Børne- og Kulturudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Kulturudvalget"

Transkript

1 Børne- og Kulturudvalget Mandag den 31. oktober 2005 kl i mødelokale 1 Medlemmer: Kai Nielsen (V) Anne Marie Lyduch (V) Finn Nicolaisen (V) Lone Rytter Holm (A) Per Breddam (A)

2 Side 343 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side K1. Børne- og Kulturudvalget - huskeliste K2. Meddelelser fra formanden/gensidig orientering K3. Meddelelser fra forvaltningen K4. Visitationsregler for 0 6 års området K5. SFO ernes adgang til samt anvendelse af skolernes idrætshaller K6. IT-projektet i 3. klasse på kommunens skoler K7. Status over elever i Blæksprutten K8. Greve Ungdomsskole og Greve Tiendeklasseskole K9. Interne kontrakter for Greve Bibliotek, Greve Idrætscenter, Greve Svømmehal og Tune Ungdomscenter...355

3 Side 344 der er offentligt tilgængeligt K1. Børne- og Kulturudvalget - huskeliste edoc sagsnummer: J.nr A14 Huskeliste over sager, der er udsat fra tidligere møder samt sager, Børne- og Kulturudvalget ønsker behandlet. Bilag: Huskelisten. Beslutning: Ingen bemærkninger.

4 Side 345 K2. Meddelelser fra formanden/gensidig orientering Børne- og Kulturudvalget møder Børne- og Kulturudvalgets møde den 28. november 2005 starter kl Dagplejen Formanden for Børne- og Kulturudvalget har deltaget i møde med Dagplejens bestyrelse. Bestyrelsen ønsker andre lokaler til legestue i Karlslunde. Forvaltningen undersøger mulighederne. Rapport SFO i Greve bevæger sig Torsdag den 3. november 2005 kl overrækker SFO erne i Greve rapporten SFO i Greve bevæger sig til udvalgsformanden ved et arrangement på Rådhuset. Henvendelse fra Tunehallerne Tunehallerne har anmodet Børne- og Kulturudvalget om udvalgets fortolkning af punkt i Selvforvaltningsaftalen omhandlende kompensation ved stigende energiudgifter. Formandens svar sendes til udvalgets medlemmer.

5 Side 346 K3. Meddelelser fra forvaltningen edoc sagsnummer: J.nr A14 Karlslunde og Tune Biblioteker - åbningstider Bibliotekerne i Karlslunde og Tune har udvidet åbningstiden. I Karlslunde er åbningstiden udvidet med 14 timer om ugen, således at der i dag er åbent 42 timer i sommerhalvåret og 46 timer i vinterhalvåret, hvor der også er søndagsåbent. En serviceudvidelse fra 28/32 timers til 42/46 timers ugentlig åbningstid. I Tune er åbningstiden udvidet med 7 timer om ugen. Fra 31 timers til 38 timers ugentlig åbningstid. Begge filialer åbner dagligt kl. 10. Lektiehjælp på Greve Bibliotek Greve Bibliotek er valgt blandt i alt 21 steder i Danmark, hvortil Dansk Flygtningehjælp yder tilskud til lektiehjælp. Dansk Flygtningehjælp har afsat en pulje på kr. på landsplan, som Greve Bibliotek og de andre udvalgte kan trække på til annoncering og arrangementer, som sætter fokus på lektiehjælpen. Den Kriminalitetsforebyggende Indsats (KFI) i I 2006 overvejer forvaltningen at gå i gang med en udvidet model af Ringstedforsøget. Ringsted-forsøget er en del af Ringsted-projektet, som blev gennemført i et samarbejde mellem Det Kriminalpræventive Råd og forskere på Københavns Universitet i Forsøget havde til formål at nedbringe elevernes risikoadfærd. Det kriminalitetsforebyggende arbejde er en vigtig del af det arbejde, som i det daglige foregår i kommunens skoler, klubber, KFI mv., og som er forpligtet på gennem bl.a. Folkeskolelovens 7-fag og s rusmiddelpolitik. I mange tilfælde er det desværre svært at vurdere effekten af den konkrete forebyggende indsats, som udføres. Ringsted-forsøget har imidlertid formået at påvise en tydelig og positiv effekt, hvorfor forsøget vil være interessant og givtigt at arbejde videre med i. Udover at være en stor hjælp i det daglige forebyggende arbejde, vil forsøget også kunne give et billede af elevernes livsstil og risikoadfærd. Såfremt forsøget bliver aktuelt i, vil det indgå i Virksomhedsplanen for Den Kriminalitetsforebyggende Indsats.

6 Side 347 K4. Visitationsregler for 0 6 års området edoc sagsnummer: J.nr P21 K8/ , Ø16/ ,BY13/ , K14/ Baggrund På Børne- og Kulturudvalgets møde den 5. september 2005 blev det besluttet, at Børne- og Kulturforvaltningen skulle udarbejde forslag til ændrede visitationsregler for 0-6 års området. Ændringerne skulle omhandle dels overgangsregler i forhold til søskendegaranti, dels forslag til permanente visitationsregler i forhold til søskendegaranti til ikrafttrædelse senest sommeren Beslutningsgrundlag På den baggrund foreslår Børne- og Kulturforvaltningen følgende ændringer til de nuværende visitationsregler for 0-6 års området, gældende fra 1. januar 2006: Anvisning efter anciennitet kan fraviges hvis: barnet har særlige pædagogiske eller sociale behov barnet er henvist af anden myndighed eller fra speciallæge barnet har behov for at være i et miljø, hvor sammensætningen af børnegruppen tilgodeser barnets mulighed for udvikling af dansk Tilføjelse: barnet har søskende i samme institution. Nyt afsnit: Søskendekriterium Et søskendebarn får fortrinsret til en plads i dagtilbud, hvor søskende går, under forudsætning af, at de børn der måtte stå foran søskendebarnet på ventelisten, kan tilbydes en anden relevant plads. Det forudsættes endvidere, at de to søskendebørn har mindst 3 måneder sammen i institutionen. Dog kan et barn uden søskende, der har modtaget et midlertidigt tilbud og bibeholdt sin anciennitet på ventelisten til den pågældende institution ikke forbigås af et søskendebarn med lavere anciennitet. Det er forvaltningens vurdering, at der ikke som tidligere anført er grund til, at udarbejde overgangsregler, men at de foreslåede ændringer umiddelbart vil kunne anvendes. Tidsplan De ændrede visitationsregler indføres pr. 1. januar Konsekvenser Følgende eksempler viser konsekvensen i tre forskellige scenarier i forhold til anvendelse af søskendekriterium.

7 Side 348 Eksempel 1 Der er én ledig plads i en integreret institution samt én i den kommunale dagpleje. Barn nr. 1 på ventelisten har ingen søskende, og har ønsket plads i den pågældende integrerede institution. Barn nr. 2 har søskende i pågældende institution, og har derfor også ønsket plads der. Barn nr. 1 på ventelisten kan tilbydes en relevant plads i den kommunale dagpleje, og derfor tilbydes barn nr. 2 den ledige plads i den integrerede institution. Barn nr. 1 kan fortsat stå på venteliste til den integrerede institution. Eksempel 2 Der er én ledig plads i en integreret institution samt én i den kommunale dagpleje. Barn nr. 1 på ventelisten har ingen søskende. Barn nr. 1 har allerede en plads i den kommunale dagpleje, men har ønsket fortsat at stå på venteliste til den pågældende integrerede institution. Barn nr. 2 har søskende i den integrerede institution. Barn nr. 1 tilbydes den ledige plads i den integrerede institution, og barn nr. 2 tilbydes plads i den kommunale dagpleje, men kan fortsat stå på venteliste til den pågældende integrerede institution. Eksempel 3 Der én ledig plads i en børnehave. Barn nr. 1 på ventelisten har ingen søskende. Barn nr. 2 har søskende i den pågældende børnehave. Barn nr. 1 tilbydes den ledige plads i børnehaven, da der ikke kan tilbydes en anden relevant plads til barnet. Bilag Visitationsregler for 0-6 års børn med de foreslåede ændringer skrevet med kursiv. Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen indstiller, at Børne- og Kulturudvalget anbefaler de foreslåede ændringer i forhold til indførelse af søskendekriterium over for Byrådet, gældende fra 1. januar Beslutning: Indstillingen anbefales over for Byrådet. Indførelse af søskendekriterium følges nøje af Børne- og Kulturudvalget.

8 Side 349 K5. SFO ernes adgang til samt anvendelse af skolernes idrætshaller edoc sagsnummer: J.nr P05 K4/ Baggrund På Børne- og Kulturudvalgets møde den 3. oktober 2005 blev der fremsat ønske om en beskrivelse af, hvor mange timer den enkelte SFO har adgang til at anvende skolernes idrætshaller, og i hvilket omfang tiden anvendes. Beslutningsgrundlag Børne- og Kulturforvaltningen har på den baggrund indhentet de ønskede oplysninger. I opgørelsen indgår både adgang til og anvendelse af skolehaller, gymnastiksale og kommunens idrætshaller. Herudover har SFO erne tilkendegivet, om det tidsrum, som der er stillet til rådighed, opfylder SFO ens behov og ønsker. Bilag Opgørelse over SFO ernes adgang til samt anvendelse af skolehaller, gymnastiksale og idrætshaller. Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen anbefaler, at Børne- og Kulturudvalget tager opgørelse over SFO ernes adgang til samt anvendelse af skolehaller, gymnastiksale og idrætshaller til efterretning. Beslutning: Taget til efterretning.

