aktiviteter efterår 2015 Jylland & Fyn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "aktiviteter efterår 2015 Jylland & Fyn"

Transkript

1 aktiviteter efterår 2015 Jylland & Fyn

2

3 Velkommen til et spændende efterår i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange, spændende aktiviteter, som ABF udbyder i efteråret Med omkring 70 skræddersyede betalingskurser til yderst fordelagtige priser og gratis medlemsarrangementer er der lidt for enhver. Vi kommer som altid vidt omkring, både geografisk og emnemæssigt. Vi tilbyder i år også et helt nyt kursus: Dødsbo. Her får du vigtig viden med hjem om de problemstillinger og løsningsmuligheder, der er tilknyttet dødsboer i andelsboligforeninger. Et af efterårets højdepunkter er vores altid velbesøgte Andelsboligdag. I oktober og november kommer vi forbi Kolding, København og Aarhus. Andelsboligdagen afholdes som altid på en lørdag, hvor eksperter vil lægge op til en spændende debat om aktuelle emner og problemstillinger. På de næste sider finder du beskrivelser af de mange kurser og arrangementer, som vi udbyder i dit område henover efteråret. På hvor du også kan tilmelde dig, finder du uddybende beskrivelser af aktiviteterne. Vi glæder os til at se dig.

4 August Forebyg indbrud Sted: Broby Dato: Tid: Kl Hør en repræsentant fra det lokale politi fortælle om, hvordan du som beboer og hvordan I som forening kan forebygge indbrud ved at have bedre låse, og via nabohjælp og overvågning. Brug lejligheden til også at få en snak med andre andelshavere. September Kredsgeneralforsamling 2015 Sted: Aarhus Dato: I september afholder ABF generalforsamlinger i 11 kredse. Vi beretter om årets gang og om de tiltag, som ABF har fokus på frem til 2019 tiltag der vil komme dig til gode. Tilmeld dig og få indflydelse på, hvem der skal repræsentere dig lokalt. Kredsgeneralforsamling 2015 Sted: Aalborg Dato: I september afholder ABF generalforsamlinger i 11 kredse. Vi beretter om årets gang og om de tiltag, som ABF har fokus på frem til 2019 tiltag der vil komme dig til gode. Tilmeld dig og få indflydelse på, hvem der skal repræsentere dig lokalt. Kredsgeneralforsamling 2015 Sted: Holstebro Dato: I september afholder ABF generalforsamlinger i 11 kredse. Vi beretter om årets gang og om de tiltag, som ABF har fokus på frem til 2019 tiltag der vil komme dig til gode. Tilmeld dig og få indflydelse på, hvem der skal repræsentere dig lokalt.

5 September Kredsgeneralforsamling 2015 I september afholder ABF generalforsamlinger i 11 kredse. Vi beretter om årets gang og om de tiltag, som ABF har fokus på frem til 2019 tiltag der vil komme dig til gode. Tilmeld dig og få indflydelse på, hvem der skal repræsentere dig lokalt. Sted: Odense Dato: Kredsgeneralforsamling 2015 I september afholder ABF generalforsamlinger i 11 kredse. Vi beretter om årets gang og om de tiltag, som ABF har fokus på frem til 2019 tiltag der vil komme dig til gode. Tilmeld dig og få indflydelse på, hvem der skal repræsentere dig lokalt. Sted: Vejen Dato: Bestyrelsesarbejde KURSUS Kurset giver en introduktion til bestyrelsens arbejde og rolle i foreningen. På kurset kommer I rundt om emner som ansvar, kompetencer og retningslinjer for, hvordan bestyrelsen kan tackle f.eks. eksklusion og fremleje. Sted: Odense Dato: Tid: Kl Pris: 765 kr. Tips til at sælge din bolig Nogle steder går det stærkt med at sælge andelsboliger, mens det går langsommere eller måske stagnerer i andre dele af landet. Hør om forskellige markedsføringsmetoder og få tips til, hvordan I kan gribe salget an i jeres forening. Sted: Skanderborg Dato: Tid: Kl ERFA-møde om foreningsarbejde Mindre foreninger kan have svært ved at finde andelshavere til bestyrelsesarbejdet, særligt hvis de har en del ældre beboere. Hør om mulighederne for fælles bestyrelser, sammenlægning, selvadministration og meget mere. Sted: Aalborg Dato:

6 Oktober Livet som andelshaver Sted: Haderslev Dato: Tid: Kl Hvad vil det sige at være andelshaver? Hvad betyder det at bo i andelsboligforening? Hvordan kan du få indflydelse på driften af foreningen, og hvad laver bestyrelsen? Hør også om de mange medlemsfordele, som foreningen kan benytte sig af. Altaner Sted: Aarhus Dato: Hør hvad I som forening skal være opmærksomme på, hvis I overvejer at opsætte altaner på ejendommen. En advokat og byggesagkyndig vil give et indblik i de overvejelser og problematikker, som ofte melder sig, når man går i gang med et altanprojekt. Pant og afregning Sted: Middelfart Dato: Tid: Kl KURSUS Kurset er for foreninger, som håndterer salg, primært uden administrator. Underviseren gennemgår bestyrelsens opgaver og roller ved pant og afregning. På kurset bliver der også vist eksempler på, hvordan breve til kreditorer kan skrives. Drift og vedligeholdelse Sted: Aalborg Dato: Tid: Kl KURSUS På kurset gennemgås drifts- og vedligeholdelsesplanen. Vi ser på, hvordan opgaven kan gribes an og hvilke overvejelser I skal gøre jer, når foreningen ønsker at udarbejde en langsigtet plan for renoveringsprojekter, herunder finansiering. Overdragelse Sted: Vejen Dag: Torsdag Dato: Tid: Kl Pris: 765 kr. KURSUS Kurset er en introduktion til overdragelse af en andelsbolig. Her kan I lære om de procedurer, som er en del af overdragelsen. Kurset kommer rundt om gennemgang af boligen med køber og procedurer ved en andelshavers udtræden af foreningen.

