Mors Stout 5,7 % Den mørke overgærede stout har fået tilført masser af chokolademalt. I 2003 blev den kåret som årets øl nyhed.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mors Stout 5,7 % Den mørke overgærede stout har fået tilført masser af chokolademalt. I 2003 blev den kåret som årets øl nyhed."

Transkript

1 Øl fra den store verden Foruden vores eget øl har vi specialiseret os i øl fra den store verden. Vi kan således tilbyde mere end 60 forskellige øl med et bredt spekter af noter lige fra den helt friske og citrusagtige til den mørke og bitre. På den måde kan vi love, at alle vores gæster får en chance for at smage deres favorit øl. Vi synes selv, at det er rigtig svært at vælge. Derfor har vi givet øllene en kort beskrivelse, der fortæller lidt om øllets ingredienser og noter. På den måde kan vi bedre anbefale den rigtige øl til dig, og du får lettere ved at vælge ud fra din smag. Belgien Belgien er i de flestes øjne Europas øl navle. En lang og ubrudt tradition nidkært vogtet af munke og bønder samt en stram regulering fra myndighederne har fremelsket en helt unik og mangfoldig ølkultur. Øllet er aromatisk, maltet, kraftigt, sødt, krydret og meditativt. Rochefort 8 9,2 % Harmonien imellem det søde og det bitre er perfekt. Farven er uklar og skummet brunligt, da Rochefort eftergærer på flaske. Den bør drikkes ved ca. 12 grader for at få alle smagsnuancer med. 50,- Rochefort % En af de mest fyldige og komplekse øl i verden. Øllet har en stærk smag af brændt malt, karamelliseret frugt, og eftersmagen er let krydret. Westmalle Dubbel 7 % Mørk trappist øl brygget på både karamel og hårdt ristet malt. Den er fyldig og har en meget frugtagtig smag med et flot skum der bliver, hvor det skal til sidste dråbe 50,- Westvleteren 8 8 % Mørkebrun kloster ale med et vedvarende brunligt skum. Den har en sammensat duft af både malt og mørk frugt. En imponerende kompleks ale, der er knap så kraftig som sin storebror. 69,- Westvleteren 12 10,2 % Dyb mørkebrun farve med et cremet skum. Meget imponerende tør duft med et strejf af både ristet malt, mørk frugt og lakrids. Duften fortsætter i smagen og suppleres af bl.a. chokolade og en tydelig smag af alkohol. En elegant ale, der fuldt fortjent indtager en suveræn førsteplads på Ratebeers Top 100 over de bedste øl i verden. 89,-

2 Floreffe Blond 6,3 % Let tilgængelig og forfriskende blond. Den har alle dyderne og en enkelt af lasterne, som det forventes af denne stilart. Er du ny i belgisk øl, eller søger du en lys og let drikkelig øl med smag fra start til slut, er dette et godt valg. 48,- Floreffe Dubbel 6,3 % En lille perle af en dubbel, hvor det er lykkes at forene en uhørt dybde i maltprofilen med en restsødme i en let drikkelig og knapt så mættende enhed. 48,- Hoegaarden Rosée 4,5 % En sødmefuld hvedeøl tilsat hindbær - en nyskabelse fra det velkendte belgiske bryggeri Hoegaarden. 35,- Echt Kriekenbier 6,8 % Kendere hævder, at denne kirsebærøl smager som Liefsmans Kriek gjorde oprindeligt, hvilket er en glædelig nyhed, nu da Liefsmans er gået konkurs. Echt Kriekenbier har dog absolut sit eget værd. 35,- De Ranke XX bitter 6,2 % De Ranke går deres egne veje og har her lavet en øl, der er lidt udover, hvad man normalt forventer fra Belgien. En ufiltreret korngylden bitter med perfekt afstemt sødme og bitterhed, der får hver tår til at smage som den første. En hel unik øl, man ikke må snyde sig selv for. Celis White 5 % En let frisk hvedeøl brygget af pilsnermalt og lys hvedemalt, tilsat koriander og curacao. Den bliver brygget i USA af Pierre Celis, der er manden bag den kendte Hoegaarden, som han solgte til Interbrew i Pengene blev brugt til at starte et nyt bryggeri op i Austin, Texas. Danmark Christianshavns Pale Ale 5,5 % Står varmt ravgylden i glasset med en tæt, cremet og ganske blivende skumkrone, der efterlader en diskret blonde på indersiden af glasset, efterhånden som den langsomt lægger sig. Øllet har en middel fylde med en svagt sødlig maltkarakter, hvor du fornemmer et strejf af karamel. Alen afrundes med en let og tør bitterhed, der pirrer smagsløgene og samtidig skaber balance og harmoni. Imperial Brown Ale 7,2 % Klassisk Brown Ale med noter af nødder. Den har en varm og dyb orangebrun kulør og smagen leder tanken hen på let bitter chokolade. Den er fra Amager og har derfor lidt mere af det hele, hvorfor vi synes den fortjener et værdigt navn som Amager Imperial Brown Ale.

3 Sundby Stout 6,2 % I glasset fremstår Sundby Stout kulsort, mens skumkronen er tæt, lysebrun og næsten cappuccinoagtig cremet. Tungen fornemmer både maltsødme og antydninger af bitter mørk chokolade og engelsk lakrids. Sødmen får dog et kvalificeret modspil i den hårdt ristede malt og den flækkede, umaltede og ristede byg. De er begge med til at give øllet dets brændte præg Steensbogaard Kobber Karamel 5 % En aromatisk og karakterfuld øl med et dejligt flot skum. Karamelmaltene og farinen giver tilsammen den gyldne farve og den komplekse smag. Humlen er den milde og let krydrede Tettanger fra det sydlige Tyskland samt den populære Perle, som giver øllet en dejlig duft af frugtig humle. Steensbogaard Sushi Biiru 5 % En ganske speciel øl brygget med ris efter original japansk opskrift. Det er en lys og tør øl, som langsomt efterlader et meget fyldigt og komplekst smagsindtryk. Øllen er ikke markant i sin malt- eller humleprofil, men den egner sig perfekt til det japanske køkken. Bornholmer Bryg Classic 4,6 % En harmonisk pilsner med en afrundet, lys og gylden farve. Smagsindtrykket er en blanding af let bitterhed, let sødme og blødhed. 68,- Brewpub Atlantic IPA 5,5 % Denne IPA er en mørk kobberfarvet ale, hvor balancen mellem restsødme, bitterhed og frugt kombineret med den markante aroma af citrus og blomster giver en stor smagsoplevelse. Limfjordsporter 7,9 % En porter i absolut topklasse brygget med røgmalt. Den har en duft, der kravler fra næsen direkte ned til smagsløgene. Tov, tjære og røgmalt gør denne øl til en kraftig, fyldig og en spændende smagsoplevelse. 35,- Ale 16 5,7 % Brugen af overgær giver øllet en meget fyldig og frugtig eftersmag. Det gør den velegnet som en perfekt ledsager til det danske frokostbord. Den brygges på det lille fynske bryggeri i Refsvindinge, og er desuden ved flere lejligheder kåret som den bedste danske øl. 30,- Mors Stout 5,7 % Den mørke overgærede stout har fået tilført masser af chokolademalt. I 2003 blev den kåret som årets øl nyhed. 30,-

4 England Englænderne har en lang øl tradition, hvilket vi har forsøgt at vise med vores udvalg af øl. Vi har især været på udkig efter øl, der udforsker, genskaber og nyfortolker denne tradition. Endvidere har vi prøvet at finde nogle af de bedre Session beers, der er øl med en lav alkoholprocent, men fulde af smag, og som virkelig afspejler, hvor dygtige bryggere englænderne er. Cheers! Greengrass 4,5 % (Daleside Brewery) Opkaldt efter den gamle slyngel fra tv-serien Små og store synder ( Heartbeat ). En gylden ale med smag af let humle. Crackshot Ale 5,5 % (Daleside Brewery) Historisk Ale fra slottet Ripley Castle i Yorkshire i 1600 tallet. Monkey Wrench 5,3 % (Daleside Brewery) Forholdsvis tung og maltet ale med en kraftig smag af frugt og en snert af humle. Ivanhoe 5,2 % (Ridgeway Brewing ) En Lysebrun ale med stor maltfylde og relativ lav bitterhed. Scarlett Fervour 5,5 % (Alcazar Brewery) Strong Bitter med stor krop og tydelig humlebitterhed. Foreign Export Stout 8 % (Ridgeway Brewing) En af de mest autentiske Stouts på det britiske marked. Storslået bryg, hvor brygmesteren for alvor folder sig ud. 65,- 65,- Gaoler s Ale 7,5 % (Alcazar Brewery ) Ravfarvet old ale med masser af malt i ganen. Little John s Myth 6 % (Alcazar Brewery) Robust porter, stopfyldt med engelsk malt og humle samt undertoner af chokolade og vanille. 65,- 65,- Bluebird Bitter 4,2 % (Coniston Brewing) Et glimrende eksempel på, hvad engelske bryggere kan opnå af smag med få virkemidler. Karamelmaltens sødme er perfekt afstemt med den karakteristiske Challenger humle. Trade Winds 4,3 % (Cairngorm) En let og aromatisk ale. Lidt atypisk for traditionelle engelske ales, er der brugt hvede i denne øl for at gøre kroppen lettere. Hvede kombineret med hyldeblomst giver en aromatisk tørstslukker.

5 Golden Champion 5,0 % Let og skarp ale med en frisk bitterhed fra både humle og hyldeblomst. Thomas Hardy Ale 11,7 % En af verdens mest eftertragtede og historiske øl. Den er brygget på en kompliceret blanding af flere malt- og humletyper, der udvikler sig over 10 til 25 år i flasken. 69,- 55,- Golden Glory 4,7 % En meget usædvanlig ale, der dufter af sød melon, men som har en betydelig bitterhed i eftersmagen. Hemmeligheden er ferskenblomst, der giver øllet sin unikke smag 55,- Double Chocolate 5,2 % En helt mørk, næsten silkeagtig stout med den rigtige bitternes fra porteren. Den har en fyldig chokoladearoma med en eftersmag af bitter chokolade. 55,- Holland Grolsch 4,5 % I alle øl er der fire ingredienser: malt, humle, vand og gær. Grolsch har en femte nemlig tid. Det er en fyldig øl med en dejlig eftersmag af humle, der brygges på gammeldags manér. Gæringsprocessen varer i 12 dage, hvorefter øllet modnes i længere tid i store lagringstanke. Irland Caffrey s Irish Ale 4,7 % Dejlig, blød og cremet irsk ale fra Belfast. Konsistensen er silkeblød og flødeagtig. Smagen er let med en lille bitter eftersmag. Tjekkiet Krusovice Dark 3,8 % Øllet brygges på pilsner- og karamelmalt. Farven er mørk brun med en lysebrun og fast skumkrone. Duft og smag er let sødlig og karamelagtig. Krusovice Dark har en perfekt balance mellem det tørre og det søde, og den er en superb repræsentant for den mørke bøhmiske lagerøl. Trods den lave alkoholprocent har øllet en stor fylde.

6 Krusovice imperial pilsner 5 % Krusovice Imperial er en lys bøhmisk lagerøl. Imperial brygges på pilsnermalt fremstillet af byg fra Mæhren og blødt vand fra bryggeriets egen kilde. Farven er gylden med en maltet, let humlet aroma. Skumkronen er lys og cremet og fylden god og maltet. Smagen er ren og skarp og med en udsøgt tør humlesmag. Finishen er lang og tør og efterlader en lang behagelig let sødlig eftersmag Tyskland Früh Kölsch 4,8 % Dufter afdæmpet af humle og malt. Smagen er mild med fjerlette frugt aromaer, der ikke er særligt tydelige. Til gengæld er smagen af korn og strå mere fremherskende. En let sommerøl, som ikke gør nogen fortræd. Mönchshof landbier 5,4 % Den skummer godt op i glasset men falder dog forholdsvist hurtigt igen. Det er en typisk tysk bitterhumle med en sød smag, der ikke er gængs for lyse øl. Duften og smagen er dog lidt overgæret. Den søde smag vinder over bitterheden i eftersmagen, uden at sødmen trænger bitterheden helt væk. En meget anderledes øl, du skal prøve. Andechs Dobbelbock dunkel 7 % Den er mørkebrun og har et flot skum. Duften er præget af malt og alkohol, og du har en prikkende følelse i munden, når du drikker den. Smagen er meget sød med masser af hårdt ristet malt, der giver noter af karamel, lidt lakrids og en varmende alkohol. Finalen er let bitter, og det hårdt ristede præg følger med hele vejen igennem på en dejlig måde. En meget fint balanceret bock. Köstritzer Schwarzbier 4,8 % Smagen bærer præg af figner, chokolade og lakrids med en fin afsluttende bitterhed. Den er let i kroppen, og man fornemmer tydeligt, at der er tale om en lager-variant. Smag den mere end én gang, og den sidder klokkerent i skabet. Den har nemlig en fin balance af både friskhed og kompleks smag. Aecht Schlenkerla 5,1 % Så kraftfuld og samtidig så elegant. Øllen er meget mørkebrun med et flot skum. Duften bærer præg af kraftig røg og skinke på en baggrund af en solid malt og en let frisk humle. Øllen har en god fyldighed og er dejlig blød. Smagen består af røg, røg, og atter røg, dog også med aner af en velhængt røget skinke. Den har en fin karamelsødme, en fin maltbaggrund og en balancerende bitterhed fra humlen.

7 Spaten München 5,2 % En pilsner med duft af korn og lyst malt. Smagen er fyldig, blød og smøragtig. Øllet er markeret af en solid maltsødme med en beskeden tør bitterhed i afslutningen. Maisel s weisse 5,4 % Bayrisk hvede. Den dufter af kraftig sødme og af citrusfrugter. En mangfoldig øl med noter af blandt andet banan, karamel, nødder og citrus, der dog er fint afbalanceret med en moderat maltet hvedesmag. Syrlighed og sødme er i perfekt balance, og denne fornøjelse afsluttes med en flot, sød, tør og lettere bitter eftersmag. Maisel s Weisse Dunkel 5,4 % Flaskegæret bayrisk hvedeøl med en mild maltet duft blandet med en anelse banan, kaffe og karamel. Smagen er sød og karamelliseret, men citrusfrugterne og bananen er dog stadig at spore i denne øl. Eftersmagen er syrlig og tør og bærer ligeledes præg af ristet hvede. Den klassiske Dunkel Weissbier Maisel s Weisse Alkoholfri 35,- Sri Lanka Lion Stout 8 % En usædvanlig stout fra en ganske særlig del af verden. En af verdens allerbedste stoutøl. Den har spændende undertoner af kaffe og chokolade med en interessant frugtighed i sig. USA Amerikanerne startede øl revolutionen for snart 35 år siden. Deres øl er grænsesøgende, forpligtende og udfordrende for smagsløgene. Utraditionelle fortolkninger af klassiske øltyper er normen, ofte akkompagneret af rigelige mængder humle. Det amerikanske klima fremelsker langt mere aromatiske og kraftfulde humletyper end det europæiske, hvilket træder tydeligt frem i øllet. Amerikanerne er desuden fandenivoldske og kompromisløse i deres udforskning af øllets smag. Denver Pale Ale 5,4% (Great Divide Brewing Co.) En amerikansk fortolkning af en Engelsk Pale Ale, hvilket er ensbetydende med fokus på humle, dog med en passende maltbase til at balancere humlen. Den har en krydret næse med noter af honning og blomstereng. En øl med flere lag, der udfolder sig til sidste dråbe. Derfor anbefaler vi, at nye patrioter kan starte her. 59,-

8 Saint Bridgets Porter 5,9 % (Great Divide Brewing Co.) Elegant porter med tydelige noter af kaffe og chokolade fra de hårdt ristede malte. Øllen er afstemt med en blomsterlignende og underspillet humle. Et must try for porter aficionados. 59,- Hibernation Ale 8,1 % (Great Divide Brewing Co.) En kompleks og kraftfuld Winter Warmer, der kræver over 3 måneders lagring for at opnå den rette balance imellem malt, humle og alkohol. Når den sidste tår er drukket, kan man roligt gå i hi i den nærmeste snedrive. 59,- West Coast IPA 7,0 % (Green Flash Brewing Co.) Her er muligheden for at blive introduceret til en perlerække af amerikansk humletyper. Simcoe, Columbus, Centennial og Cascade er blevet anvendt i generøse mængder i denne firskårne og kobberfarvede amerikaner. Den har potentialet og personligheden til at blive en all time klassiker. Double Dog Double Pale Ale 10,5 % (Flying Dog Brewery) Brygget ud fra filosofien at double up på alt er dobbelt så godt. Den er forbløffende velafbalanceret, når man tager de 10,5 % alkohol og de 85 I.B.U. i betragtning. Et godt bud til sidste omgang. (I.B.U. er en skala for måling af bitterheden i øllet). Gonzo Imperial Porter 7,8 % (Flying Dog Brewery) En mørk, maltet og fyldig porter. Den er tørhumlet og indeholder rigelige mængder af Cascade, der giver øllet noter af citrus og hyldeblomst. Old Jubilation Ale 8,0 % (Avery Brewing Company) En mahognifarvet strong ale med noter af hasselnød, mokka og toffee. En styrkende og vederkvægende meditations øl. 59,- Sierra Nevada Pale Ale 5,6 % En dejlig variant af Pale Ale typen. Øllet har en mørk ravgylden farve og en kompleks smagspalette, der inkluderer cascade humle, forskellige malttyper og en frugtig eftersmag Brooklyn Black Chocolate Stout 8,5 % Øllet er lækkert blødt og tyktflydende, hvilket kan ses på tyngden i glasset. Smagen er et ganske overvældende potpourri af lakrids og bitter chokolade. Dertil spores en smule varmende alkohol og en tør bitterhed

9 Brooklyn Brown Ale 5,5 % En forfriskende fyldig ale med en svag sødme, en smule lakrids og en tør mundfølelse. Bitterheden i eftersmagen er ganske tør, men løftes af humlens udprægede frugtighed. Brooklyn Monster Ale 11 % Brooklyn Monster Ale er udpræget viniøs i smagen med en portvins krop og fylde. Den megen frugtighed minder om fuldmodne blommer. Øllet er fyldigt, og der fornemmes en smule bitterhed i tillæg til den varmende eftersmag. Coors Light 4,2 % Super frisk og sprød tørstslukker. Den er let og forfriskende at drikke Brooklyn India Pale Ale 6,8 % Brooklyn East India Pale dufter udpræget af hyld, citrus og en frugtighed, som er typisk for de amerikanske humlesorter. Den har en stor fylde med en smule sødme i smagen, der hurtigt undertvinges af en lang tør og let snerpende bitterhed i eftersmagen. 30,- CIDER Kopparberg Cider 4,5 % Kopparberg er det mest eksporterede svenske cidermærke og den bedst sælgende cider i bl.a. England og Irland. På verdensplan er Kopparberg Cider det største mærke. Cideren er fermenteret (ingen alkohol tilsat), frisk og opfriskende. Den er af høj kvalitet og bestemt værd at prøve. Cideren fås med æble, skovbær og pære

Kvinder, øl og mad I 2015 er det 100 året for Grundlovens ændring, hvor Kvinderne fik stemmeret. Flere undersøgelser viser at hovedansvaret for indkøb af dagligvarer ligger hos kvinderne, derfor ligger

Læs mere

Velkommen til. Københavnske Øldage 20. - 22. maj 2005 Valby Hallen

Velkommen til. Københavnske Øldage 20. - 22. maj 2005 Valby Hallen Velkommen til Københavnske Øldage 20. - 22. maj 2005 Valby Hallen Entre kr 75,- [Indhold] Københavnske øldage 6 9 12 14 114 117 120 124 Velkommen til Ølfestival P R A K T I S K E O PLYSNINGER F O R O R

Læs mere

Vi tager forbehold for udsolgte varer. One Pint - Sjællandsvej 19-21 - 9500 Hobro - 98 52 53 55 mail@onepint.dk - www.onepint.dk

Vi tager forbehold for udsolgte varer. One Pint - Sjællandsvej 19-21 - 9500 Hobro - 98 52 53 55 mail@onepint.dk - www.onepint.dk Vi tager forbehold for udsolgte varer One Pint - Sjællandsvej 19-21 - 9500 Hobro - 98 52 53 55 mail@onepint.dk - www.onepint.dk RnR Brew + Queen Bryggeriet RnR Brew Ltd., der blev etableret i 1551, er

Læs mere

ale.dk Velkommen til ØLFESTIVAL 14 318 OVERSIGTSKORT PRAKTISKE OPLYSNINGER FORORD UDSTILLERREGISTER UDSTILLERE STANDORDEN NY NORDISK ØL PROGRAM

ale.dk Velkommen til ØLFESTIVAL 14 318 OVERSIGTSKORT PRAKTISKE OPLYSNINGER FORORD UDSTILLERREGISTER UDSTILLERE STANDORDEN NY NORDISK ØL PROGRAM ale.dk i N 8 12 14 D H O L D PRAKTISKE OPLYSNINGER FORORD UDSTILLERREGISTER 18 UDSTILLERE ORDEN 299 NY NORDISK ØL 300 302 304 PROGRAM DM I HÅANDBRYG ØLI N D E X 318 OVERSIGTSKORT Velkommen til ØLFESTIVAL

Læs mere

Ølfestival 28. - 29. APRIL. Remisen v/ Trianglen Blegdamsvej 132 2100 København Ø DANSKE ØLENTUSIASTER

Ølfestival 28. - 29. APRIL. Remisen v/ Trianglen Blegdamsvej 132 2100 København Ø DANSKE ØLENTUSIASTER Ølfestival 2001 28. - 29. APRIL Remisen v/ Trianglen Blegdamsvej 132 2100 København Ø DANSKE ØLENTUSIASTER DANSKE ØLENTUSIASTER her finder du alt om Danske Ølentusiaster www.ale.dk KOLOFON Redaktion: Christian

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING RÅVARER ØLBRYGNING ØLTYPER SERVERING ØLSMAGNING ØL TIL MAD ØL I MAD GOD ØLKULTUR OPGAVER

LÆRERVEJLEDNING RÅVARER ØLBRYGNING ØLTYPER SERVERING ØLSMAGNING ØL TIL MAD ØL I MAD GOD ØLKULTUR OPGAVER LÆRERVEJLEDNING RÅVARER ØLBRYGNING ØLTYPER SERVERING ØLSMAGNING ØL TIL MAD ØL I MAD GOD ØLKULTUR OPGAVER LÆRERVEJLEDNING Introduktion til Kend din øl Lærer- og øvelsesvejledning til praktisk øvelse i ølbrygning

Læs mere

Succesopskrifter, der simrer med... Lækkert kød, velbrygget øl og god tid

Succesopskrifter, der simrer med... Lækkert kød, velbrygget øl og god tid Succesopskrifter, der simrer med... Lækkert kød, velbrygget øl og god tid Indholdsfortegnelse Forord.... 8-9 Okseskank, porrerfrites og Brown Ale.... 10-11 Hel lammebov med fennikel, porrer og Brown Ale....

Læs mere

FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING

FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING ØLSMAGNING SIDE 1 AF 8 ØLSMAGNING Ved en ølsmagning er det vigtigt at bruge sanserne. Først lugtesansen, derefter synssansen og til sidst smagssansen og følesansen. FORBEREDELSER TIL ØLSMAGNING Det er

Læs mere

SNACKS BRUNCHTALLERKEN. Kr. 159,- TIL SULTEN IND I MELLEM. Hjemmelavede soyamandler... 40,- Peanuts... 35,- Salte popcorn... 35,-

SNACKS BRUNCHTALLERKEN. Kr. 159,- TIL SULTEN IND I MELLEM. Hjemmelavede soyamandler... 40,- Peanuts... 35,- Salte popcorn... 35,- SNACKS TIL SULTEN IND I MELLEM Peanuts... 35,- Nachos med ost, hjemmelavet tomatsalsa og guacamole samt jalapenos... 69,- Nachos de luxe med cheddar, oksetyksteg, hvidløg hjemmelavet tomatsalsa og guacamole...

Læs mere

Ølfestival 2008. ale.dk. European Beer Festival 6. [Contents] [Indhold] Velkommen til. Årets mest velsmagende oplevelse

Ølfestival 2008. ale.dk. European Beer Festival 6. [Contents] [Indhold] Velkommen til. Årets mest velsmagende oplevelse European Beer Festival 6 10 12 16 275 314 316 324 P R A K T I S K E O P L Y S N I N G E R F O R O R D U D S T I L L E R R E G I S T E R U D S T I L L E R E P R O G R A M M A D O G Ø L [Indhold] [Contents]

Læs mere

Ølsmagning. En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer

Ølsmagning. En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer Ølsmagning En oplevelse for 2 personer Vælg blandt mere end 25 bryghuse og barer 2 Sund livsstil En oplevelse for krop og sjæl for 1 person Vælg blandt mere end 40 oplevelser 1 EN HELT SPECIEL OPLEVELSE!

Læs mere

Bygkerne. SKAL bygget op af flere lag RYGSIDE. BUGSIDE (side med fure) FRØHVIDE (endosperm) KIMEN anlæg for bladspire. KIMEN anlæg for rodspire BASIS

Bygkerne. SKAL bygget op af flere lag RYGSIDE. BUGSIDE (side med fure) FRØHVIDE (endosperm) KIMEN anlæg for bladspire. KIMEN anlæg for rodspire BASIS RÅVARER SIDE 1 AF 11 RÅVARER Fire råvarer er nødvendige for at brygge øl: Malt, humle, gær og vand. Byg er hovedråvaren til ølbrygning. Inden byggen kan anvendes til ølbrygning, skal den omdannes til malt.

Læs mere

ZINZINO COFFEE PRODUKTKATALOG DANSK

ZINZINO COFFEE PRODUKTKATALOG DANSK ZINZINO COFFEE PRODUKTKATALOG DANSK INDHOLD 3 Kaffe - mere end bare kaffe 4 Forskel på kaffe 6 Rist smagen frem 7 Smag & aroma 8 FairTrademærke - for smagens skyld 11 Stor eller lille espresso 13 Espressomaskiner

Læs mere

PRISLISTE 2015 FEBRUAR

PRISLISTE 2015 FEBRUAR PRISLISTE FEBRUAR 2015 Indholdsfortegnelse Facts om Interbrands Wines & Spirits Denmark... 3 Scotch Whisky Blended Black Bottle... 4 Scottish Leader... 5 Whyte & Mackay... 6-7 Scotch Whisky Single Malt

Læs mere

[1] [2] [3] [4] Jo mere ens bestillingerne er, des hurtigere er serveringen.

[1] [2] [3] [4] Jo mere ens bestillingerne er, des hurtigere er serveringen. Før du bestiller Vi elsker at tilbyde fremragende mad og drikke, og ikke mindst gode oplevelser. For at kunne give den bedst mulige service, specielt i tidspunktet 19.00-21.00, hvor alle gerne vil ud og

Læs mere

FUNC KATALOG. SalinCaramel. Møn Dragée. Med smag af mandarin og mørk chokolade

FUNC KATALOG. SalinCaramel. Møn Dragée. Med smag af mandarin og mørk chokolade FUNC KATALOG 2015-2016 SalinCaramel VERDENS BEDSTE CHOKOLADE 2013 Møn Dragée En sprudlende buket af skønne smage Darling Spuds Hand Cooked Potato Chips Lovingly made, naturally flavoured Tenute de Mazzenero

Læs mere

Quinta Do Noval Campanien Domaine Leroy Douro Boys Juleøl. Nyheder & fakta om vin, øl og spiritus

Quinta Do Noval Campanien Domaine Leroy Douro Boys Juleøl. Nyheder & fakta om vin, øl og spiritus Nyheder & fakta om vin, øl og spiritus DECEMBER/JANUAR 2005/06 NR. 5 ÅRGANG 14 PRIS 59,00 DKK ABONNEMENT: 298,00 DKK Quinta Do Noval Campanien Domaine Leroy Douro Boys Juleøl REDAKTION Vinbladet udgives

Læs mere

...meget mere end et bryghus

...meget mere end et bryghus ...meget mere end et bryghus Fra humle til gourmet Velkommen til Bryghuset Vendia i Hjørring Siden vi slog dørene op som ny dreng i klassen, er der sket en fantastisk udvikling i huset i Markedsgade, hvor

Læs mere

TEMA: CHOKOLADE INDHOLD I DETTE NUMMER

TEMA: CHOKOLADE INDHOLD I DETTE NUMMER FRA FORMANDEN Kære medlemmer Selvom vi stadig kan håbe på nogle varme dage i sensommeren og starten af efteråret, så er den god nok. Varmen er på vej væk - og chokoladen er på vej ind på bordene igen.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Velkommen til MixMeister! Af Bo Tranberg Christensen, indehaver.

Indholdsfortegnelse. Velkommen til MixMeister! Af Bo Tranberg Christensen, indehaver. Velkommen til MixMeister! Af Bo Tranberg Christensen, indehaver. Velkommen til en verden af nye smagsindtryk, dufte og oplevelser. Brug denne bog, når du har købt en af vores 29 forskellige drinkspakker,

Læs mere

ØLentusiasteN. Øl er sundt. Xbeeriment. Galleri og bryggeri. Årets ølnyhed. Øl-fondue. Nr. 43 April 2008

ØLentusiasteN. Øl er sundt. Xbeeriment. Galleri og bryggeri. Årets ølnyhed. Øl-fondue. Nr. 43 April 2008 ØLentusiasteN M e d l e m s b l a d f o r D a n s k e Ø l e n t u s i a s t e r Nr. 43 April 2008 Øl er sundt Øl-fondue Xbeeriment Galleri og bryggeri Årets ølnyhed 6 Sejr til Midtfyn Ø L e n t u s i a

Læs mere

ØKOLOGISK JAPANSK HALVSKYGGE-TE. Sund og velsmagende te som du aldrig har oplevet det før

ØKOLOGISK JAPANSK HALVSKYGGE-TE. Sund og velsmagende te som du aldrig har oplevet det før ØKOLOGISK JAPANSK HALVSKYGGE-TE Sund og velsmagende te som du aldrig har oplevet det før Økologi-certificeringer Økologisk japansk halvskygge-te Te-dyrkning i Japan Exceptionel japansk kvalitet Hos japanske

Læs mere

DRØMMEN OM DANSK WHISKY

DRØMMEN OM DANSK WHISKY DRØMMEN OM DANSK WHISKY Whisky og fluefiskeri ligner hinanden som to dråber vand. Man trækker vejret lidt dybere og kigger lige ind i sjælen. Både når man fylder munden med en god whisky og når man ser

Læs mere

Klosterøl på dansk. Begrebet klosterøl dækker ikke. TEST klosterøl

Klosterøl på dansk. Begrebet klosterøl dækker ikke. TEST klosterøl Henrik Bøegh og Rolf Nielsen har tidligere præsenteret originale, belgiske i. Danske bryggere har også lært kunsten, så der stod 15 danske til eksamen, da s øljury smagte på danske fortolkninger af genren.

Læs mere

KOLDE FRA NYT VILD MED EM ENDELIG ET LIGHTPRODUKT VI MÆND KAN FORSTÅ

KOLDE FRA NYT VILD MED EM ENDELIG ET LIGHTPRODUKT VI MÆND KAN FORSTÅ KOLDE FRA NYT FRA CARLSBERG DANMARK 6. ÅRGANG NR. 1 MARTS 2008 ENDELIG ET LIGHTPRODUKT VI MÆND KAN FORSTÅ I N D H O L D nyt fra carlsberg side 2, 3 og 8 detail, KIOSK OG BENZIN side 4 og 5 Hotel, restauration,

Læs mere

2012-2013. Pris kr. 10,-

2012-2013. Pris kr. 10,- 2012-2013 Pris kr. 10,- Vejen til godt øl Dansk Ølmærke 2012 Historien om Dansk Ølmærke Danske Ølentusiaster uddeler nu Dansk Ølmærke for femte gang. Første uddeling fandt sted i 2003 (20 mærker). Herefter

Læs mere

Medlemsservice Carin Agersnap idekassen@chokoladeselskabet.dk. Arr-koordinatorLotte Junggren lotte@chokoladeselskabet.dk

Medlemsservice Carin Agersnap idekassen@chokoladeselskabet.dk. Arr-koordinatorLotte Junggren lotte@chokoladeselskabet.dk FRA FORMANDEN Temaet i dette nummer er Chokolade og Sundhed. Hvad er sundhed? Jeg tror, at det kan være noget med at leve et liv i balance, uden for meget eller for lidt af noget - dog skal der naturligvis

Læs mere

TEMA: IS FRA FORMANDEN FRA REDAKTØREN INDHOLD I DETTE NUMMER

TEMA: IS FRA FORMANDEN FRA REDAKTØREN INDHOLD I DETTE NUMMER FRA FORMANDEN En ny istid - intet mindre! Det er hvad vi oplever i øjeblikket - og det er da ikke det værste, der kan ske, når det er sommer og varmt. Chokolade er jo svært at håndtere i sommervarmen,

Læs mere

FAKTA. Pris: Vintage 2 koster 2009 kr. for 37,5 cl.

FAKTA. Pris: Vintage 2 koster 2009 kr. for 37,5 cl. FAKTA Pris: Vintage 2 koster 2009 kr. for 37,5 cl. Forhandles: Vintage 2 kan købes hos Jacobsens Husbryggeri, Gamle Carlsberg Vej 11 i Valby eller på webshoppen på carlsberg.dk. Man kan nyde de eksklusive

Læs mere

Julemad. Creme de la creme. Smagen af vinter Opskrifter med årstidens grønt. Knivskarpe konditorkager

Julemad. Creme de la creme. Smagen af vinter Opskrifter med årstidens grønt. Knivskarpe konditorkager meyers Nr 2 Efterår/Vinter 2012 GRATIS Creme de la creme Knivskarpe konditorkager Chokolade gør dig blød i knæene Mød chokoladenørden Morten Borup Smagen af vinter Opskrifter med årstidens grønt Julemad

Læs mere