Noter fra Borgermøde i Tisvildeleje vedr. sikkerhedsforbedring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Noter fra Borgermøde i Tisvildeleje vedr. sikkerhedsforbedring"

Transkript

1 MØDEREFERAT TITEL DATO 3. september 2016 STED DELTAGERE Noter fra Borgermøde i Tisvildeleje vedr. sikkerhedsforbedring af overkørslerne Tisvilde Bistro René Reinhold, RRN, Lokaltog Majbritt Hallkvist, MBHA, COWI Birgitte Refsing Nissen, BIRN, COWI (ref.) Bo Jul Nielsen, BJN, Formand for teknisk udvalg Stine Højer, AKHOE, Gribskov Kommune REFERENT BIRN, 6. september 2016 FORDELING Deltagere PROJEKTNR ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk SIDE 1/7 Formålet med borgermødet var at informerer om de tiltag Lokaltog påtænker i forbindelse med sikkerhedsforbedring af overkørslerne i Tisvildeleje. Nedenstående notat skal ses som et sammendrag af de kommentarer, der kom frem under borgermødet. Borgernes kommentarer markeres med B, uanset om det er forskellige, der har ordet. Der var 36 beboere til mødet. Majbritt bød velkommen og præsenterede den nuværende sikring af overkørslen, samt den fremtidige sikring som Lokaltog ser det på nuværende tidspunkt. Der er 4 overkørsler i Tisvildeleje: Ovk nr. Vejnavn Sikring i dag Benyttelse Banekm Ovk 98 Gartnersvinget usikret sti, 24,420 Ovk 97 Dyrekærgårdsvej usikret sti 24,120 Ovk 94 Godhavnsvej sikret med vej 23,481 ½bomanlæg Ovk 93B Stenbrobakken usikret ovk sti. 22,880 Hovedvægten af mødet drejede sig om overkørsel, 93B ved Stenbrobakken. Der er følgende muligheder for sikring af overkørslen: 1) Overkørslen lukkes og grøfterne graves igennem, og der opsættes et klatrefrit hegn. 2) Der anlægges en gangtunnel 3) Der opsættes en gangbro + evt. handicapforanstaltninger så som elevator 4) Der opsættes et ½ bomanlæg.

2 SIDE 2/7 Valget af løsning vil afhænge af den daglig brug af overkørsel. Lokaltog har været i tvivl om, hvor meget overkørslen ved Stenbrobakken bliver brugt og har på den baggrund iværksat en trafiktælling i november måned sidste år. Trafiktællingen viste en begrænset brug, og det er mest hundeluftere, som benytter overkørslen. På den baggrund har Lokaltog drøftet, at den fremtidig sikring med Gribskov Kommune og på den baggrund påtænker Lokaltog at ovk. 98 lukkes, Gartnersvinget lukkes og ovk. 97 sikres med ½ bomanlæg, ovk 94 Godhavnsvej forbliver uændret, samt at ovk. 93B Stenbrobakken lukkes. Efter oplægget fremkom følgende kommentarer og spørgsmål: Trafiktælling B) Trafiktællingen er foretaget en november dag i regnvejr. Ikke repræsentativt MBHA: Trafiktællingen viser, at det er ikke cyklister, men hundeluftere som benytter overkørslen. B) De unge cykler ikke i skole i november. Mener ikke trafiktællingen er repræsentativ for den trafik der er i overkørslen. Den bliver meget benyttet i sommerhalvåret både af sommerhusgæster, lokale og skolebørn på vej til og fra skole. BJN: Er dette den eneste tælling? MBHA. Ja. B) Kommer der ny tælling? RRN: Hvor sætter man grænsen for hvor mange personer der skal passerer før man bevarer en overkørsel. Det er vigtige at kigge på hvilken type der passage, der er i en overkørsel frem, for hvor mange der benytter den. B) Hvorfor skal vi ikke tænke på tællingen, når vi mødes på baggrund af tællingen? Tællingen viser, at der er ikke nok der benytter den, derfor skal den lukkes. MBHA: På baggrund af tællingen troede vi, vi skulle lukke overkørslen, men I siger noget andet. Det er derfor, vi er samlet her i dag for at få borgernes holdning. B) Vil gerne protestere mod tællingen, den er retvisende samt protestere mod at de løsninger, der er valgt. Det går ud over børnenes sikkerhed, når de skal op på Vejlbyvej. B) Retvisende måned for trafiktælling er fra maj til august (og ikke i sommerferieperioden) Lukning/Hegn B) Hende selv og søn bruger dagligt overkørslen. En omvej er langt i deres dagligdag.

