INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College GODKENDT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College GODKENDT"

Transkript

1 VIA University College fra mødet i Klinisk Dialogforum GODKENDT Sted: Campus Viborg Prinsens Allé Viborg Lokale F180 Mødedato: 15. december 2014 kl Deltagere Lone Kolbæk, Hospitalsenhed Midt, Inger Bach Henriksen, Hospitalsenheden Vest, Marlene Holmberg, Hospitalsenheden Horsens, Kirsten Bruun Hermansen, Aarhus Universitetshospital, Inger Marie Jaillet, Regionshospitalet Randers, Mette Seeberg Kitnæs, Regionshospitalet Randers. Inge Voldsgaard, Psykiatrisk Hospital Risskov, Marianne Wolf, Region Midtjylland, Anne Marie Lerche Pedersen, Region Midtjylland, Bente Rubow, Lene Buur Meyer, Ilse Sørensen, Skive Kommune, Irene Winther, Favrskov Kommune, Kirsten Skovgaard, Holstebro Kommune, Line Majse Møgelvang Kristensen, Norddjurs Kommune, Hanne Skovbo og Linda Nebel, Silkeborg Kommune, Susanne Pallesen, Syddjurs Kommune, Grethe Haglund, Ringkøbing-Skjern Kommune, Susanne Aas, Viborg Kommune, Else Sørensen, Lemvig Kommune, Line Norup Rasmussen, Ikast-Brande Kommune, Bente Schleicher, Herning Kommune, Bodil Mogensen, Struer Kommune, Hanne Christensen, Horsens Kommune, Pia Ravnsbæk Bjerge, Randers Kommune,, Inge Berntsen Skanderborg Kommune, Anne Munch, Sygeplejerskeuddannelsen i Aarhus, Annette Rosenkilde Jensen, Sygeplejerskeuddannelsen i Randers, Lisbeth Sørensen, Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro og, Sundhedsfaglig Højskole. INDKALDELSE/ REFERAT Mødeleder: Dagsorden til Klinisk Dialogforum den 15. decmeber 2014 Referent: Lea Faurholt Olsen E: LEFO@VIA.DK T: Dato: 20. februar 2015 Ref.: LEFO 1/10 Gæster I dette møde deltager de kliniske koordinatorer ved Sygeplejerskeuddannelsen i VIA - Anne Mette Olesen, Margit Bjørnholt, Lissi Salversen, Britta Stenholt og Gitte Rohde Referent Lea Faurholt Olsen Afbud Hedvig Hauge, Samsø Kommune, Birgitte Hindsgaul, Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens og Silkeborg, Jonna Holm Pedersen, KKR, Ole Svejstrup, Aarhus Kommune, Ellen Margrethe Dybdal, Morsø Kommune, Ida Gøtke, Sygeplejefaglig Direktør, Hospitalsenheden Vest, Louise Hofman Nyholm, Odder Kommune og Bente Rindsig Pedersen. Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og præsentationsrunde 2. Temadrøftelse af organisering af klinisk undervisning og kliniske vejlederes kompetencer

2 3. Orientering om ændring af de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser 4. Orientering vedr. ansøgning om opdimensionering af sygeplejerskeuddannelsen 5. Fordeling af kliniske uddannelsespladser 6. Orientering om arbejde med opdatering af juridiske retningslinjer 7. Orientering om afvikling af kliniske ECTS i modul 2 8. Orientering om Praktikportalen 9. Eventuelt 2/10 Punkt 1. Godkendelse af dagsorden og præsentationsrunde(15 min.) Godkendelse af dagsorden Det indstilles, at dagsorden godkendes. Dagsordenen blev godkendt. Punkt 2. Temadrøftelse af organisering af klinisk undervisning og kliniske vejlederes kompetencer (1 time og 45 min.) Bilag Forslag og anbefalinger fra konfe På det sidste møde i OSKU den 11. juni blev anbefalingerne fra konferencen Kvalitet i klinisk uddannelse drøftet og suppleret.. Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen havde anbefalingerne på dagsordenen den 10. september Udvalget anbefalede, at man i Klinisk Dialogforum sætter fokus på følgende områder: Organisering af klinisk undervisning Kliniske vejlederes kompetencer Blandt andet med henblik på videndeling af nye ideer og gode erfaringer.

3 Uddannelsesudvalget vil gerne have en tilbagemelding i løbet af /10 Det indstilles, at Klinisk Dialogforum drøfter ovennævnte tema i grupper ud fra følgende spørgsmål: - Hvilke ideer og initiativer arbejder vi aktuelt med i min enhed/afdeling i.f.t. organisering af klinisk undervisning? - Hvilke erfaringer har vi gjort? - Hvilke krav har vi til kliniske vejlederes kompetencer i øjeblikket? - Er der planer om at ændre kravene til vejledernes kompetencer? Der afsættes 45 minutter til drøftelse i grupper og 60 minutter til videndeling og opsamling i plenum. Deltagerne var inddelt i 6 grupper til at drøfte det ovennævnte temas hovedlinjer. Gruppe 1 Der er fokus på den kliniske vejleders kompetencer og den afsatte tid pr. studerende De kliniske vejledere er i et tæt samarbejde med hospitalerne. Aarhus Universitetshospital har lavet en politik for grunduddannelserne. Aarhus Universitetshospital samarbejder også med Aarhus Kommune på området. Der er samarbejde med andre kommuner i det der hedder InterTværs. Funktionen som klinisk vejleder er i fokus, også når man tænker på tværs. Det er en udfordring, da rammer og vilkår i kommunerne er anderledes end på hospitalerne. Gruppe 2 Alle er optaget af vejledning, og at overføre principperne til laboratoriet. Ud fra Uddannelseslederen i Aarhus tilbagemeldinger opleves modul 3 og 4 studerende som meget aktive og dygtige. Der skal kigges på fordelingen af de studerende i den primære og sekundære sundhedstjeneste vedr. kompetenceudvikling af de kliniske vejledere og omkring nye samarbejdsformer ift. forskning- og udvikling. Der er nogle steder, hvor man er presset på drift, så der er ikke så mange ressourcer til at tænke uddannelse.