7 Oktober Værdi af ABF-medlemskabet ABF - en interesseorganisation, der tager vare på jeres interesser som andelshavere, og åbner for en verden af muligheder! Kom og bliv klogere på de fordele, som jeres medlemskab af ABF giver adgang til. Hør også hvordan vi kan hjælpe jeres forening lokalt. Sted: Vejen Dato: Tid: Kl Drift og vedligeholdelse KURSUS På kurset gennemgås drifts- og vedligeholdelsesplanen. Vi ser på, hvordan opgaven kan gribes an og hvilke overvejelser I skal gøre jer, når foreningen ønsker at udarbejde en langsigtet plan for renoveringsprojekter, herunder finansiering. Sted: Middelfart Dato: Tid: Kl Forbedringer og løsøre KURSUS Kurset går i dybden med regler i forbindelse med vurdering af individuelle forbedringer og løsøre ved overdragelse af en andelsbolig. På kurset får I også råd og vejledning om, hvordan bestyrelsen prisfastsætter tilpasset inventar. Sted: Rønde Dato: Pris:385 kr. Andelsboligdag Andelsboligdag - En eftermiddag i andelsboligens tegn. Vi sætter fokus på det, som rører sig på andelsboligområdet, og en række eksperter vil orientere om de mest aktuelle emner og problematikker. Andelsboligdag afholdes i Kolding, København og Aarhus. Sted: Kolding Dato: Tid: Kl Dødsboer KURSUS Når en andelshaver afgår ved døden opstår en række praktiske opgaver, som bestyrelsen skal forholde sig til. Kurset giver vejledning i, hvad bestyrelsen skal være opmærksom på, og hvordan man skal handle og reagere i forbindelse med et dødsfald. Sted: Aalborg Dato:

8 Oktober Forebyg indbrud Sted: Vejen Dato: Hør en repræsentant fra det lokale politi fortælle om, hvordan du som beboer og hvordan I som forening kan forebygge indbrud ved at have bedre låse, og via nabohjælp og overvågning. Brug lejligheden til også at få en snak med andre andelshavere. Dødsboer Sted: Herning Dato: Tid: Kl KURSUS Når en andelshaver afgår ved døden opstår en række praktiske opgaver, som bestyrelsen skal forholde sig til. Kurset giver vejledning i, hvad bestyrelsen skal være opmærksom på, og hvordan man skal handle og reagere i forbindelse med et dødsfald. Skyd på specialisterne Sted: Randers Dato: Har du spørgsmål til juristen, den byggesagkyndige eller økonomen? Et ekspertpanel stiller sig til rådighed for at du kan få svar på spørgsmål relateret til driften af jeres forening. November Skyd på specialisterne Sted: Aalborg Dato: Har du spørgsmål til juristen, den byggesagkyndige eller økonomen? Et ekspertpanel stiller sig til rådighed for at du kan få svar på spørgsmål relateret til driften af jeres forening. Tips til at sælge din bolig Sted: Odense Dag: Torsdag Dato: Nogle steder går det stærkt med at sælge andelsboliger, mens det går langsommere eller måske stagnerer i andre dele af landet. Hør om forskellige markedsføringsmetoder og få tips til, hvordan I kan gribe salget an i jeres forening.

9 November Forebyg indbrud Hør en repræsentant fra det lokale politi fortælle om, hvordan du som beboer og hvordan I som forening kan forebygge indbrud ved at have bedre låse, og via nabohjælp og overvågning. Brug lejligheden til også at få en snak med andre andelshavere. Sted: Herning Dag: Torsdag Dato: Andelsboligdag Andelsboligdag - En eftermiddag i andelsboligens tegn. Vi sætter fokus på det, som rører sig på andelsboligområdet, og en række eksperter vil orientere om de mest aktuelle emner og problematikker. Andelsboligdag afholdes i Kolding, København og Aarhus. Sted: Aarhus Dato: Tid: Kl Forebyg indbrud Hør en repræsentant fra det lokale politi fortælle om, hvordan du som beboer og hvordan I som forening kan forebygge indbrud ved at have bedre låse, og via nabohjælp og overvågning. Brug lejligheden til også at få en snak med andre andelshavere. Sted: Rødekro Dato: ERFA-møde om foreningsarbejde Mindre foreninger kan have svært ved at finde andelshavere til bestyrelsesarbejdet, særligt hvis de har en del ældre beboere. Hør om mulighederne for fælles bestyrelser, sammenlægning, selvadministration og meget mere. Sted: Horsens Dato: Drift og vedligeholdelse KURSUS På kurset gennemgås drifts- og vedligeholdelsesplanen. Vi ser på, hvordan opgaven kan gribes an og hvilke overvejelser I skal gøre jer, når foreningen ønsker at udarbejde en langsigtet plan for renoveringsprojekter, herunder finansiering. Sted: Herning Dato: km eftersyn WEEKENDKURSUS Kurset tager udgangspunkt i den enkelte forenings vedtægter og procedurer, hvilket sikrer kursisterne det optimale udbytte. Foreningen indsender på forhånd kopi af vedtægter, husorden, overdragelsesprocedure, årsrapport, årsopgørelse fra kreditforeningsinstituttet og eventuelt andre dokumenter som f.eks. foreningens driftsplan. Sted: Middelfart + søndag Dato: Tid: Kl søn. Kl Pris: 2800 kr.

10 November Dagligdagen som andelshaver Sted: Give Dato: Tid: Kl Tilbring aftenen sammen med andre andelshavere og få indblik i, hvordan de håndterer hverdagens udfordringer med at drive deres andelsboligforening - måske er det erfaringer, som I kan bruge i netop jeres forening? Forebyg indbrud Sted: Odense Dato: Hvordan forebygger du bedst indbrud, hærværk og overfald? Hør det lokale politi fortælle om det og få nogle gode råd med hjem. Er du til Japan, blomster og planter, så afslut dagen med en tur rundt i De Japanske Haver. Bestyrelsesarbejde Sted: Horsens Dato: Tid: Kl Pris: 765 Kr. KURSUS Kurset giver en introduktion til bestyrelsens arbejde og rolle i foreningen. På kurset kommer I rundt om emner som ansvar, kompetencer og retningslinjer for, hvordan bestyrelsen kan tackle f.eks. eksklusion og fremleje. Erfaringsudveksling Sted: Hobro Dato: Få en uformel snak om de problemer og udfordringer, som I møder i den daglige drift af jeres forening. Det er en oplagt mulighed for at udveksle erfaringer og måske etablere netværk sammen med andre foreninger. Skyd på juristen Sted: Rødekro Dato: Brug denne unikke lejlighed til at skyde på en af ABF s jurister fra medlemsrådgivningen, Jacob Vilhelmsen, og få svar på alt mellem himmel og jord inden for andelsboligområdet. Benyt også lejligheden til at møde andre andelshavere og udveksle erfaringer.

11 November Pant og afregning KURSUS Kurset er for foreninger, som håndterer salg, primært uden administrator. Underviseren gennemgår bestyrelsens opgaver og roller ved pant og afregning. På kurset bliver der også vist eksempler på, hvordan breve til kreditorer kan skrives. Sted: Randers Dato: Overdragelse KURSUS Kurset er en introduktion til overdragelse af en andelsbolig. Her kan I lære om de procedurer, som er en del af overdragelsen. Kurset kommer rundt om gennemgang af boligen med køber og procedurer ved en andelshavers udtræden af foreningen. Sted: Aalborg Dato: Tid: Kl Pris: 765 kr. Budget og årsrapport KURSUS Kurset giver en viden om betydningen af de forskellige poster i en andelsboligforenings årsrapport. Underviseren fokuserer også på, hvordan bestyrelsen kan administrere det daglige bogholderi og den årlige budgetlægning og regnskabsaflæggelse. Sted: Rødekro Dato: Tid: Kl Pris: 765 kr. December Livet som andelshaver Hvad vil det sige at være andelshaver? Hvad betyder det at bo i andelsboligforening? Hvordan kan du få indflydelse på driften af foreningen, og hvad laver bestyrelsen? Hør også om de mange medlemsfordele, som foreningen kan benytte sig af. Sted: Løgumkloster Dato: Tid: Kl

12 ABF s kurser og arrangementer ABF s kurser ABF s kurser er et tilbud til alle ABF s medlemsforeninger. Typisk er der tale om kurser om økonomiske, tekniske eller juridiske emner i forhold til andelsboligforeningens drift, men ABF afholder også kurser i eksempelvis kommunikation, konflikthåndtering og brug af værdiværktøjer. På kurserne går vi i dybden med et emne. Ideen er, at medlemsforeninger for relativt få penge kan få kvalificeret undervisning, der understøtter foreningens daglige drift og bestyrelsesarbejde. Underviserne er erfarne undervisere og eksperter på andelsboligområdet. Janni Skovmand er sekretariatets kontaktperson vedrørende kurser. ABF s arrangementer ABF s arrangementer er gratis aktiviteter og typisk kun for medlemsforeninger. Arrangementerne spænder vidt, og kan både være faglige arrangementer om et specifikt emne, netværksaktiviteter eller erfaringsmøder. Det er enten ABF s sekretariat eller kredse, som planlægger de gratis arrangementer. Anja Blunch er sekretariatets kontaktperson vedrørende arrangementer. Tilmelding Du kan tilmelde dig og læse mere om kurser og arrangementer på abf-rep.dk. Tilmelding er nødvendig, og skal ske senest én uge før, aktiviteten afholdes. Al korrespondance vedrørende kurser og arrangementer sendes til foreningens formand eller kontaktperson. Åbningstider: Sekretariatet: Mandag fredag: kl Medlemsrådgivning: Mandag fredag: kl Følg os på: facebook.com/abf.rep.dk linkedin.com/company/abf twitter.com/abf_nyheder Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation Vester Farimagsgade 1, 8. sal 1606 København V abf@abf-rep.dk

Sjælland & Bornholm aktiviteter efterår 2015

Sjælland & Bornholm aktiviteter efterår 2015 Sjælland & Bornholm aktiviteter efterår 2015 Velkommen til et spændende efterår i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange, spændende aktiviteter, som ABF udbyder i efteråret 2015. Med

Læs mere

aktiviteter forår 2016 Fyn

aktiviteter forår 2016 Fyn aktiviteter forår 2016 Fyn Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder i Kreds

Læs mere

aktiviteter efterår 2016 Fyn & Sydjylland

aktiviteter efterår 2016 Fyn & Sydjylland aktiviteter efterår 2016 Fyn & Sydjylland Velkommen til et nyt, spændende efterår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF

Læs mere

aktiviteter forår 2016 Sydjylland

aktiviteter forår 2016 Sydjylland aktiviteter forår 2016 Sydjylland Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder i

Læs mere

2015-2016. kursusprogram. www.abf-rep.dk

2015-2016. kursusprogram. www.abf-rep.dk 2015-2016 kursusprogram 13 BYGGERI Byggearbejder i andelsboligforeningen København 11.02.16 kl. 17-20 Esbjerg 14.03.16 kl. 19-22 Ekstern advokat Kurset tager udgangspunkt i andelsboligforeningens rolle

Læs mere

Nord-, Vest- og Østjylland

Nord-, Vest- og Østjylland Nord-, Vest- og Østjylland aktiviteter efterår 2016 Velkommen til et nyt, spændende efterår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser,

Læs mere

aktiviteter forår 2016 Sjælland

aktiviteter forår 2016 Sjælland aktiviteter forår 2016 Sjælland Velkommen til et nyt spændende forår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder i Kreds

Læs mere

aktiviteter efterår 2016 Sjælland

aktiviteter efterår 2016 Sjælland aktiviteter efterår 2016 Sjælland Velkommen til et nyt, spændende efterår med arrangementer og kurser i ABF! Du modtager hermed en samlet oversigt over de mange arrangementer og kurser, som ABF tilbyder

Læs mere

Livet som andelshaver. - Fællesskab med rettigheder og pligter

Livet som andelshaver. - Fællesskab med rettigheder og pligter Livet som andelshaver - Fællesskab med rettigheder og pligter Hvad er en privat andelsboligforening? En privat andelsboligforening er en ejendom eller klynge af huse (tæt/lav), hvor du som andelshaver

Læs mere

2012-2013. kursusprogram

2012-2013. kursusprogram 2012-2013 kursusprogram 13 To nye kurser Blandt medlemmerne har der været et stort ønske om at få et kursus, der sætter fokus på foreningens forsikringsbehov, som kan være svært at overskue. at have nye

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland. Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland. Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl Til ABF's medlemsforeninger i kreds Vestsjælland Hotel Strandparken, Kalundborgvej 58, 4300 Holbæk Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland Dato og tid: torsdag den 22. september 2016, kl.

Læs mere

Ad. pkt. 2. Kredsbestyrelsens beretning og oplæg til aktivitetsplan v/lisa Lassen, kredsformand

Ad. pkt. 2. Kredsbestyrelsens beretning og oplæg til aktivitetsplan v/lisa Lassen, kredsformand Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Sydjylland Tirsdag den 21. september 2016, kl. 19:00 Røde-Kro, Hotel og Restaurant, Vestergade 2, 6230 Rødekro Til kredsgeneralforsamlingen var der 38 stemmeberettigede

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland. Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland. Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00 Til ABF's medlemsforeninger i kreds Vestjylland Skive, den 1. oktober 2014 Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestjylland Dato og tid: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00 Sted: Restaurant

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Nordjylland. Dato og tid: Tirsdag den 9. september 2014 kl. 19:00. Ad pkt. 1.

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Nordjylland. Dato og tid: Tirsdag den 9. september 2014 kl. 19:00. Ad pkt. 1. Til ABF's medlemsforeninger i kreds Nordjylland Klarup, den 14. september 2014 Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Nordjylland Dato og tid: Tirsdag den 9. september 2014 kl. 19:00 Sted: AAB Konference,

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Vestsjælland Dato og tidspunkt: Torsdag den 25. september 2014 kl. 19:00 Sted: Hotel Strandparken, Kalundborgvej 58, 4300 Holbæk I kredsgeneralforsamlingen deltog

Læs mere

Derfor bliver flere og flere medlem af ABF

Derfor bliver flere og flere medlem af ABF Derfor bliver flere og flere medlem af ABF Om ABF ABF er interesseorganisation for private andelsboligforeninger og har gennem mere end 40 år varetaget foreningernes interesse og arbejder for at fremme

Læs mere

Derfor bliver flere og flere medlem af ABF

Derfor bliver flere og flere medlem af ABF Derfor bliver flere og flere medlem af ABF Om ABF ABF er interesseorganisation for de danske andelsboligforeninger og har gennem mere end 30 år arbejdet for at forbedre vilkårene for både foreninger og

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

Det vigtige el- og vvs-tjek

Det vigtige el- og vvs-tjek Andelsboliger generelt Disposition: 1. Salg af andelsbolig. 2. Vedligeholdelsespligt 3. Forandringer og ansvar for forandringer 4. ABF s holdning til el- og vvs-tjek 1. Salg af andelsbolig Når en andelsbolig

Læs mere

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER _ 2 _ Indholdsfortegnelse Målgrupper og kursusform... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og

Læs mere

Kursuskatalog 2016. Følg med! Meld dig til DFFs nyhedsbrev på. www.fibromyalgi.dk. DANSK FIBROMYALGI-FORENING Lergravsvej 53 2300 København S

Kursuskatalog 2016. Følg med! Meld dig til DFFs nyhedsbrev på. www.fibromyalgi.dk. DANSK FIBROMYALGI-FORENING Lergravsvej 53 2300 København S Følg med! Meld dig til DFFs nyhedsbrev på www.fibromyalgi.dk Kursuskatalog 2016 DANSK FIBROMYALGI-FORENING Lergravsvej 53 2300 København S Tlf.: 33235560 Mail: dff@fibromyalgi.dk Husk at melde dig til

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Østjylland

Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Østjylland Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Østjylland Dato og tid: mandag den 14. september 2015 kl. 19:00 Sted: Studenterhusfonden, Frederik Nielsens Vej 2-4, 8000 Århus C Til kredsgeneralforsamlingen

Læs mere

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER 2 Indholdsfortegnelse Målgrupper... 4 Døvblindekonsulentordningen... 5 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER _ 2 _ Indholdsfortegnelse Målgrupper... 4 Døvblindekonsulentordningen... 5 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

A/B KASTRUP HAVEBY REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 26. OKTOBER Advokat Henrik Qwist

A/B KASTRUP HAVEBY REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 26. OKTOBER Advokat Henrik Qwist A/B KASTRUP HAVEBY REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 26. OKTOBER 2016 Advokat Henrik Qwist hq@qbadv.dk 28. september 2016 J.nr. 10076 QWIST & BRÆMER ADVOKATPARTNERSELSKAB Rådhuspladsen

Læs mere

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER INDHOLDSFORTEGNELSE Målgrupper... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

NR. 3 SEPTEMBER 2015 NYT MEDLEMSBLAD FOR ANDELSHAVERE ANDELSLIV. Biavler i byen FOKUS. En blandet beboersammensætning TEMA UNG I BESTYRELSEN

NR. 3 SEPTEMBER 2015 NYT MEDLEMSBLAD FOR ANDELSHAVERE ANDELSLIV. Biavler i byen FOKUS. En blandet beboersammensætning TEMA UNG I BESTYRELSEN NR. 3 SEPTEMBER 2015 NYT MEDLEMSBLAD FOR ANDELSHAVERE ANDELSLIV Biavler i byen FOKUS En blandet beboersammensætning TEMA UNG I BESTYRELSEN leder Det visionære andelsboligliv Et centralt ord i disse år

Læs mere

KURSUSKATALOG 2013 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2013 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2013 DØVBLINDEKONSULENTER Indholdsfortegnelse Målgrupper og kursusform... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse... 5 Døvblindhed og kompenserende

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige forår 2013

Kursuskatalog for frivillige forår 2013 Kursuskatalog for frivillige forår 2013 Velkommen til kursusåret 2013! Kære frivillige Som noget nyt er vi i PTU begyndt at udbyde kurser til alle vores frivillige. Det er derfor Husk at os oplyse en glæde

Læs mere

Bestyrelsen for A/B Absalonsgade 24 stiller forslag om ændring af vedtægterne på baggrund af de vedtagne ændringer i ABF s standardvedtægt.

Bestyrelsen for A/B Absalonsgade 24 stiller forslag om ændring af vedtægterne på baggrund af de vedtagne ændringer i ABF s standardvedtægt. Bestyrelsen for A/B Absalonsgade 24 stiller forslag om ændring af vedtægterne på baggrund af de vedtagne ændringer i ABF s standardvedtægt. Følgende ændringer foreslåes til vedtagelse: Vedtægtens 3, stk.

Læs mere

DEN HELT RIGTIGE LØSNING

DEN HELT RIGTIGE LØSNING DEN HELT RIGTIGE LØSNING FULD TILFREDSHED ELLER PENGENE TILBAGE Kontakt os og hør mere ENKLE OG OVERSKUELIGE LØSNINGER TIL ANDELSBOLIGFORENINGER OG EJERFORENINGER OVERBLIK OVER DEN RIGTIGE LØSNING Hos

Læs mere

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig A/B Frederik Opsigelse 3 måneders varsel Ifølge din boligaftale med foreningen er der 3 måneders opsigelse. Denne tid skal

Læs mere

Mit navn er Vagn R. Hansen og jeg er kredsformand for de medlemsforeninger, der hører til Fyn-kredsen.

Mit navn er Vagn R. Hansen og jeg er kredsformand for de medlemsforeninger, der hører til Fyn-kredsen. September 2017 ABF kreds Fyn. Kredsbestyrelsens beretning 2017. Velkommen til Fyn-kredsens årlige generalforsamling. Indledning. Mit navn er Vagn R. Hansen og jeg er kredsformand for de medlemsforeninger,

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling 2014 i kreds Sydsjælland

Referat fra kredsgeneralforsamling 2014 i kreds Sydsjælland Vordingborg d. 16. september 2014 Referat fra kredsgeneralforsamling 2014 i kreds Sydsjælland Dato og tid: Tirsdag d. 16. september 2014 kl. 16.00. Sted: Hollænderhavens Forsamlingshus, Fuglebakken 3,

Læs mere

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER _ INDHOLDSFORTEGNELSE Målgrupper... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018

KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018 KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018 Mobilselvskab 87% NU! Kalb Kurser Sted: Åvedvej 7,1.sal, Løgumkloster 30 min Kalb Kurser Sted: Åvedvej 7,1.sal, Løgumkloster De sociale medier er her, der og alle vegne. De

Læs mere

Døvblindekonsulenternes Kursuskatalog 2018 Midt-Nord

Døvblindekonsulenternes Kursuskatalog 2018 Midt-Nord Døvblindekonsulenternes Kursuskatalog 2018 Midt-Nord KURSUSKATALOG 2017 2 Indholdsfortegnelse Målgrupper... 4 Døvblindekonsulentordningen... 5 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamling 2017 i kreds Østjylland

Referat fra kredsgeneralforsamling 2017 i kreds Østjylland Referat fra kredsgeneralforsamling 2017 i kreds Østjylland Mandag den 18. september kl. 19.00 Studenterhusfonden, Frederik Nielsensvej 2-4, 8000 Århus C. Til kredsgeneralforsamlingen var der fremmødt 66

Læs mere

Iværksætterkursus. Download forretningsplan og budgetplaner Som forberedelse til kurset kan du downloade skabeloner til forretningsplan og budgetter.

Iværksætterkursus. Download forretningsplan og budgetplaner Som forberedelse til kurset kan du downloade skabeloner til forretningsplan og budgetter. Iværksætterkursus Formål Formålet med kursusrækken er at give dig og din nystartede virksomhed det bedst mulige fundament fra starten. Du lærer at navigere uden om faldgruber samtidig med, at du får et

Læs mere

Kommenteret vedtægtsgennemgang, A/B Ved Engen

Kommenteret vedtægtsgennemgang, A/B Ved Engen 11. februar 2016 Kommenteret vedtægtsgennemgang, A/B Ved Engen Nedenfor anføres ABF s kommentarer til foreningens nuværende vedtægter. Først anføres generelle kommentarer og dernæst specifikke kommentarer

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2011 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig, Vi har her samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage på i foråret 2011. Alle kurser er

Læs mere

I alt fremmødte 75 andelshavere repræsenterende 43 foreninger inklusiv 5 fuldmagter.

I alt fremmødte 75 andelshavere repræsenterende 43 foreninger inklusiv 5 fuldmagter. Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Østjylland 2014 Tirsdag den 16. september 2014 kl. 19:00 Studenterhusfonden, Frederik Nielsens Vej 2-4, 8000 Århus C I alt fremmødte 75 andelshavere repræsenterende

Læs mere

Referat fra kredsgeneralforsamlingen tirsdag den 9. september 2014 kl. 19.00, Danhostel Lejrskolevej 4, 3400 Hillerød

Referat fra kredsgeneralforsamlingen tirsdag den 9. september 2014 kl. 19.00, Danhostel Lejrskolevej 4, 3400 Hillerød ABF s kreds Nordsjælland, den 9. september 2014 Referat fra kredsgeneralforsamlingen tirsdag den 9. september 2014 kl. 19.00, Danhostel Lejrskolevej 4, 3400 Hillerød Antal fremmødte foreninger: 11, som

Læs mere

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2017

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2017 KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2017 INDHOLD Efterårets tilbud 2017...3 Ny i afdelingsbestyrelsen...4 Fra konflikt til dialog - del 1 Adfærd i konfliktsituationer...5 Jura

Læs mere

nr. 3 SEPTEMBER 2012 nyt Kom an Urimelige Kommunikation i andelsboligforeningen

nr. 3 SEPTEMBER 2012 nyt Kom an Urimelige Kommunikation i andelsboligforeningen nr. 3 SEPTEMBER 2012 nyt magasinet for andelshavere ANDELSLIV Kom an Skybrud FOKUS Urimelige REGLER FOR BOLIGYDELSE TEMA Kommunikation i andelsboligforeningen 1 leder Boligydelse en ommer! "ABF forudser,

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

Andelsboligens kendetegn

Andelsboligens kendetegn Andelsboligens kendetegn I Danmark er der fire 'store' boligformer: Andelsbolig Ejerbolig Almen bolig Privat udlejning Andelsboligen udgør godt 7 % af det samlede boligmarked og findes i hele landet, men

Læs mere

Direkte telefonnummer 33 177 450 København, den 7. marts 2012 J.nr.: «Ejd_ejdnr»-«Lej_lejemålsnr»-«Beb_beboernr»

Direkte telefonnummer 33 177 450 København, den 7. marts 2012 J.nr.: «Ejd_ejdnr»-«Lej_lejemålsnr»-«Beb_beboernr» PETER EGEMAR Advokat L CLAUS CLAUSEN Advokat L Nørregade 7 A, 2. tv. Postboks 2206 1018 København K Telefon 33 32 83 66 «Beb_opkræv_navn_1» «Beb_opkræv_navn_2» «Beb_opkræv_adresse_1» «Beb_opkræv_adresse_2»

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Torpehaven 1 Tirsdag den 5. december 2017 kl

Referat fra bestyrelsesmøde i Torpehaven 1 Tirsdag den 5. december 2017 kl Referat fra bestyrelsesmøde i Torpehaven 1 Tirsdag den 5. december 2017 kl. 19.00 22.00 Tilstede: Birgit Kristensen (nr. 54), Birgitte E. Mathiesen (nr. 62), Henning Christoffersen (nr. 66), Lene Møller

Læs mere

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00

Referat: Ekstraordinær generalforsamling. Torsdag d. 6/11 2014 kl. 19.00 Andelsboligforeningen Christiansgaarden Christian X s Allé 26-54 & 56 2800 Kongens Lyngby Kontor: 38 Kælderen Telefon: 45 93 09 18 E-mail: info@christiansgaarden.dk 17. november 2014 TIL ANDELSHAVERNE

Læs mere

Målgrupper Døvblindekonsulentordningen Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Målgrupper Døvblindekonsulentordningen Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse... Døvblindekonsulenternes Kursuskatalog 2017 _ KURSUSKATALOG 2017 2 _ Indholdsfortegnelse Målgrupper... 4 Døvblindekonsulentordningen... 5 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig

Læs mere

Når du vil sælge din andelsbolig

Når du vil sælge din andelsbolig Når du vil sælge din andelsbolig Her finder du en kronologisk gennemgang af processen for salg af din andelsbolig samt forhåbentlig svar på de mest almindelige spørgsmål i den forbindelse. Du kan bruge

Læs mere

Fra lejebolig til andelsbolig. - gode råd ved stiftelse af en andelsboligforening

Fra lejebolig til andelsbolig. - gode råd ved stiftelse af en andelsboligforening Fra lejebolig til andelsbolig - gode råd ved stiftelse af en andelsboligforening Hvad er en privat andelsboligforening? En privat andelsboligforening er en forening, som har til formål at eje og drive

Læs mere

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN OPDATERET 09.12.14 FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN Bornholms Regionskommune står for Folkemødets praktiske rammer. Men det politiske indhold selve festivalens substans bliver leveret af partier, organisationer,

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

Generalforsamling den 23. april 2014

Generalforsamling den 23. april 2014 Generalforsamling den 23. april 2014 Indkaldelse til generalforsamling 2014 side 2 Forside til forslag plus forslag generalforsamlingen april 2014 side 3-7 Bestyrelsens beretning på generalforsamlingen

Læs mere

Holdet består af 5-7 deltagere, så du får rig mulighed for at stille spørgsmål, og vi fokuserer på det, som du har brug for at dykke ned i.

Holdet består af 5-7 deltagere, så du får rig mulighed for at stille spørgsmål, og vi fokuserer på det, som du har brug for at dykke ned i. Facebook, del 1 - Teknik og funktioner på Facebook og Instagram Har du oprettet en virksomhedsside på Facebook, men mangler du overblik over, hvilke muligheder det sociale medie egentlig rummer? Og vil

Læs mere

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2018

KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2018 KURSUSTILBUD - FOR MEDLEMMER AF AFDELINGSBESTYRELSEN EFTERÅR 2018 Hjemmeside, Facebook og ALRUM Du kan løbende komme med idéer til de forskellige medier. Send en historie, et godt billede eller ring og

Læs mere

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik

Når du flytter. Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig. A/B Frederik Hvad skal du være opmærksom på, når du sælger og flytter ud af din andelsbolig A/B Frederik Opsigelse 3 måneders varsel Ifølge din boligaftale med foreningen er der 3 måneders opsigelse. Denne tid skal

Læs mere

Vi tilbyder igen i år tilkøbskurser, som afdelingen kan købe hos BO-VEST. Læs mere om dette sidst i kataloget.

Vi tilbyder igen i år tilkøbskurser, som afdelingen kan købe hos BO-VEST. Læs mere om dette sidst i kataloget. Kursuskatalog 2016-2017 Velkommen til kurser i 2016-2017 BO-VESTs kursusudvalg ønsker, at alle medlemmer af afdelingsbestyrelserne er klædt godt på til de opgaver, der skal løses, og byder hermed velkommen

Læs mere

VELKOMMEN - til bisidderkursus 3. internat.

VELKOMMEN - til bisidderkursus 3. internat. VELKOMMEN - til bisidderkursus 3. internat. Bisidder hvornår og hvordan? Program for Bisidderkursus 3. internat 13-14. januar 2012 Fredag den 13.01.12 14.30 15.00 Ankomst og indkvartering med kaffe/ the

Læs mere

Fleksibelworkshopdag kl Hornstrupkursuscenter

Fleksibelworkshopdag kl Hornstrupkursuscenter Fleksibel Fleksibelworkshopdag workshopdag 14. 14.jan. jan.kl.10.00-20.00 kl.10.00-20.00 Hornstrup Hornstrupkursuscenter kursuscentervejle Vejle Program 09.30 10.00 Ankomst & morgenkaffe 10.00 10.15 Fælles

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015

Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015 Kursus- og mødekatalog 2014-2015 Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015 BO-VESTs kursusudvalg ønsker, at alle medlemmer af afdelingsbestyrelserne er klædt godt på til de opgaver, der skal løses,

Læs mere

Forældre Undervisning

Forældre Undervisning Forældre Undervisning På en skole nær dig Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Efterår 2010 Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Hvorfor Forældreundervisning? Oplever du også at det

Læs mere

Kurser for frivillige

Kurser for frivillige Kurser for frivillige afholdt i og uden for Mødrehjælpen Forord... 3 Kurser for frivillige i bestyrelser... 3... 3 Ret og pligt for nye bestyrelsesmedlemmer... 3 Introduktion for nye kasserere... 4 Kurser

Læs mere

Webinar Sidste nyt i DataLøn oktober Cecilie Bruun

Webinar Sidste nyt i DataLøn oktober Cecilie Bruun Webinar Sidste nyt i DataLøn oktober 2018 Cecilie Bruun Dagens agenda Nyheder i DataLøn Vigtigt for dig i denne periode ATP samlet betaling Afleveringsfrister i oktober Oprettelse af brugere Afmelding

Læs mere

Når boligen skal sælges - mægler eller selvsalg? Kendskabskampagne for nye købere NYT TEMA ANDELSLIV MESSE MEDLEMSBLAD FOR ANDELSHAVERE

Når boligen skal sælges - mægler eller selvsalg? Kendskabskampagne for nye købere NYT TEMA ANDELSLIV MESSE MEDLEMSBLAD FOR ANDELSHAVERE NR. 3 SEPTEMBER 2014 NYT MEDLEMSBLAD FOR ANDELSHAVERE TEMA Når boligen skal sælges - mægler eller selvsalg? ANDELSLIV Kendskabskampagne for nye købere MESSE DELTAG I FREMTIDENS ANDELSBOLIG 2014 leder Mægler

Læs mere

Kan man arve retten til at købe et andelsbevis?

Kan man arve retten til at købe et andelsbevis? - 1 Kan man arve retten til at købe et andelsbevis? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Spørgsmål Da der tidligere under Spørg om penge har været bragt spørgsmål og svar om arv, tillader jeg

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Torpehaven 1 tirsdag den 7. november 2017 kl

Referat fra bestyrelsesmøde Torpehaven 1 tirsdag den 7. november 2017 kl Referat fra bestyrelsesmøde Torpehaven 1 tirsdag den 7. november 2017 kl. 19.00 Mødested: Henning Christoffersen Tilstede: Lene Møller, Birgitte E. Mathiesen, Birgit Kristensen, Mikael Fossø, Henning Christoffersen

Læs mere

MEDLEMSNYT: 01 2011 Dato: 07. 02. 2011

MEDLEMSNYT: 01 2011 Dato: 07. 02. 2011 MEDLEMSNYT: 01 2011 Dato: 07. 02. 2011 Rabat på Delebussen fortsætter Rabat på Delebussen fortsætter frem til 1. april, så vi håber det gode vejr får den ud at trille rigtig meget. Rabatten betyder, at

Læs mere

IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014

IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014 IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014 1 SKOLER OG UDDANNELSE Nemt på nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på nettet er et tilbud om

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

Bestyrelsesarbejde. På kurset arbejder du med at: Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet. Mød en advokat, en jurist og en økonom

Bestyrelsesarbejde. På kurset arbejder du med at: Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet. Mød en advokat, en jurist og en økonom Bestyrelsesarbejde Bestyrelsesarbejde Bliv et værdiskabende, kompetent og ansvarligt bestyrelsesmedlem Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet Bestyrelsen er virksomhedens øverste ledelse. Derfor er

Læs mere

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019 TT REVISION Kursuskatalog 2018/2019 Kurser/gå-hjem-møder 2018 2018 Mandag den 27. august Persondataforordning slutspurt og første erfaringer Onsdag den 19. september Tirsdag den 25. september Mandag den

Læs mere

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019

TT REVISION. Kursuskatalog 2018/2019 TT REVISION Kursuskatalog 2018/2019 Kurser/gå-hjem-møder 2018 2018 Mandag den 27. august Persondataforordning slutspurt og første erfaringer Onsdag den 19. september Tirsdag den 25. september Tirsdag den

Læs mere

Andelsboligforeningen AMAGERBRO

Andelsboligforeningen AMAGERBRO Referat fra ekstraordinær generalforsamling d. 8. okt. 2013, kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af foreningens opdaterede vedtægter. 1. Valg af dirigent Berit Troest Aggerholm blev

Læs mere

Danske Torpare. Velkommen til Danske Torpares kursus om SAMEJE & FORENINGER

Danske Torpare. Velkommen til Danske Torpares kursus om SAMEJE & FORENINGER Velkommen til s kursus om SAMEJE & FORENINGER HVAD ER PLANEN FOR I AFTEN? - gennemgå reglerne for sameje og foreninger - faldgruber og gode råd - hvad er forskellen mellem et sameje og en forening - hvad

Læs mere

Døvblindekonsulenternes kursuskatalog 2018 Østdanmark

Døvblindekonsulenternes kursuskatalog 2018 Østdanmark Døvblindekonsulenternes kursuskatalog 2018 Østdanmark INDHOLDSFORTEGNELSE Målgrupper... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

K U R S U S T I L B U D 2011

K U R S U S T I L B U D 2011 K U R S U S T I L B U D 2011 fra døvblindekonsulenterne At leve med et alvorligt syns og hørehandicap Indholdsfortegnelse Målgrupper og kursusform... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 For pårørende: At

Læs mere

Fleksibel workshopdag 12. nov. kl Hornstrup kursuscenter Vejle

Fleksibel workshopdag 12. nov. kl Hornstrup kursuscenter Vejle Fleksibel workshopdag 12. nov. kl. 10.00-20.00 Hornstrup kursuscenter Vejle Program 09.30 10.00 Ankomst & morgenkaffe 10.00 10.15 Fælles velkomst, sang osv. 10.15 12.00 Fælles oplæg & gruppesessions 12.00

Læs mere

Udviklingskurser. - for frivillige i fritids- og foreningslivet. Sæson 2014-2015

Udviklingskurser. - for frivillige i fritids- og foreningslivet. Sæson 2014-2015 Udviklingskurser - for frivillige i fritids- og foreningslivet Sæson 2014-2015 Praktisk om udviklingskurserne I samarbejde med DGI Nordsjælland tilbyder Rudersdal Kommune udviklingskurser. Fokus for disse

Læs mere

Dødsboeksperten KURSUS OG ERFADAG:

Dødsboeksperten KURSUS OG ERFADAG: KURSUS OG ERFADAG: Dødsboeksperten Dødsboeksperten er for dig, der arbejder aktivt med dødsbobehandling i hverdagen. Kompetente undervisere og erfarne kolleger vil inspirere dig med grundlæggende viden

Læs mere

KURSUSKATALOG 2018/19

KURSUSKATALOG 2018/19 KURSUSKATALOG 2018/19 September 2018 1 KURSUSKATALOG 2018-19 Kurser efteråret 2018... 3 Persondata (GDPR) 31. oktober 2018 kursus 01/2018... 3 Lejeloven (Brush Up) og nyheder 14. november 2018 kursus 02/2018...

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet 1 Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet 2 3 Red Barnets kurser for frivillige Red Barnet udbyder i 2012 en bred vifte af kurser målrettet de frivillige aktiviteter i Red Barnet. Red Barnets

Læs mere

KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018

KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018 KURSUSOVERSIGT FORÅRET 2018 Mobilselvskab 87% NU! Kalb Kurser Sted: Åvedvej 7,1.sal, Løgumkloster 30 min Kalb Kurser Sted: Åvedvej 7,1.sal, Løgumkloster De sociale medier er her, der og alle vegne. De

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på Nettet Holbæk Kommunes projekt Nemt på Nettet er et tilbud om hjælp til at bruge de digitale løsninger. I denne sæson tilbyder vi udover

Læs mere

Webinar Sidste nyt i DataLøn november Cecilie Bruun

Webinar Sidste nyt i DataLøn november Cecilie Bruun Webinar Sidste nyt i DataLøn november 2018 Cecilie Bruun Dagens agenda Nyheder i DataLøn Vigtigt for dig i denne periode Ændring i afregning af A-skat Tilmelding til statistik Afleveringsfrister i november

Læs mere

Særkøreplan 20. juni - 12. juli 2015

Særkøreplan 20. juni - 12. juli 2015 Særkøreplan Tegnforklaring Hvor intet er anført under køredage, kører toget alle dage. 1 Mandag 1 2 Tirsdag 1 3 Onsdag 1 4 Torsdag 1 5 Fredag 1 6 Lørdag 1 7 Søndag 1 b g i 1 eller nat efter... (for de

Læs mere

Digital Prototyping Forum 2014 Differentiering via innovation. Den 8. oktober 2014 i Horsens Den 9. oktober 2014 i Roskilde

Digital Prototyping Forum 2014 Differentiering via innovation. Den 8. oktober 2014 i Horsens Den 9. oktober 2014 i Roskilde Digital Prototyping Forum 2014 Differentiering via innovation Den 8. oktober 2014 i Horsens Den 9. oktober 2014 i Roskilde Velkommen til Digital Prototyping Forum 2014 - Mød Preben Mejer, Autodesk og eksperterne

Læs mere

KURSUSKATALOG 2013 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2013 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2013 DØVBLINDEKONSULENTER Jagtvej 223,1. 2100 København Ø Fax: 4439 1639 Rugårdsvej 48 5000 Odense C Tlf.: 4439 1200 Fax: 4439 1208 E-mail: odense@cfd.dk Søren Frichs Vej 38L, st. tv 8230

Læs mere

Lær IT. Efterår 2015

Lær IT. Efterår 2015 Lær IT Efterår 2015 IS G RAT ER endig K U RStilmelding nødv r -dog e Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for nybegyndere og dem der trænger til at

Læs mere

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3 KØB AF ANDELSBOLIG Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 128/01 19.06.2015 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

2) Orientering ved formand herunder evaluering af generalforsamlingen og det historiske forløb med udskiftning af vinduer i kiosken Bien.

2) Orientering ved formand herunder evaluering af generalforsamlingen og det historiske forløb med udskiftning af vinduer i kiosken Bien. Bestyrelsesmøde Mødereferat nr. 06/2009 Tid Mandag den 8. juni 2009 kl.: 19:30 Deltagere Camilla Antonsen (CA) Peder Nyborg Madsen (PNM) Anja Larsen (AL) Tommy Kok Annfeldt (TKA) Ole Rosengreen (OR) Torsten

Læs mere

Stiftelse af andelsboligforeninger. - proces, rådgivervalg og faldgruber

Stiftelse af andelsboligforeninger. - proces, rådgivervalg og faldgruber Stiftelse af andelsboligforeninger - proces, rådgivervalg og faldgruber INDHOLD Jeres ejendom er sat til salg side 4 Beboermøde side 8 1 i2 i 3 Forskellen på at være lejer og andelshaver side 5 Lovgivning

Læs mere

EFTERÅR/VINTER kurser

EFTERÅR/VINTER kurser EFTERÅR/VINTER kurser 2015 Nyheder: Digital post - avanceret brug og Sikkerhed Stevns Bibliotekerne Velkommen til endnu en sæson med Internemt! Stevns Kommune - og Stevns Bibliotekerne - byder i efteråret

Læs mere

SAFJORD. (Ç / C-Lv. selshabe. Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 14. maj 2014 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

SAFJORD. (Ç / C-Lv. selshabe. Referat af ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 14. maj 2014 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden selshabe SAFJORD ANDELSSELSKAB M. BA. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra seneste bestyrelsesmøde og underskrift 3. Forretningsorden Endelig udformning af forretningsorden

Læs mere

Derfor bliver flere og flere medlem af ABF

Derfor bliver flere og flere medlem af ABF Derfor bliver flere og flere medlem af ABF Om ABF ABF er interesseorganisation for private andelsboligforeninger og har gennem mere end 40 år varetaget foreningernes interesser. ABF har tre kerneopgaver;

Læs mere