ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C"

Transkript

1 ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C + INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 20. august 2004 Jette Nielsen Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr Udvidelse af Handelshøjskolen i Århus ved Vestre Ringgade, samt tillæg nr. 37 til Kommuneplan Resume Lokalplanforslaget omfatter et område beliggende ved Vestre Ringgade, umiddelbart nord for Handelshøjskolens eksisterende bebyggelse og på den sydlige del af Møllevangskolens boldbane. Lokalplanområdet, der er på ca m 2, ligger i byzone og er ved lokalplanens udarbejdelse overvejende kommunalt ejet, mens mindre arealer er ejet af Handelshøjskolen. Lokalplanarbejdet er igangsat på baggrund af, at der mellem Handelshøjskolen og Magistratens 4. Afdeling er indgået aftale om en arealafståelse. Lokalplanen åbner mulighed for en udvidelse af Handelshøjskolen med en bygning på max m 2 etageareal og i 4 etager med udnyttet tagetage foruden parkeringskælder i 2 etager. Handelshøjskolens nybyggeri vejbetjenes af eksisterende til- og frakørsel fra Vestre Ringgade og har adgang til parkeringskælder herfra. Under udarbejdelsen af forslaget til lokalplan har der været drøftelser med interesseorganisationerne i området, herunder bl.a. Fællesrådet Møllevang-Fuglebakken-Frydenlund-Charlottehøj og grundejerforeningen Fuglebakken. Overvejende er der stor skepsis i lokalområdet mod forslaget. Lokalplanområdet er beliggende i kommuneplanens delområde OF, der fastlægger anvendelsen til offentlige formål.

2 Side 2 Anvendelsesmæssigt er lokalplanen i overensstemmelse med kommuneplanen, men da projektet påtænkes opført i 4 etager med udnyttet tagetage, indeholder lokalplanen et tillæg til kommuneplanen, der ændrer bestemmelserne om det maksimale etageantal. Lokalplanforslaget har været offentligt fremlagt i perioden fra den 17. marts til den 12. maj Under offentlighedsperioden afholdt Fællesrådet Møllevang-Fuglebakken-FrydenlundCharlottehøj borgermøde om lokalplanforslaget. Under høringen er indkommet i alt 14 bemærkninger/indsigelser (vedlagt mrk. bilag 1-14), hvor der overvejende gives udtryk for markant modstand imod lokalplanforslaget og byggeri på del af Møllevangskolens boldbaneareal. Høringsresultatet indeholder i øvrigt en række forslag til alternativ placering af Handelshøjskolens udvidelse, behov for helhedsplan for området, synspunkter om trafikforhold mv. Lokalplanforslag nr. 699 og tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2001 indstilles vedtaget endeligt. 2. Tidligere beslutninger Handelshøjskolens område er omfattet af lokalplan nr. 361, der er vedtaget af byrådet d. 31. august Magistraten har i møde den 22. september 2003 givet Magistratens 4. Afdeling bemyndigelse til at afgive et salgstilbud til Handelshøjskolen vedrørende et areal af Møllevangskolens boldbaner. På den baggrund har Magistratens 4. Afdeling anmodet Magistratens 2. Afdeling om udarbejdelse af lokalplanforslaget. Byrådet godkendte i mødet den 3. marts 2004 lokalplanforslaget til offentlig fremlæggelse. 3. Beskrivelse af indstillingen Lokalplanen er udarbejdet med det formål at muliggøre en udvidelse af Handelshøjskolen i Århus. Medio 2002 fremkom Handelshøjskolen med et idéoplæg til udvidelse af skolen. Idéoplægget har været grundlag for drøftelser mellem Handelshøjskolen, Skolevæsenet/Magistratens 4. Afdeling og Magistratens 2. Afdeling. Mellem Handelshøjskolen og Magistratens 4. Afdeling er der truffet aftale om at muliggøre en udvidelse på et areal på den sydlige del af Møllevangskolens boldbane, umiddelbart nord for Handelshøjskolen. Lokalplanforslaget omfatter et område beliggende ved Vestre Ringgade og inddrager en mindre del af boldbanerne syd for Møllevangskolen. Der er tale om et fladt areal omgivet mod syd, øst og vest af store løvfældende hegn, hvor specielt den karaktergivende beplantning ud mod Vestre Ringgade skal fremhæves og bevares. Mod syd grænser lokalplanområdet direkte op til Handelshøjskolen.

3 Side 3 Lokalplanområdet er på ca m 2 og ligger i byzone. Lokalplanområdet er ved planens udarbejdelse overvejende kommunalt ejet, mens mindre arealer er ejet af Handelshøjskolen. Lokalplanen er udarbejdet som projektorienteret lokalplan, og projektet er nøje tilpasset det arkitektoniske udtryk, som er karakteristisk for Handelshøjskolens bygningskompleks. Projektet er placeret umiddelbart nord for og i tæt sammenhæng med den eksisterende bebyggelse. Omfanget af ny bebyggelse er maksimalt m 2 bruttoetageareal. Projektet er i 4 etager med udnyttelig tagetage samt parkeringskælder i 2 etager. Lokalplanområdets direkte adgangsvej er den eksisterende adgang fra Vestre Ringgade med højre indog udkørsel. Anvendelsesmæssigt er lokalplanen i overensstemmelse med kommuneplanen, men da projektet opføres i 4 etager med udnyttet tagetage, indeholder lokalplanen et tillæg til kommuneplanen, der ændrer det maksimale etageantal fra 4 etager til 4½ etage. Bemærkninger indkommet under den offentlige fremlæggelse af lokalplanforslaget Lokalplanforslaget har været offentlig fremlagt i perioden fra den 17. marts til den 12. maj Der er indkommet i alt 14 bemærkninger/indsigelser, der er vedlagt indstillingen, mærket bilag Bilag 1 Århus Amt, Natur og Miljø, Lyseng Allé 1, 8270 Højbjerg. Amtet har ingen indvendinger mod vedtagelse af lokalplanforslaget. Bilag 2 Det Jyske Musikkonservatorium, Fuglesangs Allé 26, 8210 Århus V. Det Jyske Musikkonservatorium har ikke noget at indvende mod lokalplanen. Bilag 3 Skolebestyrelsen ved Møllevangskolen, v/ Orla Aagaard, Svalevej 24, 8210 Århus N. Skolebestyrelsen gør indsigelse mod lokalplan nr Efter den offentlige fremlæggelse trækkes denne indsigelse tilbage af skolebestyrelsen i brev af 1. juni 2004 (bilag 4). Ad bilag 3 Der henvises til besvarelsen under ad bilag 4 og 5. Bilag 4 Skolebestyrelsen ved Møllevangskolen, Fuglebakkevej 1, 8210 Århus V, v/formand Hans Helleshøj Buch.

4 Side 4 Skolebestyrelsen tilbagetrækker indsigelsen af 9. Maj 2004 (bilag 3) samt indsigelsen af 22. december 2003, der var vedlagt Magistratens 2. Afdelings indstilling om offentlig fremlæggelse af lokalplanforslaget. Skolebestyrelsen forudsætter, at salgsprovenuet fra afhændelsen af areal til Handelshøjskolens udvidelse anvendes til fordel for omlægning af idræts- og fritidsfaciliteterne på Møllevangskolens område samt til forbedring af skolens øvrige fysiske rammer. Ad bilag 4 Magistratens 4. Afdeling meddeler, at Møllevangskolens udearealer, herunder idrætsfaciliteterne, vil blive omlagt som følge af et eventuelt frasalg af areal til Handelshøjskolen. Hertil kommer forbedringen af skolens udearealer i en undervisningsmæssig sammenhæng, som er inkluderet i det kommende erstatningsbyggeri med tillagt moderniseringsarbejde af skolens fysiske rammer i perioden Bilag 5 Skolebestyrelsesmedlem ved Møllevangskolen, Orla Aagaard, Svalevej 24, 8210 Århus V. Orla Aagaard fastholder indholdet af indsigelsen af 9. maj 2004 (bilag 3). Der gøres indsigelse imod lokalplan nr. 699 og salget af areal af Møllevangskolens boldbane og grønne område. a) Det understreges, at skolevejen for eleverne ved Møllevangskolen ikke må forringes, at ind- og udkørsel til al parkering bør foregå fra Ringgaden, mens al ind- og udkørsel fra Fuglesangs Allé bør spærres. b) En udvidet til- og frakørsel til Handelshøjskolen er problematisk i forhold til forslag til trafikplan for Århus Midtby, som byrådet har godkendt til offentlig høring. c) Der gøres indsigelse mod tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2001 om ændring af bebyggelsens etagehøjde fra 4 etager til 4½. d) Der udtrykkes støtte til institutionernes ændringsforslag vedrørende fremtidig placering af institutioner på parkeringsarealet mod boldbanerne og flytning af Handelshøjskolens udvidelse til institutionernes nuværende placering. Ad bilag 5 a) Handelshøjskolen vejbetjenes i dag fra Fuglesangs Allé og fra Vestre Ringgade. Fra Vestre Ringgade er der kun mulighed for at køre højre ind og højre ud. En lukning af vejadgangen til og fra Handelshøjskolen fra Fuglesangs Allé kan ikke anbefales, idet dette vil vanskeliggøre trafikbetjeningen af Handelshøjskolen. Samtidig hermed må det forudses, at en eventuel lukning af vejadgangene til

5 Side 5 Handelshøjskolen fra Fuglesangs Allé vil medføre en del omvejskørsel, som sandsynligvis vil belaste det lokale vejnet i området. Det er afdelingens vurdering, at den i lokalplanforslaget indeholdte placering af udvidelsen og vejadgangen hertil ikke vil betyde en forringelse af skolevejen. b) I forslag til trafikplan for Århus Midtby er det vurderet, at en mulig konsekvens af planens gennemførelse kan være at trafikken over en 20 årig periode vil stige op mod 100% på Ringgaden. Samtidig indeholder trafikplanen for Midtbyen en handlingsplan for udbygningen af blandt andet Ringgaden, for at sikre den tilstrækkelige kapacitet. Det er Magistratens 2. Afdelings vurdering, at trafikken til og fra Handelshøjskolen via Vestre Ringgade, vil kunne afvikles - specielt idet der kun er tale om højre ind og højre ud - også selvom trafikbelastningen på Ringgaden bliver forøget. c) Udvidelse af kommuneplanens rammebestemmelser for etageantallet inden for lokalplanområdet ændrer ikke bygningens højde, men giver mulighed for at udnytte tagrummet. Bygningshøjden er fastlagt i lokalplanforslaget ved indlæggelse af en niveauplan, fastlagt i forhold til det eksisterende terræn på Møllevangskolens boldbaner. d) Der henvises til besvarelsen under ad bilag 6. Magistratens 2. Afdeling indstiller, at indsigelsen ikke imødekommes. Bilag 6 Dronning Alexandrines Børnehave, Fuglesangs Allé 16, v/ Frank Lauge Nielsen og Fritidshjemmet Fuglebakken, Fuglesangs Allé 18, 8210 Århus V, v/ Kaj Skovbjerg. a) Der gøre indsigelse mod at udvidelsen af Handelshøjskolen sker på bekostning af idrætsområdet ved Møllevangskolen. b) Det foreslås, at hvis Handelshøjskolen ikke ønsker at bygge andre steder i byen, at der bygges i højden ud mod Viborgvej, hvor den tidligere bispegård lå eller at Handelshøjskolen køber de to pågældende institutioner, som kan flyttes til den nuværende parkeringsplads ved Møllevangskolens boldbane. c) Det foreslås, at der skabes en dialog med Handelshøjskolen om en samlet fremtidig udvidelse, da man mener at vide, at Handelshøjskolen er interesseret i at overtage Musikkonservatoriets bygninger efter en fraflytning af konservatoriet. Der ønskes foretræde for Teknisk Udvalg angående lokalplanforslaget. Ad bilag 6 a) Idrætsområdet mellem Møllevangskolen og Handelshøjskolen indeholder fodboldbane, tennisbaner, legeareal til skolefritidsordningen, bane til basketball samt forskellige faciliteter til udøvelse af atletik. Gennemførelse af lokalplan nr. 699 vil medføre et behov for omlægning af en række af de nævnte faciliteter. Det gælder bl.a. flytning af løbebanen og en 90 0 vending af fodboldbanen.

6 Side 6 Afgivelse af areal til Handelshøjskolen og omlægning af en del af faciliteterne på det tilbageværende areal ved Møllevangskolen, vil efter Magistratens 4. Afdelings vurdering ikke medføre en reduktion i antallet af funktioner på området, hverken for skole eller fritidsbrugere. Nogle af funktionerne vil blive placeret tættere på hinanden end i dag, men uden at de enkelte funktioner eller aktiviteter vil virke generende eller hæmmende på de øvrige aktiviteter/funktioner. Dermed er der tale om en fastholdelse af områdets idrætsmæssige og rekreative funktioner. b) En udbygning af Handelshøjskolen i form af forøget bygningshøjde på den tidligere bispegårdbebyggelse ud mod Viborgvej kan ikke anbefales, idet det vil betyde et brud med den samlede arkitektoniske fremtræden af Handelshøjskolen og en dårlig tilpasning til villabebyggelsen langs Fuglesangs Alle. Desuden skal bemærkes, at arealmulighederne er meget begrænsede, hvorfor en eventuel udvidelse det pågældende sted ikke kan opfylde Handelshøjskolens udvidelsesbehov. Til den foreslåede anden mulighed, hvor institutionerne købes af Handelshøjskolen og flyttes til den eksisterende parkeringsplads ved boldbanen, kan bemærkes følgende: Handelshøjskolens rådgiver og arkitekt, Arkitektfirmaet C. F. Møller oplyser, at institutionernes grundarealer udgør i alt 2446 m 2, mens lokalplanforslaget omfatter et grundareal på ca m 2. Det skønnes, at der på institutionernes nuværende areal vil kunne opføres ca etagemeter med samme arkitektur og bygningsmæssige udtryk som øvrige gavlhuse mod Fuglesangs Allé. Dette udgør kun ca. 40% af Handelshøjskolens behov for udvidelse, og institutionsarealerne vurderes derfor til at være alt for begrænsede. En eventuel udvidelse af Handelshøjskolen på parkeringsarealet vil medføre øget trafik på Fuglesangs Allé, idet det vurderes, at trafikken, der med nærværende lokalplanforslag ledes via det overordnede vejsystem, Vestre Ringgade, i stedet vil blive ledt via Fuglesangs Allé. Det pågældende parkeringsareal - der er af beskedent omfang i forhold til 2 institutioners normale grundarealbehov - er ikke umiddelbart disponibelt til andet formål, idet det er anlagt til opfyldelse af p-pladsbehovet for områdets forskellige bebyggelser. Der henvises i øvrigt til besvarelsen under ad bilag 8, pkt. a. c) Generelt er Magistratens 2. Afdeling enig i, at nye væsentlige projekter tilvejebringes på grundlag af en samlet planlægning eller helhedsplanlægning, herunder med undersøgelse af eventuelle alternativer. Handelshøjskolen har forinden udarbejdelsen af projektforslaget, der er indeholdt i nærværende lokalplan, undersøgt behovet for udvidelser og placeringsmuligheder. De alternative forslag til udbygning ved den tidligere bispegård eller på de to institutioners areal har Handelshøjskolen såvel som Magistratens 2. Afdeling ikke kunnet anbefale, jfr. også besvarelsen ovenfor under pkt. b. Handelshøjskolens udbygningsmuligheder på egen grund, herunder i henhold til gældende lokalplan nr. 361, er i alt væsentligt udnyttede. Den anførte mulighed for Handelshøjskolens overtagelse af Musikkonservatoriets bebyggelse efter en udflytning af denne, kan måske på sigt være en mulighed.

7 Side 7 Afdelingen er under udarbejdelsen af nærværende indstilling blevet bekendt med, at Magistratens 4. Afdeling har fremsendt indstilling til byrådet om en større udbygning af Musikhuset, herunder med en integrering af Musikkonservatoriet i dette projekt. Såfremt byrådets beslutninger herom fører til en flytning af Musikkonservatoriet ses der mulighed for, at der mellem Handelseshøjskolen og Musikkonservatoriet kan ske forhandlinger om overtagelse. Men det skal bemærkes, at Musikkonservatoriets samlede etageareal udgør ca m 2 (samt kælderetage), hvilket ikke imødekommer Handelshøjskolens aktuelle udvidelsesbehov. Under udarbejdelsen af lokalplanforslaget er det vurderet, at det samlede byområde med Handelshøjskolen, Møllevangskolen og de forskellige institutioner i alt væsentligt er et udbygget område, og hvor der ikke er aktuelle, konkrete forudsætninger for placering af udvidelse andetsteds udover placeringen, der er indeholdt i lokalplanforslaget. Udarbejdelsen af en snævert afgrænset og projektorienteret lokalplan har desuden haft forudsætning i Magistratens bemyndigelse til Magistratens 4. Afdeling om afgivelse af salgstilbud på et præcist afgrænset areal af Møllevangskolens boldbaner. Med ovenstående bemærkninger under pkt. a, b og c indstiller Magistratens 2. Afdeling, at indsigelsen ikke imødekommes. Bilag 7 Fællesrådet Møllevang-Fuglebakken-Frydenlund-Charlottehøj, Peter Fabersvej 17, 8210 Århus V, v/ Søren Høgsberg. Fællesrådet ønsker ikke lokalplanforslaget vedtaget. a) Der ønskes iværksat udarbejdelse af en helhedsplan for området, idet yderligere udvidelse af Handelshøjskolen ikke afvises. Formålet er at bevare området som et beboelsesområde med blandede ejerformer, med plads til en folkeskole, en folkekirke, børn- og ungeinstitutioner og mulighed for idrætslige udfoldelser. b) Det anbefales at Handelshøjskolen bygger i højden ud mod Viborgvej ved at udbygge Bispegården i 4½ etager. Muligheden for at Handelshøjskolen køber Musikkonservatoriets bygninger eller Århus Stiftstidende s bygning i Skejby nævnes som alternativer til byggeri på den sydlige del af Møllevangskolens boldbane. c) Det vurderes at omlægning af idrætsfaciliteterne vil medføre gener disciplinerne imellem og øge belastning og nedslidning af sportsbanerne. d) Det betvivles, at der med vedtagelse af lokalplanforslaget kan opnås en aflastning af trafikken på Fuglesangs Allé. Ad bilag 7

8 Side 8 a) Vedrørende forslaget til udarbejdelse af helhedsplan henvises til besvarelsen under ad bilag 6, pkt. c. Heraf fremgår, at afdelingen under udarbejdelsen af lokalplanforslaget har vurderet, at Handelshøjskolens nuværende areal og byområdet omkring skolen i alt væsentligt er udbygget, samt at der ikke er aktuelle, konkrete forudsætninger for placeringen af udvidelsen andetsteds i området. Såfremt byrådet måtte ønske en helhedsplan for byområdet, vil det være afdelingens opfattelse, at en beslutning herom bør være ledsaget af et nyt og anderledes plan- og forudsætningsgrundlag, f.eks. vedrørende placering af nye bygningsudvidelser, bygningshøjder og bygningsvolumener i området, omflytning eller udflytning af eksisterende institutioner mv. Det er afdelingens vurdering, at tilvejebringelsen af et sådant nyt plangrundlag, f.eks. ved at bygge i højden mod villaområdet ved Fuglesangs Allé, vil give anledning til mange indsigelser fra naboområdet. b) Vedrørende forslagene til alternativ placering af Handelshøjskolens udvidelse henvises til besvarelsen under ad bilag 6, pkt. b og c. Til Fællesrådets bemærkninger om at Musikkonservatoriet flytter til Skejby, når Århus Stiftstidende har rømmet bygningerne dér, skal bemærkes, at afdelingen ikke har nærmere kendskab hertil. Derimod kan oplyses, at Musikkonservatoriet har aktuelle planer om at flytte til en placering ved Musikhuset i forbindelse med en udbygning her. Der henvises til besvarelsen under ad bilag 6, pkt. c. Forslaget om at udbygge den tidligere bispegård i en højde af 4 ½ etage kan ikke anbefales af Magistratens 2. Afdeling. Grundarealet er meget begrænset, og en så stor bygningshøjde på en beliggenhed umiddelbart op til den lave villabebyggelse ved Fuglesangs Allé kan ikke anbefales i arkitektonisk og byplanmæssig henseende. Det må desuden antages, at forslaget vil give anledning til indsigelser fra ejerne og grundejerforeningen. c) Omlægningen af de forskellige funktioner på sportspladsen vil ske med henblik på, at de enkelte brugere ikke vil føle sig generet af "naboaktiviteter". Omlægning af boldbane kan medføre større krav til den løbende vedligeholdelse, hvilket vil blive varetaget af Magistratens 4. Afdeling. d) Med den i lokalplanforslaget foreslåede placering af bygningsudvidelsen, med parkeringskælder under terræn samt vejadgangen til parkeringskælderen placeret ud til Vestre Ringgade må det forventes, at en stor del af trafikken til Handelshøjskolen vil benytte Ringgaden som adgangsvej. Handelshøjskolen har desuden oplyst, at udvidelsen af skolen skal benyttes til at samle skolens aktiviteter, hvorved det forventes, at flere vil ankomme i bil til skolen. I forbindelse med udvidelsen af Handelshøjskolen er der foreslået anlagt en parkeringskælder med plads til biler. Dette er flere pladser, end der kan stilles krav om i henhold til "Retningslinier for anlæg af parkeringspladser i Århus Kommune". Baggrunden for at Handelshøjskolen ønsker at anlægge

9 Side 9 så mange og ekstra pladser er, at skolen generelt ønsker at øge parkeringskapaciteten på skolens eget område. Etablering af ny parkeringskælder i tilknytning til en udvidelse af handelshøjskolen forventes derfor at medføre færre parkerede biler på vejnettet i lokalområdet. Magistratens 2. Afdeling indstiller, med henvisning til ovenstående bemærkninger under pkt. a, b og c, at indsigelsen ikke imødekommes. Bilag 8 Ib Langå Sørensen, Duevej 18, 8210 Århus V. Brev stilet til byrådets medlemmer og udleveret på byrådsmøde den 21. januar Der udtrykkes undren over forslaget om udvidelse af Handelshøjskolen, og der refereres til en udtalelse fra den 24. Februar 1994 af tidligere borgmester Thorkild Simonsen, som understregede at det var slut med yderligere udvidelse af Handelshøjskolen, begrundet i trafikal belastning af området. a) Der henvises til et forslag fra områdets to institutioner (Dronning Alexandrines Børnehave og Fritidshjemmet Fuglebakken), hvor institutionerne er foreslået flyttet ud på den nuværende parkeringsplads med direkte adgang til Møllevangskolens idrætsanlæg, hvorefter Handelshøjskolen har udvidelsesmuligheder på institutionernes areal. b) Der blev på et tidligere beboermøde afholdt den 29. april 2003 foreslået, at Handelshøjskolen løste sine lokaleproblemer i forbindelse med Amtssygehusets nedlæggelse. Ad bilag 8 a) Den foreslåede placering af Handelshøjskolens udvidelse på arealet, hvor institutionerne er beliggende, vurderes at kunne betyde en øget trafikbelastning på den sydlige del af Fuglesangs Allé. En eventuel placering af de to institutioner på det offentlige parkeringsareal vest for Møllevangskolens boldbaner vil betyde, at de ca. 100 p-pladser, der er på arealet, skal nedlægges. Parkeringspladserne dækker parkeringsbehovet for Møllevangskolen, kirken, Tandlægekollegiet, Musikkonservatoriet, 4. maj kollegiet og de to institutioner. Derforuden har Handelshøjskolen lejet sig ind på parkeringspladsen. Da der i området ikke ses mulighed for at placere parkering andetsteds, kan det ikke anbefales, at parkeringspladsen inddrages til institutionsformål. Parkeringsarealet er i øvrigt ikke meget større end de to nuværende institutioners areal. Det vurderes desuden, at dersom Handelshøjskolen via en grundkøbsaftale skal finansiere flytning og nyopførelse af to nye institutioner, vil projektet for en udvidelse af Handelshøjskolen blive væsentlig dyrere end forudsat. Der henvises desuden til besvarelsen under ad bilag 6, pkt. b.

10 Side 10 b) En eventuel alternativ placering af Handelshøjskolens udvidelse på Amtssygehusets område (nu en del af Århus Sygehus) kan der på nuværende tidspunkt ikke tages stilling til, idet der ikke foreligger nærmere beslutning om områdets fremtid. Magistratens 2. Afdeling indstiller, at indsigelsen ikke imødekommes. Bilag 9 Ib Langå Sørensen, Duevej 18, 8210 Århus V. a) Der gøres indsigelse mod lokalplanforslaget med baggrund i den høje bebyggelsesprocent, der i forvejen er på Handelshøjskolens område og det store antal dispensationer, der er givet. b) Beboernes gentagne ønske om åben debat på møder og i dagspressen er tilsidesat. c) Balancen i villakvarteret, der er omgivet af ældre boligblokke, forrykkes. d) Der gøres indsigelse mod inddragelse af det grønne område, som ikke kun bruges af Møllevangskolen i idrætstimerne, men uden for skoletid af talrige småklubber og kvarterets børn og unge under mere uorganiserede former. e) Der opfordres til at overveje alternative udbygningsmuligheder, for eksempel at bygge i højden, købe Musikkonservatoriet, overtage noget af Amtssygehuset eller bygge på Frisco-grunden. f) Indsiger vurderer, at udbygningen af Handelshøjskolen medfører et øget trafikalt pres på kvarteret. Ad bilag 9 a) Arealet for udvidelsen af Handelshøjskolen ligger inden for kommuneplanens delområde OF, der er fastlagt til offentlige formål med bestemmelser om bl.a. en maksimal bebyggelsesprocent på 60 for hele området under ét. Med den foreslåede udvidelse på maksimalt 7000 m 2 bliver bebyggelsesprocenten ca. 49 for delområdet under ét. Det er korrekt, at der tidligere er givet dispensationer fra lokalplan 361 (sept. 1988). Der blev i 1991 for den 4 etages bygning M, mod boldbanerne meddelt dispensation til delvis udnyttelse af tagetagen til lager og ventilationsrum, altså en etagehøjde på 4½. Der er stillet som betingelse, for udnyttelse at tagetagen, at der ikke må påbygges kviste eller etableres ovenlys i tagfladen. I 1993 meddelte Byrådet dispensation til en ekstra etage på bygning N og i 1994 blev der meddelt 2 dispensationer fra lokalplan 361 til opførelse af midlertidige pavillioner. Pavillionerne er fjernet igen. Endelig blev der i 1996 meddelt dispensation til isætning af ovenlysvinduer i tagfladen på bygning B, der ligger syd for hovedindgangen mod Fuglesangs Allé. Derudover er der meddelt en række mindre dispensationer fra Bygningsreglementet af rent teknisk karakter, omhandlende interne forhold og uden betydning for lokalområdet.

11 Side 11 b) Handelshøjskolens udvidelser har givet anledning til megen debat. Det er afdelingens opfattelse, at det har været en åben debat, hvor synspunkter og holdninger, uanset om de går imod udvidelse, har fået rum og plads. Nærværende indstilling vidner herom. c) Udbygningen af Handelshøjskolen sker inden for et delområde, der i kommuneplanen er udlagt til offentlige formål. Den foreslåede placering ud mod Vestre Ringgade vurderes som den, der påvirker kvarterets karakter mindst. d) Der henvises til besvarelsen under ad bilag 6, pkt. a, vedrørende fastholdelse af områdets rekreative og idrætsmæssige funktion. e) Der henvises til besvarelsen under ad bilag 6, pkt. b og bilag 7, pkt. b, vedrørende alternative udbygningsmuligheder. f) Der henvises til besvarelsen under ad bilag 7, pkt. d, vedrørende trafikale forhold. Magistratens 2. Afdeling indstiller, at indsigelsen ikke imødekommes. Bilag 10 Dorte og Martin Salmonsen, Fuglesangs Allé 23, 8210 Århus V. Der gøres indsigelse mod lokalplanforslaget. Indsigelsen har samme ordlyd som bilag 9 ovenfor. Ad bilag 10 Der henvises til besvarelsen under ad bilag 9 Bilag 11 Mette Hoffmeister Lose, Fasanvej 22, Århus V. a) Der efterlyses en holdning til salg af de rekreative områder. b) Det forventes at udvidelsen af Handelshøjskolen vil medføre øget trafik på skolevejen og ad Fuglesangs Allé samt at parkeringskælderen under skolens udvidelse ikke løser problematikken med de parkerede biler i kvarteret. c) Der spørges til bebyggelsesprocenten for området. d) Der foreslås en alternativ placering af Handelshøjskolen i udkanten af byen for eksempel i Skejby. Ad bilag 11 a) Udarbejdelse af lokalplanforslaget er igangsat på baggrund af en aftale mellem Handelshøjskolen i Århus og Magistratens 4. Afdeling om at muliggøre en udvidelse af Handelshøjskolen på et areal af den

12 Side 12 sydlige del af Møllevangskolens boldbane, umiddelbart nord for den nuværende Handelshøjskole ved Vestre Ringgade. Magistratens 4. Afdeling har vurderet, at en afgivelse af areal til Handelshøjskolen ikke vil medføre en ændring i antallet af funktioner på Møllevangskolens område, hverken for skolen eller fritidsbrugere. Funktionerne på området fastholdes, men vil ved en omlægning komme til at ligge lidt tættere på hinanden. Lokalplanforslaget omhandler alene muligheden for en udvidelse af Handelshøjskolen på det sydlige areal af Møllevangskolens boldbane. Der henvises i øvrigt til besvarelsen under ad bilag 6, pkt. a vedrørende rekreative arealer. b) Der henvises til besvarelsen under ad bilag 7, pkt. d vedrørende trafikale forhold på skolevejen/fuglesangs Allé. c) Der henvises til besvarelsen under ad bilag 9, pkt. a vedrørende bebyggelsesprocenten. d) Der henvises til besvarelsen under ad bilag 6, pkt. b og under ad bilag 7, pkt. b vedrørende alternativ byggemulighed. Magistratens 2. Afdeling indstiller, at indsigelsen ikke imødekommes. Bilag 12 Bestyrelsen ved 4. maj kollegiet, Fuglesangs Allé 24, 8210 Århus V, v/ Formand Christian Staugaard Nielsen. a) Der udtrykkes ønske om udvidelse og forskønnelse af det grønne bælte/buskads mellem boldbaner og parkeringsarealet. b) Der udtrykkes modstand mod institutionernes forslag om placering af nye institutioner på parkeringsarealet, idet det vurderes at medføre støj- og trafikgener. c) Det foreslås, med baggrund i de betænkeligheder, der er fremkommet fra beboere og institutioner i området, at der udarbejdes en sammenhængende plan for hele området. Ad bilag 12 a) En realisering af Handelshøjskolens udvidelse medfører en omlægning af de grønne arealer tilhørende Møllevangskolen. Magistratens 4. Afdeling oplyser, at omlægningen af de enkelte funktioner omfatter en fodboldbane i fuld størrelse, atletikfaciliteterne, og desuden etablering og reetablering af hegn og beplantning mod Ringgaden, mod Handelshøjskolen samt mod vest langs parkeringsarealet ved 4. Maj Kollegiet.

13 Side 13 b) Der henvises til besvarelsen under ad bilag 8, pkt.b, vedrørende alternativ placering af institutioner på parkeringsarealet. c) Der henvises til besvarelsen under ad bilag 6, pkt. b og c samt under bilag 7, pkt. a og b, vedrørende eventuel udarbejdelse af helhedsplan for området. Magistratens 2. Afdeling indstiller, at bemærkningerne ikke giver anledning til ændringer i lokalplanen. Bilag 13 Jens Chr. Jacobsen, Formand for Parcelhussamvirket Århus Amt, Torshøjvænget 60, 8361 Hasselager. Der udtrykkes betænkelighed ved/protesteres mod, at grønne områder i byen bebygges, som for eksempel inddragelse af Møllevangskolens sportsplads. Der bør arbejdes for at gøre byen mere grøn og levende. Ad bilag 13 Møllevangskolens grønne arealer udgør ca m 2, hvoraf arealet til Handelshøjskolen udgør ca m 2. Dette medfører en omlægning af nogle af faciliteterne på arealet, hvorimod områdets rekreative og idrætsmæssige funktion fastholdes. Der henvises i øvrigt til besvarelsen under ad bilag 6, pkt. a. Magistratens 2. Afdeling indstiller, at bemærkningerne ikke giver anledning til ændringer i lokalplanen. Bilag 14 Jens-Ulrik Henriksen, Fuglesangs Allé 15, 8210 Århus V, vedlagt 343 underskrifter, indsamlet blandt forældre, beboere og brugere af området, heraf størstedelen bosat i lokalområdet og kommunen. a) Der udtrykkes modstand mod planerne om udvidelse af Handelshøjskolen på Møllevangskolens boldbaner og de dertil knyttede grønne arealer. b) Der opfordres til, at byrådet anviser Handelshøjskolen andre udvidelsesmuligheder, for eksempel byggegrundene omkring Frisko-krydset og Søren Frichs vej. Ad bilag 14 a) Der henvises bl.a. til besvarelsen under ad bilag 8, pkt. a og ad bilag 11, pkt. a, vedrørende baggrunden for lokalplanens udarbejdelse. b) Der henvises til besvarelsen under ad bilag 6, pkt. b og bilag 7, pkt. b vedrørende alternative udbygningsmuligheder. Magistratens 2. Afdeling indstiller, at indsigelsen ikke imødekommes.

14 Side 14 Sammenfattende vurdering af høringsresultatet fra den offentlige fremlæggelse. Synspunkterne i de indkomne bemærkninger og indsigelser går overvejende imod lokalplanforslaget og placeringen af Handelshøjskolens udvidelse på del af Møllevangskolens boldbaneareal. Fra flere sider ønskes udarbejdet en helhedsplan for byområdet omkring Handelshøjskolen med en undersøgelse af alternative muligheder for placeringen af udvidelsen. Der peges bl.a. på muligheden for at omflytte eller udflytte eksisterende funktioner, at bygge i højden mod Viborgvej og Fuglesangs Allé eller at placere udvidelsen andetsteds i byen. Desuden er der flere, der tilkendegiver bekymring om øget trafikbelastning og forringelse af børns skolevej. Magistratens 2. Afdelings grundliggende synspunkt og er, at byområdet med Handelshøjskolen, Møllevangskolen og de forskellige institutioner i alt væsentligt er et udbygget område. Udarbejdelsen af lokalplanforslaget har således baggrund i Handelshøjskolens store behov for en udvidelse i umiddelbar tilknytning til den eksisterende beliggenhed, at der mellem Magistratens 4. Afdeling og Handelshøjskolen er indgået aftale om afgivelse af et mindre areal til udvidelsen samt at Magistratens 4. Afdeling har vurderet, at de eksisterende funktioner på boldbaneområdet kan fastholdes efter en omlægning. De forskellige forslag til alternativ placering af Handelshøjskolens udvidelse omfatter dels placeringsforslag andetsteds i byen, dels placeringsforslag på eller i umiddelbar tilknytning til Handelshøjskolen nuværende beliggenhed. Forslagene til placering andetsteds i byen opfylder ikke Handelshøjskolens behov for udvidelse i umiddelbar tilknytning til den nuværende beliggenhed. Handelshøjskolen ønsker at samle sine aktiviteter ét sted. Forslagene til placering på den tidligere bispegårds areal eller arealet med de to nuværende institutioner ved Fuglesangs Allé og bygge i højden tæt op mod den lave villabebyggelse kan ikke anbefales i byplanmæssig og arkitektonisk henseende. At udbygge Handelshøjskolen mod Fuglesangs Allé vil desuden kunne medvirke til at øge trafikpresset på villavejen. Forslaget om Handelshøjskolens overtagelse af Musikkonservatoriets bygninger efter en udflytning af denne har været på tale. Men bygningsarealet er af beskedent omfang og opfylder ikke Handelshøjskolen udvidelsesbehov. Det er afdelingens vurdering, at opfyldelsen af Handelshøjskolens behov for udvidelse er bedst tilgodeset ved den placering og udformning, der er indeholdt i lokalplanforslaget. Ud fra en helhedsbetragtning er placeringen ud mod Vestre Ringgade længst væk fra boligområder og påvirker kvarteret mindst muligt. Trafikadgangen fra Ringgaden til underjordisk parkeringskælder betyder minimalt arealforbrug og yderligere trafikbelastning på Fuglesangs Allé og i boligområdet kan forventes undgået. Bygningsudvidelsen fremtræder med en udformning og arkitektur, der er godt tilpasset det eksisterende bygningskompleks. Afdelingen er princielt enig i, at det er en god idé at nye væsentlige projekter tilvejebringes på grundlag af helhedsplan med undersøgelse af eventuelle alternativer. Alternative muligheder er undersøgt af Handelshøjskolen og af afdelingen i forbindelse med lokalplanens udarbejdelse, og det er vurderet, at de forskellige forslag og muligheder ikke kan anbefales eller at der ikke foreligger aktuelle, konkrete forudsætninger for placering af udvidelsen andetsteds i området.

15 Side 15 På grundlag af ovennævnte vurderinger indstiller Magistratens 2. Afdeling, at lokalplanen vedtages endeligt. 4. Økonomiske konsekvenser Magistratens 4. Afdeling vil under forudsætning af en vedtagelse af Lokalplan nr. 699, Udvidelse af Handelshøjskolen i Århus ved Vestre Ringgade, fremsende en indstilling til byrådet indeholdende en anlægsbevilling til omlægning af nogle af sportsbanerne på de grønne arealer ved Møllevangskolen, reetablering af Møllevangskolens grønne arealer samt opsætning af boldhegn og ny beplantning i arealets sydlige afgrænsning mod Handelshøjskolen. Finansieringen heraf sker over Skolevæsenets anlægsramme. Fremsendelse af byrådsindstillingen forudsætter indgåelse af en salgsaftale mellem Magistratens 4. Afdeling og Handelshøjskolen og efterfølgende godkendelse af Århus Byråd 5. Konsekvenser i forhold til mål Lokalplanforslaget er udarbejdet i overensstemmelse med kommuneplanens målsætninger og strategier for erhvervsudvikling, herunder om at undervisnings- og forskningssinstitutioner skal fastholdes og udbygges med den nuværende placering, ligesom nye uddannelsesinstitutioner skal placeres, så der opstår synergieffekt. 6. Beslutningspunkter Magistratens 2. Afdeling indstiller, 1. at forslag til lokalplan nr Udvidelse af Handelshøjskolen i Århus ved Vestre Ringgade samt forslag til tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2001, vedtages endeligt og 2. at bemærkninger indkommet i forbindelse med den offentlige fremlæggelse af lokalplanforslaget besvares som angivet i afsnit 3. Poul B. Skou / Ole Østergaard

16 Side 16 Bilagsfortegnelse: Forslag til lokalplan nr Udvidelse af Handelshøjskolen i Århus ved Vestre Ringgade, indeholdende forslag til tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2001, vedlagt originalsagen/-elektronisk. Byrådsindstilling af 16. februar 2004, vedlagt originalsagen/-elektronisk Bemærkninger til lokalplanen indkommet i forbindelse med den offentlige høring, mærket bilag 1-14, vedlagt originalsagen/+elektronisk.

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 + INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 16. februar 2004 Jette Nielsen 89

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C + INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 16. februar 2004 Jette Nielsen 89 40 26 56

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 26. maj 2004 Steen Nielsen 8940 2647 Endelig

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 8. september 2004 Peter Christoffersen

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 26. august 2004 Arne Bager 8940 2643 Kollegiebyggeri,

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 2. august 2004 Jens Lønstrup 8940 2654 Iværksættelse

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 2. februar 2004 Flemming Lefèvre P. 8940

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 6. januar 2005 Peter Christoffersen 89

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 28. februar 2005 Steen Nielsen 8940 2647 Endelig

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 13. maj 2005 Jens Lønstrup 8940 2654 Offentlig

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 21. oktober 2004 Mogens Vasegaard 89 40 26 48

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 832, Lyseng Idrætsanlæg, Højbjerg. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 832, Lyseng Idrætsanlæg, Højbjerg. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 10. marts 2008 Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 832, Lyseng Idrætsanlæg, Højbjerg Århus Kommune Planlægning og Byggeri

Læs mere

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. marts 2015 Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 967, Boliger og

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 28. Juni 2012

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 28. Juni 2012 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. Juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Vedtagelse af Lokalplan 921 for dagligvarebutik i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 8. marts 2005 via Magistraten J.nr. JTK/04/02531 Den Ref.: Tlf.nr. tf/sso 8940 2518

Læs mere

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. juni 2015 Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 4. februar 2005 02.0100P20/SA/02/00086

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. juli 2014 Silkeborgvej 228 Nedrivning af byggeri samt opførelse af ny bolig- og erhvervsbebyggelse på /Odinsvej 2. 1. Resume Der

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 16. april Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 16. april Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 16. april 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 784 - Boligområde ved

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 24. september 2004 Arne Bager 89 40 26

Læs mere

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 2. marts 2017 Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Området ligger i den sydlige del af Skejby

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 4. april 2005 via Magistraten J.nr. JTK/04/00762 Den Ref.: Tlf.nr. hj/ar 8940 2519

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 18. maj 2004 Mogens Vasegaard 89 40 26

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 4. maj 2005 via Magistraten Den J.nr. 01.02.05.P25.011.03/JTK/04/00185 Ref.: Tlf.nr.

Læs mere

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. januar 2015 Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 992, Område syd for

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten TTileknik og Miljø. Den 15. januar Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten TTileknik og Miljø. Den 15. januar Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten TTileknik og Miljø Den 15. januar 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet

Læs mere

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER Ansøgninger Der foreligger følgende ansøgninger: Projekt Adresse Ansøgt A Vestervangsvej 12 1 dagligvarebutik på ca. 1.000 m² B Vævervej 1 2

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Vojensvej TILLÆG NR. 02 Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Hædersdalvej vej is rpr ve Klø HVIDOVRE KOMMUNE Målforhold 1:2000 TILLÆGGETS

Læs mere

Blandet byområde på Olof Palmes Allé

Blandet byområde på Olof Palmes Allé Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. maj 2017 Blandet byområde på Olof Palmes Allé Dette materiale omhandler et område nær dig. Ejendommen, som i dag rummer Danmarks Medie og Journalisthøjskole,

Læs mere

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. oktober 2016 Lokalplan 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby - Endelig Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002,

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 23.02.O07 Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 RAMMEOMRÅDE 23.02.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til tillæg 16 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i

Læs mere

forslag Park Vendia, Hjørring

forslag Park Vendia, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 2. november 2016 til den 31. december 2016 forslag Park Vendia, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker og mål for

Læs mere

Lokalplan 961, Etageboliger ved Chr. X s Vej og Enghavevej - Forslag

Lokalplan 961, Etageboliger ved Chr. X s Vej og Enghavevej - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. september 2014 Lokalplan 961, Etageboliger ved Chr. X s Vej og Enghavevej - Forslag Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. oktober 2014 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Århus Amtssygehus - udvidelse, Tage Hansens Gade i Århus. August 1979 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Århus Amtssygehus - udvidelse, Tage Hansens Gade i Århus. August 1979 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 088 Århus Amtssygehus - udvidelse, Tage Hansens Gade i Århus KONGSBAK INFORMATIK August 1979 hhus kommune Lokalplan nk: 88 Århus Amtssygehus Tage Hansens Gade i Arhus,. tatistlkområde/distrikt

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 30. januar 2017 Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er udlagt til byomdannelse i

Læs mere

Lokalplan 1036, Sønderhøj i Viby, fortætning - Forslag

Lokalplan 1036, Sønderhøj i Viby, fortætning - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 31. maj 2016 Lokalplan 1036, Sønderhøj i Viby, fortætning - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1036, Sønderhøj

Læs mere

Kommuneplantillæg FORSLAG. Sommerhusområde ved Kelstrup Kystvej, Kelstrup Strand

Kommuneplantillæg FORSLAG. Sommerhusområde ved Kelstrup Kystvej, Kelstrup Strand Kommuneplantillæg 1-2009 Sommerhusområde ved Kelstrup Kystvej, Kelstrup Strand FORSLAG FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN DEN 19. MAJ - 14. JULI 2010. Maj 2010 Forslag til kommuneplantillæg 1-2009

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. oktober Planlægning og Byggeri

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. oktober Planlægning og Byggeri Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 25. oktober 2007 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

Lokalplan nr. BP8-I Sundhedshuset Engtoften

Lokalplan nr. BP8-I Sundhedshuset Engtoften Nakskov Kommune Lokalplan nr. BP8-I Sundhedshuset Engtoften (lb.nr.8) Bekendtgjort 16.10.81 NAKSKOV KOMMUNE Lokal planlægning LOKALPLAN NR. BP 8-1 FOR ET OMRADE SYDVEST FOR ENGTOFTEN TIL OFFENTLIGE FORMAL

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan 2001

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan 2001 Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 11. maj 2009 Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til "Dispositionsplan for byvækstområder. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Dispositionsplan for byvækstområder. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 20. september 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til "Dispositionsplan for byvækstområder

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 9. maj 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 9. maj 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 9. maj 2006 Endelig vedtagelse af lokalplanforslag nr. 752, Blandet bolig- og erhvervsområde ved Chr. X's Vej i Viby, samt tillæg nr. 75

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg

Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. november 2017 Lokalplan 1074, Storbylandsby II, Christiansbjerg - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1074,

Læs mere

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. november 2015 Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag

Læs mere

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 11. januar 2017 Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Dette materiale omhandler et område nær dig. Der planlægges for en boligbebyggelse

Læs mere

Kommuneplantillæg Marts Boligområde og centerområde - Varbergparken FORSLAG

Kommuneplantillæg Marts Boligområde og centerområde - Varbergparken FORSLAG Kommuneplantillæg 5-2009 Marts 2010 Boligområde og centerområde - Varbergparken FORSLAG FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN 30.03-25.05.2010 Forslag til kommuneplantillæg 5-2009 for Haderslev Kommune.

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 26. juli 2004 Jens Lønstrup 8940 2654 Endelig

Læs mere

Forslag til højhus på Søren Frichs Vej 37-39

Forslag til højhus på Søren Frichs Vej 37-39 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. oktober 2016 Forslag til højhus på Søren Frichs Vej 37-39 Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har modtaget et projektforslag til

Læs mere

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet.

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 26. juli 2004 Jens Lønstrup 8940 2654

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum.

Forslag til. Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22. Havndal. Dalbyover Råby. Udbyhøj. Gjerlev. Gassum. Forslag til up Havndal Dalbyover Råby Udbyhøj Gassum Gjerlev Øster Tørslev Fårup Asferg Spentrup Mellerup Mejlby Harridslev Øster Bjerregrav RANDERS Uggelhuse Stevnstrup Assentoft Langå Værum Haslund Randers

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Høringssvar angående Lokalplanforslag "Scala" vedtaget af borgerrepræsentationen den 31. maj 2012

Høringssvar angående Lokalplanforslag Scala vedtaget af borgerrepræsentationen den 31. maj 2012 SENDT VIA KØBENHAVNS KOMMUNES HJEMMESIDE Københavns Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Københavns Rådhus 1595 København V Høringssvar angående Lokalplanforslag "Scala" vedtaget af borgerrepræsentationen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Centerområde ved Hovedgaden Agerskov 420.71.5 420.71.4 420.51.2 420.41.1 420.11.3 420.51.1 420.11.2 420.11.1 420.71.3 420.31.7 420.11.5 420.71.2

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Ændring af rammeafgrænsning, bymidteafgrænsning og detailhandelsramme ved udvidelse af dagligvarebutik på Borgmester N. E. Hansensvej

Læs mere

Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE BL03 KOMMUNEPLAN AUGUST 2010 VARDE KOMMUNE

Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE BL03 KOMMUNEPLAN AUGUST 2010 VARDE KOMMUNE Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. 07 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE 19.01.BL03 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - AUGUST 2010 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

Århus Kommune. Lokalplan nr. Udvidelse af Handelshøjskolen i Århus ved Vestre Ringgade. December 2004 KONGSBAK INFORMATIK

Århus Kommune. Lokalplan nr. Udvidelse af Handelshøjskolen i Århus ved Vestre Ringgade. December 2004 KONGSBAK INFORMATIK Århus Kommune Lokalplan nr. 699 Udvidelse af Handelshøjskolen i Århus ved Vestre Ringgade. KONGSBAK INFORMATIK December 2004 Århus Kommune Lokalplan nr.: Udvidelse af Handelshøjskolen i Århus ved Vestre

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3.

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. august 2015 Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 997, Ceresområdet

Læs mere

LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ GREVE

LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ GREVE LOKALPLAN 11.22A GREVE KOMMUNE HOLMEAGERVEJ 2 2670 GREVE Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Læs mere

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse).

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). Punkt 4. Kommuneplantillæg 6.013 for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan 6-3- 103, Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). 2010-47938. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i Filmbyen. Filmbyen.

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i Filmbyen. Filmbyen. Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 TILLÆG NR. 04 Nyt rammeområde 4A6 til blandet byområde i HVIDOVRE KOMMUNE TILLÆGGETS FORMÅL OG INDHOLD Dette Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2016 er lavet i forbindelse med

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 3. Gug Boldklub, Gug, Kommuneplantillæg 4.029, Lokalplan 4-3-102, Redegørelse for bæredygtighed samt ophævelse af Lokalplan 03-003, Vissegård, Idrætsanlæg (2. forelæggelse). 2012-36189. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj

Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. november 2016 Byomdannelse af Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget

Læs mere

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 19. februar 2016 Trøjborgvej 72-74 ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for Trøjborgvej

Læs mere

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej Offentlig bekendtgørelse den 8. november 2016 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 399 Etageboliger ved Molsvej i Rønde med tilhørende kommuneplantillæg nr. 21 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 24. februar 2005 Jens Lønstrup 8940 2654

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02 23.02.R02 Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE 23.02.R02 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2017, Varde

Læs mere

Indstilling. Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2009 Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og

Læs mere

Indstilling. Tilladelse til at indrette møbelbutik i erhvervsejendom på Ådalsvej 27, 8240 Risskov. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Tilladelse til at indrette møbelbutik i erhvervsejendom på Ådalsvej 27, 8240 Risskov. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 8. december 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Tilladelse til at indrette møbelbutik i erhvervsejendom på Ådalsvej

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

Lokalplan nr. 54. Lægehus i Niverød. Vedtagelsesdato: 17. april Teknik & Miljø

Lokalplan nr. 54. Lægehus i Niverød. Vedtagelsesdato: 17. april Teknik & Miljø Lokalplan nr. 54 Lægehus i Niverød Teknik & Miljø Vedtagelsesdato: 17. april 1985 Ikrafttrædelsesdato: 8. maj 1985 o GC UJ UJ o (go (oi >? QQ fuul n QQ n i M i i c= Indledning Dette hæfte indeholder lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN Handelsskole

LOKALPLAN Handelsskole LOKALPLAN 1-05.1 Handelsskole KØGE KOMMUNE 1980 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-05.1 HANDELSSKOLE, (TILLÆG TIL RAMMEPLAN 1-05) REDEGØRELSE LOKALPLANENS BAGGRUND -lokalplan for skolernes område Handelsskolen

Læs mere

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan Hvidbog med indkomne bemærkninger til forslag til lokalplan 13.6 og forslag til kommuneplantillæg 8 - Blokland Kommunen har modtaget i alt 8 høringssvar. Denne hvidbog indeholder samtlige høringssvar,

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 27. januar 2004 J.nr. Ref.: Tlf.nr. 00.01.51.A21/6-89 ar 8940 2514 Orientering

Læs mere

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole.

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999 Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk Kommune Tillæg nr. 4 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 51.tillæg nr. 1

Læs mere

LOKALPLAN 1-14 Ølby skoles udvidelse

LOKALPLAN 1-14 Ølby skoles udvidelse LOKALPLAN 1-14 Ølby skoles udvidelse KØGE KOMMUNE 1980 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 1-14 UDVIDELSE AF ØLBY SKOLE REDEGØRELSE LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Nærværende lokalplan nr. 1-14 omfatter

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 797 - Parke- ringshus ved Århus Sygehus, Peter Sabroes Gade 1.

Indstilling Århus Kommune Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 797 - Parke- ringshus ved Århus Sygehus, Peter Sabroes Gade 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 6. september 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 797 - Parkeringshus

Læs mere