9 Side 350 K6. IT-projektet i 3. klasse på kommunens skoler edoc sagsnummer: J.nr P20 K4/ Baggrund Børne- og Kulturudvalget ønskede på møde den 3. oktober 2005 en status på ITprojektet i 3. klasse på s skoler. I forhold til 3. klasseprojektet er der fortsat en række uløste opgaver. Det handler blandt andet om at få installeret enkelte af maskinerne på en række skoler, indstilling af servere samt problemer med afspilning af diverse programmer. Forvaltningen har i forlængelse af disse problemer valgt at nedsætte en hurtigt arbejdende projektgruppe, som skal sikre, at alle udestående i forbindelse med indførelse af IT i 3. klasse bliver løst inden 1. december blandt andet i samarbejde med et eksternt IT-firma. Projektgruppen består af medarbejdere fra både forvaltningen og fra skolerne, og projektets formål er at sikre en hurtig, effektiv og ressourcebevidst reorganisering af IT-supporten i forhold til s skoler for herigennem hurtigere at kunne imødekomme alle de udfordringer, som er fulgt i kølvandet på 3. klasseprojektet. Beslutningsgrundlag Projektgruppen har i samarbejde med skolerne udarbejdet en handlingsplan for, hvordan IT-puklen på skolerne kan løses her og nu. Det handler både om puklen i forbindelse med 3. klasseprojektet, men også om løsning af øvrige IT-relaterede opgaver. Handlingsplanen indeholder en beskrivelse af udestående på IT-området fordelt på skolerne. Derudover indeholder planen en beskrivelse af, hvor megen tid løsningen af problemerne vil kræve, hvad forvaltningen agter at gøre samt en tidsplan for, hvornår de enkelte udfordringer skal være løst. Vurderingen er, at det kræver cirka 400 arbejdstimer, udover det daglige arbejde med at drifte skolernes netværk, at nedbringe puklen vedr. 3. klasseprojektet - en opgave som forvaltningens egne medarbejdere vil løse i samarbejde med et eksternt IT-firma. Tidsplan Forvaltningen forventer, at alle forhold omkring 3. klasse IT-projektet vil være på plads inden den 1. december Konsekvenser Forvaltningen har afsat kr. inden for den samlede ramme til dækning af en to-måneders kontrakt med et eksternt IT-firma.

10 Side 351 Øvrige forhold Forvaltningen agter inden årets udgang at udarbejde en investeringsplan for skolernes IT for de næste fire år, med henblik på at sikre en optimal udnyttelse af ressourcerne både hvad angår investering i maskiner, programmer og support. Bilag Oversigt over, hvornår de forskellige dele af IT-puklen på 3. klasseprojektet vil blive afviklet. Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen anbefaler, at Børne- og Kulturudvalget tager status på IT-projektet i kommunens 3. klasser til efterretning. Beslutning: Taget til efterretning.

11 Side 352 K7. Status over elever i Blæksprutten edoc sagsnummer: J.nr A21 K14/ Baggrund På Børne- og Kulturudvalgets møde den 29. november 2004 blev Blæksprutten godkendt som et tilbud som skal medvirke til, at fastholde børn med psykosociale problemer i en tilknytning til normalklasse og sikre en tilbagevenden hertil. Udvalget ønskede endvidere fremover, at få en årlig opgørelse over elever i Blæksprutten, herunder elever som er vendt retur til normalklasser. Beslutningsgrundlag Resurserne i Blæksprutten er knyttet til fire enheder: tre såkaldte vækstgrupper og én udviklingsgruppe, placeret på tre skoler. Vækstgruppens målgruppe er børn i store psykosociale vanskeligheder, som har brug for en intensiv social læring og særlige tilrettelagte forløb med andre børn, før de kan fungere socialt. Vægten i arbejdet ligger derfor på at arbejde med muligheder for disse børns inklusion i forløb og grupper med andre børn, i såvel skole som SFO. Børnene i udviklingsgruppen har haft så lange og massive problemer i fællesskaber og undervisningsmiljø, at der må satses på at opbygge deres sociale relationer og sociale forudsætninger i en gruppe - i tæt samarbejde med den omliggende skole og SFO. Et led i Blækspruttens arbejde er en opprioritering af indsatsen i de tidlige skoleår overfor børn med store psykosociale vanskeligheder. Siden Blækspruttens nuværende form blev godkendt har man afventet den endelige udpegning af de tre skoler, der efter planen skal huse Blækenhederne. Herudover har projektleder og projektkoordinator, bl.a. i samarbejde med Familiehusenes skole, udformet og igangsat et omfattende uddannelsesforløb, der understøtter nye arbejdsmetoder og inklusive samarbejdsformer i Blækenhederne. På andre punkter er projektets implementering blevet forsinket i og med, at de skoler og skoleledere, der er centrale i omstruktureringen, først er fundet i august/september Aktuelt og i resten af kalenderåret 2005 arbejdes der med: Fysisk og personalemæssig overflytning til nye rammer på de tre valgte skoler; Damagerskolen, Hundigeskolen og Krogårdskolen Realisering af ny ledelsesmodel Information til forældre m.m. ifølge omstruktureringsplanen om implementeringsplanen.

