19. marts Referat. MiBa IT-gruppe-Møde SSI: tirsdag d. 13/ kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "19. marts Referat. MiBa IT-gruppe-Møde SSI: tirsdag d. 13/ kl"

Transkript

1 19. marts 2012 Referat MiBa IT-gruppe-Møde SSI: tirsdag d. 13/ kl Diskussionerne omkring svarstruktur på grøn dagsorden, blev afgørende for rammerne for det projekt, der var til diskussion på den blå dagsorden. Jeg nøjes derfor med ét samlet referat. Stort set alle blev til den blå del af mødet. Se i øvrigt præsentationen. Deltagere: Elly Kristensen, ADBakt, Hvidovre Henrik Schønheyder, ADBakt, Ålborg Ram Dessau, Mads, Region Sj Mari-Ann D Lykke, Esbjerg Ellen Larsen, Hillerød (SafirLis) Peter Steenberg, Autonik Jens K Møller, Vejle (MADS) Flemming Christensen, MADS Hans Busk, MADS Lars Anker Knudsen, MiBa Malene Haahr, MiBa Marianne Voldstedlund, MiBa Michael Tvede, RH (afbud) Tina Proft Larsen, ADBakt, Herlev (afbud) Thøger G Jensen, Mads, Odense (afbud) Charlotte Nobel, SSI, LIMS (afbud) Repræsentant fra Sønderborg (afbud) Repræsentant fra Herning (afbud) Beslutninger: 1. Elly lukker op for klinikere via lokal wwbakt - efter 20/ KMA får besked, når ny sletteservice er klar. 3. MiBa gemmer ikke fejlhæftede originalsvar, kun logoplysninger. 4. Alle KMA skal sende prøven modtaget for de rekvirenter, hvor det er muligt. 5. MADS/Autonik sender pris-forslag over hvad det ville koste at udvikle svarafsendelse til MiBa uafhængigt af rekvirent. 6. Regler for brug af nyt summary-felt vedtaget. 7. Idriftsættelsen af MiBa version , bliver testet af alle KMA 19/ KMA bør overholde protokol og en evt Best practice for brug af XRPT05 med henblik på optimeret svarvisning. Der kan ikke afkræves yderligere ensretning i svarstruktur mellem KMA. 9. Datamodel for dataoverførsel til overvågning er fra nu af et separat projekt og bliver en del af MiBa II. 10. MiBa II omfatter primært en Implementeringsgruppe og en Begrebsafklaringsgruppe. Begge grupper skal have de første resultater klar 1/5-12. Referat Kliniker adgang via lokal wwbakt: Elly lukker op for Klinikere via lokal wwbakt, når ny version af MiBa er lagt i Drift og vi har konstateret at den køre efter planen.

2 Sletning og korrigering af svar. Kun det gældende svar gemmes i MiBa. Ved korrigering af svar overskrives det tidligere fremsendte. Svar sendt på forkert CPR slettes. Optrævling af evt UTH kan delvist ske via MiBa logs, men dokumentation af indhold i et fejlsvar skal primært ligge i KMA. Dette nu aftalt med Datatilsynet. MiBa har en overflod af logninger. Peter og Marianne vil gennemgå disse og afgøre hvor længe og hvor meget der skal gemmes. Man kan ikke for nuværende slette svar sendt på forkert cpr nummer men man kan sende et korrigerende svar på nancy cpr-nummer (med ændret rekvirent). Peter og Busk er ved at udvikle en sletteservice. Når den er klar vil MAV informere KMA. MiBa-Post Husk at man kan sende fortrolige oplysninger med post via MiBa mellem brugere med personlig adgang. Hvis der skal uploades datafiler, skal man sende dem som tekst-filer. Busk: Open source krypteringsprogrammer, PGP fungerer også fint og kræver ikke adgang til SDN og MiBa. Foreløbigt svar, når prøven er modtaget i KMA. Der skal sendes et svar når prøven er modtaget og registreret i KMA. Det skal være et brugbart svar: Som minimum skal cpr, prøvenummer og ønsket undersøgelse være registreret før svaret sendes. Hvornår er det mest hensigtsmæssige tidspunkt for afsendelse? Når kun rekvisitionen er registreret? Eller først når også selve prøven er modtaget og registreret? Det afhænger af formål. Ønskes en hurtig formidling af hvilke prøver, der er bestilt? Eller gælder det sporbarhed af den fysiske prøve? Der var størst tilslutning til den sidste model. Det er ikke alle rekvirenter, der vil modtage besked om prøven modtaget. EPJ vil gerne, Praksis vil ikke. Det er derfor en fordel hvis man kan adskille afsendelse af svar til rekvirent og svar til MiBa. Det kunne også være relevant i overvågningssammenhæng. Hvad vil det koste at udvikle dette? MADS og Autonik vil sende en ca. pris til Marianne. Vi stiler primært i mod at der sendes svar-modtaget for hospitals prøver. Brug af nyt summary felt. Oplysningen er kun til brug for svar oversigter (ikke statistik). KMA skal selv klassificere sine svar. Vi blev enige om 4 kasser med følgende termer: 1. Prøven modtaget 2. Positiv 3. Negativ 4. Se svar Best practice for brugt af XRTP05. Der var ikke stemning for at ændre lokal svarstruktur, så udtræk i forbindelse med overvågning bliver nemmere. Argumenter:

3 Det vil skabe problemer med at kunne se tilbage (historiske udtræk) i den lokale KMAs database. Det bliver uoverskueligt at få disse ændringer koordineret på tværs af KMA og samtidig bevare de traditioner hver KMA har på deres svar til rekvirent. KMA er desuden stadig bundet af at skulle kunne sende svar på papirformat. Der var dog enighed om at KMA i bør justere på svarstruktur/ overholde XRTP05 for at optimere svarvisning. Der er flere valgmuligheder, når man skal overfører sine svar via XRPT05 og en vejledning med eksempler på sammenhængen mellem et givet felt i XRTP en og konsekvens for svarvisning er ønskelig. Marianne vil arbejde videre med den guide som Peter er startede på sidste år. Der bør laves en bredt sammensat arbejdsgruppe til dette med Mikrobiologer. KMA repræsentanterne vil gå hjem og se på hvordan deres analyser svares ud og hvordan de bruger felterne: value, operator og interpretation. Man skal skelne mellem selve resultatet og en tolkning af resultatet. Det vil ikke være et problem at sætte MDS-koden foran lokal tolkningskode, hvis det bliver relevant. (det vil gøre den mulig at mappe koden i MiBa). Marianne opfordrer KMA, der bruger eller tidligere brugte diverse lokalkoder for MDS-koder (specielt ADBakt KMA) og rekvirentkoder(specielt region syd og Hillerød), til at sende deres mapningsnøgler, så vi kan mappe historiske svar i MiBa. Det findes angiveligt ingen mapninger mellem f.eks. SKS og lokale rekvirentkoder måske har DRG en mapningsnøgle for disse? TEST af MiBa version Kommunikation mellem MADS, ADBakt og MiBa og videre til Labportalen med XRTP05-31M er testet i MiBa-test. Marianne og Malene ville gerne have haft alle til at sende et par svar til MiBa-test og tjekke dem før MiBa blev lagt i drift. Men dette kunne MADS ikke nå. MADS har ikke en demo, der kører. Kan ikke nå at sætte dette op før 18/3. Peter: det vigtigste er at få tjekket at idriftsættelsen er gået glat. Så det er vigtigere med en test mandag morgen. Beslutning Mandag morgen så snart KMA har sendt nogle svar ud 1. logges på MiBa med knap og det tjekkes at svar er overført 2. Herefter logges på via personlig adgang. 1-5 svar (helst forskelige typer) tjekkes: a. Findes svaret, b. er den rigtige type oplysning i det rigtige felt, c. er indholdet i felterne korrekt gengivet. 3. For hvert tjekket svar, sendes test-resultat via MiBa-post til Malene. 4. Til sidst sendes mail til Malene om at test er udført.

4 Marianne opfordrer generelt KMA til at sende nye svarkonstruktioner til MiBa-test, selv logge på og tjekke svaret. Peter vil sætte Batch til at køre hvert minut, så man hurtigt kan se det svar man har afsendt. Generelt er det kun SSI og ADBakt, der bruger MiBa-test. De enkelte MADS-KMA har/får ikke deres egen testdatabase. Diverse spørgsmål fra KMA: Jens: Overvågning af MiBa? Det var igen brugerne, der opdagede at MiBa var nede! (Nedbrud af MiBa marts 2012). Det er påtalt overfor KIT. MiBa fungerede sådan set. Det var 3 KIT fejl oven i hinanden: Strømsvigt, Firewall problemer og genopstart af MiBa i forkert tid. Bagdele ved KIT: MiBa står i DMZ (forhold er dog nu forbedret lidt); KIT har lavet mange fejl; KIT er dyre; Indgået sær-aftale om akut rapportering til Marianne og halvårlige opgørelser gælder kun så længe Martin Devatier er der. Fordele ved at beholde KIT: Erfaring med drift af Caché database; Peter kender personer og lokal-forhold; KIT har røde ører og skylder os; Vi ved hvad vi har det er ikke sikkert at noget nyt vil være bedre. Marianne havde i efteråret fået lovning på en gratis aftale med SDN om at pinge MiBa og sende mail til relevante personer ved fejl. Marianne vil følge op på dette. SLA en er aldrig blevet helt færdig og er i øvrigt en dynamisk aftale, der altid vil skulle genforhandles og justeres. Nu er NSI en del af SSI og de vil overtage styring/forhandling af denne slags kontrakter. Der er planer om en genforhandling af SLA og undersøgelse af andre løsninger. Hvordan fås data til Overvågningen, der er til at holde ud at arbejde med? Dette er en diskussion vi før har haft i forskellige variationer. Som anført, var der ikke stemning for at ændre på de lokale traditioner for svarstruktur i det almindelige svar, så MiBa-data kunne blive mere ensartede. Det blev nu endeligt besluttet at vi udarbejder en ny og selvstændig protokol til afsendelse af data til overvågningen, som skal være (relativ) uafhængig af strukturen i svaret til rekvirent. Det vil sige at vi fra nu af delvist adskiller arbejdet med svarvisning og overvågning! Kravene til den nye protokol er: 1. Dataoverførsel skal kunne opfylde en fælles national datamodel for overvågningsdata. 2. Dataoverførselsprotokollen skal opbygges med Standard XRPT05 protokollen som kerne. 3. De relevante oplysninger skal identificeres, defineres og det skal beskrives hvordan de skal indgå i datamodellen hierarki og struktur. 4. Det svarer til en udvidelse af det nye projekt (nu kaldet MIBA II), som i idé-fasen (udover diff.visn.) kun omfattede tillæg af en subtypetabel. Nu skal lave en sammenhængende model for data, der omfatter alle dele af svaret se nedenfor/ projektplan.

5 Nyt projekt. Projekt navn vedtaget: MIBA II Projekt styring Projektet skal ikke køres som et decideret SSI IT-projekt (Kåres beslutning). Styregruppen / følgegruppen kan slås sammen og indsnævres til Kåre, Repræsentantskabet og Antibiotikarådet. Der er mange interessenter, som vil blive inddraget undervejs: DSKM, MedCom, Infektionsepidemiologisk afdeling, Referencelaboratorierne på SSI, udvalgte mikrobiologer med interesse i f.eks. it, overvågning, typning, resistensanalyser, resistensovervågning, Afdeling for Dokumentation og forskning, Ministeriet mm. Overordnet projektplan. Vi fik justeret Mariannes udkast. Der er nu to hovedopgaver: a. IT-udvikling/programmering af lokale LIS og MiBa. Beskrivelse af ny udvidet superxrpt = alt det ITleverandørene skal lave b. Beskrivelsen af datamodellen, herunder arbejdet i forskellige begrebsafklaringsgrupper. Hertil kommer en opgave med test og implementering af de nye løsninger. Sideløbende med projektet vil der køre et internt SSI-projekt, hvor registrering og svarafgivelse af referenceprøver skal gøres elektronisk. Dette projekt vil have opgave- og person-overlab med MiBaprojektet.

6 Tidsrammer: 1..etape deadline: 1 maj. a) Implementeringsgruppen (MADS og Autonik) har forslag til ny SuperXRPT. Det er beskrevet hvordan lokal styring af regler for Differentieret visning af de forskellige elementer i svaret afhængigt af brugerrolle skal løses i MADS, ADBakt og MiBa. Der er udarbejdet et overordnet tilbud fra MADS og Autonik, hvor af noget kan faktureres før sommer. b) Begrebsafklaringsgrupperne er etableret (a. Subtype/egenskabstabeller; b. Terminologi for udført Analyse; c. Overordnet beskrivelse af strukturen i hele svaret, med angivelse af elementer der kræves til overvågningen (overordnede struktur, hierarkier og afhængigheder). En sammenhængende model for data, omfatter alle dele af svaret: a. Header information (pt. identifikation, datoer, rekvirent oplysninger osv.); b. Kliniske oplysninger + prompt-svar; Rekvireret undersøgelse Prøvemateriale; anatomisk lok; Udført analyse/undersøgelse; Mikroorganisme fund / analyse resultat / Mikroskopi-fund; Tolkninger / Kommentarer/ Referencer til yderligere materiale c. Egenskaber/subtyper: Resistensegenskaber, Virulens egenskaber, Subtyper, Kommentarer, Referencer til yderligere materiale Følgende emner blev udsat til senere: Svar layout når vi skal finde ud af hvordan specialist oplysningerne skal vises med differentieret visning i MiBa skal svar-layout alligevel revurderes vi venter til dette. Koder på mikroskopifund: dette tages ind som en del af MiBa II projektet. Svarprompter: Dette tages også ind som en del af MiBa II. Besluttede vi noget om at få selve teksten overført som fritekst allerede nu? Vi aftalte ikke noget nyt møde. Der er en del arbejde, der venter i forskellige undergrupper og det er uigennemskueligt, hvornår det er nødvendigt at mødes i dette forum. Jeg takker endnu engang for jeres deltagelse og for et godt og konstruktivt møde. Mange Hilsner Marianne

IT-arbejdsgruppen. 10 maj 2011

IT-arbejdsgruppen. 10 maj 2011 IT-arbejdsgruppen 10 maj 2011 Dagsorden 11:00-11:15 11:15-11:40 11:40-12:00 12:00-12:45 12:45-13:45 13:45-14:15 14:15-14:30 14:40-15:00 15:00-15:50 15:50-16:00 Velkomst, præsentation af gruppens medlemmer.

Læs mere

Repræsentantskabsmøde. Den danske mikrobiologidatabase

Repræsentantskabsmøde. Den danske mikrobiologidatabase Til stede Henrik C Schønheyder, Aalborg Dennis Hansen, Hillerød Thøger Gorm Jensen, Odense Ram Dessau, Region Sjælland Svend Ellermann-Eriksen, Skejby Jens Otto Jarløv, Herlev Steen Hoffmann, SSI Michael

Læs mere

Dagsorden. 10. maj 2011. Referat af møde i MiBas IT-arbejdesgruppe. Tid: 10. maj kl. 11-16 Sted: SSI bygn. 202, 2. sal ITP-mødelokalet.

Dagsorden. 10. maj 2011. Referat af møde i MiBas IT-arbejdesgruppe. Tid: 10. maj kl. 11-16 Sted: SSI bygn. 202, 2. sal ITP-mødelokalet. 10. maj 2011 Referat af møde i MiBas IT-arbejdesgruppe. Tid: 10. maj kl. 11-16 Sted: SSI bygn. 202, 2. sal ITP-mødelokalet Deltagere Ellen Larsen, SafirLIS, Hillerød Elly Kristensen, ADbakt, Hvidovre Henrik

Læs mere

Mapning af lokal koder/termer for Mikroorganismer og udført analyse. Gennemgang af den nye XRPT til MiBa II projekt (v/flemming og Busk)

Mapning af lokal koder/termer for Mikroorganismer og udført analyse. Gennemgang af den nye XRPT til MiBa II projekt (v/flemming og Busk) Referat MiBa IT møde 24 april 2013 (revideret) SSI, kl. 12:00-15:30 Deltagere: Elly Kristensen, ADBakt, Hvidovre Jens K Møller, Vejle (MADS) Flemming Christensen, MADS Hans Busk, MADS Michael Mortensen,

Læs mere

MiBa Repræsentantskabsmøde

MiBa Repræsentantskabsmøde MiBa Repræsentantskabsmøde Tid og sted: SSI den 25. september 2012. Klokken 11 15. Deltagere: Marianne Voldstedlund, Sanne Søgaard Nielsen, Charlotte Nobel, Michael Mortensen, Svend Ellermann-Eriksen,

Læs mere

Arbejdsgruppe til terminologier for egenskaber/typer:

Arbejdsgruppe til terminologier for egenskaber/typer: Referat MiBa IT møde 3. september 2013 SSI, kl. 11:00-15:30 Deltagere: Elly Kristensen, KMA, Hvidovre Ram Dessau, KMA, Region Sj Peter Steenberg, Autonik Tine Besser, KMA Reg Sj Flemming Christensen, MADS

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 4. marts 2011

Repræsentantskabsmøde 4. marts 2011 Repræsentantskabsmøde 4. marts 2011 Agenda Kl. 11.00 Kl. 11.00 Kl. 11.05 Kl. 11.20 Kl. 11.25 Kl. 11.30 Kl. 11.35 Kl. 11.55 Kl. 12.40 Kl. 13.15 Kl. 13.50 Kl. 13.55 Velkomst (undskyld til forretningsudvalget)

Læs mere

IT-arbejdsgruppen Grøn del 13 marts 2012

IT-arbejdsgruppen Grøn del 13 marts 2012 IT-arbejdsgruppen Grøn del 13 marts 2012 Inviterede Elly Kristensen, ADBakt, Hvidovre Henrik Schønheyder, ADBakt, Ålborg Tina Proft Larsen, ADBakt, Herlev Thøger G Jensen, Mads, Odense Ram Dessau, Mads,

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde Den danske mikrobiologidatabase

Referat af repræsentantskabsmøde Den danske mikrobiologidatabase . 10. februar 2010 Referat af repræsentantskabsmøde Den danske mikrobiologidatabase Tid: 15. januar klokken 11.00-14.00 Sted: Bygning 23. Statens Serum Institut, Artillerivej 5, København S Fremmødte:

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 8. oktober 2010

Repræsentantskabsmøde 8. oktober 2010 Repræsentantskabsmøde 8. oktober 2010 Agenda Kl. 11.00 Godkendelse af dagsorden Kl. 11.10 Status på MiBa Kl. 11.20 Aktiviteter i Miba, version 1 Kl. 11.25 Svarvisning og demonstration af WWBakt Kl. 12.15

Læs mere

J.Nr. 6. maj 2009 REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE 1 VEDR. MIKROBIOLOGIBANKEN

J.Nr. 6. maj 2009 REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE 1 VEDR. MIKROBIOLOGIBANKEN J.Nr. 6. maj 2009 REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE 1 VEDR. MIKROBIOLOGIBANKEN Dato: Fredag d. 24. april 2009, klokken 11:00 14:00 Sted: Statens Serum Institut (SSI), Bygning 43, Foredragssalen Fremmødte:

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 25 september 2012

Repræsentantskabsmøde 25 september 2012 Repræsentantskabsmøde 25 september 2012 DAGSORDEN 11:00 11:05 Velkomst 11:05 11:15 Ny SSI organisation 11:15 11:45 Status MiBa 11:45 12:15 Nationalt Patient Index (Ivan Lund Pedersen, NSI) 12:15 13:00

Læs mere

IT-arbejdsgruppen 24 april 2013

IT-arbejdsgruppen 24 april 2013 IT-arbejdsgruppen 24 april 2013 Inviterede Elly Kristensen, ADBakt, Hvidovre Henrik Schønheyder, ADBakt, Ålborg Tina Proft Larsen, ADBakt, Herlev Thøger G Jensen, Mads, Odense Ram Dessau, Mads, Region

Læs mere

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE VEDR. DEN DANSKE MI- KROBIOLOGI DATABASE

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE VEDR. DEN DANSKE MI- KROBIOLOGI DATABASE J.Nr. 13. oktober 2009 REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE VEDR. DEN DANSKE MI- KROBIOLOGI DATABASE Dato: 25. september 2009, klokken 11:00 14:00. Sted: Statens Serums Institut, Bygning 23, undervisningslokalet.

Læs mere

MiBa Repræsentantskabsmøde 16 januar 2014 SSI kl Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI

MiBa Repræsentantskabsmøde 16 januar 2014 SSI kl Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI MiBa Repræsentantskabsmøde 16 januar 2014 SSI kl. 11-15 Status MiBa/Epi-MiBa Dagsorden Status ny driftsløsning for MiBa v/ Systemforvalter Jens Hvidberg, NSI MiBa siden sidst Planlægning af tests af ny

Læs mere

STATENS SERUM INSTITUT. Mikrobiologibank. Repræsentantskabsmøde

STATENS SERUM INSTITUT. Mikrobiologibank. Repræsentantskabsmøde Mikrobiologibank Repræsentantskabsmøde 25.09.2009 Hensigten Give SSI mulighed for at fålandsdækkende overblik over prøvesvar således at epidemier kan opdages hurtigt og effektivt. Give alle landets sygehuse

Læs mere

MikroTerm-arbejdsgruppen møde 10/

MikroTerm-arbejdsgruppen møde 10/ MikroTerm-arbejdsgruppen møde 10/11-2011 Dagsorden 12:30 12:35 Velkomst 12:35 12:45 Gennemgang af regneark / fejl 12:45 13:15 Gennemgang af unikke disk 13:15 13:25 Gennemgang af OK m kommentar 13:25 13:40

Læs mere

MiBa Repræsentantskabsmøde. Tid og sted: SSI den 16. januar Klokken

MiBa Repræsentantskabsmøde. Tid og sted: SSI den 16. januar Klokken MiBa Repræsentantskabsmøde Tid og sted: SSI den 16. januar 2013. Klokken 11 15. Deltagere: Christian Meyer, Svend Ellermann Eriksen, Jens K Møller, Christian Ø. Andersen, Elly Kristensen, Ram Dessau, Dennis

Læs mere

INFLUENZA SOM EKSEMPEL PÅ ANVENDELSE AF MIBA DATA. Hanne-Dorthe Emborg og Marianne Voldstedlund

INFLUENZA SOM EKSEMPEL PÅ ANVENDELSE AF MIBA DATA. Hanne-Dorthe Emborg og Marianne Voldstedlund INFLUENZA SOM EKSEMPEL PÅ ANVENDELSE AF MIBA DATA Hanne-Dorthe Emborg og Marianne Voldstedlund DATA UDTRÆK FRA MIBA Generelle overvejelser Case definition Udtræksparametre Ønskede variable i udtræk Analyse

Læs mere

Mikrobiologibanken. Organisation og kommunikation. Kåre Mølbak Epidemiologisk afd.

Mikrobiologibanken. Organisation og kommunikation. Kåre Mølbak Epidemiologisk afd. Mikrobiologibanken. Organisation og kommunikation. Kåre Mølbak Epidemiologisk afd. Organisation Repræsentantskab Forretningsudvalg SSI følgegruppe Repræsentantskabet Består af: Alle de deltagende laboratorier

Læs mere

WebErfa 2012 DAGSORDEN UDGÅR

WebErfa 2012 DAGSORDEN UDGÅR WebErfa 2012 DAGSORDEN 1. Velkomst 2. Siden sidst - Implementering af Ny WebReq v/ Margit - Brugernes erfaringer v/ Alle 3. Forskningsmodul, PSA projekt v/ Margit 4. WebQuality v/ Helle Hesthaven - Skal

Læs mere

KMA-oplysninger. 1 Introduktion

KMA-oplysninger. 1 Introduktion KMA-oplysninger MADS MENU: KODER SYSTEMET KMA-OPLYSNINGER (E.1.1.) Revideret 07-02-2011 1 Introduktion I programmet KMA-oplysninger sættes en række grundlæggende indstillinger for MADS i afdelingen, fx

Læs mere

XRPT05 mapping guide MiBa - DK

XRPT05 mapping guide MiBa - DK guide MiBa - DK 1 (11) Indhold 1 Introduktion...3 2 Mapning 4 2.1 Header... 4 2.2 Resultat... 4 2.2.1 Dyrkning... 4 2.2.2 Analyse... 4 2.3 Kommentarer... 4 2.4 Mapningstabel... 5 3 Dokumenthistorik...8

Læs mere

Diskussion af det udvidede mikrobiologiske prøvesvar og tilhørende tabeller. Modificeret oplæg + konklusioner efter Miba IT-gruppemøde 21/6-2012

Diskussion af det udvidede mikrobiologiske prøvesvar og tilhørende tabeller. Modificeret oplæg + konklusioner efter Miba IT-gruppemøde 21/6-2012 Diskussion af det udvidede mikrobiologiske prøvesvar og tilhørende tabeller Modificeret oplæg + konklusioner efter Miba IT-gruppemøde 21/6-2012 Dagsorden Projekt status overordnet Subtypetabel XRPT udvidelsen

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 24 januar 2012

Repræsentantskabsmøde 24 januar 2012 Repræsentantskabsmøde 24 januar 2012 Dagsorden Kl. 11.00 Kl. 11.05 Kl. 11.10 Kl. 11.25 Kl. 12.20 Kl. 13.20 Kl. 13.40 Kl. 14.00 Kl. 14.20 Kl. 14.30 Kl. 14:45 Velkomst Godkendelse af dagsorden Status MiBa/Epi-MiBa/Laboratoriesvarportalen/HAIBA

Læs mere

Statistikudtræk: Afgrænsningsparametre

Statistikudtræk: Afgrænsningsparametre MADS ONLINE MANUAL: RAPPORT -> STATISTIK -> STATISTIKUDTRÆK: AFGRÆNSNINGSPARAMETRE (D.4.1.) - Revideret 26-03-08 - SIDE 1 Statistikudtræk: Afgrænsningsparametre *-mark: Bruges til at markere, at der alene

Læs mere

A. Patoweb. Patologisk Institut, Aalborg Universitetshospital

A. Patoweb. Patologisk Institut, Aalborg Universitetshospital A. Patoweb. Patologisk Institut, Aalborg Universitetshospital Formål Brugervejledning til Patoweb Definition af begreber Patoweb er et netbaseret modul til elektronisk rekvirering samt opslag af svar på

Læs mere

WebReq-brugermøde. 3. Releasen 1. juni 2012 Dette er med Kort gennemgang.

WebReq-brugermøde. 3. Releasen 1. juni 2012 Dette er med Kort gennemgang. WebReq-brugermøde 05.09.2012 DAGSORDEN: 1. Velkomst, 2. Siden sidst MedCom8 sådan går laboratorieprojekterne, kortnavne indføres ved decemberreleasen 2012, Laboratoriesvarportalen - ny brugergruppe. 3.

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 2.05.2013 Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst + demo af shared care platform 3. Røntgenhenvisninger 4. Henvisninger / Pakkeforløb Modtagelse Afsendelse Pakketabellen

Læs mere

Tilbagesvarsdag Brugergruppemøde. MedCom 25.oktober 2018

Tilbagesvarsdag Brugergruppemøde. MedCom 25.oktober 2018 Tilbagesvarsdag Brugergruppemøde MedCom 25.oktober 2018 2 Dagsorden 1. Velkomst 2. Referat fra sidste møde den 15.03.2018 3. Status på Tilbagesvarsprojektet 4. Erfaringer og problemstillinger nu 5. Ønsker

Læs mere

Projektgruppemøde #1 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 23. Maj 2018

Projektgruppemøde #1 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 23. Maj 2018 1 Projektgruppemøde #1 Forbedring af epikriser Alice Kristensen, MedCom 23. Maj 2018 2 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation af mødedeltagere 2. Digital Almen praksis programmet v. Tom Sørensen 3. Projekt

Læs mere

Afholdt d. 23. maj 2019

Afholdt d. 23. maj 2019 FAGLIGT FORUM CPO-VEJLEDNINGEN ANMELDELSE OG IMPLEMENTERING HVAD ER STATUS? Mette Bar Ilan, Lone Jannok Porsbo og Anne Kjerulf 23. maj 2019 ANMELDELSE/INDBERETNING AF CPO JF. VEJLEDNING Der skelnes mellem

Læs mere

WebReq brugermøde. 22. August 2018 Marianne Broholm

WebReq brugermøde. 22. August 2018 Marianne Broholm WebReq brugermøde 22. August 2018 Marianne Broholm 2 7. Siden sidst Tilbagesvar Status Nyheder i WebReq Tilbagesvar Egne analyser Laboratoriemedicinske brugergruppe Elektronisk overførsel af Egne analyser

Læs mere

MiBa Repræsentantskabsmøde 14. september2016 SSI kl :10. Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI

MiBa Repræsentantskabsmøde 14. september2016 SSI kl :10. Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI MiBa Repræsentantskabsmøde 14. september2016 SSI kl. 11-15:10 Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI Dagsorden 11:00 Drift Organisations-nyt 11:30 Indlæg om Persimune v/ Jens Lundgreen 12:30

Læs mere

MiBa& EpiMiBa roller, systemoverblik og ny driftsløsning for MiBa. Slides til MiBa Repræsentantskabsmøde Jens Hvidberg, NSI

MiBa& EpiMiBa roller, systemoverblik og ny driftsløsning for MiBa. Slides til MiBa Repræsentantskabsmøde Jens Hvidberg, NSI MiBa& EpiMiBa roller, systemoverblik og ny driftsløsning for MiBa Slides til MiBa Repræsentantskabsmøde Jens Hvidberg, NSI Hvem er NSI? National Sundheds-it (NSI) er en sektor under SSI. NSI har to hovedopgaver:

Læs mere

Referat af møde mellem Databanker og de økonomiske storbrugere onsdag d. 2. november 2005

Referat af møde mellem Databanker og de økonomiske storbrugere onsdag d. 2. november 2005 Danmarks Statistik, Formidlingscenter 11. november 2005 Databanker JCS/- Akt.nr. Til De økonomiske storbrugere Referat af møde mellem Databanker og de økonomiske storbrugere onsdag d. 2. november 2005

Læs mere

Referat fra REFHOST-møde

Referat fra REFHOST-møde Dato: 11.12.08 Vor ref.: IJO Referat fra REFHOST-møde Dato: Fredag den 5. december 2008 Sted: Deltagere: MedCom Hanne Damgaard Jensen, Region Midtjylland Bente Wengler, Region Midtjylland Hanne Simmelgaard,

Læs mere

WebReq-Brugermøde Velkomst, referat Siden sidst Prioritering af indkomne ønsk er Nyt layout WebReq 2 præsenteres

WebReq-Brugermøde Velkomst, referat Siden sidst Prioritering af indkomne ønsk er Nyt layout WebReq 2 præsenteres WebReq-Brugermøde Velkomst, referat Siden sidst Prioritering af indkomne ønsker Nyt layout WebReq 2 præsenteres Deadlines, testdatoer, opdateringsdatoer & Releaseprocedurer Næste releasedato (forslag den

Læs mere

Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken

Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken FynCom MedCom International Rugårdsvej 15, 2. sal DK-5000 Odense C Denmark Phone (+45) 6543 2030 Fax (+45) 6543 2050 MedCom 24.01.07 J.nr.: Vor ref.: IJO Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken

Læs mere

MedComs arbejdsplan for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner «Den gode genoptræningsplan»

MedComs arbejdsplan for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner «Den gode genoptræningsplan» d. 17.12.2014 Dorthe Skou Lassen MedComs arbejdsplan for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner «Den gode genoptræningsplan» Ny bekendtgørelse for genoptræningsplaner per 1. jaunuar

Læs mere

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem Baggrund for funktionen: Lab tilbage svar er en funktion, som sikrer, at prøver kan spores hele vejen i processen fra bestilling, til afgivelse af svar til patienten. Det kan bruges på mange niveauer,

Læs mere

Forberedelse til elektronisk rekvisition - et overblik

Forberedelse til elektronisk rekvisition - et overblik Forberedelse til elektronisk rekvisition - et overblik revideret 04-12-2010 1 Introduktion Eksempel på den opsætning der skal til, hvis en Mikrobiologisk afdeling vil kunne modtage elektroniske rekvisitioner

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9 Dagsorden 19. 1. Velkomst 2. Siden sidst 3. Releasen december 2014 4. Prioritering af indkomne ønsker 5. WebPatient 6. Anbefalinger mv. 7. Nationale profiler. 8. Deadlines, testdatoer, opdateringsdatoer

Læs mere

NemHandel i cloud - sikkerhedsmæssige overvejelser. Helle Schade-Sørensen IT og Telestyrelsen

NemHandel i cloud - sikkerhedsmæssige overvejelser. Helle Schade-Sørensen IT og Telestyrelsen NemHandel i cloud - sikkerhedsmæssige overvejelser Helle Schade-Sørensen IT og Telestyrelsen Agenda Lidt om NemHandel Rationalet for valg af cloud Overvejelser vedr. sikkerhed Løsning og erfaringer indtil

Læs mere

Lægesystemleverandørmøde. 26. januar 2012

Lægesystemleverandørmøde. 26. januar 2012 MedCom Danish Centre for Health Telematics Lægesystemleverandørmøde Dagsorden: 1. Velkomst 26. januar 2012 2. Referat fra sidste møde 3. Meddelelser bl.a. status LÆ-blanketter, MedCom8 konference 4. 2011

Læs mere

Den gode notifikation

Den gode notifikation Den gode notifikation Reminder-styring for projekt tilbagesvar. Dokumentation for de webservices der skal anvendes ved opfølgning på prøvetagning og prøvesvar i primærsektoren. Version 1.1 d. 15.08.2016

Læs mere

Referat Møde i Mikroterm gruppen Sundhedsstyrelsen Torsdag 10/11-2011 kl. 12:30-15:50

Referat Møde i Mikroterm gruppen Sundhedsstyrelsen Torsdag 10/11-2011 kl. 12:30-15:50 Referat Møde i Mikroterm gruppen Sundhedsstyrelsen Torsdag 10/11-2011 kl. 12:30-15:50 Deltagere: Dennis, Brita, Palle, Marianne Afbud: Jørgen Prag, Camilla, Ulla Agenda: 12:30 12:35 Velkomst 12:35 12:45

Læs mere

26. WebReq brugermøde august 2018

26. WebReq brugermøde august 2018 26. WebReq brugermøde august 2018 Dagsorden 1. Velkomst, referat 2. Releasen juni 2018 3. Opfølgning fra sidste møde 4. Prioritering af indkomne ønsker 5. Laboratoriesvarportalen 6. Deadlines, testdatoer,

Læs mere

Bilag B: Beskrivelse af principper for sagsgange ved TTO samt beslutningsprocedurer

Bilag B: Beskrivelse af principper for sagsgange ved TTO samt beslutningsprocedurer Bilag B: Beskrivelse af principper for sagsgange ved TTO samt beslutningsprocedurer Juridisk behandling af samarbejdsaftaler TTO forestår legalitetskontrol, herunder udarbejdelse, gennemgang og forhandling

Læs mere

Brugergrupper. Statistik

Brugergrupper. Statistik Opsummering/status på ændringer i Pleje.net efter arbejdsmøde hos Dansk telemedicin d. 26. februar 2015 og ved kliniker- og udvilingsgruppemødet 3.marts 2015. Arbejdet forsættes med at implementere de

Læs mere

JOBLOG. Sådan bruger du din joblog

JOBLOG. Sådan bruger du din joblog JOBLOG Sådan bruger du din joblog INDHOLD 4 BRUG DIN JOBLOG AKTIVT 5 FÅ OVERBLIK OVER DINE JOBANSØGNINGER 6 STATUS PÅ JOBANSØGNING 7 OPRET NY JOBSØGNING 9 ARBEJDSTID 10 ANSØGNINGSMETODE 11 ANSØGNINGSDATO

Læs mere

1 Indledning Rekvisition af Klinisk Kemiske analyser i Darwin anvender et kald til Internet programmet WebREQ.

1 Indledning Rekvisition af Klinisk Kemiske analyser i Darwin anvender et kald til Internet programmet WebREQ. Emne Darwin version 3.21 Status Referencer til tidligere dokumenter Revision 1.1 INDHOLD 1 INDLEDNING... 1 2 INFORMATION OM WEBREQ... 2 3 OPRET REKVISITION KLINISK KEMI... 3 3.1 Felter... 3 3.2 Knapper...

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

Qmanagers WebApp løsning

Qmanagers WebApp løsning Qmanagers WebApp løsning Ordbog Ydelse(r) Felt(er) Kontrakt Leverandør Tekniker Opgavepulje Status En eller flere handlinger der skal foretages, en ydelse kan være VVS, EL, eller et andet overordnet emne

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Baggrund for tilbagesvar 3. Gennemgang af ændringer til laboratoriesystemerne 4. Gennemgang af ændringer i standarderne 5. Reminderfunktionen i lægesystemerne 6. Næste skridt-plan for implementering.

Læs mere

Integration mellem OpenBizBox og E conomic

Integration mellem OpenBizBox og E conomic Integration mellem OpenBizBox og E conomic 1. Introduktion Integrationens formål er at sørge for at ordre der laves i OpenBizBox automatisk bliver eksporteret som en ordre i E conomic. Hvorved det gøres

Læs mere

Ledelsen har sikret, at der er etableret en hensigtsmæssig itsikkerhedsorganisation

Ledelsen har sikret, at der er etableret en hensigtsmæssig itsikkerhedsorganisation Revisionsrapport om it-revision af Sundhedsdatanettet (SDN) 05 J.nr. 05-6070-7 5. januar 06 Ledelsens styring af it-sikkerheden Ikke opfyldt, Delvist opfyldt, Opfyldt. Nr. Kontrolmål Observation Risiko

Læs mere

Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem (FLIS) Fælles definitioner af nøgletal og bedre benchmarking

Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem (FLIS) Fælles definitioner af nøgletal og bedre benchmarking Fælleskommunalt LedelsesInformationsSystem (FLIS) Fælles definitioner af nøgletal og bedre benchmarking Peter Egelund, Projektdirektør, KOMBIT: FLIS er kommunernes system, og kommunerne inddrages meget

Læs mere

Ad 3. Opsamling fra referat fra 29. møde (beslutningspunkt) Ingen kommentarer

Ad 3. Opsamling fra referat fra 29. møde (beslutningspunkt) Ingen kommentarer Referat Specifikationssekretariatet GST/DAB Rentemestervej 8 2450 København NV Tlf.: 72 54 50 89 www.fotdanmark.dk e-mail: kft@gst.dk 30. møde i FOT Specifikationsforum den 21. november 2013, kl. 10:00-15:00

Læs mere

Koordinationsgruppemøde Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 24. Januar 2019

Koordinationsgruppemøde Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 24. Januar 2019 1 Koordinationsgruppemøde Forbedring af epikriser Alice Kristensen, MedCom 24. Januar 2019 2 Agenda 1. Baggrund for projekt Forbedring af epikriser 2. PLO s overenskomst og aftaletekst 3. Projektets målsætninger

Læs mere

Personalestamdata Sidst opdateret 27-05-2009/version 2.1/Steen Eske Christensen

Personalestamdata Sidst opdateret 27-05-2009/version 2.1/Steen Eske Christensen Personalestamdata Sidst opdateret 27-05-2009/version 2.1/Steen Eske Christensen Indhold Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

Tilbagemelding/kommentar Test af tilgængelighed og brugervenlighed i WebPatient

Tilbagemelding/kommentar Test af tilgængelighed og brugervenlighed i WebPatient Tilbagemelding/kommentar Test af tilgængelighed og brugervenlighed i WebPatient Indhold 1. Øvelse 1: Din læge beder dig gennemføre et KRAM-skema... 2 2. Øvelse 2: Din læge beder dig gennemføre et MRC-skema...

Læs mere

Fra DGOP til EGOP Kommuner - regioner praktiserende læger privat hospitaler

Fra DGOP til EGOP Kommuner - regioner praktiserende læger privat hospitaler Fra DGOP til EGOP 2015 Kommuner - regioner praktiserende læger privat hospitaler Ny version skal implementeres i løbet af år 2015 Ny bekendtgørelse for GOP Bekendtgørelsen træder i kraft d. 1. januar

Læs mere

Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse

Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse Projektplan version 0.1 1 Indholdsfortegnelse Projektgrundlag...3 Baggrund...3 Formål...4 Mål...4 Faser og Milepæle...5 Fase 1 (5 mdr):...5 Fase 2 (3 mdr):...5 Fase

Læs mere

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør EU-Supply Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 2. Svar på en offentlig annonce/bekendtgørelse... 4 2.1 Udfyld svar og afgiv

Læs mere

Referat 26. maj Husk de gode historier!!

Referat 26. maj Husk de gode historier!! Referat 26. maj 2014 12.30 14.00 Husk de gode historier!! Dagsorden 1. Kædeikonet i editoren og lokale tilføjelser 2. App og lokale tilføjelser 3. Regionale dokumenter 4. Diverse 5. Hvad fylder i afd?

Læs mere

MØDEREFERAT. Region : Mødested : Mødetidspunkt : OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 7 December 2008 kl.12.15 15.15

MØDEREFERAT. Region : Mødested : Mødetidspunkt : OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 7 December 2008 kl.12.15 15.15 MØDEREFERAT Region : Mødested : Mødetidspunkt : OSK NA Syddanmark Vind Møllen, Fredericia 7 December 2008 kl.12.15 15.15 Pkt. 01: Sindsrobøn Gennemført Pkt. 02: Oplæsning af NA s 12 koncepter samt én retningslinieparagraf

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

Tilbagesvar. DataGruppen MultiMed A/S, Storhaven 12, 7100 Vejle. Tlf Fax: Side 1 af 11 BW

Tilbagesvar. DataGruppen MultiMed A/S, Storhaven 12, 7100 Vejle. Tlf Fax: Side 1 af 11 BW Indhold Generelt... 2 Lægesystem... 3 Status for tilbagesvar... 3 Klinikniveau... 3 Status over udestående på patientniveau... 3 Arbejdsgang laboratorieprøver... 4 1. Bestilling af Prøver i WebReq... 4

Læs mere

2. Status på udrulning af tilbagesvar i lægesystemerne, hvem mangler? Ib har indkaldt til dette møde for at orientere om status og ændringer, der er

2. Status på udrulning af tilbagesvar i lægesystemerne, hvem mangler? Ib har indkaldt til dette møde for at orientere om status og ændringer, der er Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: 6543 2030 Mobilnr.6178 1877 ibs@medcom.dk www.medcom.dk Dato 19.04.17 Vor ref. IBS Referat fra status- og informationsmøde om tilbagesvarsprojektet Tidspunkt:

Læs mere

GUIDE. Bestyrelsens opgaver

GUIDE. Bestyrelsens opgaver GUIDE Bestyrelsens opgaver Udskrevet: 2016 Indhold Bestyrelsens opgaver............................................................. 3 2 Guide Bestyrelsens opgaver Denne guide er skrevet til jer, der skal

Læs mere

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør EU-Supply Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort annonce... 4 2. Svar

Læs mere

Klinisk mikrobiologiske undersøgelser i COSMIC

Klinisk mikrobiologiske undersøgelser i COSMIC Klinisk mikrobiologiske undersøgelser i COSMIC Version 05-01-2010 Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, OUH Program Arbejdsgang ved rekvirering og svar? Overordnet tidsplan for implementering Forventninger

Læs mere

Langtved Data A/S Nyhedsbrev

Langtved Data A/S Nyhedsbrev Langtved Data A/S Nyhedsbrev Marts, 2008 Nyhedsbrev Velkommen til Langtved Data A/S nyhedsbrev Ca. fire gange om året vil vi informere vore kunder og personer med tilknytning til os, om udvikling og nye

Læs mere

PROJEKT JUPITER ONLINE

PROJEKT JUPITER ONLINE PROJEKT JUPITER ONLINE DAGSORDEN Baggrund for projektet og målsætningen Projektplanen Arbejdsgruppen og det agile samarbejde Oversigt over projektets indhold Præsentation af problemstillinger og løsninger

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

R E F E R A T. Dato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018 kl. 09:30-12:30. Sted: MedCom, Forskerparken 10, Mødelokale C, 5230 Odense M

R E F E R A T. Dato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018 kl. 09:30-12:30. Sted: MedCom, Forskerparken 10, Mødelokale C, 5230 Odense M Forskerparken 10 DK-5230 Odense M R E F E R A T Dato og tidspunkt: Torsdag den 25. oktober 2018 kl. 09:30-12:30 Telefon: +45 6543 2030 Mobilnr.: +45 23422256 ghe@medcom.dk www.medcom.dk Dato 25.10.2018

Læs mere

Forslag til nye felter i OS2-kitos til understøttelse af GDPR-arbejdet

Forslag til nye felter i OS2-kitos til understøttelse af GDPR-arbejdet Forslag til nye felter i OS2-kitos til understøttelse af GDPR-arbejdet Forslag til nye felter i organisationsmodulet Felter Myndighedens navn og kontaktoplysninger: CVR-nummer, Adresse Telefonnummer E-mail

Læs mere

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Økonomi- og planlægningsafdelingen Planlægningsenheden Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Møde i: Sundhedsfagligt Råd, Klinisk Biokemi Dato: 26. august 2014 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Glostrup

Læs mere

En guide til brug af Wetransfer Udarbejdet i forbindelse med AprilFestival 2017

En guide til brug af Wetransfer Udarbejdet i forbindelse med AprilFestival 2017 En guide til brug af Wetransfer Udarbejdet i forbindelse med AprilFestival 2017 Hvad er Wetransfer? Wetransfer er en hjemmeside som tilbyder at sende filer uden at gå på kompromis med kvalitet. Mange andre

Læs mere

Gennemførelse af informationsprojekter. Michael Hyldgaard, projektleder

Gennemførelse af informationsprojekter. Michael Hyldgaard, projektleder Gennemførelse af informationsprojekter den, 26. maj 2009. Michael Hyldgaard, projektleder Region Midtjylland InfoRM understøtter Region Midtjyllands ledelses- og styringsgrundlag, og sikrer dialogen mellem

Læs mere

Referat styregruppemøde 6 den 28. november 2014

Referat styregruppemøde 6 den 28. november 2014 Referat styregruppemøde 6 den 28. november 2014 Tilstede: Rene Block Mørkeberg, Gregers Christensen, Søren Meyer, Birgitte Søndergaard Laursen, Frank A. Mathiasen; Michael Huss Svejstrup, Jakob Jersild,

Læs mere

Langtved Data A/S Nyhedsbrev

Langtved Data A/S Nyhedsbrev Langtved Data A/S Nyhedsbrev Nr. 3 25. november 2008 Introduktion I dette nummer af nyhedsbrevet har vi sat fokus på de afholdte brugermøder som har vist sig at være en stor succes. Der kan læses om hvilke

Læs mere

Webreq brugergruppemøde. NO 23. Januar 2017

Webreq brugergruppemøde. NO 23. Januar 2017 Webreq brugergruppemøde NO 23. Januar 2017 Dagsorden 1. Velkomst, referat 2. Siden sidst 3. Releasen december 2016 4. Prioritering af indkomne ønsker 5. Gennemgang af forslag til ny WebReq 6. Ny samarbejdsaftale

Læs mere

DanPedMed. Et netværk af pædiatere, kliniske farmakologer og andre interessenter for at fremme forskning i lægemidler anvendt i pædiatrien

DanPedMed. Et netværk af pædiatere, kliniske farmakologer og andre interessenter for at fremme forskning i lægemidler anvendt i pædiatrien Fredag d.3.marts 2017 kl 12-16 DanPedMed Et netværk af pædiatere, kliniske farmakologer og andre interessenter for at fremme forskning i lægemidler anvendt i pædiatrien Historik 2014: DPS og DSKF initiativ

Læs mere

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1707143 Dok. nr.: 525271 Dato: 19-01-2018 Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet afholdes

Læs mere

Dansk Cardiologisk Selskab Arbejdsgruppefunktioner på cardio.dk

Dansk Cardiologisk Selskab Arbejdsgruppefunktioner på cardio.dk Dansk Cardiologisk Selskab Arbejdsgruppefunktioner på cardio.dk ARBEJDSGRUPPESIDE 1 2 4 1. Arbejdsgruppetitel (låst) 2. Medlemsoversigt (autogenereret) 3. Opslagstavle der kan udfyldes af nukleus 5 4.

Læs mere

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2-bestyrelsemøde Mandag den 16. juni 2014 Kl. 10:00 Lyngby-Taarbæk. Medlemmer.

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2-bestyrelsemøde Mandag den 16. juni 2014 Kl. 10:00 Lyngby-Taarbæk. Medlemmer. Referat OS2-bestyrelsemøde Mandag den 16. juni 2014 Kl. 10:00 Lyngby-Taarbæk Medlemmer Henrik Brix Jytte Møller Christensen Bjarke Eriksen Fraværende Jens Kjellerup Leon K. Johansen Jon Badstue Pedersen

Læs mere

MiBa Repræsentantskabsmøde

MiBa Repræsentantskabsmøde MiBa Repræsentantskabsmøde Tid og sted: SSI den 23. september 2013. Klokken 11 15:15. Deltagere: Henrik Schønheyder, Steen Hoffmann, Svend Ellermann Eriksen, Elly Kristensen, Jens Otto Jarløv, Ram Dessau,

Læs mere

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6

Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Hvidovre Hospital vers.1.6 Kl. mikrobiologisk afdeling Side 1 af 15 Indholdsfortegnelse: Generelt om WWBakt...3 Brugere...3 Anvendelse af patientoplysninger....3 Adgang til programmet...3 Anbefalet skærmindstilling....3 Log på programmet...4

Læs mere

Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 14.08.13 Vor ref.: KRC Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 14.08.2013 Sted: Videokonference Deltagere: Britta Ravn, Region M, koordination Tina Hosbond, Socialstyrelsen,

Læs mere

Governance model for MedCom versionsopdatering

Governance model for MedCom versionsopdatering Governance model for MedCom versionsopdatering med udgangspunkt i hjemmepleje-sygehusstandarder UDKAST opdateret 17. dec. 2013 Indhold Baggrund... 1 Resultatmål med governancemodel... 2 Hvordan opnås målet

Læs mere

Lokale koordinatorer på Hvidovre Hospital Tina Jørgensen, Ellen Koefoed og Stine Ravn

Lokale koordinatorer på Hvidovre Hospital Tina Jørgensen, Ellen Koefoed og Stine Ravn Lokale koordinatorer på Hvidovre Hospital Tina Jørgensen, Ellen Koefoed og Stine Ravn Samarbejde mellem de lokale koordinatorer og behandlende terapeuter Sende indkaldelses mail til kommunale terapeuter

Læs mere

Ændringer i DayCare Touch layout, for at optimere funktionaliteten

Ændringer i DayCare Touch layout, for at optimere funktionaliteten Nyhedsmail den 26 Januar Sidste nyt - Der er lavet ændringer i DayCare Touch layout, for at optimere funktionaliteten - Nu kan man have et galleri pr. skærmenhed - Automatisk oprydning i DayCare galleri

Læs mere