Afdække muligheder for optimering af anvendelse af vikarer Succeskriterier Analysen kan præsenteres for Økonomiudvalget i juni 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afdække muligheder for optimering af anvendelse af vikarer Succeskriterier Analysen kan præsenteres for Økonomiudvalget i juni 2014"

Transkript

1 Analyse af vikarforbrug og organisering på alle områder Bestiller Byrådets budgetforlig for Baggrund og formål Analyse af anvendelse og organisering af anvendelse af vikarer i en. Afdække muligheder for optimering af anvendelse af vikarer Analysen kan præsenteres for Økonomiudvalget i juni 2014 målet ets Baggrundsinfo Der udarbejdes analyse med afsæt i følgende disposition 1. Indledning og baggrund 2. Vikarforbrug på de forskellige områder 3. Sygefravær 4. Benchmark 5. Forslag og anbefalinger til handlinger og organisering Styregruppe: Direktion Der nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter fra relevante afdelinger. Økonomichef Jette Møberg er ansvarlig for arbejdsgruppens arbejde og koordinering i fht. styregruppen. Der er i budgettet afsat vikarmidler til skoler, daginstitutioner samt til dels på ældreområdet. På daginstitutioner er der afsat et vikarbudget på 4 % af det normerede antal timer. Der er forlods fratrukket indbetaling til Barselspuljen samt Puljen til Længerevarende Sygefravær. På skoleområdet er der afsat et vikarbudget på 3 % af lønsummen før indbetalinger til puljer. På ældreområdet (hjemmeplejen og plejecentre) er der ikke afsat et specifikt vikarbudget. Hjemmeplejen afregnes efter leverede (visiterede) timer, hvor udgifter til vikarer indgår i timeprisen. Plejecentrene tildeles et samlet budget pr. beboer alt efter plejetyngde. På øvrige områder afsættes ikke særskilte budgetter til vikar. Alle enheder indbetaler herudover til de to kommunale puljer "Barselspuljen" samt "Puljen til Længerevarende Sygefravær" således at de enheder, der for eksempel har en medarbejder på barsel får udgifterne til en vikar dækket af puljen. Puljen er selvfinansierende, hvilket betyder at alle bidrager til puljen og dem der har en udgift modtager midler fra puljen. Procentdelen, der indbetales reguleres en gang om året, således at indtægter og udgifter stemmer overens. Jan. 2014: Stående udvalg og ØU godkender kommissorium Jan. maj. 2014: Dataindsamling og analyse og afklaring af handlemuligheder Juni 2014: stående udvalg og ØU præsenteres for den færdige analyse Analysen udarbejdes ved træk på interne ressourcer, herunder bidrag fra relevante afdelinger og stabe. Den færdige analyse indgår i det politiske beslutningsgrundlag, herunder byrådets budgetseminar 2014.

2 Lokal regelforenkling og afbureaukratisering Bestiller Byrådets budgetforlig Baggrund og formål Analyse af muligheder for lokal regelforenkling og afbureaukratisering Behov Analysen skal afdække muligheder for lokal regelforenkling og afbureaukratisering. Fokus i analysen vil være regler og procedurer vi lokalt pålægger os selv, som medvirker til en uhensigtsmæssig anvendelse af ressourcerne. Der er således ikke tale om at finde mulige besparelser. Næste skridt Indkaldelse af forslag fra stabe/afdelinger/virksomheder ultimo januar Forslag til projektets Styregruppe: Direktionen gruppe: Tina Vibsig Pedersen, Bente Hansen; Michael Trøjborg gruppen indkalder forslag fra afdelingsleder og virksomheder anbefale behandling på MED/ personalemøde Hvad kan i selv ændre lokalt? uden at spørge nogle Hvad kræver godkendelse? (politisk (byrådet) eller administrativt (direktion/chefgruppe/sekr. leder) Ressourcebelastning alternativ anvendelse Kommissorier behandles i Økonomiudvalg jan Frist for tilbagemelding fra stabe/afdelinger/virksomheder ultimo feb Udarbejdelse af rapport marts/april 2014 Endelig behandling i udvalg og byråd i maj/juni Analysen udarbejdes ved træk på interne ressourcer, herunder bidrag fra de enkelte afdelinger og stabe.

3 Struktur på dagtilbuds-, skole og ungeområdet. Bestiller Byrådets budgetforlig Baggrund og formål Der ønskes et dokumenteret beslutningsgrundlag for den politiske stillingtagen til den fremtidige struktur på skole-, dagtilbudsog ungeområdet. Der er allerede opstillet principper for udvikling og udbygning af de fysiske rammer på dagtilbudsområdet. Ud fra disse principper udarbejdes et beslutningsgrundlag for politisk stillingtagen til den fremtidige organisering på dagtilbudsområdet. målet ets Tilsvarende opstilles principper for udviklingen af strukturen på skole- og ungeområdet. Ud fra disse principper udarbejdes et beslutningsgrundlag for politisk stillingtagen til den fremtidige struktur på skole- og ungeområdet. Analysen skal danne beslutningsgrundlag for følgende: Kan der etableres en mere effektiv struktur på dagtilbuds-, skole- og ungeområdet? Opstilling af scenarier med forslag til ny struktur på dagtilbuds-, skole- og ungeområdet Det afklares, om en ny og effektiviseret struktur vil give økonomiske besparelser på området, og hvordan skal evt. besparede midler anvendes? Der nedsættes en styregruppe bestående af: Anne Steffensen, Hanne Thygesen og Lisbeth Bundgård. lederen deltager i styregruppemøderne som sekretær. Styregruppen følger analysens indsamling af dokumentationsmateriale. Der tilkøbes ekstern bistand til at opdatere NIRAS Skolestrukturanalyse fra 2009 et tilknyttes en intern projektleder, som er ansvarlig for indsamling af dokumentationsmateriale og udarbejdelse af beslutningsgrundlaget til det politiske niveau. HU orienteres om analysens pointer undervejs i projektforløbet ets kommissorium forelægges det stående politiske udvalg i januar 2014, hvorefter styregruppen tiltræder. Opdatering af skolestrukturanalyse jan-apr På baggrund af den opdaterede skolestrukturanalyse udarbejder projektlederen et samlet beslutningsgrundlag til det politiske niveau. maj-juni Byrådet fastlægger principper og mål for den videre analyse aug-sep lederen varetager alle koordinerende opgaver ifb. analysen. Udgiften til ekstern bistand finansieres af de i budgettet afsatte midler til udarbejdelse af analyser.

4 Strukturanalyse ældreområdet Bestiller Byrådets budgetforlig Baggrund og formål At der gennemføres en analyse af strukturen på ældreområdet med fokus på, om vi kan etablere en mere effektiv struktur. målet Effektivitetspotentialet analyseres og vurderes ud fra Bygningsudnyttelse Organisatorisk fokus Ledelses fokus Drifts optimering Strategisk/værdi/retning fokus Hvad skal vi kunne fremover Mere effektivitet/kvalitet for pengene Målet er, at der er gennemført en strukturanalyse på ældreområdet med fokus på, om det er muligt at etablere en mere effektiv struktur. Analysen skal være klar, så den kan behandles politisk inden budgetprocessen for ets Styregruppe: Kommunaldirektør Tommy Poulsen og Sundhedschef Lisbeth Pedersen leder: Udviklingskonsulent Randi Køhler Ekstern konsulent (der indhentes tilbud fra i alt 3 konsulent huse) gruppe En repræsentant for hjemmeplejen En repræsentant for plejecentrene En repræsentant for genoptræningen LG Repræsentanter fra forvaltningen, Ældre og Sundhed: RK, AMS, (LS), VIS Evt. Økonomikonsulent Gruppen kan indkalde ressource-personer/deltagere fra Ældre og Sundhed efter behov. Analysen skal være klar, så den kan behandles politisk inden budgetprocessen for Kommissoriet behandles i SVU og godkendes i ØU i januar Analysen påbegyndes umiddelbart efter godkendelsen og forløber i perioden februar - maj Resultat og mulige konsekvenser af analysen forelægges SVU og byrådet maj/juni Analysen udarbejdes ved træk på interne ressourcer, samt ekstern konsulent. Udgiften til ekstern konsulent finansieres af de i budgettet afsatte midler til udarbejdelse af analyser.

5 Behov for dagtilbud med udvidede åbningstider Bestiller Byrådets budgetforlig Baggrund og formål Der ønskes et dokumenteret beslutningsgrundlag for den politiske stillingtagen til behovet for dagtilbud med udvidet åbningstid blandt forældre til børn i dagtilbud i Allerød Kommune. På baggrund af undersøgelser blandt forældre til børn i dagtilbud og forældre med børn på venteliste til dagtilbud udarbejdes et oplæg til politisk beslutning. målet ets Analysen blandt brugerne skal vise: Hvilket behov er der blandt forældre i Allerød for dagtilbud med udvidede åbningstider? Hvor meget er brugerne parat til at betale for den udvidede service? Hvilke ønsker er der blandt brugerne af et dagtilbud med udvidede åbningstider til placering og organisering af denne service? Det afklares, hvilken opbakning og hvilke behov, der er til etablering af dagtilbud med udvidede åbningstider blandt forældre til børn i dagtilbud i Allerød Kommune. Der udarbejdes en skriftlig analyse, som tilkendegiver interessenterne ønsker og behov. Analysen danner udgangspunkt for en politisk behandling. Der nedsættes en styregruppe bestående af: En repræsentant fra Dagtilbudsafdelingen, 1-2 ledelsesrepræsentanter fra dagtilbuddene, 1-2 forældrerepræsentanter og en projektleder. lederen designer og gennemfører en interessentanalyse og en brugerundersøgelse på baggrund af input fra styregruppen. Styregruppen følger undersøgelsens indsamling af dokumentation og kan bidrage med oplysninger og materiale fra sammenlignelige projekter. lederen er ansvarlig for indsamling af dokumentationsmateriale og udarbejdelse af beslutningsgrundlaget til det politiske niveau. HU orienteres om analysens pointer undervejs i projektforløbet Styregruppen følger indsamlingen af dokumentationsmaterialet. Konklusioner og pointer fra styregruppens drøftelser indgår i det færdige beslutningsgrundlag. Kommissorium behandles i stående udvalg i januar Design og tilrettelæggelse af interessentanalyse og brugerundersøgelse febr.- april Gennemførelse af brugerundersøgelse maj Sammenskrivning af dokumentationsmateriale og udformning af beslutningsgrundlag juni-juli Endelig behandling i udvalg og byråd i august lederen tilknyttes Dagtilbudsafdelingen og varetager alle opgaver i forbindelse med analysen. Udgift til ekstern bistand finansieres af de i budgettet afsatte midler til udarbejdelse af analyser

6 Analyse af etablering(udarbejdelse) af en CSR strategi, hvor miljøhensyn, socialøkonomiske virksomheder og flere praktikpladser tilgodeses Bestiller Byrådets budgetforlig Baggrund og formål Baggrunden for undersøgelsen er Byrådets ønske om at undersøge muligheden for etablering af en egentlig CSR strategi. CSR betyder, at virksomheder handler globalt og samfundsmæssigt ansvarligt, for eksempel ved at tage hensyn til menneskerettigheder, sociale vilkår, arbejdsforhold, miljø, klima etc. Konkret ønsker Byrådet at belyse muligheden for at tilgodese socialøkonomiske virksomheder, miljøhensyn samt flere praktikpladser. Allerød Kommune har siden 1. september 2009 deltaget i Green Cities projektet, som har fokus på miljøhensyn og bæredygtighed. Ligeledes er der d. 12. november 2013 indføjet CSR relaterede forhold i Indkøbspolitikken, mere konkret en nul-tolerance grænse overfor sort arbejde, samt en mulighed for at indsætte sociale klausuler i udbud med krav til leverandører om at indgå praktiskaftaler eller ansætte elever. målet ets Byrådet får et kvalificeret grundlag at træffe beslutning udfra. Målet er at få kortlagt de eksisterende CSR relaterede aktiviteter, der allerede er i Allerød Kommune, med henblik på at danne et grundlag for en beslutning om videre handling. Styregruppen for analysen udgøres af direktionen Der nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Natur og Miljø, Økonomi og IT/ Udbud og indkøbsfunktionen og Personale. Personalechef Anette Friedrichs er ansvarlig for arbejdsgruppens arbejde og koordinering i fht. styregruppen. Januar 2014: kommissorium forelægges til politisk behandling i Økonomiudvalget Maj/juni 2014: Analysen forelægges til politisk behandling i Økonomiudvalget juni 2014: Analysen forelægges til politisk behandling i byrådet. Analysen udarbejdes ved træk på interne ressourcer, herunder bidrag fra: Natur og Miljø, Økonomi og IT/ Indkøb og Udbudsfunktionen, Personale

7 Svage it - brugere Bestiller Byrådsbeslutning i budgetforliget for Baggrund og formål I budgetforliget for budget indgår, at der skal gennemføres en analyse af eksisterende tilbud til svage it - brugere samt etablering af nye tilbud f.eks. i samarbejde mellem biblioteket, Borgerservice og Senior it mfl. mål ets Formålet med analysen er at få en beskrivelse af, hvordan Allerød kommune samlet set kan sikre, at der er den nødvendige hjælp til rådighed til svage it - brugere. Udarbejdelse af analyse af nuværende tilbud og evt. nye tilbud, således at der sikres et samlet overblik. Der nedsættes en styre- og arbejdsgruppe bestående af socialchef, sundhedschef, økonomichef og leder af biblioteket samt ad hoc deltagere. Januar 2014: kommissorium forelægges til politisk behandling i Sundheds- og Velfærdsudvalget Maj 2014: Analysen forelægges til politisk behandling i Sundheds- og Velfærdsudvalget juni 2014: Analysen forelægges til politisk behandling i byrådet. Analysen udarbejdes ved træk på interne ressourcer, herunder indhentelse af information fra andre kommuner vil ske med bidrag fra biblioteket, Borgerservice, Økonomi og IT.

8 Benchmark på det sociale område. Hvor ligger Allerød i forhold til andre kommuner Bestiller Byrådsbeslutning i budgetforliget for Baggrund og formål I budgetforliget for budget indgår, at der skal gennemføres en analyse i form af en benchmark af de sociale udgifter på børne- og voksenområdet sammenlignet med andre kommuner. mål ets Formålet med analysen er, at få en beskrivelse af, hvordan Allerød kommune på udvalgte sociale udgiftsområder ligger sammenlignet med andre kommuner. Udarbejdelse af analyse der beskriver Allerød kommunens udgifter i forhold til 5 andre kommuner som er sammenlignelig i forhold til størrelse, befolkningssammensætning mm. Analysen skal indeholde de væsentligste udgiftsområder på både børn-, unge- og voksenområdet. Der nedsættes en styregruppe bestående af socialchef Gitte Overgaard og familiechef Elly Mørkeberg. Styregruppen fastlægger rammer for rapporten, herunder emner og relevante nøgletal. Sekretariatet udarbejder analyse på baggrund af styregruppens indstilling. I det omfang det er nødvendigt tilkøbes ekstern bistand til indhentning af nøgletal. (KORA-nøgeltal) Udarbejdelse af analyse og indhentning af nøgletal sker efter forudgående aftale med Socialchef og Familiechef. Rapporten udarbejdes med afsæt i eksisterende tilgængelige nøgletal og oplysninger. Jan kommissorium forelægges til politisk behandling i Børn- og Skoleudvalg, samt Sundheds- og Velfærdsudvalget febr 2014 Nøgletal, herunder nøgletal fra sammenlignelige kommuner, indhentes hos ekstern (KORA) marts juni 2014 rapport udarbejdes juni 2014 Rapporten forelægges til politisk behandling i Børn- og Skoleudvalg, Sundheds- og Velfærdsudvalget og byrådet. Evt. udgifter til ekstern konsulent i forbindelse med indhentning af nøgletal. Udgiften finansieres af de i budgettet afsatte midler til udarbejdelse af analyser. Interne ressourcer til udarbejdelse af analyse. Den færdige analyse indgår i det politiske beslutningsgrundlag, herunder byrådets budgetseminar 2014.

9 Koordineret sambrug, driftsforhold og bygningsoptimering på idrætsområdet også på tværs af kommunegrænser Bestiller Byrådsbeslutning i budgetforliget for Baggrund og formål Baggrunden er et ønske fremkommet i forbindelse med indgåelsen af budgetforliget for Formålet er at få overblik over idrætsområdet til brug for fremtidige prioriteringer af nye investeringer, forslag til strukturforbedringer samt prioritering af driftsmidler til idrætsfaciliteterne. At få tilgængelig viden om: - Hvilke idræts faciliteter kommunen har samt skøn over driftsomkostninger for de forskellige anlæg. - Behovet for faciliteter for forskellige organiserede idrætsbrugere - Behovet for faciliteter for selvorganiserede idrætsbrugere - Hvor er der overskydende kapacitet og hvor mangler der kapacitet i kommunen og i nærliggende kommuner. Anbefalinger om: - Relevante samarbejdsmuligheder med nabokommuner om udnyttelse af forskellige idrætsfaciliteter - Muligheder for driftsoptimering af idrætsanlæggene. Dette skal bl.a. bygge på med oplysninger fra igangværende analyse af Allerød Service - Muligheder for bygningsoptimering - Prioriteringen af fremtidige investeringer i forskellige faciliteter målet ets Målet er at få et faktuelt grundlag til brug for fremtidige beslutninger om: - Eventuelle tværkommunale aftaler om udnyttelse af forskellige idrætsfaciliteter - Eventuel driftsoptimering af eksisterende anlæg. - Eventuelle nye investeringer 1. Nedsættes styregruppe bestående af projektleder Pia Oddershede, Sekretariatet, Teknisk chef Flemming Kjølstad Larsen og direktør Agnete Thomsen/ vicekommunaldirektør Anne Steffensen 2. Der udbydes en konsulentopgave til indsamling af data samt udarbejdelse af forslag til anbefalinger. 3 Der nedsættes en intern arbejdsgruppe bestående af: - leder Pia Oddershede, Sekretariatet - Flemming Kjølstad Larsen, Teknik & Drift - Kai Raun, Allerød Service - Flemming Eismark, Teknik & Drift - Conny Larsen, Allerød Service - Mikael Fællesskov, Økonomi - Jørn Bertelsen, Allerød Service

10 Der nedsættes samtidigt en følgegruppe med deltagelse af bl.a. Allerød Idræts Union, halbestyrelser mv. IDAN har i samarbejde med Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund ved Syddansk Universitet foretaget analyser af fremtidens facilitetsbehov i Rudersdal, Skanderborg og Fredensborg Kommuner, Der er sammenhæng til arbejdet med at klarlægge mulighederne for at konkurrenceudsætte Allerød Service Arbejdsgruppen udarbejder en tidsplan i samarbejde med konsulentfirma. Analysen udarbejdes så den er klar til politisk behandling forud for budgetlægningen i Der afsættes kr. til opgaven, hovedsagelig til finansiering af eksternt konsulentfirma. Udgiften til eksternt konsulentfirma finansieres af de i budgettet afsatte midler til udarbejdelse af analyser. Der afsættes interne ressourcer til arbejdsgruppen.

Behandles i Økonomiudvalg december 2014.

Behandles i Økonomiudvalg december 2014. NOTAT Allerød Kommune Direktionen Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 Opfølgning på Forlig om budgettet for Allerød 2015-2018 Som opfølgning på forligspartiernes budgetforlig 2015 2018 har Borgmesteren anmodet

Læs mere

Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune

Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune Formål Formålet med skolereformen er at sikre en højere faglighed gennem en sammenhængende skoledag og bedre undervisning. Således skal

Læs mere

Handlingsplan for fremtidsscenarier for Huset i Faaborg

Handlingsplan for fremtidsscenarier for Huset i Faaborg Handlingsplan for fremtidsscenarier for Huset i Faaborg Følgende notat er udarbejdet på baggrund af et møde mellem Huset, Røde Kors Faaborg og repræsentanter fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Formålet med mødet

Læs mere

Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne

Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne Analyse og beskrivelse af mulighederne for fremtidig anvendelse af Sønderborg Kaserne Kommissorium Indholdsfortegnelse Indledning.2 Formål... 2 Målgruppe / interessenter... 3 Indhold og milepæle... 3 Metode...

Læs mere

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget November 2018 Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget 2019-22 0 Indledning Effektiviseringskatalog Fagudvalgenes arbejde med effektiviseringer af driften sker med udgangspunkt i den af Byrådet vedtagne

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

Godkendelse af analyseudkast vedr. skole- og dagtilbud i området ved Universitet og Gigantium

Godkendelse af analyseudkast vedr. skole- og dagtilbud i området ved Universitet og Gigantium Punkt 6. Godkendelse af analyseudkast vedr. skole- og dagtilbud i området ved Universitet og Gigantium 2018-081753 Skoleforvaltningen indstiller at drøfter og godkender, analyseudkast vedr. skole- og dagtilbud

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommunes organisationsstruktur. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommunes organisationsstruktur. Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Forvaltningen Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Allerød Kommunes organisationsstruktur Som opfølgning på Økonomiudvalgets møde den 19.

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten

Notat 6. april Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Notat 6. april 2016 Udkast til kommissorium for ejendomsanalyse Mere velfærd færre mursten Indledning Skanderborg Kommune ønsker med projektet Mere velfærd færre mursten at optimere ejendomsanvendelsen

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

Projektbeskrivelse. Fremtidens behov for boliger til ældre og handicappede i Stevns kommune

Projektbeskrivelse. Fremtidens behov for boliger til ældre og handicappede i Stevns kommune Projektbeskrivelse Projektets navn: Fremtidens behov for boliger til ældre og handicappede i Stevns kommune 1. Baggrund På grund af vigende efterspørgsel på ældre- og handicapboliger i Stevns Kommune er

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

For at sikre de involverede parters ejerskab af projektet, foreslår DGI-huse og haller følgende organisering af projektet:

For at sikre de involverede parters ejerskab af projektet, foreslår DGI-huse og haller følgende organisering af projektet: Furesø Kommune Att.: Peter Rosgaard, Centerchef Borgerservice, Kultur, Idræt og Fritid Vingsted, den 5. juli 2012 Udvikling, drift og organisering af Farum Arena Efter møde afholdt den 12. juni 2012 i

Læs mere

Fælles afsæt fælles udvikling

Fælles afsæt fælles udvikling Projektplan Fælles afsæt fælles udvikling - Strategisk udviklingsproces på skole og dagtilbudsområdet Allerød Kommune Direktionen Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi

Januar Budgetnotat 1: Budgetstrategi Januar 2019 Budgetnotat 1: Budgetstrategi 2020-27 0 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2020-27 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 4 Fase 3: Borgmesterens budgetoplæg

Læs mere

Referat. Allerød Kommune. Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015 i mødelokale H. Afbud:

Referat. Allerød Kommune. Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015 i mødelokale H. Afbud: Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 9. september 2015 Hovedudvalget afholder møde den 7. september 2015

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:35 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Bygnings- og Arkitekturudvalget 17-12-2018 17:35 1 (Åben)

Læs mere

Kommissorium for den fælles projektorganisation

Kommissorium for den fælles projektorganisation Projekt Social balance i Værebro Park 28. maj 2013 Kommissorium for den fælles projektorganisation Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab besluttede på møde d. 18. marts 2013 at etablere

Læs mere

Fremtidens dagtilbud og skole. Masterplan for byrådets arbejde med de besluttede strukturdrøftelser

Fremtidens dagtilbud og skole. Masterplan for byrådets arbejde med de besluttede strukturdrøftelser Fremtidens dagtilbud og skole Fremtidens dagtilbud og skole Masterplan for byrådets arbejde med de besluttede strukturdrøftelser Masterplanen bidrager til at alle interessenter løbende kan få overblik

Læs mere

Optimering af ejendomsområdet Etablering af et ejendomscenter

Optimering af ejendomsområdet Etablering af et ejendomscenter Optimering af ejendomsområdet Etablering af et ejendomscenter Overblik Multianvendelse Samarbejde Central data analyse Areal optimering Drifts optimering Ejendomscenter Hvidovre Ejendomme ANVENDELSE 2016

Læs mere

23. februar Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab

23. februar Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab Kommissorium for projekt Nyt forsyningsselskab 1. Mål og idégrundlag På baggrund af en række gennemførte analyser i 2015 af potentialerne ved øget samarbejde på forsyningsområdet (primært vand- og spildevandsområdet)

Læs mere

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune At bryde den negative sociale arv for udsatte familier har været en opgave for kommunerne gennem mange år.

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe 14:

Kommissorium for arbejdsgruppe 14: Kommissorium for arbejdsgruppe 14: Faglige vejledere Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord Dette materiale indeholder

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 Ejendomsstrategi og anlægsstyring ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 1 Ejendomsstrategi og anlægsstyring Kommunernes anlægs- og ejendomsudgifter - to vigtige perspektiver for økonomifunktionen: - Eksisterende

Læs mere

F. Udmøntningen af 2:2 modellen skal drøftes konkret på det første kvartalsmøde i marts. Er der behov for undersøgelser til brug for mødet?

F. Udmøntningen af 2:2 modellen skal drøftes konkret på det første kvartalsmøde i marts. Er der behov for undersøgelser til brug for mødet? NOTAT Allerød Kommune Skole og Dagtilbud Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Fælles afsæt fælles udvikling Opsamling fra gruppedrøftelserne på

Læs mere

Farum Vejgaard renovering eller ny placering

Farum Vejgaard renovering eller ny placering Farum Vejgaard renovering eller ny placering Afsættet for den kommende proces Afsæt i efterårets dialog med forældre, medarbejdere og andre interessenter om mulige fysiske rammer på skole- og dagtilbudsområdet:

Læs mere

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling KOMMISORIUM Formål: Udvalget for Landdistriksudvikling har til formål at fokusere på og samordne kommunens landdistriktsudvikling,

Læs mere

Kommissorium for projekt Ny rensestruktur i området omkring Usserød Å

Kommissorium for projekt Ny rensestruktur i området omkring Usserød Å Kommissorium for projekt Ny rensestruktur i området omkring Usserød Å Baggrund Allerød, Fredensborg, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal Kommuner har gennemført en indledende undersøgelse i 2015, der

Læs mere

Budgetprocedure for budgetåret 2019 og overslagsårene

Budgetprocedure for budgetåret 2019 og overslagsårene Budgetprocedure for budgetåret 2019 og overslagsårene 2020 2022 Budgetproceduren 2019-2022 omfatter retningslinjer, tidsplan, principper og andre forudsætninger for den forestående budgetlægning. Dele

Læs mere

Der er gennemført en indledende kortlægning af det samlede omfang af befordringsudgifter, som opsummeres i tabellen nedenfor.

Der er gennemført en indledende kortlægning af det samlede omfang af befordringsudgifter, som opsummeres i tabellen nedenfor. Projektnavn: Baggrund for projektet Overordnet formål: Organisering af befordring et effektiviseringsprojekt I aftalen om kommunernes økonomi for 2013 er forudsat, at kommunerne skal effektivisere varetagelse

Læs mere

NOTAT. Administrativ organisation. 1. Organisationsprincipper. Allerød Kommune

NOTAT. Administrativ organisation. 1. Organisationsprincipper. Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Forvaltningen Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Administrativ organisation Dato: Ajourført 19. december 2013 Dette notat indeholder en

Læs mere

Tidslinje for det videre arbejde Kommissoriet dækker alene over en analysefase, der foreslås afviklet i disse faser: 2.

Tidslinje for det videre arbejde Kommissoriet dækker alene over en analysefase, der foreslås afviklet i disse faser: 2. UDKAST: Kommissorium for indledende analyse af perspektiver og muligheder for et øget samarbejde omkring de kommunale tandplejeopgaver i Egedal, Furesø og Ballerup Kommune Baggrund for kommissoriet I Furesø,

Læs mere

Budgetstrategi Budget Januar 2018

Budgetstrategi Budget Januar 2018 Budgetstrategi Budget 2019-22 Januar 2018 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2019-22 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Forårsseminar den 20-21. april 2018 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 5

Læs mere

Udvikling af Børne- og Skoleområdet

Udvikling af Børne- og Skoleområdet ORIENTERING Dec 14 Udvikling af Børne- og Skoleområdet I 2015 igangsættes en proces, der skal belyse og bearbejde de kommende års udvikling på dagtilbuds-, skole- og ungeområdet. I denne orientering er

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Beredskabskommissionen Protokol for Møde tirsdag den 3. juni 2014 kl. 10:00 på borgmesterens kontor Medlemmerne var til stede: Fra Nordsjællands Politi, politidirektøren, deltog:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Chefer og ledere, som refererer til direktører. Ansættelseskompetencen ligger enten hos borgmesteren eller hos direktøren.

Chefer og ledere, som refererer til direktører. Ansættelseskompetencen ligger enten hos borgmesteren eller hos direktøren. GLADSAXE KOMMUNE Strategi, Kommunikation og HR Ansættelseskompetence og ansættelsesprocedure ansættelse af chefer og ledere i Gladsaxe Kommune Vejledning Dato: 19. april 2016 Af: JFC/DBJ 1. Indledning

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien.

Udvalget for Sundhed og Kultur udpegede en stor følgegruppe, der er været en aktiv part i arbejdet med idrætsstrategien. Notat Sagsnr.: 2015/0015559 Dato: 30. marts 2016 Titel: Notat om udarbejdelse af idrætsstrategien Sagsbehandler: Olai Birch Specialkonsulent Baggrund Forarbejdet med idrætsstrategien blev sat i gang i

Læs mere

Muligheder for udvikling af opgaver og tilvejebringelse af et økonomisk råderum i Syddjurs Kommune

Muligheder for udvikling af opgaver og tilvejebringelse af et økonomisk råderum i Syddjurs Kommune 1 of 6 Muligheder for udvikling af opgaver og tilvejebringelse af et økonomisk råderum i Syddjurs Kommune - Overordnede retningslinjer for analysearbejdet - Skabelon for kommissorie for de enkelte analyser

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Forslag til ny organisering af stabene

Forslag til ny organisering af stabene Forslag til ny organisering af stabene 1 Indledning I forbindelse med en reduktion af antallet af direktører fra 7 til 6 skal der træffes beslutning om, hvordan opgavefordeling og ledelsesstrukturen i

Læs mere

Om- og udbygning af Krogårdskolen Oprettet på KMD sagsnr Politisk deltagelse JA NEJ. X Projektkategori jf. byggestyringsreglerne 1 2 3

Om- og udbygning af Krogårdskolen Oprettet på KMD sagsnr Politisk deltagelse JA NEJ. X Projektkategori jf. byggestyringsreglerne 1 2 3 Projekt Om- og udbygning af Krogårdskolen Oprettet på KMD sagsnr. 253-2016-1883 Politisk deltagelse JA NEJ X Projektkategori jf. byggestyringsreglerne 1 2 3 X Godkendelsesdato (i styregruppen) 21. januar

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 24-09-2018 17:10 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Kulturudvalget Til Orientering Kopi til Udvidelse af Filmby 3 Aarhus KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune 1. Resume I forbindelse med vedtagelsen af budget

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe 6:

Kommissorium for arbejdsgruppe 6: Kommissorium for arbejdsgruppe 6: Indhold og organisering af SFO og klubtilbud Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord

Læs mere

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed

Byen til Vandet. Notat. Projektbeskrivelse - forundersøgelse. Baggrund. Vision Byen til Vandet. Fra vision til virkelighed Notat Sagsnavn: Byen til Vandet projektbeskrivelse - forundersøgelse Sagsnummer: 01.00.05-P20-14 Forvaltning: Miljø & Teknik, Dato: 15. august 2014 Byen til Vandet Projektbeskrivelse - forundersøgelse

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 17-12-2018 17:00 1 (Åben) Godkendelse af forslag til kommissorium

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Udarbejdelse af Skole- og Dagtilbudspolitik, samt udviklingsplan for de fysiske rammer

NOTAT. Allerød Kommune. Udarbejdelse af Skole- og Dagtilbudspolitik, samt udviklingsplan for de fysiske rammer NOTAT Udarbejdelse af Skole- og Dagtilbudspolitik, samt udviklingsplan for de fysiske rammer Byrådet godkendte på møde den 21. juni 2012 forslag om revision af den samlede børne- og ungepolitik, herunder

Læs mere

Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP)

Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP) Projektbeskrivelse Projektgruppen(ISP) Dato 12-10-2012 Rev. 7-12-2012 1. Baggrund Baggrund Styregruppen Der har fra politisk side været ønske om et større fokus på energibesparelser i Svendborg kommune.

Læs mere

JOBPROFIL. Skolechef, Roskilde Kommune

JOBPROFIL. Skolechef, Roskilde Kommune JOBPROFIL Skolechef, Roskilde Kommune 1. Indledning Roskilde Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny skolechef. Jobprofilen er udarbejdet af Genitor ApS,

Læs mere

Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale

Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale 29. januar 2018 Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale 2018-21 Politisk ledelse og samarbejdskultur Gensidigt tillidsfuldt samarbejde i byrådet. Byrådet har i 2014 vedtaget Spilleregler for byrådets

Læs mere

Forslag til kommissorium for arbejdet med dagtilbudsstruktur og budgettilpasninger i 2011

Forslag til kommissorium for arbejdet med dagtilbudsstruktur og budgettilpasninger i 2011 Forslag til kommissorium for arbejdet med dagtilbudsstruktur og budgettilpasninger i 2011 Opgaven Der nedsættes en hurtigtarbejdende projektorganisation, hvis opgave er, inden den 24. marts 2011, at udarbejde

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Borgermøde om budget

Borgermøde om budget Borgermøde om budget 2018-21 Velkommen og tak fordi I kom! Borgmester Jørgen Johansen Allerød Kommune Formålet med mødet Udfordringen Der er brug for økonomisk opbremsning de næste mange år. Formålet med

Læs mere

Budgetvejledning 2016

Budgetvejledning 2016 Budgetvejledning 2016 Indledning Budgetvejledningen indeholder retningslinjerne for udarbejdelse af budget 2016 og overslagsårene 2017-2019. Budgetprocessen arbejder med 3 spor: et politisk- administrativt

Læs mere

At sikre at ressourcerne til ældreområdet anvendes, så de skaber størst mulig værdi for borgerne.

At sikre at ressourcerne til ældreområdet anvendes, så de skaber størst mulig værdi for borgerne. Kommissorium Analyse af ældreområdet 2018 Social- og Sundhedsudvalget har på sit møde den 7. maj 2018 ønsket en tids- og handleplan for gennemførelsen af en analyse samt en række tiltag på ældreområdet.

Læs mere

Projektorganisering: Den boligsociale Helhedsplan for Høje Kolstrup Kommissorium. A: Bestyrelsen:

Projektorganisering: Den boligsociale Helhedsplan for Høje Kolstrup Kommissorium. A: Bestyrelsen: Den boligsociale Helhedsplan for Høje Kolstrup 2016-2020. Kommissorium. A: Bestyrelsen: 1. Formål: Bestyrelsen skal medvirke til en effektiv styring og koordinering på strategisk niveau af den boligsociale

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:20 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene

Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene Budgetprocedure for budgetåret 2020 og overslagsårene 2021 2023 Budgetproceduren 2020-2023 omfatter retningslinjer, tidsplan, principper og andre forudsætninger for den kommende budgetlægning. Økonomiudvalget

Læs mere

BEDRE VELFÆRD FOR FÆRRE RESSOURCER

BEDRE VELFÆRD FOR FÆRRE RESSOURCER BEDRE VELFÆRD FOR FÆRRE RESSOURCER FRA PROCES TIL EFFEKT FRA STRUKTUR TIL OPGAVE Kommunaldirektør Gentofte Kommune Frank E. Andersen StyringsAgenda 2015, 8. september Præsentation af Gentofte Kommune 26

Læs mere

Johnny Damkjær Grenzlikovski, Direktionskonsulent

Johnny Damkjær Grenzlikovski, Direktionskonsulent Direktionssekretariatet Notat Til: Styregruppen Sagsnr.: 2011/06925 Dato: 27-10-2011 Sag: Sagsbehandler: Kommissorium - Servicepolitik Johnny Damkjær Grenzlikovski, Direktionskonsulent 1. Baggrund Byrådet

Læs mere

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune Risikostyringspolitik (Bygnings- og tingsskade) for Århus Kommune Århus Kommune Juridisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Juridisk Kontor juni 2005 Indhold Indhold... 2 1. Formål... 2 1.1. Sikring frem

Læs mere

Næstved Kommune. Udbudsstrategi

Næstved Kommune. Udbudsstrategi Næstved Kommune Udbudsstrategi 2012-2013 Side 1 af 5 1. Sådan gennemføres udbud af kommunale driftsopgaver Udbudsstrategien angiver de indsatsområder, hvor Næstved Kommune påtænker at udbyde driftsopgaver

Læs mere

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 Notatet beskriver den nu indstillede model (Model 1) samt den

Læs mere

Tids- og aktivitetsplan

Tids- og aktivitetsplan Tids- og aktivitetsplan Tid Aktivitet opgaver Inden første møde i temagruppe Opgaver: - oversigt over opgaver/aftaleområder -tjekliste - screening af nuværende aftale Uge 4-7 1. møde i temagruppen -arbejdsform/proces

Læs mere

Notat. Forslag til tids- og procesplan for udmøntning af besparelser på det administrative område. Indledning

Notat. Forslag til tids- og procesplan for udmøntning af besparelser på det administrative område. Indledning DIREKTIONEN Ullasvej 23 DK-3700 Rønne www.brk.dk Notat Modtagere: Økonomi og Erhvervsudvalget Udarbejdet af. Projektkoordinatoren Forslag til tids- og procesplan for udmøntning af besparelser på det administrative

Læs mere

Helhedsplan for kvalitetsløft, modernisering og optimering af udnyttelsen af arealer i Børne- og Ungeuniverset Hejnsvig

Helhedsplan for kvalitetsløft, modernisering og optimering af udnyttelsen af arealer i Børne- og Ungeuniverset Hejnsvig Projektbeskrivelse Helhedsplan for kvalitetsløft, modernisering og optimering af udnyttelsen af arealer i Børne- og Ungeuniverset Hejnsvig Revideret d. 4. januar 2017 Børne- og Kulturforvaltningen Læring

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen Journal nr. 09/52508 26. oktober 2009 Bjarkesvej 2, 3450 Allerød (Forslag) Handlingsplan for grønne indkøb ALLERØD KOMMUNE side 2 Indhold: Baggrund Mål Målgrupper Ansvar og

Læs mere

i Djurslands Bank A/S

i Djurslands Bank A/S Djurslands Bank A/S Torvet 5 8500 Grenaa Kommissorium for Nominerings- og aflønningsudvalget Gældende fra 27. januar 2017 Erstatter version af 16. december 2016 Erstatter udgave af 28. maj 2014Erstatter

Læs mere

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 29-01-2018 17:10 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:40 Tilstede: Anne Hjorth, Jesper

Læs mere

Rengøring Hjemtagelse og Nyt udbud

Rengøring Hjemtagelse og Nyt udbud Rengøring Hjemtagelse og Nyt udbud Stormøde Viborg Lounge den 22. oktober 2014 DAGSORDEN 1. Status 2. Overordnet tidsplan 3. Virksomhedsoverdragelse 4. Økonomi fordeling 5. Enheder, der hjemtager rengøring

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe 12:

Kommissorium for arbejdsgruppe 12: Kommissorium for arbejdsgruppe 12: Kompetenceudvikling Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord Dette materiale indeholder

Læs mere

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen.

Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. Punkt 9. Pædagogisk udviklingsarbejde - Fælles Skoleudvikling og DUS-puljen. 2014-12345. Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalget, orientering om de centrale udviklingspuljer Fælles Skoleudvikling

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Frederikssund Kommune Denne vedtægt dækker følgende typer kommunale dagtilbud: Vuggestuer, dagplejer, børnehaver og integrerede 0-6-års-institutioner. KOMPETENCEFORDELING

Læs mere

Nordsjællands Park & Vej. Etablering af et 60 fællesskab. Et samarbejde mellem Fredensborg- & Helsingør kommunes driftsenheder

Nordsjællands Park & Vej. Etablering af et 60 fællesskab. Et samarbejde mellem Fredensborg- & Helsingør kommunes driftsenheder Nordsjællands Park & Vej Etablering af et 60 fællesskab Et samarbejde mellem Fredensborg- & Helsingør kommunes driftsenheder Sagsfremstilling Byrådene i Fredensborg og Helsingør kommuner besluttede i februar

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

Ny SFO model. 1.2 Kommissorium

Ny SFO model. 1.2 Kommissorium Ny SFO model 1.2 Kommissorium Indholdsfortegnelse Indledning...2 Formål...3 Målgruppe / interessenter...3 Indhold og milepæle...3 Metode...4 Evaluering...4 Succeskriterier...6 Organisering...6 Information...6

Læs mere

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision.

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 11-11-2013 Sagsnr. 2013-46927 Bilag 1 - Beskrivelse af model 1, 2 og 3 Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns

Læs mere

Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171

Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171 Haderslev Byråd, 25-11-2014 Side 1 Jomfrustien, Haderslev, som byfornyelsesområde med klimatilpasningsinitiativer Willy Feddersen / 14/34171 Åben sag Sagsindhold Denne sag vedrører klimatilpasningsprojekt

Læs mere

Bilag 1: Drejebog for analyse af udgiftsprioritering vedr. Budget 2017

Bilag 1: Drejebog for analyse af udgiftsprioritering vedr. Budget 2017 16-12-2015 Jacob Dahl Andersen Direkte: 7257 7483 Mail: jan@jammerbugt.dk Sagsnr.: 00.30.02-S00-39-15 Bilag 1: Drejebog for analyse af udgiftsprioritering vedr. Budget 2017 Kommunalbestyrelsen har besluttet,

Læs mere

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 24-09-2018 17:05 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18:00 Tilstede: Anne Hjorth, Jesper

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 3. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 3. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat tirsdag den 3. januar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden...1 2. 17,4 - Valg af næstformand...2 3. 17,4 - Introduktion

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. mellem KØBEMHAVNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S (HOFOR)

SAMARBEJDSAFTALE. mellem KØBEMHAVNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S (HOFOR) SAMARBEJDSAFTALE mellem KØBEMHAVNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN og HOFOR SPILDEVAND KØBENHAVN A/S (HOFOR) i forbindelse med implementering af klima- og skybrudsprojekter i København Maj 2015 BAGGRUND

Læs mere

NOTAT. Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015

NOTAT. Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015 NOTAT Dato: 21. december 2015 Vedrørende: Tids- og procesplan pr. 21. december 2015 Fagsekretariatet Ældre og Handicap Skanderborg Kommune Baggrund Projektet omkring plejeboligplanen har i efteråret haft

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Projektbeskrivelse - Udvikling og Omstilling på handicapområdet

Projektbeskrivelse - Udvikling og Omstilling på handicapområdet Baggrund og formål Som konsekvens af budgetforliget for 2014-2017 har byrådet besluttet, at det igangsatte udviklingsarbejde på handicapområdet skal styrkes. Dette skal sikre, at der i løbet af budgetperioden

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Kommissorium. Projekt: Strategi for ejendomsportefølje i Køge Kommune. Klik her for at angive tekst. Motivation / Baggrund for projektet

Kommissorium. Projekt: Strategi for ejendomsportefølje i Køge Kommune. Klik her for at angive tekst. Motivation / Baggrund for projektet Kommissorium Projekt: Strategi for ejendomsportefølje i Køge Kommune Dato Klik her for at angive tekst. Sekretariat og Analyse 28. maj 2018 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Tlf. 56 67 67 67

Læs mere

Allerød Kommune Job- og personprofil for skole- og dagtilbudschef

Allerød Kommune Job- og personprofil for skole- og dagtilbudschef Allerød Kommune Job- personprofil for skole- dagtilbudschef Allerød Kommune søger en skole- dagtilbudschef til at lede kommunens Skole- dagtilbudsafdeling. Om Allerød Kommune Allerød Kommune har i dag

Læs mere

Afdelingen for Kommunesamarbejde

Afdelingen for Kommunesamarbejde Projekt Implementering af den gode og Formål Formålet med projektet er via udarbejdelse af er, at: Sikre målrettede, sammenhængende og effektive sforløb for patienter, der har behov for efter udskrivning

Læs mere