side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

2 side 2 Jørgen Schou fraværende under punkt 546. Indholdsfortegnelse: 546. Valg af næstformand for Ældre- og Handicapudvalget Sager og skrivelser til orientering Orientering om status for Projekt Plads Til Alle Fokusområder opfølgning pr. 30. september 2011 på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde Indberetning af kvartalsoversigt vedr. det specialiserede socialområde for 3. kvartal Budgetopfølgning på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde Godkendelse af Rammeaftale Orientering om national analyse af bostøtte til sindslidende Kostpatrulje og Lokale Kostråd Sundheds- og ældrepolitik i Kerteminde Kommune Punkter på lukket møde: 556. Sager og skrivelser til orientering 557. Personsag til behandling

3 side Valg af næstformand for Ældre- og Handicapudvalget A14 sagsnr Næstformand i Ældre- og Handicapudvalget Jan Johansen er nu indvalgt i Folketinget. Jan Johansens udtræden af Byrådet er godkendt i Byrådets møde den 23. september I henhold til kommunalbestyrelseslovens 22, stk. 1 vælger fagudvalgene selv deres formand og næstformand. Ældre- og Handicapudvalget anmodes om foretage valg af næstformand. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 546: Jørgen Schou blev valgt til næstformand i Ældre- og Handicapudvalget. Jørgen Schou (Borgerlisten) 547. Sager og skrivelser til orientering A50 sagsnr Følgende forelægges til orientering for Ældre- og Handicapudvalget: a) Referat af Ældrerådets møde den 19. september b) Referat af møde den 14. september 2011 i Bruger- og Pårørenderådet ved Birkelund Plejecenter. c) Orientering om Projekt Online Velfærd. d) Orientering om afgørelse i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens undersøgelse af Kerteminde Kommunes priser for praktisk hjælp og personlig pleje.

4 side 4 Orientering fra formanden. Bilag: Referat af møde i Bruger- og Pårørenderådet på Birkelund den 14. september 2011 Referat af Ældrerådets møde den 19. september 2011 Status Projekt Online Velfærd oktober 2011.doc Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 547: Formanden orienterede om: - Møde med Sundhedsstyrelsen. - Kommunernes samarbejde med praktiserende læger vedrørende alvorligt syge. - Invitation vedrørende social temamøde. - Temadag 3/ Motions- og instruktionsdag. - Udvalgsmødet den 28/ aflyses Orientering om status for Projekt Plads Til Alle P27 sagsnr Ældre- og Handicapudvalget har besluttet at hjemtage den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (STU) og samtidig styrke andre sider af de unges voksenliv, såsom jobafklaring og evnen til at være herre i eget liv. Projekt Plads Til Alle, som blev fremlagt og vedtaget på Ældre- og Handicapudvalgets møde i august 2011, er opstartet 1. september 2011 på Gedskovvej i Kerteminde. Centeret er kommet godt fra start og indeholder ud over skoledelen også andre aktiviteter. Uddannelsen STU indeholder undervisning og praktiske aktiviteter, som fremmer den unges muligheder for at deltage aktivt og selvstændigt i samfundslivet, herunder et aktivt fritidsliv og udvikling af kompetencer til brug i beskæftigelsessituationer. Derudover indeholder stedet en klub for unge, som går på STU. Klubbens formål er at planlægge og gennemføre sociale aktiviteter med de unge i eftermiddagstimerne. Endelig er der på stedet et afklaringstilbud for unge med særlige behov, som skal afklares i forhold til deres muligheder for fremtidig tilknytning til arbejdsmarkedet, men som ikke passer ind i kommunens ordinære tilbud til ledige, på grund af fysisk/psykisk nedsat funktionsevne.

