Temadrøftelse om udbud

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Temadrøftelse om udbud"

Transkript

1 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kontoret for arbejdsmarkedsbetjening NOTAT Dato: Sagsnr.: Dok.nr.: Temadrøftelse om udbud Den første del af notatet omhandler baggrunden for det eksisterende udbud. Den andel del af notatet indledes med en præmis for diskussionen, og herefter følger emnerne til Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets drøftelse. 1. Historik i forhold til det eksisterende udbud 1.1. Baggrund Rammeaftalerne om forrevalidering, revalidering og særlig beskæftigelsesfremmende indsats er indgået efter gennemført udbud jf. Lov om ansvaret og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats på baggrund af Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning den 5. februar 2003 (FAU 44/2003) om at overgå til samarbejde med andre aktører på entreprisebasis. Udvalget havde følgende målsætninger for udbudsforretningen: At styrke den brugerrettede service overfor borgerne At skabe flere valgmuligheder for borgerne At styrke konkurrencen blandt eksisterende udbydere af tilbud og tiltrække flere udbydere ved at skabe større gennemsigtighed og synlighed omkring styring, evaluering og udvikling af tilbud til borgerne såvel mht. økonomi og metode Endvidere havde kommunen som mål at designe inddragelsen af eksterne leverandører, således at denne i størst mulige omfang harmonerede med lovgivningen på området. 1.2 Hensyn i udbudsforretningen Forvaltningen gennemførte udbudsforretningen ud fra følgende tre hensyn: 1. At erstatte den eksisterende driftsoverenskomstmodel med en række revalideringsinstitutioner for at øge markedsgørelsen blandt de eksterne leverandører 2. At decentralisere styringen af leverandørerne, således at de tidligere lokal-, rådgivnings- og handicapcentre (nu jobcentrene) køber pladser hos leverandørerne, samt varetager den faglige vurdering af og økonomiske styring af tilbuddene 3. At give revalideringsinstitutionerne frihed til at agere på beskæftigelsesmarkedet

2 Ad 1) Øget konkurrence øget innovation Udbuddet bygger først og fremmest på et ønske om en større variation og markedsgørelse blandt leverandørerne inden for revalideringsområdet. Ideen herom går tilbage til 2002, hvor en evaluering af revalideringsindsatsen i Københavns Kommune anbefalede indførelsen af en entreprisemodel på revalideringsområdet. Baggrunden var blandt andet, at det var kommunens vurdering, at de gamle driftsoverenskomster, hvor kommunen inddrager overskud og dækker underskud blandt leverandørerne, hæmmede udviklingspotentialet blandt leverandørerne. Side 2 af 10 Tankegangen var, at indførelsen af markedsmekanismerne tvinger leverandørerne til at tænke i produktudvikling og nytænkning for at kunne forblive konkurrencedygtige og dermed overleve på markedet. Endvidere kunne en afvikling af de gamle driftsaftaler muliggøre inddragelsen af en bredere kreds af leverandører og derfor udbrede viften af tilbud, som kommunen kan vælge imellem. Ad 2) Bedre økonomisk og faglig styring Udbuddet bygger endvidere på et ønske om en mere hensigtsmæssig styring af brugen af eksterne leverandører. Dette udsprang af et ønske om at øge ansvarligheden blandt medarbejderne omkring indkøb. Med den nye styringsmodel har forvaltningen mulighed for at stille krav til opgaveløsningen, samtidig med at bestillerrollen med hensyn til køb af ydelser fra eksterne leverandører forankres hos medarbejderne, som sidder med den største faglige ekspertise. Styringsmodellen er en såkaldt efterspørgselsmodel, hvor jobcentrene efterspørger de tilbud, der er brug for, og aflønner leverandørerne efter taxameterprincippet. Hensigten bag decentraliseringen var at flytte den økonomiske styring og den faglige vurdering ud til den enkelte medarbejder, for herved at opnå større omkostningsbevidsthed, større refleksion med hensyn til valg af redskaber, og dermed løsningen tættere på borgeren. Ad 3) Frihed for revalideringsinstitutionerne I forbindelse med Statens overgang til anvendelse af udbudsforretninger i samarbejdet med andre aktører, var det et udbredt ønske blandt revalideringsinstitutionerne med driftsoverenskomst, at kunne byde på de af Staten udbudte opgaver. Imidlertid kan revalideringsinstitutioner med driftsoverenskomst alene gøre dette med tilladelse fra kommunen, som pågældende institution har overenskomst med, idet kommunen som driftsherre er økonomisk ansvarlig for institutionen, herunder dækker evt. underskud og inddrager evt. overskud.

3 Side 3 af 10 Idet kommunen skal udvise størst mulig forsigtighed i forhold til underskud og idet kommunen skal inddrage evt. overskud, oplevede revalideringsinstitutionerne med driftsoverenskomst væsentlige bindinger på deres handlefrihed mht. til at kunne byde på opgaver fra - og anvende evt. gevinster på samarbejdet med Staten. Omlægningen fra driftsaftaler til entrepriseaftaler skal hermed også ses ud fra ønsket om større frihed for revalideringsinstitutionerne jf. Rapport om revalidering i Københavns Kommune - Fra i dag til i morgen (resumé vedlægges som bilag). 1.3 Bekendtgørelse om lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats I umiddelbar forlængelse af revalideringsrapporten kom (den nu tidligere) bekendtgørelse nr. 578 af 19. juli 2003 om Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, som indeholdt en bestemmelse om, at en kommune ved inddragelse af andre aktører skal udbyde opgaverne i overensstemmelse med de gældende regler for udbudsforretninger. På den baggrund anbefalede forvaltningens juridiske rådgiver Advokatfirmaet Poul Schmidt (Kammeradvokatens kontor), at kommunen gennemførte udbud. 1.4 Erfaringer fra det eksisterende udbud Det er forvaltningens opfattelse, at det eksisterende udbud har medvirket til en større kvalitet for borgerne. Forløbene til borgerne er blevet mere individuelt tilrettelagte og målrettet den enkelte borger, som følge af, at tilbuddene har været i udbud. Det er således lykkedes at opnå en større variation i forhold til sammensætningen af redskaber omkring borgeren, og dermed en mindre stigmatisering af borgeren. Det skyldes en ændring i efterspørgslen efter redskaber efter at udbuddet er trådt i kraft. Jobcentrene køber ikke længere et samlet forløb ( pakke-løsninger ) bestående af flere redskaber på en gang, men vælger nu at sende borgerne til afklaring, og køber først derefter et længerevarende forløb, hvorfor forløbene til borgerne er blevet mere individuelt tilrettelagte og målrettet den enkelte borger. Kommunen har således placeret sig stærkere i myndighedsrollen, og dermed fjernet problemerne med driftsoverenskomsterne, som var, at kommunen blot sendte borgerne til driftsoverenskomst-indehaverne og andre samarbejdspartnere, som herefter varetog den socialfaglige indsats uden videre indblanding fra kommunen.

4 2. Udgangspunkt og temaer til drøftelse Side 4 af Udgangspunkt Udgangspunktet for Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets drøftelse om udbud vil være forvaltningens forudsætning om gennemførelse af udbudsforretning forinden samarbejde med andre aktører. Forvaltningens juridiske rådgiver, Advokatfirmaet Poul Schmith (Kammeradvokaten) har udarbejdet et notat, om hvorvidt Københavns Kommune har udbudspligt ved et genudbud. I notatet redegøres der for, at Københavns Kommune ikke har pligt til at foretage et genudbud. Kommunen kan således jf. lovgivningen selv vælge at afholde aktiviteten, hvilket kommunen i dag selv gør for borgere omfattet af matchkategori 1-3 (kontanthjælpsmodtagere). Såfremt kommunen vælger, at andre aktører forestår indsatsen på entreprisebasis, har kommunen ved indgåelse af aftaler, pligt til at overholde principperne om ligebehandling, forsvarlig økonomisk forvaltning samt overholde forbud mod magtfordrejning. På den baggrund konkluderer Advokatfirmaet Poul Schmith, at Københavns Kommune forinden indgåelse af aftaler med andre aktører, skal iværksætte en udbudslignende proces, for herved at sikre, at kommunen kan godtgøre, at der er sket en vis form for konkurrenceudsættelse af aftalerne. Anbefalingen begrundes med bekendtgørelse nr. 57 af 2. februar 2006 om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, som trådte i kraft 1. januar 2007, som indeholder en bestemmelse om, at en kommune ved inddragelse af andre aktører skal udbyde opgaverne i overensstemmelse med de gældende regler for udbudsforretninger. Denne bestemmelse fremgik også af den forrige bekendtgørelse, og dannede baggrund for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalgets beslutning om gennemførelse af udbuddet i Hertil kommer Arbejdsmarkedsstyrelsens udbudsguide, som anbefaler, at større kommuner gennemfører udbud, da det for større kommuner ellers anses for vanskeligt at dokumentere overholdelse af lighed, gennemsigtighed og objektivitet i samarbejdet med andre aktører. Dvs. at kommunen skal kunne dokumentere objektivitet, gennemsigtighed og lighed i behandlingen af tilbudsgivernes tilbud. Forvaltningen konkluderer på baggrund heraf, at der gennemføres egentlig udbudsforretning forinden samarbejde med andre aktører.

5 Side 5 af Temaer til drøftelse Omfanget af det fremtidige udbud Der foreligger følgende muligheder i forhold til omfanget af det fremtidige udbud: A) Genudbud af det eksisterende udbud eller B) Nyt samlet udbud af hele indsatsen Ad A) Genudbud af det eksisterende udbud Der er flere fordele ved et genudbud: - Fornyet konkurrence Den umiddelbare fordel ved et genudbud er, at området på ny udsættes for konkurrence. Så længe rammeaftalerne løber, er konkurrencen så at sige ophævet, således at nye hovedleverandører ikke kan træde ind på markedet. - Lavere priser Ved fornyet konkurrence vil priserne blive udsat for konkurrence. Andre aktører end de nuværende 11 har tilkendegivet deres interesse, hvorfor det kan forventes, at den større konkurrence vil bevirke, at priserne bliver lavere. Dette vil i givet fald betyde, at Københavns Kommune kan give flere ledige borgere et tilbud indenfor den eksisterende budgetramme. - Mere fleksibilitet Et nyt udbud vil i højere grad give mulighed for større omlægning af tilbudene for borgere via nye redskaber (tilbud) til borgerne end via bestemmelserne om ændringer i rammeaftalerne. En af problemstillingerne ved rammeaftaler er netop, at motivationen blandt leverandørerne reduceres med hensyn til større tilpasninger af tilbud. Ulempen ved udelukkende at genudbyde det eksisterende udbudsområde er den manglende fleksibilitet mellem udbudsområdet og beskæftigelsescentrene. Ad B) Nyt samlet udbud af hele indsatsen Der er følgende fordele ved et samlet udbud: - Fuld fleksibilitet En ny styring og organisering af beskæftigelsesindsatsen via udbud vil give fuld fleksibilitet for kommunen, i stedet for at indsatsen er opdelt i den kommunale del og udbudsområdet.

6 - Flere tilbud til borgerne Det er Forvaltningens opfattelse, at der opnås samme positive effekter ved et udbud af beskæftigelsesindsatsen, som der er opnået ved det eksisterende udbud, herunder besparelser eller alternativt flere borgere i tilbud for samme budget. Side 6 af 10 - Optimal indsats overfor matchgruppe 3 og 4 Et samlet udbud for match 1-5 vil give de optimale betingelser for indsatsen overfor målgruppen i matchkategori 3-4. Dermed bliver opmatchning af borgerne mere intuitiv, i stedet for at være organisatorisk begrænset, hvilket den ikke bør være, men har vist sig at være i praksis. - Ligestilling af private med offentlige leverandører Et udbud af hele beskæftigelsesindsatsen vil endvidere ligestille offentlige med private leverandører. - AF Såfremt der gennemføres et samlet udbud, kan der gennemføres fælles udbud med AF for dele af målgrupperne. Skemaet herunder fremstiller fordele og ulemper ved de to alternativer: A) Genudbud for kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 4-5, revalidender og sygedagpengemodtagere. Fordele Fornyet konkurrence mellem nye og eksisterende leverandører. Lavere priser flere tilbud. Mere fleksibilitet i forhold til omlægning af tilbud inden for det eksisterende udbudsområde. Ulemper Manglende fleksibilitet mellem det eksisterende udbudsområde og de kommunale beskæftigelsescentre, når disse ikke også sendes i udbud. B) Nyt samlet udbud for alle kontanthjælpsmodtagere (matchgruppe 1 5), revalidender og sygedagpengemodtagere. Fordele Fuld fleksibilitet for kommunen. Konkurrenceudsættelse af kommunal beskæftigelsesindsats flere borgere i tilbud for samme budget. Optimale betingelser i indsatsen overfor match 3-4. Ligestilling af private med offentlige leverandører. Fælles udbud med AF for dele af målgrupperne.

7 Tidspunkt for udbud Arbejdet i forbindelse med udbudsprocessen varer godt 1 år, hvorfor det ikke er realistisk, at et nyt udbud kan træde i kraft pr. 1. januar Et udbud kan således gennemføres til enten d. 1. juli 2008 eller d. 1. januar Side 7 af 10 Udbud pr. 1. juli 2008: Fordelen ved at gennemføre udbud pr. 1. juli 2008 er den tidligere konkurrenceudsættelse af det eksisterende udbud og evt. beskæftigelsescentrene. Jf. ovenstående har andre leverandører end de nuværende 11 har tilkendegivet deres interesse, hvorfor der er grund til at formode, at priserne for Københavns Kommune bliver lavere. Udbud pr. 1. januar 2009: Omvendt vil det være en fordel for beskæftigelsescentrene, at et udbud først træder i kraft 1. januar På nuværende tidspunkt er det besluttet, at Beskæftigelsescentrene skal overgå til en fuld taxameterstyring i en bestiller-udfører-model fra 1. januar 2008, som betyder en udmåling af priser for alle beskæftigelsestilbud. I 2007 anvendes en overgangsmodel, der skal geare Beskæftigelsescentrene til de nye principper fra Dermed sikres, at organisationen har de nødvendige værktøjer og rammer for at indgå i en bestiller-udfører model. Der er således tale om en klargøring i løbet af 2007 og 2008 til konkurrenceudsættelse Udbud i praksis om redskabsudbud mv. Et udbud kan gennemføres redskabs-baseret eller målgruppe-baseret. Det eksisterende udbud er et redskabsudbud, hvor målgrupperne underordnes redskaberne. Årsagen til valget af et redskabsudbud skal findes i en af målsætningerne med reformen Flere i arbejde - som trådte i kraft den 1. juli nemlig at samme redskab skal kunne anvendes overfor flere målgrupper, ligesom at redskaberne, jf. lovgivningen, skal kunne sammensættes individuelt omkring borgeren, frem for tidligere standard-aktiveringsforløb. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats er en såkaldt redskabslovgivning. Erfaringerne med målgruppe-udbud fra Århus og Odense viser, at der hyppigt opstår diskussioner mellem kommune og tilbudsgiver omkring de ledige borgeres målgruppetilhørsforhold og heraf følgende betaling. Dette konfliktområde undgås med valget af redskabsudbud. Kommunen valgte derfor i det eksisterende udbud at efterspørge redskaber efter Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats kapitel 10 ( 32, stk. 1, nr. 1og 2), kap. 11 og 12 samt kap. 14 (mentor) dvs. brede redskaber, der kan tilrettelægges individuelt efter borgernes forskellige behov og ønsker, i stedet for eksempelvis at efterspørge

8 specifikke projekter til specifikke målgrupper som f.eks. misbrugere, psykiske syge m.v. De individuelle forskelle indenfor de enkelte målgrupper er store, og essensen i relation til Flere i arbejde er derfor ikke borgerens diagnose, men derimod de redskaber der skal til for at bringe borgeren tilbage på arbejdsmarkedet. Side 8 af 10 Det er forvaltningens opfattelse, at redskabsudbuddet har været en succes for kommunen, idet det har bevirket en langt stærkere faglig og økonomisk styring af tilbuddene til de ledige borgere. Erfaringsopsamling I forberedelserne til et evt. nyt udbud har forvaltningen i samarbejde med Rambøll Management afholdt fokusgrupper med jobcentermedarbejderne henholdsvis leverandørerne. I fokusgrupperne diskuterede deltagerne fininddelingen af redskaberne. Der var enighed blandt jobcentermedarbejdere og leverandører om, at fininddelingen af redskaber er en god og fleksibel løsning, da det muliggør individualiserede forløb, som er skræddersyet den enkelte borger. Leverandørerne angav endvidere, at fininddelingen er med til at understøtte, at der løbende laves progressionsvurdering af borgeren, således at der kontinuerligt bliver evalueret på, om borgeren er i det rette forløb (manglende tilbagemeldinger var et af problemerne under driftsoverenskomsterne). Den store mængde af tilbud er imidlertid også en medvirkende årsag til, at jobcentermedarbejderne ikke har det fornødne overblik over samtlige mulige tilbud. Jobcentermedarbejderne forklarede, at nuancerne mistes, når leverandørerne udbyder flere forskellige typer af forløb indenfor samme redskabstype (eksempelvis tilbyder en leverandør 20 forskellige særligt tilrettelagte forløb og en anden leverandør seks forskellige korterevarende undervisningsforløb). Leverandørerne bemærkede samstemmende, at de har bemærket, at de ikke opnår markedsmæssige fordele ved at udbyde et større antal forskellige tilbud indenfor hver redskabstype, og forklarede at de ved et fremtidigt udbud vil nedjustere antallet af tilbud for at stå skarpere i markedet. Der var således enighed om at den nuværende fininddeling er en god løsning, men at antallet af tilbud bør reduceres. Det blev herefter diskuteret hvorvidt det kunne være en mulighed at lave fleksible pakkeløsninger. Jobcentermedarbejderne mente, at leverandørerne selv skulle foreslå pakkeløsningerne, men at det skulle være muligt at skifte elementer ud i pakkerne. Størstedelen af leverandørerne udtrykte bekymring for, at pakkeløsningerne vil reducere antallet af progressionsvurderinger af borgerne og i sidste ende reducere de individuelt sammensatte forløb. Leverandørerne

9 mente endvidere, at de ville yderligere administrativt belastede, såfremt det var muligt at ændre i pakkerne undervejs i et forløb. Notatet fra Rambøll vedlægges som bilag. Side 9 af Muligheder for udvikling Som en konsekvens af redskabsudbuddet, har de frivillige organisationer, herunder især Beskæftigelseskonsortiet Settlementerne, både under forhandlingerne og efterfølgende påpeget risikoen for, at udbuddet af redskaber vil medføre afspecialisering af leverandørernes spidskompetencer. I løbet af forhandlingerne med tilbudsgiverne valgte forvaltningen derfor at bløde op for den skarpe grænse mellem redskaber og målgrupper, og åbnede således op for at leverandørerne i bestemte tilfælde måtte anføre, at et tilbud er særligt velegnet til en bestemt målgruppe. Ifølge leverandørerne er denne mere fleksible sondring en mere hensigtsmæssig tilgang, idet den imødekommer det potentielle problem med at leverandørernes særlige kompetencer for visse målgrupper kan risikere ikke at blive udnyttet. Herved er det forsøgt at undgå, at leverandørernes særlige spidskompetencer ikke udvandes. Udvikling af fagligheden Leverandørerne, specielt de frivillige organisationer, har udtrykt ønske om at indgå samarbejde med kommunen med henblik på udvikling af det faglige indhold i tilbuddene. Der er allerede i dag mulighed for at ændre redskaber, jf. rammeaftalerne, men muligheden anvendes stort set ikke i praksis. Der eksisterer pt. ikke et sådant formaliseret samarbejde, men forvaltningen ser positivt på ønsket. Pulje For at sikre bredden i tilbudsviften og udvikling af nye tilbud til borgerne, kan en del af det årlige budget reserveres til en pulje med henblik på projekt-udvikling samt efterfølgende drift af færdigudviklede tilbud indtil det pågældende tilbud kan indgå i en ordinær udbudsrunde. Med henblik på at fremme nye aktører, metoder og redskaber bør puljen kunne søges af alle interesserede, og ikke kun af rammeaftaleindehaverne, men tillige af rammeaftaleindehaverne til videreudvikling af eksisterende tilbud, herunder de frivillige organisationer. Effektmåling Revacentret nævner i høringssvaret, at en ny udbudsperiode bør tage udgangspunkt i en evaluering af det nuværende udbud, herunder også en nuanceret effektmåling. Forvaltningen vil derfor intensivere

10 arbejdet med målemetoder, for derved at få et bedre grundlag for en kommende udbudsforretning. Side 10 af 10 Mindstekøb Københavns Kommune forpligter sig ikke til mindstekøb af pladser hos leverandørerne. Det konkrete køb afhænger af det antal borgere, der visiteres til tilbud. Beskæftigelseskonsortiet Settlementerne har i høringssvaret kritiseret, at leverandørerne presses økonomisk af at skulle stille alle typer af redskaber til rådighed for kommunen, uden garanti for at de bliver anvendt. Årsagen til at leverandørerne skal stille alle typer af redskaber til rådighed er, at borgerne skal have mulighed for at kunne få det samlede tilbud hos en enkelt leverandør, og ikke være tvunget til at skifte leverandør undervejs i forløbet. Kravet om mindstekøb kan heller ikke imødekommes fremadrettet, idet bekendtgørelse nr. 57 af 2. februar 2006 om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats kræver, at der ikke gives mindstekøb.

Blandt problemområderne i den nuværende organisering på beskæftigelsesområdet er grænseområdet mellem matchgruppe 3-4.

Blandt problemområderne i den nuværende organisering på beskæftigelsesområdet er grænseområdet mellem matchgruppe 3-4. Beskæftigelses - og Integrationsforvaltningen Kontoret for arbejdsmarkedsbetjening NOTAT 26. februar 2007 Høring vedrørende udbud af den ordinære beskæftigelsesindsats (match 1-3), særlig beskæftigelsesfremmende

Læs mere

Jesper Schou Hansen E-mail: Jesper_Schou_Hansen@br.kk.dk. Dato: 10-10-2008. Sagsnr.: 2008-119870 Dok.nr.: 2008-553051

Jesper Schou Hansen E-mail: Jesper_Schou_Hansen@br.kk.dk. Dato: 10-10-2008. Sagsnr.: 2008-119870 Dok.nr.: 2008-553051 Jesper Schou Hansen E-mail: Jesper_Schou_Hansen@br.kk.dk Dato: 10-10-2008 Sagsnr.: 2008-119870 Dok.nr.: 2008-553051 Vedrørende henvendelse fra John Skovgaard Dinesen Kære Jesper Schou Hansen. Jeg har den

Læs mere

Notat om konkurrenceudsættelse på beskæftigelsesområdet

Notat om konkurrenceudsættelse på beskæftigelsesområdet Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen NOTAT Dato: 19-05-2008 Sagsnr.: 2008-61003 Dok.nr.: 2008-231848 Notat om konkurrenceudsættelse på beskæftigelsesområdet Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bilag A.1 UDKAST Overordnet kravspecifikation for Specialiserede uddannelsesveje 1 1. Overordnet kravspecifikation for Specialiserede uddannelsesveje 1.1 Indledning Formålet med denne del af kravspecifikationen

Læs mere

Guide om udbudsreglerne mv. i det nye beskæftigelsessystem

Guide om udbudsreglerne mv. i det nye beskæftigelsessystem Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. kontor BILAG TIL MØDE I: BESK 28.08.2006, pkt. 1 Notat Guide om udbudsreglerne mv. i det nye beskæftigelsessystem I. Indledning 8. juni 2006 I forbindelse med det nye beskæftigelsessystem

Læs mere

Konkurrenceudsættelse i forbindelse med brug af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen og opgaveløsningen i fagenheden Arbejdsmarked i øvrigt

Konkurrenceudsættelse i forbindelse med brug af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen og opgaveløsningen i fagenheden Arbejdsmarked i øvrigt Notat 3.0 Arbejdsmarked Journalnummer: Ref.: Arbejdsmarkedssekretariatet Dato: 27.5.2013 Konkurrenceudsættelse i forbindelse med brug af andre aktører i beskæftigelsesindsatsen og opgaveløsningen i fagenheden

Læs mere

Beskrivelse af tilbudsviften til de københavnske borgere

Beskrivelse af tilbudsviften til de københavnske borgere KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kontor for Implementering og Drift Bilag 1 04-11-2011 Beskrivelse af tilbudsviften til de københavnske borgere Formålet med dette notat er

Læs mere

N O T A T O M M A R K E D S D I A L O G

N O T A T O M M A R K E D S D I A L O G N O T A T O M M A R K E D S D I A L O G Til: KL Fra: Bird & Bird Dato: 6. december 2018 Emne: Markedsdialog i forbindelse med pilotprojekt om digitale læringsmidler Sagsnr.: KLKOL0010 1. INDLEDNING KL

Læs mere

Analyse af tilbudslovens. annonceringspligt resumé

Analyse af tilbudslovens. annonceringspligt resumé Analyse af tilbudslovens regler om annonceringspligt resumé 24. september 2009 UDBUDSRÅDET Resumé, konklusioner og anbefalinger Udbudsrådet traf på sit 1. møde den 28. januar 2009 beslutning om at iværksætte

Læs mere

Business case Udbud: Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

Business case Udbud: Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Business case Udbud: Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation: Odense skal anvende de mest effektive værktøjer til at få ledige i arbejde. Den gode motiverende

Læs mere

Fakta om udbud og konkurrenceudsættelse

Fakta om udbud og konkurrenceudsættelse Fakta om udbud og konkurrenceudsættelse September 2012 Udvikling i kommunernes konkurrenceudsættelse At en opgave konkurrenceudsættes betyder ikke nødvendigvis, at opgaven udliciteres, men blot at den

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. juni 2008 Lokale: Jobcentret Tidspunkt: kl. 15.30-17.55 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/131 Jobsøgningskursus for

Læs mere

Samlet kvalitetstjek for Københavns Kommunes borgere 2015

Samlet kvalitetstjek for Københavns Kommunes borgere 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Samlet kvalitetstjek for Københavns Kommunes borgere 2015 Side 1 af 13 Introduktion til kvalitetstjek I det følgende vises resultaterne af

Læs mere

VURDERING AF OM LOKALT FORANKREDE BESKÆFTIGELSESINDSATSER SKAL BETRAGTES SOM ENKELTSTÅENDE KONTRAKTER ELLER SOM ET SAMLET INDKØB

VURDERING AF OM LOKALT FORANKREDE BESKÆFTIGELSESINDSATSER SKAL BETRAGTES SOM ENKELTSTÅENDE KONTRAKTER ELLER SOM ET SAMLET INDKØB Advokat Andreas Christensen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 173008 VURDERING AF OM LOKALT FORANKREDE BESKÆFTIGELSESINDSATSER SKAL BETRAGTES SOM ENKELTSTÅENDE KONTRAKTER ELLER

Læs mere

VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER

VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER - sygedagpenge, ledighedsydelse o.a. Indledning Arbejdsmarkedsstyrelsen har igangsat et stort forsøg med virksomhedscentre for kontanthjælpsmodtagere i

Læs mere

I dette notat opridses ændringerne i refusionssystemet kort. Desuden beskrives de umiddelbare økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune.

I dette notat opridses ændringerne i refusionssystemet kort. Desuden beskrives de umiddelbare økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune. NOTAT Dato: 1. december 2010 Journal nr.: 10/40876 Init.: ejcjbl/spijek mail: ejcjbl@svendborg Dir. tlf.: 6223 3917 Aftale om nyt refusionssystem V, K, DF, LA og KD har indgået aftale om at ændre refusionssystemet

Læs mere

Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder for fritagelse fra beskæftigelsesindsatsen

Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder for fritagelse fra beskæftigelsesindsatsen KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT 7. marts 2018 Svar til spørgsmål 10 Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Silkeborg Kommune/Jobcenter Silkeborg

SAMARBEJDSAFTALE. mellem. Silkeborg Kommune/Jobcenter Silkeborg SAMARBEJDSAFTALE mellem Silkeborg Kommune/Jobcenter Silkeborg og Dansk Metal Silkeborg-Favrskov FOA Silkeborg-Skanderborg FTF-A HK Østjylland 3F Silkeborg om én indgang for ledige a-kasse medlemmer i første

Læs mere

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Nr. Handlinger Tema 1: Systematisk kvalitetstjek af tilbudsviften Forventet afslutningstidspunkt Status efterår 2011 Status

Læs mere

AALBORG A K T I V PROTOTYPEPROJEKTBESKRIVELSE

AALBORG A K T I V PROTOTYPEPROJEKTBESKRIVELSE AALBORG A K T I V PROTOTYPEPROJEKTBESKRIVELSE AALBORG A K T I V Radikal nytænkning af beskæftigelsesindsatsen for mennesker med handicap Indledning I regi af handleplanen for udvikling og omstilling af

Læs mere

Aktiveringsstrategi for Jobcenter Varde

Aktiveringsstrategi for Jobcenter Varde Dato 09. maj.2011 Dok.nr. 928726 Sagsnr. 880061 Ref. Pepe/kias Aktiveringsstrategi for Jobcenter Varde Der er indgået aftale på Christiansborg om ændrede rammevilkår for den beskæftigelsesrettede indsats.

Læs mere

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Sofie Carsten Nielsen

Folketingets Beskæftigelsesudvalg Sofie Carsten Nielsen Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 476 Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg lov@ft.dk Sofie Carsten Nielsen Sofie.Carsten.Nielsen@ft.dk Beskæftigelsesministeren

Læs mere

7. september Sagsnr Bilag 1. Om forvaltningens sanktionspraksis. Dokumentnr

7. september Sagsnr Bilag 1. Om forvaltningens sanktionspraksis. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT 7. september 2018 Bilag 1. Om forvaltningens sanktionspraksis Notatet er inddelt

Læs mere

INDKØBS- OG UDBUDSSTRATEGI. Godkendt af byrådet den

INDKØBS- OG UDBUDSSTRATEGI. Godkendt af byrådet den INDKØBS- OG UDBUDSSTRATEGI Godkendt af byrådet den 5.10.2016 INDLEDNING... 1 MÅLSÆTNING... 2 RAMMER FOR INDKØB OG UDBUD... 2 MÅLSÆTNING 1: EFFEKTIVITET... 4 HVORDAN ARBEJDER VI MED MÅLSÆTNINGEN?... 4

Læs mere

29-04-2013. Til Socialudvalget

29-04-2013. Til Socialudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Drifts- og Udviklingskontoret for borgere med handicap NOTAT Til Socialudvalget På mødet i Socialudvalget den 22. april blev der bestilt et notat med supplerende

Læs mere

Rapport om revalidering i Københavns Kommune - Fra i dag til i morgen

Rapport om revalidering i Københavns Kommune - Fra i dag til i morgen Rapport om revalidering i Københavns Kommune - Fra i dag til i morgen Københavns Kommune Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Arbejdsgruppen vedr. revalideringsområdet Juni 2002. Forord Denne rapport

Læs mere

Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune

Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune Strategi for fremme af socialøkonomi i Horsens Kommune 2016-2020 Motivation hvorfor fremme socialøkonomi og hvad er visionen I Horsens Kommune ønsker vi at fremme socialøkonomiske løsninger på de samfundsmæssige

Læs mere

Hvis det er tilfældet, hvilke udfordringer drejer det sig om? Grundet sagens aktualitet, ønskes meget gerne et hurtigt svar.

Hvis det er tilfældet, hvilke udfordringer drejer det sig om? Grundet sagens aktualitet, ønskes meget gerne et hurtigt svar. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Andreas Keil, MB E-mail: Andreas_Keil@br.kk.dk 16. november 2017 Sagsnr. 2017-0124645 Dokumentnr. 2017-0124645-124 Kære Andreas

Læs mere

Fællesadministrationen

Fællesadministrationen NOTAT Fællesadministrationen 05-12-2011 Procedurebeskrivelse for unge-koordineringsmøder mellem jobcentret (JC) og Ungdommens uddannelsesvejledning Vestegnen (UU) Baggrund Der er et stadigt stigende behov

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Bilag 1: Vurdering af udbudspligt i henhold til det nye udbudsdirektiv og den kommende udbudslov

Bilag 1: Vurdering af udbudspligt i henhold til det nye udbudsdirektiv og den kommende udbudslov KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 13-05-2015 Sagsnr. 2015-0023209 Bilag 1: Vurdering af udbudspligt i henhold til det nye udbudsdirektiv og den kommende udbudslov Baggrund

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på En plan for en sammenhængende indsats sammen med borgeren

Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på   En plan for en sammenhængende indsats sammen med borgeren Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på www.sim.dk/frikommuneforsoeg-ii. Frikommunenetværk Titel på forsøg Deltagerkommuner Faglig kontaktperson

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Strategipapir: Aktivering af ledige kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere, modtagere af arbejdsløshedsdagpenge,

Strategipapir: Aktivering af ledige kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere, modtagere af arbejdsløshedsdagpenge, Vision/ Det overordnede mål Indledning Rette tilbud til rette borger med henblik på at bringe borgeren i ordinært arbejde eller ordinær uddannelse. Fokus i indsatsen er på virksomhedsrettet aktivering

Læs mere

Opfølgning på Skibbyhøjs omstilling. Opfølgning på Skibbyhøjs omstilling NOTAT

Opfølgning på Skibbyhøjs omstilling. Opfølgning på Skibbyhøjs omstilling NOTAT NOTAT Opfølgning på Skibbyhøjs omstilling Opfølgning på Skibbyhøjs omstilling Nedenstående er en opfølgning på den omstillingsstrategi for Bo- og beskæftigelsestilbuddet Skibbyhøj, som Sundhedsudvalget

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om det specialiserede socialområde. statens overførsler til kommuner og regioner i 2012.

Notat til Statsrevisorerne om beretning om det specialiserede socialområde. statens overførsler til kommuner og regioner i 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om det specialiserede socialområde statens overførsler til kommuner og regioner i 2012 Maj 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Barrierer for en helhedsorienteret indsats

Barrierer for en helhedsorienteret indsats Evaluering af frikommuneforsøg Barrierer for en helhedsorienteret indsats Gladsaxe Kommune Afleveret april 2016 Evaluering af frikommuneforsøg: Barriere for en helhedsorienteret indsats side 1 Indhold

Læs mere

Notat om jura og andre forhold i forbindelse med anvendelse af anden aktør på beskæftigelsesområdet

Notat om jura og andre forhold i forbindelse med anvendelse af anden aktør på beskæftigelsesområdet Notat om jura og andre forhold i forbindelse med anvendelse af anden aktør på beskæftigelsesområdet 1. Lovgrundlag for inddragelse af anden aktør i beskæftigelsesindsatsen I lov om en aktiv beskæftigelsesindsats

Læs mere

Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune.

Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Bilag 1. Retningslinier for udbud og udlicitering i Randers Kommune. Byrådet d. 25. marts 2008 1. INDLEDNING...3 2. FORMÅL...3 3. MÅLSÆTNINGER FOR KONKURRENCEUDSÆTTELSEN 2008-10...3 4. OVERVEJELSER FØR

Læs mere

De eksisterende beskæftigelsesrettede tilbud kan opsummeres under hovedoverskrifterne:

De eksisterende beskæftigelsesrettede tilbud kan opsummeres under hovedoverskrifterne: Forslag til implementering af ny beskæftigelsesstrategi. Dato. 14. april 2008 Acadresagsnr. 07/45075 Int. ACJ Baggrunden for dette forslag er, at der på Erhvervsudvalgets møde d. 17. januar 2008 blev godkendt

Læs mere

Ved Borgerrepræsentationens behandling af udmøntningsindstillingen blev følgende punkter nævnt som indsatsområder for handleplanen.

Ved Borgerrepræsentationens behandling af udmøntningsindstillingen blev følgende punkter nævnt som indsatsområder for handleplanen. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere Handleplan for øget brug af mikrolånsordningen Borgerrepræsentationen besluttede den

Læs mere

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres NOTAT 13. juni 2008 Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske aftaler.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2011 hænger således godt sammen med regeringens hensigter i forbindelse med lovændringerne.

Beskæftigelsesplan 2011 hænger således godt sammen med regeringens hensigter i forbindelse med lovændringerne. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Oplæg til revideret beskæftigelsesstrategi som følge af ændrede økonomiske rammebetingelser NOTAT Dato: 20. januar 2011 Af: Birgitte

Læs mere

Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave.

Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave. Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave. (Pixie-udgaven er lavet på baggrund af rapport udarbejdet af Udbudsportalen i KL december 2013) Indledning: Den 1. april 2013

Læs mere

Notatet beskriver indledningsvist de ny regler for frit valg og udbud på ældreområdet.

Notatet beskriver indledningsvist de ny regler for frit valg og udbud på ældreområdet. BESLUTNINGSOPLÆG Potentialeafklaring på ældreområdet Dette notat er tænkt som et beslutningsoplæg til Kommunalbestyrelsen i Struer Kommune forud for udarbejdelsen af en potentialeafklaring på ældreområdet.

Læs mere

KL budskaber til reform af kontanthjælpen

KL budskaber til reform af kontanthjælpen KL budskaber til reform af kontanthjælpen KL er helt enig i behovet for en kontanthjælpsreform. Ambitionen med en reform må først og fremmest være at sikre bedre rammer for en indsats, der gør en større

Læs mere

Udmøntning af pejlemærke 4: En struktureret indsats. Sagsnr Aftaleteksten. Dokumentnr

Udmøntning af pejlemærke 4: En struktureret indsats. Sagsnr Aftaleteksten. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2. kontor Bilag 1 Udmøntning af pejlemærke 4: En struktureret indsats Aftaleteksten Aftaleparterne oplever, at antallet af aktive tilbud

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 114. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Dagshøjskole 3 115. Regnskab 2007 for Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

STRATEGI FOR FREMME AF SOCIALØKONOMI I HORSENS KOMMUNE

STRATEGI FOR FREMME AF SOCIALØKONOMI I HORSENS KOMMUNE STRATEGI FOR FREMME AF SOCIALØKONOMI I HORSENS KOMMUNE 2016-2020 Forsidebillede: SundhedsCaféen, Dansk Integrationsnet en del af Dansk flygtninge hjælp, Horsens Sundhedshus. Horsens Havn 2 VI VIL SOCIALØKONOMI

Læs mere

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Godkendt af Økonomiudvalget den 13. december 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Omfang og afgrænsning...3 3. Tilrettelæggelse og gennemførelse

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

Bilag 12 til MED aftalen

Bilag 12 til MED aftalen NOTAT HR-Centret Bilag 12 til MED aftalen 17-09-2016 Retningslinjer vedr. ansættelser på særlige vilkår Det er Hovedudvalgets opgave at aftale retningslinjer for beskæftigelse af personer med nedsat arbejdsevne

Læs mere

Case 1: Overgangen fra barn til voksen (18 år) for unge med særlige

Case 1: Overgangen fra barn til voksen (18 år) for unge med særlige KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Struktursekretariatet NOTAT Til Strukturudvalget Baggrundsnotat om tema 2 Overgange i borgenes liv og parallelitet i ydelser Temaet tager udgangspunkt i det skifte

Læs mere

UDBUD. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Retningslinjer for Udbud. varer og tjenesteydelser. Vedtaget af Økonomiudvalget den 1.

UDBUD. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Retningslinjer for Udbud. varer og tjenesteydelser. Vedtaget af Økonomiudvalget den 1. UDBUD i Lyngby-Taarbæk Kommune Retningslinjer for Udbud af varer og tjenesteydelser Vedtaget af Økonomiudvalget den 1. oktober 2015 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund for retningslinjerne... 2 2. Hvem er

Læs mere

Styrk det tværfaglige samarbejde!

Styrk det tværfaglige samarbejde! Styrk det tværfaglige samarbejde! Skab resultater med de rette værktøjer Koordinerede og individuelle løsninger til borgere uden for arbejdsmarkedet. Det er, hvad kommunerne skal levere som følge af reformen

Læs mere

Bidrag til produktivitetskommissionen om offentlig-privat samarbejde

Bidrag til produktivitetskommissionen om offentlig-privat samarbejde NOTAT Bidrag til produktivitetskommissionen om offentlig-privat samarbejde 1. Stigning i offentlig-privat samarbejde i kommunerne Siden kommunalreformen er anvendelsen af private leverandører i den kommunale

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A103/06

RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A103/06 RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A103/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/05 om AF s inddragelse af andre

Læs mere

Socialøkonomiske virksomheder er private og driver erhverv med det formål gennem deres virke og indtjening at fremme sociale formål.

Socialøkonomiske virksomheder er private og driver erhverv med det formål gennem deres virke og indtjening at fremme sociale formål. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for mål og rammer NOTAT Til Socialudvalget Status på Regeringens Udvalg for Socialøkonomiske virksomheder På Socialudvalgets møde med Udsatterådet i Københavns

Læs mere

ET ARBEJDSLIV FOR ALLE - Udspil fra 6-byerne

ET ARBEJDSLIV FOR ALLE - Udspil fra 6-byerne Aarhus Esbjerg København Odense Randers AAlborg ET ARBEJDSLIV FOR ALLE - Udspil fra 6-byerne 6-byernes udspil til Carsten Koch-Ekspertudvalget 6-byerne bakker op om det øgede fokus på borgere, der ikke

Læs mere

Indkøbspolitik for Teknik- og Miljøforvaltningen

Indkøbspolitik for Teknik- og Miljøforvaltningen Indkøbspolitik for Teknik- og Miljøforvaltningen 2011-2014 Indledning Indkøbspolitikken for Københavns Kommune 2011-2014; Fælles indkøb mere velfærd, fastlægger de overordnede målsætninger og principper

Læs mere

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 8. december 2003 via Magistraten

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 8. december 2003 via Magistraten ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 8. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.:2581 Jour. nr.: Ref.: JHP Inddragelse af eksterne aktører i beskæftigelsesindsatsen. 1.

Læs mere

Resultat af analyse af aktiverings-, vejlednings- og opkvalificeringsindsatsen i FMK

Resultat af analyse af aktiverings-, vejlednings- og opkvalificeringsindsatsen i FMK Resultat af analyse af aktiverings-, vejlednings- og opkvalificeringsindsatsen i FMK Der blev i maj 2010 nedsat en intern arbejdsgruppe med henblik på analyse af ovenstående område, samt at få et samlet

Læs mere

UDKAST. Tillæg til: Forslag. til

UDKAST. Tillæg til: Forslag. til UDKAST Sagsnr. 2017-1265 Doknr. 453394 Dato 13-03-2017 Tillæg til: Forslag til Lov om frikommunenetværk Kapitel 9 Ophævelse af lov om frikommuner m.v. og forlængelse af udvalgte frikommuneforsøg 2012 2015

Læs mere

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Efter aftale med Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) gennemgås hermed en række grundlæggende udbudsretlige emner, der vurderes at være væsentlige

Læs mere

Udbudsstrategi 2010. Slagelse Kommune

Udbudsstrategi 2010. Slagelse Kommune Udbudsstrategi 2010 Slagelse Kommune Side 1 Baggrund og det lovmæssige grundlag Kommunestyrelseslovens 62 b fortæller, at Byrådet skal udarbejde en udbudsstrategi, som skal indeholde en vurdering af, på

Læs mere

Handlingsplan 2009-2012. Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser

Handlingsplan 2009-2012. Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser Handlingsplan 2009-2012 Job og uddannelse for borgere med varige funktionsnedsættelser 1. december 2008 1 1. FORMÅL Handicapstrategien på beskæftigelsesområdet supplerer Københavns Kommunes overordnede

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

POLITISK TEMADAG - VISIONER FOR DET FÆLLESKOMMUNALE SAMARBEJDE. 28. april 2017 kl Musikkens Hus, Aalborg

POLITISK TEMADAG - VISIONER FOR DET FÆLLESKOMMUNALE SAMARBEJDE. 28. april 2017 kl Musikkens Hus, Aalborg POLITISK TEMADAG - VISIONER FOR DET FÆLLESKOMMUNALE SAMARBEJDE Rammeaftalen 2018 Hvad skal vi samarbejde om på det specialiserede socialområde i Nordjylland? 28. april 2017 kl. 11.30-15.00 Musikkens Hus,

Læs mere

1 Sag nr. 19/ juli 2019 Trine Wittrup

1 Sag nr. 19/ juli 2019 Trine Wittrup Notat om anvendelse og sammenhæng i støtte til unge i udsatte positioner på tværs af forskellige myndighedsområder Der findes flere støttemuligheder til unge i forskellige lovgivninger, som dels kan tilbydes/bevilges

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Christians Have Plejecenter - fremtidig drift. Til: Dato: 03/ Sagsbeh.: ETO Sagsnr.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Christians Have Plejecenter - fremtidig drift. Til: Dato: 03/ Sagsbeh.: ETO Sagsnr. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Christians Have Plejecenter - fremtidig drift Til: Dato: 03/01-2017 Sagsbeh.: ETO Sagsnr.: Kontrakten med Aleris Omsorg vedrørende driften af halvdelen af Christians

Læs mere

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Kravspecifikation

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Kravspecifikation Annoncering af Jobsøgningsforløb 2013 Kravspecifikation Indhold 1. Indledning... 3 1.1. Formål og overordnede rammer for annonceringen... 3 1.2. Rammerne for køb af vejledning og opkvalificering... 3 1.3.

Læs mere

09-03-2015. Udmøntning af pejlemærke 4: En struktureret indsats. Sagsnr. 2014-0001603. Aftaleteksten. Dokumentnr. 2014-0001603-87

09-03-2015. Udmøntning af pejlemærke 4: En struktureret indsats. Sagsnr. 2014-0001603. Aftaleteksten. Dokumentnr. 2014-0001603-87 KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2. kontor Bilag 1 Udmøntning af pejlemærke 4: En struktureret indsats Aftaleteksten Aftaleparterne oplever, at antallet af aktive tilbud

Læs mere

Potentialeafklaring for anvendelse af de nye fritvalgsregler i Frederikssund

Potentialeafklaring for anvendelse af de nye fritvalgsregler i Frederikssund Potentialeafklaring for anvendelse af de nye fritvalgsregler i Frederikssund Kommune NOTAT 7. april 2014 Til drøftelse af de nye regler på fritvalgsområdet, har Ældre og Sundhed udarbejdet følgende analyse

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Serviceniveau. for Voksen / Handicap

Serviceniveau. for Voksen / Handicap Serviceniveau for Voksen / Handicap Ældre- og Handicapforvaltningen 2012 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 PRINCIPPER FOR INDSATSEN... 3 STØTTE TIL MESTRING AF EGET LIV 3 EN SAMMENHÆNGENDE

Læs mere

Bilag 1: Kravspecifikation for evaluering af Grundkursus i arbejdsmarkedsdansk pulje til ny fleksibel beskæftigelsesrettet danskundervisning

Bilag 1: Kravspecifikation for evaluering af Grundkursus i arbejdsmarkedsdansk pulje til ny fleksibel beskæftigelsesrettet danskundervisning NOTAT Dato: 2008-10-31 Kontor: Integration J.nr.: 2007/5147-35 Sagsbeh.: PVV Fil-navn: projektbeskrivelse Bilag 1: Kravspecifikation for evaluering af Grundkursus i arbejdsmarkedsdansk pulje til ny fleksibel

Læs mere

NY CHANCE TIL ALLE HALTER

NY CHANCE TIL ALLE HALTER 16. april 2008 af Jes Vilhelmsen direkte tlf. 33557721 Resumé: NY CHANCE TIL ALLE HALTER Vurderet ud fra regeringens egne målsætninger halter NY CHANCE TIL ALLE, og værst ser det ud med hensyn til målet

Læs mere

Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II

Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på www.sim.dk/frikommuneforsoeg-ii. Frikommunenetværk Titel på forsøg Deltagerkommuner Faglig kontaktperson

Læs mere

Godkendelse af realisering af Aalborg AKTIV

Godkendelse af realisering af Aalborg AKTIV Punkt 11. Godkendelse af realisering af Aalborg AKTIV 2016-033769 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalgets godkendelse, at Handicapafdelingen, som led i udmøntningen af

Læs mere

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelses udtalelse vedr. SF, V, C og EL s budgetforslag om gratis psykologhjælp til unge i Aarhus Kommune

Læs mere

Bilag 1: Kravspecifikation

Bilag 1: Kravspecifikation Bilag 1: Kravspecifikation 1. Baggrund Som led i satspuljeaftalen for 2012 på beskæftigelsesområdet, blev der afsat midler til socialøkonomiske virksomheder. Midlerne skal udmøntes i årene 2012-2015. Dette

Læs mere

Aktørerne i projektet vurderer, at udviklingsprocessen overordnet er forløbet godt, og at der er kommet gode produkter ud af udviklingsfasen.

Aktørerne i projektet vurderer, at udviklingsprocessen overordnet er forløbet godt, og at der er kommet gode produkter ud af udviklingsfasen. 26. marts 2012 Læring fra udviklingsfasen i udviklingsprojektet Performance Management Vi gør en forskel i Roskilde Kommune projekt medfinansieret af Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Formålet

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder NOTAT KKR HOVEDSTADEN Bilag vedr. tværkommunale samarbejder I forbindelse med beskæftigelsesreformen er De Regionale Beskæftigelsesråd erstattet af otte Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR). De enkelte arbejdsmarkedsråd

Læs mere

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse):

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Aktivitetsnavn: Trappen Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Trappen er en fremskudt beskæftigelsesindsats, der løber i perioden 2016-2020. Aktiviteten er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommunes Jobcenter

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Styrk det tværfaglige samarbejde og skab resultater med de rette værktøjer

Styrk det tværfaglige samarbejde og skab resultater med de rette værktøjer Cabi tilbyder ledere og medarbejdere i kommuner og jobcentre hjælp til at styrke det tværfaglige samarbejde fra strategisk planlægning og fastlæggelse af mål til anvendelse af de tværfaglige kompetencer

Læs mere

Erhvervscenter Espelunden havde medio april borgere på venteliste.

Erhvervscenter Espelunden havde medio april borgere på venteliste. Gladsaxe Kommune Oktober 2005 Institution 14 Revalidering Erhvervscenter Espelunden skal institution 1. Målgruppen Erhvervscenter Espelunden er Københavns Amts revalideringstilbud. Centrets formål er at

Læs mere

Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring

Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring Bilag 2: Voksenhandicap Gentænkt - økonomistyring 21. november 2016 Resume I forbindelse med Voksenhandicap Gentænkt ønskes der også tilpasninger af principperne for økonomistyring på området. Det sker

Læs mere

Rammeaftale for samarbejdet mellem Socialforvaltningen i Københavns Kommune og de selvejende tilbud. [Vælg datoen]

Rammeaftale for samarbejdet mellem Socialforvaltningen i Københavns Kommune og de selvejende tilbud. [Vælg datoen] Rammeaftale for samarbejdet mellem Socialforvaltningen i Københavns Kommune og de selvejende [Vælg datoen] 2 Indholdsfortegnelse Rammeaftalens formål... 3 Baggrund for rammeaftalen... 3 Rammeaftalens parter...

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår

Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår Forslag 1 Afkortning af ressourceforløb Medio 2017 er der i Norddjurs Kommune ca. 125 personer i ressourceforløb. Antallet af deltagere

Læs mere

Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi

Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi Mål for fælleskommunal indkøbsstrategi Den 4. februar 2008 Indledning og resumé af mål Der er disse år fokus på mulighederne for at effektivisere offentlige indkøb i både stat, regioner og kommuner. Det

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget. Evaluering af pejlemærker 2017

Arbejdsmarkedsudvalget. Evaluering af pejlemærker 2017 Evaluering af pejlemærker 2017 Februar 2018 Indhold Arbejdsmarkedsudvalgt...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3 AMU 2 Flere unge har en ordinær uddannelse...4

Læs mere

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken

Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken Metodeudviklingsplan til udvidelse af arbejdsstyrken - beskrivelse af metodeudviklingsplanens delelementer Hvorfor arbejde med metodeudvikling? Metodeudviklingsplanen består af fire delelementer, der alle

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Når målgruppen er alle lejere, er det alene boligorganisationerne, der kan implementere forslaget evt. efter aftale med kommunen.

Når målgruppen er alle lejere, er det alene boligorganisationerne, der kan implementere forslaget evt. efter aftale med kommunen. Tema Forslag Formål Afsnit Boligstøtte til I tilfælde af restance, bliver borgeren overføres den mindre og dermed mere direkte til udlejer, overskuelig frem for til lejer 3.1.1 Umiddelbart gennemførligt/

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Helle Bøjen Larsen) 25. juni 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Helle Bøjen Larsen) 25. juni 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026620 (Poul Holm, Helle Bøjen Larsen) 25. juni 2012 K E N D E L S E FOF/HOF (advokat Thomas Booker, København) mod Københavns Kommune, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere