Fælles Bibliotekssystem

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fælles Bibliotekssystem"

Transkript

1 Fælles Bibliotekssystem Møder med leverandører af 3. partssystemer, der integrerer til FBS Afholdt d. 22. og 23. oktober 2014 Spørgsmål til organisation, rammeplan og tilslutningsforløb: 1. Hvem leverer Dantek biblioteksløsninger til ud over kommunerne? Svar: Dantek leverer bibliotekssystemer til offentlige og private biblioteker, der står uden for FBSsamarbejdet i Danmark. Derudover er der kunder i Sverige, Norge, Tyskland, Grønland 2. Hvem er det værst for, hvis forløbet ikke går som planlagt, og ibrugtagning ikke finder sted på den aftalte dag? Svar: Det er en uheldig situation for alle, men hvem det er værst for vil afhænge af omstændighederne. 3. Skal udstyr omstilles i frozen zone? Svar: Der er flere omstillingsstrategier. Store betjeningssteder kan vælge at omstille udstyr i to til tre omgange. Før, under, efter - alt efter risiko, resourcer til opgaven samt om udstyret er dubleret og muliggør to-trins omstilling. Små betjeningssteder vil typisk omstille udstyr under frozen zone, da risikoen og resourcekravet er overskueligt. Hvis udstyret ikke er dubleret, vil det kræve omstilling i frozen zone. Spørgsmål til arkitektur og integrationer 1. Hvad med svartider, nu hvor alt skal ud på det åbne net? Svar: FBS driftes hos TDC Hosting og er placeret direkte på det danske backbone. Svartiderne forventes derfor at leve op til de SLA-krav, der er kravsat i kontrakten. Løsningen er en servicebaseret løsning (SOA). Det betyder, at 3. parts-integrationer og deres tilhørende SLA kan være afgørende for, hvordan brugerne oplever svartider. Tilsvarende kan prioriteringen af trafik i de lukkede kredsløb hos slutbrugerne have indflydelse på oplevelsen. 2. Er al webservice-funktionalitet udstillet for alle (og adgangsreguleret)? Svar: Al funktionalitet, som er tilgængeligt gennem den administrative klient, kan blive tilgængelig for 3. part. 3. Hvis en EditX-integration kører i dag mod et af de bestående systemer. Kører den så også imod FBS? Svar: FBS anvender Order and Ship-Notice i henhold til de danske profiler herfor - det vil sige, alle krævede felter er udfyldt, og udvalgte valgfri felter er udfyldte. Anvender et bestående system meddelelserne i henhold til disse profiler og kan håndtere, at valgfri felter ikke nødvendigvis er udfyldt, så er der stor sandsynlighed for, at en uændret integration også vil virke med FBS.

2 4. Bliver en medieserviceleverandør automatisk eksponeret for alle kommuner? (Der findes i dag modeller, hvor kommunen skal betale for at få lagt en medieleverandør på) Svar: En leverandør, der kommunikerer med bibliotekerne over EditX, skal kun oprettes en gang. Det vil dog være nødvendigt med minimal konfiguration, således at man er sikker på, at det er den rigtige kommune, der sender og modtager svar. 5. Beløb fra ordre skal ende i et økonomisystem. Bliver det understøttet? 6. OrderResponse er på vej i EditX, og mange kommuner bruger det. Er det med i FBS? 7. Der er brug for en fakturakopi i xml, der sendes til bibliotekssystemet. Er det med i FBS? 8. Medieleverandører afleverer ordreforslag i de kørende systemer til bl.a. Centralbiblioteker. Er det med i FBS? 9. Automodtagelse af periodika forudsætter noget særligt i samspillet mellem applikationen og EditX-servicen. Er det med i FBS? Svar: Ja, i den forstand at ordren løbende genfremsendes. 10. Kan/skal man sende UBL e-faktura til FBS? Svar: Ja, systemet kan modtage OIOUBL- faktura. 11. Kan integration mellem FBS og økonomisystem flytte de nødvendige identificerende numre og beløb til kommunens økonomisystem, så der kan afstemmes? 12. Der forekommer i dag kaskader af prisforespørgsler - kan FBS forhindre det? Svar: FBS forventer at være konservativ i antallet af forespørgsler - og således kun forespørge, når det er nødvendigt. 13. Nogen kan se det som et tilbageskridt med den fremlagte scanner-snitflade, men det er vel et opdrag i kravspecifikation? Svar: Snitfladen er en konsekvens af manglende standarder på området, men det undersøges, om tilbageskridt er en realitet, der skal findes en løsning på. Opdateret svar ( ): KOMBIT har besluttet at etablere en rigere RFID-scanner integration, som er lig nuværende løsning på mange af folkebibliotekerne.

3 14. Snitflade til scannere og deslige er der ingen snitfladestandard for - vil FBS introducere en de facto-standard? Svar: KOMBIT er opmærksom på problematikken og undersøger mulighederne for en fælles standard. Opdateret svar ( ): KOMBIT har valgt at anvende de facto-protokoller, som er de mest anvendte. I praksis understøttes således RFID-læsere/skrivere, der implementerer en af protokollerne Bibliotheca RFIDIFServer (version ) og TagVisions IPE RFID protokol (reevision 3d). 15. Kan tidligere standardiseringsarbejde under Kulturstyrelsen v/leif Andresen vedr. en scannersnitflade finde anvendelse? Svar: KOMBIT vil genbesøge danzig-udvalgets arbejde omkring standardisering af scannersnitflader, og de udfordringer arbejdet har mødt. Se også svar til forrige spørgsmål. Opdateret svar ( ): Der er ikke fundet anvendeligt materiale. 16. Kender FBS-applikationen brugersituationen ved scanning? Svar: Ja, FBS-klienter er "klar over" brugssituationen (fx om det er udlån, aflevering mv.) Opdateret svar ( ): FBS Klienten styrer RFID-Scanneren således, at den læser og skriver materiale-tags med udgangspunkt i den aktuelle brugssituation. Dette foregår via de understøttede RFID-Scanner snitflader, se eventuelt spørgsmål/svar nr Nogen grænseflader kræver pinkode før låneropslag, hvilket generer adgangskontrol-leverandør. Hvad gør FBS? Svar: Der henvises til den snarligt fremsendte FBS SIP2-profil. 18. Hvordan med SSL-certifikat validering og administration. Bliver det ikke et helvede i forbindelse med fornyelse og deslige? Svar: Kommunikationen mellem 3. parts udstyr og FBS-server skal sikres, da den kan indeholde data, der foreskriver denne sikring. Med sikringen følger uundgåeligt en administrativ-/forvaltningsbyrde, som kendetegner enterprise arkitektur og drift. Den præcise håndtering af opgaven afhænger af den enkelte 3. part-leverandørs teknologi m.v., men bør som minimum inkludere autentifikation af FBS gennem det anvendte servercertifikat og verifikation af servercertifikatets gyldighed (herunder udløb og spærring). 19. Gælder https-indkodningen al kommunikation skal ordrer også pakkes ind i https, begge veje? Svar: Anvendelse af https vil gælde for alle forsendelser som indeholder personhenførbare oplysninger eller andre oplysninger, som ikke bør deles med tredje part. For services, som ikke indeholder informationer, som skal beskyttes, kan det komme på tale at anvende usikret http-kommunikation - specielt hvor det er praksis i dag. Det er dog Systematics anbefaling, at al kommerciel kommunikation krypteres.

4 20. Leverandør efterspørger returnering af adresser og postnr i SIP2-kommunikationen? Svar: Der henvises til den snarligt fremsendte FBS SIP2-profil. Opdateret svar ( ): Første version af FBS SIP2-profilen leveres af Systematic den 16. januar 2015 og stilles til rådighed for leverandørerne. 21. Vil leverandørernes specialister blive inddraget i fastlæggelsen af SIP2-profilen? Svar: FBS-projektet har fastlagt en FBS SIP2-profil, som snarligt vil blive fremsendt. I den forbindelse opfordrer vi tredjepartsleverandørerne til at kommentere og foreslå ændringer såfremt dette anses for ønskeligt eller nødvendigt. 22. Kan automater nå Serviceplatformen, fx for at sende SMS er? Svar: Ikke gennem FBS - det bliver muligt direkte via KOMBITs Serviceplatform. Muligheder og aftaler om dette skal indgås med KOMBIT Serviceplatformen, Er klienten webstart og i givet fald hvilken? Svar: Den administrative FBS-klient etableres i JavaFX, og klienten distribueres via et java web start framework. 24. Er samarbejde SMS broker udspillet fra OS2web-udvalget en idé? Svar: Projektet ser interessant ud, og bliver taget med i overvejelserne. 25. Hvordan håndterer leverandøren udviklingsprojekter i aftaleopfølgningen med kommunerne frem mod ibrugtagningen af FBS? Svar: Leverandøren følger op på kommunens fremdrift imod ibrugtagning med kommunens projektleder, der har den direkte kontakt med udstyrsleverandørerne. Der blev ikke på møderne givet udtryk for, at der opstår nye udviklingsprojekter på baggrund af det oplyste om snitflader, idet scannere og tilhørende snitflade dog er under lup for modernisering. 26. Er afvisninger og fornyelser via API med i FBS i forhold til SMS? 27. Er der taget højde for to-vejs kommunikation, så man fx kan afvise bøger? 28. Hvordan styres SMS det rigtige sted hen? Svar: SMS sendes til det mobilnummer, som brugeren har angivet. Spørgsmål til tidsplan, procedure mv. 1. Hvornår kan CMS integration afprøves? Svar: Medio januar Vil der være eksempler på integrationer, der initieres af FBS i forbindelse med specificering og aftestning?

5 3. Får leverandører adgang til parameteropsætning via webservices eller anden grænseflade? (eksemplet kunne være certifikat vedligeholdelse) Svar: Ikke umiddelbart, men det er et godt forslag, som vi vil kigge på. 4. Er det ét system eller klonede løsninger pr. kommune? Svar: Det er ét system.

Integration mellem FBS og økonomi-/debitorsystemer

Integration mellem FBS og økonomi-/debitorsystemer Integration mellem FBS og økonomi-/debitorsystemer I dette dokument kan du få et overblik over integration mellem det Fælles Bibliotekssystem og økonomi- og debitor-systemer. Desuden giver vi en status

Læs mere

Fælles Bibliotekssystem

Fælles Bibliotekssystem page 1 SSE/XXXXX/YYY/ZZZZ $Revision: 1.16$ Fælles Bibliotekssystem RoadShow uge 10 Steen Møller og Lene Alhed Augustenborg Agenda Intro ved KOMBIT (5-10 min.) Demonstration af designprincipper og løsning

Læs mere

Beskrivelse af funktioner og muligheder i Fælles Bibliotekssystem

Beskrivelse af funktioner og muligheder i Fælles Bibliotekssystem Beskrivelse af funktioner og muligheder i Fælles Bibliotekssystem Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Fælles Bibliotekssystem... 2 1. Funktionalitet... 2 3.1 Katalog eller BRØND... 3 3.2 Indkøb...

Læs mere

Spørgsmål/svar til Sip2-profil

Spørgsmål/svar til Sip2-profil NOTAT Fælles Bibliotekssystem Spørgsmål/svar til Sip2-profil Oprettet den 27. februar 2015 Spørgsmål 1 AU felt. Normalt (i alle andre ILS er vi har mødt) er AU feltet brugt til at hente information omkring

Læs mere

Drejebog 2A: Datavask

Drejebog 2A: Datavask FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Drejebog 2A: Datavask Version af 26.11.2014 1. Indhold 1. Indhold 2. Indledning 3. Datavask generelle anbefalinger 4. Datavask 5. Afslutning 2. Indledning KOMBIT udarbejder og udsender

Læs mere

Specifikationsdokument for servicen PID-CPR

Specifikationsdokument for servicen PID-CPR Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 www.nets.dk CVR-nr. 30808460 Specifikationsdokument for servicen PID-CPR Nets DanID december 2016 Side 1-7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer)

Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer) Klik her for at angive tekst. Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer) Krav og vejledning til

Læs mere

Fredensborg Kommune VI BYGGER FREMTIDEN

Fredensborg Kommune VI BYGGER FREMTIDEN Fredensborg Kommune VI BYGGER FREMTIDEN Den 20. februar 2017 tænker vi, at integrationen til KMD Opus skal sættes op. Vi skriver derfor til KMD og spørger - - - Hva koster det. Skidt med listepriser. Hvad

Læs mere

Krav og vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud

Krav og vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud Klik her for at angive tekst. Krav og vejledning til kommunernes fremtidige it-udbud I forbindelse med det forestående monopolbrud udarbejder KOMBIT i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin drejebog,

Læs mere

En teknisk introduktion til NemHandel

En teknisk introduktion til NemHandel En teknisk introduktion til NemHandel Indhold > Indledning 3 Standarder 5 OIOUBL 5 OIO RASP 6 OIO SMI 7 Biblioteker 8 Web applikationer 9 Fakturablanket 9 NemHandel Registrering 9 NemHandel.dk 10 Web services

Læs mere

Løsningsbeskrivelse. Den fælleskommunale Serviceplatform

Løsningsbeskrivelse. Den fælleskommunale Serviceplatform Løsningsbeskrivelse Den fælleskommunale Serviceplatform Januar 2014 1 Indhold 2 Serviceplatformen... 2 3 Hjemmesiden www.serviceplatformen.dk... 3 3.1 Administrationsmodul... 4 3.2 Servicekatalog... 4

Læs mere

Møde i styregruppen Fællesskabet FBS

Møde i styregruppen Fællesskabet FBS REFERAT Møde i styregruppen Fællesskabet FBS Projekt Fælles bibliotekssystem 6. juni 2019 Deltagere: Steffen Nissen, Odense kommune Kirsten Boelt, Aalborg kommune Kristine Nygaard Ledet, Skive kommune

Læs mere

Specifikationsdokument for servicen PID-CPR

Specifikationsdokument for servicen PID-CPR Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 info@danid.dk www.nets-danid.dk CVR-nr. 30808460 Specifikationsdokument for servicen PID-CPR DanID A/S 3. juni 2014 Side

Læs mere

En fælles løsning. DDB, Kombit, brønden

En fælles løsning. DDB, Kombit, brønden En fælles løsning DDB, Kombit, brønden Hvem, hvad, hvor og hvornår Hvem er vi? Danske Folke- og skolebiblioteker i fællesskab. Initiativ fra København, Århus, Esbjerg, Herning, Horsens og Ishøj i samarbejde

Læs mere

Drejebog 1: Organisation og Kontrakter

Drejebog 1: Organisation og Kontrakter FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Drejebog 1: Organisation og Kontrakter Version af 19.05.2014 1. Indhold 1. Indhold 2. Indledning 3. Organisering af projektet lokalt generelle anbefalinger 4. Bemanding af projektet

Læs mere

En teknisk introduktion til NemHandel

En teknisk introduktion til NemHandel En teknisk introduktion til NemHandel 02. december 2014 Indhold INDHOLD... 1 INDLEDNING... 2 STANDARDER... 4 OIOUBL e-handelsstandard... 4 OIORASP - transportprotokol... 5 BETINGELSER FOR ANVENDELSE AF

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 12 Change Management 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/16 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

Indhold. Drejebog 2A: Datavask FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM. Version af 26. april 2017

Indhold. Drejebog 2A: Datavask FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM. Version af 26. april 2017 FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Drejebog 2A: Datavask Version af 26. april 2017 I forhold til den tidligere version af 26.11.14, er drejebogens afsnit om 2.1.4 Opstillinger, 2.2.2 Leverandørregister, 2.3.2 Kassations-basen,

Læs mere

FBS VIDENDELING. KOMBIT Stina K. Johansen implementeringskonsulent Pernille Saul it-konsulent

FBS VIDENDELING. KOMBIT Stina K. Johansen implementeringskonsulent Pernille Saul it-konsulent FBS VIDENDELING KOMBIT Stina K. Johansen implementeringskonsulent Pernille Saul it-konsulent Dagsorden Formål med hvorfor vi er her i dag Dagens program Det praktiske HVORFOR ER VI HER I DAG? Styrke videndeling

Læs mere

Videresend til egen . Vejledning til Digital Post for virksomheder

Videresend til egen  . Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Virksomheden kan automatisk få videresendt post fra den digitale postkasse til sit eget sikre e-mailsystem.

Læs mere

Fælles Bibliotekssystem

Fælles Bibliotekssystem page 1 SSE/XXXXX/YYY/ZZZZ $Revision: 1.14$ 3. partsleverandører Steen.Møller@systematic.com Agenda page 2 SSE/XXXXX/YYY/ZZZZ $Revision: 1.14$ Velkomst FBS-projektet i hovedtræk og status Kort om Systematic

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 12 - Ændringshåndtering 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

- Får eks. gymnasier samme brugergrænseflade som PLC? Svar: Ja, men skoleportalen bliver gymnasiernes primære adgangsvej.

- Får eks. gymnasier samme brugergrænseflade som PLC? Svar: Ja, men skoleportalen bliver gymnasiernes primære adgangsvej. 21. oktober 2015 NOTAT FBS - Spørgsmål/svar fra informationsmøderne den 7. og 8. oktober 2015 1. Spørgsmål om teknik/arkitektur/integration - Cicero selvbetjening. Er det en browser eller en klient? Svar:

Læs mere

FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM TRINVIS GUIDE TIL BESTILLING AF INTEGRATION MELLEM FBS OG ØKONOMISYSTEM. Version 1.0

FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM TRINVIS GUIDE TIL BESTILLING AF INTEGRATION MELLEM FBS OG ØKONOMISYSTEM. Version 1.0 TRINVIS GUIDE TIL BESTILLING AF INTEGRATION MELLEM FBS OG ØKONOMISYSTEM Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 TRINVIS GENNEMGANG AF FAKTURAINTEGRATION... 4 3 TRINVIS GENNEMGANG AF DEBITORINTEGRATION...

Læs mere

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver tests Udbud om levering, installation, implementering, support, drift vedligehold af Borgeradministrativt System (BAS) Indhold underbilag 14 C Afprøvningsforskrifter

Læs mere

IT- og Telestyrelsen 21. august 2007 Sagsnr. 032071-2007

IT- og Telestyrelsen 21. august 2007 Sagsnr. 032071-2007 IT- og Telestyrelsen 21. august 2007 Sagsnr. 032071-2007 Holsteinsgade 63 2100 København Ø Att. Palle Aagaard FESD Grænseflade til CMS-løsninger, høringssvar fra Gentofte Kommune Gentofte Kommune har med

Læs mere

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem 2 CICERO LIBRARY MANAGEMENT SYSTEM Cirka 1.500 folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem DET FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Det Fælles Bibliotekssystem er et

Læs mere

Umbrella Blanketløsning

Umbrella Blanketløsning 12. januar 2012 Umbrella Blanketløsning Opdateret beskrivelse af løsningen Umbrella Blanketløsningen er en digital selvbetjeningsløsning, der omfatter blanketforløb inden for borgerserviceområdet og Teknik

Læs mere

Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer

Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer UdbudsVejledning Til kommunernes og Udbetaling Danmarks fremtidige it-udbud vedrørende brug af de fælleskommunale støttesystemer KOMBIT udarbejder i samarbejde med kommunerne en trin-for-trin Drejebog,

Læs mere

KMD Sag II udfasningsassistance. Bilag G: Grænsefladedokumentation til KMD Sag. Dokumentet er udarbejdet af KMD. Version 2.1.

KMD Sag II udfasningsassistance. Bilag G: Grænsefladedokumentation til KMD Sag. Dokumentet er udarbejdet af KMD. Version 2.1. KMD Sag II udfasningsassistance Bilag G: Grænsefladedokumentation til KMD Sag Dokumentet er udarbejdet af KMD Version 2.1 Side 1 af 14 Indhold KMD Sag II udfasningsassistance... 1 Bilag G: Grænsefladedokumentation

Læs mere

Specifikationsdokument for servicen RID-CPR

Specifikationsdokument for servicen RID-CPR Nets DanID A/S Lautrupbjerg 10 DK 2750 Ballerup T +45 87 42 45 00 F +45 70 20 66 29 info@danid.dk www.nets-danid.dk CVR-nr. 30808460 Specifikationsdokument for servicen RID-CPR Nets DanID A/S januar 2015

Læs mere

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE 11. maj 2016 i Odense Lone de Lasson Lene K. Nielsen Aksel G. Mikkelsen Niels E. Hansen 1 DAGSORDEN - AXIELL Nyt fra Axiell DDElibra 9.11.50 Status Highlight RFID nyheder Pop

Læs mere

Bilag 3 FODS 8.2, Fuldt Digital Lokalplaner Kravspecifikation.

Bilag 3 FODS 8.2, Fuldt Digital Lokalplaner Kravspecifikation. HLA 11. juli 2012 Bilag 3 FODS 8.2, Fuldt Digital Lokalplaner Kravspecifikation. Dette notat indeholder kravspecifikationen til offentligt udbud vedrørende Fuldt Digitale Planer og udgør således bilag

Læs mere

Web services i brug. Anvendelse uden for biblioteksverdenen

Web services i brug. Anvendelse uden for biblioteksverdenen Web services i brug Anvendelse uden for biblioteksverdenen Agenda Visionen bag webservices Tre cases Et kig fremad Nordija Etableret i marts 1998 Udviklingsprojekter Forretningskritiske applikationer Komponenter

Læs mere

OS2faktor. AD FS Connector Vejledning. Version: Date: Author: BSG

OS2faktor. AD FS Connector Vejledning. Version: Date: Author: BSG OS2faktor AD FS Connector Vejledning Version: 1.3.0 Date: 16.04.2019 Author: BSG Indhold 1 Indledning... 3 2 Forudsætninger... 4 2.1 Connector softwaren... 4 2.2 API nøgle... 4 3 Installation... 5 4 Konfiguration...

Læs mere

Proces for mellemværender

Proces for mellemværender Proces for mellemværender i FBS Fælles Bibliotekssystem I dette dokument beskrives den nye proces for mellemværender, som implementeres i Fælles Bibliotekssystem (FBS) Maibrit Georg 8. april 2019 Indhold

Læs mere

Det bemærkes, at KOMBITs betaling til Systematic ikke er afhængig af antallet af institutioner.

Det bemærkes, at KOMBITs betaling til Systematic ikke er afhængig af antallet af institutioner. 11. december 2018 HØRINGSNOTAT NEDENFOR FØLGER FORSLAGET TIL ÆNDRING MED INDKOMNE HØRINGSSVAR: Fælles bibliotekssystem vedtægter bilag 3 vilkår for institutioner Baggrund KOMBIT har i den seneste tid modtaget

Læs mere

FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM. 5. maj 2015 IT-faggruppen

FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM. 5. maj 2015 IT-faggruppen FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM 5. j 2015 IT-faggruppen Dagsorden 1. Scope og historik 2. Udvikling 1. Løsningen 2. Integratier 3. Udrulning 1. Kvertering 2. Fra fælles projekt til lokale projekt 3. Lokale projekter

Læs mere

OIO standardservice til Journalnotat. Generel servicevejledning. KMD Sag Version 1.0 01-09-2013. KMD A/S Side 1 af 15. September 2013 Version 1.

OIO standardservice til Journalnotat. Generel servicevejledning. KMD Sag Version 1.0 01-09-2013. KMD A/S Side 1 af 15. September 2013 Version 1. OIO standardservice til Journalnotat Generel servicevejledning KMD Sag Version 1.0 01-09-2013 KMD A/S Side 1 af 15 Generel servicevejledning til OIO Journalnotat Ekstern standardservice Opdateret 01.09.2013

Læs mere

Serviceplatformen informationsmateriale. Leverandørmøde 7. februar 2013

Serviceplatformen informationsmateriale. Leverandørmøde 7. februar 2013 Serviceplatformen informationsmateriale Leverandørmøde 7. februar 2013 1 Om Serviceplatformen Dette informationsmateriale beskriver kort Den fælleskommunale Serviceplatform: formålet med Serviceplatformen,

Læs mere

Snitfladebeskrivelse for Snitfladebeskrivelse STD-8 KMD Boligstøtte Version 1.0.0, 13.12.2011

Snitfladebeskrivelse for Snitfladebeskrivelse STD-8 KMD Boligstøtte Version 1.0.0, 13.12.2011 Snitfladebeskrivelse for Snitfladebeskrivelse STD-8 KMD Boligstøtte Version 1.0.0, 13.12.2011 Indholdsfortegnelse Ændringer i forhold til forrige version... 2 1 Brug af snitfladebeskrivelsen... 3 2 Formål

Læs mere

1. Release- og Versioneringsstrategi for Serviceplatformen og services

1. Release- og Versioneringsstrategi for Serviceplatformen og services 7. januar 2014. Serviceplatformen 1. Release- og Versioneringsstrategi for Serviceplatformen og services Nærværende notat beskriver Serviceplatformens Release- og Versioneringsstrategier. Formålet med

Læs mere

Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks

Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks Version 1.0 Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/10 1. Indledning og

Læs mere

Integration med egne systemer. Vejledning til Digital Post for virksomheder

Integration med egne systemer. Vejledning til Digital Post for virksomheder Integration med egne systemer Vejledning til Digital Post for virksomheder Integration med egne systemer Virksomheden kan modtage digitale meddelelser via en direkte integration til egne systemer til fx

Læs mere

Fremtidens bibliotekssystem

Fremtidens bibliotekssystem Fremtidens bibliotekssystem Årsmøde i Vejle, 11. april 2018 Produkt og videreudviklingsstrategi for Cicero Suiten Agenda Status og resultater på implementering, udvikling og drift Vision og produktstrategi

Læs mere

ISO 28560 RFID in Libraries del 1 og 3 i henhold til DS/INF 28560 ISO 15693 og ISO 18000-3

ISO 28560 RFID in Libraries del 1 og 3 i henhold til DS/INF 28560 ISO 15693 og ISO 18000-3 Afsnit 6.2.5.2 Kommunale RFID-systemer Mange kommuner anvender RFID-systemer (Radio Frequenzy Identification), hvor alle materialer er påsat et RFID-tag. For at dette kan fungere mellem RFID-system og

Læs mere

Undgå driftsafbrydelser på grund af udløbet virksomheds- eller funktionssignatur

Undgå driftsafbrydelser på grund af udløbet virksomheds- eller funktionssignatur Side 1 af 5 Vejledning 2. august 2013 NITRI Undgå driftsafbrydelser på grund af udløbet virksomheds- eller funktionssignatur Indholdsfortegnelse Formål...2 Virksomhedssignatur...2 Funktionssignatur...3

Læs mere

FACTSHEET TIL MICROSOFT DYNAMICS NAV CONTINIA E FAKTURA

FACTSHEET TIL MICROSOFT DYNAMICS NAV CONTINIA E FAKTURA FACTSHEET TIL MICROSOFT DYNAMICS NAV EGENSKABER > Al arbejde med dannelse af elektroniske fakturaer foregår inde i Microsoft Dynamics NAV. > Understøtter import og eksport af OIO XML og UBL (inklusive

Læs mere

Notat om teknisk opgradering af sundhed.dk til MedComs kommunikation-standard for Den Gode Webservice

Notat om teknisk opgradering af sundhed.dk til MedComs kommunikation-standard for Den Gode Webservice Notat om teknisk opgradering af sundhed.dk til MedComs kommunikation-standard for Den Gode Webservice Lars Hulbæk/10. November 2006 1. Teknisk sammenhæng mellem sundhed.dk og MedCom Arbejdsdelingen mellem

Læs mere

Faktaark for Byg og Miljø

Faktaark for Byg og Miljø 14. juni 2016 Faktaark for Byg og Miljø Overordnet beskrivelse og baggrund for Byg og Miljø Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Baggrund og formål... 3 Byg og Miljø består af tre dele... 3 Byg og

Læs mere

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09

LUDUS WEB. Installations- og konfigurations-vejledning. Den 7. april 2009. J.nr.: 4004 V0624 09 LUDUS WEB Installations- og konfigurations-vejledning Den 7. april 2009 J.nr.: 4004 V0624 09 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk,

Læs mere

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem 2 CICERO Cirka 1.500 folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem DET FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Det Fælles Bibliotekssystem er et af verdens største biblioteks

Læs mere

Webservices. hvad er det og hvad kan det bruges til? Rikke Lose (rlo@dbc.dk) Databasekonsulent, DBC

Webservices. hvad er det og hvad kan det bruges til? Rikke Lose (rlo@dbc.dk) Databasekonsulent, DBC Webservices hvad er det og hvad kan det bruges til? Rikke Lose (rlo@dbc.dk) Databasekonsulent, DBC Forvirret? Web-baserede services services på hjemmesider XML Webservices Teknologi 2 Web-baseret service

Læs mere

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE. 1. april 2014

DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE. 1. april 2014 DDELIBRA BRUGERGRUPPEMØDE 1. april 2014 1 DAGSORDEN - AXIELL Præsentation og orientering af den nye organisering af Axiell Danmark Status på DDElibra version 9.10 Orientering om DDElibra version 9.11 Orientering

Læs mere

Klik her for at angive tekst. Vejledning til brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks

Klik her for at angive tekst. Vejledning til brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks 23. maj 2013 HHK/KMJ NOTAT Klik her for at angive tekst. Vejledning til brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk

Læs mere

Når man indfører nye systemer, må man forvente et midlertidigt fald i kvaliteten.

Når man indfører nye systemer, må man forvente et midlertidigt fald i kvaliteten. 2012-10-11T22:00:00+00:00 MIV Nyt Fælles Bibliotekssystem Opsamling af spørgsmål og kommentarer fra dialogmøder primo oktober 2012 NB: Citater i nedenstående er ikke ordret sagt som skrevet, på dialogmøderne,

Læs mere

Sikkerhed i Stamdatamodulet KOMBIT

Sikkerhed i Stamdatamodulet KOMBIT Sikkerhed i Stamdatamodulet KOMBIT 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Historik... 3 3 Oversigt... 4 3.1 Relevante OCES-detaljer... 4 4 Overholdelse af persondatalov mv.... 5 5 Importer...

Læs mere

Faktaark for DAR 1.0

Faktaark for DAR 1.0 1. december 2014 HEGK Faktaark for DAR 1.0 Overordnet beskrivelse og baggrund for DAR 1.0 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Baggrund og formål... 3 DAR i dag... 3 Fremtidige DAR 1.0... 4 3. Teknik...

Læs mere

Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen

Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen Vejledning til kommuners brug af Serviceplatformen Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Ordforklaringer... 3 3 Oprettelse... 4 4 Arbejdsgange på Serviceplatformen...

Læs mere

Uddybende vejledning til UTS Forsyningsspecifikation i OIOUBL

Uddybende vejledning til UTS Forsyningsspecifikation i OIOUBL Uddybende vejledning til UTS Forsyningsspecifikation i OIOUBL 4. januar 2013 Indhold UTS og forskellen i forhold til det gamle format...2 Udfordringer med UTS...2 Tiltag med henblik på at afhjælpe udfordringerne...3

Læs mere

SYSTEMDOKUMENTATION AF POC

SYSTEMDOKUMENTATION AF POC DIGITALISERINGSSTYRELSEN POC PÅ ORKESTRERINGSKOMPONENTEN SYSTEMDOKUMENTATION AF POC Version: 1.1 Status: Endelig Godkender: Forfatter: Copyright 2019 Netcompany. All rights reserved Dokumenthistorik Version

Læs mere

Ebba Ehlers/Hanne Mortensen

Ebba Ehlers/Hanne Mortensen Notat 22/2-2010 Vedrørende: Opgradering til Navision 5.1 Fordeling: Professionshøjskoler, Danmarks Medie- og journalisthøjskole og TAMU Skrevet af: Ebba Ehlers/Hanne Mortensen Version nr.: Professionshøjskoler,

Læs mere

Kravspecifikation. Lokalebooking- og folkeoplysningssystem. Krav Mulighed Bemærkninger

Kravspecifikation. Lokalebooking- og folkeoplysningssystem. Krav Mulighed Bemærkninger Kravspecifikation Lokalebooking- og folkeoplysningssystem Krav Mulighed Bemærkninger Forvaltningsdel Systemet skal kunne håndtere digital ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening. Oprettelse

Læs mere

Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft d. 25. maj 2018.

Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft d. 25. maj 2018. Kære bibliotekschefer og kontaktpersoner Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft d. 25. maj 2018. I den forbindelse gør KOMBITs projekter/løsninger status på deres GDPR-arbejde.

Læs mere

Quick Guide Vejen til rettidige betalinger December 2010

Quick Guide Vejen til rettidige betalinger December 2010 Quick Guide Vejen til rettidige betalinger December 2010 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Ordreafsendelse og -modtagelse 5 2.1 Krav til den ordreafgivende myndighed - indhold af ordren 5 2.2 Myndighedens

Læs mere

Projektlederens roller og kompetencer. Cases til Projektlederens roller og kompetencer

Projektlederens roller og kompetencer. Cases til Projektlederens roller og kompetencer Cases til Projektlederens roller og kompetencer Palle Ragn 1/9 Bibliografiske oplysninger Kursus: Lokalitet: Afgangsprojekt, Diplom uddannelsen i ledelse JCVU, Århus, Danmark Forfatter: Palle Ragn, 160364

Læs mere

SF1460_C Aflever besked Integrationsbeskrivelse - version 2.2.2

SF1460_C Aflever besked Integrationsbeskrivelse - version 2.2.2 SF1460_C Aflever besked - version 2.2.2 Kommunernes Datafællesskab - KDF Versionshistorik Relevans Dato Initialer Version Kommentarer 2015-07-01 ehe 0.1 Første version 2015-07-01 ehe 2.1.0 Indarbejdet

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse

Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse - 1 Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse Brugerskabte data en national service (BSD) - produktbeskrivelse...1 Indledning...1 Formål...1 Beskrivelse...1 Basale krav til det bibliotek/website

Læs mere

OPTION TIL RM OG RN BILAG 8 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS ÆNDRINGSHÅNDTERING

OPTION TIL RM OG RN BILAG 8 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS ÆNDRINGSHÅNDTERING OPTION TIL RM OG RN BILAG 8 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS ÆNDRINGSHÅNDTERING INSTRUKTION TIL LEVERANDØREN VED UDNYTTELSE AF OPTION: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved

Læs mere

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Kort om NemHandelsprogrammet Hvis du har et økonomisystem, som kan skabe NemHandelsfakturaer, kan du kombinere økonomisystemet med det gratis NemHandelsprogram,

Læs mere

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet

Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Vejledning i opsætning af NemHandelsprogrammet Kort om NemHandelsprogrammet Hvis du har et økonomisystem, som kan skabe NemHandel-dokumenter, kan du kombinere økonomisystemet med det gratis NemHandelsprogram,

Læs mere

Snitfladebeskrivelse HentYdelseInformation BYS P11-4 KMD Børneydelse Version 1.0.0, 2012.05.22

Snitfladebeskrivelse HentYdelseInformation BYS P11-4 KMD Børneydelse Version 1.0.0, 2012.05.22 Snitfladebeskrivelse HentYdelseInformation BYS P11-4 KMD Børneydelse Version 1.0.0, 2012.05.22 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Ændringer i forhold til forrige version... 2 1 Brug af snitfladebeskrivelsen...

Læs mere

Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard

Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard FORFRAs Fjernlånskonference 31. maj 2013 Leif Andresen Chefkonsulent - biblioteker: standarder

Læs mere

ANALYSE AF SIKKERHEDSSTANDARDER OG -LØSNINGER

ANALYSE AF SIKKERHEDSSTANDARDER OG -LØSNINGER ANALYSE AF SIKKERHEDSSTANDARDER OG -LØSNINGER Kommunernes it-arkitekturråd 8. maj 2014 AGENDA Væsentligste observationer og konklusioner Relevans for kommuner STRATEGI OG ARKITEKTUR Analysen giver et bud

Læs mere

Mindstekrav til udstyr (fase 1) Løsningsbeskrivelse

Mindstekrav til udstyr (fase 1) Løsningsbeskrivelse Mindstekrav til udstyr (fase 1) Løsningsbeskrivelse Indholdsfortegnelse 3.1 INDLEDNING 2 3.2 MINDSTEKRAV TIL SLUTBRUGERNES KLIENTER MV 2 3.2.1 Mindstekrav til hardware for PC-klienter 2 3.2.2 Mindstekrav

Læs mere

Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen

Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen Teknisk leverandørspor - Serviceplatformen Dagsorden 1. Velkomst 2. Opfølgning på arbejdsgange 3. En BI-leverandørs syn på Serviceplatformen 4. Testdata 5. Integrationsmønstre 6. Orientering fra kommunedialog

Læs mere

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0

SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer. Version 3.0 SmartFraming Et vindue til nationale sundhedssystemer Version 3.0 Infrastruktur i dagens sundheds IT Det sundhedsfaglige personale benytter sig i dag af en række forskellige systemer i forbindelse med

Læs mere

Videresend til egen . Vejledning til Digital Post for virksomheder

Videresend til egen  . Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Vejledning til Digital Post for virksomheder Videresend til egen e-mail Virksomheden kan automatisk få videresendt post fra den digitale postkasse til sit eget sikre e-mail-system.

Læs mere

Brugervejledning Indstillinger og Funktioner

Brugervejledning Indstillinger og Funktioner Brugervejledning Indstillinger og Funktioner Version 1.3 Maj 2014 1 Vær opmærksom på at det ikke er alle funktioner som er tilgængelige og afhænger af hvilket abonnement som der er tilknyttet din konto.

Læs mere

Silkeborg Review Mine sider

Silkeborg Review Mine sider Silkeborg Review Mine sider Datagrundlag Det er vigtigt, at de informationer man viser kan hentes let (hurtigt) fra bibliotekssystemet eller Brønden. Det vil betyde rigtig meget for hastighed i præsentationen

Læs mere

KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB

KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB Det er Web Services, der rejser sig fra støvet efter Dot Com boblens brag. INTRODUKTION Dette dokument beskriver forslag til fire moduler, hvis formål

Læs mere

Sikkerhedsanbefaling. Forholdsregler ved ophør af serviceopdateringer til Windows XP Embedded

Sikkerhedsanbefaling. Forholdsregler ved ophør af serviceopdateringer til Windows XP Embedded Sikkerhedsanbefaling Forholdsregler ved ophør af serviceopdateringer til Windows XP Embedded Juli 2014 Indledning Microsoft har annonceret, at selskabet den 31. december 2016 frigiver den sidste serviceopdatering

Læs mere

Erfaringer fra Danmark om innføring av standard efaktura til det offentlige,

Erfaringer fra Danmark om innføring av standard efaktura til det offentlige, Erfaringer fra Danmark om innføring av standard efaktura til det offentlige, PM_11002_DK Page 1 Agenda Evenex Citater fra verden Erfaring med OIOXML i Danmark Nye offentlige krav 1. maj 2011 NemHandel

Læs mere

DECEMBER Vejledning til kommunens snitfladestrategi

DECEMBER Vejledning til kommunens snitfladestrategi DECEMBER 2016 Vejledning til kommunens snitfladestrategi Dette notat introducerer arbejdet med kommunens snitfladestrategi. Snitfladestrategien beskriver kommunens strategiske beslutninger vedr. snitflader

Læs mere

Kontraktoverblik og anvendervilkår

Kontraktoverblik og anvendervilkår Kontraktoverblik og anvendervilkår Hvad skal kommunen bruge kontraktoverblikket til? Kontraktoverblikket skal hjælpe kommunen med sikre, at kommunens it-løsninger kan kommunikere med monopolbrudsløsningerne

Læs mere

TDCs Signaturserver. 11/05 - Version 1.0 2005 TDC Erhverv Sikkerhed og certifikater

TDCs Signaturserver. 11/05 - Version 1.0 2005 TDC Erhverv Sikkerhed og certifikater TDCs Signaturserver Side 2 Indhold Indledning...3 Teknisk projekt... 3 Tekniske forudsætninger... 3 Installation af klienten... 4 Udstedelse af signatur... 4 Anvendelse af signaturen... 6 Eksport af signaturen...

Læs mere

Proces for mellemværender

Proces for mellemværender Proces for mellemværender i FBS Fælles Bibliotekssystem I dette dokument beskrives den nye proces for mellemværender, som implementeres i Fælles Bibliotekssystem (FBS) Martin Midtgaard 30. januar 2019

Læs mere

OUTPUT MANAGEMENT PRÆSENTATION LASERNET TIL FORSYNINGSVIRKSOMHEDER

OUTPUT MANAGEMENT PRÆSENTATION LASERNET TIL FORSYNINGSVIRKSOMHEDER OUTPUT MANAGEMENT PRÆSENTATION LASERNET TIL FORSYNINGSVIRKSOMHEDER Præsentation for: EG Xellent brugergruppemøde Af: Stefan Reina Tabellae A/S i samarbejde med EGU Agenda Introduktion til Tabellae A/S

Læs mere

Hvem er målgruppen for disse dokumenter. Hvilke forudsætninger skal læseren have?

Hvem er målgruppen for disse dokumenter. Hvilke forudsætninger skal læseren have? Kommenteringsskema 15. januar 2018 Sekretariatet for Initiativ 8.1. BEMÆRK: Alle indsendte kommentarer offentliggøres (på arkitektur.digst.dk). Såfremt du ikke ønsker en kommentar offentliggjort, bedes

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative. Bilag 9 Dokumentation

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative. Bilag 9 Dokumentation Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 9 Dokumentation 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/8 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

BILAG 10. Modelbilag til driftsaftale Om IT infrastruktur services (IT drift)

BILAG 10. Modelbilag til driftsaftale Om IT infrastruktur services (IT drift) BILAG 10 Modelbilag til driftsaftale 2017 Om IT infrastruktur services (IT drift) Side 2 1 VEJLEDNING 1.1 Dette afsnit er blot en vejledning til udfyldelse af bilaget og skal slettes inden Kontrakten underskrives.

Læs mere

System Transport hjemmesiden indeholder information om System Transports produkter og System Transports promoverende programmer.

System Transport hjemmesiden indeholder information om System Transports produkter og System Transports promoverende programmer. Dette er den officielle politik om beskyttelse af personlige data, der bestemmer brugen af System Transports hjemmeside lokaliseret på www.systemtransport.eu og FTP. Den gælder ligeledes alle websider

Læs mere

Støttesystemerne. Det er tid til

Støttesystemerne. Det er tid til 1 Det er tid til Støttesystemerne 2 Kombit Digitalisering er afgørende for udviklingen af de kommunale kerneopgaver, hvor bedre borgerservice med færre ressourcer er i centrum. Kommunernes mål er at bevare

Læs mere

http://www.billetlugen.dk/logind/

http://www.billetlugen.dk/logind/ 2 1. Gå ind på web-adressen: http://billet.fck.dk Her skal I logge ind med den e-mail og adgangskode, som står i den velkomstmail I har modtaget. 2. Det er vigtigt at I som minimum retter email-adressen

Læs mere

Version Dato Beskrivelse 1.0.0 26/11/2012 Initial version 1.2.0 05/03/2013 Tilføjet eksempel med Template Agent, generelt udvidet dokumentet.

Version Dato Beskrivelse 1.0.0 26/11/2012 Initial version 1.2.0 05/03/2013 Tilføjet eksempel med Template Agent, generelt udvidet dokumentet. MOX og APOS2 Forord Dette dokument er en del af APOS version 2 manualerne. APOS version 2 (APOS2 herefter) er et organisation, klassifikation og personale system baseret på Sag & Dokument standarderne.

Læs mere

23. maj 2013Klik her for at angive tekst. HHK/KMJ. Vejledning til brug af Støttesystemet Adgangsstyring

23. maj 2013Klik her for at angive tekst. HHK/KMJ. Vejledning til brug af Støttesystemet Adgangsstyring 23. maj 2013Klik her for at angive tekst. HHK/KMJ Vejledning til brug af Støttesystemet Adgangsstyring kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/10 1. Indledning og vejledning I forbindelse med det forestående

Læs mere

GENUDBUD AF NEMREFUSION. 28. november 2013

GENUDBUD AF NEMREFUSION. 28. november 2013 GENUDBUD AF NEMREFUSION 28. november 2013 Agenda Formål med genudbuddet og overordnede målsætninger Funktionalitet og værdi System design drift support Selvbetjeningskomponent (option) Tidsplan/udbudsform

Læs mere

FJERNPRINTLEVERANDØRMØDE 25. JANUAR 2017

FJERNPRINTLEVERANDØRMØDE 25. JANUAR 2017 FJERNPRINTLEVERANDØRMØDE 25. JANUAR 2017 Dagsorden Krav til fjernprint i BBR 1.8 Standarder og snitflader for fjernprint på Serviceplatformen Behov for fjernprint i kommende anvenderløsninger Opkobling

Læs mere

Beskrivelse af løsningsmodeller til fordeling af MedCom Advis til flere kommunale fagsystemer

Beskrivelse af løsningsmodeller til fordeling af MedCom Advis til flere kommunale fagsystemer Beskrivelse af løsningsmodeller til fordeling af MedCom Advis til flere kommunale fagsystemer Indhold Baggrund... 1 Løsningsforslag 1: Omkuvertering i VANS... 2 Teknisk Beskrivelse... 2 Forudsætninger...

Læs mere