5 side 5 Projektleder Lene Hast vil på mødet orientere om projektet. Forebyggelse og sundhedsfremme: Ikke aktuelt At Ældre- og Handicapudvalget tager orientering til efterretning Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 548: Orienteringen blev taget til efterretning Fokusområder opfølgning pr. 30. september 2011 på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde Ø02 sagsnr Opfølgningen pr. 30. september 2011 på fokusområder forelægges Ældre- og Handicapudvalget. Der kan i øvrigt henvises til udarbejdede notat af 4. oktober 2011 Bemærkninger til fokusopfølgning pr. 30. september 2011 på Ældre- og Handicapudvalgets område. Herudover ønskes der budgetomplacering af forskellige konti under Ældre- og Handicapudvalgets område. Budgetomplaceringer foretages alene på serviceområder. Fokusopfølgning pr. 30. september 2011 samt budgetomplaceringer indstilles til Ældre- og Handicapudvalgets drøftelse. Bilag: Bemærkninger til fokusopfølgning pr. 30. september 2011 på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde.

6 side 6 Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 549: Udvalget godkendte fokusopfølgningen Indberetning af kvartalsoversigt vedr. det specialiserede socialområde for 3. kvartal G12 sagsnr Indberetning af kvartalsoversigt vedrørende det specialiserede socialområde for 3. kvartal I den kommunale økonomiaftale indgår det specialiserede socialområde som et særligt fokusområde. Det er mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening aftalt, at der skal iværksættes en række tiltag, som kan medvirke til en opbremsning i de senere års markante udgiftsstigninger på området. Regeringen og Kommunernes Landsforening er derfor blevet enige om, at Kommunalbestyrelsen hvert kvartal skal modtage oversigter over den økonomiske udvikling på det specialiserede socialområde med henblik på at sikre overholdelse af budgetterne. Der er nedenstående udarbejdet et sammendrag af indberetningerne til Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Sammendrag: Budget Korr. Budget Forventet Afvigelse: 2011: 2011: regnskab 2011: Udsatte børn og unge Udsatte voksne og handicappede Pleje og omsorg Det indstilles, at udgiftsudviklingen i 3. kvartal 2011 på Ældre- og Handicapudvalgets andel af det specialiserede socialområde forelægges til orientering og fremsendes til Økonomiudvalget.

7 side 7 Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 550: Ældre- og Handicapudvalget oversender oversigten med anbefaling Budgetopfølgning på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde Ø02 sagsnr Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde: N 1 Område Opr. vedt. Budget 2011 Tillægsbevilling 2011 Korr. vedt. Budget 2011 inkl.ompl. Forbrug 2011 pr ult forventet forbrug behov for till.bev 18 Driftssikring Busdrift Specialpædagogisk Kommunal genoptræn Sundhedsfremme Andre sundhedsudg Ældreboliger Pleje og omsorg Forebyggende Hjælpemidler mv Plejevederlag Rådgivning Botilbud Botilbud pgf Botilbud pgf Kontaktperson Beskyttet besk Aktivitets Personlige tillæg Førtidspension Førtidspension Førtidspension Sociale formål Boligydelser

8 side 8 77 Boligsikring Øvr. sociale formål Løn- og barselsp Tjenestemandsp Samlet Heraf: Serviceudgifter-i alt Overførselsudgifter-i alt Der er udarbejdet regnskabsvurdering pr. 30. september 2011, og forbrugsprocenten udgør netto 72,9 % (må være 75,0 %). Fokusområder er gennemgået under særskilt sag og øvrige områder under Ældre- og Handicapudvalget er herefter gennemgået på baggrund af det udarbejdede notat af 4. oktober 2011 (e-doc.nr ) Kommentarer til noter: 1. På kontoområde 5.99 udgør forbrugsprocenten 999 %. Der er på området budgetteret med en rammebesparelse på netto kr vedrørende særlig indsats for at opklare sager for socialt bedrageri. Der foreligger nu opgørelse for de første tre kvartaler, som i alt udgør brutto kr , og efter fratræk af diverse statsrefusioner udgør nettobeløbet i alt kr Der forventes i 4 kvartal 2011 i alt netto kr Det samlede nettobeløb vil herefter udgøre i alt kr I forhold til budgettet vil der herefter være om en mindreindtægt på netto kr Området er en del af serviceområdet og da serviceområdet skal passe i 2011 er det derfor nødvendigt at budgetomplacere den manglende indtægt fra andre områder under Ældre- og Handicapudvalgets område i Der foreslås budgetomplaceringer fra andre områder under Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde, og at man straks i 2012 foretager en tilsvarende budgetomplacering dog med modsat fortegn, således at den manglende indtægt fra 2011 skal indhentes i Der foreslås følgende budgetomplaceringer til kontoområdet: Tekst: Beløb: 4.82 Kommunal genoptræning (materialer) Begravelseshjælp Sundhedselever Botilbud (Forsorgshjem) Botilbud (Sindslidende) I alt konto for socialt bedrageri Budgetopfølgning indstilles til Ældre- og Handicapudvalgets godkendelse og videre anbefaling til Økonomiudvalget. Bilag: Bemærkninger til budgetopfølgning pr. 30. september 2011 på Ældre- og Handicapudvalgets område.

