Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød."

Transkript

1 Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Mandag den 14.november 2016 kl Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Søren Kristiansen Birgitte Pedersen Morten Wulff- Høyer Anette Seibæk Helle Green Boligkontoret Danmark: Finn Weidekamp 16.november 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af mødet den 24.oktober Revisionsprotokol 3. Status på helhedsplaner og byggesager Kajerød Vænge skema C 5. Regnskab Repræsentantskabsmøde 7. Personale 8. Aktivitetsliste og årshjul 9. Formanden orienterer 10. Boligkontoret orienterer 11. Næste møde og kommende sager Ad 0. Godkendelse af dagsorden at selskabsbestyrelsen godkender dagsorden. Side 1 af 13.

2 Ad 1. Godkendelse af referat af mødet den 24.oktober 2016 Referatet er udsendt den 25.oktober at selskabsbestyrelsen godkender referatet. Selskabsbestyrelsen godkendte referatet. Ad 2. Revisionsprotokol Behandles under pkt. 5. at selskabsbestyrelsen behandler revisionsprotokol under pkt. 5. Selskabsbestyrelsen behandlede revisionsprotokol under pkt. 5. Ad 3. Status på helhedsplaner og byggesager Selskabets formand fremsender løbende referater fra de enkelte byggeudvalg samt kopi af væsentlige dokumenter, der har været fremlagt på møderne. Der gives en kort supplerende redegørelse i de sager, hvor der ikke skal træffes beslutninger. Byggesagen i afd. 1 Renoveringssagen Siden bestyrelsesmødet den 19.september 2016 er der ikke afholdt byggeudvalgsmøde. Seneste byggeudvalgsmøde nr. 68 afholdt den 21. oktober Der er foretaget afleveringsforretning den 21. oktober Til udbedring af beboermangler er der indgået forlig med BNS med en samlet sum på kr. Anført som beboermangler i og med der er sket aflevering og fejl og mangler påpeget af rådgiver over for BNS er udbedret. Der er den 8. maj 2016 indsendt Skema C som afslutning på renoveringssagen i Kajerød Vænge til Kommunalbestyrelsens godkendelse og videre sendelse til Landsbyggefonden. Brev med oplysninger om budget og regnskab for hele renoveringen er sendt til alle pr. mail den 15. maj Byggeregnskab mm. er nu afsendt til revisor. Byggeregnskab (inkl. fremtidig udgift til MGO-plader) vedlagt indkaldelsen. Side 2 af 13.

3 1 års gennemgang foretaget den 14.september 2016 ikke tilfredsstillende gennemgang fra rådgivers side, hvorfor referat ikke kunne godkendes fra bygherres side. Skema C forventes behandlet af Kommunalbestyrelsen i november 2016 se pkt. 4. MGO-plader og udskiftning Siden bestyrelsesmødet den 24.oktober 2016 er der afholdt byggeudvalgsmøde med udsendelse af referat. Byggeudvalgsmøde nr. 3 afholdt den 31.oktober Byggeudvalgsmøde nr. 4 afventer oplæg på mødeplan fra rådgiver. Byggesagen i afd. 2 Siden bestyrelsesmødet den 24.oktober 2016 er der ikke afholdt byggeudvalgsmøde med udsendelse af referat. Seneste byggeudvalgsmøde nr. 36 afholdt den 21.juni Byggeudvalgsmøde nr. 37 ikke aftalt. Der er afholdt ekstraordinært beboermøde den 24.august På mødet blev projektforslag og finiasieringsskitse fra Landsbyggefonden med huslejestigning på 30 kr. pr. kvm. årligt godkendt. Projektforslag udsendt med indkaldelsen til bestyrelsesmøde, sammen med det øvrige materiale, ligesom der foreligger kopi af projektforslag på mødet. Følgende beslutning på beboermødet: Byggeudvalg bemyndiges til at gennemføre helhedsplanen vedr. renovering af afdelingen, i henhold til ovenfor fremlagte budget og de heraf afledte huslejekonsekvenser. omkring huslejeniveau: Huslejestigningen bliver på kr. 30 m2/år, svarende til gennemsnitlig stigning på 3,2 Huslejestigningen vil først træde i kraft når byggeriet er færdigt/afleveret. Derudover vil huslejereguleringen blive indeksreguleret efter landsbyggefondens krav med ca. 2 % pr. år alene på huslejestigningen. Huslejestigningens bidrag til den samlede finansiering af projektet ligger fast, selvom der eventuelt kommer anlægsbesparelser eller stigninger inden for projektets rammer. Boligtype m2 Stigning Husleje (2015) Ny husleje 2 rums 52,3 kr. 130 primer. kr primer. kr pr. mdr. 3 rums 74,3 kr. 186 pr. mdr. kr pr. mdr. kr pr. mdr. Side 3 af 13.

4 4 rums (gule) 79,5 kr. 199 pr. mdr. kr pr. mdr. kr pr. mdr. 4 rums 86,7 kr. 217 pr. mdr. kr pr. mdr. kr pr. mdr. Det forventes, at efterisolering af tage og genvinding vil give en teoretisk energiberegning på omkring 4.104,39 kr. i årlig besparelse. De teoretiske beregninger varierer rigtig meget i forhold til den enkelte beboer Beboernes ekstraudgifter/besparelser varierer rigtig meget i forhold til den enkelte beboer på baggrund af beboerforhold, -adfærd, og komfortkrav m.v. Der skal nu ske endelig afklaring med LBF, hvorefter der fremsendes ansøgning til Rudersdal kommune. Rudersdal kommune har henvendt sig vedr. sekundære tilbygninger og oplyst som følgende: Dato: 26. september 2016 kl CEST Til: "fiwe@bdk.dk" <fiwe@bdk.dk> Emne: Bellisbakken og Byagervej - Sags orientering angående ansøgninger om opførelse af sekundært byggeri (RUDKOM Id nr.: ) Til Finn Weidekamp I forlængelse af vores møde den 30. maj 2016 angående lovliggørelse og opførelse af udhuse til rækkehusbebyggelsen på Bellisbakken i Birkerød skal vi hermed meddele, at vi ikke kan godkende de modtaget ansøgninger af den 1. maj 2016 på Bellisbakken 19 samt Byagervej 181, 197 og 211. Dette er med begrundelse i, at vi ønsker, at den sekundære bebyggelse til rækkehusene skal opføres efter en samlet bebyggelsesplan, således at den samlet bebyggelse fremstår som en helhed. En ansøgning om lovliggørelse, anmeldelse om godkendelse eller en ansøgning om byggetilladelse skal som minimum indeholde følgende materiale: Fuldmagt fra ejer af ejendommen med tydelig ejendomsidentifikation og underskrift. Skriftlig ansøgning via Byg og Miljø beskrivelse af bygningen (herunder anvendelse, størrelse, valg af materialer mv.). Situationsplan med angivelse af skel, hæk (linje der adskiller rækkehusene) placering af eksisterende bebyggelse og anvendelse, placering af ansøgt bebyggelse og anvendelse og afstanden fra bebyggelsen til skel. Plantegning med angivelse af udvendige mål, størrelse og anvendelse. Facadetegninger med angivelse af bygningens ydre fremtræden, verdenshjørne, terræn samt facade- og totalhøjden. Hvis bygningen opføres nærmere skel eller hæk til nabo end 2,5 m højde, skal der angives bygningens højde målt 2,5 m herfra. Vi afslutter herved nærværende byggesag og afventer udarbejdelse af en bebyggelsesplan, før vi tager stilling til eksisterende og ny sekundær bebyggelse til rækkehusene. Venlig hilsen Prasath Sivapalan Byggesagsbehandler Det videre forløb om kommunens krav drøftes med afdelingsbestyrelsen og Byggeudvalget. Side 4 af 13.

5 Landsbyggefonden har den 21. oktober 2016 meddelt godkendelse af nyt skema A med samlet anlægsudgifter på kr. Formanden oplyste, at det svarer til den sum var til behandling i mødet den 19. september Byggesagen i afd. 4 Siden bestyrelsesmødet den 24.oktober 2016 er der ikke afholdt byggeudvalgsmøde med efterfølgende udsendelse af referater. Seneste byggeudvalgsmøde nr. 17 afholdt den 26.september Byggeudvalgsmøde nr. 18 ikke aftalt. På basis af udsendt udbudsmateriale, blev resultatet behandlet på møde nr. 16. Byggeudvalget besluttede, at acceptere tilbud fra Byens Tag og facader A/S, der var billigst. Tilbud er under det på beboermødet godkendte budget. Godkendelse af licitation jfr. mail af 26. februar Godkendt den 29. februar Renoveringen er påbegyndt, og det har været fornuftig op start og udskiftning pågår i henhold til tidsfrist. Der er fremsendt referat af byggemøde nr. 4 af 11. maj, nr. 9 af 15.juni, nr. 10 af 23.juni 2016, nr. 21 af 28.september 2016 og nr. 25 af 2.november 2016 til orientering. Byggesagen i afd. 5 Siden bestyrelsesmødet den 24.oktober 2016 er der ikke afholdt byggeudvalgsmøde. Seneste byggeudvalgsmøde nr. 21 er afholdt den 22. september Bestyrelsen har godkendt at der arbejdes med tilgængelighed i 6 opgange. Byggeudvalgsmøde nr. 22 afventer tilbagemelding fra LBF omkring huslejeniveau og finansiering. Rørudskiftning Afdelingen har på beboermødet den 15.marts 2016 besluttet, uafhængigt af LBF, at foretage rørudskiftning i kælder. Der er afsat kr., der finansieres ved: Lån af egne midler på kr. med årligt afdrag på kr. over 10 år. Brug af egne henlæggelser på kr. Rørudskiftning nu gennemført, og der er gennemført afleveringsforretning. Referat fra afleveringsforretning udsendt den 8.september Der er byggeregnskab undervejes. Byggesager i afd. 6 LBF-sag Side 5 af 13.

6 Siden bestyrelsesmødet den 24.oktober 2016 er der ikke afholdt byggeudvalgsmøde med efterfølgende udsendelse af referat. Seneste byggeudvalgsmøde nr. 12 afholdt den 12.oktober Byggeudvalgsmøde nr. 13 ikke aftalt afventer tilbagemelding fra LBF. Udskiftning af entredøre Siden bestyrelsesmødet den 24.oktober 2016 er der ikke afholdt byggeudvalgsmøde med efterfølgende udsendelse af referat: Byggeudvalgsmøde nr. 5 afholdt den 27.januar Økonomi gennemgået med huslejeforhøjelse på 0,7 pct. (som godkendt på beboermødet i marts 2015) og med anvendelse af kr. fra egen trækningsret. Udbudsmateriale udsendt, og resultat behandlet på Byggeudvalgsmøde nr. 5 med valg af P. Winther Jespersen. Udskiftning af døre påregnes at starte i uge 14 med forventet afslutning i uge 24 (juni måned 2016). Indstilling om godkendelse af licitationsresultat. Godkendt den 29. februar Udskiftningen af døre starter op i uge 15, og der er projektgennemgangsmøde den 11.april 2016 med formand for afdelingen, rådgiver og byggeleder. Byggeudvalgsmøde nr. 6 afholdt den 26.april Der er fremendt referat af byggemødereferat nr. 5 af 17.maj 2016 til orientering. Byggeudvalgsmøde nr. 7 er ikke aftalt afventer endeligt byggeregnskab. Udskiftning af døre er nu afsluttet, og der er foretaget afleveringsforretning den 29.juni Referat af afleveringsforretning udsendt den 11.juli Byggeregnskab er under udarbejdelse. Byggesagen i afd. 7 Siden bestyrelsesmødet den 24.oktober 2016 er der afholdt byggeudvalgsmøde med udsendelse af referat. Byggeudvalgsmøde nr. 32 afholdt den 26.oktober Projektforslaget gennemgået på BU møde nr. 30, 31 og 32 med endelig godkendelse. Der afholdes ekstraordinært beboermøde den 1.december Selve renoveringen forventes først påbegyndt august/september Der er fremsendt anmodning den 9.november 2016 til Ruderdals kommune omkring etablering af pavillionby og fritagelse for tilslutningsafgift. Byggesagen i afd. 8 Afholdt ekstraordinært beboermøde den 19. november 2015 om renovering af ungdomsboligerne og udskiftning af vinduer og terrassedøre i familieboligerne. Side 6 af 13.

7 Renoveringen finansieres med huslejeforhøjelse på 2,62 pct., og med egen trækningsret på 1 mio. kr. Renoveringssagen enstemmigt vedtaget på beboermødet. Siden bestyrelsesmødet den 24.oktober 2016 er der afholdt byggeudvalgsmøde med udsendelse af referat. Byggeudvalgsmøde nr. 9 afholdt den 25.oktober Byggeudvalgsmøde nr. 10 ikke aftalt afventer status på fejl og mangler og byggeregnskab. Udskiftning af vinduer og døre, ligesom renovering af ungdomsboligen er foregået efter Tidsplanen, og der er afholdt afleveringsforretning den 6.oktober Referat af byggemøde nr. 12 er udsendt den 25.september 2016 og referat af afleveringsforretning udsendt den 9.oktober at selskabsbestyrelsen tager orienteringerne til efterretning. Selskabsbestyrelsen tog orienteringerne til efterretning. Ad Kajerød Vænge skema C Der er fremsendt revisor godkendt skema C, på 723-1, Kajerød Vænge til godkendelse i Rudersdal kommune. Behandles i Byplanudvalget den 8. november Byggesagen i Kajerød Vænge oversked budgettet af flere årsager. Byggesagen startede med at der blev konstateret langt flere miljøfarlige stoffer end forventet, hvilket medfølte at samtlige boligerne skulle igennem langt mere omfattende miljøsaneringer. Oprindelig var det planlagt at kun gavlboliger skulle genhuses, men pga. miljøsaneringerne var det nødvendigt at genhuse samtlige boliger i hele afdelingen. Den mere omfattende miljøsanering inkl. genhusning medførte ligeledes at tidsplanen blev overskrevet betydeligt med tilhørende ekstraomkostninger til bl.a. den byggeadministrative del og byggepladsen. Den primære årsag til budgetoverskrivelse skyldes miljøforholdende inkl. alle følgearbejderne, men der blev også gjort følgende større og fordyrende ændringer i byggeriet: - Udskiftning af samtlige nedslidte vandinstallationer - Udskiftning af gulve i alle lejligheder, da de var udlagt forkert på bjælkelaget - Udskiftning af ekstra kloakudskiftning samt ændring af udformning på omfangsdræn med tilhørende bortskaffelse af overskudsjord - Opgradering af udearealer, herunder belysning, hegn, gangstier, p-pladser m.v. - Malerbehandling af vægge samt slibning/lakering af gulve - Ulovlige elinstallationer inkl. Følgearbejder Side 7 af 13.

8 Som det sidste kom det frem under byggeriet at samtlige nye lette facadepartier var udført med de fugtsugende MgO plader. De fugtsugende MgO plader var ikke et kendt konstruktionsproblem før det kom frem i slutningen af byggeriet. Udskiftningen af MgO pladerne er allerede udført for de 36 lejligheder, mens udskiftningen på de 90 rækkehuse på nuværende tidspunkt er under planlægning for senere gennemførelse. De endelige udgifter for udskiftning af MgO plader ligger endnu ikke fast, da en voldgift skal placere ansvaret, men der er i skema C regnet med det værste senarie, hvor bygherre dække alle udgifterne. Landsbyggefonden har tilkendegivet at de dækker udgifterne til udskiftningen af MgO plader, med krav om at der igangsættes en voldgiftssag. Skulle en del af ansvaret falde ud til enten entreprenøren eller rådgiveren, forventes udgifterne til udskiftningen af MgO pladerne at blive mindre end skema C. Udskiftningen af MgO pladerne er igangsat, da entreprenøren lægger ud for alle arbejderne indtil voldgiften har placeret et ansvar. Skema B blev godkendt således i kommunen Godkendt af Kommunen Samlet anlægssum Finansiering: Støttede lån (iht. LBF skrivelse) Ustøttede lån Ustøttede lån (køkken/bad, VVS ) Heraf kr fra reguleringskonto Heraf kr. 4 mio. trækningsret I alt kr Skema C: Samlet anlægssum Finansiering: støttede lån ustøttede lån Energitilskud Tilskud kr fra reguleringskonto Tilskud kr. 4 mio. trækningsret I alt kr Rudersdal kommune ansøges tillige om udvidet garantiforpligtigelse: Støttet lån kr Regaranti fra Landsbyggefonden 50%. Ustøttet lån kr uden garanti Samlet garanti udvides fra skema B fra til skema C at udgøre kr (jf. beregning fra Nykredit 50% af samlet garantibeløb kr ). Side 8 af 13.

9 Der er ingen huslejepåvirkning for lejerne idet der med Landsbyggefonden fastholder at huslejeniveauet ikke skal overstige kr. 944 pr m² i 2016 budgettal. For at kunne fastholde huslejen på det af Landsbyggefonden godkendte niveau kr. 944 pr, m² er der brug for ekstra støtte fra dispositionsfonden som driftslån også kaldet Mankolån. Følgende er fremsendt til selskabsbestyrelsen: Byggeregnskab Revisorpåtegning Beregning garanti fra Nykredit Bossinf. Skema C Notat fra Landsbyggefonden om Manko lån at selskabsbestyrelsen godkender fremsendt skema C sammen med revisorpåtegning. Selskabsbestyrelsen godkendte fremsendt skema C sammen med revisorpåtegning, der blev underskrevet. Ad 5. Regnskab Udkast til regnskab for selskabet er sammen med egenkontrol behandlet på bestyrelsesmødet den 24.oktober Der er efter gennemgang fra revision ikke foretaget ændringer i forhold til det godkendte udkast, såvel for selskabet som for de enkelte afdelinger. at selskabsbestyrelsen godkender regnskab, egenkontrol og revisionsprotokollat. Selskabsbestyrelsen godkendte regnskab, egenkontrol og revisionsprotokollat. Ad 6. Repræsentantskabsmøde den 24.november 2016 Deltagerliste Repræsentantskabet består af selskabsbestyrelsen på 7 personer og 26 repræsentanter fra de 10 afdelinger eller i alt 33 medlemmer af repræsentantskabet. Derudover er der 3 medarbejderrepræsentanter uden stemme- og taleret. Side 9 af 13.

10 Deltagerliste vedlægges, med den bemærkning at der pt. er 27 tilmeldt og ingen tilmeldte repræsentanter for afdeling 3. Selskabsbestyrelsens beretning Repræsentantskabsmøde den 24.november Oplæg til skriftlig beregning vedlagt indkaldelsen. Indkomne forslag Selskabsbestyrelsen behandler indkomne forslag. Der var ikke indkommet forslag. Vedtægtsændringer Der er pr. 1.juli 2016 vedtaget nye normalvedtægter, og disse er behandlet af vedtægtsudvalg bestående af Jette Hansen, Søren Kristiansen og Anette Seibæk. Oplæg til nye vedtægter for Boligselskabet Birkebo er vedlagt indkaldelse, men den bemærkning at normalvedtægter ikke må fraviges til begrænsning af beboerdemokratiet, men der må gerne ske fravigelse til gunst for beboerdemokratiet. Fravigelser er markeret med rødt. Til orientering vedlægges uddrag af orientering fra ministeriet. Orientering om nye normalvedtægter for almene boligorganisationer med almene Boligafdelinger. Udlændinge-, integrations- og boligministeren har udstedt nye bekendtgørelser om normalvedtægter for almene boligorganisationer med almene boligafdelinger (bekendtgørelse nr. 718 af 13. juni 2016 om normalvedtægter for en almen boligorganisation med almene boligafdelinger og bekendtgørelse nr. 719 af 13. juni 2016 om normalvedtægter for en almen boligorganisation med almene boligafdelinger og indbetalt garantikapital (garantiorganisation). De væsentligste ændringer i forhold til de tidligere normalvedtægter angår anvendelse af digitale værktøjer dels til indkaldelser af øverste myndighed og afdelingsmøder og udsendelse af materiale til disse møder, dels som supplement i forbindelse med afholdelse af afdelingsmøder. Herudover er der sket enkelte mindre ændringer: Harmonisering af reglerne om øverste myndigheds kompetence og uddelegering med driftsbekendtgørelsens 6 og 7. Præcisering af tegningsreglen. Desuden er udstedt nye bekendtgørelser om normalvedtægter for en selvejende almen ældreboliginstitution (bekendtgørelse nr. 721 af 13. juni 2016) og selvejende almene ungdomsboliginstitutioner (bekendtgørelse nr. 720 af 13. juni 2016). Ændringerne vedrørende anvendelse af digitale værktøjer og tegningsret er tillige foretaget i disse to bekendtgørelser. Desuden er reglen og kompetence til vedtagelse af vedlige- Side 10 af 13.

11 holdelsesordning ændret, så den nu i overensstemmelse med vedligeholdelsesbekendtgørelsen fastsætter, at afdelingsmødet træffer beslutningen. Det bemærkes, at ændringerne i normalvedtægterne finder anvendelse uanset eventuelle modstående bestemmelser i en boligorganisations vedtægter. Følgende regler omkring vedtægtsændringer: 9. træffes af de tilstedeværende ved almindeligt stemmeflertal. Når 1/3 af repræsentantskabsmedlemmerne forlanger det, skal afstemningen være skriftlig. Forslag om ændring af vedtægterne eller opløsning af Boligselskabet Birkebo kan kun vedtages, hvis 2/3 af repræsentantskabsmedlemmerne er mødt, og hvis 2/3 af de afgivne stemmer er for forslaget. Er mindre end 2/3 mødt, men mindst 2/3 af de afgivne stemmer er for forslaget, afholdes nyt møde inden 2 uger. På dette møde kan forslaget - uanset antallet af fremmødte - vedtages, hvis 2/3 af de afgivne stemmer er for forslaget. Repræsentantskabet i Birkebo består af 33 repræsentanter, hvorfor det det kræver 22 fremmødte med 2/3 flertal af de fremmødte for at sikre godkendelse på det ordinære repræsentantskabsmøde. Indstilling og beslutning at selskabsbestyrelsen tager deltagerliste til orientering med den opfordring at alle afdelinger har deltagere, godkender oplæg til beretning og nye vedtægter for Boligselskabet Birkebo. Selskabsbestyrelsen tog deltagerliste til orientering med den opfordring at alle afdelinger har deltagere, godkendte oplæg til beretning og nye vedtægter for Boligselskabet Birkebo. Vedtægter godkendt med følgende bemærkninger: 10 Som nyt punkt 5 skal stå: Valg af formand får vidt vedkommende er på valg. nyt punkt 6: Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter for disse. 10 stk.2 slettes. som følge heraf. 10 stk punktum Mindst halvdelen af bestyrelsens medlemmer skal være beboere i organisationen.formanden eller næstformanden skal være beboer i organisationen - skal slettes! Der skal i stedet stå: Bestyrelsens medlemmer skal være beboere i Boligselskabet Birkebo. Nyt stykke 3 sættes ind: Bestyrelsens konstituerer sig senest2 uger efter det ordinære repræsentantsskabsmøde med næstformand af sin egen kreds. nyt stk. 4. Medlem af bestyrelsen kan være osv. Stk. 4. sidste punktum. Fore eventuelt kommunalbestyrelsesudpegede medlemmer skal slettes. Er ikke aktuelt i Birkebo. Side 11 af 13.

12 stk. 5 efter 1. puktum. Afgår et bestyrelsesmedlem valg eller udpgete af andre -osv. afsnittet skal slettes. er ikke aktuelt i Birkebo. Ad 7. Personale Kommende aktiviter: Årligt driftsmøde den 28.november 2016 Temadag omkring arbejdsstillinger Temadag omkring optimering af driften i forbindelse med TASK FORCE primo 2017 Temadag omkring boligaftalen primo 2017 Driftskonference 2017 E-syn mm. den 23. og 24.november 2016 Juleafslutning den 1.december 2016 for medarbejdere i Birkebo og administrative medarbejdere tilknyttet Boligselskabet Birkebo Juleafslutning den 6.december 2016 på Holte kontoret for alle funktionærer og øvrige medarbejdere at selskabsbestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Selskabsbestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Ad 8. Aktivitetsliste Aktivitetsliste udsendt med dagsorden. at selskabsbestyrelsen tager aktivitetslisten til efterretning. Selskabsbestyrelsen tog aktivitetsliste, ajourført og omdelt den 14.november 2016, til efterretning.. Revisionsprotokol Ad 9. Formanden orienterer Formanden orienterer om følgende sager: Information om husordensager Konfliktmægling i Kajerød Vænge Anmodning om fritagelse for boligsocial anvisning fremsendt den 28.oktober 2016 Anvendelse af erhervslokale Kajerødvej 5 udbud af rådgivere Rudersdal kommune pjece om boligsocial indsats omdelt til beboerene Referat fra møde i den administrative styregruppe den 24.oktober 2016 at selskabsbestyrelsen tager orienteringen til efterretning Side 12 af 13.

13 Selskabsbestyrelsen tog orienteringen til efterretning Ad 10. Boligkontoret orienterer Intet til dagsorden. at selskabsbestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Selskabsbestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Ad 11. Næste møde og kommende sager Næste møde er den 5.december 2016 kl Konstituering samt mødekalender for Januar måned 2017: Virksomhedspraktik E-syn Evaluering på flytteboliger (nedsættelse af arbejdsgruppe) Status indsats fugt og skimmel Frit valg på TV Deltagelse fra Byggeøkonomichef Erik Andreasen omkring renoverinssager, mankolån mm. Underskrift Ad 14. Næste møde og kommende sager Bent Nielsen Jette Hansen Søren Kristiansen Birgitte Pedersen Morten Wulff- Høyer Anette Seibæk Helle Green Referent/Finn Weidekamp Side 13 af 13.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Mandag den 23.maj 2016 kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Søren Kristiansen Birgitte Pedersen Morten Wulff-

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. mandag den 27.april 2015 kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Susanne Karlsson Birgitte Pedersen Morten Wulff-

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Mandag den 29.februar kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Søren Kristiansen Birgitte Pedersen Morten Wulff-

Læs mere

Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark.

Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark. Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark. Onsdag, den 19. juni 2018, kl. 13.00. Følgende var til stede: Finn Weidekamp, Boligkontoret Danmark Bent Nielsen,

Læs mere

Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark.

Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark. Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark. Onsdag, den 25. maj 2016, kl. 14.00. Følgende var til stede: Finn Weidekamp, Boligkontoret Danmark Bent Nielsen, Formand

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Mandag den 22.august 2016 kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Søren Kristiansen Birgitte Pedersen Morten

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Orientering om nye normalvedtægter for almene boligorganisationer med almene boligafdelinger

Orientering om nye normalvedtægter for almene boligorganisationer med almene boligafdelinger BL Alle kommuner Orientering om nye normalvedtægter for almene boligorganisationer med almene boligafdelinger Udlændinge-, integrations- og boligministeren har udstedt nye bekendtgørelser om normalvedtægter

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Der var mødt 63 medlemmer af repræsentantskabet inkl. medlemmer af hovedbestyrelsen op til mødet ud af 121 medlemmer. _ Fra hovedbestyrelsen:

Læs mere

Vedtægt for foreningen Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg

Vedtægt for foreningen Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg Godkendt af Aalborg Byråd 13. november 2017 Vedtægt for foreningen Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg 1 Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger

Læs mere

VEDTÆGT. for. Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg. (herefter kaldet AKU-Aalborg)

VEDTÆGT. for. Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg. (herefter kaldet AKU-Aalborg) 16.12.1999/hmg redigeret i pkt. 1, 3.9 og 12.2, 22.02.2000/hmg godkendt af Aalborg Byråd 13. marts 2000 redigeret i pkt. 3.2, 4.2, og 5.2, 27.04.2004/ej redigeret i pkt. 3.1, 3.9, 3.10, og 4.5, 26.10.2004/ej

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1 Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015 Informationsmøde den 27. april 2015 1 Dagsorden 1. Velkomst 2. Helhedsplan - baggrund - omfang - tidsplan - økonomi 3. Genhusningsplaner 4. Organisation

Læs mere

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen

Deltagere. Boligforeningen Fyn-Bo. Bestyrelsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen tirsdag den 6. september 2016, kl. 16.30, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Boligforening Odense Stk. 2. Organisationen

Læs mere

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Boligselskabet Nordkysten ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Helsingør Kommune Center for Kultur, Plan og Erhverv Stengade 359 3000 Helsingør Att. Per Korup-Lauridsen Afd.

Læs mere

VEDTÆGTER. for ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIGSELSKAB

VEDTÆGTER. for ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIGSELSKAB VEDTÆGTER for ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIGSELSKAB Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er ODENSE SOCIAL-FILANTROPISKE BOLIG- SELSKAB. Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted

Læs mere

Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo

Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo Vedtægter for CVR 3517 8953 Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo Navn, hjemsted og formål 1. Den selvejende almene ungdomsboliginstitutions navn er: Startbo Stk. 2. Ungdomsboliginstitutionen

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Høje Gladsaxe Torv 2 B, 2. sal Telefon 39 69 25 44 Kontortid 09-13 (torsdag også 16-17.30) 2860 Søborg E-mail: abg@abg.dk Udlejning 10-13 (torsdag også 16-17.30) www.abg.dk

Læs mere

Vedtægter for Vivabolig

Vedtægter for Vivabolig Vedtægter for Vivabolig Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Administrationsorganisationens navn er Vivabolig a.m.b.a. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. 2. Administrationsorganisationen

Læs mere

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Lejerbo Stevns Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted i Stevns kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Vedtægter for Bomiva

Vedtægter for Bomiva Vedtægter for Bomiva Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Bomiva. Organisationen har hjemsted i Skive Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret uden medlemsindskud. 3.

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 308 Gaulumparken 1. Skema A Den samlede anskaffelsessum på de støttede i skema A er opgjort til 113.686.784

Læs mere

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART.

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART. 12.02.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 7. februar 2012 kl. 16.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Bendt Nielsen Sekretær Dan Christensen (fra pkt. 4) Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen

Læs mere

Vedtægter for administrationsorganisationen BOVIA. Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål. 1. Administrationsorganisationens navn er Bovia.

Vedtægter for administrationsorganisationen BOVIA. Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål. 1. Administrationsorganisationens navn er Bovia. Vedtægter for administrationsorganisationen BOVIA Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Administrationsorganisationens navn er Bovia. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Kolding Kommune. 2. Administrationsorganisationen

Læs mere

1 af 5. Vedtægter. for. Boligselskabet VIBO, Skævinge Kommune smba. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

1 af 5. Vedtægter. for. Boligselskabet VIBO, Skævinge Kommune smba. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Boligselskabet VIBO, Skævinge Kommune smba Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er: Boligselskabet VIBO, Skævinge Kommune smba Boligorganisationen er en datterorganisation

Læs mere

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening Brøndby, den 6. februar 2015 Referat Den 29. januar 2015 Brøndbyernes Andelsboligforening Mødeart: Hovedbestyrelsesmøde nr. 81 Mødested: FA09, Stationsparken 24, 2600 Glostrup Mødetid: kl. 18.00 Deltagere:

Læs mere

Repræsentantskabsmøde onsdag den 26. oktober 2016, kl på administrationskontoret, Sportsvej 10, Glostrup

Repræsentantskabsmøde onsdag den 26. oktober 2016, kl på administrationskontoret, Sportsvej 10, Glostrup Repræsentantskabsmøde onsdag den 26. oktober 2016, kl. 17.00 på administrationskontoret, Sportsvej 10, Glostrup Repræsentantskabet: David Nielsen-Ourø, Bo Jensen, Dorthe Guldbrandsen, Gunver Kreipke, Jannik

Læs mere

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen.

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen. Hvidovre #JobInfo Kommune Criteria=KABside1# Att.: Lars Belt Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre 31. oktober 2012 Rev. 1. november 2012 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 01 Boligselskabet

Læs mere

Vedtægter for Det selvejende Boligselskab

Vedtægter for Det selvejende Boligselskab Selskabets vedtægter Vedtægter for Det selvejende Boligselskab Hvidovre almennyttige Boligselskab Administrator: DAB 55 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Navn 1. Selskabets navn er Hvidovre almennyttige

Læs mere

Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse Repræsentantskabet. Vedtægter for Funktionærernes Boligselskab i Lyngby/Tårbæk kommune

Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse Repræsentantskabet. Vedtægter for Funktionærernes Boligselskab i Lyngby/Tårbæk kommune Vedtægter for Funktionærernes Boligselskab i Lyngby/Tårbæk kommune Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Funktionærernes Boligselskab i Lyngby/Tårbæk kommune Stk. 2. Organisationen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Den selvejende almene Plejeboliginstitution Fortegårdens Plejeboliger

VEDTÆGTER FOR Den selvejende almene Plejeboliginstitution Fortegårdens Plejeboliger VEDTÆGTER FOR Den selvejende almene Plejeboliginstitution Fortegårdens Plejeboliger Kapitel 1. Navn, Hjemsted og formål 1. Den selvejende institutions navn er Den Selvejende almene Plejeboliginstitution

Læs mere

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Møllevænget & Storgaarden. Boligorganisationen har hjemsted i Randers Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret uden

Læs mere

Bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligselskabet Kirstinevang

Bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligselskabet Kirstinevang 30. oktober 2014 Referat af Bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligselskabet Kirstinevang Sted og tidspunkt Afdeling s bestyrelseslokaler, Rugvænget 31 Onsdag den 8. oktober 2014 kl. 17.00 Deltagere

Læs mere

Vedtægter for Boligforeningen AAB

Vedtægter for Boligforeningen AAB Vedtægter for Boligforeningen AAB Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen AAB. Boligforeningen AAB er grundlagt den 12. marts 1912 og er senest drevet under navnet

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Godkendelse

Læs mere

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 1 KÆRE BEBOERE Renoveringsprojektet har været længe undervejs, men nu er det snart tid til, at I skal stemme om helhedsplanen for Gaulumparken. Du kan også

Læs mere

Vedtægter. for den almene administrationsorganisation. Domea.dk

Vedtægter. for den almene administrationsorganisation. Domea.dk Vedtægter for den almene administrationsorganisation Domea.dk Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Administrationsorganisationens navn er Domea.dk. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Høje-Taastrup

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER SILKEBORG BOLIGSELSKAB FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen forestår den overordnede

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 19. april 2018 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN til ordinært møde torsdag den 26. april 2018 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

2. Protokol Fra mødet den samt ekstraordinært møde den blev godkendt.

2. Protokol Fra mødet den samt ekstraordinært møde den blev godkendt. 16.11 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 6. december 2016 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

almene ældreboliger, er medlem af organisationen, 5) Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter

almene ældreboliger, er medlem af organisationen, 5) Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter VEDTÆGTER 2010 Vedtægter for administrationsorganisationen BOVIA Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Administrationsorganisationens navn er Bovia. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Kolding Kommune.

Læs mere

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Kapitel 2 Medlemskab og kapitalforhold 1. Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse (repræsentantskabet) 1

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Kapitel 2 Medlemskab og kapitalforhold 1. Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse (repræsentantskabet) 1 Vedtægter Indhold Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1 Kapitel 2 Medlemskab og kapitalforhold 1 Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse (repræsentantskabet) 1 Kapitel 4 Afdelingernes ledelse 5 Kapitel 5

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN ALMENE BOLIGORGANISATION FAVRSKOV BOLIGSELSKAB

VEDTÆGTER FOR DEN ALMENE BOLIGORGANISATION FAVRSKOV BOLIGSELSKAB VEDTÆGTER FOR DEN ALMENE BOLIGORGANISATION FAVRSKOV BOLIGSELSKAB Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål 1 Boligorganisationens navn er Favrskov Boligselskab. Boligorganisationen har hjemsted og virke kun

Læs mere

Vejlby Hus. Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering. den 23. oktober 2018

Vejlby Hus. Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering. den 23. oktober 2018 Vejlby Hus Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering den 23. oktober 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation v. afdelingsbestyrelsen 2. Projektets historik og aktuelt v. Birgitte

Læs mere

Vedtægter Estrupsgade Silkeborg Tlf aab-silkeborg.dk

Vedtægter Estrupsgade Silkeborg Tlf aab-silkeborg.dk Vedtægter Indhold Kapitel 1 - Navn, hjemsted og formål... 2 Kapitel 2 - Medlemskab og kapitalforhold... 2 Kapitel 3 - Boligorganisationens ledelse... 2 Repræsentantskabet... 2 Bestyrelsen... 4 Kapitel

Læs mere

VEDTÆGTER for Farsø Boligselskab

VEDTÆGTER for Farsø Boligselskab VEDTÆGTER for Farsø Boligselskab Den 21. maj 2014 VEDTÆGTER FOR FARSØ BOLIGSELSKAB Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1 Boligorganisationens navn er Farsø Boligselskab Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted

Læs mere

Bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligselskabet Kirstinevang

Bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligselskabet Kirstinevang 11. november 2013 Referat af Bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligselskabet Kirstinevang Sted og tidspunkt Afdeling Kirstinelunds bestyrelseslokaler, Rugvænget 31 Tirsdag den 29. oktober 2013

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 10. august 2016 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 10. august 2016 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 21. september, kl. 17.30. Afbud: Ella Pedersen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 10.

Læs mere

vedtægter for fsb juni 2010

vedtægter for fsb juni 2010 vedtægter for fsb juni 2010 Rådhuspladsen 59 1550 København V Tel 3313 2144 Fax 3314 1260 www.fsb.dk januar 2010 vedtægter for fsb indhold 04 04 07 10 10 10 kapitel 1 Navn, hjemsted og formål kapitel 2

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Den selvejende almene boligorganisation Brøndby Boligselskab

VEDTÆGTER FOR Den selvejende almene boligorganisation Brøndby Boligselskab VEDTÆGTER FOR Den selvejende almene boligorganisation Brøndby Boligselskab TRYGHED - FÆLLESSKAB - KVALITET - DIALOG 9011 Brøndby Boligselskab_Vedtægter_A5.indd 1 08/07/15 16.18 9011 Brøndby Boligselskab_Vedtægter_A5.indd

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Den almene boligorganisation

VEDTÆGTER. For. Den almene boligorganisation VEDTÆGTER For Den almene boligorganisation BOLIGSELSKABET AF 2014 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Boligselskabets navn er Boligselskabet af 2014. 1. Selskabet har hjemsted i Randers Kommune. 2. Selskabet

Læs mere

Skema A-ansøgning for renoveringsprojekt (helhedsplan) for Egelyparken

Skema A-ansøgning for renoveringsprojekt (helhedsplan) for Egelyparken Kuben Management A/S Carl Jacobsens Vej 31, 3. 2500 Valby Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Att.: Synne Felter Tel 8833 2500 CVR. nr. 28693036 info@kubenman.dk www.kubenman.dk JF Email:

Læs mere

Sådan fungerer afdelingsmødet

Sådan fungerer afdelingsmødet Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 12 til afdelingsbestyrelserne: Sådan fungerer afdelingsmødet Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Kaare G. Graversen, Formand Helga Arildskov, Næstformand Lynge Andersen Lone Haue Bentsen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Kaare G. Graversen, Formand Helga Arildskov, Næstformand Lynge Andersen Lone Haue Bentsen Boligselskabet Domea Nørre-Snede Referat fra organisationsbestyrelsesmøde tirsdag den 9. juni 2015 kl. 14.00 Mødet blev holdt i Fælleslokalet på Plejecenter Bavnehøj, Nørre-Snede. Mødet blev holdt sammen

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Høje Gladsaxe Torv 2 B, 2. sal Telefon 39 69 25 44 Kontortid 09-13 (torsdag også 16-17.30) 2860 Søborg E-mail: abg@abg.dk Udlejning 10-13 (torsdag også 16-17.30) www.abg.dk

Læs mere

Kapitel 1. Kapitel 2. Kapitel 3. Stk. 3. Repræsentantskabet træffer beslutning. om følgende forhold

Kapitel 1. Kapitel 2. Kapitel 3. Stk. 3. Repræsentantskabet træffer beslutning. om følgende forhold Kapitel 1 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret: 1) Uden medlemsindskud. 3. Boligorganisationens

Læs mere

Repræsentantskabsmøde onsdag den 26. oktober 2016, kl på administrationskontoret, Sportsvej 10, Glostrup. Mathias Helleberg Hagstrøm

Repræsentantskabsmøde onsdag den 26. oktober 2016, kl på administrationskontoret, Sportsvej 10, Glostrup. Mathias Helleberg Hagstrøm Repræsentantskabsmøde onsdag den 26. oktober 2016, kl. 17.00 på administrationskontoret, Sportsvej 10, Glostrup Til stede: David Nielsen-Ourø, Bo Jensen, Dorthe Guldbrandsen, Gunver Kreipke, Jannik Andresen

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia 99

Boligselskabet Futura Fredericia 99 Boligselskabet Futura Fredericia 99 Referat for ordinært organisationsbestyrelsesmøde den 16. juni 2010 kl. 17.00, mødet fandt sted i fælleshuset på Thygesmindevej. 1. Velkomst ved formanden 2. Godkendelse

Læs mere

Vedtægter for Kollegiekontoret i Aarhus

Vedtægter for Kollegiekontoret i Aarhus Vedtægter for Kollegiekontoret i Aarhus Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Kollegiekontoret i Aarhus. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Aarhus Kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

Boligselskabet af 1961 i Greve (BS 61)

Boligselskabet af 1961 i Greve (BS 61) Vedtægter for den almene boligorganisation Boligselskabet af 1961 i Greve (BS 61) Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligselskabet af 1961 i Greve (BS 61). Stk. 2. Organisationen

Læs mere

Vedtægter for Det selvejende Boligselskab

Vedtægter for Det selvejende Boligselskab Vedtægter for Det selvejende Boligselskab Frederiksberg almennyttige Boligselskab Forretningsfører: DAB Frederiksberg almennyttige Boligselskab Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Navn 1. Selskabets navn

Læs mere

ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE

ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE Til Repræsentantskabet ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE Under henvisning til indkaldelse af 11. maj 2010 fremsendes hermed endelig dagsorden med bilag til det ordinære repræsentantskabsmøde Lørdag den 12.

Læs mere

Repræsentantskabsmøde den 22. november 2017, kl i Servicecentralen, Paltholmterrasserne 15, 3520 Farum

Repræsentantskabsmøde den 22. november 2017, kl i Servicecentralen, Paltholmterrasserne 15, 3520 Farum Repræsentantskabsmøde den 22. november 2017, kl. 18.30 i Servicecentralen, Paltholmterrasserne 15, 3520 Farum Tilstede: Thomas Jensen, Anette Ågård Nielsen, Allan Vinje, Anne Harrysson, Annelise Refshauge,

Læs mere

Vedtægter for Silkeborg Boligselskab

Vedtægter for Silkeborg Boligselskab Vedtægter for Silkeborg Boligselskab SILKEBORG, DEN 23. APRIL 2014 INDHOLD KAPITEL 1: Navn, hjemsted og formål 1. side 3 3. side 3 KAPITEL 2: Medlemskab og kapitalforhold 4 side 3 KAPITEL 3: Boligorganisationens

Læs mere

Vedtægter for Andelsselskabet Almenbo

Vedtægter for Andelsselskabet Almenbo Vedtægter for Andelsselskabet Almenbo Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Almenbos navn er Almenbo. Stk. 2. Almenbo har hjemsted i Ballerup Kommune. 2. Administrationsorganisationen (herefter kaldet

Læs mere

Vedtægter for Boligforeningen Kristiansdal

Vedtægter for Boligforeningen Kristiansdal 1 Vedtægter for Boligforeningen Kristiansdal Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen Kristiansdal. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Odense Kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

Referat. Den 7. maj 2014

Referat. Den 7. maj 2014 Den 7. maj 2014 Referat Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. maj 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Tid Onsdag, den 15. august 2018 kl. 17.30 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding.

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Kolding Ældreboligselskab 23 Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsens

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 26-02-2014 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Jørn Stevns, Peter Fynbo Hansen, Knud Weiss, Robert Madsen, John Nilsson, Poul Jeppesen, Lis Bentin

Læs mere

Gentofte Ejendomsselskab. Vedtægter

Gentofte Ejendomsselskab. Vedtægter Gentofte Ejendomsselskab Vedtægter Gentofte Ejendomsselskab 2015 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Gentofte Ejendomsselskab Boligorganisationen har hjemsted i Gentofte

Læs mere

Repræsentantskabsmøde tirsdag den 29. november 2016, kl i Beboerhuset Baunevangen, Præstemosen 111A, Hvidovre

Repræsentantskabsmøde tirsdag den 29. november 2016, kl i Beboerhuset Baunevangen, Præstemosen 111A, Hvidovre Repræsentantskabsmøde tirsdag den 29. november 2016, kl. 19.00 i Beboerhuset Baunevangen, Præstemosen 111A, Hvidovre Til stede: Carsten Groth-Rasmussen, Mogens Bentzen, Birgit Bilstrup, Hanne S. Hjortby,

Læs mere

NORDHAVNSGÅRDEN Beboerlokalet, Herninggade 2 Onsdag den 22. september 2010 kl. 19:00

NORDHAVNSGÅRDEN Beboerlokalet, Herninggade 2 Onsdag den 22. september 2010 kl. 19:00 NORDHAVNSGÅRDEN Beboerlokalet, Herninggade 2 Onsdag den 22. september 2010 kl. 19:00 Kære beboere Det er snart tid til at holde afdelingsmøde. Her i brevet får du nogle praktiske bemærkninger om mødet.

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i Boligforeningen VIBO torsdag, den 24. november 2016, kl i Sankt Peders Stræde 49 A, 1. sal, 1453 København K

Referat af repræsentantskabsmøde i Boligforeningen VIBO torsdag, den 24. november 2016, kl i Sankt Peders Stræde 49 A, 1. sal, 1453 København K Referat af repræsentantskabsmøde i Boligforeningen VIBO torsdag, den 24. november 2016, kl. 18.30 i Sankt Peders Stræde 49 A, 1. sal, 1453 København K Der var i alt 38 fremmødte. 30 fra 1. kreds, 4 fra

Læs mere

Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg

Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg Svendborg Kommune Økonomi Direktionssekretariatet Ramsherred 5 5700 Svendborg Att. Jan Carlsson Kuben Management A/S Kolding Åpark 1, 4. 6000 Kolding Tel 7938 1380 CVR. nr. 28693036 info@kubenman.dk www.kubenman.dk

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 12. september 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 12. september 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde mandag den 23. oktober, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 12.

Læs mere

Villabyernes Boligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmøde afholdt tirsdag, den 10. marts 2015, kl. 17.30 i mødelokalet Lindeholmen 2.

Villabyernes Boligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmøde afholdt tirsdag, den 10. marts 2015, kl. 17.30 i mødelokalet Lindeholmen 2. Villabyernes Boligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmøde afholdt tirsdag, den 10. marts 2015, kl. 17.30 i mødelokalet Lindeholmen 2. Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse af

Læs mere

Vedtægter for Den selvejende almene boligorganisation Cama-kollegierne Svendborg

Vedtægter for Den selvejende almene boligorganisation Cama-kollegierne Svendborg Vedtægter for Den selvejende almene boligorganisation Cama-kollegierne Svendborg Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Cama-kollegierne Svendborg. Stk. 2. Boligorganisationen

Læs mere

Vedtægter for Boligselskabet Sæbjørnshuse i Gladsaxe.

Vedtægter for Boligselskabet Sæbjørnshuse i Gladsaxe. Vedtægter for Boligselskabet Sæbjørnshuse i Gladsaxe. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligselskabet Sæbjørnshuse i Gladsaxe. Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted

Læs mere

Bekendtgørelse om normalvedtægter for en selvejende almen ældreboliginstitution

Bekendtgørelse om normalvedtægter for en selvejende almen ældreboliginstitution BEK nr 721 af 13/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juni 2016 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Udlændinge-, Integrations- og Boligmin., j.nr. 2016-374 Senere

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken 1. Skema A Den samlede anskaffelsessum på de støttede arbejder i skema A er opgjort

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956 VEDTÆGTER for Aalborg Boligselskab af 1956 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Stk. 1. Boligorganisationens navn er Aalborg Boligselskab af 1956. Boligorganisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. Stk.

Læs mere

1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Andels-Boligforening i daglig tale benævnt AAB.

1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Andels-Boligforening i daglig tale benævnt AAB. Vedtægter for Arbejdernes Andels-Boligforening Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Andels-Boligforening i daglig tale benævnt AAB. Stk. 2. Organisationen har

Læs mere

Vedtægter for Andelsselskabet Almenbo

Vedtægter for Andelsselskabet Almenbo Vedtægter for Andelsselskabet Almenbo Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Administrationsorganisationens navn er Almenbo. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Ballerup Kommune. 2. Administrationsorganisationen

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Boligselskab

Vedtægter for Slagelse Boligselskab Vedtægter for Slagelse Boligselskab Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Slagelse Boligselskab. stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted i Slagelse kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

Vedtægter for SALUS. Boligadministration A.m.b.a.

Vedtægter for SALUS. Boligadministration A.m.b.a. Vedtægter for SALUS Boligadministration A.m.b.a. Juni 2013 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Selskabets navn er SALUS Boligadministration A.m.b.a. Stk. 2. Selskabet er et alment andelsselskab med begrænset

Læs mere

Medarbejderdag/studietur fredag den 11. september 2015, fra kl til Fra AB`side deltager ledelsen og formanden for boligorganisationen.

Medarbejderdag/studietur fredag den 11. september 2015, fra kl til Fra AB`side deltager ledelsen og formanden for boligorganisationen. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 19. august 2015, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Randers Boligforening af Side 1 af 16

VEDTÆGTER. for. Randers Boligforening af Side 1 af 16 VEDTÆGTER for Randers Boligforening af 1940 Side 1 af 16 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Randers Boligforening af 1940. Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted i Randers

Læs mere

Workshop 3 Handler om økonomi

Workshop 3 Handler om økonomi Workshop 3 Handler om økonomi Hvad skal vi igennem Regelsæt og kompetencefordeling for den økonomiske styring af boligorganisationen og dens afdelinger Samspillet for at sikre økonomien til den daglige

Læs mere

Bekendtgørelse om normalvedtægter for en almen boligorganisation med almene boligafdelinger og indbetalt garantikapital

Bekendtgørelse om normalvedtægter for en almen boligorganisation med almene boligafdelinger og indbetalt garantikapital Bekendtgørelse om normalvedtægter for en almen boligorganisation med almene boligafdelinger og indbetalt garantikapital GÆLDENDE (garantiorganisation) Nr. 719 af 13. juni 2016 Udlændinge-, Integrations-

Læs mere

Bekendtgørelse om normalvedtægter for en almen boligorganisation med almene boligafdelinger og indbetalt garantikapital

Bekendtgørelse om normalvedtægter for en almen boligorganisation med almene boligafdelinger og indbetalt garantikapital BEK nr 719 af 13/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Udlændinge-, Integrations- og Boligmin., j.nr. 2016-374 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om normalvedtægter for en almen boligorganisation med almene boligafdelinger og indbetalt garantikapital

Bekendtgørelse om normalvedtægter for en almen boligorganisation med almene boligafdelinger og indbetalt garantikapital BEK nr 719 af 13/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juni 2016 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Udlændinge-, Integrations- og Boligmin., j.nr. 2016-374 Senere

Læs mere

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 9. Vivabolig - Rughaven og Hørhaven m.fl. - 380 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart (Skema B) 2014-189705 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 9. august 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 9. august 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 12. september, kl. 18.00. Afbud: Tina Pedersen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

703 FUNKTIONÆRERNES BOLIGSELSKAB I LYNGBY/TAARBÆK KOMMUNE. Bestyrelsesmødet den 9. marts 2016 kl i bestyrelseslokalet Lyngvej 52, kld., Lyngby.

703 FUNKTIONÆRERNES BOLIGSELSKAB I LYNGBY/TAARBÆK KOMMUNE. Bestyrelsesmødet den 9. marts 2016 kl i bestyrelseslokalet Lyngvej 52, kld., Lyngby. 703 FUNKTIONÆRERNES BOLIGSELSKAB I LYNGBY/TAARBÆK KOMMUNE REFERAT Bestyrelsesmødet den 9. marts 2016 kl. 17.00 i bestyrelseslokalet Lyngvej 52, kld., Lyngby. Bestyrelsen: Formand Merete Sivertsen, Niels

Læs mere

1 Boligorganisationens navn er Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark. I det følgende Eskemosepark.

1 Boligorganisationens navn er Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark. I det følgende Eskemosepark. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1 Boligorganisationens navn er Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark. I det følgende Eskemosepark. Boligorganisationen har hjemsted i Birkerød, Rudersdal Kommune.

Læs mere

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Att. Helene Knudsen, hekn02@frederiksberg.dk By, Byggeri og Ejendomme, Byggeri og Arkitektur Smallegade 1 2000 Frederiksberg 29. marts 2019 khs KAB Vester Voldgade 17 1552 København

Læs mere