MiBa Repræsentantskabsmøde. Tid og sted: SSI den 16. januar Klokken

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MiBa Repræsentantskabsmøde. Tid og sted: SSI den 16. januar Klokken"

Transkript

1 MiBa Repræsentantskabsmøde Tid og sted: SSI den 16. januar Klokken Deltagere: Christian Meyer, Svend Ellermann Eriksen, Jens K Møller, Christian Ø. Andersen, Elly Kristensen, Ram Dessau, Dennis Hansen, Peter Steenberg, Jens Hvidberg, Kåre Mølbak, Marianne Voldstedlund (referent). Afbud fra: Henrik Schønheyder, Steen Hoffmann, Michael Tvede, Thea Kølsen Fischer, Bettina Lundgreen, Jens Otto Jarløv, Kurt Fuursted, Ellen Larsen, Poul Kjeldgaard, Steen Lomborg. Dagsorden Status MiBa/Epi-MiBa Status ny driftsløsning for MiBa v/ Systemforvalter Jens Hvidberg, NSI MiBa siden sidst Planlægning af tests af ny løsning og ny MiBa version MiBa og fremtidens organisering af diagnostik og Smitteberedskab Kort oplæg og diskussion v/kåre Nyt fra overvågningen Neuroborreliose v/ Ram Dessau DBMG rapport baseret på MiBa data v/ C Meyer MiBas overordnede økonomi Muligheder for regional medfinansiering v/kåre Ny svarprotokol og nye egenskabstabeller XRPT06 godkendt overgang til ny protokol? Implementering af de første nye elementer (Samtykke og tolkingskoder). Status på egenskabstabellerne og MiBa II projektplan Emner fra KMA Diverse/Næste repræsentantskabsmøde? Jeg har først listet nogle konklusioner fra mødet og nedenfor refereret hovedpunkterne lidt mere detaljeret og givet udpluk fra de forskellige diskussioner. Referatet er ikke udtømmende, der henvises til selve præsentationerne, som er vedlagt.

2 Konklusioner/ action points: Jens Hvidberg: Idriftsættelse af MiBa er planlagt til primo februar. Kort lukke vindue varsles til Repræsentantskabet, Medcom og systemleverandører. Svarvisning. Brugen af MiBa til svarvisning stiger fortsat. Der skal stilles større krav til indholdet i Login-kaldet fra brugerorganisationerne, så vi nemmere kan bruge oplysninger til statistiske formål. Der opfordres til få de sidste umappede rekvisitionskoder mappet til MDS-koder lokalt i KMA. DBMG rapport via MiBa. KMA: det er unødvendigt med et større valideringsarbejde mod rådata i de enkelte KMA. Rapporten kan med fordel opdeles i to dele: A. Klassiske meningitter og B. Andre bakterielle fund i spinalvæsker, hvor til grundlæggende forhold måske/måske ikke kan afgøres med sikkerhed. MiBa s økonomi rækker ikke til vores mange udviklingsprojekter. Kåre foreslår fælles ansøgning til regional hygiejne pulje. XRPT06 godkendt af MedCom. Samtykke problematik bør adresseres snarest. Kræver hurtig implementering af XRPT06. Tolkningstabellen til analysesvar implementeres. Næste møder Forretningsudvalgs møde afholdes som mail-runde eller evt video eller telefon konference i maj-juni. Marianne sender informerer om dette, når tiden nærmer sig. Repræsentantskabsmøde afholdes tirsdag d. 23 september 2014 på SSI. Tidspunkt ca Referat: Status MiBa/Epi-MiBa Nyt driftsmilijø Jens gav en status på migrering til nyt driftsløsning. Forløber næsten efter planen ca. en måned forsinket. Der er plads i databasen i det nuværende setup, da der er slettet logninger og da flere pladskrævende operationer er udskudt. Af sidstnævnte årsag haster migrationen, men ellers er der ingen akut stress. Detaljer i den nye løsning blev diskuteret og forklaret. Den endelige overgang til den nye løsning er med en ret stram tidsplan planlagt til 1. uge af februar.

3 Lukkevindue forventes at blive meget kort (1-3 timer en sen aften). Det endelige tidspunkt vil blive varslet til på hjemmesiden, til repræsentantskab, medcom og leverandører. Bruger loggen Vi kan sagtens bruge det nuværende til at identificere den enkelte brugers gøren og laden. Men det er svært at bruge loggen til statistik. Det vil vi rette op på. Vi skal tjekke BCC-lab opkoblingen - er der en teknisk årsag til de mange opslag fra Vejle? Fejl og mangler Der er kendte fejl i MiBa s håndtering af paraplysvar som ikke helt er rettet endnu bl.a. pga manglende plads på serveren og den hidtidige mangel på et rigtigt testmiljø. Da en kopi af MiBa databasen nu er lagt over på den nye platform, har vi nu her fået server kapacitet og et testmiljø til at arbejde med rettelse af disse fejl. Vi mangler stadig en endelig remapning af MDS-koder/lokale rekvisitionskoder. Det er tiltagende problematisk at der ikke er MDS-koder på alle svar, da vi i stigende grad er begyndt at arbejde med data fra EpiMiBa til såvel overvågningsformål, HAIBA og forskningsprojekter. Der er en plan for HVH/HEH historiske data og kort herefter vil Ålborg følge. RH mangler kun lidt mon ikke de kan motiveres? SSI/LIMS er teknisk set næsten lost case og aktuelt i et ledelsesmæssigt limbo. Men Marianne vil personligt mene at det vil være både muligt og rimeligt at kræve at der mappes til MDSu søjlen. Kåre vil rejse spørgsmålet i direktionen. Test Vi har brug for jeres hjælp til test af visningen af jeres egne svar, når vi er kommet over på den nye version af MiBa. I vil få tilsendt en mail når den nye version er lagt i drift, med opfordring til at tjekke nogle af jeres egne svar - dels via jeres knap-løsning og dels direkte ved jeres personlige bruger-adgang. MiBa og fremtidens organisering af diagnostik og Smitteberedskab På baggrund af et nyligt udsendt kommissorium benyttede vi lejligheden i dette gode forum til at drøfte holdninger og mulige senarier af dette tiltag. Kåre gjorde klart han ikke ser det, som nogens ønske om at skrue tiden tilbage og bare tilbageføre hjemtagne prøver til SSI igen. Ideen er at få en bæredygtig og fagligt begrundet strategi for hvordan referencefunktion og laboratorieovervågning kan tilrettelægges i Danmark. Afhængig af den konkrete mikroorganisme eller problemstilling kan subtypning tænkes at foregå lokalt i KMA eller en referencefunktion kan blive placeret decentralt på en specialist KMA i partnerskab med SSI og ud fra en enighed om metodevalg og standard for rapportering. Jo mere der ligges ud lokalt/decentralt, jo større bliver krav til rapportering via MiBa og til brug af standardiserede typningsmetoder.

4 Nyt fra overvågningen Neuroborreliose v/ Ram Dessau Ram gennemgik data for Borrelia anstistof index (BAI) trukket fra MiBa. Hvis man anvender positivt BAI, som case definition i en rent laboratoriebaseret overvågning vil man få 3 gange så mange cases i forhold til den nuværende klinisk baserede indberetning af individuelle cases (1515-blanketten). Enkelte cases (spec børn) vil dog blive tabt. Konklusionen er at en BAI/MiBa baseret overvågning vil være langt mere komplet og tilmed mere specifik. - Ram og Marianne blev opfordret til at udtrække og sammenligne de forskellige undergruppers LPR-diagnoser. DBMG rapport baseret på MiBa data v/ C Meyer For 2011 blev rådata fra KMA og DBMG-rapporten brugt til en validering af et meningitisdataudtræk fra MiBa. Sammenligningen viste fin overensstemmelse mht til de klassiske bakterier. M.h.t. typer af fund, der oftest er relateret til forurening, neurokirurgiske, onkologiske eller døde patienter fandt vi at man kan identificere denne relation for ca % af disse ved hjælp af simple algoritmer baseret på supplerende oplysninger i prøvesvaret. Vi har på den baggrund lavet en MiBa opgørelse af 2012 meningitis undersøgelser (Dyrkning + PCR) og sammenlignet med de klinisk anmeldte tilfælde i Der er overordnet set fin overensstemmelse m.h.t. til de klassiske bakterier. M.h.t. de andre mikroorganismer (stafylokokker, non-hæm strep mm). Var det vores tanke at vi ville frasortere de fleste irrelevante fund med ovennævnte algoritme og således ende med en restgruppe, som vi kunne bede de respektive KMA om endeligt at klassificere. - Svaret fra de fremmødte var, at de ikke følte trang til at gå ind i en detaljeret gennemgang af de resterende cases med dubiøse mikroorganismer. Formålet med DBMG-rapporten blev diskuteret det har skiftet lidt gennem tiderne. Men aktuelt kan det koges ned til: - At danne grundlag for en kvalificeret anbefaling af empirisk behandling af primære meningittter. Der var stemning for at vi (DBMG/MiBa) fremover fokuserer rapporten på de mest klassiske og oplagte primære meningitter og deres resistensforhold. Gruppen, skulle forsat analysere alle data og tjekke for sandsynlige tilfælde med andre mikroorganismer og udgive dette som et supplerende tillæg. Neurokirurgiske og traume patienter skal ikke inkluderes i rapporten Der er således et lille projekt om infektioner hos de neurokirurgiske patienter, hvis nogen skulle have lyst. MiBas overordnede økonomi MiBa s økonomi rækker knap nok til den basale drift og slet ikke til vores mange udviklingsprojekter. Kåre foreslår fælles ansøgning til ny regional hygiejne pulje, mht 2014 budgettet. Det er kun regioner, der kan søge. Flere fra Repræsentantskabet gav udtryk for deres dilemma, da de også har en interesse i at søge penge til egne lokale aktiviteter. Midlerne kunne søges til implementering af MiBa II projektet og dække de lokale IT-

5 udviklingsomkostninger det ville også være til gavn for MiBa. Kåre og interesserede KMA afklarer mulighederne. Fremadrettet arbejder vi på at finde nye finansieringsmuligheder, der både må involvere staten og regionerne. Ny svarprotokol XRPT06 er godkendt af MedCom og skal kun bruges til kommunikationen mellem KMA og MiBa. Vi ønsker at få den implementeret så hurtigt som muligt, da den også indeholder elementer der kan eller bør anvendes nu. Nægtet samtykke (NS) I Webreq og flere EPJ rekvisitionssystemer kan NS nu registreres og oplysningen medsendes de elektroniske rekvisitioner. Vi har pligt til at gøre noget i MiBa sammenhæng, da den nuværende løsning ikke er god nok. MADS KMA sender ikke NS-svar, da MiBa ikke kan skjule disse = et problem for overvågningen. wwlab sender alle svar og MiBa kan kun skjule svar på baggrund af rekvirent eller evt MDS kode = et problem for patienterne. Nægtet samtykke er meget svært. For at gøre det praktisk, kan vi beslutte at NS samtykke i relation til Mikrobiologiske prøver, betyder at de ikke vises på de nationale platforme MiBa, Labportal, BCC-lab. Marianne går videre med MADS og Peter. Næste møder: Der er mange udviklingsprojekter både i relation til IT-siden og med de nye klassifikationer. Marianne ønsker derfor at KMA prioriterer deres ressourcer til disse aktiviteter. Da det er de samme personer der går igen i mange udvalg nedprioriterer vi foreløbigt næste FU møde. Relevante sager for FU kan rundsendes som en mail i maj/ juni. Her kan vi så beslutte om de kan diskuteres og afgøres via mail eller om det kræver et møde. Tak for deltagelsen Kåre og Marianne

MiBa Repræsentantskabsmøde 16 januar 2014 SSI kl Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI

MiBa Repræsentantskabsmøde 16 januar 2014 SSI kl Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI MiBa Repræsentantskabsmøde 16 januar 2014 SSI kl. 11-15 Status MiBa/Epi-MiBa Dagsorden Status ny driftsløsning for MiBa v/ Systemforvalter Jens Hvidberg, NSI MiBa siden sidst Planlægning af tests af ny

Læs mere

MiBa Repræsentantskabsmøde

MiBa Repræsentantskabsmøde MiBa Repræsentantskabsmøde Tid og sted: SSI den 25. september 2012. Klokken 11 15. Deltagere: Marianne Voldstedlund, Sanne Søgaard Nielsen, Charlotte Nobel, Michael Mortensen, Svend Ellermann-Eriksen,

Læs mere

Repræsentantskabsmøde. Den danske mikrobiologidatabase

Repræsentantskabsmøde. Den danske mikrobiologidatabase Til stede Henrik C Schønheyder, Aalborg Dennis Hansen, Hillerød Thøger Gorm Jensen, Odense Ram Dessau, Region Sjælland Svend Ellermann-Eriksen, Skejby Jens Otto Jarløv, Herlev Steen Hoffmann, SSI Michael

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde Den danske mikrobiologidatabase

Referat af repræsentantskabsmøde Den danske mikrobiologidatabase . 10. februar 2010 Referat af repræsentantskabsmøde Den danske mikrobiologidatabase Tid: 15. januar klokken 11.00-14.00 Sted: Bygning 23. Statens Serum Institut, Artillerivej 5, København S Fremmødte:

Læs mere

IT-arbejdsgruppen. 10 maj 2011

IT-arbejdsgruppen. 10 maj 2011 IT-arbejdsgruppen 10 maj 2011 Dagsorden 11:00-11:15 11:15-11:40 11:40-12:00 12:00-12:45 12:45-13:45 13:45-14:15 14:15-14:30 14:40-15:00 15:00-15:50 15:50-16:00 Velkomst, præsentation af gruppens medlemmer.

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 4. marts 2011

Repræsentantskabsmøde 4. marts 2011 Repræsentantskabsmøde 4. marts 2011 Agenda Kl. 11.00 Kl. 11.00 Kl. 11.05 Kl. 11.20 Kl. 11.25 Kl. 11.30 Kl. 11.35 Kl. 11.55 Kl. 12.40 Kl. 13.15 Kl. 13.50 Kl. 13.55 Velkomst (undskyld til forretningsudvalget)

Læs mere

J.Nr. 6. maj 2009 REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE 1 VEDR. MIKROBIOLOGIBANKEN

J.Nr. 6. maj 2009 REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE 1 VEDR. MIKROBIOLOGIBANKEN J.Nr. 6. maj 2009 REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE 1 VEDR. MIKROBIOLOGIBANKEN Dato: Fredag d. 24. april 2009, klokken 11:00 14:00 Sted: Statens Serum Institut (SSI), Bygning 43, Foredragssalen Fremmødte:

Læs mere

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE VEDR. DEN DANSKE MI- KROBIOLOGI DATABASE

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE VEDR. DEN DANSKE MI- KROBIOLOGI DATABASE J.Nr. 13. oktober 2009 REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE VEDR. DEN DANSKE MI- KROBIOLOGI DATABASE Dato: 25. september 2009, klokken 11:00 14:00. Sted: Statens Serums Institut, Bygning 23, undervisningslokalet.

Læs mere

Dagsorden. 10. maj 2011. Referat af møde i MiBas IT-arbejdesgruppe. Tid: 10. maj kl. 11-16 Sted: SSI bygn. 202, 2. sal ITP-mødelokalet.

Dagsorden. 10. maj 2011. Referat af møde i MiBas IT-arbejdesgruppe. Tid: 10. maj kl. 11-16 Sted: SSI bygn. 202, 2. sal ITP-mødelokalet. 10. maj 2011 Referat af møde i MiBas IT-arbejdesgruppe. Tid: 10. maj kl. 11-16 Sted: SSI bygn. 202, 2. sal ITP-mødelokalet Deltagere Ellen Larsen, SafirLIS, Hillerød Elly Kristensen, ADbakt, Hvidovre Henrik

Læs mere

Arbejdsgruppe til terminologier for egenskaber/typer:

Arbejdsgruppe til terminologier for egenskaber/typer: Referat MiBa IT møde 3. september 2013 SSI, kl. 11:00-15:30 Deltagere: Elly Kristensen, KMA, Hvidovre Ram Dessau, KMA, Region Sj Peter Steenberg, Autonik Tine Besser, KMA Reg Sj Flemming Christensen, MADS

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 25 september 2012

Repræsentantskabsmøde 25 september 2012 Repræsentantskabsmøde 25 september 2012 DAGSORDEN 11:00 11:05 Velkomst 11:05 11:15 Ny SSI organisation 11:15 11:45 Status MiBa 11:45 12:15 Nationalt Patient Index (Ivan Lund Pedersen, NSI) 12:15 13:00

Læs mere

INFLUENZA SOM EKSEMPEL PÅ ANVENDELSE AF MIBA DATA. Hanne-Dorthe Emborg og Marianne Voldstedlund

INFLUENZA SOM EKSEMPEL PÅ ANVENDELSE AF MIBA DATA. Hanne-Dorthe Emborg og Marianne Voldstedlund INFLUENZA SOM EKSEMPEL PÅ ANVENDELSE AF MIBA DATA Hanne-Dorthe Emborg og Marianne Voldstedlund DATA UDTRÆK FRA MIBA Generelle overvejelser Case definition Udtræksparametre Ønskede variable i udtræk Analyse

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 8. oktober 2010

Repræsentantskabsmøde 8. oktober 2010 Repræsentantskabsmøde 8. oktober 2010 Agenda Kl. 11.00 Godkendelse af dagsorden Kl. 11.10 Status på MiBa Kl. 11.20 Aktiviteter i Miba, version 1 Kl. 11.25 Svarvisning og demonstration af WWBakt Kl. 12.15

Læs mere

MikroTerm-arbejdsgruppen møde 10/

MikroTerm-arbejdsgruppen møde 10/ MikroTerm-arbejdsgruppen møde 10/11-2011 Dagsorden 12:30 12:35 Velkomst 12:35 12:45 Gennemgang af regneark / fejl 12:45 13:15 Gennemgang af unikke disk 13:15 13:25 Gennemgang af OK m kommentar 13:25 13:40

Læs mere

19. marts Referat. MiBa IT-gruppe-Møde SSI: tirsdag d. 13/ kl

19. marts Referat. MiBa IT-gruppe-Møde SSI: tirsdag d. 13/ kl 19. marts 2012 Referat MiBa IT-gruppe-Møde SSI: tirsdag d. 13/3 2012 kl. 11-16 Diskussionerne omkring svarstruktur på grøn dagsorden, blev afgørende for rammerne for det projekt, der var til diskussion

Læs mere

Mapning af lokal koder/termer for Mikroorganismer og udført analyse. Gennemgang af den nye XRPT til MiBa II projekt (v/flemming og Busk)

Mapning af lokal koder/termer for Mikroorganismer og udført analyse. Gennemgang af den nye XRPT til MiBa II projekt (v/flemming og Busk) Referat MiBa IT møde 24 april 2013 (revideret) SSI, kl. 12:00-15:30 Deltagere: Elly Kristensen, ADBakt, Hvidovre Jens K Møller, Vejle (MADS) Flemming Christensen, MADS Hans Busk, MADS Michael Mortensen,

Læs mere

IT-arbejdsgruppen Grøn del 13 marts 2012

IT-arbejdsgruppen Grøn del 13 marts 2012 IT-arbejdsgruppen Grøn del 13 marts 2012 Inviterede Elly Kristensen, ADBakt, Hvidovre Henrik Schønheyder, ADBakt, Ålborg Tina Proft Larsen, ADBakt, Herlev Thøger G Jensen, Mads, Odense Ram Dessau, Mads,

Læs mere

HOHA er defineret som en positiv mikrobiologisk resultat for Clostridium difficile (PCR eller

HOHA er defineret som en positiv mikrobiologisk resultat for Clostridium difficile (PCR eller Notat om fejl i tal for Clostridium difficile d. 19. november 2015 Sammenfatning I september 2015 blev der fundet en fejl i kodningen af HAIBA s case definition, idet enkelte infektioner blev talt dobbelt.

Læs mere

MiBa& EpiMiBa roller, systemoverblik og ny driftsløsning for MiBa. Slides til MiBa Repræsentantskabsmøde Jens Hvidberg, NSI

MiBa& EpiMiBa roller, systemoverblik og ny driftsløsning for MiBa. Slides til MiBa Repræsentantskabsmøde Jens Hvidberg, NSI MiBa& EpiMiBa roller, systemoverblik og ny driftsløsning for MiBa Slides til MiBa Repræsentantskabsmøde Jens Hvidberg, NSI Hvem er NSI? National Sundheds-it (NSI) er en sektor under SSI. NSI har to hovedopgaver:

Læs mere

MiBAlert. Afholdt d. 19. maj Overlæge ph. D Bente Olesen, klinisk mikrobiologisk afdeling, Herlev og Gentofte Hospital

MiBAlert. Afholdt d. 19. maj Overlæge ph. D Bente Olesen, klinisk mikrobiologisk afdeling, Herlev og Gentofte Hospital MiBAlert Overlæge ph. D Bente Olesen, klinisk mikrobiologisk afdeling, Herlev og Gentofte Hospital Hospitalserhvervede infektioner medfører Større sygelighed, Større dødelighed Flere dage i isolation

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 23 september 2013

Repræsentantskabsmøde 23 september 2013 Repræsentantskabsmøde 23 september 2013 DAGSORDEN 11:00 12:00 - Status MiBa - Ny Driftsløsning for MiBa v/ Systemforvalter Jens Hvidberg, - Status for konsolidering af Epi-MiBa - Klassifikationstabeller

Læs mere

Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken

Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken FynCom MedCom International Rugårdsvej 15, 2. sal DK-5000 Odense C Denmark Phone (+45) 6543 2030 Fax (+45) 6543 2050 MedCom 24.01.07 J.nr.: Vor ref.: IJO Referat fra 2. møde vedr. 3-kantsproblematikken

Læs mere

MiBa Repræsentantskabsmøde

MiBa Repræsentantskabsmøde MiBa Repræsentantskabsmøde Tid og sted: SSI den 23. september 2013. Klokken 11 15:15. Deltagere: Henrik Schønheyder, Steen Hoffmann, Svend Ellermann Eriksen, Elly Kristensen, Jens Otto Jarløv, Ram Dessau,

Læs mere

MiBa Repræsentantskabsmøde 14. september2016 SSI kl :10. Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI

MiBa Repræsentantskabsmøde 14. september2016 SSI kl :10. Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI MiBa Repræsentantskabsmøde 14. september2016 SSI kl. 11-15:10 Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI Dagsorden 11:00 Drift Organisations-nyt 11:30 Indlæg om Persimune v/ Jens Lundgreen 12:30

Læs mere

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane.

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane. N O T A T Refer fra møde i Styregruppen for fællesoffentlig systemforvaltning af sundheds-it (FSI). Mødet fandt sted i Danske Regioner, torsdag den 3. maj 2018 kl. 13.00-16.00. 18-06-2018 EMN-2017-00757

Læs mere

Referat Møde i Mikroterm gruppen Sundhedsstyrelsen Torsdag 10/11-2011 kl. 12:30-15:50

Referat Møde i Mikroterm gruppen Sundhedsstyrelsen Torsdag 10/11-2011 kl. 12:30-15:50 Referat Møde i Mikroterm gruppen Sundhedsstyrelsen Torsdag 10/11-2011 kl. 12:30-15:50 Deltagere: Dennis, Brita, Palle, Marianne Afbud: Jørgen Prag, Camilla, Ulla Agenda: 12:30 12:35 Velkomst 12:35 12:45

Læs mere

Risikolog for udbredelse af telemedicinsk sårvurdering per marts 2015

Risikolog for udbredelse af telemedicinsk sårvurdering per marts 2015 Risikolog for udbredelse af teleicinsk sårvurdering per marts 2015 Risiko beskrivelse Konsekvens Modforanstaltning Ejer/ansvarlig for modforanstaltning NY På baggrund af anbefalinger fra forskningsprojektet

Læs mere

Generalforsamlingen afholdes med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Generalforsamlingen afholdes med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. Generalforsamling i (NDV) Norddjurs Vandråd. Tidspunkt: Den onsdag 19. marts 2014 kl. 19.00 Sted: Fjellerup Aktivitetshus, Niels Iuels Plads 3, 8585 Glesborg. Generalforsamlingen afholdes med følgende

Læs mere

Referat fra 2. brugergruppemøde om tilbagesvarsprojektet

Referat fra 2. brugergruppemøde om tilbagesvarsprojektet Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: 6543 2030 Mobilnr. 2342 2256 ghe@medcom.dk www.medcom.dk Dato 02.11.17 Vor ref. GHE Referat fra 2. brugergruppemøde om tilbagesvarsprojektet Tidspunkt: Torsdag,

Læs mere

1. Godkendelse af ref. fra sidste repræsentantskabsmøde / forretningsudvalgsmøde

1. Godkendelse af ref. fra sidste repræsentantskabsmøde / forretningsudvalgsmøde Referat for DMG repræsentantskabsmødet det 12/3-2013 klokken 14:30-16:00. 1. Godkendelse af ref. fra sidste repræsentantskabsmøde / forretningsudvalgsmøde Godkendt uden anmærkninger. 2. Beretning fra formanden.

Læs mere

Ansøgning til ABT-fonden

Ansøgning til ABT-fonden Ansøgning til ABT-fonden Formål At modernisere det kliniske meldesystem Elektronisk blanket 1515 til embedslæger og epidemiologisk afdeling, SSI Forventet afklaring før sommer 2011! Mail 28/6-2011 Kære

Læs mere

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening.

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Kerteminde den 15.08.2016 Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Der var ikke nogen dagsorden, men aftenen forløb

Læs mere

Referat fra FU-møde 15. september 2014

Referat fra FU-møde 15. september 2014 Referat fra FU-møde 15. september 2014 Referat FU-møde 15.09.14, Bispebjerg Hospital, København, kl. 11.00-16.00 Tilstede: Anne, Henrik, Birgit, Mogens og Tina (referent). Afbud fra Lene. 1. Økonomi (herunder

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Professor Lars Bo Nielsen, Rigshospitalet Led. ovl. Georg Söletormos, Hillerød Hospital. Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden

Professor Lars Bo Nielsen, Rigshospitalet Led. ovl. Georg Söletormos, Hillerød Hospital. Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden Økonomi- og planlægningsafdelingen Planlægningsenheden Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Møde i: Sundhedsfagligt Råd, Klinisk Biokemi Dato: 14. maj 2014 Kl.: 13.00-15.00 Sted: Glostrup

Læs mere

Pilottest af Sikker Kirurgi Tjekliste

Pilottest af Sikker Kirurgi Tjekliste Pilottest af Sikker Kirurgi Tjekliste Tak for jeres deltagelse i pilottest af Sikker Kirurgi Tjeklisten, som er et projekt regionerne i fællesskab går ind i. Regionerne har udvalgt og understøtter afdelinger

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 30. januar 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 30. januar 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 30. januar 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

Mikrobiologibanken. Organisation og kommunikation. Kåre Mølbak Epidemiologisk afd.

Mikrobiologibanken. Organisation og kommunikation. Kåre Mølbak Epidemiologisk afd. Mikrobiologibanken. Organisation og kommunikation. Kåre Mølbak Epidemiologisk afd. Organisation Repræsentantskab Forretningsudvalg SSI følgegruppe Repræsentantskabet Består af: Alle de deltagende laboratorier

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 9. december 2014 Tid: Kl. 12.00-13.30 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-05 Afbud: Per Røner, Henrik Kolind, Nich Bendtsen og Carsten Sand

Læs mere

Afholdt d. 4. december 2018

Afholdt d. 4. december 2018 HAIR overvågningssystemer i går, i dag og fremover hvad skal de kunne? Jens Kjølseth Møller Professor, overlæge dr.med. Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Sygehus Lillebælt, Vejle E-mail: Jens.Kjoelseth.Moeller@rsyd.dk

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2018 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 06-04-2018 09:30 Sted: KL, lokale S-02 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og referat... 4 1.1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat fra 2. kronikerstyregruppemøde

Referat fra 2. kronikerstyregruppemøde Referat fra 2. kronikerstyregruppemøde Dato: 25.05.12 Vor ref.: HBJ/LHF Dato: Onsdag den 16. maj 2012 Sted: Deltagere: Danske Regioner, København Birgitte Drewes, NSI Mette Grønholt Harbo, Danske Regioner

Læs mere

Afholdt d. 23. maj 2019

Afholdt d. 23. maj 2019 FAGLIGT FORUM CPO-VEJLEDNINGEN ANMELDELSE OG IMPLEMENTERING HVAD ER STATUS? Mette Bar Ilan, Lone Jannok Porsbo og Anne Kjerulf 23. maj 2019 ANMELDELSE/INDBERETNING AF CPO JF. VEJLEDNING Der skelnes mellem

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

STATENS SERUM INSTITUT. Mikrobiologibank. Repræsentantskabsmøde

STATENS SERUM INSTITUT. Mikrobiologibank. Repræsentantskabsmøde Mikrobiologibank Repræsentantskabsmøde 25.09.2009 Hensigten Give SSI mulighed for at fålandsdækkende overblik over prøvesvar således at epidemier kan opdages hurtigt og effektivt. Give alle landets sygehuse

Læs mere

Referat fra FU-møde 15. december 2014

Referat fra FU-møde 15. december 2014 Referat fra FU-møde 15. december 2014 Referat af FU-møde 15. december 2014, kl. 9.00-17.30, Bispebjerg Hospital Til stede: Mogens Grønvold, Lene Jørgensen, Henrik Larsen, Anne Nissen, Birgit Villadsen

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1802054 Dok. nr.: 580916 Dato: 05-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 23.10.13 Vor ref.: KRC Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 23.10.2013 Sted: Videokonference Deltagere: Torben Lage Frandsen, IMT Region H, koordination Britta

Læs mere

Afbud: Thomas Martinsen, it-arkitekt i Digitaliseringsforening Sjælland (DIGIT) Lasse, KOMBIT, Rikke Vester Nielsen, KOMBIT

Afbud: Thomas Martinsen, it-arkitekt i Digitaliseringsforening Sjælland (DIGIT) Lasse, KOMBIT, Rikke Vester Nielsen, KOMBIT Tidspunkt: 19. februar 2019 kl. 10:00-14:00. Mødested: Mødelokale 1.345 på Rådhuset, Rådhustorvet 4, Horsens Mødelokalet er et internt mødelokale, som ligger på den interne gang til højre for trappen fra

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Baggrund for tilbagesvar 3. Gennemgang af ændringer til laboratoriesystemerne 4. Gennemgang af ændringer i standarderne 5. Reminderfunktionen i lægesystemerne 6. Næste skridt-plan for implementering.

Læs mere

a. D1 WebReq afsluttes nu Alle laboratorier og næsten alle blodbanker er nu med.

a. D1 WebReq afsluttes nu Alle laboratorier og næsten alle blodbanker er nu med. 1. Velkommen 2. Siden sidst 3. Status på alle 12 laboratoriemedicinprojekter Sådan gik det. http://www.medcom.dk/wm111367. a. D1 WebReq afsluttes nu Alle laboratorier og næsten alle blodbanker er nu med.

Læs mere

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Økonomi- og planlægningsafdelingen Planlægningsenheden Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Møde i: Sundhedsfagligt Råd, Klinisk Biokemi Dato: 26. august 2014 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Glostrup

Læs mere

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9 Dagsorden 19. 1. Velkomst 2. Siden sidst 3. Releasen december 2014 4. Prioritering af indkomne ønsker 5. WebPatient 6. Anbefalinger mv. 7. Nationale profiler. 8. Deadlines, testdatoer, opdateringsdatoer

Læs mere

For udviklings- og forskningsinteresserede sygeplejersker Hjertemedicinsk afdeling B, OUH

For udviklings- og forskningsinteresserede sygeplejersker Hjertemedicinsk afdeling B, OUH For udviklings- og forskningsinteresserede sygeplejersker Hjertemedicinsk afdeling B, OUH 2017 Anette Pedersen Oversygeplejerske Hjertemedicinsk afdeling B, OUH Adjunkt og sygeplejeforsker Hjertemedicinsk

Læs mere

PL/PLO/DR/MC møde. PLO 28. marts 2017

PL/PLO/DR/MC møde. PLO 28. marts 2017 PL/PLO/DR/MC møde PLO 28. marts 2017 2 Dagsorden 1. Velkommen, godkendelse af referat. Evt. nye punkter til dagsorden 2. Siden sidst, herunder nye punkter og opsamling af opgaver fra referatet 3. Nyt fra

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

Referat af delegatmøde i DAU 22.10.2006. 01. Valgt til dirigent, Finn Pedersen, Langeland. Referant J. V. Bruun.

Referat af delegatmøde i DAU 22.10.2006. 01. Valgt til dirigent, Finn Pedersen, Langeland. Referant J. V. Bruun. Referat af delegatmøde i DAU 22.10.2006 01. Valgt til dirigent, Finn Pedersen, Langeland. Referant J. V. Bruun. 02. Til stede var Horsens, KA, KAK, Avedøre, Silkeborg, Ålborg, Århus, Randers, Viborg, Slagelse,

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden Dato & tid 5.12 2012 kl. 15-17 Referent Lisbeth Ahl Afbud Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen, Rene Priess, Gyrit Poulsen Deltagere Helle Stang Traasdahl, Katia Dupret Søndergaard,Vibeke Schaltz, Bente

Læs mere

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: SUMSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 239185 Dato: 25. november 2016 Dagsorden til

Læs mere

Vejledning til at afholde et panelmøde. Oktober Viden til gavn

Vejledning til at afholde et panelmøde. Oktober Viden til gavn Vejledning til at afholde et panelmøde Oktober 2017 Viden til gavn Hvorfor afholde et panelmøde? Hvordan gør I? Et panelmøde giver jer viden om, på hvilke områder en afgrænset del af jeres faglige praksis

Læs mere

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Bilag 1.1 Referat fra bestyrelsesmøde den 6. september 2013, klokken 13:00-16:00. Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Deltagere: Svend Særkjær,

Læs mere

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014. Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014. Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014 Møde: REFERAT Klubsamarbejdsmøde forår 2014 Klubsamarbejdsmøde Dato: 12. marts 2014 Sted: Deltagere: Kopi til: Dagsorden Nyborg Hallerne, Nyborg Kenn Brandenburg, Nyborg Tennisklub, Curt Grann, Nyborg

Læs mere

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Vækstforum Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Mødet holdtes i: Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Mødelokale: Regionsrådssalen

Læs mere

IT-arbejdsgruppen 24 april 2013

IT-arbejdsgruppen 24 april 2013 IT-arbejdsgruppen 24 april 2013 Inviterede Elly Kristensen, ADBakt, Hvidovre Henrik Schønheyder, ADBakt, Ålborg Tina Proft Larsen, ADBakt, Herlev Thøger G Jensen, Mads, Odense Ram Dessau, Mads, Region

Læs mere

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: - Dato: 23. april 2018 Telefon:

Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: -   Dato: 23. april 2018 Telefon: Afdeling: Praksis Udarbejdet af: Annemarie Heinsen Journal nr.: - E-mail: Annemarie.Heinsen@rsyd.dk Dato: 23. april 2018 Telefon: 4022 0107 Mødereferat Møde: Temagruppe 1 om kvalitet og data, jf. implementering

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 2.05.2013 Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst + demo af shared care platform 3. Røntgenhenvisninger 4. Henvisninger / Pakkeforløb Modtagelse Afsendelse Pakketabellen

Læs mere

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014

REFERAT. Klubsamarbejdsmøde forår 2014 Møde: REFERAT Klubsamarbejdsmøde forår 2014 klubsamarbejdsmøde Dato: 10. marts 2014 Sted: Deltagere: Kopi til: Stenstrup Hallen, Steenstrup Michael Heering, Stenstrup Tennisklub og FTU, Michael Grube Andersen,

Læs mere

Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland

Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tlf. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Referat, FU-møde d. 18. august 2010

Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat fra mødet i DMCG-PAL Forretningsudvalget den 18. august 2010 på Bispebjerg Hospital Til stede: Henrik Larsen, Helle Timm, Mai-Britt Guldin, Lene Jørgensen, Birgit

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 546717 Dato: 20-02-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

16S PCR til diagnostik af infektioner problemer og muligheder

16S PCR til diagnostik af infektioner problemer og muligheder 16S PCR til diagnostik af infektioner problemer og muligheder Marianne Voldstedlund Lisbeth Nørum Pedersen og Kurt Fuursted KMA, Skejby Sygehus Oversigt Indledning 16S PCR til klinisk brug. Generelle betragtninger.

Læs mere

Skolebestyrelsmøde Østervangsskolen Emne. Formål & ønsket resultat. Referat (tekst) Aktion Deadline Ansvar el. Lukket Skolebestyrelsesmøde.

Skolebestyrelsmøde Østervangsskolen Emne. Formål & ønsket resultat. Referat (tekst) Aktion Deadline Ansvar el. Lukket Skolebestyrelsesmøde. Dato: 2014-02-27 Ordstyrer: Helene Til stede:, Bo, Kasper, Jytte, Rikke (8D), Tanja, Birgitte, Helene, Pernille (fra 20:45) Afbud: Aina, Rikke, Claus, Mick(8A), Fraværende: Referent: Bo SB-møderne afholdes

Læs mere

Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 09.10.13 Vor ref.: KRC Referat fra koordineringsmøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 09.10.2013 Sted: Videokonference Deltagere: Torben Lage Frandsen, IMT Region H, koordination Jan

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

Powerpoint fra oplægget medsendes dette referat samt offentliggøres på skolens hjemmeside.

Powerpoint fra oplægget medsendes dette referat samt offentliggøres på skolens hjemmeside. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 10. maj 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Merete Lorentsen, Vibeke Kristensen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen,

Læs mere

Projektkommissorium for den elektroniske genoptræningsplan.

Projektkommissorium for den elektroniske genoptræningsplan. Afdeling: Kommunesamarbejde Udarbejdet af: Tove Charlotte Nielsen Journal nr.: 1.01.72./07/801 E-mail: Tove.C.Nielsen@regionsyddanmark.dk Dato: 21. juni 2007 Telefon: 76631321 Projektkommissorium for den

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 32 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors Sekretariatsledelsen Tirsdag 10. februar 2015 Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Opsamling fra seneste møder: bestyrelsen og erhvervsforum 23.1

Læs mere

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 02-12-2011 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 54388/11 Thomas Birk Andersen Tel. 24 47 35 75 Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

MiBa Repræsentantskabsmøde 23. september 2014 SSI kl :10. Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI

MiBa Repræsentantskabsmøde 23. september 2014 SSI kl :10. Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI MiBa Repræsentantskabsmøde 23. september 2014 SSI kl. 11-15:10 Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI 11:00 12:00 Status MiBa/Epi-MiBa del I Dagsorden Aftale med Regioner om medfinansiering

Læs mere

Afholdt d. 4. december 2018

Afholdt d. 4. december 2018 Antibiotika- og Infektionskontrol Anvendelse af data Hygiejnesygeplejerske Mette Detlefsen og Lise Andersen Ny organisering af antibiotika- og infektionskontrol på i 2018 Øget fokus på antibiotika Flere

Læs mere

Notat om fremskaffelse af laboratoriedata til Sundhedsjournalens overblik.

Notat om fremskaffelse af laboratoriedata til Sundhedsjournalens overblik. Notat om fremskaffelse af laboratoriedata til Sundhedsjournalens overblik. Notatet beskriver 1. udfordringen med at fremskaffe kliniske laboratoriedata til overblikket i Sundhedsjournalen 2. Den generelle

Læs mere

i. Intern fordeling af ansvarsområder ii. Høringssvar hvordan får vi bygget en effektiv organisering op? iv. Spørgeskema til hospitalerne v.

i. Intern fordeling af ansvarsområder ii. Høringssvar hvordan får vi bygget en effektiv organisering op? iv. Spørgeskema til hospitalerne v. 10. juli 2012 Referat: 13. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 16. april, 2012 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Tove Lindhardt Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30 1250 København

Læs mere

MiBa Repræsentantskabsmøde 14. januar 2015 SSI kl :10. Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI

MiBa Repræsentantskabsmøde 14. januar 2015 SSI kl :10. Voldstedlund, Infektionsepidemiologisk afdeling, SSI MiBa Repræsentantskabsmøde 14. januar 2015 SSI kl. 11-15:10 11:00 12:15 12:15-13:00 13:00 15:10 Dagsorden Status HAIBA Finansiering MiBa/HAIBA MiBa/Epi-MiBa Overvågning og projekter MiBa 5 år Frokost Status

Læs mere

Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet

Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet Indberetningsskema vedr. implementering af pakkeforløb på kræftområdet Region Syddanmark Med henblik på en samlet og opdateret status i forbindelse med implementeringen af pakkeforløbene er det i regi

Læs mere

Møde i Studentersamfundets bestyrelse

Møde i Studentersamfundets bestyrelse Møde i Studentersamfundets bestyrelse Den 4. februar, 2015 klokken 16.30, Ridderlokalet,. Ordinære medlemmer: Anders Steen Mortensen, Kristoffer Mæng, næstformand Johan Sørensen, kasserer ** (AFBUD) Pia

Læs mere

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN 1. Velkomst 2. Gennemgang af forslag fra udvalgt gruppe, 17 punkter 3. Mangler der noget? Rettelser? 4. Prioritering af forslagene samt tidsplan 5.

Læs mere

3. Hovedemne - Belægningstrender PHJ fremlagde oplæg til hvordan arbejdet med belægningstrender kan forløbe, se vedlagte præsentation Bilag A.

3. Hovedemne - Belægningstrender PHJ fremlagde oplæg til hvordan arbejdet med belægningstrender kan forløbe, se vedlagte præsentation Bilag A. 1 REFERAT EMNE NVF Belægninger DATO 7. februar 2013, 09.00 13.00 STED DELTAGERE Inreco, Europavej 24, 7000 Fredericia Marianne Würtz, Jan Lykke Hansen, Jette Bork, Claus Krøldrup Pedersen, Per Kristensen,

Læs mere

3. Økonomiopfølgning 2012 Administrationschef Jens Otto Hundsdahl redegør på mødet for forårsopfølgningen.

3. Økonomiopfølgning 2012 Administrationschef Jens Otto Hundsdahl redegør på mødet for forårsopfølgningen. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 14. maj 2012, klokken 15.00 17.00 Mødet foregår i mødelokalet på VUC i Holstebro 1. Godkendelse af referat Der er ikke indkommet kommentarer til sidste referat 2.

Læs mere

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag Devoteam Consulting A/S Tuborg Parkvej 10 DK-2900 Hellerup Copenhagen, Denmark Tel +45 39 45 07 00 Fax +45 39 45 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk 01-05-2007 Møde i styregruppen for Projekt

Læs mere

Udkast til svar på Rigsrevisionens rapport om it-sikkerheden på SDN [Godkendt af MedComs styregruppe den 12. februar 2016]

Udkast til svar på Rigsrevisionens rapport om it-sikkerheden på SDN [Godkendt af MedComs styregruppe den 12. februar 2016] Udkast til svar på Rigsrevisionens rapport om it-sikkerheden på SDN [Godkendt af MedComs styregruppe den 12. februar 2016] Indhold 1. Indledning... 2 2. Kommentarer til de enkelte punkter... 2 2.1. Hensigtsmæssig

Læs mere

Årsrapport 2017: Luftvejsinfektioner og meningitis

Årsrapport 2017: Luftvejsinfektioner og meningitis Årsrapport 2017: Luftvejsinfektioner og meningitis Infektionsberedskabet - Bakterier, Parasitter og Svampe Årsrapport for modtagne isolater i 2017 ved afsnit for Luftvejsinfektioner og Meningitis (indeholder

Læs mere

Tilbagesvarsdag Brugermøde. MedCom 17. aug 2017

Tilbagesvarsdag Brugermøde. MedCom 17. aug 2017 Tilbagesvarsdag Brugermøde MedCom 17. aug 2017 Tilbagesvarsdag Brugermøde MedCom 17. aug 2017 Tilbagesvar 1. Velkomst, deltagere 2 A. Brugergruppens opgaver Kommissorium for brugergruppen 2 B. Kort gennemgang

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 09-09-2014 13:00 16:00 Sted: KL-huset lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles

Læs mere

NPI- Laboratoriedata 3.1 Consolidation process

NPI- Laboratoriedata 3.1 Consolidation process NPI- Laboratoriedata 3.1 Consolidation process Velkomst præsentation Baggrund og intro til NPI/Sundhedsjournal Nuværende laboratoriesvarportal, opbygning, datakilder (Ib) Pause Præsentation og drøftelse

Læs mere

MedCom 7 Laboratoriemedicin Workshop C

MedCom 7 Laboratoriemedicin Workshop C MedCom Danish Centre for Health Telematics MedCom 7 Workshop C 1. Velkomst, baggrund for mødet, præsentation af deltagerne. 2. Projekterne i denne gruppe. Kort gennemgang af delprojekterne og hvad de indeholder.

Læs mere

Referat fra møde i Dansk Lunge Cancer Registers forretningsudvalg torsdag d. 3. november 2005 kl , OUH.

Referat fra møde i Dansk Lunge Cancer Registers forretningsudvalg torsdag d. 3. november 2005 kl , OUH. Referat fra møde i Dansk Lunge Cancer Registers forretningsudvalg torsdag d. 3. november 2005 kl. 12.30-16.15, OUH. Til stede: Torben Palshof, Anders Green, Erik Jakobsen, Kell Østerlind, Niels Pedersen,

Læs mere