3 SIDE 3/7 RRN: Der lukkes generelt overkørsler af sikkerhedsmæssige årsager. Teenagers og andre bruger går i dag med høretelefoner, hvilket betyder, at der en del nær ved ulykker årligt. B): Hvis der sættes hegn op, vil de unge eller ældre forcere, planke eller ødelægge hegnet RRN: Man kan sætte hegn op, men man kan ikke stille garanti for, at det ikke bliver passeret. B) Bryder sig ikke om at sende 9 årig dreng ud på Vejbyvej, hvad vil kommunen gøre? BJN: Kommunen svarer ikke før Lokaltog har taget stilling. B) Bliver det ikke dyrere for lokalbanen på længere sigt, når hegnet bliver ødelagt? RRN: Det er svært at kalkulere med. Gartnersvinget B) Bemærkning om at Gartnersvinget er en selvbestaltet overkørsel, som intet har med Lokaltog at gøre, men som nu er optaget i Lokaltogets register for overkørsler. Overkørslen fremgår nu af Lokaltogs overkørselsregister og indgår derfor i denne pulje af overkørsler der skal sikkerhedsforbedres. B) Hvorfor sikres Gartnersvinget? Hvad viser trafiktællingen? Er der talt op på en retvisende dag? Turister burde tælles med, da de også er brugere. B) Bekymret for at hvis man lukker Gartnersvinget, vil der blive klippet hul i hegnet. Dvs. man skaber noget som er farligere. MBHA: man kan også bruge en anden hegning. Brombærbuske er også godt. Sikkerhed B) Forslag: Bom med klokke og sluse? Mener allerede den sluse der er, er sikker og folk stopper op inden de passerer banen. RRN: Planen er at højne sikkerheden. Og den nuværende sluse er ikke betegnet som en sikker overkørsel B) Mener at Lokaltog har lagt sig fast på en løsning. B ønsker en mellemløsning, evt. at male bomme eller klokke, og at løsningerne må kunne være billigere en de skitseret i oplægget.

4 SIDE 4/7 MBHA: Bomme skal godkendes af Banedanmark og Trafikstyrelsen. Nye løsninger skal systemgodkendes, hvilket ikke er noget man bare lige kan. B) Der har været en underskriftsindsamling hvor borger fra Stenbrobakken og Fogedgårdsvej har skrevet under på, at de ønsker overkørslen ved Stenbrobakken bevaret. Underskriftindsamlingen blev overdraget til COWI. Mange bruger den hver dag. B gør opmærksom på, at der ikke er sket personskade i 30 år og kun 1 hund er død. B) spørger til om der har været farlige situationer? RRN: Lokaltog ser ikke på hændelser, men typen af overkørsler. B) Mener det er et dilemma at man nedlægger en sikker overkørsel, når man ikke ved, om den er usikker. RRN: Den er kategoriseret som usikker overkørsel. MBHA: Man accepterer i dag ikke ulykker på jernbane eller fly, mens biltrafik er det accepteret. Hvilken løsning kunne deltagerne godt tænke jer? En mulighed er også lysregulering og en cykelsti på Vejbyvej broen. BJN: De skitsererede løsninger er meget dyre. Er der billigere løsninger? MBHA: Det er teknikken i f.eks. et bomanlæg, som er det der koster. B: Undrer sig over at jernbanen er stoppet med at bruge hornet? RRN: Kender ikke svaret, men ved de gør det igennem skoven. B: Oplyste at ved krydsbom, skal der fløjtes og ved sluse ikke. Slusen ved ovk. 93B blev sat op for 5 år siden, og siden er de stoppet med at fløjte B) Spørgsmål til kommunen: Ønsker sti eller overgang for børn. BJN: Kommune kommer ikke med løsning til sti før Lokaltog har truffet en beslutning. B) Overgangen er en skolevej. I fremtiden kommer der flere børn, og de er de vigtigste. Hvis Tisvilde Skole lukker, som kommunen har luftet planen om, skal alle til Vejby. B) Løsning at flytte overgang lidt. MBHA: Der er ikke plads til rampen. Rampen skal være 110 m. B) Er nabo til overkørslen. Fjerne buske op mod banen og derved skabe bedre oversigt. MBHA: Jo det vil hjælpe på oversigtsforholdende, men vil ikke kategorisere overkørslen som en sikker overkørsel. B) kan vi bevare status quo?

5 SIDE 5/7 RRN: Lovmæssigt ikke noget i vejen for det. Men Lokaltog har en strategi om at højne sikkerheden over en 10 årig periode. Det er ikke målet i sig selv at kører hurtigere, men det er en forudsætning for at kunne hæve hastigheden, at de usikrede overkørsler er lukket eller sikkerhedsforbedret. For at hæve hastigheden skal spor og sporkassen også udskiftes. Sporene er ikke på nuværende tidspunkt egnet til 100 km i timen i dag. B) Hvorfor skal tunnelen være så dyb? MBHA: Der skal være frihøjde i tunnelen på 2,5-3,0 meter, så vedligeholdelsesmaskiner kan kører under broen og feje og snerydde. B: Vil meget gerne bevare den nuværende overgang. Derfor er den eneste løsning en bom. Hvis overgangen lukkes, så flyttes trafikken over på Vejlbyvej, som er meget dårlig trafiksikkerhedsmæssigt. B: løsning er bomsystem, men burde kunne laves billige med evt. føler i toget, som får bommen til at gå ned. RRN: God idé, men det er ikke en systemgodkendt løsning. Det bedste og billigste er at købe en standardpakke som er system godkendt. B) Hvad med en bom før en sluse, det giver en ekstra sikkerhed. B) Skal løsningerne opfylde formelle definitioner? RRN: Ja, lokaltog vil gerne have sikrede overgange. B) Det er en høj pris for lokalsamfundet at lave sikrede overkørsler. B) Den eneste løsning er lave en bom, når alle gerne vil bevare overkørslen. Koste hvad det vil, når der ikke er andre løsninger. RRN: Der er andre løsninger MMBA: Lysregulering og cykelsti er også en løsning B) Hvem betaler når min datter bliver kørt over på vejen? B) Hun havde ikke købt hus i området, hvis hun og hendes søn skulle ud på den omvej, det bliver hvis overkørslen lukkes. Det tager 2 min til stationen nu. I fremtiden vil det tage 10 min. RRN: Der har ikke været midler til at højne sikkerheden før nu. MBHA: Forklarer at man har været i gang længe med at lukke overkørsler over hele Danmark. B: Løsning kunne være at have bom yderst, og så trykke på en knap for at komme igennem MBHA: Løsningen er ikke systemgodkendt. Det er Trafikstyrelsen som godkender.

6 SIDE 6/7 B) Hvis man bruger 3-5 millioner kr. på at sikre overkørslen og derefter beslutter at hastighedsopgradere strækningen, og så lukker overkørslen er det så ikke spild? RRN: Nej, løsningen skal være holdbar og når man hastighedsopgradere ser man på hele strækningen. Men en løsning kan også være at finde en alternativ vej. B) Vi borgere kender stedet og ser der er ingen risiko nu. Bilbroen er mere usikker og der er kæmpe risiko for ulykker. B) Løsning at bygge bro ved siden af broen? Løsninger i Gribskov AKHOE: Hvad er løsningen i skoven? RRN: Dette er primær ½ bomanlæg. B: Hvor er løsningen i skoven, sluse og ½ bomanlæg? RRN: Der er ikke truffet beslutning endnu, måske sluse eller ½ bomanlæg. MBHA: Forklarer princippet med ½ bomanlæg 4. Øvrige emner B: Har følelsen af at beslutningen er taget, hvad kan vi gøre for at blive hørt? B) Frygter der er en skjult dagsorden med mødet. Sikkerheden er ok, hvorfor starte nu? MBHA: Høringsperiode på 4 uger skrive mail til mbha@cowi.dk og intet er forudbestemt i dag. B) Hvorfor skal man altid sætte hastigheden op? Hvad hvis man sætter hastigheden ned? B) Hvad skal der til for at vi kan få en bom? RRN: Der er ikke truffet nogen beslutning endnu. B) Er der et vist antal overkørsler som skal lukkes? RRN: Der er ikke nogen tal på hvor mange, der skal lukkes, og der er heller ikke nogen prioritering. Alle overkørsler vurderes. Der er givet en pose penge, som over 10 år skal lukke 30 eller 40 overkørsler. B) Det er en fejl, at overkørslerne ikke er sikret før, og det er vigtigt at fremtidssikre. BJN: Kan løsningen vente til beslutningen er taget om at hastighedsopgraderer togstrækningen?

7 SIDE 7/7 RRN: Problemet bliver ikke mindre af det. B) Sikres overkørslen fordi I har fået penge? RRN: Nej, fordi der endelig er midler til at sikre overkørslerne. B) Betragtes alt i aften, som en indsigelse? MBHA: Ja, men I må meget gerne skrive til mbha@cowi.dk også. Høringsperiode: I forlængelse af borgermødet, i dag d. 30. august 2016, vil der være en høringsperiode på 4 uger, frem til tirsdag d. 27. september. Hvis De har gode idéer eller andre ønsker, er De velkommen til at skrive til Majbritt Bonde Hallkvist, som er rådgiver for Lokaltog, mbha@cowi.com Efter d. 27. september, bliver der lavet et høringssvar med en indstilling til hvad der videre skal ske. Post meeting: Efterfølgende har en beboer fra Stenbrobakken ringet og foreslået at man laver en stibro parallelt med Vejlbyvej broen og så lægger ramperne op til stibroen langs banen startende ved den eksisterende overkørsel på Stenbrobakken.

Om sikkerhedsforbedring af overgangene i Dronningmølle

Om sikkerhedsforbedring af overgangene i Dronningmølle Lokaltog og COWI Velkommen til borgermøde Om sikkerhedsforbedring af overgangene i Dronningmølle 1 Hvem er vi? René Reinhold Nielsen, Teknisk Projektleder, Lokaltog A/S Majbritt Bonde Hallkvist, Projektleder,

Læs mere

Om sikkerhedsforbedring af overkørslerne i Dronningmølle

Om sikkerhedsforbedring af overkørslerne i Dronningmølle Lokaltog og COWI Velkommen til borgermøde Om sikkerhedsforbedring af overkørslerne i Dronningmølle 1 Hvem er vi? Niels Villumsen, Teknisk Projektleder, Lokaltog A/S Majbritt Bonde Hallkvist, Projektleder,

Læs mere

MØDEREFERAT. Borgermøde

MØDEREFERAT. Borgermøde MØDEREFERAT TITEL Borgermøde DATO 22. august 2017 STED DELTAGERE Hornbæk Skole Niels Villumsen NIVI, Teknisk Projektleder, Lokaltog A/S Majbritt Bonde Hallkvist MBHA, Projektleder, COWI A/S Birgitte Refsing

Læs mere

Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne

Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne Bemærkninger fra orienteringsmøde med lodsejere og borgerne Projekt Den nye bane København-Ringsted Fagområde: Orienteringsmøde vedr. skærende veje Mødedato/tid 5. sep 2013 Næste mødedato/tid: - Referent

Læs mere

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Overkørsel 310-311 Ved nedlæggelse af disse overkørsler opgraderes en eksisterende markvej til privat fællesvej og den forlænges til en eksisterende

Læs mere

Til Henrik Dam Kristensen. Løsningsforslag til lovlig overgang mellem Skovlyst-området og Langå station

Til Henrik Dam Kristensen. Løsningsforslag til lovlig overgang mellem Skovlyst-området og Langå station Til Henrik Dam Kristensen Løsningsforslag til lovlig overgang mellem Skovlyst-området og Langå station Kære Henrik Dam Kristensen! Mange tak for dit besøg den 29. april 2013 i Langå Kulturhus. Vi oplevede

Læs mere

Notat. Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej. Teknik & Miljø Vej & Park

Notat. Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej. Teknik & Miljø Vej & Park Teknik & Miljø Vej & Park Notat Dato 9. november 2016 Indsigelser og tilkendegivelser vedr. eventuel nedlæggelse af den private fællesvej, Jedsted Møllevej Indsigelser til høringen - Indsigelse 1 fra Margit

Læs mere

Aarhus letbane etape 1. Forlængelse af letbanen fra Grenaa St. til Kattegatvej INDHOLD BILAG. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1

Aarhus letbane etape 1. Forlængelse af letbanen fra Grenaa St. til Kattegatvej INDHOLD BILAG. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1 NORDDJURS KOMMUNE TEKNIK OG DRIFT Aarhus letbane etape 1. Forlængelse af letbanen fra Grenaa St. til Kattegatvej ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Forbedring af banen på sydfyn April 2003. Forbedring af banen Odense-Svendborg

Forbedring af banen på sydfyn April 2003. Forbedring af banen Odense-Svendborg Forbedring af banen på sydfyn April 2003 Forbedring af banen Odense-Svendborg FORBEDRING AF BANEN ODENSE-SVENDBORG Fruens Bøge Odense Odense Sygehus Hjallelse Højby 28 Årslev Pederstrup Ringe Rudme 66

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt. Nedlæggelse og sikring af overkørsler

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt. Nedlæggelse og sikring af overkørsler Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 338 Offentligt Nedlæggelse og sikring af overkørsler 1 3 Politiske aftaler En grøn transportpolitik af 29. januar 2009 Nye initiativer som

Læs mere

Præsentation af screening af overkørsler på Banedanmark- strækninger. Sikrede overkørsler & Usikrede overkørsler

Præsentation af screening af overkørsler på Banedanmark- strækninger. Sikrede overkørsler & Usikrede overkørsler Præsentation af screening af overkørsler på Banedanmark- strækninger Sikrede overkørsler & Usikrede overkørsler Typer af overkørsler Usikret led overkørsel Typer af overkørsler Usikret krydsmærke Typer

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Høringsnotat Vedrørende nedlæggelse af privat overkørsler på Grenåbanen (Århus-Ryomgård)

Høringsnotat Vedrørende nedlæggelse af privat overkørsler på Grenåbanen (Århus-Ryomgård) BANENET Telefon Telefax Journalnr. Amerika Plads 15 8234 0000 8234 2100 København Ø Direkte xkhb@bane.dk 82346322 www.banestyrelsen.dk Notat Høringsnotat Vedrørende nedlæggelse af privat overkørsler på

Læs mere

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO DECEMBER 2015 MARIAGERFJORD KOMMUNE MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE SUPERCYKELSTI ÅRSLEV-ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund og formål

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE AF SØNDERGÅRDSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

JØRGEN CHRISTENSEN, MEDLEM AF SPORJYLLAND.DK, TISETVEJ 24, SOLBJERG

JØRGEN CHRISTENSEN, MEDLEM AF SPORJYLLAND.DK, TISETVEJ 24, SOLBJERG DEBATINDLÆG 28.01.2016 KL. 06:00 Aarhus H anno 2025 Et tænkt fremtidsscenarium: en forretningsrejse for Pedersen og unge Jensen, der tager toget fra det nye Aarhus H til et møde i København. Det foregår

Læs mere

UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION INDHOLD. 1 Indledning

UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION INDHOLD. 1 Indledning Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 91 Offentligt HILLERØD KOMMUNE UNDERSØGELSE AF FASE 1 AF OMBYGNINGEN AF HILLERØD STATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

UDKAST. Rudersdal Kommune

UDKAST. Rudersdal Kommune UDKAST Lette trafikanters krydsning af Birkerød Kongevej Trafiksikkerhedsinspektion NOTAT 5. maj. 2015 ph/jvl 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 2.1 Trafiktælling... 3 3 Trafikulykker...

Læs mere

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk WORKSHOP AFHOLDT 8.

Læs mere

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE JOURNALNUMMER 05.01.25-P17-1-18 SKREVET AF JACOB ASBJØRN JACOBSEN HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE 2017-2032 Stevns Kommune har med stor interesse læst den nye trafikplan igennem som

Læs mere

Bemærkninger til Lokalplan 1043.

Bemærkninger til Lokalplan 1043. Bemærkninger til Lokalplan 1043. Med de planlagte by forandring i lokalplan 1043 og 1045, vil området omkring Blomstervej, blive kraftigt forandret, og trafikken på Blomstervej vil blive yderligere belastet.

Læs mere

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Køge den 12. marts 2014

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Køge den 12. marts 2014 Elektrificering Køge Nord - Næstved Borgermøde i Køge den 12. marts 2014 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projekterne og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

Referat af borgermøde d. 11. marts 2014, Haslev-hallerne, Faxe Kommune

Referat af borgermøde d. 11. marts 2014, Haslev-hallerne, Faxe Kommune Referat af borgermøde d. 11. marts 2014, Haslev-hallerne, Faxe Kommune Indledning Der var 78 fremmødte ud over de tilstedeværende fra Banedanmark, Naturstyrelsen og Kommunen. Selve mødet varede fra kl.

Læs mere

Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev

Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev 29.09.2017 Side 1 af 5 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev HCLJ611-2017-265 Ulykke Kollision Togkørsel Dato: 18.08.2017 Tidspunkt: 14:53 Sted: Tinglev - Kliplev Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Ansøgning om nedlæggelse af jernbaneoverkørsler på Grenaabanen ved Risskov

Ansøgning om nedlæggelse af jernbaneoverkørsler på Grenaabanen ved Risskov Til Banedanmark v. Agnete Jørgensen Sendt elektronisk til: Agnete Jørgensen agjo@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Ansøgning om nedlæggelse

Læs mere

KNALLERT - SIKKERT AF STED

KNALLERT - SIKKERT AF STED KNALLERT - SIKKERT AF STED Velkommen til den evaluerende knallertprøve A Du har ti minutter til at besvare alle spørgsmålene. Du skal lave en ring om det rigtige svar. Efter prøven er slut, skal du aflevere

Læs mere

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Redegørelse Journal nr.: 04-610/3 13. april 2005 Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen for

Læs mere

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Udført i samarbejde med Tølløse og Holbæk kommuner Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Læs mere

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Langå-Struer, Besigtigelse og ekspropriation Kunde Banedanmark. Version 3 Til Fra. Mads Dalgaard Stine Baldus Gæmelke

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Langå-Struer, Besigtigelse og ekspropriation Kunde Banedanmark. Version 3 Til Fra. Mads Dalgaard Stine Baldus Gæmelke NOTAT Projekt Langå-Struer, Besigtigelse og ekspropriation Kunde Banedanmark Dato 2010-09-13 Version 3 Til Fra Mads Dalgaard Stine Baldus Gæmelke 1. Indledning Dette notat er en gennemgang af løsningsmulighederne

Læs mere

Det vil naturligvis være mest problemfrit hvis kørslen med brede køretøjer kan foregå uden for spidsbelastningstidspunkterne om morgenen.

Det vil naturligvis være mest problemfrit hvis kørslen med brede køretøjer kan foregå uden for spidsbelastningstidspunkterne om morgenen. 1 Bemærkninger til Møde med Gørding Erhvervsforening i uge 13, 2014. Kørsel med særlig brede køretøjer i Gørding By. De hastighedsdæmpende foranstaltninger i Gørding by med de tilhørende fortove, beplantning

Læs mere

Oprindeligt er vejen ned over åen en vej der er brugt af bønderne i Olding når de skulle ud til

Oprindeligt er vejen ned over åen en vej der er brugt af bønderne i Olding når de skulle ud til Notat om nedlæggelse af overkørsel nr. 199 på jernbanen Kibæk-Skjern. Herning den 05-08-2015/ngoga Nedlæggelse af overkørsel 199 konflikter med naturbeskyttelseslovens 26 a om nedlæggelse af gennemgående

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring - April 2015 Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Forord Med den politiske aftale om Togfonden

Læs mere

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Haslev den 11. marts 2014

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Haslev den 11. marts 2014 Elektrificering Køge Nord - Næstved Borgermøde i Haslev den 11. marts 2014 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projekterne og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk WORKSHOP AFHOLDT 27.

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

Lolland Kommune: 12. Nystedvej (stiunderføring) 13. Højminde (markvejsunderføring) 14. Kjærstrup ("den gamle roebaneviadukt")

Lolland Kommune: 12. Nystedvej (stiunderføring) 13. Højminde (markvejsunderføring) 14. Kjærstrup (den gamle roebaneviadukt) Til kamp for stier og småveje! Nedenstående opgørelse bragtes i Folketidende d. 15. oktober 2011. Den opregner 11 mindre veje og 3 stier, der ikke overlever den påtænkte udbygning af jernbanen over Lolland

Læs mere

Borgermøde for Østlig særtransport højderute. Peter Nebeling, Esbjerg Kommune

Borgermøde for Østlig særtransport højderute. Peter Nebeling, Esbjerg Kommune MØDENOTAT TITEL Borgermøde for Østlig særtransport højderute DATO 30. november 2015 STED Tjæreborg TIL Peter Nebeling, Esbjerg Kommune REFERENT Per Birkelund, 7. december 2015 ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej

Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej Aarhus Kommune Att. Teknisk Udvalg Rådhuset 8100 Århus C Skåde, den 12. juni 2016 Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej Fremlæggelse mandag den 13. juni kl.

Læs mere

135. Udskiftning af jernbanebroer på linjen Køge Nord - Næstved

135. Udskiftning af jernbanebroer på linjen Køge Nord - Næstved 135. Udskiftning af jernbanebroer på linjen Køge Nord - Næstved Sagsnr: 05.00.05-G00-1-13 Sagsansvarlig: Claus Just Madsen Sagsfremstilling Sagen omhandler Bane Danmarks opgradering af jernbanen Køge Nord

Læs mere

Notat om lokalisering af Jerne station

Notat om lokalisering af Jerne station Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780293 Fax 7262 6790 sia@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk om lokalisering af Jerne station Esbjerg Kommune og Trafikstyrelsen holdt den 6. maj

Læs mere

Mariagerfjord Kommune (Orla Jørgensen)

Mariagerfjord Kommune (Orla Jørgensen) MEMO TITEL Mariagerfjord Kommune - Projektforslag vedrørende forblivelsespligt ved Veddum Skelund Visborg Kraftvarmeværk A.m.b.a. vurdering af indkomne høringssvar. DATO 17. maj 2013. Revision 1 16. juli

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 4. maj 2005 via Magistraten Den J.nr. 01.02.05.P25.011.03/JTK/04/00185 Ref.: Tlf.nr.

Læs mere

Alternativ Faxe Kommune. Elektrificering Køge Nord - Næstved

Alternativ Faxe Kommune. Elektrificering Køge Nord - Næstved Elektrificering Køge Nord - Næstved Godkendt dato Godkendt af 20.12.2013 Jakob Kirkegaard Senest revideret dato Senest revideret af 20.12.2013 Grontmij A/S Alternativ for Faxe Kommune Banedanmark Anlægsudvikling

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Banebetjening af Billund Lufthavn Idéfasehøring - Debatoplæg Banebetjening af Billund Lufthavn Revideret tekst. Version af 16. oktober 2014 Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk

Læs mere

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt BANEDANMARK OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV ADRESSE

Læs mere

Oplæg til forbedringer af fremkommelighed og sikkerhed

Oplæg til forbedringer af fremkommelighed og sikkerhed Oplæg til forbedringer af fremkommelighed og sikkerhed Ordnede forhold for cyklister er en fordel for alle trafikanter: Der opstår færre usikre situationer, og trafikken kan afvikles mere flydende Cyklistforbundets

Læs mere

SAMFUNDSØKONOMISKE OMKOSTNINGER VED MANGLENDE RETTIDIGHED INDHOLD. 1 Indledning. 2 Datagrundlag og metode. 1 Indledning 1. 2 Datagrundlag og metode 1

SAMFUNDSØKONOMISKE OMKOSTNINGER VED MANGLENDE RETTIDIGHED INDHOLD. 1 Indledning. 2 Datagrundlag og metode. 1 Indledning 1. 2 Datagrundlag og metode 1 FORBRUGERRÅDET TÆNK SAMFUNDSØKONOMISKE OMKOSTNINGER VED MANGLENDE RETTIDIGHED ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov Langeskov station - Beslutningsgrundlag for perronplacering Ny station i Langeskov Langeskov station Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Langeskov Station Indhold

Læs mere

Projektgruppemøde Frederikssundsruten 28.05.2014

Projektgruppemøde Frederikssundsruten 28.05.2014 29-05-2014 Projektgruppemøde Frederikssundsruten 28.05.2014 Til stede Anna Driscoll, Ballerup Kommune Linda Madsen, Herlev Kommune Nawsad Marouf, Frederikssund Kommune Line Groot, Sekretariatet Peter Jantzen,

Læs mere

Borgermøde. Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018

Borgermøde. Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018 Borgermøde Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018 Program for aftenen 1. Velkommen/ v. Borgmester Ib Kristensen (5-10 min.) - Rammesætning for aftenen,

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling November 2016 Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner https://www.cyklistforbundet.dk/find-din-afdeling/find-dit-lokale-cyklistforbund/hovedstaden-og-

Læs mere

Elektrificering og hastighedsopgradering Aarhus H. Lindholm

Elektrificering og hastighedsopgradering Aarhus H. Lindholm Elektrificering og hastighedsopgradering Aarhus H. Lindholm Favrskov Kommune Borgermøde i Hadsten Hallen, 2. november 2016 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

Høring om elektrificeringen af Køge- Næstved banen

Høring om elektrificeringen af Køge- Næstved banen Høring om elektrificeringen af Køge- Næstved banen Høringssvar vedr. jernbanebro på Ty Hastrupvej Haslev, 4. maj 2014 Indhold 1. Indledning... 2 2. Konklusion... 2 3. Banedanmarks forslag... 3 4. Faxe

Læs mere

Vejen Kommune Side 1. den afledte medfinansiering i alt andrager 19,4 mio. kr. for Vejen Kommune, som afsættes på anlægsbudgettet for 2014 og 2015.

Vejen Kommune Side 1. den afledte medfinansiering i alt andrager 19,4 mio. kr. for Vejen Kommune, som afsættes på anlægsbudgettet for 2014 og 2015. Vejen Kommune Side 1 Åbent punkt - Godkendelse af styregruppens indstilling til Banedanmark i forbindelse med elektrificering af jernbanestrækningen gennem Vejen Kommune (C) - Sag nr. 12/23574 Administrativ

Læs mere

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09. 28.05.2014 Side 1 af 7 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.47 Sted: Holbæk Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Sagsnummer 108099-167903 THECA. Til. Region Hovedstaden. Sagsbehandler TN Direkte 36 13 16 03 Fax 36 13 16 93 TN@movia.dk. 30. oktober 2007.

Sagsnummer 108099-167903 THECA. Til. Region Hovedstaden. Sagsbehandler TN Direkte 36 13 16 03 Fax 36 13 16 93 TN@movia.dk. 30. oktober 2007. Notat Til Region Hovedstaden 1/5 Sagsnummer 30. oktober 2007. Sagsbehandler TN Direkte 36 13 16 03 Fax 36 13 16 93 TN@movia.dk Investeringer i Region Hovedstaden. CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: Baggrund.

