Chef for Plan, Byg og Veje Rune Asmussen bød velkommen til borgermødet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Chef for Plan, Byg og Veje Rune Asmussen bød velkommen til borgermødet."

Transkript

1 Notat Vedrørende: Borgermøde om lokalplan 581 Thors Bakke den 24. august 2016 Sagsnavn: Lokalplan 581 Thors Bakke Sagsnummer: P Skrevet af: Anne Saugmann Rasmusssen Forvaltning: Plan Dato: Sendes til: Chef for Plan, Byg og Veje Rune Asmussen bød velkommen til borgermødet. Leder af Plan Britta Pørksen fremlagde lokalplanforslagets indhold i forhold til den gældende lokalplan 508. Herefter var der spørgsmål og diskussion i plenum. Herunder er spørgsmål og svar gengivet som resume. Til slut følger en række udsagn ligeledes gengivet som resume. Hvordan kan Tapperigade være gennemgående? Svar: i den endelige plan bliver Tapperigade formentlig lukket. Beredskab&Sikkerhed har sanktioneret begge løsninger. Hvorfor ønsker man at lave ny lokalplan er det grundejer, der gerne vil noget andet? Svar: Der er forskellige ejere af Thors Bakke. Til grund for lokalplanen ligger både, at privat grundejer har et aktuelt byggeønske i nord og at den kommunalt ejede grund i den sydlige del ikke længere er aktuel til bibliotek. Delområde 4 er sat til salg med betingelser om blandt andet landskabstrappen, der er indeholdt i lokalplanen, men høringsfristen er jo ikke udløbet. Hvordan hænger det sammen? Svar: Kommunen kan ikke blot sælge til en køber, der henvender sig men er forpligtet til at udbyde grunden til salg. I det offentligt tilgængelige udbudsmateriale fremgår det, at et endeligt køb er med forbehold for at lokalplan 581 vedtages endeligt. Landskabstrappen er med i udbudsmaterialet fordi det er en forudsætning for, at den fremtidige køber af grunden kan opføre byggeri i delområde 4, at trappen anlægges. Ligger der et detaljeret projekt for den del af Thors Bakke, der er til salg? Svar: Der ligger et skitseprojekt, som Randers Arkitekten har udarbejdet i samarbejde med os og som ligger til grund for lokalplanens bestemmelser. Er der lavet undersøgelser for om jordbundsforholdene er i orden der, hvor det nordlige højhus skal opføres?

2 Svar: Der er ikke lavet nye jordbundsundersøgelser, da byggemulighederne ikke har ændret sig væsentligt i forhold til gældende lokalplan 508. Hvor stor er afstanden mellem Sundhedshuset og ungdomsboligerne? Svar: Afstanden er den samme som i den gældende lokalplan, hvilket vil sige mellem 9 og 10 meter. Trafikbelastningen i området bliver meget stor med de mange nye boliger det bliver svært at bo her. Svar: Der ændres ikke på byggeretterne og antallet af parkeringspladser og vi har på den måde vurderet, at der ikke sker en yderligere trafikbelastning af området. Det bliver et trafikmareridt i forhold til det, der er nu. Og hvad med forureningen. Svar: vi har undersøgt trafikforholdene. Hvad er argumentet for at lave et højhus, det passer jo slet ikke ind. Det er et kæmpe højhus. Svar: Oprindelig intention var at lave et nyt vartegn for Randers og en pendant til den tidligere Thors silo. Hvorfor skal højhusene ikke i stedet placeres nede ved havnen frem for i den gamle middelalderby? Svar: Punkthusene er en reference til den tidligere Thors silo og det sydlige punkthus fungerer som en afslutning på byrummet Østervold. Hvorfor give mulighed for flere butikker, når der står flere tomme butikslokaler i midtbyen? Svar: Vi viderefører de butiksmuligheder der er i lokalplan 508. Der er ikke konkrete projektønsker i delområde 3, hvor de fleste butiksmuligheder er. Du har vist en skyggevirkning er der lavet nogle undersøgelser på, hvad punkthusene har på vindforholdene i området? Det kan give turbulens. Svar: Nej, der er ikke lavet modeller for vindforholdene. Hvis man skal lave vindmodeller er det meget afgørende hvilken facade bebyggelsen har. Vi kender ikke på nuværende tidspunkt det konkrete projekt med facadeudtryk osv. Har man et skøn over, hvor stor befolkningstilvæksten vil være med udbygningen. Svar: Ikke på stående fod kun et bud på antal boliger ( boliger). Hvem bestemmer hvordan landskabstrappen kommer til at se ud? Det er utroligt vigtigt, at den bliver god og brugbar. Trappen vil give vækst hele vejen ned ad Østervold. Mange vil kunne se den. Det betyder meget for mig, at den bliver udformet rigtig god, så den både kan håndtere fodgængetrafik og ophold. Vi så i sommers, at folk sidder på trappen allerede nu. Den kan blive berømt og et særkende for byen. Jeg har forstået, at bygherre skal opføre trappen og dernæst overdrage til kommunen? Svar: Bygherre skal opføres trappen, men det er ejerforeningen på Thors bakke, der skal overtage ejerskab og drift. I lokalplanen er indskrevet en række krav om trappens udformning og forvaltningen skal sikre, at lokalplanen overholdes. Det sker i forbindelse med byggesagen og hvis der ikke er overensstemmelse vil vi gå i forhandling med bygherre.

3 Den eksisterende trappe har været en pinsel at gå på når der har været is og sne. Kunne den opvarmes? Svar: det er ikke noget lokalplanen regulerer, men det er godt forslag. Trappen er meget lang. Der er krav om elevator. Vil gerne foreslå en rullende trappe. Der er mange ældre mellem beboerne på Thors bakke. Svar: lokalplanen stiller krav om elevator, så der er tilgængelighed for alle. Antallet af boliger er stort, der er mange tomme lejligheder i Randers. Der er fuldt optaget på parkeringspladserne i løbet af dagen. Der er ikke god kollektiv trafik. Svar: Vi har netop indarbejdet muligheden for at etablere parkeringshus i delområde 3 både til midtbyen, de øvrige funktioner på Thors Bakke og den øvrige midtby. Hvorfor bliver ejerlauget ikke inddraget i lokalplanlægningen. Svar: de bliver hørt i forbindelse med den offentlige høring af lokalplanforslaget. Der er blevet lavet 5 nye parkeringspladser på Tapperigade, der er brandvej. Det kunne der ikke for tre år siden så hvorfor kan man nu? Det er KPC, der har anlagt dem. Svar: Forvaltningen vil undersøge, hvad der er sket. Hvad har I regnet ind af forudsætninger i forhold til trafikbetjeningen og hvad forventer I der bliver brug for af afledte tiltag? Svar: Vi har lavet nogle beregninger og der kan være behov for at se på de to kryds mod Markedsgade og Dragonvej, samt fodgængerkrydsningen til Østervold. I tidernes morgen var der planer om store butikker. Der er der vel ikke mere? Svar: Nej, der er ikke plads til de store butikker på Thors Bakke. Lokalplanforslaget giver mulighed for én dagligvarebutik på op til 1000 m2 svarende til en discountbutik som Netto eller Fakta. Herudover kan der etableres udvalgsvarebutikker som eksempelvis skobutik eller boghandel på op til 100 m2 og én udvalgsvarebutik på op til 2000 m2. Tendensen er dog at udvalgsvarebutikker generelt bliver mindre og mindre. Hvis man går ned fra Thors Bakke er der flere steder, hvor der er store tomme områder. Kunne det ikke være en idé, at understøtte udviklingen ved at placere en uddannelsesinstitution i området på samme måde som på J.O. Kraghs Plads. Her har uddannelsesinstitution virkelig gjort en stor forskel. Svar: Der er mulighed for at etablere en uddannelsesinstitution i delområde 3. om det politisk er et ønske, kan jeg ikke svare på. I lokalplan nr. 508 arbejdede man med en bypark og det har været et væsentligt element i den plan. I den nye plan har man kompenseret ved at lave landskabstrappe. Men jeg mangler en stillingtagen til de grønne områder i byen ikke mindst når vi snakker om ungdomsboliger. Så mener jeg også at det rent arkitektoniske Østervold er et meget bymæssigt byrum og man bruger argumentationen med en bymæssig bebyggelse for enden, men i stedet kunne man slutte af med en bypark, der ville være synlig og have mange muligheder. Nu arbejder man med to punkthuse og så ryger argumentationen med vartegn det ene punkthus tager det andet. Man mister fokus ved at lave to punkthuse.

4 Svar: Kvaliteten af en bypark i et vejkryds har vi vurderet ikke vil have den store attraktivitet. Derfor har vi i stedet valgt at gå efter et mere urbant byrum, der er for alle. I forhold til det sydlige punkt erklærer jeg mig fagligt uenig. Mangler det nordlige punkthus på visualiseringen af Østervold. Svar: Det vil vi følge op på. Hvad er der planer om at der konkret skal bygges her og nu? Og hvad med det halvfærdige område, der så stadig står tilbage? Svar: Lokalplanen er sat i gang fordi der er et konkret projekt i delområde 2 og delområde 4. Vi kan ikke tvinge grundejer til at begynde at grave, men kun sætte rammerne for, hvad der opføres. De her indsigelser, har de haft en funktion? Jeg synes bare man har skrevet og protesteret, men det har ingen virkning. Svar: der er en høringsfrist den 7. september. Så samler vi dem og forelægger dem for byrådet i deres fulde længde. Vi laver en opsamling, måske tematisk, som vi kommenterer til byrådet. Men det sker først efter høringsfristens afslutning og I får først besked, når byrådet har taget stilling til indsigelserne og lokalplanen. Vil opfordre forvaltningen og politikerne at sætte fokus på borgerinddragelse. Sådan et projekt her er meget skelsættende for Randers uanset om man kan lide det eller ej. Det er vigtigt at tage de borgerkompetencer ind som der er. Der har ikke været ret meget opmærksomhed omkring mødet det er svært at finde på hjemmesiden. Svar: Vi er opmærksom på, at annoncen kan være svær at finde på hjemmesiden. Har man lavet en undersøgelse om der overhovedet mangler ungdomsboliger i Randers? Jeg ville så gerne sige, at Randers er en studieby og der er også gjort meget. Men jeg oplever, at de unge mennesker ikke holder det ret pænt, der hvor de bor. Her får de Randers bedste placering. Vi får så meget larm og nu kommer de unge. Jeg går tit og samler skrald op. Svar: Der ligger en undersøgelse på, at der mangler ungdomsboliger centralt i Randers og med fælles faciliteter. Lokalplanen siger ikke noget om at det skal være ungdomsboliger. Hvis det skal ske, skal byrådet træffe særskilt beslutning om dette. Det er vigtigt for en blandet bydel, at der både er plads til unge, ældre og familier. Er der lavet beregninger for om der mangler boliger generelt? Svar: Der er en generel befolkningstilvækst i Randers og det er et attraktivt sted at bo. Danmarks statistik har udpeget Randers som et sted med rigtig stor vækst. Har i konsulteret nogle kloge hoveder til at kigge på det æstetiske i planen eller er det arkitekten der har tegnet noget eller har man fået andre til at vurdere noget? Svar: vi har ikke hyret eksterne konsulenter ind, men brugt de arkitektkompetencer, der sidder i forvaltningen forvaltningen og i samarbejde med Randers Arkitekten. Det er også kun skitser og hovedtræk, der indgår i lokalplanlægningen og så bliver det en forhandling omkring udformningen i forbindelse med byggesagen.

5 Kommer vores udtalelser med til byrådet? Svar: hvis I har indsigelser, kommentarer eller ændringsforslag skal de indsendes. Hvis sandheden skal frem, er det så ikke mere om at tilpasse lokalplanen til bygherres ønsker? Svar: Jo, vi har tilpasset lokalplanen til bygherres ønsker, men alternativet er at der i dag er en byggeret som ejer kan udnytte og det er vores vurdering, at vi på denne måde får en bedre bydel. Hvis det viser sig at der er mange borgere der er kede af at der ikke kommer en bypark, kan det så indarbejdes igen? Svar: Det er op til byrådet. Udsagn: Vindforholdene op ad Østervold kan være meget voldsomme. Vi var også imod punkthuset i 508 og vi mener heller ikke de nye punkthuse er gode. Randers midtby er meget homogen og der kan tilføres ny arkitektur. I lokalplanen står der gentagne gange at fremtidigt byggeri skal tilpasses det omkringliggende byggeri. Mener det ville være formildende med en bypark i stedet for det sydlige punkthus. Hvorfor skal allé-beplantningen på Østervold være så klippet. Måske kunne den fortsætte op ad landskabstrappen. Tak for at der nogen, der arbejder med udvikling af Randers. Det skal være en by for alle. Men vi skal huske at det ikke kun er Randers by men Randers kommune. Vi er nødt til at lave plads til hinanden og vi skal lave plads til hinanden. Jeg hører damen her omtale Thors Bakke som et godt sted men skoleeleverne fra Randers Realskole skal jo også hjem og ud til oplandsbyerne. Jeg vil gerne rose at der er nogen der arbejder med de her ting. Vi skal jo også udvikle os som by. Jeg synes også at Randers midtby er fin og middelalder osv. Men vi skal udvikle og forny os så må vi give plads til at der er tanker om hvordan det kan gøres. Interessant forslag og fin måde at få det fremlagt på. Der blev efterlyst en faglig vurdering af forslaget, ikke kun omkring højhuset men også byrummene. Man har i længere tid haft en dialog omkring byrummene hvordan de kan blive levende og attraktive. Når man arbejder med så store projekter kunne man godt overveje at få noget ekspertise udefra til at vurdere, hvad gør det her for bylivet. Jeg kunne nævne Gehl Arkitekter som ved virkelig meget om byrum. Når man investerer så meget i byrum kunne det måske være en god ide for at sikre at de blive benyttet. Det er vigtigt, at der laves en sikker krydsning for fodgængere fra Østervold, ellers får vi ingen til at komme derop. Så får I ikke sammenhæng med byen. Vi har ikke noget imod udviklingen af Thors bakke, men vi vil nok ønske os, at der også havde nogle andre faglige øjne på projektet, for det er et område hvor der kan være god arkitektur. Punkthusene er vi ikke meget for, det sydlige spærrer. Punkthuse har ikke noget at gøre inde midt i Randers. Vi skal passe på det unikke bymiljø vi har i Randers. Det er mod sædvane de sidste 200 år i forhold til højde og materialer. Man ser bort fra arkitekturpolitikken. Vi vil

6 ønske at Randers kommune igen får en arkitekturpolitik som man ikke hele tiden laver om på med lokalplaner. Vi har ikke noget imod udviklingen af Thors bakke, men vi vil nok ønske os, at der også havde nogle andre faglige øjne på projektet, for det er et område hvor der kan være god arkitektur. Punkthusene er vi ikke meget for, det sydlige spærrer. Punkthuse har ikke noget at gøre inde midt i Randers. Vi skal passe på det unikke bymiljø vi har i Randers. Det er mod sædvane de sidste 200 år i forhold til højde og materialer. Man ser bort fra arkitekturpolitikken. Vi vil ønske at Randers kommune igen får en arkitekturpolitik som man ikke hele tiden laver om på med lokalplaner. Det nordlige punkthus er mere eller mindre den samme i de to planer. Den væsentlige forskel på de to planer er, at man i den gældende lokalplan arbejder med en bypark og i den nye er der et punkthus. Det ødelægger alt for os der bor på Thors Bakke, hvis der kommer et højhus uden for vores vinduer. Det giver indsigts- og skyggegener jeg vil slet ikke få lys ind i min lejlighed, det bliver et mørkt hul. Kommunen må sætte ind over for alt det rod og affald, der kommer på veje og stier. Der er i forvejen mange tomme boliger i Randers, hvorfor ikke få dem taget i brug først. Jeg mener der er tale om præstationsbyggeri.

Lokalplan nr. 581 for Thors Bakke og tillæg nr. 21 til Kommuneplan Thors Bakke

Lokalplan nr. 581 for Thors Bakke og tillæg nr. 21 til Kommuneplan Thors Bakke Gennemgang og behandling af høringssvar Lokalplan nr. 581 for Thors Bakke og tillæg nr. 21 til Kommuneplan 2013-2017 Thors Bakke Sagsnummer: 01.02.05-P16-69-15 Dato: 12-09-2016 Høringssvar I offentlighedsperioden

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan INDHOLD Høringssvar af den 28. marts 2019 fra Norconsult- Skovhus Arkitekter på vegne af bygherre Resume af det indkomne ændringsforslag Forvaltningens kommentarer INDSIGELSESDOKUMENT Lokalplan nr. 11.C34.1

Læs mere

Boligbebyggelse på Jægergårdsgade / Montanagade

Boligbebyggelse på Jægergårdsgade / Montanagade Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 14. januar 2015 Jægergårdsgade / Montanagade Den 19. februar 2014 godkendte Aarhus Byråd et kombineret bolig- og butiksprojekt på hjørnet

Læs mere

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 19 henvendelser, jf. bilag 2 Henvendelser modtaget i

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21.

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for NOTAT Bilag 3 Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. 06-12-2010 Sagsnr. 2010-25364

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden. Kommuneplantillæg

Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden. Kommuneplantillæg Plan og Gis Dato: 23-05-2014 Sagsnr.: 12/35955 Dok.løbenr.: 144338/14 Sagsbehandler: Kim Lyster Hansen Direkte tlf.: 73767277 E-mail: klh@aabenraa.dk Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden.

Læs mere

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler området er en ny dynamisk bydel med uddannelsesinstitutioner, ungdomsboliger og unikke transportmuligheder. En investering i særklasse. SPÆNDENDE BYUDVIKLINGSOMRÅDE I HILLERØD TIL SALG Freja ejendomme,

Læs mere

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER Ansøgninger Der foreligger følgende ansøgninger: Projekt Adresse Ansøgt A Vestervangsvej 12 1 dagligvarebutik på ca. 1.000 m² B Vævervej 1 2

Læs mere

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer Teknisk Forvaltning, den 07.12.2015 Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer 1 07.11.2015 Janni Grønbæk

Læs mere

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017

Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé januar 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 5 Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Referat af borgermøde - Lindgreens Allé - 16. januar 2017 07-03-2017 Sagsnr. 2017-0116928 Dokumentnr.

Læs mere

Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34

Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34 Oversigt over høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1013-13 Boliger ved Tvedvej og kommuneplantillæg 34 Afsender Høringssvar og indsigelser Forvaltningens kommentarer Ændringer 1. Bente Hansen, a. Bebyggelsen

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) Punkt 9. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.051 og Lokalplan 4-2-115 Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) 2016-015115 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

Bemærkninger i forbindelse med fornyet forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Alleé3

Bemærkninger i forbindelse med fornyet forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Alleé3 , Bemærkninger i forbindelse med fornyet forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Alleé3 Debatoplægget har været i høring fra den 15. maj 2018 til den 29. maj 2018 Ved høringsfristens

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 5. Aalborg Midtby, hjørnegrunden Rendsburggade/Nyhavnsgade, Ungdomsboliger. Kommuneplantillæg 1.025 for området ved Musikkens Hus og Lokalplan 1-1-118 (2. forelæggelse). 2013-33915. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3.

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. Velkommen til borgermøde Krøyers Plads, Jessens Mole 7-9 - blandet bolig og erhverv Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. maj 2016 Program Velkomst ved udvalgsformand Henrik Nielsen Gennemgang af

Læs mere

Ny Østergade. Standardrapport

Ny Østergade. Standardrapport Ny Østergade Standardrapport 1. Angiv dit postnummer Svar 1070 1101 1101 1101 1101 1101 1101 1101 1104 1110 1110 1110 1110 1111 1111 1123 1265 1358 2000 2100 2100 Procent Antal Under 20 år 0% 0 20-29 år

Læs mere

Arkitektur i Gladsaxe. oplæg til arkitekturguide

Arkitektur i Gladsaxe. oplæg til arkitekturguide Arkitektur i Gladsaxe oplæg til arkitekturguide Indhold Baggrund 3 Guidens formål 5 Skitse til indhold 7 Skitse til arbejdsplan 9 2 Baggrund Lige siden 1997, hvor arkitektonisk kvalitet blev tilføjet i

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Østre Havnepromenade, Ø-gadekvarteret (1. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Østre Havnepromenade, Ø-gadekvarteret (1. forelæggelse) Punkt 6. Godkendelse af Lokalplan 1-4-114 Boliger, Østre Havnepromenade, Ø-gadekvarteret (1. forelæggelse) 2019-004838 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Lokalplan

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

Skt. Clemens Bro. Salg af areal samt etablering af ny trappe

Skt. Clemens Bro. Salg af areal samt etablering af ny trappe Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. oktober 2017 Skt. Clemens Bro - Salg af areal samt etablering af ny trappe Salg af arealet under Skt. Clemens Bro for at skabe større

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik

Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik Punkt 8. Godkendelse af opsamling på fordebat og endelig godkendelse af Ny Højhuspolitik 1851-8484 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Ny Højhuspolitik. Per Clausen var

Læs mere

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Blandet byområde i Gellerup Nord og Tillæg nr. 78 til Kommuneplan 2013.

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Blandet byområde i Gellerup Nord og Tillæg nr. 78 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2016 Lokalplan 1014, Blandet byområde i Gellerup - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Blandet byområde

Læs mere

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KAB Vester Voldgade 17 1552 København V 03-03-2015 Sagsnr. 2015-0044911 Dokumentnr. 2015-0044911-7 22496298 Naboorientering vedrørende Islands

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

I det følgende beskrives de projekter som er indsendt af boligorganisationerne til kommunen til brug for prioritering af nye almene boliger.

I det følgende beskrives de projekter som er indsendt af boligorganisationerne til kommunen til brug for prioritering af nye almene boliger. Vedrørende: Prioritering af nye almene boliger Sagsnavn: Prioritering af nye almene boliger 2013 Sagsnummer: 03.02.13-G01-1-13 Skrevet af: Mette Krog-Jensen E-mail: mette.krog-jensen@randers.dk Forvaltning:

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR OG FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 12 BOLIGER VED RUGÅRDSVEJ 18-20

HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR OG FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 12 BOLIGER VED RUGÅRDSVEJ 18-20 HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR. 0-805 OG FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 12 BOLIGER VED RUGÅRDSVEJ 18-20 1 Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte lokalplanforslag

Læs mere

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. juli 2014 Silkeborgvej 228 Nedrivning af byggeri samt opførelse af ny bolig- og erhvervsbebyggelse på /Odinsvej 2. 1. Resume Der

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr.

Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 8 Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby YYY Boliglokalplan (bygget ud fra lokalplan 1-2-113, Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Oversigtskort 2 Baggrunden 3 Projektet 4 Lokalplanområdet

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Ajax Alle Friheden Station Gammel Køge Landevej Invitation til at komme med idéer og forslag til et ændret indhold for en del af rammeområde 3C7 Hvidovrevej

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig

Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. februar 2017 Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1047 - Byområde

Læs mere

Ved høringsfristens udløb d. 17. august 2016, havde Teknik & Miljø modtaget 2 høringssvar fra:

Ved høringsfristens udløb d. 17. august 2016, havde Teknik & Miljø modtaget 2 høringssvar fra: Plan og By Sagbehandler: Jens Nedergaard Sagsnr. 01.02.05-P16-12-16 Dato: 4.8.2016 Notat om høringssvar Forslag til lokalplan 2016-18, Boliger, Egebjerg Bakke, Etape 3 Ved høringsfristens udløb d. 17.

Læs mere

Opsamling Vedrørende Udviklingsplan for Rungsted Kyst station

Opsamling Vedrørende Udviklingsplan for Rungsted Kyst station Opsamling Dato: 22.08.2019 Center for By og Ejendomme Team Plan og Byudvikling horsholm.dk Opsamling fra Borgermøde den 15/8 2019 Ca 80-100 fremmødte borgere Velkommen v/ Borgmester Morten Slotved Velkommen

Læs mere

Lokalplan 1059, Hejredalskvarteret - Endelig

Lokalplan 1059, Hejredalskvarteret - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. september 2017 Lokalplan 1059, Hejredalskvarteret - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1059, Boliger og erhverv

Læs mere

Indsigelse i forbindelse med nabohøring vedrørende dispensationsansøgning matr. nr. 40 av, sagsnummer: 11-0221, AC 11/8253, dateret d. 6.6.

Indsigelse i forbindelse med nabohøring vedrørende dispensationsansøgning matr. nr. 40 av, sagsnummer: 11-0221, AC 11/8253, dateret d. 6.6. Egedal Kommune Bygge og Plancentret 11. juni 2011 Vedr.: Indsigelse i forbindelse med nabohøring vedrørende dispensationsansøgning matr. nr. 40 av, sagsnummer: 11-0221, AC 11/8253, dateret d. 6.6.2011

Læs mere

Thors Bakke, Randers. Fra Vandet Til Byen i serial vision Sagnr

Thors Bakke, Randers. Fra Vandet Til Byen i serial vision Sagnr Thors Bakke, Randers Fra Vandet Til Byen i serial vision 02.10.2015 Sagnr. 15.358 beskrivelse View 1 Thors Bakke - bydelen der samler Randers Randers Kommunes visioner om at bringe by og vand tættere sammen

Læs mere

Nabomøde i Ørestad Syd 11.Juni 2019

Nabomøde i Ørestad Syd 11.Juni 2019 Velkommen til: Nabomøde i Ørestad Syd 11.Juni 2019 Program Velkomst ved adm. direktør Anne Skovbro 18.05: Oplæg fra By & Havn: Status på byggeprojekter ved salgschef Anne Aage Status på infrastruktur ved

Læs mere

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.059 og Lokalplan 4-4-118 Blandet bolig, erhverv, uddannelse mm., Fredrik Bajers Vej, Universitetsområdet (1. forelæggelse) 2017-045884 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Nyt boligområde i Smørumnedre

Nyt boligområde i Smørumnedre Boligområde med 59 parcelhusgrunde til bæredygtigt byggeri med adgang til naturskønne omgivelser Nyt parcelhusområde på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang

Læs mere

Udbud af byggefelter ved Bassin 7, Nikoline Kochs Plads og X2 på Aarhus Ø

Udbud af byggefelter ved Bassin 7, Nikoline Kochs Plads og X2 på Aarhus Ø Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 31. maj 2016 Åben dagsorden Udbud af byggefelter ved Bassin 7, Nikoline Kochs Plads og X2 på Aarhus Ø 1. Resume Teknik og Miljø foreslår

Læs mere

I det følgende gives et resumé af disse høringssvar, lige som administrationen knytter sine bemærkninger til indholdet i høringssvarene.

I det følgende gives et resumé af disse høringssvar, lige som administrationen knytter sine bemærkninger til indholdet i høringssvarene. Hvidbog om indkomne høringssvar til forslag til Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2016, nyt rammeområde 1A6 ved Landlystvej NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Plan og Miljø Leder af Plan: Henrik Nielsen Sagsnr.:

Læs mere

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning HERNING+ Sygehusgrunden i Herning NYE MULIGHEDER MIDT I HERNING 55 1 ET PLUS I BYEN 2 nye gadeforløb føres gennem området og danner et stort plus. Der hvor hvor forbindelsesveje krydser, opstår det nye

Læs mere

Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425 Krimsvej

Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425 Krimsvej KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 06-07-2015 Sagsnr. 2015-0137435 Dokumentnr. 2015-0137435-1 SUPPLERENDE HØRING Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

RESUME. Den gældende lokalplan muliggør op til i alt 5 boliger med lodrette lejlighedsskel i den eksisterende bygning.

RESUME. Den gældende lokalplan muliggør op til i alt 5 boliger med lodrette lejlighedsskel i den eksisterende bygning. Screeningskema til: Plan/Programtitel: Lokalplan 595.3 for Boliger i pibefabrikken, Naurbjerg landsby, med tilhørende tillæg nr. 2 til Solrød Kommuneplan 2017 Sagsbehandler: spn Dato: 02.05.2018, revideret

Læs mere

STRATEGISK MIDTBYPLAN

STRATEGISK MIDTBYPLAN STRATEGISK MIDTBYPLAN RANDERS MIDTBY INDSATSER RANDERS MIDTBY FORANDRER SIG DETAILHANDEL Detailhandel er med til at skabe byliv og grundlag for andre funktioner fx restauranter og service. Hvor vil vi

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

Forslag til beslutning om friarealforbedring

Forslag til beslutning om friarealforbedring Forslag til beslutning om friarealforbedring Karré 169 Slotsgade / Thorsgade / Ved Volden / Østervold Ved Volden Østervold Thorsgade Slotsgade December 2010 Baggrunden for projektet I forbindelse med ansøgningen

Læs mere

Udkast til helhedsplan for Fischers Plads

Udkast til helhedsplan for Fischers Plads Bilag nr. 3 til ØK den 26. oktober 2011 Udkast til helhedsplan for Fischers Plads Forvaltningen har udarbejdet et udkast til en helhedsplan for Fischers Plads, der fremgår af side 4. Udkast til helhedsplanen

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til Lokalplan Torvet 5 i Galten- Skovby, lokalplan for opførelse af etagebebyggelse centralt i Galten- Skovby.

Høringsnotat vedrørende forslag til Lokalplan Torvet 5 i Galten- Skovby, lokalplan for opførelse af etagebebyggelse centralt i Galten- Skovby. Høringsnotat vedrørende forslag til Lokalplan 1116- Torvet 5 i Galten- Skovby, lokalplan for opførelse af etagebebyggelse centralt i Galten- Skovby. Høringsperiode: 10. oktober 2017 til 10. januar 2018

Læs mere

Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg.

Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg. Til Tilbudsgiver Den 25. marts 2019 Offentligt udbud for del af Brofæstet i Viborg Vedlagt følger udbudsmateriale for salg af del af Brofæstet i Viborg Baneby, Viborg. 1. Udbudsmaterialet Udbudsmaterialet

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 18 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 1. december 2014-26.januar 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Blandet byområde på Olof Palmes Allé

Blandet byområde på Olof Palmes Allé Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. maj 2017 Blandet byområde på Olof Palmes Allé Dette materiale omhandler et område nær dig. Ejendommen, som i dag rummer Danmarks Medie og Journalisthøjskole,

Læs mere

Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen FBBB 24. marts 2014

Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen FBBB 24. marts 2014 Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen FBBB 24. marts 2014 HVAD GÅR GODT? HVAD GÅR SKIDT? Udfordringer for arbejdet med bæredygtighed i planlægningen. Intentioner vs Rammer/begrænsninger

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Bygherres præsentation af projektet

Bygherres præsentation af projektet Startredegørelse for nye boliger på Skolegade 5 07. November 2018 Startredegørelsen beskiver i korte træk det konkrete projekt, baggrunden for at udarbejde en ny lokalplan for området, de væsentlige problemstillinger

Læs mere

Forslag til tillæg 28 og lokalplan , Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens.

Forslag til tillæg 28 og lokalplan , Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens. Plan og By Sagsbehandler: Sanne Wenzel Jespersen Sagsnr. 01.02.05-P16-16-15 Dato:23.5.2016 Notat om høringssvar Forslag til tillæg 28 og lokalplan 2015-24, Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens. Ved

Læs mere

Indsigelse mod Lokalplan LK 50

Indsigelse mod Lokalplan LK 50 Kære Lejre Kommune. Som deltager ved borgermødet den 29. april vedr. Lokalplan LK 50 hørte jeg for første gang om de detaljerede planer for Degnejorden jvnf. LK 50. Jeg blev både overrasket, chokeret og

Læs mere

Ungdomsboliger. Vurdering af mulige placeringer af ungdomsboliger i Herning Dato: 23.03.2009. Udarbejdet af Planafdelingen, Herning Kommune

Ungdomsboliger. Vurdering af mulige placeringer af ungdomsboliger i Herning Dato: 23.03.2009. Udarbejdet af Planafdelingen, Herning Kommune Ungdomsboliger Vurdering af mulige placeringer af ungdomsboliger i Herning Dato: 23.03.2009 Udarbejdet af Planafdelingen, Herning Kommune Dette notat omhandler placeringen af nye ungdomsboliger i eller

Læs mere

Kommune- & Byplan Torvegade Esbjerg. Att.: Morten Harder. 5. november Esbjerg Kollektivhus ansøgning om ny lokalplan

Kommune- & Byplan Torvegade Esbjerg. Att.: Morten Harder. 5. november Esbjerg Kollektivhus ansøgning om ny lokalplan Kommune- & Byplan Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Morten Harder 5. november 2015 Kuben Management A/S Kolding Åpark 1, 4. 6000 Kolding Tel 7938 1380 CVR. nr. 28693036 info@kubenman.dk www.kubenman.dk CALJ/MHOL

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Notat Lokalplanlægning - delegation

Notat Lokalplanlægning - delegation Til: Kommunalbestyrelsen BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 20. juli 2017 Tlf. dir.: 44772319 E-mail: byogbolig@balk.dk Kontakt: Steen Pedersen Notat Lokalplanlægning - delegation Indledning og resume Det fremgår

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-26.01 Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev Fordebat Fordebatten forløber fra 13. august til 27. august 2018 Lokalplanen er under udarbejdelse. Under

Læs mere

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning Borgerrepræsentationen vedtog i møde den 11. april 2013 pkt. 29, at TMF og

Læs mere

Dispensation fra lokalplan nr. 815 Lighthousebyggeriet

Dispensation fra lokalplan nr. 815 Lighthousebyggeriet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 26. marts 2018 Dispensation fra lokalplan nr. 815 Lighthousebyggeriet Ansøgning om dispensation fra byggefelt H i delområde I i lokalplan

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, erhverv m.m., Eternitten, Grønlandskvarteret (2.

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, erhverv m.m., Eternitten, Grønlandskvarteret (2. Punkt 8. Godkendelse af kommuneplantillæg 4.046 og Lokalplan 4-2-113 Boliger, erhverv m.m., Eternitten, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) 2014-43132 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Sagsnr Dokumentnr Bilag 6 Referat af borgermøde om LP Borgmestervangen

Sagsnr Dokumentnr Bilag 6 Referat af borgermøde om LP Borgmestervangen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 06-08-2015 Sagsnr. 2015-0183480 Bilag 6 Referat af borgermøde om LP Borgmestervangen Københavns Kommune afholdt borgermøde mandag

Læs mere

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. marts 2015 Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 967, Boliger og

Læs mere

SALGSPROSPEKT Sag nr. 171

SALGSPROSPEKT Sag nr. 171 - LASSEN ERHVERV SALGSPROSPEKT Sag nr. 171 Torvegade 42, 6700 Esbjerg Projektejendom til beboelse og erhverv Pris kontant kr. 5.800.000 Grundareal 836 kvm Bebyggelsesgrad 300% 5 etager til boliger og erhverv

Læs mere

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger HVIDBOG Lokalplan 2019 06 Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger Odsherred kommune har modtaget 6 høringssvar rettidigt. Et høringssvar nr. 4 er underskrevet af 12 beboere, fordelt på 6 ejendomme. Et

Læs mere

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 1 PROGRAM Velkommen v. Helen Rosager Fagligt oplæg hovedtræk i udviklingsplanen og nedslagspunkter v. COWI Workshop: Diskussion i grupper indenfor 2

Læs mere

Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens kommentarer Ændringsforslag 1 John Kristensen, Grundejerforeningen

Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens kommentarer Ændringsforslag 1 John Kristensen, Grundejerforeningen Notatark Sagsnr. 01.02.00-P16-4-17 Sagsbehandler By & Landskab 4.7.2018 Notat over bemærkninger lokalplan 1117 for boligområde ved Thyras Vænge i Lindved. Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens

Læs mere

Gasværksvej 10A, 5.th. DK-1556 København V (+45) 33 24 23 08 Mobil 20 49 25 23 mail@nelsson.net

Gasværksvej 10A, 5.th. DK-1556 København V (+45) 33 24 23 08 Mobil 20 49 25 23 mail@nelsson.net ALLAN NELSSON Gasværksvej 10A, 5.th. DK-1556 København V (+45) 33 24 23 08 Mobil 20 49 25 23 mail@nelsson.net Naturklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV København, den 8. november 2010 Klage over

Læs mere

Høringsnotat. Bemærkningerne vurderes mindre væsentlige

Høringsnotat. Bemærkningerne vurderes mindre væsentlige Høringsnotat Vedr. om- og tilbygning for indretning af hotel, Bankvej 1, Skagen Ansøgning har 28/5 været i naboorientering ved omkringliggende naboer på Bankvej 2, Havnevagtsvej 30, Kassevej 3, Østre Strandvej

Læs mere

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 187314 Brevid. 1209004 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Bilag Lokalplan nr. 1091 ODDER KOMMUNE TILLÆG NR. 38 TIL KOMMUNEPLAN 1994-2006 PLANLÆGNINGSAFDELINGEN, APRIL 2006

Bilag Lokalplan nr. 1091 ODDER KOMMUNE TILLÆG NR. 38 TIL KOMMUNEPLAN 1994-2006 PLANLÆGNINGSAFDELINGEN, APRIL 2006 Bilag Lokalplan nr. 1091 OER KOMMUNE TILLÆG NR. 38 TIL KOMMUNEPLAN 1994-2006 PLANLÆGNINGSAFELINGEN, APRIL 2006 FOROR Forslag til tillæg nr. 38 til kommuneplan 1994-2006 er en mindre ændring af planens

Læs mere

Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde til boligformål på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til rekreative områder.

Læs mere

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Plan og Miljø Byplanlægger: Christian Jacob Brammann Sagsnr.: 17/30181 Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 Dato: 20-03-2018/cjb I

Læs mere

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus

Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus Læs mere på www.multimediehuset.dk Århus Kommune Hvad og hvor? Samspil mellem by, bygning og havn Omdannelsen af De Bynære Havnearealer er et af de største udviklingsprojekter

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. marts 2015 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 981, Etageboligbebyggelse

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

Byfornyelsesbeslutning

Byfornyelsesbeslutning Byfornyelsesbeslutning Friarealforbedring i karré 169 Slotsgade / Thorsgade / Ved Volden / Østervold Ved Volden Østervold Thorsgade Slotsgade Marts 2011 Baggrunden for projektet I forbindelse med ansøgningen

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport Punkt 2. Godkendelse af lokalplan 1-3-113 Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport 2013-33911 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 5

FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 5 1 FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 5 Tillæg til Kommuneplan 1998-2009 Ballerup Idrætsby Ballerup Kommunalbestyrelse juni 2004 Forslag til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 1998-2009 2 Dette forslag til Tillæg

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplan 323.5, Erhverv, sports- og kulturfaciliteter på Lerbækvej med Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplan 323.5, Erhverv, sports- og kulturfaciliteter på Lerbækvej med Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Til: Høringsnotat om Lokalplan 323.5, Erhverv, sports- og kulturfaciliteter på Lerbækvej med Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget

Læs mere