Kultur- og Fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur- og Fritidsudvalget"

Transkript

1 Published on ( Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget kl. 13:00 Ballerup Musikskole, Gl. Rådhusvej 13 i Ballerup Deltagere Tom Schiermer Nielsen (A) - Deltog Birgitte Dahl (O) - Deltog Marie Kielberg-Bæk (V) - Deltog Deltog ikke under punkterne 8-9 Michael Krautwald-Rasmussen (A) - Deltog Mikael Wandel (V) - Deltog Özcan Kizilkaya (A) - Deltog Anne Vang Rasmussen (direktør) - Deltog Ulla Blom Kristensen (centerchef for Skoler Institutioner og Kultur) - Deltog Jens Overgaard (kulturchef) Deltog ikke AFBUD/FRAVÆRENDE Bjarne Rasmussen (A) - Afbud Åben dagsorden Punkt 1 Besøg på Ballerup Musik- og Kulturskole Indhold Der er besigtigelse af billedværkstedet, musikskolen og ungdomsskolen som start på mødet. Bilag 0 bilag Beslutningen træffes af Kultur- og Fritidsudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at

2 1. Orienteringen og rundvisningen på Ballerup Musik- og Kulturskole tages til efterretning. Beslutning Taget til efterretning Punkt 2 Meddelelser 1. Fordeling af træningstider på kunstgræsfodboldbaner 2016/17 Beslutning Taget til efterretning Punkt 3 Servicerammereduktioner på Kultur- og Fritidsudvalgets område Tidligere behandling Kultur- og Fritidsudvalget den 13. september 2016 Punkt 3 Indhold Sammendrag For at imødegå udfordringer med overholdelse af servicerammen samlet set for Ballerup Kommune forelægges forslag til servicerammereduktioner på Kultur- og Fritidsudvalgets område. For at imødegå den samlede udfordring for Ballerup Kommune skulle Kultur- og Fritidsudvalget som minimum finde kr. På Kultur- og Fritidsudvalgets møde 13. september 2016 fremlagde administrationen forslag til en fordeling af besparelsen på kr. på udvalgets rammer. Derudover fremlagde administrationen forslag til en yderligere besparelse på kr. på uforbrugte puljemidler på Kultur- og Fritidsudvalgets område. Med denne sag konkretiseres besparelsen på kr. Den yderligere besparelse (på kr.) er siden mødet den 13. september 2016 nedjusteret til kr., idet enkelte elementer af de kr. bruges til at realisere besparelsen på kr. Kultur- og Fritidsudvalget realiserer herefter en besparelse på kr., som fortsat er mere end de kr., som var minimumsbeløbet.

3 Baggrund Kommunalbestyrelsen har på møde den 29. august 2016 besluttet, at de stående udvalg inden for eget udvalgsområde skal finde forslag til servicerammereduktioner svarende til 9,8 mio. kr. for udvalgene samlet for at kunne overholde servicerammen for Sagsfremstilling Ved anden budgetopfølgning for Ballerup Kommune i august 2016 forventes der en overskridelse af servicerammen. For at imødegå Ballerup Kommunes samlede udfordringer med overholdelse af servicerammen har Center for Skoler, Institutioner og Kultur fået til opgave at finde besparelser på kr. i 2016 på rammerne (Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv.), (Folkebiblioteker), (Kulturel virksomhed) og (Klubber og byggelegepladser). Besparelsen er fordelt således på rammerne: Ramme: Beløb i kr.: Ramme Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv Ramme Folkebiblioteker - anden budgetopfølgning Ramme Kulturel virksomhed - anden budgetopfølgning Ramme Klubber og byggelegepladser - anden budgetopfølgning På Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 13. september 2016 fremlagde administrationen forslag til besparelser på kr., som ville blive håndteret af administrationen, samt forslag til en yderligere besparelse på kr. Den yderligere besparelse på kr. hentes ved uforbrugte puljemidler på k unst og kunstfaglig bistand ( kr.), børnekunst ( kr.). og Vækstpuljen ( kr.). Siden mødet 13. september 2016 er den yderligere besparelse på kr. nedjusteret til kr. idet enkelte elementer af beløbet bruges til at realisere besparelsen på kr. Endvidere er bidraget på kr. fra Børnekunstpuljen nedreguleret til kr. for at kunne imødekomme evt. ansøgning om projektstøtte. Kultur- og Fritidsudvalget realiserer herefter en besparelse på kr., som fortsat er mere end kr., som var minimumsbeløbet. Administrationen foreslår, at den konkrete fordeling af besparelsen på de fire rammer sker således:

4 Ramme Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. ( kr.) Hallen Solvej (inventar/vedligeholdelse) Tilskud idrætsklinik (nedlagt) Fælles kommunale lokaler (inventar/vedligeholdelse) Vækstpuljen kr.* kr kr.* kr. Ramme Folkebiblioteker ( kr.) Udskydelse af sidste etape af indretningen af Ballerup Bibliotekerne, som vedrører omindretning af kontorer kr. Ramme Kulturel virksomhed ( kr.) Lautrup (inventar/vedligeholdelse) Musisk Samråd (budgetmoms) Tema (budgetmoms) Puljemidler til kunst og kunstfaglig bistand Børnekunstmidler kr.* kr kr kr kr. Ramme Klubber og byggelegepladser ( kr.) Udviklingsmidler reduceres kr. *) Ejendomsdriften vedrørende disse steder/lokaler er på lige fod med Ballerup Kommunes øvrige ejendomme samlet i Center for Ejendomme. Både hallen på Solvej, Lautrupområdet (der udgør den samlede bygningsmasse på Lautrup) og de øvrige fælles foreningslokaler har mange forskellige brugere, og på Kultur- og Fritidsudvalgets budgetområde er der afsat et mindre driftsbudget til uspecificerede udgifter på disse ejendomme. Det drejer som om driftsudgifter, som ikke hører under Center for Ejendommes budget. Det kan være inventarudskiftning, aktivitetsbestemte forbedringer, små uforudsete driftsudgifter, rengøringsmidler m.m. Administrationen har på nuværende tidspunkt ikke modtaget ønsker/behov fra brugerne på stederne, hvorfor administrationen vurderer det realistisk at byde ind med ovenstående besparelsesforslag i 2016, hvorfor eventuelle udgifter udskydes til afholdelse i Økonomiske konsekvenser og finansiering Center for Skoler, Institutioner og Kultur bidrager i forhold til ramme 40.35, 40.37, og samlet med kr. til besparelsen i 2016.

5 Bilag 0 bilag Beslutningen træffes af Kultur- og Fritidsudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Forslag til konkrete servicerammereduktioner i 2016 på kr. samt yderligere kr. (i alt kr.) for Kultur- og Fritidsudvalgets område indgår i den samlede kommunale besparelse. Beslutning Indstillingen godkendt med denne bemærkning: Sagen sendes til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsens godkendelse. Punkt 4 Indgåelse af aftale med Team Danmark for perioden om Elitekommune Tidligere behandling Kultur- og Fritidsudvalget 7. juni 2016 Punkt 15 Indhold Sammendrag Den nuværende fireårige aftale med Team Danmark udløber den 31. december 2016 og der skal således forhandles en ny for perioden Der er foretaget en omfattende evaluering af aftalen og effekten - ikke mindst på foreningsniveau. Hovedkonklusionen er, at resultatet af samarbejdet er særdeles positivt. Foreningerne er organisatorisk, kompetence- og resultatmæssigt bedre stillet gennem samarbejdet end tidligere. Såvel satsnings- som udviklingsidrætsgrenene anbefaler derfor en forlængelse. På samme måde er udbyttet af samarbejdet med Hedegårdsskolen stort, både på det generelle plan (større foreningsdeltagelse, større diversitet i elevsammensætningen og bedre løfteevne) og i forhold til skolens foreningssamarbejde om elever med særligt idrætstalent.

6 Det indstilles derfor, at der indgås en ny fire-årig aftale med Team Danmark. Baggrund Team Danmark og Ballerup Kommune har nu i snart otte år haft et samarbejde med fokus på at skabe bedre rammevilkår for talent- og eliteudvikling inden for idrætsområdet. Såvel Team Danmark som Ballerup Kommune ser store perspektiver i et fortsat samarbejde med Ballerup Kommune som Team Danmark Elitekommune. Denne opfattelse deles af de respektive specialforbund, som alle anbefaler en videreførelse af samarbejdet for en ny fireårig periode ( ). Sagsfremstilling Den nuværende fireårige aftale med Team Danmark udløber 31. december 2016 og der skal således forhandles en ny for perioden I forbindelse med forberedelse af en forlængelse af aftalen med Team Danmark er foretaget en evaluering med særligt fokus på foreningernes udvikling af rammevilkårene for talent- og eliteudvikling. Foreninger, specialforbund og Hedegårdsskolen anbefaler en forlængelse. I evalueringen har der været særligt fokus på fire områder: Samarbejdsrelationer Uddannelse Organisationsudvikling Sportsligt niveau. Den interne analyse har fokuseret på de tre første områder. Det sportslige niveau er vurderet af de respektive specialforbund. På facilitetssiden er Ballerup Kommune godt stillet på alle områder, såvel kvaliteten som tilgængeligheden for tid til træning er god. Der er enkelte forbedringsønsker fra foreningernes side (mere bassintid og en atletikhal til vintertræning som erstatning for træning i Ballerup Super Arena). Ingen af ønskerne har dog en karakter, hvor administrationen vurderer, at de er nødvendige på den korte bane. I den nuværende periode er allerede tilført styrketræningscenter og nyt skydeanlæg. Hovedkonklusionen er, at der er sket en generel højnelse af niveauerne på alle fire områder, men der er fortsat et udviklingspotentiale, der skal forfølges. Anbefalingerne til nye og fortsatte indsatsområder for en ny fireårig periode er følgende: Etablering af fælles morgenbasistræning to gange ugentlig Fortsat udvikling af et udbytterigt skole-foreningssamarbejde Etablering af flere lokale ordninger på ungdomsuddannelser Alle klubber efterlever kravene til træningsmængde for alle tre alderskategorier, jævnfør det Aldersrelaterede Trænings Koncept (ATK)

7 Alle klubber arbejder med udgangspunkt i Team Danmarks værdigrundlag (Værdihuset) for talentudvikling Alle klubber har en flerårig talent- og elitestrategi med tilhørende handlingsplan Alle klubber har en flerårig udviklingsplan Alle klubber har fulgt op på Mønsterklubanalysen Fortsat udvikling af trekantsamarbejdet mellem kommune/specialforbund og forening. Der er mellem Team Danmark og Ballerup Kommune enighed om indsatsområderne. Økonomiske konsekvenser og finansiering Der er i budgettet årligt afsat kr. til Team Danmark-aftalen/Elitekommunesamarbejdet. Bilag 3 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Der indgås en ny fireårig aftale med Team Danmark for perioden om Elitekommune. Beslutning Indstilles til godkendelse Punkt 5 Tilskud fra Realdania til "Live på Dragebakken"- koncerten Indhold Sammendrag Efter forhåndsgodkendelse fra udvalgsformanden for Kultur- og Fritidsudvalget blev Realdanias projektpulje "Underværker" den 15. juni 2016 ansøgt om støtte på kr. til "Live på Dragebakken"-koncerten. Fonden har bevilget de kr. Koncerten blev afviklet den 13. august Det indstilles, at den modtagne støtte fra Realdania på kr. til "Live på Dragebakken"-koncerten indarbejdes i tredje budgetopfølgning. Baggrund Dragebakke-koncerten blev oprindelig skabt i forbindelse med kulturaftalen KulturMetropolØresunds Sæt Kulturen i Spil -indsats, hvis formål var at rykke ud i boligsociale områder og udvikle nye udfordrende kunst- og kulturtilbud sammen med borgerne. I forbindelse med "Live på Dragebakken" i 2016 blev Realdanias projektpulje Underværker ansøgt om kr. Puljen har til formål at støtte ildsjæle til gavn for lokalsamfundet.

8 Sagsfremstilling På vegne af Ballerup Kommunes Ungdomsråd ansøgte Center for Skoler, Institutioner og Kultur i juni 2016 Realdanias projektpulje Underværker om kr. til "Live på Dragebakken"-koncerten i På grund af en kort tidsfrist blev udvalgsformanden for Kultur- og Fritidsudvalget spurgt om tilladelse til at fremsende ansøgningen. Dette blev godkendt. Der blev specifikt ansøgt om midler til at styrke den professionelle del af musikprogrammet for at gøre arrangementet endnu mere attraktivt for områdets beboere. Projektpuljen imødekom efterfølgende ansøgningen med ansøgningsbeløbet på kr. Økonomiske konsekvenser og finansiering De modtagne kr. fra Realdania indarbejdes i tredje budgetopfølgning 2016 på ramme Kulturel Virksomhed. Bilag 0 bilag Beslutningen træffes af Kultur- og Fritidsudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Det godkendes, at den modtagne støtte fra Realdania på kr. til "Live på Dragebakken"- koncerten indarbejdes i tredje budgetopfølgning. Beslutning Indstillingen godkendt Punkt 6 Evaluering af koncert "Live på Dragebakken" Tidligere behandling Kultur- og Fritidsudvalget den 10. maj 2016 Punkt 11 Indhold Sammendrag Lørdag den 13. august 2016 blev der afholdt koncert "Live på Dragebakken" på Sydbuen i Ballerup. Arrangørerne har fremsendt evaluering af koncerten.

9 Det indstilles, at evalueringen tages til efterretning. Baggrund Koncert på Dragebakken var tidligere en del af SKIS (Sæt Kulturen i Spil) i Kulturaftalen KulturMetropolØresund, men blev i år afholdt uden for dette regi. Kultur- og Fritidsudvalget ydede et kulturtilskud på kr. til koncerten. Sagsfremstilling Lørdag den 13. august 2016 blev der afholdt "Live på Dragebakken" for fjerde gang. Koncerten bød på en blanding af lokale navne og nogle af de større navne fra den danske hip hop-scene. Der deltog ca. 30 frivillige fra Ballerup Ungdomsråd og Ungdomskulturhuset Vognporten, samt fra "Hedegaven", beboerprojektet i Hede-/Magleparken og Baltoppen LIVE i realiseringen af arrangementet. De frivillige har meldt tilbage, at de var rigtig glade for arrangementet. Arrangørerne vurderer, at ca. 500 personer deltog i arrangementet. Vejret, der bød på kraftige regnbyger, anslås at have haft en negativ betydning for antallet af publikummer. Arrangørerne har modtaget kritik af det musiske indhold, der mest var i rap/hip hop-genren, hvor de optrædendes tekster og indhold i musikken ikke altid er det pæneste sprog. Arrangørerne har taget dette til efterretning og vil i fremtiden være mere kritiske i forhold til, at der er tale om et arrangement, der henvender sig til familier. Der har i år ikke været de samme midler til at afvikle koncerten for som tidligere, da arrangementet ikke længere er en del af SKIS. Dette har bl.a. betydet, at der ikke blev råd til hovednavne, som kunne trække endnu flere til. Arrangørgruppen har mod på at fortsætte traditionen med at realisere "Live på Dragebakken", men vil foreslå at arrangementet afholdes hvert andet år i lige år. Det er de år, hvor der ikke afholdes Musikfest. Arrangørerne overvejer at søge om et kulturtilskud på kr. hvert år, og pulje midlerne sammen til hvert andet år, samt selv at afsætte midler fra henholdsvis Ballerup Ungdomsråd og Ungdomspuljen. Det vurderes, at dette vil give bedre økonomi og udgøre forudsætningen for at skabe en rigtig god begivenhed hvert andet år. Det vurderes endvidere, at dette ligeledes vil styrke indsatsen med at tiltrække frivillige kræfter, idet det har vist sig svært at trække de frivillige til events flere weekender i træk de år, hvor der både er Musikfest og "Live på Dragebakken". Økonomiske konsekvenser og finansiering

10 Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Kultur- og Fritidsudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Evalueringen af "Live på Dragebakken" tages til efterretning. Beslutning Taget til efterretning Punkt 7 Ny idrætspolitik Tidligere behandling Økonomiudvalget den 20. september 2016 Punkt 18 Indhold Sammendrag Som en udløber af Kultur- og Fritidspolitikken har Center for Skoler, Institutioner og Kultur arbejdet med realiseringen af en idrætspolitik for perioden Forslag til idrætspolitikken har været sendt til udtalelse i de stående udvalg i september måned På Økonomiudvalgets møde 20. september 2016, hvor forslaget til idrætspolitikken blev behandlet, blev det besluttet, at sagen på ny skal forelægges Kultur- og Fritidsudvalget, inkl. bemærkningerne fra fagudvalgenes tidligere behandling af sagen. Baggrund Der er udtrykt ønske om udarbejdelsen af en selvstændig idrætspolitik, som kan sætte retning på de politiske prioriteringer i forhold til de kommende års indsats på idrætsområdet. Der er tale om et forslag til en bredt favnende idrætspolitik, der gør plads til alle borgere med de ønsker og behov, de måtte have for at have eller få et indholdsrigt idrætsliv.

11 Sagsfremstilling Som en udløber af Kultur- og Fritidspolitikken har Center for Skoler, Institutioner og Kultur arbejdet med realiseringen af en idrætspolitik for perioden Forslag til idrætspolitikken har været sendt til udtalelse i de stående udvalg i september måned På Økonomiudvalgets møde 20. september 2016, hvor forslaget til idrætspolitikken blev behandlet, blev det besluttet, at sagen på ny skal forelægges Kulturog Fritidsudvalget, inkl. bemærkningerne fra fagudvalgenes tidligere behandling af sagen. Kommentarer i de stående udvalg Samtlige stående udvalg besluttede at tage sagen til efterretning. Behandlingen i Social- og Sundhedsudvalget samt Børne- og Skoleudvalget affødte en række konkrete kommentarer/betragtninger. Disse er beskrevet i bilag. En række af disse kommentarer/betragtninger kan indarbejdes i selve politikken, mens andre indgår i det efterfølgende arbejde med udformning af konkrete handlingsplaner for politikken. På Kultur- og Fritidsudvalgets møde deltager idræts- og fritidsinspektør Peter Bøgelund under behandlingen af sagen. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 2 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Forslag til idrætspolitik godkendes. 2. Forslaget til idrætspolitik sendes i høring til relevante brugere, borgere, herunder foreninger og grupper, samt råd. 3. Høringsperioden fastsættes til otte uger fra behandlingen i Kommunalbestyrelsen. Beslutning Indstilles til godkendelse med denne bemærkning: Høringsfristen sættes til den 16. januar 2017.

12 Punkt 8 Investeringer i anlæg på kultur- og fritidsområdet - anlægsbevilling Indhold Sammendrag Der er i budget 2016 afsat 2 mio. kr. i anlægsmidler til "Investeringer i idrætsanlæg på baggrund af analyse af faciliteter". Center for Skoler, Institutioner og Kultur har udarbejdet forslag til anvendelse af midlerne, som forelægges til politisk behandling. Sagsfremstilling Der er i budget 2016 afsat 2 mio. kr. i anlægsmidler til investeringer i idrætsanlæg på baggrund af analyse af faciliteter. Center for Skoler, Institutioner og Kultur har udarbejdet forslag til anvendelse af midlerne. Det foreslås, at midlerne benyttes til renovering af tennisanlæg i Damgårdsparken i Ballerup, opstregning af gulvet samt opsætning af basketkurve og scoringstavle i den tidligere UCC-hal i Skovlunde, diverse tiltag på atletikstadion, etablering af 8-mands fodboldbane ved Skovmarkskolen/etablering af klubhus samt udbedringer i Baltoppen LIVE. Økonomien for ovennævnte tiltag: Renovering af kunstgræsbelægningerne ved Ballerup Tennisklubs bane for minitennis samt ved slåmuren. Pris: 0,195 mio. kr. Opstregning af gulvet samt opsætning af basketkurve og scoringstavle i den tidligere UCC-hal. Pris: 0,285 mio. kr. Indkøb af madraskåber på Ballerup Atletikstadion i Ballerup Idrætspark. Pris: 0,343 mio. kr. Etablering af 8-mands fodboldbane ved Skovmarkskolen/etablering af klubhus. Pris 0,750 mio. kr. Anlæggelsen af 8-mands fodboldbanen er blevet dyrere end antaget. Årsagerne hertil er dels en generel prisudvikling, dels en undervurdering af opgavens omfang fra entreprenøren, der gav den overslagspris, der lå til grund for anlægssagen, herunder var omkostningerne til etablering af vækstlag ikke indregnet i prisoverslaget. Renovering af lydanlæg, sals- og foyerlys, foyergulv m.m. i Baltoppen LIVE. Pris: 0,427 mio. kr.

13 Økonomiske konsekvenser og finansiering Anlægsbevilling Bevilling Ønsket bevilling inkl. bygningsdel, udearealer, inventar, it mv kr. Tidligere bevilling inkl. bygningsdel, udearealer, inventar, it mv. 0 kr. Rådighedsbeløb hentet fra andre projekter 0 kr. Projektets forventede totaludgift (rådighedsbeløb) kr. Fordeling af rådighedsbeløb og afledte driftsudgifter (mio. kr.) Projektets rådighedsbeløb fordelt på år 2,0??Afledte driftsudgifter under/efter anlægsprojektet Bilag 5 bilag Beslutningen træffes af Kommunalbestyrelsen Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Der gives en anlægsbevilling på 0,195 mio. kr. til renovering af kunstgræsbelægningerne ved Ballerup Tennisklubs bane for minitennis samt ved slåmuren, som finansieres med 0,195 mio. kr. fra projekt nr Investering i idrætsanlæg på baggrund af analyse af faciliteter.

14 2. Der gives en anlægsbevilling på 0,285 mio. kr. til opstregning af gulvet samt opsætning af basketkurve og scoringstavle i den tidligere UCC-hal, som finansieres med 0,285 mio. kr. fra projekt nr Investering i idrætsanlæg på baggrund af analyse af faciliteter. 3. Der gives en anlægsbevilling på 0,343 mio. kr. til indkøb af madraskåber på Ballerup Atletikstadion i Ballerup Idrætspark, som finansieres med 0,5 mio. kr. fra projekt nr Investering i idrætsanlæg baggrund af analyse af faciliteter. 4. Der gives en anlægsbevilling på 0,750 mio. kr. til etablering af 8-mandsfodboldbane ved Skovmarkskolen/etablering af klubhus, som finansieres med 0,750 mio. kr. fra projekt nr Investering i idrætsanlæg på baggrund af analyse af faciliteter. 5. Der gives en anlægsbevilling på 0,427 mio. kr. til renovering af lydanlæg, sals- og foyerlys, foyergulv m.m. i Baltoppen LIVE, som finansieres med 1 mio. kr. fra projekt nr Investering i idrætsanlæg på baggrund af analyse af faciliteter. Beslutning Indstilles til godkendelse Afbud / Fraværende Marie Kielberg-Bæk (V) Punkt 9 TILLÆGSDAGSORDEN Undersøgelse af status på folkeskolereformen i Ballerup Kommune i 2016 Tidligere behandling Børne- og Skoleudvalget den 2. februar 2016 Punkt 8 Kultur- og Fritidsudvalget den 9. februar 2016 Punkt 4 Indhold Sammendrag Center for Skoler, Institutioner og Kultur har udarbejdet en status på elementer i folkeskolereformen i Ballerup Kommune. Undersøgelsens resultater forelægges til behandling i Børne- og Skoleudvalget samt Kultur- og Fritidsudvalget. Baggrund Center for Skoler, Institutioner og Kultur i Ballerup Kommune har i foråret 2016 undersøgt delelementer og forhold vedrørende folkeskolereformens implementering på Ballerups Kommunes folkeskoler. Opgaven er blevet stillet i forbindelse med Kommunalbestyrelsens behandling af Ballerup Kommunes budget for 2016, hvor det blev besluttet at lave en lokal evaluering af implementeringen af

15 folkeskolereformen i Ballerup Kommune. Børne- og Skoleudvalget samt Kultur- og Fritidsudvalget har godkendt rammerne for undersøgelsen. Opsummeret er temaerne i Ballerup Kommunes undersøgelse: Lektielæsning og faglig fordybelse Motion og bevægelse Åben skole Brugen af understøttende undervisning Samarbejdet mellem lærere og pædagoger Den sammenhængende skoledag for eleverne. Undersøgelsens opdrag har været at se på, hvordan disse temaer håndteres og praktiseres på skolerne, herunder også et blik på, hvordan det mod slutningen af reformens andet år lykkes at skabe en sammenhængende skoledag for eleverne. Formålet med undersøgelsen har været, at den skal danne grundlag for, at Kommunalbestyrelsen kan drøfte og vurdere, om der er rammer og vilkår for reformen, der kan videreudvikles for at få reformens elementer og sammenhæng til at folde sig mere frugtbart ud og dermed øge elevernes læring, trivsel og udvikling. Undersøgelsen bygger på: Spørgeskemaundersøgelse blandt elever (alle på 5. og 8. klassetrin), forældre (medlemmerne af skolebestyrelserne), lærere og pædagoger (alle i skolen og BFO samt alle klubpædagoger med opgaver i skolen) og pædagogiske ledere (alle på de fem distriktsskoler) Interviews med distriktsskolelederne, klublederne, Ballerup Fælles Elevråd (BAFE), Ballerup Lærerforening (BLF) og BUPL Desk research: Indhentning af forskellige baggrundsoplysninger hos skolerne, gennemgang af lovstof og nationale evalueringer. Sagsfremstilling Overordnet er der opbakning til de undersøgte elementer af folkeskolereformen blandt de forskellige parter i og omkring skolen. Eleverne vil gerne have en varieret og sammenhængende skoledag. De kan godt lide lektiehjælp og efterspørger endnu mere motion og bevægelse. Blandt medarbejdere og ledere er der også god vilje til at arbejde yderligere med de forskellige elementer. Der er dog også en række knaster, der i nogen grad spænder ben for udviklingsprocessen. I selve rapporten er de undersøgte elementer gennemgået hver for sig. Der er en række fællestræk, som gør sig gældende for alle temaer: 1. Rammesætning: Oversættelse af de overordnede mål til praksis 2. Sæt opgaven i centrum: Tag udgangspunkt i opgaven, når holdet skal sættes.

16 Ad.: 1. Rammesætning: Oversættelse af de overordnede mål til praksis Alle er enige om, at der er tydelige overordnede mål med folkeskolen både nationalt og kommunalt: Eleverne skal trives og lære så meget som muligt. For de undersøgte elementer i folkeskolereformen gælder dog, at den definition, som er styrende, er den ministerielle beskrivelse. Disse definitioner er for det meste meget overordnede og er ikke operationelle i den daglige udførelse af et givent element af folkeskolereformen. Der synes at mangle en oversættelse af den ministerielle udlægning til egentlige ledelsesmæssige mål og dermed i sidste ende mål for den konkrete undervisning. Det betyder, at den enkelte pædagog, den enkelte lærer, den pædagogiske leder, klublederen og distriktsskolelederen ikke har prioriterede mål at styre efter, når det kommer til den enkelte aktivitet. Tydeligere rammesætning kan have mange ansigter og udformninger. Det kan fx være udarbejdelse af en kommunal politik for et eller flere elementer, det kan være udarbejdelse af lokale definitioner og principper, eller det kan være understøttelse af elementer fra fagcentrets side, som det fx er tilfældet i dag med åben skole. Det er en meget stor opgave at tydeliggøre rammerne for alle folkeskolens elementer. Der er derfor brug for en prioritering og en afklaring af, på hvilke niveauer de forskellige styrings- og ledelsesopgaver skal placeres. Center for Skoler, Institutioner og Kultur foreslår, at distriktsskoleledergruppen laver et oplæg til rammesætning af de forskellige elementer i reformen med stærkt fokus på, hvordan sammenhængen i skoledagen øges. Oplægget forlægges Børne- og Skoleudvalget. Ad.: 2. Sæt opgaven i centrum: Tag udgangspunkt i opgaven, når holdet skal sættes. Et konkret mål med folkeskolereformen er, at der skal være flere fagprofessioner i folkeskolen. Denne målsætning bakker deltagerne i undersøgelsen op om, og der er gode eksempler på, at pædagogerne bidrager til noget værdifuldt for eleverne. Oplevelsen er dog, at der er nogle grundlæggende udfordringer, som gør det svært for det faglige personale at lykkes med at anvende hinandens kompetencer til at gøre skoledagen varieret og sammenhængende for eleverne. I Ballerup Kommune er det besluttet, at det er pædagoger fra BFO og klub, som løser de nye pædagogopgaver i skolen. Udgangspunktet for beslutningen har været et ønske om at fastholde stillinger i BFO og klub. Der er ikke formuleret mål for, hvad henholdsvis pædagoger og lærere specifikt skal bidrage med i skolens understøttende undervisning. Der synes at være brug for en sådan afklaring på alle niveauer samlet for kommunens skolevæsen, på distriktsniveau, på trinniveau og på klasseniveau. Materialet i undersøgelsen tyder på, at en del af udfordringerne i samarbejdet, især mellem skole og klub, kommer af denne manglende afklaring. Der synes at være brug for, at opgaven i forhold til eleverne i højere

17 grad kommer i fokus, og at skolens leder bedre kan sætte holdet, så det matcher opgaven. Som nævnt er deltagerne i undersøgelsen positive i forhold til målet om at have flere fagprofessioner i skolen. Men det vil være formålstjenligt at drøfte, hvad målet med inddragelse af professionerne er. Hvad er det eksempelvis for særlige kompetencer, pædagoger har, som vil være gavnlige at anvende i udviklingen af elevernes læring, trivsel og udvikling? Og hvor i skolen giver det bedst mening at anvende dem? Der er enighed om, at pædagogerne bidrager positivt til skolen og fx er gode til det relationelle. Flere peger på, at der også er andre opgaver end understøttende undervisning, som pædagogerne kan løse med større effekt for børnenes læring og trivsel. Det vil desuden gavne, hvis den opgave, som de skal løse i fællesskab, bliver tydelig. Endelig påpeges der på tværs af alle temaer i undersøgelsen et behov for reelle muligheder for, at de forskellige professioner kan mødes for at planlægge og koordinere den understøttende undervisning. Ganske vist synes samarbejdet mellem lærerne og BFO-pædagogerne at være mindre vanskeligt, hvilket kan skyldes de anderledes vilkår med flere timer for den enkelte pædagog og mere fast forankring i skolen. Men for ethvert tværprofessionelt samarbejde omkring en klasse eller en årgang er der brug for grundlæggende struktur og organisering, fx med klare forventninger til samarbejdet, karakter og kvalitet af opgaveløsning, mødetid og -frekvens, team- eller årgangstilknytning m.m. Samarbejdet kan tage mange former, men bør have et solidt fundament og en klar organisering hos både ledere og medarbejdere. Center for Skoler, Institutioner og Kultur foreslår, at fagcentret tilrettelægger en proces med det formål at definere målet med og rammerne for flere fagprofessioner i skolen i forhold til elevernes læring og trivsel. I processen indgår repræsentanter fra skole, BFO og klub. Resultatet forelægges Børne- og Skoleudvalget samt Kultur- og Fritidsudvalget. Økonomiske konsekvenser og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser Bilag 1 bilag Beslutningen træffes af Kultur- og Fritidsudvalget Indstilling Center for Skoler, Institutioner og Kultur indstiller, at 1. Undersøgelse af status på folkeskolereformen i Ballerup Kommune 2016 tages til efterretning. 2. Distriktsskoleledergruppen laver et oplæg til rammesætning af de forskellige elementer i reformen med stærkt fokus på, hvordan sammenhængen i skoledagen øges. (Oplægget forelægges Børne- og Skoleudvalget).

18 3. Der tilrettelægges en proces med det formål at definere målet med og rammerne for flere fagprofessioner i skolen i forhold til elevernes læring og trivsel. (Resultatet forelægges Børne- og Skoleudvalget samt Kultur- og Fritidsudvalget). Beslutning Indstillingen godkendt Afbud / Fraværende Marie Kielberg-Bæk (V)

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 04-10-2016 Børne- og Skoleudvalget - 04-10-2016 04.10.2016 kl. 08:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 12-10-2016 Eliteidrætsrådet - 12-10-2016 12.10.2016 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget

Punkt 1 Valg af formand - borgmesteren leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 14-01-2014-14-01-2014 14.01.2014 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Bjarne Rasmussen (A) - Deltog

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 Eliteidrætsrådet - 18-04-2017 18.04.2017 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on (https://www.ballerup.

Kultur- og Fritidsudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Published on  (https://www.ballerup. Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 12-01-2016 Kultur- og Fritidsudvalget - 12-01-2016 12.01.2016 kl. 13:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Punkt 2 Elitekommune - status på implementering af handlingsplanen for aftalen med Team Danmark

Punkt 2 Elitekommune - status på implementering af handlingsplanen for aftalen med Team Danmark Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 26-09-2017 Eliteidrætsrådet - 26-09-2017 26.09.2017 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab

Punkt 2 Ansøgning om 100 pct. kommunal garanti på lån til renovering af Grantoftens institutioner fra Ballerup almennyttige Boligselskab Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 20-06-2016 Økonomiudvalget - 20-06-2016 20.06.2016 kl. 17:45 Mødecenter C - Lokale 32 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 21-12-2015 Økonomiudvalget - 21-12-2015 21.12.2015 kl. 17:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2016

Udmøntning af Aftale om budget 2016 ØKONOMI OG STYRING Dato: 16. december 2015 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Sagsid: 00.30.00-S00-4-14 Udmøntning af Aftale om budget 2016 Læsevejledning Læsevejledningen

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter: Ballerup Idrætsby bestående af Ballerup- og

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:30-18:30 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C),

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning, frivillighed og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning, frivillighed og fritidsaktiviteter

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsramme 30.34 Ballerup Fritidsordning (BFO) Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsrammen omfatter kommunens aktiviteter i

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 08-11-2016 Kultur- og Fritidsudvalget - 08-11-2016 08.11.2016 kl. 13:00 Lautrupgård Musik- og Kulturhus, Lautrupvej 2,

Læs mere

Notat Elitekommunesamarbejdet i Ballerup Kommune mod 2020

Notat Elitekommunesamarbejdet i Ballerup Kommune mod 2020 Notat Elitekommunesamarbejdet i Ballerup mod 2020 Dette notat er blevet til på baggrund af evaluering 1 (interview) og workshop 2 med de 6 idrætter i Elitekommunesamarbejdet i Ballerup. Det skal bruges

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 04-12-2018 Børne- og Skoleudvalget - 04-12-2018 04.12.2018 kl. 08:00 Ballerup Ungdomspension, Magleparken 3 i Ballerup Deltagere

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Bevillingsområde 30.30 Folkeskole Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med undervisning af børn i skolealderen

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 17-01-2017 Kultur- og Fritidsudvalget - 17-01-2017 17.01.2017 kl. 13:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 02-10-2017 Økonomiudvalget - 02-10-2017 02.10.2017 kl. 08:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen (A)

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. fra Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. fra Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Tirsdag den 14. januar 2014 Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Brian Franklin, Einer Lyduch, Elise Andersen, Frants

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Tredje opfølgning på Aftale om budget 2017

Tredje opfølgning på Aftale om budget 2017 ØKONOMI OG STYRING Dato: 27. oktober 2017 Tlf. dir.: 4477 2206 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Vibeke Romney Lauridsen Sagsid: 00.30.00-S00-6-16 Tredje opfølgning på Aftale om budget 2017 Læsevejledning

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med undervisning af børn i skolealderen

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: MITA Beslutningstema: Byrådet skal præsenteres for de indholdsmæssige rammer for en sammenhængende

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT Fase 1 Temadrøftelse august Politiske pejlemærker i august KL-møde for kommunalpolitikere 16.august Politisk møde med skolebestyrelser Udvalget

Læs mere

TEAM DANMARK Ballerup oaiiei Kommul r\uiifniuiit^ t

TEAM DANMARK Ballerup oaiiei Kommul r\uiifniuiit^ t INDGÅET O 6 DEC. 201 TEAM DANMARK Ballerup oaiiei Kommul r\uiifniuiit^ t Skole og InstitutloWr

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 26-02-2015 Kunstrådet - 26-02-2015 26.02.2015 kl. 18:15 Skovlunde Kulturhus, Bybjergvej 10 i Skovlunde Deltagere Tom Schiermer

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Kommunalbestyrelsen

Kommunalbestyrelsen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 Kommunalbestyrelsen - 09-10-2017 09.10.2017 kl. 18:00 Kommunalbestyrelsens mødesal på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on (https://ballerup.

Børne- og Skoleudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on  (https://ballerup. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Børne- og Skoleudvalget - 10-01-2017 Børne- og Skoleudvalget - 10-01-2017 10.01.2017 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 19-05-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget Protokol Onsdag den 19 maj 2010 kl 08:30 afholdt Kultur- og Fritidsudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret 2018:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret 2018: Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.30 Folkeskolen viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var 352,6 mio. kr. Det seneste korrigerede

Læs mere

Punkt 2 VVM-screening af kunstgræsbane i Måløv Idrætspark

Punkt 2 VVM-screening af kunstgræsbane i Måløv Idrætspark Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Teknik- og Miljøudvalget - 22-06-2015 Teknik- og Miljøudvalget - 22-06-2015 22.06.2015 kl. 16:15 Mødecenter C, Lokale 30 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen.

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. Punkt 9. Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. 2014-12345. Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalget, orientering om de centrale udviklingspuljer Fælles Skoleudvikling

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Rettelser efter Erhvervs- og s møde den 6. februar 2018 er markeret

Læs mere

Elite 2650 Ansøgningsvejledning

Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 er en økonomisk pulje, hvis formål er at støtte og udvikle idrætten på eliteplan. Puljen kan søges af kommunale idrætsklubber og -foreninger, og sigter mod at

Læs mere

Proces omkring implementering af ny skolereform

Proces omkring implementering af ny skolereform Proces omkring implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: Folketinget har vedtaget en ny skolereform, der træder i kraft med første fase den 1. august 2014.

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.35

Kultur- og Fritidsudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 40.35 Bevillingsområde 40.35 Folkeoplysende og fritidsaktiviteter mv. 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter: Ballerup og Måløv Idrætspark, East Kilbride Badet og idrætsanlæg med klubhuse og idrætshaller.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Politikken er i sin struktur opbygget på samme måde som Kultur- & Fritidspolitikken.

Politikken er i sin struktur opbygget på samme måde som Kultur- & Fritidspolitikken. Center for Skoler, Institutioner og Kultur Nyhedsbrev August 2016 Sundhedsuge Fra mandag den 26. til fredag den 30. september afholdes Sundhedsugen Sund hele livet. Sundhedsugen er en afløser for Store

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

c) Kontrakt med Kerstin Bergendal om lån af legepladsskulptur udløber den 31. maj 2007 og kunstværket tilbageleveres

c) Kontrakt med Kerstin Bergendal om lån af legepladsskulptur udløber den 31. maj 2007 og kunstværket tilbageleveres Møde i den 29.05.2007, kl. 08:00 i Udvalgsværelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Konstituering af formand i ferien. 2 3... Institutionernes udviklingsplaner3 4... Musikfest 2007 - endelig

Læs mere

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 22. september 2008 Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Evaluering af Eliteidræt Århus 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger

Kommunernes omstilling til en ny folkeskole. Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Kommunernes omstilling til en ny folkeskole Resultater af spørgeskemaundersøgelse til de kommunale skoleforvaltninger Om undersøgelsen Gennemført i april-maj 2015 Besvarelse fra 98 kommuner Temaer i undersøgelsen:

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform FOLKESKOLEREFORMEN www.aarhus.dk/skolereform DET OVERORDNEDE FORMÅL MED REFORMEN Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 05. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Kildeskovshallen, Mødesalen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur-

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid Åbent Referat til Mødedato: Onsdag den 17. april 2013 Mødetidspunkt: 14:00-15:00 Mødested: Mødelokale 1, Bytoften Deltagere: Lisbet Rosendahl, Ingvard Ladefoged, Peter Nielsen, Bøje Meiner Jensen, Hans

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning, frivillighed og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Som følge af en ændring af Styrelsesvedtægt for Ballerup Kommune gældende

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4.

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Beslutningen træffes af. Indstilling. Beslutning Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-06-2017-13-06-2017 13.06.2017 kl. 09:00 Mødecenter B, Lokale 16 på Ballerup Rådhus Deltagere Birte Passer - Deltog Leo Andersen - Deltog Birte

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

Punkt 2 Ansøgning om driftstilskud i 2015 fra Ballerup Kunstforening

Punkt 2 Ansøgning om driftstilskud i 2015 fra Ballerup Kunstforening Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 03-02-2015 Kultur- og Fritidsudvalget - 03-02-2015 03.02.2015 kl. 13:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere

Læs mere

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé Opsamling fra spørgeskema til udskolingselever Skoleafdelingen har bedt Fælles Elevråd om at tage stilling til, hvilke af de syv fokusområder, der har været mest relevant for dem at blive hørt i forhold

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kunstrådet - 04-06-2014 Kunstrådet - 04-06-2014 04.06.2014 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Schiermer Nielsen

Læs mere

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken.

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Dagsorden Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Onsdag den 27. februar kl. 17.00 ca.19.15 Hvor: Absalon Deltagere: Afbud/fravær: Kristian, Michael, Nikoline Punkt

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger

Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i Folkeskolereformen af 13. juni 2013. For at understøtte planlægningen

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 2. april 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Besøg i East Kilbride Badet. Indhold. Bilag. Indstilling

Kultur- og Fritidsudvalget Åben dagsorden. Punkt 1 Besøg i East Kilbride Badet. Indhold. Bilag. Indstilling Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 13-01-2015 Kultur- og Fritidsudvalget - 13-01-2015 13.01.2015 kl. 13:00 Mødelokale 1, Ballerup Idrætsby 38 i Ballerup

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 15. januar 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Kommunalbestyrelsen godkendte 28. februar 2017 at sende udkast til kommunens nye eliteidrætspolitik i høring. Høringsperioden udløb 1. maj og der er indkommet i alt

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse

Lektiehjælp og faglig fordybelse Punkt 5. Lektiehjælp og faglig fordybelse 2015-056033 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, status på lektiehjælp og faglig fordybelse. Beslutning: Til orientering. Skoleudvalget

Læs mere

Punkt 2 Sammenlægning af afdelinger i Klub Skovlunde

Punkt 2 Sammenlægning af afdelinger i Klub Skovlunde Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Kultur- og Fritidsudvalget - 08-03-2016 Kultur- og Fritidsudvalget - 08-03-2016 08.03.2016 kl. 13:00 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Frederiksberg-principperne Principper for udmøntning af folkeskolereformen i Frederiksberg Kommune

Frederiksberg-principperne Principper for udmøntning af folkeskolereformen i Frederiksberg Kommune Frederiksberg-principperne Principper for udmøntning af folkeskolereformen i Frederiksberg Kommune Reformen af folkeskolen realiseres med start i august 2014. Projektgruppe 1: overordnede mål og rammer

Læs mere

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5 NOTAT 23. oktober 2013 Folkeskolereformen Arbejdsgruppe 5 Arbejdsgruppe 5 Aftaler, arbejdstidsregler og kompetenceudvikling Kompetenceudviklingsstrategi Økonomi Opvækst- og Uddannelsesudvalget besluttede

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og [X-]Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i [X-]Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

Center for Undervisning - Vestskolen

Center for Undervisning - Vestskolen 1. Høringssvar fra Vestskolens bestyrelse og MED-udva Center for Undervisning - Vestskolen Høringssvar Skolereform 10. november 2013 Vestskolen har afholdt møde i henholdsvis skolebestyrelse og MED udvalg

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR BESLUTNINGSPROTOKOL FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGETS MØDE DEN 4. JANUAR 2007 KL. 14.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 46 Præsentation af forvaltningen 47 Valg af formand og næstformand

Læs mere

Indførelse af linjer i udskolingen skal understøtte opnåelsen af følgende mål:

Indførelse af linjer i udskolingen skal understøtte opnåelsen af følgende mål: SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 27. oktober 2016 Tlf. dir.: 4477 2892 E-mail: mtk@balk.dk Kontakt: Mette Kristensen Sagsid: 17.01.15-A00-1-15 Udkast til ny udskolingsmodel for Ballerup Kommune Mål

Læs mere

Kunstrådet

Kunstrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 21-11-2013-21-11-2013 21.11.2013 kl. 17:00 Mødecenter C - lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Tom Nielsen (A) - Deltog Helle Hardø Tiedemann

Læs mere

Undersøgelse af folkeskolereformen i Ballerup Kommune 2016

Undersøgelse af folkeskolereformen i Ballerup Kommune 2016 Undersøgelse af folkeskolereformen i Ballerup Kommune 216 1 1 Indhold 1 Indhold...2 2 Undersøgelsens opdrag... 3 Baggrund og metode...5 Koncentrat af pointerne for hvert tema...6 5 Lektiehjælp og faglig

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere