Sønderbjerggaard er en behandlingsinstitution oprettet i 2004 efter Lov om social service 107 og 101, og godkendt til 6 beboere over 18 år.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sønderbjerggaard er en behandlingsinstitution oprettet i 2004 efter Lov om social service 107 og 101, og godkendt til 6 beboere over 18 år."

Transkript

1 Den Selvejende Institution Sønderbjerggaard Sønderbjerggaard Holtevej 2 Stenmagle 4295 Stenlille Forstander Erik Sonne Tlf Mobil Fax Mail sonne@soenderbjerggaard.dk Målgruppe Sønderbjerggaard er en behandlingsinstitution oprettet i 2004 efter Lov om social service 107 og 101, og godkendt til 6 beboere over 18 år. Målgruppen er voksne med dobbeltdiagnoser, dvs. borgere der udover en psykisk sygdom eller mistanke om en sådan, har et overforbrug / misbrug af illegale og legale rusmidler / stimulanser. Det er borgere der lider af sindslidelse, angst, depression, forandret virkelighedsopfattelse, personlighedsforstyrrelse, skizofreni, ADHD, bipolar affektiv lidelse mm. Det er borgere, der på grund af deres misbrug har svært ved at være i det psykiatriske system eller på grund af deres psykiske lidelser har svært ved at være i misbrugssystemet. Sønderbjerggaard tilbyder via husets psykiater medicinsk udredning, for psykisk sygdom. Sønderbjerggaard tilbyder afgiftning eller stabilisering af rusmidler. Sønderbjerggaards psykiater kommer hver uge og afholder samtale med Sønderbjerggaards beboere. Behandlingsforløbet på Sønderbjerggaard opbygges gennem følgende værdier: Relation. Tryghed. Samarbejde. Erkendelse. Sønderbjerggaards kerneydelse er at arbejde individuelt med den enkelte borger. I arbejds- og samtale situationer klarlægges, hvad beboeren ønsker og magter i det fremtidige samarbejde. Sønderbjerggaard har en fast struktur der bygger på tryghed, genkendelighed og stabilitet. Dette praktiseres ved at hovedstrukturen er den samme i ugens hverdage, bestående af faste tider hvor der er vækning, morgenmad, fællesmøde, fællesrengøring, arbejdsopgaver og madlavning. Samtaler med den enkelte beboer bliver aftalt på det førnævnte fællesmøde. Der bliver taget hensyn til den enkelte beboers sygdom og afgiftning, når dagens opgaver planlægges.

2 Der er tilbud til sports eller kulturaktiviteter 4 gange ugentligt. Sønderbjerggaard tilbyder målgruppen pædagogisk-, terapeutisk-, omsorgsbehandling i kombination med socialiserende arbejdstræning. For at tilvejebringe et helhedsbillede af borgeren er det vigtigt at kombinere psykiatrisk behandling, misbrugs behandling og arbejdstræning i en sammenhæng, med det formål at visiterende myndighed efterfølgende har et kvalificeret grundlag for at træffe beslutninger for videre foranstaltninger. Terapeutiske ene samtaler: Der bliver lagt stor vægt på ene samtaler, der er et meget tillidsskabende arbejdsredskab, hvor borgeren finder tryghed til at arbejde med sit adfærdsmønster og tage stilling til sine psykiske problemer. Miljøterapeutiske aktiviteter: Borgeren deltager i miljøterapeutiske aktiviteter, hvor de basale færdigheder i forhold til personlig hygiejne, påklædning, planlægning af madplan, indkøb, madlavning, rengøring af eget værelse og fællesarealer samt social færdigheder er i centrum. Økonomi: Vi tilbyder støtte til at borgeren får mulighed for at få overblik over sin økonomiske situation. Støtte til at etablere henstand og afbetalingsordninger. Arbejdstræning: Arbejdstræning er en del af Sønderbjerggaards behandlingsgrundlag. Arbejde fremmer selvtillid og selvstændighed. De sejre der vindes i arbejdstræningen gør, at det er lettere at bære arbejdet i den terapeutiske fase. Det er vigtigt for borgeren at opleve et realistisk billede af, hvorvidt han/hun vil være i stand til at klare et arbejde eller uddannelse efter opholdet på Sønderbjerggaard, eller om det vil være realistisk med fleksjob og få støtte til at acceptere dette. Dokumentation: Der skrives dagbog for hver enkelt borger. Der udarbejdes en statusrapport hver 3-mdr., hvorefter der afholdes et handleplansmøde med borger og anbringende myndighed. Der udarbejdes udskrivningsrapport ved udskrivning. Alle ovennævnte tiltag og aktiviteter er inkluderet i prisen. Eneste ekstraudgift er, hvis kommunen ønsker en speciallægeerklæring. Denne afregnes direkte gennem psykiater.

3 Værdigrundlag: Sønderbjerggaards formål er at tilbyde nænsom behandling i et trygt miljø. Vores intention er at møde borgeren med respekt for og accept af den enkeltes stærke og svage sider. Det er vores erfaring, at vi med den grundlæggende respekt kombineret med vores tværfaglige viden, kan give målgruppen et behandlingstilbud, der øger den enkeltes livskvalitet og mulighed for et positivt forløb efter Sønderbjerggaard. Menneskesyn: Sønderbjerggaard bygger på humanistiske og demokratiske idealer med respekt for, at enhver person er unik. Behandlingsforløbet på Sønderbjerggaard opbygges gennem følgende værdier: Relation: Relationen er forudsætningen for et tillidsskabende behandlingsforløb. Tilbud om at indgå i et meningsfuldt fællesskab i det omfang den enkelte beboer magter det Tryghed: Sønderbjerggaards struktur er tydelig og genkendelig. Give borgeren mulighed for, at acceptere sine problemstillinger. Skabe et fundament til accept af valget om at gå i døgnbehandling. Gøre det tydeligt for borgeren, at det vi siger, er det vi gør. At være pålidelige. At skabe nærvær. At være i et konstruktivt samspil. Samarbejde: At borgeren ser og accepterer sig selv i et behandlingsforløb. Indgå i et meningsfuldt fællesskab, i det omfang borgeren magter det. Individuel behandling / tilbud. Individuelle samtaler. Jeg støttende, en ikke konfronterende tilgang til den enkelte borger. Beboer involvering tilpasset den enkeltes formåen og behov. Erkendelse: Fokus på at borgeren oplever at husets struktur og rammer er støttende for dennes behandlingsforløb og ikke opfattes som straf. Vi støtter borgeren i at finde og efterfølgende forvalte sine resurser. Fremadrettet behandling, udviklingsperspektiv: Tænke fremadrettet.