12 Side 353 Opgørelse over elever i Blæksprutten, herunder elever som er vendt tilbage til normalklasser for skoleåret 2004/ børn er indskrevet i perioden. Derudover er der i maj 2005 visiteret 3 børn til Blækprojektet, som forbliver i deres klasser. Der skal arbejdes med disse børn i klasserne med indsats fra personalet i Blækprojektet. Denne indsats iværksættes fra skoleåret 2005/2006. Udslusning: 2 børn er udsluset via inklusivt forløb til to folkeskoler i 2 børn er overflyttet til Kirkemosegård 1 barn er flyttet til folkeskole på Frederiksberg 2 børn er kommet på kostskole 1 barn er kommet på heldagsskole 1 barn er udmeldt efter vold mod ansat 1 barn er overflyttet til Familiehusenes Skole. 3 af børnene har i perioden været i inklusive forløb. De børn, der er i inklusive forløb, følger en normalklasse i nogle timer og er i Blækprojektet resten af tiden. For at anskueliggøre det samlede antal elever, som modtager undervisning i specialforanstaltninger, kan oplyses, at det samlede elevtal for s folkeskoler er elever (opgjort pr. 1. september 2005). Følgende antal elever går i specialforanstaltninger: Blæksprutter 32 Kirkemosegård 32 Familiehusenes Skole 18 Taleklasserne 31 Hundige specialklasser 32 Ungdomsklasserne 31 Ordblindecenteret elever ½ elever 31 I alt 319 Dette svarer til, at 5% af eleverne i går i en specialforanstaltning. Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen anbefaler, at Børne- og Kulturudvalget tager opgørelsen over elever i Blæksprutten, herunder elever som er vendt tilbage til normalklasser samt total opgørelse over elever i specialforanstaltninger, til efterretning. Beslutning: Taget til efterretning.

13 Side 354 K8. Greve Ungdomsskole og Greve Tiendeklasseskole edoc sagsnummer: J.nr P20 K15/ Baggrund Med udgangspunkt i budgetbemærkning nr er der nedsat en projektgruppe, der skal beskrive fordele og ulemper ved at samle Greve Ungdomsskole, Greve Tiendeklasseskole og ungdomsklubberne i én organisation. (I projektbeskrivelse for udarbejdelse af ny klubstruktur fremgår, at ungdomsklubberne først og fremmest indgår i projektet om klubstruktur. Projektbeskrivelse for klubstruktur blev godkendt på Børne- og Kulturudvalgets møde den 10. august 2005, K16). Projektgruppen skal aflevere sit forslag til politisk behandling april 2006, således at forslaget kan indgå i den samlede Skoleudviklingsplan. Beslutningsgrundlag Ved Folketingsårets begyndelse den 4. oktober 2005 indgår et bebudet lovforslag om ændring af 10. klasse i regeringens lovprogram med følgende ordlyd: Ændring af lov om brobygningsforløb til ungdomsuddannelse, lov om folkeskolen, lov om friskoler og private grundskoler m.v. og lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler (frie kostskoler ) (Målretning af 10. klasse). Lovforslaget indebærer en grundlæggende reform af 10. klasse og brobygningsforløb til ungdomsuddannelserne. Den direkte overgang mellem 9. klasse og ungdomsuddannelserne styrkes ved at fremrykke uddannelses- og erhvervsvejledningen i grundskolen og ved at erstatte 10. klasse med en bred vifte af moduler, der indebærer brobygning til ungdomsuddannelserne. Tilskudssystemerne til efterskolerne målrettes til 8. og 9. klasse. Forslaget indgår i regeringsgrundlaget "Nye mål" fra februar Lovforslaget forventes fremlagt i indeværende folketingssamling. Konsekvenser På denne baggrund foreslår forvaltningen, at det igangsatte arbejde med at vurdere fordele og ulemper ved at samle Greve Ungdomsskole og Greve Tiendeklasseskole i én organisation udgår. Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen anbefaler, at Børne- og Kulturudvalget godkender, at det videre arbejde med at vurdere fordele og ulemper ved at samle Greve Ungdomsskole og Greve Tiendeklasseskole i én organisation udgår. Beslutning: Godkendt.

14 Side 355 K9. Interne kontrakter for Greve Bibliotek, Greve Idrætscenter, Greve Svømmehal og Tune Ungdomscenter edoc sagsnummer: J.nr Ø54 Baggrund Som følge af kontraktstyringsmodellen for, udarbejdes der nye kontrakter hver 2. år for de institutioner, som har en intern kontrakt. Kontrakterne for Greve Bibliotek, Greve Idræts Center, Greve Svømmehal og Tune Ungdomscenter udløber med udgangen af december Der skal derfor som udgangspunkt forhandles nye kontrakter med institutionerne for perioden med mindre andet besluttes af Børne- og Kulturudvalget. Beslutningsgrundlag Børne- og Kulturforvaltningen påbegynder indenfor nærmeste fremtid et arbejde, der har til formål samlet set at vurdere de nuværende styreformer og styringsinstrumenter i forhold til forvaltningens institutioner. Kontraktstyringskonceptet vil derfor blive en naturlig del af dette arbejde, og skal således også revurderes. På den baggrund har forvaltningen vurderet, at det ikke er hensigtsmæssigt at bruge ressourcer i institutionerne og på forvaltningen i forhold til at udarbejde nye kontrakter for en 2-årig periode, hvis arbejdet i løbet af 2006 medfører, at styringskonceptet ændres for det samlede område. Forvaltningen anbefaler derfor, at nuværende kontrakter for Greve Bibliotek, Greve Idræts Center, Greve Svømmehal og Tune Ungdomscenter forlænges med 1 år. Tidsplan Kontrakterne forlænges og er derefter gældende til og med den 31. december Konsekvenser Børne- og Kulturforvaltningen forventer ikke, at forlængelsen af kontrakterne giver konsekvenser for driften af institutionerne i år Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningen anbefaler, at Børne- og Kulturudvalget godkender, at de nuværende kontrakter for Greve Bibliotek, Greve Idræts Center, Greve Svømmehal og Tune Ungdomscenter forlænges til udgangen af december Beslutning: Godkendt.

Kultur- og Fritids- udvalget

Kultur- og Fritids- udvalget Kultur- og Fritids- udvalget Mandag den 13. august 2007 kl. 16:00 i mødelokale 7 Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side 181 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Børnerådet Tirsdag den 29.11.05 kl. 19-21 i mødelokale 1 Side 0 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side BR1. Budget 2006 09...1 BR2. Kapacitetstilpasning daginstitutionsområdet...1 BR3. Visitationsregler

Læs mere

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B Bilag B til styrelsesvedtægten Styrelsen af de kommunale folkeskoler er i folkeskoleloven fastsat ved en række bestemmelser om kompetencefordelingen mellem henholdsvis Byrådet, skolebestyrelsen og skolens

Læs mere

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre

Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Visitationsregler for Pladsanvisning til dagtilbud i Hvidovre Kommune. Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og

Læs mere

Anvisningsregler fra 1. maj 2019

Anvisningsregler fra 1. maj 2019 Anvisningsregler fra 1. maj 2019 Opskrivning Man kan først skrive sit barn op på venteliste, når barnet er født, dette gøres via den Digitale Pladsanvisning. Modtager Pladsanvisningen ansøgningen senest

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 202 203 204 205 4.0 Kultur Greve Bibliotek 400 400 400 400 Portalen 0 200 200 200 4.02 Fritid Idrætshaller 600 600 600 600 Valhallen 200 400 400 400 Aftenskoleområdet

Læs mere

Greve Kommune. Skolerådet. Referat. Onsdag den kl i mødelokale 1

Greve Kommune. Skolerådet. Referat. Onsdag den kl i mødelokale 1 Onsdag den 08.03.06 kl. 19-21 i mødelokale 1 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side SR1. Aktuel orientering...2 SR2. Læseundersøgelse 1.-5. klasse...2 SR3. Indskolingsgrupper...3 SR4. Skolestruktur

Læs mere

Der fremgår følgende af aftale af 20. juni 2006 om fremtidens velstand og velfærd og investeringer i fremtiden:

Der fremgår følgende af aftale af 20. juni 2006 om fremtidens velstand og velfærd og investeringer i fremtiden: Aftale om 10. klasse Undervisningsministeriet 2. november 2006 Der fremgår følgende af aftale af 20. juni 2006 om fremtidens velstand og velfærd og investeringer i fremtiden: 10. klasse målrettes elever,

Læs mere

Optagelse i dagtilbud

Optagelse i dagtilbud Optagelse i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Generelle bestemmelser...2 1.1. Dagtilbud...2 1.2. Ét tilskud pr. barn...2 1.3. Pasningsgaranti...2 2. Venteliste...2 2.1. Opskrivning på venteliste...2 2.2.

Læs mere

REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE

REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE 1 Albertslund Kommune Børne- og Ungeforvaltningen 3. september 2012 Institutionsafdelingen GENERELT REGLER FOR OPTAGELSE AF BØRN I DAGTILBUD 0-5 år I ALBERTSLUND KOMMUNE Pasningsgaranti Ifølge Dagtilbudslovens

Læs mere

Rapport for ADHD-foreningen

Rapport for ADHD-foreningen Rapport for ADHD-foreningen Sprog da [LAUNCH] Dit navn: Din kommune: Dit parti: I 2016 forlod 5,5 procent af eleverne folkeskolen uden at gennemføre deres afsluttende eksaminer mens tallet i 2007 lå på

Læs mere

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Ifølge dagtilbudsloven skal Greve Kommune fastsætte og offentliggøre retningslinjer for ansøgning om optagelse i et dagtilbud. Nedenstående optagelsesregler

Læs mere

Visitationsregler for optagelse af børn i dagtilbud 0-5 år i. Albertslund Kommune. Dato: GENERELT

Visitationsregler for optagelse af børn i dagtilbud 0-5 år i. Albertslund Kommune. Dato: GENERELT Visitationsregler for optagelse af børn i dagtilbud 0-5 år i Albertslund Kommune GENERELT Dato: 12.02.2019 Pasningsgaranti Ifølge Dagtilbudslovens 23 og 27 er der pasningsgaranti for alle børn, der er

Læs mere

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse.

2. Pladser i dagtilbud i Roskilde Kommune Der kan søges om plads i dagplejen, vuggestuer, børnehaver og børnehuse. Retningslinjer for tildeling af pladser til børn i dagtilbud i Roskilde Kommune Disse retningslinjer er udarbejdet i henhold til dagtilbudsloven og er gældende for den måde, der tildeles plads i kommunale

Læs mere

Retningslinjer for rullende skolestart i Vejle Kommune

Retningslinjer for rullende skolestart i Vejle Kommune CPR/CVR: SVA RPOSTKA SSE:[4638] SVA REMNE :[13735] DE STINATION:[EBOK SKMDP RINT] POST:[B] FORM:[1 A lm brev duplex S/H] DIALOG[1] Retningslinjer for rullende skolestart i Vejle Kommune Vejle Kommunes

Læs mere

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune

Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Optagelsesregler til dagtilbud for børn i Greve Kommune Ifølge dagtilbudsloven skal Greve Kommune fastsætte og offentliggøre retningslinjer for ansøgning om optagelse i et dagtilbud. Nedenstående optagelsesregler

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud og fritidsklubber

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud og fritidsklubber DRAGØR KOMMUNE 10. juli 2012 Social, Børn og Kultur Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud og fritidsklubber I dette regelsæt beskrives Dragør Kommunes retningslinjer og administrative praksis i

Læs mere

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn.

I henhold til dagtilbudslovens 4 skal kommunen sikre, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud til børn. Anvisningsregler Generel information Dagtilbudsstruktur Venteliste til kommunalt dagtilbud Pasningsgaranti Anvisning af plads til 0-2 årige Anvisning af plads til 3-5 årige Udmeldelse (0-5 årige) Fravigelse

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau Skole- og Børneudvalget 3.01 Skoler 032201 Folkeskoler 1 Drift 296.458.968 296.482.269 296.482.269 296.482.269 296.458.968 296.482.269 296.482.269 296.482.269 Staben for HR, Udvikling & It 253.265 253.265

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 2. juli 2014. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 2. juli 2014. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og Lovtidende A 2014 Udgivet den 2. juli 2014 30. juni 2014. Nr. 839. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8,

Læs mere

Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug:

Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug: Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug: I denne budgetopfølgning er effekten af overførsler vedrørende 2009 ikke udmøntet i korrigeret vedtagne budget, hvorfor det ikke afspejler sig i regnskabsafvigelsen.

Læs mere

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg)

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 131 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Marts 2012 Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning

Læs mere

Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019

Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019 Notat 15. april 2019 Sagsbeh.:GBA J.nr.: 17.02.04-G01-2-18 Skoleafdelingen Spørgsmål og svar fra Undervisningsministeriet Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019 Kære Gorm Bagger Andersen Frederiksberg

Læs mere

(Tidlig vejledning i folkeskolen, mentorordning, brobygning og forøget opsøgende vejledning m.v.)

(Tidlig vejledning i folkeskolen, mentorordning, brobygning og forøget opsøgende vejledning m.v.) LOV nr 559 af 06/06/2007 (Gældende) Lov om ændring af lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv og forskellige andre love og om ophævelse af lov om brobygningsforløb til ungdomsuddannelserne (Tidlig

Læs mere

Ballerup Kommune Anvisningsregler for dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart gældende pr. 1. januar 2019

Ballerup Kommune Anvisningsregler for dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart gældende pr. 1. januar 2019 Ballerup Kommune Anvisningsregler for dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart gældende pr. 1. januar 2019 Indhold 1 Generel information...2 1.1 Dagtilbud til børn fra 0 år og indtil skolestart...2

Læs mere

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Sorø Kommune Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Indledning Her kan du læse om, hvordan dit barn får plads

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. maj 2005 via Magistraten PRIORITERET SAG Tlf.

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat af ekstraordinært møde Fredag den 21. september 2007 kl. 15:30 i Biblioteket Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch

Læs mere

Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1.

Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. august 2014 Emne 2.1. Nye regler om tilstedeværelse og arbejdstid (side 7)

Læs mere

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER Faktabeskrivelse Center for Børn og Læring består af to serviceområder: SO 10 Dagtilbud for børn SO 12 Folke- og ungdomsskoler Den strukturelle beskrivelse af de to områder er opdelt efter serviceområde.

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Indsatsens navn Mentorordningen Indsats Formål Hvad er formålet med indsatsen? Hvilke udfordringer adresserer den? Mentorordningen skal medvirke til

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 08. februar 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:00 Fraværende: Gruppemøder: 08. februar 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Optagelsesregler samt målgrupper i daginstitutioner/ dagpleje i Norddjurs Kommune

Optagelsesregler samt målgrupper i daginstitutioner/ dagpleje i Norddjurs Kommune Lovgrundlag Optagelsesregler samt målgrupper i daginstitutioner/ dagpleje i Norddjurs Kommune Det fremgår af Servicelovens 12, at Kommunen træffer afgørelse om optagelse i et dagtilbud. Afgørelsen kan

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund

Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund Punkt 3. Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund 2016-008853 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender,

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat - Mandag den 3. maj 2004 kl. 21.00 i mødelokale 1 Medlemmer: Kai Nielsen (V) Anne Marie Lyduch (V) Finn Nicolaisen (V) Jakob Thune (A) Preben Husted (A) Side 153 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Budget 2017 samt overslagsårene i 2017-prisniveau

Budget 2017 samt overslagsårene i 2017-prisniveau Børne- og Ungeudvalget 862.466. 837.958. 835.475. 833.22. Skoler 5.838. 48.295. 478.798. 475.824. 3221 Folkeskoler 1 Drift 299.511. 298.432. 298.455. 298.455. 299.511. 298.432. 298.455. 298.455. Staben

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Forslag. og håndarbejdsskoler (frie kostskoler), og

Forslag. og håndarbejdsskoler (frie kostskoler), og Lovforslag nr. L 79 Folketinget 2009-10 Fremsat den 25. november 2009 af undervisningsministeren (Bertel Haarder) Forslag til Lov om ændring af lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

DAGTILBUD FOR 0 6 ÅRIGE BØRN OG SFO I TØNDER KOMMUNE

DAGTILBUD FOR 0 6 ÅRIGE BØRN OG SFO I TØNDER KOMMUNE DAGTILBUD FOR 0 6 ÅRIGE BØRN OG SFO I TØNDER KOMMUNE RETNINGSLINJER OPTAGELSE OG UDMELDELSE JUNI 2018 INDHOLD Forord... 3 Retningslinjerne gælder for... 4 Retningslinjerne gælder ikke for... 4 Retningslinjer

Læs mere

Greve Nord d. 23. oktober 2017

Greve Nord d. 23. oktober 2017 Greve Nord d. 23. oktober 2017 Indhold: Vejledning i grundeskolerne Uddannelse og Job Ung til Ung aftener Indsatser for ikke uddannelsesparate elever Vejledning i ungeområdet Den opsøgende vejledning Tal

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Proces omkring implementering af ny skolereform

Proces omkring implementering af ny skolereform Proces omkring implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: Folketinget har vedtaget en ny skolereform, der træder i kraft med første fase den 1. august 2014.

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012

Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune. Gældende fra 1. januar 2012 Administrationsgrundlag for dagpleje-, daginstitutions-, SFO-, og klubområdet i Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 Godkendt af SBU den 10. januar 2012 1 Nærværende administrationsgrundlag omfatter

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

12. marts Sagsnr Obligatoriske sprogprøver på skoler med 30% (eller flere) børn fra udsatte boligområder

12. marts Sagsnr Obligatoriske sprogprøver på skoler med 30% (eller flere) børn fra udsatte boligområder KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 12. marts 2019 Obligatoriske sprogprøver på skoler med 30% (eller flere) børn fra udsatte boligområder På baggrund af en bred politisk

Læs mere

Revurdering af visitationsregler for tildeling af dagpleje- og daginstitutionsplads

Revurdering af visitationsregler for tildeling af dagpleje- og daginstitutionsplads Pkt.nr. 2 Revurdering af visitationsregler for tildeling af dagpleje- og daginstitutionsplads 299659 Indstilling: 1. at Socialudvalget tager til efterretning, at der pr. 1.1.2001 er sket ændringer og præciseringer

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 14 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. Mødet startede kl. 9.05 og sluttede kl. 11.50 Lone Hansen deltog fra kl. 9.30 Der var afbud

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 22.04.10 kl. 18:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst

Læs mere

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem/sfo og fritidsklubber

Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem/sfo og fritidsklubber DRAGØR KOMMUNE 10. juli 2012 Social, Børn og Kultur Regler for Anvisning af pladser til dagtilbud, fritidshjem/sfo og fritidsklubber I dette regelsæt beskrives Dragør Kommunes retningslinier og administrative

Læs mere

Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune

Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune Sådan får dit barn plads i Svendborg Kommune Svendborg Kommune anviser pladser til de kommunale og selvejende dagtilbud, herunder dagpleje og børnehuse. Du kan læse om Svendborg Kommunes kommunale og selvejende

Læs mere

Projektkommissorium. Bedre fordeling af børn i daginstitutioner. Pia Elgetti, Centerleder i Center for Børn og Læring

Projektkommissorium. Bedre fordeling af børn i daginstitutioner. Pia Elgetti, Centerleder i Center for Børn og Læring Bedre fordeling af børn i daginstitutioner Projektkommissorium Projektejer Pia Elgetti, Centerleder i Center for Børn og Læring Projektleder Udviklingskonsulent, CBL Revideret 9.7. 2018 Gitte Hæsum Version

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 16-01-2019 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Faxe Kommune gældende fra 1. januar 2019. Disse retningslinjer omfatter opskrivning

Læs mere

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer pr. 1. januar 2013 Pladsanvisningen Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk 1/11 Indhold: FORORD...3 HVAD BETYDER

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Scenarier for fremtidens ungdomscenter

Scenarier for fremtidens ungdomscenter NOTAT Center for Dagtilbud og Skole Scenarier for fremtidens ungdomscenter 2. september 2015 15/10718 Fra ungdomscenter til 10. klassecenter I dag er cirka en tredjedel af eleverne i 10. klasse på Ungdomscenteret

Læs mere

11. december Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde den 10. december vedrørende skolestruktur

11. december Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde den 10. december vedrørende skolestruktur 11. december 2012 Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde den 10. december vedrørende skolestruktur Spørgsmål på baggrund af foretræde 1. Hvor stor en gæld har Holme, Rosenvang og Rundhøjskolen?

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 96 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen

Læs mere

TIL SPECIALUNDERVISNING OG ANDEN SPECIALPÆDA- GOGISK BISTAND, SAMT DAGBEHANDLINGSTILBUD

TIL SPECIALUNDERVISNING OG ANDEN SPECIALPÆDA- GOGISK BISTAND, SAMT DAGBEHANDLINGSTILBUD VISITATION TIL SPECIALUNDERVISNING OG ANDEN SPECIALPÆDA- GOGISK BISTAND, SAMT DAGBEHANDLINGSTILBUD Pædagogisk Udvikling & Inklusion Center for Uddannelse Center for Børn og Familie Slagelse Kommune August

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD. Inklusions strategi. Udkast nr. 2 Dagtilbud og Skole

SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD. Inklusions strategi. Udkast nr. 2 Dagtilbud og Skole SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD Inklusions strategi Udkast nr. 2 Dagtilbud og Skole Indhold Indledning... 2 Status:... 3 Formål... 3 Solrød Kommune... 3 Hvorfor inklusion... 3 Inklusion... 3 Mål... 4

Læs mere

Forvaltningen foreslår, at denne opsøgende indsats i forhold til forældrene sker inden for rammerne af allerede eksisterende aktiviteter.

Forvaltningen foreslår, at denne opsøgende indsats i forhold til forældrene sker inden for rammerne af allerede eksisterende aktiviteter. Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 3039480 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk Obligatorisk læringstilbud til 1-årige børn i udsatte boligområder 13. februar 2019 I dette

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske sager til orientering og beslutning 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet

Læs mere

Brug af 16b på Kildedamsskolen

Brug af 16b på Kildedamsskolen Brug af 16b på Kildedamsskolen De følgende sider sendes som svar på spørgsmål 1 og 2 I forhold til at svare på spørgsmål 3: - 16b timerne behandles ligesom alle andre timer. - 16b timerne opgøres ikke

Læs mere

Skolereform baggrundsbilag

Skolereform baggrundsbilag Skolereform baggrundsbilag Bemærk! Nedenstående indstillinger er udarbejdet ud fra 1. behandling af lovforslaget omkring ny skolereform. Skolereformens intention Det fremgår af udspillet, at regeringen

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse for SFO og klub

Mål og indholdsbeskrivelse for SFO og klub Mål og indholdsbeskrivelse for SFO og klub 1. Indledning SFO er og klubber hører under Børne- og undervisningsudvalget. Hver SFO og klub skal arbejde efter kommunens overordnede politikker og generelle

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat åben Mødedato 24. april 2008 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Børn og Unge den 24. april 2008 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om:

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Opgaveløsning i Furesø Kommunes folkeskoler i skoleåret 2014-15 Indledning Furesø Kommune,

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 21. juni 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 19:00 Fraværende: Gruppemøder: 21. juni 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning

Sagsnr.: 17/5612 Dato: Retningslinjer Pladsanvisning Sagsnr.: 17/5612 Dato: 20-12-2018 Retningslinjer Pladsanvisning Den Digitale Pladsanvisning På www.aabenraa.dk (under selvbetjening) kan du via Den Digitale Pladsanvisning: Skriv dit barn op. Kontrollere

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 7. september 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING 21 PR. 31.3.1 UDDANNELSE-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET 31.3.1 Politikområde 15 Uddannelse incl. SFO 145.678 37.937 149.74 3.396 16 Musik- og ungdomsskole 4.594 1.95 4.594 17 Børn og unge

Læs mere

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER Skolen ved Sorte Hest er et selvejende skole og dagbehandlingstilbud for børn i den skolepligtige

Læs mere

Retningslinjer for pladsanvisning. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, SFO II og ungdomsklubber

Retningslinjer for pladsanvisning. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, SFO II og ungdomsklubber Retningslinjer for pladsanvisning Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, SFO II og ungdomsklubber R e t n i n g s l i n i e r f o r p l a d s a n v i s n i n g Her kan du læse om, hvordan

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

Greve Kommune. Skolerådet. Referat. Torsdag den kl i mødelokale 1

Greve Kommune. Skolerådet. Referat. Torsdag den kl i mødelokale 1 Skolerådet Torsdag den 24.08.06 kl. 19-21 i mødelokale 1 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side SR1. Sund i Greve...2 SR2. Fleksibel tildeling af ressourcer på skoleområdet...2 SR3. Sponsorgaver,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Behandling af klager over mobning på skolerne

Behandling af klager over mobning på skolerne Behandling af klager over mobning på skolerne J.nr.: 17.01.00 K09 Sagsnr.: 17/28327 BESLUTNINGSTEMA Center for Skole og Uddannelse har udarbejdet sagsfremstillingen. Den 1. august 2017 trådte en lovændring

Læs mere

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune

Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Varde Kommune Retningslinjer pr. 1. januar 2013 Pladsanvisningen Borgerservice Frisvadvej 35, 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk 1/10 Indhold: FORORD...3

Læs mere

23-01-2015. Til BUU. Afrapportering af status på ungdomsklubområdet

23-01-2015. Til BUU. Afrapportering af status på ungdomsklubområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ungdom NOTAT Til BUU 23-01-2015 Afrapportering af status på ungdomsklubområdet Baggrund Forvaltningen fremlægger i dette notat status for udviklingen på

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Beslutning: Afrapportering på Fortsat Fremgang for Furesø: Løft af elever, der har svært ved indlæring (pkt. 3.6) Sagsnr. i ESDH: 18/18826 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Læs mere

Skolestart 2014. gladsaxe.dk

Skolestart 2014. gladsaxe.dk Skolestart 2014 gladsaxe.dk Kære forældre Jeres barn kan nu begynde i skole i en børnehaveklasse fra august 2014. At starte i skole er en milepæl i barnets liv, som der ses frem til med spænding og forventning.

Læs mere

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever

Læs mere

Bedre fordeling i daginstitutioner

Bedre fordeling i daginstitutioner Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 3039863 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk Bedre fordeling i daginstitutioner 28. februar 2019 I dette notat beskrives forslag til

Læs mere