Mit barn og skolen. Opgaver til forældre Ringkøbing-Skjern kommunes grundskoler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mit barn og skolen. Opgaver til forældre Ringkøbing-Skjern kommunes grundskoler"

Transkript

1 Mit barn og skolen Opgaver til forældre Ringkøbing-Skjern kommunes grundskoler

2 Dette materiale er udarbejdet af Lene Mose Nielsen SprogcenterSyd, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern i forbindelse med projektet: Styrket skole-hjem samarbejde med de tosprogede forældre i Ringkøbing-Skjern Kommunes grundskoler støttet af Social- og Integrationsministeriet i perioden Materialet består af to dele, som frit kan benyttes: en lærervejledning opgaver til forældrene Opgaverne er tænkt som en hjælp til tosprogede og nytilkomne især udenlandske forældre med børn i folkeskolen. Gennem materialet gives en kort information om skolen i Danmark og træner forståelse og brug af forældreintra. Spørgsmålene er udformet på let dansk. Materialet kan anvendes til cafe-aftener med workshops, små kursusforløb for forældre, forældremøder o.l. Ved arbejde i workshops anbefales det, at der er flere lærere eller vejledere til at hjælpe forældrene i grupper eller individuelt. Erfaringen fra projektet er, at forældrene kun ønsker at arbejde med materialet ca. en time hver gang, for der skal også være tid til uformel snak. Til gengæld kommer de gerne flere gange. Eksempel på kursusforløb er vedlagt. De forskellige opgaver kan anvendes samlet eller enkeltvis efter behov.

3 Lærervejledning Opgave 0: Dette ark kan passende udleveres til forældre/kursister ved starten af hver kursusgang. Under gennemgang af et emne giver dette kursisten en naturlig mulighed for at notere nye eller vigtige ord ned. Arket kan også udleveres til sidst, og derved gives der mulighed for at repetere de nye ord. Opgave 1: Kendskab til lokalområdet gennem internet og skolens hjemmeside. Gennem denne opgave gøres der opmærksom på de nærmeste lokale skoler og navnet på barnets skole. I mange lande har skolerne numre eller gadenavne. Forældre/kursister får kendskab til skolens hjemmeside med de vigtigste oplysninger. Der er også mulighed for at forklare, hvad en hjemmeside er, hvis begrebet ikke er kendt i forvejen. Opgave 1A: Forældreansvar og valg af skole. Denne opgave er tænkt som en udvidet forståelse af skolebegrebet og en vurdering af det frie skolevalg i Danmark. Demokrati i funktion. Inden eller efter besvarelsen kan man have en snak om privatskoler contra folkeskoler og evt. om efterskoler for større børn. Opgave 1 og 1A giver også mulighed for undervisningsdifferentiering i forskellige grupper. Opgave 2: Opgaven løses i forbindelse med introduktion eller øvelse i brug af forældreintra. Forældre skal bruge deres log-in. Det er også en god anledning til, at man får en snak om, hvordan man får nyt log-in, hvis man glemmer eller mister det. Billeder på forældreintra eller på hjemmesiden kan give en god anledning til en snak om skolens hverdag. Det er også vigtigt at minde forældrene om skolens forventning om, at de åbner, læser og besvarer beskeder i forældreintra mindst to gange om ugen. Mange skoler orienterer også om børnenes lektier gennem forældreintra. Opgave 2A: Små opgaver i brug af forældreintra og træning af ordforrådet, som bruges på siderne.

4 Opgave 3: Elevplaner. Denne opgave kan udelukkende løses ved læsning af en eller flere kopier af en elevplan helst fra indskolingen og/eller mellemtrinnet. Vis en vilkårlig elevplan som eksempel. Mange udenlandske forældre har meget svært ved at forstå ordvalg og hensigt med elevplanerne. Derfor kan det anbefales at bygge forklaring og forståelse op omkring grafiske billeder som cirkler, søjler eller andet illustrativt materiale. Nederst på siden er der gradbøjede tillægsord for at lette forklaringen af, hvordan man bedømmer elevens standpunkt. Det giver god forståelse at tale om middel, over middel eller under middel. Dette bør man som lærer gøre, for at forældrene kan opnå en god forståelse af elevens niveau. Det er vigtigt at forældrene så tidligt som kender barnets standpunkt, så de kan hjælpe i det daglige og senere undgå at have for høje ambitioner på barnets vegne med hensyn til uddannelse. For de større børns vedkommende kan det være passende at forklare betydningen af karaktererne. Erfaringen fra dette projekt viser, at næsten ingen tosprogede forældre havde forstået lærernes gennemgang af elevplaner på forældremøder. Det gælder også tosprogede forældre, der har boet mange år i Danmark. Ordvalget og sproget i elevplanerne er så avanceret, at også mange danske forældre vil finde det vanskeligt at forstå. Opgave 4: Samtaleopgave Eksempel på ark med beskrivelse af de forskellige møder for forældre på skolen. Nye forældre i Danmark skal lære at komme og deltage i de mange forskellige møder og arrangementer på skolen. Måske bør man prioritere beskrivelsen eller samtalen omkring enkelte af disse møder for at fremme forståelsen. Samtalen skal være med til at gøre forældrene aktive og deltagende i skolens hverdag, idet viden og forståelse er en forudsætning derfor. I mange lande indkaldes man kun til samtale, hvis der er problemer med barnet. I folkeskolen kommer man til forældresamtale to gange om året på et aftalt tidspunkt. Tag også en snak om vigtigheden af tilmelding og afbud. Opgave 5: Børnefødselsdag fejres tit anderledes i andre lande. Derfor kan det være oplagt at snakke om en typisk fødselsdagsfejring i klassen og i hjemmet. Børnenes sociale liv opbygges også med de små fester både ved at deltage i forberedelse og afholdelse af selve dagen. Snak evt. også om invitationer, og hvordan man svarer derpå.

5 Eksempel på kursusforløb for tosprogede forældre: Til forældre med børn på skolen Onsdag kl.19:00 Sted Onsdag 6.juni Skole i Danmark - skolens hjemmeside - læs og skriv i ForældreIntra Husk din kode vi prøve at skrive til hinanden Onsdag 13.juni Hvordan hjælper jeg med lektier? Hvad er elevplan? Og årsplaner. - læs og skriv i ForældreIntra Onsdag 20.juni Møder på skolen skal forældre deltage (komme)? Uddannelse i Danmark for børn og voksne. - læs og skriv i ForældreIntra Hvis du ikke kan komme, skal du ringe til Lene Mose Nielsen tlf.. I projektet arbejder..skolen og Sprogcenter Syd sammen. Vi ses, Lene Mose Nielsen Sprogcenter Syd, Skjern

6 Mit barn og skolen. Opgave 0 I dag lærte jeg følgende nye ord: Denne opgave er udarbejdet af Lene Mose Nielsen, Sprogcenter Syd, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern.

7 Mit barn og skolen. Opgave 1 1. Hvad hedder dit barns/dine børns skole? 2. Hvilken (hvad) slags skole er det? 3. Hvilke andre skoler er der for børn i Danmark? 4. Hvad hedder skolerne i din kommune? Mindst 4 skoler 5. Find hjemmesiden for dit barns skole? Navn: 6. Hvilke oplysninger kan du finde på hjemmesiden: Denne opgave er udarbejdet af Lene Mose Nielsen, Sprogcenter Syd, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern.

8 Mit barn og skolen. Opgave 1 A 1. Hvilke fordele og ulemper er der ved, at der er flere slags skoler i Danmark? 2. Hvorfor er det godt for forældre, at læse skolens hjemmeside? 3. Hvem har ansvar for børnenes læring? 4. Hvordan kan man hjælpe sit barn med lektier, hvis man ikke kan så meget dansk? Denne opgave er udarbejdet af Lene Mose Nielsen, Sprogcenter Syd, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern.

9 Mit barn og skolen. - ForældreIntra. Opgave 2 1. Hvordan åbner man ForældreIntra? 2. Hvilke billeder er der på dit barns side? 3. Hvad kan man læse på Opslagstavlen? 4. På Opslagstavlen står ofte ordet Bilag hvad betyder det? 5. Som forældre til et barn i Folkeskolen, FORVENTES det, at du kan læse og skrive beskeder. Åbn en besked og skriv et svar her og i Intra. Denne opgave er udarbejdet af Lene Mose Nielsen, Sprogcenter Syd, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern.

10 Mit barn og skolen ForældreIntra Opgave 2A 1. Du skal skrive en besked til en lærer og fortælle at din søn eller datter har været syg i to dage. 2. Skriv nu til dit barns lærer og fortæl, at du kan svare på en besked. Hvad betyder disse ord? Modtagne beskeder _ Opret en besked Fortryd Dialog Opslagstavle Forside Afslut Denne opgave er udarbejdet af Lene Mose Nielsen, Sprogcenter Syd, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern.

11 Mit barn og skolen. - Elevplaner. Opgave 3 Læs en elevplan og svar på følgende spørgsmål: 1. Hvilken klasse går eleven i? 2. Hvilket fag er det? 3. Hvordan bedømmer man eleven? 4. Hvad er eleven dygtigst til? 5. Hvordan bliver eleven rigtig dygtig til samtale? 6. Forstår du: dygtig dygtigere dygtigst god bedre - bedst dårlig dårligere dårligst Denne opgave er udarbejdet af Lene Mose Nielsen, Sprogcenter Syd Skjern,

12 Mit barn og skolen - Møder på skolen 4 Forældremøder. I alle klasser er der forældremøde mindst en gang om året, meget ofte i begyndelsen af skoleåret. Alle forældre inviteres til mødet, der normalt varer ca.1½ time. Her er eksempler på emner:: Hvad er målet for undervisningen på skolen? Hvordan lærer børnene at læse og skrive? Metoder i undervisningen, differentieret undervisning. Samarbejde på tværs af klasser eller fag. Gæsteundervisning af forældre eller andre. Børnenes parathed i undervisningen. Børns udvikling hvad skal de kunne hvornår? Børnenes dag i skole og SFO. Ture med klassen. Fødselsdage: Skal alle inviteres? Hvor meget skal vi købe gaver for? Mobiltelefoner. Skolens sundhedstilbud: Skolesundhedsplejerske, skolepsykolog. Børn og trafik undervisning, skolevejen Skole-hjem samtale To gange om året skal forældrene til samtale på skolen. Man tilmelder sig på forældreintra. Mindst to lærere fortæller forældrene om, hvordan barnet klarer sig i skolen både i fagene og socialt. Sammen gennemgår lærere og forældre elevplanen De laver mål for, hvad barnet, skolen og forældre fælles kan gøre for, at barnet kan lære og udvikle sig. Åbent hus dage Forældrene kan komme og se undervisning i barnets klasse. Der kommer invitation i forældreintra under Aktivitetskalender eller på Oplagstavlen. Man kan frit komme og deltage i enkelte timer eller en hel dag. Ingen tilmelding. Denne orientering er udarbejdet af Lene Mose Nielsen, Sprogcenter Syd, 6900 Skjern

13 Mit barn og skolen. Børnefødselsdag Opgave 5 1. Hvordan fejrer du dit barns fødselsdag? 2. Hvordan fejrer man fødselsdag i skolen? 3. Hvilke gaver giver børn i klassen? 4. Mange danske familier inviterer bedsteforældre og voksne til børnefødselsdag hvad kan du gøre? 5. Hvordan laver man fødselsdag for klassekammeraterne? Denne opgave er udarbejdet af Lene Mose Nielsen, Sprogcenter Syd, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern

14 Mit barn og skolen Læs den vedhæftede oversigt: Uddannelsessystemet og løs følgende opgaver: Uddannelsessystemet opgave 1 1. Ole vil gerne være mekaniker. Hvilken uddannelse skal han vælge? 2. Ali skal læse på Hf. Hvor mange år skal han gå i skole (efter børnehaveklassen)? 3. Meriam vil gerne være social- og sundhedsassistent. Hvilken uddannelse skal hun vælge? 4. Jens er lige blevet færdig med gymnasiet og vil gerne være folkeskolelærer. Hvilken uddannelse skal han vælge og hvor lang tid tager det efter gymnasiet? 5. Kasia vil gerne være jordmoder. Kan hun vælge SOSU-uddannelsen? Hvorfor? 6. John vil gerne sejle med en skibstanker. Hvilken uddannelse skal han vælge?

15 7. Fatima vil gerne læse medicin og arbejde på et hospital. Hvilken uddannelse skal hun vælge efter Folkeskolen, og hvor mange år varer det? 8. Hvilken uddannelse skal du vælge efter gymnasiet for at blive laborant? Denne opgave er udarbejdet af Lene Mose Nielsen, Sprogcenter Syd, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern

16 Oversigten er fra bogen 5 emner af Ben Lecocq, Forlag Alfabeta, 2009

Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre. 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre.

Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre. 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre. Referat fra forældremøde d. 31/1 2012 Kommentar og spørgsmål fra forældre Emne: Forældreråd 1. Organisering af forældreråd Hvem og hvor mange? 2 forældre fra hvert trin. Dvs. 4 gamle og 2 nye forældre.

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk Udgivet af centerklasserne

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR På Holmeagerskolen betragter vi forældre som en ressource, og vi lægger op til og forventer et gensidigt forpligtende samarbejde til gavn for vores børn. Det er vores mål at

Læs mere

Uddannelsesparathed og forældresamarbejde

Uddannelsesparathed og forældresamarbejde Uddannelsesparathed og forældresamarbejde I 2010 besluttede ministeriet, at alle elever, der forlader grundskolen, skal vurderes m.h.t., om de er uddannelsesparate eller om de ikke er uddannelsesparate

Læs mere

LEG, LÆRING OG LEKTIER

LEG, LÆRING OG LEKTIER LEG, LÆRING OG LEKTIER INDHOLD Forord 3 En lektiecafé er mere end 2+2 4 Til fodbold i Herning 6 Foreningsliv på nydansk Københavns Internationale Forening 10 På biblioteket i Vollsmose 14 IT som motivation

Læs mere

Når dit barn skal lære at læse

Når dit barn skal lære at læse Når dit barn skal lære at læse Gode råd til forældre Ishøj Kommune PPR 1 2 Velkommen til skolen Når dit barn begynder i skole, er det allerede godt i gang med at lære at læse og skrive. Det har måske gået

Læs mere

Det gode skole-hjem samarbejde. Håndbog i skole-hjem samarbejde med nydanske forældre

Det gode skole-hjem samarbejde. Håndbog i skole-hjem samarbejde med nydanske forældre Det gode skole-hjem samarbejde Håndbog i skole-hjem samarbejde med nydanske forældre DET GODE SKOLE-HJEM SAMARBEJDE Det gode skole-hjem samarbejde Håndbog i skole-hjem samarbejde med nydanske forældre

Læs mere

SÅDAN LAVER VI LEKTIER Et udviklingsprojekt på Viby Bibliotek

SÅDAN LAVER VI LEKTIER Et udviklingsprojekt på Viby Bibliotek Evalueringsrapport på projekt: SÅDAN LAVER VI LEKTIER Et udviklingsprojekt på Viby Bibliotek Mange har vist interesse for vores lille udviklingsprojekt undervejs, flere har skrevet sig på for at få tilsendt

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Forældresamarbejde. c/o UngVest Rismarksvej 80 5200 Odense V Tlf: 63 755 755 mail: ungvest@odense.dk www.ungvest.dk/læringforalle

Forældresamarbejde. c/o UngVest Rismarksvej 80 5200 Odense V Tlf: 63 755 755 mail: ungvest@odense.dk www.ungvest.dk/læringforalle Forældresamarbejde Forældresamarbejde er 1 af de 6 indsatser, som projektet Læring for alle afprøver i forbindelse med at bygge en konstruktiv bro mellem et intensivt læringsforløb og skolens almene del.

Læs mere

AKTIV DELTAGELSE AF TOSPROGEDE FORÆLDRE GENNEM UNDERVISNING I FORÆLDREINTRA

AKTIV DELTAGELSE AF TOSPROGEDE FORÆLDRE GENNEM UNDERVISNING I FORÆLDREINTRA AKTIV DELTAGELSE AF TOSPROGEDE FORÆLDRE GENNEM UNDERVISNING I FORÆLDREINTRA Christiane Bech, Udviklingskonsulent og projektleder Lene Mose Nielsen, Underviser RAMMERNE Projekt under Social- og Integrationsministeriet:

Læs mere

Folkeskolerne i Lolland Kommune

Folkeskolerne i Lolland Kommune Lolland Kommune Skolesektoren Jernbanegade 7 4930 Maribo Telefon: 54676767 lolland@lolland.dk www.lolland.dk Folkeskolerne i Lolland Kommune - en pjece specielt henvendt til forældre til børn med et andet

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

Undervisning om Alkoholproblemer i familien

Undervisning om Alkoholproblemer i familien Undervisning om Alkoholproblemer i familien Målgruppe: 7.-10.klasse i grundskoler Samlet omfang: 2 lektioner Desuden mulighed for, at en gruppe elever vælger emnet som fordybelsesområde. Rammer: Emnet

Læs mere

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login Introduktion Elevintra er et samarbejdsværktøj for skolens elever og lærere. Det er web-baseret, hvilket betyder at du kan logge dig på hvilken som helst pc, bare der er Internet-adgang. I denne vejledning

Læs mere

Højdevangens Skole. Et godt sted at lære

Højdevangens Skole. Et godt sted at lære Højdevangens Skole Et godt sted at lære Velkommen til et unikt skoletilbud! Højdevangens Skole tilbyder som den eneste overbygningsskole i Københavns Kommune et motiverende, inspirerende og fagligt stærkt

Læs mere

FÆNØSUND FRISKOLE VELKOMMEN TIL ET NYT SKOLEÅR I LILLEGRUPPEN 2011-2012

FÆNØSUND FRISKOLE VELKOMMEN TIL ET NYT SKOLEÅR I LILLEGRUPPEN 2011-2012 FÆNØSUND FRISKOLE VELKOMMEN TIL ET NYT SKOLEÅR I LILLEGRUPPEN 2011-2012 6. udgave februar 2012 SKOLENS FORMÅL Fænøsund Friskole hviler på det grundtvigske livssyn og Kolds skoletanker. Skolen tager udgangspunkt

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre BØRN, UNGE OG ALKOHOL Information til forældre Din holdning er vigtigere, end du tror Forældre har stor indflydelse på, hvor tidligt og hvor meget deres børn kommer til at drikke. Derfor er det er vigtigt,

Læs mere

Maja Pernille Jensen Bacheloropgave dansk www.sdu.dk Foråret 2014

Maja Pernille Jensen Bacheloropgave dansk www.sdu.dk Foråret 2014 www.sdu.dk Maja Pernille Jensen Bacheloropgave dansk Foråret 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Problemformulering... 4 Afgrænsning... 4 Fremgangsmåde... 4 Opgavens empiri... 6 Den kvalitative metode...

Læs mere

Guide om inkluderende forældresamarbejde og skole hjemsamarbejde

Guide om inkluderende forældresamarbejde og skole hjemsamarbejde Guide om inkluderende forældresamarbejde og skole hjemsamarbejde Til forældre og skolens medarbejdere i indskolingen 1 Indhold Fælles for forældre og skolens medarbejdere side 3 Mest for forældre side

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen?

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Hvad skal børnene lære i skolen og som hjemmearbejde? Tekst af Solveig Gaarsmand og Helge Christiansen AKTIVE FORÆLDRE HJEMMEARBEJDE

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

ML - CONSULT. Tilsynserklæring for: Ugelbølle Friskole Langkær 2, Ugelbølle 8410 Rønde Telefon: 25200700

ML - CONSULT. Tilsynserklæring for: Ugelbølle Friskole Langkær 2, Ugelbølle 8410 Rønde Telefon: 25200700 Tilsynserklæring for: Ugelbølle Friskole Langkær 2, Ugelbølle 8410 Rønde Telefon: 25200700 Skoleleder: Michael Kjær. Hjemmeside: www.ugelboellefriskole.dk Email:info@ugelboellefriskole.dk CVR.nr. 32819087

Læs mere

Lærervejledning til Naturfagsmaraton (NFM)

Lærervejledning til Naturfagsmaraton (NFM) Lærervejledning til Naturfagsmaraton (NFM) Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 1 Forord... 2 Hvad er Naturfagsmaraton?... 2 Hvorfor NFM?... 2 Tidsplan for NFM... 3 Hjemmesiden, www.naturfagsmaraton.dk...

Læs mere

Sådan kan du. hjælpe dit barn med lektierne!

Sådan kan du. hjælpe dit barn med lektierne! Sådan kan du hjælpe dit barn med lektierne! Gode råd når du vil hjælpe dit barn med lektierne Lav en daglig rutine omkring lektielæsningen: det kan være et bestemt tidspunkt på dagen, hvor du sætter dig

Læs mere

Evaluering kort og godt

Evaluering kort og godt Evaluering kort og godt Om målsætning, dokumentation & elevplaner Dette hæfte er et supplement til filmen "Når evaluering er læring Kan bestilles til alle lærere i grundskolen Dette hæfte er et supplement

Læs mere