Svanehøj Plejecenter, Kr. Rudesvej 23, Kerteminde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svanehøj Plejecenter, Kr. Rudesvej 23, Kerteminde"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Svanehøj Plejecenter, Kr. Rudesvej 23, Kerteminde Tilgår pressen

2 side 2 Indholdsfortegnelse: 432. Sager og skrivelser til orientering Drøftelse af Sundhed og Det åbne land i planstrategien Forenkling af "Den røde tråd" Høring af udkast til praksisplan på fysioterapiområdet i Region Syddanmark Madproduktion af alle døgnets måltider på plejecentrene i Kerteminde Kommune Aftale om sponsorfinansieret informationsbrochure for Hjemmeplejen Fokusområder opfølgning pr. 31. oktober på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde Budget Takster 2011 på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde Godkendelsesmateriale, tillæg vedrørende Frit leverandødrvalg på madservice Center for Rehabilitering og Specialrådgivning, Kontrakt Flere unge i uddannelse og job - status på "UTA" og Ungepakke 2 - Arb Ny lovgivning vedrørende handicapbiler Eventuelt Punkter på lukket møde:

3 side Sager og skrivelser til orientering A50 sagsnr Følgende forelægges til orientering for Ældre- og Handicapudvalget: a) Referat af Ældrerådets møde den 11. oktober b) Orientering om kontoen for sundhedsfremme og forebyggelse c) Høringsbrev samt høringsudkast til praksisplan på kiropraktorområdet i Region Syddanmark. Voksenforvaltningen anbefaler, at der ikke afgives høringssvar. Dok.id.: d) Høring af praksisplaner på speciallægeområdet for hud, øre og øjen specialer. e) Orientering om forskningssamarbejde med telemedicinsk sårbehandling samt sammenfatning af evaluering i RH regi. Dok.id.: Orientering fra formanden. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 432: Formanden orienterede: - om besøgshunde - takkehenvendelse vedrørende 18 midler - patientforløbene er stigende - møde med Regionen vedrørende sundhedsaftale. Taget til efterretning.

4 side Drøftelse af Sundhed og Det åbne land i planstrategien P15 sagsnr Til udarbejdelsen af Planstrategien ønsker arbejdsgruppen at få nogle politiske tilkendegivelser på de fokusområder planstrategien skal indeholde inden for det åbne land og begrebet Sundhed Sundhed skal forstås bredt, som livskvalitet og hverdagstrivsel for både borgere og turister i hele Kerteminde Kommune Sundhed ses desuden, som det tema, der binder de tre øvrige temaer sammen. F.eks. er tilgængeligheden i det åbne land et vigtigt element i at skabe sunde rammer for alle. Et andet omdrejningspunkt er det lokale engagement, som skaber livskvalitet hele vejen rundt, og som Kerteminde Kommune gerne vil understøtte. Yderligere oplysninger under: under fanen Det åbne land og Sundhed. Og på under fanen sundhed og livskvalitet. Under denne fane er også kommunens sundhedspolitik. Sundhed/forebyggelse: Ej relevant. Voksenforvaltningen indstiller, at fagudvalget drøfter udviklingsmulighederne for Det åbne land og Sundhed i planstrategien. Bilag: Det åbne land udkast til sundhed.doc Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 433: Ældre- og Handicapudvalget ønsker en drøftelse af faste punkter på dagsordener for alle udvalg. Udvalget ønsker, at sundhed/forebyggelse og tilgængelighed bliver faste punkter på alle udvalgsdagsordener. Punktet blev drøftet og der blev videregivet emner.

5 side Forenkling af "Den røde tråd" Ø34 sagsnr Projekt Den røde tråd blev opstartet i 2008 med henblik på, at skabe en synlig rød tråd fra det politisk fastlagte serviceniveau ned gennem visitationen og endelig være synlig i den individuelle pleje- og omsorgsplan, der udarbejdes for borgeren ud fra visitators bevilling. Der er i september 2010 nedsat en arbejdsgruppe bestående af medarbejdere fra henholdsvis Hjemmeplejen og Myndighedsafdelingen med det formål at vurdere, om visitation og dokumentationsmateriale i Den røde tråd kan forenkles under forudsætning af, at det fortsat kan fungere som et validt styringsredskab i forhold til daglig drift og et fagligt dokumentationsværktøj, der sikrer, at borgeren får de visiterede ydelser og dermed kvalitetssikring af ydelserne. Voksenforvaltningen vil orientere om arbejdsgruppens oplæg til forenkling af visitation og dokumentationsmateriale i Den røde tråd. Sundhed/forebyggelse: Ej relevant. Voksenforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen til efterretning. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 434: Udvalget tog orienteringen til efterretning.

6 side Høring af udkast til praksisplan på fysioterapiområdet i Region Syddanmark P17 sagsnr Regionen og kommunerne i regionen skal udarbejde en fælles plan for tilrettelæggelse af den fremtidige fysioterapeutiske betjening i regionen. Planen danner grundlag for beslutning om forhold vedrørende den fysioterapeutiske kapacitet, fx opslag af nye ydernumre eller indskrænkning i kapaciteten i praksissektoren i forskellige egne af regionen. Planen gælder typisk for en periode på 4 år. Hvert byråd skal alene indgive høringssvar på praksisplanens generelle afsnit (kap. 1-5, kap. 6 afsnit 6.1, kap. 7-9) samt det specifikke kommuneafsnit for pågældende kommune. Praksisplanlægningen foretages med henblik på i fornødent omfang at sikre koordinering og samordning af den fysioterapeutiske betjening i alle områder i regionen og udarbejdes under hensyntagen til andre sociale og sundhedsmæssige foranstaltninger, samt den regionale og kommunale økonomi. Regionen og kommunerne i regionen bør i praksisplanlægningen særligt tilgodese behovet for tilbud om fysioterapi til bevægelseshæmmede i alle lokalområder. I modsætning til fx sundhedsaftaler, der er reguleret ved lov, er praksisplanen ligesom det meste af reguleringen af aktiviteterne i praksissektoren baseret på en aftale. Overenskomstens parter (herunder Danske Regioner og KL) har aftalt, at der udarbejdes en fælles praksisplan, som forpligter både fysioterapeuter, region og kommunerne i regionen. Hvorfor en fælles praksisplan? Fysioterapeuterne i praksissektoren yder både almindelig og vederlagsfri fysioterapi. Når de tilslutter sig den ene overenskomst, tilslutter de sig samtidig den anden. Kapaciteten vedr. almindelig fysioterapi (regional) og vederlagsfri fysioterapi (kommunal) kan derfor ikke adskilles og må nødvendigvis ses i sammenhæng, fordi ændringer på det ene område har konsekvenser for kapacitet og aktivitet på det andet. Dette er baggrunden for, at der er behov for én fælles praksisplan for almindelig og vederlagsfri fysioterapi, som er indholdsmæssigt og økonomisk forpligtende både for regionen og kommunerne i regionen. Patienter henvist til vederlagsfri fysioterapi får frit valg mellem et tilbud i praksissektoren og et eventuelt kommunalt tilbud. I praksisplanen skal fremover beskrives de kommunale tilbud, herunder kapacitet og målgruppe, fordi udviklingen af disse har afledt virkning på kapaciteten i praksissektoren. Nødvendigheden af samarbejde og koordination mellem kommuner, regioner og praktiserende fysioterapeuter er fastslået i overenskomsterne om almindelig og vederlagsfri fysioterapi i et protokollat (fælles hensigtserklæring). Parterne har her forpligtet sig til at optimere og vedligeholde kommunikation mellem sektorerne, fremme en dialog på kommuneniveau om de fysioterapeutiske tilbud, understøtte kvalitetsudviklingsprojekter der går på tværs af sektorgrænser m.v. Procedure og godkendelse Praksisplanen udarbejdes af myndighederne af regionen og kommunerne i regionen i fællesskab.

7 side 7 I Syddanmark har Samarbejdsudvalget for Fysioterapi valgt at nedsætte en arbejdsgruppe, der har udarbejdet et udkast til en fælles praksisplan. Denne praksisplan er sendt i høring frem til d. 12. november Efter høringsperioden samler arbejdsgruppen alle høringssvarene og reviderer praksisplanen på denne baggrund. Praksisplanen sendes herefter til behandling i Samarbejdsudvalget for Fysioterapi, som sender planen videre til parterne regionsråd og byråd med anbefaling om endelig godkendelse. Praksisplanen forventes forelagt byrådene til godkendelse i januar Voksenforvaltning fremlægger forslag til høringssvar til udkast til praksisplan på fysioterapiområdet i Region Syddanmark. Sundhed/forebyggelse: Ej relevant. Voksenforvaltning indstiller at Ældre- og Handicapudvalget godkender det fremlagte forslag til høringssvar. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 435: Udvalget godkendte høringssvar Madproduktion af alle døgnets måltider på plejecentrene i Kerteminde Kommune P22 sagsnr Voksenforvaltningen har på baggrund af et politisk ønske undersøgt de økonomiske konsekvenser, hvis produktion af alle døgnets måltider flyttes ud på plejecentrene, herunder økonomiske konsekvenser for driften af Produktionskøkkenet på Lindhøj og for borgere, der modtager madservice i eget hjem.

8 side 8 Nuværende forhold Nettoudgift for madservice budget 2011 ved nuværende produktionsforhold Produktionskøkkenet på Lindhøj Produktionskøkkener på Dalsbo og Troelskær Modtagekøkkener på Fjordly, Lindhøj, Birkelund og Svanehøj Bruttoudgift , , ,00 Indtægter , , ,00 Nettoudgift/kommunalt tilskud , , ,00 I alt madservice ude og inde , , ,00 Anlægsudgifter ved ændring Anlægsudgifter vedr. bygning og inventar ved produktion af den varme mad på Svanehøj, Fjordly og Birkelund Plejecentre Køkkenkonsulentfirmaet Bach & Buchardt har udarbejdet indretningsforslag og budgetoverslag på baggrund af behov, personalets arbejdsmiljø, Fødevarestyrelsens godkendelse og en opmåling på stedet. På Lindhøj Plejecenter er det ikke muligt at etablere produktion i de nuværende tekøkkener. Det vil kræve en større til- eller ombygning, som ikke er medtaget i denne sagsfremstilling. Svanehøj Plejecenter (22 beboere) Fjordly Plejecenter (64 beboere) Birkelund Plejecenter (47 beboere) Projektstyring og usikkerhedsfaktor I alt kr kr kr kr kr. Vedr. finansiering af anlægsudgifter skal det undersøges nærmere, om fællesarealer, der er anvendt til fælleskøkken i plejeboligenheder, er fællesboligareal eller serviceareal. Iflg. svar fra Steffen Davidsen fra BDO/Kommunernes Revision fremgår det af Indretningsvejledningen fra januar 1997, at et fælleskøkken er en del af fællesboligarealet og som følge heraf er udgifterne til bygningsdele og inventar vedr. disse arealer en del af huslejen. Driftsudgifter ved ændring Produktion af alle døgnets måltider på Svanehøj, Fjordly og Birkelund Plejecentre Svanehøj Beregning på budget 2011 og behov for midler til produktion af det varme måltid til 22 beboere viser, at Svanehøj Plejecenter skal have tilført kr. til personale og til indkøb af fødevarer. Samlet i alt kr. Produktionskøkkenet på Lindhøj kan afgive kr. til personale og kr. til indkøb af fødevarer i alt kr. Budgettet skal tilføres kr. til årlig drift. Fjordly Beregning på budget 2011 og behov for midler til produktion af det varme måltid til 64 beboere viser, at Fjordly Plejecenter skal have tilført kr. til personale og til indkøb af fødevarer. Samlet i alt kr. Produktionskøkkenet på Lindhøj kan afgive kr. til personale og kr. til indkøb af fødevarer i alt kr. Budgettet skal tilføres kr. til årlig drift.

9 side 9 Birkelund Beregning på budget 2011 og behov for midler til produktion af det varme måltid til 47 beboere viser, at Birkelund Plejecenter skal have tilført kr. til personale og til indkøb af fødevarer. Samlet i alt kr. Produktionskøkkenet på Lindhøj kan afgive kr. til personale og kr. til indkøb af fødevarer i alt kr. Budgettet skal tilføres kr. til årlig drift. I alt behov for tilførsel af budgetmidler kr. Nettoudgift for madservice budget 2012 ved produktion af alle døgnets måltider på Svanehøj, Fjordly og Birkelund Plejecentre Produktionskøkkenet på Lindhøj Produktionskøkkener på Dalsbo, Troelskær, Svanehøj, Fjordly og Birkelund Modtagekøkken på Lindhøj I alt madservice ude og inde Bruttoudgift , , , ,00 Indtægter , , , ,00 Nettoudgift/kommunalt , , ,00 tilskud ,00 Budgetforudsætninger Produktion af alle døgnets måltider på Svanehøj Plejecenter: Anlæg Drift Produktion af alle døgnets måltider på Svanehøj, Fjordly og Birkelund Plejecentre: Anlæg Drift Konsekvenser for omkostninger vedr. madudbringning Konsekvenser for driften i Produktionskøkkenet på Lindhøj og for borgere, der modtager madservice i eget hjem Hvis produktion af den varme mad flyttes ud på plejecentrene, bliver det dyrere at producere færre portioner i Produktionskøkkenet på Lindhøj. Dels kan produktionsapparatet ikke udnyttes fuldt ud, og dels er det ikke muligt at afgive så meget personale, som der er behov for på plejecentrene. Samtidig bliver det mere attraktivt for private udbydere på området.

10 side 10 Ydelse Nuværende produktionsform Produktion af alle døgnets måltider på Svanehøj, Fjordly og Birkelund Plejecentre Madudbringning *) pr. portion antal pr. portion antal Hovedret 39,21 368,55 45,31 237,20 Hovedret med udbringning 56,67 189,00 62,77 189,00 Biret 14,70 274,05 16,99 152,15 Madpakke 24,51 47,25 28,32 47,25 Diverse 14,70 37,80 16,99 37,80 Udbringning 17,46 17,46 *) Budgettet dækker løn, fødevarer, øvrige varekøb, inventar, leasing m.v. Iflg. ny lovgivning er der krav om, at alle omkostninger ved madproduktion medregnes, herunder forbrugsafgifter til el, vand og varme, andel af fællesomkostninger til lokaler, administration m.v. og afskrivning og forrentning af kapitalapparatet. Voksenforvaltningen indstiller, at fagudvalget drøfter madproduktion af alle døgnets måltider på plejecentrene i Kerteminde Kommune. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 436: Udvalget udsatte punktet, da der er flere elementer, som skal belyses Aftale om sponsorfinansieret informationsbrochure for Hjemmeplejen A21 sagsnr Hjemmeplejen har indgået aftale med mediebureauet Nord Advertising med henblik på, at fremstilling af sponsorfinansieret informationsbrochure, som skal repræsentere Hjemme- og Sygeplejen, Plejecentre, Aktivitet, Træning og Rehabilitering, Daghjem for demente og Madservice de kommende 3 år. Formålet med brochuren er at informere læseren om de rammer, værdier og faciliteter, vi tilbyder i Hjemmeplejen. Vores målgruppe er bl.a. borgere, pårørende, medarbejdere, samarbejdspartnere og andre, som har interesse i vores tilbud.

11 side 11 I forbindelse med indgåelse af kontrakten har Hjemmeplejen henholdt sig til Kerteminde Kommunes regler for decentral styreform for decentrale driftsenheder inkl. sponsoraftaler vedtaget af Byrådet den Voksenforvaltningen orienterer Ældre- og Handicapudvalget om aftalen. Sundhed/forebyggelse: Ingen Voksenforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen til efterretning. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 437: Udvalget foreslår, at retningslinier for sponsering i driftsenhederne i Kerteminde Kommune drøftes i Økonomiudvalget. De etiske spilleregler skal overholdes. Udvalget ønsker en reklamefri pjece Fokusområder opfølgning pr. 31. oktober på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde P07 sagsnr Opfølgning pr. 31. oktober 2010 på fokusområder forelægges Ældre- og Handicapudvalget: Fokusområder: Forbrug pr i netto kr.: Forventet regnskab 2010 netto kr.: Forventet afvigelse netto kr.: 5.32 Pleje og omsorg for ældre Hjælpemidler mv Botilbud (forsorgshjem) og 5.52 Botilbud Førtidspensioner I alt 0 Der kan i øvrigt henvises til udarbejdede notat Bemærkninger til fokusopfølgning pr. 31. oktober 2010 på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde.

12 side 12 Fokusopfølgning pr. 31. oktober 2010 indstilles til Ældre- og Handicapudvalgets godkendelse og videre anbefaling til Økonomiudvalg. Bilag: Bemærkninger til fokusopfølgning pr. 31. oktober 2010 på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 438: Udvalget godkendte fokusopfølgningen og oversendte med anbefaling Budget Takster 2011 på Ældre- og Handicapudvalgets budgetområde Ø02 sagsnr Voksenforvaltningen har udarbejdet forslag til takster for 2011 i forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2011 ( ). Forslag til takster for 2011 forelægges til Ældre- og Handicapudvalgets godkendelse og videre anbefaling til Økonomiudvalg. Bilag: Skemaoversigt over takster 2011

13 side 13 Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 439: Taksterne oversendes med anbefaling med bemærkning om, at der udarbejdes takster i henhold til ny lovgivning, hvor pris for måltid med og uden udbringning skal fremgå Godkendelsesmateriale, tillæg vedrørende Frit leverandødrvalg på madservice Ø22 sagsnr Ifølge Bekendtgørelse nr. 299 af 25/03/2010 om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v. skal Kommunalbestyrelsen indgå kontrakt med enhver leverandør, der opfylder de af Kommunalbestyrelsen fastsatte kvalitets- og priskrav. Henhørende under denne bekendtgørelse er også madservice. Kerteminde Kommune valgte i 2006 i forbindelse med de tre kommuners sammenlægning at fortsætte med godkendelsesmodellen. Godkendelsesmaterialet er sidst ajourført og godkendt i 2009 og er stadig gældende. En direkte forespørgsel fra privat leverandør om godkendelse som frit valgleverandør på madservice har medført en gennemgang af godkendelsesmaterialet. Gældende godkendelsesmateriale præciserer ikke i tilstrækkelig grad kravene på madservice, hvorfor Voksenforvaltningen har udfærdiget et tillæg til godkendelsesmaterialet af 2009 omhandlende de særlige krav, som der ifølge gældende politikker for kostområdet - bør være til leverandører af madservice til borgere i Kerteminde Kommune. Økonomi: Det er ikke lovens hensigt, at der skal være konkurrence på pris, men på kvalitet. Derfor skal alle leverandører afregnes efter den beregnede takst, som følger af den kommunale omkostning til fremstilling af hovedret, biret, madpakker med mere i det kommunale produktionskøkken. Sundhed/forebyggelse: Ej relevant. Indstilling Voksenforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget godkender det fremlagte bilag til godkendelsesmateriale af Godkendelsesmaterialet skal videresendes til Byrådet

14 side 14 Bilag Kvalitetskrav til Frit Valgleverandører af Madservice i Kerteminde Kommune (Bilag til God- Kendelsesmateriale 2009). Bilaget eftersendes. Bilag: Kvalitetskrav til Frit Valgleverandører af Madservice i Kerteminde Kommune (Bilag til Godkendelsesmateriale 2009) Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 440: Udvalget godkendte materialet Center for Rehabilitering og Specialrådgivning, Kontrakt P17 sagsnr Kontrakten mellem de fynske kommuner og Center for Rehabilitering og Specialrådgivning er en del at Rammeaftalen på det sociale område og specialundervisningsområdet i Syddanmark. Kontrakten mellem Kerteminde Kommune og Center for Rehabilitering og Specialrådgivning blev ikke forelagt Ældre- og Handicapudvalget sammen med Rammeaftalen, da væsentlige bilag som betalingsoversigt og taksoversigt ikke var fremsendt sammen med kontraktudkastet. Der foreligger nu pr. 29. oktober 2010 et kontraktudkast 2011 med tilhørende betalingsoversigt. Det fremgår af den nye kontrakt for 2011, at IKT er et område i vækst. Den teknologiske udvikling har medført, at et stigende antal klienter såvel børn som voksne - har efterspurgt IKT hjælpemidler. Det har som følge heraf været nødvendigt at investere i området med ekstra medarbejder, men til gengæld har en øget effektivisering og omprioritering hindret, at udgifterne er steget svarende til stigning i antal klienter. Kommunerne kan vælge mellem forskellige ydelsestilvalg og finansieringsmåder som delabonnement, totalabonnement og takst / timepris. Kerteminde Kommune har valgt finansiering via et totalabonnement. Baggrunden for dette valg er, at procentfordelingen af antal klienter fra Kerteminde Kommune er større end andelen af grundtaksten i abonnementsprisen udregnet på baggrund af

15 side 15 kommunens indbyggerantal. Dertil kommer, at Kommuner, som indgår aftale om totalabonnement får den største rabatordning. Rabatten hæves fra de nuværende 2 % til 4 % i 2011 på totalabonnementer. Sundhed og forebyggelse: Samarbejdet med Center for Rehabilitering og Specialrådgivning sikrer, at borgere med komplekse handicaps bosiddende i Kerteminde Kommune får vejledning med afsæt i de nyeste evidensbaserede undersøgelser. Rettidig og relevant vejledning har positiv indflydelse såvel på borgerens livskvalitet som kommunens økonomi. Kontrakt 2011 mellem Kerteminde Kommune og Center for Rehabilitering og Specialrådgivning forelægges ligeledes Børn- og Skoleudvalget. Myndighedsafdelingen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget indstiller til Byrådet at indgå kontrakt med Center for Rehabilitering og Specialrådgivning på de i kontraktudkastet nævnte vilkår. Bilag: Aktive CPR registrede brugere 2009.doc Bilag 1 Kontraktelementer til aftale 2011.doc Bilag 2 - Betalingsoversigt 2011 Bilag 3 - Takstoversigt 2011 Kontrakt Specialundervisning og specialrådgivning m.v. til personer med tale-, høre-, syns- og mobilitetsvanskeligheder Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 441: Udvalget godkendte indgåelse af kontrakt med Center for Rehabilitering og Specialrådgivning Flere unge i uddannelse og job - status på "UTA" og Ungepakke 2 - Arb A00 sagsnr Kerteminde Kommune har siden juni 2008 indgået i et projektsamarbejde Uddannelse til Alle (UTA) med KL, Undervisningsministeriet og en række andre kommuner. Formålet med projektsamarbejdet er at udvikle samarbejdsmodeller, der skal føre til opfyldelse af den nationale målsætning om, at 95 % af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse i 2015.

16 side 16 I Kerteminde Kommune har det været målet at skabe fundamentet for en koordineret og sammenhængende indsats over for de unge mellem Voksenforvaltningen, Børn og Ungeforvaltningen samt Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Omegn. Et statusnotat på UTA Kerteminde er vedlagt som bilag. Sideløbende har Folketinget den 3. juni 2010 vedtaget Ungepakke 2, der har til formål at intensivere indsatsen i forhold til den nationale målsætning om, at 95 % af en ungdomsårgang i 2015 skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Ungepakke 2 medfører et behov for en koordineret og sammenhængende indsats mellem de lokale aktører, der beskæftiger sig med aldersgruppen år dvs. det kommunale jobcenter, folkeskolen, Ungdommens Uddannelsesvejldning og uddannelsesinstitutionerne. Initiativerne i Ungepakken 2 er således tværgående i forhold til beskæftigelseslovgivningen og undervisningslovgivningen. En oversigt er vedlagt som bilag, der redegør for Ungepakke 2 s initiativer. Børn og Ungeforvaltningen samt Fællessekretariatet har udarbejdet et kommissorium, der skal danne grundlaget for etableringen af en tværgående arbejdsgruppe. Arbejdsgruppen får til opgave at planlægge implementeringen af Ungepakke 2 i Kerteminde Kommune. Kommissoriet er vedlagt som bilag. Økonomi: Kerteminde Kommune kompenseres i kr. i DUT-midler på undervisningsområdet og kr. på beskæftigelsesområdet for implementering af indsatserne i Ungepakken 2. Kompensationen beløber sig i 2012 til hhv kr. og kr., hvorefter kompensationen bortfalder.. Det indstilles, at kommissoriet for implementering af Ungepakke 2 godkendes. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 152: Godkendt som indstillet Voksenforvaltningen indstiller, at kommissoriet for implementering af Ungepakke 2 godkendes. Bilag: Kommissorium, implementering af Ungepakke 2 Skematisk opstilling over Ungepakke 2 Status på UTA og ungeteam

17 side 17 Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 442: Udvalget godkendte kommissoriet Ny lovgivning vedrørende handicapbiler P21 sagsnr Folketinget har med virkning fra den 1. oktober 2010 vedtaget nye regler vedrørende støtte til køb af bil i henhold til servicelovens 114. Socialministeriet har fremført, at det overordnede formål med regelændringerne er at få en bedre og mere enkel sagsbehandling. Ændringerne fra 1. oktober 2010 går i hovedtræk ud på: - Forholdsmæssig fordeling af provenu ved genbevilling af støtte til køb af bil. - Øget mulighed for eftergivelse af gæld ved frakendelse af bil. - Tydeliggørelse af målgruppen for, hvem der er berettiget til støtte til køb af bil. - Afprøvning af bil kan overlades til borgeren i samarbejde med en privat aktør, og - Tro- og loveerklæring kan anvendes til forenklet sagsbehandling i genbevillingssager. Flemming Jørgensen vil på mødet give en orientering om regelændringerne. Økonomi: Kommunen bliver kompenseret for de forventede medudgifter, som følge af lovændringen. Sundhed/forebyggelse: Ej relevant. Voksenforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen til efterretning. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 428: Udsættes til næste møde.

18 side 18 Jan Johansen (A) Karl Krapalis (O) Sagen genoptages, jf. beslutning af Voksenforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen til efterretning. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 443: Udvalget ønsker at få udsendt kriterier for at få handicapbiler. Udvalget tog gennemgangen til efterretning Eventuelt A50 sagsnr Eventuelt. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 444: Intet. Mødet slut kl

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 på Gedskovvej 66 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 på Gedskovvej 66 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.11.2010 kl. 16:00 på Gedskovvej 66 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 282. Sager og skrivelser til orientering... 3 283. Drøftelse af

Læs mere

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 04-11-2010 Kl. 16:00 Kantinen, Svinget 14

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 04-11-2010 Kl. 16:00 Kantinen, Svinget 14 Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 04-11-2010 Kl. 16:00 Kantinen, Svinget 14 Deltagere: Masoum Moradi, Ulrik Sand Larsen, Gert Rasmussen, Ulla Larsen Afbud: Bo Hansen Indholdsfortegnelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 14.03.2011 kl. 17:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 480. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 05.03.2009 kl. 15:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 194. Sager og skrivelser til orientering... 3

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 06.12.2010 kl. 16:00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 445. Sager og skrivelser

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 06.02.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Jørgen Schou deltog ikke under punkterne 579, 587, 588,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 07.05.2009 kl. 16:00 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Jan Johansen deltog ikke i punkt 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TORSDAG DEN 16. APRIL 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, GÆSTEKANTINEN Social- og Sundhedsudvalget 16. april 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud fra Lunden og Træning & Rehabilitering i Varde Kommune

Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud fra Lunden og Træning & Rehabilitering i Varde Kommune Kvalitetsstandard Vederlagsfri Fysioterapi Fysioterapeutisk behandling 140a tilbud fra Lunden og Træning & Rehabilitering i Varde Kommune Revision af kvalitetsstandarden Standardens indhold Ved ændring

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat. fra mødet den 27-01-2011 kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm.

Referat. fra mødet den 27-01-2011 kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm. Referat fra mødet den kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm. Medlemmer: Else Wienberg, Heinz Hvid, Jørgen Færk Jørgensen, Kim Nielsen, DH, Mikael Fenger, Peter Sørensen, Ulla Vestergaard, Aase

Læs mere

Blad nr.: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets mandag den 11. januar 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2

Blad nr.: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets mandag den 11. januar 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale 2 1 Deltagere: Knud Clausen (KC) Erik Duerlund (ED) Flemming Jensen (FJ) Anna Jørgensen (AJ) Doris Sørensen (DS) Harry Skjoldemose (HAS) Leo Mortensen (LM) Inge Weisdal (IW) Bjarne Dambro (BD) Referat af

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor Torsdag 27.08.2015 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Praksisplan for fysioterapi 2015-19 3 Høring omkring Almen

Læs mere

Praksisplan på fysioterapiområdet

Praksisplan på fysioterapiområdet Område: Sundhedsområdet Udarbejdet af: Tine Canvin Afdeling: Praksisafdelingen E-mail: Tine.Canvin@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/17608 Telefon: 76631409 Dato: 11. august 2009 Notat Praksisplan på

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Instans: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets møde den 28. juni 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale.

KERTEMINDE KOMMUNE. Instans: Ældrerådet. Referat. Ældrerådets møde den 28. juni 2010 kl på Munkebo Rådhus, mødelokale. 1 Deltagere: Knud Clausen (KC) Erik Duerlund (ED) Flemming Jensen (FJ) Anna Jørgensen (AJ) Doris Sørensen (DS) Harry Skjoldemose (HAS) Leo Mortensen (LM) Inge Weisdal (IW) Bjarne Dambro (BD) Referat af

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 09.10.2008 kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 251. Spørgetid... 3 252. 2. behandling af budget 2009-2012... 3 253. Godkendelse af

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 31.01.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 77. Sager og skrivelser til orientering... 3 78.

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Patientinddragelsesudvalget

Patientinddragelsesudvalget Referat Mødedato: Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: 13:00-15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Vejle Center Hotel, Vejle Kit Winther, Peter Skov Jørgensen, Hanne Grønborg, Merete Helgens, Annelise

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. marts 2007 Kl. 17.00 Byrådssalen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sundhedsaftaler med Region Syddanmark...2 2. Samarbejde

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af formand og næstformand for Sundhedsuvalget 2 Åben - Meddelelser til udvalgets

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Udarbejdet af: Lone Blåberg Sørensen. Lokal senest revideret: 28. maj Baggrund og nøgletal vedrørende vederlagsfri fysioterapi.

Udarbejdet af: Lone Blåberg Sørensen. Lokal senest revideret: 28. maj Baggrund og nøgletal vedrørende vederlagsfri fysioterapi. Holstebro Kommune Kultur og Sundhed - Økonomi og Analyse. Udarbejdet af: Lone Blåberg Sørensen. Lokal 4116. senest revideret: 28. maj 2014. Baggrund og nøgletal vedrørende vederlagsfri fysioterapi. Resume:

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ)

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) 1 of 11 Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 18. november 2015 Kl. 13:00 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Ole Bollesen (A) Karen Østergaard

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

Information om vederlagsfri fysioterapi

Information om vederlagsfri fysioterapi NOTAT Information om vederlagsfri fysioterapi Folketinget vedtog torsdag den 12. juni en ændring af sundhedsloven, som betyder, at myndigheds- og finansieringsansvaret for vederlagsfri fysioterapi overgår

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 08.02.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 335. Valg af næstformand for Ældre- og Handicapudvalget...

Læs mere

Tilsynspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering Kerteminde Kommune

Tilsynspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering Kerteminde Kommune Tilsynspolitik Sundhed, Handicap og Rehabilitering Kerteminde Kommune August 2018 Baggrund I henhold til 151c i Serviceloven skal Kommunalbestyrelsen udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for tilbud

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 09. august 2010 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-10:30 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Solveig Skovrider Eriksen Inger Bøgh Pedersen John

Læs mere

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 bem Kommissorier for Sundhedsstyrelsens følgegruppe og arbejdsgrupper vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose, Hanne Klit,

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 114. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Dagshøjskole 3 115. Regnskab 2007 for Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice.

Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice. Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice. I kommunens årsregnskab angives, hvorledes kommunen senest har beregnet priskrav

Læs mere

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning NOTAT Til Social- og sundhedsudvalget Kopi Fra Sundhed og Omsorg, Administrationen Emne Robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bjarne Hansen, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 6. oktober 2016 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til byrådet, at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

3. Drøftelse af udkast til Praksisplan for Kiropraktik med henblik på bemærkninger

3. Drøftelse af udkast til Praksisplan for Kiropraktik med henblik på bemærkninger Møde i Samarbejdsudvalget for Kiropraktik Torsdag den 26. marts 2015 kl. 16:00 Regionshuset Journalnummer: 14-000411 3. Drøftelse af udkast til Praksisplan for Kiropraktik med henblik på bemærkninger Resume

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL. Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL. Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Ålunden 18 i Grenaa Bemærk - mødet afholdes på Skovstjernen, Tove Ditlevsens Vej 4 i Grenaa Dato: Tirsdag den 25. september 2018 Start kl.: 15:00 Slut

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 03.09.2012 kl. 16:00 Byrådssalen, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 641. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til Byrådet at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Uanmeldt tilsyn på Kerteminde Kommunes plejecentre 2016

TILSYNSRAPPORT. Uanmeldt tilsyn på Kerteminde Kommunes plejecentre 2016 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Kerteminde Kommunes plejecentre 2016 Indledning Kerteminde Kommune har aflagt tilsynsbesøg på Kerteminde Kommunes plejecentre. Generelt er formålet med tilsynet at sikre:

Læs mere

Skema til høringssvar Praksisplan for Fysioterapi 2011-2014

Skema til høringssvar Praksisplan for Fysioterapi 2011-2014 Skema til høringssvar Praksisplan for Fysioterapi 2011-2014 Skemaet er inddelt i forhold til hvert afsnit med plads til bemærkninger til indholdet i hvert enkelt afsnit, dvs. de forskrevne tekster med

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 05.12.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 496. Sager og skrivelser til orientering

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Indstilling. Udbud af hjemmeplejen. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 25. april 2014

Indstilling. Udbud af hjemmeplejen. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 25. april 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 25. april 2014 Udbud af hjemmeplejen 1. Resumé Regeringen har vedtaget at forenkle reglerne for frit valg i hjemmeplejen. Det foreslås derfor, at de private

Læs mere

OPSAMLING PÅ HØRING AF UDKAST TIL UDVIKLINGSPLAN FOR ORGANISERING OG KAPACITET FOR DET RIDEFYSIOTERAPEUTISKE OMRÅDE I REGION SYDDANMARK

OPSAMLING PÅ HØRING AF UDKAST TIL UDVIKLINGSPLAN FOR ORGANISERING OG KAPACITET FOR DET RIDEFYSIOTERAPEUTISKE OMRÅDE I REGION SYDDANMARK OPSAMLING PÅ HØRING AF UDKAST TIL UDVIKLINGSPLAN FOR ORGANISERING OG KAPACITET FOR DET RIDEFYSIOTERAPEUTISKE OMRÅDE I REGION SYDDANMARK Med udgangspunkt i Overenskomst for ridefysioterapi 7. juni 2011

Læs mere

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog Forening 05-10-2015

Læs mere

Bilag 1. Tilsynspolitik. - Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen

Bilag 1. Tilsynspolitik. - Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen Bilag 1 Tilsynspolitik - Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Aalborg 1 Baggrund I henhold til 151c i Serviceloven skal Kommunalbestyrelsen udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for tilbud efter

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 09.08.2010 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 399. Sager og skrivelser til orientering... 3

Læs mere

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1 Referat fra ordinært møde Møde den 20. november Mandag 20.11.2017 kl. 14:15 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Ny rammeaftale på det specialiserede social- og specialundervisningsområde

Læs mere

kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarder 2018 DANSKE ÆLDRERÅD

kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarder 2018 DANSKE ÆLDRERÅD kvalitetsstandarder Kvalitetsstandarder - et redskab til at arbejde med det kommunale serviceniveau Her findes love og regler om kvalitetsstandarder Serviceloven 92, 93, stk. 3 og 139 ( lov nr. 150 af

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 04.02.2013 kl. 16:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 691. Organisationsændring i Sundhed og Pleje...

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. TILSYNSPOLITIK Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. TILSYNSPOLITIK Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE TILSYNSPOLITIK Tilsyn og opfølgning med hjemmeplejen i Ærø Kommune 2014 Indhold 1.0 Baggrund... 2 2.0 Indledning... 2 2.1 Formålet med tilsyn og opfølgning... 2 3.0 Tilsyn og opfølgning hos

Læs mere

Godkendelse af Kvalitetsstandarden for 2017 for rehabiliteringsforløb, hjemmehjælp og hjælp til beboere på plejehjem

Godkendelse af Kvalitetsstandarden for 2017 for rehabiliteringsforløb, hjemmehjælp og hjælp til beboere på plejehjem Punkt 4. Godkendelse af Kvalitetsstandarden for 2017 for rehabiliteringsforløb, hjemmehjælp og hjælp til beboere på plejehjem 2016-015414 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til at forslaget til

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TORSDAG DEN 28. AUGUST 2008, KL. 14.30 PÅ OTTERUPGÅRDEN, FABRIKSVEJ 7, OTTERUP Social- og Sundhedsudvalget 28. august 2008 Side:

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg og driftsområder

Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg og driftsområder Sundhed & Omsorg Ledelse & Udvikling Dato: 04-06-13-2013 Sagsnr.: 13/10181 Dok.nr.: 75441/ Sagsbehandler: LHH/TGS/JCK Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg

Læs mere

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg J.nr.: 00.01.00.P00 Sagsnr.: 14/10281 BESLUTNING I KOMMUNALBESTYRELSEN 2014 DEN 29-04-2014 Forslaget sendes tilbage

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Masterplan for En god og tryg ældrepleje Sagsnr. i ESDH: 18/15117 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv I det politiske arbejdsprogram

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere