Arbejdsgruppe UNG: Forslag til 3 nye tilbud. Opholdssted for unge drenge med kriminalitet/misbrug

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arbejdsgruppe UNG: Forslag til 3 nye tilbud. Opholdssted for unge drenge med kriminalitet/misbrug"

Transkript

1 Bilag 5 Arbejdsgruppe UNG: Forslag til 3 nye tilbud Opholdssted for unge drenge med kriminalitet/misbrug Projektbeskrivelse: Institution for unge med behov for massiv adfærdsregulering, herunder misbrugs- og kriminalitetsproblemer. Pladser (Den ene plads kan købes af andre kommuner og anvendes som akut plads) Målgruppe: Unge i alderen (23) år. Målgruppen er defineret ved unge, der oftest er vokset op i miljøer præget af misbrug, vold, kriminalitet, psykisk sygdom, traumatiserede forældre eller lignende. Unge med kendt kriminel adfærd og misbrugsproblematikker. Unge med behov for tydelig grænsesætning og massiv adfærdsregulering. Tilbuddet skal kunne godkendes til alternativ afsoning og 2. fase i ungdomssanktionen jf. Straffelovens 74a, samt rumme mulighed for udslusning i 3. fase. Pædagogisk metode og indhold: Grundlaget for den pædagogiske indsats og tilgang til de unge bygger på massiv omsorg på flere niveauer. Metoden er en tydelig og velstruktureret hverdag med kontaktstærke og grænsefaste voksne. Det er kendt, at denne målgruppe først bliver tryg og derved modtagelig for indlæring, når magtforholdet er afklaret. Magt handler om at vise de unge, at de ikke kan flytte på rammerne ved hjælp af uhensigtsmæssig adfærd. Konkret metode i arbejdet med den enkelte unge afsejles i den unges individuelle behov. Den unge skal have indflydelse på eget liv i det omfang det vurderes hensigtsmæssigt og i henhold til den unges udviklingsniveau. Ud over adfærdsregulering er anerkendende relationsarbejde den vigtigste del af arbejdet med de unge, da det er i relationen den unge udvikler sig. Indholdet i den strukturerede hverdag er undervisning, arbejde og fritidsaktiviteter. Ligeledes tager den unge del i dagligdagens gøremål såsom madlavning, rengøring m.m.

2 Målet med anbringelsen er; At den unge sikres omsorg, opdragelse og udvikling og tilegner sig sociale færdigheder, så vedkommende kan begå sig inden for samfundets normer. At den unge skaber et liv uden for kriminalitet og misbrug. At den unge får en målrettet, eksamensorienteret undervisning eller et relevant praktik-/beskæftigelsestilbud, med henblik på afklaring i forhold til fremadrettet forsørgende i forbindelse med det fyldte 18. år. At den unge sikres nogle blivende og bæredygtige relationer i forhold til biologisk familie, uddannelse, fritidsliv og øvrigt netværk. Følgende værdier og kompetencer ønskes hos medarbejderne: Personalet skal kunne lide at involvere sig i andre, uanset baggrund. Personalet skal kunne lide de unge som de er (Jeg vil dig, du slipper ikke for mig). Personalet skal kunne tåle at blive valgt fra i den nære relation til den unge, og have en viden om, hvilke mekanismer der heri er i spil. Menneskelige værdier og personligt engagement i forhold til de unge er vigtigere, end faglig baggrund. Personalet skal kunne håndtere og regulere den unges adfærd. Rammer: Fysiske rammer: Det vurderes hensigtsmæssigt at den fysiske placering sker uden for Svendborg centrum. Rammerne bør afspejle så hjemlige forhold som muligt, da stedet skal være de unges hjem. Det er vigtigt at stedet rummer nogle udenoms faciliteter hvor der er plads til fysisk udfoldelse og (gerne) værkstedsbeskæftigelse. Undervisning/beskæftigelse: Kan den unge ikke rummes i normalskolesystemet, vil det være naturligt at indlede et samarbejde med Kommunens heldagsskoler. Kan den unge ikke indgå i et ordinært arbejde, kan Kommunens UU vejledere inddrages i forhold til konkret praktik-/beskæftigelsestilbud til den unge. Normering: Der vurderes, at der vil være behov for en normering på 3 voksne til 5 unge i dag/aften timerne, dvs. 7 på døgnplan.

3 Økonomi: Forventet normeringsmodel, altså en driftsoverenskomst med fast budget og aftale mellem Familieafdelingen og tilbuddet. Samlet budget på 4,2 mio. kr. Alle udgifter i forhold til den unge er indeholdt i opholdsprisen, dog med undtagelse af skoletilbud uden for normalskoleområdet eller eksterne behandlingstilbud. Konsekvens: Muligheder: Sikre den unge nogle blivende relationer i nærmiljøet, ex. Uddannelses-, beskæftigelses og fritidstilbud. Øget inddragelse af den unges netværk under anbringelsen. At den unge opretholder en tæt kontakt til nærmeste netværk og for tosprogede unge bevarer sproglige færdigheder i forhold til sit modersmål. Konkret arbejde med den unges biologisk netværk bl.a. med henblik på opkvalificering af forældrekompetencer. Tættere kontakt (også fysisk) mellem den unge og myndighedssocialrådgiver. Tættere samarbejde mellem opholdssted og anbringende myndighed. Øget samarbejde med Fyns Politi og Kommunens to SSP medarbejdere. Øget kendskab til det ungdoms kriminelle miljø i Svendborg Kommune. Der vil opnås erfaringer og specialviden ift. målgruppen, hvorfor tilbuddet også vil være attraktivt for andre kommuner. Dilemmaer: Aldersproblematik (svært at sætte en 12årig sammen med unge på over 18 år) Formår opholdsstedet ikke at fastholde og regulere den unge i en uhensigtsmæssige adfærd, er der fare for øget kriminalitet i Svendborg Kommune. I forhold til denne målgruppe, vil der være nogle af de unge der har brug for en periode at blive isoleret fra miljøet i Svendborg dvs. det vil være mest hensigtsmæssigt de anbringes uden for kommunegrænsen. Den økonomiske ramme vurderes som en udfordring i forhold til konkret normering. Bekymring for om Svendborg Familieafdeling har 5 unge der matcher denne målgruppe (kan tilbuddet fyldes op).

4 Projektbeskrivelse: Målgruppe: Pædagogisk metode og indhold: Behandlingsinstitution for unge Behandlingsinstitution for unge med en behandlingskrævende adfærd. Pers (den ene plads kan købes af andre kommuner). Behandlingskrævende unge i alderen (23) årige. Unge med diagnosen ADHD, selvskadende adfærd, personlighedsforstyrrelser og/eller begyndende psykiatriske lidelser. Det er unge der har brug for adfærdsregulerende pædagogik. De unge kan have et lettere misbrug og/eller begyndende kriminalitet. Det skal være et socialpædagogisk tilbud, hvor der tilbydes en hverdag for de unge med en fast struktur og nogle faste rammer. Der arbejdes ud fra en fælles pædagogisk tilgang til alle de unge. En vigtig metode er inddragelse af den unges netværk, og at der arbejdes med den unges relation til familie og øvrige netværk. Det skal være mulighed for at der arbejdes med eksterne behandlingstilbud såsom ungdomspsykiatrien, misbrugsbehandling, kriminalforsorg, ekstern psykolog m.m. De unge skal have indflydelse på deres eget liv samtidig med, at de får massiv voksen støtte i nogle faste strukturerede rammer, så de unge kan mestre og udvikle sig. Anerkendende relationsarbejde er en vigtig del af arbejdet med de unge. Det er vigtigt, at der er nogle tydelige voksne på stedet, som den unge kan spejle sig i og som udstikker nogle rammer som den unge kan begå sig og vokse i. De unge tager del i dagligdagens gøremål såsom madlavning, rengøring m.m. Den unge skal være i et uddannelses-/dannelsesforløb, samtidig med at de skal have et fritidstilbud i nærmiljøet. Dette skal ske i tæt samarbejde med den unges sagsbehandler og den udarbejdede individuelle handleplan. Rammer: De fysiske rammer kan ligge i både by/land. Det er vigtigt, at der er nogle gode udenoms faciliteter, så de unge kan benytte sig af disse. Det kunne være optimalt med nogle værkstedsfaciliteter på stedet også. De fysiske rammer skal gerne ligge lokalt i Svendborg gruppen kan godt se, at Barndomshjemmet i Skårup ville have nogle gode fysiske rammer til denne målgruppe, så også nærmiljøet bliver en del af de unges hverdag, skole- og fritidsdel. En anden mulighed er også at benytte de fysiske rammer på én af de andre af BUC s institutioner. Det vurderes, at der er brug for min. 5 medarbejdere til at dække et døgn. Der er uenighed om det er nødvendigt med en socialrådgiver ansat på behandlingsinstitutionen, eller om denne funktion kan varetages af den unges sagsbehandler i Familieafdelingen. Derudover er der uenighed om der er brug for ansættelse af en madmor på stedet, eller om denne funktion kan varetages af en pædagog på stedet.

5 Økonomi: Forventet normeringsmodel, altså en driftsoverenskomst med fast budget og aftale mellem Familieafdelingen og tilbuddet. Konsekvens: Muligheder: Samlet budget på 3 mio. kr. Det ønskes, at den samlede opholdsbetaling skal dække samtlige udgifter i forbindelse med anbringelsen af den unge. Det eneste der ligger som en ekstra udgift er, hvis der er brug for et skoletilbud, der falder udenfor normalområdet eller eksterne behandlingstilbud. Der er en risiko for, at målgruppen til de kommunale plejefamilier og målgruppen til dette opholdssted er sammenfaldende. Med den klare og præcise målgruppebeskrivelse er der mulighed for at matche helt præcist til dette opholdsted ud fra det eksisterende behov. Der er mulighed for at anbringe de unge lokalt, så familie og øvrig netværk kan spille en stor rolle i relation til arbejdet med den unge. Således også eksisterende skoletilbud/uddannelse. Tilbud samt praktiksteder i lokalområdet kan benyttes. Der er en større mulighed for at påvirke stedet, når det er et lokalt tilbud. Der er mulighed for at tilbyde akutte, kortere varende ophold, hvor den unges situation samtidig vil kunne blive afklaret. Der vil yderligere kunne tilbydes ambulante forløb for målgruppen, som stadig bor hjemme. En mulighed for samdrift er også, hvis behandlingsinstitutionen og det nye kollegium bliver placeret i de samme fysiske rammer for BUC Ung. De fysiske rammer vil også kunne udvides i denne sammenhæng. Andre kommuner vil kunne benytte sig af tilbuddet, da der med tiden vil blive opbygget en specialviden omkring behandling af målgruppen. Andre kommuner vil have brug for at kunne anbringe en ung på behandlingsinstitutionen med den specialviden den opnår. Der er mulighed for at tilbyde udslusning og efterværn på eget værelse og Kollegium, hvor en medarbejder, der er kendt af den unge, vil kunne følge vedkommende. Dilemmaer: Fra start og på sigt vil det være nødvendigt med efteruddannelse og supervision af personale. Kan være samme målgruppe som kommunale plejefamilier (uenighed i gruppen om der er brug for et opholdssted til denne målgruppe, eller om målgruppen kan rummes i de kommunale plejefamilier, eller om der er nok unge til at kunne fylde de kommunale plejefamilier samt et opholdssted.) Ved at tilbyde akutte forløb samt ambulante forløb er der risiko for, at de døgnanbragte og længevarende unge der bor på stedet vil opleve at der er udskiftning og uro på stedet, og at de dermed ikke får den nødvendige ro og

6 forudsigelighed som der er brug for. Hvis behandlingsinstitutionen og det nye kollegium bliver placeret under de samme fysiske rammer på BUC Ung ses der en risiko for, at der kommer noget mere uro på behandlingsinstitutionen. Der vil dog være nogle positive muligheder, da de unge i de to tilbud vil kunne profitere af et fællesskab på samme matrikel, og der vil være en økonomisk fordel ved at placere tilbuddene i BUC Ung. Der påpeges et dilemma i forhold til brug af ekstern psykolog f.eks. ved RFC, da der således vil kunne forekomme ventetid på behandling. Det er et dilemma, at der er planlagt ansættelse af fast støttekontaktperson korps som skal bruges i forhold til efterværn til de unge, da den unge ofte vil have opnået en tæt relation til en voksen på stedet.

7 Kollegium til drenge/piger med døgnbemanding Projektbeskrivelse: Et døgnkollegium med 5 (+ 1) pladser med døgnstøtte. Et kollegielignende sted for primært lokale unge, som har behov for og profiterer af at få professionel støtte og vejledning på døgnbasis. Målgruppe: 5 (6) børn/unge i alderen (23) med lettere tilknytnings og kontaktforstyrrelser uden udadreagerende adfærd, aktivt misbrug og kriminalitet. Typisk unge, der har støttebehov i forhold til - tilgængelighed til en voksen 24 timer i døgnet, pga. f.eks. angst, depression, umodenhed og uselvstændighed - at erstatte uhensigtsmæssig adfærds- og handlemønstre. - at udvikle sig følelsesmæssigt eller socialt - daglig praktisk og personlig støtte omkring familie, skole, uddannelse, arbejde, fritid, venner og sundhed. Målgruppen - skal kunne indgå under døgnkollegiets rammer (husregler) - skal kunne være i et dagtilbud med døgnkollegiets støttemuligheder - skal være motiveret for støtten og villig til at indgå i et samarbejde omkring udarbejdelse/implementering af personlig handleplan. Pædagogisk metode og indhold: Faglige tilgange: Handlingsorienteret. Samarbejdsorienteret. Ressourceorienteret. Anerkendende. Metoder: - Relationsarbejde (via fast kontaktperson, der er tovholder omkring den unges liv og hverdag) - Praktisk støtte (f.eks. følgeskab til relevante aktiviteter, støtte til indkøb, rengøring, madlavning) - Personlig støtte (f.eks. strukturering af hverdagen, økonomi, følelsesmæssige problemer, træning i praktiske og sociale færdigheder, udviklingssamtaler) - Motivationsarbejde - Socialt fællesskab (fælles aktiviteter, social træning, dannelse) - Kognitiv tilgang og metoder/redskaber - Fokus på omsorg og trivsel - Fokus på afklaring, vedligeholdelse og opdyrkelse af netværk - Fokus på afklaring, iværksættelse og fastholdelse i skole/uddannelsesforløb. - Fokus på selvstændiggørelse med henblik på senere at kunne klare sig selv.

8 Rammer: Fysiske rammer: I Svendborg By. 6 værelser og ca. 3 badeværelser. Kontor med soveplads og toilet/bad. Fællesfaciliteter bestående af køkken/alrum, stue / aktivitets rum, vaskefaciliteter. Personalemæssige rammer: Personalet kan hensigtsmæssigt være tværfagligt sammensat. Behov for døgnbemanding (sovende nattevagt) Økonomi: Forventet normeringsmodel, altså en driftsoverenskomst med fast budget og aftale mellem Familieafdelingen og tilbuddet. Konsekvens: Muligheder: Den udmeldte ramme for tilbuddet er 2 millioner på årsbasis. Den lille ungegruppe (5-6 unge) vil, ud fra den fremlagte økonomiske ramme, betyde at personalenormeringen bliver lav, hvilket vil have betydelig indvirkning på det faglige niveau og hermed den støtte, den unge kan tilbydes. Der ses en mulighed i at etablere et tæt samarbejde med det eksisterende Unge Kollegie, således at man kan benytte Unge Kollegiets fællesfaciliteter, have fælles aktiviteter (både sociale og faglige aktiviteter) og få mere fleksibilitet omkring personaledelen. Man kan ved et sådant tæt samarbejde i højere grad også tænke en mulighed for en fælles tværfaglig sammensat personalegruppe, hvor man både i forhold til det daglige arbejde med de unge og i udviklingen af det faglige pædagogiske arbejde kan have gavn af en tværfaglig sammensætning af f.eks. pædagoger, socialrådgiver, lærer. I et samarbejde på tværs med det eksisterende Unge Kollegie vil der være muligheder for at udvikle fælles faglige kompetencer og redskaber i forhold til det daglige socialpædagogiske arbejde f.eks. via faglige udviklingsmøder, temadage, supervision, m.v.. Mulighed for fleksibel døgndækning i et samarbejde med eksisterende tilbud, Unge Kollegiet, der f.eks. kan stå til rådighed i nogle af dagtimerne, hvor der er fast personale på Unge Kollegiet.

9 Der kunne evt. være mulighed for at benytte eksisterende bygninger i BUC, som en rentabel måde at opstarte det nye døgnkollegium på. Dilemmaer: Aldersgruppen: I forhold til unge under 14 år er det uhensigtsmæssigt at anbringe dem i dette tilbud, da de som udgangspunkt har andre og mere omfattende omsorgsmæssige behov end normeringen giver mulighed for at indfri. Beslutter man i særlige tilfælde at anbringe de 12-13årige i tilbuddet, kunne det være en mulighed, at der tilføres ekstra ressourcer til opgaven for at indfri den unges behov. Døgndækning: Under de fremlagte økonomiske rammer, er det ikke muligt at honorere behovet for døgndækning. Når man sammenligner med et privat opholdssted/kollegium som f.eks. Slusen er deres økonomiske rammer sat efter, at opholdstedet ligger på leders/medarbejders private matrikel, således at denne står til rådighed om natten. Målgruppe: Det er væsentligt, at de unge, der visiteres til tilbuddet, hører ind under ovennævnte målgruppe, således at mulighederne for at støtte den unge relevant matcher den unges behov for støtte, jf. handleplan. Endvidere er det vigtigt, at der ikke indskrives unge, der er behandlingskrævende eller misbrugende, for at undgå at en enkelt ung med massive problemer ikke forringer de øvrige unges mulighed for at modtage støtte og udvikle sig. Man kan - i den forbindelse - være bekymret for de unge, der har et behandlingsmæssige behov og bliver anbragt i de nye kommunale plejefamilier, hvor det viser sig, at de ikke trives eller kan rummes. Bekymringen går på, at man i kommunen ikke vil have et tilbud, der matcher denne målgruppe, jf. de nye tilbud; eftersom denne målgruppe er for velfungerende til behandlings opholdsted og for behandlingskrævende til kollegietilbuddene. Konsekvensen kunne blive, at man i mangel på andet tilbud, vil visitere disse unge til det nye døgnkollegie, hvor de umiddelbart ikke tilhører målgruppen.

Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar Journalnummer: G

Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar Journalnummer: G Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar 2016 Indledning Målgruppen for Ungetilbuddet er unge i aldersgruppen 15-17 år (op til 23 år ved efterværn) med behov for en socialfaglig eller pædagogisk

Læs mere

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 - en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 2 ALTERNATIVET VELKOMMEN TIL Alternativet I Alternativet opretter vi særligt tilrettelagte tilbud over hele landet. Hos

Læs mere

Indsatskatalog, Børne- og Ungecentret Norddjurs

Indsatskatalog, Børne- og Ungecentret Norddjurs Aflastning 0-18 år Målgruppe Børn og unge, som profiterer af en forebyggende og tidlig indsats for at undgå anbringelse på døgninstitution Børn og unge, der har behov for et kortvarigt ophold udenfor hjemmet

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

Det åbne tilbud. Skelbækgård. Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd

Det åbne tilbud. Skelbækgård. Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd Det åbne tilbud Skelbækgård Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd Bakkegården Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD BOTILBUDDET ROSENDAL 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD BOTILBUDDET ROSENDAL 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD 1 2 VELKOMMEN TIL Botilbuddet Rosendal I udkanten af Hobro og tæt ved Mariager Fjord ligger botilbuddet Rosendal med plads til ni beboere. Vi bor på en gammel

Læs mere

STØTTEKONTAKTTILBUD. Manderupvej Skibby Tlf

STØTTEKONTAKTTILBUD. Manderupvej Skibby Tlf STØTTEKONTAKTTILBUD Manderupvej 3 4050 Skibby Tlf. 2924 8370 post@believe.dk www.believe.dk BELIEVE: Vores speciale i Believe er støtte-kontakt og mentor ordninger, arbejdet med de mest belastede børn

Læs mere

Bostedet Vangeleddet

Bostedet Vangeleddet Bostedet Vangeleddet Beboerne fremmer deres udvikling, selvstændighed og sundhed gennem velfærdsteknologi og socialpædagogiske tiltag. Vision: Bostedet Vangeleddet er førende i forhold til velfærdsteknologi

Læs mere

STØTTEKONTAKTTILBUD. Hovedgaden Skibby tlf www. curam.dk

STØTTEKONTAKTTILBUD. Hovedgaden Skibby tlf www. curam.dk STØTTEKONTAKTTILBUD Hovedgaden 79-81 4050 Skibby tlf. 2112 5019 post@curam.dk www. curam.dk CURAM: Praktisk pædagogisk støtte i hjemmet Lovgrundlag: Lov om Social Service 52, stk. 3 pkt. 2 Vores speciale

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 2 BOTILBUDDET SØNDERSØ VELKOMMEN TIL Botilbuddet Søndersø Botilbuddet Søndersø ligger i den lille by Gamby tæt ved Søndersø nordvest for

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 2 BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD VELKOMMEN TIL Sønderbjerggaard Lidt uden for Stenlille på Vestsjælland ligger botilbuddet Sønderbjerggaard.

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 2 BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN VELKOMMEN TIL Botilbuddet Jammerbugten På den gamle Vendelbogården uden for Løkken ligger Botilbuddet

Læs mere

Afgørelse om godkendelse som socialt tilbud

Afgørelse om godkendelse som socialt tilbud Rønnebæk Opholdssted ApS Dato: 18-04-2018 Kirkevej 9 Sagsnummer: 17/44718 4700 Næstved Sagsansvarlig: chasc Telefon: 72362427 E-mail: chasc@holb.dk Afgørelse om godkendelse som socialt tilbud Socialtilsyn

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 2 BOTILBUDDET BJERGESØHUS VELKOMMEN TIL Bjergesøhus I den lille by Bjergesø i Odsherred ligger en flot landejendom, der er indrettet

Læs mere

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Ungdomskollegiet Tårnly Egeskovvej 4 8800 Viborg www.taarnly.viborg.dk Tlf.nr.: 87 87 72 15 Mobil: 24941303 Mail: tarnly@viborg.dk

Læs mere

Score Beskrivelse Vejledende eksempler Status Mål

Score Beskrivelse Vejledende eksempler Status Mål Faktor 1: Udvikling og adfærd (Faktoren er opdelt i tre spørgsmål) Spørgsmål a): Udadreagerende adfærd Vedrører personens emotionelle tilstand i relation til udadreagerende adfærd. Den udadreagerende adfærd

Læs mere

Ydelseskatalog Ungetilbuddet. Journalnummer: G

Ydelseskatalog Ungetilbuddet. Journalnummer: G Ydelseskatalog Ungetilbuddet Indledning Målgruppen for Ungetilbuddet er unge i aldersgruppen 15-17 år (op til 23 år ved efterværn) med behov for en socialfaglig eller pædagogisk indsats. Disse unge har

Læs mere

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING Om Østre Gasværk Østre Gasværk er en selvstændig selvejende institution (Alment velgørende Fond), med

Læs mere

Ydelseskatalog Ungetilbuddet. Journalnummer: G

Ydelseskatalog Ungetilbuddet. Journalnummer: G Ydelseskatalog Ungetilbuddet Indledning Målgruppen for Ungetilbuddet er unge i aldersgruppen 15-17 år (op til 23 år ved efterværn) med behov for en socialfaglig eller pædagogisk indsats. Disse unge har

Læs mere

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for:

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for: Indledning SUF Albertslund er et socialpædagogisk støtte- og behandlingstilbud til unge mellem 18 og ca. 35 år med sociale, adfærds, personlige, psykiske og/eller psykiatriske problemer. SUF Albertslund

Læs mere

Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge (DOK)

Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge (DOK) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge (DOK) Målgruppe: Unge der har begået kriminalitet eller er i risiko for at komme ud i kriminalitet. Hemmedvej 1, 8585 Glesborg

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET SOFIEHØJ 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET SOFIEHØJ 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET SOFIEHØJ 1 2 BOTILBUDDET SOFIEHØJ VELKOMMEN TIL Botilbuddet Sofiehøj Mellem Holme Olstrup og Rønnede på Sydsjælland ligger Botilbuddet Sofiehøj med

Læs mere

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER UDGAVE, JANUAR 2017

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER UDGAVE, JANUAR 2017 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2017 1. UDGAVE, JANUAR 2017 Granhøjen er internationalt ISO 9001: 2008-certificeret Certificeringen er sket for at imødekomme tilsynsreformens krav om

Læs mere

Takster for Granhøjen Specialpsykiatrisk Behandling. 2. udgave december 2012

Takster for Granhøjen Specialpsykiatrisk Behandling. 2. udgave december 2012 Takster for 2013 Granhøjen Specialpsykiatrisk Behandling 2. udgave december 2012 Granhøjen Specialpsykiatrisk behandling Voksne over 18 år Takster ud fra funktionsniveau Granhøjen udfører en lang række

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 2 BOTILBUDDET ATTERBAKKEN VELKOMMEN TIL Atterbakken Mellem Tappernøje og Næstved på Sydsjælland ligger botilbuddet Atterbakken med

Læs mere

AKTUEL TILSYNSRAPPORT. Konklusionen på tilsynet. Uddannelse og beskæftigelse

AKTUEL TILSYNSRAPPORT. Konklusionen på tilsynet. Uddannelse og beskæftigelse AKTUEL TILSYNSRAPPORT i Konklusionen på tilsynet Denne tilsynsrapport omhandler et driftsorienteret tilsynsbesøg på Ungekollegiet den 19. maj 2016. Ungekollegiet er et kommunalt tilbud godkendt efter Servicelovens

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1 2 BOTILBUDDET DIANALUND VELKOMMEN TIL Botilbuddet Dianalund I den lille by Niløse uden for Dianalund på Vestsjælland ligger botilbuddet

Læs mere

Broen Aalborg. Faste rammer om en frisk start præget af omsorg, forståelse og tryghed

Broen Aalborg. Faste rammer om en frisk start præget af omsorg, forståelse og tryghed Broen Aalborg Faste rammer om en frisk start præget af omsorg, forståelse og tryghed Velkommen til Broen Broen er et stærkt helhedstilbud til unge mellem 13 og 18 år, der har fået en kaotisk start på livet,

Læs mere

Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet

Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet 1 Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet. Som en del af den sammenhængende børnepolitik, har Vesthimmerlands Kommune

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter:

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Svendborg kommune Familieafdelingen 19. april 2010 Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Udgangspunkt: Familieafdelingens budget for 2010 udgør

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Ungetilbuddet Unge på eget værelse

Projektbeskrivelse vedr. Ungetilbuddet Unge på eget værelse Projektbeskrivelse vedr. Ungetilbuddet Unge på eget værelse Marts 2013/MT Baggrund En del unge anbringes uden for hjemmet og Rebild kommune har tidligere kun i meget begrænset omfang haft mulighed for

Læs mere

Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov

Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov Tryghed, omsorg & beskyttelse Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov Maglesøhus er et privat bosted, behandlingssted samt botræningstilbud, til børn og unge i alderen 12-26 år.

Læs mere

Godkendelse af handleplan for modtagelse af uledsagede mindreårige flygtninge

Godkendelse af handleplan for modtagelse af uledsagede mindreårige flygtninge Punkt 3. Godkendelse af handleplan for modtagelse af uledsagede mindreårige flygtninge 2015-062390 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender at Der igangsættes

Læs mere

Ydelseskatalog. Ydelseskatalog bilag 2. Funktionsniveau Ydelser Timer pr. uge Funktionsniveau 1.

Ydelseskatalog. Ydelseskatalog bilag 2. Funktionsniveau Ydelser Timer pr. uge Funktionsniveau 1. Ydelseskatalog bilag 2 Ydelseskataloget beskriver mere detaljeret den individuelle pædagogisk støtte der visiteres i henhold til funktionsniveau 1 15. Timetildelingen er en gennemsnitlig bevilling. Det

Læs mere

Ændring af Trianglen analyser og vurderinger på basis af arbejdet i styregruppen mv.

Ændring af Trianglen analyser og vurderinger på basis af arbejdet i styregruppen mv. Sagsnr.: 2016/0003469 Dato: 26. maj 2016 Titel: Ændring af Trianglen analyser og vurderinger på basis af arbejdet i styregruppen mv. Sagsbehandler: Christian Lorens Hansen Halsnæs Kommune er i gang med

Læs mere

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast)

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) Revideret 2016 Indhold Indledning...2 Målgruppe...2 Indsatser på dagtilbudsområdet...3

Læs mere

Tinggaarden. Tilsynsrapport for anmeldt Tilsyn 2011. Tilsynsenheden Gribskov Kommune Rådhusvej 3 3200 Helsinge Tlf. 72496000

Tinggaarden. Tilsynsrapport for anmeldt Tilsyn 2011. Tilsynsenheden Gribskov Kommune Rådhusvej 3 3200 Helsinge Tlf. 72496000 Tilsynsenheden Gribskov Kommune Rådhusvej 3 3200 Helsinge Tlf. 72496000 Tinggaarden Tilsynsrapport for anmeldt Tilsyn 2011. Tilsynet er gennemført d. 23. februar 2011 af pædagogiske konsulenter i Gribskov

Læs mere

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2015 1. UDGAVE, FEBRUAR 2015

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2015 1. UDGAVE, FEBRUAR 2015 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2015 1. UDGAVE, FEBRUAR 2015 Granhøjen er internationalt ISO 9001: 2008-certificeret Granhøjen er internationalt ISO-certificeret. Certificeringen er

Læs mere

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder. Målgruppe omfatter:

Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder. Målgruppe omfatter: YDELSESBESKRIVELSE Holmstrupgård Målgruppe: Normaltbegavede unge med forskellige psykiatriske vanskeligheder Holmstrupgårdvej 39, 8220 Brabrand Tel: 7847 8600 holmstrupgaard@ps.rm.dk www.holmstrupgaard.dk

Læs mere

Tilsynssag om Viborg Kommunes anbringelser af uledsagede flygtningebørn på eget værelse

Tilsynssag om Viborg Kommunes anbringelser af uledsagede flygtningebørn på eget værelse Ankestyrelsens brev til Viborg Kommune Tilsynssag om Viborg Kommunes anbringelser af uledsagede flygtningebørn på eget værelse Ankestyrelsen vender hermed tilbage i sagen om Viborg Kommunes anbringelser

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) og med svære adfærdsforstyrrelser Sindalsvej 30, 8240

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet, foranstaltninger

1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet, foranstaltninger Bevillingsområde 30.46 Forebyggelse/anbringelse af børn og unge uden for hjemmet Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel den sikrede institution Koglen

Den danske kvalitetsmodel den sikrede institution Koglen Den danske kvalitetsmodel den sikrede institution Koglen Retningsgivende dokument Retningslinje for individuelle planer: Overordnet Udarbejdelse af den individuelle plan skal som minimum omfatte: 1. Udredning

Læs mere

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede

Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede Herning VHP Dokument VHP Sagsgange Dokumentansvarlig Hans Grarup Titel Støtte i eget hjem og botilbud til udviklingshæmmede Socialpædagogisk

Læs mere

Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning

Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning Anbefaling: Det anbefales at alle botilbud i socialpsykiatrien uden døgndækning samles under 1 ledelse, idet der vil

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005

GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005 GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005 I denne kolonne kan stå navnet på Konsulentbistand 1. Lovgrundlag Servicelovens 40, stk. 2, nr. 1 Følgeudgifter i henhold til servicelovens

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2015 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

Årsrapport for tilsyn 2012. Voksenområdet. En sikker base

Årsrapport for tilsyn 2012. Voksenområdet. En sikker base 1 Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet En sikker base Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn og adresse: En Sikker base, Aller Møllevej 34 6070 Christiansfeld. Tilbudstype: botilbud for voksne i

Læs mere

OPHOLDSSTEDET BROAGER

OPHOLDSSTEDET BROAGER OPHOLDSSTEDET BROAGER VELKOMMEN TIL BROAGER Det kræver mange års erfaring at arbejde professionelt med børn og unge med autisme - det har vi. Vores personale er alle uddannede socialpædagoger med specifikke

Læs mere

Der er behov for sammenhængende forebyggelse

Der er behov for sammenhængende forebyggelse December 2010 HEN Fremtidens kriminalitetsforebyggende arbejde: Der er behov for sammenhængende forebyggelse Resume Der er behov for at udvikle det forebyggende arbejde i forhold til kriminalitet blandt

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse Ungehus

Ydelsesbeskrivelse Ungehus Ydelsesbeskrivelse Ungehus Bornholms FamilieCenter - Ungehus 2011 Ungehuset Bornholms FamilieCenter... 3 Organisering... 3 Personale... 4 Målgruppe... 5 Pædagogik og metode... 5 Hvordan udmøntes indsatsen

Læs mere

TAKSTER 2018 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING

TAKSTER 2018 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2018 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING Granhøjen er internationalt ISO 9001:2015-certificeret Certificeringen er sket for at imødekomme tilsynsreformens krav om en øget professionalisering

Læs mere

Model for aflønning i forbindelse med pleje- og aflastningsopgaver

Model for aflønning i forbindelse med pleje- og aflastningsopgaver Model for aflønning i forbindelse med pleje- og aflastningsopgaver Viborg Kommune har ønsket en forenklet model af vederlagssatserne, sådan at der fremover, i udgangspunktet opereres med 3 niveauer. Med

Læs mere

Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet

Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet Opholdsstedet Sundbylillevej Pædagogik med fokus på udvikling og livskvalitet Team Cura Team Cura er et socialpædagogisk tilbud, som består af et tværfagligt samarbejde mellem psykologer, pædagoger og

Læs mere

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef Familie og Børn Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2011/04413 Dato: 11-05-2011 Sag: Sagsbehandler: Kvalitetsstandard for anbringelser Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Læs mere

YDELSESKATALOG for Opholdsstedet Søndertoftegård.

YDELSESKATALOG for Opholdsstedet Søndertoftegård. YDELSESKATALOG for Opholdsstedet Søndertoftegård. Lovgrundlag: Opholdssteder for børn og unge, Servicelovens 49 Opholdsstedets navn: Søndertoftegård. Adresse: Toftevej 33, Postnr. og by: 3250 Gilleleje.

Læs mere

THORSHØJGÅRD. Døgn- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov

THORSHØJGÅRD. Døgn- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov THORSHØJGÅRD Døgn- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov THORSHØJGÅRD ER EN SELVEJENDE INSTITUTION UNDER LANDSFORENINGEN LIVSVÆRK Med udgangspunkt i et stærkt, fagligt og ligeværdigt fællesskab

Læs mere

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 - en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 2 STØTTE I EGET HJEM VELKOMMEN TIL EKKOFONDENS TILBUD OM Støtte i eget hjem Der er meget at gøre og forholde sig til, når man skal klare sig

Læs mere

Pædagogisk udredning

Pædagogisk udredning Pædagogisk udredning Borger Cpr.nr. Kontaktpædagog Leder Startdato Slutdato Fysisk funktionsnedsættelse Hørenedsættelse, kommunikationsnedsættelse, mobilitetsnedsættelse og synsnedsættelse. Her noteres

Læs mere

Nuværende model for honorering af plejefamilier.

Nuværende model for honorering af plejefamilier. Notat Modeller for honorering af plejefamilier Nedenfor præsenteres to modeller for honorering af plejefamilier. De to modeller tager udgangspunkt i KL s vederlags takster, og fastsættes med udgangspunkt

Læs mere

også en støtte ud af kriminalitet

også en støtte ud af kriminalitet også en støtte ud af kriminalitet Semaiskolen er et udviklingsorienteret, aktivt og dynamisk socialpædagogisk opholdssted med fokus på det enkelte barns udvikling og trivsel. Semaiskolen er et opholdssted

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) Overgangen. Sindalsvej 30, 8240 Risskov Tel. 7847 8500

Læs mere

Principper for støtte til børn og unge og deres familier

Principper for støtte til børn og unge og deres familier Principper for støtte til børn og unge og deres familier Indledning På de kommende sider kan du læse hvilke principper, der bliver lagt til grund, når vi i Familie- og Handicapafdelingen yder støtte til

Læs mere

ungdomssanktion Aktiv Weekend er et akkrediteret opholdssted, der modtager et alternativ til fængsel

ungdomssanktion Aktiv Weekend er et akkrediteret opholdssted, der modtager et alternativ til fængsel Aktiv Weekend er et akkrediteret opholdssted, der modtager unge, som af den ene eller anden grund har brug for at bo et andet sted end hjemme. Målet er at skabe de bedste rammer og give de bedste tilbud

Læs mere

SAMARBEJDE mellem botilbud. og psykiatri

SAMARBEJDE mellem botilbud. og psykiatri SAMARBEJDE mellem botilbud og psykiatri Vi er overbevist om, at vores samarbejde betyder, at vi hver især står stærkere. SAMMEN STÅR VI STÆRKERE Sammenhæng mellem psykiatrisk behandling og den pædagogiske

Læs mere

Forslag til ændring i tilbud ved Børn, unge og Familiecentret Hjørring kommune Nyt bo-selv tilbud

Forslag til ændring i tilbud ved Børn, unge og Familiecentret Hjørring kommune Nyt bo-selv tilbud Forslag til ændring i tilbud ved Børn, unge og Familiecentret Hjørring kommune Nyt bo-selv tilbud DATO Kort beskrivelse af forslag til nyt behandlingstilbud Sidst rettet Bo-selv skal udvikles til at kunne

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE. Serviceramme. Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Serviceramme Støtte i eget hjem og botilbud til fysisk handicappede og senhjerneskadede Januar 2012 1 Socialpædagogisk bostøtte i eget hjem Lovgrundlag Hvilke behov skal

Læs mere

Beskrivelse af Familiehusenes udgående medarbejderes indsats

Beskrivelse af Familiehusenes udgående medarbejderes indsats Beskrivelse af den udgåendes funktioner... 2 Målgruppe... 2 Målsætning... 2 Visitation... 2 Samarbejdspartnere... 2 Møder... 2 Opgavetyper... 3 Afklaringsopgaven... 3 Udviklingsopgaven... 3 Kontrakten...

Læs mere

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Juni 2019 Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Godkendelsesrammen er udarbejdet af på tværs af de fem socialtilsyn, Hovedstaden, Øst, Midt, Syd og Nord. Godkendelsesrammen er revideret juni

Læs mere

Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby.

Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby. Punkt 3. Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby. 2013-49283. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, At

Læs mere

Etablering af STU-kollegium i Norddjurs Kommune

Etablering af STU-kollegium i Norddjurs Kommune Socialområdet Januar 2013 Etablering af STU-kollegium i Norddjurs Kommune Baggrund Norddjurs Kommune har siden august 2007 haft et ungdomsuddannelsestilbud til unge med særlige behov. Dette på grundlag

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE UNGETEAMET. sammen møder vi udfordringerne. YDELSESKATALOG 2010/2011 til socialrådgivere og andre samarbejdspartnere

HOLSTEBRO KOMMUNE UNGETEAMET. sammen møder vi udfordringerne. YDELSESKATALOG 2010/2011 til socialrådgivere og andre samarbejdspartnere HOLSTEBRO KOMMUNE UNGETEAMET sammen møder vi udfordringerne YDELSESKATALOG 2010/2011 til socialrådgivere og andre samarbejdspartnere INDHOLDSFORTEGNELSE: Introduktion... 3 Ungeteamets kerneydelse... 3

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Indledning:...3. Kapitel 1: Belægning i 2009:...4

Indholdsfortegnelse: Indledning:...3. Kapitel 1: Belægning i 2009:...4 Indholdsfortegnelse: Indledning:...3 Kapitel 1: Belægning i 2009:...4 Kapitel 2: Gennemførte forløb på Pensionatet:...4 Kapitel 2.2: Afbrudte forløb på Pensionatet:...5 Kapitel 2.3: Formålet med indskrivningen

Læs mere

DAGBEHANDLINGS TILBUD

DAGBEHANDLINGS TILBUD CENTER FOR BØRN OG FOREBYGGELSE HERNING KOMMUNE DAGBEHANDLINGS TILBUD BESKRIVELSE 2011 Arbejdsgruppe: Elin Hansen, Benny Madsen, Vibeke Marlene Johannesen, Karina Charlotte Schytt, Karin Karlsen og Inge

Læs mere

Anbringelsesprincipper

Anbringelsesprincipper Anbringelsesprincipper Indledning På de kommende sider kan du læse, hvilke principper, der bliver lagt til grund, når vi i Familie- og Handicapafdelingen anbringer børn og unge uden for hjemmet. Familie-

Læs mere

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte 107-botilbud på Munkegården, Avernakø Baggrund for 107-tilbud: Unge med særlige behov som følge af nedsat funktionsniveau eller særlige sociale problemer kan henvises til et midlertidigt botilbud gennem

Læs mere

Alle indikatorer og kriterier er gældende for alle plejefamilier uanset godkendelsesgrundlag medmindre andet er specifikt angivet.

Alle indikatorer og kriterier er gældende for alle plejefamilier uanset godkendelsesgrundlag medmindre andet er specifikt angivet. Bilag 2 Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilieområdet Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i plejefamilier

Læs mere

Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede

Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede 1 Debatoplæg: Gyldne regler for den forebyggende indsats overfor kriminalitetstruede børn og unge Fællesskabet 1. Udsatte børn og unge skal med i fællesskabet: Udgangspunktet for arbejdet med udsatte og

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med psykiske vanskeligheder - Granbo Sindalsvej 30, 8240 Risskov Tel. 7847 8500 sbu@ps.rm.dk

Læs mere

Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet

Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet Dag- og døgnafdelingen Lovgrundlag Kollegiet er opført jf. Lov om almene boliger 5 stk. 3. Det er Frederikssund kommune, der har anvisningsretten til lejlighederne.

Læs mere

Undersøgelse af plejefamiliers rammer og vilkår Servicestyrelsens konference om plejefamilieområdet

Undersøgelse af plejefamiliers rammer og vilkår Servicestyrelsens konference om plejefamilieområdet Undersøgelse af plejefamiliers rammer og vilkår Servicestyrelsens konference om plejefamilieområdet Den 22. november 2010 Indhold Formål med analysen Grundlaget for analysen Hvordan bruges plejefamilier?

Læs mere

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M Specialambulatoriet Dagtilbud Opsøgende psykiatrisk team Psykiatrisk Center Sct.

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1251 af 13/11/2017 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for plejefamilier Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal

Læs mere

BEHANDLINGSFORLØB FOR BØRN OG UNGE I ALDEREN ÅR MED FOKUS PÅ STYRKER, KOMPETENCER, POTENTIALE, SOCIAL- OG FØLELSESMÆSSIG TRÆNING

BEHANDLINGSFORLØB FOR BØRN OG UNGE I ALDEREN ÅR MED FOKUS PÅ STYRKER, KOMPETENCER, POTENTIALE, SOCIAL- OG FØLELSESMÆSSIG TRÆNING Mønsterbrud BEHANDLINGSFORLØB FOR BØRN OG UNGE I ALDEREN 10-23 ÅR MED FOKUS PÅ STYRKER, KOMPETENCER, POTENTIALE, SOCIAL- OG FØLELSESMÆSSIG TRÆNING Kontakt Ring/sms 31223241 / martin@knudsenoghartmann.dk

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2019 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger I skoleåret 2012-13 har vi på Viby Skole fem specialklasser. 3 klasser for elever med specifikke vanskeligheder

Læs mere

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte 107-botilbud på Munkegården, Avernakø Baggrund for 107-tilbud: Unge med særlige behov som følge af nedsat funktionsniveau eller særlige sociale problemer kan henvises til et midlertidigt botilbud gennem

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Anbragte i plejefamilier og psykiatriske diagnoser

Anbragte i plejefamilier og psykiatriske diagnoser Anbragte i plejefamilier og psykiatriske diagnoser Når et barn eller en ung har brug for særlig støtte og behov for hjælp, kan kommunen iværksætte en anbringelse uden for hjemmet. En anbringelse i en plejefamilie

Læs mere

Børn og unge er fundamentet for fremtiden!

Børn og unge er fundamentet for fremtiden! SAMMEN om GODE KÅR Børne- Ungepolitik Nyborg Kommune 2015-2018 Børn og unge er fundamentet for fremtiden! Børn og unge skal vokse op under gode kår, der giver dem mulighed for at udvikle og udfolde sig

Læs mere

Anbringelsesgrundlaget beskriver den overordnede ramme for Familierådgivningens arbejde i forhold til at anbringe børn og unge i Kolding Kommune.

Anbringelsesgrundlaget beskriver den overordnede ramme for Familierådgivningens arbejde i forhold til at anbringe børn og unge i Kolding Kommune. Internt notatark Social- og Sundhedsforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Dato 7. oktober 2013 Sagsnr. 13/18875 Løbenr. 162191/13 Sagsbehandler Bettina Mosegaard Brøndsted Direkte telefon 79 79 27

Læs mere

Skabelon for standard for sagsbehandling

Skabelon for standard for sagsbehandling Skabelon for standard for sagsbehandling Standard for sagsbehandling vedrørende: afdækning af de særlige forhold og indsatser i forhold til unge, der er fyldt 15 år. Politisk målsætning for: afdækning

Læs mere

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Maj 2017 Godkendelsesrammen er udarbejdet af en arbejdsgruppe nedsat af Socialtilsyn Hovedstaden, Øst, Midt og Nord. Formålet med arbejdsgruppen har

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 bobudene Godkendt af Byrådet den Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Bobud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Specialiserede indsats til borgere med spiseforstyrrelser. Servicedeklaration

Specialiserede indsats til borgere med spiseforstyrrelser. Servicedeklaration Specialiserede indsats til borgere med spiseforstyrrelser Servicedeklaration 1 Indholdsfortegnelse... 1 Indledning... 3 Hvad består den specialiserede indsats af?... 3 Dagtilbud, 85... 3 Midlertidig botilbud,

Læs mere

Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år (23) år

Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år (23) år Helhedsorienteret familie indsats 3-12 år 13 18 (23) år Lovgrundlag: Servicelovens 52,3,9, jfr. 52a, stk. 1 punkt 2 og 3. Rammer for projektet: Formål: Familier med børn i alderen 3 12 år - forankret i

Læs mere

M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole

M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole Tilbudsbeskrivelse M-klasse på mellemtrinnet på Jyllinge skole Formål: Det overordnede formål med M-klassen er at tilgodese intentionerne bag Roskilde Kommunes målsætning om den inkluderende skole og at

Læs mere