4 Skabe et fremtidig værdigt liv. Struktur: Dagens struktur er overskuelig og genkendelig. Sundt liv: Støtte borgeren i at fokusere på et sundt liv. Etisk grundlag: Der må ikke forekomme diskriminering på grund af alder, race, seksuel identitet, religion, nationalitet, køn, psykisk tilstand eller andet. Enhver borger skal behandles med værdighed og respekt. Den ansatte skal nøje iagttage den enkelte beboers mentale og fysiske tilstand, og drøfte denne med kollegaer, ledelse og psykiater (eks. ved overlap, morgenmøder, p-møder, undervisning). Den ansatte skal til enhver tid vise vilje til at indse, hvornår det tjener beboeren bedst at blive anbefalet til en anden behandlingsform eller instans. Den ansatte skal ved sit eksempel fremstå som eksponent for de principper som beboeren introduceres til. Den ansatte skal til enhver tid udvise et objektivt, ikke dominerende forhold til beboeren. Den ansatte må aldrig udnytte en nuværende eller forhenværende beboer 1. seksuelt, 2. økonomisk, 3. følelsesmæssigt. Den ansatte skal besidde en ægte interesse for at støtte mennesker der har en psykisk lidelse, eller formodning herom, samt et afhængighedsforhold til stimulanser. Den ansatte skal betragte forholdet til beboerne og kollegaer som fortroligt, og respektere den enkeltes anonymitet samt bidrage til en god tone på arbejdspladsen. Den ansatte er forpligtet til at opretholde respekten for andre professioner, og til enhver tid at være villig til at samarbejde med disse. Udviklingsplaner: På Sønderbjerggaard udarbejdes der løbende statusrapporter på den enkelte beboer. Statusrapporten udarbejdes hver 3-mdr. og bliver efterfølgende sendt til anbringende myndighed. I statusrapporten bliver følgende emner behandlet: - Medicinsk status ved indskrivning. - Medicinsk status pt. - Økonomi. - Sociale kompetencer. - Faglige og praktiske kompetencer.

5 - Netværk. - Fremtid. Psykiatrisk anamnese: Der medfølger psykiatrisk anamnese med fremsendelse af statusrapport til anbringende myndighed. Statusrapport: Statusrapporten er altid gennemgået med borgeren inden materialet fremsendes til bevilgende myndighed. Hvis borger og den statusskrivende medarbejder er uenige om udviklingsforløbet, har borgeren mulighed for at fremføre uenigheden ved handleplansmødet, hvor repræsentant fra anbringende myndighed er til stede. Grunden til at der dokumenteres hver 3-mdr. er, at afgiftningen er forventet udfaset efter 3-mdr. Dermed er det som regel muligt for psykiater at vurdere om f.eks. at psykosen er stofrelateret eller at borgeren har en psykiatrisk diagnose. Udredningen af den eventuelle psykiske sygdom foretages af psykiater i den næst kommende periode. Evaluering: Vi laver en tilføjelse til vores statusrapport, hvis vores beboere vel og mærke ønsker at samarbejde om en udviklingsplan. I tilføjelsen vil vi, i samarbejde med beboeren, opstille en række fælles mål med anbringelsen, samt afstemme forventninger for den kommende periode. Derudover vil vi også forholde os til og evaluere på evt. tidligere mål og forventninger. Samtidig vil vi gøre os nogle pædagogiske overvejelser (middel og metode) over hvordan vi kan støtte beboeren i at nå de opstillede mål. Her vil vi ligeledes forholde os til og reflektere over egen praksis i perioden. Visitation, Indflytning og Fraflytning: Visitation: Første kontakt med visiterende myndighed er som oftest pr. telefon. Kontakten skal rettes til Sønderbjerggaards ledelse. Den enkelte medarbejder har derfor et ansvar for at visiterende myndighed stilles om til kontakt med rette vedkommende. - Hvis der etableres et samarbejde, fremsender anbringende myndighed herefter oplysninger og handleplan på borgeren, som herefter gennemgås i samarbejde med Sønderbjerggaards psykiater. Hvis borgerens problemstilling er forenelige med Sønderbjerggaards behandlingsmuligheder, vil borgeren sammen med en repræsentant, blive inviteret til en forsamtale.

6 - Til denne forsamtale vil Sønderbjerggaard altid være repræsenteret af den daglige ledelse og det vil her blive vurderet, hvorvidt at der er grundlag for et samarbejde. I forsamtalen vil ledelsen på Sønderbjerggaard forelægge borgeren de tilbud og krav som er en del af Sønderbjerggaards struktur. - Afslutningsvis er det op til borgeren at meddele, om denne er indstillet på et fremtidigt samarbejde og der udarbejdes herefter en samarbejdsaftale med anbringende myndighed. Indskrivning: Indskrivning på Sønderbjerggaard skal fortrinsvis foregå på de dage hvor husets psykiater er fysisk til stede. Dette skyldes dels at Sønderbjerggaard skal forholde sig til evt. medicin ordination. Samtidig skal Sønderbjerggaard forholde sig til borgerens psykiske problemstilling, samt planlægge stabiliserings og nedtrapningsplan. Indflytning : Ved indflytning er borgeren skærmet i minimum 30 dage. Skærmning er et pædagogisk redskab som Sønderbjerggaard bruger for at sikre den enkelte borgers tryghed i pressede perioder. Helt konkret har den enkelte borger ikke lov til at forlade Sønderbjerggaard uden ledsagelse af personalet. Når borgeren herefter vurderes at være stabil til at foretage ture på egen hånd, vil han/hun blive støttet i dette af Sønderbjerggaard. - Fra Sønderbjerggaards side stilles der kun meget få krav til borgeren den første uge. Borgeren skal kun møde til måltider og morgenmøde. Det er Sønderbjerggaards intention at borgeren hermed får den fornødne tid og ro, til at finde sig til rette i huset. Ved at deltage i husets morgenmøde vil borgeren få et indblik i hvilke forventninger der stilles til at være i behandling på Sønderbjerggaard. - Efter den første uge deltager borgeren på lige fod med husets øvrige borgere i Sønderbjerggaards daglige rytme, efter formåen i relation til sygdom og stabilisering/afgiftning. - Der udarbejdes en statusrapport på den enkelte borger hver 3-mdr. til anbringende myndighed og her vil borgeren få mulighed for at samarbejde om en handleplan. Handleplanen er en mulighed for den enkelte borger for at få indflydelse på behandlingsforløbet, da det her er muligt at indgå et samarbejde om enkelte områder af den samlede behandling. Fraflytning : - Ved det sidste handleplansmøde før udskrivning, er der en klar forventning fra Sønderbjerggaards side om at anbringende myndighed, Sønderbjerggaard og den enkelte borger får fastlagt hvilke tiltag der skal samstemmes inden fraflytning. Det er Sønderbjerggaards intention at fraflytningen planlægges i så god tid, at borgeren oplever en rolig og tryg fraflytning fra Sønderbjerggaard. Efterværn : Sønderbjerggaard modtager borgere fra hele landet og der er derfor ikke noget efterværn. Vi inviterer gamle beboere til at holde kontakten ved lige via mail, telefon og man er også velkommen til at besøge Sønderbjerggaard efter endt behandling.

7 Forebyggelse og Sundhed: Motion : Der er tilbud om motion i de fleste af ugens hverdage. Badminton på byens lokale skole. Fitness i Kroppens Hus i Sorø. Svømning i Slagelse svømmehal. Ridning på egne heste. Aktivitetsrum med bordtennis, romaskine, motionscykel og multimaskine. Massage: Tilbud om massage af RAB registreret massør. Akupunktur: Kost: Tilbud om løbende Nada akupunktur. Se instruks vedr. indhold og tilberedning af kost på Sønderbjerggaard i personalehåndbogen. Endvidere undervises beboere og personale løbende af tilknyttet kostvejleder. Fritidsaktiviteter: Beboere og personale undervises løbende af kostvejleder. Hygiejne: Beboerne deltager, med støtte fra personalet i den daglige rengøring. Personalegruppen har endvidere en række individuelle ansvarsområder, således at institutionen løbende bliver rengjort. Beboerne støttes i at have en god hygiejne i forbindelse med madlavning og spisning. Beboerne støttes i personlig hygiejne. Beboerne støttes i at gøre rent på egne værelser. Misbrug: Sønderbjerggaards skærmningsregler bevirker at den enkelte beboer bliver testet når han /hun har været væk fra Sønderbjerggaard på egen hånd. Endvidere bliver den enkelte beboer ofte testet i forbindelse med besøg på institutionen. Den enkelte beboer bliver altid testet ved mistanke om indtag af stimulanser. Alkohol: Det er ikke tilladt at indtage alkohol på Sønderbjerggaard. Endvidere gælder samme procedure som gør sig gældende ved kemisk misbrug.

8 Inddragelse af beboere: Beboerinddragelsen på Sønderbjerggaard synliggøres på det daglige morgenmøde. Her tager den enkelte beboer stilling til følgende: Hvilken arbejdsopgave skal udføres(har den enkelte beboer et specifikt ønske, tages der stilling til dette.) Hvad ønsker den enkelte beboer at tilberede på sin maddag. Aftaler af personlig aktivitet udenfor huset. Aftaler om terapeutisk samtale. Den enkelte beboer har mulighed for at komme med forslag til indholdet af husets kulturdage. Den enkelte beboer har mulighed for at fremføre kritik/ændringsforslag til det eksisterende regelsæt/struktur på Sønderbjerggaard. Vi skelner mellem beboerindragelse og beboerindflydelse. Vigtigst for os er, at den enkelte beboer føler at han/hun bliver hørt og anerkendt. Vores politik ang. inddragelse af beboere, bliver revideret løbende. Dette sker dels gennem de daglige samtaler med beboergruppen og dels ved gennemgangen af de enkelte beboere ved vagtskifte. Ved de daglige samtaler med hhv. den enkelte beboer og hele beboergruppen, bliver der løbende evalueret på, hvorvidt der er overensstemmelse mellem den enkelte beboers oplevelse af og Sønderbjerggaards forventning til beboerinddragelse. Pårørende og Netværk: Den typiske beboer på Sønderbjerggaard har ved indskrivning ofte et meget begrænset eller slet intet positivt netværk. Derfor bliver beboeren støttet i at genskabe en positiv kontakt til familie og bekendte. Dette kan foregå ved følgende tiltag: Støtte til at etablere kontakt. Støtte til at planlægge besøg ud af huset. Støttende samtaler mellem personale og beboer vedr. nuværende/tidligere oplevelser med netværk. Den enkelte beboer har mulighed for at tage ud af huset, efter endt skærmning, hver 14. dag for at vedligeholde/opbygge eksisterende eller nye netværk. Efter to en-dags ture der er afviklet med succes, er der mulighed for weekendture med en overnatning hver 14 dag. Efter ophold uden tilbagefald eller tænkepauser i 6 mdr. er det muligt at foretage en overnatning hver uge. Den enkelte beboer har mulighed for at tage mindre selvstændige ture ud af huset mandag, onsdag og fredag en gang ugentlig. Afrejse tidspunkt er fra kl og beboeren er altid hjemme til aftensmad kl

9 Samtidig er der også mulighed for at den enkelte kan modtage besøg på Sønderbjerggaard hver 14. dag. Her er der mulighed for overnatning hvis det vurderes at være forsvarligt af Sønderbjerggaard. Ved etablering af kontakt til bekendte fra det tidligere misbrugsmiljø, forbeholder Sønderbjerggaard sig ret til at foretage urinprøver og alkoholtests ved besøg på Sønderbjerggaard. Dette foreholdes den enkelte beboer inden besøget og skal opfattes som en støtte til at undgå tilbagefald. Ovenstående politik bliver præsenteret for den enkelte beboer ved indskrivning på Sønderbjerggaard Samarbejdspartnere: Sønderbjerggaard primære samarbejdspartnere består af: Social tilsyn Øst. Tilsynsmyndighed til Sønderbjerggaard. Visiterende myndighed. Kommunal sagsbehandler. Misbrugscenter. Støtte i efterbehandling. Jobcenter. Arbejdsprøvning, uddannelse. Kommune. Økonomi, pension. Kriminalforsorgen. Afsoning ved 78 eller behandlingsdom. Ekstern psykiater. Ved behandlingsdom. Psykiatrisk hospital. Ekstern psykolog. Psykologisk udtalelse vedr. pension og test af borgerens funktionsevne. Praktiserende læge. Somatiske sygdomme. Tandlæge. Udbedring af tandsæt. Social tilsyn Øst udarbejder årligt en tilsynsrapport på Sønderbjerggaard, som er tilgængelig på institutionens hjemmeside.

10 Personale Erik Sonne Forstander Nanna Bjerre Psykoterapeut - Administration Carsten Andersen Overlæge speciallæge i psykiatri Morten Lefland Bjerre Stedfortræder Birte Petersen Social- og Sundhedsass. Jens Ole Sørensen Pædagog Thomas Kofod Teknisk service/ Pædagogisk medarbejder June Hannesson Social- og Sundhedsass. Henrik Hamburger Vikar Lars Knud Nørremark Vikar Jette Eriksen Massør Birgitte Flensholt Ernæringsterapeut

Beskrivelse af Sønderbjerggaard.

Beskrivelse af Sønderbjerggaard. Beskrivelse af Sønderbjerggaard. Sønderbjerggaard Holtevej 2, Stenmagle 4295 Stenlille Forstander Erik Sonne tlf. 59 43 87 88. mobil. 23 23 92 72 Fax: 59 43 87 84 sonne@soenderbjerggaard.dk www.soenderbjerggaard.dk

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 2 BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD VELKOMMEN TIL Sønderbjerggaard Lidt uden for Stenlille på Vestsjælland ligger botilbuddet Sønderbjerggaard.

Læs mere

I Minibo får du en ny chance

I Minibo får du en ny chance I Minibo får du en ny chance Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler, og hvis hverdag er præget af psykiske lidelser. Behov for ro og tryghed Minibo er

Læs mere

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING Om Østre Gasværk Østre Gasværk er en selvstændig selvejende institution (Alment velgørende Fond), med

Læs mere

Husene på Frydendalsvej

Husene på Frydendalsvej Husene på Frydendalsvej Frydendalsvej 29, 1809 Frederiksberg C, Telefon 33 31 12 48, Fax 33 31 03 51, e-mail 29@frydendalsvej.dk Frydendalsvej 8, 1809 Frederiksberg C, Telefon 33 21 12 48, e-mail 8@frydendalsvej.dk

Læs mere

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 - en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 2 ALTERNATIVET VELKOMMEN TIL Alternativet I Alternativet opretter vi særligt tilrettelagte tilbud over hele landet. Hos

Læs mere

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Hvad kan vi tilbyde dig? Vi er et kommunalt 108 tilbud i Viborg kommune. Vi er en bred sammensat personalegruppe bestående af både pædagogisk

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD BOTILBUDDET ROSENDAL 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD BOTILBUDDET ROSENDAL 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD 1 2 VELKOMMEN TIL Botilbuddet Rosendal I udkanten af Hobro og tæt ved Mariager Fjord ligger botilbuddet Rosendal med plads til ni beboere. Vi bor på en gammel

Læs mere

Handicap-Psykiatriafdelingen har adresse på: Midtpunktet, Jernbanegade 77, 5500 Middelfart. Tlf. 8888 4680.

Handicap-Psykiatriafdelingen har adresse på: Midtpunktet, Jernbanegade 77, 5500 Middelfart. Tlf. 8888 4680. Indledning I Lov om Social Service 85, er det muligt at søge Handicap- og Psykiatriafdelingen om at få socialpædagogisk støtte i eget hjem. For at blive tildelt socialpædagogisk støtte, skal du have en

Læs mere

DET SOCIALPSYKIATRISKE BEHANDLINGSTILBUD SKIBBYHØJ 107

DET SOCIALPSYKIATRISKE BEHANDLINGSTILBUD SKIBBYHØJ 107 DET SOCIALPSYKIATRISKE BEHANDLINGSTILBUD SKIBBYHØJ 107 Kontaktoplysninger FAKTA Det socialpsykiatriske bo og behandlingstilbud Skibbyhøj Birkevej 6, 4050 Skibby Tlf: 47 35 22 88 Mail: Skibbyhoej@frederikssund.dk

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET SOFIEHØJ 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET SOFIEHØJ 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET SOFIEHØJ 1 2 BOTILBUDDET SOFIEHØJ VELKOMMEN TIL Botilbuddet Sofiehøj Mellem Holme Olstrup og Rønnede på Sydsjælland ligger Botilbuddet Sofiehøj med

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Basen, Københavns Kommune. Onsdag den 11. juli 2012 fra kl. 8.30, ingen hjemme på ferie i Rødby,

Uanmeldt tilsyn på Basen, Københavns Kommune. Onsdag den 11. juli 2012 fra kl. 8.30, ingen hjemme på ferie i Rødby, TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Basen, Københavns Kommune Onsdag den 11. juli 2012 fra kl. 8.30, ingen hjemme på ferie i Rødby, Torsdag den 12. juli 2012 kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 2 BOTILBUDDET BJERGESØHUS VELKOMMEN TIL Bjergesøhus I den lille by Bjergesø i Odsherred ligger en flot landejendom, der er indrettet

Læs mere

Beskrivelse af klinisk undervisningssted:

Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Beskrivelse af klinisk undervisningssted: Hedebo Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Tlf.: 98823166 Fax: 98824055 E-mail: hedebo@99454545.dk Klinisk underviser: Anna Grandjean Gleerup E-mail til klinisk

Læs mere

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 - en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 2 STØTTE I EGET HJEM VELKOMMEN TIL EKKOFONDENS TILBUD OM Støtte i eget hjem Der er meget at gøre og forholde sig til, når man skal klare sig

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 2 BOTILBUDDET ATTERBAKKEN VELKOMMEN TIL Atterbakken Mellem Tappernøje og Næstved på Sydsjælland ligger botilbuddet Atterbakken med

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1 2 BOTILBUDDET DIANALUND VELKOMMEN TIL Botilbuddet Dianalund I den lille by Niløse uden for Dianalund på Vestsjælland ligger botilbuddet

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 2 BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN VELKOMMEN TIL Botilbuddet Jammerbugten På den gamle Vendelbogården uden for Løkken ligger Botilbuddet

Læs mere

Grønmosegaards værdier er: Respekt Værdighed Tillid Omsorg Nærvær Ligeværd

Grønmosegaards værdier er: Respekt Værdighed Tillid Omsorg Nærvær Ligeværd Grønmosevej 7. 6823 Ansager www.gronmosegaard.dk e-mail: gronmose@gronmosegaard.dk Tlf.: 64 64 72 77 Vi kan være behjælpelige med transport, ved forbesøg og anbringelse. Vi kan tilbyde et hjem i rolige,

Læs mere

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler Et liv uden misbrug - en vej til kvalitet i livet Nyt selvværd, øget selvrespekt og evnen til at tage ansvar

Læs mere

Beboermappe. - til dig som bor på Næstvedvej

Beboermappe. - til dig som bor på Næstvedvej Beboermappe - til dig som bor på Næstvedvej Indhold Næstvedvej... 3 Vores kerneydelser... 4 Info mappe... 4 Forventninger til dig, der bor på Næstvedvej... 4 Morgenmad og frokost... 6 Husregler... 7 Type

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Indledning:...3. Kapitel 1: Belægning i 2009:...4

Indholdsfortegnelse: Indledning:...3. Kapitel 1: Belægning i 2009:...4 Indholdsfortegnelse: Indledning:...3 Kapitel 1: Belægning i 2009:...4 Kapitel 2: Gennemførte forløb på Pensionatet:...4 Kapitel 2.2: Afbrudte forløb på Pensionatet:...5 Kapitel 2.3: Formålet med indskrivningen

Læs mere

Brønderslev Rusmiddelcenter er et tilbud for borgere, der har periodiske eller længerevarende misbrug af rusmidler eller medicin.

Brønderslev Rusmiddelcenter er et tilbud for borgere, der har periodiske eller længerevarende misbrug af rusmidler eller medicin. SERVICEDEKLARATION SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD BROEN: stof og alkohol Brønderslev Rusmiddelcenter Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: 99454464 Afdelingsleder: Rikke Hessel Sørensen E-mail: rikke.hessel.sørensen@99454545.dk

Læs mere

Servicedeklaration for Glim Refugium 2016

Servicedeklaration for Glim Refugium 2016 Servicedeklaration for Glim Refugium 2016 Praktiske oplysninger Gammelgårdsvej 1A, 4000 Roskilde Tlf.: 46 36 90 46 Forstander: Birgitte Knuth Linnet Hjemmeside: www.glim-refugium.dk E-mail: glimrefugium@regionsjaelland.dk

Læs mere

Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for visitation til social pædagogisk støtte i eget hjem efter Servicelovens 85

Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for visitation til social pædagogisk støtte i eget hjem efter Servicelovens 85 Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for visitation til social pædagogisk støtte i eget hjem efter Servicelovens 85 Servicelovens 85 paragraffens ordlyd Kommunalbestyrelsen skal tilbyde hjælp, omsorg eller

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Stop Ung Agertoften 8 Flauenskjold 9330 Dronninglund Leder Pernille Hesthaven Og Kirsten Hesthaven. Tilsynsrapport

Læs mere

BEBOERHÅNDBOG. for Stoa Botilbud

BEBOERHÅNDBOG. for Stoa Botilbud BEBOERHÅNDBOG for Stoa Botilbud KÆRE NYE ELLER KOMMENDE BEBOER Stoa Botilbud er et lille botilbud primært for unge voksne i alderen 18 til 40 år, som har brug for et sted at bo midlertidigt. Vi har plads

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 1 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Lovgrundlag Behandlingsgaranti Lov om social service 101 og Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for

Læs mere

Faglig samarbejdsaftale mellem Rusmiddelcenter Viborg & Behandlingscenter..

Faglig samarbejdsaftale mellem Rusmiddelcenter Viborg & Behandlingscenter.. Faglig samarbejdsaftale mellem Rusmiddelcenter Viborg & Behandlingscenter.. Formålet med samarbejdsaftalen er en sikring af de faglige kvalitetskrav - og forventninger som Rusmiddelcenter Viborg ønsker

Læs mere

Faglig samarbejdsaftale mellem Rusmiddelcenter Viborg & Behandlingscenter...

Faglig samarbejdsaftale mellem Rusmiddelcenter Viborg & Behandlingscenter... Faglig samarbejdsaftale mellem Rusmiddelcenter Viborg & Behandlingscenter... Formålet med samarbejdsaftalen er en sikring af de faglige kvalitetskrav og forventninger, som Rusmiddelcenter Viborg ønsker

Læs mere

Vi tilbyder nye muligheder

Vi tilbyder nye muligheder Vi tilbyder nye muligheder Blå Kors er til for at hjælpe mennesker med afhængighed eller misbrug af alkohol og andre rusmidler og deres pårørende. Blå Kors bygger på et kristent livs- og menneskesyn. Vi

Læs mere

HASH KOKAIN OG ANDRE RUSMIDLER BEHANDLINGSTILBUD TIL UNGE OP TIL 25 ÅR

HASH KOKAIN OG ANDRE RUSMIDLER BEHANDLINGSTILBUD TIL UNGE OP TIL 25 ÅR HASH KOKAIN OG ANDRE RUSMIDLER BEHANDLINGSTILBUD TIL UNGE OP TIL 25 ÅR STOFRÅDGIVNINGEN TILBYDER BEHANDLINGSFORLØB TIL UNGE OP TIL 25 ÅR, DER HAR ET SKADELIGT FORBRUG AF ILLEGALE RUSMIDLER SOM HASH, KOKAIN

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den 1 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Botilbud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

1. Præsentation I 1.1 og 1.2 beskrives institutionens/gruppens beliggenhed, antal brugere, personalenormeringer og belægning.

1. Præsentation I 1.1 og 1.2 beskrives institutionens/gruppens beliggenhed, antal brugere, personalenormeringer og belægning. Virksomhedsplan for Bofællesskabet Højbo 2014 1. Præsentation I 1.1 og 1.2 beskrives institutionens/gruppens beliggenhed, antal brugere, personalenormeringer og belægning. Til bofællesskabet er der tilknyttet

Læs mere

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ydelseskatalog Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ambulant alkohol- og stofmisbrugsbehandling i Rusmiddelcenter Lolland YDELSESKATALOG FOR RUSMIDDELCENTER LOLLAND Indhold Alkoholbehandling...

Læs mere

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi tror på, at forandring er muligt for alle For at skabe en forandring i et liv præget af massivt misbrug har

Læs mere

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang)

Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 108 Længerevarende botilbud med døgndækning Boligerne på Granstien (Lindevang) Godkendt i Socialudvalget

Læs mere

HASH KOKAIN OG ANDRE RUSMIDLER

HASH KOKAIN OG ANDRE RUSMIDLER Et liv uden styrende rusmidler HASH KOKAIN OG ANDRE RUSMIDLER Behandlingstilbud til unge op til 30 år Novavi Stofrådgivningen Mål og målgruppe Behandlingstilbud til unge op til 30 år Novavi Stofrådgivningen

Læs mere

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M Specialambulatoriet Dagtilbud Opsøgende psykiatrisk team Psykiatrisk Center Sct.

Læs mere

Faglig samarbejdsaftale mellem Rusmiddelcenter Viborg & Behandlingscenter

Faglig samarbejdsaftale mellem Rusmiddelcenter Viborg & Behandlingscenter Faglig samarbejdsaftale mellem Rusmiddelcenter Viborg & Behandlingscenter Formålet med samarbejdsaftalen er en sikring af de faglige kvalitetskrav og forventninger, som Rusmiddelcenter Viborg ønsker opfyldt

Læs mere

Illness Management & Recovery i misbrugsbehandlingen

Illness Management & Recovery i misbrugsbehandlingen Illness Management & Recovery i misbrugsbehandlingen - Integreret behandlingstilbud til mennesker med dobbeltdiagnoser Psykiatrisk Center Ballerup og Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter Autisme 2% Mental

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Viljen til forandring. august 2010

Kvalitetsstandarder. Viljen til forandring. august 2010 Kvalitetsstandarder Viljen til forandring august 2010 Motivationsforløb for unge med et problematisk forbrug af euforiserende stoffer At motivere den unge til at arbejde med sit forbrug At formidle viden

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 2 BOTILBUDDET SØNDERSØ VELKOMMEN TIL Botilbuddet Søndersø Botilbuddet Søndersø ligger i den lille by Gamby tæt ved Søndersø nordvest for

Læs mere

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Udarbejdet af: TN Dato: 02. 01. 2013 Sagsid.: Version nr.: 1. Revision af kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Læs mere

Ydelseskatalog for *Sungiusarfik Aaqa* Servicedeklaration

Ydelseskatalog for *Sungiusarfik Aaqa* Servicedeklaration Ydelseskatalog for *Sungiusarfik * Servicedeklaration Udarbejdet af ledergruppen på Med en af de bedste udsigter ud over havnen og Malenebugten, er Sungiusarfik beliggende i Grønlands hovedstad Nuuk. Sungiusarfik

Læs mere

Skiftesporet Et socialpædagogisk dagtilbud til unge mellem 18 og 25 år i Thisted Kommune

Skiftesporet Et socialpædagogisk dagtilbud til unge mellem 18 og 25 år i Thisted Kommune Skiftesporet Et socialpædagogisk dagtilbud til unge mellem 18 og 25 år i Thisted Kommune Hvad er Skiftesporet? Skiftesporet et socialpædagogisk dagtilbud til unge mellem 18 og 25 år, som har behov for

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) og med svære adfærdsforstyrrelser Sindalsvej 30, 8240

Læs mere

Procedure for kontaktpersonfunktion

Procedure for kontaktpersonfunktion Definition på ydelser: Alle ydelser er med udgangspunkt i den enkelte beboers 141 handleplan, omsat i en pædagogisk / personlig socialpædagogiskhandleplan, med fokus på en recovery orienteret indsats.

Læs mere

Servicedeklaration for Glim Refugium 2015

Servicedeklaration for Glim Refugium 2015 Servicedeklaration for Glim Refugium 2015 Praktiske oplysninger Gammelgårdsvej 1A, 4000 Roskilde Tlf.: 46 36 90 46 Forstander: Birgitte Knuth Linnet Hjemmeside: www.glim-refugium.dk E-mail: glimrefugium@regionsjaelland.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie 1 Indledning. Socialministeriets krav om udarbejdelse af kvalitetsstandard for botilbud egnet til ophold er hjemlet i 139 i lov

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Fonden Babakian Tjørnegade september 2013

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Fonden Babakian Tjørnegade september 2013 Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn ved Fonden Babakian Tjørnegade 6 11. september 2013 25. oktober 2013 Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Opholdstedet

Læs mere

Afdeling Stillingsbetegnelse Uddannelse Organisatorisk tilhørsforhold Formål med stillingen

Afdeling Stillingsbetegnelse Uddannelse Organisatorisk tilhørsforhold Formål med stillingen Funktionsbeskrivelse for Udviklingscentret Formål: At give medarbejderen et overblik over hvilke opgaver der skal løses At give medarbejder og leder et redskab til at afstemme hvilke forventninger der

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne

KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER. Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR ÅHUSENES BOSTEDER Bostøtte til borgere med varig og betydelig nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne dækker ydelsen? Overordnet formål med indsatsen: 85 og 107 i

Læs mere

1 of 17. Kvalitetsstandard 2014 Lov om social service 85 Bostøtte i eget hjem. Godkendt i byrådet den xx.xx.14

1 of 17. Kvalitetsstandard 2014 Lov om social service 85 Bostøtte i eget hjem. Godkendt i byrådet den xx.xx.14 1 of 17 Kvalitetsstandard 2014 Lov om social service 85 Bostøtte i eget hjem Godkendt i byrådet den xx.xx.14 2 of 17 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...2 BOSTØTTEYDELSER...3 KONTAKTINFORMATION...5 1.AFKLARINGSYDELSE...6

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 botilbudene Godkendt af Byrådet den Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 107/108 bobudene Godkendt af Byrådet den Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Bobud/leverandører 3. Kvalitetsstandardens

Læs mere

Kolding Misbrugscenter

Kolding Misbrugscenter 1 Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet Kolding Misbrugscenter Oplysninger om tilbuddet Tilbudets navn: Kolding Misbrugscenter Tilbudstype: SEL. 101. Misbrugscentret yder dagbehandling til alkohol-og

Læs mere

Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101

Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Behandling af stofmisbrug - social behandling Lovgrundlag Hvilke former for social behandling kan Ishøj Kommune tilbyde

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med gennemgribende udviklingsforstyrrelse og/eller fysisk funktionsnedsættelser og/eller psykiske

Læs mere

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141 Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141 1. Lovgrundlag Sundhedslovens 141 kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere Stk.

Læs mere

Afsnit G2 Vordingborg

Afsnit G2 Vordingborg Afsnit G2 Vordingborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Skaboeshus, 5800 Nyborg

Skaboeshus, 5800 Nyborg Ydelsesbeskrivelser for Center for døve Pædagogisk og Sundhedsfagligt Område. Skaboeshus, 5800 Nyborg FAKTUELLE OPLYSNINGER Tilbuddets ydelser efter lov og Kontaktoplysninger Lov om Social Service 108

Læs mere

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere Vi finder løsninger sammen Forord Det er en stor glæde at kunne præsentere Rødovre Kommunes første politik for udsatte borgere. Der skal være plads

Læs mere

Behandlingscenter. Et tilbud til stofmisbrugere. Social- og sundhedsservice - Specialområdet

Behandlingscenter. Et tilbud til stofmisbrugere. Social- og sundhedsservice - Specialområdet Køge Rådgivnings- og Behandlingscenter Et tilbud til stofmisbrugere Social- og sundhedsservice - Specialområdet Hvem er vi og hvad kan vi tilbyde KRB: Rådgivning og ambulant behandling på Egøjevej 34 2

Læs mere

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler Et liv uden misbrug - en vej til kvalitet i livet Ønsker du at få hjælp og støtte til at lade flasken stå og

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel den sikrede institution Koglen

Den danske kvalitetsmodel den sikrede institution Koglen Den danske kvalitetsmodel den sikrede institution Koglen Retningsgivende dokument Retningslinje for individuelle planer: Overordnet Udarbejdelse af den individuelle plan skal som minimum omfatte: 1. Udredning

Læs mere

Ambulante døgnpladser

Ambulante døgnpladser sykiatrien i Nordvest Ambulante døgnpladser Foto: Ole Mortensen Maj 2018 Informationspjece til borgere og pårørende Hvad er en ambulant døgnplads? å en ambulant døgnplads er der mulighed for et kortere

Læs mere

Allégårdens Rusmiddelpolitik

Allégårdens Rusmiddelpolitik Allégårdens Rusmiddelpolitik Ungecentret Allegården forholder sig aktivt til de anbragte unges brug af rusmidler. Det betyder, at unge, der bor på Allégården, kan forvente, at de kommer til at forholde

Læs mere

Anoreksiklinikken Psykiatrisk Center København, Rigshospitalet

Anoreksiklinikken Psykiatrisk Center København, Rigshospitalet Anoreksiklinikken Psykiatrisk Center København, Rigshospitalet Anoreksiklinikken Edel Sauntes alle 10, Opg. 62 2100 København Ø Psykiatrisk Center København Anoreksiklinikken Døgnbehandling: 10 sengepladser.

Læs mere

DAGBEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter

DAGBEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter SERVICEDEKLARATION DAGBEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: 99454464 Afdelingsleder: Rikke Hessel Sørensen E-mail: rikke.hessel.sørensen@99454545.dk

Læs mere

Servicedeklaration for Center for Misbrug og Socialpsykiatri Flydedokken

Servicedeklaration for Center for Misbrug og Socialpsykiatri Flydedokken Servicedeklaration for Center for Misbrug og Socialpsykiatri Flydedokken Praktiske oplysninger Center for Misbrug og Socialpsykiatri - tlf. 99442200 Centerleder: Susanne Peyk Vicecenterleder: Helle Friedrichsen

Læs mere

ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning

ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for ABL 4+52, 5 og 105 samt SEL 85 Længerevarende botilbud uden døgndækning Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Lovgrundlag Målgruppe Levering af ydelsen

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) Overgangen. Sindalsvej 30, 8240 Risskov Tel. 7847 8500

Læs mere

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd.

FAKTUELLE OPLYSNINGER. Virksomhedsleder Hanne Steen Tlf. 25363231 Mail: hst@cfd.dk. Stedfortræder Karina Milton Tlf. 51315343 Mail: kbn@cfd. Lovgrundlag: Serviceloven 85 FAKTUELLE OPLYSNINGER Kontaktoplysninger Støttecenter Hovedstaden Jernbanevej 10-12 2600 Glostrup Tlf. 44391310 Fax: 44391311 Mail: hst@cfd.dk Virksomhedsleder Hanne Steen

Læs mere

Sammenhængende behandling for borgere med en psykisk lidelse og et samtidigt rusmiddelproblem

Sammenhængende behandling for borgere med en psykisk lidelse og et samtidigt rusmiddelproblem Sammenhængende behandling for borgere med en psykisk lidelse og et samtidigt rusmiddelproblem En vejledning for medarbejdere på Lindegårdshusene: Hvem gør hvad hvornår? Sammenhængende behandling for borgere

Læs mere

Kerneopgaven At fremme borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgeren og dennes netværk.

Kerneopgaven At fremme borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgeren og dennes netværk. Udviklingsteamet Målgruppe Tilbuddet er rettet mod voksne borgere, der som følge af en erhvervet hjerneskade, har behov for støtte til at kunne udføre nødvendige og meningsgivende aktiviteter enten i hjemmet

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR fabos Krogen

KVALITETSSTANDARD FOR fabos Krogen Odder Kommune KVALITETSSTANDARD FOR fabos Krogen Overordnet formål med indsatsen: dækker ydelsen? med indgår i 85/83 i Serviceloven Støtte til voksne, som har en varig betydelig nedsat funktionsevne, og

Læs mere

Region Hovedstaden. Misbrugspolitik Juni 2008. Misbrugspolitik for. Region Hovedstaden. Region Hovedstaden. Euphorbia myrsinites

Region Hovedstaden. Misbrugspolitik Juni 2008. Misbrugspolitik for. Region Hovedstaden. Region Hovedstaden. Euphorbia myrsinites Misbrugspolitik Juni 2008 Misbrugspolitik for Euphorbia myrsinites Indledning Misbrugspolitikken tager afsæt i regionens fælles personalepolitik og ansvaret for at sikre: Hensynet til de ansattes tryghed

Læs mere

! "#$%&'( )!* ( * #$%& * ( * +, -+* ( -

! #$%&'( )!* ( * #$%& * ( * +, -+* ( - "#$%& ) #$%&,. / " # $ "$0 1 1 $" 2 3/ "$ 4 / 5 / 6 / 1 2 3 X X $ %", 6 b) Sætte sig ind i den enkeltes beboers livssituation ved at læse og reflektere over gældende handleplan, psykiatriske udredninger

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Tilsynsrapport af 23. oktober 2013 vedrørende anmeldt tilsyn på botilbuddet Stjerneskud i Hjørring kommune.

Læs mere

Psykiatrisk Center København. Velkommen til Intensivt Affektivt Ambulatorium

Psykiatrisk Center København. Velkommen til Intensivt Affektivt Ambulatorium Psykiatrisk Center København Velkommen til Intensivt Affektivt Ambulatorium November 2017 Velkommen til Intensivt Affektivt Ambulatorium (IAA) Du er i forbindelse med din indlæggelse blevet henvist til

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Gerontopsykiatrisk Team Lillebælt

Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Gerontopsykiatrisk Team Lillebælt Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse Gerontopsykiatrisk Team Lillebælt kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Januar 2013

Læs mere

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Bostøtten team Midtby Psykiatriens hus Falkevej 5 8600 Silkeborg www.socialpsykiatri-silkeborg.dk

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune skal tilbyde gratis alkoholbehandling til alle greveborgere

Læs mere

FONDEN SPARTA SpotOn

FONDEN SPARTA SpotOn FONDEN SPARTA SpotOn Fonden Sparta Fondens idégrundlag er at yde den bedst kvalificerede socialpædagogiske indsats overfor marginaliserede unge og voksne. Det mål har vi tilstræbt siden fonden blev stiftet

Læs mere

VI SER DET ENKELTE M ENNESKE SOM HAVENDE IBOENDE POTENTIALER DER UDVIKLES I SAMSPIL MED ANDRE

VI SER DET ENKELTE M ENNESKE SOM HAVENDE IBOENDE POTENTIALER DER UDVIKLES I SAMSPIL MED ANDRE OPHOLDSSTEDET MUNKHOLM VI SER DET ENKELTE M ENNESKE SOM HAVENDE IBOENDE POTENTIALER DER UDVIKLES I SAMSPIL MED ANDRE M U N K H O L M V E J 7, F A R R E 7 3 2 3 G I V E V E J L E K O M M U N E 4 0 8 2 7

Læs mere

Døgnbehandling SYDGÅRDEN. SYBehandlingscenter for alkohol- og blandingsmisbrugere

Døgnbehandling SYDGÅRDEN. SYBehandlingscenter for alkohol- og blandingsmisbrugere Døgnbehandling SYDGÅRDEN SYBehandlingscenter for alkohol- og blandingsmisbrugere Dagbehandling Fra påvirket til ædru og clean Misbrug og afhængighed af stemningsændrende midler er en kombination af psykologiske,

Læs mere

Bostedet Welschsvej. V.F. Welschsvej 11, 13, 15 og 17, samt Sportsvej 6-8 7500 Holstebro

Bostedet Welschsvej. V.F. Welschsvej 11, 13, 15 og 17, samt Sportsvej 6-8 7500 Holstebro Bostedet Welschsvej V.F. Welschsvej 11, 13, 15 og 17, samt Sportsvej 6-8 7500 Holstebro Klinisk underviser er Kirsten Kienke Mikkelsen, tlf. 9611 4719. Klinisk undervisning på Bostedet Welschsvej foregår

Læs mere

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Udarbejdet af: Dato: 26. 01. 2011 Sagsid.: std Version nr.: 7 Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Område Behandling for alkoholmisbrug

Læs mere

Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab

Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab Servicedeklaration for Lundens Bofællesskab Lovgrundlag: Lundens Bofællesskab drives i henhold til 107 i Serviceloven. 107, stk. 1: Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer,

Læs mere

Forstander: Bo Bertelsen Afd. leder: Jakob Skovbakke Tlf.: 9628 4728 E-mail: kobjs@herning.dk

Forstander: Bo Bertelsen Afd. leder: Jakob Skovbakke Tlf.: 9628 4728 E-mail: kobjs@herning.dk Adresse: BYTOFTEN Bo og Aktivitetscenter Bo og Genoptræning Bytoften 75, 7400 Herning Tlf.: 9628 4700 Vagtstuen: 9628 4727 Fax: 9628 4710 Web: www.bytoften.dk Forstander: Bo Bertelsen Afd. leder: Jakob

Læs mere

SAMARBEJDE mellem botilbud. og psykiatri

SAMARBEJDE mellem botilbud. og psykiatri SAMARBEJDE mellem botilbud og psykiatri Vi er overbevist om, at vores samarbejde betyder, at vi hver især står stærkere. SAMMEN STÅR VI STÆRKERE Sammenhæng mellem psykiatrisk behandling og den pædagogiske

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med psykiske vanskeligheder - Granbo Sindalsvej 30, 8240 Risskov Tel. 7847 8500 sbu@ps.rm.dk

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107

KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107 KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107 LOVGRUNDLAG FORMÅL 107. Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer, som på grund af betydelig nedsat

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Institutionens navn: Adresse: Postnr. og By: Landsbyen Sølund Sortesøvej 20 EMP hus 20 8660 Skanderborg Tlf.nr.: Institutionens Email: Hjemmeside

Læs mere

Servicedeklaration for Teglgårdshuset - Bostøtten

Servicedeklaration for Teglgårdshuset - Bostøtten Servicedeklaration for Teglgårdshuset - Bostøtten Praktiske oplysninger Center for Misbrug og Socialpsykiatri Teglgårdshuset - Bostøtten Teglgårdsparken 103A, st., 5500 Middelfart Tlf.: 2939 3517/2128

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BO- OG TRÆNINGSHUSET VIBEVEJ

SERVICEDEKLARATION BO- OG TRÆNINGSHUSET VIBEVEJ SERVICEDEKLARATION BO- OG TRÆNINGSHUSET VIBEVEJ Vibevej 8 9330 Dronninglund Afdelingsleder: Dorte Lassen E-mail: dorte.lassen@99454545.dk Tlf: 4177 8491 Præsentation af tilbuddet: Botræningshuset Vibevej

Læs mere

Servicedeklaration Socialpædagogisk tilbud Torvegade Mejeriet : stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter, SOCIALPSYKIATRIEN

Servicedeklaration Socialpædagogisk tilbud Torvegade Mejeriet : stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter, SOCIALPSYKIATRIEN Servicedeklaration Socialpædagogisk tilbud Torvegade Mejeriet : stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter, SOCIALPSYKIATRIEN Adr.: Jyllandsgade 5 By: 9700 Brønderslev Telefon: 9945 4464 Udfører adr.

Læs mere

Kildegade 52. Bo Døgn. Et midlertidigt bosted info til beboere, visitatorer og andre

Kildegade 52. Bo Døgn. Et midlertidigt bosted info til beboere, visitatorer og andre Kildegade 52 Bo Døgn Et midlertidigt bosted info til beboere, visitatorer og andre Kildegade 52 er et midlertidigt bosted i Horsens kommune, serviceloven 107. Placeringen i Horsens midtby giver gode transport

Læs mere

Kvalitetsstandard for Bofællesskabet Grønningen. Bofællesskabet Grønningen Grønningen 12a 7700 Thisted

Kvalitetsstandard for Bofællesskabet Grønningen. Bofællesskabet Grønningen Grønningen 12a 7700 Thisted Bofællesskabet Grønningen Grønningen 12a 7700 Thisted Skema 1 1. Målgruppe Personer med en psykiatrisk diagnose af en karakter, der bevirker at den pågældende har brug for et døgndækket botilbud. Aldersgruppen

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere