DRIFT, VEDLIGEHOLDELSE OG LEVERING AF TRAFIKSIGNALER I AALBORG KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DRIFT, VEDLIGEHOLDELSE OG LEVERING AF TRAFIKSIGNALER I AALBORG KOMMUNE"

Transkript

1 DRIFT, VEDLIGEHOLDELSE OG LEVERING AF TRAFIKSIGNALER I AALBORG KOMMUNE Udbud Maj 2016

2 Udbudsbekendtgørelse (UBK) 1 Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) 2 Særlige Betingelser (SB) 3 Særlig Arbejdsbeskrivelse for Styring og Samarbejde (SAB-SOS) 4 Særlig Arbejdsbeskrivelse for Trafiksignaler (SAB-SIGNAL) 5 Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) 6 Tilbudsliste (TBL) 7 Det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD) 8 Kontraktudkast 9 10 Bilag 1 Erklæring om solidarisk hæftelse og prokura 11 Bilag 2 Sociale klausuler 12 Bilag 3 Kontrolskema for bodsbestemmelser 13 Bilag 4 Erklæring fra Swarco Danmark vedrørende service 14 Bilag 5 Spærretider 15 Bilag 6 Tilstandskrav for trafiksignalanlæg 16 Bilag 7 Kvalitetskrav til fejlafhjælpning 17 Bilag 8 Eftersynsrapport Bilag 9 Synkroniseringskabler 19 Bilag 10 Vægtning af trafiksignalanlæg til beregning af bod 20 Bilag 11 OMNIA/utopia kommunikationsnet (ZIP-fil) 21 Bilag 12 RSMP-dokumentation (ZIP-fil) 22 Bilag 13 Spolebestykning vedrørende SPOT

3 AALBORG KOMMUNE By- og Landskabsforvaltningen Trafik og Veje Stigsborg Brygge Nørresundby DRIFT, VEDLIGEHOLDELSE OG LEVERING AF TRAFIKSIGNALER I AALBORG KOMMUNE Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) Udbud Maj 2016

4 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ALMENT ORIENTERING OM OPGAVEN ORDREGIVER OPGAVENS OMFANG TIDSPLAN FOR UDBUDSPROCES UDBUDSBETINGELSER UDBUDSFORM KONTRAKTFORM OG KONTRAKTPERIODE UDBUDSMATERIALET UDVÆLGELSE TILDELING SÆRLIGE FORHOLD OPLYSNINGER OM SKATTER, MILJØBESKYTTELSE OG ARBEJDSMILJØ M.V SPØRGSMÅL TIL UDBUDSMATERIALET TILBUD ALTERNATIVE TILBUD FORBEHOLD AFLEVERING OG ÅBNING AF TILBUDDET VEDSTÅELSES AF TILBUD DOKUMENTER DER SKAL VEDLÆGGES TILBUDDET BILAG Bilag 1: Erklæring om solidarisk hæftning og prokura.

5 BUT: BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SIDE 3 AF ALMENT Nærværende Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) indeholder dels orienterende oplysninger om den udbudte opgave, dels bindende bestemmelser for udbud og tilbud. 2. ORIENTERING OM OPGAVEN 2.1 ORDREGIVER Opgaven er udbudt af: Aalborg Kommune By- og Landskabsforvaltningen Trafik & Veje Stigsborg Brygge Nørresundby Herefter kaldet Bygherren. 2.2 OPGAVENS OMFANG Udbuddets opgave omfatter en basisydelse, tilkøbsydelser og optionsydelser: Basisydelsen består i teknisk drift og vedligeholdelse af Aalborg Kommunes nuværende 116 trafiksignalanlæg samt fremtidige trafiksignalanlæg. Basisydelsen baseres på såvel funktionskrav som tilstandskrav. Indeholdt i ydelsen er tillige central styring, regulering og overvågning (SRO-system) af trafiksignaler samt levering af den dertil nødvendige kommunikation. Basisydelsen omfatter desuden opgradering af IP-kommunikation til den åbne kommunikationsprotokol RSMP mellem trafiksignalanlæggene og styrings- og overvågningscentralen. Tilkøbsydelser består af mindre genopretnings- og fornyelsespgaver, ombygninger, udvidelser og levering af nye anlæg. Optionsydelser vedrører særlige opgaver i forbindelse med trafikledelsesfunktioner, som adaptiv signalstyring og tilrettelæggelse af programmeringsværktøj, i tilknytning til signalanlæggenes styrings- og overvågningscentral. Det fulde omfang af opgaven, herunder tidsfrister, fremgår af udbudsgrundlagets øvrige dokumenter. Adgang til Bygherrens anlæg og til Aalborg Kommunes Signalarkiv kan fås ved henvendelse til Bygherren, kontaktperson Ulrich Clausen, ulrich.clausen@aalborg.dk.

6 BUT: BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SIDE 4 AF TIDSPLAN FOR UDBUDSPROCES Udbuddet foretages efter følgende forventede tidsplan (hovedpunkter): 26. maj 2016 Offentliggørelse af Udbudsbekendtgørelse og udbudsmateriale. 20. juni 2016 Frist for modtagelse af spørgsmål fra tilbudsgivere. 27. juni 2016 Frist for offentliggørelse af spørgsmål og svar. 1. august 2016 Frist for offentliggørelse af Bygherrens eventuelle supplerende meddelelser. 8. august 2016 Tilbudsfrist. 26. august 2016 Underretning af tilbudsgivere om valg af entreprenør. 5. september 2016 Stand-still periode ophører. 1. oktober 2016 Kontraktperiode starter. 3. UDBUDSBETINGELSER Udbudsbetingelserne regulerer udbudsprocessen og dennes gennemførelse. Al kommunikation i forbindelse med udbuddet og kontrakten skal foregå på dansk. 3.1 UDBUDSFORM Opgaven udbydes som en tjenesteydelse i offentligt udbud i henhold til Udbudsloven, lov nr af 15/12/2015 (EU-udbud), hvor det økonomisk mest fordelagtige tilbud identificeres på grundlag af tildelingskriteriet bedste forhold mellem pris og kvalitet, se afsnit 3.5. Udbudsbekendtgørelse er torsdag den 26. maj 2016 afsendt via til offentliggørelse på og udbudsgrundlaget er offentliggjort på hvor interesserede tilbudsgivere ligeledes skal holde sig orienterede om eventuelle suppleringer/ ændringer til udbudsmaterialet. 3.2 KONTRAKTFORM OG KONTRAKTPERIODE Kontrakten udformes som en 8 årig kontrakt med én entreprenør. Kontraktperioden er 1. oktober september 2024, hvorefter kontrakten ophører uden opsigelse. Bygherren har dog option på forlængelse, på uændrede vilkår, med 1 år højst 2 gange.

7 BUT: BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SIDE 5 AF UDBUDSMATERIALET Udbudsgrundlaget omfatter: Bestemmelser og Udbud og Tilbud (BUT) Særlige Betingelser (SB) Særlig Arbejdsbeskrivelse for Styring og Samarbejde (SAB-SOS) Særlig Arbejdsbeskrivelse for Trafikssignaler (SAB-SIGNAL) Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG) Tilbudsliste (TBL) Bilag 1 12 Udbudsbekendtgørelsen (UBK) Det fælles europæiske udbudsdokument (ESPD), som skal udfyldes af tilbudsgiveren Kontraktudkast. Alle udbudsdokumenter supplerer hinanden og skal læses i sammenhæng. I tilfælde af modstridende oplysninger vil dokumenter være gældende i den rækkefølge, de er anført i Særlige Betingelser ad 2, stk. 2. Krav til tilbudsafgivelse findes i nærværende Bestemmelser om Udbud og Tilbud afsnit UDVÆLGELSE Generelt Den tilbudsgiver, med hvem bygherren agter at indgå kontrakt, skal forinden kontrakttildeling fremlægge dokumentation i henhold til Udbudsloven 152 for de oplysninger, der er afgivet i det fælles europæiske udbudsdokument i henhold til 148 som bevis for, at tilbudsgiver ikke er omfattet af udelukkelsesgrundene i Udbudsloven, jf. 135, stk. 1 og stk. 3 samt 137, stk. 1, nr. 2. Dokumentationen skal opfylde kravene i 153, og bør fremsendes sammen med tilbuddet. Dokumentationen kan afgives i form af en Serviceattest fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, udstedt senest et halvt år inden frist for afgivelse af tilbud, eller et dokument der indeholder tilsvarende oplysninger udstedt af kompetente myndigheder. Ovennævnte dokumentation skal ligeledes fremsendes for enheder (underleverandører/ underentreprenører), som tilbudsgiveren har baseret sin økonomiske og finansielle formåen eller tekniske og faglige formåen på med henblik på opfyldelse af minimumskrav. Ovennævnte dokumentation skal hvis tilbudsgiver er et konsortium fremlægges fra hver af konsortiets deltagere Egnethed Tilbudsgiver skal opfylde de nedenstående kvalifikationskrav vedrørende økonomisk og finansiel formåen samt teknisk og faglig formåen som en betingelse for at tilbudsgivers tilbud vil blive taget i betragtning (egnethed).

8 BUT: BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SIDE 6 AF 15 Økonomisk og finansiel formåen Tilbudsgiver skal have haft en gennemsnitlig årlig omsætning i de seneste 3 år eller, for nystartede virksomheder, i den periode virksomheden har eksisteret på mindst svarende til den samlede tilbudssum, jf. TBL side 3. Tilbudsgiver opfordres til sammen med tilbuddet at fremlægge dokumentation af tilbudsgivers økonomiske formåen i form af oplysninger om tilbudsgivers omsætning, resultat af primær drift og egenkapital for de seneste 3 regnskabsår. Henviser tilbudsgiver til andres ressourcer, herunder koncerninterne selskaber eller samarbejdspartnere/underleverandører, skal der medsendes dokumentation for, at tilbudsgiver kan råde over disse ressourcer. Bygherren forbeholder sig ret til eventuelt at rekvirere årsrapporter til brug for verificering af oplysningerne. Teknisk og faglig kapacitet Tilbudsgiver skal have løst en eller flere sammenlignelige opgaver inden for de seneste 3 år, idet tilbudsgiver skal have dokumenteret erfaring med drift, vedligeholdelse og levering af trafiksignaler. Tilbudsgiver skal råde over de tekniske og faglige kompetencer og ressourcer, som er nødvendige for at udføre opgaven. Det omfatter bl.a. kompetence inden for: Projektledelse og administration Drift og vedligeholdelse af trafiksignaler Opbygning og drift af overvågningssystemer Trafiksignalteknik Trafikteknik Tilbudsgiver skal selv varetage hovedydelserne (basisydelse og tilkøbsydelser). Hvis tilbudsgiver agter at anvende underentreprenører til hovedydelserne, skal det oplyses, hvilke ydelser der agtes udført af hvilke underentreprenører. Tilbudsgivers leder af opgaven skal som minimum have følgende kvalifikationer: Mindst 2 års erfaring i ledelse af tilsvarende opgaver. Indgående kendskab til trafiksignaler. Godkendt kursus i Vejen som arbejdsplads. Fortrolig med anvendelse af IT-værktøjer til ledelse og kommunikation. Tilbudsgivers medarbejdere, der er ansvarlige for gennemførelse af opgaven, skal som minimum have følgende uddannelsesmæssige og faglige kvalifikationer: El-installatør og godkendt af Sikkerhedsstyrelsen (gælder kun den faglige ansvarlige). Indgående kendskab til el-arbejde. Godkendt kursus i Vejen som arbejdsplads, hvis de arbejder på vejen. Tilbudsgiver skal dokumentere, at mindst 1 af disse personer har 3 års erfaring med tilsvarende opgaver indenfor de seneste 5 år.

9 BUT: BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SIDE 7 AF 15 Tilbudsgiver opfordres til sammen med tilbuddet at fremlægge dokumentation af tilbudsgivers tekniske og faglige formåen, jf. ovenstående i form af: Liste over tilbudsgivers betydeligste opgaver med relevans i forhold til den udbudte opgave i de seneste 3 år med angivelse af tidspunkter, kunder og opgavernes art samt af tilbudsgivers konkrete rolle og omsætning i de pågældende opgaver. Oplysninger om tilbudsgivers årlige gennemsnitlige antal medarbejdere, gennem de seneste 3 år og nu, inden for relevante fagområder i forhold til den udbudte opgave. Dokumentation af tilknyttede medarbejderes uddannelsesmæssige og faglige kvalifikationer, f.eks. i form af CV er. Henviser tilbudsgiver til andres ressourcer, herunder koncerninterne selskaber eller samarbejdspartnere/underleverandører, skal der medsendes dokumentation for, at tilbudsgiver kan råde over disse ressourcer Tilbud afgivet af konsortier Tilbud afgivet af en sammenslutning (konsortium eller joint venture) skal vedlægges en erklæring om at sammenslutningens parter i tilfælde af kontrakttildeling hæfter solidarisk for kontraktens opfyldelse, og udpeger en fælles befuldmægtiget, der med bindende virkning for alle sammenslutningens parter kan indgå aftaler om kontrakten. Erklæringen kan afgives ved udfyldelse af bilag TILDELING Generelt Tilbudsgivere, der lever op til mindstekravene i afsnit 3.4, og som i øvrigt har afgivet et konditionsmæssigt tilbud, vil blive taget i betragtning. Det økonomisk mest fordelagtige tilbud identificeres på grundlag af bedste forhold mellem pris og kvalitet, idet de i afsnit angivne underkriterier og den i afsnit Fejl! envisningskilde ikke fundet. beskrevne evalueringsmodel benyttes. For uddybning af underkriterierne se afsnit Bedste forhold mellem pris og kvalitet Til indifikation af det bedste forhold mellem pris og kvalitet lægges følgende vægtede underkriterier til grund: Underkriterium Vægtning Uddybning af underkriterium A Tilbudt pris 45 % Omfatter samlet tilbudssum for 8 år for basisydelse, tilkøbssydelser og optionsydelser med fradrag af tilbudte energibesparelser. B Tilbudt opgaveløsning 30 % Tilbudt plan for gennemførelse af opgaven trafiksignaler samt forventet omfang af udskiftning af styreapparater. C Tilbudt kvalitet 10 % Tilbudt kvalitet af signalmateriel til indbygning

10 BUT: BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SIDE 8 AF 15 Underkriterium Vægtning Uddybning af underkriterium D Tilbudt driftssikkerhed og organisation 10 % Egnethed og effetktivitet af tilbudsgivers kvalitetsstyring. Tilbudt organisation for opgavens udførelse og kvalifikationer for entrepriseleder og eventuelle andre nøglepersoner, der skal gennemføre kontrakten. E Tilbudt miljøhensyn 5 % Miljøhensyn i form af miljøledelse og implementering heraf Evalueringsmetode Der anvendes en prismodel, hvor point for kvalitet omregnes til kronebeløb, som vægtes sammen med tilbudspriserne i evaluering af, hvilekt tilbud der har det bedste forhold mellem pris og kvalitet. Der henvises til kapitel 4 i Evalueringsmetoder - Praktisk vejledning til offentlige indkøbere fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Marts Til bedømmelse af det kvantitative underkriterium A. Tilbudt pris beregnes et evalueringsbeløb: Evalueringsbeløb = Samlet tilbudssum - samlet energibesparelse. Til bedømmelse af hvert af de kvalitative underkriterier B. E. anvendes en pointskala, hvor der gives point fra 0 8. Der gives 0 point for bedst mulige opfyldelse af kriteriet og 8 point for dårlig opfyldelse af kriteriet (men konditionsmæssigt tilbud). Herefter omregnes pointene til et evalueringsbeløb for hvert underkriterium: Evalueringsbeløb = point * omregningsbeløb. Omregningsbeløbet fastsættes efter metoden Prismodel baseret på gennemsnitspriser, som beskrevet i afsnit 4.2 i Evalueringsmetoder - Praktisk vejledning til offentlige indkøbere fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Marts 2016: Omregningsbeløb = gennemsnitspris / højeste point. Gennemsnitspris = Sum af samlet tilbudssum (TBL) / antal tilbudsgivere. Hvert tilbuds samlede evalueringsbeløb opgøres som summen af Evalueringsbeløb for tilbudt pris (underkriterium A) ganget med 45 % Evalueringsbeløb for tilbudt opgaveløsning (underkriterium B) ganget med 30 % Evalueringsbeløb for tilbudt kvalitet (underkriterium C) gange 10 % Evalueringsbeløb for tilbudt driftssikkerhed og organisation (underkriterium D) gange 10 % Evalueringsbeløb for tilbudt miljøhensyn (underkriterium E) ganget med 5 % Tilbuddet med bedste forhold mellem pris og kvalitet (det økonomisk mest fordelagtige tilbud) er det tilbud, der har det laveste samlede evalueringsbeløb.

11 BUT: BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SIDE 9 AF Bedømmelse af underkriterier Bedømmelsen af underkriterierne baseres på følgende delkriterier: A. Tilbudt pris Samlet pris for basisydelse, tilkøbssydelser og optionsydelser for hele kontraktperioden, jf. Tilbudslistens side 3. De afgivne priser skal dække alle med opgaven forbundne omkostninger. Tilbudte energibesparelser ved montering af LED lanterner og/eller anden dokumenterbar energibesparelse, vil beregningsmæssigt blive modregnet i evalueringsbeløbet for Tilbudt pris. Elbesparelsen skal dokumenteres med beregninger i kwh over kontraktperioden på 8 år, og omregnes til en pris baseret på Trafik og Vejes aktuelle elpris 1,55 kr/kwh hos Energi Danmark A/S inkl. afgifter, ekskl. moms. Elprisen er en kvartalsgennemsnitspris baseret på timeafregning. Implementering af energibesparelser skal fremgå af beskrivelse af tilbudt opgaveløsning, se punkt B. B. Tilbudt Opgaveløsning Ved bedømmelsen af tilbuddet lægges vægt på, at beskrivelsen af opgaveløsningen omfatter følgende delkriterier: Plan for gennemførelse af opgaven, herunder forventet forløb for drift og vedligeholdelse af trafiksignaler med henblik på opfyldelse af tilstandskravene. Det tillægges betydning, at planen indeholder en beskrivelse af: Tilrettelæggelsen af den forebyggende vedligeholdelse, herunder opretholdelse af anlæggenes tilstand på det krævede niveau og den generelle værdi af anlægsmassen (SAB-SIGNAL afsnit 4.3). Tilrettelæggelse af den afhjælpende vedligeholdelse (SAB-SIGNAL afsnit 4.4). Tilrettelæggelse af administrative opgaver, herunder administration af garantier, håndtering og vedligeholdelse af dokumentation, opbygning af dokumentstyringssystem/signalarkiv, samarbejde med politiet, skadevoldersager, statusrapportering, opbygning af logbog og afrapportering af oppetidsindeks (SAB-SIGNAL afsnit 4.5). Dialog og sparring, idet det tillægges væsentlig betydning, at der er god adgang til sparring med relevante medarbejdere (projektleder, trafikingeniør, systemtekniker) med godt kendskab til Bygherrens signalanlæg, som led i varetagelsen af funktionen som vejmyndighed, og det tillægges betydning, at denne service/ funktion er udtømmende beskrevet i forbindelse med hhv. basisydelse og tilkøbsydelse. Plan for overflytning til eget SRO-system og omlægning af IP-kommunikation til RSMP (SAB-SIGNAL afsnit 4.6). Det tillægges betydning, at der: Redegøres for i hvilken takt overflytning/ogmlægning gennemføres (tidsplan). Kan opretholdes en stabil drift i hele perioden. Redegøres for i hvilken grad beskrevne krav til funktionalitet vil blive opfyldt via tilbudt SRO-system hhv. tilbudt udvidet funktionalitet (SAB-SIGNAL afsnit 7.). Redegøres for betingelser for opretholdelse af SRO-systemet efter kontraktudløb (SAB-SIGNAL afsnit 7.5.1).

12 BUT: BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SIDE 10 AF 15 Plan for omfang og takt for udskiftning / opgradering af styreapparater (SAB-SIGNAL afsnit 4.7). Det tillægges betydning, at: Der redegøres for hvilke styreapparater der udskiftes hhv opgraderes. Det af en tidsplan for hele perioden fremgår i hvilken takt udskiftning / opgradering gennemføres, idet det tillægges betydning, at udskifning / opgradering sker i en jævn takt over perioden eller med hovedvægten på første del af perioden. Der redegøres for, hvilken funktionalitet, der tilbydes for de enkelte typer af styreapparaet (f.eks. nye, opgraderede via hardwareændring og opgraderede via softwareændring). Der redegøres for levetiden for de enkelte typer af styreapparater (f.eks. nye, opgraderede via hardwareændring og opgraderede via softwareændring), således at den funktionelle og økonomiske værdi kan vurderes. Plan for implementering af energibesparelser (SAB-SIGNAL afsnit 4.8). Det tillægges betydning, at: Der redegøres for hvilke energibesparelser, der gennemføres i kontraktperioden. Elbesparelsen dokumenteres med opsummerede beregninger i kwh pr. kalenderår over kontraktperioden på 8 år. Udførelse af tilkøbsydelser (SAB-SIGNAL afsnit 5.). Det tillægges betydning, at der redegøres for: Tilbudsgivers interne projektstyring, egenkontrol, anvendte og testprocedurer. I hvilken grad beskrevne funktionelle, tekniske og udførelsesmæssige krav vil blive opfyldt (SAB-SIGNAL afsnit 7. og 8.). Udførelse af optionsydelsen, Adaptiv signalstyring (SAB-SIGNAL afsnit 6.1). Det tillægges betydning, at der redegøres for: Systemets funktionalitet, ydeevne, betjeningsflade, vedligeholdelseskrav m.v. Hvordan omlægning af nuværende system kan gennemføres, herunder tidsplan. Udførelse af optionsydelsen, Projekteringsværktøj (SAB-SIGNAL afsnit 6.2). Det tillægges betydning, at: Værktøjets funktioner, anvendelsesmuligheder og kompleksitet beskrives. Det oplyses, hvilke tilbudte nye eller opgraderede styreapparater værktøjet kan anvendes på. Brugervenligheden beskrives. C. Tilbudt kvalitet Tilbuddet skal indeholde oplysninger om tilbudt signaludstyr og materiel. Ved bedømmelsen lægges vægt på at: Tilbudt signaludstyr og materiel overholder relevante gældende standarder. (SAB- SIGNAL afsnit 3.7, 3.8 og 7.2).

13 BUT: BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SIDE 11 AF 15 Der tilbydes komponenter og materiel af god kvalitet hvad angår funktionsevne, holdbarhed, servicevenlighed, m.v. (SAB-SIGNAL afsnit 7.2). Tilbudt materiel dokumenteres gennem produktblade eller lignende med hensyn til producent, typebetegnelse m.v. (SAB-SIGNAL afsnit 7.2). D. Tilbudt driftssikkerhed og organisation Tilbudet skal indeholde oplysninger om tilbudt driftssikkerhed og organisation. Ved bedømmelsen lægges vægt på, at: Tilbudsgiver tilbyder en organisation, som er tilpasset opgavens art og størrelse (SAB- SOS afsnit 2.1). Den tilbudte organisation for den konkrete opgave beskrives, herunder organisationens struktur og processer m.h.t. tilbudsgivers gennemførelse af opgaven og styring af arbejdshold (SAB-SOS afsnit 2.1). Der tilbydes en bemanding, som på ledelsesmæssige og faglige kompetencer, herunder uddannelse og relevant erfaring, kan sikre en korrekt og optimal gennemførelse af opgaven, jf. afsnit og SAB-SOS afsnit 2.1. Kvalifikationer, uddannelse og erfaring for den kontraktansvarlige, for entrepriseleder, faglige ansvarlige og for kvalitetsansvarlig samt for øvrige nøglepersoner oplyses jf. afsnit Der beskrives og tilbydes aktiviteter, som sikrer det samlede teams funktion og kompetencer (SAB-SOS afsnit 2.1). Tilbudsgiver råder over lagerfaciliteter til betryggende opbevaring af udstyr og signalmateriel til brug for opgavens gennemførelse (SAB-SIGNAL afsnit 4.5.1). Tilbudsgiver dokumenterer et kvalitetsledelsessystem, der er velegnet til den udbudte opgave og som er godt forankret i virksomheden (SAB-SOS afsnit 5.2 og 5.3). Det beskrives, hvorledes kvalitetsstyring af opgaven, herunder kvalitetsopfølgning på udførte opgaver, gennemføres, se (SAB-SOS afsnit 5.3). Der redegøres for, hvordan og hvor ofte tilbudsgiver vil føre tilsyn med de omfattede anlæg i forhold til opståede driftsforstyrrelser og vedligeholdelsesbehov (SAB-SIGNAL afsnit 4.). Ovennævnte forhold også opfyldes af tilknyttede underentreprenører / leverandører (SAB-SOS afsnit 2.1 og 5.3). E. Tilbudt miljøhensyn Tilbuddet skal indeholde oplysninger om tilbudt miljøhensyn. Ved bedømmelsen lægges vægt på, at: Tilbudsgiver oplyser, om man har et miljøledelsessystem implementeret, og om det er opbygget efter DS/EN ISO standarden eller EMAS (SAB-SOS afsnit 4.1 og SAB-SIGNAL afsnit 3.6 og ).

14 BUT: BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SIDE 12 AF 15 Tilbudsgiver redegør for, hvorledes miljøledelsessystemet agtes anvendt på den udbudte opgave i form af, hvilke miljøhensyn tilbudsgiver vil tage ved udførelse af opgaven (SAB-SOS afsnit 4.1 og SAB-SIGNAL afsnit 3.6 og ), ud over det der er stillet krav om, herunder 1) Metoder. 2) Anvendelse af miljørigtigt materiel. 3) Begrænsning af gener for omgivelserne. 4) Affaldshåndtering og genanvendelse af materialer, herunder bortskaffelse af kasseret signalmateriel i henhold til gældende lovgivning. 5) Beredskab ved uheld og ulykker. 6) Arbejdsmiljø og sikkerhed for personalet. 3.6 SÆRLIGE FORHOLD Tilbudsgiver skal under Tilbud i TBL side 3 afgive følgende prisoplysninger, der ikke indgår i tilbudsprisen: Gennemsnitlig enhedspris for opgradering af eksisterende styreapparat. Gennmesnitlig enhedspris for udskiftning af eksisterende styreapparat til et nyt styreapparat. Priserne skal opgøres som de gennemsnitlige enhedspriser udledt af TBL pkt. 4. Basisydelse. Tilbudte styreapparater skal opfylde kravene jf. SAB-SIGNAL afsnit 4.7. De oplyste priser anvendes af Bygherren som sikkerhed for, at implementering af RSMP og opgradering eller udskiftning af styreapparater m.v. (BUT afsnit B og SAB-SIGNAL afsnit 4.7) sker i en jævn takt. Oplysningerne vil herudover blive anvendt som grundlag for beregning af bod (SAB-SOS afsnit 6.2). 3.7 OPLYSNINGER OM SKATTER, MILJØBESKYTTELSE OG ARBEJDSMILJØ M.V. Tilbudsgiver kan indhente de for opgaven relevante oplysninger om nationale forpligtelser vedrørende ovenstående på følgende adresser: Skatter og afgifter Miljøbeskyttelse Beskyttelse på arbejdspladsen og arbejdsforhold i øvrigt 4. SPØRGSMÅL TIL UDBUDSMATERIALET Såfremt noget i udbudsgrundlaget giver anledning til afklarende spørgsmål, kan den bydende rette skriftlig henvendelse til Bygherren, kontaktperson Ulrich Clausen, ulrich.clausen@aalborg.dk. Det skal tydeligt fremgå, hvor i udbudsgrundlaget, der rettes spørgsmål til, f.eks. SAB-SOS afsnit

15 BUT: BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SIDE 13 AF 15 Seneste frist for modtagelse af spørgsmål er 20. juni 2016, se afsnit 2.3. Af hensyn til ligebehandlingsprincippet vil telefoniske henvendelser blive afvist. Bygherren vil foranledige spørgsmål og tilhørende besvarelse offentliggjort på senest 27. juni Det vil ikke af besvarelsen fremgå, hvem der har stillet de pågældende spørgsmål. Bygherren forbeholder sig ret til at offentliggøre supplerende meddelelser, der erstatter eller supplerer dele af udbudsmaterialet, senest 1. august Supplerende meddelelser udsendes på bygherrens eget initiativ. 5. TILBUD 5.1 ALTERNATIVE TILBUD Der kan ikke afgives alternative tilbud på opgaven. 5.2 FORBEHOLD Såfremt tilbuddet indeholder forbehold overfor eller oplysninger, der strider mod grundlæggende elementer i udbudsmaterialet, vil dette medføre, at tilbuddet afvises af bygherren. Forbehold overfor ikke-grundlæggende elementer i udbudsmaterialet kapitaliseres af Bygherren, idet der benyttes en konservativ kapitalisering. Såfremt forbeholdene ikke kan kapitaliseres med tilstrækkelig sikkerhed, vil tilbuddet blive afvist. 5.3 AFLEVERING OG ÅBNING AF TILBUDDET Krav til tilbuddets indhold, aflevering samt oplysning om åbning af tilbud fremgår af nedenstående. Alle tilbudsgivers egne omkostninger i forbindelse med tilbudsafgivelsen og eventuel kontrahering skal afholdes af tilbudsgiver Aflevering af tilbud Tilbuddet skal omfatte de i nærværende Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) afsnit 6. anførte dokumenter. Tilbud afgives på vedlagte tilbudsliste (TBL) og underskrives af bemyndiget/legitimeret person hos tilbudsgiver. For at et tilbud kan anses for konditionsmæssigt, skal alle poster i tilbudslisten udfyldes. Tilbuddet regnes herved for bindende. Alle priser anføres uden merværdiafgift (moms). Endvidere gælder, at tilbudsgiver på tilbudslistens side 2 skal a) Bekræfte kendskab til eventuelle rettelsesblade. b) Oplyse om navn, adresse, ansvarlig kontaktperson i forbindelse med tilbuddet, CVRnummer, telefon og adresse. c) Anføre eventuelle forbehold til tilbuddet.

16 BUT: BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SIDE 14 AF 15 Tilbuddet skal afleveres i 2 papirkopier samt 1 elektronisk kopi (USB-stick) i lukket kuvert/pakke, påklæbet rød kuvert, der forefindes sammen med udbudsgrundlaget, mærket "Drift, vedligeholdelse og levering af trafiksignaler i Aalborg Kommune. Tilbud skal være Bygherren i hænde senest mandag den 8. august 2016 kl Såfremt tilbuddet sendes pr. post eller afleveres i receptionen på ovenstående adresse, skal det være modtaget senest kl for at nå at være Bygherren i hænde ved tilbudsfristens udløb kl Der modtages ikke tilbud pr. eller anden elektronisk form Åbning af tilbud Der er ikke adgang for de bydende til at overvære åbning af tilbuddene Underretning om tildeling Tilbudsvurderingen forventes at være afsluttet senest 14 dage efter tilbudsafgivelse, hvorefter alle tilbudsgivere vil blive underrettet om resultatet. Før beslutning om tildeling af kontrakten skal Bygherren kræve, at den tilbudsgiver, som Bygherrren har til hensigt at tildele kontrakten til, fremlægger dokumentation i henhold til Udbudslovens 152 for de oplysninger, der er afgivet i Det fælles europæiske udbudsdokument, ESPD. Fra underretning om beslutning om tildeling af kontrakt til kontraktindgåelse forløber 10 dages stand-still periode. 5.4 VEDSTÅELSES AF TILBUD Vedståelsesfristen er 2 måneder fra fristen for modtagelse af bud. 6. DOKUMENTER DER SKAL VEDLÆGGES TILBUDDET Tilbuddet skal indeholde følgende dokumenter: a) Tilbudsliste, se afsnit Alle punkter i tilbudslisten skal udfyldes for at tilbuddet er konditionsmæssigt. Tilbud skal omfatte samtlige ydelser i henhold til udbudsgrundlaget til opgavens fuldstændige gennemførelse i anført omfang og opfylde de stillede kvalitetskrav samt tidskrav. Der henvises desuden til Tilbuds- og afregningsgrundlag (TAG). b) Udfyldt Fælleseuropæisk Udbudsdokument (ESPD). c) Dokumentation for økonomisk og finansiel formåen, jf. afsnit d) Dokumentation for tekniske og faglige formåen, jf. afsnit e) Erklæring om solidarisk hæftelse og prokura i form af udfyldt og underskrevet formular (Bilag 1) eller tilsvarende, jf. pkt (hvis der afgives tilbud af et konsortium).