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT marts 2018 TNHA, JBAK VIFO VIFO

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT marts 2018 TNHA, JBAK VIFO VIFO KØBENHAVNS KOMMUNE PARKERINGSOMRÅDET - BRUGER- OG HOLDNINGSUNDERSØGELSE 2017 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SUPPLERENDE BEREGNINGER

Læs mere

Mødereferat. Dialogmøde vedrørende Mosgård Allé og Sandmosevej. Aarhus Kommune. Den 14. november 2014

Mødereferat. Dialogmøde vedrørende Mosgård Allé og Sandmosevej. Aarhus Kommune. Den 14. november 2014 Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Den 14. november 2014 Dialogmøde vedrørende Mosgård Allé og Sandmosevej Mødedato: 13. november 2014 Mødetid: 17.30-20.15 Mødested: Aarhus Efterskole, Højbjerg

Læs mere

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark.

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Nærværende notat er udarbejdet til Miljøstyrelsen ifm. de ændringer til VVM-anmeldelsen fremsendt 14. oktober 2016, der er besluttet

Læs mere

BILAG Bilag 1 Evaluering af cykling I gågader - Kommentarer Bilag 2 Evaluering af cykling i gågader - Tællinger

BILAG Bilag 1 Evaluering af cykling I gågader - Kommentarer Bilag 2 Evaluering af cykling i gågader - Tællinger AALBORG KOMMUNE EVALUERING CYKLING I GÅGADER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9 Aalborg TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Undersøgelserne 2 3 Omfang af gående

Læs mere

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

OPGØRELSE AF BUSTRÆNGSEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Resultater 2. 3 Generelle forudsætninger 5. 4 Bilag 6

OPGØRELSE AF BUSTRÆNGSEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Resultater 2. 3 Generelle forudsætninger 5. 4 Bilag 6 TRANSPORTMINISTERIET OPGØRELSE AF BUSTRÆNGSEL NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Resultater 2 3 Generelle

Læs mere

Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017

Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017 Aarhus Ø Nyhedsbrev Februar 2017 Kære beboere på og omkring Aarhus Ø På din vej til og fra Aarhus Ø, når du kigger ud af vinduerne fra din lejlighed og når du færdes i området, kan du se, at vi arbejder

Læs mere

Elektrificering og hastighedsopgradering Aarhus H. Lindholm

Elektrificering og hastighedsopgradering Aarhus H. Lindholm Elektrificering og hastighedsopgradering Aarhus H. Lindholm Randers Kommune Borgermøde i Assentoft Hallerne, 10. oktober 2016 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet og dets lokale

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk

Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Arkitekter og Planlæggere AS Hovedkontor Frederiksdal. Beder Landevej 2 DK-8330 Beder Tel 8693 6266. Fax 8693 7893. e-mail Beder@MGarkitekter.dk Afdeling Gothersgade 35 DK-1123 København K Tel 3391 6266.

Læs mere

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3 KØGE KOMMUNE KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK

Læs mere

Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt?

Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt? Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt? Opmærksomhed på forældre der kører børn i skole de vil evt. sætte af på Oddervej Problem med beredskabet/redningskøretøjer med

Læs mere

Åbent punkt - Samarbejdsaftale med Banedanmark i forbindelse med elektrificering af jernbanestrækningen gennem Vejen Kommune (C) - Sag nr.

Åbent punkt - Samarbejdsaftale med Banedanmark i forbindelse med elektrificering af jernbanestrækningen gennem Vejen Kommune (C) - Sag nr. Vejen Kommune Side 1 Åbent punkt - Samarbejdsaftale med Banedanmark i forbindelse med elektrificering af jernbanestrækningen gennem Vejen Kommune (C) - Sag nr. 12/23574 Administrativ indstilling: Chef

Læs mere

Høringssvar fra Grundejerforeningen Lodskovvad af 2016 vedrørende etablering af solcelleanlæg i Ålbæk

Høringssvar fra Grundejerforeningen Lodskovvad af 2016 vedrørende etablering af solcelleanlæg i Ålbæk Ålbæk, den 8. Oktober 2018 Høringssvar fra Grundejerforeningen Lodskovvad af 2016 vedrørende etablering af solcelleanlæg i Ålbæk Emne: Ref.: Solcelleanlæg i Ålbæk GEO-2018-00196 På vegne af Grundejerforeningen

Læs mere

OMKOSTNINGER TIL ENERGISYN

OMKOSTNINGER TIL ENERGISYN JUNI 2018 ENERGISTYRELSEN OMKOSTNINGER TIL ENERGISYN - for virksomheder med et lille energiforbrug i Danmark ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

Elektrificering og hastighedsopgradering Aarhus H. Lindholm

Elektrificering og hastighedsopgradering Aarhus H. Lindholm Elektrificering og hastighedsopgradering Aarhus H. Lindholm Aalborg Kommune & Rebild Kommune Borgermøde i Gigantium, 31. oktober 2016 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet og dets

Læs mere

Trafikale forhold ved 3 skoler

Trafikale forhold ved 3 skoler Vedrørende: Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnavn: Ny skolestruktur. Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnummer:

Læs mere

Evaluering af Albertslundruten

Evaluering af Albertslundruten Cykelpendlerruter Evaluering af Albertslundruten Førundersøgelse Januar 2011 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Cykelpendlerruter Evaluering af

Læs mere

Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd

Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd Informationsmøde mandag d. 21. september 2015 Tapeten www.ballerup.dk Dagsorden Dagsorden Velkommen Eksisterende forhold Trafikale løsninger Tidsplan Spørgsmål

Læs mere

Det skyldes, at den vedrører forhold omkring faktisk forvaltningsvirksomhed, som vi som klagemyndighed ikke kan tage stilling til.

Det skyldes, at den vedrører forhold omkring faktisk forvaltningsvirksomhed, som vi som klagemyndighed ikke kan tage stilling til. Dato 4. juni 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon 7244 3135 Dokument 15/06595-9 Side 1/5 Klage over anlæg og placering af offentlig stibro Du har ved brev af 21. april 2015 klaget (sammen

Læs mere

Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved.

Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved. Supplerende trafikredegørelse i forbindelse med elektrificering og opgradering af hastigheden på jernbanestrækningen Køge Nord Næstved. På mødet den 10. juni 2013 behandlede Teknik- & Miljøudvalget sagen

Læs mere

Supplerende indstilling

Supplerende indstilling Dato 27. marts 2019 Dokument 18/18248-11 Side 1/6 Supplerende indstilling Nærværende indstilling supplerer Vejdirektoratets indstilling af 18. december, idet gennemgang af høringssvar på enkelte punkter

Læs mere

FREDENSBORG KOMMUNE BANEBRO, ULLERØDVEJ

FREDENSBORG KOMMUNE BANEBRO, ULLERØDVEJ Til Fredensborg Kommune Dokumenttype Notat Dato Juni 2014 FREDENSBORG KOMMUNE BANEBRO, ULLERØDVEJ FREDENSBORG KOMMUNE BANEBRO, ULLERØDVEJ Revision 1 Dato 2014-06-23 Udarbejdet af RAHH, CM, HDJ Godkendt

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole. januar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole. januar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole Tillægsrapport januar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes

Læs mere

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6 KØBENHAVNS KOMMUNE, CENTER FOR TRAFIK GRØNDALS PARKVEJ IDÉSKITSER TIL STIKRYDSNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Regulativgrøften fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Regulativgrøften fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 08-06-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-2-17

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Elektrificering Køge Nord - Næstved Idéfasehøring - Debatoplæg Elektrificering Køge Nord - Næstved Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-184-4 Forord Som led i et større elektrificeringsprogram

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag

Indkaldelse af ideer og forslag Indkaldelse af ideer og forslag VVM for ændring af hastigheden på banestrækningen Køge -Næstved Januar 2014 Kolofon Titel: VVM for ændring af hastigheden på banestrækningen Køge - Næstved Emneord: Jernbanestrækning,

Læs mere

Høringssvar vedr. Overgang 52 og 52A

Høringssvar vedr. Overgang 52 og 52A Høringssvar vedr. Overgang 52 og 52A Til: Majbritt Bonde Hallkvist, COWI. Kopi: René Reinholdt Nielsen, Lokaltog A/S; Kim Valentin, Gribskov Kommune; Frederiksborg Amtsavis Villingebæk den: 06. september,

Læs mere

STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING INDHOLD. 1 Baggrund Trafikgrundlag og uheldsbillede 3

STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING INDHOLD. 1 Baggrund Trafikgrundlag og uheldsbillede 3 REBILD KOMMUNE STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING VERSION 2 INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Svenstrup 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

Opgradering Hobro Aalborg, nedlæggelse af overkørsel i Ellidshøj

Opgradering Hobro Aalborg, nedlæggelse af overkørsel i Ellidshøj Referat 07.02.2012 Opgradering Hobro Aalborg, nedlæggelse af overkørsel i Ellidshøj Der var ca. 80 fremmødte ud over de tilstedeværende repræsentanter fra Banedanmark. Selve mødet varede fra kl. 19.00

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014

Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Generalforsamling i Ø-Kvarterets grundejerforening den 25. marts 2014 Bestyrelsens beretning ved formanden. Fra bestyrelsens side vil vi gerne byde jer rigtig hjertelig velkommen her til årets generalforsamling

Læs mere

Opgradering Hobro-Aalborg Debatoplæg til idéfase

Opgradering Hobro-Aalborg Debatoplæg til idéfase Debatoplæg til idéfase Marts 2010 2 Indhold Indhold Forord 3 4 Nedlæggelse af overkørsler 5 Skørping 6 Ellidshøj 7 Svenstrup 8 Miljømæssige konsekvenser 9 Miljøundersøgelse 9 Vejtrafik 9 Støj 9 Det videre

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør Idéfasehøring - Debatoplæg Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/opgraderingkystbanen Forord Som led i Togfonden DK er det

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Cykelsuperstier i hovedstadsområdet Evalueringsplan for Albertslundruten. Projektsekretariatet. Notat. 1 Indledning og resume

Indholdsfortegnelse. Cykelsuperstier i hovedstadsområdet Evalueringsplan for Albertslundruten. Projektsekretariatet. Notat. 1 Indledning og resume Projektsekretariatet Cykelsuperstier i hovedstadsområdet Evalueringsplan for Albertslundruten Notat COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere