Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød."

Transkript

1 Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Mandag den 22.august 2016 kl Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Søren Kristiansen Birgitte Pedersen Morten Wulff- Høyer Anette Seibæk Helle Green Boligkontoret Danmark: Finn Weidekamp 22.august 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af mødet den 23.maj Revisionsprotokol 3. Status på helhedsplaner og byggesager 4. Regnskab Målsætning om indkøb Aftale omkring effektivisering mellem Regeringen og BL 7. Budget markvandringer i afdelingerne 8. Repræsentantskabsmøde den 24.november Implementering af boligaftalen 10. Status på indsats over for fugt og skimmel 11. Rudersdal kommune tilbygninger afd. 2 og råderetssager (styringsdialog) 12. Kajerød Vænge og legionella 13. Personale 14. Aktivitetsliste og årshjul 15. Formanden orienterer 16. Boligkontoret orienterer 17. Næste møde og kommende sager Side 1 af 16.

2 Ad 0. Godkendelse af dagsorden at selskabsbestyrelsen godkender dagsorden. selskabsbestyrelsen godkendte dagsorden. Ad 1. Godkendelse af referat af mødet den 23.maj 2016 Referatet er udsendt den 23.maj at selskabsbestyrelsen godkender referatet. selskabsbestyrelsen godkendte referatet. Ad 2. Revisionsprotokol Der er ingen tilføjelser siden sidste møde. at selskabsbestyrelsen tager dette til efterretning. selskabsbestyrelsen tog dette til efterretning. Ad 3. Status på helhedsplaner og byggesager Selskabets formand fremsender løbende referater fra de enkelte byggeudvalg samt kopi af væsentlige dokumenter, der har været fremlagt på møderne. Der gives en kort supplerende redegørelse i de sager, hvor der ikke skal træffes beslutninger. Byggesagen i afd. 1 Side 2 af 16.

3 Renoveringssagen Siden bestyrelsesmødet den 29.februar 2016 er der ikke afholdt byggeudvalgsmøde. Seneste byggeudvalgsmøde nr. 68 afholdt den 21. oktober Der er foretaget afleveringsforretning den 21. oktober Til udbedring af beboermangler er der indgået forlig med BNS med en samlet sum på kr. Anført som beboermangler i og med der er sket aflevering og fejl og mangler påpeget af rådgiver over for BNS er udbedret. Der er den 8. maj 2016 indsendt Skema C som afslutning på renoveringssagen i Kajerød Vænge til Kommunalbestyrelsens godkendelse og videre sendelse til Landsbyggefonden. Brev med oplysninger om budget og regnskab for hele renoveringen er sendt til alle pr. mail den 15. maj Byggeregnskab mm. er nu afsendt til revisor. Byggeregnskab (inkl. fremtidig udgift til MGO-plader) vedlagt indkaldelsen. MGO-plader og udskiftning Siden bestyrelsesmødet den 23.maj 2016 er der afholdt byggeudvalgsmøde med udsendelse af referat. Byggeudvalgsmøde nr. 1 afholdt den 14.juli Byggeudvalgsmøde nr. 2 ikke aftalt. På BU-møde nr. 1 blev Pålsson Arkitekter indstillet som rådgiver. Selskabsbestyrelsen har på mail af 14.juli 2016 godkendt Pålsson Arkitekter som rådgiver. Byggesagen i afd. 2 Siden bestyrelsesmødet den 23.maj 2016 er der afholdt byggeudvalgsmøde med udsendelse af referat. Byggeudvalgsmøde nr. 35 afholdt den 24.maj Byggeudvalgsmøde nr. 36 afholdt den 21.juni Byggeudvalgsmøde nr. 37 ikke aftalt. Der afholdes ekstraordinært beboermøde den 24.august På mødet behandles projektforslag og finiasieringsskitse fra Landsbyggefonden med huslejestigning på 30 kr. pr. kvm. årligt. Projektforslag udsendt med indkaldelsen til bestyrelsesmøde, sammen med det øvrige materiale, ligsom der foreligger kopi af projektforslag på mødet. Byggesagen i afd. 4 Siden bestyrelsesmødet den 23.maj 2016 er der ikke afholdt byggeudvalgsmøde med efterfølgende udsendelse af referater. Side 3 af 16.

4 Seneste byggeudvalgsmøde nr. 16 afholdt den 22.februar Byggeudvalgsmøde nr. 17 ikke aftalt. På basis af udsendt udbudsmateriale, blev resultatet behandlet på møde nr. 16. Byggeudvalget besluttede, at acceptere tilbud fra Byens Tag og facader A/S, der var billigst. Tilbud er under det på beboermødet godkendte budget. Godkendelse af licitation jfr. mail af 26. februar Godkendt den 29. februar Renoveringen er påbegyndt, og det har været fornuftig op start. Der er fremsendt referat af byggemøde nr. 4 af 11. maj, nr. 9 af 15.juni og nr. 10 af 23.juni 2016 til orientering. Byggesagen i afd. 5 Siden bestyrelsesmødet den 23.maj 2016 er der ikke afholdt byggeudvalgsmøde. Seneste byggeudvalgsmøde nr. 21 er afholdt den 22. september Bestyrelsen har godkendt at der arbejdes med tilgængelighed i 6 opgange. Byggeudvalgsmøde nr. 22 afventer tilbagemelding fra LBF omkring huslejeniveau og finansiering. Rørudskiftning Afdelingen har på beboermødet den 15.marts 2016 besluttet, uafhængigt af LBF, at foretage rørudskiftning i kælder. Der er afsat kr., der finansieres ved: Lån af egne midler på kr. med årligt afdrag på kr. over 10 år. Brug af egne henlæggelser på kr. Byggeplads etableret og rørudskiftning opstartet den 11.april 2016 med asbestsanering. Tidsplan følges i det store hele, men det har været nødvendigt med stram opfølgning fra bygherre side, og der afholdes fejl-og mangelgennemgang den 17.august 2016 med aftale om efterfølgende afleveringsforretning. Der er fremendt referat af byggemødereferat nr. 5 af 11.maj 2016 til orientering. Byggesager i afd. 6 LBF-sag Siden bestyrelsesmødet den 23.maj 2016 er der afholdt byggeudvalgsmøde med efterfølgende udsendelse af referat. Byggeudvalgsmøde nr. 11 afholdt den 19.maj Byggeudvalgsmøde nr. 12 ikke aftalt. Afdelingsbestyrelsen har behandlet emnet omkring sammenlægning af boliger, og det er besluttet, at sammenlægning af boliger udgår af projekt, hvorefter LBF kan fremme sagen. Der skønnes ikke at være det fornødne politiske flertal for sammenlægning af netop den type boliger, der er velegnet til unge under uddannelse, fraskilte og enlige. Side 4 af 16.

5 Inddækning af altaner vil blive forsøgt indarbejdet i projekt, og der var den 8.juni 2016 besigtigelse af altanløsninger i Tibberupparken og Skovparken i Espergærde. Udskiftning af entredøre Siden bestyrelsesmødet den 23.maj 2016 er der ikke afholdt byggeudvalgsmøde med efterfølgende udsendelse af referat: Byggeudvalgsmøde nr. 5 afholdt den 27.januar Økonomi gennemgået med huslejeforhøjelse på 0,7 pct. (som godkendt på beboermødet i marts 2015) og med anvendelse af kr. fra egen trækningsret. Udbudsmateriale udsendt, og resultat behandlet på Byggeudvalgsmøde nr. 5 med valg af P. Winther Jespersen. Udskiftning af døre påregnes at starte i uge 14 med forventet afslutning i uge 24 (juni måned 2016). Indstilling om godkendelse af licitationsresultat. Godkendt den 29. februar Udskiftningen af døre starter op i uge 15, og der er projektgennemgangsmøde den 11.april 2016 med formand for afdelingen, rådgiver og byggeleder. Byggeudvalgsmøde nr. 6 afholdt den 26.april Der er fremendt referat af byggemødereferat nr. 5 af 17.maj 2016 til orientering. Byggeudvalgsmøde nr. 7 er ikke aftalt afventer endeligt byggeregnskab. Udskiftning af døre er nu afsluttet, og der er foretaget afleveringsforretning den 29.juni Referat af afleveringsforretning udsendt den 11.juli Byggesagen i afd. 7 Siden bestyrelsesmødet den 23.maj 2016 er der afholdt byggeudvalgsmøde med udsendelse af referat. Byggeudvalgsmøde nr. 28 afholdt den 6.juni Byggeudvalgsmøde nr. 29 afholdt den 28.juni Byggeudvalgsmøde nr. 30 er aftalt til den 16.august 2016, hvor dispositionsforslag skal gennemgås der vil på bestyrelsesmøde den 22.august 2016 foreligge kopi af dispositionsforslag, ligesom der sker udsendelse sammen med indkaldelsen. Der er utætte tage begynder at blive et problem. LBF vil ikke som tidligere udmeldt godkende andre løsninger end én partiel løbende reparation. Selve renoveringen forventes først påbegyndt primo januar Afholdt workshop den 31.maj 2016, hvor der blev drøftet skuer, plankeværk, ovenlys og evt. farveopdeling af afdelingen. Byggesagen i afd. 8 Afholdt ekstraordinært beboermøde den 19. november 2015 om renovering af Side 5 af 16.

6 ungdomsboligerne og udskiftning af vinduer og terrassedøre i familieboligerne. Renoveringen finansieres med huslejeforhøjelse på 2,62 pct., og med egen trækningsret på 1 mio. kr. Renoveringssagen enstemmigt vedtaget på beboermødet. Siden bestyrelsesmødet den 23.maj 2016 er der afholdt byggeudvalgsmøde med udsendelse af referat. Byggeudvalgsmøde nr. 7 afholdt den 2.juni Byggeudvalgsmøde nr. 8 ikke aftalt. Udskiftning af vinduer og døre, ligesom renovering af ungdomsboligen foregår efter tidsplanen. Møde med LBF omkring finansiering af byggesager Referat vedlagt indkaldelsen. at selskabsbestyrelsen tager orienteringerne til efterretning. selskabsbestyrelsen tog orienteringerne, byggeregnskab for afdeling1, projketforslag for afdeling 2, referat fra afleveringsforretning i afdeling 6, dispositionsforslag for afdeling 7 og referat fra møde med LBF til efterretning. Ad 4.Regnskab Regnskabsafslutning pågår efter følgende tidsplan: Regnskabsafslutning pr Forventet Forventet Afstemt Udkast 1.Regn- modtag. Udarbej- Bolig- løn,byg til skabs- af des af organisation afd.kontor F.F udkast regnskaber LKRA 723 Boligselskabet Birkebo PWC LKRA 773 E/F Hovedgaden PWC Med forbehold for eventuelle ændringer i forbindelse med endelig afslutning og revision forventes der overskud i alle 10 afdelinger. På møde i selskabsbestyrelsen den 19.januar 2015 blev der afsat kr. til ansættelse af ejendomsservicetekniker elev og besluttet at udgiften afholdes over dispositionsfonden. Afsat beløb var under den antagelse, at der kunne ansættes elev, der ikke skulle aflønnes som voksen lærling ikke tilfældet for nuværende, hvorfor nødvendigt at afsætte årligt kr. inkl. bidrag, feriepenge mm., hvor udgiften fortsat afholdes over dispositionsfonden. Side 6 af 16.

7 at selskabsbestyrelsen tager orientering til efterretning, og afsætter kr. årligt til ejendomsservicetekniker elev, hvor udgiften afholdes over dispositionsfonden. selskabsbestyrelsen tog orientering til efterretning, og afsætter kr. årligt til ejendomsservicetekniker elev, hvor udgiften afholdes over dispositionsfonden. Ad 5.Målsætning om indkøb Birkebo ønsker at foretage sine indkøb, så den ønskede kvalitet opnås til den billigste pris. Indkøb skal ske uden at gå på kompromis med kvalitet og habilitet. Målet nås bl.a. gennem fælles indkøbsaftaler og periodiske udbud i fællesskab med andre boligorganisationer/afdelinger, samt medlemskab af fælles indkøbsordninger som SKI (Statens og Kommunernes Indkøbs Service) og lignende. Birkebo prøver løbende pris og kvalitet hos alternative leverandører. Konkurrencedygtige priser for gentagne arbejder (f.eks. istandsættelse af flyttelejligheder og rengøringsservice) sikres gennem løbende konkurrenceudsættelse og brug af rammeaftaler. I forbindelse med regnskabsafslutningen udarbejdes afrapportering over målsætningen indkøb, jf. rapport Birkebo målsætning indkøb at selskabsbestyrelsen drøfter rapport Birkebo målsætning indkøb selskabsbestyrelsen tog rapport Birkebo målsætning indkøb til efterretning. Ad 6. Aftale om effektivisering mellem Regeringen og BL Regeringen har den 7.juli 2016 offentliggjort den aftale, som man har indgået med BL Danmarks Almene Boliger og med kommunernes forening, KL. Aftalen indeholder en målsætning om effektivisering af den almene sektor på halvanden milliard i 2020 set i forhold til regnskaberne for I en pressemeddelelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet hedder det blandt andet, at effektiviseringsmålet er et samlet mål for hele den almene boligsektor. Det er altså op til de enkelte boligorganisationer og afdelinger selv at beslutte, hvordan effektiviseringsgevinsterne bedst kan hentes hjem: Målet tvinger ikke den enkelte boligorganisation til at nå et bestemt delmål. Der er nemlig stor forskel på potentialet i de enkelte afdelinger. Afdelingerne har stadig kompetencen til at lægge deres egne budgetter, men regeringen og kommunerne vil hjælpe Side 7 af 16.

8 sektoren til at lave de mest fordelagtige besparelser og de mest lovende investeringer, som det udtrykkes i pressemeddelelsen fra ministeriet. BL s formand, Palle Adamsen, udtrykker tilfredshed med aftalen: Vi har haft fokus på at effektivisere i mange år ved at fusionere og udvikle nye værktøjer. Derfor er det fint, at regeringen signalerer de samme ambitioner for den almene sektor i Danmark. Vi er optimistiske med henblik på at indfri målet på halvanden milliard i 2020 på baggrund i de erfaringer, vi har gjort os i de senere år. Og jeg ser det som noget positivt med et sådan måltal, for det er en måde, hvorpå vi kan synliggøre vores arbejde med at give vores beboere mest værdi for pengene i de almene boliger i Danmark. Han understreger, at BL og de almene boligorganisationer er parate til at gå konstruktivt ind i arbejdet sammen med ministerier og kommuner: Vi håber, at vi kan regne med, at det politiske niveau vil bidrage til processen med at forenkle reglerne og samtidig respektere det beboerdemokrati, som er en hjørnesten i de almene boliger i Danmark. Pressemeddelelse: Større effektivitet skal give lavere husleje i almene boliger Boligorganisationerne i Danmark skal drives bedre, så beboerne kan få en lavere husleje. Frem mod 2020 skal udgifterne reduceres med 1,5 mia. kr. gennem en mere effektiv drift. Der er lavere husleje i vente for landets almene beboere. Regeringen er blevet enig med BL - Danmarks Almene Boliger og Kommunernes Landsforening (KL) om at effektivisere den almene boligsektor for 1,5 mia. kr. frem mod Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg siger: Når boligforeningerne effektiviserer driften, kommer det lejerne til gode, fordi der så er plads til at sætte huslejen ned. Nu håber jeg, der går sport i den ude i boligforeningerne og i afdelingerne, så de lærer af hinanden, arbejder sammen og konkurrerer i al venskabelighed alt sammen for at effektivisere driften så meget som mulig. Jørn Pedersen, formand for KL s Teknik- og Miljøudvalg siger: Kommunerne har en interesse i lave huslejer i de almene boliger, og vi går gerne ind i en forenklet styringsdialog med de almene boligorganisationer om blandt andet effektiviseringsmuligheder og behovet for billige boliger. Palle Adamsen, formand for BL Danmarks Almene Boliger siger: Vi har haft fokus på at effektivisere i mange år ved at fusionere og udvikle nye værktøjer. Derfor er det fint, at regeringen signalerer de samme ambitioner for den almene sektor i Danmark. Han understreger, at BL og de almene boligorganisationer er parate til at gå konstruktivt ind i arbejdet sammen med ministerier og kommuner: Vi håber, at vi kan regne med, at det politiske niveau vil bidrage til processen med at forenkle Side 8 af 16.

9 reglerne og samtidig respektere det beboerdemokrati, som er en hjørnesten i de almene boliger i Danmark. Foreninger får frihed De 1,5 milliarder kroner er et samlet mål for hele den almene boligsektor. De enkelte boligorganisationer og afdelinger har fortsat deres frihed til selv at beslutte, hvordan effektiviseringsgevinsterne bedst kan hentes hjem. Målet tvinger ikke den enkelte boligorganisation til at nå et bestemt delmål. Der er nemlig stor forskel på potentialet i de enkelte afdelinger. Afdelingerne har stadig kompetencen til at lægge deres egne budgetter, men regeringen og kommunerne vil hjælpe sektoren til at lave de mest fordelagtige besparelser og de mest lovende investeringer. Parterne i aftalen forpligter sig på den måde til at bane vejen for boligorganisationerne: Fakta Regeringen vil sikre at de regler, som almene boligorganisationer er underlagt, understøtter gode rammer for en effektiv drift, herunder rammer for god økonomistyring og egenkontrol. Regeringen vil derfor etablere bedre redskaber i form af benchmarking, forenkling af nøgletal og udmelding af tilsynstemaer til brug for styringsdialogen. BL vil hjælpe boligorganisationerne med at etablere en tæt og systematisk styring af økonomien. Man vil også hjælpe dem med at samarbejde om driften og bruge flere digitale løsninger. KL vil understøtte, at kommunerne styrker deres fokus på produktivitet og effektivitet i den årlige styringsdialog med hver boligorganisation. I forlængelse af boligaftalen 2014 blev der nedsat en arbejdsgruppe med henblik på at etablere et rimeligt og ambitiøst nationalt måltal for effektiviseringer i den almene sektor, der kan danne grundlag for en lavere husleje for beboerne. Måltallet er et makromåltal, der gælder for hele sektoren, og ikke et måltal for hver enkelt boligorganisation- eller boligafdeling. Der er i fastsættelsen af måltallet taget højde for at boligorganisationerne ikke kan påvirke alle driftsudgifter. Fx indgår kapitaludgifter til støttede lån ikke. Konkret er der enighed om, at der fastsættes et mål for effektiviseringen af driften i den almene boligsektor på 1,5 mia. kr. svarende til 8 pct. i forhold til regnskaberne i 2014 (2014-priser). Måltallet skal være indfriet i regnskaberne for Dette skal ses i lyset af, at en del af effektiviseringerne bl.a. forudsættes realiseret gennem ændring af regler, forbedret benchmarking m.v. at selskabsbestyrelsen tager udmelding omkring effektivisering til efterretning og afventer Boligkontorets analyse af Boligselskabet Birkebo, der vil foreligge primo selskabsbestyrelsen tog udmelding omkring effektivisering til efterretning og afventer Boligkontorets analyse af Boligselskabet Birkebo, der vil foreligge primo Side 9 af 16.

10 Ad 7. Budget markvandringer i afdelingerne Som led i udarbejdelsen af budget for gennemføres markvandringer/bygningsgennemgang som følger: Afdeling Dato og tidsrum Dato og tidsrum godkendt 1 Mandag den kl Mandag den kl Mandag den kl Mandag den kl Mandag den kl Mandag den kl Tirsdag den kl Torsdag den kl Onsdag den kl Onsdag den kl Tirsdag den kl Torsdag den kl Torsdag den kl Tirsdag den kl Tirsdag den kl Torsdag den kl Torsdag den kl Tirsdag den kl inkl. driftsmøde Tirsdag den kl inkl. driftsmøde Rudersdal kommune har særlig opmærksomhed på DV-planer, hvorfor der sammen med afdelingsbestyrelserne skal udarbejdes endnu skarpere og mere beskrivende DV-planer. Uddrag fra referat af styringsdialogmøde den 25.maj 2016: Kommunen oplyser, at der er stor interesse og opmærksomhed fra kommunens side på vedligeholdelsen af de almene boligselskaber i kommunen. Derfor er der et klart ønske om at modtage kopi af de 10-års vedligeholdelsesplanerne i de enkelte afdelinger Bemærkes, at DV-planer er eftersendt til kommunen. at selskabsbestyrelsen tager orienteringen til efterretning. selskabsbestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Ad 8. Repræsentantskabsmøde den 24.november 2016 Boligselskabet Birkebo afholder repræsentantskabsmøde den 24.november Sekretær Line Kokholm Hatting vil forestå arbejdet med at få navne på repræsentanter fra de enkelte afdelinger, sørge for at få de godkendte og underskrevne regnskaber, sørge for indkaldelse og tilmeldinger. at selskabsbestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Side 10 af 16.

11 selskabsbestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Ad 9. Implementering af boligaftalen Boligaftalen med Ruderdal kommune er trådt i kraft pr. 1.januar 2016 og løber til og med udgangen af Rudersdal kommune har godkendt fortrinsret for børnefamilier. Referat af den 20.juni 2016 fra den administrative styregruppe udsendt til Selskabsbestyrelsen sammen med indkaldelsen. Der blev afholdt temadag for bestyrelser den 9. juni 2016, kl , Bistrupvej 103. Referat udsendt den 13.juni 2016 til alle afdelingsbestyrelsesmedlemmer. at selskabsbestyrelsen tager orienteringen og referat af 13. og 20.juni 2016 til efterretning. selskabsbestyrelsen tog orienteringen og referat af 13. og 20.juni 2016 til efterretning. Ad 10. Status på indsats over for fugt og skimmel Birkebo har sammen med Miljøafdelingen udarbejdet kursus i sundhedstjek og materiale til brug for sundhedstjek. Medarbejdere fra Birkebo var på kursus den 22.juni 2016 i gennemførelse af sundhedstjek og der gennemføres i dag sundhedstjek i Skolebakken, som den første afdeling i Birkebo. Sundhedstjek er led i Birkebos strategi omkring sunde boliger og sunde boliger med fokus på indeklima, og ikke mindst det at gøre beboere ansvarlige (også økonomisk) for indeklimaet og ikke mindst tilsikre, at vi kan pålægge beboerne omkostningen ved dårligt indeklima ved forkert beboeradfærd meget passende er billede med Jura Henriette og gennemgang af hvad der skal til for at gøre beboer ansvarlig. Ikke nem øvelse at skulle dokumentere beboer ansvar (og lejere er rent lovgivnings- og domsmæssigt den svage part ) det medgiver alle (men også krav fra Rudersdal kommune). Med på at det er lang og besværlig proces men information, opsætning af fugtmålere og sundhedstjek er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Derudover har Birkebo medvirket i arbejdet med at oversætte 10 energiråd til arabisk, tyrkisk og engelsk. Der er afholdt sundhedstjek den 23. og 24.juni 2016 i afdeling 3, Skolebakken. Side 11 af 16.

12 Der var adgang til 40 ud af de 51 boliger eller 78,43 pct. Den foreløbige vurdering fra medarbejder var at det var pæne og velholdte boliger som udgangspunkt 2 boliger, der kræver opfølgning ud over de 11 hvor der ikke var adgang. Medarbejder oplyste, at han alle steder blev modtaget positivt og at det samlet set var god oplevelse af møde afdelingens beboere. Der er varslet nyt eftersyn den 5.september 2016 for de elleve boliger hvor der ikke var adgang. Der udarbejdes delrapport for de 40 boliger, med udarbejdelse af endelig rapport efter den 5.september Opfølgning sker i tæt samarbejde med Rudersdal kommune, og der har været opfølgning i boliger hvor der har været andre opmærsomhedspunkter. Der arbejdes på digital løsning omkring udfyldning af skema, og afdeling 10, Sjælsø Vænge er udtaget som afprøvningsafdeling. Det skal bemærkes, at indsatsen er et langt og sejt træk ofte til frustration for de enkelte afdelinger, hvor der er et stort ønske om at lejere i højere grad gøres ansvarlige også økonomisk. Men med øget information, sundhedstjek og opsætning af fugtmålere er Boligselskabet Birkebo på rette vej og der vil ske afprøvning af ansvar i flere tilfælde. Men det skal entydigt kunne påvises at det er lejers adfærd, der er årsag til fugt og skimmel. Uddrag fra referat af styringsdialogmøde den 25.maj 2016: Boligselskabet har haft flere sager, hvor der har været skimmelsvamp i lejemålene. Det efterlyses fra boligselskabets side om det vil være lovligt, at ophæve en lejer, når der gentagende gange har været skimmelsvamp - formentlig som følge af forkert adfærd i lejemålet. Hertil tilkendegav kommunen, at det kan være meget svært at dokumenterer, at det nu også er den forkerte adfærd fra lejer, der gør, at der kommer skimmelsvamp i lejemålet. Lejer er jo som udgangspunkt ansvarlig for den indvendige vedligeholdelse. Manglende vedligeholdelse eller forkert brug af lejemålet fører ofte til, at det er misligholdelse i en alvorlig grad med efterfølgende ophævelse af lejemålet. Men det vil altid være en konkret vurdering i hver enkelt sag. Det er meget svært at opstille konkrete kriterier, der vil medfører ophævelse af et lejemål. Men det kræver, at boligselskabet kan bevise, at det er lejeres adfærd, der har gjort, at der kommer skimmelsvamp at selskabsbestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Side 12 af 16.

13 selskabsbestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Ad 11. Rudersdal kommune og styringsdialog tilbygninger afdeling 2 og råderetssager generelt Referat fra møde den 25.maj 2016 udsendt den 28.juli Uddrag af referat med under pkt. 7 og 10. Godkendelse og proces for råderetssager under drøftelse, ligesom der afventes kommunal godkendelse af lånoptagelse i afdeling 5 og 6. Derudover skal særligt bemærkes tilbygninger i afdeling 2, Bellisbakken m.fl. Uddrag af referat: Boligselskabet/afd. 2 Bellisbakken har skrevet til Byplan, da man er uforstående over, hvorfor man skal have tilladelse til opførelse af skure. Boligselskabet ønsker dialog med Byplan herom. Byplan har efterfølgende oplyst til sagen, at der ikke kan opføres flere skure inden for det nuværende plangrundlag. Endvidere er der på nuværende tidspunkt en række skure, der ikke umiddelbart er i overensstemmelse med det nuværende plangrundlag At selskabsbestyrelsen tager referat til efterretning. At formanden tager kontakt til afdeling 2 og Byplan om hvordan plangrundlag kan opfyldes/ændres. Af formanden bemyndiges til at opsige aftale med Rudersdal kommune omkring 100 pct. anvisning til ungdomsboligerne i afdeling 7, således at ungdomboliger indgår i Boligaftalen med anvisning af 33 pct. Selskabsbestyrelsen tog referat til efterretning. Formanden tager kontakt til afdeling 2 og Byplan om hvordan plangrundlag kan opfyldes/ændres. Formanden blev bemyndiget til at opsige aftale med Rudersdal kommune omkring 100 pct. anvisning til ungdomsboligerne i afdeling 7, således at ungdomboliger indgår i Boligaftalen med anvisning af 33 pct. Ad 12. Kajerød Vænge og legionella I forbindelse med den løbende kontrol af temperaturer på koldt og varmet vand er der konstateret for høje temperaturer på det kolde vand og for lave temperaturer på det varme vand. Indtil videre har afdelingen afholdt udgifter for ,63 kr. der er udgifter til prøver af Side 13 af 16.

14 vand, eftergang af rør på lofter og ikke mindst leje mm. af anlæg. Fremtidig udgift er svær at spå omkring men får vi ikke løst problemet permanent vil det vil være omkring kr. pr. måned (i så fald løbende driftsudgift for afdelingen). Men der vil komme nye udgifter til vandprøver og rapport omkring disse. Udgiften er af en størrelse, at der det er nødvendigt, at Selskabet understøtte økonomien i afdeling 1. Det må undersøges om at der er mulighed for at få udgifterne dækket via 1 års mangelgennemgangen som skal afholdes i efteråret at selskabsbestyrelsen giver lån fra dispositionsfonden med afdrag på 10 pct. første gang 1.juli 2017 til udgiften på kr. selskabsbestyrelsen giver lån fra dispositionsfonden med afdrag på 10 pct. første gang 1.juli 2017 til udgiften på kr. Ad 13. Personale I forbindelse med afskedigelse skal der vælges ny tillidsrepræsentant. Bemanding fremgår herefter som følger: Afdeling 1, 2, 4, 7, 9 og 10 har 2 medarbejdere på Lokalkontoret, og derudover er der tilknyttet 5 funktionærer og én ejendomsserviceteknikerelev. Afdeling 3 har deltidsfunktionær og én deltids kontohjælp. Afdeling 5 og 6 har hver 2 funktionærer. Afdeling 8 har én funktionær og én deltids kontorhjælp. Derudover er der yderligere én ejendomsserviceteknikerelv tilknyttet alle afdelinger. Kommende aktiviter: Møde i LSU den 14.september 2016 Årligt driftsmøde den 28.november 2016 Temadag omkring arbejdsstillinger Temadag omkring optimering af driften i forbindelse med TASK FORCE primo 2017 Temadag omkring boligaftalen primo 2017 at selskabsbestyrelsen tager orienteringen til efterretning. selskabsbestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Side 14 af 16.

15 Ad 14. Aktivitetsliste Aktivitetsliste udsendt med dagsorden. at selskabsbestyrelsen tager aktivitetslisten til efterretning. selskabsbestyrelsen tog aktivitetslisten til efterretning.. Revisionsprotokol Ad 15. Formanden orienterer Formanden orienterer om følgende sager: Information om husordensager Gennemgang den 3. juli 2016 i afdeling 1,4 og 7 med Michael Demsitz Digitalt beboerdemokrati den 30. august 2016 Anette deltager. Afdeling 4 og El Paso (tidl. Birkerød Værkstøjsmagasin) Ejendomsvurderingssag i afd. 9 sag kører i retssystemet. Tinglysning af deklaration på boringer i afd. 4 Ejerlejlighedsforeningen Hovedgaden referat fra møde den 15. august BDK og LBF afholder møde den 14. september 2016 med politikere i Rudersdal Kommune omkring renoveringssager. Beboerundersøgelse og workshop i afdeling 8 pris kr. tilskud fra selskabet på kr. iværksat af formanden i samarbejde med afdelingsbestyrelsen. Flere boliger i Birkerød Bymidte Bent Nielsen og Erik Andreasen fra BDK deltager i møde den 30.august. at selskabsbestyrelsen tager orienteringen og referat fra møde i Ejerforeningen i Hovedgaden til efterretning, og godkender tilskud på kr., der afholdes over dispositionsfonden. Selskabsbestyrelsen tog orienteringen og referat fra møde i Ejerforeningen i Hovedgaden til efterretning. Selskabsbestyrelsen godkendte tilskud på kr., der afholdes over dispositionsfonden. Ad 16. Boligkontoret orienterer Boligkontoret orienterer om følgende sager: Tilfredshedsundersøgelse Afgørelse i beboerklagenævn Side 15 af 16.

16 at selskabsbestyrelsen tager orienteringen til efterretning. Selskabsbestyrelsen tog orienteringen til efterretning. Ad 17. Næste møde og kommende sager Næste møde er den 19.september 2016 kl Kommende sager: Frit valg på TV-området. Digitalisering af beboerdemokratiet. Fremtidig brug af ledigt erhvervslokale i Kajerødvej Referent Finn Weidekamp Bent Nielsen Jette Hansen Søren Kristiansen Birgitte Pedersen Morten Wulff- Høyer Anette Seibæk Helle Green Side 16 af 16.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Mandag den 23.maj 2016 kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Søren Kristiansen Birgitte Pedersen Morten Wulff-

Læs mere

Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark.

Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark. Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark. Onsdag, den 25. maj 2016, kl. 14.00. Følgende var til stede: Finn Weidekamp, Boligkontoret Danmark Bent Nielsen, Formand

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. mandag den 27.april 2015 kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Susanne Karlsson Birgitte Pedersen Morten Wulff-

Læs mere

Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark.

Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark. Referat af styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark. Onsdag, den 19. juni 2018, kl. 13.00. Følgende var til stede: Finn Weidekamp, Boligkontoret Danmark Bent Nielsen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Mandag den 29.februar kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Søren Kristiansen Birgitte Pedersen Morten Wulff-

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Mandag den 14.november 2016 kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Søren Kristiansen Birgitte Pedersen Morten

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark (BDK)

Referat fra Styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark (BDK) Referat fra Styringsdialog mellem Rudersdal Kommune og Birkebo v/boligkontoret Danmark (BDK) Den 20. juni 2011 Til stede: Gitte Weien Andersen (Rudersdal Kommune), Torben Eriksen (forretningsfører, BDK),

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Høje Gladsaxe Torv 2 B, 2. sal Telefon 39 69 25 44 Kontortid 09-13 (torsdag også 16-17.30) 2860 Søborg E-mail: abg@abg.dk Udlejning 10-13 (torsdag også 16-17.30) www.abg.dk

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Høje Gladsaxe Torv 2 B, 2. sal Telefon 39 69 25 44 Kontortid 09-13 (torsdag også 16-17.30) 2860 Søborg E-mail: abg@abg.dk Udlejning 10-13 (torsdag også 16-17.30) www.abg.dk

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 13. oktober 2016 ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT til ordinært møde tirsdag 11. oktober 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

boli.nu s kursusfolder for 2017/2018

boli.nu s kursusfolder for 2017/2018 boli.nu s kursusfolder for 2017/2018 1 Indhold Kursusplan 2017/2018... 3 Praktisk info... 4 Budget og regnskab... 5 Forvaltningsrevision og styringsdialog... 7 Det gode afdelingsmøde... 9 Flytteprocedure...

Læs mere

boli.nu s kursusfolder for 2019

boli.nu s kursusfolder for 2019 boli.nu s kursusfolder for 2019 1 Indhold Kursusplan 2019... 3 Praktisk info... 4 Råderet... 5 Forvaltningsrevision og styringsdialog... 6 Det gode afdelingsmøde... 8 Budget og regnskab... 9 Udlejning,

Læs mere

BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ

BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ Referat fra bestyrelsesmøde Torsdag den 4. december 2014, kl. 16.15 på kontoret, Vesterbrogade 4, 7000 Fredericia Indkaldt til mødet: Grethe Buch, Kim Nielsen, Rene Bavnsgaard,

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 19. april 2018 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN til ordinært møde torsdag den 26. april 2018 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

God virksomhedsdrift i den almene boligsektor

God virksomhedsdrift i den almene boligsektor www.pwc.dk God virksomhedsdrift i den almene boligsektor Holstebro januar 2017 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda Regeringens ønske om en modernisering og effektivisering af den almene boligsektor Forslag

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN Den 30. september 2016 ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN til ordinært møde tirsdag 11. oktober 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

Boligselskabet Sæbjørnshuse i Gladsaxe

Boligselskabet Sæbjørnshuse i Gladsaxe Boligselskabet Sæbjørnshuse i Gladsaxe Referat af organisationsbestyrelsesmøde, som blev afholdt torsdag den 14. juni 2016, kl. 17.00, i selskabslokalet, Sæbjørnsvej 9, 2880 Bagsværd. Fra Boligkontoret

Læs mere

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP Danske FunktionæresBoligafdelings afdelinger i Høje-Taastrup Charlottegården Gadehavegård Sportorno Charlottegården Opførelsesår: 1975 405

Læs mere

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Lejerbo Formand Inge Køster Forretningsfører Pia Hesselvig Resumé Tilstede fra Aarhus Kommune

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 22. december 2014 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT fra ordinært møde torsdag den 18. december 2014 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB

Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB Afdeling 1. Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2. Beholdnings- og afkastopgørelse på værdipapirer 3. Kort orientering om status på

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde fredag den 17. juni 2016, kl Afbud: Ulla Dinesen. 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt.

Referat af bestyrelsesmøde fredag den 17. juni 2016, kl Afbud: Ulla Dinesen. 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. Referat af bestyrelsesmøde fredag den 17. juni, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 18. maj

Læs mere

Referat. Mødepunkter. Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO. Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til Treschowsgade 4, 7100 Vejle

Referat. Mødepunkter. Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO. Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til Treschowsgade 4, 7100 Vejle Referat Tema: Styringsdialogmøde 2018 ØsterBO Tid: Den 25. oktober 2018 kl. 14 til 15.30 Sted: Deltagere Treschowsgade 4, 7100 Vejle Ulrik Faarup Sørensen (Administrationschef), Søren Ahle Hansen (Direktør),

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 23. oktober 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 23. oktober 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 15. november, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 23.

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 12. september 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 12. september 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde mandag den 23. oktober, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 12.

Læs mere

Referat fra organisationsbestyrelsesmøde onsdag, den 17. maj 2017 kl i Grønlykkeparkens beboerlokale, 2670 Greve

Referat fra organisationsbestyrelsesmøde onsdag, den 17. maj 2017 kl i Grønlykkeparkens beboerlokale, 2670 Greve Referat fra organisationsbestyrelsesmøde onsdag, den 17. maj 2017 kl. 17.30 i Grønlykkeparkens beboerlokale, 2670 Greve 18. maj 2017 Deltagere: Øvrige: Afbud: Rainer Petersen (RP), Carl Jensen (CJ), Preben

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 1. december 2017 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT fra ordinært møde torsdag den 23. november 2017 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE

VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE VELKOMMEN KREDSMØDE DET HANDLER OM BEBOERNES HUSLEJE Kredsmøde 3. kreds 15. juni 2017 Dagsorden Effektivisering i den almene sektor Baggrund og indhold i aftalen Status på effektivisering Ledelsesrollen

Læs mere

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen.

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen. Hvidovre #JobInfo Kommune Criteria=KABside1# Att.: Lars Belt Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre 31. oktober 2012 Rev. 1. november 2012 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 01 Boligselskabet

Læs mere

Midtjysk Boligselskab. Indkaldelse

Midtjysk Boligselskab. Indkaldelse Midtjysk Boligselskab Efter aftale med formand Bjarne Almind Johansen indkaldes der hermed til bestyrelsesmøde tirsdag den 20. maj kl 16.00 på afdelingskontoret i Skanderborg Til: Bestyrelsen: Ejendomsfunktionær:

Læs mere

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE

EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE EFFEKTIVISERING FORUDSÆTTER LEDELSE Møde BL s 3. kreds 30. Januar 2016 2016: Lov om effektivisering Der er aftalt, at driften af den almene boligsektor frem mod 2020 skal effektiviseres med 1,5 mia. kr.

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 9. juni 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen:

Læs mere

Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 12. november 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART.

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART. 12.02.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 7. februar 2012 kl. 16.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Bendt Nielsen Sekretær Dan Christensen (fra pkt. 4) Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender.

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender. Aftaledokument for styringsdialog mellem Humlebæk Boligselskab og Fredensborg Kommune for driftsåret 2015/2016 Aftaledokumentet er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmøde d. 7. oktober 2015 kl.

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 09. februar 2015, kl. 16.30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 09. februar 2015, kl. 16.30. Side 209/7 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 09. februar 2015, kl. 16.30. I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen Nils Vinther Michael Jørgensen Henny Rasmussen Gunnar Sørensen Hans Jørgen

Læs mere

703 FUNKTIONÆRERNES BOLIGSELSKAB I LYNGBY/TAARBÆK KOMMUNE. Bestyrelsesmødet den 9. marts 2016 kl i bestyrelseslokalet Lyngvej 52, kld., Lyngby.

703 FUNKTIONÆRERNES BOLIGSELSKAB I LYNGBY/TAARBÆK KOMMUNE. Bestyrelsesmødet den 9. marts 2016 kl i bestyrelseslokalet Lyngvej 52, kld., Lyngby. 703 FUNKTIONÆRERNES BOLIGSELSKAB I LYNGBY/TAARBÆK KOMMUNE REFERAT Bestyrelsesmødet den 9. marts 2016 kl. 17.00 i bestyrelseslokalet Lyngvej 52, kld., Lyngby. Bestyrelsen: Formand Merete Sivertsen, Niels

Læs mere

Boligselskabet Rosenvænget

Boligselskabet Rosenvænget Boligselskabet Rosenvænget Referat af dialogmøde mellem boligorganisation (BO) og Frederikssund Kommune Onsdag den 7. november 2018, kl. 10.00, i mødelokale F6 MØDEDELTAGERE Jannie Bratfeldt, Politik og

Læs mere

Evaluering af besigtigelsesturen lørdag den 11. oktober 2014 skal vi gentage arrangementet (altså bare andre afdelinger)?

Evaluering af besigtigelsesturen lørdag den 11. oktober 2014 skal vi gentage arrangementet (altså bare andre afdelinger)? Selskabsbestyrelsesmøde Sjællandsvænget 1, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Deltagere: Selskabsbestyrelsen Afbud: Henriette Larsen, Jens Frederiksen, Richard Jensen Gæst: Francisco Ortega under pkt. 2.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Ulla Dinesen Tid Onsdag, den 11. september 2019 kl. 17.00 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 31. august 2017 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT fra ordinært møde torsdag den 24. august 2017 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport COK Kursus i Middelfart Den 3. oktober 2018 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning

Læs mere

Bestyrelse og ledelse fremlagde ledelsespåtegning af 19. marts 2014 for Arbejdernes Byggeforening og afdelinger.

Bestyrelse og ledelse fremlagde ledelsespåtegning af 19. marts 2014 for Arbejdernes Byggeforening og afdelinger. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 19. marts 2014, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 19.

Læs mere

Dagsorden/Referat. Mødeforum Styringsdialogmøde 2013 Lejerbo Næstved Kommune. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 7.

Dagsorden/Referat. Mødeforum Styringsdialogmøde 2013 Lejerbo Næstved Kommune. Sagsnr Dokumentnr Mødedato 7. Dagsorden/Referat Mødeforum Styringsdialogmøde 2013 Lejerbo Næstved Kommune Sagsnr. 2013-37569 Dokumentnr. 2013-284745 Mødedato 7. oktober 2013 Tid Kl. 13-15 Sted Rådmandshaven 20 Hos Morten Hallgreen

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 10. august 2015, kl. 16,30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 10. august 2015, kl. 16,30. Side 1/6 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 10. august 2015, kl. 16,30. I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen Nils Vinther Henny Rasmussen Aase Andersen Arne Olesen Allan Kirch Pedersen

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 22-10-2014 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Afbud Referent Mødeleder Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Robert Madsen, Poul Jeppesen, John Nilsson,

Læs mere

Pkt. 1: Velkomst og præsentation Gert Hansen præsenterer sig som ny formand for Sorø Boligselskab.

Pkt. 1: Velkomst og præsentation Gert Hansen præsenterer sig som ny formand for Sorø Boligselskab. Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Sorø Boligselskab Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 14. november 2013 Kl.: 09.00-13.00 Sted: Sorø Stuen i Tinghuset på Torvet i Sorø Deltagere: Sorø

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening Brøndby, den 6. februar 2015 Referat Den 29. januar 2015 Brøndbyernes Andelsboligforening Mødeart: Hovedbestyrelsesmøde nr. 81 Mødested: FA09, Stationsparken 24, 2600 Glostrup Mødetid: kl. 18.00 Deltagere:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 15. november 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 15. november 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde lørdag den 16. december, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 15.

Læs mere

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport COK Kursus i Vejle Den 4. oktober 2017 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 11. december 2018 til ordinært møde mandag 10. december 2018 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 9. januar 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 3.

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 9. januar 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 3. Referat Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 9. januar 2017 kl. 1630 Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 3. januar 2017 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 19.03 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen Anders

Læs mere

Dagsorden for organisationsbestyrelsesmøde

Dagsorden for organisationsbestyrelsesmøde Dagsorden for organisationsbestyrelsesmøde Dato, tid og sted: 27. januar 2011, kl. 17.00, Kronprinsessegade 14, Kantinen Deltagere: Bestyrelsen, Bent Frederiksen, Peter Andersen, Anette Hertz, Rikke Linnemann

Læs mere

Referat. Den 7. maj 2014

Referat. Den 7. maj 2014 Den 7. maj 2014 Referat Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. maj 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 13. november 2013 Kl.: 0900-1300 Sted: Sorø Rådhus, lokale 273 Deltagere: Boligforeningen

Læs mere

Boligforeningen i Københavns bestyrelse og repræsentantskab 14. maj 2018

Boligforeningen i Københavns bestyrelse og repræsentantskab 14. maj 2018 Boligforeningen i Københavns bestyrelse og repræsentantskab 14. maj 2018 Boligforeningen i København Referat af bestyrelses- og repræsentantskabsmøde i Boligforeningen i København den 30. april 2018 Deltagere

Læs mere

HVALSØ BOLIGSELSKAB. Bestyrelsesmøde fredag den 12. december 2014 kl. 15.00 i beboerhuset, Vangkildegård.

HVALSØ BOLIGSELSKAB. Bestyrelsesmøde fredag den 12. december 2014 kl. 15.00 i beboerhuset, Vangkildegård. HVALSØ BOLIGSELSKAB 15. december 2014 Bestyrelsesmøde fredag den 12. december 2014 kl. 15.00 i beboerhuset, Vangkildegård. Deltagere: Gitte Geertsen, Troels Andersen, Maria Larsen, Charlotte Nielsen, Bettina

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012 1 Deltagere Fællesadministrationen af 2009 Lone Lund Rasmussen (Fællesadministrationen af 2009) Kasper Nørballe (Fællesadministrationen af 2009) Alex Rasmussen (Lægeforeningens Boliger) Københavns Kommune

Læs mere

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne.

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne. REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet Alliken Dato: 4. juni 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Maja Hansen Forretningsfører

Læs mere

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed)

Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina Petersen (Afdelingsleder), Marie-Louise Bruun (Jurist) og Line Palm (Tilsynsmyndighed) Tema: Styringsdialogmøde 2019 Boligforeningen Grejsdalen Tid: 13. september 2019, kl. 13-14 Sted: Kirketorvet 22, 7100 Vejle mødelokale 3 Deltagere Hans Emborg (Formand) og Michael Hansen (Kasserer) Sina

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2016, kl. 16,30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2016, kl. 16,30. Side 1/7 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2016, kl. 16,30. I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen Gunnar Sørensen Leo Kristensen Aase Andersen Arne Olesen Henny Rasmussen Michael

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 30-04-2014 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Peter Fynbo Hansen, Knud Weiss, John Nilsson, Poul Jeppesen, Lis Bentin

Læs mere

Ungdomsbo. Indhold: Debatpunkter: 4. Indkomne punkter

Ungdomsbo. Indhold: Debatpunkter: 4. Indkomne punkter Referat fra bestyrelsesmøde nr. 152, onsdag den 9. oktober 2013 kl. 16.00. Bestyrelsen: Mail-adresse: Claus-Peter Aanum. (CPA) Formand clauspeteraanum@me.com Berit Skanderup (BS) Næstformand skanderup@fanonet.dk

Læs mere

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding.

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Kolding Ældreboligselskab 23 Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsens

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2016, kl. 16,30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2016, kl. 16,30. Side 1/6 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2016, kl. 16,30. Dagsorden: Åbent møde. 1. Protokol fra bestyrelsesmødet, mandag den 13. juni 2016. 2. Forretningsorden for organisationsbestyrelsen

Læs mere

Arbejdernes Byggeforening - referat af bestyrelsesmøde onsdag den 10. august 2016, kl

Arbejdernes Byggeforening - referat af bestyrelsesmøde onsdag den 10. august 2016, kl Arbejdernes Byggeforening - referat af bestyrelsesmøde onsdag den 10. august, kl. 17.30. Afbud: Ella Pedersen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER REFERAT Dialogmøde 2014 Høng Boligforening Dato: 16. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Diethmer Forretningsfører Jens

Læs mere

Afd. 21 anmodning af 6. november 2012 om indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde.

Afd. 21 anmodning af 6. november 2012 om indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 20. februar 2013, kl. 18.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018

REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018 REPRÆSENTANTSKABSMØDE D. 14. JUNI 2018 BESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING I bestyrelsens mundtlige beretning vil jeg kort omtale den skriftlige beretning samt behandle de ting, der er sket siden den skriftlige

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening

Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen

Læs mere

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr Referat Den 3. oktober 2017 Journal nr. 163-2014-975 Dokument nr. 163-2017-147759 Deltagere Fra Michael Judge og Bo Zabel, HaB Peter Mejer Lauridsen Anders Holmgren og Janni Spang, DAB Karen Dilling, Jeanette

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia 99

Boligselskabet Futura Fredericia 99 Boligselskabet Futura Fredericia 99 Referat for ordinært organisationsbestyrelsesmøde den 16. juni 2010 kl. 17.00, mødet fandt sted i fælleshuset på Thygesmindevej. 1. Velkomst ved formanden 2. Godkendelse

Læs mere

3. O Præsentation af undersøgelsen Danmarks Bedste Boligselskab og tilfredshedsanalysen blandt beboervalgte.

3. O Præsentation af undersøgelsen Danmarks Bedste Boligselskab og tilfredshedsanalysen blandt beboervalgte. Selskabsbestyrelsesmøde Parkvænget 25, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Deltagere: Selskabsbestyrelsen Afbud: Karen Schou Andersen L = lukket dagsordenspunkt, hvortil der ikke kan refereres O = offentligt

Læs mere

Referat. Selskabsbestyrelsesmøde

Referat. Selskabsbestyrelsesmøde Selskabsbestyrelsesmøde Sjællandsvænget 1, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Vær venligst opmærksom på vi begynder spisning 17.45 og mødet senest kl. 18.30 Deltagere: Selskabsbestyrelsen, Bo Jørgensen og

Læs mere

Mødereferat. Boligkontoret Danmark og Kolding Kommune 1. Emne. Styringsdialogmøde vedr. Boligselskabet Kolding. Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødereferat. Boligkontoret Danmark og Kolding Kommune 1. Emne. Styringsdialogmøde vedr. Boligselskabet Kolding. Mødedato Mødested Møde start/slut By- og Udviklingsforvaltningen Dato 27. oktober 2011 Sagsnr. 11/23734 Løbenr. 193820/11 Mødereferat Referent Herdis Bonnichsen Direkte telefon 79 79 16 73 E-mail hbon@kolding.dk Møde mellem/i Møde nr.

Læs mere

Administrationen: Per Nielsen Niels Klausen Bent Poulsen

Administrationen: Per Nielsen Niels Klausen Bent Poulsen Vejen Byggeselskab Bestyrelsesmøde Mødetid: Mandag den 22. august 2016 kl. 17.00 Mødested: Mødedeltagere: Afbud: Falkevej 6, Vejen Leif Nielsen Tage Øhlenschlæger Randi Fait Grete Noes Marcelo Mendoza

Læs mere

TIL BEBOERNE I STENAGER 14. marts 2017

TIL BEBOERNE I STENAGER 14. marts 2017 Boligselskabet Birkebo Afdeling 08 TIL BEBOERNE I STENAGER 14. marts 2017 I henhold til selskabets vedtægter fremsendes hermed referat af beboermøde, afholdt: i fælleshuset Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 21. september 2016 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 21. september 2016 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde mandag den 24. oktober, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 21. september blev

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Høje Gladsaxe Torv 2 B, 2. sal Telefon 39 69 25 44 Kontortid 09-13 (torsdag også 16-17.30) 2860 Søborg E-mail: abg@abg.dk Udlejning 10-13 (torsdag også 16-17.30) www.abg.dk

Læs mere

Referat af Organisationsbestyrelsesmøde nr. 86.

Referat af Organisationsbestyrelsesmøde nr. 86. Caspar Brands Plads 3A, 4220 Korsør Tlf.: 5857 1800 Kontaktperson: Morten Folsø Nielsen Mailadr.: morten@bo4220.dk Referat af Organisationsbestyrelsesmøde nr. 86. Mødedato: Onsdag den 28. september 2016

Læs mere

Afbud: Per Mogensen, Kirsten Poulsen, Jeannette Nauta-Ridderstrøm samt 1. suppleant Per Rømer.

Afbud: Per Mogensen, Kirsten Poulsen, Jeannette Nauta-Ridderstrøm samt 1. suppleant Per Rømer. Albertslund Boligselskab 19. september 2012 Referat fra ekstraordinært selskabsbestyrelsesmøde den 5. september 2012 kl. 17.00 Deltagere: Karl Neumann, Hans Holm, John Christiansen, Dorte Nejrup, Lars

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 25. november 2015 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 25. november 2015 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde lørdag den 12. december, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 25. november blev

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 13. juni 2016, kl , på kontoret Damhusvej 5, 5750 Ringe.

Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 13. juni 2016, kl , på kontoret Damhusvej 5, 5750 Ringe. Boligforeningen Faaborg-Midtfyn Bestyrelsen Referat fra bestyrelsesmøde mandag den 13. juni 2016, kl. 12.00, på kontoret Damhusvej 5, 5750 Ringe. Fra bestyrelsen: Afbud: Boligkontoret Danmark: Edel Andersen,

Læs mere

2. Protokol Fra mødet den samt ekstraordinært møde den blev godkendt.

2. Protokol Fra mødet den samt ekstraordinært møde den blev godkendt. 16.11 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 6. december 2016 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

Afdeling 1 har således været et målepunkt for fremtidige renoveringer på baggrund af helhedsplaner.

Afdeling 1 har således været et målepunkt for fremtidige renoveringer på baggrund af helhedsplaner. SEKRETARIATET Ullasvej 23, Rønne CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Dagsorden/referat Styringsdialogmøde med Bo42 den 4. novmeber 2016 Deltagere: Fra Bo42: Direktør Ebbe Frank og formand Per Carlo Nilsson Fra

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 8. september 2014 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT fra ordinært møde torsdag den 28. august 2014 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 10. oktober 2016, kl. 16,30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 10. oktober 2016, kl. 16,30. Side 1/6 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 10. oktober 2016, kl. 16,30. Dagsorden: Åbent møde. 1. Protokol fra bestyrelsesmødet, mandag den 15. august 2016. 2. Revisionsprotokol. 3. Meddelelser.

Læs mere

Bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligselskabet Kirstinevang

Bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligselskabet Kirstinevang 30. oktober 2014 Referat af Bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligselskabet Kirstinevang Sted og tidspunkt Afdeling s bestyrelseslokaler, Rugvænget 31 Onsdag den 8. oktober 2014 kl. 17.00 Deltagere

Læs mere

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl Sted : HAB s administration Udsendt : 27.

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl Sted : HAB s administration Udsendt : 27. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 27. september 2016 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 19. august 2015 til ordinært møde tirsdag 18. august 2015 kl. 19.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport

Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport Kritisk regnskabsgennemgang og styringsrapport COK Kursus i Vejle Den 1. september 2016 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser

Læs mere

DAGSORDEN. 2. Evaluering repræsentantskabsmødet november 2017

DAGSORDEN. 2. Evaluering repræsentantskabsmødet november 2017 DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden Bilag 2. Evaluering repræsentantskabsmødet november 2017 3. Strategiplan 2017-20 Efter bestyrelsesseminaret er projekter og indsatser ajourført. Den væsentligste indholdsændring

Læs mere

Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer.

Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer. GLADSAXE KOMMUNE Byrådssekretariatet NOTAT Bilag 2: Ejerstrategi for almene boliger Dato: 17. oktober 2017 Af: Jesper Graff Thøger Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer.

Læs mere

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen mandag den 13. februar 2017, kl. 17.00, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

På ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 51, den 28. maj 2015 vedtog afdelingsmødet

På ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 51, den 28. maj 2015 vedtog afdelingsmødet Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 26. juni 2015, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 20. maj 2015 blev

Læs mere

Randers Arbejderes Byggeforening af 1874

Randers Arbejderes Byggeforening af 1874 Randers Arbejderes Byggeforening af 1874 Referat fra formøde for generalforsamling Torsdag den 19. februar 2015 kl. 17.00 Mødested: Sjællandsgade 21, 8900 Randers C Referat fra formøde for generalforsamling

Læs mere