KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) AFGØRELSE af 10. marts 2016 af andet appelkammer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) AFGØRELSE af 10. marts 2016 af andet appelkammer"

Transkript

1 KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) Appelkamrene AFGØRELSE af 10. marts 2016 af andet appelkammer I sag R 1351/ Lauritzen Holding AS Dyrløkkeveien 19 NO-0215 Drøbak Norge Ansøger / Klager repræsenteret af RØNNE & LUNDGREN LAWFIRM, Tuborg Havnevej 19, DK Hellerup, Danmark angående en KLAGE vedrørende ansøgning om EF-varemærke nr har ANDET APPELKAMMER sammensat af T. de las Heras (formand), C. Negro (referent) og R. Ocquet (medlem) Justitssekretær: H. Dijkema truffet følgende Proceduresprog: dansk

2 2 Afgørelse Redegørelse for de faktiske omstændigheder 1 Ved en ansøgning af 22. februar 2015 anmodede Lauritzen Holding AS ( ansøger ) om registrering af figurmærket for følgende varer: Klasse 18 Læder og læderimitationer ikke indeholdt i andre klasser; skind, huder; kufferter og rejsetasker; paraplyer og parasoller; spadserestokke; piske, seletøj og sadelmagervarer; herunder tasker; sportstasker; bærerseler til spædbørn; tasker til campister; etuier til nøgler; paraplyer; rejsetasker; jagttasker; håndtasker; tasker til rejsebrug; kreditkortholdere; punge; bæltetasker; rygsække; skoletasker; strandtasker; toiletasker; rullekufferter; turtasker. Klasse 21 Bæltetakser til drikkevarer; tasker til drikkevarer. Klasse 25 Beklædningsgenstande, fodtøj og hovedbeklædning, bælter. Klasse 28 Spil og legetøj; gymnastik- og sportsartikler (ikke indeholdt i andre klasser). 2 Den 25. marts 2015 meddelte undersøgeren ansøger, at varemærket var udelukket fra registrering for alle de ansøgte varer i henhold til artikel 7, stk. 1, litra b) og c) og artikel 7 stk. 2 i EF-varemærkeforordningen. Undersøgerens bemærkninger kan sammenfattes på følgende måde: De varer der søges registreret er til dagligt forbrug eller masseforbrug og tager hovedsagelig sigte på gennemsnitsforbrugere. I betragtning af arten af de pågældende varer er bevidstheden i den relevante kundekreds som hos en almindeligt oplyst, rimeligt opmærksom og velunderrettet gennemsnitsforbruger. Varemærket indeholder bogstavet i, der kan betyde en lang række forskellige ting, eksempelvis Italien, interaktiv eller internet. Italien er et land, der er sædeles kendt for at producere en lang række varer, lige fra læder o.l. til luksuriøst tøj, tasker og sportsartikler. Endvidere findes der et eksplosivt stigende marked for såkaldte wearables, f.eks. tøj, tasker, sportsartikler, der inkorporerer computere, telefoner, elektronisk udstyr, sensorer o.l., der har forbindelse til internettet eller er interaktive. Set i sin helhed og i relation til de ansøgte varer informerer mærket således straks og uden yderligere overvejelser forbrugerne om egenskaber ved de pågældende varer, nemlig, at der er tale om varer, der stammer fra Italien, er interaktive eller har forbindelse til internettet. Mærket består således hovedsagelig af et udtryk, som med undtagelse af visse stiliserede elementer giver tydelige og direkte oplysninger om egenskaber ved de pågældende varer.

3 3 I betragtning af mærkets klart beskrivende karakter i forhold til de varer der søges registreret, vil mærkets påvirkning af kundekredsen hovedsagelig være af beskrivende art og således på enhver måde udelukke, at mærket kan opfattes som en angivelse af en forretningsmæssig oprindelse. Varemærket indeholder visse figurative bestanddele, som tilfører det en vis grad af stilisering, men disse har en så overfladisk karakter, at de set som helhed ikke tilfører nogen form for særpræg til det varemærke, der søges registreret. De pågældende bestanddele frembyder ingen aspekter med hensyn til måden, hvorpå de er kombineret, der gør det muligt for varemærket at opfylde dets grundlæggende funktion med hensyn til de varer og tjenesteydelser, som registreringsansøgningen vedrører. 3 Ansøger indsendte ikke bemærkninger inden for den relevante tidsfrist. 4 I sin afgørelse dateret 21. maj 2015 fastholdt Kontoret indvendingerne og afslog ansøgningen om registrering af EF-varemærket i sin helhed. 5 Den 9. juli 2015 indgav ansøger en klage over den anfægtede afgørelse. Klagegrundene blev indgivet samme dag. 6 Afgørelsen blev ikke revideret i henhold til EF-varemærkeforordningens artikel 61, og sagen blev henvist til appelkammeret den 16. juli Ansøgerens anbringender og argumenter 7 Ansøger fremfører følgende argumenter: Den relevante kundekreds De ansøgte varer indeholder blandt andet piske, seletøj og sadelmagervarer, bærerseler til spædbørn, tasker til campister, jagttasker, bæltetasker til drikkevarer, tasker til drikkevarer og sportsartikler. Disse varer er ikke varer til dagligt forbrug eller masseforbrug, og tager ikke hovedsagelig sigte på gennemsnitsforbrugere. Figurmærket er blandt andet tiltænkt et sortiment af specialiserede produkter inden for jagt, camping og øvrige udendørsaktiviteter. Forbrugere af disse produkter vil have interesse for produkter af høj kvalitet og vil være villige til at betale en højere pris herfor. På baggrund heraf skal den relevante kundekreds også omfatte den interesserede specialforbruger med højt opmærksomhedsniveau. Beskrivende karakter Der er i afgørelsen ikke fremlagt dokumentation for, at bogstavet i inden for EU vil blive opfattet som en forkortelse for Italien, interaktiv eller internet.

4 4 I er det niende bogstav i det latinske alfabetet og kan have en række betydninger eller være en forkortelse for diverse ord på forskellige EUsprog. Bogstavet i, der i figurmærket står med lille, vil ikke have en direkte og konkret forbindelse til hverken Italien, interaktiv eller internet, når henses til de ansøgte varer. For langt de fleste af varerne vil den relevante kundekreds på ingen måde associere et lille i med Italien, interaktiv eller internet. Således er f. eks. hverken bærerseler til spædbørn, tasker til campister, bæltetasker til drikkevarer eller sportsartikler almindeligt kendte for at komme fra Italien. Ej heller er de på nogen måde interaktive eller relaterer sig til internettet. Der er således ikke foretaget en konkret vurdering af det ansøgte varemærke i forhold til hver af de ansøgte varer, hvorfor afslaget allerede af den grund bør omgøres (se R 1008/2010-2, W, 15 17). Selv hvis i - isoleret set - kunne være anvendt som forkortelse for Italien, internaktiv eller internet, er der ikke nogen af de ansøgte varer, der sædvanligvis beskrives som f.eks. i-rygsække, i-turtasker eller lign. i giver således ikke i sig selv en klar betydning i forhold til de omfattede varer (se R 1012/2013-4, 10 & 12). Det ansøgte varemærke består ikke udelukkende af et i, men af en figur hvori et i indgår. Der er i OHIM s afgørelse ikke taget stilling til, hvorledes den relevante kundekreds vil opfatte hele varemærket, inklusiv den figurlige udformning, i forhold til de ansøgte varer, hvorfor afslaget bør omgøres (se R 1008/2010-2, W, 19). Når der herudover henses til, at den relevante kundekreds for en del af de ansøgte varer har et højt opmærksomhedsniveau, vil kundekredsen for blandt andet piske, seletøj og sadelmagervarer, bærerseler til spædbørn, tasker til campister, jagttasker, bæltetasker til drikkevarer, tasker til drikkevarer og sportsartikler på ingen måde forbinde figurmærket med hverken Italien, interaktiv eller internet. I forhold til OHIM s bemærkning om wearables, gøres opmærksom på, at Wikipedia ikke kan anvendes til at vurdere, hvor almindeligt kendt et fænomen er, og således på ingen måde kan fastslå et eventuelt kendskab hos den relevante kundekreds (se Bilag 3). Særpræg Det ansøgte figurmærke består både af et bogstav og af en figur, og begge elementer indgår i figurmærket som et samlet logo. OHIM henviser i sin afgørelse til R 8/ vedrørende figurmærket og nævner i den forbindelse, at der er tale om en analog sag. Det bemærkes, at det figurmærke, der henvises til, udelukkende omfatter en figur, og der er

5 5 således ikke analogi med ansøgte figurmærke, som består af både bogstavet i og en figur. Det ansøgte figurmærker mangler ikke særpræg. Ligeledes gøres det gældende, at en prøvelse af figurmærkets særpræg ikke er blevet foretaget for hver enkelt af de ansøgte varer. På baggrund heraf bør afslaget omgøres. For de ansøgte varer, vil den relevante forbruger være vant til at se iøjefaldende - og endda i mange tilfælde helt simple - logoer. I forhold til f.eks. beklædningsgenstande ses det meget ofte, at producenter anvender både logoer og ordmærker enten i kombination eller hver for sig. Det er således oplagt, at det ansøgte figurmærke ligeledes kan fungere til [sic] at identificere produkternes kommercielle oprindelse (se R 4/2014-5,, 30; 09/09/2010, C-265/09 P, α, EU:C:2010:508; 22/10/2014, C 466/13 P, R, EU:C:2014:2331; 11/07/2014, T-425/12, e, EU:T:2014:626, 40). Det følger af ovennævnte praksis at en række varemærker, der indeholder et bogstav (med eller uden øvrig figurlig udformning), kan accepteres, hvorfor også det ansøgte figurmærke bør accepteres til offentliggørelse. Subsidiært anmodes om, at OHIM s afgørelse omgøres, således at det ansøgte figurmærke accepteres for samtlige ansøgte varer med en disclaimer, hvorefter der ikke gøres krav på eneret til bogstavbestanddelen i. Begrundelse 8 Klagen er i overensstemmelse med artikel 58, 59 og 60 i EFvaremærkeforordningen, og regel 48, stk. 1, i gennemførelsesforordningen. Klagen kan derfor optages til realitetsbehandling. Relevant kundekreds 9 Den relevante kundekreds for de afviste varer må anses for at bestå af den brede offentlighed i Fællesskabet. Forbrugerne anses for at være almindeligt oplyste, rimeligt opmærksomme og velunderrettede (22/06/1999, C-342/97, Lloyd Schuhfabrik, EU:C:1999:323, 26; 07/06/2001, T-359/99, EuroHealth, EU:T:2001:151, 27; 09/10/2002, T-360/00, UltraPlus, EU:T:2002:244, 42). Artikel 7, stk. 1, litra c) i EF-varemærkeforordningen 10 I medfør af artikel 7, stk. 1, litra c), i EF-varemærkeforordningen er varemærker udelukket fra registrering, hvis det drejer sig om varemærker, som udelukkende består af tegn eller angivelser, der i omsætningen kan tjene til at betegne varens eller tjenesteydelsens art, beskaffenhed, mængde, anvendelse, værdi, geografiske oprindelse, tidspunktet for varens fremstilling eller for præstationen af tjenesteydelsen eller andre egenskaber ved disse.

6 6 11 For at et tegn kan falde ind under forbuddet i EF-varemærkeforordningens artikel 7, stk. 1, litra c), er det nødvendigt, at det har en tilstrækkelig direkte og konkret forbindelse til de omhandlede varer eller tjenesteydelser til, at den berørte kundekreds straks og uden yderligere overvejelse kan opfatte det som en beskrivelse af de omhandlede varer eller tjenesteydelser eller af en af deres egenskaber (20/11/2007, T-458/05, Tek, EU:T:2007:349, 80). 12 Desuden er de tegn og angivelser, der er omhandlet af artikel 7, stk. 1, litra c), i Rådets forordning (EF) nr. 207/2009, sådanne tegn og angivelser, der i forbrugernes normale sprogbrug enten direkte eller ved henvisning til en af dens væsentligste egenskaber kan tjene til at betegne den vare eller tjenesteydelse, for hvilken der er ansøgt om registrering (20/09/2001, C-383/99 P, Baby-Dry, EU:C:2001:461, 39). Spørgsmålet om, hvorvidt et tegn er beskrivende, skal følgelig vurderes dels i forhold til, hvordan den berørte kundekreds opfatter tegnet, dels i forhold til de pågældende varer eller tjenesteydelser (27/02/2002, T-34/00, Eurocool, EU:T:2002:41, 38). 13 I forbindelse med vurderingen af varemærkets beskrivende karakter skal det undersøges, om der er tilstrækkelig direkte og konkret forbindelse mellem tegnet og de varer eller tjenesteydelser, som varemærkeansøgningen vedrører (20/07/2004, T-311/02, Limo, EU:T:2004:245, 30) set ud fra den tilsigtede kundekreds synspunkt. 14 I nærværende sag kommer undersøgeren frem til, at bogstavet i kan betyde en lang række forskellige ting, eksempelvis Italien, interaktiv og internet. Endvidere har undersøgeren baseret sin afvisning på, at det ansøgte varemærke straks og uden yderligere overvejelser vil informere den relevante forbruger om, at der er tale om varer, der stammer fra Italien, er interaktive eller har forbindelse til internettet. Ydermere begrundede undersøgeren, at selvom varemærket, der søges registreret, indeholder visse figurative bestanddele, som tilfører det en vis grad af stilisering, har disse en så overfladisk karakter, at de set som helhed ikke tilfører nogen form for særpræg til varemærket. De pågældende bestanddele frembyder ingen aspekter med hensyn til måden, hvorpå de er kombineret, der gør det muligt for varemærket at opfylde dets grundlæggende funktion med hensyn til de varer, som registreringsansøgningen vedrører. 15 Det er korrekt, at et meget simplet varemærke der består af en simple geometrisk figur, i princippet ikke er i stand til at fremvise aspekter, der gør det muligt for den relevante kundekreds uden videre at opfatte varemærket som et varemærke, medmindre mærket har fået det fornødne særpræg gennem brug (13/04/2011, T-159/10, Parallellogram, EU:T:2011:176, 24; 12/09/2007, T-304/05, Pentagon, EU:T:2007:271, 23 & 12/11/2008, T-400/07, Combination of 24 coloured squares, EU:T:2008:492, 44). 16 På den anden side afhænger registreringen af et varemærke ikke af, at der kan fastslås et bestemt sprogligt eller kunstnerisk kreativitets- eller fantasiniveau fra varemærkeindehaverens side. Det er tilstrækkeligt, at varemærket sætter den relevante kundekreds i stand til at kunne identificere de beskyttede varers eller tjenesteydelsers oprindelse og adskille dem fra andre virksomheders varer eller tjenesteydelser (16/09/2004, C-329/02 P, SAT.2, EU:C:2004:532, 41).

7 7 17 Appelkammeret er af den opfattelse, at kombinationen af den figurative bestanddel og bogstavet i ikke er af så overfladisk karakter, at det kan benægtes registrering. Det figurlige i mærket er simplet, men den specifikke kombination af det figurative element og bogstavet i vil blive husket af den relevante kundekreds, der dermed vil være i stand til at kunne identificere de ansøgte varers oprindelse og adskille dem fra andre virksomheders varer. 18 Det er i og for sig korrekt, at bogstavet i, i henhold til Acronymfinder, har blandt mange andre mulige betydninger, de betydninger som undersøgeren henviser til, dog er disse betydninger ifølge Appelkammeret ikke en naturlig fortolkning set i relation til de afviste varer. 19 For det første henviser betydningen af Italien i henhold til Colins English Dictionary ikke til bogstavet i skrevet med lille, men helt og udelukkende til det samme bogstav skrevet med stort, nemlig I. Dette svarer også til nuværende praksis: bogstavet i skrevet med lille står ikke for Italien og vil ikke blive opfattet som sådan af den relevante kundekreds for nogen af de ansøgte varer. 20 For det andet og for så vidt angår de øvrige betydninger af bogstavet i fundet af undersøgeren, argumenterer sidstnævnte, at der er et eksplosivt stigende marked for de såkaldte wearables, det vil sige tøj tasker, sportsartikler osv., der inkorporerer computere, telefoner, elektronisk udstyr, sensorer o.l., og som derved har forbindelse til internettet eller er interaktive. Appelkammeret finder ikke nogen sammenhæng mellem varemærket og de ansøgte varer og det har heller ikke været muligt, at finde overbevisende materiale der beviser, at der er et eksplosivt stigende marked for wearables, og at bogstavet i vil blive opfattet som en beskrivelse af de omhandlede varers egenskaber. Desuden har undersøgeren heller ikke forelagt nogen overbevisende dokumentation. 21 Det synes på denne baggrund ikke, at bogstavet i har en tilstrækkelig direkte og konkret forbindelse til de omhandlede varer eller deres egenskaber. For den relevante forbruger forbliver det et åbent spørgsmål, hvilken slags forbindelse der er mellem de pågældende varer og det ansøgte varemærke. Som følge heraf består udtrykket ikke af angivelser, der kan tjene til at betegne de berørte varers egenskaber. 22 Nævnet Appelkammeret finder således, at det ansøgte varemærke ikke kan anses for at være klart beskrivende for de ansøgte varer. Betydningen af bogstavet i i relation til de ansøgte varer er ikke åbenbar og tydelig. 23 Kriteriet for om et varemærke er beskrivende er, at der er en forbindelse og et direkte link mellem det ansøgte varemærke og varerne, hvilket ikke er tilfældet i nærværende sag. 24 Af førnævnte grunde skal det ansøgte varemærke ikke hindres fra registrering i henhold til artikel 7, stk. 1, litra c), i EFvaremærkeforordningen

8 8 Artikel 7, stk. 1, litra b) i EF-varemærkeforordningen 25 Varemærket blev også afvist i henhold til artikel 7, stk. 1, litra b i EFvaremærkeforordningen. Appelkammeret bemærker dog, at begrundelsen herfor udelukkende var baseret på varemærkets beskrivende karakter. Eftersom appelkammeret ikke finder denne grund tilstrækkelig, må klagen baseret på denne bestemmelse også falde væk. Konklusion 26 Det følger af ovenstående, at klagen skal tages til følge, og at den anfægtede afgørelse skal annulleres.

9 9 Afgørelse På grundlag af disse præmisser udtaler og bestemmer APPELKAMMERET Afgørelsen annulleres. Signed T. de las Heras Signed C. Negro Signed R. Ocquet Registrar: Signed H.Dijkema

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 30. november 2004 *

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 30. november 2004 * GEDDES MOD KHIM (NURSERYROOM) RETTENS DOM (Anden Afdeling) 30. november 2004 * I sag T-173/03, Anne Geddes, Auckland (New Zealand), ved solicitor G. Farrington, sagsøger, mod Kontoret for Harmonisering

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 16. September 2004 *

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 16. September 2004 * DOM AF 16.9.2004 SAG C-329/02 P DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 16. September 2004 * I sag C-329/02 P, angående en appel i henhold til artikel 56 i Domstolens statut, iværksat den 12. september 2002, SAT.1

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0152 Klager: Danefæ ApS/ Louise Warberg Hækkerup Classensgade 47, st. tv. 2100 København Ø Indklagede: Leona Macedo 215 curtis street 15235 pittsburgh USA Parternes

Læs mere

DOMSTOLENS KENDELSE (Fjerde Afdeling) 5. februar 2004 *

DOMSTOLENS KENDELSE (Fjerde Afdeling) 5. februar 2004 * DOMSTOLENS KENDELSE (Fjerde Afdeling) 5. februar 2004 * I sag C-150/02 P, Streamserve Inc. ved advokat J. Kääriäinen og med valgt adresse i Luxembourg, appellant, angående appel af dom afsagt den 27. februar

Læs mere

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 5. december 2002 *

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 5. december 2002 * SYKES ENTERPRISES MOD KHIM (REAL PEOPLE, REAL SOLUTIONS) RETTENS DOM (Anden Afdeling) 5. december 2002 * I sag T-130/01, Sykes Enterprises, Incorp., Tampa, Florida (USA), ved avocat E. Körner, sagsøger,

Læs mere

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 22. juni 2005 * Metso Paper Automation Öy, Helsinki (Finland), ved advokat J. Tanhuanpää, mod

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 22. juni 2005 * Metso Paper Automation Öy, Helsinki (Finland), ved advokat J. Tanhuanpää, mod DOM AF 22.6.2005 SAG T-19/04 RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 22. juni 2005 * I sag T-19/04, Metso Paper Automation Öy, Helsinki (Finland), ved advokat J. Tanhuanpää, sagsøger, mod Kontoret for Harmonisering

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 16. september 2004 * angående en anmodning om præjudiciel afgørelse i henhold til artikel 234 EF,

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 16. september 2004 * angående en anmodning om præjudiciel afgørelse i henhold til artikel 234 EF, DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 16. september 2004 * I sag C-404/02, angående en anmodning om præjudiciel afgørelse i henhold til artikel 234 EF, indgivet af High Court of Justice (England & Wales), Chancery

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL A GENERELLE REGLER

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL A GENERELLE REGLER RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL A GENERELLE REGLER AFSNIT 6 TILBAGEKALDELSE AF AFGØRELSER, OPHÆVELSE AF INDFØRELSER

Læs mere

DOMSTOLENS DOM 20. september 2001 *

DOMSTOLENS DOM 20. september 2001 * PROCTER & GAMBLE MOD KHIM DOMSTOLENS DOM 20. september 2001 * I sag C-383/99 P, Procter & Gamble Company, Cincinnatti (De Forenede Stater), ved avocat T. van Innis og med valgt adresse i Luxembourg, appellant,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0081 Klager: Bayerische Motoren Werke AG Petuelring 130 80788 München Tyskland v/ advokat Kasper Frahm Indklagede: [A] Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

DOMSTOLENS KENDELSE (Femte Afdeling) 28. juni 2004 *

DOMSTOLENS KENDELSE (Femte Afdeling) 28. juni 2004 * GLAVERBEL MOD KHIM DOMSTOLENS KENDELSE (Femte Afdeling) 28. juni 2004 * I sag C-445/02 P, Glaverbel SA, Bruxelles (Belgien), ved advokat S. Möbus og med valgt adresse i Luxembourg, appellant, angående

Læs mere

KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) AFGØRELSE truffet af Tredje Appelkammer den 15. juni 2009

KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) AFGØRELSE truffet af Tredje Appelkammer den 15. juni 2009 KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) Appelkamrene AFGØRELSE truffet af Tredje Appelkammer den 15. juni 2009 I sag R 1713/2007-3 Top-Line Møbelproduktion Møldrup A/S Vestergade

Læs mere

Ankenævnet har behandlet sagen skriftligt, da der ikke blev fundet anledning til at imødekomme anmodningen om mundtlig forhandling.

Ankenævnet har behandlet sagen skriftligt, da der ikke blev fundet anledning til at imødekomme anmodningen om mundtlig forhandling. RESUMÉ: AN 2013 00030 VA 2012 00915-77 - Manglende særpræg Patent- og Varemærkestyrelsen afslog at registrere varemærket VA 2012 00915-77 med den begrundelse, at det ansøgte varemærke ikke har

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 12. februar 2004 *

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 12. februar 2004 * CAMPINA MELKUNIE DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 12. februar 2004 * I sag C-265/00, angående en anmodning, som Benelux-Domstolen i medfør af artikel 234 EF har indgivet til Domstolen for i den for nævnte

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 15. september 2005 * angående appel i henhold til artikel 56 i Domstolens statut, iværksat den 3.

DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 15. september 2005 * angående appel i henhold til artikel 56 i Domstolens statut, iværksat den 3. DOM AF 15.9.2005 - SAG C-37/03 P DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 15. september 2005 * I sag C-37/03 P, angående appel i henhold til artikel 56 i Domstolens statut, iværksat den 3. februar 2003, BioID

Læs mere

DOMSTOLENS DOM 4. oktober 2001 *

DOMSTOLENS DOM 4. oktober 2001 * DOMSTOLENS DOM 4. oktober 2001 * I sag C-517/99, angående en anmodning, som Bundespatentgericht (Tyskland) i medfør af artikel 234 EF har indgivet til Domstolen for i en sag, der er indbragt for nævnte

Læs mere

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 3. juli 2003 * Best Buy Concepts Inc., Eden Prairie, Minnesota (USA), ved advokat S. Rojahn, mod

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 3. juli 2003 * Best Buy Concepts Inc., Eden Prairie, Minnesota (USA), ved advokat S. Rojahn, mod BEST BUY CONCEPTS MOD KHIM (BEST BUY) RETTENS DOM (Anden Afdeling) 3. juli 2003 * I sag T-122/01, Best Buy Concepts Inc., Eden Prairie, Minnesota (USA), ved advokat S. Rojahn, sagsøger, mod Kontoret for

Læs mere

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 31. januar 2001 *

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 31. januar 2001 * SUNRIDER MOD KHIM (VITALITE) RETTENS DOM (Anden Afdeling) 31. januar 2001 * I sag T-24/00, The Sunrider Corporation, Torrance, Californien (USA), ved advokat A. Kocklaiiner, og med valgt adresse i Luxembourg,

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL C INDSIGELSE AFSNIT 2

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL C INDSIGELSE AFSNIT 2 RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL C INDSIGELSE AFSNIT 2 IDENTITET OG RISIKO FOR FORVEKSLING KAPITEL 5 DOMINERENDE

Læs mere

RESUMÉ: AN VA CREAMIE <w> - Manglende særpræg

RESUMÉ: AN VA CREAMIE <w> - Manglende særpræg RESUMÉ: AN 2013 00006 VA 2010 03584 CREAMIE - Manglende særpræg Patent- og Varemærkestyrelsen afslog delvis at registrere varemærket VA 2010 03584 CREAMIE med den begrundelse, at det ansøgte mærke

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) REDAKTIONEL NOTE OG GENEREL INDLEDNING

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) REDAKTIONEL NOTE OG GENEREL INDLEDNING RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) REDAKTIONEL NOTE OG GENEREL INDLEDNING Indholdsfortegnelse 1 Emne... 3 2 Formålet med retningslinjerne...

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0328 Klager: IJH A/S Holmenevej 31 3140 Ålsgårde v/advokat Søren Danelund Reipurth Indklagede: Raul Foreman 614 Bryan Street 27215 Burlington USA Parternes påstande:

Læs mere

RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 19. januar 2005 *

RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 19. januar 2005 * PROTEOME MOD KHIM (BIOKNOWLEDGE) RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 19. januar 2005 * I sag T-387/03, Proteome Inc., Beverly, Massachusetts (De Forenede Stater), ved barrister M. Edenborough og solicitors C.

Læs mere

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 15. januar 2003 *

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 15. januar 2003 * DOM AF 15.1.2003 SAG T-99/01 RETTENS DOM (Anden Afdeling) 15. januar 2003 * I sag T-99/01, Mystery Drinks GmbH, under konkursbehandling, Eppertshausen (Tyskland), ved advokaterne T. Jestaedt, V. von Bomhard

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 12. juni 2007 * angående appel i henhold til artikel 56 i Domstolens statut, iværksat den 9.

DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 12. juni 2007 * angående appel i henhold til artikel 56 i Domstolens statut, iværksat den 9. KHIM MOD SHAKER DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 12. juni 2007 * I sag 0334/05 P, angående appel i henhold til artikel 56 i Domstolens statut, iværksat den 9. september 2005, Kontoret for Harmonisering

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 6. september 2010 (OR. en) 12963/10 DENLEG 79

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 6. september 2010 (OR. en) 12963/10 DENLEG 79 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 6. september 2010 (OR. en) 12963/10 DENLEG 79 FØLGESKRIVELSE fra: Europa-Kommissionen modtaget den: 26. august 2010 til: Generalsekretariatet for Rådet Vedr.:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 597 Klager: Meiniche I/S Jens Baggesens Vej 3-5 7500 Holstebro v/advokat Klaus Berning Indklagede: Bilbørs ApS Ved Stampedammen 27 2970 Hørsholm v/jakob Dalhoff Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

Den Europæiske Unions Tidende L 201/21

Den Europæiske Unions Tidende L 201/21 26.7.2013 Den Europæiske Unions Tidende L 201/21 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 716/2013 af 25. juli 2013 om gennemførelsesbestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF)

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 29. april 2004 *

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 29. april 2004 * PROCTER & GAMBLE MOD KHIM DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 29. april 2004 * I de forenede sager C-468/01 P C-472/01 P, Procter & Gamble Company, Cincinnati (USA), ved advocaten C. van Nispen og G. Kuipers,

Læs mere

Konvergens. Ofte stillede spørgsmål om fælles praksis CP 3. Særpræg Figurmærker, der omfatter beskrivende ord/ord uden distinktivitet

Konvergens. Ofte stillede spørgsmål om fælles praksis CP 3. Særpræg Figurmærker, der omfatter beskrivende ord/ord uden distinktivitet DA DA Konvergens Ofte stillede spørgsmål om fælles praksis CP 3. Særpræg Figurmærker, der omfatter beskrivende ord/ord uden distinktivitet A. DEN FÆLLES PRAKSIS 1. Hvilke kontorer vil gennemføre den fælles

Læs mere

RETTENS DOM (Første Afdeling) 20. juli 2004 *

RETTENS DOM (Første Afdeling) 20. juli 2004 * RETTENS DOM (Første Afdeling) 20. juli 2004 * I sag T-311/02, Vitaly Lissotschenko, Dortmund (Tyskland), Joachim Hentze, Werl (Tyskland), sagsøgere, mod Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (Varemærker

Læs mere

DOM AF SAG C-173/04 P. DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 12. januar 2006*

DOM AF SAG C-173/04 P. DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 12. januar 2006* DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 12. januar 2006* I sag C-173/04 P, angående appel i henhold til artikel 56 i Domstolens statut, iværksat den 6. april 2004, Deutsche SiSi-Werke GmbH & Co. Betriebs KG,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0016 Klager: ATC Footwear A/S Tvedvangen 278 2730 Herlev v/advokat Lone Prehn Indklagede: Jana Wells 1732 Haven Lane 49254 Michigan Center USA Parternes påstande:

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.05.2001 KOM(2001) 266 endelig Forslag til RÅDETS FORORDNING om supplering af bilaget til Kommisssionens forordning (EF) nr. 1107/96 om registrering

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 18. november 1999 *

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 18. november 1999 * UNITRON SCANDINAVIA OG 3-S DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 18. november 1999 * I sag C-275/98, angående en anmodning, som Klagenævnet for Udbud i medfør af EF-traktatens artikel 177 (nu artikel 234 EF)

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 7. juli 2005 *

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 7. juli 2005 * NESTLÉ DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 7. juli 2005 * I sag C-353/03, angående en anmodning om præjudiciel afgørelse i henhold til artikel 234 EF, indgivet af Court of Appeal (England & Wales) (Civil Division)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0069 Klager: NVIDIA Corporation 2701 San Tomas Expressway Santa Clara, CA, 95050 United States v/ Jeevan Jdali, Safenames Ltd. Indklagede: Nitus Vissevej 140 9210

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 6. oktober 2009 (*)

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 6. oktober 2009 (*) DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 6. oktober 2009 (*)»Varemærker forordning (EF) nr. 40/94 artikel 9, stk. 1, litra c) et i Fællesskabet velkendt varemærke renomméets geografiske udstrækning«i sag C-301/07,

Læs mere

Samling af Afgørelser

Samling af Afgørelser Samling af Afgørelser RETTENS DOM (Anden Afdeling) 30. maj 2013 *»EF-varemærker ugyldighedssag EF-ordmærket ultrafilter international absolut registreringshindring artikel 52, stk. 1, litra a), i forordning

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0178 Klager: Verdo A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV Indklagede: Ecoteck A/S Kirkegårdsvej 1C Hørby 9500 Hobro Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0094 Klager: Skandinavisk Motor Co. A/S Park Allé 355 2605 Brøndby Indklagede: OH Biler Viborg A/S Ølandsvej 7 8800 Viborg v/advokat Morten Vandborg Parternes påstande:

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.3.2018 C(2018) 1558 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 19.3.2018 om de proceduremæssige skridt for høringsprocessen med henblik på fastlæggelse

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0006 Klager: VIVOBAREFOOT Ltd. 28 Britton Street Farringdon EC1M 5UE London United Kingdom v/advokat Bjarke G. Jochumsen Indklagede: Malkhaz Kapanadze 16 Metechi

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0410 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0410 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0410 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 30.6.2008 KOM(2008) 410 endelig Forslag til RÅDETS FORORD I G om afslutning af den fornyede "ny

Læs mere

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 3. december 2003 * Nestlé Waters France, Issy-les-Moulineaux (Frankrig), ved avocat A. Cléry, mod

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 3. december 2003 * Nestlé Waters France, Issy-les-Moulineaux (Frankrig), ved avocat A. Cléry, mod RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 3. december 2003 * I sag T-305/02, Nestlé Waters France, Issy-les-Moulineaux (Frankrig), ved avocat A. Cléry, sagsøger, mod Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (Varemærker

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 15. januar 2009 (*)

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 15. januar 2009 (*) DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 15. januar 2009 (*)»Varemærker direktiv 89/104/EØF artikel 10 og 12 fortabelse begrebet»reel brug«af et varemærke anbringelse af et varemærke på reklamegenstande gratis

Læs mere

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 23. februar 2006 *

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 23. februar 2006 * RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 23. februar 2006 * I sag T-194/03, Il Ponte Finanziaria SpA, Scandicci (Italien), ved avocats P.L. Roncaglia, A. Torrigiani Malaspina og M. Boletto, sagsøger, mod Kontoret

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 29. april 2004 *

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 29. april 2004 * HENKEL MOD KHIM DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 29. april 2004 * I de forenede sager C-456/01 P og C-457/01 P, Henkel KGaA, Düsseldorf (Tyskland), ved Rechtsanwalt C. Osterrieth, og med valgt adresse

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Ottende Afdeling) 4. oktober 2007 * angående appel i henhold til artikel 56 i Domstolens statut, iværksat den 17.

DOMSTOLENS DOM (Ottende Afdeling) 4. oktober 2007 * angående appel i henhold til artikel 56 i Domstolens statut, iværksat den 17. DOMSTOLENS DOM (Ottende Afdeling) 4. oktober 2007 * I sag C-144/06 P, angående appel i henhold til artikel 56 i Domstolens statut, iværksat den 17. marts 2006, Henkel KGaA, Düsseldorf (Tyskland), ved Rechtsanwalt

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 12. februar 2004 *

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 12. februar 2004 * DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 12. februar 2004 * I sag C-363/99, angående en anmodning, som Gerechtshof te 's-gravenhage (Nederlandene) i medfør af artikel 234 EF har indgivet til Domstolen for i den

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL B UNDERSØGELSE AFSNIT 1

RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL B UNDERSØGELSE AFSNIT 1 RETNINGSLINJER FOR UNDERSØGELSE AF EF-VAREMÆRKER I KONTORET FOR HARMONISERING I DET INDRE MARKED (VAREMÆRKER OG DESIGN) DEL B UNDERSØGELSE AFSNIT 1 SAGSBEHANDLING Retningslinjer for undersøgelse i Harmoniseringskontoret,

Læs mere

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 9. juli 2003 *

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 9. juli 2003 * STIHL MOD KHIM (FARVEKOMBINATIONEN ORANGE OG GRÅ) RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 9. juli 2003 * I sag T-234/01, Andreas Stihl AG & Co. KG, Waiblingen (Tyskland), ved S. Völker og A. Klett, og med valgt

Læs mere

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 27. februar 2002 *

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 27. februar 2002 * RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 27. februar 2002 * I sag T-106/00, Streamserve Inc., Raleigh, North Carolina (USA), ved advokat M. Nedstrand, sagsøger, mod Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (Varemærker

Læs mere

DOM AF SAG C-136/02 P. DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 7. oktober 2004 *

DOM AF SAG C-136/02 P. DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 7. oktober 2004 * DOM AF 7.10.2004 - SAG C-136/02 P DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 7. oktober 2004 * I sag C-136/02 P, vedrørende appel i medfør af artikel 49 i EF-statutten for Domstolen, indgivet den 8. april 2002, Mag

Læs mere

AN 2007 00005 VR 2005 02476 DREAMS BY ISABELL KRISTENSEN <w> - Forvekslelighed

AN 2007 00005 VR 2005 02476 DREAMS BY ISABELL KRISTENSEN <w> - Forvekslelighed 1 RESUMÉ: AN 2007 00005 VR 2005 02476 DREAMS BY ISABELL KRISTENSEN - Forvekslelighed Indehaveren af varemærket DREAMS begærede ordmærket DREAMS BY ISABELL KRISTENSEN administrativt ophævet under

Læs mere

AN VA BRØNDBY STADION <w> - Manglende særpræg

AN VA BRØNDBY STADION <w> - Manglende særpræg RESUMÉ: AN 2017 00009 VA 2016 01523 BRØNDBY STADION - Manglende særpræg Patent- og Varemærkestyrelsen afslog at registrere varemærket BRØNDBY STADION for de ansøgte varer med den begrundelse, at

Læs mere

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 8. juni 2005*

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 8. juni 2005* DOM AF 8.6.2005 SAG T-315/03 RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 8. juni 2005* I sag T-315/03, Hans-Peter Wilfer, Markneukirchen (Tyskland), ved Rechtsanwalt A. Kockläuner, sagsøger, mod Kontoret for Harmonisering

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.5.2018 C(2018) 3120 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 28.5.2018 om regler for anvendelsen af artikel 26, stk. 3, i Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 23. oktober 2003 *

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 23. oktober 2003 * DOM AF 23.10.2003 SAG C-408/01 DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 23. oktober 2003 * I sag C-408/01, angående en anmodning, som Hoge Raad der Nederlanden (Nederlandene) i medfør af artikel 234 EF har indgivet

Læs mere

RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 3. maj 2006 * Eurohypo AG, Eschborn (Tyskland) ved avocats M. Kloth og C. Rohnke, og med valgt adresse i Luxembourg, mod

RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 3. maj 2006 * Eurohypo AG, Eschborn (Tyskland) ved avocats M. Kloth og C. Rohnke, og med valgt adresse i Luxembourg, mod EUROHYPO MOD KHIM (EUROHYPO) RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 3. maj 2006 * I sag T-439/04, Eurohypo AG, Eschborn (Tyskland) ved avocats M. Kloth og C. Rohnke, og med valgt adresse i Luxembourg, sagsøger,

Læs mere

Aktindsigt i miljøoplysninger i internt dokument. 26. januar 2016

Aktindsigt i miljøoplysninger i internt dokument. 26. januar 2016 2016-6 Aktindsigt i miljøoplysninger i internt dokument En borger klagede til ombudsmanden over, at Natur- og Miljøklagenævnet havde givet afslag på aktindsigt i et internt dokument. Afgørelsen var truffet

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Fjerde Afdeling) 24. juni 2010 (*)

DOMSTOLENS DOM (Fjerde Afdeling) 24. juni 2010 (*) DOMSTOLENS DOM (Fjerde Afdeling) 24. juni 2010 (*)»Appel EF-varemærker forordning (EF) nr. 40/94 artikel 8, stk. 1, litra b) ordmærket Barbara Becker indsigelse rejst af indehaveren af EF-ordmærkerne BECKER

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2009R1024 DA 19.11.2009 000.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1024/2009 af 29. oktober 2009 om henholdsvis

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1096 Klager: Danske Bank A/S v/advokat Peter Gustav Olson Indklagede: van phong dai dien ubgm No 20A Lane 1/54 Au Co Stret 0000 Hanoi Viet Nam Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 1. marts 2005* Sergio Rossi SpA, San Mauro Pascoli, Forlì-Cesena (Italien), ved avocat A. Ruo, mod

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 1. marts 2005* Sergio Rossi SpA, San Mauro Pascoli, Forlì-Cesena (Italien), ved avocat A. Ruo, mod DOM AF 1.3.2005 SAG T-169/03 RETTENS DOM (Anden Afdeling) 1. marts 2005* I sag T-169/03, Sergio Rossi SpA, San Mauro Pascoli, Forlì-Cesena (Italien), ved avocat A. Ruo, sagsøger, mod Kontoret for Harmonisering

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.6.2014 COM(2014) 382 final 2014/0202 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 604/2013 for så vidt angår fastlæggelse

Læs mere

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 18. oktober 2011(*)

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 18. oktober 2011(*) RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 18. oktober 2011(*)»EF-design ugyldighedssag ugyldighedsafdelingens afslag på ugyldighedsbegæringen meddelelse af ugyldighedsafdelingens afslag pr. telefax klage for appelkammeret

Læs mere

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 3. juli 2003 *

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 3. juli 2003 * ALEJANDRO MOD KHIM ANHEUSER-BUSCH (BUDMEN) RETTENS DOM (Anden Afdeling) 3. juli 2003 * I sag T-l 29/01, José Alejandro SL, Alicante (Spanien), ved advokat I. Temiño Ceniceros, sagsøger, mod Kontoret for

Læs mere

RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 15. juni 2005 *

RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 15. juni 2005 * SHAKER MOD KHIM LIMIÑANA Y BOTELLA (LIMONCELLO DELLA COSTIERA AMALFITANA SHAKER) RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 15. juni 2005 * I sag T-7/04, Shaker di L. Laudato & C. Sas, Vietri sul Mare (Italien), ved

Læs mere

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 22. juni 2010 (*) Shenzhen Taiden Industrial Co. Ltd, Shenzhen, Guangdong (Kina), ved avocats M. Hartmann og M.

RETTENS DOM (Anden Afdeling) 22. juni 2010 (*) Shenzhen Taiden Industrial Co. Ltd, Shenzhen, Guangdong (Kina), ved avocats M. Hartmann og M. RETTENS DOM (Anden Afdeling) 22. juni 2010 (*)»EF-design ugyldighedssag registreret EF-design, som forestiller kommunikationsudstyr ældre internationalt design ugyldighedsgrund manglende individuel karakter

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0122 Klager: Intersport Group Denmark A/S Hvilehøjvej 20 5220 Odense SØ v/ advokat Jens Frølich Indklagede: So Morris 3671 Gregory Lane 40299 Louisville USA Parternes

Læs mere

beslutning: De erklæringer, der ligger til grund for A s klage, er erklæringer med sikkerhed, som er omfattet af revisorlovens 1, stk. 2.

beslutning: De erklæringer, der ligger til grund for A s klage, er erklæringer med sikkerhed, som er omfattet af revisorlovens 1, stk. 2. Den 29. september 2017 blev der i sag nr. 099/2016 A mod registeret revisor B truffet sålydende beslutning: Ved skrivelse af 13. april 2016 har cand. jur. C på vegne A i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EF)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) 1.7.2005 Den Europæiske Unions Tidende L 170/7 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1002/2005 af 30. juni 2005 om ændring af forordning (EF) nr. 1239/95 for så vidt angår meddelelse af tvangslicenser og bestemmelserne

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 813 Klager: Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup v/ advokat Louise Unmack Rygaard Indklagede: Tryg Auto Hovedvejen 92 2600 Glostrup v/ advokat Peter Schäfer Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0359 Klager: CDK Global, LLC 1950 Hassell Road Hoffman Estates 60195 Illinois USA v/henriette Vængesgaard Rasch Indklagede: ax1ao@hotmail.com china 123456 china

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 18. januar 2011 (19.01) (OR. en) 5421/11 DENLEG 4

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 18. januar 2011 (19.01) (OR. en) 5421/11 DENLEG 4 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 18. januar 2011 (19.01) (OR. en) 5421/11 DENLEG 4 FØLGESKRIVELSE fra: Europa-Kommissionen modtaget den: 17. januar 2011 til: Generalsekretariatet for Rådet

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 12. februar 2004 *

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 12. februar 2004 * HENKEL DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 12. februar 2004 * I sag C-218/01, angående en anmodning, som Bundespatentgericht (Tyskland) i medfør af artikel 234 EF har indgivet til Domstolen for i den sag

Læs mere

Ref. Ares(2014) /07/2014

Ref. Ares(2014) /07/2014 Ref. Ares(2014)2350522-15/07/2014 EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR ERHVERV OG INDUSTRI Vejledning 1 Bruxelles, den 1. februar 2010 - Anvendelse af forordningen om gensidig anerkendelse på procedurer

Læs mere

InfoCuria Domstolens praksis

InfoCuria Domstolens praksis InfoCuria Domstolens praksis dansk (da) Naviger Startside > Søgning > søgeresultater > Dokumenter Udskriv Dokumentets sprog : dansk DOMSTOLENS DOM (Tredje Afdeling) 18. juli 2013 (*)»Varemærker forordning

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. maj 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. maj 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. maj 2017 (OR. en) 9533/17 AGRI 281 AGRIORG 51 DELACT 86 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 19. maj 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør,

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 9.8.2017 C(2017) 5518 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 9.8.2017 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 615/2014 om gennemførelsesbestemmelser

Læs mere

RESUMÉ: AN 2013 00022 VA 2012 02978 <fig> - Manglende særpræg

RESUMÉ: AN 2013 00022 VA 2012 02978 <fig> - Manglende særpræg RESUMÉ: AN 2013 00022 VA 2012 02978 - Manglende særpræg Patent- og Varemærkestyrelsen afslog at registrere varemærket VA 2012 02978 med den begrundelse, at det ansøgte mærke ikke har det for

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr: 2013-010561 Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig, cand.jur. gns@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 252/26 Den Europæiske Unions Tidende 19.9.2012 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 844/2012 af 18. september 2012 om fastsættelse af de fornødne bestemmelser til gennemførelse af fornyelsesproceduren

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter L 148/16 10.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/981 af 7. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for standardformularer, -modeller og -procedurer for høring af andre

Læs mere

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 14. juni 2011 (*)

RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 14. juni 2011 (*) RETTENS DOM (Fjerde Afdeling) 14. juni 2011 (*)»EF-design ugyldighedssag registreret EF-design, der gengiver et ur, som er fastgjort til en nøglesnor ældre design offentliggørelse af det ældre design individuel

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 9. marts 2006 *

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 9. marts 2006 * DOM AF 9.3.2006 - SAG C-421/04 DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 9. marts 2006 * I sag C-421/04, angående en anmodning om præjudiciel afgørelse i henhold til artikel 234 EF, indgivet af Audiencia Provincial

Læs mere

PRIORITET. Er et varemærke i sort og hvid og/eller gråtoner, hvorpå der påberåbes prioritet, identisk med det samme mærke i farver?

PRIORITET. Er et varemærke i sort og hvid og/eller gråtoner, hvorpå der påberåbes prioritet, identisk med det samme mærke i farver? Fælles meddelelse om den fælles praksis for omfanget af beskyttelsen af varemærker i sort og hvid 15. april 2014 14 1. BAGGRUND Varemærkemyndighederne i Den Europæiske Union er i henhold til deres tilsagn

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0017 og 2017-0018 Klager: Mercedes-Benz Danmark A/S Digevej 114 2300 København S. v/advokatfuldmægtig Mona Stenstrup Rosenlund Indklagede: CM CARPARTS ApS Margrethehåbsvej

Læs mere

RETTENS DOM (Anden Udvidede Afdeling) 20. marts 2002 * DaimlerChrysler AG, Stuttgart (Tyskland), ved advokat S. Völker, mod

RETTENS DOM (Anden Udvidede Afdeling) 20. marts 2002 * DaimlerChrysler AG, Stuttgart (Tyskland), ved advokat S. Völker, mod DOM AF 20.3.2002 SAG T-356/00 RETTENS DOM (Anden Udvidede Afdeling) 20. marts 2002 * I sag T-356/00, DaimlerChrysler AG, Stuttgart (Tyskland), ved advokat S. Völker, sagsøger, mod Kontoret for Harmonisering

Læs mere

Sagsbehandlingsregler for ENLI

Sagsbehandlingsregler for ENLI Sagsbehandlingsregler for ENLI Generelle regler 1 Habilitet Forvaltningslovens regler om habilitet finder anvendelse i sager, der behandles i såvel Granskningsmandspanelet som i Ankenævnet. 2 Definition

Læs mere

Afgørelse i indsigelse

Afgørelse i indsigelse Den 2. november 2012 traf Patent- og Varemærkestyrelsen følgende Afgørelse i indsigelse i sagen VR 2011 02900, mellem: Indsiger: Markant Handels und Service GmbH v/ fuldmægtig: Sandel, Løje & Partnere

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.4.2019 C(2019) 2962 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 25.4.2019 om sikring af, at det elektroniske kvoteregister for markedsføring af hydrofluorcarboner

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0041 Klager: Applus Danmark A/S Korsdalsvej 111 2610 Rødovre v/advokat H. Bo Andersen Indklagede: Ulrich Dalsgaard Hejle Gustav Adolphs Vej 5 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

Meddelelse om indledning af en antidumpingprocedure vedrørende importen af compactdiske til indspilning (CD-R'er) med oprindelse i Indien

Meddelelse om indledning af en antidumpingprocedure vedrørende importen af compactdiske til indspilning (CD-R'er) med oprindelse i Indien TRADE/2002/294/DA Meddelelse om indledning af en antidumpingprocedure vedrørende importen af compactdiske til indspilning (CD-R'er) med oprindelse i Indien Kommissionen har modtaget en klage i henhold

Læs mere

RETTENS DOM (Første Afdeling) 6. juli 2004 *

RETTENS DOM (Første Afdeling) 6. juli 2004 * GRUPO EL PRADO CERVERA MOD KHIM - ARVINGER EFTER DEBUSCHEWITZ (CHUFAFIT) RETTENS DOM (Første Afdeling) 6. juli 2004 * I sag T-117/02, Grupo El Prado Cervera, SL, Valencia (Spanien), ved avocat P. Koch

Læs mere

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst:

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 www.erhvervsankenaevnet.dk * Ekspeditionstid 9-16 Kendelse af 13. januar 2012 (J.nr. 2011-0025108).

Læs mere

Artikel 29-gruppen vedrørende databeskyttelse

Artikel 29-gruppen vedrørende databeskyttelse Artikel 29-gruppen vedrørende databeskyttelse 00065/2010/DA WP 174 Udtalelse nr. 4/2010 om FEDMA's europæiske adfærdskodeks for brug af personoplysninger i forbindelse med direkte markedsføring vedtaget

Læs mere

AN 2013 00002 VA 2011 02831 CAFFE VERONA <w> - Manglende særpræg

AN 2013 00002 VA 2011 02831 CAFFE VERONA <w> - Manglende særpræg RESUMÉ: AN 2013 00002 VA 2011 02831 CAFFE VERONA - Manglende særpræg Patent- og Varemærkestyrelsen afslog at registrere varemærket VA 2011 02831 CAFFE VERONA med den begrundelse, at det ansøgte

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 119/4 Den Europæiske Unions Tidende 7.5.2011 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 440/2011 af 6. maj 2011 om henholdsvis godkendelse og afvisning af visse sundhedsanprisninger af fødevarer, der henviser

Læs mere