Tilstandsrapporten - Din enhed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilstandsrapporten - Din enhed"

Transkript

1 Tilstandsrapporten - Din enhed Hvor er I succesfulde og hvad kan forbedres? Læg mærke til, at der sondres imellem de resultater I opnår og de indsatser I gennemfører for at nå de ønskede resultater!

2 Nøgleresultater er de årlige, kvartårlige resultater som din afdeling skal levere som output på alle jeres indsatser. De resultater, som jeres ejere vurderer jer på eller som jeres chef vurderer jer på. Fx omsætning, indtjening, lageromsætningshastighed, hitrate, sagsbehandlingskvalitet, effektivitet, servicegrad, mersalg, krydssalg etc. Nøgleresultater 1. har I fokus på jeres formål? (De opgaver I er sat i verden for at løse - afdelingens mission) 2. leverer I den aftalte kvalitet, til aftalt tid og aftalt pris? 3. forbedrer I jeres opgaveløsning løbende? 4. er afdelingen som helhed effektiv? 5. effektiviserer i jeres opgaveløsning løbende? 6. sikrer I jeres egen fremtid og fornyr jeres ydelser/produkter? 7. sikrer I, at jeres resultater bliver evalueret jævnligt? 8. er jeres ejere tilfredse med jeres resultater? 9. er jeres resultater best in class? 10. er jeres resultater ambitiøse nok? Lav en målaftale med jeres chef/direktør. Afstem forventninger.

3 Kunderesultater omfatter de resultater, som jeres kunder vurderer jer på tilfredshed med jeres faglighed, service, hurtighed etc. Kan også omfatte ændring i kundeloyalitet. Kunderesultater 1. udtrykker kunderne tilfredshed med ydelser/produkters kvalitet i forhold til pris? 2. optræder jeres kunder som ambassadører overfor jeres andre kunder? 3. opfatter jeres kunder jer som en fremsynet leverandør? 4. opfatter jeres kunder jer som en kundeorienteret leverandør? 5. oplever jeres kunder jer som dygtige? 6. oplever jeres kunder jer som problemløsende? 7. skaber I tætte relationer til jeres vigtigste kunder? 8. kender I behovene hos jeres primære kunder? 9. gør I det let at være kunder hos jer? Definér de kundesegmenter I betjener. Beskriv deres karakteristika.

4 Medarbejderresultater omfatter både et lavt sygefravær, personaleomsætningshastighed og medarbejder trivsel/loyalitet. Medarbejderresultater 1. er jeres medarbejdere tilfredse med at arbejde i afdelingen? 2. har I et højt fremmøde? 3. opleves medarbejderne som topmotiverede? 4. udtrykker medarbejderne stolthed ved at være ansat i denne organisation? 5. er medarbejderne optaget af at blive blandt de dygtigste i branchen? 6. er alle medarbejderne top-præsterende? 7. har I et trygt og sikkert arbejdsmiljø? 8. har I de medarbejdere andre i jeres branche drømmer om at få fat på? 9. tiltrækker I dygtige ansøgere til nye jobs? Gennemfør kvartårlige egne trivsels/-klimaundersøgelser, så du kender status!

5 Samfundsresultater omfatter jeres evne til at bidrage til at hele organisationen bliver kendte for noget godt. At det er muligt at rekruttere dygtige medarbejdere/ledere simpelthen fordi man gerne vil arbejde for os. Samfundet 1. har jeres afdeling et flot ry og rygte (image) udenfor organisationen? 2. er afdelingen kendt i den relevante interessentkreds udenfor organisationen? 3. er I aktivt undersøgende på om jeres afdeling kan bidrage til samfundet? 4. bidrager I til at hele organisationen opleves som samfundsnyttig? 5. bidrager I til en ren og sund verden for alle? Corperate Social Responsibility gælder også din afdeling hvordan?

6 Processer omfatter de rutiner og arbejdsgange, der sikrer at der leveres produkter og ydelser af rette kvalitet og pris samt til tiden. Processer 1. har I overblik over jeres opgaver og processer? 2. er der i jeres afdeling en optimal opgaveløsning? 3. er der i jeres afdeling fokus på at optimere jeres processer/metoder? 4. har I defineret relevante procesmål og målinger? 5. har I en konkurrencedygtige gennemløbstider? 6. har I fokus på at reducere spild? 7. arbejder I med relevante tjeklister, der sikrer kvaliteten i jeres ydelser? 8. udvikler I jeres processer ud fra et fokus på jeres kunders ønsker og behov? 9. styrer og styrker I jeres kunderelationer? 10. Er det nemt at foreslå forenklinger/forbedringer? Kvalitet bør defineres så den bedre kan duplikeres.

7 Medarbejdere omfatter alle de menneskelige ressourcer og aktiviteter, der sikrer at disse mennesker kan og vil skabe nogle excellente resultater. Medarbejdere 1. har I fokus på at tiltrække, fastholde og udvikle den rette kompetence til afdelingens behov i dag og fremtiden? 2. har I fokus på at få hver enkelt medarbejders potentiale udnyttet effektivt? 3. er der tæt dialog med den enkelte medarbejder om dennes præstationer feedback/sparring/coaching? 4. gennemføres der konkrete udviklingsaktiviteter, der øger den enkelte medarbejderes evner og viden? 5. får den enkelte medarbejder mulighed for at få indflydelse på planlægning af eget arbejde? 6. sikres der viden deling mellem medarbejderne? 7. har den enkelte mulighed for at indgå i et socialt fællesskab? 8. vises den enkelte medarbejder omsorg og værdsættelse? Definér hvilke kompetenceprofiler, der skal være på holdet. Formulér en høj standard pr. profil.

8 Planer og styring omfatter jeres målstyring, ressourceplanlægning, produktionsplanlægning, mødestruktur, beslutningsstruktur, politikker, regler etc. Planer og styring 1. er der i jeres afdeling relevant fokus på planlægning? 2. er jeres mål opfyldelse og fremdrift synlige for alle? 3. gennemføres afdelingsmøder, der giver energi og ejerskab til beslutninger? 4. afvikles der opfølgningsaktiviteter, der sikrer fokus på fremdrift og resultater? 5. igangsættes projekter med tydeligt formål og mål? 6. er jeres mål styrende for, hvilke aktiviteter, der prioriteres højest? 7. evaluerer i om I målene har ændret sig? 8. sikrer jeres planer og styring, at I er effektive? 9. udvikler I regler og politikker, der på optimal vis understøtter jeres arbejde? 10. evaluerer I om jeres indsatser er effektive i forhold til de opstillede mål?

9 Ressourcer omfatter alle andre ressourcer end de menneskelige ressourcer: Maskiner, bygninger, teknologi, information, viden, leverandører, råvarer etc. Ressourcer 1. har I fokus på at udnytte jeres maskiner, systemer, lokaler etc. optimalt? 2. gør I brug af den optimale teknologi til løsningen af jeres opgaver? 3. gør I brug af de rette underleverandører og samarbejdspartnere der har fokus på at gøre jeres afdeling til en succes? 4. sikrer I at der informeres med rette hyppighed, til relevante personer? 5. er der fokus på en effektiv udnyttelse af jeres økonomiske midler? 6. har I aktiviteter, der understøtter markedsføringen af afdelingen? 7. har I dokumenteret den viden, som I skal sikre i tilfælde af frafald? 8. sikrer I at jeres råvarer løbende er optimale? 9. har I fokus på at optimere jeres brug af ressourcer generelt i forhold til de givne output? 10. er I førende indenfor jeres branche med at nytænke og fremtidssikre på ressourceforbruget?

10 Lederskab omfatter alle de aktiviteter som lederen sætter iværk for at skabe tydelighed, visioner, resultatfokus, læring, engagement, kultur etc. Lederskab 1. opleves du som en passioneret leder? 2. er du afklaret om, hvilken kultur du ønsker at skabe? 3. ved dine medarbejdere, hvad du opfatter som flot kvalitet/resultat? 4. udtrykker dine medarbejdere, at de er en del af et hold? 5. skaber du et fundament af tillid i din afdeling? 6. etablerer du motiverende rammer for dine medarbejdere? 7. er du rollemodel for de resultater du ønsker? 8. etablerer du fælles mål og visioner? 9. kommunikerer du tydeligt og engageret? 10. Evaluerer du om dit lederskab opleves som værdiskabende? Gør dig klart hvorfor ledelse er vigtigt og hvad du især vil skabe!

11 Konklusion på tilstandsrapporten Tiltag, der vil forbedre: Områder, hvor jeg har brug for hjælp:

Den Kommunale Kvalitetsmodel. Spørgsmålsguide

Den Kommunale Kvalitetsmodel. Spørgsmålsguide Den Kommunale Kvalitetsmodel Spørgsmålsguide Indhold Forord 2 Selvevaluering af Indsatser 3 Tema 1: Ledelse 5 Tema 2: Ressourcer 7 Tema 3: Medarbejdere 9 Tema 4: Metoder og processer 11 Selvevaluering

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere.

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere. v LEDERPROFILER 6SKANDERBORG KOMMUNE Medarbejder Direktør Leder af medarbejder STÆRK Fag- og stabschef Leder af ledere Kontraktholder STÆRK SGRUNDLAG Den meget tillidsbaserede kultur og organisationsform

Læs mere

Inspiration til udvælgelse af ledertalentet. et tillidsfuldt prik

Inspiration til udvælgelse af ledertalentet. et tillidsfuldt prik Inspiration til udvælgelse af ledertalentet et tillidsfuldt prik Indholdsfortegnelse Velkommen... 3 1. Hvorfor ledertalentudvikling hos jer?... 4 2. Hvordan ser jeg dem med lederpotentiale?... 5 3. Hvordan

Læs mere

Perspektiver på ledelse

Perspektiver på ledelse L Y N G B Y - TA A R B Æ K K O M M U N E Perspektiver på ledelse Ledelsesgrundlag for Lyngby-Taarbæk Kommune God ledelse gør forskellen Ledelse er et fag, og som alle andre fag skal ledelse, læres, udvikles

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE

CENTRALE LEDELSESOPGAVER DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG LEDELSESVÆRDIER LEDELSESGRUNDLAGET SKAL BESKRIVE COOPS HOLDNING TIL GOD LEDELSE LEDELSESGRUNDLAG DERFOR HAR VI ET LEDELSESGRUNDLAG Vi vil være det bedste og mest ansvarlige sted at handle og arbejde. Denne ambitiøse vision skal Coopfamiliens cirka 3.800 ledere gøre til virkelighed

Læs mere

Direktionens Strategi 2012-2014

Direktionens Strategi 2012-2014 Direktionens Strategi 2012-2014 2. udgave September 2012 Direktionens Strategi 2012-2014 1. Baggrund for Direktionens Strategi 2012-2014 Direktionen i Aabenraa Kommune ønsker at arbejde strategisk, og

Læs mere

Selvevaluering. dine erfaringer med ledelse

Selvevaluering. dine erfaringer med ledelse Selvevaluering dine erfaringer med ledelse Velkommen Velkommen til din selvevaluering, som skal understøtte dine overvejelser omkring lederrollen. Selvevalueringen har to formål: Dels at give dig en introduktion

Læs mere

Strategier i Børn og Unge

Strategier i Børn og Unge Strategier i Børn og Unge Børn og Unge arbejder med strategier for at give ramme og retning, fordi vi tror på, at de bedste løsninger på hverdagens udfordringer bliver fundet, ved at ledere og medarbejdere

Læs mere

kvik vejledning kvalitetsværktøj til udvikling af innovation og kompetence

kvik vejledning kvalitetsværktøj til udvikling af innovation og kompetence baseret på caf 2006 kvik vejledning kvalitetsværktøj til udvikling af innovation og kompetence KVIK Vejledning 2. udgave 2. oplag 2008 baseret på CAF 2006 ISBN: 87-988053-9-8 Foto: Nana Reimers Illustrationer:

Læs mere

KVALITET I OFFENTLIG SEKTOR EFQM EXCELLENCE MODELLEN 2003 I PRAKSIS

KVALITET I OFFENTLIG SEKTOR EFQM EXCELLENCE MODELLEN 2003 I PRAKSIS KVALITET I OFFENTLIG SEKTOR EFQM EXCELLENCE MODELLEN 2003 I PRAKSIS KVALITET I OFFENTLIG SEKTOR EFQM EXCELLENCE MODELLEN 2003 I PRAKSIS INDHOLD FORORD LÆSEVEJLEDNING 1. INTRODUKTION TIL EXCELLENCE I

Læs mere

Den halve leder. Teamkoordinator, projektleder, tovholder og teamleder

Den halve leder. Teamkoordinator, projektleder, tovholder og teamleder Den halve leder Teamkoordinator, projektleder, tovholder og teamleder Er jeg nu rigtig leder? Skal jeg også holde udviklingssamtaler? Hvad er min rolle? Hvilke opgaver har jeg ansvaret for? Hvor stor indflydelse

Læs mere

Den værdibaserede personalepolitik. Den værdibaserede personalepolitik

Den værdibaserede personalepolitik. Den værdibaserede personalepolitik 1 Indholdsfortegnelse 4 Formålet med den værdibaserede personalepolitik 4 Værdigrundlaget 5 Konkretisering af værdierne 5 Respekt 5 Ansvarlighed 6 Engagement 6 Helhed 6 Resultatorientering og handlekraft

Læs mere

Værdier. Kommunikation. Motivation. Troværdighed. Markedsorientering. frem for alt hjem. Arbejdsmiljø

Værdier. Kommunikation. Motivation. Troværdighed. Markedsorientering. frem for alt hjem. Arbejdsmiljø Arbejdsmiljø Markedsorientering Troværdighed Motivation Kommunikation Værdier frem for alt hjem Værdier Værdien af værdier Værdier er vigtige. Det er de, fordi de bestemmer, hvad der er rigtigt eller forkert,

Læs mere

God ledelse i Psykiatrien Region H

God ledelse i Psykiatrien Region H God ledelse i Psykiatrien Region H Forord Psykiatrien i Region H er en stor virksomhed, hvor 5.300 engagerede medarbejdere hver dag stræber efter at indfri en fælles ambition om at være førende i forskning

Læs mere

IT-strategi i Københavns Kommune 2010-2014

IT-strategi i Københavns Kommune 2010-2014 IT-strategi i Københavns Kommune 2010-2014 1 Indhold Vision...4 Strategiske indsatsområder...5 Borgere, virksomheder og brugere...6 Kommunens opgaver og måden at løse dem på...8 Medarbejdere...10 Styring

Læs mere

Strategiplan 2013-2016 STRAT GIPLAN

Strategiplan 2013-2016 STRAT GIPLAN Strategiplan 2013-2016 STRAT GIPLAN Redaktion Midttrafik Foto Rasmus Baaner, Søren Nellemann, Photopop Layout Kastrup &Grafisk design Tryk CS Grafisk A/S STRATEGIPLAN 2013-2016 Side 2 Midttrafik strategiplan

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Hvad er MUS? En medarbejderudviklingssamtale (MUS) er en åben og ligefrem dialog mellem medarbejder og leder. For den enkelte medarbejder er det en mulighed

Læs mere

Børn og Unge. De 9 strategier

Børn og Unge. De 9 strategier Børn og Unge Børn og Unge De 9 strategier Århus Kommune Senest revideret februar 2010 Børn og Unge DE NI STRATEGIER Børn og Unge har opstillet ni strategier, der tilsammen skal sikre, at vi arbejder målrettet

Læs mere

HR-strategi 2011 2014

HR-strategi 2011 2014 HR-strategi 2011 2014 Forord...3 Indledning...3 Målgrupper...3 Hvordan arbejder Fødevarestyrelsen med HR...4 Værdiskabende HR...4 Innovativ HR...4 Effektiv HR...4 Indsats 2011-2014...6 Hvad skal Fødevarestyrelsen

Læs mere

1 = Helt uenig 2 = Uenig 3 = Delvis enig 4 = Enig 5 = Helt enig. Team/AtS Tjek på teamet Side 1. Tema 1. Målstyring og budget

1 = Helt uenig 2 = Uenig 3 = Delvis enig 4 = Enig 5 = Helt enig. Team/AtS Tjek på teamet Side 1. Tema 1. Målstyring og budget Team/AtS Tjek på teamet Side 1 Tjek på teamet er et teamudviklingsværktøj lavet med det formål at hjælpe team til at blive mere velfungerende og effektive. Med Tjek på teamet kan team og teamleder afklare

Læs mere

ØGET PRODUKTIVITET OG BEDRE BUNDLINJE. Kom nemt i gang!

ØGET PRODUKTIVITET OG BEDRE BUNDLINJE. Kom nemt i gang! ØGET PRODUKTIVITET OG BEDRE BUNDLINJE Kom nemt i gang! Hvordan gør jeg? Vejledning til værktøjet Dette værktøj er udviklet af Quartz+Co til Dansk Byggeri og 3F. Det bygger videre på rapporten Øget Produktivitet

Læs mere

KORT OM SOCIAL KAPITAL

KORT OM SOCIAL KAPITAL KORT OM SOCIAL KAPITAL Det er ikke kun den enkelte medarbejder, der skaber værdi på Velfærdsområdets arbejdspladser. Det er i lige så høj grad samspillet mellem medarbejdere og ledere. Via samarbejde kan

Læs mere

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING ER VIRKSOMHEDENS MEDARBEJDERE KLÆDT PÅ TIL FREMTIDEN? SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING KOMPETENCEUDVIKLING = NY

Læs mere

God ledelse i Solrød Kommune

God ledelse i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN God ledelse i Solrød Kommune Sådan leder vi i Solrød Kommune Marts 2014 Indledning God ledelse er en forudsætning for at skabe attraktive og effektive arbejdspladser - og god

Læs mere

Kære LINAK medarbejder

Kære LINAK medarbejder Værdihåndbog Kære LINAK medarbejder Hvad er en værdihåndbog? For LINAK er det et forsøg på at samle de holdninger, vi har til tingene og de værdier, vi bygger på. De resultater, vi har præsteret sammen

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

TRIVSEL & BUNDLINJE EN FÆLLES VINDERSAG

TRIVSEL & BUNDLINJE EN FÆLLES VINDERSAG TRIVSEL & BUNDLINJE EN FÆLLES VINDERSAG Samarbejdsrådet for Finanssektoren Maj 2015 INDHOLD En fælles vindersag 5 God trivsel kan ses på bundlinjen 6 Hvad definerer den gode trivsel? 8 Fælles opgave forskellige

Læs mere