Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Energirenovering svømme- og idrætshal - projektfremlæggelse 2 2 Regnskab 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 4 3 Valg af jury til Forenings- og Idrætsprisen Ansøgning fra Vendia Fitness om godtgørelse af gebyr for efteråret Herregården Odden - fremtidig støtte 14 6 Kulturalliancen - årsmøde Ansøgning om støtte til mobil koncertsal i Løkken Idrætscenter 19 8 Handleplaner for Handicappolitikken Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orienteringspunkter

2 Side Ø Energirenovering svømme- og idrætshal - projektfremlæggelse Resumé Sindal Hallerne ønsker at energirenovere svømmehal og idrætshal incl. omklædning og minihaller samt modernisere svømmehallen. Sindal Hallerne søger derfor om kommunegaranti. Sindal hallerne vil på mødet give en mundtlig præsentation af projektet. Sagsfremstilling Sindal Hallerne ønsker at energirenovere svømmehal, idrætshal incl. omklædning, minihaller samt modernisering af svømmehal. Projektet er estimeret til en samlet pris på ca. 6,000 mio. kr., og heraf udgør energirenoveringen 3,360 mio. kr. Moderniseringen af svømmehallen består i udvidelse af varmtvandsbassin, sauna og wellness med henblik på seniorer og handicapsvømning samt etablering af rutsjebane. Energirenoveringen består i udskiftning af eksisterende ventilationsanlæg med energioptimeret anlæg, der samtidig kan bruges til opvarmning. Modernisering og energirenovering kræver ikke tilbygning, men kan ske inden for de eksisterende rammer. Sindal Hallerne har selv 2,000 mio. kr. samt tilsagn fra ENV-fonden på 1,000 mio. kr. og søger Hjørring Kommune om finansiering af energirenoveringen på 3,360 mio. kr. enten som: anlægstilskud, kommunegaranteret lån, eller tilskudsberettiget lån. Sindal Hallerne har lånetilbud på 6,500 mio. kr. Tilbuddet forudsætter ændring af servitut fra Sindal Kommunes tid. Arbejdet med ændring er uproblematisk og er iværksat.

3 Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Hjørring Kommune Side 3. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Ingen. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget drøfter Sindal Hallernes præsentation.

4 Side S Regnskab 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Resumé Der foreligger regnskab for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område. Regnskabet udviser et samlet mindreforbrug på 1,298 mio. kr. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgt skal behandle regnskabet sammen med forslag til overførsler mellem budget 2016 og budget Sagsfremstilling Regnskabet for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område viser et samlet mindreforbrug på 1,298 mio. kr., hvilket omfatter afvigelser mellem de enkelte serviceområder. Afvigelserne fremstilles overordnet set i det følgende, mens der henvises til regnskabsbemærkningerne (bilag 1) og oversigt over overførsler (bilag 2) for uddybninger vedrørende de forskellige aktiviteter.

5 Overordnede bemærkninger vedrørende haller og bygninger Overordnet set var 2016 fortsat præget af indkøring af de nye fritids- og idrætsfaciliteter i Park Vendia samt Bredbånd Nord Arena, så der overføres et merforbrug på 0,118 mio. kr. inden for Hjørring Hallerne. Dette skyldes afvigelse på energi- og personaleforbrug på de nye faciliteter samt omlægning af cafeteriadriften. Afvigelserne udlignes delvist med regnskabet og efterfølgende med økonomirapport 1 for budget Det overførte merforbrug på 0,118 mio. kr. inden for Hjørring Hallerne afvikles i forbindelse med handleplanen for Hjørring Hallerne, der skal sikre økonomisk balance i Hjørring Hallerne i 2017/2018. Hjørring Kommune Side 5. Den største afvigelse på fritidsområdet vedrører vandhuset, hvor der er foretaget regulering af vandafledningsafgift. Reguleringen foreslåes finansieret af kassen, i tråd med Byrådets beslutning vedrørende vandafledning i december For de selvejende haller er der mindre forbrug i forhold til de budgetterede tilskud, hvilket primært kan henføres til ændringer i de folkeoplysende aktivitetstimer. I forhold til de selvejende haller er der flere udvidelses- og ombygningsprojekter i gang, som på sigt kommer til at påvirke haltilskudsmodellen, samtidig med at den budgetterede ramme mindskes. Det foreslås derfor, at mindre forbrug på de selvejende haller overføres til 2017, jf. bilag 2. Overordnede bemærkninger vedrørende biblioteker Regnskabet for bibliotekerne balancerer og aktiviteterne er tilpasset i forhold til indkøring af specielt bibliotekerne i Hirtshals og Løkken. Der er et samlet mindre forbrug på 0,172 mio. kr., som oveføres inden for overførselsadgangen på grund af forskydninger i materialeleverancer. Overordnede bemærkninger vedrørende museer og teatre På serviceområdet vedrørende museer og teatre er der et samlet mindre forbrug på 0,700 mio. kr., hvilket skyldes forskydninger i refusioner samt aktiviteter på tværs af budgetår i forbindelse med åbning og indkøring af det nye teater. Det samlede mindre forbrug foreslåes overført (jf. bilag 2), da der er tale om disponerede midler. Overordnede bemærkninger vedrørende andre kulturelle opgaver Området består i høj grad af projekter og puljer, der er rettet mod aktiviteter, der er drevet af og for eksterne, og som oftest frivillige, aktører. Langt størstedelen af mindre forbruget på 2,267 mio. kr. på området skyldes således afvigelser på projekter som renovering af det gamle rugbrødsbageri i Vrå og antidopingprojektet. Derudover er der større afvigelser vedrørende Samling og Sammenhold, hvor der foreslås overført 0,327 mio. kr., da Byens Hus i Vrensted først kan realiseres, når der foreligger afgørelse på klagesag omkring plangrundlaget. Andre kulturelle opgaver omfatter også venskabsbysamarbejdet, hvor det er besluttet, at aktivite-

6 terne ikke skal gennemføres. Der er derfor ikke afholdt udgifter til venskabsbysamarbejdet, og budgetrammen på 0,118 mio. kr. tilgår kassen ved regnskabsafslutningen. Hjørring Kommune Side 6. Overordnede bemærkninger vedrørende Folkeoplysning Folkeoplysningsområdet var i 2016 præget af, at der ikke blev givet tilsagn til nye aktiviteter i løbet af året. Den stramme styring var begrundet i, at der ud fra de indsendte budgetskemaer var forventning om merforbrug på området. Ved regnskabsafslutningen er der dog ikke gennemført det antal aktivitetstimer, som foreningerne havde budgetteret med, og det endelige resultat blev derfor et mindre forbrug på området med 1,059 mio. kr. En del af mindreforbruget er forbundet med tilsagn om støtte til konkrete projekter, der afvikles på tværs af budgetår. Derudover foreslås der overførsel på området med henblik på at mindske konsekvenserne ved indfasning af besparelser på voksenundervisningen, samt med henblik på at få tilrettet den administrative praksis, så der kan udarbejdes en mere enkel og mere fleksibel styring på området. Det fremadrettede mål er således at få tilrettet styringen af området, så der både kan optages nye aktiviteter i løbet af året og samtidig sikres budgetoverholdelse. Overordnede bemærkninger vedrørende bosætning Aktiviteterne på bosætningsområdet blev omlagt i 2016 med henblik på at øge indsatsen i forhold til en involverende tilgang med opbygning af ambassadørnetværk og øget synliggørelse af den mangfoldighed af aktivitetsmuligheder og kvaliteter, der er i kommunen. Omlægningen har resulteret i, at profileringsbyerne nu er ved at være klar til afrapportering på de initiativer, de har sat iværk, og samtidig er der udviklet nye tiltag omkring alternative boformer, profilering og projektudvikling i forhold til midlertidig boliger. Mindre forbruget på 0,574 mio. kr. er således forbundet med igangværende aktiviteter, hvor omlægningen af indsatsen har bevirket, at udgifterne falder senere end forudsat ved budgetlægningen for Overordnede bemærkninger vedrørende anlæg Fra 2015 til 2016 blev der overført 4,677 mio. kr. til igangværende anlægsprojekter. Fra 2016 til 2017 er der forslag om overførsel af 4,855 mio. kr. Kassen belastes dermed med 0,243 mio. kr., som vedrører projekter, der er afsluttet med merforbrug, jf. bilag 3 Anlægsopfølgning.

7 Side 7. Lovgrundlag Lov om kommuners styrelse og BEK nr af 5. oktober 2016 (Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.) kapitel 4. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Regnskabsbemærkninger for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. 2. Oversigt over overførsler 2016 til 2017 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. 3. Anlægsopfølgning for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget, Regnskab Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget behandler regnskab 2016 og anbefaler overførsel, jf. bilag 2, over for Økonomiudvalg og Byråd, at regulering på 2,983 mio. kr. vedrørende vandafledningsafgift finansieres af kassen, i tråd med Byrådets beslutningen i december 2016, at 0,118 mio. kr. vedrørende Venskabsbysamarbejdet tilgår kassen, at der meddeles udgiftsbevilling på samlet 4,163 mio. kr. for budget 2017, jf. bilag 2, og at afsluttede anlægsprojekter indarbejdes i anlægsregnskabet, jf. bilag 3.

8 Side G Valg af jury til Forenings- og Idrætsprisen 2016 Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal vælge to repræsentanter fra udvalget til jury til Forenings- og Idrætsprisen Sagsfremstilling Efter principperne for Forenings- og Idrætsprisen 2016 skal der vælges en jury, der skal udvælge de personer, som skal modtage Foreningslederprisen og Idrætslederprisen. Udvælgelse til Idrætslederprisen sker i samarbejde med DGI. Det er som hidtil borgere, klubber/foreninger, som indstiller kandidaterne til foreningslederprisen og idrætslederprisen. Juryen består af 2 fra Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. 2 fra Folkeoplysningsudvalget. Tidligere års modtagere. Foreningslederprisen Uddeles til en leder, der har ydet en særlig indsats i mere end 5 år. Prisen uddeles ikke længere kun til idrætsledere, men også til ledere i andre foreninger, som f.eks. spejdere og ungdomsklubber. Unglederprisen Med støtte fra Spar Nord Fonden har DGI Nordjylland taget initiativ til at etablere samarbejde med de nordjyske kommuner, hvor kommune og DGI i samarbejde sætter fokus på og anerkender unge ledere, for det store arbejde de lægger ude i foreningerne.

9 "DGI Nordjyllands Unglederprisen" er ikke en pris, der gives for "tro og livslang tjeneste" men en pris som gives for gejst, gåpåmod og ansvar. På baggrund af indstillinger fra foreninger i Hjørring Kommune udnævnes en DGI Ungleder i hver kommune. Den kommunale Ungleder indstilles videre til DGI Nordjyllands Unglederpris, som uddeles til DGI Nordjyllands årsmøde - første gang i Unglederprisen er målrettet unge mellem 13 og 17 år. Der nedsættes en komite i hver kommune, bestående af repræsentanter for den berørte kommune og en enkelt repræsentant fra DGI. Hjørring Kommune Side 9. Prisen til den kommunale Ungleder er på kr., og prisen til den overordnede DGI Unglederpris er på kr. Folkeoplysningsudvalget har valgt Jens-Erik Bonné og Børge Bech til juryen som repræsentanter fra Folkeoplysningsudvalget. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag Ingen. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at der vælges 2 fra Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget til juryen.

10 Side Ø Ansøgning fra Vendia Fitness om godtgørelse af gebyr for efteråret 2016 Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til ansøgning fra Vendia Fitness om ændring af nuværende gebyrordning for brug af fitnessfaciliteterne i Hallen, Park Vendia. Baggrunden er, at Vendia Fitness ikke kan betale det fastsætte gebyr og ønsker en ny løsning. Der skal tages stilling til om gebyrordningen for Vendia Fitness kan ændres. Sagsfremstilling Vendia Fitness har kontaktet Hjørring Kommune, da foreningen af økonomiske årsager ikke kan betale et gebyr på 0,772 mio. kr. pr. år ved benyttelse af fitnessfaciliteterne i Hallen, Park Vendia. Desuden søger foreningen om eftergivelse af en del af det betalte gebyr for efteråret Baggrund Vendia Fitness får som folkeoplysende forening anvist kommunale lokaler i Hallen, Park Vendia. Lokalerne stilles i henhold til reglerne til rådighed med el, varme, rengøring og fornødent udstyr. Motionsrummet, Spinninglokalet og træningssal 4 er med virkning fra sommeren 2015 anvist til foreningen som en samlet anvisning på døgnbasis året rundt. Det bemærkes, at Vendia Fitness flyttede ind i Vendia Hallen i 2015 fra privatejede lokaler i Atletcentret. Her var foreningens nettoudgift efter tilskud 0,688 mio. kr. i Vendia Fitness betaler i dag et samlet gebyr på 0,771 mio. kr. årligt for de tre lokaler samlet. Det er dette gebyr, som Vendia Fitness ansøger om at få reguleret. Forslag til løsningsmodeller Forvaltningen har udarbejdet forslag til 2 modeller med henblik på helt eller delvist at imødekomme Vendia Fitness ønsker om nedsættelse af gebyret: Model 1 Vendia Fitness kan til enhver tid opsige booking af et eller flere af de lejede lokaler. Konkret er det derfor et forslag, at Vendia Fitness nedbringer omkostningen til gebyr ved at frasige bookingen af træningssalen. Konsekvensen ved at Vendia

11 Fitness giver afkald på træningssalen som en fast ordning vil blive, at træningssalen indgår i det almindelige bookingsystem, og herefter kan bookes på timebasis af Vendia Fitness og andre foreninger. Hjørring Kommune Side 11. Vendia Fitness ser det som en forudsætning for denne model, at der etableres redskabsrum til opbevaring af rekvisitter til de perioder, hvor andre foreninger booker træningssalen, og at der opsættes spejle i et mødelokale, som kan bookes på timebasis. Omkostningen ved dette vil ca. 0,060 mio. kr. i en engangsinvestering. Fordelen ved modellen er, at træningssalen kan anvendes mere fleksibelt og af flere brugere end på nuværende tidspunkt. Ulempen er modsat, at der skal anvendes flere personaleressourcer til administration og klargøring af lokaler, når træningssale skal ryddes og anvendes til øvrige formål, samt, at der skal investeres i yderligere faciliteter målrettet Vendia Fitness.. Model 2 Den fastsatte gebyrtakst for motionsrummet, spinninglokalet og træningssal 4 omfatter alene Vendia Fitness, og der kan derfor laves en tilføjelse til Hjørring Kommunes Takstblad, så foreninger, der booker lokaler som en fast ordning hele året rundt og i alle døgnets timer får en nedsættelse af gebyret. En eventuel tilpasning af gebyrtaksten med 10 % vil betyde, at Vendia Fitness får nedsat gebyrbetalingen fra 0,771 mio. kr. årligt til 0,694 mio. kr. årligt. Økonomisk set vil konsekvensen for Hjørring Kommune være, at der indgår 0,077 mio. kr. mindre i gebyr på årsbasis, mens personaleforbrug vil være uændret i forhold til nuværende. Model 2 er dermed umiddelbart den mindst ressourcekrævende, da der ikke skal anvendes ekstra personaleressourcer til omstilling og klargøring af lokaler ligesom der ikke vil være afledte engangsinvesteringer. Ulempen er, at der er ledig kapacitet i træningssalen, som ikke bringes i spil til andre foreninger og brugere. Bemærkninger til modellerne Der gøres opmærksom på, at Vendia Fitness til enhver tid kan frasige sig bookingen af et eller flere lokaler, så det afgørende punkt vedr. model 1 er, om der skal laves tiltag, der øger den fleksible anvendelse af lokalerne, i form af engangsinvesteringer i opbevaringsfaciliteter mv.

12 Foreningen og Hjørring Kommune har brugt 2015/2016 som forsøgsår med henblik på vurdering af medlemstal, aktivitetsniveau, serviceniveau og Hjørring Kommunes tekniske bistand og forbrugsudgifter. Der har ikke været sammenlignelige tilfælde i forhold til andre flytninger af foreningsaktiviteter fra private lejemål til renoverede kommunale faciliteter. Hjørring Kommune Side 12. Vendia Fitness meddeler i deres ansøgning samtidig, at de ønsker kompensation for betalt gebyr i efteråret 2016 med begrundelse i, at de har ønsket at afmelde lokalerne tidligere, hvilket ikke er blevet gennemført. Vendia Fitness anmoder konkret om, at de godtgøres for 0,730 mio. kr. i betalt gebyr i Lovgrundlag Folkeoplysningslovens kap. 5 vedr. tilskud til private lokaler. Økonomi Gebyrindtægterne indgår på Folkeoplysningsudvalgets budget til finansiering af lokaletilskud til foreninger i private lokaler. Konsekvenser 2017 Model 1 Frasigelse af booking af træningssalen vil maksimalt medføre lavere gebyrindtægter på 0,127 mio. kr. under forudsætning af, at Vendia Fitness slet ikke booker træningssalen. Hertil kommer kommunale anlægsudgifter på 0,060 mio. kr. til redskabsrum i træningssalen på 1. sal og til opsætning af spejle i træningssal i stueetagen. Model 2 Nedsættelse af gebyrindtægten vil betyde en mindreindtægt på 0,077 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Model 1 vil betyde, at der skal afsættes yderligere personalemæssige ressourcer til administration af bookingopgaver og til teknisk bistand ved rydning af lokaler mv.

13 Side 13. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ansøgning fra Vendia Fitness, modtaget 10. februar Takststruktur. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at der ikke gives godtgørelse med tilbagevirkende kraft for 2016, at Fritids- Kultur- og Bosætningsudvalget beslutter, om henvendelsen fra Vendia Fitness kan imødekommes i form af enten model 1 eller model 2, og at såfremt ansøgningen imødekommes i form af model 2 anbefales det, at takstbladet reguleres i forbindelse med budget 2018, og at der for 2017 gives et tilskud til Vendia Fitness på 0,077 mio. kr., svarende til nedsættelse af gebyret med 10 %.

14 Side Ø Herregården Odden - fremtidig støtte Resumé Herregården Odden har fremsendt ansøgning om opnåelse af rente- og afdragsfrit lån samt om fastholdelse af støtte på 2017-niveau i årene 2018 og Der skal tages stilling til ansøgningen. Sagsfremstilling I forbindelse med Budget 2015, Hjørring Kommune, blev det besluttet, at tilskuddet til Willumsen-samlingen, Herregården Odden i 2017 nedsættes fra 0,419 mio. kr. til 0,219 mio. kr., og bortfalder fra 2018 og frem. På den baggrund har Herregården Odden fremsendt ansøgning om opnåelse af rente- og afdragsfrit lån til afløsning af kreditforeningslån. Desuden søger Odden om fastholdelse af den nuværende støtte på 2017-niveau, eller størst mulig del heraf i årene 2018 og 2019, i det Herregården Odden i det nævnte tidsrum vil søge yderligere at nedbringe behovet for ekstern finansiering. I ansøgningen henviser Herregården Odden til, at de fortsat har fulgt anvisningerne i den marketingplan, der med fondsstøtte blev udarbejdet af en professionel konsulent og som forelå i marts I ansøgningen redegøres for hvilke tiltag, der med udgangspunkt i marketingplanen, yderligere er sket siden Herregården Oddens forrige henvendelse 13. juni 2016, hvor de over for udvalget redegjorde for muligheden for at bevare Herregården Odden og Willumsensamlingen som offentlig institution. I bilag 1 redegør Odden for disse tiltag, bl.a. at man har øget egenindtægter siden 2014 med % forhøjelse af entre, ved øget salg i café og øget udlejning af Oddens gæstebolig. at man har reduceret alle variable udgifter mest muligt. Ikke mindst en betydelig frivillig indsats, svarende til 1 1/2 årsværk, har ifølge ansøge bidraget hertil. at man har gennemført detailprojekteringen vedrørende genskabelsen af Odden Møllesø. Se bilag 1 for flere detaljer og yderligere tiltag.

15 Ud fra marketingplanen og Herregården Oddens tidligere henvendelser (se bilag 3 og 4), vurderer ansøger, at det næppe vil være muligt at gøre driften af Odden totalt selvbærende, men at det vil være muligt at nedbringe støttebehovet væsentligt på lidt længere sigt. Hjørring Kommune Side 15. Et første skridt vil ifølge ansøger være, at det nuværende kreditforeningslån, der er nedbragt til 0,709 mio. kr., i 2017 erstattes af et rente- og afdragsfrit lån fra Hjørring Kommune. Herved opnås ifølge ansøger en årlig besparelse på kr. Med udgangspunkt i foreløbigt regnskab 2016 kan de årlige driftsudgifter på Odden, såfremt uventede hændelser ikke indtræffer, opgøres til ca. 0,605 mio. kr., og egenindtjeningen til netto 0,240 mio. kr. Ved indfrielse af kreditforeningslånet og ved de i bilaget nævnte foranstaltninger, kan det eksterne støttebehov i forventes nedbragt til ca. 0,225-0,250 mio. kr. årligt. I Hjørring ny Kommune er der ikke lignende tilfælde, hvor kulturinstitutioner har opnået rente- og afdragsfrie lån. Der er hermed ikke præcedens for denne praksis. I 1979 fik Hjørring Kunstmuseum (nu Vendsyssel Kunstmuseum) et rente- og afdragsfrit lån på 0,595 mio. kr. Her ligger der et gældsbrev. Tilbagebetaling er ikke påbegyndt. I 1994 fik Kunstbygningen i Vrå et rente- og afdragsfrit lån på 0,200 mio. kr. ligeledes med et gældsbrev. Lånet skal påbegyndes afviklet i Såfremt der overvejes et rente- og afdragsfrit lån til Herregården Odden, skal en sikkerhedsstillelse fra Odden kunne sikres i form af gældsbrev eller lignende. Ansøger fremhæver, at de føler et stort ansvar for bevarelsen for offentligheden af den fredede, 600 år gamle bygning, der er en del af landsdelens og nationens historie, af det omliggende landskabs værdier og af den enestående samling værker af en af Danmarks største kunstnere, der huses på Odden. Det er Oddens håb, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget vil vise forståelse for de kulturelle, historiske og ikke mindst de turist- og beskæftigelsesmæssige værdier og muligheder som Odden allerede har og fremover kan få for Hjørring Kommune (i henhold til bilag 3 og 4). På den baggrund beder de Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget om sammen med ansøger at sikre Oddens eksistens som offentlig institution til alles gavn. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten.

16 Side 16. Økonomi I forbindelse med Budget 2015 blev det besluttet, at tilskuddet til Willumsensamlingen, Herregården Odden i 2017 nedsættes fra 0,419 mio. kr. til 0,219 mio. kr., og bortfalder fra 2018 og frem. At tilbyde et rente- og afdragsfrit lån til indfrielse af kreditforeningslånet på 0,709 mio kr. vil svare til løbende tilskud på anslået kr (1. år, løbetid 25 år). Der kan ikke anvises finansiering. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ansøgning fra Herregården Odden. 2. Årsregnskab 2015, Herregården Odden. 3. Høringssvar Brev fra bestyrelsen Marketingaftale - bestyrelsens følgebrev (LUKKET BILAG). 6. Marketingaftale (LUKKET BILAG). Direktionen indstiller, at ansøgningen om opnåelse af rente- og afdragsfrit lån til afløsning af kreditforeningslån ikke imødekommes, og at ansøgningen om fastholdelse af den nuværende støtte på 2017-niveau eller størst mulig del heraf i årene 2018 og 2019 ikke imødekommes.

17 Side A Kulturalliancen - årsmøde 2016 Resumé Den 8. marts 2017 afholdes årsmøde i Kulturalliancen. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget orienteres om programmet. Sagsfremstilling Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget orienteres om programmet for Kulturalliancens årsmøde Årsmødet bliver afholdt på Kulturhus Kappelborg 8. marts 2017, kl Formålet med årsmødet er at evaluere Kulturalliancens aktiviteter i 2016 og drøfte fremtidige tiltag. De inviterede til årsmødet er Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune og Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget i Hjørring Kommune. Desuden er fritidskonsulenterne fra de to kommuner inviteret til at deltage i anden del af årsmødet, som tager udgangspunkt i temaet "Fritidsliv i forandring - samarbejde og partnerskaber mellem foreninger og den lokale kommune" med oplæg af gæsteoplægsholder Torben Stenstrup med efterfølgende debat. Kulturalliancen består af én overordnet rammeaftale samt tre samarbejdsaftaler. Samarbejdsaftalerne beskriver Kulturalliancens samarbejdsområder: Spillestedsaftalen (Frederikshavn), Egnsteateraftalen (Hjørring), Kultur- og fritidssamarbejdet (begge kommuner). Den gældende rammeaftale er blevet opdateret med små sproglige justeringer, så det nu tydeligere fremgår, at fritidsdelen er en del af Kulturalliancen. Baggrund I praksis går kultur- og fritidslivet på tværs af kommunegrænsen mellem Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune. Det er tilfældet både med hensyn til aktører og brugere indenfor kultur- og fritidsområdet. Kulturalliancen bygger på denne præmis.

18 Formålet med Kulturalliancen er: at fremme og videreudvikle kultur- og fritidslivet i de to kommuner, at bidrage til en fælles profilering af de to kommuners kultur- og fritidsaktiviteter, at sikre en sammenhængende kultur- og fritidspolitik på tværkommunalt plan, at sikre en bedre ressourceudnyttelse gennem tværkommunal koordinering og samarbejde, og at styrke talentudviklingen på kultur- og fritidsområdet gennem en koordineret indsats. Hjørring Kommune Side 18. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi De to kommuner afsætter årligt hver kr. til Kulturalliancens Kulturpulje og kr. til fritidsdelen af Kulturalliancen. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Revideret rammeaftale for Kulturalliancen 2. Program for årsmødet Fritidsaftalen Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget drøfter programmet.

19 Side Ø Ansøgning om støtte til mobil koncertsal i Løkken Idrætscenter Resumé Løkken Idrætscenter har fremsendt ansøgning om tilskud på 0,100 mio. kr. til etablering af mobil koncertsal i Løkken Hallen. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, om der skal bevilges tilskud til projektet. Sagsfremstilling Løkken Idrætscenter ønsker med etableringen af en mobil koncertsal at forbedre mulighederne for en alsidig anvendelse af hallen. Ideen er at etablere en flytbar sal, der kan forbedre forholdene, når hallen bliver brugt til andet end sportsaktiviteter. Formålet er dermed at forbedre faciliteterne for de fritids- og kulturaktiviteter, der allerede er i hallen, men også at skabe nye muligheder for aktiviteter. Den mobile sal etableres med flytbare skillevægge, lys og lydudstyr samt 350 stole og vil i opsat form svare til, at den ene halvdel af hallen omdannes til en sal, der både har bedre intimitet og bedre lyd en selve sportshallen. Aktivitetsmæssigt forventer Løkken Idrætscenter, at salen kan anvendes til koncerter, større møder, teater, revy, foredrag mv. Løkken Idrætscenter oplyser, at der indtil nu har været lejet udstyr, når der holdes messer, koncerter mv. og etableringen af den mobile sal vil derfor gøre det lettere at afholde sådanne arrangementer, når der ikke skal lejes udstyr. Etableringen af den mobile sal har følgende budget: Mio. kr. Stole 0,207 Lys og lyd 0,100 Skillevægge og talerstol 0,050 Etablering (egne timer) 0,050 Loftsdekoration 0,020 Effektbelysning 0,020 Garderobestativer 0,010 Cafe- og barborde 0,010 Samlet budget i alt 0,467

20 Etablering af den mobile sal søges finansieret på følgende måde: SE Fonden (tilsagn er givet) 0,100 Hjørring Kommune (ansøgt) 0,100 Restfinansiering 0,267 I alt 0,467 Hjørring Kommune Side 20. Løkken Idrætscenter oplyser, at den mobile sal kan etableres i 2017, hvis der bevilges tilskud på 0,100 mio. kr. fra Hjørring Kommune, og det er samtidig en forudsætning for bevillingen fra SE Fonden, at projektet er fuldt finansieret inden udgangen af Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Eventuelt tilskud til projektet kan finansieres af restbeløb i anlægsrammen til medfinansieringspulje til multibaner. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ansøgning Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget drøfter ansøgningen, og at der ved imødekommelse af ansøgningen fremsendes anmodning om frigivelse af anlægsbevilling til Byrådet.

21 Side P Handleplaner for Handicappolitikken Resumé Hjørring Byråd godkendte på mødet 30. november 2016 slutstatus på Handleplan , og vedtog nyt fokusområde for de nye handleplaner. Handleplanen har været behandlet på Folkeoplysningsudvalget 30. januar 2017 og fremsendes til godkendelse i Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. Sagsfremstilling Hjørring Byråd vedtog 30. november 2016 et nyt fokusområde for 2017 og 2018 for de handleplaner, der er med til at udmønte Hjørring Kommunes Handicappolitik. Inklusion har de foregående år været fokusområdet og vil tilsvarende være det for de nye handleplaner i med den tilføjelse, at det er med et særligt fokus på "kommunikation i øjenhøjde". Dette er med henblik på at styrke den ligeværdige og inkluderende dialog mellem borger og kommune, således at borgerne får endnu større mulighed for at tage ansvar for eget liv mv. jf. målene i kommunens handicappolitik. Handicappolitikken, der blev vedtaget i 2012, udmøntes via 2-årige handleplaner, der er forankrede i de enkelte politiske udvalg. Tidsplanen for den nye handleplan under Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget og de dertilhørende indsatser er: 30. januar 2017: Behandling i Folkeoplysningsudvalget. : Behandling og godkendelse i Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. Marts/april 2017: Handleplaner for alle udvalg for 2017 og 2018 udgør kommunens samlede handleplan, og denne sendes til høring i Handicaprådet. Marts/april 2017: Den samlede handleplan forelægges Sundheds-; Ældre- og Handicapudvalget og efterfølgende Økonomiudvalg og Byråd.

22 I arbejdet med de nye indsatser for 2017 og 2018 har fokus været at fastholde en vis kontinuitet i de valgte fokusområder, kombineret med enkelte justeringer på baggrund af det nye tema kommunikation i øjenhøjde, ligesom der er udpeget et enkelt nyt tema. Baggrunden for at fastholde nogle af indsatserne er, at det er vigtigt at holde et konstant fokus på en række opgaver, så det med tiden bliver en helt integreret del af den daglige drift. Hertil at der kan være områder, hvor det endnu ikke er lykkedes at komme i mål fuldt ud. Hjørring Kommune Side 22. De 5 indsatsområder for 2017 og 2018 er: Indsats 1: Administrative rutiner, koordinering og helhedsvurderinger. Indsats 2: Aktiviteter for børn og unge med handicap og særlige behov. Indsats 3: Fortrinsret til idrætsfaciliteter på udvalgte tidspunkter. Indsats 4: Tilgængelighed og brug af kommunens faciliteter på fritids- og kulturområdet. Indsats 5: Behovsafklaring og udvikling af løsninger efter nedlæggelsen af lydavisen. Der ligger ikke en prioritering eller rangordning af de enkelte indsatser og nummeringen alle indsatser er ligestillede. Siden seneste handleplan er indsatsen vedrørende "puljen til mindre anlægsinvesteringer", der tilgodeser Handicappolitikken" ikke medtaget, mens behovsafklaring og udvikling af løsninger efter nedlæggelsen af lydavisen er ny. Hertil at der er justeret i de øvrige 4 eksisterende indsatsområder. I de vedlagte bilag er de 5 indsatser for de kommende år nærmere beskrevet. Samtidig vedlægges Hjørring Kommunes Handicappolitik Jf. hidtidig procedure vil der blive udarbejdet en midtvejsstatus på handleplanerne primo 2018 og en slutstatus ultimo Disse vil blive behandlet i Folkeoplysningsudvalget og Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. Lovgrundlag Økonomi

23 Side 23. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Indsats 1 for 2017 og 2018: Administrative rutiner, koordinering og helhedsvurderinger. 2. Indsats 2 for 2017 og 2018: Aktiviteter for børn og unge med handicap og særlige behov. 3. Indsats 3 for 2017 og 2018: Fortrinsret til idrætsfaciliteter på udvalgte tidspunkter. 4. Indsats 4 for 2017 og 2018: Tilgængelighed og brug af kommunens faciliteter på fritids- og kulturområdet. 5. Indsats 5 for 2017 og 2018: Behovsafklaring og udvikling af løsninger efter lydavisens ophør. 6. Hjørring Kommunes Handicappolitik. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Folkeoplysningsudvalget drøfter og kommenterer de enkelte indsatser for 2017 og 2018 og videresender handleplanen til godkendelse i Fritids-; Kultur- og Bosætningsudvalget, og at udvalget; i tilknytning hertil og under forudsætning af et fortsat ønske om at afholde en temadag vedrørende aktiviteter målrettet børn og unge med særlige behov/den stille inklusion; udpeger et medlem af udvalget til at planlægge temadagen [Tilføjet 13. februar 2017: at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender handleplanen].

24 Side 24. Historik Folkeoplysningsudvalget, 30. januar 2017: Handleplanen, herunder de enkelte indsatser, videresendes til Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget med anbefaling. Der blev fremført ønske om, at der bør være en tovholder/kontaktperson med indsigt i fritids- og kulturområdet til at varetage de kommunikative opgaver i forhold til at understøtte foreninger mv. til at oprette særlige tilbud målrettet børn og unge med handicap og særlige behov eller inklusion i foreningerne generelt samt at arbejde for tilgængelighed. Birgitte Pedersen blev udpeget til at deltage i arbejdet med at planlægge temadagen vedrørende aktiviteter målrettet børn og unge med særlige behov/den stille inklusion.

25 Side A Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orienteringspunkter 2017 Orientering fra formanden Orientering fra medlemmerne Orientering fra By, Kultur og Erhverv Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender indstillingen.

26 Side 26. Underskrifter Sven Bertelsen John Robert Larsen Børge Bech Michael Vajhøj Claus Mørkbak Højrup Line Kraghede Jensen Bjarne Mølgaard

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Vendsyssel Teater Fraværende:

Læs mere

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-7-17 Dato: 01-11-2017 Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret budget Bosætning 0% Haller og bygninger mv. 29% Biblioteker 34%

Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret budget Bosætning 0% Haller og bygninger mv. 29% Biblioteker 34% HJØRRING KOMMUNE REGNSKAB Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Mio.kr. Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Regnskab Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2017 Fritid og kultur 92,897 3,213

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:50 Mødested: Fraværende: Kulturboksen, Nørrebro 24, 9881 Bindslev Kirsten Højrup,

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution 04.04.00-P00-4-15 3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til Højenehallen som selvejende institution, og

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 92,030 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Haller og bygninger Biblioteker Museer

Læs mere

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg Sag: 00.30.10-Ø00-1-16 Dato: 17-08-2016 Hjørring Kommune Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Budgetoplæg 2017-2020 1. Indledning Budgetoplæg 2017-2020 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget er

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Følgende sager behandles:

Følgende sager behandles: Referat - Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:20 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Anders

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget 2018 udgør i alt 93,897 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Forvaltningen Haller og bygninger

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 94,067 mio. kr. Dette beløb anvendes indenfor områderne: Haller og bygninger Biblioteker Museer

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18.00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Børge Bech, Claus Højrup,

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Fraværende. Fællesmøde med Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Henrik

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.45 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet Hjørring Kommune Til Folkeoplysningsudvalget Plan og Udvikling Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Høring vedrørende mulige besparelser

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 14. marts 2012 Journalnr.: 11-14501 Norddjurs Kommune Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Baggrund og formål 2. Vision, værdier og målsætninger Norddjurs Kommunes kultur-

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale 6 Fraværende:

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:10 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus I

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:15 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 19.15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Claus Mørkbak Højrup,

Læs mere

Bemærkninger. Følgende sager behandles:

Bemærkninger. Følgende sager behandles: Side 1. Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bjarne

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv Hjørring Kommune Notat By, Kultur & Erhverv 31-08-2017 Side 1. Sag nr. 04.04.00-P00-4-15 Uddybende svar på de 6 spørgsmål i henvendelse fra Arbejdsgruppen for overdragelse af Højene Hallen fra kommunal

Læs mere

Mødedato: 14. maj 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Mødedato: 14. maj 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Målsætning for folkeoplysningspolitikken Favrskov Kommunes målsætning for folkeoplysningspolitikken er, at foreninger udbyder et varieret og mangfoldigt fritidstilbud

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgning pr Dok. nr.: 77755/15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 30.04. Dok. nr.: 77755/15 1 Drift UDVIKLING I VIST PÅ HOVEDOMRÅDER - = overskud 30/4 31/8 1 2 3 4 3-2 Bibliotek og Borgerservice 128.168

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Elektronisk møde Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Forud for borgmesterens deltagelse i mødet bedes medlemmerne overveje følgende spørgsmål:

Forud for borgmesterens deltagelse i mødet bedes medlemmerne overveje følgende spørgsmål: Dagsorden til mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 3. januar 2012 kl. 15:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 1 Kl. 15.00 Information til politikerne

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber

Læs mere

Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur.

Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur. Økonomiudvalget Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur. Udvalgets driftsområde udviser i et samlet regnskabsresultat

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:20 Mødested: Mødelokale 122,

Læs mere

Udvalget for plan, udvikling og kultur Opgørelse af overførselsbeløb fra 2015 til 2016 vedr. drift i henhold til reglerne om aftalestyring

Udvalget for plan, udvikling og kultur Opgørelse af overførselsbeløb fra 2015 til 2016 vedr. drift i henhold til reglerne om aftalestyring Udvalget for plan, udvikling og kultur Opgørelse af overførselsbeløb fra 2015 til 2016 vedr. drift i henhold til reglerne om aftalestyring Resterende Overførsel Ordinær over- Ekstraordinær Nr. AftalekapitalmidOmråde

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738

MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den kl EMNE: SAGSNR.: 17/28738 REFERAT MØDE I: Folkeoplysningsudvalget Mandag den 19.11.2018 kl. 16.30 EMNE: SAGSNR.: 17/28738 DELTAGERE: AFBUD: Henrik Zimino (A), Vibeke Rasmussen (A), Einer Lyduch (A), Carsten Fuhr (C), Liv Gam (løsgænger)

Læs mere