse Orienteringspunkt. Sundheds- og forebyggelsesaktiviteter i Sundhedslejligheden i Uglevang. Udsat fra møde den 29. maj /. I perioden fra åbningen af Sundhedslejligheden d. 11. april og frem til nu har der været planlagt en række aktiviteter i lejligheden. Desværre må vi konstatere at trods annoncering og ophængning af indbydelser i opgange mm. har der været et meget begrænset fremmøde til de forskellige aktiviteter, der er åbne for alle. Således har der været enkelte arrangementer, hvor der slet ikke er kommet nogen. Styregruppen har på denne baggrund holdt møde og besluttet at ændre strategien for arrangementerne i lejligheden. Vi planlægger i juni måned at gennemføre et mindre antal arrangementer, der skal annonceres i Allerød Nyt og være åbne for alle. Til disse arrangementer vil vi bede om telefonisk tilmelding. Desuden gennemføres to test dig selv for rådhusets ansatte. Juli afholdes alene fast aftalte arrangementer med indbudte grupper. Fra august promoverer vi lejligheden i forskellige sammenhænge (motionsaktiviteter, KRAM dage og lignende) og derefter følge op med temadage i september og oktober, hvor der er fokus på KRAM faktorerne. Det betyder at borgerne bliver tilbudt at få uddybet KRAM. Desuden etablerer vi på temadagene boder uden for lejligheden i Ørne/Uglevang, for på den måde at få kontakt med beboerne. Styregruppen evaluerer og følger fortsat aktiviteterne og antallet af borgere der deltager. Forvaltningen anbefaler, at Sundheds- og Velfærdsudvalget tager styregruppens redegørelse til efterretning. konsekvenser finansiering De kommende aktiviteter kan afholdes inden for det afsatte budget.

9 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Høringssvar fra Ældrerådet og Integrationsrådet ligger i sagen. Bilag Sundheds- og Velfærdsudvalget den : Udsættes. Til efterretning.

10 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Forebyggelse af ældres faldulykker Tema Sagsbeskrivelse I forbindelse med udmøntningen af Sundheds- og velfærdsudvalgets pulje til forebyggelsesprojekter ønsker udvalget et til forebyggelse af ældres faldulykker. Der er udarbejdet et til kommissorium for et projekt til gennemførelse i 2008 og 2009 (bilag). Formålet med projektet er at skabe opmærksomhed på faldrisikoen hos de ældre borgere samt at opkvalificere de aktører, som er i berøring med den ældre borgergruppe med henblik på iværksættelse af en systematisk forebyggelse. Projektet indgår i den samlede vurdering af forebyggende tiltag for 2008 og 2009 Forvaltningen foreslår, at Udvalget godkender kommissoriet Der fastlægges en økonomisk ramme konsekvenser finansiering Bilag Projektet finansieres af udvalgets pulje til sundhedsfremme og forebyggelse. Der er om en økonomisk ramme over 2 år på knap kr. til knap 1,3 mio. kr. afhængig af varigheden af projektet. Der vil foreligge en evaluering af projektet juni Høringssvar fra Ældrerådet ligger i sagen. Kommissorium for projektet Forebyggelse af ældres faldulykker Udvalget indstiller, at projektet tages med i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2008, idet udvalget ikke ønsker at tage hul på puljemidler for 2008 før puljen er fastsat ifm. budgetforhandlingerne.

11 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Drøftelse af tilsynet på ældreområdet Tema Sagsbeskrivelse spunkt. I dag varetages det lovpligtige kommunale tilsyn af Forvaltningen. Udvalget skal tage stilling til, om tilsynet fortsat skal være kommunalt eller om opgaven skal udliciteres. Ifølge serviceloven har kommunen pligt til at føre tilsyn med de kommunale plejecentre ved at udføre mindst 2 årlige tilsynsbesøg, hvoraf det ene skal være uanmeldt. Ombudsmanden udtaler i en rapport fra 17. maj 2006, at det er hans opfattelse, at det bør sikres, at tilsynet er uvildigt og uafhængigt, og at den tilsynsførende og den rådgivende funktion derfor bør være adskilt, så de medarbejdere, der har den løbende (daglige) kontakt med virksomhederne, ikke samtidig fører tilsyn med de pågældende virksomheder. Ombudsmanden henstiller, at man i kommunen lader en udenforstående person (eventuelt fra en anden afdeling i forvaltningen) forestå tilsynsbesøgene. De medarbejdere, der varetager tilsynsfunktionen i Allerød Kommune er kommunens visitatorer, ansat i Forvaltningens sundhedsteam. Hvor de uanmeldte tilsyn i høj grad har fokus på at tjekke om plejecentrene lever op til kvalitetsstandarderne, fungerer de anmeldte tilsynsbesøg som kvalitets- og udviklingsbesøg. Der er følgende løsnings: 1. Visitatorerne fortsætter med at udføre såvel de anmeldte som uanmeldte tilsynsbesøg. 2. Hele tilsynsopgaven udliciteres 3. Muligheden for at lade en anden kommune udføre opgaven undersøges 4. Visitatorerne fortsætter med de anmeldte tilsyn med fortsat fokus på kvalitet og udvikling, mens de uanmeldte tilsynsbesøg udliciteres. Forvaltningen foreslår løsning 4. Der er behov for en løbende dialog om kvalitet og udvikling mellem centrene og Forvaltningen. konsekvenser finansiering Udgiften til en privat tilsynsførende anslås at udgøre kr.

12 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Bilag Høringssvar fra Ældreråd ligger i sagen. Udkast til samarbejdsaftale mellem Allerød Kommune og privat udbyder af tilsyn. Udvalget indstiller 4 og at udgiften drøftes i forbindelse med budgetforhandlingerne for VJ og JD stemmer for 2, idet ressourcerne til tilsynsbesøgene tages fra Forvaltningen. VJ og JD ønsker sagen forelagt byrådet.

13 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Allerød Kommunes uanmeldte tilsyn Solvænget Tema Sagsbeskrivelse Orienteringspunkt Allerød Kommune gennemfører såvel anmeldte som uanmeldte tilsyn på ældreområdet en gang årligt. Hovedformålet er at føre tilsyn med at opgaverne på ældreområdet løses i overensstemmelse med den gældende sociale lovgivning, kommunens vedtagne serviceniveau og den konkrete afgørelse, der er truffet for den enkelte borger. På baggrund af Sundheds- og Velfærdsudvalgets beslutning om tilsyn i Allerød Kommune den 6. marts 2006, er der gennemført uanmeldt tilsyn på plejecenteret Solvænget den maj Allerød Kommune har gennemført uanmeldte tilsyn på Solvænget. Den personlige pleje bliver udført med stor hensyntagen til den enkelte beboer. Beboerne fortæller, at personalet fungerer meget omsorgsfuldt. Plejen er stort set veldokumenteret, og der er plejeplaner/ugeplaner i beboernes mapper i deres boliger. I nogle journaler er det svært at få et overblik over beboeren, alligevel er der sket en ændring/ forbedring siden sidst. Stort set alt bliver nu dokumenteret i Lyngsø, også daglige noter. Personalet benytter PDA er i deres daglige arbejde. Medicinskemaerne er stort set ajourførte. Dog er der hos en beboer ikke ajourført medicin. På alle medicinkasser samt de daglige doseringsæsker er der navn/bolignr./cpr.nr. Desværre er der ingen af egenkontrolskemaerne vedrørende medicingivning som er udfyldt fyldestgørende. Personalet udtrykker stor glæde over at arbejde på Solvænget og udtrykte nervøsitet for fremtiden i det kommende nye plejecenter. Alle giver udtryk for megen frustration over, at de stadig mangler medarbejdere, og at der altid er mange vikarer. Det faste personale anstrenger sig hver dag for at kompensere for de mange vikarer, hvilket kan være svært at holde til i længden. De udtrykker tilfredshed med deres leder og synes, at hun er lydhør overfor dem og bakker op omkring dem. Solvænget virker alligevel stadig som et velfungerende plejecenter.

14 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Tilsynet finder at Solvænget lever op til lovgivningen, Forvaltningens regler, instrukser, rutiner, kvalitetsstandarder og almen faglig standard. Forvaltningen anbefaler, at Sundheds- og Velfærdsudvalget tager rapporten fra det uanmeldte tilsyn til efterretning, idet der er stor fokus på rekrutteringsproblemerne indenfor ældreområdet. Konsekvenser Finansiering Høringssvar fra Ældrerådet ligger i sagen. Bilag Tilsynsrapport fra uanmeldt tilsyn på Solvænget. Til efterretning.

15 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Allerød Kommunes uanmeldte tilsyn hos private leverandører Tema Sagsbeskrivelse Orienteringspunkt Allerød Kommune gennemfører såvel anmeldte som uanmeldte tilsyn på ældreområdet en gang årligt. Hovedformålet er at føre tilsyn med at opgaverne på ældreområdet løses i overensstemmelse med den gældende sociale lovgivning, kommunens vedtagne serviceniveau og den konkrete afgørelse, der er truffet for den enkelte borger. På baggrund af Sundheds- og Velfærdsudvalgets beslutning om Tilsyn i Allerød Kommune den 6. marts 2006, er der gennemført uanmeldt tilsyn hos de private leverandører, som har kontrakt med Allerød Kommune, - Bo Rent (24. og 26. maj 2007) og Cura Pleje (24. og 25. maj 2007). Generelt giver tilsynet et positivt indtryk af såvel Bo Rent og Cura Pleje. De borgere, som indgår ved tilsynet, giver udtryk for at være tilfredse med hjælpen og ydelserne, hjælperne og samarbejdet. Desuden giver de ansatte i begge firmaer udtryk for at være glade for deres arbejde og arbejdsforhold. Tilsynet finder at de private leverandører lever op til lovgivningen, Forvaltningens regler, instrukser, rutiner, kvalitetsstandarder og almen faglig standard. Det bemærkes dog, at der skal følges op på implementeringen af samarbejdsbøger og dokumentation ved de opfølgende kvalitets- og udviklingsbesøget senere på året. Forvaltningen anbefaler, at Sundheds- og Velfærdsudvalget tager rapporterne fra de uanmeldte tilsyn til efterretning. Konsekvenser Finansiering Bilag Høringssvar fra Ældrerådet ligger i sagen. Tilsynsrapport fra uanmeldt tilsyn i Bo Rent og Cura Pleje.

16 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Til efterretning.

17 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Embedslægeinstitutionens tilsynsrapport 2006 med plejehjem i Allerød Kommune og Frederiksborg Amt. Orienteringspunkt Tema Embedslægeinstitutionens tilsynsrapport Embedslægeinstitutionerne gennemfører hvert år mindst et uvarslet tilsynsbesøg i alle plejeboligenheder. Formålet med embedslægernes tilsyn med plejeboligenheder er at medvirke til at sikre den sundhedsfaglige indsats over for de svage ældre. Ved tilsynet anvendes embedslægernes og Sundhedsstyrelsens eksisterende standarder, der præciserer krav til god behandling og pleje af beboere i plejeboligenheder. Sagsbeskrivelse Embedslægeinstitutionen har i 2006 gennemført tilsyn på i alt 54 plejehjem i Frederiksborg Amt, heraf de 4 i Allerød Kommune. Tilsynenes hovedkonklusioner omfatter 3 områder: Sundhedsadministrative forhold, Sundhedsfaglige forhold og Sundhedsrelaterede forhold. For hvert område konkluderes der i fire kategorier: - Ingen bemærkninger - Fejl og mangler - Alvorlige fejl og mangler - Kommunen orienteret I kategorien Sundhedsadministrative forhold var der i Allerød Kommune fundet fejl og mangler på 2 plejecentre. Ingen plejecentre i Allerød Kommune havde alvorlige fejl og mangler. I kategorien Sundhedsfaglige forhold, der er opdelt i 4 undergrupper, var der i Allerød Kommune fundet fejl og mangler på alle 4 plejecentre vedrørende sygeplejefaglige optegnelser og medicinhåndtering, på et plejecenter vedrørende adgangen til sundhedsfaglige ydelser og på tre plejecentre vedrørende patientrettigheder. Ingen plejecentre i Allerød Kommune havde alvorlige fejl og mangler. I kategorien Sundhedsrelaterede forhold, der er opdelt i 4 undergrupper, var der i Allerød Kommune fundet fejl og mangler på et plejecenter vedrørende hygiejne. Ingen plejecentre i Allerød Kommune havde alvorlige fejl og mangler.

18 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Generelt viser Embedslægeinstitutionens tilsyn på plejehjemmene i Frederiksborg Amt i 2006, at det fortsat er på områderne vedrørende dokumentation, medicinhåndtering og patientrettigheder, særligt informeret samtykke, at der findes fejl og mangler. Forvaltningen anbefaler, at Sundheds- og Velfærdsudvalget tager Embedslægeinstitutionens rapport til efterretning, da de tilsyn rapporten sumerer er foretaget i 2006, hvorfor der allerede er handlet på de kommenterede forhold. konsekvenser finansiering Embedslægeinstitutionens rapport har været i høring på alle plejecentre i Allerød Kommune. Høringssvar fra Ældrerådet ligger i sagen. Bilag Embedslægeinstitutionens tilsynsrapport Til efterretning.

19 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Godkendelse af nye vedtægter for brugerpårørenderådet på Mimosen Tema Sagsbeskrivelse Til beslutning Brugerpårørenderådet på Mimosen har fremsendt nye vedtægter til godkendelse i udvalget (bilag). Der er tale om to ændringer i forhold til den tidligere vedtægt: 1. Tilpasning af bestemmelsernes 3 vedrørende rådets sammensætning, og 2. ændring af rådets navn fra beboer- og pårørenderåd til bruger- og pårørenderåd, som i følge Socialministeriet er den korrekte betegnelse for et sådant råd. konsekvenser finansiering Bilag Forvaltningen foreslår, at vedtægterne godkendes. Udvalget har byrådets bemyndigelse til at foretage den endelige godkendelse. - - Til høring hos Ældrerådet og Handicaprådet. Nye vedtægter Godkendt.

20 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Tilbud i Demensdaghjemmet Valmuen Tema Sagsbeskrivelse Åbningstider og aktiviteter i Demensdaghjemmet Valmuen. Udsat på møde den 29. maj Valmuen fik i 2004 en ekstrabevilling til at holde åbent om aftenen 1 gang om ugen, samt lørdagsåbent 1 gang om måneden. For at begrænse udgifterne til transport, er tilbudet om aftenåbning tilrettelagt således, at der på denne ugedag kun er 1 buskørsel T/R, nemlig formiddag og aften. Herved bliver åbningstiden på denne dag 9,25 timer. Igennem det sidste år har der stort set ikke været efterspørgsel på aftenåbningen, og samtidig har nogle brugere fravalgt denne dag pga. den lange åbningstid, mens lørdagstilbudet fortsat efterspørges. Det vurderes, at Valmuens ressourcer kunne udnyttes bedre i forhold til borgernes behov, ved at konvertere aftenåbningen til længere åbningstider fordelt på de øvrige ugedage, samt til evt. ferieture eller længerevarende udflugter efter behov. Da brugergruppen jævnt hen udskiftes, vil der også i fremtiden opstå skiftende behov for åbningstider og aktiviteter. konsekvenser finansiering Bilag Det foreslås, at Hjemmeplejen kan anvende de bevilligede ressourcer fleksibel i forhold til brugernes behov, og efterfølgende redegøre herfor i årsrapporten. Ingen. Inden for nuværende budgetramme. En nedlæggelse af aftenåbning vil medføre en besparelse på kr. fra Høringssvar fra Ældrerådet ligger i sagen. Budget. Sundheds- og Velfærdsudvalget den 2. maj 2007: Genoptages på næste udvalgsmøde ifm dialog med Hjemmeplejen. Sundheds- og Velfærdsudvalget den 29. maj 2007: Udsat.

21 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Da aftenåbning ikke længere efterspørges, føres midlerne tilbage til kassen med virkning fra 2008.

22 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Forslag om flytning af demensdaghjemmet Valmuen Tema Sagsbeskrivelse Daghjemsaktiviteten for demente er i dag placeret i en villa på Gl. Lyngevej, som udelukkende anvendes til dette. I forbindelse med kommunaliseringen af Mimosen og/eller oprettelse af et nyt plejecenter på Poppelvej foreslås det at flytte daghjemsaktiviteten tættere på andre aktiviteter på området. Der ønskes en tilkendegivelse af, hvorvidt der skal arbejdes videre med de anførte eller evt. andre løsningsmodeller. Daghjemmet er placeret i en villa, som kun udnyttes delvist, men hvor der ikke er mulighed for andre aktiviteter samtidigt. Adgangs- og toiletforholdene er ikke handicapvenlige, hvilket er problematisk når der er brugere, som skal have hjælp til toiletbesøg. Daghjemmet har ca. 6 brugere daglig, og der er ansat 2 medarbejdere, som begge skal være til stede på åbningstidspunkterne af hensyn til brugernes sikkerhed. Daghjemmet er en lille sårbar enhed, hvor ferie og andet fravær blandt de 2 medarbejdere kan skabe problemer med hensyn til kontinuitet for brugerne. På den anden side kan der være dage, hvor der kun kommer 3 brugere. Her anvendes medarbejdernes ressourcer ikke optimalt. Medarbejdernes behov for løbende faglig inspiration og udvikling, kan vanskelig tilgodeses, da arbejdspladsen er lille og fysisk isoleret. For at optimere forholdene for brugerne og personalet kan der peges på følgende : 1. Daghjemsaktiviteten flyttes til Mimosen Nedlæggelse af en bolig samt adgang til fællesarealerne skønnes at kunne rumme daghjemsaktiviteten Fordele: - Personalet kan indgå i medarbejderstaben på demensområdet. Hermed sikres samarbejdsmulighederne og faglig inspiration og udvikling, samt en bedre udnyttelse af personaleressourcerne. - Daghjemsbrugerne, som ofte er potentielle beboere i Mimosen, bliver fortrolige med stedet, hvilket kan lette en senere indflytning.

23 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni De fysiske forhold er handicapvenlige. - Mimosens beboere kan drage nytte af samværet med lidt mere raske borgere. Ulemper: - Enkelte borgere kan forventes at afstå fra at komme i daghjemmet, når det er i sammenhæng med en plejeinstitution. 2. Daghjemsaktiviteten flyttes til plejecenter på Poppelvej Daghjemsaktiviteten kunne placeres i sammenhæng med et plejeafsnit. Herved forventes en reduktion af 1-2 boliger, idet der må påregnes særskilt opholdsareal for husets beboere og daghjemsbrugerne. Fordele: - Personalet kan indgå i medarbejderstaben i et plejeafsnit. Hermed sikres samarbejdsmulighederne og faglig inspiration og udvikling, samt en bedre udnyttelse af personaleressourcerne. - De fysiske forhold er handicapvenlige. Ulemper: - Enkelte borgere kan forventes at afstå fra at komme i daghjemmet, når det er i sammenhæng med en plejeinstitution. konsekvenser finansiering Forvaltningen og Hjemmeplejen foreslår at der arbejdes videre med 1. Forslag 1: Nedlæggelse af en demensbolig Forslag 2: Reduktion af 1-2 plejeboliger Økonomien kan først udredes, når finanstilsynet er hørt. I forbindelse med begge vil villaen på Gl. Lyngevej kunne sælges eller anvendes til andre formål. 1. Nedlæggelse af en demensbolig, eller anvendelse til andre formål kræver byrådets og boligselskabets godkendelse. Dernæst skal finanstilsynet ansøges herom, da det er støttet byggeri. 2. Til høring hos Ældrerådet og Handicaprådet. Bilag Udvalget godkender at forvaltningen arbejder videre med 1.

24 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Forslag om at social- og sundhedselever ansat i Allerød kommune fremover ikke medregnes i praktikstedernes personalenormering. Tema Sagsbeskrivelse spunkt Forslag fra uddannelseskonsulenten på ældreområdet om at socialog sundhedselever fremover holdes ude af personalenormeringen og dermed driftsomkostningerne, når de gennemfører deres praktikuddannelse på et af Allerød Kommunes praktiksteder. Sagen skal videre til økonomiudvalg og byråd. Allerød Kommune er dimensioneret til årligt at optage og ansætte ialt 42 social- og sundhedselever, som afvikler hele eller dele af deres praktikuddannelse på følgende praktiksteder: Hjemmeplejen, AOC Engholm og Mimosen. Gennem de sidste år er praktikuddannelsen i størstedelen af Nordsjællands kommuner ændret, så der er fokus på læring fremfor arbejdsværdi. Det betyder at eleverne ikke medregnes i praktikstedernes personalenormering i langt de fleste Nordsjælandske kommuner. I Allerød Kommunes Hjemmepleje og på AOC Engholm indregnes eleverne fortsat med 25 % i personalenormeringen på trods af at de er lønnet fra eksternt budget og administreret fra Forvaltningen. Allerød Kommune er på dette område derfor stillet dårligere i konkurrencen om at tiltrække nye elever, fastholde de ansatte elever i uddannelsen samt leve op til lovgivningens krav om at tilbyde individuelle tilrettelagte og fagligt funderede uddannelser med udgangspunkt i elevens ressourcer med tid til læring i praksis. Der har i første halvdel af 2007 været nedsat søgning af elever i forhold til dimensioneringen. Det har betydet at flere praktiksteder ikke har modtaget det forventede antal elever, hvilket har resulteret i at arbejdstyrken har været svækket. konsekvenser Forvaltningen foreslår, at social- og sundhedselevernes evt. medregning i normeringen drøftes ifm budgetforhandlingerne. Såfremt elever ikke medregnes i praktikstedernes personalenormering skal der fra 2008 afsættes kr til kompensation til praktikstederne. Udelades eleverne af normeringen kan vi i Allerød Kommune tilbyde gode uddannelsesforhold og et godt læringsmiljø med forkus på læring frem for arbejdsværdi i konkurence med nabokommunerne.

25 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Hermed styrkes rekrutteringen og fastholdelse af elever og kvalificerede medarbejdere i Allerød Kommunens ældrepleje. Det opstillede giver bedre grundlag for opfyldelse af lovbestemt Frit valg s uddannelse med udgangspunkt i elevernes individuelle ressourcer. Medregnes eleverne ikke i personalenormeringen vil arbejdsstyrken til at varetage plejen af kommunens ældre borgere være upåvirkelig af elevfrafald. Der bliver behov for tilførsel af ressourcer til praktikstederne som erstatning for de tidligere medregnede elever. finansiering Da social- og sundhedseleverne har indgået med 25 % af en fuldtidsstilling i personalenormeringen i kommunens hjemmepleje herunder Solvænget og Lyngehus, samt på AOC Engholm vil udeladelse af elever i normeringen betyde behov for tilførsel af ressourcer. Demenscentret Mimosen drevet af Aleris medregner aktuelt ikke eleverne i normeringen og vil således ikke have behov for tilførsel af ressourcer. Centeret er derfor ikke inkluderet i de ovenstående. Forslaget har været sendt i høring hos AOC Engholm og Hjemmeplejen. Begge har meldt positivt tilbage. Bilag 1) Argumenter for at social- og sundhedseleverne ikke bør medregnes i personalenormeringen. 2) Øget udgift i forbindelse med elevernes arbejdsværdi. Udvalget indstiller, at sagen tages med i forbindelse med budgetforhandlingerne for VJ

26 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Gruppetilbud til mødre med efterfødselsreaktioner Tema Sagsbeskrivelse konsekvenser finansiering Tilbud om grupper for kvinder med efterfødselsreaktioner. Som aftalt på udvalgsmøde den 2. maj 2007 genoptages punktet vedrørende etablering af gruppetilbud for kvinder med fødselsreaktioner. Aktuelt arbejder sundhedsplejen med at indsamle erfaringer fra andre kommuner, undersøger opkvalificeringsmuligheder for sundhedsplejerskerne, der skal arbejde med grupperne og gennemfører screeninger som tilbud til alle nybagte mødre. Vi har aftalt opsamling af screeningsresultaterne i 3. kvartal 2007, da vi så har 1 års erfaring med tilbuddet. Vi får hermed meget præcise tal på, hvordan det ser ud i Allerød Kommune med hensyn til antallet af kvinder, der har behov for en ekstra indsats. Sundhedsplejen foreslår, at der afsættes midler kr. af 2 mio. kr. puljen i 2008 til 1 års pilotprojekt. Herefter evaluering og stillingtagen til videreførelse af arbejdet som en driftsopgave. Sundhedsplejen arbejder videre med erfaringsopsamling og opkvalificering, og fremlægger en mere detaljeret plan for udvalget i oktober Da det er en ny opgave for sundhedsplejen, vil det kræve en opnormering af sundhedsplejens timer. Da vi i skoleåret 07/08 skal gennemføre screening af alle skoleelever, vil det først være praktisk muligt at etablere grupperne fra august Dette indebærer også den fordel, at vi har tid til at forberede opstarten grundigt, og dermed give et mere kvalificeret tilbud. Et gruppetilbud hver 2. uge med deltagelse af 6-8 mødre, visitationssamtaler inden opstart og supervision til de sundhedsplejersker, som skal have grupperne vil koste ca kr. Hertil kommer udgifter til planlægning og uddannelse inden iværksættelse af tilbuddet. Sundhedsplejen finansierer uddannelse og opstart af eget budget. Bilag

27 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Udvalget indstiller, at projektet tages med i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2008, idet udvalget ikke ønsker at tage hul på puljemidler for 2008 før puljen er fastsat ifm. budgetforhandlingerne. -VJ

28 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Ansøgning om støtte til antimobningsprojekt Tema Institutionsleder Randi Kristensen har på vegne af 26 daginstitutioner i Allerød Kommune ansøgt Sundhedsforum om støtte til et antimoppeprojekt Fri for mobning. Sagsbeskrivelse konsekvenser finansiering Red Barnet har iværksat et antimobbeprojekt til forebyggelse af mobning. Projektet lægger op til et tæt samarbejde mellem forældre og institutionerne. Ved tilmelding til projektet modtager institutionerne en kuffert som indeholder informationsmateriale til forældre og pædagoger. Desuden er der samtaletavler til brug for systematiske samtaler med børnene om tolerance og respekt og et massageprogram med instruktion i barn til barn massage ud fra teorien: den man rører, mobber man ikke. Institutionerne forestiller sig, at de udover arbejdet i den enkelte institution, kan lave fælles tiltag på området. Ansøgningen er stilet til Sundhedsforum, og har været behandlet her. Der var enstemmig støtte til bevilling af pengene på Sundhedsforums møde. Da mobning ofte er et stort problem i folkeskolen, er der et godt initiativ at starte med forebyggelse af problemet inden det opstår. Kufferten koster 975 kr. pr. styk. Der søges derfor om kr. Der kan anvises finansiering fra 2 mio. kr. puljen. Bilag Godkendt, idet et passer ind i sundhedspolitikken del 1 om understøttelse af det gode børneliv. -VJ

29 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Budget 2008, herunder ønsker fra Hjemmeplejen og Sundhedsplejen Tema Sagsbeskrivelse spunkt. Sundhedsplejen og Hjemmeplejen har i deres årsrapport fremsendt ønsker til næste års budget. Skal endeligt godkendes af Økonomiudvalg og byråd. Hvert år fremsender virksomhederne, herunder Hjemmeplejen og Sundhedsplejen en årsrapport. Det fremgår af Hjemmeplejens årsrapport, at der er følgende ønsker til næste års budget: Mere tid til kompetenceudvikling for Social og sundhedspersonalet, årlig udgift kr. Hjemmeplejen kan anvise besparelser på følgende områder, jf. de byrådsvedtagne retningslinjer for budgetlægningen: Bortfald af fleksibel tid i forbindelse med personlig pleje, årlig besparelse på kr. Sundhedsplejen har følgende ønsker til næste års budget: 1. Toiletprojekt i indskolingen for børnehaveklassen og 1.klasse, årlig udgift kr. 2. Marte Meo som behandlingstilbud til familier med samspilsproblemer, årlig udgift kr. 3. Seksualundervisning i 9. klasse efter nyt koncept, årlig udgift kr. Udvalget har tidligere behandlet 1 fra sundhedsplejen. Her besluttede udvalget at oversende sagen til Samordningsudvalget med ønske om at skolerne fremover overtager opgaven. Sundhedsplejen kan anvise besparelse på følgende område: Bortfald af 1½ års besøg, årlig besparelse på kr. konsekvenser Forvaltningen foreslår, at udvalget drøfter de indkomne ønsker, og at evt. ønsker, som udvalget ønsker at imødekomme, medtages i budgetdrøftelserne. Er beskrevet i det medsendte bilag.

30 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni finansiering Bilag Afhænger af udvalgets. Høringssvar fra Ældrerådet ligger i sagen. Bruttoliste med ønsker fra virksomhederne. Udvalget indstiller, at virksomhedernes ønsker tages med i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2008, idet udvalget ikke ønsker at tage hul på puljemidler for 2008, før puljen er fastsat ifm. budgetforhandlingerne. -VJ

31 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Status på og til sundhedsprojekter 2008 Tema Sagsbeskrivelse konsekvenser finansiering spunkt. Udvalget orienteres om status på sundhedsprojekterne og skal tage stilling til hvilke sundhedsprojekter, der skal løbe i Sundhedsforum har lavet et bilag, hvor alle igangsatte projekter i 2007 er beskrevet, og hvor sundhedsforums til evt. videreførsel af projekterne fremgår. Derudover er der lavet et bilag med til større projekter i 2008, herunder Projekt forebyggelse af faldulykker (behandles som et særskilt dagsordenspunkt) Projekt patientrettet forebyggelse. Sundhedsforum foreslår, at udvalget følger sundhedsforums anbefalinger, og at udvalget beslutter hvilke projekter, der skal igangsættes i Af kommissorierne for projekterne forebyggelse af faldulykker og Patientrettet forebyggelse fremgår de afledte konsekvenser. Afhænger af udvalgets. Projekt Forebyggelse af faldulykker har en anslået økonomi på mellem og 1,3 mio. kr. afhængig af projektperiodens varighed. Projekt Patientrettet forebyggelse har en anslået økonomi på kr. Sundhedsforums til videreførsel af eksisterende projekter udgør knap kr. i Høringssvar fra Ældrerådet og Integrationsrådet ligger i sagen. Bilag Status på sundhedsprojekter Forslag til sundhedsprojekter Sundhedspolitik, del 2 revideret forår 07 Udvalget indstiller at sundhedsprojekterne tages med i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2008, idet udvalget ikke ønsker at tage hul på puljemidler for 2008 før puljen er fastsat ifm.

32 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni budgetforhandlingerne. -VJ

33 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Forslag om udarbejdelse af en psykiatripolitik Tema Sagsbeskrivelse spunkt Bitten Bloch har stillet om at der udarbejdes en psykiatripolitik. Til drøftelse i udvalget. Der er i dag udarbejdet en handicappolitik men der findes ingen politik på psykiatriområdet. Såfremt udvalget ønsker igangsat udarbejdelsen af en psykiatripolitik vil forvaltningen på næste møde udarbejde en procesplan til endelig godkendelse. I fald at udvalget ønsker arbejdet igangsat, foreslår Forvaltningen at der afsættes kr. som ramme for processen, at der indbydes til en temadag med indbydelse af relevante samarbejdspartnere som opstart på udarbejdelse af politikken at der fastsættes en dato for temadagen. konsekvenser finansiering En psykiatripolitik vil skabe større overskuelighed og forbedre samarbejdet mellem interessenterne på området. Økonomien afhænger af hvordan man tilrettelægger arbejdet med udarbejdelsen af politikken. Anslået skøn kr. kan finansieres af 2. mio. kr. puljen. Høringssvar fra Ældrerådet ligger i sagen. Bilag Indstilles godkendt. Med forbehold for byrådets godkendelse arrangeres en temadag den 6. november VJ

34 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Eventuel studietur Tema Sagsbeskrivelse spunkt. Udvalget har tradition for at tage på en studietur i løbet af udvalgets 4-årige periode. Udvalget skal drøfte forskellige til studieture. Forvaltningen har med udgangspunkt i de nye genoptræningsopgaver, som kommunen har overtaget fra 1. januar 2007 undersøgt hvor man i udlandet har gode erfaringer med genoptræning rehabilitering. Der er 2 : Norge: Her nævnes Kysthospitalet i Stavern, som er organiseret under Rikshospitalet i Oslo, men ligger ved Larvik, ca 2 timer med bil fra Oslo. De har mange spændende projekter i gang og arbejder meget udadrettet i samarbejde med primærhelsetjenesten. Deres genoptræning omfatter både regionernes specialiserede genoptræning og de kommunale genoptræningsopgaver. England: Her er der flere offentlige og private genoptræningscentre, der kunne være interessante. Blandt andet Royal Buckinghamshire Hospital, der har specialiseret sig i rygmarvsog sportsskader samt Hunters Moor Regional Rehabilitation, der er et stort genoptræningscenter for den nordlige del af England. konsekvenser finansiering Bilag Forvaltningen foreslår, at udvalget udpeger rejsemål og forventet rejsetidspunkt, og at Forvaltningen arbejder videre med at arrangere turen. Udvalget får særlig indsigt i genoptræningsområdet. Studieturen finansieres af udvalgets egne midler. Nej. Nej.

35 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Genoptages. -VJ

36 Sundheds- og Velfærdsudvalget tirsdag den 19. juni Orientering om eventuel magtanvendelse Tema Orienteringspunkt Orientering om eventuelle foranstaltninger og magtanvendelse, jf. servicelovens 109 a-e.j Sagsbeskrivelse konsekvenser finansiering Bilag Ingen. -VJ Sign.: Flemming Villadsen, Bitten Bloch, Viggo Janum, Jørgen Dich, Jens Grønne /Lisbet Overvad

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 8. januar 2008 kl. 7:30 9:25

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 8. januar 2008 kl. 7:30 9:25 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 28 Sundheds- og Velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 8. januar 2008 kl. 7:30 9:25 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: Ingen afbud 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Udvalget dækker ældrepolitik, social og sikringsydelser. Området er administrativt opdelt i Ældreområdet, Socialcenter og Borgerservice.

Udvalget dækker ældrepolitik, social og sikringsydelser. Området er administrativt opdelt i Ældreområdet, Socialcenter og Borgerservice. Social- og Seniorudvalget Drejebog for borgerinddragelse 28. februar 2008 dok.nr. 13394/08 1. Indledning Social- og Seniorudvalgets område omfatter: sociale pensioner, økonomiske ydelser, ældreplejen,

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Uanmeldt tilsyn Nældebjerg Plejecenter

Tilsynsrapport 2009. Uanmeldt tilsyn Nældebjerg Plejecenter Tilsynsrapport 2009 Uanmeldt tilsyn Uanmeldt tilsyn 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Lovgrundlag... 3 1.3. Læsevejledning... 3 1.4. Grundlag for tilsynet... 4 2. Metode...

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en kommune. Vedr.: Sønderborg Kommmunes tilsyn med plejecentre.

Statsforvaltningens brev til en kommune. Vedr.: Sønderborg Kommmunes tilsyn med plejecentre. Statsforvaltningens brev til en kommune. Vedr.: Sønderborg Kommmunes tilsyn med plejecentre. På grund af en omtale i pressen den 18. juni 2009, har statsforvaltningen rejst en sag om Sønderborg Kommunes

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

Plejeboliger. Allerød Kommune

Plejeboliger. Allerød Kommune Januar 2016 Allerød Kommune Plejeboliger Allerød Kommune Ifølge lovgivningen kan borgere i Allerød søge plejebolig i såvel Allerød Kommune som i andre kommuner. Borgere fra andre kommuner kan ligeledes

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i J. nr.: 4-17-236/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Allerød Kommune 2009 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, Blok D-E 2400 København NV Tlf. 72 22 74 50 Fax 72 22 74 20

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

SOCIALUDVALG Side: - 1 - UDVIDELSESBLOKKE Oprettet: 21.06.2007 Rev.:

SOCIALUDVALG Side: - 1 - UDVIDELSESBLOKKE Oprettet: 21.06.2007 Rev.: SOCIALUDVALG Side: - 1 - Politikområde 1: Ældreområdet 1.000 kr. 2008 2009 2010 2011 1. Bad 2 x ugentligt 1.976 1.976 1.976 1.976 2. Tilsyn hjemmepl. 250 250 250 250 3. Nattevagter Gudbjerg og Ådalen 1.350

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen skal planlægge

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Ældrerådets medlemmer. 2. Arbejdsgrupper under Ældrerådet. 3. Ældrerådets opgaver/funktioner jfr. lovgivning/vejledning. 4. Ældrerådets visioner. 5.

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Plejebolig. Kvalitetsstandard

Plejebolig. Kvalitetsstandard Plejebolig Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for plejebolig Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om plejebolig. Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau,

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Redegørelse vedrørende sager om magtanvendelse i Ældreområdet 2014.

Redegørelse vedrørende sager om magtanvendelse i Ældreområdet 2014. Redegørelse vedrørende sager om i Ældreområdet 2014. Indledning Social- og Sundhedsudvalget orienteres en gang årligt om antal sager vedrørende indenfor Ældreområdet. Ældre Bevillingsenheden Tlf. 46 11

Læs mere

august 2010 Plejecentre Rudkøbing Stigtebo Tullebølle Danahus Lindelse Humble + betyder, at der er krav til ændringer Kommentarer vedrørende krav

august 2010 Plejecentre Rudkøbing Stigtebo Tullebølle Danahus Lindelse Humble + betyder, at der er krav til ændringer Kommentarer vedrørende krav Embedslægetilsyn 2010 En samlet oversigt over alle plejecentrenes afvigelser fra gældende regler på sundhedsområdet, der giver anledning til følgende krav: august 2010 Plejecentre Rudkøbing Stigtebo Tullebølle

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013. Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter

Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013. Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013 Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter Data vedrørende plejecentret ses på Kolding Kommunes hjemmeside

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009

BØRN OG UNGE Notat November 2009. Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 BØRN OG UNGE Notat November 2009 Samlet resultat for sprogvurdering af 3-årige i 2009 I Furesø Kommune tilbydes alle forældre til 3-årige en sprogvurdering af deres barn. Tilbuddet om sprogvurdering gives

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 127 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget Lukket samråd

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 28 Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 9.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg samt Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 18. juni 2014 Videreførelse af Hjerneskadeteam 1. Resume Etablering og udviklingen af Hjerneskadeteamet

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 18. september 2012 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Afbud: Charlotte Brangstrup (UP) (Formand),

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn på Bostedet Skovstjernen den 9. december 2011. Januar 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Praktisk hjælp til indkøb

Praktisk hjælp til indkøb Praktisk hjælp til indkøb Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer Notat Emne: Til: Kopi: til: Sundhed og Omsorgs serviceniveau/kvalitetsstandarder 2014 Byrådet Aarhus Kommune Sundhed Sundhed og Omsorg Den 13. august 2014 Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.

Den 12. januar 2015. Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Den 12. januar 2015 Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde i dag den 12. 01.2015 behandlet pkt. 134 Nattevagter på Plejecentrene, som

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 15.12.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogbaseret tilsyn med Jobhuset 3 Selmersbos omdannelse, 1. opfølgning 5 Status

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Bakkely

Uanmeldt kommunalt tilsyn. Bakkely Uanmeldt kommunalt tilsyn Bakkely 2. december 2008 1 INDHOLDSFORTEGNELSE side 1. Indledning 3 1.1 formål med det uanmeldte besøg 3 1.2 tilsynets fremgangsmåde 3 2. Interview med 2 beboere 4 3. Interview

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3010 Jour. nr.: Ref.: HC-GV

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde. tirsdag den 15. august 2006 kl. 16.00

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde. tirsdag den 15. august 2006 kl. 16.00 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 8 Sundheds- og Velfærdsudvalget holder møde tirsdag den 15. august 2006 kl. 16.00 Ældrerådet er inviteret til spisning kl. 19.00 på rådhuset. Mødet foregår på rådhuset i Mødelokale

Læs mere

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Notat Til: Social og Sundhedsudvalget Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Dato: 29.10.2010 Sagsansvarlig: jdalb BPA efter Servicelovens 95 Udmøntningen af 95 blev tidligere kaldt den lille

Læs mere

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage

Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Notat fra forvaltningen om retningslinjer for lukkedage Retningslinjer for antal og placering af lukkedage Med udgangspunkt i Børne- og ungdomsudvalgets beslutning af 17.12.2008 ( http://www.kk.dk/edoc/b%c3%b8rne-

Læs mere

Furesø Kommune Ældreområdet. Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn. Plejecentret Lillevang Lillevænget 1 3520 Farum

Furesø Kommune Ældreområdet. Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn. Plejecentret Lillevang Lillevænget 1 3520 Farum Furesø Kommune Ældreområdet Notat fra kommunalt anmeldte tilsyn Plejecentret Lillevang Lillevænget 1 3520 Farum Tilsynsbesøg den 9. og 16. maj 2011 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund, mål og metode for

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Virklund Plejecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 20. juni 2011 fra kl. 13.30

Uanmeldt tilsyn på Virklund Plejecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 20. juni 2011 fra kl. 13.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Virklund Plejecenter, Silkeborg Kommune Mandag den 20. juni 2011 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Virklund Plejecenter.

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden 1 REGION HOVEDSTADEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 17. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Frederikssund

Læs mere

Tønder Kommune- Pleje og omsorg Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Plejecenter Leos Leos Alle 4 6270 Tønder

Tønder Kommune- Pleje og omsorg Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Plejecenter Leos Leos Alle 4 6270 Tønder INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tønder Kommune- Pleje og omsorg Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn Plejecenter Leos Leos Alle 4 6270 Tønder T December 2012 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 Formål... 2 2 Metode...

Læs mere

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden Måltider der forebygger og rehabilitere Vibeke Høy Worm Voksenenheden Det handler om Uden mad og drikke duer helten ikke heller ikke når man bliver ældre Baggrund for projekt God mad - godt liv Regeringen

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole

Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Bilag 59 Fremtidens Fritidstilbud ved Lykkebo Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune. Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 10.00

Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune. Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 10.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Fredericia Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ulleruphus. Generelt er

Læs mere

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende:ole Agergaard Olsen Mødet hævet kl.:15.20 Indkaldte: kl. 13.15 Sanja Grcic, Struer Østre

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016. Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn

SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016. Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn NOTAT SUOC - Team Udvikling 11.marts 2016 Endelig version Bilag til politisk sag ÆSU maj 2016 Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn Henriksdal Plejecenter 14. september 2015 Sag nr. 14/33092 Dok.nr.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-8216 Fremsat den 11. marts 2009 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag til Lov

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen fremlægger den årlige redegørelse for den samlede tilsynsindsats på sundheds- og omsorgsområdet i 2014.

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen fremlægger den årlige redegørelse for den samlede tilsynsindsats på sundheds- og omsorgsområdet i 2014. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng INDSTILLING 25-09-2015 Indstilling vedr. Tilsynsredegørelse 2014 Tilsynsredegørelse 2014 (2015-0163916) Sundheds-

Læs mere

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge

Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Analyse marts 2010 09/67371 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud jævnfør Lov om Dagtilbud for Børn og Unge Holbæk Kommune foretager pædagogisk tilsyn med de kommunale børnehuse og private pasningstilbud.

Læs mere

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 Punkt 6. Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 2014-004209 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at budgetoverslagsårene i det vedtagne korrigeret budget 2015-2018 (drift og anlæg) som udgangspunkt

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Indhold Formål:...2 Organisatorisk forankring:...2 Projektstyring:...2 Økonomi...2 Særlige afsatte puljemidler...2 Eksterne aktiviteter:...3

Læs mere

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud

Børn og Unge sekretariatet 2013. Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Børn og Unge sekretariatet 2013 Holbæk Kommunes tilsyn med dagtilbud Formål med tilsyn: Baggrund for tilsyn med dagtilbud Holbæk Kommune har pligt til at sikre, at dagtilbuddene lever op til lovgivningen

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018 Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. sundheds-it og elektronisk kommunikation Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Der blev ved tilsynene foretaget stikprøver hos ni beboere for at belyse de sundhedsfaglige og sundhedsrelaterede forhold.

Der blev ved tilsynene foretaget stikprøver hos ni beboere for at belyse de sundhedsfaglige og sundhedsrelaterede forhold. Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Herlev Kommune 22. juni 2012 J.nr. 5-2210-52/1 Embedslægerne Hovedstaden Borups Alle 177 2400 København NV Tlf. 72227450 Fax 72227420 E-post info@sst.dk 2011 Dir.

Læs mere

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. september 2007 Århus Kommune Region Syd Sundhed og Omsorg Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Resume

Læs mere

FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE

FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE FAST TILKNYTTEDE LÆGER PÅ PLEJECENTRE Formålet med ordningen har været at undersøge, om en fast tilknyttet læge på et plejecenter kan skabe bedre kvalitet for den ældre. 1 Dokumenteret effekt af ordningen

Læs mere

Kvalitetsstandard for fleksjob

Kvalitetsstandard for fleksjob Kvalitetsstandard for fleksjob Introduktion Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Ud fra en konkret, individuel vurdering kan Greve Kommune tilbyde fleksjob til borgere,

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen)

Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) DAGSORDEN Onsdag den 17. november 2010 Kl. 15.30 Herlev Hospital, Mødelokale 53 K1 (3. sal i ambulatoriet ved skadestuen) Medlemmer: Flemming Pless (formand) Abbas Razvi Lene Kaspersen Lise Rask Per Roswall

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 Punkt 4. Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 2015-049372 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreninger m.v., der har ansøgt om økonomisk støtte

Læs mere

1 of 6. Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Godkendt af byrådet d.

1 of 6. Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Godkendt af byrådet d. Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg Godkendt af byrådet d. 1 of 6 2 of 6 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikre vi igennem - En

Læs mere

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik

Kalundborg kommune september 2008. Ældrepolitik Kalundborg kommune september 2008 Ældrepolitik Ældrepolitik i Kalundborg Kommune Introduktion Kalundborg Kommunes skal være et godt sted at bo gennem hele livet. Den vision danner udgangspunkt for kommunens

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Nord den 24. september 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Herlev Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Herlev Bygade 90 2730 Herlev. ssf@herlev.dk

Herlev Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Herlev Bygade 90 2730 Herlev. ssf@herlev.dk Herlev Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Herlev Bygade 90 2730 Herlev ssf@herlev.dk j.nr. 4-17-252/1/VIBR Vedr.: Embedslægeinstitutionens tilsyn med plejeboligenheder i 2006. Embedslægeinstitutionen

Læs mere

Frivillighedspolitik for Assens Kommune

Frivillighedspolitik for Assens Kommune Frivillighedspolitik for Assens Kommune Indledning... 3 Lovgrundlag... 3 Definition på frivilligt socialt arbejde... 3 Målgrupper i det frivillige sociale arbejde... 4 Eksempler på frivillighedsarbejde:...

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Omfatter både borgere i eget hjem og på plejecenter. Gælder for både kommunal og privat leverandør. Kvalitetstandarden omfatter

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune (Omfatter borgere i eget hjem og på plejecenter og gælder for kommunal og privat leverandør) Kvalitetstandarden omfatter Personlig

Læs mere

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.08.2009 kl. 16:30 Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 150. Sager og skrivelser til

Læs mere

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009 Referat fra mødet den kl. 16.00. Mødet starter med besøg hos Hanstholm Idrætsforening, fodboldafdelingen, derefter holdes mødet i den gamle Byrådssal i hallen. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen,

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Bilag 1 - Udkast til revideret skolepolitik, forår 2014 Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil (stadig) videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor

Læs mere

Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser (Praktikcentre og hurtigere optagelse til skolepraktik m.v.)

Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser (Praktikcentre og hurtigere optagelse til skolepraktik m.v.) Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 80 Bilag 5 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser (Praktikcentre og hurtigere optagelse

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere