Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00"

Transkript

1 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende: Bemærkninger: Markvard Hovmøller ankom kl under behandling af sag nr. 225

2 Økonomiudvalget, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 225. Finansiel rådgivning - Orientering fra 3. kvartal Økonomisk politik - Opfølgning på baggrund af budgetlægningen for Opfølgning på økonomisk politik og finansiel styring Pensionsbidrag/pensioner Opgørelse over ledige boliger i almene boligorganisationer pr. 1. oktober Ansøgning til Landsbyggefonden om tilskud til social og forebyggende indsats i Hjortebroparken Forslag til etablering af borgerservice på Vojens Bibliotek Budget 2008 Takster og prioritering af anlæg for UTM Forundersøgelse af mulighederne for parkering under dammen Genoptagelse: Tillægsbevillinger til færdiggørelse af igangværende byggemodninger (boligformål) Flovtvej, arealerhvervelse m.m. til stiformål. Tillægsbevilling LUKKET DAGSORDEN 236. Vilkårsændring Købstilbud på kommunalt areal ved Ellehammervej Genoptagelse: Fravigelse af salgsvilkår Finansieringsovervejelser

3 Økonomiudvalget, Side Finansiel rådgivning - Orientering fra 3. kvartal 2007 DINIPY / 06/14226 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Sammenlægningsudvalget har på mødet den 27. juni 2006, pkt. 140 godkendt kommunens finansielle strategi fra I forlængelse heraf har Sammenlægningsudvalget på mødet den 12. december 2006, pkt. 287 godkendt Nordea som kommunens finansielle rådgiver på aktiv- og passivsiden for en periode på 4 år fra 1. januar Nordea har i vedlagte bilag vist situationen for kommunens aktiv- og passivside i 3. kvartal Endvidere vedlægges beholdningsoversigt pr Procedure Sagen behandles i Direktionen den 30. oktober 2007, samt i Økonomiudvalget den 7. november Tovholder/informationsansvarlig Økonomichefen er tovholder. Bilag Nordea - Haderslev kvt.rap oktober 2007 (394650) Nordea - Beholdningsoversigt for Haderslev Kommune (394656) Beholdningsoversigt (395625) Indstilling Intern Service indstiller, at sagen tages til efterretning. Beslutning i Direktionen den Fraværende: Niels Koustrup, Emil Raun Anbefales. Økonomichefen deltager i Økonomiudvalgets møde den 7. november i forbindelse med punktets behandling. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Gunnar Nielsen Taget til efterretning.

4 Økonomiudvalget, Side Økonomisk politik - Opfølgning på baggrund af budgetlægningen for 2008 DIBBCH / 06/675 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Sammenlægningsudvalget har 27. juni 2006, pkt. 140 godkendt Økonomisk Politik i Haderslev Kommune fra Heraf fremgår det, at der 2 gange årlig henholdsvis ved budgetafslutningen og ved regnskabsafslutningen gennemføres en opfølgning på, hvorvidt den økonomiske politik er overholdt. Der er i vedlagte notat foretaget en opfølgning på de enkelte punkter i den Økonomiske Politik. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalgets møde den 7. november Tovholder/informationsansvarlig Økonomichefen er tovholder. Bilag Økonomisk politik - Opfølgning efter budgetlægningen til 2008 (397206) Indstilling Intern Service indstiller, at sagen tages til efterretning. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Gunnar Nielsen Taget til efterretning Opfølgning på økonomisk politik og finansiel styring DIBBCH / 06/675 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Sammenlægningsudvalget har på mødet den 27. juni 2006 godkendt Økonomiske Politik og Finansiel Strategi for den nye kommune.

5 Økonomiudvalget, Side 410 Af den Økonomiske Politik fremgår det, at der 2 gange årligt, henholdsvis ved budgetafslutningen og ved regnskabsafslutningen, gennemføres en opfølgning på, hvorvidt den økonomiske politik er overholdt. Endvidere skal der inden udgangen af første år foretages en revision af den økonomiske politik. Økonomisk afdeling har i vedlagte notater om Oplæg til revideret Økonomisk Politik Udkast til ny Finansiel Politik, samt Finansiel styring foretaget en opfølgning på de vedtagne politikker og strategier. Af Økonomisk Politik fremgår det, at der stræbes mod en kassebeholdning på kr. pr. indbygger. Økonomisk afdeling har i vedlagte notat af 17. oktober 2007 vist nogle eksempler på metoder til opgørelse af disponibel kassebeholdning. Der er flere varianter at tage udgangspunkt i. Beholdningen fastsættes til et fast beløb pr. indbygger Tager udgangspunkt i en pct. -del af brutto drifts- og anlægsudgifter Beholdning nok til et antal dages drift Der skal tages stilling til valg af metode. Procedure Sagen behandles i Direktionen den 30. oktober 2007, Økonomiudvalget den 7. november 2007, samt i Byrådet den 29. november Tovholder/informationsansvarlig Økonomichefen er tovholder. Bilag Udkast til ny finansiel politik - 17/ (394544) Oplæg til revideret økonomisk politik - efterår 2007 (381401) Finansiel styring og strategi (392052) Notat om beregning af den disponible kassebeholdning (392195) Indstilling Intern Service indstiller, at Økonomisk politik fra godkendes, at Finansiel Politik godkendes, at notat om Finansiel Styring godkendes, samt at der vælges opgørelsesmetode for den disponible

6 Økonomiudvalget, Side 411 kassebeholdning. Beslutning i Direktionen den Fraværende: Niels Koustrup, Emil Raun, Jens Houmann, Willy Feddersen Anbefales, idet Direktionen finder at den disponible kassebeholdning fastsættes til et fast beløb på kr. pr. indbygger. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Gunnar Nielsen Godkendt Pensionsbidrag/pensioner DIBBCH / 07/16670 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Direktionen besluttede på mødet den 9. oktober 2007, at der skulle tilvejebringes et pensionsbidragsanalyseværktøj til anvendelse i forbindelse med fokuseret analyse, samt at resultatet heraf forelægges Direktionen og Økonomiudvalget på møder henholdsvis den 6. og 7. november Resultatet af analysen foreligger nu i form af et notat med 6 tilhørende bilag, hvor der er redegjort for de processer, aktører og beslutninger, der fra starten har påvirket budgetmidler til pensionsbidrag, pensionsforsikringspræmier til tjenestemænd samt pensioner til medarbejderne. Endvidere indeholder notatet oplæg til økonomiske beslutninger for 2007 og 2008 m.v. forslag til opfølgning i 2008 overvejelse af, om pensionsbidrag skal indgå i rammen med overførselsadgang, samt fortsættelse af arbejdet med at analysere, om kommunen handler økonomisk optimalt ved at være genforsikrede på pension til tjenestemænd m.v. Sammenlægningen har som bekendt krævet en harmonisering af et væld af forskellige metoder, forretningsgange, beslutninger, aktiviteter og aktører samt ikke mindst bevillinger.

7 Økonomiudvalget, Side 412 Igennem hele processen har pensionsbidrag/pensionsforsikringspræmier og pensioner været med som en del af den samlede lønsum, uden at der totalt og isoleret har været sat fokus på de bevilgede midler til formålet. Det var målet i Økonomidriftsgruppen, at den særskilte fokus på området skulle have været gennemført, så resultatet kunne have været en del af Økonomiudvalgets budgetforslag. Indeværende års situationsbestemte budgetlægning gjorde ikke dette muligt. Økonomiske forhold Der er i forbindelse med borgmesterens tekniske korrektioner til budget 2008 foretaget en forholdsmæssig fordeling af puljemidler til pensionsbidrag m.v. Udfra tilsvarende principper er der i bilag 6 lavet en konkret opgørelse for Endvidere indeholder bilag 6 nogle mindre flytninger mellem udvalg i 2008 m.v., som følge af nogle tekniske korrektioner. Bevillingsmæssigt er der behov for følgende korrektioner: Procedure Sagen skal behandles i Direktionens møde den 6. november 2007, samt i Økonomiudvalget den 7. november Tovholder/informationsansvarlig Økonomichefen er tovholder. Bilag 0 Pensionsbidrag/pensioner 2007 (384714) Bilag 1 Oversigt over aktiviteter m.v. (384734) Bilag 2: Fokus på enkelte aktiviteter fra bilag 1 (391656) Bilag 3: Bemærkninger fra Personale og Løn (392534) Bilag 4: Styring i Den Decentrale Model (394187) Bilag 5: Fokus på udviklingen i løn og pensionsbidrag for udvalgte medarbejdere (392535)

8 Økonomiudvalget, Side 413 Bilag 5.1 løn- og pensionsudvikling fra gamle til ny myndighed (397315) Bilag 5.2: Udvikling løn og pension (394039) Bilag 6: Konklusion på korrektioner til pensionsbidrag i 2007 (394430) Indstilling Intern Service indstiller at det drøftes i hvilket omfang der ønskes arbejdet med yderligere dokumentation og hvis ja da med hvilken? at principperne for fordelingsnøglen til budget 2008 tilsvarende godkendes som grundlag for fordelingen i 2007, at underbilag 6 med forslag til regulering i 2007 godkendes inkl. den afledte effekt på 2008 m.v., at der i 2008 foretages en særskilt gennemgang af pensionsbidrag m.v. at det overvejes om pensionsbidrag fremover skal indgå i rammen med overførselsadgang. Direktionens indstilling forventes at foreligge til mødet i Økonomiudvalget. Beslutning i Direktionen den Fraværende: Willy Feddersen Direktionen genoptager sagen til fornyet behandling på mødet den 20. november, idet yderligere præciseringer indarbejdes i samspil mellem Intern Service og Kommunaldirektøren. Direktionen indstiller, at Økonomiudvalget behandler sagen i forbindelse med 4. økonomiske redegørelse på økonomiudvalgsmødet i december. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Gunnar Nielsen Økonomiudvalget godkendte Direktionens anbefaling af, at udvalget udsætter sin behandling af emnet til den 4. økonomiske redegørelse i december.

9 Økonomiudvalget, Side Opgørelse over ledige boliger i almene boligorganisationer pr. 1. oktober 2007 DIFLFO / 03/88 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Opgørelse fra Landsbyggefonden over antallet af ledige boliger pr. 1. oktober For Haderslev Kommunes vedkommende er der angivet 39 ledige boliger, hvoraf 20 findes i afdelinger med driftsstøtte fra Landsbyggefonden (dvs. afdelinger, der har fået støtte efter omprioriteringsloven efter reglerne om landsdispositionsfonden). 39 ledige boliger svarer til 0,71% af en almen boligmasse på ca boliger i den nye Haderslev Kommune. Ved opgørelsen pr. 1. februar 2007 var der i alt 56 ledige boliger svarende til 1,02%. Procedure Sagen forelægges Økonomiudvalg og Byråd til orientering Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling/Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Indstilling Byrådssekretariatet indstiller, at opgørelsen tages til efterretning Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Gunnar Nielsen Taget til efterretning. Fremsendes Byrådet Ansøgning til Landsbyggefonden om tilskud til social og forebyggende indsats i Hjortebroparken DIFLFO / 07/22950 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Med forbehold for Byrådets godkendelse har Byrådssekretariatet den 17. oktober 2007 til Landsbyggefonden fremsendt en ansøgning om tilskud til social og forebyggende indsats i Hjortebroparken fra Ansøgningsfristen er den 1. november 2007, men det er tilstrækkeligt at fremsende en foreløbig helhedsplan med tilsagn om kommunal medvirken og efterfølgende fremsende den politiske godkendelse.

10 Økonomiudvalget, Side 415 Hjortebroparken er et boligområde i Haderslev Andels Boligforenings regi, der består af 6 afdelinger med i alt 476 boliger og 846 beboere samt en børnehave. Andelen af pensionister under 65 år udgør 46%, og arbejdsløsheden er høj. Beboere med en anden etnisk baggrund end dansk udgør 17%, og der er tendens til et vigende antal etniske danskere. Der er i bebyggelsen stigende problemer med hærværk og tyveri, og der er potentielle trusler i form af manglende social kapital, beboerdemokratisk ubalance, manglende faciliteter for børn og unge samt en foruroligende høj og stadig stigende flyttefrekvens. Indsatsen omfatter i første omgang en projektleder, konsulentbistand og miljøforbedrende foranstaltninger. På et møde med HAB s forretningsfører blev der givet udtryk for, at der manglede tilbud til unge, ligesom et samarbejde med de kommunale institutioner, fx i forbindelse med vejledning i hjemmet af forskellig art, omkring livsstil, lektiehjælp, ungdomsskole, SSP m.v., ville være hensigtsmæssig. Økonomiske forhold For at komme i betragtning kræves en lokal medfinansiering, der som minimum skal udgøre 25% af det samlede budget, der omfatter en 5- årig periode og for 2008 er beregnet til kr. Den lokale medfinansiering kan bestå i tilskud fra f. eks. boligorganisationernes arbejdskapital og dispositionsfond, tilskud fra den stedlige kommune, fra lokale samarbejdspartnere m.v. Medfinansieringen behøver ikke at optræde som kontante bidrag, men kan godt erlægges fx i form af medarbejdertimer for medarbejdere, som reelt arbejder i projektet, eller i form af værdien af lokaleleje, hvor lokalerne indgår i projektet. Procedure Sagen behandles i Direktionen, Økonomiudvalget og Byrådet Tovholder/informationsansvarlig Karsten Sperling/Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Bilag Ansøgning - social- og forebygg. indsats i Hjortebroparken (391158) Pia Høyer: Foreløbig helhedsplan - Hjortebroparken (389855) Indstilling Byrådssekretariatet indstiller, at Direktionen fremsender sagen til Økonomiudvalg og Byråd med

11 Økonomiudvalget, Side 416 anbefaling, at Direktionen foranlediger etableret en tværgående projektgruppe med repræsentanter fra relevante serviceområder og Haderslev Andels Boligforening med henblik på kommunal involvering i den foreslåede løsningsmodel, herunder en konkretisering af det kommunaløkonomiske bidrag. Beslutning i Direktionen den Fraværende: Ingen Direktionen bakker op om initiativet fra Haderslev Andels Boligforening (HAB). Byrådssekretariatet tager initiativ til sammensætning af en administrativ tværgående projektgruppe blandt andet med henblik på at udarbejdelse af politiske beslutningsforslag. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Gunnar Nielsen Økonomiudvalget anbefaler at HAB s ansøgning til Landsbyggefonden fremmes på det beskrevne grundlag Forslag til etablering af borgerservice på Vojens Bibliotek DIGIEJ / 06/16947 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I foråret 2006 nedsatte Direktionen en arbejdsgruppe, der kortlagde mulighederne for etablering af Borgerservice på Gram Bibliotek og Turistservice. Det førte pr. 1. januar 2007 til åbningen af borgerservice i Haderslev Bibliotekernes Gram afdeling. Erfaringerne det første halvår har sammen med erfaringerne fra Borgerservice på Vojens Rådhus dannet baggrund for nedsættelse af en ny arbejdsgruppe, der undersøger mulighederne af at videreføre erfaringerne til Vojens afdeling. Arbejdsgruppen består af: Anne-Mette Michelsen, Borgerservice Bente Rethmeier, Borgerservice Hjørdis Ulv Jensen, Vojens afdeling Sonja Nielsen, Vojens afdeling Grethe Gyrup, Gram afdeling

12 Økonomiudvalget, Side 417 Per Månson, Haderslev Bibliotekerne Opgaver, der kan løses i en borgerservice i Vojens afdeling: Ved alle opgaver er der udelukkende tale om personlig betjening, da alle telefoniske henvendelser går til Borgerservice i Haderslev Rådhus. Der tages udgangspunkt i erfaringsmønstret fra Borgerservicen på det gamle Vojens Rådhus fra 1. halvår 2007, hvor der har været i gennemsnit 19 borgere om dagen med en bred vifte af spørgsmål, der meget ligner mønstret i Gram med personlige henvendelser. Borgerservice på Vojens tidligere rådhus har af sikkerhedshensyn været bemandet af 2 mand, der begge har haft fast arbejdsplads på Haderslev Rådhus. Behovet har reelt været 1 mand, hvorfor begge har taget papirarbejde fra Haderslev med ud. Udgangspunktet for opgaveløsningen er sager, hvor det er muligt at trække oplysninger fra nettet. Biblioteket vil få adgang til at se de billeder i fagsystemerne, der viser de enkelte borgeres data samt trække oplysninger af mere informativ karakter fra nettet. Der kan udføres lettere sagsbehandling: Bistand ved udfyldelse af blanketter, modtagelse og videreformidling af udfyldte blanketter og dokumenter og anden bistand. Inden videreformidling checkes blanketter for korrekt udfyldning og underskrift. Personalet skal kunne give den enkelte borger et her og nu-svar samt efter behov kunne hente ekspertise i Borgerservice på Rådhuset. Der oprettes en hotline til dette brug. Endvidere samarbejdes med Frontgruppen i Borgerservice. Indleverede blanketter og dokumenter scannes eller sendes til Borgerservice, der sagsbehandler. Hvis der er behov for mere specialiseret rådgivning eller egentlig sagsbehandling, kan borgeren enten sendes til Borgerservice eller en specialist kan tage ud i afdelingen efter konkret vurdering af behovet. Der udøves ingen myndighedsopgaver, hvorfor der fx ikke kan udstedes pas og kørekort. Nedenstående er oplistet de opgaver, der kan løses af en Borgerservice på Vojens afdeling baseret på opgaverne i Gram afdeling 1. halvår: Pensionister Almindelig og udvidet helbredstillæg Personlige tillæg Varmetillæg Licensnedsættelse Ændringer i udbetaling af pension f.eks. p.g.a. ægtefælles dødsfald,

13 Økonomiudvalget, Side 418 nedgang/bortfald af indtægter ud over pensionen Pensionistbeviser Sygesikring Befordring til sygehus Bopælsattest Børnebriller Visse former for EU-blanketter Udstedelse af gule og blå sygesikringsbeviser Fodpleje konfliktregninger Befordring til speciallæge genoptræning og i forb. med hjælpemidler Udenlandske lægeregninger Billedlegitimation til unge Udfylde stamkort modtage foto lave indtægtsbilag modtage penge og videresende til Haderslev Boligstøtte Udlevering af ansøgningsskemaer vejledning i udfyldelse af ansøgningsskemaer og i nogle tilfælde hjælp til udfyldelse af skemaerne Folkeregister Hjælpemidler og høreomsorg Arbejdsmarked Vejlede modtage skemaer m.v. og videresende til Haderslev vedr. flytning vielser navneændringer. Rekvirering af fødselsattester. Udlevere hjælpe med at udfylde videresende ansøgningsskemaer formidle kontakt til Voksenservice. Hvis det drejer sig om høreomsorg henvise og oplyse om Center for hjælpemidler og kommunikation. Formidle kontakt til en sagsbehandler bestille tid til samtale. Hvis det er meget akur kan vi komme ud for at skulle lave en rekvisition til en busbillet eller til noget mad men altid efter aftale med sagsbehandleren. Måske hjælpe med at udfylde et ansøgningsskema om enkeltydelse og hjælpe med at sørge for, at al dokumentation medsendes ansøgningsskemaet.

14 Økonomiudvalget, Side 419 Børnetilskud og bidrag Teknik og Miljø Skat Tilskud Modtagelse og videresendelse af ansøgning om børnefamilieydelse forhøjet og ekstra børnetilskud. Skema om børns indtægter i forb. med udbetaling af bidrag. Rottebekæmpelse henvise til Mortalin ring evt. og bestil rottemand. Henvendelser vedr. affaldsordninger henvis til forsyningsvirksomheden. Henvendelser vedr. belysning veje og stiers tilstand. Udlevering af ansøgning om byggetilladelser modtage retur og videresende. Udskrive årsopgørelser bestille kopi af skattekort, hjælpe med at ændre forskudsansættelser via borgerens skattemappe. Foreninger og visse sociale sammenslutninger 18-ansøgninger. Henvise til Voksenservice. Uddannelse: Der udarbejdes en uddannelsesplan for alle medarbejdere i Vojens afdeling. Derudover sikres faglig sparring med jævnlig opdatering af viden fra Borgerservice. Medarbejderne tilbydes desuden trænerkurser i borgerservice arrangeret af Centralbiblioteket i Vejle. Økonomiske forhold Der regnes med overførsel af et årsværk fra Borgerservice til Haderslev Bibliotekerne. Der skal foretages bygningsændringer i afdelingen og indkøbes nødvendigt inventar for skønsmæssigt kr. Inventar fra Borgerservice i Vojens genbruges i biblioteksafdelingen. Indstilling På baggrund af erfaringerne med Borgerservice fra Haderslev Bibliotekernes Gram Afdeling har en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra Borgerservice og Haderslev Bibliotekerne undersøgt mulighederne for at flytte Borgerservice i Vojens fra det

15 Økonomiudvalget, Side 420 tidligere rådhus til biblioteksafdelingen. Direktørerne for Erhvervs- og Kulturservice og Sundheds- og Borgerservice indstiller på baggrund af arbejdsgruppens anbefaling at: Der etableres Borgerservice ved Vojens afdeling pr. 1. januar 2008 og at der efter et år foretages en evaluering. Der overflyttes et årsværk fra Borgerservice til Haderslev Bibliotekerne. Inventar fra Borgerservice på det tidligere rådhus genbruges i biblioteksafdelingen. Der bevilges kr. til nødvendige bygningsændringer og inventarudskiftninger i biblioteksafdelingen. At sagen oversendes til politisk behandling. Beslutning i Direktionen den Fraværende: Ingen Direktionen indstiller, at sagen videresendes til behandling i Økonomiudvalget for de forhold der vedrører Borgerservice. For de forhold der vedrører biblioteket videresendes sagen til politisk behandling via Udvalget for Erhverv & Kultur. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Afbud: Holger Mikkelsen Godkendt. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Gunnar Nielsen Økonomiudvalget anbefaler sagen godkendt, idet etableringsudgiften afholdes indenfor de meddelte budgetter Budget 2008 Takster og prioritering af anlæg for UTM. DITHER / 07/6036 ÅBEN SAG Sagsfremstilling Udvalget for Teknik og Miljø behandlede på mødet den 27. juni og den 22. august 2007, oplæg til budget , herunder

16 Økonomiudvalget, Side 421 prioriteringen af anlæg på det skattefinansierede område. Der er behov for, i henhold til den ved Byrådets 2. behandling godkendte ramme for , at foretage en prioritering af anlægsprojekterne på det brugerfinansierede område. Takster for det skatte- og brugerfinansierede område er revideret og der er sket tilpasninger på det skattefinansierede område, bl.a. på Færgeområdet, torve- og markedsvæsen og hyrevognsbevillinger. Herudover er de endelige takster indenfor affald og renovation på det brugerfinansierede områder nu klar i henhold til beslutningen ved Byrådets 2. behandling. Procedure Sagen behandles i Udvalget for Teknik og Miljø, Økonomiudvalget og Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Stab og Administration, Thomas Eriksen Bilag Oplæg til prioritering af anlæg på det UTM brugerfinansiede område (395132) Takster 2008 for UTM, rev. 25. oktober 2007 (395446) Indstilling Teknik og Miljø Service indstiller : at taksterne for Udvalget for Teknik og Miljø godkendes at udvalget foretager en prioritering af anlægsprojekterne på det brugerfinansierede område, svarende til 42,9 mio. kr. Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : Yrsa Theisen og Tonny Thomsen Udvalget for Teknik og Miljø anbefaler overfor økonomiudvalget og byrådet at de samlede takster for Udvalget for Teknik og Miljø godkendes. Udvalget for Teknik og Miljø prioriterer følgende anlæg. Prioriteringen skal alene godkendes af UTM iht. flertalsbeslutningen ved anden behandlingen af budgettet. FSP01, FSP02, FAF01, FVA01, FVA02, FSP07 (beløbet reduceres med 3,5 mill. kr. til17,3 mill. kr.), FVA04, FVA03, FSP08, FSP09 (udgiftsbeløbet øges med 3,5 mill. kr. til 5,0 mill. kr). Der udarbejdes en samlet prioriterings liste der udsendes til udvalget efter mødet. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Gunnar Nielsen Anbefales.

17 Økonomiudvalget, Side Forundersøgelse af mulighederne for parkering under dammen DIHOHH / 07/9706 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I forlængelse af Byrådets behandling af en sag om parkeringspladser i Haderslev Midtby i mødet den 26. april 2007 har borgmesteren anmodet Teknik- og Miljøservice om at kortlægge muligheden for etablering af parkeringspladser under Haderslev Inderdam. Det fremgår af anmodningen fra borgmesteren, at emnet ønskes belyst planlægningsmæssigt, teknisk og økonomisk i nævnte rækkefølge således at det indledningsvis afklares, om der forventes myndighedsmæssige hindringer for et undersøisk parkeringsanlæg. Teknik- og Miljøservice har sammen med rådgivningsfirmaet Rambøll gennemført en undersøgelse af de ønskede forhold. Der henvises til vedlagte bilag. Anlægsudgifterne til etableringen af et undersøisk parkeringsanlæg er på det foreliggende grundlag vurderet til mio. kr. ekskl. moms. Det vil svare til en udgift pr. parkeringsplads på kr. inkl. moms. Økonomiske forhold Etableringsudgiften vil i første omgang være en kommunal investering, men en del af udgifterne vil efterfølgende indgå i beregningen af bidraget til parkeringsfonden, som grundejere indbetaler for fritagelse for at tilvejebringe af det krævede antal parkeringspladser på egen grund, jf. reglerne i den kommunale parkeringsfond. Det vil betyde, at f.eks. erhvervsdrivende efter etableringen af parkeringen under Inderdammen skal betale et betydeligt større beløb til parkeringsfonden. Procedure Sagen forelægges Udvalget for Teknik og Miljø til behandling med henblik på vurdering af om der skal arbejdes videre med sagen. Hvis udvalget ønsker at fremme sagen, skal der efterfølgende anmodes om den nødvendige bevilling til at iværksætte forprojektering og planlægning for parkeringsanlægget. Tovholder/informationsansvarlig Direktør Erik Ancker, Teknik- og Miljøservice Bilag P-hus under inderdammen - T-kryds.pdf (332316) P-hus under inderdammen - Rundkørsel.pdf (332318) P-hus under inderdammen - Hank.pdf (332317) Miljø & Natur - notat (Inger Daugaard Jørgensen) (337150)

18 Økonomiudvalget, Side 423 Notat om planforhold (Hans Linding) (335326) Endeligt RAMBØLL-notat-JMI.pdf (337082) Indstilling Med henvisning til de betydelige omkostninger ved etablering af bynære parkeringspladser under Inderdammen og projektets økonomiske belastning for den kommunale økonomi indstiller Teknik- og Miljøservice, at der ikke arbejdes videre med parkeringsmulighederne under Haderslev Inderdam, at yderligere parkeringsmuligheder i Haderslev Midtby søges etableret på anden vis, og at Økonomiudvalget orienteres om udvalgets beslutning. Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : Yrsa Theisen og Tonny Thomsen. Godkendt som indstillet. Udvalget for Teknik og Miljø oversender beslutningen til orientering for Økonomiudvalget. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Gunnar Nielsen Taget til efterretning Genoptagelse: Tillægsbevillinger til færdiggørelse af igangværende byggemodninger (boligformål) DIHOHH / 07/19972 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I en række igangværende byggemodninger til primært boligformål, hvor grundsalget i de fleste tilfælde ikke er afsluttet, vil der løbende være behov for en opfølgning på etablering af kantsten, fortov, asfaltslidlag, belysning m.m. Det drejer sig således om, at kommunen skal levere et færdigt vejprojekt, som de enkelte grundejere har betalt for som en del af grundprisen. For byggemodningsområderne gælder, at der ikke er budgetsat midler til udførelse af kommunens forpligtelser over for tidligere grundkøbere, idet der i skemaet samtidig er udarbejdet overslag over det til den nødvendige færdiggørelse / nødvendige kapitalbehov (alle beløb ekskl. moms).

19 Økonomiudvalget, Side 424 Tidspunktet for gennemførelsen af disse færdiggørelsesarbejder er afhængig af fremdriften for salg og bebyggelse. For så vidt angår Rådhuscenteret, Vojens, er der her solgt areal til opførelse af nye butikker, hvor det forinden bebyggelse er nødvendigt at foretage omlægning af eks. kloakledning og ændringer i vej- og parkeringsanlæg, herunder en forventet jordudskiftning. De indtil nu afholdte udgifter til de ovenfor anførte områder vil blive regnskabsmæssigt afsluttet pr. ultimo Grundene er i de fleste tilfælde allerede solgt og salgsindtægterne er tilgået kassen. I de nævnte områder mangler salg af ca. 25 grunde (pr. 1.september 2007). Som det fremgår af vedlagte skema er grundene i de fleste tilfælde allerede solgt og salgsindtægterne er tilgået kassen, hvilket også vil ske ved salget af de resterende grunde. Økonomiske forhold Sagen indeholder en samlet ansøgning om tillægsbevilling til 13 igangværende byggemodningsområder på i alt kr, finansieret af kommunens kassebeholdning. Beløbet skal anvendes til områdernes færdiggørelse. Der skal gives tillægsbevillinger til følgende byggemodninger (stednr. er angivet indledningsvis) Dyssebakken, 5.etape, 5.del, Vojens kr Hamisgårdvej, 1.etape, Hammelev kr Ranunkelvej, Jegerup kr Møllevænget/Gæskær, Nustrup kr Lærkevej, Vedsted kr Ærtevej, Skrydstrup kr Simmersted Byvej, Simmersted kr Abkærparken, Over Jerstal kr Brombærvej, Gram (før ) kr Hejsager Østertoft, Hejsager kr Følsterengen, Gram kr Øsby Stadionvej, Øsby kr Rådhuscenteret, Vojens kr i alt kr Procedure Sagen skal behandles i Udvalget for Teknik og Miljø, Økonomiudvalget og Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Vej og Park, Hans Ole Hede

20 Økonomiudvalget, Side 425 Bilag Skema vedr. opgørelse af omkostninger ved færdiggørelse (370470) Byggemodningsområder (376807) Endeligt notat om tillægsbevillinger,16.oktober 2007 (390237) Indstilling Teknik & Miljøservice indstiller, at der ansøges om en samlet tillægsbevilling til anlægsbevilling og frigivelse af rådihedsbeløb på kr., fordelt på ovennævnte stednr., der finansieres af kommunens kassebeholdning. Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : August Kragh og Holger Lauritzen Udvalget for Teknik og Miljø anbefaler sagen godkendt overfor Økonomiudvalget og Byrådet Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Ingen Udsat på nærmere belysning af baggrunden for ansøgningen om tillægsbevilling. Supplerende sagsfremstilling til økonomiudvalgsmødet den 7. november 2007: På grundlag af notat fra Teknik & Miljøservice viderefører Økonomiudvalget sin behandling af sagen, idet indstillingen fra Teknik & Miljøservice opretholdes. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Gunnar Nielsen Indstillingen anbefales således, at der jf. tabellen meddeles anlægsbevilling til de 13 nævnte steder med de anførte beløb, jf. tabellen meddeles rådighedsbeløb til de 13 nævnte steder med de anførte beløb - i alt kr. i 2007 at der finansieres kr. via likvide aktiver i 2007

21 Økonomiudvalget, Side Flovtvej, arealerhvervelse m.m. til stiformål. Tillægsbevilling. DIHOHH / 06/9741 ÅBEN SAG Sagsfremstilling I lokalplan , Udvidelse af sommerhusområde ved Flovt Strand, er der langs Flovtvejs nordside udlagt et 5 meter bredt areal til vejudvidelse / stianlæg. Som følge af, at dette arealudlæg til vejudvidelse/stiformål er udlagt på privat ejet areal, har ejeren fremsat begæring om kommunens overtagelse i.h.t. lov om planlægning, 48, stk. 2. Omhandlede areal udgør 1492 m². På denne baggrund har spørgsmålet om overtagelsesebegæringen været forelagt Taksationskommissionen for Sønderjylland til afgørelse, og herunder samtidig afgørelse af erstatningsspørgsmålet, idet Gl.Haderslev kommunens økonomiudvalg ved møde den 15/11-06 (sag nr. 06/14624) har tiltrådt sagens forelæggelse for Taksationskommissionen som følge af, at der ikke kunne indgås en frivillig erstatningsaftale med arealets ejer. Kommisionen har afsagt kendelse den 15.august 2007, hvorved den samlede erstatning, omkostninger m.m. beløber sig til kr., som p.t. er afholdt på en mellemregningskonto, idet der i sagen ikke er meddelt bevilling. Fra det aktuelle lokalplanområde samt fra det kommende umiddelbart vest for beliggende sommerhusområde må der forventes nogen gående trafik til/fra strandområdet (i alt huse). På den baggrund foreslås, at der på det erhvervede areal etableres en 2 meter bred grusbelagt stiforbindelse langs Flovtvej i hele forløbet langs lokalplanområde , hvorved stien samtidig kan betjene det kommende sommerhusområde (lokalplanforslag ). Se bilag (oversigtskort). Nævnte sti s videre forløb indtil Flovt By har været indeholdt i Teknikog Miljøservice s budgetoplæg Overslagsmæssigt er anlægsomkostningerne ved stiens etablering, inkl. græssåning m.m., opgjort til kr (ekskl. moms). Økonomiske forhold Jf. ovenfor kan arealerhvervelse og anlægsudgift til stianlæg i alt opgøres til kr, hvoraf kr allerede er afholdt til arealerhvervelse. Da der ikke er budgetsat midler hertil, foreslås anlægget finansieret af kassebeholdningen. Procedure

22 Økonomiudvalget, Side 427 Sagen skal behandles i Udvalget for Teknik og Miljø, Økonomiudvalget og Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Vej & Park, Hans Ole Hede Bilag Oversigtskort, bilag3 fra lokalplan.pdf (390503) Indstilling Teknik & Miljøservice indstiller, at der til stednr , Stianlæg ved Flovtvej, gives en anlægsbevilling og frigivelse af tilsvarende rådighedsbeløb på kr, finansieret af kommunens kasse. Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende : Yrsa Theisen og Tonny Thomsen Udvalget for Teknik og Miljø anbefaler overfor økonomiudvalget og byrådet sagen godkendt som indstillet. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Gunnar Nielsen Anbefales. LUKKET DAGSORDEN 236. Vilkårsændring 237. Købstilbud på kommunalt areal ved Ellehammervej Genoptagelse: Fravigelse af salgsvilkår 239. Finansieringsovervejelser

23 Økonomiudvalget, Side 428 Underskriftsside H.P. Geil Inger Fleischer Peter Chr. Jacobsen Holger Lauritzen Gunnar Nielsen Jens Chr. Gjesing Markvard Hovmøller Lone Ravn Søren Rishøj Jakobsen Karsten Sperling

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 26-09-2007 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: BEMÆRK

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Mads Skau, Yrsa Theisen, Tonny

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 02-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Jens Chr. Gjesing Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 02-04-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52 Afbud: H.P.Geil Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 07-03-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 22-08-2007 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Yrsa Theisen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 03-10-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:40 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 03-10-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 31-10-2007 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 17-04-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 05-03-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:52 Afbud: Søren Rishøj Jakobsen, Gunnar Nielsen, Inger Fleischer Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 25-02-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 25-02-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 06-02-2008 Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:12 Afbud: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.35 under behandlingen af pkt. 332. Peter Chr.

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Onsdag den 11-06-2008 Mødested: Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Per Søeberg Fraværende: Bemærkninger: Tillægsaftale Kontrakt

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 11-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 11-04-2007

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-06-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-09-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 28-02-2007 Mødested: Forsyning Fjordargervej 32 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 12:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Jan Christensen Fraværende:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 20-09-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:04 Afbud: Jan Christensen, Tonny Thomsen, Irene Høgh og Ella Skjellerup Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 02-05-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 02-05-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 07-02-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 07-02-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 29-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksen- og Sundhedsservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 11-10-2007 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Bemærkninger: Byrådet, 11-10-2007 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 195. Det

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Onsdag den 30-07-2008 Mødested: Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Peter Rosendahl, Svend Erik Larsen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 08-08-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 08-08-2007

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Mandag den 25-10-2010 Mødested: Fjelstrup Brandstation Skolebakken 4 Fjelstrup 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Lars Damkjær

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-03-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 01-04-2009 Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Søren Rishøj Jacobsen, Gunnar Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 07-05-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:10 Afbud: Fraværende: Søren Rishøj Jakobsen forlod mødet kl. 18:05 efter behandlingen

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 24-01-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Referat fra mødet i Direktion. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Direktion. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Direktion (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Fredag den 8. august 2014 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Medlemmer: Karen Heebøll Michael Holst Vibeke

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, Arbejdsmarkeds-

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-01-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 24-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Service MED for de fælles stabe Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: 217 Starttidspunkt: Kl. 14:15 Sluttidspunkt: Kl. 14:45 Afbud: Anne-Mette Michelsen, Carina Bock Møller

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-12-2008 Mødested: Meddeles senere Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 02-12-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 05-11-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 05-11-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT REFERAT

EKSTRAORDINÆRT REFERAT EKSTRAORDINÆRT REFERAT Hoved MED Mødedato: Onsdag den 26. oktober 2016 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:50 Afbud: Charlotte Veilskov, Kirsten Mousten, Lise B. Pedersen,

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den 29-11-2007

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den 29-11-2007 REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 29-11-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:51 Afbud: Gunnar Nielsen, Anita Christensen/Thies Mathiasen og Uwe Jessen. Fraværende:

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Susanne Thomsen Bjarne Hansen Lene Nielsen. Katja Saunte Bagger

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Susanne Thomsen Bjarne Hansen Lene Nielsen. Katja Saunte Bagger Boligselskabet Domea Solrød Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes tirsdag den 9. december 2014 kl. 17.00 i afdeling 3`s fælleslokale beliggende Christians Torv 84. Dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.:

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 1 1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 219-2015-45098 Sagsfremstilling Formålet med denne sag er at udarbejde ny sagsfremstilling for de punkter, som Byrådet ikke godkendte i mødet den 30.

Læs mere

Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag)

Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag) Mødedo: 17. december 2008 Opførelse af nyt rådhus - Godkendelse af projektforslag, udbudsform og entrepriseopdeling samt ændring af hovedtidsplan (bevillingssag) Økonomiudvalget behandlede på mødet den

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-09-2010 Mødested: Hansborg kl. 16:30 eller Sommersted Boldbaner kl. 17:00 Vestermarksvej 2, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 16:30 / Ordinært

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, IT og

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan Pkt.nr. 34 Krogstenshave, om og udbygning. Projekt nr. 5343 og 5344. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan 577699 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 25-08-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Bent Steenberg Olsen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd R e f e r a t Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: 24. april 2006 Mødested: Lok. 219 - Rådhuset Starttidspunkt: Kl. 16.00 Sluttidspunkt: Kl. 17.35 Udsendelsesdato: 26. april 2006 Bemærkninger: deltog

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-01-2007 Mødested: Sct. Severin Skole Mødelokale 93 (nye hovedindgang), Moltrupvej 1 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl.

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2009 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing Formand for bestyrelsen for Væksthus Syddanmark, Odense kr. 80.000,00 Medlem af bestyrelsen for UCSYD, Haderslev

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-05-2007 Mødested: Nørregade 41,1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget, 07-05-2007

Læs mere

REFERAT. Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

REFERAT. Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. REFERAT Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Forslag til repræsentantskabsmødet vedtægter ALBOAs kursusudvalg er

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 12. APRIL 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 12. APRIL 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 12. APRIL 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 45 REVA institution 46 Rådighedsbeløb

Læs mere

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab Administrative styregruppe fælles beredskab Møde vedr.: Referat 26102015 - administrative styregruppe Mødested: Laksetorvet Randers Mødedato: 26-10-2015 Sendes til: Hjemmesiden Beredskab & Sikkerhed Deltagere:

Læs mere

Aarhus Kommunes regnskab for 2018

Aarhus Kommunes regnskab for 2018 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2019 Aarhus Kommunes regnskab for 2018 1. Resume Driftsresultatet for 2018 viser en forbedring på 326 mio. kr. i forhold

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl. 18.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.58 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Mandag den 12-11-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: På grund af anden mødevirksomhed deltog

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Byrådet Konstituerende møde

Byrådet Konstituerende møde REFERAT Byrådet Konstituerende møde Mødedato: Torsdag den 03-12-2009 Mødested: Byrådssalen, Gåskærgade 26, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:34 Afbud: Ingen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Der aflægges anlægsregnskab i forhold til anlægsbevillingen på 10,0 mio. kr., som blev givet på Byrådets møde den

Der aflægges anlægsregnskab i forhold til anlægsbevillingen på 10,0 mio. kr., som blev givet på Byrådets møde den NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen TMF-Sekretariat og byggesager Notat, 5 anlægsregnskaber til EDU Anlægsregnskab for Energispareprojekt 2015 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Der aflægges anlægsregnskab

Læs mere

Ny Tønder Kommune SammenlægningsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune SammenlægningsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 10. februar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 13.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Gruppemøder: 10. februar 2006 1 Indholdsfortegnelse Åbent møde:

Læs mere

Bilag 5: Politiske handlemuligheder

Bilag 5: Politiske handlemuligheder Haderslev Kommune Økonomi & Løn - Fælles stabe Bygning C, Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342711 / 23720311 slor@haderslev.dk 15-08-2017 Sagsident: 17/10069 Sagsbehandler:

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første kvartal 2014. Kompetence

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17.

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17. Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 17.55 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim

Læs mere

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen Bilag 2 - notat Snitflader omkring, SKAT og kommunen Notatet indeholder en skematisk oversigt over fordelingerne af serviceopgaver mellem Udbetaling Danmark, SKAT og kommunerne. Endvidere indeholder notatet

Læs mere