4 Gruppe 3 Der er forskellige projekter i gang vedr. primærområdet: Projekt i Syddjurs på tværs af hospitaler med patientforløb. Projekt i Holstebro i samarbejde med skolerne i Holstebro. 4/10 Der er et samarbejde mellem det primære og sekundære område omkring klinisk vejledning, hvor man blandt andet undersøger hvilken uddannelse de kliniske vejledere skal have. Det bliver diskuteret, om det er mest hensigtsmæssigt med en diplomuddannelse eller en kandidatuddannelse. Gruppe 4 Der skal være fokus på, hvordan man organiserer tilknytningen i forhold til det pædagogiske område. Der skal skabes nogle mødefora mellem klinik og uddannelse. Der skal uddannes flere kliniske vejledere. Der skal være en bevist indsats for at få SOSU assistenterne videreuddannet til sygeplejersker. Gruppe 5 Der er forskellige vilkår i forhold til organiseringen af kliniske vejledere. Der er ikke de bedste betingelser ift. at blive kliniske vejleder. Lederne skal prioritere uddannelse, og derfor er det vigtigt at der følger taksameter med de studerende. Der er et vigtigt tværfagligt samarbejde med Fysioterapeutuddannelsen og Ergoterapeutuddannelsen. I Regionen vil man fremadrettet skabe uddannelsesforløb i stedet for uddannelsespladser. Gruppe 6 Der er forskellige vilkår for de kliniske vejledere. Det spænder fra intet fastsat antal timer til 10 timer pr. studerende om ugen. I de mindre kommuner varetager de kliniske vejledere ofte anderledes opgaver end i større kommuner. Der er stor forskel på hvilke områder man har modul 4 og modul 6 studerende. Hovedkonklusion: Det er sværere at skaffe praktikpladser til modul 4 studerende end til modul 11 og 12 studerende. Det er svært at være klinisk vejleder i de små kommuner, da de ofte har færre ressourcer og mindre opbakning. De nye bekendtgørelser for de sundhedsfaglige uddannelser forventes at træde i kraft i september Der skal være en ligeværdighed i, hvad der sker i den teoretiske del og den kliniske del af uddannelsen.

5 Studieordningerne og bekendtgørelserne skal justeres. I InterTværs projektet har der været afsat ressourcer til kompetenceudvikling af vejlederne i.f.t. interprofessionel vejledning. For at sikre kvaliteten, så skal der være fokus på korttidssygepleje. Kommunerne får en større rolle ift. uddannelsen, da borgerne i eget hjem bliver mere komplekse. 5/10 Området vil blive diskuteret på et senere møde. Punkt 3. Orientering om ændring af de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser (10 min.) Bilag: Afrapportering Sundhedskartellets ud (Sundhedskartellets rapport Kompleks fremtid refleksive sundhedsprofessionelle ) Samlet rapport Sundhedsfremsyn Fin (Uddannelses- og Forskningsministeriets rapport) 'Nye veje - Kort fortalt' (Søndergaardudvalgets første delrapport) 'Høje mål - fremragende undervisning i de videregående uddannelser' (Søndergaardudvalgets første delrapport) Invitation til at deltage i projekt vedr (Ministeriets plan for udvikling af de sundhedsfaglige uddannelser) I løbet af 2014 er der foretaget flere undersøgelser af de sundhedsfaglige uddannelser. Rapporterne giver et bud på, hvilke kompetencer fremtidens sundhedsprofessionelle skal være i besiddelse af for at kunne løse de fremtidige opgaver.

6 Desuden er Jørgen Søndergårdudvalgets 2. delrapport præsenteret den 24. november /10 Forsknings- og uddannelsesministeriet iværksætter nu en proces, hvor alle bekendtgørelser for de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser skal justeres i løbet af 2015 med virkning fra sommeren Det indstilles, at Klinisk Dialogforum tager orienteringen til efterretning. : Som nævnt står de sundhedsfaglige uddannelser foran en reform. For at sikre størst mulig indsigt i reformarbejdet aftales det, at der oprettes en Share Point-gruppe for medlemmerne af Klinisk Dialogforum. Her kan materiale om ændringen af de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser blive placeret. Punkt 4. Orientering vedr. ansøgning om opdimensionering af sygeplejerskeuddannelsen (10 min.) I forbindelse med uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsens annoncering af en ny dimensioneringsmodel blev der åbnet mulighed for at søge om øget dimensionering indenfor uddannelser med gode jobudsigter og stor søgning. Iflg. Arbejdsmarkedsbalancen fra 27. juni 2014 er der i Region Midtjylland beskrevet nogle forskellige scenarier, hvori der kan være fare for mangel på arbejdskraft indenfor det sygeplejefaglige område. Herudover har Regeringen, SF og Enhedslisten netop indgået aftale om en sundhedspakke, der indebærer, at der bliver afsat flere økonomiske midler til forebyggelse, pleje og behandling i relation til kræftsyge, patienter med kroniske lidelser og ældre, medicinske patienter. På denne baggrund ser VIA University College et reelt behov for at uddanne flere sygeplejersker og vil derfor ansøge Uddannelses- og Forskningsministeriet om en øget dimensionering på op til 50 studerende årligt ved Sygeplejerskeuddannelsen i VIA. En eventuel opdimensionering vil blive fordelt på alle uddannelsesenheder af flere grunde: Det betyder uddannelse af flere sygeplejersker i alle dele af den midtjyske region

7 Det betyder samtidig en fordeling af uddannelsesopgaven i forhold til kommunerne og hospitalsenhederne i Region Midtjylland 7/10 Den helt konkrete fordeling skal naturligvis foregå i et samarbejde med Region Midtjylland og alle kommuner. Det indstilles, at Klinisk Dialogforum tager orienteringen til efterretning. I forbindelse med den nye dimensioneringsmodel og neddimensioneringen af en række videregående uddannelser, er der åbnet mulighed for, at uddannelser med efterspørgsel efter dimittender kan søge om opdimensionering. VIA har søgt om opdimensionering på op til 50 pladser på sygeplejerskeuddannelsen i VIA, da vi tror, at der bliver behov for flere sygeplejersker i fremtiden. Punkt 5. Fordeling af kliniske uddannelsespladser (30 min.) Bilag Oversigt over praktikpladser Oversigten med behov for uddannelsespladser i foråret 2015 Det er nu næsten et år siden vi udsendte spørgeskemaer til alle kontaktpersoner i region og kommuner samt private institutioner med henblik på at afdække alle nuværende og potentielle kliniske uddannelsespladser til sygeplejestuderende. På nuværende tidspunkt har vi modtaget tilbagemelding fra de fleste kommuner og hospitalsenheder, men som det fremgår af oversigten, er den endnu ikke komplet. Drøftelsen af behovet for en ny fordeling af de kliniske uddannelsespladser begyndte for flere år siden, og det er spørgsmålet, om situationen har ændret sig så meget, at vi nu skal have en anden dagsorden. Det er der flere grunde til: - I løbet af de næste 1½ år får vi en ny Bekendtgørelse og en ny studieordning, som kan betyde ændringer i forhold til afvikling af kliniske moduler. - Vi er begyndt at tale om uddannelsesforløb i stedet for uddannelsessteder, så hvilken betydning får det for fordeling af kliniske uddannelsespladser? - Alle analyserapporter fokuserer på tværprofessionelle kompetencer, tværsektorielt samarbejde og indsigt i sundhedsvæsenets opbygning. Hvilke konse-

8 kvenser skal det have i forhold til den kliniske uddannelse? 8/10 - Studieunits og færdighedsla./simulationslab./nursingskilslab Det bliver vigtigt at diskutere og afklare, hvordan vi kan arbejde med spørgsmålet om kliniske uddannelsespladser og fordelingen af disse i et fremadrettet perspektiv, ligesom det bliver vigtigt at formulere en tids- og procesplan for dette arbejde. Det indstilles, at Klinisk Dialogforum drøfter punktet, og kommer med forslag til en tids- og procesplan. Man havde nogle forventninger til den spørgeskemaundersøgelse, som blev sendt ud til alle potentielle kliniksteder i efteråret Resultatet af undersøgelsen har ikke bragt nye kliniske uddannelsespladser. Måske skal vi gribe sagen an på en anden måde for at komme frem til et resultat. VIA har brug for en oversigt over antallet af studiepladser, ligesom det er vigtigt, at have overblik over fordelingen af antallet af kommunale og regionale studiepladser. Det er en diskussion, der skal involvere både KKR og Region Midtjylland. Der skal samarbejdes i forhold til at udvikle en fordelingsnøgle, for at sikre en retfærdig fordeling af uddannelsesopgaven. I forhold til Region Midtjylland er der nogle faste aftaler om pladser, mens dette ikke er tilfældet for kommunernes vedkommende. Man drøfter endnu engang ønsket om praktiktaksameter, da det vil animere flere til at modtage studerende. Det aftales, at oversigten over fordelingen af uddannelsespladser i Regionen og i kommuner skal opdateres med tallene fra 2013 og Dernæst skal der udarbejdes forslag til fordelingsnøgle/- model, som kan drøftes på det næste møde i Klinisk Dialogforum med henblik på formulering af anbefalinger til beslutning i KKR og Region Midtjylland. Det vil også være relevant at drøfte anbefalingerne i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Hanne Skovbo og Anne- Marie Lerche deltager i udarbejdelsen af ovennævnte materiale. Punkt 6. Orientering om arbejde med opdatering af juridiske retningslinjer (10 min.)

9 Anne Marie Lerche og Bodil Primsø 9/10 I øjeblikket arbejder Sygeplejerskeuddannelsen i VIA sammen med Region Midtjylland om en opdatering af de juridiske retningslinjer for sygeplejestuderende. Årsagen er alle de nye muligheder for billeder, videoklip m.m., som de studerende kan anvende i.f.m. deres kliniske uddannelse hvordan kan vi håndtere det, så vi ikke forhindrer anvendelse af nye teknologiske muligheder og samtidig overholder alle juridiske regler i forhold til patienter og borgere. I den forbindelse vil jeg gerne informere jer i kommunerne om, at vi har denne proces i gang samt høre, om I ønsker at være med i processen. Det indstilles at Klinisk Dialogforum tager orienteringen til efterretning og drøfter, hvordan kommunerne eventuelt kan involveres i denne proces. Der orienteres kort om arbejdet med de juridiske retningslinjer. Kommunerne vil gerne have materialet i høring, når juristerne i Region Midtjylland og VIA har færdiggjort deres udredning. Punkt 7. Orientering om afvikling af kliniske ECTS i modul 2 (5 min.), Der bliver fortsat arbejdet med rammerne for afvikling af kliniske ECTS i modul 2. På mødet vil der blive orienteret om, hvor vi er i processen lige nu. Det indstilles, at Klinisk Dialogforum tager orienteringen til efterretning. Der er nu sendt en fordelingsnøgle over kommunernes bidrag til afvikling af kliniske ECTS i modul 2 til Jonna Holm Pedersen i KKR, og vi afventer nu en tilbagemelding. Fordelingsnøglen sendes med referatet ud. Punkt 8. Orientering om Praktikportalen (10 min.)

10 Bente Rindsig Pedersen 10/10 Professionshøjskolerne er i gang med at udvikle en fælles praktikportal, som forventes at kunne implementeres fra foråret Praktikportalen skal gøre det nemmere for studerende at ønske, søge og få overblik over praktik-/klinikmuligheder. Praktik-/klinikstederne og praktik-/klinikunderviserne får mere overblik over forløb, materialer osv. og kan via portalen kommunikere med studerende og uddannelserne. Og ikke mindst vil studieadministrationen få digitaliseret og samlet hele den administrative del af en praktik-/klinik håndtering og fordeling af praktik-/klinik pladser automatisk og nemt. Bente Rindsig vil på mødet kort orientere om processen med udviklingen af praktikportalen, da Sygeplejerskeuddannelsen i Aarhus er pilot-institution. Det indstilles, at Klinisk Dialogforum tager orienteringen til efterretning. Praktikportalen skal kunne tilgodese alle krav til klinisk uddannelse i bekendtgørelser og studieordninger. Praktikportalen skal revideres lidt efter pilotprojektet. Klinikken vil blive involveret, så de får kendskab til det fremtidige kommunikationssystem. Punkt 9. Eventuelt (5 min.) Aase Lydiksen fortsætter som direktør i VIA Sundhed. Uddannelseschefstillingerne bliver slået op i foråret, hvor der er forventet ansættelse 1. maj 2015 Næste møde: Kommissorium: Drøftelse af forventning til medlemmerne af Klinisk Dialogforum.

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Fælles OSKU. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Fælles OSKU. VIA University College VIA University College fra mødet i Fælles OSKU Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg lokale B 330 Mødedato: 11. juni 2014 kl. 10.00 14.00. Deltagere Tove Kristensen, Hospitalsenhed Midt, Marianne

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Klinisk Dialogforum GODKENDT. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Klinisk Dialogforum GODKENDT. VIA University College VIA University College Møde i Klinisk Dialogforum GODKENDT Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B 330 Mødedato: 17. marts 2015 kl. 10.00 14.00. Deltagere Lone Kolbæk, Hospitalsenhed Midt,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College VIA University College Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale F280 Mødedato: 27. oktober 2015 kl. 10.00 14.00. Deltagere Inger Marie Jaillet, Regionshospitalet

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College VIA University College Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Godkendt Mødedato: 27. april 2016 kl. 10.00-14.00 Mødelokale B330 Deltagere Anne Marie Lerche

Læs mere

Overordnet Samarbejdsorgan vedrørende Klinisk Undervisning kommunalt/regionalt. Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg, lokale se infoskærmen

Overordnet Samarbejdsorgan vedrørende Klinisk Undervisning kommunalt/regionalt. Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg, lokale se infoskærmen Mødereferat GODKENDT Journalnr.: U0200-7-04-11-12 Ref.: LEFO Dato: 05-03-2014 Mødeforum: Overordnet Samarbejdsorgan vedrørende Klinisk Undervisning kommunalt/regionalt Dato: 17. februar 2014 Tid: Kl. 10-14

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

DAGSORDEN. Klinisk Dialogforum

DAGSORDEN. Klinisk Dialogforum Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødelokale B330 Godkendt Mødedato: 2. juni 2016 kl. 10.00-14.00 Deltagere Anne Marie Lerche Pedersen (Region Midtjylland), Marianne Wolf

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

Mødedato: 9. oktober 2018 kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet.

Mødedato: 9. oktober 2018 kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet. Dagsorden til Koordinationsmødet Sted: VIA Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødet afholdes i auditoriet Mødedato: 9. oktober 2018 kl. 10.00-14.00 Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Godkendt referat mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Godkendt referat mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Godkendt referat mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

Mødedato: Den 6. november 2018 Kl Sandwich serveres v mødets start.

Mødedato: Den 6. november 2018 Kl Sandwich serveres v mødets start. Dagsorden til Ledermødet for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødet afholdes i lokale F292 Mødedato: Den 6. november 2018 Kl. 12.30-15.00 Sandwich serveres v

Læs mere

Mødedato: 24. maj 2017 Kl Med frokost

Mødedato: 24. maj 2017 Kl Med frokost fra mødet i Klinisk Dialogforum GODKENDT Sted: VIA University College Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødelokale F182 Mødedato: 24. maj 2017 Kl. 10.00-14.00 Med frokost Deltagere Anne Marie Lerche

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Campus Holstebro Gl Struervej 1 7500 Holstebro Mødedato:

Læs mere

Rapport Status over den aktuelle fordeling af studerende i sygeplejerskeuddannelsen i VIA i 2011 og 2012

Rapport Status over den aktuelle fordeling af studerende i sygeplejerskeuddannelsen i VIA i 2011 og 2012 Rapport Status over den aktuelle fordeling af studerende i sygeplejerskeuddannelsen i VIA i 2011 og 2012 Indledning: Baggrunden for denne rapport er drøftelser i de to Overordnede Samarbejdsorganer for

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum GODKENT. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum GODKENT. VIA University College VIA University College Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum GODKENT Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B235 Mødedato: 23. juni 2015 kl. 10.00 14.00. Deltagere Inge Voldsgaard, Psykiatrisk

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Godkendt

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Klinisk Dialogforum

REFERAT/ DAGSORDEN. Klinisk Dialogforum Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødelokale F182 Mødedato: 27. september 2016 Kl. 10.00-14.00 Godkendt Deltagere Anne Marie Lerche Pedersen (Region Midtjylland), Marianne

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Campus Silkeborg, Nattergalevej 1,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 30. marts 2015

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B331 Mødedato: Den 4. marts 2015 kl. 11.00-17.00 GODKENDT

Læs mere

Mødedato: Den 13. marts 2019 kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet. Mødelokale: Kantiensalen

Mødedato: Den 13. marts 2019 kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet. Mødelokale: Kantiensalen Dagsorden til Koordinationsmødet Sted: VIA Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 13. marts 2019 kl. 10-14.00 Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 21. januar 2015 kl. 10.00 15.00 Mødelokale:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 31.10 8200 Aarhus N Mødedato: Den 10. december 2014 kl. 12.30-14.30 Deltagere

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College GODKENDT

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College GODKENDT Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 16. december 2014 kl. 12.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 32.30 8200 Aarhus N Mødedato: Den 16. september 2014

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.36 8200 Aarhus N Mødedato: Den 21. november 2014 kl. 10.00-15.00

Læs mere

Ramme for afvikling af kliniske ECTS for region, kommuner og VIA Sygeplejerskeuddannelsen 1. semester

Ramme for afvikling af kliniske ECTS for region, kommuner og VIA Sygeplejerskeuddannelsen 1. semester Ramme for afvikling af kliniske ECTS for region, kommuner og VIA Sygeplejerskeuddannelsen 1. semester Kliniske og teoretiske undervisere samarbejder om afvikling af 3,5 kliniske ECTS point på 1. semester

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.37 8200 Aarhus N Mødedato: Den 15. september 2014

Læs mere

Dato: 31-1-2012 Tid: 12:00 15:00. Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale 403

Dato: 31-1-2012 Tid: 12:00 15:00. Sygeplejerskeuddannelsen i Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale 403 Referat J.nr.: U0200-7-04-21-11 Ref: RESC Dato: 10-05-2012 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 31-1-2012 Tid: 12:00 15:00 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 9. juni 2015 kl.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 23. februar 2015

Læs mere

Temaeftermiddag den

Temaeftermiddag den Temaeftermiddag den 12.5.2016 Uddannelsesreform og implementering SIA www.regionmidtjylland.dk Arbejdsudvalg Repræsentanter i uddannelsesspecifik arbejdsgruppe Repræsentanter i pædagogisk udvalg 2 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013

Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Referat fra Skolepraktikrådsmøde mandag 2. september 2013 Fra praksis Susanne Pallesen, Irene Winther, Annette Dippel Larsen, Bente Juulsgaard, Birgit Søndergaard, Ruth Skriver Fra skolen Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

Det påvirker ikke assistentelevernes forløb på sygehusområdet ifølge Kirstine

Det påvirker ikke assistentelevernes forløb på sygehusområdet ifølge Kirstine Referat fra skole-praktikrådsmøde Mandag den 25. August 2008 9.30 12.00 på Randers Social- og Sundhedsskole Fra praksis: Lilian Gade Abrahamsen, Birgitte Sandahl Bogner, Line Kristensen, Susanne Pallesen,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Mødedato: Den 18. august 2014 kl. 10.00

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, lokale A104

Møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, lokale A104 Referat Mødeforum: Møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Journalnr.: U0200-7-04-35-12 Ref.: LEFO Dato: 30-04-2013 Dato: 18-03-2014 Tid: Kl. 12-15 Sted: Mødeleder: Deltagere: Campus Silkeborg,

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Referat. Tid: Fredag den 1. april kl Mødelokale: Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Referat. Tid: Fredag den 1. april kl Mødelokale: Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Fredag den 1. april kl. 9.30 12.00

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesforum den

Referat fra møde i Uddannelsesforum den Referat fra møde i Uddannelsesforum den 29.09.2016 Deltagere: Afbud: Bente Rubow, Karen Møller, Karin Larsen, Anne Marie Elsborg, Irene Winther, Pennie Teglborg, Karin Bonde Kjærsgaard, Anne-Lisbeth Pedersen,

Læs mere

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Møde i Regionalt Strategisk Samarbejdsforum Referat Fredag den 10. februar 2017 kl. 13.00 16.00 Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø DELTAGERE Repræsentanter Region Sjælland: Kim Leck Fischer

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 21.13 8200 Aarhus N Mødedato: Den 6. oktober 2014 kl. 14.00-16.30 Deltagere

Læs mere

Mødedato: 9. oktober 2018 kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet.

Mødedato: 9. oktober 2018 kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet. for Koordinationsmødet Sted: VIA Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødet afholdes i auditoriet GODKENDT Mødedato: 9. oktober 2018 kl. 10.00-14.00 Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min)

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min) til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT Mødedato: 26. januar 2018 Kl.12.00-15.00 Deltagere Marianne Wolf (Region

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden. Refer Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre Regionshuset Viborg Sundhedsuddannelser Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: Campus Aarhus Hedeager 2 8200 Aarhus Mødedato: Den 8. marts 2016 kl. 11.00-14.00

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, lokale E707

Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, lokale E707 Mødereferat GODKENDT Journalnr.: U0200-7-04-33-12 Ref.: LEFO Dato: 05-05-2013 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Dato: 3. marts 2014 Tid: Kl. 10.00-15.00 Sted: Mødeleder: Deltagere:

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26 Dagsorden Journalnr.: U0200-7-04-34-12 Ref.: LEFO Dato: 02-04-2014 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 10. april 2014 Tid: Kl. 14.00-17.00 Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 12. januar 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK Til uddannelsesudvalget ved Bioanalytikeruddannelsen Degnevej 16 Postboks 509 6705 Esbjerg Ø T 7266 2000 E ucsyd@ucsyd.dk W ucsyd.dk EAN CVR 30 84 04 02 Referat til 13. møde

Læs mere

Mødereferat J.nr.: U0200-7-04-30-10 Ref: Renè Schardelmann Dato: 26. november 2010

Mødereferat J.nr.: U0200-7-04-30-10 Ref: Renè Schardelmann Dato: 26. november 2010 Mødereferat J.nr.: U0200-7-04-30-10 Ref: Renè Schardelmann Dato: 26. november 2010 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 01.09.2010 Tid: 12.00 15.00 Sted: Mødeleder: Deltagere:

Læs mere

Mødedato: Den 19. marts 2018 Kl Mødet afholdes i kantinesalen

Mødedato: Den 19. marts 2018 Kl Mødet afholdes i kantinesalen fra koordinationsmødet Sted: VIA Campus Silkeborg Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT Mødedato: Den 19. marts 2018 Kl. 9.30-14.30 Mødet afholdes i kantinesalen Deltagere Kommunerne

Læs mere

Samarbejde mellem Sygeplejerskeuddannelsen og kliniske undervisningssteder. Tillæg til studieordning. Sygeplejerskeuddannelsen i Randers

Samarbejde mellem Sygeplejerskeuddannelsen og kliniske undervisningssteder. Tillæg til studieordning. Sygeplejerskeuddannelsen i Randers Samarbejde mellem Sygeplejerskeuddannelsen og kliniske undervisningssteder Tillæg til studieordning Sygeplejerskeuddannelsen i Randers VIA University College - Sygeplejerskeuddannelsen i Randers Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

SSKU møde REFERAT. Mandag d. 19. september 2016 kl Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød

SSKU møde REFERAT. Mandag d. 19. september 2016 kl Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød REFERAT SSKU møde 19. september 2016 SSKU 19 09 2016 Mandag d. 19. september 2016 kl. 14.00-16.00 Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent:

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Møde i uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min)

REFERAT/ DAGSORDEN. Møde i uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min) Møde i uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg Lokale B193 Mødedato: 19. september 2016 Klokken 12.00-15.00 Godkendt

Læs mere

Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Rammeaftale Totale antal dag og døgn pladser Driftsherre Dag Døgn Dag Døgn

Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Rammeaftale Totale antal dag og døgn pladser Driftsherre Dag Døgn Dag Døgn Ledelsesinformation - Bilag Pladsoversigt Totale antal dag og døgn pladser Favrskov kommune 142 181 142 160 Hedensted kommune - 38 - - Herning Kommune 1.004 451 780 310 Holstebro kommune 756 464 736 402

Læs mere

Dagsorden Journalnr.: U Ref.: LEFO Dato:

Dagsorden Journalnr.: U Ref.: LEFO Dato: Dagsorden Journalnr.: U0200-7-04-36-12 Ref.: LEFO Dato: 04-03--2014 Mødeforum: Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Dato: 10. marts 2014 Tid: Kl. 13.45-15.45 Sted: Mødeleder: Deltagere: Øvrige deltagere:

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Den reviderende sygeplejerskeuddannelse - og estimeret behov for kliniske vejlederressourcer.

NOTAT. Allerød Kommune. Den reviderende sygeplejerskeuddannelse - og estimeret behov for kliniske vejlederressourcer. NOTAT Den reviderende sygeplejerskeuddannelse - og estimeret behov for kliniske vejlederressourcer. Allerød Kommune Ældre og Sundhed Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Bruttohonorar i kr., faste priser (2016-PL) Kvartal. 2. Kvartal. 2. Kvartal. 4.

Bruttohonorar i kr., faste priser (2016-PL) Kvartal. 2. Kvartal. 2. Kvartal. 4. Udvikling i udgifter til fysioterapi og vederlagsfri fysioterapi i Region Midtjylland 2015-2016, svis (Opdatering ift. praksisplan side 19, figur 2) Bruttohonorar i 000 kr., faste priser (2016-PL) 70.000

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen :\Sekretær-Institut for Teknologi\Bioanalytikeruddannelsen\BIO - Uddannelsesudvalg\2016\7. april\160420 Referat af uddannelsesudvalg 07.04.2016 - GODKENDT.docx Dato & tid Referent Afbud Deltagere 7. april

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 14.00-16.00 Mødested: Referent Deltagere: Mylius Erichsens Vej 131, 9210 Aalborg SØ Lokale CME 3.0.31

Læs mere

Samarbejde mellem Sygeplejerskeuddannelsen og kliniske undervisningssteder. Tillæg til studieordning. Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens

Samarbejde mellem Sygeplejerskeuddannelsen og kliniske undervisningssteder. Tillæg til studieordning. Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Samarbejde mellem Sygeplejerskeuddannelsen og kliniske undervisningssteder Tillæg til studieordning Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens Udarbejdet

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 8. juni 2015 kl.

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesforum den 28.5.2015

Referat fra møde i Uddannelsesforum den 28.5.2015 Referat fra møde i Uddannelsesforum den 28.5.2015 Deltagere: Afbud: Bente Rubow, Karen Møller, Karin Larsen, Anne Marie Elsborg, Ole Svejstrup, Irene Sommer, Irene Winther, Lilian Gade Abrahamsen, Karin

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. juni 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Bent

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min)

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min) fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødelokale B128 GODKENDT Mødedato: 6. september 2016 Kl.12.00-15.00 Deltagere Marianne

Læs mere

!*( +&!,$-&(!. / !. 3! 3 4 5! " # $ %&''

!*( +&!,$-&(!. / !. 3! 3 4 5!  # $ %&'' ! "##$ %& '() !*(+&!,$-&(!./0 1 0 2!.3!34 5 637!4( + (!6( +(!3( +3(! 3( +(!( '7 (!(,(! 4( ( 4(-3( $ ("( ( 4 ) ( *! + +," - ) 8 7 46 Formandskab, 1 repræsentant fra: kommuner, universitet og region Jacob

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Sted: Campus Randers Jens Otto Krags Pl. 3, 8900 Randers C GODKENDT Mødedato: Den 19. oktober 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

Positive tendenser for midtjyske virksomheder

Positive tendenser for midtjyske virksomheder 2. juni 2008 Positive tendenser for midtjyske virksomheder Erhvervskonjunkturer. Et stort flertal af små og mellemstore virksomheder i region Midtjylland forventer øget eller uændret vækst og antal ansatte.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min) VIA University College fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Campus Holstebro Godkendt Mødedato: Den 10. maj 2016 kl. 10.00 16.00 Mødelokale: A204 Deltagere

Læs mere

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Den uddannelsesansvarlige sygeplejerske Seminar i Hvide Sande for kliniske vejledere Kurser i daglig vejledning Moduler og uddannelsespladser

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Ekstraordinært møde i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen

REFERAT/ DAGSORDEN. Ekstraordinært møde i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen Ekstraordinært møde i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Skypemøde VIA Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Lokale 33.15 Mødedato: 17. januar 2017 Kl. 08.00-10.00 Med morgenmad

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Aarhus Hedeager 2 8200 Aarhus Lokale 44.33 kl. 10-12 og 44.31 kl. 12-16.

Læs mere

WEB-OMBOOKING. ScreeningsNyt. Nyhedsbrev med information om kræft-screeningsprogrammerne i Region Midtjylland. Nyt om Brystkræftscreening side 2

WEB-OMBOOKING. ScreeningsNyt. Nyhedsbrev med information om kræft-screeningsprogrammerne i Region Midtjylland. Nyt om Brystkræftscreening side 2 ScreeningsNyt Nr. 02 - Marts 2011 WEB-OMBOOKING ScreeningsNyt Nyhedsbrev med information om kræft-screeningsprogrammerne i Region Midtjylland Nyt om side 1 Nyt om side 2 Regionshospitalet Randers Afdeling

Læs mere

Referat Dato 24. november 2011

Referat Dato 24. november 2011 Referat Dato Mødeforum: Uddannelsesudvalg for pædagoguddannelsen og tilknyttede efter- og videreuddannelser Dato: 23. november Tid: 9:00-12:00 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Campus Horsens,

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden Dato & tid 5.12 2012 kl. 15-17 Referent Lisbeth Ahl Afbud Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen, Rene Priess, Gyrit Poulsen Deltagere Helle Stang Traasdahl, Katia Dupret Søndergaard,Vibeke Schaltz, Bente

Læs mere

Kl. 13:00-14:00 Fællesmøde se særskilt dagsorden Kl. 14:00-16:00 Uddannelsesudvalgsmøde. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Kl. 13:00-14:00 Fællesmøde se særskilt dagsorden Kl. 14:00-16:00 Uddannelsesudvalgsmøde. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Referat Mødedato: Torsdag den 31. oktober 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00-14:00 Fællesmøde se særskilt dagsorden Kl. 14:00-16:00 Uddannelsesudvalgsmøde Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere:

Læs mere

Indstilling. Dimensionering af optagelsespladser på pædagoguddannelserne. KKR Midtjylland samt regionsrådet. Den 5. januar 2011.

Indstilling. Dimensionering af optagelsespladser på pædagoguddannelserne. KKR Midtjylland samt regionsrådet. Den 5. januar 2011. Indstilling Emne Til Dimensionering af optagelsespladser på pædagoguddannelserne 2011/2012 i Region Midtjylland KKR Midtjylland samt regionsrådet Den 5. januar 2011 Århus Kommune Resume Undervisningsministeriet

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Bispegade 5, 4800 Nykøbing F

Sygeplejerskeuddannelsen Bispegade 5, 4800 Nykøbing F Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 13. september 2011 Mødested: Campus Storstrøm Sygeplejerskeuddannelsen Bispegade 5, 4800 Nykøbing F Journalnummer: Tilstede: Afbud: Helle Dirksen (formand) Helle Kehlet

Læs mere

Mødedato: 24. januar Med frokost Godkendt

Mødedato: 24. januar Med frokost Godkendt Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødelokale B235 Mødedato: 24. januar 2017 10.00-14.00 Med frokost Godkendt Deltagere Anne Marie Lerche Pedersen (Region Midtjylland),

Læs mere

Mødedato: Den 6. november 2018 Kl Sandwich serveres v mødets start.

Mødedato: Den 6. november 2018 Kl Sandwich serveres v mødets start. fra Ledermødet for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Mødet afholdes i lokale F292 GODKENDT Mødedato: Den 6. november 2018 Kl. 12.30-15.00 Sandwich serveres v

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden Gør tanke til handling VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College Mødested Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg, Lokale B 232 Mødetidspunkt Kl. 15.30-18.30 Der serveres

Læs mere

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden 1 Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Fredag 23. maj 2014 Deltagere: Ilse Rasmussen, Linn Agnethe Bertelsen, Kasper Soelberg, Bente Juulsgard, Inger Marie Jaillet, Johnny Nielsen, Irene

Læs mere

Mødedato: Den 19. december kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet. Mødelokale: B196 A+B

Mødedato: Den 19. december kl Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet. Mødelokale: B196 A+B fra Koordinationsmødet Sted: VIA Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT Mødedato: Den 19. december kl. 10-14.00 Der serveres kaffe/the med brød v ankomsten. Sandwich serveres under mødet.

Læs mere

Som nøgletal anvendes antallet af arbejdspladser i den enkelte kommune set i forhold til antallet af indbyggere i kommunen (tabel 1).

Som nøgletal anvendes antallet af arbejdspladser i den enkelte kommune set i forhold til antallet af indbyggere i kommunen (tabel 1). Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Årlig opgørelse over udviklingen i de regionale arbejdspladser Regionsrådet

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: RESC Dato: 22. december 2011

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: RESC Dato: 22. december 2011 Mødeindkaldelse J.nr.: U0200-7-04-118- 10 Ref: RESC Dato: 22. december 2011 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 16.11.2011 Tid: 14-17 Sted: Psykomotorikuddannelsen i Randers,

Læs mere

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose)

Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom. Angst og depression. lænderyg, artrose, osteoporose) Tabel 1.1 Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom Formaliseret samarbejde med andre kommuner om patientrettede forebyggelsestilbud diabetes

Læs mere

3. Runde hvad er uddannelsesudvalgets medlemmer optaget af lige nu i relation til at være uddannere - Runde orientering om aktuelt fra medlemmer

3. Runde hvad er uddannelsesudvalgets medlemmer optaget af lige nu i relation til at være uddannere - Runde orientering om aktuelt fra medlemmer Dato & tid 9. marts 2016 14-16 Referent Afbud Deltagere Lisbeth Ahl Lykke Jensen, Birgitte Degenkolv, Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen Bente Ourø Rørth, Anne-Marie Schrader, Anne Birch Grande, Helle

Læs mere

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje

Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Kvalitetsstandard for klinisk undervisning af studerende på uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Formål med klinisk undervisning Tilbyde studerende på modul 6, 11 og 12 på uddannelsen til professionsbachelor

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Fredag den 16. september 2016 Kl. 08.30 11.30 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole

Læs mere

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden

Opgørelse af kundehenvendelser for perioden Opgørelse af kundehenvendelser for perioden 1.4.15 30.6.15 Antal henvendelser: Henvendelser Antal Ansøgninger om økonomisk kompensation eller henvendelser der har udmundet i økonomisk kompensation (herunder

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget

REFERAT Uddannelsesudvalget REFERAT Uddannelsesudvalget Mødetidspunkt: Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø C 3.31 Anja Kallestrup Mette

Læs mere

Fagligt Pædagogisk udvalg

Fagligt Pædagogisk udvalg Fagligt Pædagogisk udvalg Mødedato 9. maj 2016 Starttidspunkt 12.30 Sluttidspunkt 15.00 Lokale F1.29 Mødeleder Lise Kofoed Referent Janne Bryde Laugesen Afbud Lisbeth Mähl Nielsen 1. Åbning af mødet v.

Læs mere

Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk

Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Grenaa... 1 Herning... 1 Holstebro... 1 Horsens... 2 Ikast... 3 Nørre Nissum... 3 Randers... 4

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012 Fra praksis: Line Kristensen, Susanne Pallesen, Annette Dippel, Birgitte Sandahl, Annemarie Sørensen, Fra skolen: Vibeke Nielsen, Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

Referat fra SKOLEPRAKTIKRÅDSMØDE. Fredag 12. april 2013 kl på Randers Social- og Sundhedsskole. Fra praksis

Referat fra SKOLEPRAKTIKRÅDSMØDE. Fredag 12. april 2013 kl på Randers Social- og Sundhedsskole. Fra praksis Referat fra SKOLEPRAKTIKRÅDSMØDE Fredag 12. april 2013 kl. 8.30-12.30 på Randers Social- og Sundhedsskole Fra praksis Bente Juulsgaard, Line Kristensen, Susanne Pallesen, Irene Winther, Vera Larsen, Birgit

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Irene Winter, Bente Juulsgaard, Kasper Soelberg, Ilse Rasmussen Fra skolen: Else Ravn Rasmussen, Lotte Herskind, Lonnie

Læs mere

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Den uddannelsesansvarlige sygeplejerske Kurser i daglig vejledning forår 2014 Moduler og uddannelsespladser i foråret 2014 Norske studerende

Læs mere