Højmarkskolen. Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Højmarkskolen, Holsted. Vedr. harmonisering af kvalitets- og servicemål på kørselsområdet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Højmarkskolen. Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Højmarkskolen, Holsted. Vedr. harmonisering af kvalitets- og servicemål på kørselsområdet."

Transkript

1 Højmarkskolen Høringssvar Administrationens svar Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Højmarkskolen, Holsted. Vedr. harmonisering af kvalitets- og servicemål på kørselsområdet. På baggrund af det udsendte høringsmateriale med nye kvalitetsog servicemål har skolebestyrelsen følgende udtalelse: Bestyrelsen bakker op om centralisering af de eksisterende specialundervisningstilbud i færre fremtidige tilbud ud fra en forventning om dels kvalitetsforbedring og en effektiv udnyttelse af kommunens ressourcer. Set ud fra det enkelte barns/den enkelte elevs synspunkt vil de foreslåede maksimale tidsrammer for køretid ved indkørsel og hjemkørsel på op til 2 gange 1 time dagligt kombineret med op til 1 times ventetid på skolen, altså i værste tilfælde et tidsforbrug på 3 timer dagligt, være helt uacceptabel lang tid. Skolebestyrelsen skal derfor foreslå, at der lægges et loft over det samlede tidsforbrug på køre- og ventetid på et væsentligt lavere niveau. Der er ikke ændret i køretiden på maksimum 60 minutter hver vej indenfor Vejen Kommune i forhold til nuværende serviceniveau. Ventetid før og efter skoletid ligger indenfor lovgivningens rammer. I gældende/gammelt udbud var ventetid før skolestart 15 min. og 60 min. efter. Den lokale vognmand har tilpasset kørsel til skolens ringetid. Hvis elever skal vente, er der øget udgifter til den enkelte skole med tilsyn, som der ikke er budgetteret med. Det vil generelt blive tilstræbt at køretid og ventetid bliver så korte som muligt. Skolen har desuden ikke ressourcer til at kunne yde tilsyn med eleverne i et omfang af 1time hver dag for en større elevgruppe. Det vil derfor være nødvendigt at tilføre skolen den fornødne ressource i så tilfælde. På skolebestyrelsens vegne Claus Witting formand for skolebestyrelsen

2 Østerbyskolen Høringssvar fra Østerbyskolens skolebestyrelse til punkt: Kørselskontoret harmonisering af kvalitets- og servicemål sag nr. 13/11802 I Bilag 3 Oversigt over ændringer i visitationskompetence skrives, at det er det enkelte Specialundervisningstilbud, der visiterer til specialundervisningstilbud. Re- og visitationsretten ift. den enkelte elev og et særligt tilrettelagt undervisningstilbud er ved den enkelte distriktsskoleleder. Ift. Kvalitetsstandard for befordring til specialundervisningstilbud vil Skolebestyrelsen gerne gøre opmærksom på: At de tidsintervaller ift. ankomst og afgang fra skole har deres udgangspunkt i nuværende folkeskolelovgivning. Efter 1. august 2014 vil der være et andet behov grundet folkeskolereformen. At afgørelse vedr. kørselsbehov og kørselstype ikke for nuværende er hos specialundervisningstilbuddet At befordring kun til elevens folkeregisteradresse betyder, at børn fra skilsmissehjem kun kan befordres til folkeregisteradressen dvs. kun til den ene forælder. Det er en serviceforringelse ift. i dag og vil eventuelt betyde klager fra forældre. En ventetid op til 60 minutter om dagen for eleverne på skolen, vil betyde en merudgift for den enkelte skole grundet pasningsbehov Ift. Kvalitetsstandard for dækning af nødvendige merudgifter til befordring (SFO, aflastning m.v.) vil Skolebestyrelsen gerne gøre opmærksom på: Aflevering tidligst uden forvarsel 30 minutter før mødetidspunkt dog indenfor åbningstiden skaber en betydelig merudgift for den enkelte skole, da personalets mødetider skal tilpasses dette. At specialundervisningstilbuddets SFO-åbningsdage også er på skolefridage At begrebet bor i samme by, hvor skolen er placeret er uklart ift. bevilling af SFO-kørsel. Begrebet samme by Kvalitetsstandarden vil blive tilrettet såfremt tidspunkt for ankomst- og afgang måtte blive ændret. Kørselsbehovet vurderes i dag hos specialundervisningstilbuddet, det skal det også fremover. Ventetid før og efter skoletid ligger indenfor lovgivningens rammer. I gældende/gammelt udbud var ventetid før skolestart 15 min. og 60 min. efter. Den lokale vognmand har tilpasset kørsel til skolens ringetid. Hvis elever skal vente, er der øget udgifter til den enkelte skole med tilsyn, som der ikke er budgetteret med.

3 bør præciseres At merudgift ikke alene bør afgøre eventuelt SFOkørselsbevilling, men at barnets kognitive, psykiske og fysiske funktionsniveau inddrages i vurderingen, ved børn, der bor i samme by, hvor skolen er placeret Skolebestyrelsen finder desuden, at punktet Chaufføren skal yde bistand til, rummer både serviceforpligtigelser for vognmanden/chaufføren samt regler/retningslinjer ift. chaufførers opførsel. Der bør laves en særskilt beskrivelse af regler/retningslinjer for chaufførers opførsel i kvalitetsstandarderne, samt definition på nultolerance ift. Spirituspromiller og rusmidler. På Skolebestyrelsens vegne Formand for Skolebestyrelsen ved Østerbyskolen Bjarne Skov Det findes i praksis ikke nødvendig med yderligere beskrivelser. Lintrup Børnecenter Høringssvar vedr. harmonisering af kvalitets- og servicemål på kørselsområdet Bestyrelsen i Lintrup Børnecenter har haft harmonisering af kvalitets- og harmonisering af kørselsområdet til skriftlig høring. Bestyrelsen har ingen bemærkninger til punktet. På vegne af bestyrelsen i Lintrup Børnecenter Johannes Jensen Bestyrelsesformand Lintrup Børnecenter Sløjfen børn hvis forældre har fælles forældremyndig og hvor der foreligger faste Som det fremgår af dagsordentekst, vil disse bestemmelser blive indarbejdet i det endelige materiale. Det vil endvidere blive præciseret, at der kun vil blive kørt til adresser indenfor

4 aftaler om skiftende opholdssted hos forældrene, tilbydes kørsel til disse adresser. Det samme vil være tilfældet i forhold til anbragte børn. Barnet skal være klar 15 min. før aftalt afhentningstidspunkt. Hvordan klar? Formuleres anderledes! Forældre bestyrelsen mener ikke, i lighed med fagområderne, at der kan tillades større klartid, ind de i dag aftalte max. 10 minutter. Max befordrings tid på 45 min hver vej indenfor Vejen Kommune. Her ser forældrebestyrelsen at man bør aftale 45 max. 60 minutter, således tænkes der her på den økonomiske del (vognmanden), således at en evt. rute kan færdiggøres og dobbelt kørsel undgås. Max befordrings tid på 2 timer hver vej udenfor Vejen Kommune. Dette mener forældrebestyrelsen ikke er acceptabel for børnene, her ses blandt andet på børnenes ergonomiske stilling, således mener forældrebestyrelsen at der max må være 1 times befordring hver vej udenfor Vejen kommune. Aflevering tidligst 30 min. før mødetidspunkt og senest 5 min. før. (Aflevering og afhentning skal være indenfor institutionens åbningstider) Forældrebestyrelsen sætter spørgsmålstegn ved om denne tekst passer ind til dagtilbud Sløjfen? I så fald ses den gerne udspecificeret. Forældre eller anden voksen, efter aftale med Kørselskontoret til barnet skal stå klar ved hjemkomst. Barnet må ikke indtage mad/slik eller drikkevarer under transporten. I de tilfælde hvor der er behov for at barnet skal være under opsyn, må chaufføren ikke bevæge sig længere væk fra køretøjet end han/hun kan have opsyn med barnet. Chaufføren må ikke fortsætte kørslen inden han/hun har sikret sig, at barnet er modtaget af en voksen person. Chaufføren må ikke ryge, når barnet er til stede, ej heller i taxi/bus før afhentning af børn. (Gældende ryge regler). Vejen Kommune. Med klar menes klar til afhentning. Køretiden er foreslået til max. 60 minutter på dette område. Det vil i de endelige aftaler med vognmanden blive tilstræbt så korte køretider som muligt. I gældende/gammelt udbud var ventetid før mødetid +/- 10 min. og +/- 10 min. efter. Den lokale vognmand har tilpasset kørsel til Sløjfens mødetid. Hvis børn skal vente, er der øget udgifter til Sløjfen med tilsyn, som der ikke er budgetteret med. Er beskrevet i kvalitetsstandarden. Kan ikke anbefales indarbejdet, idet problemstillingen er beskrevet set i forhold til chaufførens forpligtigelser. Er beskrevet på denne måde, idet der teoretisk vil kunne ske samkørsel med elever, som det ikke er nødvendigt at have opsyn med. Kommenteres af Skole og Børn. Bliver specificeret i et senere udbudsmateriale i forhold til krav til vognparken som anvendes til kørslen.

5 Rødding Skole Høringssvar vedr. Kørselskontoret harmonisering af kvalitets- og servicemål Skolebestyrelsen mener, at det er urimelig lang tid for et barn, at det må have helt op til 1 times transport hver vej og op til 2 timer hver vej, hvis de skal gå i skole uden for kommunen. I forvejen får børnene en længere skoledag fra d. 1. august, hvis der oveni skal lægges en lang transporttid, begrænser det børnenes muligheder for at deltage i kammeratskabssammenhænge og fritidsaktiviteter. Der er ikke ændret i køretiden på maksimum 60 minutter hver vej indenfor Vejen Kommune i forhold til nuværende serviceniveau. Det vil generelt blive tilstræbt at køretid og ventetid bliver så korte som muligt. Bussen/buschaufføren kommer til at fungere som pasningsordning uden et pædagogisk indhold. På skolebestyrelsens vegne Jane Lorenzen næstformand for skolebestyrelsen Gesten Skole Høringssvar vedr. kørsel kvalitet og servicemål Skolebestyrelsen ved Gesten skole er bekymrede for den mulige meget lange ventetid for børn både i normalklasser og specialklasser. Denne ventetid vil ikke alene have konsekvenser for de berørte børn, den vil også have negative konsekvenser i forhold til skolernes økonomi. Ventetid før og efter skoletid ligger indenfor lovgivningens rammer. I gældende/gammelt udbud var ventetid før skolestart 15 min. og 60 min. efter. Den lokale vognmand har tilpasset kørsel til skolens ringetid. Hvis elever skal vente, er der øget udgifter til den enkelte skole med tilsyn, som der ikke er budgetteret med.

6 Brug af personaleresurser til tilsynsopgaver for meget få elever i op til 2 gange 60 minutter dagligt harmonere dårligt med intentionerne i de nye arbejdstidsregler for lærere, hvor en vigtig pointe umiddelbart er øget tilstedeværelse samtidig med kolleger. Det vil generelt blive tilstræbt at køretid og ventetid bliver så korte som muligt. På vegne af skolebestyrelsen Janus Harloff Lynggaard Skoleleder Askov-Malt Skole Høring vedr. Kørselskontoret harmonisering af kvalitetsog servicemål Skolebestyrelsen ved Askov-Malt Skole har på møde den 6. januar drøftet det udsendte materiale. Vi har ingen kommentarer og tager materialet til efterretning. På Skolebestyrelsens vegne Med venlig hilsen Tine Lykke Thomsen Pernille Bøss Formand for bestyrelsen Skoleleder Føvling Skole Føvling Skoles bestyrelse har ingen kommentarer til det tilsendte materiale

GENOPTRÆNING Foreslået harmoniseret serviceniveau:

GENOPTRÆNING Foreslået harmoniseret serviceniveau: GENOPTRÆNING Max sidde 45 min. i vognen til destination indenfor Vejen Kommune. Max sidde 90 min. i vognene til destination udenfor Vejen Kommune. Ingen nævneværdig ventetid efter konsultationen. Borgeren

Læs mere

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse 1 I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse. Denne pjece er til forældre, hvis barn

Læs mere

Kørsel til specialskole eller specialklasse

Kørsel til specialskole eller specialklasse Kørsel til specialskole eller specialklasse Kørsel til og fra specialskole eller specialklasse I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse.

Læs mere

Kørsel til specialskole eller specialklasse

Kørsel til specialskole eller specialklasse Kørsel til specialskole eller specialklasse 1 Kørsel til og fra specialskole eller specialklasse I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse.

Læs mere

Kørsel til/fra modtagelsesklasse

Kørsel til/fra modtagelsesklasse Kørsel til/fra modtagelsesklasse 1 I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra modtagelsesklasse. Denne pjece er til forældre, hvis barn er visiteret til en modtagelsesklasse

Læs mere

Kørsel til specialskole eller specialklasse

Kørsel til specialskole eller specialklasse Kørsel til specialskole eller specialklasse Velkommen til skolekørsel til specialskole eller specialklasse Praktisk information og gode råd omkring kørsel til specialskole eller specialklasse. Denne pjece

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR BEFORDRING TIL ALMEN OG SPECIALISERET GENOPTRÆNING

KVALITETSSTANDARD FOR BEFORDRING TIL ALMEN OG SPECIALISERET GENOPTRÆNING KVALITETSSTANDARD FOR BEFORDRING TIL ALMEN OG SPECIALISERET GENOPTRÆNING Version 4.0 04.12.13 Forudsætninger Beskrivelse af Lovgrundlag Sundhedslovens 172 Bekendtgørelse om befordring eller befordringsgodtgørelse

Læs mere

Underbilag A: Nuværende og forslag til nye serviceniveauer

Underbilag A: Nuværende og forslag til nye serviceniveauer Underbilag A: Nuværende og forslag til nye serviceniveauer Bilaget er opdelt i tre dele: 1. Børn & Skole/Social & Arbejdsmarked: Kørsel til specialskoler, specialklasser, fritidsinstitutioner, specialtilbud

Læs mere

Bilag 1: Nuværende og forslag til nye serviceniveauer

Bilag 1: Nuværende og forslag til nye serviceniveauer Bilag 1: Nuværende og forslag til nye serviceniveauer Bilaget er opdelt i tre dele: 1. Børn & Skole/Social & Arbejdsmarked: Kørsel til specialskoler, specialklasser, fritidsinstitutioner, specialtilbud

Læs mere

Høringsmateriale. Visiteret befordring i Holbæk Kommune Voksne og ældreområdet

Høringsmateriale. Visiteret befordring i Holbæk Kommune Voksne og ældreområdet Høringsmateriale Visiteret befordring i Holbæk Kommune Voksne og ældreområdet gældende fra august 2014 Berørte områder: Voksne til specialundervisning og væresteder Genoptræning/aktivitetscentre Trafik

Læs mere

Høringssvar fra Social- og ældreområdets MED-udvalg samt Ældre- og Handicapråd administrationens svar tilføjet

Høringssvar fra Social- og ældreområdets MED-udvalg samt Ældre- og Handicapråd administrationens svar tilføjet Høringssvar fra Social- og ældreområdets MED-udvalg samt Ældre- og Handicapråd administrationens svar tilføjet Knudepunktet Høringssvar Administrationens svar Køretiden på 60 minutter er uændret i forhold

Læs mere

Odsherred Kommune. Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune

Odsherred Kommune. Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Odsherred Kommune Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse Lov og bekendtgørelse...... 3 Hvortil sker befordringen?... 3 Hvordan

Læs mere

Skolekørsel i Frederikssund Kommune Vej og Trafik Maj Serviceniveau og visitationspraksis

Skolekørsel i Frederikssund Kommune Vej og Trafik Maj Serviceniveau og visitationspraksis Skolekørsel i Frederikssund Kommune Vej og Trafik Maj 2016 Serviceniveau og visitationspraksis Grundprincipper for visitering til kørsel Grundprincip om fokus på potentiale til selvtransport i visiteringen

Læs mere

Sagsnr.: 2011/ Dato: 21. december Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på skoleområdet i Halsnæs Kommune

Sagsnr.: 2011/ Dato: 21. december Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på skoleområdet i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2011/0003369 Dato: 21. december 2011 Sag: Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på skoleområdet i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz konsulent På baggrund af Byrådets

Læs mere

Forslag til fremtidige serviceniveauer og visitering i skolekørslen

Forslag til fremtidige serviceniveauer og visitering i skolekørslen Bilag 1: Forslag til fremtidige serviceniveauer og visitering i skolekørslen 1 Anbefalinger til fremtidig visitation og serviceniveauer Projektgruppen anbefaler en, hvor fokus på potentiale for egentransport

Læs mere

Godkendelse af høringsgrundlag - Effektiviseringspotentialer for specialbefordring i Ældre- og Handicapforvaltningen

Godkendelse af høringsgrundlag - Effektiviseringspotentialer for specialbefordring i Ældre- og Handicapforvaltningen Punkt 5. Godkendelse af høringsgrundlag - Effektiviseringspotentialer for specialbefordring i Ældre- og Handicapforvaltningen 2015-034472 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget

Læs mere

Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentar Forvaltningens indstilling

Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentar Forvaltningens indstilling Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentar Forvaltningens indstilling Handicaprådet Side 1 - Nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne Der lægges afgørende vægt på en vurdering af

Læs mere

Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand

Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Serviceniveaubeskrivelse for specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Side / afsnit Nuværende formulering Handicaprådets kommentarer Forvaltningens indstilling s. 2 afsnit: PROCEDURE FOR

Læs mere

Information om kørselsordning

Information om kørselsordning Skolekørsel 2014-2015 Handicap Befordring A/S Roskilde Kommunes Kørselskontor Gl. Vindingevej 10 4000 Roskilde Tlf. 46 31 39 59 Information om kørselsordning til forældre og elever Afbudskriterier Skal

Læs mere

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Disse retningslinjer er godkendt og senest revideret af Børne- og Uddannelsesudvalget den 10. november 2015.

Læs mere

Godkendelse af effektiviseringspotentialer for specialbefordring

Godkendelse af effektiviseringspotentialer for specialbefordring Punkt 3. Godkendelse af effektiviseringspotentialer for specialbefordring 2016-022642 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender at der ikke foretages ændringer

Læs mere

Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på folkeskolerne i Halsnæs Kommune

Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på folkeskolerne i Halsnæs Kommune Kvalitetsstandarder for kørsel til specialtilbud på folkeskolerne i Halsnæs Kommune I 2011 vedtog Byrådet i Halsnæs Kommune for første gang kvalitetsstandarder for kørslen til Kvalitetsstandarderne angiver

Læs mere

KØRSEL FOR SPECIALKLASSER 2014/15

KØRSEL FOR SPECIALKLASSER 2014/15 KØRSEL FOR SPECIALKLASSER 2014/15 VARDE KOMMUNE HAR FIRE SPECIALAFDELINGER Lykkesgårdskolen i Varde - elever med generelle indlæringsvanskeligheder Tistrup Skole elever med specifikke indlæringsvanskeligheder

Læs mere

befordring af elever i folkeskolen

befordring af elever i folkeskolen Retningslinier for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Kalundborg Kommune Godkendt af kommunalbestyrelsen den 27. april 2011 1 Indholdsfortegnelse Lov og bekendtgørelse... 3 Hvortil

Læs mere

Center for Dagtilbud og Skole. Regler for befordring af elever i Furesø Kommune

Center for Dagtilbud og Skole. Regler for befordring af elever i Furesø Kommune Center for Dagtilbud og Skole Regler for befordring af elever i Furesø Kommune INFORMATION OM ELEVBEFORDRING I FURESØ 2 BEFORDRING AF ELEVER I FURESØ KOMMUNE Denne pjece henvender sig til ansatte i Furesø

Læs mere

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune

Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Retningslinjer for befordring af elever i folkeskolen mellem skole og hjem i Odsherred Kommune Disse retningslinjer er godkendt og senest revideret af Børne- og Uddannelsesudvalget den 11. juni 2019 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0

Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 Kørsel til/fra specialskole eller specialklasse Version 2.0 I denne pjece kan du finde praktisk information og gode råd om kørsel til og fra specialskole eller specialklasse. Denne pjece er til forældre,

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal Vejen Kommunes Folkeskoler og Friskoler gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2

Læs mere

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Forvaltning: Dato: Sendes til: Byrådet Indledning

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Forvaltning: Dato: Sendes til: Byrådet Indledning Notat Vedrørende: Serviceniveauer - Udbud af personbefordring 2017 Sagsnavn: Udbud af personbefordring 2017 Sagsnummer: 00.01.00-G01-86-16 Skrevet af: Birgitte Wendelboe Stobberup E-mail: bws@randers.dk

Læs mere

Hermed fremsendes Handicaprådets bemærkninger til ovennævnte beslutningspunk.

Hermed fremsendes Handicaprådets bemærkninger til ovennævnte beslutningspunk. Handicaprådet: Kære Finn! Hermed fremsendes Handicaprådets bemærkninger til ovennævnte beslutningspunk. Vedrørende: A) At der ikke ydes SFO kørsel på skolefridage, dog kan der efter behov etableres kørsel

Læs mere

Grunden til dette var den nye folkeskolereform, som uden tvivl ville betyde længere skoledage for folkeskoleeleverne.

Grunden til dette var den nye folkeskolereform, som uden tvivl ville betyde længere skoledage for folkeskoleeleverne. Notat vedr. køreplanlægning for skoleåret 2014/2015 Version 19.12.2014 Proces og planlægning skoleåret 2014/15 Siden efteråret 2013 har der været fokus på planlægning af nye kommunale lokalruter i et samarbejde

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune

Visitationsprocedurer Vejen Kommune Visitationsprocedurer Vejen Kommune Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal skolen gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2 Visitationsproceduren i Dagtilbud & Skoleafdelingen...

Læs mere

Hvornår er man berettiget til kørsel: Nordfyns Kommunes kørselsforpligtigelse gælder kun til distriktsskolen.

Hvornår er man berettiget til kørsel: Nordfyns Kommunes kørselsforpligtigelse gælder kun til distriktsskolen. Dato 28. december 2011 Procedurer og serviceniveau befordring Godkendt af FU 07.02.2012 Den samlede procedure opdeles i 3 afsnit: 1. Alm. Befordring af skoleelever 2. Befordring af elever visiteret til

Læs mere

Befordring af skoleelever i Vejle Kommune Retningslinjer Pr Uddannelse & Læring Vejle Kommune

Befordring af skoleelever i Vejle Kommune Retningslinjer Pr Uddannelse & Læring Vejle Kommune Befordring af skoleelever i Vejle Kommune Retningslinjer Pr. 1-8-2018 Uddannelse & Læring Vejle Kommune 1 Regler for planlægning af befordring til folkeskoleelever pr. 01.08.2018 Lovgivning: Bekendtgørelse

Læs mere

Høring - Effektiviseringspotentialer for specialbefordring i Ældre- og Handicapforvaltningen

Høring - Effektiviseringspotentialer for specialbefordring i Ældre- og Handicapforvaltningen Punkt 4. Høring - Effektiviseringspotentialer for specialbefordring i Ældre- og Handicapforvaltningen 2015-034472 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget At orienteringen

Læs mere

Befordringsregler for elever i specialtilbud

Befordringsregler for elever i specialtilbud Befordringsregler for elever i specialtilbud Når dit barn er visiteret til specialskole eller specialklasse i Aalborg Kommune, bliver der samtidig taget stilling til, om dit barn er berettiget til transport

Læs mere

Høring - Effektiviseringspotentiale for specialbefordring i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Høring - Effektiviseringspotentiale for specialbefordring i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Punkt 3. Høring - Effektiviseringspotentiale for specialbefordring i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2016-022642 Handicaprådet 28. juni 2016: Forslag til nye effektiviseringspotentiale for specialbefordring

Læs mere

Udvalget for Skoler og Børn - Helhedsplan Forslag til Helhedsplan for Vejen Kommunes skolevæsen

Udvalget for Skoler og Børn - Helhedsplan Forslag til Helhedsplan for Vejen Kommunes skolevæsen Forslag til Helhedsplan for Vejen Kommunes skolevæsen 2016-2020 1 Indhold Resume... 3 Introduktion til Helhedsplan 2016 2020... 3 Udfordringer... 3 Struktur... 4 Ressourcer... 4 Helhedsplan struktur og

Læs mere

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Forvaltning: Dato: Sendes til: Handicaprådet Indledning

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Forvaltning: Dato: Sendes til: Handicaprådet Indledning Notat Vedrørende: Serviceniveauer - udbud af personbefordring 2017 Sagsnavn: Udbud af personbefordring 2017 Sagsnummer: 00.01.00-G01-86-16 Skrevet af: Birgitte Wendelboe Stobberup E-mail: bws@randers.dk

Læs mere

Skolebus Prebens Minibusser

Skolebus Prebens Minibusser Skolebus Prebens Minibusser Kontor: Telefontid 06:00 16:00 Tlf.: 4839 2405 Telefontid 16:00 06:00 telefonsvarer Husk: Ring besked ved afbud SKOLEBUS TIL ELEVER I FOLKESKOLEN Kommunen sørger for transport

Læs mere

Information om Aarhus Kommunes fælles kørselstilbud. Hvad gør jeg hvis...

Information om Aarhus Kommunes fælles kørselstilbud. Hvad gør jeg hvis... Information om Aarhus Kommunes fælles kørselstilbud Hvad gør jeg hvis... www.aarhus.dk/kørselstilbud Kort om Kørsel ÆNDRING AF KØRSEL FOR EN ENKELT DAG: Du skal melde ændringen skriftligt senest kl. 12

Læs mere

Skanderborg Kommunes kvalitetsstandarder

Skanderborg Kommunes kvalitetsstandarder Sag: 27.00.00-P23-2.16 Skanderborg Kommunes kvalitetsstandarder - Kørsel til aktiviteter efter servicelovens 117 Indhold Kvalitetsstandard Kørsel til aktiviteter... 4 Klageadgang... 5 Adresse og kontaktmulighed...

Læs mere

BILAG 1: GENNEMGANG AF DE ENKELTE RUTER. Indledning

BILAG 1: GENNEMGANG AF DE ENKELTE RUTER. Indledning BILAG 1: GENNEMGANG AF DE ENKELTE RUTER Indledning Bilaget indeholder en gennemgang af busbetjeningen i hvert af Nordfyn Kommunes skoledistrikter. Udover at redegøre for de ændringer, der foreslås gennemført

Læs mere

Information om kørsel til skole

Information om kørsel til skole Information om kørsel til skole Information omkring kørsel til og fra skole I denne pjece kan du finde generel information om regler mm. omkring kørsel til og fra skole i Mariagerfjord Kommune Hvem kan

Læs mere

Kvalitetsstandard for kørsel til STU, VSU og dagtilbud 103 og 104

Kvalitetsstandard for kørsel til STU, VSU og dagtilbud 103 og 104 Kvalitetsstandard for kørsel til STU, VSU og dagtilbud 103 og 104 Udarbejdet af: Dato: Michael Lundsgaard 3. december Sagsnummer.: Version nr.: 1 Kvalitetstandard for Job og Aktiv STU i Broby Målgruppe

Læs mere

Høringsblad Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring

Høringsblad Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring Havndal Skole Ringetid kl. 7.40. Opsamling i Havndal skoles distrikt henholdsvis øst og vest. Skoledistriktet er udvidet til

Læs mere

Kravspecifikation til kørselsudbud

Kravspecifikation til kørselsudbud Kravspecifikation til kørselsudbud Kravspecifikationen er stort set uændret i forhold til den kravspecifikation, som har været anvendt i udbuddet af den nuværende kørselsaftale. Der er - baseret på erfaring

Læs mere

Information om kørsel til skole

Information om kørsel til skole Information om kørsel til skole Information omkring kørsel til og fra skole I denne pjece kan du finde generel information om regler mm. omkring kørsel til og fra skole i Mariagerfjord Kommune Hvem kan

Læs mere

Vi har aldrig haft klager vedr. busruten, kun enkelte justeringer, som vi umiddelbart har gennemført sammen med Viborg Turistfart.

Vi har aldrig haft klager vedr. busruten, kun enkelte justeringer, som vi umiddelbart har gennemført sammen med Viborg Turistfart. Indkomne høringssvar fra skolebestyrelserne vedr. skolebuskørsel. Vestre skole:kolebestyrelsen er forelagt nedenstående og har ingen bemærkninger.vestre Skole har en såkaldt "lukket skolebusrute" Holstebrovej,

Læs mere

Opsamling på indkomne høringssvar vedr. specialbefordring af elever i Skoleforvaltningen

Opsamling på indkomne høringssvar vedr. specialbefordring af elever i Skoleforvaltningen Opsamling på indkomne høringssvar vedr. specialbefordring af elever i Skoleforvaltningen Afdelings-MED for skoler (AMU) Sårbar elevgruppe med behov for struktur og forudsigelighed i deres dagligdag. Samkørsel

Læs mere

A B C. til forældre og elever. Skolekørsel SCR 2013-2014

A B C. til forældre og elever. Skolekørsel SCR 2013-2014 Skolekørsel SCR 2013-2014 Roskilde Brandvæsen Gl. Vindingevej 10 Tlf. 46 31 39 00 Kørselskontoret: 46 31 39 42 www.roskilde112.dk Roskildebrandvaesen@roskilde.dk A B C til forældre og elever Afbudskriterier

Læs mere

Beskrivelse af serviceniveauer til Flextrafik rute

Beskrivelse af serviceniveauer til Flextrafik rute Beskrivelse af serviceniveauer til Flextrafik rute Kan ikke ændres - systemfastsat i MOVIA s bestillingssystem. Kan godt ændres kan dog have konsekvenser for koordination af kørsler og dermed pris. Kan

Læs mere

Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen

Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen Bekendtgørelse om befordring af elever i folkeskolen I medfør af 26, stk. 7, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 311 af 25. april 1994, som ændret ved lov nr. 1140 af 21. december 1994 fastsættes:

Læs mere

Information om kørsel til skole

Information om kørsel til skole Information om kørsel til skole 1 Kørsel til og fra skole I denne pjece kan du finde generel information om regler m.m. vedrørende kørsel til og fra skole i Mariagerfjord Kommune. Hvem kan få kørsel? vurderet

Læs mere

Høringssvar vedr. Skolepolitisk målsætning

Høringssvar vedr. Skolepolitisk målsætning Høringssvar vedr. Skolepolitisk målsætning 1 Indholdsfortegnelse Andst Skole, bestyrelse... 3 Andst Skole, MED... 4 Askov-Malt Skole, bestyrelse og MED... 5 Brørupskolen, bestyrelse... 6 Bække Skole, bestyrelse...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. 2 Udbudsform og bydere.

Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. 2 Udbudsform og bydere. Frederikssund Kommune Oplæg om udbud af supplerende skolekørsel Notat COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 97 22 Telefax 97 22 2 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 2 6 7 8 9 0 Indledning Udbudsform

Læs mere

Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140

Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140 Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning efter Sundhedsloven 140 Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN. Dagsorden Dato 15. september Tid Tilstede: Afbud: Ikke til stede: 1 Valg af mødeleder

SKOLEBESTYRELSEN. Dagsorden Dato 15. september Tid Tilstede: Afbud: Ikke til stede: 1 Valg af mødeleder Dagsorden Dato 15. september 2009 Tid 18-21 Tilstede: Afbud: Ikke til stede: 1 Valg af mødeleder 2 Elever Der er valgt nyt formandskab for elevrådet. Formand: Madalina Visan fra 9A. Næstformand: Malene

Læs mere

Kvalitetsstandarder for handicapkørsel til Specialiserede Tilbud. og Ringsted kommune.

Kvalitetsstandarder for handicapkørsel til Specialiserede Tilbud. og Ringsted kommune. Kvalitetsstandarder for handicapkørsel til Specialiserede Tilbud i Ringsted kommune Kvalitetsstandarderne er udarbejdet i et samarbejde mellem Egons Turist- & Minibusser I/S og Svebølle-Værslev Turistfart

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

KØRSELSANALYSE FOR FJORDSKOLEN INDHOLD. 1 Baggrund og formål. 1 Baggrund og formål 1. 2 Beskrivelse af elevkørslen i dag 2

KØRSELSANALYSE FOR FJORDSKOLEN INDHOLD. 1 Baggrund og formål. 1 Baggrund og formål 1. 2 Beskrivelse af elevkørslen i dag 2 AABENRAA KOMMUNE KØRSELSANALYSE FOR FJORDSKOLEN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Baggrund og formål 1 2 Beskrivelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 6 Kvalitetsstandard for merudgifter vedrørende forsørgelse af børn med nedsat funktionsevne. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for

Læs mere

PRODUKTBLAD KOMMUNAL FLEXTRAFIK Variabel kørsel 1.3_23.05.2014

PRODUKTBLAD KOMMUNAL FLEXTRAFIK Variabel kørsel 1.3_23.05.2014 Kørselstyper Lukkede kommunale befordringsordninger af variabel karakter med forudgående visitation. Fx kørsel til læge/speciallæge og individuelle genoptræningsforløb. Med variabel kørsel menes, at der

Læs mere

Visiteret befordring i Ringkøbing-Skjern Kommune

Visiteret befordring i Ringkøbing-Skjern Kommune Visiteret befordring i Ringkøbing-Skjern Kommune Gældende pr. 01-08 2015 servicekatalog Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold Baggrund... 3 Ringkøbing-Skjern Kommunes arbejde med befordring i 2014... 3 Overblik

Læs mere

Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole.

Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. : Kollektiv trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Systemet har gennemgået

Læs mere

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris.

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris. Spørgsmål og Svar B3 Spørgsmål 21 Der er anført, at priserne skal være inkl. moms. Iflg. lovgivningen er buskørsel undtaget for moms. Vil det sige at der med kravet menes at der skal tages højde for evt.ændring

Læs mere

SUPPLERENDE DOKUMENTATION I tillæg til indstillingsskemaet er der krav om følgende dokumentation, som sendes sammen med indstillingsskemaet

SUPPLERENDE DOKUMENTATION I tillæg til indstillingsskemaet er der krav om følgende dokumentation, som sendes sammen med indstillingsskemaet Randers Kommune Børn og Skole Indstillingsskema: Specialtilbud - skolebørn Randers Kommune Børn og Skole sekretariatet Laksetorvet DK-8900 Randers C Telefon 89 15 17 87 www.randers.dk bs.visitation@randers.dk

Læs mere

Skoledistrikt Kommentarer fra høringssvar Center for Dagtilbud og Skoler Espergærde Skoledistrikt

Skoledistrikt Kommentarer fra høringssvar Center for Dagtilbud og Skoler Espergærde Skoledistrikt Kommentarer til høringssvarene: Skoledistrikt Kommentarer fra høringssvar Center for Dagtilbud og Skoler Espergærde Skoledistrikt Elevrepræsentanter. Eleverne ønsker dog at fastholde 17, hvoraf det fremgår,

Læs mere

Andst Børne- og Skolecenter. Referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 16. marts 2017

Andst Børne- og Skolecenter. Referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 16. marts 2017 BESTYRELSEN Andst Børne- og Skolecenter Fraværende: Mette, Anker, Helle, Casper Referent: Henriette Ø. Thomsen Referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 16. marts 2017 1 Godkendelse af referat Referatet godkendt

Læs mere

Høring over lovforslag til justering af fagrækken og den understøttende

Høring over lovforslag til justering af fagrækken og den understøttende Høring over lovforslag til justering af fagrækken og den understøttende undervisning mv. Generelle bemærkninger KL takker for muligheden for at komme med høringssvar. KL finder det positivt, at der nu

Læs mere

Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning og vedligeholdelsestræning efter Serviceloven 86

Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning og vedligeholdelsestræning efter Serviceloven 86 Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for kørsel til genoptræning og vedligeholdelsestræning efter Serviceloven 86 Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af

Læs mere

Befordring af skoleelever Regler og principper Revideret udgave August Uddannelse & Læring Vejle Kommune

Befordring af skoleelever Regler og principper Revideret udgave August Uddannelse & Læring Vejle Kommune Befordring af skoleelever Regler og principper Revideret udgave August 2015 Uddannelse & Læring Vejle Kommune 1 FORSIDE Regler for planlægning af skolebuskørsel pr. 01.08.2015. Lovgivning: Folkeskoleloven

Læs mere

Forslag til serviceniveau Merudgifter - Kørsel Lov om Social Service 41

Forslag til serviceniveau Merudgifter - Kørsel Lov om Social Service 41 Forslag til serviceniveau Merudgifter - Kørsel Lov om Social Service 41 I dette forslag fremgår ændringer i forhold til nuværende serviceniveau med rød skrifttype. Reglerne om dækning af merudgifter betyder,

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0251 Klageren: XX 9000 Alborg Indklagede: NT Nordjyllands Trafikselskab CVRnummer: 30015940 Klagen vedrører: Parternes krav: Bus med afgang

Læs mere

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Lov om trafikselskaber - individuel handicapkørsel for svært bevægelseshæmmede 2015 0 Indledning Fredensborg Kommune

Læs mere

Folkeskoleloven 24a. Notat Landsbyordning i Struer Kommune

Folkeskoleloven 24a. Notat Landsbyordning i Struer Kommune Folkeskoleloven 24a Notat Landsbyordning i Struer Kommune Oktober 2016 Baggrund Landsbyordning er den populære betegnelse for Folkeskolelovens 24a, som åbner mulighed for at etablere fælles ledelse og

Læs mere

Bilag Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik Bilag 2: Serviceniveau skolebuskørsel Bilag 3: Ordforklaring

Bilag Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik Bilag 2: Serviceniveau skolebuskørsel Bilag 3: Ordforklaring Bilag Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik Bilag 2: Serviceniveau skolebuskørsel Bilag 3: Ordforklaring 2 3 5 6 Bilag Bilag 1, 2 og 3 kan læses i bjælken over foto. 2 / 6 Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik

Læs mere

BILAG TIL MØDE I: UP , pkt. 1

BILAG TIL MØDE I: UP , pkt. 1 Notat Omlægning af 203 mv. BILAG TIL MØDE I: UP 30.11.2006, pkt. 1 Nordjyllands Trafikselskab 12. november 2006/OS Notatet indeholder følgende: 1 Forslag til ændringer på rute 203, 212, 644, 645, 646,

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

Visitation til specialpædagogiske tilbud i folkeskolen og hvad skal der til for at inklusion lykkes?

Visitation til specialpædagogiske tilbud i folkeskolen og hvad skal der til for at inklusion lykkes? Visitation til specialpædagogiske tilbud i folkeskolen og hvad skal der til for at inklusion lykkes? Jan Kirkegaard, Pædagogisk chef, PPR og Specialpædagogik Program 1. Præsentation 2. Dagens program 3.

Læs mere

Oversigt over modtagne høringssvar Styrelsesvedtægter Dagtilbud

Oversigt over modtagne høringssvar Styrelsesvedtægter Dagtilbud 26. november 2018 Sags id: 18/22118 Oversigt over modtagne høringssvar Styrelsesvedtægter Dagtilbud 1. Børnehusene i Assens By MED-udvalget 2. Dagplejen Forældrebestyrelsen 3. Uglebo Forældrebestyrelsen

Læs mere

I det følgende redegør forvaltningen for mulighederne for at forkorte skoledagen, herunder de juridiske og økonomiske rammer.

I det følgende redegør forvaltningen for mulighederne for at forkorte skoledagen, herunder de juridiske og økonomiske rammer. Notat Vedrørende: Afkortning af skoledagenes længde Sagsnavn: Skoledagens længde. Mulighed for kortere skoledage Sagsnummer: 17.00.00-G01-20-16 Skrevet af: Erik Kragelund Larsen/Jørn Sørensen/Torben Bugge

Læs mere

8 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019

8 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019 Bilag 1 Indkomne bemærkninger med Forvaltningens bemærkninger Nr. Bemærkning/Ønske Forvaltningens kommentarer 1. Afgang kl. 7.45 fra Kolding. Kan afgangen flyttes, så den kører forbi Egtved skole ca. kl.

Læs mere

Effektivisering af specialbefordringen i Aalborg Kommune

Effektivisering af specialbefordringen i Aalborg Kommune Effektivisering af specialbefordringen i Aalborg Kommune 2015-17 Planlægningsprincipper Version 19.05.16 1 Indhold Versioner af notat Forord Effektiv planlægning af flextrafikken Planlægningsprincipper

Læs mere

Vær opmærksom på, at vognmanden

Vær opmærksom på, at vognmanden Kørsel i forbindelse med sygdom Er jeres barn syg eller fraværende af anden årsag i mindre end 1 uge, skal I meddele det direkte til vognmanden - alternativt til chaufføren, hvis dette er aftalt med vognmanden.

Læs mere

Dagsordenspunkt. BSU/VFU - Serviceniveau i kommende Moviaudbud. Sagsforløb: BSU - VFU - ØU - KB Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen

Dagsordenspunkt. BSU/VFU - Serviceniveau i kommende Moviaudbud. Sagsforløb: BSU - VFU - ØU - KB Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen BSU/VFU - Serviceniveau i kommende Moviaudbud Sagsnr.: 14/17533 Sagsbehandler: LOG Sags nr.: 14/17533 Sagsforløb: BSU - VFU - ØU - KB Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen Baggrund Igennem de seneste år

Læs mere

Dir. telefon: Mobil: Egelundskolen Egelundsvej Albertslund

Dir. telefon: Mobil: Egelundskolen Egelundsvej Albertslund Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Høringssvar vedrørende skoleindskrivning for skoleåret 2018-2019 Skolebestyrelsen og MED udvalget på Egelundskolen har drøftet de fire modeller for skoleindskrivning

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Mandag den 30. marts 2009 Kl. 16.30 i mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe Olsen

Læs mere

Høringssvar fra Hastrupskolen:

Høringssvar fra Hastrupskolen: Høringssvar fra Hastrupskolen: Skolebestyrelsen på Hastrupskolen foreslår at der vedtages en et-årig ferieplan for 17/18. Med henblik på ferieåret 18/19 sættes en proces i gang, hvor man hører skolerne,

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

Kvalitetsstandard for befordring til specialundervisning og ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (USB) 1. Rammer

Kvalitetsstandard for befordring til specialundervisning og ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (USB) 1. Rammer Revisionsnr. 0 Side 1/5 Kvalitetsstandard for befordring til specialundervisning og ungdomsuddannelse for unge med særlige Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Social-

Læs mere

Birkerød Skoles bestyrelse har på sit møde den 7. oktober 2015 drøftet de 2 høringsbreve, og har ingen bemærkninger til det fremsendte.

Birkerød Skoles bestyrelse har på sit møde den 7. oktober 2015 drøftet de 2 høringsbreve, og har ingen bemærkninger til det fremsendte. Hej Hanne Birkerød Skoles bestyrelse har på sit møde den 7. oktober 2015 drøftet de 2 høringsbreve, og har ingen bemærkninger til det fremsendte. Venlig hilsen Susanne Abildtrup Skolesekretær Skole og

Læs mere

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 Dagtilbudsområdet: 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 1.Åbningstid på 50 t. -765.000-765.000-765.000-765.000 2. Udvidet åbning - private -116.000-116.000-116.000-116.000 3. Privat pasning u/24 uger -94.000-94.000-94.000-94.000

Læs mere

Lovændringens overordnede indhold er at præcisere en række bestemmelser om ansvarsforholdene i folkeskolen.

Lovændringens overordnede indhold er at præcisere en række bestemmelser om ansvarsforholdene i folkeskolen. Ændringer af folkeskoleloven pr. 1.8.09 1. Præcisering af ansvarsforholdene i folkeskolen mv. Undervisningsministeriet har foretaget en vurdering af behovet for at præcisere bestemmelserne i folkeskoleloven

Læs mere

Bilag Vejledende serviceniveau til servicelovens 41

Bilag Vejledende serviceniveau til servicelovens 41 Skema til afgivelse af høringssvar - kvalitetsstandarder Bilag Vejledende serviceniveau til servicelovens 41 Høringssvar fra Dialoggruppen Forældre til syge- og handicappede børn i Ringsted Kommune Generelle

Læs mere

Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Att.: Christina Faber. Høringsvar vedr. driftsmodel for det tekniske serviceområde

Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Att.: Christina Faber. Høringsvar vedr. driftsmodel for det tekniske serviceområde Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme Att.: Christina Faber Risbjergskolen Risbjergvej 10-20 2650 Hvidovre Tlf: 3678 3997 www.risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: 30.05.2018 Høringsvar vedr. driftsmodel

Læs mere

2. udbud personkørsel i Aalborg Kommune - fastlæggelse af serviceniveau og krav til kørsel.

2. udbud personkørsel i Aalborg Kommune - fastlæggelse af serviceniveau og krav til kørsel. Punkt 7. 2. udbud personkørsel i Aalborg Kommune - fastlæggelse af serviceniveau og krav til kørsel. 2010-9296. Til høring Forvaltningerne indstiller, at Skole- og Kulturudvalget, Ældre- og Handicapudvalget,

Læs mere

Skole Oplæg 1 Oplæg 2 Oplæg 3

Skole Oplæg 1 Oplæg 2 Oplæg 3 Oversigt over maksimal transporttid for eleverne i de 3 oplæg For hvert strukturoplæg er der taget udgangspunkt i den elev, der får den længste transporttid. Der er ikke kigget på taxaturene, men kun på

Læs mere

2. udbud personkørsel i Aalborg Kommune - fastlæggelse af serviceniveau og krav til kørsel.

2. udbud personkørsel i Aalborg Kommune - fastlæggelse af serviceniveau og krav til kørsel. Punkt 9. 2. udbud personkørsel i Aalborg Kommune - fastlæggelse af serviceniveau og krav til kørsel. 2010-9296. Forvaltningen indstiller, Skole- og Kulturudvalget, Ældre- og Handicapudvalget, Familie-

Læs mere

Ændring af folkeskoleloven

Ændring af folkeskoleloven Ændring af folkeskoleloven Begrundelse for lovændringen I begrundelsen for lovændringen anføres det i bemærkninger, at lovændringen primært har til formål at præciserer nogle ansvarsforhold vedrørende

Læs mere