Bedømmelseskriterier for Den Gyldne Mikrofon

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bedømmelseskriterier for Den Gyldne Mikrofon"

Transkript

1 Bedømmelseskriterier for Den Gyldne Mikrofon Taleren og talen vurderes ud fra 8 kriterier: 1. Fremførelse 2. Struktur 3. Sprog 4. Argumentation: Fornuft (Logos) 5. Argumentation: Troværdighed (Ethos) 6. Argumentation: Følelsesappel (Pathos) 7. AV-midler 8. Timing Der gives mellem 0 og 7 points i hver kategori, dvs. mellem 0 og 56 points i alt. Benyttes flere dommere skal disse uafhængigt af hinanden give deres karakterer, og vinderen findes så ved at tage summen af de forskellige dommere points. Skulle det usandsynlige ske, at to eller flere deltagere deler førstepladsen, er det dommernes afgørelse hvem der vinder, dog således der bør skeles til pointgivningen i forhold til ovenstående 1-8 prioritering, hvor fremførelse og struktur således er lidt vigtigere end AV-midler og timing. Bortset fra i dette særtilfælde, så vægtes alle kategorierne ligeligt. De 8 kategorier er beskrevet i detaljer herunder. 1. Fremførelse Ord har ringe effekt hvis der ikke er sammenhæng til måden de fremføres på. Formen. kropssprog og stemmeføring. skal understøtte indholdet og passe godt til talerens personlige stil. Fremtræder taleren sikker og overbevisende på talerstolen/gulvet? Virker taleren fortrolig med hvilke retoriske virkemidler der passer godt til ham/hende? Skabes der en god forbindelse med tilhørerne? Er der øjenkontakt? Er kropssproget passende, fx afdæmpet eller engageret, i forhold til den retoriske situation og de særlige krav, den stiller til talerens optræden og fremførelse? Er der passende og effektfuld variation i stemme, tonefald, tempo m.m.? Understøtter påklædningen situationen ved ikke at tiltrække sig unødig opmærksomhed? 2. Struktur En taler kan være nok så vidende om et emne, og være nok så god til at fremføre ordene, med velvalgt sprog og underbyggende kropssprog, men er der ingen klar struktur at hænge ordene op på, risikerer taleren at talen opleves som en lang og diffus ordstrøm. Talens disposition skal understøtte formidlingen af budskabet så det fremstår klart og tydeligt. Har talen en klar og overskuelig overordnet struktur? Er opbygningen fx logisk, kronologisk eller tematisk? Er talen opdelt i overskuelige punkter, eller er budskabet tydeliggjort gennem en kontrast? Anvender taleren tydelige struktursignaler der kan markere overgangen mellem talens enkelte dele, så deltagerne nemt kan følge med? Én model taleren kan vælge at følge, er fiskeprincippet, men der er også andre indgange til at strukturere en tale. Fiskeprincippet ser ud som følger:

2 Følgende punkter er væsentlige at notere sig i de forskellige af fiskens kropsdele: Hoved: Kroppen: Halen: Nerven:. Velkomst til publikum Interessefanger (anekdote, relevant morsomhed, tydeliggørelse af relevans el.lign.) Præsentation af talen: Navn og evt. emnerelevant baggrundsinformation Emne og mål, hensigt, oprids af struktur: Hvad tales der om, hvorfor netop dette emne og hvilke punkter vil blive berørt i løbet af præsentationen. Får taleren allerede fra starten af skitseret talens struktur, vil tilhørerne også kunne bevare overblikket. Ovenstående er i vilkårlig rækkefølge, men er alle vigtige elementer i en effektiv indledning. Her er der en uddybning af de hovedpunkter, der blev nævnt i indledningen. Kommer taleren ind på alle hovedpunkterne, underbygges hovedpunkterne, er der løse påstande, der hænger og svæver? Er det tydeligt for tilhørerne, hvor langt taleren er nået? Dette kan gøres enten verbalt eller ved hjælp af AV-midler, og kan evt. understreges ved at bruge de fysiske muligheder i rummet (bevægelse mellem tales forskellige dele) eller andre struktursignaler. Her skal der opsummeres og konkluderes. Får taleren samlet op på alle punkter og påstande? Bliver der sat et effektivt punktum, der får tilhørerne til at købe budskabet? Det er afslutningen, der sælger, så den er ekstra vigtig. Den værste afslutning er den hvor tales bare stopper fordi taleren løber tør for ord! Den dygtige og velforberedte taler kan vælge en anden model end fiskeprincippet, men bør vurdere risikoen for at tabe tilhørerne i en mindre klar struktur. Den røde tråd.. Som fisken har en nerve, der styrer hele kroppen, har den gode taler også en.nerve., der går igennem hele talen og forbinder hoved, krop og hale. Der skal med andre ord være sammenhæng i det sagte. argumenterne skal knyttes sammen, anekdoter skal opleves som relevante og der skal være et naturligt flow igennem talen. 3. Sprog Talen skal leveres i et godt sprog der er afpasset i forhold til den retoriske situation (emnet, personen og konteksten). Er sproget fri for fejl, dårlige formuleringer, fyldord (som øh og ikk.) og forkert brug af faste vendinger? Er sproget gennemskueligt. fremmer det forståelse af budskabet, eller gør det unødigt opmærksom på sig selv?

3 Gør taleren brug af konkrete eksempler, gentagelser, kontraster, billedsprog, ordspil, retoriske spørgsmål og andre stilistiske virkemidler der kan medvirke til at skabe et indtryk af elegance og sprogligt overskud? Vurderes det sproglige udtryk overordnet at være passende i forhold til den retoriske situation? 4. Argumentation: Fornuft (Logos) Taleren skal fremføre saglige argumenter som begrundelse for sit budskab. Centrale tal og faktuelle forhold skal inddrages i det omfang det er nødvendigt, og taleren skal i det hele taget ræsonnere på en logisk og overbevisende måde. Det må understreges, at der ikke er noget krav om, at de fremførte oplysninger er objektivt/videnskabeligt korrekte. Ligeledes er der forskel på, hvad der må anses som fornuft eller logik, alt efter hvilken indgangsvinkel man har til et emne (f.eks. vil der formodentligt være afgørende forskel på, hvad der anses for fornuft hos henholdsvis en SF er og en venstremand i spørgsmål om miljø eller strafferetspleje). Bedømmelse af fornuft/logos vil derfor ikke være afhængig af, hvad dommerne personligt måtte have af holdning til et emne. Det afgørende er, at fornuft/logos er i overensstemmelse og rimelig i forhold til den indgangsvinkel, man vælger. (Man kan dermed principielt godt vælge en psykotisk / delirisk / gakket indgangsvinkel til et emne - men må til gengæld nok forvente, at det vil gå ud over bedømmelsen af ethos i pkt. 5) 5. Argumentation: Troværdighed (Ethos) Taleren skal fremstå som en person man kan have tiltro til. Denne troværdighed opnås primært ved at demonstrere saglig kompetence, moralsk dyd og velvilje over for tilhørerne. Argumenterer taleren på en fornuftig og nuanceret måde? Viser taleren sig som et menneske man kan have tillid til. er han/hun åben, idealistisk, altruistisk og udviser han/hun evne til selvkritik? Giver taleren indtryk af rent faktisk at have noget på hjerte der kan gøre en forskel for andre end taleren selv? Er taleren værd af følge? 6. Argumentation: Følelsesappel (Pathos) Taleren skal formå at vække følelser hos publikum. og bruge dem til at skabe tilslutning til sit budskab. Afhængig af situationen kan taleren arbejde med følelser som vrede, begær, indignation, medfølelse, begejstring, forargelse osv.. Essensen er, at den konkrete følelsesappel skal understøtte talens overordnede budskab. Skabes der følelser hos publikum? Bliver det for meget? Er mængden af pathos afstemt så det virker passende i forhold til situationen? Humor er den klassiske genvej til publikums følelser, men andre følelser kan være mindste lige så effektive, hvis ikke mere. Husk at følelserne skal hjælpe med at skabe tilslutning til budskabet, og den valgte stil skal derfor ses i lyset af dette. 7. AV-midler Det kan være en god ide at understøtte sine budskaber med PowerPoint og andre AV-midler, (f.eks. brug af whiteboard, flipover, overheadprojektor eller fysiske rekvisitter), men det kan også tage overhånd så teknikken, og ikke taleren, kommer i centrum.

4 Tilfører AV-midlerne noget ekstra, som på en særlig måde er med til fremme talens budskab? Er brugen af AVmidler passende og afmålt, eller stjæler de blot opmærksomheden fra taleren så han mister kontakten med publikum? Bemærk, at der ikke nødvendigvis skal være intensiv brug af AV-midler for at få høje points; det er den effektive understregning af talen der sigtes efter. Mange talere bruger Power Point i overdreven grad, netop fordi det fjerner publikums opmærksomhed fra personen (og dermed fjerner lidt af presset ved at stå der). Desværre med alvorlige konsekvenser for gennemslagskraften. 8. Timing Talen skal være tilpasset den afsatte tid så den hverken er for kort eller for lang. Dog skal talen hellere være for kort end for lang. Dette er naturligvis begrundet i, at taletiden i virkelige situationer lettere kan afkortes end forlænges. Taleren har 5 minutters taletid (dog 7 minutter i landsfinalen). Det betyder, at der gives maksimum points (7) for at ramme 5:00 minutter eller op til 15 sekunder under. Altså fra 4:46 til 5:00 er det 7 points. Ligger taletiden udenfor dette spænd, koster det 1 point for hver 15 sekunder, så taler på 4:20 eller 5:20 giver begge kun 5 points. Går taleren 2 minutter over tiden, skal tidtageren sige STOP, og der gives 0 points i denne kategori. Værre endnu, så får talen ikke lov at afslutte sin tale, hvilket kan have stor betydning for den øvrige pointgivning. Taleren må ikke benytte sig af et ur, vibrerende mobiltelefon eller andet, og der må ikke være et synligt ur i lokalet. Timingen af talen er en del af den gode forberedelse.

5 Supplerende bemærkninger til arrangører, deltagere og dommere ved Den Gyldne Mikrofon De nedenstående bemærkninger er ikke en del af de vedtagne regelsæt, men fungerer alene som retningslinier for, hvordan arrangørerne, deltagerne og afdelingerne bør afvikle konkurrencen. Emner og forberedelse Lokale arrangører/afdelinger bør planlægge konkurrencen således, at deltagerne har som minimum 10 dage til at forberede deres tale omkring det emne, de tildeles fra listen med de 20 emner. I landsfinalen får deltagerne et nyt emne, og alle deltagere taler her om det samme emne for at sikre helt ens vilkår (finaleemnet optræder ikke på listen med de 20 emner til de indledende runder, men offentliggøres op til Nationalkongressen af arrangøren). Mange afdelinger har en god tradition med at afvikle Den Gyldne Mikrofon på et afdelingsmøde, hvilket er en rigtig god indgangsvinkel. Der skal dog advares mod modellen hvor deltagerne findes samme aften og kun får minutters forberedelsestid. Dette kan ikke anbefales. Hvor dette sker bruges alle kræfterne nemlig udelukkende på at finde på de ord der skal siges, og taleren har ingen chance for at indstudere kropssprog, øve den sproglige fremførsel, planlægge brug af understøttende Av-midler osv.. Kort sagt bliver det til en tale fremført uden det overskud som ofte gør forskellen når et publikum skal overbevises. Derved er læringen for taleren også minimal, og oplevelsen for tilhørerne væsentligt mindre. Dommere Der kan være en eller flere dommere på afdelingsniveau. 2-3 stykker anbefales dog for at sikre at personlige indtryk og præferencer betyder mindst muligt. Dommerne skal alle udstyres med ét printet pointskema for hver deltager, og dommerne skal sætte sig grundigt ind i denne guide inden konkurrencen. Registrerede dommere er at foretrække, men andre velforberedte medlemmer med relevante, personlige kompetencer (tidligere deltagere, trænere, professionelle af forskellig art) kan også fint agere dommere. Det er dog vigtigt at dommerne har forstået, at bedømmelseskriterierne siden 2007 er væsentlig anderledes end tidligere, og derfor også har taget sig tid til at sætte sig ind i de nye regler. Lokalet Der er ikke særlige krav til lokalet ud over at det bør være velegnet til en god præsentation, dvs. der er ledig gulvplads foran tilhørerne, eller måske et podium eller en talerstol, og alle kan se gulvet/podiet fra deres pladser. Det bør også være sikret at talerne kan tale uforstyrret. Udstyr Taleren er velkommen til at benytte sig af tavle, Flip Over, Power Point (printede plancher eller PC m. lyskanon), medbragte rekvisitter m.m. Den gode arrangør søger for i god tid (f.eks. sammen med udsendelsen af emnerne) at informere deltagerne om hvilke midler der findes i lokalet, og hvad deltagerne evt. selv må sørge for (er der f.eks. en fast PC med tilsluttet lyskanon, og hvordan kan en evt. præsentation overføres til denne?).

6 Tilhørerne Tilhørerne må på ingen måde blande sig i de enkelte taler. De må grine og slå ørene ud og lytte og selvfølgelig give et stort bifald til hver af talerne, når den enkelte tale er afsluttet. Hvis en taler stiller (retoriske) spørgsmål til publikum, må der ikke svares. Som udgangspunkt må deltagerne i konkurrencen ikke overvære deres modstanderes taler, men hvis der er enighed mellem samtlige deltagere om det modsatte, er det tilladt. Talerrækkefølgen Rækkefølgen af talere afgøres ved lodtrækning umiddelbart før konkurrencens afholdelse. Reglerne i forhold til tidligere år Den er en række ændringer i forhold til reglerne før 2007: Rolle : Tidligere valgte taleren på baggrund af emnet en rolle, f.eks. hjernekirurg, og valgte så påklædning, argumenter, sprogligt udtryk, kropssprog m.m. ud fra, hvad der vurderedes passende til rollen. Taleren fremstår nu som sig selv. Påklædning er fjernet som kategori, og er nu en del af det samlede indtryk af talerens fysiske fremførelse af talen (kropssprog, stemmeføring). Humor er fjernet som selvstændig kategori, og vurderes i stedet på lige fod med andre følelser som en del af talens pathos, dvs. følelsesappeal. Humor kan derfor stadig bruges, og kan give mange points, men humor kan også erstattes med andre følelsesindtryk, hvis taleren finder det mere passende, og er i stand til det (f.eks. vrede, begejstring, medfølelse). Timing betyder nu lidt mere, idet alle kategorier tæller ligeligt, mens struktur er blevet mindre tungtvejende end før (men stadigt vigtigt). Derimod, så er indholdet sat i front, idet talens komposition vurderes i hele 3 kategorier, så både logik i argumentationen, følelsespåvirkning og troværdighed i budskabet nu tæller med. Dommerne skal dermed også til at høre efter! Kort baggrundsviden om retorik, for den interesserede Indenfor klassisk retorik beskrives fem forarbejdningsfaser i arbejdet med en tale: 1. Inventio. handler om at finde de rette argumenter og modargumenter. Ved at belyse emnet giver taleren tilhørerne mulighed for at blive overbevist. Argumenterne kan både appellere til fornuften (logos), til følelserne (pathos) og til tilhørernes oplevelse af talerens troværdighed (ethos). Situationen betinger afvejningen af appelformer, men som hovedregel bør man ikke satse ensidigt på én appelform. Derfor gives der i konkurrencen points til talen ud fra hver af de tre appelformer. 2. Dispositio. handler om at strukturere stoffet på en måde så strukturen understøtter talens overordnede budskab. Dette vurderes i kategorien Struktur.. 3. Elocutio. handler om at skabe et.passende. sprogligt udtryk. Vurderes i kategorien Sprog..

7 4. Memoria. handler om at øve sig så budskabet kan leveres overbevisende i situationen. Dette er en del af vurderingen i kategorierne.fremførelse. (kan taleren tale levende og brug uden noter) og Timing.. 5. Actio. handler om at fremføre talen klart og overbevisende i situationen, om at understøtte budskabet med sin stemme og sit kropssprog, om at udnytte den mundtlige situations muligheder for at skabe kontakt med tilhørerne. Dette er den centrale del af vurderingen under.fremførelse. samt de understøttende.av-midler.. Interesserede kan læse mere om retorik og konkrete teknikker i den meget omfattende litteratur på området, f.eks. den letforståelige og anvendelige.talerteknik. en håndbog i retorik., udgivet af Rhetor.

Bedømmelsesvejledning - Snak så de'batter

Bedømmelsesvejledning - Snak så de'batter . Bedømmelsesvejledning - Snak så de'batter Introduktion I debatkonkurrencen mødes 2 hold med 3 deltagere og debatterer et emne foran et publikum og hinanden. Debattørernes rolle er at forfægte forskellige

Læs mere

Præsentationsteknik og overbevisende budskaber

Præsentationsteknik og overbevisende budskaber Præsentationsteknik og overbevisende budskaber Underviser: Undervisningen varetages af konsulenter fra kursus- og konsulenthuset Rhetorica. Alle kursusledere og rådgivere har en cand.mag. i retorik og

Læs mere

CHAMPIONSHIP 2015 TOOLKIT

CHAMPIONSHIP 2015 TOOLKIT Everything you need to run a JCI Public Speaking Championship inside! Alt du behøver at vide om talerkonkurrencen JCI DEN PUBLIC GYLDNE SPEAKING MIKROFON CHAMPIONSHIP 2015 TOOLKIT A guide to running a

Læs mere

Formidling og undervisning - MBK A/S

Formidling og undervisning - MBK A/S Jeg skal undervise mine kollegaer eller folk udefra. Jeg bruger for megen tid på forberedelsen. Mine tilhørere har svært ved at forstå, hvad jeg mener. Jeg drukner i detaljer, bliver nervøs og mister overblikket.

Læs mere

Retorik som ledelsesværktøj. Tag ordet i din magt. Pernille Steensbech Lemée Fokus Kommunikation www.retorikskolen.dk

Retorik som ledelsesværktøj. Tag ordet i din magt. Pernille Steensbech Lemée Fokus Kommunikation www.retorikskolen.dk Retorik som ledelsesværktøj. Tag ordet i din magt Pernille Steensbech Lemée Fokus Kommunikation www.retorikskolen.dk Far: For mig at se udspiller den centrale værdidiskurs sig i spændingsfeltet mellem

Læs mere

Regler for Den Gyldne Mikrofon

Regler for Den Gyldne Mikrofon Regler for 1 Konkurrencen er JCI Danmarks enmands-talerkonkurrence. Konkurrencen har til formål at udvikle deltagerne til bedre talere. 2 Deltagere Alle juniorer i JCI Danmark kan deltage i konkurrencen.

Læs mere

Skriftlig genre i dansk: Kronikken

Skriftlig genre i dansk: Kronikken Skriftlig genre i dansk: Kronikken I kronikken skal du skrive om et emne ud fra et arbejde med en argumenterende tekst. Din kronik skal bestå af tre dele 1. Indledning 2. Hoveddel: o En redegørelse for

Læs mere

Eftermiddagen i dag Feedback og kommunikation pause undervejs. AKON AS - Tlf.:

Eftermiddagen i dag Feedback og kommunikation pause undervejs. AKON AS - Tlf.: Eftermiddagen i dag 14.15-16.00 Feedback og kommunikation pause undervejs Har I tænkt over at ord er magt? Hvordan får jeg det bedste ud af AM møder? Hvordan lykkes jeg med at kommunikere, så mit budskab

Læs mere

EU et udemokratisk kapitalistisk projekt - elevvejledning

EU et udemokratisk kapitalistisk projekt - elevvejledning EU et udemokratisk kapitalistisk projekt - elevvejledning Under dette delemne EU, et udemokratisk kapitalistisk projekt skal du bruge de kompetencer og færdigheder du har trænet i de andre forløb af På

Læs mere

At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan.

At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan. Kommunikation At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan. Hvis du har været til en vild fest, er det sikkert

Læs mere

Præsentationsteknik for advokater - MBK A/S

Præsentationsteknik for advokater - MBK A/S Drukner dit budskab i faglige petitesser eller manglende struktur? Lader du nervøsiteten overtage, når du stiller dig op foran mange mennesker? Vil du blive bedre til at fremlægge sager på møder, præsentere

Læs mere

Præsentationsteknik. Lille guide. Bearbejdet uddrag af materiale om præsentationsteknik fra www.lederne.dk

Præsentationsteknik. Lille guide. Bearbejdet uddrag af materiale om præsentationsteknik fra www.lederne.dk Præsentationsteknik Lille guide Bearbejdet uddrag af materiale om præsentationsteknik fra www.lederne.dk Raymond Kolbæk raymond.kolbaek@sygeplejeskolen.com Temadag om præsentationsteknik november 2006

Læs mere

Pernille Steensbech Lemée pl@fokuskommunikation.dk. Copyright: Fokus Kommunikation

Pernille Steensbech Lemée pl@fokuskommunikation.dk. Copyright: Fokus Kommunikation Pernille Steensbech Lemée pl@fokuskommunikation.dk For mig at se udspiller den centrale værdidiskurs sig i spændingsfeltet mellem den individuelle integritet og den klassiskkollektivistiske tanke. Dagens

Læs mere

JCI Danmark Regler for Den Gyldne Mikrofon

JCI Danmark Regler for Den Gyldne Mikrofon JCI Danmark Regler for Den Gyldne Mikrofon 1 Konkurrencen Den Gyldne Mikrofon er JCI Danmarks enmands-talerkonkurrence. Konkurrencen har til formål at udvikle deltagerne til bedre talere. 2 Deltagere Alle

Læs mere

Dagens overskrifter. 1. Angsthåndtering 2. Struktur 3. Personlig gennemslagskraft

Dagens overskrifter. 1. Angsthåndtering 2. Struktur 3. Personlig gennemslagskraft Eksamenshåndtering Dagens overskrifter 1. Angsthåndtering 2. Struktur 3. Personlig gennemslagskraft Udvikling ligger uden for comfortzonen Comfort Udvikling Fare Stivne Stikke af Slås Håndtering af angstsymptomer

Læs mere

Mundtlighedens genrer

Mundtlighedens genrer Mundtlighedens genrer Debat Diskussion Samtale Fortælling Foredrag Tale Tydelige indlæg,... At have forskellige synspunkter,... Få personer, spontanitet,... Mundtlig fremstilling af fx et eventyr eller

Læs mere

LÆRINGSMÅL CASE: DANSK SUPERMARKED OPGAVEN BESTÅR AF TRE DELE: INDIVIDUEL TID:

LÆRINGSMÅL CASE: DANSK SUPERMARKED OPGAVEN BESTÅR AF TRE DELE: INDIVIDUEL TID: INDIVIDUEL TID: 1030-1230 LÆRINGSMÅL Eleven kan vurdere teksters afsender og målgruppe, skaffe sig overblik over multimodale teksters opbygning og afgøre, hvordan en tekst skal læses Eleven har viden om

Læs mere

Præsentationsteknik 3 dage - MBK A/S

Præsentationsteknik 3 dage - MBK A/S Drukner dit budskab i faglige petitesser eller manglende struktur? Lader du nervøsiteten overtage, når du stiller dig op foran mange mennesker? Vil du blive bedre til at komme med oplæg på møder, præsentere

Læs mere

Det er vigtigt at være en god formidler og taler

Det er vigtigt at være en god formidler og taler Formidlingsartikel Det er vigtigt at være en god formidler og taler Sprog er et af de mest centrale redskaber i vores liv og dagligdag. Sprog gør det muligt for os at kommunikere med hinanden og påvirke

Læs mere

Bilag A Det ved vi Det diskuterer vi

Bilag A Det ved vi Det diskuterer vi Bilag A Det ved vi Det diskuterer vi Bilag B Problem Virkning Årsag Løsning Bilag C TOULMINS MODEL FOR ARGUMENTATION BELÆG PÅSTAND Han har ikke læst lektier Peter dumper til eksamen HJEMMEL ARGUMENT En

Læs mere

Præsentation KAPITEL

Præsentation KAPITEL Præsentation 9 K A P I T E L Elementer i en god præsentation 4. Check forståelsen 1. Motivér 5. Personlig gennemslagskraft Smiler Er stolt af at være på Er eksperten Er velforberedt 2. Aktivér 3. Gentag

Læs mere

Mennesker på flugt - elevvejledning

Mennesker på flugt - elevvejledning Mennesker på flugt - elevvejledning Delemnet Mennesker på flugt omhandler appelformer og historiske problemstillinger. Du vil i løbet af dette delemne arbejde med opgaver, for at lære hvordan du identificerer

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

Talerstolsoplæg. Sådan rocker du landsmødet og morgensamlingen!

Talerstolsoplæg. Sådan rocker du landsmødet og morgensamlingen! Talerstolsoplæg Sådan rocker du landsmødet og morgensamlingen! Hvad skal vi lave: Problemer med at være på talerstolen kan skyldes 3 ting: For lidt selvtillid man skal tro på sig selv og sit budskab. For

Læs mere

Præsentationsteknik og elevator pitch 8. + 9. dec.14

Præsentationsteknik og elevator pitch 8. + 9. dec.14 Præsentationsteknik og elevator pitch 8. + 9. dec.14 Elevator pitch 20 sekunders præsentation Elevator pitch Eksempler https://www.youtube.com/watch?v=dqiee-g_-uc https://www.youtube.com/ watch?v=phyu2bthk4q

Læs mere

Gode råd om at forberede den (næsten) perfekte præsentation

Gode råd om at forberede den (næsten) perfekte præsentation Gode råd om at forberede den (næsten) perfekte præsentation Kilde og inspiration: Artikel fra 'Teknikeren"' 02/2002 forfatter ukendt nænsomt bearbejdet. Hovedemne: Øvrigt Delemne: Gode råd og mentale virkemidler

Læs mere

Hvad siger kroppen når du taler? - MBK A/S

Hvad siger kroppen når du taler? - MBK A/S Vil du gerne have mere kontrol over de virkemidler din krop og stemme stiller til rådighed? Vil du gerne være mere effektiv og tydelig i dit kropssprog? Kropssproget er vigtigt det er næsten alle enige

Læs mere

Workshop i mundtlig retorik

Workshop i mundtlig retorik Workshop i mundtlig retorik Dagens program Kl. 16.00-16.15 Kl. 16.15-17.00 Kl. 17-17.30 til? Kl. 17.45-18-30 Kl. 18.30-19.00 Kl. 19.00-19:45 Kl. 19:45-20.15 Registrering og finde lokaler Lidt om actio.

Læs mere

Skab opbakning og handlelyst - at motivere kollegaer til forbedringer

Skab opbakning og handlelyst - at motivere kollegaer til forbedringer Skab opbakning og handlelyst - at motivere kollegaer til forbedringer Formål med workshoppen: At sætte fokus på, hvordan man skaber motivation og gejst hos kollegaer At belyse den menneskelige side af

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December-januar 2011-2012 Institution GYMNASIET HTX SKJERN Uddannelse HTX Fag og niveau RETORIK C, - VALGFAG,

Læs mere

(c) Linda Greve Den Gode Præsentation Folkeuniversitetet Aarhus 2010 (c) Linda Greve Den Gode Præsentation Folkeuniversitetet Aarhus 2010 (c) Linda Greve Den Gode Præsentation Folkeuniversitetet Aarhus

Læs mere

ÆK i praksis Retorik I 14/05/12 01.03 Lasse

ÆK i praksis Retorik I 14/05/12 01.03 Lasse ÆK i praksis Retorik I 14/05/12 01.03 Lasse Hvad er retorik? Matematik, filosofi etc. fra samme periode. Omtumlet fag. På den ene side ophøjet, som en dannelse, anden side mistro til retorik, med dårligt

Læs mere

Konstruktiv Kritik tale & oplæg

Konstruktiv Kritik tale & oplæg Andres mundtlige kommunikation Når du skal lære at kommunikere mundtligt, er det vigtigt, at du åbner øjne og ører for andres mundtlige kommunikation. Du skal opbygge et forrådskammer fyldt med gode citater,

Læs mere

Gode præsentationer er gjort af. Metodisk forberedelse Mod til at møde lytteren

Gode præsentationer er gjort af. Metodisk forberedelse Mod til at møde lytteren Gode præsentationer er gjort af Metodisk forberedelse Mod til at møde lytteren (c) Linda Greve - Den Gode Præsentation - Folkeuniversitetet Odense 2010 Min dagsorden (c) Linda Greve - Den Gode Præsentation

Læs mere

Formidling og kommunikation for ledere - MBK A/S

Formidling og kommunikation for ledere - MBK A/S Kan andre forstå, hvad du mener? Kan du få dem med på dine ideer? Kan du overbevise dem? Har du gennemslagskraft? Som leder, chef, souschef eller projektleder skal du kunne tage initiativ, fortolke, sætte

Læs mere

Skriftlig opgave. Reklamefilm

Skriftlig opgave. Reklamefilm Skriftlig opgave Reklamefilm Materiale Tekst 1. Thomas Nielsen: Her er årets værste tv-reklamer, Søndags-Avisen 16.-18. december 2011. Tekst 2. Thomas Nielsen: Søren Fauli: Had er ikke dårligt, Søndags-Avisen

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på dine tilhørere Kom igennem med dit budskab At få folk med sig og skabe opbakning er en

Læs mere

Du er budskabet - præsentationsteknik

Du er budskabet - præsentationsteknik Du er budskabet - præsentationsteknik Hvordan kan du gøre dit næste foredrag endnu bedre? De bedste foredrag er dem, hvor taleren virkelig taler om et budskab, som han brænder for. Der er ingen tvivl om

Læs mere

PROJEKTFORMIDLING. 6 mm i SLP Lars Peter Jensen. efter forlag af Jette Egelund Holgaard. (I bedes sætte jer gruppevis) Dagsorden for i dag

PROJEKTFORMIDLING. 6 mm i SLP Lars Peter Jensen. efter forlag af Jette Egelund Holgaard. (I bedes sætte jer gruppevis) Dagsorden for i dag PROJEKTFORMIDLING 6 mm i SLP Lars Peter Jensen efter forlag af Jette Egelund Holgaard (I bedes sætte jer gruppevis) 1 Dagsorden for i dag Forelæsnings- og øvelsestema: Hvad er god skriftlig formidling

Læs mere

PROJEKTFORMIDLING. Dagsorden for i dag. Øvelse 1. Typer af formidling. Hvad siger erfaringerne (2) Hvad siger erfaringerne (1)

PROJEKTFORMIDLING. Dagsorden for i dag. Øvelse 1. Typer af formidling. Hvad siger erfaringerne (2) Hvad siger erfaringerne (1) PROJEKTFORMIDLING 6 mm i SLP Lars Peter Jensen efter forlag af Jette Egelund Holgaard Dagsorden for i dag Forelæsnings- og øvelsestema: Hvad er god skriftlig formidling af projektarbejdet. Forelæsnings-

Læs mere

Projektleder med gennemslagskraft - MBK A/S

Projektleder med gennemslagskraft - MBK A/S Vil du være mere overbevisende og bedre til at trænge igennem? Vil du styrke din troværdighed? Vil du være bedre til at motivere og få folk med på dine ideer og ønsker? Vil du have træning i at sætte rammer

Læs mere

Hvordan være en god rådgiver? Kommunik, Oslo den 11. april 2019

Hvordan være en god rådgiver? Kommunik, Oslo den 11. april 2019 Hvordan være en god rådgiver? Kommunik, Oslo den 11. april 2019 Kommunikationsforsker og rådgiver Helle Petersen, ph.d., MPO post@hellepetersen.dk Hvordan være en god rådgiver? Kommunik, Oslo den 11. april

Læs mere

Sæt fokus på din kommunikation! Retorikkurser & kommunikationstræning - til virksomheder, ledere og medarbejdere. All Rights Reserved Retorikfirmaet

Sæt fokus på din kommunikation! Retorikkurser & kommunikationstræning - til virksomheder, ledere og medarbejdere. All Rights Reserved Retorikfirmaet Sæt fokus på din kommunikation! Retorikkurser & kommunikationstræning - til virksomheder, ledere og medarbejdere. All Rights Reserved 2 Kurser & træning Kursus i præsentationsteknik side 3 Kursus i argumentation

Læs mere

Bliv verdens bedste kommunikator

Bliv verdens bedste kommunikator Bliv verdens bedste kommunikator Vane 1: Kend dig selv 2 3 Begrænsende overbevisninger Jeg lærer det aldrig Jeg er en dårlig kommunikator og sådan er det bare Folk lytter ikke, når jeg siger noget Jeg

Læs mere

Situationsanalyse, argumentation og vinkling

Situationsanalyse, argumentation og vinkling Syddansk Universitet / Aarhus Universitet Master i Offentlig Ledelse (MOL) Efterårssemestret 2016 Ledelseskommunikation i praksis Læseplan Fagansvarlig: Heidi Jønch-Clausen, ph.d., adjunkt, Center for

Læs mere

Ekstra - Til egen læsning

Ekstra - Til egen læsning Om Didaktik Kompetence Præsentationsteknik Kropssprog Litteratur Ekstra - Til egen læsning U N V E R S T Y C O L L E G E L L L E B Æ L T Didaktik * og 9 HV-spørgsmål i forhold til læring *) Læren om undervisningens

Læs mere

Sæt fokus på din kommunikation!

Sæt fokus på din kommunikation! Sæt fokus på din kommunikation! 2 Kommunikationskurser & retorisk træning Kursus i præsentationsteknik side 3 Kursus i argumentation og samtale side 4 Kursus om PowerPoint side 5 Kursus i skriveteknik

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Vane 1: Kend dig selv

Vane 1: Kend dig selv 1 Vane 1: Kend dig selv 2 Selvindsigt er nøglen til kommunikativ kompetence 4 Begrænsende overbevisninger Jeg lærer det aldrig Jeg er en dårlig kommunikator og sådan er det bare Folk lytter ikke, når jeg

Læs mere

Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling D, december Dansk som andetsprog

Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling D, december Dansk som andetsprog Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling D, december 2016 Dansk som andetsprog Information om prøven i skriftlig fremstilling D Prøven i skriftlig fremstilling D består af et teksthæfte,

Læs mere

3. Appelformerne de tre veje til overbevisning

3. Appelformerne de tre veje til overbevisning 3. Appelformerne de tre veje til overbevisning I dette kapitel skal vi se på appelformerne logos, ethos og pathos. Appelformerne er de tre veje til overbevisning. Hvor logos appellerer til forstanden,

Læs mere

Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling G, december Dansk som andetsprog

Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling G, december Dansk som andetsprog Bedømmelsesvejledning til prøven i skriftlig fremstilling G, december 2016 Dansk som andetsprog Information om prøven i skriftlig fremstilling G Prøven i skriftlig fremstilling G består af et teksthæfte,

Læs mere

Skoleleder profil for Svinninge skole, Kundby skole samt Gislinge skole

Skoleleder profil for Svinninge skole, Kundby skole samt Gislinge skole Skoleleder profil for Svinninge skole, Kundby skole samt Gislinge skole I arbejdet omkring udarbejdelsen af en fælles skoleleder profil for de 3 skoler, har skolerne medvirket til at italesætte de forventninger

Læs mere

Retorik. V/ Henriette Lungholt ITU, forår 2013

Retorik. V/ Henriette Lungholt ITU, forår 2013 Retorik V/ Henriette Lungholt ITU, forår 2013 Vi starter med en lille øvelse I wish Skriv tre 1ng ned, du ønsker at få ud af i dag om emnet retorik Gå ud på gulvet, find en person, udveksl jeres ønsker

Læs mere

Kronikken 1. Pentagonen 2 kan anskueliggøre de dele, der indgår i din kronik: Kilde: Hauer og Munk: Litterær artikel, kronik og essay, Systime (2008)

Kronikken 1. Pentagonen 2 kan anskueliggøre de dele, der indgår i din kronik: Kilde: Hauer og Munk: Litterær artikel, kronik og essay, Systime (2008) Kronikken 1 I en kronik forholder du dig til et emne, der er behandlet i en tekst (evt. flere tekster). Grundpillerne i en kronik er (1) en redegørelse for synspunkterne i en tekst og en karakteristik

Læs mere

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Kristian Kochs. Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Kristian Kochs. Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler Kristian Kochs PRÆSENTATIONSTEKNIK Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler Kristian Kochs vigtigste råd Print dem ud, så du har de vigtigste råd ved hånden, når du har behov

Læs mere

Akademisk Arbejde & Formidling 2013

Akademisk Arbejde & Formidling 2013 Akademisk Arbejde & Formidling 2013 Tidsrum: 10.00-13.50 Lektioner: Aud 4 Øvelsestimer: 2A14, 2A56 Lektion 1: Introduktion til kurset 1. time Velkomst, præsentation af undervisere + TAs + studerende, gennemgang

Læs mere

HÅNDBOG FOR BROBYGGERNE

HÅNDBOG FOR BROBYGGERNE HÅNDBOG FOR BROBYGGERNE En håndbog til dig, som er brobygger PRODUCERET AF: En del af Danske Handicaporganisationer 2014 2 Kaere brobygger Det, du sidder med i hånden, er din Brobyggerhåndbog. Den vil

Læs mere

Vejen til den gode formidling

Vejen til den gode formidling Vejen til den gode formidling Den gode formidling Den gode formidling giver deltagerne en oplevelse af, at du har noget på hjertet. Noget, der kan bringe dem et nyt sted hen. Alfa og omega for den gode

Læs mere

Mundtlighed - Grundkursus

Mundtlighed - Grundkursus Mundtlighed - Grundkursus Af dansklærere ved Køge Gymnasium, der har bearbejdet artikler fra flere forskellige kilder på dansksiderne.dk Indholdsfortegnelse: I. Forberedelsesfasen i mundtlig fremstilling,

Læs mere

Dirigenten må betragtes som forsamlingens tillidsmand og skal lede mødet i overensstemmelse med medlemmernes tarv. Dirigenten skal

Dirigenten må betragtes som forsamlingens tillidsmand og skal lede mødet i overensstemmelse med medlemmernes tarv. Dirigenten skal Dirigenten Inden vi går over til at se på dirigentens virke, skal det påpeges, at det er store krav, man stiller til en dirigent. Hvis et møde skal afvikles under ordnede forhold, må der være en dirigent.

Læs mere

Du øger din personlige fremtoner påvirknings- sikkert kraft Du sikrer buy-in på dine budskaber

Du øger din personlige fremtoner påvirknings- sikkert kraft Du sikrer buy-in på dine budskaber Du fremtoner sikkert Du øger din personlige påvirkningskraft Du sikrer buy-in på dine budskaber Med kropssprogsekspert Styrk din påvirkningskraft - og kom effektivt igennem med dine budskaber Intensivt

Læs mere

FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED. 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed

FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED. 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed 9 F ASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED 1.1 Opmærksomhedskurven "Vi lægger hårdt ud, og så øger vi undervejs." Sådan svarede den mangedobbelte

Læs mere

It-Arkitekturrådet og den fælleskommunale rammearkitektur. Nadja Pass

It-Arkitekturrådet og den fælleskommunale rammearkitektur. Nadja Pass It-Arkitekturrådet og den fælleskommunale rammearkitektur Hej jeg hedder Nadja I dag skal vi Finde nye måder at forklare IT-Arkitekturrådet og den fælleskommunale rammearkitektur videre til andre. Snakke

Læs mere

PRØVEVEJLEDNING. Dansk Niveau F, E, D og C

PRØVEVEJLEDNING. Dansk Niveau F, E, D og C PRØVEVEJLEDNING Dansk Niveau F, E, D og C Gældende for hold med start efter 1. januar 201 Indhold Mål... 3 Forudsætning for prøven... 3 Prøveform... 3 Prøvens tilrettelæggelse... 4 Eksaminationsgrundlag...

Læs mere

Denne vejledning er kun til introperioden, det anbefales at du også læser lærervejledningen til hele forløbet!

Denne vejledning er kun til introperioden, det anbefales at du også læser lærervejledningen til hele forløbet! Vejledning til introperioden Denne vejledning er kun til introperioden, det anbefales at du også læser lærervejledningen til hele forløbet! Indholdsfortegnelse Vejledning til introperioden... 1 Indledning...

Læs mere

Bedømmelseskriterier

Bedømmelseskriterier Bedømmelseskriterier Grundforløb 1 og 2 - Afsluttende prøve i Dansk Gældende ved prøver, der afholdes efter 1. august 2015 1 Indhold DANSK NIVEAU F... 3 DANSK NIVEAU E... 8 DANSK NIVEAU D...13 DANSK NIVEAU

Læs mere

MUNDTLIG AKADEMISK FREMSTILLING

MUNDTLIG AKADEMISK FREMSTILLING EFTERÅR 2015 MUNDTLIG AKADEMISK FREMSTILLING HELLE HVASS, CAND.MAG. fremstilling mundtlig VI TILBYDER Undervisning - vi afholder workshops for kandidat- og masterstuderende. Vejledning - vi tilbyder individuel

Læs mere

Den kollektive vejledning. Bo Klindt Poulsen Aarhus Universitet 21. oktober 2009

Den kollektive vejledning. Bo Klindt Poulsen Aarhus Universitet 21. oktober 2009 Den kollektive vejledning Bo Klindt Poulsen Aarhus Universitet 21. oktober 2009 Disposition Den kollektive vejledning som formidling - det retoriske kompas - retorikkens fem arbejdsfaser - kropssprog Den

Læs mere

Sådan oversætter du centrale budskaber

Sådan oversætter du centrale budskaber Sådan oversætter du centrale budskaber Dette er et værktøj for dig, som Vil blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til dine medarbejdere, så de giver mening for dem Har brug for en simpel

Læs mere

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det letteste

Læs mere

Styrk din præsentation med krop og stemme

Styrk din præsentation med krop og stemme Styrk din præsentation med krop og stemme Præsentationsteknik med større gennemslagskraft Kropssprog: Brug din krop og stemme til bedre præsentationer Sæt fokus på din personlige fremtræden, og bliv bevidst

Læs mere

PROJEKTFORMIDLING. Dagsorden for i dag. Øvelse 1. Typer af formidling. Hvad siger erfaringerne (2) Hvad siger erfaringerne (1)

PROJEKTFORMIDLING. Dagsorden for i dag. Øvelse 1. Typer af formidling. Hvad siger erfaringerne (2) Hvad siger erfaringerne (1) PROJEKTFORMIDLING 7 mm i SLP Lars Peter Jensen efter forlag af Jette Egelund Holgaard Dagsorden for i dag Forelæsnings- og øvelsestema: Hvad er god skriftlig formidling af projektarbejdet. Forelæsnings-

Læs mere

Lukke-øvelser til dine processer. En e-bog om at afslutte og samle op på processer

Lukke-øvelser til dine processer. En e-bog om at afslutte og samle op på processer Lukke-øvelser til dine processer En e-bog om at afslutte og samle op på processer I denne e-bog får du tre øvelser, du kan bruge, når du skal afslutte en proces. Øvelserne har til formål at opsamle idéer

Læs mere

Ledelseskommunikationens

Ledelseskommunikationens MARIANNE WOLFF LUNDHOLT ANETTE ULDALL Ledelseskommunikationens værktøjskasse INDHOLD FORORD 3 INTRODUKTION 4 LEDELSESKOMMUNIKATIONENS VÆRKTØJSKASSE 6 Målgruppe 8 Formål 10 Budskab 10 Forventede reaktioner

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft. Få personlig sparring på hele pakken: kropsprog, stemmeføring, troværdighed, struktur og auten6citet!

Præsentationsteknik med gennemslagskraft. Få personlig sparring på hele pakken: kropsprog, stemmeføring, troværdighed, struktur og auten6citet! Præsentationsteknik med gennemslagskraft Få personlig sparring på hele pakken: kropsprog, stemmeføring, troværdighed, struktur og auten6citet! Det er helt utroligt, hvordan alle AROS undervisere formår

Læs mere

Skriftligt dansk. Taksonomiske niveauer og begreber. Redegørelse

Skriftligt dansk. Taksonomiske niveauer og begreber. Redegørelse Skriftligt dansk Taksonomiske niveauer og begreber Redegørelse En redegørelse er en fokuseret og forklarende gengivelse af noget, fx synspunkter i en tekst, fakta om en litteraturhistorisk periode eller

Læs mere

DIO. Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område)

DIO. Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område) DIO Det internationale område Faglige mål for Studieområdet DIO (Det internationale område) Eleven skal kunne: anvende teori og metode fra studieområdets fag analysere en problemstilling ved at kombinere

Læs mere

mundtlig fremstill ing

mundtlig fremstill ing FORÅR 2014 MUNDTLIG AKADEMISK FREMSTILLING HELLE HVASS, CAND.MAG. mundtlig fremstill ing TILBUD OG AKTIVITETER Undervisning - vi afholder workshops for opgave- og specialeskrivende studerende. Vejledning

Læs mere

Retorik FIP Fagkonsulent Sune Weile

Retorik FIP Fagkonsulent Sune Weile Retorik FIP Fagkonsulent Sune Weile Lov om gymnasiale uddannelser Generelt Særlige fokusområder ( 29): Håndtere valg og overgange i uddannelsessystemet i et studie- og karriereperspektiv og personligt

Læs mere

Bedømmelseskriterier Dansk

Bedømmelseskriterier Dansk Bedømmelseskriterier Dansk Nedenstående bedømmelseskriterier i grundfaget dansk er gældende for følgende uddannelsesforløb: Grundforløb 1 Grundforløb 2 Social- og sundhedsassistentuddannelsen Dansk niveau

Læs mere

PowerPoint præsentation

PowerPoint præsentation PowerPoint præsentation Gå først i Start programmer Microsoft Office PowerPoint 1. Du begynder med et enkelt dias helt blankt, medmindre du vil bruge en af de forudlavede skabeloner. Det gør vi ikke her

Læs mere

Retorik. V/ Henriette Lungholt ITU, efterår 2011

Retorik. V/ Henriette Lungholt ITU, efterår 2011 Retorik V/ Henriette Lungholt ITU, efterår 2011 Vi starter med et par eksempler http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/manual-fortaleskrivere (Poul Nyrup Rasmussen) http://www.youtube.com/watch?v=e-

Læs mere

introduktion tips og tricks

introduktion tips og tricks Tips & tricks 1 tips og tricks Indhold side introduktion Denne vejledning indeholder gode formidlingsråd og er målrettet 7. klassetrin. En Xciter er én som formidler naturvidenskab på en sjov og lærerig

Læs mere

Præsentationsteknik. København, 3 oktober 2008 Resonans Kommunikation

Præsentationsteknik. København, 3 oktober 2008 Resonans Kommunikation 1/11 Præsentationsteknik God præsentationsteknik er at kunne stille sig op foran en større eller mindre gruppe af mennesker og kommunikere et budskab ud på en klar, overbevisende og troværdig måde. Den

Læs mere

Retorik og argumentation. Retorik. Joseph Goebbels. To modstridende betydninger af ordet retorik

Retorik og argumentation. Retorik. Joseph Goebbels. To modstridende betydninger af ordet retorik Retorik og argumentation Retorik 1) Læren om at formidle hensigtsmæssigt. 2) Læren om, hvordan man overbeviser (retorisk argumentationslære). Læren om, hvordan man formidler og overbeviser eller kunsten

Læs mere

PowerPoint brugt rigtigt - MBK A/S

PowerPoint brugt rigtigt - MBK A/S Vil du være god til at bruge PowerPoint? Vil du undgå kedelige slides, som du læser op af? Vil du have grundværktøjer og forståelse af PowerPoint? Vil du have et godt kursusmateriale, som du kan slå op

Læs mere

Personen, præsentationen tti og pengene

Personen, præsentationen tti og pengene Personen, præsentationen tti og pengene Finansieringsdagen 08 Om Mthi Mathias Ejer og direktør, Rhetorica Rådgiver vækstvirksomheder i Dansk Iværksætter Forening Medlem af tænketanken CEVEAs advisory board

Læs mere

Sådan gennemfører du en advarselssamtale

Sådan gennemfører du en advarselssamtale Sådan gennemfører du en advarselssamtale 09.06.17 Heldigvis er advarselssamtalen en samtale, ledere sjældent har med medarbejderne. Men det betyder også, at få ledere ved, hvordan de skal gribe samtalen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse UVB 18 Retorik C e-learning Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August-december, 2018 Institution HF & VUC KBH SYD Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Lær at lave effektive og inspirerende præsentationer Effektiv formidling gennem PowerPointpræsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles

Læs mere

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 -

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det leteste at sætte gode initiativer i gang

Læs mere

Skab kraft i fortællingen

Skab kraft i fortællingen Skab kraft i fortællingen Dette er et værktøj for dig, som vil: - Brænde igennem med dine budskaber på små som store møder. - Gøre dine ord og billeder til en del af dine medarbejderes forståelse. - Skabe

Læs mere

Foreningen Fortællinger i Lejre. FortællerSlam

Foreningen Fortællinger i Lejre. FortællerSlam Foreningen Fortællinger i Lejre FortællerSlam Afholdelse af Danmarksmesterskabet i fortællerslam følger de nordiske regler, der er aftalt Nordgruppen 1, og som mesterskaberne i Norge og Sverige samt de

Læs mere

Strategisk lederkommunikation

Strategisk lederkommunikation Strategisk lederkommunikation Introduktion til kommunikationsplanlægning Hvorfor skal jeg lave en kommunikationsplan? Med en kommunikationsplan kan du planlægge og styre din kommunikation, så sandsynligheden

Læs mere

Workshop i mundtlig retorik INSÆT JERES NAVN.

Workshop i mundtlig retorik INSÆT JERES NAVN. Workshop i mundtlig retorik INSÆT JERES NAVN. Dagens program Kl. 16-17 Lidt om actio. Gå-på-scenen-øvelser Kl. 17-17.30 Den retoriske situation. Hvem taler du til? Kl. 17.45-18-15 Topik. Kunsten at finde

Læs mere

Retorik. V/ Henriette Lungholt ITU, forår 2012

Retorik. V/ Henriette Lungholt ITU, forår 2012 Retorik V/ Henriette Lungholt ITU, forår 2012 Hvad er retorik? n Læren om hensigtsmæssig tale, veltalenhed, talekunst n (Stammer fra det græske ord, rhetorike/rhetor: taler) n Retorik er læren om overbevisende

Læs mere

At skrive en artikel

At skrive en artikel At skrive en artikel 1. Du kan vælge mellem 3 artikeltyper o Portrætartikel, som beskriver en person, der er interessant i forhold til et bestemt emne. o Baggrundsartikel, der vil informere om et emne.

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Vane 1: Kend dig selv

Vane 1: Kend dig selv 1 Vane 1: Kend dig selv 2 3 Begrænsende overbevisninger Jeg lærer det aldrig Jeg er en dårlig kommunikator og sådan er det bare Folk lytter ikke, når jeg siger noget Jeg når ganske enkelt ikke ud over

Læs mere