PLO s kravsoplæg OK 2013.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PLO s kravsoplæg OK 2013."

Transkript

1 P A K TI S N D L Æ G S O G A N IS A TI O N Dato Sagsnr. / Dok.nr PLO s kravsoplæg OK Indledning. I de senere år er udviklingen gået mod en betydelig centralisering og specialisering af sygehusvæsenet, som bl.a. har medført, at befolkningen har fået længere rejseafstand til nærmeste sygehus. ndvidere forventes en række opgaver, som tidligere lå i sygehusvæsenet, nu løst i almen praksis, ligesom patienterne udskrives fra sygehuset langt tidligere. Dette er ud fra et fagligt synspunkt fornuftigt, men det medfører, at almen praksis har fået flere opgaver, bl.a. i form af flere konsultationer og flere ydelser, Hertil kommer, at indholdet i den enkelte konsultation i mange tilfælde er blevet mere omfattende. Udviklingstendensen ventes at fortsætte i de kommende år med uformindsket styrke i takt med, at de sygehuspolitiske beslutninger omsættes til virkelighed. Udviklingen sætter det borgernære sundhedsvæsen højt på den sundhedspolitiske dagsorden. I fremtiden vil en langt større del af sundhedsopgaverne blive varetaget i nærmiljøet og i folks eget hjem. Specialiseringen på sygehusområdet bør derfor følges op af en styrkelse af sundhedsbetjeningen i borgerens nærmiljø. Den alment praktiserende læge spiller en central rolle i det borgernære sundhedsvæsen, og det vil være naturligt at tilpasse kapaciteten i almen praksis til de forventede, flere opgaver. På det kommunale område er forventningen, at der ligeledes vil komme flere sundhedsopgaver i de kommende år som følge af udviklingen på sygehusområdet. Kristianiagade 12 Tlf post plo@dadl.dk Fax København Ø Tlf (direkte) -post (direkte) 1/7

2 2/7 Den kommunale sundhedssektor skal løftes kvalitativt og kvantitativt, og ifølge Kommunernes Landsforening vil kommunerne i de kommende år bl.a. efterspørge mere bistand fra de praktiserende læger. Udover den strukturbetingede vækst i opgaverne i almen praksis ventes der også i de kommende år en demografisk betinget stigning i de praktiserende lægers arbejdsbyrde i forbindelse med et stigende antal ældre borgere og den forventede vækst i antallet af patienter med kroniske sygdomme. PLO har en forventning om, at ressourcer følger opgaver og arbejdsbyrde, hvilket betyder, at økonomitilførslen i den kommende overenskomst bør tage højde for, at der kan skabes den fornødne kapacitetsudvidelse i almen praksis, der muliggør den forventede udvikling i det samlede sundhedsvæsen. Det er nødvendigt at sikre en fortsat rekruttering af læger i hele landet og at sikre en fortsat faglig udvikling af almen praksis, herunder adgang til nyt apparatur og nye undersøgelsesmetoder og -muligheder. Skal disse mål opfyldes, er det nødvendigt at tilføre almen praksis flere ressourcer. PLO er opmærksom på, at samfundet for tiden gennemlever en økonomisk krise og har derfor også tilsvarende, afstemte forventninger til det økonomiske indhold i en ny overenskomst for almen praksis. Det er forventningen, at de alment praktiserende læger bevarer realindkomsten i den kommende overenskomstperiode. 2. Ny honorarstruktur Der er i indeværende overenskomstperiode igangsat et forberedelsesarbejde med henblik på at udarbejde forslag til en ny honorarmodel for almen praksis. Den nedsatte styregruppe har endnu ikke færdiggjort sit arbejde. Der er i forbindelse med styregruppens udredningsarbejde identificeret en lang række problemstillinger, som vil skulle løses, før der kan indføres en ny honorarstruktur. PLO finder, at styregruppen er meget langt fra at have fundet tilfredstillende løsninger. Der foreligger endnu ikke en skitse til en ny honorarmodel, der lever op til kommissoriets principper om, at modellen skal være meningsfuld, rimelig, entydig og skal have legitimitet hos de alment praktiserende læger. Betingelsen for, at PLO kan medvirke til gennemførelsen af en ny honorarmodel er, at den nye honorarstruktur på alle mål vil være det nuværende honorarsystem overlegen. Det er vigtigt at have fuldt overblik over de samlede konsekvenser ved at omlægge honorarstrukturen. PLO finder derfor, at det kan være relevant, at en ny honorarmodel indføres trinvis.

3 3/7 Det ligger allerede nu klart, at der ikke vil være opbakning blandt de praktiserende læger til væsentlige ændringer i honorarstrukturen, uden at dette følges af ny økonomi. Der gennemføres i første halvår 2012 et pilotprojekt på Bornholm. DSI s evaluering af pilotprojektet vil foreligge den 1. september PLO tager forbehold for at stille yderligere krav, når evalueringen af pilotprojektet foreligger. 3. Akutområdet Organisation Det blev ved den seneste forhandling aftalt, at anbefalingerne fra Udvalg om det Præhospitale Akutberedskab skulle søges indfriet ved samarbejde mellem de praktiserende læger og de enkelte regioner. PLO finder, at dette bedst er opnået i egion Midtjylland. Akutaftalen fra egion Midtjylland indebærer bl.a. lægebaseret telefonvisitation af alle akutte henvendelser døgnet rundt, bortset fra 112, behandlersygeplejersker på vagtlægenummeret i dagtid, øget akut tilgængelighed i dagtid og at behandlersygeplejersker i akutklinikker og på akutafdelinger kan varetage selvstændig patientbehandling med lægefagligt back-up fra vagtlæger. For at fremme udviklingen på akutområdet finder PLO det hensigtsmæssigt, at den centralt aftalte overenskomst kommer til at fastlægge rammer for akutbetjeningen på en sådan måde, at der i alle regioner etableres ordninger svarende til akutaftalen fra egion Midtjylland. Honorar Honorarerne i lægevagten har ikke været prioriteret i overenskomstforhandlingerne i en længere årrække, hvilket betyder, at det i dag opleves som økonomisk uattraktivt at påtage sig sygebesøg i lægevagten. Der er blandt PLO s medlemmer en stigende utilfredshed hermed. PLO finder det generelt væsentligt, at honorarsystemet opleves som rimeligt. Hertil kommer, at honorarerne i lægevagten har betydning som rekrutteringsparameter, så det også fremover kan sikres, at alle vagter kan bemandes. 4. Kvalitetsudvikling. Akkreditering Almen praksis er en integreret del af sundhedsvæsenet og anerkender at skulle indgå i Den Danske Kvalitetsmodel i en version, der er tilpasset de særlige forhold i almen praksis. PLO lægger vægt på, at den akkrediteringsordning, der fastlægges af parterne i fællesskab, skal kunne ses som et praksisudviklingsinstrument og ikke en tung bureaukratisk pligt. Kun derved vil akkrediteringsordningen kunne bidrage til egentlig kvalitetsudvikling i sektoren. PLO finder, at en akkrediteringsordning bør indføres trinvis.

4 4/7 PLO lægger endvidere vægt på, at de praktiserende læger kompenseres økonomisk for deres tidsforbrug i forbindelse med såvel implementering af standarder som besøg af surveyer mv. Parterne pilottester i første halvår 2012 et udkast til model. PLO tager forbehold for at stille yderligere krav, når evalueringen af pilotprojektet foreligger. Økonomi og styrkelse af organisationen på kvalitetsområdet I indeværende overenskomstperiode er den almenmedicinske kvalitetsorganisation DAK- blevet nedlagt, og de eksisterende ressourcer er blevet anvendt til at understøtte implementering af datafangst via DAK- IT. Finansieringen er delvis sket via engangsmidler, som blev stillet til rådighed i forhandlingsaftalen fra december I den næste overenskomstperiode vil DAK- IT fortsat have væsentlige opgaver med at understøtte og videreudvikle brugen af datafangst, og det er nødvendigt, at overenskomsten tilfører økonomiske midler hertil. Med den nævnte nedlæggelse af DAK- forsvandt en stor del af den nødvendige koordination mellem den lokale kvalitetsudvikling i regi af de regionale Kvalitetsog fteruddannelsesudvalg og den centrale kvalitetsudvikling i regi af KIF. Der er behov for via overenskomsten at beskrive, hvordan denne koordinations- og videndelingsfunktion fremover varetages. ndvidere er der behov for at sikre en støttefunktion til praksis, der indgår i en ny akkrediteringsordning. 5. Systematisk efteruddannelse. Hvis samfundet til stadighed skal have en velfungerende sundhedssektor, er det vigtigt, at der løbende investeres i efteruddannelse. I almen praksis er der en langvarig tradition for en høj, lægelig deltagelse i efteruddannelsen. Finansieringen af efteruddannelsen sker delvis via overenskomstmidler, og det er PLO s grundlæggende holdning, at den frivillige efteruddannelse skal bevares. PLO er tilhænger af, at den frivillige efteruddannelse udbygges med en systematisk efteruddannelse. LTN og PLO er gået sammen om at udarbejde et konkret forslag til systematisk efteruddannelse, der ventes at foreligge omkring den 1. september PLO finder, at praktiserende læger skal have adgang til aftalefinansieret efteruddannelse i samme omfang som overlæger. PLO tager forbehold for at stille yderligere krav på efteruddannelsesområdet, når rapporten om den systematiske efteruddannelse foreligger. 6. Lægemangel PLO s seneste lægeprognose viser, at antallet af praktiserende læger i de kommende ca. 10 år forbliver på samme niveau som i 2011.

5 5/7 Samtidig viser en undersøgelse blandt praktiserende læger i efteråret 2011, at mange læger har mulighed for at tilmelde flere patienter. Umiddelbart betyder det, at der i mange egne kan undgås lægemangel de allernærmeste år. Men er sigtet mere end 2-3 år, er der fortsat betydelig risiko for lægemangel. Det skyldes, at ca. 1/3 af alle læger er over 60 år, og derfor ikke fremadrettet har kapacitet til et højt antal tilmeldte patienter. Desuden viser prognosen, at uden særlige mobilitetsfremmende incitamenter mister egion Nordjylland på sigt et stort antal læger pga. alder, uden at der flytter nye til. Det vil medføre en betydelig lægemangel i denne region, som allerede er presset. Andre dele af landet kommer til at opleve tilsvarende problemstillinger, fx Lolland Falster og den vestlige del af egion Midtjylland. ndelig tager prognosen ikke stilling til en forventet vækst i efterspørgslen efter ydelser hos egen læge. Som anført indledningsvis forventes der i de kommende år både en strukturbetinget og en demografisk betinget vækst i de opgaver, der ønskes løst i almen praksis. Det vil skabe et pres på at udvide kapaciteten i denne sektor. For at imødegå de beskrevne udfordringer finder PLO det nødvendigt, at overenskomstens parter sætter yderligere fokus på, hvordan der fremover kan sikres en ensartet og tilstrækkelig lægedækning i hele landet. Ud over strategiske og mobilitetsfremmende incitamenter er det grundlæggende en forudsætning for at sikre lægedækningen, at der uddannes det nødvendige antal almenmedicinere. PLO ønsker derfor som led i overenskomstforhandlingerne at genforhandle den af parterne tidligere indgåede tutorlægeoverenskomst, så det fortsat kan lykkes at rekvirere tilstrækkeligt med tutorpraksis. 7. Krav til kommunerne Almen praksis oplever et stigende ønske om, at den praktiserende læge skal eftersende skriftlig/elektronisk dokumentation efter at have leveret en ydelse (sygebesøg eller konsultation/telefonkonsultation) til en borger, der enten bor på plejehjem eller behandles af hjemmesygeplejen. Lægens arbejde med at fremsende sådan efterfølgende dokumentation honoreres ikke efter overenskomst om almen praksis, men skal betales af rekvirenten altså kommunen. PLO ønsker, at honorar for denne ydelse fremover skal kunne afregnes via regionernes afregningssystem, selv om udgiften afholdes af den enkelte kommune. For så vidt angår kommunale forebyggelses- og genoptræningstilbud er der behov for at opnå en større ensartethed i de enkelte kommuners tilbud. ndvidere bør kommunerne via overenskomsten forpligtes til at foretage kort, relevant og overskuelig tilbagemelding til patientens læge efter endt behandling. Såvel henvisninger som tilbagemeldinger skal foregå elektronisk via MedCom standard.

6 6/7 Kommunerne bør spille en mere aktiv rolle i forbindelse med at skabe rammer for en bedre lægedækning. Det drejer sig bl.a. om, at kommunernes lokalplaner og dispensationspraksis ikke bør hindre praktiserende læger i at få adgang til hensigtsmæssige lejemål eller byggegrunde mv. Dette opleves bl.a. som en barriere for at eksisterende praksis kan slutte sig sammen i større lægehuse. ndvidere bør kommuner i udkantsområder konkret fremme rekrutteringen af nye praktiserende læger ved at understøtte ægtefællejobs og mulighed for børneinstitutionspladser mv. PLO finder generelt, at der fortsat er basis for at udbygge og facilitere samarbejdet mellem almen praksis og kommunerne. For at understøtte denne proces foreslås, at der i forbindelse med overenskomstforhandlingerne sker en revision af den fælles vejledning om kommunalt-lægelige udvalg. ndvidere foreslår PLO, at der på relevante områder indgås rammeaftaler, som kan bringes til at gælde i de enkelte kommuner efter behandling og enighed i de kommunalt-lægelige udvalg. 8. Krav til det øvrige sundhedsvæsen Almen praksis har på flere fronter brug for et positivt medspil fra regionerne for at kunne udføre sit arbejde på en smidig måde og med høj kvalitet. PLO ønsker, at regionerne som en del af overenskomst for almen praksis forpligter sig til at der i alle regioner etableres en central visitationsenhed, som almen praksis kan henvise patienter til i forbindelse med sygehusindlæggelse at alle regioner giver almen praksis adgang til at rekvirere relevante diagnostiske undersøgelser direkte i det regionale sygehusvæsen at alle regionale sygehuse og de privathospitaler, som regionerne har aftale med, sender korte og relevante epikriser i elektronisk form til almen praksis umiddelbart efter udskrivelse eller ambulante kontakter at alle regioner etablerer formelle rammer for specialistrådgivning til almen praksis fra både sygehuslæger og praktiserende speciallæger at alle regioner stiller en akut, telefonisk rådgivningsfunktion vedr. børneog ungepsykiatri til rådighed for de praktiserende læger at alle regioner etablerer procedurer omkring dosisdispensering, så det sikres, at sygehusene efterlever den gældende vejledning om implementering af dosisdispensering, når der under en patients indlæggelse eller under ambulant behandling er foretaget ændring af medicinordination, og dette har konsekvenser for patientens igangværende dosisdispensering. 9. Øvrige krav og tilpasninger af overenskomsten Laboratorieundersøgelsen H(g)bA1c indføres som ny landsdækkende ydelse, da de sundhedsfaglige anbefalinger fremover stiller krav om, at undersøgelsen anvendes ved diagnostik af diabetes.

7 7/7 Der indføres honorar for ansøgning om enkelttilskud, svarende til honorar ved ansøgning om kronikertilskud 24, stk. 1 vedr. ansættelse af speciallæger i almen medicin ønskes ophævet, således at der fremover alene kan ansættes speciallæger i henhold til 24, stk. 3. Overenskomsten skal give ret til seniorordning, så ældre praktiserende læger kan gennemføre et glidende generationsskifte. Der skal opstilles klare regler for etablering og drift af regionsdrevne klinikker, herunder skal det præciseres, at regionsdrevne klinikker skal overholde overenskomstens almindelige regler for praksisdrift. Ved den månedlige a conto udbetaling af basishonorar skal udbetaling altid ske med den aktuelt aftalte takst for den pågældende måned ( 84, stk. 2). Forbud mod afholdelse af sen konsultation om mandagen ophæves i de tilfælde, hvor praksis samme dag også tilbyder dagkonsultation ( 51, stk. 1 b). Det præciseres, at tolketillæg (2161) også kan anvendes ved døvetolkning. Praktiserende læger skal have mulighed for at afregne et gebyr over for regionen, når patienter uden rimelig grund undlader at melde afbud fra en aftalt tid. På landsplan ønskes indført en ordning hvor regionerne overtager det administrative arbejde med lønudbetaling til uddannelseslæger. Økonomisk kompensation for ekstraarbejde og nye procedurer samt tilretning af IT-systemer med reminderfunktioner mv., som er nødvendiggjort af Sundhedsstyrelsens vejledninger, eksempelvis vejledning om håndtering af parakliniske undersøgelser. Genforhandling af Profylakseaftalen.

PLO s politik på akutområdet.

PLO s politik på akutområdet. PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 10-04-2010 Sagsnr. / Dok.nr. 2009-7786 / 330203 PLO s politik på akutområdet. 1. Indledning. Det akutte beredskab i det danske sundhedsvæsen er til debat for tiden.

Læs mere

Fakta om almen praksis

Fakta om almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION 5.december 2012 Fakta om almen praksis Sagsnr. / Dok.nr. 2010-2461 / 1. Antal praktiserende læger i 2012. Der var ifølge Lægeforeningens medlemsregister 3.578 praktiserende

Læs mere

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget

Læs mere

PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen praksis

PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen praksis Sengepladser på offentlige sygehuse Indlæggelsestid i dage PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 8. marts 27 Sagsnr. 27-72 Aktid. 425539 PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen

Læs mere

PLO s politik på akutområdet

PLO s politik på akutområdet PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 7. april 2018 Sagsnr. 2016-1673 Aktid. 582392 PLO s politik på akutområdet 1. Indledning Alment praktiserende læger varetager det akutte beredskab hele døgnet i Region

Læs mere

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Sundhedsområdet Dato 26. marts 2014 Sagsnr. 14/4401 Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Lørdag den 1. marts 2014 lykkes

Læs mere

Overenskomstforhandlingerne 2014 - status. PLO s medlemsmøder, november 2013

Overenskomstforhandlingerne 2014 - status. PLO s medlemsmøder, november 2013 Overenskomstforhandlingerne 2014 - status PLO s medlemsmøder, november 2013 1 Disposition for oplægget Køreplanen Aftale om økonomirammen i overgangsåret Fælles hensigtserklæring om forhandling Opgaver

Læs mere

I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner.

I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner. Dato: 6. december 2017 Brevid: 3439158 Orientering om ny overenskomst for almen praksis I dette notat gennemgås aftale om nye overenskomst for almen praksis i hovedtræk med fokus på udvalgte emner. Program

Læs mere

PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION

PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Oplæg til Regionernes Lønnings- og Takstnævn om krav til forhandling af Landsoverenskomst om almen lægegerning December 2008 1. Indledning...3 2. Konsultationsydelsen...3

Læs mere

Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark.

Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark. Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark. Praksisplanlægning og bæredygtige lægepraksis I Landsoverenskomsten mellem Sygesikringens Forhandlingsudvalg

Læs mere

Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger.

Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger. N O T A T 10-05-2013 Fakta om nye rammer for almen praksis. Svar på misforståelser og påstande fra PLO og de praktiserende læger. Regionernes Lønnings- og Takstnævn har den 3. maj 2013 opsagt aftalen med

Læs mere

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner

PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 27. juni 2014 Sagsnr. / Dok.nr. 2014-3805 Delpolitik PLO s politik vedr. lægebetjening af kommunale akutfunktioner Baggrund Der sker i disse år en omstilling i sundhedsvæsenet

Læs mere

PLO Analyse Det koster kun ca kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge

PLO Analyse Det koster kun ca kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Det koster kun ca. 1.400 kr. om året at have fri adgang til praktiserende læge Hovedbudskaber I gennemsnit koster det samfundet 1.405 kr. pr. borger at have

Læs mere

Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden

Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN Ekstraordinært forretningsudvalgsmøde den 12. marts 2013 Sag nr. 1 Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden Bilag 2 og Bilag 3 Bilag 2 PLO HOVEDSTADEN Forretningsudvalget

Læs mere

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder:

Danske Regioners oplæg til fremtidens akutberedskab bygger på følgende indsatsområder: N O T A T Debatoplæg: Fremtidens akutberedskab - fra vision til handling 20-04-2006 Sag nr. 06/398 Dokumentnr. 24261/06 Resume: Regionernes ambition er at skabe et sundhedsvæsen, som er internationalt

Læs mere

PLO s medlemsundersøgelse om overenskomstsituationen december

PLO s medlemsundersøgelse om overenskomstsituationen december PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 5.12.2012 Sagsnr. / Dok.nr. 2012-6874 PLO s medlemsundersøgelse om overenskomstsituationen december 2012 1. Sammenfatning. PLO's sekretariat har i november/december

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget L 209 Bilag 2 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget L 209 Bilag 2 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 L 209 Bilag 2 Offentligt mio. kr. til forskel mellem RLTN og PLO s forslag, hvillet ikke står mål med at foretage et lovindgreb. PLO bemærker, at lovforslaget vil stille

Læs mere

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB

N O T A T. 18. juni 2007 j.nr /1/KRSB N O T A T Administrationens forlag til akutplan Region Midtjylland Region Midtjylland har d. 31. maj 2007 sendt Administrationens forslag til akutplan Region Midtjylland til forud for den politiske beslutningsproces

Læs mere

Ny overenskomst for almen praksis

Ny overenskomst for almen praksis Ny overenskomst for almen praksis - Det væsentligstei et kommunalt perspektiv Center for Sundhed og Omsorg Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm horsholm.dk Ny overenskomst for almen praksis. Regioner og praktiserende

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene. August 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene. August 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvalitetsindsatser på sygehusene August 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Krav til genforhandling af aftalen for Almen Praksis

RLTN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Krav til genforhandling af aftalen for Almen Praksis REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Til Praktiserende Lægers Organisation Att.: Formand Henrik Dibbern 29-06-2012

Læs mere

Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland

Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland Notat Oplæg til drøftelse af modeller for kapacitetsrokade indenfor almen praksis i Region Nordjylland Primær Sundhed Almen praksis På mødet i Samarbejdsudvalget for almen praksis den 16. december 2013

Læs mere

INDSATSER PÅ AKUTOMRÅDET

INDSATSER PÅ AKUTOMRÅDET 16-03-2015 INDSATSER PÅ AKUTOMRÅDET UDFORDRINGER OG MILEPÆLE Et inspirationsoplæg til Sundhedskoordinationsudvalgets temadrøftelse 27. marts 2015 om akutområdet 1. Indledning Dette notat skal ses som inspirationsoplæg

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over regionale aftaler og generelle 2-aftaler i Region Sjælland Juni 2018 Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Midtjylland

PLO faktaark 2017 Region Midtjylland PLO faktaark 2017 Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi

Vederlagsfri fysioterapi Indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder im@im.dk Vederlagsfri fysioterapi Kære Bertel Haarder Danske Fysioterapeuter deltog den 8. februar i en konstruktiv drøftelse om vederlagsfri fysioterapi med

Læs mere

Anbefalinger for en sammenhængende sundhedsindsats ved akut opstået sygdom og skade planlægningsgrundlag for de kommende 10 år

Anbefalinger for en sammenhængende sundhedsindsats ved akut opstået sygdom og skade planlægningsgrundlag for de kommende 10 år Dato 05-01-2018 LOST Sagsnr. 4-1010-333/1 Anbefalinger for en sammenhængende sundhedsindsats ved akut opstået sygdom og skade planlægningsgrundlag for de kommende 10 år For omkring 10 år siden kom Sundhedsstyrelsen

Læs mere

PLO Analyse Forslag til afbureaukratisering fra de praktiserende

PLO Analyse Forslag til afbureaukratisering fra de praktiserende PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 13. marts 2019 PLO Analyse Forslag til afbureaukratisering fra de praktiserende læger Sammenfatning De tre tiltag, flest praktiserende læger mener, kan lette arbejdsbyrden,

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Sjælland

PLO faktaark 2017 Region Sjælland PLO faktaark 2017 Region Sjælland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter pr.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb Marts 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Nordjylland

PLO faktaark 2017 Region Nordjylland PLO faktaark 2017 Region Nordjylland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

Der er den indgået aftale om en ny to-årig overenskomst for de praktiserende læger 1.

Der er den indgået aftale om en ny to-årig overenskomst for de praktiserende læger 1. N O T A T Notat om aftalen med PLO Der er den 21-12-2010 indgået aftale om en ny to-årig overenskomst for de praktiserende læger 1. 10-01-2011 Sag nr. 10/220 Dokumentnr. 1216/11 PMO/MBL/ABP/MBH Tel. 35

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis

PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis Hovedbudskaber Ud af 4.404 speciallæger i almen medicin er 770 beskæftiget uden for

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Fakta om almen praksis

Fakta om almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 3. juni 2013 Fakta om almen praksis Sagsnr. / Dok.nr. 2010-2461 / 1. Antal praktiserende læger i 2013. Der var ifølge Lægeforeningens medlemsregister 3.590 praktiserende

Læs mere

Høring af praksisplanen for almen praksis i Region Midtjylland. September - november 2016

Høring af praksisplanen for almen praksis i Region Midtjylland. September - november 2016 Høring af praksisplanen for almen praksis i Region Midtjylland September - november 2016 Baggrund Praksisplanudvalget i Region Midtjylland har sendt udkast til praksisplan i høring frem til den 8. november

Læs mere

2.400 Fast tilknyttet læge til plejecentrene Forslag anbefales.

2.400 Fast tilknyttet læge til plejecentrene Forslag anbefales. Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - 2015 Ændringer p.gr.a. SSU 17.8.16: 2.400 Fast tilknyttet læge til plejecentrene

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden

PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Syddanmark

PLO faktaark 2017 Region Syddanmark PLO faktaark 2017 Region Syddanmark Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter pr.

Læs mere

Ny overenskomst med de praktiserende læger. Indgået 21. dec. 2010

Ny overenskomst med de praktiserende læger. Indgået 21. dec. 2010 Ny overenskomst med de praktiserende læger Indgået 21. dec. 2010 Formaliteter Gælder fra 1. april 2011 31. marts 2013 I perioden er aftalt projekter, fx indhold i ny vagtlægeordning og nyt honorarsystem

Læs mere

Med kurs mod fremtidens sundhedsvæsen

Med kurs mod fremtidens sundhedsvæsen N O T A T 06-06-2006 Med kurs mod fremtidens sundhedsvæsen Regionerne har sat kurs mod et sundhedsvæsen i international front Visionen er at fremtidssikre sundhedsvæsenet til gavn for den danske befolkning

Læs mere

Skadeklinikker og nærskadestuer

Skadeklinikker og nærskadestuer Skadeklinikker og nærskadestuer integreret del af akutberedskabet Forord Sygehusvæsenet og det akutte beredskab er under stor forandring i disse år. Sundhedsstyrelsen er bl.a. kommet med en række anbefalinger

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN

NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN BILAG 3 17. maj 2006/FIJ, tilrettet 6. august 2006 NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN 1. (Der foreligger nu et oplæg til lægevagtsordning i Region Syddanmark fra en embedsmands- og lægearbejdsgruppe. I dette

Læs mere

Bemærkninger vedr. brev fra ændring af organisering af lægevagten:

Bemærkninger vedr. brev fra ændring af organisering af lægevagten: Koncern Praksis Direktør Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok D, stuen Telefon 38 6650 00 Direkte 38 66 52 06 Fax Bemærkninger vedr. brev fra ændring af organisering af lægevagten: Dato: 11. marts

Læs mere

Det Nære Sundhedsvæsen sundhedspolitisk ramme for telemedicin/telecare i kommunerne. Chefkonsulent Steen Rank Petersen

Det Nære Sundhedsvæsen sundhedspolitisk ramme for telemedicin/telecare i kommunerne. Chefkonsulent Steen Rank Petersen Det Nære Sundhedsvæsen sundhedspolitisk ramme for telemedicin/telecare i kommunerne Chefkonsulent Steen Rank Petersen 15-11-2012 Kommunernes første fælles sundhedspolitiske udspil Med udspillet melder

Læs mere

Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse

Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse UDKAST 18-12-2018 Lokalaftale om opfølgning og koordination efter indlæggelse 1 Grundlag og tema for aftalen Denne aftale er indgået i Praksisplanudvalget i Region Syddanmark og indgår som en del af den

Læs mere

PLO-HOVEDSTADEN. Region Hovedstaden Kongens Vænge Hillerød. Høring af udbudsmateriale om drift af almen lægepraksis

PLO-HOVEDSTADEN. Region Hovedstaden Kongens Vænge Hillerød. Høring af udbudsmateriale om drift af almen lægepraksis PLO-HOVEDSTADEN Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Stockholmsgade 55 2100 København Ø Telefon 35 26 67 00 Fax 35 44 10 99 post.hpl@dadl.dk Den 15-12-2016 Sagsnr: 2016-8088/349669 Init: MaH

Læs mere

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan Punkt 6. Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan 2014-2017. 2014-876. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturforvaltningen godkender høringssvar for Høring af de nordjyske

Læs mere

PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB

PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB December 2015 Indhold SIDE 1. OPGAVER 3 1.1 Lovgivning 3 1.2 Opgaver 3 1.3 Den kørende lægevagt 4 2. LEDELSE 4 3. ORGANISATION 4 3.1 Snitflader

Læs mere

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen.

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen. N O TAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne

Læs mere

1. Generelt om almen praksis Antal praktiserende læger i

1. Generelt om almen praksis Antal praktiserende læger i PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO faktaark 2016 Indhold 1. Generelt om almen praksis... 2 1.1. Antal praktiserende læger i 2016... 2 1.1. Udviklingen i antal læger i almen praksis og offentlige ansatte

Læs mere

Oversigt og status målsætninger i praksisplan for kiropraktik

Oversigt og status målsætninger i praksisplan for kiropraktik 12. april 2019 Oversigt og status målsætninger i praksisplan for kiropraktik 2015-2018 Udviklingsområde 1: På borgerens præmisser Udvikling af patienttilfredshedsundersøgelser Målsætning: at der i planperioden

Læs mere

3. Formål Aftalen indgås med det hovedformål, at Region Sjælland overholder udredningsgarantien på 1 måned, og at kapaciteten hos de praktiserende spe

3. Formål Aftalen indgås med det hovedformål, at Region Sjælland overholder udredningsgarantien på 1 måned, og at kapaciteten hos de praktiserende spe , i å 'o SJÆLLAN D -, Primær Sundhed Sorø den 19. februar 2016 J. nr. 16-000154 66 aftale mellem praktiserende speciallæger i psykiatri og Region Sjælland om afklarende samtale med henblik på hurtig udredning.

Læs mere

Oplæg til forhandling af ny overenskomst om almen praksis

Oplæg til forhandling af ny overenskomst om almen praksis REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN 14-11-2016 Oplæg til forhandling af ny overenskomst om almen praksis 2016-2017

Læs mere

Indgåelse af aftale om oprydning i forbindelse med igangsætningsindsats i forhold til implementering af FMK i kommunerne

Indgåelse af aftale om oprydning i forbindelse med igangsætningsindsats i forhold til implementering af FMK i kommunerne REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 031-14 (genfremsendes tidligere ved fejl udsendt som 033-14)

Læs mere

1. Baggrund. 1 Aktuel medicinering er en oplistning af en patients aktuelle lægemiddelordinationer. Læger er kun forpligtet til at

1. Baggrund. 1 Aktuel medicinering er en oplistning af en patients aktuelle lægemiddelordinationer. Læger er kun forpligtet til at Forlængelse af implementeringsaftale mellem KL, Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation om oprydning i forbindelse med igangsætningsindsats i forhold til implementering af FMK i kommunerne

Læs mere

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland

Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland NOTAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne om,

Læs mere

Høringspart Øvrige bemærkninger herunder input til den praksisplan Forslag til ændringer i planen

Høringspart Øvrige bemærkninger herunder input til den praksisplan Forslag til ændringer i planen Høringspart Øvrige bemærkninger herunder input til den praksisplan Forslag til ændringer i planen Sundhedsstyrelsen Praksisplanudvalget har kompetencen til at beslutte, om der bør foretages yderligere

Læs mere

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog Forening 05-10-2015

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over generelle 2-aftaler i Region Sjælland Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment praktiserende læger med ydernummer

Læs mere

PLO Analyse Behov for praktiserende læger i 2030

PLO Analyse Behov for praktiserende læger i 2030 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Behov for 5.000 praktiserende læger i 2030 Hovedbudskaber Antallet af kontakter til den praktiserende læge vil stige som følge af, at befolkningssammensætningen

Læs mere

Kontraktbilag 1 NY Afvigelser fra og krav udover overenskomsten

Kontraktbilag 1 NY Afvigelser fra og krav udover overenskomsten NY Afvigelser fra og krav udover Udbuddet vedrører drift af lægepraksis på overenskomstmæssige vilkår med tilføjelser og ændringer. Den til enhver tid gældende overenskomst vil være gældende for udførelsen

Læs mere

Redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 8/2011 om kvalitetsindsatser

Redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 8/2011 om kvalitetsindsatser Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

Udgangspunktet for anbefalingerne er de grundlæggende principper for ordningen om vederlagsfri

Udgangspunktet for anbefalingerne er de grundlæggende principper for ordningen om vederlagsfri Notat Danske Fysioterapeuter Kvalitet i vederlagsfri fysioterapi Grundlæggende skal kvalitet i ordningen om vederlagsfri fysioterapi sikre, at patienten får rette fysioterapeutiske indsats givet på rette

Læs mere

Resultataftale 2013 for Sygeplejen

Resultataftale 2013 for Sygeplejen Resultataftale 2013 for Sygeplejen Evaluering af resultataftalen og effektmålene for 2012. Vi har i 2012 arbejdet målrettet med præcisering af dokumentation. For at gøre journalen mere overskuelig og ensartet,

Læs mere

Dagsorden. Forretningsudvalget. 24. september 2012, Kl AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst

Dagsorden. Forretningsudvalget. 24. september 2012, Kl AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst Dagsorden Forretningsudvalget 24. september 2012, Kl. 09.00 AAU mødelokale 1, Niels Jernes Vej 10 (NOVI), 9220 Aalborg Øst INDHOLDSFORTEGNELSE 3 Orientering om akutudvalgets anbefalinger vedrørende ventetider

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over generelle 2-aftaler i Region Sjælland juli 2015 Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment praktiserende læger

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 019-10 OK-nyt om overenskomstresultat for forhandlingerne

Læs mere

Ny model for kommunal medfinansiering. Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018

Ny model for kommunal medfinansiering. Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018 Ny model for kommunal medfinansiering Sundhedskoordinationsudvalget 27. juni 2018 1 Baggrund Kommunal medfinansiering blev indført i 2007 for at give kommunerne et større (økonomisk) incitament til at

Læs mere

Aftale om fornyelse af samarbejdet mellem Danske Regioner og Sundhed Danmark vedr. det udvidede frie sygehusvalg og ret til hurtig udredning

Aftale om fornyelse af samarbejdet mellem Danske Regioner og Sundhed Danmark vedr. det udvidede frie sygehusvalg og ret til hurtig udredning 25-06-2019 EMN-2017-04947 1288514 Aftale om fornyelse af samarbejdet mellem Danske Regioner og Sundhed Danmark vedr. det udvidede frie sygehusvalg og ret til hurtig udredning De nuværende aftaler om det

Læs mere

PLO Analyse Behov for 100 ekstra uddannelsesforløb i almen

PLO Analyse Behov for 100 ekstra uddannelsesforløb i almen PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Behov for 100 ekstra uddannelsesforløb i almen medicin Hovedbudskaber Der skal en ambitiøs plan til for at vende udviklingen med mangel på praktiserende læger

Læs mere

Høringsskema Almen Praksisplan besvaret af. Organisation Frederiksberg kommune.

Høringsskema Almen Praksisplan besvaret af. Organisation Frederiksberg kommune. Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Mail csu@regionh.dk Dato: 26. juni 2015 Høringsskema Almen Praksisplan 2015-2018 - besvaret af Organisation

Læs mere

Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser

Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser NOTAT Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser De praktiserende lægers sygebesøg hos borgeren er som led i den nye overenskomst

Læs mere

PLO Analyse Ansatte i almen praksis

PLO Analyse Ansatte i almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 17. maj 2017 Sagsnr. 2016-7376 PLO Analyse Ansatte i almen praksis Aktid. 543717 Hovedbudskaber Almen praksis er meget andet end den praktiserende læge. I alt 5.149

Læs mere

En styrket indsats for polyfarmacipatienter

En styrket indsats for polyfarmacipatienter N O T A T En styrket indsats for polyfarmacipatienter Regionernes nye kvalitetsdagsorden går ud på at rette fokus mod tiltag, der på samme tid forbedrer kvaliteten og mindsker omkostningerne. I den forbindelse

Læs mere

BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB

BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB BILAG 8 PLAN FOR DEN PRIMÆRE SUNDHEDSTJENESTES BEREDSKAB Høringsversion Juli 2015 Indhold 1. Opgaver...3 1.2 Lovgivning...3 1.2 Opgaver...3 1.3 Den kørende lægevagt...4 2. Ledelse...4 3. Organisation...4

Læs mere

Bilag 1 Københavns Kommunes ønsker til krav til ny overenskomst

Bilag 1 Københavns Kommunes ønsker til krav til ny overenskomst KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Sundhedsstaben Kommunernes Landsforening Weidekampsgade 10 2300 København S Bilag 1 Københavns Kommunes ønsker til krav til ny overenskomst Sagsnr.

Læs mere

RLTN. OK-Nyt Praksis nr REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Principper og skabelon for 66-aftaler i speciallægepraksis

RLTN. OK-Nyt Praksis nr REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Principper og skabelon for 66-aftaler i speciallægepraksis REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK-Nyt Praksis nr. 002-14 Principper og skabelon for 66-aftaler i speciallægepraksis

Læs mere

Kontraktbilag 1 Afvigelser fra og krav udover overenskomsten

Kontraktbilag 1 Afvigelser fra og krav udover overenskomsten Afvigelser fra og krav udover overenskomsten Udbuddet vedrører drift af lægepraksis på overenskomstmæssige vilkår med tilføjelser og ændringer. Den til enhver tid gældende overenskomst vil være gældende

Læs mere

NOTAT. Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd

NOTAT. Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd NOTAT Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd Den 13. december 2007 Jnr 09.06.00 A09 Sagsid 000185087 Indledning Der stilles i dag i stigende krav til,

Læs mere

Den kommunale del af administrative styregruppe for Sundhedsaftaler. Den 10.marts 2010

Den kommunale del af administrative styregruppe for Sundhedsaftaler. Den 10.marts 2010 Den kommunale del af administrative styregruppe for Sundhedsaftaler. Den 10.marts 2010 Oplæg til temaer i en politisk sundhedsaftale mellem kommunerne og Region Sjælland Baggrund: Senest januar 2011 skal

Læs mere

Denne bemyndigelse har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse anvendt til at udstede 3 bekendtgørelser med ikrafttrædelse den 2.

Denne bemyndigelse har Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse anvendt til at udstede 3 bekendtgørelser med ikrafttrædelse den 2. PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 04-09-2014 Sagsnr. / Dok.nr. 2012-4536 / 987375 Bekendtgørelser i forhold til PLO s høringssvar Folketinget vedtog - som bekendt - i foråret 2013 en ændring af sundhedsloven.

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om aktiviteter og udgifter i praksissektoren. Februar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om aktiviteter og udgifter i praksissektoren. Februar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om aktiviteter og udgifter i praksissektoren Februar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om aktiviteter og udgifter i praksissektoren (beretning

Læs mere

Aktiviteten i akutklinikkerne

Aktiviteten i akutklinikkerne Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Aktiviteten i akutklinikkerne Spareplanens spor 1: Akutområdet, forslag nr.2 om omlægning

Læs mere

Sundhedsvæsenet i en brydningstid. Regeringens udspil til en sundhedsreform. v. Jakob Kjellberg, professor

Sundhedsvæsenet i en brydningstid. Regeringens udspil til en sundhedsreform. v. Jakob Kjellberg, professor Sundhedsvæsenet i en brydningstid Regeringens udspil til en sundhedsreform v. Jakob Kjellberg, professor DSR Silkeborg 2 maj. 2019 Aldrene befolkning, lav økonomisk vækst. Alle kommer til at mangle!!!

Læs mere

Opgavebeskrivelse for samarbejdet

Opgavebeskrivelse for samarbejdet Opgavebeskrivelse for samarbejdet - mellem praktiserende læger og akutsygeplejeteam i Holbæk Kommune Indledning Udviklingen af det nære sundhedsvæsen, omlægningen af aktiviteten i sygehusvæsenet med nye

Læs mere

Et sammenhængende akutsystem

Et sammenhængende akutsystem N O T A T 17-12-2009 Et sammenhængende akutsystem 1. Indledning Nærværende notat beskriver regionernes forslag til et fremtidigt sammenhængende akutsystem. Forslaget koncentrerer sig om den regionale del

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om aktiviteter og udgifter i praksissektoren. Februar 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om aktiviteter og udgifter i praksissektoren. Februar 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om aktiviteter og udgifter i praksissektoren Februar 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Emner til drøftelse Praksisplanudvalget

Emner til drøftelse Praksisplanudvalget NOTAT KKR MIDTJYLLAND Emner til drøftelse Praksisplanudvalget Formålet med denne henvendelse er at indlede en drøftelse i kommunerne om hvilke emner, kommunerne ønsker drøftet i Praksisplanudvalget. Praksisplanudvalgene

Læs mere

Et stærkt offentligt sundhedsvæsen

Et stærkt offentligt sundhedsvæsen Udarbejdet af: AC FOA FTF KTO Sundhedskartellet Danske Regioner Dansk Sygeplejeråd Foreningen af Speciallæger HK/Kommunal LO Yngre Læger Et stærkt offentligt sundhedsvæsen Juni 2010 Vi har et godt offentligt

Læs mere

Praksisformer i Region Sjælland

Praksisformer i Region Sjælland Praksisformer i Region Sjælland Mulighederne er mange. Klinik på distance? Generationsskifteaftaler? Nedsat patienttal i en årrække? Praksis på prøve? Praksisbus? Kombinationsstillinger? Eller alternativ

Læs mere

Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende genoptræning

Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende genoptræning 23. november 2006 Jnr: 2-08-0056-06 Aftaleudkast for underarbejdsgruppe vedrørende genoptræning 1.0 Indledning Efter Sundhedslovens bestemmelser skal region og kommuner indgå obligatoriske sundhedsaftaler.

Læs mere

UDKAST 23. januar Rammeaftale for anvendelse af telemedicinske løsninger i almen praksis

UDKAST 23. januar Rammeaftale for anvendelse af telemedicinske løsninger i almen praksis UDKAST 23. januar 2018 Rammeaftale for anvendelse af telemedicinske løsninger i almen praksis 1 Generelt 1.1 Tema og grundlag Der er enighed om at understøtte afprøvning og ibrugtagning af telemedicinske

Læs mere

Halsnæs Kommune har ingen kommentarer til del 2 i praksisplanen.

Halsnæs Kommune har ingen kommentarer til del 2 i praksisplanen. Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Mail csu@regionh.dk Dato: 26. juni 2015 Høringsskema Almen Praksisplan 2015-2018 - besvaret af Organisation:

Læs mere

Spørgsmå l & Svår om EVA

Spørgsmå l & Svår om EVA Spørgsmå l & Svår om EVA Hvad betyder det, at Region Hovedstaden hjemtager lægevagten? Lægevagten i hovedstadsregionen har hidtil været drevet af privatpraktiserende læger. Når Region Hovedstaden fra 1.

Læs mere

Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation)

Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation) UDKAST 18-12-2018 Lokalaftale om indsats for patienter med uhelbredelig livstruende sygdom og forventet kort levetid (palliation) 1 Grundlag og tema for aftalen Denne aftale er indgået i Praksisplanudvalget

Læs mere