9 side 9 Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 551: Ældre- og Handicapudvalget godkendte budgetopfølgningen og oversender denne med anbefaling Godkendelse af Rammeaftale P17 sagsnr Rammeaftalen er det centrale planlægnings-, informations- og udviklingsværktøj for de specialiserede sociale og socialpsykiatriske tilbud samt dele af specialundervisningen. Rammeaftalen indgås årligt mellem kommunerne i Syddanmark indbyrdes og mellem kommunerne og Region Syddanmark. Kommunerne har i 2011 overtaget ansvaret for rammeaftalerne på det specialiserede socialområde fra regionerne. Rammeaftalerne afløses samtidigt af et nyt koncept fra 2012, som består af to dele: en Udviklingsstrategi og en Styringsaftale. Alle kommuner og regionen skal også godkende en rammeaftale for specialundervisningsområdet, som Region Syddanmark har ansvaret for at udarbejde. Da rammeaftalen for specialundervisningsområdet omfatter relativt få tilbud og kravene til den ligger tæt op ad kravene til Udviklingsstrategien og Styringsaftalen, så er specialundervisningsrammeaftalen skrevet ind i Udviklingsstrategien og Styringsaftalen for at lette sagsgangen i kommuner og region. Ved lov skal alle kommuner og regionen have vedtaget aftalerne senest den 15. oktober Udkast til Udviklingsstrategien og Styringsaftalen har været udsendt i administrativ høring i kommunerne og regionen 1. juli 8. august KKR Syddanmark har drøftet aftalerne på sine møder den 6. juni og 25. august 2011 og sammen med regionen i Kontaktudvalget den 30. august KKR Syddanmark og Kontaktudvalget anbefaler alle kommuner og regionen at godkende aftalerne. Det bemærkes, at takstbilagene for 2012 ikke foreligger, idet takster og normeringer først indberettes senest 15. oktober Kerteminde Kommune har dog henvendt sig konkret til kommuner og regioner, hvor Kerteminde Kommune køber pladser for at forhøre sig om forventede takter Der kan ikke endeligt konkluderes herpå, men det forventes, at de fleste kommuner har imødekommet takstreducering svarende til 5% over de sidste to år, men at regionens tilbud først er fuldt reduceret i På Strandvænget, hvor der i to år har været en overtakst på 10% for at indhente tidligere års underskud, er taksten reduceret med 7%. Regionen har varslet en stigning på særtakster på 2,32%

10 side 10 Økonomi: De økonomiske konsekvenser af Rammeaftalen for budget 2012 kan ikke beregnes, da der ikke foreligger endelige takster, men der forventes ikke store udsving i forhold til budgetteret. Sundhed/forebyggelse: Ej aktuelt. Det indstilles at anbefale over for Byrådet, at godkende Rammeaftale 2012 med henblik på indgåelse af aftale med Regionsrådet og kommunerne i Syddanmark. Økonomiudvalgets møde punkt 473: Anbefales. Annette Vilhelmsen (F) Hans Luunbjerg (V) Bilag: Bilag Udviklingsstrategi og Styringsaftale 2012 Udviklingsstrategi og Styringsaftale 2012 Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 552: Ældre- og Handicapudvalget godkendte rammeaftalen og oversender den med anbefaling.

11 side Orientering om national analyse af bostøtte til sindslidende G12 sagsnr SFI (Det Nationale Forskningscenter For Velfærd) er i gang med at lave en analyse af bostøtte til sindslidende (SL 85). Undersøgelsen er en kortlægning af, hvordan bostøtten fungerer for brugerne og af, hvordan kommunerne anvender bostøtten. En del af undersøgelsen består i at afdække sammenhængen mellem praksis og lovens hensigt, herunder myndigheders anvendelse af 85, mangler i den nuværende lovgivning samt samarbejdsrelationen mellem kommune og region. SFI har indbudt et antal kommuner og regioner til at deltage i fokusgrupper, som en del af analysegrundlaget for undersøgelsen af 85. Fokusgrupperne mødes en enkelt dag den 26. oktober 2011, hvor følgende emner indgår: o Samarbejdsrelation mellem kommune og region før, under og efter borgere med sindslidelse modtager bostøtte o Implementering og brug af 85 o Mangler i den nuværende lovgivning ( 85), herunder evt. brug for revidering af loven Kerteminde Kommune er en af de inviterede kommuner til dette analysearbejde og deltager med myndighedschef Dorte Dabelsteen og leder af socialpsykiatrien Ketty Petersen. Kerteminde Kommune finder specielt emnet omkring samarbejde mellem kommune og region meget relevant, da det er opfattelsen, at der ofte fra kommunens side må visiteres til øget bostøtte til sindslidende borgere, som ikke er sufficient udredt og derfor ikke findes tilstrækkeligt behandlet til at kunne magte hverdagslivet og en evt. jobafklaring. Analysearbejdet forventes at kunne bidrage med fakta omkring hverdagens problemstillinger til gavn for en stadig større gruppe af sindslidende i Danmark. Sundhed og forebyggelse: Analyse af tilbud til sindslidende har stor betydning for denne gruppes fremtidige sundhedstilstand At Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen til efterretning. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 553: Orienteringen blev taget til efterretning.

12 side Kostpatrulje og Lokale Kostråd P23 sagsnr Kerteminde Kommune deltog sammen med 4 andre kommuner i Projekt God mad Godt liv igangsat af Servicestyrelsen med finansiering fra satspuljemidler. Projektet startede i 2009 med det formål at udvikle en række redskaber og metoder, der kan styrke madservice på ældreområdet. I efteråret 2011 lancerede Servicestyrelsen det udarbejdede materiale, der skal inspirere landets kommuner til, hvordan de kan levere bedre måltider for deres ældre borgere. På baggrund af det udarbejdede inspirationsmateriale har Ældrerådet og Ældre- og Handicapudvalget ønsket, at der i Kerteminde Kommune nedsættes 3 lokale kostråd for plejecentrene og en kostpatrulje for Hjemmeplejen i Kerteminde Kommune. De lokale kostråd er forankret i henholdsvis Kerteminde Plejecentre, Langeskov Plejecentre og Munkebo Plejecentre. Formålet med de lokale kostråd er, at skabe dialog mellem modtagere af madserviceydelser, og de tilknyttede køkkener. De lokale kostråd mødes to gange årligt og afdækker den brugeroplevede kvalitet, den faglige kvalitet og opsamler viden og tendenser med henblik på at give inspiration til menuplaner, smag, konsistens m.m. Kostpatruljen har til formål, at medvirke til kvalitetssikring af den producerede mad og foretager 2 gange årligt bedømmelse af maden fra et udvalgt produktionskøkken. Det er kostpatruljens ansvar at varetage interessen for alle modtagere af madserviceydelser og dermed fra gang til gang at bestille mad svarende til det, der serveres på et plejecenter eller mad, som den leveres til borgere i eget hjem. Desuden kan kostpatruljen vælge, at afprøve den serverede mad i forskellige diætformer f.eks. diabeteskost, findelt, glutenfri etc. Sundhed/forebyggelse: Kosten er en vigtig del i alle menneskers liv og hverdag og især for ældre borgere har mad og måltider stor betydning for forebyggelse af sygdom og opretholdelse af livskvalitet. Voksenforvaltningen fremlægger forslag til procedure for henholdsvis lokale kostråd og kostpatrulje for Hjemmeplejen i Kerteminde Kommune til godkendelse i Ældre- og Handicapudvalget.

13 side 13 Bilag: Kostpatrulje for Hjemmeplejen i Kerteminde Kommune Lokale Kostråd i Kerteminde Kommune Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 554: Ældre- og Handicapudvalget godkendte procedure for Lokale Kostråd og Kostpatrulje Sundheds- og ældrepolitik i Kerteminde Kommune G01 sagsnr Planlægning og udvikling på ældreområdet påvirkes i væsentlig grad af de fremtidige udfordringer. Befolkningsprognoserne viser en markant stigning i antallet af ældre de næste mange år, men prognoserne indikerer ikke direkte det fremtidige behov for hjælp, da behovet, bl.a., vil være påvirket af de ældres sundhedstilstand. Forventningen er dog en stigende efterspørgsel på ydelser, som kan understøtte et længere liv såvel i forhold til kvantitet som kvalitet. Gruppen af ældre er bredt sammensat, og dermed er forestillingerne om det gode liv som ældre tilsvarende mangfoldige. Fremtidens ældre anskuer ikke det gode liv som ældre løsrevet fra det liv de hidtil har levet. Derfor svarer forestillingen om et godt ældreliv meget til forestillingen om livet i al almindelighed. Dette gælder såvel behovet for livskvalitet, boligform, social kontakt og udfoldelsesmuligheder som behovet for tryghed. Voksenforvaltningen ønsker med en ældrepolitik at tage udgangspunkt i Kerteminde Kommunes værdier og holdninger og synliggøre målsætningerne på ældreområdet. Målsætningen for ældreområdet er, at skabe lokale rammer for en god og tryg tilværelse for ældre, fremme udviklingen af, at de ældre oplever selvbestemmelse på egen situation og udnytter egne ressourcer bedst mulig samt at prioritere forebyggelse og sundhedsfremme, således at borgerne støttes i bestræbelserne på at ændre livsstil, levevilkår og boform med henblik på at forebygge aldersbetingede sygdomme. Ældrepolitikken skal være retningsgivende for den fremtidige udvikling på ældreområdet og have betydning for de politiske beslutninger, således at den kommer til at påvirke den praktiske dagligdag for borgere og medarbejdere.

14 side 14 Voksenforvaltningen fremlægger forslag til procesplan for udarbejdelse af en ældrepolitik i Kerteminde Kommune med udgangspunkt i inddragelse, hvor såvel de ældre selv samt de faglige medarbejdere inddrages i processen. Sundhed/forebyggelse: Formålet med ældrepolitikken er, at vise at alle ældre borgere, uanset om de er raske og rørige eller er svækket af alder og sygdom, kan leve et godt og værdigt liv. Borgere over 65 år kan blive ved med at spille en aktiv rolle i samfundet ud fra de gennemgående principper om den enkeltes ansvar for eget liv og selvbestemmelsesret. Voksenforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget godkender forslag til procesplan. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 485: Procesplan godkendes, men start skubbes til efteråret. Der udarbejdes en ny tidsplan. Sagen genoptages og Voksenforvaltningen fremlægger udkast til projektaftale og procesplan samt forslag til styregruppesammensætning for udarbejdelse af sundheds- og ældrepolitik i Kerteminde Kommune. Sundhed/forebyggelse: Sundheds- og ældrepolitikken skal danne rammen og være retningsgivende for indsatser og den fremtidige udvikling for området. Hensigten er, at sundheds- og ældrepolitikken skal være et konkret arbejdsredskab for politikere, ledere og medarbejdere med henblik på at skabe de bedste rammer for et værdigt og aktivt liv. Voksenforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget godkender forslag til sammensætning af styregruppe for udarbejdelse af sundheds- og ældrepolitik i Kerteminde Kommune. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 555: Ældre- og Handicapudvalget godkendte forslag til styregruppe for udarbejdelse af Sundhedsog ældrepolitik samt godkendelse af tidsplan.

15 side 15 Mødet slut kl

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 12.04.2012 kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 ved Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 603. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 06.02.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Jørgen Schou deltog ikke under punkterne 579, 587, 588,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 04.02.2013 kl. 16:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 691. Organisationsændring i Sundhed og Pleje...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 05.03.2009 kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 194. Sager og skrivelser til orientering... 3

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 06.12.2010 kl. 16:00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 445. Sager og skrivelser

Læs mere

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Notat Sagsnr.: 2011/04323 Dato: 23. januar 2012 Sag: 2011 - Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Sagsbehandler: Hanne Astrid Jørgensen Økonomi og analysekonsulent

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 09.08.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 399. Sager og skrivelser til orientering... 3

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 07.05.2009 kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Jan Johansen deltog ikke i punkt 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og socialministeriet

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og socialministeriet Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2010/04362 Dato: 12-10-2010 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og socialministeriet Annette Espenhain I henhold til aftalen mellem

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Blad nr.: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets mandag den 11. januar 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2

Blad nr.: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets mandag den 11. januar 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2 1 Deltagere: Knud Clausen (KC) Erik Duerlund (ED) Flemming Jensen (FJ) Anna Jørgensen (AJ) Doris Sørensen (DS) Harry Skjoldemose (HAS) Leo Mortensen (LM) Inge Weisdal (IW) Bjarne Dambro (BD) Referat af

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-216 9-8-216 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Omsorgsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. marts 2007 Kl. 17.00 Byrådssalen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sundhedsaftaler med Region Syddanmark...2 2. Samarbejde

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Omsorgsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde Det specialiserede socialområde 5.25.17 Særlige dagtilbud og særlige klubber 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 5.28.23 Døgninstitutioner

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 14.03.2011 kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 480. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 335. Valg af næstformand for Ældre- og Handicapudvalget...

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Notat Sagsnr.: /04323 Dato: 8. februar 2012 Titel: Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Sagsbehandler: Martin Langbjerg-Andersen Økonomikonsulent I henhold

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Sundhedsudvalgets møde den 16.10.2008 kl. 16:15 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Michael Gammelgaard Indholdsfortegnelse: 82. Sundhedsberedskabsplan... 3 83.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 05.12.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 496. Sager og skrivelser til orientering

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 10.11.2009 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 553. Fokusområder - opfølgning på Økonomiudvalgets område.... 3 554.

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ)

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) 1 of 12 Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Udvalgsmøde SÆ Onsdag den 02. september 2015 Kl. 13:00 Hjælpemiddelcentret Gråskegårdevej 2 B, Tirstrup, 8400 Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering Værdighedspolitik 2016 Sundhed og Rehabilitering 1 Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Mange er mere sunde og raske og lever længere end tidligere. I Kerteminde Kommune er der mange tilbud og

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning Februar 2014 For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede for 2014 kan holdes. På Udvalget for Voksne forventes det at tet for 2014 kan holdes.

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Ultimo februar 2017 Social- og sundhedsudvalget Samlet overblik Social- og Sundhedsudvalget Omplaceringer 28-02- 2017 regnskab afvigelse Samlet Drift 707.515 1.360 0 708.875 82.193 708.875 0 Senior 280.461-640

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 11-05-2010 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet John Weibel Back Regnskabskonsulent

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 17. september 2008 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling, Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume Med kommunalreformen,

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TORSDAG DEN 16. APRIL 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 16. april 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 14.50 Indkaldte: kl. 14.00 Anne-Marie Steen Schrøder, Børne- og Familiecentret,

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 245,8 mio.

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 18. marts 2019 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Einer Lyduch, Dorthe Hecht, Henrik Zimino,

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret 2017:

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Torsdag, den 30. marts 2006, Kl Møde nr. 4 Farum Kommune, Produktionshuset

Social- og Sundhedsunderudvalg Torsdag, den 30. marts 2006, Kl Møde nr. 4 Farum Kommune, Produktionshuset FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Torsdag, den 30. marts 2006, Kl. 18.00 Møde nr. 4 Farum Kommune, Produktionshuset Afbud: Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand Kurt Bork Christensen

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Rammeaftale

Rammeaftale Rammeaftale 2019-2020 Rammeaftalen for det specialiserede socialområde ogspecialundervisningsområdet for de 22 syddanske kommuner og Region Syddanmark Syddanmark Indledning Kommunerne bærer ansvaret for

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 258,9 mio.

Læs mere

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1 Referat fra ordinært møde Møde den 20. november Mandag 20.11.2017 kl. 14:15 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Ny rammeaftale på det specialiserede social- og specialundervisningsområde

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Udkast Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4 Sammenfatning

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. oktober 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 11.166 Egentlige tillægsbevillinger 11.200 Finansieret til/fra andre udvalg -34 Som følge af indkøbsbesparelse

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 22 TIRSDAG DEN 28. OKTOBER 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Social- og Sundhedsudvalget 28. oktober 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om ændringer i sammensætningen af Handicaprådet - Kl. 15:00-15:05 2 2

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Noter Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -10.323 Egentlige tillægsbevillinger -10.300 Finansieret til/fra andre udvalg -23 Egentlige

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 14. maj 2012 kl. 08:30 i Jobcenter, Lokale 60b, Vester Boulevard

Åbent møde for Handicapråds møde den 14. maj 2012 kl. 08:30 i Jobcenter, Lokale 60b, Vester Boulevard Åbent møde for Handicapråds møde den 14. maj 2012 kl. 08:30 i Jobcenter, Lokale 60b, Vester Boulevard 7, Aars Indholdsfortegnelse 020. Frivillighed og ensomhed for ældre - projekt Socialministeriet...

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

Det kommunale budget

Det kommunale budget INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Det kommunale budget Vejledning om budgetlægning på udsatteområdet WWW.BDO.DK 1 BUDGETLÆGNING PÅ UDSATTEOMRÅ- DET 19 kommuner har i dag (2012) lokale udsatteråd. På tværs af

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. november 2012 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse B Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Årshjul Velfærds- og Sundhedsudvalget

Årshjul Velfærds- og Sundhedsudvalget Årshjul 2018 Velfærds- og Sundhedsudvalget KOLOFON Årshjul 2018, Velfærds- og Sundhedsudvalget Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben 4. januar 2018 Kontaktperson: Direktør, Velfærd og Sundhed:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 09.10.2008 kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 251. Spørgetid... 3 252. 2. behandling af budget 2009-2012... 3 253. Godkendelse af

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 001. Meddelelser til Handicaprådets møde den 11. februar 2009 3 002. Forslag til Vesthimmerland

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 2014 Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 11.04.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 438. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Drøftelse af procesplan for revidering af demensstrategi.

Drøftelse af procesplan for revidering af demensstrategi. Punkt 5. Drøftelse af procesplan for revidering af demensstrategi. 2014-14229. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til At procesplan for revidering af demensstrategi drøftes Sagsbeskrivelse Ældre

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 22. april 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for ældrepleje I Norddjurs Kommune anses et værdigt ældreliv, som et liv med størst mulig selvstændighed, selvbestemmelse og livskvalitet. Den

Læs mere

Udkast - Procesplan udarbejdelse af Frivilligpolitik

Udkast - Procesplan udarbejdelse af Frivilligpolitik Revideret Frivilligpolitik Der er i 1. kvartal 2013 igangsat en proces for at sikre en revidering af frivilligpolitikken i Rebild Kommune. Den reviderede politik skal blive den overordnede holdnings- og

Læs mere