Blandt problemområderne i den nuværende organisering på beskæftigelsesområdet er grænseområdet mellem matchgruppe 3-4.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Blandt problemområderne i den nuværende organisering på beskæftigelsesområdet er grænseområdet mellem matchgruppe 3-4."

Transkript

1 Beskæftigelses - og Integrationsforvaltningen Kontoret for arbejdsmarkedsbetjening NOTAT 26. februar 2007 Høring vedrørende udbud af den ordinære beskæftigelsesindsats (match 1-3), særlig beskæftigelsesfremmende indsats (match 4-5), forrevalidering, revalidering og fleksjobformidling. Sagsnr.: Dok.nr.: Indledning Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har til hensigt at udarbejde indstilling til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget vedrørende udbud af den ordinære beskæftigelsesindsats (match 1-3), der i dag varetages af de kommunale beskæftigelsescentre samt fleksjobformidling 1 sammen med et udbud af for og revalidering samt særlig beskæftigelsesfremmende indsats (match 4-5), der i dag varetages af en række leverandører (kaldet andre aktører) og af de kommunale beskæftigelsescentre via kontrolbud. 2. Formål Formålet med udbuddet er fremadrettet at sikre en fleksibel, effektiv, kvalificeret og økonomisk fordelagtig løsning af kommunens opgaver i relation til Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Det er forvaltningens vurdering, at erfaringerne med det eksisterende udbud er overvejende positive, idet udbuddet bl.a. har ført til: øget konkurrence mellem leverandører, flere tilbud til borgerne og lavere priser for kommunen Blandt problemområderne i den nuværende organisering på beskæftigelsesområdet er grænseområdet mellem matchgruppe Det skal bemærkes, at der kun er tale om udbud af den del af fleksjobformidlingen, der i medfør af Lov nr. 565 af 9. juni 2006 om ændring af Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, mv. skal varetages af eksterne leverandører.

2 Det er forvaltningens vurdering, at fordelene ved et samlet udbud heroverfor vil være: Side 2 af 10 at sikre borgerne sammenhængende forløb og progression i forhold til alle matchgrupper (1-5), at såvel beskæftigelsescentre og leverandører udsættes for konkurrence, at kommunen opnår besparelser (eller flere borgere i tilbud for samme budget), og at kommunen opnår større fleksibilitet og bedre styring af beskæftigelsesområdet. Rammeaftaler er foreløbig planlagt tildelt af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget ultimo 2008 med ikrafttræden pr. 1. januar Høring inden beslutning I overensstemmelse med Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering af 24. maj 2005 og Københavns Kommunes udbudspolitik (BR 321/99) skal samarbejdsudvalgsorganisationen i god tid inden der træffes beslutning om at udbyde opgaverne informeres om og have mulighed for drøftelse af de arbejds- og personalemæssige konsekvenser, så medarbejdernes synspunkter kan indgå i beslutningsgrundlaget for udbuddet. Forvaltningen planlægger at forelægge indstillingen om udbud for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget på mødet d. 3. maj De berørte samarbejdsudvalg udgøres af afdelingssamarbejdsudvalgene på de tre beskæftigelsescentre. Samarbejdsudvalgsmedlemmerne vil have mulighed for at bede forvaltningen om sagkyndig vejledning/bistand. Såfremt det ønskes, vil forvaltningen på eventuel begæring herom henvise til et egnet advokatfirma.

3 Forvaltningen vil overfor samarbejdsudvalgene foreslå, at der som beskrevet i Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering nedsættes en projektgruppe med deltagelse af såvel ledelsesrepræsentanter som berørte medarbejdere fra de enkelte centre. Projektgruppens opgaver vil være de i protokollatet beskrevne, herunder at gennemgå relevante forhold omkring centrenes egen opgaveløsning, samt drøftelse af de arbejdsog personalemæssige konsekvenser, så medarbejdernes synspunkter og forslag kan indgå i beslutningsgrundlaget for, om opgaverne skal udbydes. Side 3 af 10 I forlængelse af en eventuel beslutning om udbud kan projektgruppen tillige deltage i arbejdet med fx kravspecifikation mv. i udbudsmaterialet, jf. protokollatet. Det skal imidlertid bemærkes, at der decentralt skal gennemføres en skarp organisatorisk adskillelse af de medarbejdere, der arbejder i projektgruppen og de medarbejdere, der inddrages i forbindelse med udarbejdelsen af det senere kontrolbud. 4. Beskæftigelsesindsatsen i Københavns Kommune for match 1-3 Den ordinære beskæftigelsesindsats (match 1-3) varetages i dag af de tre beskæftigelsescentre, henholdsvis Center for Kompetence og Beskæftigelse (CKB), Center for Afklaring og Beskæftigelse (CAB) og Center for Beskæftigelse, Sprog og Integration (CBSI). Der er for tiden 388 medarbejdere på de tre beskæftigelsescentre, herunder 13 tjenestemandsansatte, fordelt på CKB (114), CAB (118) og CBSI (156). Beskæftigelsescentrene har i 2007 et samlet budget på 174,8 mio. kr. De tre beskæftigelsescentres nuværende tilbud er for arbejdsmarkedsparate borgere på kontanthjælp i matchgruppe 1-3. Centrene har også rammeaftale om for- og revalidering samt særlig

4 beskæftigelsesfremmende indsats (match 4-5), idet kommunen afgav og vandt en del af kontrolbudet i forbindelse med gennemførelsen af udbuddet i Størstedelen af indsatsen overfor de ikkearbejdsmarkedsparate ledige (match 4-5), revalidender og sygedagpengemodtagere foregår imidlertid hos andre aktører, som i efteråret 2004 blev tildelt rammeaftaler med kommunen med virkning fra 1. januar Side 4 af Udbudsform Med henblik på at kunne dokumentere overholdelse af lighed, gennemsigtighed og objektivitet i samarbejdet med andre aktører er det forvaltningens vurdering, at det er hensigtsmæssigt at anvende de overordnede principper i EU s udbudsregler. 5.1 Prækvalifikation og tilbudsrunder mv. Udbuddet planlægges gennemført som et begrænset udbud med prækvalifikation og efterfølgende tilbuds- og forhandlingsrunder. Prækvalifikationsfasen påtænkes påbegyndt i september Det er i prækvalifikationen, at kommunen udvælger de leverandører, som får lov til afgive tilbud. Kravene til virksomhederne i prækvalifikationsfasen vil fremgå af udbudsbekendtgørelsen. Efter prækvalifikationen starter tilbudsfasen i oktober I tilbudsfasen afgiver tilbudsgivere først et tilbud ultimo november Herefter forhandles der med de enkelte tilbudsgivere (primo 2008), hvorefter der afgives reviderede tilbud. Efter yderligere en forhandlingsrunde afgives endelige tilbud ultimo maj Indstilling om tildeling af rammeaftaler er planlagt forelagt Beskæftigelses- og Integrationsudvalget primo august 2008.

5 5.2 Redskabsudbud Et udbud kan gennemføres redskabs-baseret eller målgruppe-baseret. Dette udbud tænkes gennemført som et redskabsudbud ligesom det eksisterende udbud - hvor målgrupper underordnes redskaber. Årsagen til valget af et redskabsudbud skal findes i en af målsætningerne med reformen Flere i arbejde - som trådte i kraft den 1. juli nemlig at samme redskab skal kunne anvendes overfor flere målgrupper, ligesom at redskaberne, jf. lovgivningen, skal kunne sammensættes individuelt omkring borgeren, frem for tidligere standard-aktiveringsforløb. Erfaringer fra det eksisterende udbud peger i retning af, at redskabsudbuddet har ført til stærkere faglig og økonomisk styring af tilbuddene til de ledige borgere. Det har desuden vist sig, at borgere i mindre grad oplever at blive stigmatiseret, når tilbud sammensættes individuelt omkring borgeren frem for omkring en på forhånd defineret målgruppe. Det har dog også vist sig, at det kan være hensigtsmæssigt i nogle tilfælde at lade leverandører anbefale de mest egnede målgrupper til et givent redskab, men dette er alene retningsgivende for anvendelsen af tilbuddet. Side 5 af 10 Det samlende udbud af hele beskæftigelsesindsatsen vil derfor betyder, at beskæftigelsescentrenes tilbud også skal omfatte målgruppen af borgere i match 4-5. Udbuddet planlægges at inkludere den samlede beskæftigelsesindsats i medfør af følgende kapitler i Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats: Kapitel 10 Vejledning og opkvalificering: - 1) korte vejlednings- og afklaringsforløb - 2) særligt tilrettelagte projekter og uddannelsesforløb, herunder praktik under uddannelsesforløbet og danskundervisning. Kapitel 11 - Virksomhedspraktik

6 Kapitel 12 - Ansættelses med løntilskud Kapitel 13 - Fleksjob (formidling) Kapitel (Mentor). Side 6 af 10 Udbuddet planlægges hermed ikke at omfatte Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats kapitel 10, 32, stk. 1, nr. 3 om ordinære uddannelsesforløb eller kapitel 14, om muligheden for hjælpemidler i forbindelse med deltagelse i tilbud, da de pågældende områder ikke kan gøres til genstand for udbudsforretning. 5.3 Udviklingspulje For at sikre bredden i tilbudsviften og udvikling af nye tilbud til borgerne, planlægges det at reservere 5 % af det årlige budget, dvs. ca. 20 mio. kr., til en udviklingspulje, der kan søges af såvel rammeaftaleindehavere som andre virksomheder og frivillige organisationer med henblik på at fremme nye og anderledes metoder og redskaber i beskæftigelsesindsatsen. Puljen kan desuden anvendes til at finansiere de udviklede eller videreudviklede redskaber indtil de kan indgå i en ny udbudsrunde. 5.4 Kontrolbud Hvis opgaverne i de tre beskæftigelsescentre udbydes skal de tre beskæftigelsescentre udarbejde kontrolbud på de udbudte opgaver i overensstemmelse med Københavns Kommunes udbudspolitik. Et kontrolbud betyder, at den offentlige myndighed på lige vilkår med de private leverandører deltager i konkurrencen om de udbudte opgaver. Er kontrolbudet det bedste kan ordregiver benytte det som begrundelse for at annullere udbudsforretningen og bevare opgaven i offentligt regi. Det vil indgå i drøftelsen med samarbejdsudvalgene, hvorvidt der skal udarbejdes et samlet kontrolbud for de tre berørte beskæftigelsescentre eller om centrene hver i sær skal udarbejde et selvstændigt kontrolbud.

7 Side 7 af 10 Som grundlag for udarbejdelsen og beregningen af kontrolbudet anvendes Indenrigs- og Sundhedsministeriets vejledning om omkostningskalkulationer (Indenrigsministeriet: Budget og Regnskabssystem for kommuner, kapitel 9). Beskæftigelsescentrene har således mulighed for at vinde en rammeaftale med kommunen på lige fod med andre aktører. Efter sammenligning og vurdering af de modtagne tilbud (inklusiv kontrolbudet) tildeles rammeaftaler med de tilbudsgivere, der har afgivet de økonomisk mest fordelagtige tilbud. Det betyder, at der i vurderingen ud over pris, kan blive lagt vægt på kriterier som f.eks. kvalitet, leveringssikkerhed og fleksibilitet. 6. Arbejds- og personalemæssige konsekvenser Hvis beskæftigelsescentrene vinder en del af udbuddet vil de indgå som én blandt flere leverandører til jobcentrene, der har mulighed for at henvise ledige borgere i alle matchgrupper til beskæftigelsescentre eller til andre aktører. Beskæftigelsescentrene kan potentielt vinde hele den i kontrolbudet tilbudte kapacitet, dele af den tilbudte kapacitet eller intet af den tilbudte kapacitet. 6.1 Mulige scenarier for beskæftigelsescentrene Hvis beskæftigelsescentrene vinder en rammeaftale med kapacitet svarende til den nuværende aktivitet på centrene kan de tilpasse deres aktivitet internt svarende til de ændrede opgaver (fx ved at beskæftige flere medarbejdere med borgere i match 4-5 eller vice versa). Hvis beskæftigelsescentrene vinder en rammeaftale med kommunen svarende til en mindre del af den nuværende kapacitet vil de stadig indgå som en af flere leverandører til kommunen. Afhængig af den

8 kapacitet som beskæftigelsescentrene henholdsvis andre tilbudsgivere vinder vil overdragelse af medarbejdere fra beskæftigelsescentrene til eksterne aktører komme på tale. I denne situation anvendes virksomhedsoverdragelsesloven og for de tjenestemandsansatte Københavns Kommunes Tjenestemandsvedtægt cirkulære nr. 20 af 7. december Side 8 af 10 Hvis beskæftigelsescentrene ikke vinder en rammeaftale finder virksomhedsoverdragelsesloven og Københavns Kommunes Tjenestemandsvedtægt ligeledes anvendelse i forbindelse med overdragelse af samtlige medarbejdere til eksterne leverandører. Udgangspunktet efter virksomhedsoverdragelsesloven er at sikre, at medarbejdere kan fortsætte på uændrede løn- og ansættelsesvilkår hos den, der erhverver virksomheden. Det kan være vanskeligt på forhånd at udpege de medarbejdere, som ved virksomhedsoverdragelse skal følge med til anden arbejdsplads, men det skal bemærkes, at traditionelt set vil være de medarbejdere, som er beskæftiget med en konkret opgave, som vil følge denne opgave ved en virksomhedsoverdragelse 6.2 Overenskomstansatte medarbejdere Når en virksomhed overdrages til en ekstern leverandør, er de berørte medarbejdere sikret visse rettigheder i forbindelse med deres fremtidige ansættelsesvilkår. Rettighederne fremgår af Lov om lønmodtageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse. Udgangspunktet er herefter, at erhververen af (en del af) beskæftigelsescentrenes virksomhed indtræder umiddelbart i de rettigheder og forpligtelser, som overdrageren havde på overtagelsestidspunktet i forhold til den enkelte medarbejder. Det gælder uanset om rettighederne følger af:

9 kollektiv overenskomst og aftale, bestemmelser om løn- og ansættelsesforhold, der er fastsat eller godkendt af en offentlig myndighed eller individuelle aftaler om løn- og ansættelsesforhold. Side 9 af 10 Virksomhedsoverdragelsesloven begrænser erhververens ret til at afskedige medarbejdere, da overdragelsen ikke i sig selv er en rimelig afskedigelsesgrund. Eventuelle afskedigelser af de overdragne medarbejdere skal derfor kunne begrundes ud fra økonomiske, tekniske eller organisatoriske ændringer, der betyder ændrede krav til den samlede medarbejdergruppe. Det er arbejdsgiveren (erhververen), som skal bevise, at der foreligger et rimeligt opsigelsesgrundlag. Det skal i øvrigt bemærkes, at medarbejdere, der i medfør af virksomhedsoverdragelsesloven overgår til ansættelse hos en privat leverandør tilmeldes kommunens Tryghedsbank (jf. udbudspolitikken), såfremt pågældende afskediges på grund af arbejdsmangel hos leverandøren inden for 5 år. 6.3 Tjenestemandsansatte medarbejdere Tjenestemandsansatte er ikke omfattet af Lov om lønmodtageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse. De kan derfor ikke umiddelbart overflyttes ved en virksomhedsoverdragelse til en privat leverandør. I henhold til udbudspolitikken vil deres overgang være frivillig, og det vil være op til en forhandling med de pågældende tjenestemandsansattes organisationer, hvordan sådanne situationer håndteres. Der er fire mulige løsninger for tjenestemandsansatte, såfremt deres arbejdsopgaver udbydes: De overgår til privat ansættelse: Tjenestemænd kan tilbydes at overgå til ansættelse hos den eksterne leverandør. Det

10 indebærer, at tjenestemanden efter ansøgning kan afskediges fra kommunen med ret til opsat tjenestemandspension og ansættelse på almindelige overenskomstvilkår hos den eksterne leverandør. Tjenestemandsvilkårene kan ikke overføres til den private ansættelse. De lånes ud til den private leverandør: Tjenestemænd, som ikke ønsker at overgår til ansættelse hos den private leverandør, men som ønsker at fastholde det samme arbejdsområde, kan tilbydes en udlånsordning. Dermed er tjenestemanden fortsat ansat i og får løn fra kommunen, men gør i udlånsperioden tjeneste hos leverandøren på aftalte vilkår. De nærmere vilkår for udlånet, herunder leverandørens refusion af kommunens udgifter, skal aftales konkret mellem kommunen, leverandøren og tjenestemanden. De overflyttes til anden passende stilling i kommunen. De afskediges: Hvis ingen af de nævnte muligheder om overdragelse, udlån eller overflytning kan bringes i anvendelse, må kommunen afskedige tjenestemanden. En tjenestemand, som afskediges, fordi hans/hendes arbejdsopgaver er blevet fjernet ved udlicitering, vil typisk have krav på 3 års rådighedsløn og derefter optjent egenpension, under forudsætning af, at vedkommende har været ansat i mere end 10 år, jf. Pensionsvedtægten 2. Side 10 af Bilag Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering af 24. maj Københavns Kommunes Udbudspolitik (BR 321/99) Indenrigs- og Sundhedsministeriets Budget- og Regnskabssystem for kommuner, kapitel 9: Vejledning om omkostningskalkulation.

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Godkendt af Økonomiudvalget den 13. december 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Omfang og afgrænsning...3 3. Tilrettelæggelse og gennemførelse

Læs mere

BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING

BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING Side 45 BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING 1. Rammer Parterne er enige om særligt at henlede opmærksomheden på, at medindflydelses-

Læs mere

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering Side 1 Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Læs mere

Notat om konkurrenceudsættelse på beskæftigelsesområdet

Notat om konkurrenceudsættelse på beskæftigelsesområdet Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen NOTAT Dato: 19-05-2008 Sagsnr.: 2008-61003 Dok.nr.: 2008-231848 Notat om konkurrenceudsættelse på beskæftigelsesområdet Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse Udbudsportalen.dk Virksomhedsoverdragelse - Vejledning til medarbejderne Udbudsportalen.dk Weidekampsgade 10 2300 København S Post@udbudsportalen.dk Indholdsfortegnelse 1 Når din arbejdsgiver virksomhedsoverdrager

Læs mere

Udbudspolitik for Hillerød Kommune 2013 Indholdsfortegnelse

Udbudspolitik for Hillerød Kommune 2013 Indholdsfortegnelse Udbudspolitik for Hillerød Kommune 2013 Indholdsfortegnelse 1. Overordnede principper... 2 Myndighedsopgaver... 2 Opgavers egnethed til udbud... 2 2. Tilrettelæggelse af udbudsforretningen... 3 Offentliggørelse

Læs mere

Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune.

Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Byrådet d. 25. marts 2008 1. INDLEDNING...3 2. FORMÅL...3 3. MÅLSÆTNINGER FOR KONKURRENCEUDSÆTTELSEN 2008-10...3 4. OVERVEJELSER FØR

Læs mere

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering Side 1 Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Læs mere

Bilag 3 Notat om mulighederne for medarbejderne i RD

Bilag 3 Notat om mulighederne for medarbejderne i RD Økonomiforvaltningen NOTAT Bilag 3 Notat om mulighederne for medarbejderne i RD 13-09-2007 Sagsnr. 2007-7705 Håndtering af medarbejdere i Revisionsdirektoratet (RD) i forbindelse med udbuddet af Københavns

Læs mere

[Skriv tekst] Konkurrenceudsættelsespolitik for Aabenraa Kommune

[Skriv tekst] Konkurrenceudsættelsespolitik for Aabenraa Kommune [Skriv tekst] Konkurrenceudsættelsespolitik for Aabenraa Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Formål med konkurrenceudsættelsespolitiken 3 3. Hvad og hvem er omfattet 5 3.1 Definition 5 4. Rammer

Læs mere

Det er et mål, at kommunens service pr. skattekrone er så høj som mulig, uanset om opgaverne varetages i kommunalt eller i privat regi.

Det er et mål, at kommunens service pr. skattekrone er så høj som mulig, uanset om opgaverne varetages i kommunalt eller i privat regi. Københavns Kommunes udbudspolitik 1. Indledning og overordnet målsætning Københavns Kommune har som mål at yde en service overfor borgere og virksomheder, som gør det attraktivt at bosætte sig og investere

Læs mere

Temadrøftelse om udbud

Temadrøftelse om udbud Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kontoret for arbejdsmarkedsbetjening NOTAT Dato: 04-01-2007 Sagsnr.: 2007-479 Dok.nr.: 2007-3361 Temadrøftelse om udbud Den første del af notatet omhandler

Læs mere

Københavns Kommunes Udbudspolitik

Københavns Kommunes Udbudspolitik 1. Indledning og overordnet målsætning Københavns Kommune har som mål at yde en service overfor borgere og virksomheder, som gør det attraktivt at bosætte sig og investere i byen. Kommunen skal være meget

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse. Udlicitering af plejehjem

Virksomhedsoverdragelse. Udlicitering af plejehjem Virksomhedsoverdragelse 28 feb Virksomhedsoverdragelse Udlicitering af plejehjem Virksomhedsoverdragelse 28 feb Lov om virksomhedsoverdragelse Lovbekendtgørelse nr 710 af 20 august 2002 om lønmodtageres

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 4. maj 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 31. marts 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Strategi for udbud af driftsopgaver

Strategi for udbud af driftsopgaver Strategi for udbud af driftsopgaver Indhold 1 Indledning... 3 2 Overordnede rammer... 3 3 Overvejelser inden udbud af driftsopgaver... 4 4 Virksomhedsoverdragelsesloven... 4 5 Personaleforhold og sociale

Læs mere

Hovedbestemmelserne i Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse findes i 7, stk. 4 og 5 og 8, stk. 3:

Hovedbestemmelserne i Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse findes i 7, stk. 4 og 5 og 8, stk. 3: N O TAT Information og inddragelse af medarbejdere efter SU/MED-reglerne April 2011 Side 1/9 Dette notat behandler reglerne for information og inddragelse af medarbejderne ved omstilling, udbud, udliciteringer

Læs mere

2) Frivillig overførsel på overenskomstmæssige vilkår. Enkelte steder har tjenestemænd givet afkald på deres tjenestemandsstatus og er gået over til ansættelse i den private virksomhed, hvorefter aflønning

Læs mere

Medarbejderinddragelse ved omstilling, udbud og udlicitering

Medarbejderinddragelse ved omstilling, udbud og udlicitering Medarbejderinddragelse ved omstilling, udbud og udlicitering Denne retningslinje skal tilgodese medarbejdernes behov for tryghed i forandringsprocesser samt sikre, at medarbejdernes viden og ideer indgår

Læs mere

Konkurrenceudsættelse i Region Syddanmark

Konkurrenceudsættelse i Region Syddanmark Område: Økonomi og HR Journal nr.: 11/30691 Dato: 24. november 2011 Udarbejdet af: Brian Bønsdorff og Rikke Lykke Ravn Notat Konkurrenceudsættelse i Region Syddanmark 1. Indledning Region Syddanmark står

Læs mere

Beskrivelse af tilbudsviften til de københavnske borgere

Beskrivelse af tilbudsviften til de københavnske borgere KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kontor for Implementering og Drift Bilag 1 04-11-2011 Beskrivelse af tilbudsviften til de københavnske borgere Formålet med dette notat er

Læs mere

Jesper Schou Hansen E-mail: Jesper_Schou_Hansen@br.kk.dk. Dato: 10-10-2008. Sagsnr.: 2008-119870 Dok.nr.: 2008-553051

Jesper Schou Hansen E-mail: Jesper_Schou_Hansen@br.kk.dk. Dato: 10-10-2008. Sagsnr.: 2008-119870 Dok.nr.: 2008-553051 Jesper Schou Hansen E-mail: Jesper_Schou_Hansen@br.kk.dk Dato: 10-10-2008 Sagsnr.: 2008-119870 Dok.nr.: 2008-553051 Vedrørende henvendelse fra John Skovgaard Dinesen Kære Jesper Schou Hansen. Jeg har den

Læs mere

Guide om udbudsreglerne mv. i det nye beskæftigelsessystem

Guide om udbudsreglerne mv. i det nye beskæftigelsessystem Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. kontor BILAG TIL MØDE I: BESK 28.08.2006, pkt. 1 Notat Guide om udbudsreglerne mv. i det nye beskæftigelsessystem I. Indledning 8. juni 2006 I forbindelse med det nye beskæftigelsessystem

Læs mere

Udbudspolitik for Skanderborg Kommune

Udbudspolitik for Skanderborg Kommune Udbudspolitik for Skanderborg Kommune Innovation & IT December 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE Målsætning... 1 Valg af leverandører, kravspecifikationer og betingelser ved udbud... 2 Kontrolbud, herunder omkostningskalkulationer...

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE UDBUDSPOLITIK

FREDERIKSSUND KOMMUNE UDBUDSPOLITIK FREDERIKSSUND KOMMUNE UDBUDSPOLITIK INDHOLD 1. De grundlæggende regler. 3 1.1. Baggrund for udbudspolitikken.. 3 1.1.2. Målsætning 3 1.2. Afgrænsning.. 3 2. Politisk ansvar og beslutning. 3 2.1. Leverandørvalg,

Læs mere

Kompetencecenter i Allerød Kommune

Kompetencecenter i Allerød Kommune Notat: Kompetencecenter i Allerød Kommune Allerød Service bliver en central faktor i kommunens beskæftigelsespolitik i et tæt samspil med et nyt kompetencecenter, der skal visitere ledige borgere med henblik

Læs mere

Udbudspolitik for Slagelse Kommune

Udbudspolitik for Slagelse Kommune for Slagelse Kommune Gyldighedsområde ken er gældende for Slagelse Kommunes udbud af egne driftsopgaver. ken er ikke gældende for ordinære indkøb udbud og licitation af bygge- og anlægsopgaver og andre

Læs mere

Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne

Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne Introduktion Med disse Q&A s vil Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning

Læs mere

N O TAT. Kan en kommune stille krav om ansættelsesvilkår udover virksomhedsoverdragelsesl o- ven?

N O TAT. Kan en kommune stille krav om ansættelsesvilkår udover virksomhedsoverdragelsesl o- ven? N O TAT Kan en kommune stille krav om ansættelsesvilkår udover virksomhedsoverdragelsesl o- ven? Juni 2015 Side 1/7 Dette notat handler om, hvorvidt og i givet fald på hvilken måde en kommune i et udbud

Læs mere

N O TAT. Overblik over reglerne for virksomhedsoverdragelse

N O TAT. Overblik over reglerne for virksomhedsoverdragelse N O TAT Overblik over reglerne for virksomhedsoverdragelse af medarbejdere Dette notat redegør i overbliksform for de aftale- og lovgivningsmæssige regler, der er ved overdragelse af medarbejdere i forbindelse

Læs mere

Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1.

Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1. Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1. januar 2012 Indledning I forbindelse med overvejelser om oprettelse af en

Læs mere

05.25 O.08 26/2009 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger

05.25 O.08 26/2009 Side 1. Aftale om integrations- og oplæringsstillinger 05.25 Side 1 Aftale om integrations- og oplæringsstillinger KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side 05.25 Side 2 Indledning... 3 1. Aftalens område... 4 2. Formål... 4

Læs mere

Viborg Kommunes udbudspolitik (Vedtaget af Viborg Byråd 5. marts 2008, revideret 23. juni 2010 efter vedtagelse i Viborg Byråd)

Viborg Kommunes udbudspolitik (Vedtaget af Viborg Byråd 5. marts 2008, revideret 23. juni 2010 efter vedtagelse i Viborg Byråd) Indledning og formål Viborg Kommunes udbudspolitik (Vedtaget af Viborg Byråd 5. marts 2008, revideret 23. juni 2010 efter vedtagelse i Viborg Byråd) Viborg Kommunes udbudspolitik indeholder en kortftet

Læs mere

Spørgsmål og svar. I forbindelse med light-udbud af aktiveringsforløb i henhold til Udbudslovens afsnit III

Spørgsmål og svar. I forbindelse med light-udbud af aktiveringsforløb i henhold til Udbudslovens afsnit III Spørgsmål og svar I forbindelse med light-udbud af aktiveringsforløb i henhold til Udbudslovens afsnit III Version 2, 18. oktober 2017 Spørgsmål og svar Egedal Kommune har modtaget spørgsmål til udbudsmaterialet

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: Oktober 2015 Kontakt: C-BB Sagsnr.: 15.20.00-P15-1-15 Beskæftigelsesplan 2016 I denne beskæftigelsesplan sammenfattes fokus og prioriteringer for Ballerup Kommunes

Læs mere

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension.

Kommunen anvender også ressourceprofilen, når det skal vurderes, om man skal have fleksjob eller førtidspension. 106 106 Revalidering xx Revalidering Revalidering er erhvervsrettede aktiviteter og økonomisk hjælp, der kan bidrage til, at en person med begrænsninger i arbejdsevnen fastholdes eller kommer ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere

Virksomhedsoverdragelseslovens 1, stk. 1 og 2 har følgende ordlyd:

Virksomhedsoverdragelseslovens 1, stk. 1 og 2 har følgende ordlyd: N O TAT Virksomhedsoverdragelse ved tilbagetagelse af opgaver Dette notat redegør for virksomhedsoverdragelseslovens anvendelse ved den offentlige ordregivers hjemtagelse/tilbagetagelse af opgaver, der

Læs mere

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Efter aftale med Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) gennemgås hermed en række grundlæggende udbudsretlige emner, der vurderes at være væsentlige

Læs mere

Bemærk, at vejledningen er udarbejdet før vedtagelsen af udbudsloven (ikrafttræden 1. januar 2016) og er ikke opdateret i henhold hertil.

Bemærk, at vejledningen er udarbejdet før vedtagelsen af udbudsloven (ikrafttræden 1. januar 2016) og er ikke opdateret i henhold hertil. Bemærk, at vejledningen er udarbejdet før vedtagelsen af udbudsloven (ikrafttræden 1. januar 2016) og er ikke opdateret i henhold hertil. Udbudsportalen.dk Virksomhedsoverdragelse - Vejledning til personaleafdelingen

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag A.1 UDKAST Overordnet kravspecifikation for Specialiserede uddannelsesveje 1 1. Overordnet kravspecifikation for Specialiserede uddannelsesveje 1.1 Indledning Formålet med denne del af kravspecifikationen

Læs mere

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 8. december 2003 via Magistraten

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 8. december 2003 via Magistraten ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 8. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.:2581 Jour. nr.: Ref.: JHP Inddragelse af eksterne aktører i beskæftigelsesindsatsen. 1.

Læs mere

Forord. Jørgen Vorsholt Formand Dansk Arbejdsgiverforening Maj Color profile: Disabled Composite Default screen

Forord. Jørgen Vorsholt Formand Dansk Arbejdsgiverforening Maj Color profile: Disabled Composite Default screen Forord I 2002 tog regeringen sammen med arbejdsmarkedets parter en række initiativer, der skal styrke integrationen af flygtninge og indvandrere på arbejdsmarkedet. 4-partsaftalen om en bedre integration

Læs mere

UDBUDSPOLITIK SVENDBORG KOMMUNE

UDBUDSPOLITIK SVENDBORG KOMMUNE UDBUDSPOLITIK SVENDBORG KOMMUNE 2 Udbudspolitik Med henvisning til Bekendtgørelse om servicestrategi og opfølgningsredegørelse jf. lovbekendtgørelse nr. 1060 af 24. oktober 2006 om kommunernes styrelse

Læs mere

MEDARBEJDERNES RETTIGHEDER

MEDARBEJDERNES RETTIGHEDER MEDARBEJDERNES RETTIGHEDER i forbindelse med overgang til den fællesstatslige facility management løsning Niels Hemmingsens Gade 12 DK-1153 København K Tlf. 33701300 Fax 33701333 E-mail oao@oao.dk www.oao.dk

Læs mere

December Udbudspolitik

December Udbudspolitik December 2013 Udbudspolitik 1. Indledning Udbudspolitikken beskriver de overordnede rammer for at gennemføre udbud af såvel varer og tjenesteydelser som bygge- og anlægsopgaver. Udbudspolitikken supplerer

Læs mere

Forslag. Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med Grønlands Selvstyres overtagelse af sagsområder

Forslag. Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med Grønlands Selvstyres overtagelse af sagsområder 2008/1 LSF 131 (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar 2017 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Personalestyrelsen, j.nr. 07-231-1 Fremsat den 5. februar 2009 af finansministeren (Lars

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 15 Bilag 5 Ansættelsesretlige problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om etablering af den selvejende institution Udbetaling Danmark

Bekendtgørelse af lov om etablering af den selvejende institution Udbetaling Danmark LBK nr 1506 af 06/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 5. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/16730

Læs mere

Sociale klausuler i FynBus udbud

Sociale klausuler i FynBus udbud Sociale klausuler i FynBus udbud Sociale klausuler i FynBus udbud FynBus sikrer, at det i forbindelse med alle udbud bliver overvejet, hvorvidt det kunne være relevant og gavnligt at anvende sociale klausuler.

Læs mere

og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse

og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse Københavns Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Rammeaftale om åremålsansættelse 2002 Kapitel 1. Åremålsansættelse på tjenestemandsvilkår...3 1. Rammeaftalens område...3 2. Åremålsstillingen...3

Læs mere

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Økonomidir. område Ramsherred 5 5700 Svendborg Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 21 34 76 I forhold til prisafprøvning/konkurrenceudsættelse peges der på, at der

Læs mere

Udlicitering. værktøj 99. Udbudspolitik. Spilleregler ved udlicitering

Udlicitering. værktøj 99. Udbudspolitik. Spilleregler ved udlicitering Udlicitering værktøj 99 Udbudspolitik Spilleregler ved udlicitering Udbudspolitik spilleregler ved udlicitering er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte. Værktøjspjecen giver forslag og ideer til

Læs mere

udbudsportalen NOTAT Overblik over reglerne for virksomhedsoverdragelse 1. Indledning 2. Kollektive aftaler MED/SU

udbudsportalen NOTAT Overblik over reglerne for virksomhedsoverdragelse 1. Indledning 2. Kollektive aftaler MED/SU * udbudsportalen NOTAT Overblik over reglerne for virksomhedsoverdragelse af medarbejdere Dette notat redegør i overbliksform for de aftale- og lovgivningsmæssige regler, der er ved overdragelse af medarbejdere

Læs mere

Udbudsstrategi for Glostrup Kommune

Udbudsstrategi for Glostrup Kommune Udbudsstrategi for Glostrup Kommune 1. Udbudsstrategi Med henvisning til Bekendtgørelse fra Indenrigs- og Socialministeriet af 21. december 2009 om kommunal udbudsstrategi og opfølgningsredegørelse jf.

Læs mere

Konkurrenceudsættelse af rengøring

Konkurrenceudsættelse af rengøring Konkurrenceudsættelse af rengøring Kommunalbestyrelsen besluttede den 27. marts 2014, at der skulle arbejdes videre med en konkurrenceudsættelse og udbud af den kommunale rengøringsopgave. Afledt heraf

Læs mere

Spørgsmål og svar. I forbindelse med light-udbud af aktiveringsforløb i henhold til Udbudslovens afsnit III

Spørgsmål og svar. I forbindelse med light-udbud af aktiveringsforløb i henhold til Udbudslovens afsnit III Spørgsmål og svar I forbindelse med light-udbud af aktiveringsforløb i henhold til Udbudslovens afsnit III Version 3, 20. oktober 2017 Spørgsmål og svar Egedal Kommune har modtaget spørgsmål til udbudsmaterialet

Læs mere

1. Informationspligten Informationspligten fremgår af virksomhedsoverdragelseslovens 5 og har følgende ordlyd:

1. Informationspligten Informationspligten fremgår af virksomhedsoverdragelseslovens 5 og har følgende ordlyd: N O TAT Information og forhandling Dette notat omhandler informations- og forhandlingspligten i virksomhedsoverdragelseslovens 5 og 6. Notatet er udarbejdet af KL s Juridiske Kontor, og lanceres af Udbudsportalen.dk.

Læs mere

FAXE AFFALD A/S' AFGIVELSE AF KONTROLBUD I FORBINDELSE MED RE- NOVATIONSUDBUD

FAXE AFFALD A/S' AFGIVELSE AF KONTROLBUD I FORBINDELSE MED RE- NOVATIONSUDBUD Advokat Annelouise Dalgaard Pedersen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 Bilag 5b J.nr. 176757 25. oktober 2017 Faxe Affald A/S Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev FAXE AFFALD A/S' AFGIVELSE

Læs mere

Vejledning om. procedureretningslinje for omstilling,

Vejledning om. procedureretningslinje for omstilling, Inspirationsnotat nr. 7a til arbejdet i MED-Hovedudvalg 2.11.2009 Vejledning om procedureretningslinje for omstilling, herunder udbud og udlicitering Denne vejledning og tilhørende forslag til procedureretningslinje

Læs mere

Rengøring Hjemtagelse og Nyt udbud

Rengøring Hjemtagelse og Nyt udbud Rengøring Hjemtagelse og Nyt udbud Stormøde Viborg Lounge den 22. oktober 2014 DAGSORDEN 1. Status 2. Overordnet tidsplan 3. Virksomhedsoverdragelse 4. Økonomi fordeling 5. Enheder, der hjemtager rengøring

Læs mere

Notat om jura og andre forhold i forbindelse med anvendelse af anden aktør på beskæftigelsesområdet

Notat om jura og andre forhold i forbindelse med anvendelse af anden aktør på beskæftigelsesområdet Notat om jura og andre forhold i forbindelse med anvendelse af anden aktør på beskæftigelsesområdet 1. Lovgrundlag for inddragelse af anden aktør i beskæftigelsesindsatsen I lov om en aktiv beskæftigelsesindsats

Læs mere

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO Sekretariatet 15. april 2002 HKB J.nr.: 4.10.03-03 Til: Vedr.: KTO s medlemsorganisationer Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO afgav den 25. oktober 2001 et høringssvar på udkast til

Læs mere

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen August 2000

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen August 2000 Københavns Kommune Økonomiforvaltningen August 2000 VEJLEDNING I UDBUD OG UDLICITERING INDLEDNING... 4 1. 1 Sammenhæng mellem udbudspolitik og vejledning...4 1.2 Definitioner...4 1.3 Formålet med at sende

Læs mere

Vejledning om k oordinat ionsudvalget s rolle i forhold t il t ilbud om virk som hedsprak t ik

Vejledning om k oordinat ionsudvalget s rolle i forhold t il t ilbud om virk som hedsprak t ik 28/9-04 LJ/LH Vejledning om k oordinat ionsudvalget s rolle i forhold t il t ilbud om virk som hedsprak t ik,,qgohgqlqj På baggrund af LO s undersøgelse fra foråret 2004 om LOkoordinationsudvalgenes erfaringer

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag A3 Kravspecifikation for Brobygning til uddannelse 2017 - Brobygning til hovedindgangen Sundhed, omsorg og pædagogik på erhvervsuddannelsesinstitution, der udbyder grundforløb på hovedområdet Sundhed,

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 21. juni 2013 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 21. juni 2013 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 21. juni 2013 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Fremtidig løsning af billetkontrolopgaven i

Læs mere

UDBUDSSTRATEGI FOR UDBUD AF KOMMUNALE OPGAVER IKAST-BRANDE KOMMUNE

UDBUDSSTRATEGI FOR UDBUD AF KOMMUNALE OPGAVER IKAST-BRANDE KOMMUNE UDBUDSSTRATEGI FOR UDBUD AF KOMMUNALE OPGAVER IKAST-BRANDE KOMMUNE Godkendt af Byrådet 21-06-2010 2 1. Udbudsstrategi Med henvisning til Bekendtgørelse fra Indenrigs- og Socialministeriet af 21. december

Læs mere

Udbudsstrategi Morsø Kommune

Udbudsstrategi Morsø Kommune U d v i k l i n g s a f d e l i n g e n Udbudsstrategi 2011-13 Morsø Kommune December 2010 Indholdsfortegnelse UDBUDSSTRATEGI BAGGRUND OG INDHOLD... 1 PLAN FOR AFKLARING AF EVT. KONKURRENCEUDSÆTTELSE:...

Læs mere

Aktiveringsstrategi for Jobcenter Varde

Aktiveringsstrategi for Jobcenter Varde Dato 09. maj.2011 Dok.nr. 928726 Sagsnr. 880061 Ref. Pepe/kias Aktiveringsstrategi for Jobcenter Varde Der er indgået aftale på Christiansborg om ændrede rammevilkår for den beskæftigelsesrettede indsats.

Læs mere

Handlingsplan 2009-2012. Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser

Handlingsplan 2009-2012. Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser Handlingsplan 2009-2012 Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser 1. december 2008 1 1. FORMÅL Handicapstrategien på beskæftigelsesområdet supplerer Københavns Kommunes overordnede

Læs mere

Udbudspolitik Bilag til servicestrategi Side 1 af 9

Udbudspolitik Bilag til servicestrategi Side 1 af 9 Bilag til servicestrategi 2007-2009 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og målsætning...3 2. Overvejelser og overordnede rammer for udbudsprojekter...3 2.1 Kravspecifikationen... 3 2.2 Udbudsformer...

Læs mere

Udbud af beskæftigelsesindsatsen

Udbud af beskæftigelsesindsatsen Udbud af beskæftigelsesindsatsen Jobcenter Odense Odense Kommune Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen 1 Udbud af beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter Odense 1. Konkrete erfaringer med udbud af beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE. Kontraktbilag 3. Sociale klausuler. Indsamling og transport af dagrenovation. Miljøudvalget Sag nr.

GLADSAXE KOMMUNE. Kontraktbilag 3. Sociale klausuler. Indsamling og transport af dagrenovation. Miljøudvalget Sag nr. Miljøudvalget 19.09.2011 Sag nr. 71, bilag 2 GLADSAXE KOMMUNE Kontraktbilag 3 Sociale klausuler. Indsamling og transport af dagrenovation 1. marts 2007 J. nr. 07.01.05Ø22 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelt

Læs mere

Det fremgår af 62 i kommunestyrelsesloven og den tilhørende vejledning, at udbudsstrategien

Det fremgår af 62 i kommunestyrelsesloven og den tilhørende vejledning, at udbudsstrategien Udbudsstrategi for valgperioden 2010-2013 i Norddjurs Kommune Kommunalbestyrelsen har udarbejdet en udbudsstrategi, der blandt andet indeholder en oversigt over hvilke driftsområder, hvor det overvejes

Læs mere

Principnotat vedr. udbud på genbrugshjælpemiddelområdet i Faxe Kommune D. 06/ /NHB

Principnotat vedr. udbud på genbrugshjælpemiddelområdet i Faxe Kommune D. 06/ /NHB Principnotat vedr. udbud på genbrugshjælpemiddelområdet i Faxe Kommune D. 06/11 2009 /NHB OPGAVEN... 3 LEVERANDØRSITUATIONEN... 3 CENTRALE UDBUDSTEMAER... 4 LEJE/EJE-MODELLEN?... 4 LOVGIVNINGEN... 6 UDBUDSGRUNDLAG...

Læs mere

Indstilling. Ansøgning om pilot-jobcenter i Århus Kommune. Til Århus Byråd Via Magistraten. Århus Kommune. Den 2. januar 2006

Indstilling. Ansøgning om pilot-jobcenter i Århus Kommune. Til Århus Byråd Via Magistraten. Århus Kommune. Den 2. januar 2006 Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Den 2. januar 2006 Århus Kommune Arbejdsmarkedsafdelingen Magistratens 1. Afdeling Ansøgning om pilot-jobcenter i Århus Kommune 1. Resume Folketinget vedtog

Læs mere

Det er som betingelse i baggrundsnotat fra Bornholms Akademi, at Lov om virksomhedsoverdragelse finder anvendelse i forbindelse med kontrakten.

Det er som betingelse i baggrundsnotat fra Bornholms Akademi, at Lov om virksomhedsoverdragelse finder anvendelse i forbindelse med kontrakten. Proces- og informationsplan i forbindelse med indgåelse af aftale mellem Bornholms Akademi og Bornholms Regionskommune om virksomhedsoverdragelse af Bornholms Akademi til Bornholms Regionskommune, Center

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 11-11-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 11. november 2011 kl. 08:15 afholdt Økonomiudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 11-11-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 11. november 2011 kl. 08:15 afholdt Økonomiudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne

Læs mere

Bilag 12 til MED aftalen

Bilag 12 til MED aftalen NOTAT HR-Centret Bilag 12 til MED aftalen 17-09-2016 Retningslinjer vedr. ansættelser på særlige vilkår Det er Hovedudvalgets opgave at aftale retningslinjer for beskæftigelse af personer med nedsat arbejdsevne

Læs mere

VURDERING AF OM LOKALT FORANKREDE BESKÆFTIGELSESINDSATSER SKAL BETRAGTES SOM ENKELTSTÅENDE KONTRAKTER ELLER SOM ET SAMLET INDKØB

VURDERING AF OM LOKALT FORANKREDE BESKÆFTIGELSESINDSATSER SKAL BETRAGTES SOM ENKELTSTÅENDE KONTRAKTER ELLER SOM ET SAMLET INDKØB Advokat Andreas Christensen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 173008 VURDERING AF OM LOKALT FORANKREDE BESKÆFTIGELSESINDSATSER SKAL BETRAGTES SOM ENKELTSTÅENDE KONTRAKTER ELLER

Læs mere

Notat vedrørende Indenrigs- og Sundhedsministeriets forslag til lov om

Notat vedrørende Indenrigs- og Sundhedsministeriets forslag til lov om Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Offentlig Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 7. januar 2005 JEH/LST/kj/bef Sagsnr. 200401081-9 200401082 200401083 Notat vedrørende Indenrigs- og

Læs mere

Notat om konkurrenceudsættelse af udskiftning af sand i kommunale sandkasser ved børneinstitutioner.

Notat om konkurrenceudsættelse af udskiftning af sand i kommunale sandkasser ved børneinstitutioner. Notat om konkurrenceudsættelse af udskiftning af sand i kommunale sandkasser ved børneinstitutioner. Dette notat omhandler de systematiske overvejelser, der er gjort forud for konkurrenceudsættelse af

Læs mere

Vejledning om. procedureretningslinie for omstilling,

Vejledning om. procedureretningslinie for omstilling, Inspirationsnotat nr. 7 til arbejdet i MED-Hovedudvalg 17. juni 2008 Vejledning om procedureretningslinie for omstilling, herunder udbud og udlicitering Denne vejledning og tilhørende forslag til procedureretningslinie

Læs mere

Retningslinjerne skal i øvrigt ses i sammenhæng med Region Midtjyllands MEDaftale og Region Midtjyllands Udbudspolitik

Retningslinjerne skal i øvrigt ses i sammenhæng med Region Midtjyllands MEDaftale og Region Midtjyllands Udbudspolitik Vedtaget af Regions MED-udvalget på mødet den 1. december 2011 Retningslinjer vedrørende proceduren for drøftelse af større omstillingsprojekter, herunder i forbindelse med udbud, udlicitering mv. i Region

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER

ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER Budget- og regnskabssystem 4.5.11 - side 1 Dato: 4. juni 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 ARBEJDSMARKEDSFORANSTALTNINGER 5.95 Jobtræningsordningen På denne funktion registreres udgifter og indtægter

Læs mere

Hvis det er tilfældet, hvilke udfordringer drejer det sig om? Grundet sagens aktualitet, ønskes meget gerne et hurtigt svar.

Hvis det er tilfældet, hvilke udfordringer drejer det sig om? Grundet sagens aktualitet, ønskes meget gerne et hurtigt svar. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Andreas Keil, MB E-mail: Andreas_Keil@br.kk.dk 16. november 2017 Sagsnr. 2017-0124645 Dokumentnr. 2017-0124645-124 Kære Andreas

Læs mere

Kommunale udbud på tandplejeområdet

Kommunale udbud på tandplejeområdet Kommunale udbud på tandplejeområdet Billundkursus 2014 10. januar 2014 1 Udbudsportalen i KL? Videnscenter Målgruppe: principielt alle, der har med OPS at gøre www.udbudsportalen.dk Sekretariat forankret

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår

Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår Forslag 1 Afkortning af ressourceforløb Medio 2017 er der i Norddjurs Kommune ca. 125 personer i ressourceforløb. Antallet af deltagere

Læs mere

Konkurrenceudsættelse i forbindelse med brug af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen og opgaveløsningen i fagenheden Arbejdsmarked i øvrigt

Konkurrenceudsættelse i forbindelse med brug af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen og opgaveløsningen i fagenheden Arbejdsmarked i øvrigt Notat 3.0 Arbejdsmarked Journalnummer: Ref.: Arbejdsmarkedssekretariatet Dato: 27.5.2013 Konkurrenceudsættelse i forbindelse med brug af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen og opgaveløsningen i fagenheden

Læs mere

at Økonomiudvalget godkender, at der arbejdes videre med at integrere fleksjob som en del af kommunens personalepolitik indenfor godkendt normering.

at Økonomiudvalget godkender, at der arbejdes videre med at integrere fleksjob som en del af kommunens personalepolitik indenfor godkendt normering. Pkt.nr: 6 Kommunale fleksjob 201721 Indstilling: at Økonomiudvalget godkender, at der arbejdes videre med at integrere fleksjob som en del af kommunens personalepolitik indenfor godkendt normering. at

Læs mere

Vejledning om overgang

Vejledning om overgang Børne- og Ungdomsforvaltningen Kapacitetsstyring NOTAT BILAG 5 Vejledning om overgang (Brev udsendt til alle institutioner, der i kommenteringsfasen har udtrykt ønske om at skifte tilhørsforhold 7. juli

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatsplan for Handicappolitikken Juni 2018

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatsplan for Handicappolitikken Juni 2018 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens indsatsplan for Handicappolitikken 2018-22 Juni 2018 Tema 1 Det gode liv Målsætning: Vi skal sikre, at borgere med handicap har de nødvendige forudsætninger

Læs mere

Lov om aktiv socialpolitik

Lov om aktiv socialpolitik Sagsbehandlingstid er den tid der går, fra du mundtligt eller skriftligt har bedt kommunen om at få hjælp, til der træffes en afgørelse, og du får besked om afgørelsen. Sagsbehandlingstiden svarer til

Læs mere

UDKAST Vilkår for organisationsændringer, der medfører reduktion af stillinger

UDKAST Vilkår for organisationsændringer, der medfører reduktion af stillinger Område: Human Resources Afdeling: HR Jura Journal nr.: 11/6130 Dato: 31. januar 2013 Udarbejdet af: Susanne Wind E mail: Susanne.Wind@regionsyddanmark.dk Telefon: 76632040 UDKAST Vilkår for organisationsændringer,

Læs mere

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet Norddjurs kommune 7. juni 2008 Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet 1. Sygedagpenge Jobcenter Norddjurs har udarbejdet en række aktuelle nøgletal, der belyser forholdene på sygedagpengeområdet i

Læs mere

Udlicitering - hvad og hvordan? Per Brøgger Jensen pbje@foa.dk 31329369

Udlicitering - hvad og hvordan? Per Brøgger Jensen pbje@foa.dk 31329369 Udlicitering - hvad og hvordan? Per Brøgger Jensen pbje@foa.dk 31329369 Program 1. Et overblik over processen og beslutninger ( tragten ) 2. Hvorfor taler de om det 3. Hvad taler de egentlig om 4. Hvad

Læs mere

Bliv leverandør til det offentlige. Miniguide

Bliv leverandør til det offentlige. Miniguide Bliv leverandør til det offentlige Miniguide INDLEDNING Denne miniguide indeholder vejledning i, hvad du skal huske når du vil byde på opgaver i Gribskov Kommune. Miniguiden indeholder nogle generelle

Læs mere