17 BUT: BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD SIDE 15 AF 15 f) Beskrivelser og redegørelser som skal indgå ved vurdering af tilbuddene i henhold til foranstående afsnit 3.5.4: A. Tilbudt pris B. Tilbudt opgaveløsning C. Tilbudt kvalitet D. Tilbudt driftssikkerhed og organisation E. Tilbudt miljøhensyn Såfremt tilbud fremsættes af et konsortium skal ovennævnte oplysninger under punkt b) e) fremlægges separat for hver af deltagerne i konsortiet. Tilbuddet afleveres som angivet i afsnit

18 AALBORG KOMMUNE By- og Landskabsforvaltningen Trafik og Veje Stigsborg Brygge Nørresundby DRIFT, VEDLIGEHOLDELSE OG LEVERING AF TRAFIKSIGNALER I AALBORG KOMMUNE Særlige Betingelser (SB) Udbud Maj 2016

19 SB: SÆRLIGE BETINGELSER SIDE 2 AF 35 INDHOLDSFORTEGNELSE A. AFTALEGRUNDLAGET... 4 ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 4 BYGHERRENS UDBUD... 5 ENTREPRENØRENS TILBUD... 6 ENTREPRISEAFTALEN... 7 OVERDRAGELSE AF RETTIGHEDER, FORPLIGTELSER M.V B. SIKKERHEDSSTILLELSE OG FORSIKRING... 9 ENTREPRENØRENS SIKKERHEDSSTILLELSE... 9 BYGHERRENS SIKKERHEDSSTILLELSE FORSIKRING C. ENTREPRISENS UDFØRELSE ARBEJDSPLAN OG AFSÆTNING ENTREPRENØRENS YDELSE PROJKETGENNEMGANG, DOKUMENTATION OG PRØVER ARBEJDETS FORRINGELSE M.V. VEDLIGEHOLDELSE FORHOLD TIL MYNDIGHEDER ÆNDRINGER I ARBEJDET UKLARHEDER, HINDRINGER ELLER LIGNENDE FORHOLD FORTIDSMINDER BYGHERRENS TILSYN ENTREPRENØRENS ARBEJDSLEDELSE BYGGEMØDER SAMVIRKE MED ANDRE ENTREPRENØRER TILKALDELSE AF BYGHERREN OG ENTREPRENØREN PARTERNES OPHOLD I UDLANDET D. BYGHERRENS BETALINGSFORPLIGTELSE BETALING ENTREPRENØRENS RET TIL AT STANDSE ARBEJDET E. TIDSFRISTFORLÆNGELSE OG FORSINKELSE ENTREPRENØRENS RET TIL TIDSFRISTFORLÆNGELSE ENTREPRENØRENS HÆFTELSE VED FORSINKELSE BYGHERRENS RET TIL TIDSFRISTFORLÆNGELSE BYGHERRENS HÆFTELSE VED FORSINKELSE F. ARBEJDETS AFLEVERING AFLEVERINGSFORRETNINGEN AFLEVERINGSPROTOKOL G. MANGLER VED ARBEJDET MANGELSBEGREBET MANGLER PÅVIST VED AFLEVERINGEN MANGLER PÅVIST EFTER AFLEVERINGEN BORTFALD AF ENTREPRENØRENS AFHJÆLPNINGSPLIGT M.V BYGHERRENS RET TIL AFSLAGI ENTREPRISESUMMEN ENTREPRENØRENS ANSVAR FOR FØLGESKADER... 27

20 SB: SÆRLIGE BETINGELSER SIDE 3 AF 35 MANGELANSVARETS OPHØR H. 1- OG 5-ÅRS EFTERSYN ÅRS EFTERSYN ÅRS EFTERSYN FÆLLES REGLER FOR EFTERSYN I. SÆRLIGT OM OPHÆVELSE BYGHERRENS HÆVERET ENTREPRENØRENS HÆVERET KONKURS, BETALINGSSTANDSNING, TVANGSAKKORT M.M EN PARTS DØD FÆLLES OM OPHÆVELSE J. TVISTER SYN OG SKØN SAGKYNDIG BESLUTNING OM STILLET SIKKERHED M.V VOLDGIFT... 34

21 SB: SÆRLIGE BETINGELSER SIDE 4 AF 35 SÆRLIGE BETINGELSER AB 92 ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1. Almindelige betingelser finder anvendelse på aftaler om arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed. Stk. 2. Ved leverancer skal»bygherren«forstås som køberen og»entreprenøren«som sælgeren. Ved underentrepriseforhold skal»bygherren«forstås som hovedentreprenøren og»entreprenøren«som underentreprenøren. Stk. 3. Fravigelse af betingelserne gælder kun, når det tydeligt og udtrykkeligt angives, på hvilke punkter fravigelse skal ske. Stk. 4. Medmindre andet er angivet, indbefatter beløbsangivelser ikke merværdiafgift (moms). Stk. 5. Hvis ikke andet er bestemt, forstås ved arbejdsdage alle mandage til og med fredage, der ikke er helligdage. Stk. 6. Alle dokumenter affattes på dansk, og alle betegnelser med hensyn til mønt, mål og vægt er danske. Forhandlinger, herunder på byggemøder, skal foregå på dansk. Hvis der tillige udfærdiges dokumenter på et andet sprog, og der er uoverensstemmelse i forhold til den danske tekst, gælder den danske tekst. Stk. 7. Retsforholdet skal i det hele behandles efter dansk rets regler. Tilføjelser/ændringer A. AFTALEGRUNDLAGET Tilføjelse: Nærværende Særlige Betingelser er ændringer og supplerende, særlige betingelser til Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed af 1992 (AB 92) for nærværende opgave. Tilføjelse: Arbejdet udbydes med en fastprisperiode på 12 måneder fra tilbudsdagen. Tilføjelse: Bygherre er Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen, se også BUT afsnit 2.1. Tilføjelse: AB 92 er gengivet i venstre spalte. Tilføjelser og ændringer er angivet i højre spalte ud for de berørte paragraffer i AB 92 og har fortrinsret frem for AB 92. Såfremt AB 92's tekst helt bortfalder, vil dette være angivet. Tilføjelse: Entreprenøren er forpligtet til at sørge for, at opfyldelsen af aftalen i hele aftalens løbetid sker under overholdelse af den til enhver tid gældende lovgivning og alle myndighedskrav, og at de ydelser, der udføres i henhold til

22 SB: SÆRLIGE BETINGELSER SIDE 5 AF 35 AB 92 BYGHERRENS UDBUD 2. Ved udbud forstås bygherrens opfordring til at fremkomme med tilbud. Stk. 2. Der bydes på grundlag af de oplysninger, som indeholdes i udbudsmaterialet. Dette materiale skal være entydigt og således udformet, at der er klarhed over ydelsernes omfang og indhold. Stk. 3. Udbudsmaterialet skal indeholde en tidsplan. Stk. 4. Udbudsmaterialet skal indeholde oplysning om eventuelle fortidsminder på ejendommen, jf. 16. Tilføjelser/ændringer aftalen, opfylder den til enhver tid gældende lovgivning og alle myndighedskrav. Tilføjelse: Udbuds- og tilbudsbetingelser fremgår af BUT afsnit 3. Tilføjelse: For tilbudsafgivelse på udbuddet gælder i den angivne rækkefølge, idet a) har højeste gyldighed: a) Eventuelle rettelsesblade udgivet inden licitationen. b) Tilbudsliste (TBL). c) Udbudsgrundlagets øvrige dokumenter, se BUT afsnit 3.3. d) Nyeste udgaver af normer og vejregler, herunder: AAB Fælles for vejudstyr, maj AAB Trafiksignalanlæg, oktober Håndbog Vejsignaler, december AAB Afmærkningsmateriel, maj AAB - Arbejdsplads, Vejregelrådet - Vejdirektoratet, november AAB Styring og Samarbejde, Vejregelrådet - Vejdirektoratet, februar e) AB 92 f) Danske standarder (standarder udarbejdet nationalt, betegnet DS, internationalt, betegnet DS/ISO, eller europæisk, betegnet DS/EN), europæiske tekniske godkendelser (ETA) samt udenlandske standarder i det omfang, der i de i punkt d) nævnte normer og vejregler, er henvist til disse, alt med seneste anførte ændringer, rettelser og fortolkninger. Det under punkterne a), b) og c) angivne materiale fremgår af udbudsgrundlaget. Tilføjelse: Vedrørende tidsfrister for leverancer henvises til SAB-SIGNAL.

23 SB: SÆRLIGE BETINGELSER SIDE 6 AF 35 AB 92 Stk. 5. Det skal i forbindelse med udbudet oplyses, hvorvidt der ønskes sikkerhedsstillelse for tilbagelevering af udbudsmaterialet. Ved tilbagelevering af udbudsmaterialet i hel og ubeskadiget stand inden udløbet af en rimelig frist skal sikkerhedsstillelsen straks frigives, uanset om den pågældende har afgivet tilbud. Stk. 6. Bygherren kan med henblik på en vurdering af de indkomne tilbud i udbudsmaterialet stille krav om tilbudets form og kan herunder forlange, at tilbud udfærdiges med rimelig specifikation af tilbudssummen på dertil leverede tilbudslister. Stk. 7. Skal tilbudet eller dele heraf afgives som enhedspriser, skal bygherren angive, hvilken vægt der ved vurderingen af tilbudets samlede størrelse vil blive tillagt de enkelte enhedspriser. ENTREPRENØRENS TILBUD 3. Når flere i forening giver tilbud, er dette bindende een for alle og alle for een. Stk. 2. Hvis et arbejde er udbudt således, at der foruden en pris på arbejdet som helhed skal angives priser på dele af arbejdet, kan priserne på de enkelte dele kun betragtes som selvstændigt tilbud, hvis dette udtrykkeligt er foreskrevet i udbudsmaterialet eller tilkendegivet ved tilbudet. Stk. 3. Hvis tilbud foruden en samlet sum skal indeholde enhedspriser, er begge dele bindende for tilbudsgiveren. Enhedspriser kommer til anvendelse ved betalingsregulering på grund af større eller mindre ydelser, end bygherren har angivet i udbudsmaterialet. Ved bedømmelsen af tilbuds indbyrdes rækkefølge gælder alene det samlede tilbud. Stk. 4. Tilbudet omfatter kun ydelser, der er angivet som hørende til entreprisen på tegninger, der er udleveret entreprenøren som grundlag for tilbudsafgivelsen, eller som er nævnt i de afsnit af arbejdsbeskrivelsen, der gælder for den pågældende entreprise. Tilføjelser/ændringer Ændring: Udbuds- og tilbudsbetingelser fremgår af BUT. Ændring: Udgår og erstattes af BUT afsnit og afsnit 6. Tilføjelse: Tildelingskriterium fremgår af BUT afsnit 3.5. Tilføjelse: Tilbudssummen er bindende. Eventuelle regnefejl i tilbudslisten kan korrigeres ved rettelse i tilbudslistens enhedspriser på en måde, som kan godkendes af bygherren.

24 SB: SÆRLIGE BETINGELSER SIDE 7 AF 35 AB 92 Stk. 5. Vedståelsesfristen for licitationstilbud er 20 arbejdsdage fra licitationsdagen. Vedståelsesfristen for andre skriftlige tilbud er 20 arbejdsdage fra tilbudets datering. Stk. 6. Den, hvis tilbud ikke antages, kan forlange sit tilbud samt sine tegninger, beregninger og beskrivelser tilbageleveret. Stk. 7. Bygherren skal snarest muligt underrette tilbudsgivere, hvis tilbud ikke antages. ENTREPRISEAFTALEN 4. Aftale om udførelse af en entreprise eller om en leverance træffes ved skriftlig accept af det afgivne tilbud eller ved et særligt dokument. Der skal henvises til de dokumenter, som har dannet grundlag for aftalen. Stk. 2. Eventuel stempelpligt påhviler bygherren. Tilføjelser/ændringer Ændring: Udgår og erstattes af BUT afsnit 5.4. Tilføjelse: Aftale om entreprisens udførelse træffes ved skriftlig kontrakt og kontrakten er først gyldig ved begge parters underskrift. Begge parter skal underskrive ved bemyndiget/legitimeret person. Entreprenøren skal senest ved kontraktindgåelse om overdragelse af entreprisen forelægge dokumentation for, at ansøger ikke er omfattet af udelukkelsesgrundene i Udbudslovens (Lov nr. 164 af 15/12/2015) 135, se BUT afsnit Entreprenøren og dennes eventuelle underentreprenører skal for alle medarbejdere på den udbudte opgave overholde regler svarende til de danske kollektive overenskomster på området. Kontrakten omfatter de i nærværende udbudsgrundlag anførte ydelser. Bygherren har ret til ved siden af denne kontrakt at antage anden entreprenør til levering af trafiksignaler samt optionsydelser. Vilkår om ændringer i arbejdets omfang fremgår af 14 samt tilføjelser hertil. OVERDRAGELSE AF RETTIGHEDER, FORPLIGTELSER M.V. 5. Parterne kan overdrage deres rettigheder i henhold til aftalen. Tilføjelse: Rettigheder og forpligtelser, efter den indgåede kontrakt med tilhørende bilag, vil hverken helt eller delvis kunne overdrages af entreprenøren.

25 SB: SÆRLIGE BETINGELSER SIDE 8 AF 35 AB 92 Stk. 2. Overdrager entreprenøren uforfaldne krav i henhold til aftalen, går transporter, der står i forbindelse med arbejdets udførelse, forud for andre transporter. Stk. 3. Uden den anden parts samtykke kan parterne ikke overføre deres forpligtelser til andre. Stk. 4. Entreprenøren kan overlade arbejdets udførelse til andre i det omfang, det er sædvanligt eller naturligt, at arbejdet udføres i underentreprise. Stk. 5. Hvis det må anses for godtgjort, at et krav vedrørende mangler ikke eller kun med stor vanskelighed kan gennemføres mod entreprenøren, er bygherren berettiget til at gøre kravet gældende direkte mod entreprenørens underentreprenører og leverandører, jf. 10, stk. 4. Tilføjelser/ændringer Tilføjelse: Entreprenøren kan kun give transport på sit tilgodehavende til et anerkendt og af Bygherren godkendt pengeinstitut eller kautionsvirksomhed. I givet fald skal transporten gælde for hele kontraktsummen eller restkontraktsummen. Transport skal anmeldes til Bygherren. Såfremt der er afgivet transport skal dette tydeligt være påført fakturaen. Ændring: Hvis entreprenøren efter kontraktindgåelse ønsker at antage andre underentreprenører end de i kontrakten anførte, kan dette kun ske efter skriftlig godkendelse fra Bygherren. Bygherren har ret til at nægte godkendelse af ny underentreprenør. Entreprenøren kan dog uden godkendelse antage underentreprenører til assistance ved opgaver, hvor selve udførelsen primært varetages af entreprenøren selv eller af godkendt underentreprenør. Denne regel omfatter eksempelvis indlejning af maskiner og vognmænd. Det er en betingelse at alle underentreprenører opfylder kravene i dette udbudsmateriale. Tilføjelse: Bygherren forbeholder sig ret til ikke at acceptere underentreprenører efter de udelukkelsesgrunde, som fremgår af EU s udbudsdirektiv. Entreprenøren hæfter for underentreprenørens ydelser efter denne kontrakt på samme måde som for egne forhold.

26 SB: SÆRLIGE BETINGELSER SIDE 9 AF 35 B. SIKKERHEDSSTILLELSE OG FORSIKRING ENTREPRENØRENS SIKKERHEDSSTILLELSE 6. Medmindre andet fremgår af udbudsmaterialet, skal entreprenøren senest 8 arbejdsdage efter entrepriseaftalens indgåelse stille sikkerhed for opfyldelse af sine forpligtelser over for bygherren. Sikkerheden stilles i form af betryggende bank eller sparekassegaranti, kautionsforsikring eller på anden, betryggende måde. Stk. 2. Indtil aflevering har fundet sted, skal den stillede sikkerhed svare til 15 pct. af entreprisesummen. Herefter skal sikkerheden svare til 10 pct. af entreprisesummen. Stk. 3. For leverancer, som præsteres fuldt færdige i rater, skal sikkerheden svare til 10 pct. af købesummen. Stk. 4. Sikkerheden nedskrives, jf. dog 36, stk. 3, nr. 1, til 2 pct. af entreprisesummen 1 år efter afleveringstidspunktet, medmindre bygherren forinden skriftligt har fremsat krav om afhjælpning af mangler. I så fald nedskrives sikkerheden, når manglerne er afhjulpet. Stk. 5. Sikkerheden ophører 5 år efter afleveringstidspunktet, jf. dog 36, stk. 3, nr. 1, medmindre bygherren forinden skriftligt har fremsat krav om afhjælpning af mangler. I så fald ophører sikkerheden, når manglerne er afhjulpet. Stk. 6. Forholdsmæssig frigivelse af sikkerheden skal ske ved afsnitsvis aflevering, jf. 28, stk. 4, sidste punktum. Stk. 7. Hvis bygherren ønsker udbetaling i henhold til den stillede sikkerhed, skal det skriftligt og samtidigt meddeles til entreprenøren og garanten med nøje angivelse af arten og omfanget af den påståede misligholdelse samt størrelsen af det krævede beløb. Dette Ændring: Tilsagn fra bank, sparekasse eller kautionsforsikringsinstitut om sikkerhedsstillelse skal foreligge senest ved kontraktens underskrivelse. Entreprenørens forpligtelser er ikke begrænset til den stillede sikkerhed. Ændring: Som sikkerhed for leverancens gennemførelse stiller entreprenøren senest samtidig med kontraktens underskrift en garanti på 15 % af den forventede årlige sum, ekskl. moms. Den ved sikkerhedsstillelsen forbundne udgift afholdes af entreprenøren. Sikkerheden nedskrives til 2 % ved kontraktens ophør og ophører 5 år efter kontraktens ophør medmindre, Bygherren forinden skriftligt har fremsat krav om afhjælpning af mangler. I så fald ophører sikkerheden, når manglerne er afhjulpet.

27 SB: SÆRLIGE BETINGELSER SIDE 10 AF 35 udbetales til bygherren inden 10 arbejdsdage fra meddelelsens fremkomst, medmindre entreprenøren forinden over for Voldgiftsnævnet har fremsat begæring om beslutning specielt med henblik på, om bygherrens udbetalingskrav er berettiget. I så fald gælder reglerne i 46. Stk. 8. Sikkerheden tjener til fyldestgørelse af alle krav, som bygherren har i anledning af aftaleforholdet, herunder krav vedrørende eventuelle ekstraarbejder og tilbagebetaling af for meget udbetalt entreprisesum. BYGHERRENS SIKKERHEDSSTILLELSE 7. Hvis entreprenøren kræver det, skal bygherren ved private arbejder senest 8 arbejdsdage efter kravets fremsættelse stille sikkerhed for opfyldelse af sine betalingsforpligtelser over for entreprenøren. Sikkerheden stilles i form af betryggende bank- eller sparekassegaranti, kautionsforsikring eller på anden, betryggende måde. Stk. 2. Sikkerheden skal svare til 3 måneders gennemsnitsbetaling - dog mindst 10 pct. Af entreprisesummen - udregnet således, at entreprisesummen fordeles ligeligt på det antal måneder, som i aftalen er fastsat for arbejdets udførelse. Entreprenøren kan ved udvidelse af aftalen med ekstraarbejder i henhold til 14 kræve sikkerheden forøget, hvis vederlaget for samtlige ekstraarbejder - bortset fra de allerede betalte - overstiger det halve af 1 måneds gennemsnitsbetaling ifølge den oprindelige aftale. Stk. 3. Hvis entreprenøren ønsker udbetaling i henhold til den stillede sikkerhed, skal det skriftligt og samtidigt meddeles til bygherren og garanten med angivelse af størrelsen af det krævede beløb. Dette udbetales til entreprenøren inden 10 arbejdsdage fra meddelelsens fremkomst, medmindre bygherren forinden over for Voldgiftsnævnet har fremsat begæring om beslutning specielt med henblik på, om entreprenørens udbetalingskrav er berettiget. I så fald gælder reglerne i 46. Stk. 4. Sikkerheden tjener til fyldestgørelse af alle de krav, som entreprenøren har i anledning af aftaleforholdet, herunder krav vedrørende eventuelle ekstraarbejder. Ændring: Bygherren stiller ikke sikkerhed.

28 SB: SÆRLIGE BETINGELSER SIDE 11 AF 35 FORSIKRING 8. Bygherren tegner og betaler sædvanlig brand- og stormskadeforsikring fra arbejdets påbegyndelse, indtil mangler, der er påvist ved afleveringen, er afhjulpet. På entreprenørens anmodning skal denne og eventuelle underentreprenører medtages som sikrede på forsikringspolicen. Forsikringen skal omfatte samtlige entreprenørers arbejde på den bygning eller det anlæg, entrepriseaftalen vedrører. Ved om- eller tilbygning skal forsikringen dække skade på arbejdet samt på den bygning eller det anlæg, der er genstand for omeller tilbygning. Stk. 2. Offentlige bygherrer kan kræve sig stillet som selvforsikrer. Stk. 3. Entreprenøren og eventuelle underentreprenører skal have sædvanlig ansvarsforsikring for skader, for hvilke der er ansvar efter dansk rets almindelige regler. Entreprenøren skal på anmodning dokumentere, at forsikringen er i kraft. Ændring: Entreprenøren er ansvarlig efter dansk rets almindelige erstatningsregler for enhver person- og tingskade, herunder også miljøskader (ved påført forurening) samt hændelige skader, der måtte opstå i forbindelse med arbejdets udførelse eller som følge af dette, hvis skaderne skyldes fejl eller forsømmelse fra entreprenørens side, eller hvis skaderne angår egenskaber, som ifølge aftalen må anses for tilsikret. Entreprenøren er i disse tilfælde pligtig at holde Aalborg Kommune skadesløs, dersom denne ved retssag eller på anden måde måtte blive indblandet i sagen. Tilføjelse: Bygherren er selvforsikret. Tilføjelse: Entreprenøren skal i hele kontraktperioden have erhvervs- og produktansvarsforsikring til dækning af entreprenørens ansvar. Forsikringen skal være påtegnet, således at denne også dækker skader på ting, som forsikrede har i sin varetægt, under bearbejdning eller behandling samt skade som følge at brug af motorredskaber/ motorkøretøjer, der ikke er registreringspligtige og dermed ikke er dækket af en lovpligtig ansvarsforsikring. Entreprenøren skal forpligtige sine eventuelle underentreprenører til at tegne tilsvarende erhvervsansvarsforsikring. Entreprenøren skal under hele kontraktperioden have tegnet ansvars- og ulykkesforsikring for sit mandskab. Entreprenørens ansvarsforsikring skal have følende minimumsdækning pr. år: For tingsskade mindst 2,5 mio. kr. For personskade mindst 10 mio. kr. Dokumentation for forsikringer skal på forlangende foreligge senest 8 dage efter kontraktindgåelse. Det skal være anført i forsikringspolicen, at forsikringsselskabet skal underrette Aalborg

29 SB: SÆRLIGE BETINGELSER SIDE 12 AF 35 ARBEJDSPLAN OG AFSÆTNING 9. Entreprenøren skal snarest muligt i samarbejde med bygherren udarbejde en arbejdsplan. Stk. 2. Bygherren lader foretage afsætninger af de bestemmende hovedlinier og højder (koter), medens al øvrig afsætning foretages af entreprenøren. ENTREPRENØRENS YDELSE 10. Arbejdet skal udføres i overensstemmelse med aftalen, fagmæssigt korrekt eller i overensstemmelse med bygherrens eventuelle anvisninger efter 15. Materialer skal - for så vidt disses beskaffenhed ikke er anført - være af sædvanlig god kvalitet. Stk. 2. Entreprenøren skal levere alle materialer og præstere alle fornødne biydelser til arbejdets færdiggørelse. C. ENTREPRISENS UDFØRELSE Kommune, såfremt præmien for ansvarsforsikringen ikke betales eller forsikringsselskabet opsiger forsikringen. Ændring: Udgår og erstattes af SAB-SOS afsnit Tilføjelse: Entreprenøren skal udføre opgaven i henhold til SAB-SIGNAL. Byggevarer skal leveres i overensstemmelse med Erhvervs- og Byggestyrelsens gældende bekendtgørelse om CE-mærkning og markedskontrol af byggevarer. Tilføjelse: Entreprenøren skal præstere alle fornødne biydelser til entreprisen, herunder fragt, kontrol m.v. Stk. 3. Materialer og andre leverancer, som er bestemt til indføjelse i arbejdet, skal leveres af entreprenøren uden ejendomsforbehold. Når de pågældende genstande er leveret på byggepladsen, tilhører de bygherren. Stk. 4. Materialer og andre leverancer til arbejdet skal være leveret med 5 års leverandøransvar for mangler ved leverancen, jf. dog 36, stk. 3, nr. 2. Ansvarsperioden regnes fra afleveringen af arbejdet og begrænses således, at leverandørens ansvar ophører senest 6 år efter levering til lager eller videresalg. Leverandøren skal endvidere have anerkendt, dels at mangelskrav under de i 5, stk. 5, nævnte omstændigheder skal kunne gøres gældende direkte mod leverandøren, dels at tvister vedrørende mangler ved en leverance kan behandles ved Voldgiftsretten for byggeog anlægsvirksomhed. Stk. 5. Entreprenøren kan undlade at opfylde bestemmelsen i stk. 4, hvis dette vil medføre

LEVERANCE AF FÆRDSELSTAVLER OG GADENAVNESKILTE MED TILHØRENDE STANDERE OG GALGER AALBORG KOMMUNE 2016-2018

LEVERANCE AF FÆRDSELSTAVLER OG GADENAVNESKILTE MED TILHØRENDE STANDERE OG GALGER AALBORG KOMMUNE 2016-2018 LEVERANCE AF FÆRDSELSTAVLER OG GADENAVNESKILTE MED TILHØRENDE STANDERE OG GALGER AALBORG KOMMUNE 2016-2018 Udbud Oktober 2015 Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) 1 Særlige Betingelser (SB) 2 Særlig Arbejdsbeskrivelse

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Udbudsbetingelser Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 1 af 8 UDBUD ANALYSE AF MULIGHEDER FOR ØGET KAPACITET PÅ MOTORRING 3, HERUNDER KØRSEL

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER

Faaborg-Midtfyn Kommune. Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Faaborg-Midtfyn Kommune Juni 2016 DRIFT, VEDLIGEHOLD OG ADMINISTRATION AF MATERIEL TIL VINTERTJENESTEN UDBUDSBETINGELSER Projekt nr. 225724 Dokument nr. 1220168227 Version 2 Udarbejdet af STLA Kontrolleret

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014

UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01. Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 UDBUDSBETINGELSER AGGERS.R01 Geotekniske undersøgelser ved Aggersundbroen i Limfjorden JULI 2014 2 af 7 Indhold AGGERS.R01 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 24. februar 2014 PJA BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD GENMARKERING AF

Læs mere

Udbudsbetingelser Rådgivning

Udbudsbetingelser Rådgivning Udbudsbetingelser Rådgivning 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser Storstrømsbroen November 2016 Dokumentnr. 16/11848-3 2 af 7 Indhold 93200.R09 Supplerende geotekniske undersøgelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Levering af vintermateriel

Levering af vintermateriel Levering af vintermateriel Saltspredere til kørebaner og stier Juli 2017 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Orientering 3 3 Bestemmelser om udbud og tilbud 4 3.1 Oplysninger om skatter, miljøbeskyttelse,

Læs mere

REPARATION AF RENDESTENSBRØNDE AALBORG KOMMUNE

REPARATION AF RENDESTENSBRØNDE AALBORG KOMMUNE REPARATION AF RENDESTENSBRØNDE AALBORG KOMMUNE 2017 2020 Udbud Januar 2017 Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) 1 Særlige Betingelser (SB) 2 Særlig Arbejdsbeskrivelse for Styring og Samarbejde (SAB-SOS)

Læs mere

VIKING-samarbejde - genudbud

VIKING-samarbejde - genudbud Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Udbud af rammeaftale vedrørende konsulentassistance i forbindelse med VIKING-samarbejde - genudbud December 2017 Dokumentnr. 2 af 9 Indhold

Læs mere

AK BELYSNING ENTREPRENØROPGAVER AALBORG KOMMUNE

AK BELYSNING ENTREPRENØROPGAVER AALBORG KOMMUNE AK BELYSNING ENTREPRENØROPGAVER AALBORG KOMMUNE 2018-2022 Udbud Februar 2018 Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) 1 Særlige Betingelser (SB) 2 Særlig Arbejdsbeskrivelse for Styring og Samarbejde (SAB-SOS)

Læs mere

Spørgsmål til Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) Spørgsmål

Spørgsmål til Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) Spørgsmål til Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) BUT : Bestemmelser om udbud og tilbud, 2.3 Tidsplan for udbudsproces "8 August 2016 : Tilbudsfrist. 8 August 2016 er mandag i uge 32 og bygherre forbeholder sig

Læs mere

Betingelser om udbud og tilbud

Betingelser om udbud og tilbud Betingelser om udbud og tilbud Levering af GNSS-modtagere August 2015 Indhold 1. ALMENT... 4 2. ORIENTERING... 4 3. UDBUDSFORRETNINGEN... 4 3.1 Udbudsform... 4 3.2 Udbudsmaterialet... 4 3.3 Udvælgelse...

Læs mere

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser December 2016 Udgivelsesdato : Projekt : 2063 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : TWIN, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 BILAG 1 SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Drift og anlæg Park og Vej Nørregade 36-38 5000 Odense C Telefon: 78735889-1/8 FRI INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE Særlige Betingelser (SB) Side 1 af 6 Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. AFTALEGRUNDLAGET... 2 2. KONTRAKTPERIODE... 2 3. FAST PRIS OG DENNES BETALING... 2 4. DOKUMENTER... 2 5. OVERDRAGELSE

Læs mere

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalegrundlaget. 2 2. Kontraktperiode. 2 3. Fast pris og dennes betaling. 2 4. Dokumenter 2 5. Omfang af og ændringer i entreprisens omfang. 3 6. Fejl i projektet. 3 7. Regnefejl

Læs mere

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Bygherre: Forsyning Helsingør A/S Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 Ordregivende myndighed... 3 2

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 21. marts 2014 14/02645-1 Tea Dyrbye Jensen tdj@vd.dk 7244 3130 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT), OVERSÆTTELSE-ENGELSK 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og tilbud

Læs mere

Skanderborg Kommune. Januar Udbudsbetingelser

Skanderborg Kommune. Januar Udbudsbetingelser Januar 2018 Udbudsbetingelser PROJEKT i byområder Udbudsbetingelser Projekt nr. 230754 Dokument nr. Version 1 Udarbejdet af LKG Kontrolleret af JWN Godkendt af LKG UDBUDSBETINGELSER Rammeudbud af asfaltbelægninger

Læs mere

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)

BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) 1. ALMENT Bestemmelser om udbud og

Læs mere

AFMÆRKNING AF FÆRDSELSAREALER AALBORG KOMMUNE

AFMÆRKNING AF FÆRDSELSAREALER AALBORG KOMMUNE AFMÆRKNING AF FÆRDSELSAREALER AALBORG KOMMUNE 2017-2020 Udbud Marts 2017 Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) 1 Særlige Betingelser (SB) 2 Særlig Arbejdsbeskrivelse for Styring og Samarbejde (SAB-SOS)

Læs mere

Intern transport af slam for Faxe Spildevandscenter

Intern transport af slam for Faxe Spildevandscenter Faxe Spildevandscenter A/S CVR-nr. 34 88 53 03 Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Tlf.: 70 26 02 07 Fax: 56 37 34 99 post@faxeforsyning.dk www.faxeforsyning.dk 20. juni 2017 Intern transport af slam for

Læs mere

AB92 Entreprisekontrakt

AB92 Entreprisekontrakt 1 AB92 Entreprisekontrakt 1 Parterne Mellem Thyborøn-Agger Færgefart Rådhusgade 2 7620 Lemvig CVR 51992512 (herefter: Bygherren) og [Entreprenør] [adr] CVR [CVR-nr.] (herefter: Entreprenøren) er indgået

Læs mere

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for tjenesteyderens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Randers Kommunes udbud... 2 Tjenesteyderens tilbud...

Læs mere

ANNONCERING - HUSFOTOGRAF

ANNONCERING - HUSFOTOGRAF DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Eva Tolstrup Ziegler etz@vd.dk ANNONCERING - HUSFOTOGRAF 1. ORIENTERING Nærværende annoncering gælder i forbindelse med udbud og kontrahering af aftale om rådgivning

Læs mere

AALBORG KOMMUNE VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE TRAKTORENTREPRISER. Bestemmelser om Udbud og Tilbud BUT

AALBORG KOMMUNE VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE TRAKTORENTREPRISER. Bestemmelser om Udbud og Tilbud BUT AALBORG KOMMUNE Entreprenør Hattemagervej 22 9000 Aalborg VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE 2018 2021 TRAKTORENTREPRISER Bestemmelser om Udbud og Tilbud BUT Version 1.0 Maj 2018 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

Læs mere

EU-udbud - Behandling af farligt affald

EU-udbud - Behandling af farligt affald EU-udbud - Behandling af farligt affald Maj 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2049 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Karc, Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

ASFALTREPARATIONER AALBORG KOMMUNE

ASFALTREPARATIONER AALBORG KOMMUNE ASFALTREPARATIONER AALBORG KOMMUNE 2016-2019 Udbud Februar 2016 Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) 1 Særlige Betingelser (SB) 2 Særlig Arbejdsbeskrivelse for Styring og Samarbejde (SAB-SOS) 3 Særlig

Læs mere

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald Februar 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2206 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på:

Tilbudsindhentning. Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Tilbudsindhentning Generelle betingelser i forbindelse med indhentning af tilbud på: Hovedentreprise vedr. etablering af et underjordisk dige om søerne i Sybergland, Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune Juni 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2054 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

AALBORG KOMMUNE VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE LASTBILENTREPRISER. Bestemmelser om Udbud og Tilbud BUT

AALBORG KOMMUNE VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE LASTBILENTREPRISER. Bestemmelser om Udbud og Tilbud BUT AALBORG KOMMUNE Entreprenør Hattemagervej 22 9000 Aalborg VINTERTJENESTE AALBORG KOMMUNE 2018 2021 LASTBILENTREPRISER Bestemmelser om Udbud og Tilbud BUT Version 1.0 Maj 2018 BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

Læs mere

AB92 Entreprisekontrakt

AB92 Entreprisekontrakt AB92 Entreprisekontrakt 1 Parterne Mellem Tønder Kommune Wegners Plads 2 6720 Tønder (herefter: Bygherren) og [Entreprenør] [adr] CVR [CVR-nr.] (herefter: Entreprenøren) er indgået nærværende entreprisekontrakt

Læs mere

RÅDGIVNING H20.06.R01

RÅDGIVNING H20.06.R01 UDBUDSBETINGELSER RÅDGIVNING H20.06.R01 Rådgivning vedrørende støjskærm ved Kongsted N. rasteplads AUGUST 2014 2 af 9 SIDE H20.06.R01 Indhold Indholdsfortegnelse BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)...

Læs mere

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Rammeaftale om Vandledningsarbejder 2015-2017 Koncept til kontrakt 2015-07-30 1 Indholdsfortegnelse 1. PARTERNE... 3 2. AFTALEN... 3 3. AFTALEGRUNDLAG... 3 4. ENTREPRENØRENS YDELSER...

Læs mere

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste Udbudsforskrifter Drift Vintertjeneste Paradigma for betingelser Udgave Under udarbejdelse Til frivillig brug med henblik på erfaringsopsamling Til endelig behandling i Vejregelrådet Vejdirektoratet Vejregelrådet

Læs mere

Aalborg Kommune. By- og Landskabsforvaltningen, Park og Natur. & Ældre- og Handicapforvaltningen. Udbud af. Drift af grønne områder i:

Aalborg Kommune. By- og Landskabsforvaltningen, Park og Natur. & Ældre- og Handicapforvaltningen. Udbud af. Drift af grønne områder i: Aalborg Kommune By- og Landskabsforvaltningen, Park og Natur & Ældre- og Handicapforvaltningen Udbud af Drift af grønne områder i: Planområde 2, Nørresundby & Planområde 6, Sydvestligt opland Bestemmelser

Læs mere

Udbud Tømning af olie- og benzinudskillere samt sandfang

Udbud Tømning af olie- og benzinudskillere samt sandfang Udbud Tømning af olie- og benzinudskillere samt sandfang November 2016 Udgivelsesdato : Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Maho, Karc, Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

Læs mere

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Gribvand Spildevand A/S Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Særlige betingelser November 2012 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Gribvand

Læs mere

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013

GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE) UDBUDSBETINGELSER DECEMBER 2013 Guldborgsund Spildevand A/S Tømning af bundfældningstanke (septiktanke, trixtanke og lignende) GULDBORGSUND SPILDEVAND A/S: "TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE (SEPTIKTANKE, TRIXTANKE OG LIGNENDE)" UDBUDSBETINGELSER

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT)

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Servicering af glatføremålerstationer Maj 2016 1 af 8 Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 2 1. Alment...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS)

UDBUDSBETINGELSER. for OFFENTLIG ANNONCERING. Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem. Til. Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) UDBUDSBETINGELSER for OFFENTLIG ANNONCERING af Hosted service af proces- og dokumentstyringssystem Til Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) 1. juni 2017 Sagsnr. 0-10110-864/1 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udbudsbetingelser H06027.R02. Brorådgivning. H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen. Maj 2016

Udbudsbetingelser H06027.R02. Brorådgivning. H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen. Maj 2016 Udbudsbetingelser H06027.R02 Brorådgivning H060 Østjyske Motorvej Ombygning TSA 49 Aarhus S - Genvejen Maj 2016 Dokumentnr. 16/05980-5 2 af 6 H06027.R02 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation

EU-udbud - Indsamling af dagrenovation EU-udbud - Indsamling af dagrenovation Maj 2016 Udgivelsesdato : Vores reference : 31.3030.16 Dokument nr. : 010 Udarbejdet : BER Kontrolleret : BHS Godkendt: : BHS Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

LINDØ port of ODENSE Brinksikring

LINDØ port of ODENSE Brinksikring Munkebo d. 02.11.2017 Udbudsbrev LINDØ port of ODENSE Brinksikring 2017-2018 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 1 GENERELT 3 1.1 Indledning 3 1.2 Udbudsform 3 1.3 Ordregiver og bygherre

Læs mere

Udbudsbetingelser for annoncering Oversættelse fra dansk til tysk

Udbudsbetingelser for annoncering Oversættelse fra dansk til tysk Udbudsbetingelser for annoncering af Oversættelse fra dansk til tysk 28. april 2017 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet... 3

Læs mere

BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017

BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering. Maj 2017 BUT VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse - Skitseprojektering Maj 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2. Orientering... 3 3. Udbud... 3 4.

Læs mere

Særlige Betingelser. Indholdsfortegnelse

Særlige Betingelser. Indholdsfortegnelse Særlige Betingelser Side 1 af 6 Særlige Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for entreprenørens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Ordregivers udbud... 2 Tjenesteyders

Læs mere

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter

Udbudsbetingelser. Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter Udbudsbetingelser Konsulentbistand i forbindelse med gennemgang af mindre kontrakter 1. Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Den ordregivende myndighed... 2 3 Udbudsmaterialet... 3 3.1 Udbudsmateriale...

Læs mere

ASFALTARBEJDER AALBORG KOMMUNE 2018

ASFALTARBEJDER AALBORG KOMMUNE 2018 ASFALTARBEJDER AALBORG KOMMUNE 2018 Udbud Februar 2018 Bestemmelser om Udbud og Tilbud (BUT) 1 Særlige Betingelser (SB) 2 Særlig Arbejdsbeskrivelse for Styring og samarbejde (SAB-SOS) 3 Særlig Arbejdsbeskrivelse

Læs mere

TILBUDSINDHENTNING PLEJE AF GRØNNE OMRÅDER VAND OG VARME

TILBUDSINDHENTNING PLEJE AF GRØNNE OMRÅDER VAND OG VARME GULDBORGSUND VARME A/S GULDBORGSUND VAND A/S TILBUDSINDHENTNING PLEJE AF GRØNNE OMRÅDER VAND OG VARME TILBUDSBETINGELSER MARTS 2016 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 3 1.1 KONTRAKTENS OMFANG... 3

Læs mere

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning 2018-2020 Vedrørende entreprise for udførelse af kørebaneafmærkning 2018-2020 i Ikast-Brande Kommune. På nedenstående vilkår, er der den XX.XX 2018 indgået kontrakt

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING

UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR MINIBUSSER UDEN AFGIFT OPERATIO- NEL LEASING DATO: 04.05.2015 Sags nr. 2014-0252832 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Minibusser

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning

UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER. EU-udbud, totalrådgivning UDBUDSBETINGELSER ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER EU-udbud, totalrådgivning 1. INDLEDNING Side 2 1.1 Kontraktens indhold Morbærhaven i Albertslund skal renoveres. I den forbindelse har Albertslund Ungdomsboliger

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER

UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR ASFALTUDLÆGGER DATO: 23.2.2015 Sags nr. 2014-0240583 Dokument nr. 2014-0240583-1 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Asfaltudlægger

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

2. Udbudsmaterialet Om det samlede udbudsmateriales bestanddele henvises til udbudsbekendtgørelsen.

2. Udbudsmaterialet Om det samlede udbudsmateriales bestanddele henvises til udbudsbekendtgørelsen. NOTAT Dato: 2008-07-16 Kontor: Integration J.nr.: 2005/5089-36 Sagsbeh.: PVV Fil-navn: Udbudsbetingelser Udbudsbetingelser for evaluering af projekterne i puljen Udvikling af it-baserede danskundervisningsprogrammer

Læs mere

Eksempel på BILAG. til. Udbudsmateriale 2006. for. Kørebaneafmærkning. XXX Amt LAVESTE TILBUD

Eksempel på BILAG. til. Udbudsmateriale 2006. for. Kørebaneafmærkning. XXX Amt LAVESTE TILBUD J.nr. Vejafdelingen Eksempel på BILAG til Udbudsmateriale 2006 for Kørebaneafmærkning i XXX Amt LAVESTE TILBUD Amternes stribegruppe og Stribebranchen 21. december 2005 INDHOLDSFORTEGNELSE ERKLÆRING PÅ

Læs mere

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Gribvand Spildevand A/S Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Særlige betingelser Marts 2014 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon +45 5640 0000 wwwcowidk Gribvand Spildevand A/S Tømning

Læs mere

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring,

Kontakt: Jeanette Brockdorff Flygenring, Udbudsbetingelser 1. Alment Bestemmelser om udbud og tilbud, udbudsbetingelserne, indeholder dels orienterende oplysninger om den udbudte opgave, dels bindende bestemmelser for udbud og tilbud. Udbudsprocessen

Læs mere

Offentligt udbud. Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner. Rudersdal Kommune

Offentligt udbud. Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner. Rudersdal Kommune Offentligt udbud Rammeaftale om levering af pyntegrønt og juletræer til kirkegårde og institutioner i Rudersdal Kommune 1. Generelle udbudsbetingelser 15.12.2017 1 Indholdsfortegnelse Forside Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

HOVEDENTREPRISEKONTRAKT

HOVEDENTREPRISEKONTRAKT HOVEDENTREPRISEKONTRAKT Indledning: Nærværende hovedentreprisekontrakt er udarbejdet til projektet Sammen om energimodernisering Go Energi i samarbejde med Furesø Kommune. Anvendelse af denne standarddokument

Læs mere

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse

UDBUD. Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse UDBUD Rådgiverudbud Separatkloakering Ugerløse Marts 2014 Indhold 1. INDLEDNING... 3 1.1 RÅDGIVERAFTALENS OMFANG... 3 1.2 KONTRAKTPERIODE... 3 1.3 UDBUDSFORM OG RETSGRUNDLAG... 3 1.4 UDBUDSMATERIALET...

Læs mere

BUT. Udbud AD-AG.R04. Ortofoto og højdemodel på strækningen Sdr. Borup - Assentoft. November 2014

BUT. Udbud AD-AG.R04. Ortofoto og højdemodel på strækningen Sdr. Borup - Assentoft. November 2014 BUT Udbud AD-AG.R04 Ortofoto og højdemodel på strækningen Sdr. Borup - Assentoft November 2014 2 af 6 Indhold AD-AG.R04 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2.

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Fordelingsvej ved DNV

Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Fordelingsvej ved DNV Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Fordelingsvej ved DNV Teknik og Miljø Enghavevej 10 7400 Herning Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Teknik og Miljø Indholdsfortegnelse Fordelingsvej ved DNV Februar

Læs mere

6. Sammenstilling af AB 92. i ABT 93.

6. Sammenstilling af AB 92. i ABT 93. 6. Sammenstilling af AB 92 ABT 93. Denne sammenstilling af reglerne i AB 92 og ABT 93 er foretaget med henblik på at give en hurtig oversigt over ligheder og forskelle mellem de to regelsæt. Med enkelte

Læs mere

Sådan laver du et miniudbud. Håndværkerydelser

Sådan laver du et miniudbud. Håndværkerydelser Sådan laver du et miniudbud Håndværkerydelser Miniudbud Som indkøber skal du gennemføre et miniudbud, hvis arbejdet/leverancen overstiger en værdi på 50.000 kroner ekskl. moms, eller hvis du skal have

Læs mere

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015.

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015. Nationalt udbud: Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015 Udbudsbetingelser Side 1 af 7 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4,

Læs mere

Udbud og tildeling Vintertjeneste Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse Dato: Marts Indholdsfortegnelse

Udbud og tildeling Vintertjeneste Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse Dato: Marts Indholdsfortegnelse Udbud og tildeling Indholdsfortegnelse Dato: Marts 2018 UDBUD OG TILDELING Indholdsfortegnelse Side 1 ORIENTERING...1 1.1 VINTERTJENESTE RUTENUMMEREREDE VEJE...1 1.2 VINTERTJENESTE - KOMMUNEVEJE...1 1.3

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015.

Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. Udbudsbetingelser for udbud af kontrakt om rådgivning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. 1. Baggrund for udbuddet Energistyrelsen varetager i dag en PCB-rådgivningsvirksomhed samt www.pcb-guiden.dk.

Læs mere

Udbudsbetingelser til offentligt udbud

Udbudsbetingelser til offentligt udbud Udbudsbetingelser til offentligt udbud af Projekt om bistand til Miljøstyrelsens kontrol med overførsel af affald efter EU Transportforordning nr. 1013/2006 1 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed...

Læs mere

Indsamling af affald i Sorø Kommune

Indsamling af affald i Sorø Kommune Indsamling af affald i Sorø Kommune Udbudsbetingelser Offentligt EU-udbud AffaldPlus Juni 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Udbudsbetingelser... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Ordregiver... 3 1.3 Spørgsmål... 4 1.4

Læs mere

Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s

Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Køb af tjenesteydelser Opsætning af fjernaflæste vandmålere i Skanderborg Forsyningsvirksomheds forsyningsområde Offentligt udbud Juli 2013 1 Indledning... 3 2 Den

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser

Generelle salgs- og leveringsbetingelser Generelle salgs- og leveringsbetingelser Almindelige bestemmelser 1. Disse salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle JCN Industriservice ApS`s (Herefter kaldet JCNI) tilbud, overslag og

Læs mere

Fællesbetingelser. Vedr. E/F Smakkegårdsbo 4-5. Levering og montering af nye vinduer og altanpartier. Smakkegårdsvej 94 104, 2820 Gentofte

Fællesbetingelser. Vedr. E/F Smakkegårdsbo 4-5. Levering og montering af nye vinduer og altanpartier. Smakkegårdsvej 94 104, 2820 Gentofte Fællesbetingelser Vedr. E/F Smakkegårdsbo 4-5 Smakkegårdsvej 94 104, 2820 Gentofte Levering og montering af nye vinduer og altanpartier på m.m. Udført oktober 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE: SIDE ALMINDELIG

Læs mere

1 Bestemmelse om udbud og tilbud

1 Bestemmelse om udbud og tilbud 1 Bestemmelse om udbud og tilbud 1.1 Generelt Sønderborg Kommune (i det efterfølgende nævnt Ordregiver) udbyder ved nærværende udbud udførelse af vintertjeneste i Sønderborg Kommune. Arbejdet er udbudt

Læs mere

NOTAT. FAB 104 Haarby Lund. Fravigelser AB 18. Bemærkninger vedrørende fravigelser. Entreprenørens tilbud

NOTAT. FAB 104 Haarby Lund. Fravigelser AB 18. Bemærkninger vedrørende fravigelser. Entreprenørens tilbud FAB 104 Haarby Lund NOTAT DAB mrk. PRJ-2017-00023 Dato 21. maj 2019 9853 / Lejer Fravigelser AB 18 AB 18 Entreprenørens tilbud 5, stk. 4. I det omfang entreprenøren skal udføre vinterforanstaltninger i

Læs mere

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk HOVEDENTREPRISE UDBUDSBREV-UDBUDSBETINGELSER Maj 2018 Bygherre Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej 4

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Multifunktionelt målekøretøj til tilstandsregistrering af vejoverflader. Februar 2018

Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Multifunktionelt målekøretøj til tilstandsregistrering af vejoverflader. Februar 2018 Bestemmelser om udbud og tilbud - BUT Multifunktionelt målekøretøj til tilstandsregistrering af vejoverflader Februar 2018 Dokumentnr. 2 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Udbudsbetingelser. for. Rammeaftale. køb af batteripakker til energiforsyning af flydende afmærkning

Udbudsbetingelser. for. Rammeaftale. køb af batteripakker til energiforsyning af flydende afmærkning Udbudsbetingelser for Rammeaftale om køb af batteripakker til energiforsyning af flydende afmærkning Side 1 af 7 1 Indledning Nærværende udbudsbetingelser gælder for Søfartsstyrelsens udbud rammeaftale

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed...

UDBUDSBETINGELSER. 1. Indledning... 2. 2. Udbuddets formål... 2. 3. Ordregivende myndighed... 2. 4. Udbudsmateriale... 3. 5. Fortrolighed... UDBUDSBETINGELSER Indhold 1. Indledning... 2 2. Udbuddets formål... 2 3. Ordregivende myndighed... 2 3.1. Afdeling og kontaktperson... 2 4. Udbudsmateriale... 3 5. Fortrolighed... 4 6. Tidsplan... 4 7.

Læs mere

Udbudsbetingelser September 2014

Udbudsbetingelser September 2014 Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040704-0003 SBJ/MGL Udbudsbetingelser September 2014 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45

Læs mere

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Side 1 af 8 Forord Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune og Hørsholm Kommune udbyder

Læs mere

Forsvarets Materieltjeneste

Forsvarets Materieltjeneste Forsvarets Materieltjeneste B E T I N G E L S E R for annoncering af Feltkompas INDHOLDSFORTEGNELSE 1. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED...3 2. INTRODUKTION OM ANNONCERINGEN...3 3. DET SAMLEDE ANNONCERINGSMATERIALE...4

Læs mere

UDBUDSBETINGEL- SER FOR OPBYGNING TIL SLAMSUGER

UDBUDSBETINGEL- SER FOR OPBYGNING TIL SLAMSUGER Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen UDBUDSBETINGEL- SER FOR OPBYGNING TIL SLAMSUGER DATO: 24.02.2015 Sags nr. 2014-0240621 OFFENTLIGT UDBUD Udbudsbetingelser Opbygning til slamsuger 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udbud Afsætning af A2 og A4 træ

Udbud Afsætning af A2 og A4 træ August 2017 Udgivelsesdato : 2. aug. 2017 Projekt : 2267 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING 2 1.1 Udbyder 2 1.2 Udbudsmaterialet

Læs mere

betingelser - gælder i forholdet mellem bygherren og flere parter AB 92

betingelser - gælder i forholdet mellem bygherren og flere parter AB 92 27, stk. 2. Entreprenøren har ret til godtgørelse, hvis årsagen til forsinkelse kan henføres til 1) 24, stk. 1, nr. 1, (*** og nr. ***) 5 og 6 eller Tilføjelsen af»og 6«er en følge af ændringen af 24,

Læs mere

Udbudsbetingelser 24. oktober Udbud af udskiftning af komfurer i afd Klostervangen

Udbudsbetingelser 24. oktober Udbud af udskiftning af komfurer i afd Klostervangen Udbudsbetingelser 24. oktober 2017 Udbud af udskiftning af komfurer i afd. 25 - Klostervangen Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Generelle forhold... 3 3. Udbudsmateriale... 4 4. Den udbudte aftale...

Læs mere

RAMMEAFTALER VEJREGELRÅDGIVNING RÅDGIVER

RAMMEAFTALER VEJREGELRÅDGIVNING RÅDGIVER DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. september 2011 Tea Dyrbye Jensen tdj@vd.dk 7244 3130 RAMMEAFTALER VEJREGELRÅDGIVNING RÅDGIVER BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) SEPTEMBER 2011 Niels Juels

Læs mere

GULDBORGSUND VAND A/S RAMMEAFTALE INDKØB AF NOISELOGGERE MV.

GULDBORGSUND VAND A/S RAMMEAFTALE INDKØB AF NOISELOGGERE MV. GULDBORGSUND VAND A/S RAMMEAFTALE INDKØB AF NOISELOGGERE MV. UDBUDSBETINGELSER JUNI 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 3 1.1 RAMMEAFTALENS OMFANG... 3 1.2 KONTRAKTPERIODE... 3 1.3 UDBUDSFORM OG

Læs mere

Udbudsbetingelser for annoncering Projekt om invasive krebs

Udbudsbetingelser for annoncering Projekt om invasive krebs Udbudsbetingelser for annoncering af Projekt om invasive krebs 12. juli 2017 1 1 UDBUDSBETINGELSER... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den ordregivende myndighed... 3 1.3 Beskrivelse af projektet... 3 1.3.1 Delprojekter...

Læs mere

Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens. Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet

Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens. Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet Udbudsbetingelser for Kulturstyrelsens Udbud af National bruger- og benchmarkundersøgelse 2016 på folkebiblioteksområdet 1. INDLEDNING Kulturstyrelsen inviterer hermed virksomheder til at byde på opgaven

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nwejesja NO_DOC_EXT: 2017-020517 SOFTWARE VERSION: 9.4.0 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: jwn@niras.dk

Læs mere

LEVERANCE AF FARTVISERE

LEVERANCE AF FARTVISERE UDBUDSBETINGELSER (BUT) LEVERANCE AF FARTVISERE JULI 2013 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON BESTEMMELSER

Læs mere

Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016

Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016 Bygherrerådgivning i forbindelse med udvidelse af Hanstholm Havn BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) JANUAR 2016 28-01-2016 UDKAST TIL BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT) SIDE 2 af 7 1. ALMENT Bestemmelser

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning

Udbudsbetingelser. Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning Rammeaftale om køb af kæder til fortøjning af flydende afmærkning 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 3 2 Ordregivende myndighed... 3 3 Udbudsmaterialets bestanddele... 3 4 Virksomhedens generelle

Læs mere

EU-udbud Rådgiverydelse ifm. VVM for Lillebælt Syd Havmøllepark

EU-udbud Rådgiverydelse ifm. VVM for Lillebælt Syd Havmøllepark EU-udbud Rådgiverydelse ifm. VVM for Lillebælt Syd Havmøllepark Februar 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2199 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Ibni, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere