Dagsorden med vedtagelser. Bemærkninger: Jens Ive og Birgit Tystrup deltog i drøftelserne af pkt. 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden med vedtagelser. Bemærkninger: Jens Ive og Birgit Tystrup deltog i drøftelserne af pkt. 2"

Transkript

1 Søllerød Kommune Økonomiudvalget Møde nr.: 7 Dagsorden med vedtagelser Mødested: Mødelokale 3 Mødedato: Tirsdag den 19. august 2003 Mødetidspunkt: Kl Bemærkninger: Jens Ive og Birgit Tystrup deltog i drøftelserne af pkt. 2 Medlemmer: Erik Fabrin (EF), Anne-Marie Wivel (AMW), Erik Mollerup (EM), Knud Schultz (KS), Vibeke Peschardt (VP), Jens Bruhn (JB) og Ann Sofie Orth (ASO) Fraværende: Jens Bruhn. Erik Mollerup mødte kl. 8.15, Knud Schultz mødte kl og deltog ikke i behandlingen af pkt. 1, Ann Sofie Orth mødte kl og deltog ikke i behandlingen af pkt. 1 Fra forvaltningen: Bjarne Pedersen, Carl Steen Berggreen, Henning Bach Christensen, Joachim Bille, Finn Hansen, Jan Weidekamp, Solveig Andreasen, Michael Hjorth, Vibeke Bertelsen og Jesper Djurhuus Fastlagte møder: Tirsdag den 16. september 2003 Tirsdag den 30. september 2003 (budget) Tirsdag den 21. oktober 2003 Tirsdag den 18. november 2003 Tirsdag den 9. december 2003

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 1. Meddelelser behandling af forslag til Søllerød Kommunes budget for 2004 samt budgetoverslag for årene Konsekvenser af lov- og cirkulæreprogrammet for Økonomiudvalgets område Konsekvenser af lov- og cirkulæreprogrammet Beredskab Storkøbenhavns fremtid Forslag til samarbejde mellem beredskaberne i Hørsholm og Søllerød Kommuner Sct. Georg Gårdens Vuggestue. Regnskab 2002 og tillægsbevilling til budget Ungdomsskolen - evt. udvidelse af budgetramme Multibane ved Mariehøj Centret. Anlægsbevilling. Projekt Ansættelse af vejingeniør i Vej og Park Containerhaven - Udvidelse - Anlægsbevilling Renovering af Furesøledningens 3. etape Bortfald af projekt Renovering af vandledninger Anlægsbevilling Varmeplanlægning - Svar på klager fra Energiklagenævnet Mariehøjens omgivelser - Aflæggelse af regnskab A/S Lyngby-Nærum Banen Aktieselskabsudgifter Salg af vejarealet - Hjørnet af Hotelstien og Olesvej Maglemosestien - Civilt søgsmål Hanne og Anders Jungersen m.fl. mod Søllerød Kommune - Højesteretsdom - Advokatsalær Rundforbihallen. Betonrenovering af udvendige betonkonstruktioner.

3 Projekt Regnskab Reprise Teatret. Renovering af biografsal m.v. samt udskiftning af varmeanlæg. proj Regnskab Vuggestuen Grønærten. Ombygning til integreret institution. Proj Regnskab Børneinstitution Mariehøj Centret. Ombygning af tidl. bibliotek til småbørnsgruppe. Proj Regnskab Børneinstitutionen Mariehøj Centret. Oprettelse af 24 nye vuggestuepladser. Proj Regnskab Rådhuset. Udskiftning af kobbertag over rådssalen. Proj Regnskab Søllerød Kommunes Sociale Boligselskab, afd. 5 (Gl. Holte Gade 9-11) - Ansøgning om kommunegaranti Gl. Holte Boligselskab, afd. 1 (Skoleparken 1) - Ansøgning om kommunegaranti Gl. Holte Gade 44 D - Regnskab for salg Forslag til regionplantillæg om deponering af forurenet jord Regulering af rådighedsbeløb til anlægsarbejder Anlægsbevilling til etablering af ligningscentret Tillægsbevillinger til 2003 vedr. udligning, generelle tilskud og kommunal skatteafregning pr. 1/ Oversigter over anlægsudgifter og tillægbevillinger Orientering om Søllerød Kommunes implementering af edag... 46

4 Side: 1 1. Meddelelser ØU j.nr.: a) Skattechefen orienterer om arbejdet med etablering af Ligningscentret ØKONOMIUDVALGET tog skattechefens orientering til efterretning. b) Meddelelser På Kommunalbestyrelsens møde den 18. juni 2003 orienterede Borgmesteren under punktet meddelelser om de erfaringer, der var gjort i Borgerservice den 6. juni 2003, hvor den øvrige del af rådhuset holdt lukket. Der blev i den forbindelse spurgt om, hvor mange personlige henvendelser, der var til Borgersevice. Det kan oplyses at der i alt år 2002 var personlige henvendelser fordelt således: Skat Folkeregister/ sygesikring henvendelser ( gruppe- og lægeskift ) Pension Orlov/ hjælpemidler/ feriekort/ sygesikringsregninger personlige henvendelser personlige personlige henvendelser personlige henvendelser Boligstøtte/ lån til betaling af ejendomsskatter/ henvendelser Børnefamilieydelser/ bidrag personlige Oplysningerne er hentet fra vort nummersystem i borgerservice, hvorfor ekspeditioner ved modtagerskranken ikke er talt med ligesom telefoniske henvendelser ikke registreres løbende. ØKONOMIUDVALGET tog meddelelsen til efterretning.

5 Side: behandling af forslag til Søllerød Kommunes budget for 2004 samt budgetoverslag for årene ØU j.nr.: vbe Der henvises til det tidligere udsendte forslag til Budget- og serviceinformation 2004 samt budgetoverslag Nedenfor er anført en rekapitulation over de samlede ændringsforslag, der foreligger ved 1. behandlingen. Alle beløb er anført i hele kr.: REKAPITULATION OVER ÆNDRINGER TIL MINDREUDGIFT (-) eller MERUDGIFT DET UDSENDTE BUDGETFORSLAG Fra Børneudvalget Fra Socialudvalget Fra Økonomiudvalget Nyt lønskøn fra KL i juli, diverse udvalg, generel lønfremskrivning reduceres med 0,1 % Forhøjelse af lønpulje 0,1% af samlet lønsum Ændring af skatter i alt Ændring af tilskud og udligning Ændringer i alt ved 1. behandling De væsentligste ændringer skyldes dels ajourføring af udskrivningsgrundlag på grund af den seneste statistik for 2002 samt KL s ændrede stigningstakter. Der er i 2004 forudsat statsgaranteret udskrivningsgrundlag. I er der forudsat selvbudgetteret udskrivningsgrundlag. Det forventes, at KL efter fremsættelse af finanslovforslaget primo september reviderer indkomstskønnet på landsplan og i hovedstaden. Når disse skøn foreligger, vil Økonomi og Plan fremlægge reviderede skøn over indkomst og udligning. Et revideret skøn over beholdningen primo 2004 giver en forbedring på 52,8 mio. kr., heraf er 49,6 mio. kr. anlægsforskydninger mellem Hertil kommer tillægsbevillinger i alt 3,2 mio. kr. på Økonomiudvalgets møde den 19. august. Vedrørende budgetudtalelser fra de udtaleberettigede instanser på Børneudvalgets områder, herunder udtalelser fra skolerne, vil disse foreligge til udvalgets møde i september 2003.

6 Side: 3../. Der vedlægges følgende bilag: Bilag 1) Budgetoversigt , hvor ændringer er anført med rødt. Bilag 2) Beholdningsudvikling Bilag 3) Skatteafdelingens foreløbige beregninger af udskrivningsgrundlaget for af 12/8-2003, og tidligere skøn af 3/ Bilag 4) Konsekvenser af nyt skatteskøn og nettovirkning incl. udligning. Bilag 5) Personaleoversigt Bilag 6) Beregning af realvækstramme for serviceudgifter i år Økonomi og Plan vil på mødet give en orientering om det samlede budget. DIREKTIONEN foreslår indstillet, at Økonomiudvalget fremsender det samlede forslag til Budget- og Serviceinformation samt bilag af , som er udsendt inden mødet, til Kommunalbestyrelsens 1. behandling incl. budgetmæssige konsekvenser for Søllerød Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet af , som også er udsendt med dagsordenen. ØKONOMIUDVALGET indstiller direktionens forslag tiltrådt.

7 Side: 4 3. Konsekvenser af lov- og cirkulæreprogrammet for Økonomiudvalgets område ØU j.nr.: BP/KS, SS/MH Der indgår i den årlige aftale mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening om kommunernes økonomi en regulering af bloktilskuddet for ændringer i lovgivningen (Det Udvidede Totalbalanceprincip). Disse ændringer samles i lov- og cirkulæreprogrammet.../. Økonomi og Plan har i samarbejde med Byplan samt Skat og Service i vedlagte bilag af redegjort for konsekvenserne for Økonomiudvalget som fagudvalg af det lov- og cirkulæreprogram, der blev udarbejdet i forbindelse med kommuneaftalen for 2004, og som ligger til grund for beregning af bloktilskuddet og budgetlægningen for 2004 og de følgende år. De økonomiske konsekvenser er gennemgået for de enkelte politikområder og opsummeret. Ændringerne i bloktilskuddet for 2003, som følge af lov- og cirkulæreprogrammet, vil blive medtaget i forbindelse med budgetopfølgningen i november Det foreslås, at notatet og konsekvenserne af lov- og cirkulæreprogrammet for de under Økonomiudvalget (som fagudvalg) hørende politikområder drøftes. Direktionen foreslår, at budgetforslaget for Økonomiudvalget som fagudvalg reguleres med kr. i mindreudgifter årligt i i overensstemmelse med vedlagte bilag af , samt at disse ændringer indarbejdes i det samlede lov- og cirkulæreprogram, der også forelægges Økonomiudvalget den ØKONOMIUDVALGET tiltrådte direktionens forslag.

8 Side: 5 4. Konsekvenser af lov- og cirkulæreprogrammet ØU j.nr.: Ø&P PSL Der indgår i den årlige aftale mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening om kommunernes økonomi en regulering af bloktilskuddet for ændringer i lovgivningen (Det Udvidede Totalbalanceprincip). Disse ændringer samles i lov- og cirkulæreprogrammet../. Økonomi og Plan har i samarbejde med de relevante områder i vedlagte bilag af redegjort for de samlede konsekvenser af det lov- og cirkulæreprogram, der blev udarbejdet i forbindelse med kommuneaftalen for 2004, og som ligger til grund for bloktilskuddet og budgetlægningen for 2004 og de følgende år. De økonomiske konsekvenser er gennemgået for de enkelte politikområder og opsummeret for hvert udvalg samt for hele kommunen. Ændringerne i bloktilskuddet for 2003, som følge af lov- og cirkulæreprogrammet, vil blive medtaget i forbindelse med budgetopfølgning i november Det samlede lov- og cirkulæreprogram har været forelagt de relevante fagudvalg (BU og SU samt ØU) og forelægges hermed Økonomiudvalget bilagt fagudvalgenes indstillinger. Direktionen foreslår, - at virkningerne af lov- og cirkulæreprogrammet indarbejdes i budgetforslaget som indstillet af fagudvalgene, således at budgetforslaget reguleres med i alt: År Mindreudgifter Mindreindtægter 2004: kr kr. 2005: kr kr. 2006: kr kr. 2007: kr kr. BØRNEUDVALGET indstiller direktionens forslag godkendt SOCIALUDVALGET indstiller direktionens forslag godkendt, men ønsker en tydeligere sammenhæng/gennemregning mellem udgifterne i konsekvensnotatet og indstillingen. Med henblik på at tydeliggøre sammenhængen mellem udgifterne i konsekvensnotatet og indstillingen, er det samlede konsekvensnotat tilrettet. Konsekvenser af lov- og cirkulæreprogrammet på Økonomiudvalgets område behandles som et selvstændigt punkt på denne dagsorden ØKONOMIUDVALGET tiltrådte Børneudvalgets og Socialudvalgets forslag.

9 Side: 6 5. Beredskab Storkøbenhavns fremtid ØU j.nr.: JD Den 18. december 1992 vedtog Folketinget en ny beredskabslov med ikrafttræden den 1. januar Hensigten med loven var, ved sammenlægning af brandvæsen og civilforsvar, at etablere et integreret redningsberedskab med henblik på at forebygge, begrænse og afhjælpe skader på personer, ejendomme og miljøet ved ulykker og katastrofer herunder krigshandlinger eller overhængende fare herfor. I forbindelse med loven blev der udpeget 40 kommuner, som skulle råde over et udvidet krigsmæssigt beredskab, herunder kommunerne i det storkøbenhavnske område. Yderligere blev det efter beredskabslovens 11 pålagt Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og kommunerne i Københavns amt at samordne det udvidede krigsmæssige beredskab. Denne samordning er gennem årene blevet forvaltet af Beredskab Storkøbenhavn under ledelse af en Fælles Beredskabskommission. Udgiften til dette fælles krigsmæssige beredskab er for 2004 budgetteret med kr , som fordeles mellem kommunerne i det storkøbenhavnske område, hvor udgiften for Søllerød Kommune i 2004 er budgetteret til kr Gennem årene er der på baggrund af politiske beredskabsforlig i Folketinget foretaget ændringer af beredskabsloven med tilhørende Bekendtgørelser. Senest er der indgået en politisk aftale medio 2002 om redningsberedskabet efter Denne aftale er indgået på baggrund af en forudgående samlet analyse af beredskabet, ud fra hvilken det var Folketingets opfattelse, at det nuværende trusselsbillede og planlægningsgrundlag bør resultere i en omprioritering af redningsberedskabet i forhold til tidligere aftaler. Samtidig vurderes det, at den sikkerhedspolitiske situation yderligere giver mulighed for at foretage en forskydning fra traditionelle civilforsvarsopgaver (krigsmæssigt beredskab) til fredstidsopgaver. På baggrund af aftalen i 2002 blev der derfor den 10. april 2003 vedtaget en ændring af beredskabsloven, hvorved de udvalgte kommuners pligt til at opretholde et særligt krigsmæssigt beredskab blev fjernet. Som konsekvens heraf bortfaldt samtidig pligten til, at samordne det krigsmæssige beredskab i Storkøbenhavn (beredskabslovens 11). Som følge heraf er grundlaget for såvel den fælles beredskabskommission for Storkøbenhavn som Beredskab Storkøbenhavn fjernet. Dette betyder, at der sam-

10 Side: 7 tidig foretages en reduktion i midlerne fra statens side (DUT-midler). I den anledning anmodede Beredskabskommissionen for Storkøbenhavn, primo 2003 Beredskabsudvalget i Storkøbenhavn (embedsmandsudvalg) om en redegørelse vedrørende konsekvensen af lovændringen, herunder hvorvidt der forsat er behov for Beredskab Storkøbenhavn i en ny model til løsning af de opgaver, som ikke umiddelbart dækkes af kommunernes beredskab, eller om det vil være rationelt at samle beredskabet i et fællesskab for de kommuner, der ønsker en frivillig samordning. Beredskabsudvalget har derfor med et kommissorium af 17. februar 2003 anmodet det nyoprettede Beredskabsforum, der består af brand- og beredskabscheferne i Storkøben-havn om, at udarbejde en rapport, der kan danne grundlag for redegørelsen til Beredskabskommissionen for Storkøbenhavn.../. På baggrund af denne rapport (vedlagt) har Beredskabsudvalget for../. Storkøbenhavn indstillet til Beredskabskommissionen, at (indstilling vedlagt) Beredskab Storkøbenhavn i sin nuværende form afvikles hurtigst muligt. Det meddeles regeringen: - at de respektive brandvæsener i Storkøbenhavn vil være i stand til at løse beredskabsopgaven i Storkøbenhavn. - at der kan være behov for bistand fra frivillige i forbindelse med ekstraordinære store hændelser i Storkøbenhavn. - at bistand fra de frivillige vil kunne finde sted enten via eksisterende statslige beredskabscentre og - støttepunkter eller supplerende via et ny etableret beredskabscenter i Storkøbenhavn i statslig regi. - at beredskabskommissionen ikke har præference for valg mellem disse modeller. - at beredskabskommissionen er indstillet på vederlagsfrit at overdrage Beredskab Storkøbenhavns nuværende faciliteter, såfremt staten måtte vælge at etablere et nyt Beredskabscenter Storkøbenhavn med udgangspunkt i Hedehusene, idet staten dog samtidig overtager de økonomiske forpligtigelser. Beredskabskommissionen for Storkøbenhavn har behandlet indstillingen på et møde den 24. juni 2003 og tiltrådt indstillingen. Efterfølgende har Beredskabskommissionen for Storkøbenhavn sendt indstillingen../. til høring i samtlige kommuner i Storkøbenhavn (brev vedlagt) Direktionen foreslår indstillet, at indstillingen fra Beredskabskommissionen for Storkøbenhavn godkendes. ØKONOMIUDVALGET indstiller direktionens forslag tiltrådt.

11 Side: 8 6. Forslag til samarbejde mellem beredskaberne i Hørsholm og Søllerød Kommuner SOC j.nr.: JD ØU Medio 2002 besøgte Beredskabskommissionen i Hørsholm Kommune Søllerød Brandvæsen med henblik på at blive orienteret om beredskabet samt det integrerede samarbejde med ældreområdet. Efterfølgende besluttede Økonomiudvalget i Hørsholm Kommune at undersøge muligheden for at etablere et beredskabsmæssigt samarbejde med Søllerød Brandvæsen. På den baggrund rettede Hørsholm Kommune henvendelse til Søllerød Kommune og på et møde blev sagen drøftet af de to kommuners borgmestre og direktion. Det blev på mødet aftalt, at der snarest skulle udarbejdes et kommissorium med henblik på at undersøge mulighederne for et samarbejde. Kommissoriet (var vedlagt til Socialudvalgets møde den ) blev godkendt af Økonomiudvalget i henholdsvis Hørsholm Kommune og i Søllerød Kommune Med udgangspunkt i kommissoriet blev der etableret en fælles styregruppe, som iværksatte et analysearbejde. Denne analyse udmøntede sig i en samlet rapport "Forslag til samarbejde mellem beredskaberne i Hørsholm og Søllerød Kommuner", rapporten var vedlagt til Socialudvalgets møde den Af rapporten fremgår det, at der vil kunne opnås et rationale ved samdrift mellem beredskaberne på såvel det beredskabsmæssige område, som på ydelser for ældreområderne. For at opnå størst muligt rationale foreslog styregruppen, at der etableres et beredskabsmæssigt partnerskab mellem Hørsholm og Søllerød Kommuner med en fælles Beredskabskommission, en fælles beredskabschef og et samlet beredskab. Med udgangspunkt i dette samarbejde blev der udarbejdet et notat vedrørende fælles økonomi og rationale ved etablering af et beredskabsmæssigt partnerskab mellem Hørsholm og Søllerød Kommuner (var vedlagt til Socialudvalgets møde den ). Dette notat blev drøftet af de to kommuners borgmestre på et møde Drøftelsen gav ikke anledning til nogen bemærkninger. Borgmestrene fandt det endvidere hensigtsmæssigt, at partnerskabet undersøger de økonomiske muligheder for at tilbyde brandslukning i Karlebo Kommune.

12 Side: 9 På dette møde blev det endvidere aftalt, at forslaget til etablering af et beredskabsmæssigt partnerskab mellem de kommunerne behandles parallelt i de to kommuner efter følgende tidsplan: Maj/juni Indledende behandling samt beslutning i Kommunalbestyrelserne om etablering af et beredskabsmæssigt partnerskab. September På baggrund af en nærmere detailplanlægning samt en godkendelse af samarbejdet i Tilsynsrådet og Beredskabsstyrelsen indgår Kommunalbestyrelserne en egentlig partnerskabsaftale. Efterfølgende påbegyndes samarbejde om sekundære ydelser for ældreområderne i det omfang det er muligt. Januar Partnerskab om fælles brand- og redningsberedskab påbegyndes. Beredskabskommissionen behandlede forslaget på et kommissionsmøde og besluttede at indstille godkendt, at der etableres et beredskabsmæssigt partnerskab med Hørsholm Kommune at partnerskabsaftalen indgås, når der er foretaget en nærmere detailplanlægning og samarbejdet er godkendt af Beredskabsstyrelsen og Tilsynsrådet. Direktionen foreslår indstillet, 1) at Socialudvalget godkender, at der etableres et beredskabsmæssig partnerskab med Hørsholm Kommune, som omfatter sekundære ydelser for ældreområdet. 2) at partnerskabsaftalen indgås, når der er foretaget en nærmere detailplanlægning og samarbejdet er godkendt af Beredskabsstyrelsen og Tilsynsrådet. 3) at det foreslås Hørsholm Kommune, at der, frem til etableringen af den fælles beredskabskommission , etableres en styre- og implementeringsgruppe med borgmestrene fra Hørsholm og Søllerød Kommuner og de respektive direktører. SOCIALUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Socialudvalgets indstilling tiltrådt.

13 Side: Sct. Georg Gårdens Vuggestue. Regnskab 2002 og tillægsbevilling til budget 2003 BU j.nr.: MT/KIT ØU j.nr.: MT/KIT BU j.nr.: MT/KIT ØU Økonomiudvalget tiltrådte i møde den under pkt. 5, Børneudvalgets indstilling vedr. Sct. Georg Gårdens Vuggestue, regnskab 2002: 1) at forsinkelsen accepteres, såfremt institutionens bestyrelse indsender regnskabet med revisionspåtegning senest den og 2) under forudsætning af, at bestyrelsen for institutionen indgår aftale med en anden administrator fra Søllerød Kommune har den modtaget institutionens regnskab med revisionspåtegning. Endvidere har Søllerød Kommune den modtaget kopi af brev dateret , hvor institutionens bestyrelse opsiger administrationsaftalen med Sct. Georgs Gårdens Administration fra Der er endnu ikke truffet aftale om ny administrator. Idet institutionens regnskab for 2002 først er afleveret efter afslutningen af Søllerød Kommunes regnskab for 2002, vil der blive foretaget primo rettelser til institutionens diverse statuskonti i Søllerød Kommunes regnskab for Efter gennemgang af institutionens regnskab for 2002 er der et mindreforbrug på rammebevilling 40 på kr., som efter gældende regler kan overføres til budget 2003 ved tillægsbevillingsansøgning. Direktionen foreslår indstillet, 1) at sagen vedrørende institutionens regnskab for 2002 samt opsigelse af administrationsaftalen tages til efterretning og 2) at der søges en positiv tillægsbevilling til institutionen på kr. til budget BØRNEUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Børneudvalgets indstilling tiltrådt.

14 Side: Ungdomsskolen - evt. udvidelse af budgetramme UB/kuf BHK UB/kof KFU KFU BHK ØU Ungdomsskolen har i de seneste år haft en stigende aktivitet, i den almene del kan dette måles både som antal elever og antal hold. Stigningen har været større end hvad man kunne forvente ud fra stigningen i antallet af unge i målgruppen. Nøgletal: Ungdomsskolens målgruppe er unge, der går i 7. klasse eller højere, og indtil de fylder 18 år. Udviklingen i målgruppen ser således ud: Antal årige i Søllerød Kommune Antal personer Procentvis vækst (indeks = 0) (+2,4%) (+6,2%) Den Almene ungdomsskole: Den almene ungdomsskole tilbyder undervisning og aktiviteter i fritiden for de unge. Et udtryk for omfanget af dette er antallet af hold og elever: Aktiviteter i Den Almene Ungdomsskole Antal hold Antal elever Procentvis vækst (indeks = 0) (+4,6%) (+11,3%) Den gennemsnitlige holdstørrelse varierer lidt, som følge af sammensætningen af holdtyper. Ekstra dansk og ekstra matematik kører med holdstørrelser på 5-6 elever, sproghold kører med holdstørrelser fra 8 elever, praktiske fag kører med holdstørrelser fra 12 elever. Det er Ungdomsskolens opgave at tilbyde undervisning og aktiviteter i de unges fritid og der har vist sig et stigende behov og en stigende interesse for dette blandt de unge. Det har medført at Ungdomsskolen har haft et merforbrug for undervisning og aktiviteter. Et akkumuleret merforbrug for år 2000 og 2001 blev udlignet ved en tillægsbevilling, der blev givet ved årsafslutningen 2002.

15 Side: 12 I 2002 var merforbruget på kr , som skal spares i indeværende år, for at budgettet skal holde. En sådan besparelse vil bevirke en reduktion i tilbuddene om undervisning og aktivitet for de unge i fritiden. Eksempelvis vil en besparelse på kr kunne betyde en nedgang på 10 hold á 12 unge, eller en nedgang på 832 klubtimer, svarende til 23 timer pr. åbningsuge i klubben. Imidlertid er antallet i målgruppen endnu stigende med en vækstrate svarende til foranstående skema for 12-17årige. Desuden er der, efter Ungdomsskolens vurdering, ingen grund til at antage at behovet og interessen for undervisning i fritiden falder, ikke mindst da der kommer et nyt gymnasium og den nye ungdomspolitik skal implementeres. Ungdomsskolen forventer en vækst, svarende til den beskrevne i foranstående skema for aktiviteter i Den Almene Ungdomsskole. Der vil således være vækst i både det samlede antal af unge i målgruppen og i procentandelen af unge, som bruger ungdomsskolens tilbud. Desuden vil det fokus der i medfør af Ungdomspolitikken og Styrelsesvedtægtsændringen nu er på kommunens ungdomsarbejde, samt Ungdomsskolens koordinerende funktion på klubområdet, bevirke yderligere behov for at kunne igangsætte aktiviteter for unge. På baggrund af de seneste års udvikling, samt målene for Ungdomsskolen, må det forventes at der er behov for en forøgelse af aktiviteterne på 5% i den kommende sæson. Ungdomsskoleinspektøren foreslår, at der på baggrund af aktivitetsniveauet fra 2002, tilføres midler til Ungdomsskolen, til dækning af underskuddet fra 2002, kr , samt udvidelse af budgetrammen med kr Beløbene foreslås fordelt således: a) Til budget 2003 ansøges om en forøgelse af Ungdomsskolens budget på kr = , samt 5% af aktivitetsbudgettet, kr , i alt kr b) Til budget 2004 og efterfølgende år, ansøges om en forøgelse af ungdomsskolens budget på kr , samt 5% af aktivitetsbudgettet, kr , i alt kr Ungdomsskolebestyrelsen drøftede punktet indgående og konstaterede at der har været overført overskydende midler fra Værkstedsskolen (kontoen for undervisning af elever fra fremmede kommuner) til Ungdomsskolens aktivitetskonto, vedr. 2002, kr Denne mulighed er ikke umiddelbart til stede fremover og man besluttede derfor at indstille til Kultur og Fritidsudvalget at Ungdomsskolens budget tilføres et beløb på kr i indeværende år og kr i efterfølgende år for at imødegå den forventede stigning i aktiviteter.

16 Side: 13 Kultur- og Fritidsudvalget behandlede ovennævnte på sit møde den 6. juni 2003 og besluttede, 1) at evt. merforbrug i indeværende år afklares i forbindelse med budgetopfølgningen 2) at evt. udvidelse af budgetrammen med kr. finansieres inden for udvalgets budgetramme. 3) at sagen genoptages i august måned med forslag til finansiering af efterfølgende år. Ved udvalgets drøftelser blev der endvidere fremsat ønske om, at få en beskrivelse af Ungdomsskolens virksomhed. notat fra Ungdomsskolen, notat med forslag til finansiering var vedlagt til Kultur. og Fritidsudvalgets møde den Direktionen foreslår, at udvalget drøfter Ungdomsskolens budget med udvidelsen af kr. samt finansieringen heraf. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET fremsender sagen til Økonomiudvalget med henblik på at få finansieret kr i 2004 og efterfølgende år. ØKONOMIUDVALGET indstiller Kultur- og Fritidsudvalgets ramme udvidet med kr i 2004 og efterfølgende år, finansieret af kassebeholdningen.

17 Side: Multibane ved Mariehøj Centret. Anlægsbevilling. Projekt 3135 KFU j.nr.: NFH ØU I 1999 afleverede arbejdsgruppen vedr. Udendørsarealerne ved Mariehøj Centeret en rapport med en række forslag. En del af disse forslag er blevet ført ud i livet, men to af dem var større projekter, som derfor blev ansøgt optaget på Investeringsoversigten. Det drejer sig om anlæg af skateboardanlæg, som står på oversigten til efterfølgende år, samt anlæg af multibane ved Centeret, som står på oversigten for indeværende år. Multibanen tænkes lagt i gården bag Mariehøj Centeret og at have målene 30 x 15 meter. Banen forsynes med en 1,22 meter høj bande hele vejen rundt og indrettes til fodbold, håndbold, volley, tennis, basket, hockey. Målgruppen er 10. klasseskolens elever, Ungdomsskolens elever, ungdomsklubbens medlemmer og Heldagsskolens elever samt børn og unge, der ønsker at dyrke idræt udenfor foreninger og institutioner. Der er hjemtaget to tilbud på totalentreprise på banen excl. asfaltarbejdet. Det billigste af tilbuddene er accepteret. Vej og Park er entreprenør på asfalt- og dræn. Herefter ser budgettet for anlægget således ud: Totalentreprisen for indretning af bane kr Asfaltarbejde kr Omlægning af dræn, fundering, etablering af fald kr Rekvisitter og diverse kr Total kr Der ansøges om anlægsbevilling til anlæg af multibanen på kr , svarende til det beløb der er afsat på investeringsoversigten. Direktionen foreslår indstillet, at der til det beskrevne formål gives en anlægsbevilling på kr svarende til det afsatte rådighedsbeløb i investeringsoversigten for 2003 til projekt nr. 3135, Mariehøj Centret, anlæg af multibane. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling tiltrådt.

18 Side: Ansættelse af vejingeniør i Vej og Park ØU j.nr.: VOP SKR Det forventes, at Vej- og Parkområdet i 2003 og de følgende år foruden de daglige opgaver - skal løse en lang række større opgaver, såvel administrative opgaver som anlægsprojekter. Til løsningen af disse opgaver er der i Vej og Park ansat 11 medarbejdere (svarende til 10,673 årsværk), heraf 1 områdechef og 3 vejingeniører. Alle aflønnes over konto 06. Inden for de nærmeste år forventes flere ældre medarbejdere med administrative opgaver i Vej og Park at gå på efterløn/pension. Disse har alle gennem mange års ansættelse i kommunen fået en viden og erfaring samt lokalkendskab, som det vil være meget værdifuldt at give videre til de andre medarbejdere. For at kunne løse de aktuelle og kommende opgaver optimalt og fastholde den eksisterende viden og lokalkendskab i Vej og Park i forbindelse med generationsskifte skønnes det hensigtsmæssigt snarest at ansætte en ny vejingeniør i Vej og Park. Lønudgifterne til en vejingeniør anslås til ca kr. om året. Der er ikke mulighed for at afholde udgifterne inden for Vej- og Parkområdets lønbudget for konto 06. Direktionen foreslår indstillet, at der snarest ved normeringsudvidelse - ansættes en ny, yngre vejingeniør i Vej- og Parkområdet, at ansættelsen sker på vilkår, at den overtallige normering nedbringes ved at undlade at genbesætte den førstkommende ledige teknikerstilling i Vej og Parks administration på rådhuset, dog ekskl. områdechefstillingen, at aflønningen sker over konto 06, at der gives en tillægsbevilling til Vej og Parks lønbudget i 2003 på kr. at der i årene 2004 og fremover i Vej og Parks lønbudget indarbejdes kr. pr. år. ØKONOMIUDVALGET indstiller direktionens forslag tiltrådt med den modifikation at kr alene indarbejdes i Vej og Parks lønbudget for 2004.

19 Side: Containerhaven - Udvidelse - Anlægsbevilling TMU Jnr MoF NC TMU Jnr MoF NC ØU Jnr MoF NC KMB Jnr MoF NC TMU Jnr MoF NC ØU Jnr MoF NC KMB Jnr MoF NC TMU Jnr proj 1053 MOF NC ØU Kommunalbestyrelsen godkendte den 21. maj 2003, at udbudet af udvidelsen af Containerhaven blev igangsat. Licitationen var den 22. juli 2003, hvor resultatet af licitationen blev: Gert Dybdal Nielsen ApS kr Rørby Johansen A/S kr Skanska Danmark A/S kr Dalsgaard og Barslund A/S kr E. Pihl & Søn A/S kr NCC A/S kr Skanska Danmark A/S gav det laveste bud, og blev derfor valgt som udfører. I det oprindelige overslag på 2,5 mio. kr, som blev givet på udvalgsmødet den , var inkluderet kr til projektering og tilsyn og kr til indkøb af containere, d.v.s., at overslaget på selve anlægget var 1,9 mio. kr. Starttidspunktet for anlægsarbejdet er i udbudsmaterialet fastsat til uge 36 (første uge af september), men for at sikre færdiggørelsen inden Nordforbrændings overtagelse af driften af Containerhaven den 11. november 2003, bemyndigede borgmesteren Forvaltningen til at igangsætte arbejdet tidligere, hvis det var muligt. Forvaltningen har derfor skrevet kontrakt med Skanska Danmark A/S med aftale om start af anlægsarbejdet den 25. august med aflevering den 24. oktober Anlægsprisen er inklusive bomanlæg og videoovervågning som kan vælges til eller fra. Bomanlæg Et eventuelt bomanlæg forsynes med en kortlæser, der typisk aflæser informationer på sygesikringsbeviset inden åbning af bom. Det betyder, at borgere fra andre kommuner kan udelukkes. Desuden kan der foretages registrering af besøgende, hvis det ønskes.

20 Side: 17 Den nuværende entreprenør har udtrykt ønske om adgangsbegrænsning, men Nordforbrænding, som overtager driften pr. 11. november 2003 har frarådet bomanlægget, da det erfaringsmæssigt giver en stor arbejdsbelastning for medarbejderne. Fordele ved bomanlæg Udelukkelse af uvedkommende borgere (fra andre kommuner). Mulighed for registrering af besøgende. Ulemper ved bomanlæg Større arbejdsbelastning for medarbejderne i forbindelse med indkøring af systemet og ved problemer med indlæsning. Disse problemer kan forventes større end andre steder, da bomanlægget vil være placeret et stykke fra porten og mandskabsbygningen. Denne placering er nødvendig, da bomanlægget skal placeres før den ekstra udkørsel fra Containerhaven. Umiddelbart vurderes det, at bomanlægget vil give større ulemper end fordele, hvorfor det ikke kan anbefales at installere det. Videoovervågning Containerhaven plages stadig af indbrud, specielt i kemikalierummet og ved elektronik-containeren. En videoovervågning vil være en hjælp i opklaringsarbejdet, og er ét af de midler, der er anbefalet af det kriminalpræventive råd for at reducere indbruddene. Budget Udover anlægget skal der i forbindelse med udvidelsen indkøbes containere m.v., som beskrevet nedenfor. I forbindelse med Nordforbrændings overtagelse af driften forventes desuden nogle investeringer som følge af ændrede arbejdsrutiner, og at en del af det nuværende udstyr tilhører Marius Pedersen A/S og derfor ikke følger med ved overtagelsen. Containere Det primære formål med udvidelsen er at forøge pladsens kapacitet og dermed antallet af containere. I samarbejde med Nordforbrænding er der udarbejdet et oplæg med det formål at reducere weekendkørsel og kapacitetsproblemer ved spidsbelastninger svarende til indkøb af 8 nye containere. Komprimatorer 3 af de 5 komprimatorer i Containerhaven er lejede. Komprimatorer indeholder et hydraulisk system, som kræver omhyggeligt vedligehold, og derfor har en lejeaftale, som inkluderer service, indtil nu været favorabelt. Da Nordforbrænding imidlertid i løbet af årsskiftet 2003/04 kommer til at stå for driften af alle genbrugspladser i Nordforbrændings interessentkommuner, forventes der at kunne opnås favorable serviceaftaler, og det bliver dermed attraktivt at købe komprimatorer i stedet for at leje dem.

21 Side: 18 Kørende materiel Det er nødvendigt med en vis form for kørende materiel for at klare opgaver som fejning og snerydning samt skubning af haveaffald. Ved Marius Pedersens overtagelse af driften fulgte der ikke kørende materiel med, og derfor vil pladsen være u- den læssemaskine, når den nuværende kontrakt ophører. Ved køb af en lidt større maskine sikres, at pladspersonalet selv kan læsse haveaffaldet i containere i stedet for den nuværende ordning, hvor kørselsentreprenøren læsser haveaffaldet. Ved køb af en lidt større maskine forventes derfor en tilsvarende besparelse på kørselsomkostningerne. Prisen på kr gælder en lettere brugt frontlæsser. Gangbroer En del af de nye containere kræver gangbroer, for at borgerne kan komme affaldet ned i containerne. Endvidere bør nogle af de eksisterende gangbroer eventuelt udskiftes, hvis yderligere reparation ikke betaler sig. Skilte Ved Nordforbrændings overtagelse skal skiltet ved Rundforbivej udskiftes. Desuden behøves skiltning til containere og opsætning af oversigtskort på pladsen. Det samlede budget bliver herefter: Budget: Anlæg (ekskl. bomanlæg) Containere á kr Komprimatorer á kr Kørende materiel Gangbroer á kr Skilte mv Uforudselige udgifter Total Der er tidligere ydet en anlægsbevilling på kr , hvoraf resterer kr til tilsyn, aflevering og dokumentation. Der er afsat kr. i rådighedsbeløb i Direktionen foreslår, 1) at bomanlægget ikke medtages ved udvidelsen, 2) at videoovervågning installeres som beskrevet i udbudsmaterialet, 3) indstillet, at det tages til efterretning, at arbejdet er påbegyndt efter bemyndigelse, 4) indstillet, at der bevilges en tillægsbevilling til anlægsbevillingen på kr , finansieret af det afsatte rådighedsbeløb, og

22 Side: 19 5) indstillet, at der ydes negativ tillægsbevilling til rådighedsbeløbet i 2003 på kr. TEKNIK- OG MILJØUDVALGET tiltræder Direktionens forslag 1) og 2) og indstiller forslag 3) 5) tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Teknik- og Miljøudvalgets indstilling tiltrådt.

23 Side: Renovering af Furesøledningens 3. etape Bortfald af projekt TMU Jnr MoF GO ØU KMB TMU Jnr MOF KJK TMU Jnr Proj 1032 MOF KJK ØU Kommunalbestyrelsen ydede den anlægsbevilling til projektet Renovering af Furesøledningens 3. etape (projekt 1032), hvor det i første omgang var aktuelt med en akut udbedring af en delstrækning af den gamle rentvandsledning fra Ålebækken til Lundtofte. Søllerød Kommunes andel blev anslået til ca kr. Forvaltningen orienterede den under pkt. 9 Udvalget om, at der efterfølgende ikke har kunnet opnås enighed i Mølleåværket om fordelingen af udgifterne til den nødvendige istandsættelse, og Forvaltningen forventer, at istandsættelsen herefter i stedet vil kunne afskrives over driften med et mindre årligt beløb, så længe Søllerød Kommune (sammen med Birkerød Kommune) benytter ledningen. Renoveringen af ledningen er nu gennemført på Mølleåkloakværkets bekostning (ca. 1,7 mio. kr.), men der er ikke opnået enighed om vilkårene for Søllerød og Birkerød Kommuners lån af ledningen, indtil PIPELINE er færdig. Når de nye ledninger i projekt PIPELINE er etableret senest i 2005, vil Kommunernes behov for den gamle ledning bortfalde. Der er således ikke afholdt nogen anlægsudgifter på projektet, og rådighedsbeløbet er indgået i omfordelingen af anlægsmidlerne i forbindelse med projekt PIPE- LINE. Direktionen foreslår indstillet, at anlægsbevillingen på kr. til projekt 1032 udgår. TEKNIK- OG MILJØUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Teknik- og Miljøudvalgets indstilling tiltrådt.

24 Side: Renovering af vandledninger Anlægsbevilling TMU Jnr MOF JKL ØU I budgettet for 2003 var der oprindelig afsat et rådighedsbeløb på kr til renovering af hovedvandledninger i Vandforsyningen fik imidlertid i december 2002 overført i alt kr. herfra til det igangværende projekt 1048, Renovering af vandledninger 2002, således at det resterende rådighedsbeløb for 2003 udgør kr Vandforsyningen søger nu om anlægsbevilling til de kr , svarende til det resterende rådighedsbeløb, til renovering af hovedvandledningen i Vejlesøvej, der er en støbejernsledning med blymuffer fra Direktionen foreslår indstillet, at der til renovering af vandledninger i 2003 ydes en anlægsbevilling på kr , svarende til det afsatte rådighedsbeløb. TEKNIK- OG MILJØUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Teknik- og Miljøudvalgets indstilling tiltrådt.

25 Side: Varmeplanlægning - Svar på klager fra Energiklagenævnet TMU Jnr MOF NC TMU Jnr MOF NC ØU Efter kommunalbestyrelsens godkendelse af tilslutningsprojekterne den 19. juni 2002 for fjernvarme, modtog Kommunen 6 klager, som blev videresendt til Energiklagenævnet. Den ene klager, ejerlejlighedsforeningerne Skodsborgparken I og II, har fået udsættelse for uddybning af klagen indtil 16. november 2003, hvorfor denne klage endnu ikke er behandlet. Den 10. juni 2003 modtog Forvaltningen svar i de øvrige sager fra Energiklagenævnet, som stadfæstede Kommunens afgørelse. Uddybning af svar Klage 1 (Bredland). Klagen vedrører ordlyden af teksten til deklarationen, som klager mener er upræcist formuleret. Søllerød Kommune ønskede ikke at ændre teksten, da de foreslåede ændringer ikke blev vurderet at fremme forståelsen. Energiklagenævnet fandt Kommunens fremgangsmåde i overensstemmelse med lovgivningen, og at begrundelserne for fremgangsmåden var saglige, hvorfor der ikke var grundlag for at kritisere den af Søllerød Kommune anvendte tinglysningsdeklaration. Klage 2 (Holte Stationsvej). Klagen vedrører den manglende mulighed for at vælge nyudviklede og alternative varmesystemer ved en eventuel tilslutningspligt. Søllerød Kommune anførte, at der var mulighed for at søge om dispensation i den givne situation. Energiklagenævnet fandt, at fremgangsmåden var i overensstemmelse med lovgivningen, og at argumenterne var saglige, hvorfor der ikke var grundlag for at ændre pålægget om tilslutningspligt. Klage 3 (Bøgholmen). Klagen vedrører formuleringen af deklarationen, som klager ikke mener, der er hjemmel for, og at der i øvrigt ikke bør henvises til Holte Fjernvarme. Søllerød Kommune svarede, at deklarationsteksten ikke angav en bestemt leverandør, men at det var nødvendigt at angive Holte Fjernvarme i henvisningen til projektforslagene. Energiklagenævnet fandt Kommunens fremgangsmåde i overensstemmelse med lovgivningen, og at begrundelserne for fremgangsmåden var saglige. Endvidere bemærkede Nævnet, at den anvendte tinglysningsdeklaration er i overensstemmelse med vejledningen for tilslutningsbekendtgørelsen. Klage 4 (Østre Paradisvej). Klagen anfægter de brugerøkonomiske beregninger, og mener at Kommunen ikke burde have gennemført beslutningen på trods af de mange indsigelser og fejl i høringsmaterialet. Søllerød Kommune rettede på baggrund af indsigelser fejl i materialet samt tilføjede data for naturgas til sammenligning. I øvrigt ændrede dis-

26 Side: 23 se rettelser ikke ved den samlede konklusion. Endvidere mener klager ikke, at tilslutning af storkunder, som er nødvendig for økonomien, vil blive gennemført. Energiklagenævnet fandt Kommunens fremgangsmåde i overensstemmelse med lovgivningen, og at begrundelserne for bl.a. de samfundsøkonomiske og mljømæssige fordele er saglige. Der er derfor ikke grundlag for at ændre det meddelte pålæg. Nævnet bemærkede, at Kommunen har oplyst, at der vil blive givet påbud om tilslutning til de to blokvarmecentraler over 3 MW. Klage 5 (Generel). Klagen vedrører flere forhold: 1: Om det var lovligt ikke at anføre, hvilke ejendomme, det drejede sig om på påbudsskrivelsen? 2: Om der var tale om magtfordrejning eller habilitetsproblemer i forbindelse med vedtagelsen af projekterne, da Holte Fjernvarme skylder kommunen penge? 3: Om det er lovligt eller i overensstemmelse med god forvaltningsskik, at klagefristen lå i sommerferien? 4: Om det var lovligt, at en deklaration om fælles naturgasvarmecentral blev afløst af påbud om tilslutningspligt? Energiklagenævnet fandt, at på trods af, at de enkelte ejendomme ikke var anført, var det væsentlige krav om, at grundejeren får lejlighed til at varetage deres interesser gennem klage, ikke tilsidesat. For de øvrige klagepunkter henholdt Energiklagenævnet sig til Søllerød Kommunes bemærkninger til klagen. Energiklagenævnet fandt, at fremgangsmåden var i overensstemmelse med lovgivningen, og at argumenterne var saglige, hvorfor der ikke var grundlag for at ændre pålægget om tilslutningspligt. Svarene fra Energiklagenævnet, som er ret omfattende, kan ses i Miljø og Forsyning. Direktionen foreslår indstillet, at orienteringen tages til efterretning. TEKNIK- OG MILJØUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Teknik- og Miljøudvalgets indstilling tiltrådt.

27 Side: Mariehøjens omgivelser - Aflæggelse af regnskab TMU Jnr VOP TL ØU TMU Jnr VOP EC ØU Kommunalbestyrelsen afsatte den 11. juni 2002 midler til at skabe bedre sammenhæng i arealerne omkring Gl. Holtegård, Mariehøj og Mariehøj Centret. Forvaltningen aflægger hermed regnskab for projekt nr (Plan for Mariehøjens omgivelser). Anlægsbevilling, givet af Kommunalbestyrelsen ,00 kr. Anlægsudgifter: - Rydning af beplantning ,00 kr. - Anlæg af ny sti ,00 kr. - Flytning og ændring/opgradering af lysanlæg ,00 kr. - Anlæg af P-plads og udvidelse af brandvej ,00 kr. - Genetablering af petanquebane ,00 kr. Anlægsudgifter i alt: Merforbrug: ,00 kr ,00 kr. Merforbruget skyldes væsentligst, at der ikke var taget højde for, at det var nødvendigt at opgradere lysanlægget, for at det lovligt måtte genopsættes langs den nye sti. Merudgiften hertil var kr. Det resterende merforbrug skyldes, at tilslutning af afvanding fra P-pladsen var problematisk. Direktionen foreslår indstillet, at regnskabet godkendes, og der ydes en tillægsbevilling til rådighedsbeløbet på kr, svarende til merforbruget i TEKNIK- OG MILJØUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Teknik- og Miljøudvalgets indstilling tiltrådt.

28 Side: A/S Lyngby-Nærum Banen Aktieselskabsudgifter TMU Jnr VOP SKR ØU KMB TMU Jnr VOP SKR ØU TMU Jnr VOP SKR ØU I forbindelse med gennemførelsen af den ændrede struktur for Privatbanerne i Hovedstadsområdet er Teknik- og Miljøudvalget og efterfølgende Økonomiudvalget blevet orienteret om status. Det er herunder blevet oplyst, at A/S Lyngby-Nærum Banen overgår til at være et hvilende aktieselskab med en bestyrelse og en direktør, og at der i fremtiden skal afholdes mindre udgifter til honorering af bestyrelsesformand og direktørløn samt udgift til revision. Lyngby-Taarbæk Kommune har i forbindelse med sagens behandling oplyst, at de ovennævnte udgifter til aktieselskabet forudsættes delt mellem Lyngby-Taarbæk Kommune og Søllerød Kommune i forholdet 4 til 1 svarende til aktiefordelingen i A/S Lyngby-Nærum Banen. Økonomiudvalget i Søllerød Kommune har den på Borgmesterens foranledning udsat spørgsmålet om at afsætte et budgetbeløb på kr. årligt til afholdelse af udgiften til aktieselskabet. I svar til Lyngby-Taarbæk Kommune er foreslået, at selskabet f.eks. bliver ledet af 3 bestyrelsesmedlemmer, hvoraf det éne er direktør i selskabet, og at alle 3 personer er ulønnet, f.eks. 2 politikere og en embedsmand. Da selskabet hverken har indtægter eller udgifter, er udgiften til revision minimal, og kan afholdes som en kommunal udgift. Begrundelsen for ovennævnte forslag er, at Søllerød Kommune ikke finder det nødvendigt, at der i en lang årrække årligt skal bruges kr til at holde liv i et rent skuffeselskab. Lyngby-Taarbæk Kommune har nu i brev af foreslået, at den påtænkte ordning ændres, således at hverken formand eller direktør får noget honorar. I den forbindelse bemærkes, at formanden allerede i sommeren 2002 har meddelt, at hun ville afstå fra at modtage honorar. Tilbage står udgiften til revisor og udgifter til indkaldelse og gennemførelse af den årlige generalforsamling. Disse udgifter vil blive afholdt af Lyngby-Taarbæk Kommune.

29 Side: 26 Ovennævnte er drøftet med de implicerede parter og banens bestyrelse, og alle er indforstået hermed. Direktionen foreslår indstillet, at Lyngby-Taarbæk Kommunes ovennævnte forslag tiltrædes. TEKNIK- OG MILJØUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET tiltrådte Teknik- og Miljøudvalgets indstilling.

30 Side: Salg af vejarealet - Hjørnet af Hotelstien og Olesvej TMU Jnr VOP ANM ØU Ejeren af ejendommen Hotelstien 2, 2950 Vedbæk ønsker at købe ca. 30 m 2 vejareal. Forvaltningen vurderer, at en del af det pågældende vejareal ikke har vejmæssig betydning og derfor kan afhændes, men det nødvendige oversigtsareal skal forblive matrikulært vejareal. Den endelige arealstørrelse kan først fastsættes efter opmåling og Forvaltningens fastlæggelse af oversigtsarealet. Forvaltningen foreslår, at vejarealet i øvrigt tilbydes afhændet på følgende hovedvilkår og betingelser. Hovedvilkår: Prisen er 600 kr. pr. m 2. Køber afholder alle omkostninger, herunder udgifter til landinspektør og tinglysning. Arealet overtages snarest muligt. Betingelser for købet: Kommunen betinger, at hegn mod veje og stier skal være levende hegn i en maksimal højde på 180 cm, eventuelt suppleret med trådhegn, i en maksimal højde på 120 cm, placeret bag det levende hegn. Levende hegn skal plantes mindst 40 cm bag skel mod vej eller sti. Mod vej og sti kan efter nærmere godkendelse tillades etableret fast hegn, såfremt det skjules af beplantning. Eventuelle faste hegn skal placeres mindst 80 cm bag skel mod vej eller sti. På arealet foran hegnet skal etableres en tæt beplantning, der skjuler hegnet udefra. Hegnets udformning og farve herunder beplantningens art og omfang skal godkendes af Kommunalbestyrelsen. Direktionen foreslår indstillet, at ovennævnte hovedvilkår og betingelser godkendes. TEKNIK- OG MILJØUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. ØKONOMIUDVALGET indstiller Teknik- og Miljøudvalgets indstilling tiltrådt.

31 Side: Maglemosestien - Civilt søgsmål Hanne og Anders Jungersen m.fl. mod Søllerød Kommune - Højesteretsdom - Advokatsalær TMU Jnr JUR TS TMU Jnr BYP TS TMU Jnr. BYP TS TMU Jnr. BYP TS TMU BYP TS ØU Med stævning, modtaget den , indstævnede Agnete og Stig Elliot Nyegaard m.fl. Søllerød Kommune til at give møde ved Retten i Lyngby med påstand om, at Kommunen tilpligtedes at anerkende, at sagsøgerne (ejerne af de 4 ejendomme, Fagerdalen 16-24) ved hævd havde erhvervet ret til færdsel med bil og andre motorkøretøjer over matr.nr. 4 k Vedbæk By, Vedbæk (fællesareal for Henrikshave bebyggelsen) og videre ad den øst-/vestgående del af Maglemosestien, og at Kommunen tilpligtedes at fjerne de opstillede forhindringer for benyttelse af vejretten. Østre Landsret har den afsagt dom i sagen. Efter dommen blev Kommunen frifundet for de af sagsøgerne nedlagte påstande. Landsretten fandt det ikke godtgjort, at færdsel med køretøjer - hverken i alderstid eller i 20 år - forud for stistykkets udmatrikulering i 1990 havde været af en sådan hyppighed og regelmæssig karakter, at beboerne i de omhandlede ejendomme ved hævd havde erhvervet ret til færdsel over stistykket, idet Landsretten bemærkede, at sagsøgerne havde adgang til ejendommene fra Sandbjergvej ad Fagerparken. Landsretten lagde endvidere vægt på, at Kommunen ikke var ejer af matr. nr. 4 k Vedbæk. Ligeledes fandt Landsretten det ikke godtgjort, at den af Kommunen med politiets samtykke trufne beslutning om at spærre stien for færdsel med motorkøretøjer var ulovlig eller usagligt begrundet, og Landsretten tilkendte Kommunen kr. i sagsomkostninger. De tilkendte sagsomkostningerne er betalt til Kommunen. Fire af de otte sagsøgere Hanne og Anders Jungersen og Ulla Pedersen og Eric Korre Horten indbragte den sagen for Højesteret. Højesteret har den afsagt dom. Dommen var vedlagt til Teknik- og Miljøudvalgets møde den En enig Højesteret stadfæstede Landsrettens frifindelsesdom og tilkendte kommunen ,- kr. i sagsomkostninger for Højesteret. Højesteret har lagt vægt på, at det øst/vestgående stykke af Maglemosestien ikke fremstår som anlagt eller indrettet med særlig henblik på appellanternes ejendomme, der er sikret vejadgang via Fagerdalen, og at en individuel færdselsret for dis-

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg Referat til Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 14. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00-17:00 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Jakob Lose, Annemette Knudsen Andersen, Tommy Noer,

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015]

Aftale. [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] [Bech-Bruun mark-up på baggrund af bemærkninger modtaget fra kommunerne den 12. maj 2015] Aarhus Maj 2015 Sagsnr. 039186-0017 Aftale om etablering af det fælleskommunale redningsberedskab Brand & Redning

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010 Referat mandag den 10. maj 2010 Kl. 11:30 i Brandstationen, Vintapperbuen 2, Kirke Hyllinge (V) (A) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Orientering...2 3. Beredskabsstyrelsens ønske

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 18. juni 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Mødelokale D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030

Ændring af forslag til Lokalplan 223 - Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej til erhvervs- og offentlige formål 454030 Pkt.nr. 21 Ændring af forslag Lokalplan 223 Område ved Arnold Nielsens Boulevard/Bibliotekvej erhvervs og offentlige formål 454030 Indsling: Teknisk Forvaltning indsler Teknik og Miljøudvalget at anbefale

Læs mere

Økonomiudvalget. Henrik Brade Johansen. Morten Normann Jørgensen Simon Pihl Sørensen. Protokol. 27-01-2014 kl. 17:30 Udvalgsværelse 1

Økonomiudvalget. Henrik Brade Johansen. Morten Normann Jørgensen Simon Pihl Sørensen. Protokol. 27-01-2014 kl. 17:30 Udvalgsværelse 1 Økonomiudvalget Protokol 27-01-2014 kl. 17:30 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Anne Jeremiassen Dorthe la Cour Jan Kaspersen Henrik Brade Johansen Mette Hoff Morten Normann Jørgensen Simon Pihl Sørensen Sofia

Læs mere

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen

Hertil har vi modtaget dine bemærkninger af 4. august 2014, som vi har indarbejdet i afgørelsen Dato 19. august 2014 Dokument 14/02402 Side Klage over Kommunens administration af H Vej Vejdirektoratet har behandlet din klage af 6. februar 2014 over Kommunens afgørelse af 3. februar 2014, hvor kommunen

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling. Dato 13. april 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/18398-25 Side 1/6 Klage over istandsættelse af den private fællesvej Carl Bremers Vej Vejdirektoratet har

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende:ole Agergaard Olsen Mødet hævet kl.:15.20 Indkaldte: kl. 13.15 Sanja Grcic, Struer Østre

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009 Referat fra mødet den kl. 16.00. Mødet starter med besøg hos Hanstholm Idrætsforening, fodboldafdelingen, derefter holdes mødet i den gamle Byrådssal i hallen. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen,

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 Punkt 6. Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 2014-004209 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at budgetoverslagsårene i det vedtagne korrigeret budget 2015-2018 (drift og anlæg) som udgangspunkt

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Holstebro Kunstmuseum Regnskab 2006 3. Hjerl Hedes Frilandsmuseum Regnskab

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel.

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel. Åben - Budgetoverførsler fra 2010 til 2011 Sagsnr: 10/26402 Sagsfremstilling I henhold til Faxe Kommunes principper for økonomistyring overføres mer- eller mindreforbrug mellem budgetårene efter reglerne

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, straffeloven og retsplejeloven 1) Lovforslag nr. L xx Folketinget 2012-13 Fremsat den 13. marts 2013 af klima-, energi- og bygningsministeren (Martin Lidegaard) Forslag til Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning,

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-8216 Fremsat den 11. marts 2009 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag til Lov

Læs mere

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.08.2009 kl. 16:30 Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 150. Sager og skrivelser til

Læs mere

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 24. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3612 Jour. nr.: Ref.: SF

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 24. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3612 Jour. nr.: Ref.: SF ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 24. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3612 Jour. nr.: Ref.: SF Anlægsregnskaber afsluttet 4. kvartal 2003, Magistratens

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 28 Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 9.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Konto 7 Finansindtægter og udgifter

Konto 7 Finansindtægter og udgifter Budgetnotat 2016-19 Konto 7 Konto 7 og udgifter 1 Formål Formål: Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal kommunen have en række konti på funktion 07. Kontiene omfatter renter, tilskud, udligning

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 19. maj 2008. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 19. maj 2008. Århus Kommune ndstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 19. maj 2008 Godkendelse af anlægsregnskab for opførelse af almene boliger, servicearealer og boformspladser i tilknytning

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret revisor R. Den 4. oktober 2010 blev der i sag nr. 49/2009 K mod registreret revisor R og RR afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 9. september 2009 har K som kommanditist i K/S... klaget over registreret

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene.

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene. København, den 7. januar 2015 Sagsnr. 2014-523 /2KR/HCH 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X på vegne af klager klaget over indklagede, [bynavn]. Sagens tema: X har på vegne

Læs mere

Beredskabskommissionen Sydvestjysk Brandvæsen

Beredskabskommissionen Sydvestjysk Brandvæsen Beredskabskommissionen Sydvestjysk Brandvæsen Forretningsorden Forslag januar 2016 Godkendt af Beredskabskommissionen for Sydvestjysk Brandvæsen den 03/02/2016 0/6 Indhold 1. Konstituering af beredskabskommission

Læs mere

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 06. juni 2006

Ny Tønder Kommune Teknik og Miljøudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 06. juni 2006 Beslutningsprotokol Mødedato: 06. juni 2006 Mødested: Vester Gammelby Deponi, Nyhedevej 1, 6280 Højer Starttidspunkt for møde 12.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Alle mødt. Hans L. Hansen forlod mødet

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3010 Jour. nr.: Ref.: HC-GV

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 25. januar 2016 til ordinært møde tirsdag 19. januar 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Haslev Fjernvarme Att: Allan Pedersen Energivej 35 4690 Haslev Sendt på mail til Allan@haslev-fjernvarme.dk Projektgodkendelse af forsyning af Jens Martin Knudsensvej med Fjernvarme

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 19.02.2013 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Frivilligt socialt arbejde. Ansøgning fra Røde Kors Bramming om 18 støtte... 4 3 Orientering

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 22. november 2005. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens 4. Afdeling De fremtidige organisationsforhold for Mediehuset Århus.

Læs mere

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13.

Indstilling. Sportscampus Aarhus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 13. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. maj 2008 Sportscampus Aarhus Århus Kommune Kultur og Borgerservice Teknik og Miljø Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Elite

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Fejlagtig praksis for registrering af tidspunkt for indgivelse af ansøgninger om førtidspension er bragt til ophør Når selv simple ting

Læs mere

Standard for anvendelse af arbejds- og sociale klausuler ved byggeog anlægsopgaver og tjenesteydelser i Skanderborg Kommune

Standard for anvendelse af arbejds- og sociale klausuler ved byggeog anlægsopgaver og tjenesteydelser i Skanderborg Kommune Standard for anvendelse af arbejds- og sociale klausuler ved byggeog anlægsopgaver og tjenesteydelser i Skanderborg Kommune Formål Skanderborg Kommune ønsker via sin Indkøbs- og Udbudspolitik at sikre

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 9. september 2015 Sag 83/2014 (1. afdeling) Holbæk Kommune (advokat Steen Marslew) mod GF Forsikring A/S (advokat Nicolai Mailund Clan) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Ældrerådets medlemmer. 2. Arbejdsgrupper under Ældrerådet. 3. Ældrerådets opgaver/funktioner jfr. lovgivning/vejledning. 4. Ældrerådets visioner. 5.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Sporveje - Bryggervej 35-8240 Risskov

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Sporveje - Bryggervej 35-8240 Risskov ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Sporveje - Bryggervej 35-8240 Risskov INDSTILLING Til Århus Byråd Den 16. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1000 Jour. nr.: 00.01A00 Ref.: amm/rc

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer (Energibesparelser i bygninger) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA (XXX)

Læs mere

NOTAT. SF ønsker et notat, der beskriver følgende økonomiske, landspolitiske forhold, som Allerød kommune er underlagt:

NOTAT. SF ønsker et notat, der beskriver følgende økonomiske, landspolitiske forhold, som Allerød kommune er underlagt: NOTAT Allerød Kommune Direktionen/Økonomi Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk SF ønsker et notat, der beskriver følgende økonomiske, landspolitiske forhold, som

Læs mere

Åbent referat Beredskabskommissionen

Åbent referat Beredskabskommissionen Åbent referat Beredskabskommissionen 17. september 2013 kl. 8.00 9.00 på Brandstationen, beredskabschefens kontor Michael Vindfeldt havde meddelt forfald. 9. Meddelelser fra formanden 16 10. Plan for fortsat

Læs mere

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder,

6. at kommunen yder garanti med 100% for ustøttet realkreditlån på kr. 33.735.000 vedrørende forbedrings- og genopretningsarbejder, Pkt.nr. 17 Boligforeningen Hvidovrebo, afdeling 6, fysisk og økonomisk opretning. 301035 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at ansøgningen om fysisk

Læs mere

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

2013-7. Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013 2013-7 Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler Ombudsmanden rejste af egen drift en sag om arbejdsskademyndighedernes vejledning om mulighederne for

Læs mere

Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle.

Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle. Møde i Beredskabskommissionen, tirsdag, den 5. januar 2016 på Svebølle Rådhus, Højvangen 9, 4470 Svebølle. Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk Ole Hansen, Holbæk Borgmester Martin Damm, Kalundborg

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

At version 1 er gældende, indtil der foreligger en afklaring på fordelingen mellem rutespecifikke udgifter og administrationsudgifter.

At version 1 er gældende, indtil der foreligger en afklaring på fordelingen mellem rutespecifikke udgifter og administrationsudgifter. Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 11. september 2008 HVT 07 Budget 2009 2. behandling Indstilling: Direktionen indstiller, At budgetforslaget vedtages som det foreligger med 2 versioner

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for

V E D T Æ G T E R I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S. for V E D T Æ G T E R for I N V E S T E R I N G S F O R V A L T N I N G S- S E L S K A B E T S E B I N V E S T A / S Investeringsforvaltningsselskabet SEBinvest A/S / vedtægter af 25.september 2013 Navn og

Læs mere

I brev af 15. maj 2014 har du klaget over Kommunens brev af 25. april 2014 om fastlæggelse af status for B vej, 128A-130A, som privat fællesvej.

I brev af 15. maj 2014 har du klaget over Kommunens brev af 25. april 2014 om fastlæggelse af status for B vej, 128A-130A, som privat fællesvej. Dato 2. juli 2014 Dokument 14/07149 Side Status for B vej 128A-130A I brev af 15. maj 2014 har du klaget over Kommunens brev af 25. april 2014 om fastlæggelse af status for B vej, 128A-130A, som privat

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden Mødedato: Onsdag, den 22. november 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 15.15 Sluttidspunkt for møde Kl. 16.00 Fraværende: Gruppemøder: 22. november 2006 104 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Lars Prier (O), Merete Scheelsbeck (C), Ole Hyldahl (Ø), Omer Ayub (C), Sami

Læs mere

Samlet overblik Pr. 31. maj 2015

Samlet overblik Pr. 31. maj 2015 Samlet overblik Pr. 31. maj 2015 Dette notat beskriver resultatet af budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2015. Skatter og tilskud Hvad angår skatteindtægterne, viser budgetopfølgningen, at der forventes en

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 13. januar 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Arne Petersen, John Sørensen,

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S Selskabsmeddelelse nr. 12. oktober 2015 Ekstraordinær generalforsamling i Danske Andelskassers Bank A/S I henhold til vedtægternes 11 og 12 indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling i Danske

Læs mere

Nr. 158 - Genoptagelse af sagen vedr. forslag til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne

Nr. 158 - Genoptagelse af sagen vedr. forslag til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne Nr. 158 - Genoptagelse af sagen vedr. forslag til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne Sagsnr.: 15/8957 Beslutningstema Genoptagelse af drøftelse af borgmesterens forslag

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Klage over afslag på anmodning om forlængelse af dispensation fra forbud mod direkte elopvarmning for lagerpavillon Følfodvej 36, Vodskov

Klage over afslag på anmodning om forlængelse af dispensation fra forbud mod direkte elopvarmning for lagerpavillon Følfodvej 36, Vodskov Hydria Elektronik ApS Følfodvej 36 9310 Vodskov Klage over afslag på anmodning om forlængelse af dispensation fra forbud mod direkte elopvarmning for lagerpavillon Følfodvej 36, Vodskov Energiklagenævnet

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 Poul Erik Bech A/S (advokat Steen Lundeby) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Gry Høirup) Resume af afgørelsen Poul

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af 5 eller 7 repræsentanter valgt af og blandt forældre til

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr. [indsæt] fordelt på aktier á 1 kr. eller multipla heraf. VEDTÆGTER FOR Udvikling Fyn A/S CVR-nr. 34 20 62 28 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Udvikling Fyn A/S. 1.2 Selskabets hjemsted er Odense Kommune. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at varetage erhvervs-

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 4. februar 2009. Århus Kommune. Fremtidens art cinema i Århus

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 4. februar 2009. Århus Kommune. Fremtidens art cinema i Århus Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 4. februar 2009 Fremtidens art cinema i Århus Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume I budgetforliget

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Side 1 VEDTÆGTER For Grundejerforeningen Teglmarken 1. Foreningens navn er grundejerforeningen Teglmarken. Dens formål er at varetage grundejernes

Læs mere