Quick Guide Vejen til rettidige betalinger December 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Quick Guide Vejen til rettidige betalinger December 2010"

Transkript

1 Quick Guide Vejen til rettidige betalinger December 2010

2 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Ordreafsendelse og -modtagelse Krav til den ordreafgivende myndighed - indhold af ordren Myndighedens udbytte af korrekt ordre Leverandørens pligter ved modtagelse af en ordre 8 3 Fakturafremsendelse/-modtagelse Leverandørens pligter ved fakturaudstedelse - og fremsendelse af e-faktura Myndighedens pligter ved modtagelse af e-faktura 10 4 Konsekvenserne af at følge rådene i guiden 11

3 Side 3 af 11 1 Baggrund og formål Baggrund Økonomistyrelsen har i samarbejde med KL og Danske Regioner analyseret offentlige myndigheders kredittider og betalingsmønstre. Det er sket ud fra fakturaer fra maj Analysen har vist, hvor mange fakturaer de offentlige myndigheder har betalt for sent og hvorfor. Dette har vist vejen til en række initiativer, der kan sikre, at alle fakturaer så vidt muligt bliver betalt til tiden. Du kan finde rapporten fra november 2010 om sikring af rettidig betalinger på Økonomistyrelsens hjemmeside Anbefalingerne i rapporten skal rette op på myndighedernes procedurefejl ved ordreafgivelse og leverandørernes fejl, når de udsteder fakturaen. Økonomistyrelsen vil i den forbindelse ændre bekendtgørelsen om elektronisk afregning. Ændringerne vil være: 1) Den offentlige myndighed skal i forbindelse med afgivelsen af ordren oplyse sin politik vedrørende kredittid, dvs. hvilke kredittider myndigheden normalt accepterer. 2) En definition af, hvornår en faktura anses for modtaget af den offentlige myndighed. 3) Den offentlige myndighed skal hurtigst muligt kontakte leverandøren, hvis der mangler eller er ufuldstændige oplysninger på en faktura. 4) Fremme af brugen af elektroniske fakturaskabeloner på fx virk.dk. Den nærværende quick guide gennemgår også de nye krav, som den nye bekendtgørelse vil indeholde. Analysen viser, at klare og præcise ordrer og fakturaer kombineret med opstramning af processerne ved ordreafsendelse og fakturamodtagelse vil sikre rettidig betaling. En myndighed skal sikre sig, at ordren indeholder de nødvendige og korrekte oplysninger, da leverandøren skal bruge de samme oplysninger i sin faktura. En forudsætning for en myndigheds hurtige og korrekte håndtering samt rettidige betaling af fakturaen er således, at myndigheden selv fyldestgørende og korrekt har afgivet ordren.

4 Side 4 af 11 Målgruppe Denne Quick guide retter sig til: 1) De offentlige myndigheder som afsendere af ordrer og efterfølgende modtagere af fakturaer, og 2) Leverandører som modtagere af ordrer og efterfølgende fremsendere af fakturaer. Figur 1 viser, hvordan den digitaliserede proces for indkøb og fakturahåndtering kan se ud. Fokus i denne quick guide er på processen for ordreafsendelse, -modtagelse, fakturaudstedelse samt -modtagelse. Figur 1. Overordnet proces for indkøb, fakturahåndtering, bogføring og betaling 1. Aftale - indgåelse Leverandør: Modtager ordre, behandler denne, sender varerne, og udsteder faktura 6. Bogføring 2. Rekvisition 3. Ordreafsendelse 4. Vare- modtagelse 5. Faktura - modtagelse 7. Betaling Kilde: Best practice: Digitalt indkøb (staten), maj 2007 For at sikre, at den offentlige myndighed afgiver korrekte ordrer, har arbejdsgruppen foreslået at skærpe myndighedens oplysningspligt ved afgivelsen af ordren. Dette sker i bekendtgørelsen om elektronisk afregning med offentlige myndigheder, Formål og disposition Quick guiden har til formål at definere og præcisere de formelle og indholdsmæssige krav. Der gives også eksempler. Alt sammen for at give klare retningslinjer for, hvordan myndigheden skal angive oplysningerne ved ordren. Tilsvarende præciseres retningslinjerne for leverandøren ved udstedelse og fremsendelse af fakturaer. Quick guiden indeholder 3 kapitler (2-4), som indeholder råd om, hvordan myndighederne med fordel kan fremme deres håndtering af indkøb og fakturaer, så betalingerne kan ske rettidigt. Kapitel 2 gennemgår med udgangspunkt i bekendtgørelsen om elektronisk afregning de formelle krav til, hvad myndigheden skal oplyse leverandøren om, for at ordren er fyldestgørende og dermed egnet som grundlag for en god faktura, som myndigheden kan håndtere og betale til tiden. Kapitel 3 beskriver leverandørens og den offentlige myndigheds forpligtelser ved henholdsvis fremsendelse og modtagelse af en elektronisk faktura. Dette sker bl.a. med udgangspunkt i bestemmelser fra bekendtgørelse om elektronisk afregning med offentlige myndigheder. Kapitel 4 beskriver udbyttet af at følge de omtalte råd i kapitel 2 og 3.

5 Side 5 af 11 2 Ordreafsendelse og -modtagelse 2.1 Krav til den ordreafgivende myndighed - indhold af ordren Allerførst er det vigtigt, at ordren korrekt identificerer den myndighed, som afgiver ordre. Oplysninger, som myndigheden som minimum skal give ved ordreafgivelsen, når den nye bekendtgørelse træder i kraft, er følgende: Ved afgivelse af en ordre eller rekvisition skal offentlige myndigheder som minimum oplyse følgende: 1. Myndighedens EAN- lokationsnummer 2. Referenceperson eller anden reference samt et evt. ordre- og rekvisitionsnummer 3. Myndighedens politik vedrørende kredittid, dvs. hvilke kredittider myndigheden normalt accepterer Myndigheden kan endvidere oplyse sin kontostreng Læg mærke til, at oplysningspligten i bekendtgørelsen vil blive skærpet i forhold til den nugældende bekendtgørelse, idet myndigheden nu også skal oplyse sin politik vedrørende kredittid. Dette nye krav bunder i, at parterne allerede ved aftaleindgåelse skal afstemme, hvor lang tid myndigheden har til at behandle og betale fakturaen, og hvornår leverandøren kan forvente at få sit tilgodehavende. På sigt giver det leverandøren mulighed for at indregne en fast og kendt kredittid i prisen. Kravene til de enkelte oplysninger er herefter følgende: EAN-lokationsnummer EAN står for European Article Numbering og består af 13 cifre, der skrives i en uafbrudt talrække, dvs. uden komma, punktum, mellemrum, bindestreger o.l. Fx er Økonomistyrelsens EAN-lokationsnummer: EAN- lokationsnummer er et nummer, der entydigt identificerer indehaveren af nummeret, og derfor har myndigheden pligt til at oplyse EAN-lokationsnummeret ved enhver ordre, myndigheden afsender. EAN-lokationsnummer skal leverandøren ligeledes bruge ved udstedelse og fremsendelse af fakturaer til myndigheden. EAN- lokationsnumre tildeles af de overordnede myndigheder, det vil sige, det departement, den region eller kommune, som institutionen hører under.

6 Side 6 af 11 Referenceperson eller anden reference Bekendtgørelsen om elektronisk afregning foreskriver også, at myndigheden oplyser en personreference eller anden reference ved afgivelse af en ordre. Der er dog ingen klare retningslinjer for, hvordan referencen skal være, men det er vigtigt, at den er éntydig og sigende for myndigheden. Hvis den er det, kan myndigheden hurtigt og korrekt placere den internt hos den ansvarlige/ dispositionsansvarlige til godkendelse og behandling. Man kan også sige, at myndigheden skal oplyse den reference, som den gerne vil genkende, når fakturaen kommer. En god reference vil være en henvisning, hvor det entydigt fremgår, hvilken dispositionsansvarlige, fakturaen hører under hos den ordreafgivende myndighed. Dette kan f.eks. sikres ved angivelse af referencepersonens initialer kombineret med afdelingens navn og et projektnummer, således at den dispositionsansvarlige let og entydigt kan identificeres. Angiv fx initialer_afdelingsnavn_projektnummer eller initialer_afdelingsnavn, hvis det ikke er et projekt, men driftsrelateret bestilling. Ud fra disse informationer ved fakturamanageren, hvem og hvilken afdeling fakturaen tilhører, samt hvad fakturaen vedrører. Eksempler på en entydig og præcis reference er følgende: 1) UKK_ØKO_1234 2) HIK_CODI_5678 3) IRR_ØSC Hvis fakturaen derimod kun indeholder varebestillerens fulde navn, vil referencen ikke nødvendigvis være sigende og/eller entydig. Der vil så være risiko for, at fakturaen ikke umiddelbart kan henføres til den rette dispositionsansvarlige eller havner på et forkert sted i organisationen, hvilket trækker fakturaens procestid ud. Eksempler på en tvetydig og upræcis reference er følgende: 1) Peter Petersen 2) ØSC 3) CODI Ordre- og rekvisitionsnummer Myndigheden kan eventuelt også oplyse sit ordre- eller rekvisitionsnummer. Enhver ordre, der er afgivet elektronisk, vil være knyttet til et ordre- og rekvisitionsnummer, som senere kan bruges til automatch mellem den afgivne ordre og den modtagne faktura.

7 Side 7 af 11 Myndighedens kreditpolitik Myndigheden skal efter ikrafttrædelsen af den nye bekendtgørelse også oplyse sin politik vedrørende kredittid, og det skal ske ved ordreafgivelsen. Der stilles altså nu et formelt krav om, at den offentlige myndighed skal oplyse sine betalingsbetingelser. Dette vil sikre en gennemsigtighed hos leverandørerne om, hvornår de får betalt deres tilgodehavender, ligesom den offentlige myndighed ved, hvor lang tid den har til håndtering af fakturaer samt bogføring og betaling. I rapporten anbefales en betalingsfrist på 30 dage fra den dag, hvor regningen er tilgængelig for indlæsning i myndighedens fakturahåndterings- og/eller økonomisystem. Det vil sige, at parterne ved myndighedens ordreafgivelse skal afstemme betalingsfristen på 30 dage og være klare på, hvorfra den regnes. Myndighed skal ikke oplyse en 30 dages betalingsfrist ved ordreafgivelsen. Andet kan være bestemt ved lov eller kontraktligt aftalt mellem leverandøren og myndigheden. Kontostreng Myndigheden kan endvidere oplyse om en kontostreng. Dette gør det muligt for den offentlige myndighed allerede ved ordreafgivelse at bogføre ordren i sit dispositionsregnskab. 2.2 Myndighedens udbytte af korrekt ordre En entydig og præcis ordre giver en bedre faktura, som fakturamanageren umiddelbart ved modtagelsen kan distribuere internt i institutionen. Det betyder, at myndigheden kan behandle fakturaen hurtigere og betale til tiden. Krav til den ordreafgivende myndighed Den offentlige myndighed skal efter ikrafttrædelsen af den nye bekendtgørelse opfylde følgende krav i forbindelse med ordreafgivelsen: 1. EAN-lokationsnummer 2. Personreference eller anden reference 3. Myndighedens politik vedrørende kredittider - som udgangspunkt anbefales en 30 dages frist fra den dag, hvor fakturaen er tilgængelig for indlæsning i myndighedens fakturahåndterings- og/eller økonomisystem, med mindre andet er aftalt eller bestemt ved lov 4. Evt. ordre- og rekvisitionsnummer 5. Evt. kontostreng

8 Side 8 af Leverandørens pligter ved modtagelse af en ordre Økonomistyrelsen anbefaler, at leverandøren kontakter den offentlige myndighed, hvis de oplysninger, myndigheden har afgivet i forbindelse med ordreafgivelsen, alligevel er ufuldstændige eller mangelfulde. Det er vigtigt, at leverandøren reagerer, hvis de givne oplysninger ikke er tilstrækkelige til, at leverandøren kan udfærdige en korrekt faktura. Leverandørens pligter ved modtagelse af en ordre Leverandøren skal kontakte den offentlige myndighed ved modtagelse af ordrer, hvor oplysningerne er ufuldstændige og mangelfulde. Leverandøren skal som minimum sikre sig, at ordren indeholder: 1. EAN-lokationsnummer 2. Personreference eller anden reference 3. Den aftalte betalingsfrist Parterne har en fælles interesse i, at ordren og efterfølgende faktura er rigtig og fyldestgørende allerede fra starten af forløbet, fordi dette sikrer en effektiv håndtering af fakturaen.

9 Side 9 af 11 3 Fakturafremsendelse/-modtagelse 3.1 Leverandørens pligter ved fakturaudstedelse - og fremsendelse af e-faktura Regninger til offentlige myndigheder skal sendes elektronisk og i et format, der umiddelbart kan indlæses i myndighedens fakturahåndterings- og/eller økonomisystem. Hvis leverandøren ikke har mulighed for at fremsende regninger elektronisk fra eget faktureringssystem, kan leverandøren fremsende regninger via udfyldelse af fakturaskabelonen på fx virk.dk.. Det anbefales, at leverandøren så vidt muligt anvender fakturaportaler som fx. virk.dk, som sikrer en øjeblikkelig fremsendelse af fakturaen, frem for indscanningsbureauer, hvor fakturaen kan være 8-10 dage undervejs. Vælger man som leverandør alligevel at bruge indscanning, skal man være opmærksom på, at det udskyder det tidspunkt, hvorfra betalingsfristen regnes. Leverandøren skal samtidig være opmærksom på, at oplysninger, der påføres fakturaen svarer til det, myndigheden har oplyst i ordren. Er ordrens oplysninger upræcise, bør leverandøren kontakte den offentlige myndighed med henblik på en korrekt udfyldelse af fakturaen, så myndigheden får mulighed for en hurtig håndtering og rettidig betaling af fakturaen. Leverandørens pligter ved fakturaudstedelse - og fremsendelse af e-faktura Ved fremsendelse af fakturaer skal leverandøren sikre sig: 1. At fakturaen fremsendes i et elektronisk format, enten via eget faktureringssystem eller fakturaportaler som f.eks. virk.dk. 2. At fakturaen udfyldes med de oplysninger, der følger af myndighedens ordre. 3. At leverandøren i tilfælde af mangelfulde eller ufuldstændige oplysninger kontakter myndigheden med henblik på en korrekt udfyldelse af fakturaen.

10 Side 10 af Myndighedens pligter ved modtagelse af e-faktura Den offentlige myndighed skal ved modtagelse af elektronisk faktura kontrollere, at både de tekniske (elektronisk format) og formelle/indholdsmæssige krav er opfyldt. Dette bør ske umiddelbart efter, at fakturaen er modtaget hos den offentlige myndighed. Ifølge bekendtgørelsen om elektronisk afregning har den offentlige myndighed mulighed for at udskyde betalingen, hvis fakturaen ikke opfylder de tekniske eller formelle/indholdsmæssige krav. Myndigheden er dog samtidig forpligtet til at underrette leverandøren så hurtigt som muligt om, at regningen ikke kan betales, før der modtages en fyldestgørende faktura. En hurtig respons på en mangelfuld faktura skal sikre, at eventuelle fejl eller en ny faktura så vidt muligt kan nå at blive behandlet inden for den oprindeligt aftalte betalingsfrist. Myndighedens pligter ved modtagelse af e-faktura 1. Ved modtagelse af fakturaer skal myndigheden så hurtigt som muligt kontrollere, at fakturaen både opfylder de tekniske såvel som de formelle krav, der fremgår af bekendtgørelsen. 2. Er fakturaen mangelfuld, skal myndigheden tage kontakt til leverandøren med henblik på at få rettet fejlene eller med henblik på fremsendelse af en ny faktura således, at betalingen så vidt muligt kan finde sted inden for den oprindeligt aftalte betalingsfrist.

11 Side 11 af 11 4 Konsekvenserne af at følge rådene i guiden Økonomistyrelsen vurderer, at hvis myndighederne som ordreafsendere og leverandørerne som fakturaudstedere følger de råd, der formelt, indholdsmæssigt og håndteringsmæssigt er givet i henholdsvis kapitel 2 og 3 ovenfor, så opnår parterne i fællesskab: 1) En hurtigere behandling af ordren hos leverandøren, og mulighed for leverandøren for at sende en korrekt e-faktura til myndigheden. 2) En lettere fakturabehandling hos både myndigheden som ordreafgiver og leverandøren som fakturaudsteder, fordi de oplysninger, som både en ordre og faktura indeholder, matcher og er korrekte. 3) En hurtigere håndtering af en faktura hos myndigheden, da en faktura med éntydige og præcise angivelser hurtigere kan behandles, godkendes og dermed sendes til bogføring og betaling hos den offentlige myndighed. Økonomistyrelsen vurderer, at såfremt ovennævnte råd følges, vil omtrent alle fakturaer kunne betales rettidigt til gavn for såvel myndighederne som leverandørerne.

Sikring af rettidig betaling

Sikring af rettidig betaling Sikring af rettidig betaling Rapport fra arbejdsgruppe November 2010 Illustrationsfoto: Colourbox.com Indhold 1 Sammenfatning 4 2 Baggrund for analysen 10 3 Analyse af rettidig betaling 12 3.1 Formålet

Læs mere

Vejledning til tildeling af EANlokationsnummer

Vejledning til tildeling af EANlokationsnummer Vejledning til tildeling af EANlokationsnummer Version 2.5 22-12-2004 Side: 1 Indledning Nedenstående vejledning beskriver de nærmere procedurer i forbindelse med tildeling og håndtering af EAN-lokationsnumre

Læs mere

Besvarelse af 10 dages forespørgsel til Borgmesterens Afdeling vedr. kommunens formåen til at betale regninger. 1. Baggrund

Besvarelse af 10 dages forespørgsel til Borgmesterens Afdeling vedr. kommunens formåen til at betale regninger. 1. Baggrund Besvarelse af 10 dages forespørgsel til Borgmesterens Afdeling vedr. kommunens formåen til at betale regninger 1. Baggrund Jette Skive har d. 10. november 2017 fremsendt følgende 10 dages forespørgsel;

Læs mere

Bilag 8 Fakturering. Udbud af opgaver i forbindelse med Lex Dania produktion, Statstidende og Bevillingslovspublikationer

Bilag 8 Fakturering. Udbud af opgaver i forbindelse med Lex Dania produktion, Statstidende og Bevillingslovspublikationer Bilag 8 Fakturering Udbud af opgaver i forbindelse med Lex Dania produktion, Statstidende og Bevillingslovspublikationer 10.02.2017 Filnavn: Bilag 8 Fakturering.docx Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Vejledning om betalingsfrister og opkrævning af gebyrer og renter ved forsinket betaling

Vejledning om betalingsfrister og opkrævning af gebyrer og renter ved forsinket betaling Vejledning m betalingsfrister g pkrævning af gebyrer g renter ved frsinket betaling Februar 2014 Indhld 1. Indledning 3 2. Regler fr betalingsfrister 5 2.1 Betalingsfrister i aftaler mellem virksmheder

Læs mere

Vejledning om betalingsfrister og opkrævning af gebyrer og renter ved forsinket betaling. November 2015

Vejledning om betalingsfrister og opkrævning af gebyrer og renter ved forsinket betaling. November 2015 Vejledning m betalingsfrister g pkrævning af gebyrer g renter ved frsinket betaling Nvember 2015 Indhld 1. Indledning 3 2. Regler fr betalingsfrister 5 2.1 Betalingsfrister i aftaler mellem virksmheder

Læs mere

Bolig Grundmodul Brugervejledning Opkrævning med EAN-nummer

Bolig Grundmodul Brugervejledning Opkrævning med EAN-nummer NEMT OG EFFEKTIVT - Ejendomsadministration Bolig Grundmodul Brugervejledning Opkrævning med EAN-nummer BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK Indholdsfortegnelse

Læs mere

Anbefaling til procedure for anvendelse af e-fakturering i bygge- og anlægssager

Anbefaling til procedure for anvendelse af e-fakturering i bygge- og anlægssager Anbefaling til procedure for anvendelse af e-fakturering i bygge- og anlægssager Januar 2006 Indhold 1. Baggrund...2 2. Fakturaflow - fakturahåndtering...3 3. Fakturaforberedelse...5 4. Fakturagodkendelse...5

Læs mere

Lindpro A/S, Fabriksparken 58, 2600 Glostrup, tlf OIOUBL fakturering for leverandører

Lindpro A/S, Fabriksparken 58, 2600 Glostrup, tlf OIOUBL fakturering for leverandører Lindpro A/S, Fabriksparken 58, 2600 Glostrup, tlf. 70101617 OIOUBL fakturering for leverandører Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Fremsendelse af elektroniske fakturaer i OIOUBL format... 3 3.

Læs mere

OIOUBL fakturering for leverandører

OIOUBL fakturering for leverandører OIOUBL fakturering for leverandører April 2016 Lindpro A/S, Fabriksparken 58, 2600 Glostrup, tlf. 70101617 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Fremsendelse af elektroniske fakturaer i OIOUBL format...

Læs mere

Kravstillelse ved kontraktindgåelse. Økonomimøde med leverandøren. Præ-godkendelse af fakturagrundlag. Fakturahåndtering

Kravstillelse ved kontraktindgåelse. Økonomimøde med leverandøren. Præ-godkendelse af fakturagrundlag. Fakturahåndtering Fakturatjekliste En høj grad af proaktivitet bidrager mest til målet gør derfor en større indsats tidligt for at spare tid senere Indledning Det er vigtigt, at fakturering sker korrekt både i forhold til,

Læs mere

Indledning...2. Oplysninger på regninger til det offentlige...3

Indledning...2. Oplysninger på regninger til det offentlige...3 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Oplysninger på regninger til det offentlige...3 EAN-lokationsnummer... 3 Ordre- eller rekvisitionsnummer... 3 Person- eller anden reference... 3 Eventuelt internt konteringsnummer...

Læs mere

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Inspirationsdag Uni-C 4/6-2012 Formål med IndFak Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Ind: Mål om at der i stor

Læs mere

Godt i gang med e-fakturering

Godt i gang med e-fakturering Godt i gang med e-fakturering sådan sender du regninger til det offentlige Indhold Godt i gang med e-fakturering 3 Hvilke oplysninger skal med på e-fakturaen? 4 Sådan sender du en e-faktura 6 Hvem vælger

Læs mere

Bilag 5 Håndtering og slutdisponering af spildevandsslam

Bilag 5 Håndtering og slutdisponering af spildevandsslam Bilag 5 Håndtering og slutdisponering af spildevandsslam Kontraktudkast Oktober 2017 1. PARTERNE 1.1 Ordregiver Ordregiver er KLAR Forsyning på vegne af SelskabA/S. Kontaktperson på kontrakten: Gitte Birch

Læs mere

Slamsugning og trykspulingsydelser - Bygningsvedligehold. I/S Vestforbrænding

Slamsugning og trykspulingsydelser - Bygningsvedligehold. I/S Vestforbrænding Kontrakt Mellem undertegnede parter I/S Vestforbrænding Ejby Mosevej 219 2600 Glostrup CVR.nr.: 10 86 61 11 (i det følgende kaldet Vestforbrænding) og Leverandør Adresse Postnr og by CVR.nr.: xx xx xx

Læs mere

EDI Portalen. Guide til opsætning EDI. Guide til opsætning. Portalen december 2015. Side 1

EDI Portalen. Guide til opsætning EDI. Guide til opsætning. Portalen december 2015. Side 1 EDI Portalen december 2015 Guide til opsætning Side 1 For at kunne anvende EDI Portalen, skal du være tilmeldt som bruger hos NASURE. Som DentalSuite bruger bliver du automatisk tilmeldt. Der skal oprettes

Læs mere

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision

Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Anvendelse og funktion af Ændring af momssats i RejsUd og Rejsekonto i RejsUd Navision Februar 2011 1 Hvad er en rejsekonto? En rejsekonto er et virtuelt Danske Bank kreditkort, som anvendes ved opkrævning

Læs mere

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme, Drift og Service Rammeaftale vedrørende AD HOC TV inspektion og spuling Geografisk Område: 1 Vesterbro / Enghave / Valby 1. Aftalens Parter

Læs mere

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 Fakturamanager Guide eprocurement 1. Søgning blandt fakturaer 2 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 3. Behandling af Ufuldstændige læs-ind fakturaer 5 4. Ny faktura (fra papir til elektronisk faktira) 11

Læs mere

Opstartsmøde indkøb. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2

Opstartsmøde indkøb. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 Opstartsmøde indkøb Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 September 2015 INDKØB I INDFAK - OVERBLIK LDV IndFak Varekataloger Upload af kataloger Aftaler FM, SKI, lokale Katalogordre eordre afsendes

Læs mere

november 2013 Side 1 af 32 Best practice processer for digital indkøbs- og fakturahåndtering

november 2013 Side 1 af 32 Best practice processer for digital indkøbs- og fakturahåndtering Side 1 af 32 Best practice processer for digital indkøbs- og fakturahåndtering November 2013 Best Practice Processer for Digital Indkøbsog Fakturahåndtering november 2013 Side 2 af 32 1 Indledning 3 1.1

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

IndFak Modtager manual

IndFak Modtager manual IndFak Modtager manual 1. Modtagerens arbejdsopgaver... 3 1.1 Indledende forklaring til IndFak... 3 1.1.1 Indkøbsprocessen... 3 1.1.2 Varemodtagelse... 4 1.1.3 Fakturaprocessen... 4 1.1.4 Opsamling...

Læs mere

Indkøbs workshop. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2

Indkøbs workshop. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 Indkøbs workshop Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 Novemberr 2015 MÅLGRUPPE Medarbejdere i jeres Institution som har kendskab til indkøbsaftaler, indkøbsprocesser og kontering, som i praksis skal

Læs mere

God praksis for rettidig betaling af kreditkortfakturaer fra Danske Bank

God praksis for rettidig betaling af kreditkortfakturaer fra Danske Bank God praksis for rettidig betaling af kreditkortfakturaer fra Danske Bank Juni 2011 Introduktion Efter overgang til Danske Bank som leverandør af kreditkort: MasterCard Corporate Card har Økonomistyrelsen

Læs mere

Sådan sælger du til HANSENBERG. En vejledning til leverandørerne

Sådan sælger du til HANSENBERG. En vejledning til leverandørerne Sådan sælger du til HANSENBERG En vejledning til leverandørerne HANSENBERG Skovvangen 28 6000 Kolding tlf.: +45 7932 0100 mail: hansenberg@hansenberg.dk Forord Forord v/direktør Birger Hørning S03 af Birger

Læs mere

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21.

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21. 1 Kontrakt vedrørende rådgivning og bistand til forarbejdet til etablering af campus i Næstved 1.1 Parterne Følgende kontrakt er indgået mellem Næstved Kommune Teatergade 8 4700 Næstved CVR. 2918 9625

Læs mere

LEVERINGSBETINGELSER for levering af dosisovervågningsydelser ved benyttelse af persondosimetre

LEVERINGSBETINGELSER for levering af dosisovervågningsydelser ved benyttelse af persondosimetre Revideret: 05.12.2018 LEVERINGSBETINGELSER for levering af dosisovervågningsydelser ved benyttelse af persondosimetre 1. Disse leveringsbetingelser gælder for levering af dosisovervågningsydelser ved benyttelse

Læs mere

Indlæsning fra bank. 1821 Faktura passer med indbetalt 9151 1498 100 100 30 dage

Indlæsning fra bank. 1821 Faktura passer med indbetalt 9151 1498 100 100 30 dage Nedenstående er oprettet til visning af forskellige eksempler: Deb Status ordre faktura beløb Rabat BB Indbetalt betalingsbet. 1821 Faktura passer med indbetalt 9151 1498 100 100 30 dage 1822 For meget

Læs mere

BILAG XX. Retningslinier for bogføring i kommunens økonomisystem eller beslægtede systemer

BILAG XX. Retningslinier for bogføring i kommunens økonomisystem eller beslægtede systemer BILAG XX 08-11-2010 Retningslinier for bogføring i kommunens økonomisystem eller beslægtede systemer Bilaget er en del af Dragør Kommunes nye Økonomiregulativ (Principper for økonomistyring) som er ved

Læs mere

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding.

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding. Salgsprocessen i Navision Registrering af salgsfaktura og klarmelding. ADMIEKP 20 03 2009 Indholdsfortegnelse 1 Salgsfakturering ikke elektronisk faktura 3 1.1 Fanebladet Generelt 4 1.1.1 Sælgerkode 5

Læs mere

Aktuel driftsstatus for IndFak

Aktuel driftsstatus for IndFak Aktuel driftsstatus for IndFak Side 1 af 5 Der er på nuværende tidspunkt 72 institutioner, som anvender IndFak. Der er fortsat forskellige driftsmæssige problemer samt uhensigtsmæssigheder i systemet.

Læs mere

Procedurer for arbejdsgang i IndFak

Procedurer for arbejdsgang i IndFak Modtager(e): Institutleder samt forretningscontroller ved Sci Tech, Aarhus NOTAT Procedurer for arbejdsgang i IndFak Karin Sutherland Teamleder Sci-Tech Dato: 04. oktober 2012 Side 1/5 Som følge af den

Læs mere

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Skabelon for delaftale

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Skabelon for delaftale Dato: Delaftale ident nr: Rammeaftalens ident nr: Annoncering af Jobsøgningsforløb 2013 Skabelon for delaftale Delaftalen indgås i henhold til indgået rammeaftale om annoncering af jobsøgningsforløb ved

Læs mere

Fakturafordeler Udvidet uddannelse

Fakturafordeler Udvidet uddannelse IndFak Dagsorden Fakturafordeler Udvidet uddannelse Dagsorden 1. Præsentation 2. Ideen bag IndFak 3. Elementær forretningsforståelse 4. Sikrer funktions forståelse 5. Superbruger hvad er det? Ideen bag

Læs mere

Fritvalgsbeviser. Udbringning af dagligvarer på fritvalgsområdet. Herning Kommunes krav til leverandører. Sundhed og Ældre Herning Kommune

Fritvalgsbeviser. Udbringning af dagligvarer på fritvalgsområdet. Herning Kommunes krav til leverandører. Sundhed og Ældre Herning Kommune Fritvalgsbeviser Udbringning af dagligvarer på fritvalgsområdet Herning Kommunes krav til leverandører Sundhed og Ældre Herning Kommune Indholdsfortegnelse 1. Fritvalgsbeviser hvad er det?... 3 2. Aftalens

Læs mere

Uddybende vejledning til UTS Forsyningsspecifikation i OIOUBL

Uddybende vejledning til UTS Forsyningsspecifikation i OIOUBL Uddybende vejledning til UTS Forsyningsspecifikation i OIOUBL 4. januar 2013 Indhold UTS og forskellen i forhold til det gamle format...2 Udfordringer med UTS...2 Tiltag med henblik på at afhjælpe udfordringerne...3

Læs mere

Supplier Workflow online fakturering. Quickguide til Supplier Workflow for leverandører til Realkredit Danmark

Supplier Workflow online fakturering. Quickguide til Supplier Workflow for leverandører til Realkredit Danmark Supplier Workflow online fakturering Quickguide til Supplier Workflow for leverandører til Realkredit Danmark Digitaliseret fakturering Supplier Workflow er en online e-faktureringsportal, som er udviklet

Læs mere

DAFA leverandørhåndbog

DAFA leverandørhåndbog DAFA leverandørhåndbog Kære samhandelspartner Følgeseddel skal indeholde: Vi fremsender hermed vores retningslinjer for vores fremtidige samarbejde. Vi vil bede jer tage godt imod og overholde disse retningslinjer,

Læs mere

Vareindkøbsaftale vedrørende

Vareindkøbsaftale vedrørende vedrørende Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Sagsnr. 18/00239 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør 25 Haderslevvej 3000 Helsingør Repræsenteret

Læs mere

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Entreprisekontrakt / Udkast Dato: 17-04-2014

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Entreprisekontrakt / Udkast Dato: 17-04-2014 1 af 5 Entreprisekontrakt,,. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: Kultur- og Fritidsforvaltningen Helsingør Ejendomme ved kontaktperson: Lars Schou Pedersen,. Direkte tlf.: 26 73 43 26 i det følgende kaldet

Læs mere

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast Udbud af brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold Kontraktudkast Center for Ejendomme og Intern Service Høje Taastrup Kommune Bygden 2 2630 Taastrup Dato. 16-03-2010 Dok nr. 257 0049 Journal

Læs mere

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby 15/12/2011

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Modellering af lokaliteter til

Læs mere

RAMMEAFTALE OM KONGRESRÅDGIVNING TIL ITS WORLD CONGRESS 2018

RAMMEAFTALE OM KONGRESRÅDGIVNING TIL ITS WORLD CONGRESS 2018 Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen RAMMEAFTALE OM KONGRESRÅDGIVNING TIL ITS WORLD CONGRESS 2018 DATO: [DATO] Sags nr.: [sagsnummer] Dokument nr.: [dokumentnummer] 1. Parterne Københavns Kommune

Læs mere

Handels- og forretningsbetingelser

Handels- og forretningsbetingelser Handels- og forretningsbetingelser for køb hos master care A/S Sofienlystvej 3 DK - 8340 Malling CVR-nr. 36941022 gældende fra den 15. oktober 2016 1. Generelt 1.1. De almindelige handels- og forretningsbetingelser

Læs mere

BILAG 3 PRISER OG AFREGNING

BILAG 3 PRISER OG AFREGNING BILAG 3 PRISER OG AFREGNING INDHOLD 1. INDLEDNING 2 2. TIMEPRISER PR. KONSULENTKATEGORI 2 3. TILLÆG FOR REKVIRERET OVERARBEJDE 2 4. REGULERING AF TIMEPRISER 2 5. FAKTURERINGS- OG BETALINGSBETINGELSER 2

Læs mere

i forbindelse med virksomhedsordning for arbejdsgiverbetalt periodekort til kollektiv trafik i Midttrafiks område kaldet erhvervskort.

i forbindelse med virksomhedsordning for arbejdsgiverbetalt periodekort til kollektiv trafik i Midttrafiks område kaldet erhvervskort. ERHVERVSAFTALE NR: i forbindelse med virksomhedsordning for arbejdsgiverbetalt periodekort til kollektiv trafik i Midttrafiks område kaldet erhvervskort. 1 Parterne Som sælger: Midttrafik Søren Nymarksvej

Læs mere

Aftale om sikkerhedsgennemgang af 85 legepladser 2012

Aftale om sikkerhedsgennemgang af 85 legepladser 2012 Aftale om sikkerhedsgennemgang af 85 legepladser 2012 Sagsnr.: 2012-121917 Dok.nr.: 2012-6788102 SE nr.: 1041 5810 CVR nr. Leverandør: 2(5) 1. Parterne Mellem Københavns Kommune Center for Park og Natur

Læs mere

REGNSKABSPROCEDURE OMKRING ÅRSSKIFTET 2015/2016

REGNSKABSPROCEDURE OMKRING ÅRSSKIFTET 2015/2016 Til samtlige centre, Afdelinger og institutioner REGNSKABSPROCEDURE OMKRING ÅRSSKIFTET 2015/2016 20-11-2015 Året 2015 nærmer sig sin afslutning, og dermed også tidspunktet, hvor fokus skal rettes mod afslutningen

Læs mere

DATALOGISK INSTITUT ELEKTRONISK FAKTURABEHANDLING REKVIRENT GUIDE

DATALOGISK INSTITUT ELEKTRONISK FAKTURABEHANDLING REKVIRENT GUIDE DATALOGISK INSTITUT ELEKTRONISK FAKTURABEHANDLING REKVIRENT GUIDE FINDER DU IKKE SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL I GUIDEN, ER DU VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE EN ØKONOMIMEDARBEJDER præsen TATION 1 LOGIN https://eprocurement.gatetrade.net

Læs mere

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Fakturablanketten version 2.8.0 (opdateret marts 2019) Vælg Fakturablanket... 2 Start indberetning... 3 Login med NemLog-in... 4 Opret faktura... 5 Udfyld faktura...

Læs mere

Supplier Workflow online fakturering. Quickguide til Supplier Workflow for danske og norske leverandører til Danske Bank Danmark

Supplier Workflow online fakturering. Quickguide til Supplier Workflow for danske og norske leverandører til Danske Bank Danmark Supplier Workflow online fakturering Quickguide til Supplier Workflow for danske og norske leverandører til Danske Bank Danmark Digitaliseret fakturering Supplier Workflow er en online e-faktureringsportal,

Læs mere

Ordre Faktura match i IndFak

Ordre Faktura match i IndFak Ordre Faktura match i IndFak Indhold 1. Formål... 2 2. Standardopsætning... 2 2.1. Opsætning af matchtolerancer... 2 3. Varemodtagelse på ordren... 2 3.1. Varemodtagelse på ordre... 2 3.2. Tjek varemodtagelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud

Klagenævnet for Udbud Klagenævnet for Udbud J.nr.:2013-0033560 (Nikolaj Aarø-Hansen, Lene Ravnholt) 14. juni 2013 K E N D E L S E Fujitsu A/S (advokat Anders Birkelund Nielsen, København) mod Gentofte Kommune (advokat Kurt

Læs mere

AFTALE OM LICENS TIL <INDSÆT NAVN PÅ TESTVÆRKTØJ>

AFTALE OM LICENS TIL <INDSÆT NAVN PÅ TESTVÆRKTØJ> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Vibeke Schiøler Sørensen vs@vd.dk 7244 3187 AFTALE OM LICENS TIL SAP OPGAVENR. FAKTURAREFERENCE

Læs mere

Vejledning: Beskrivelse af risici og sikkerhedsprocedurer i forbindelse med elektronisk fakturering

Vejledning: Beskrivelse af risici og sikkerhedsprocedurer i forbindelse med elektronisk fakturering Vejledning: Beskrivelse af risici og sikkerhedsprocedurer i forbindelse med elektronisk fakturering Version 1.1 22-12-2004 Indholdsfortegnelse Vejledning: Beskrivelse af risici og sikkerhedsprocedurer

Læs mere

R A M M E A F T A L E. Mellem. Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (herefter DRRB)

R A M M E A F T A L E. Mellem. Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (herefter DRRB) R A M M E A F T A L E Mellem Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (herefter DRRB) Og Foreningen af Danske Internetmedier (herefter FDIM) (herefter i det samlede benævnt Parterne ) 1. Aftalens

Læs mere

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Vareindkøbsaftale Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Marts 2019 Sagsnr. Dok.nr. 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør

Læs mere

Best Pratice for roller & rettigheder i indkøbsmodulet i IndFak

Best Pratice for roller & rettigheder i indkøbsmodulet i IndFak Best Pratice for roller & rettigheder i indkøbsmodulet i IndFak Oktober 2015 ØSY Bestilling i IndFak kan udføres af en/flere brugere, afhængig af de roller og prokura brugeren har fået tildelt. Det er

Læs mere

Modtagelse af elektroniske regninger håndteres i systemet KMD Webbetaling.

Modtagelse af elektroniske regninger håndteres i systemet KMD Webbetaling. Bilag 10 Generelle regler for bogføring af regnskabsbilag Elektronisk fakturering: 1. Anvendelsesområde Modtagelse af elektroniske regninger håndteres i systemet KMD Webbetaling. En regning defineres som

Læs mere

BILAG 10. Modelbilag til driftsaftale Om IT infrastruktur services (IT drift)

BILAG 10. Modelbilag til driftsaftale Om IT infrastruktur services (IT drift) BILAG 10 Modelbilag til driftsaftale 2017 Om IT infrastruktur services (IT drift) Side 2 1 VEJLEDNING 1.1 Dette afsnit er blot en vejledning til udfyldelse af bilaget og skal slettes inden Kontrakten underskrives.

Læs mere

Bilag 6 Elektronisk varekatalog og webshop

Bilag 6 Elektronisk varekatalog og webshop Bilag 6 Elektronisk varekatalog og webshop 1 Bestilling af de i rammeaftalen omfattede varer på universiteterne og Fødevarestyrelsen Dette bilag beskriver universiteterne og Fødevarestyrelsens indkøbsproces

Læs mere

1B Status på e-fakturaområdet

1B Status på e-fakturaområdet Fakturahåndtering 1B Status på e-fakturaområdet Helle Schade-Sørensen IT-Telestyrelsen Status på efaktura Udfordringer og muligheder Helle Schade-Sørensen Dagens tekst De nye krav til elektronisk fakturering

Læs mere

Nye procedurer for IndFak

Nye procedurer for IndFak Modtager(e): Medarbejdere med tjenestested Roskilde, Silkeborg og Kalø NOTAT Nye procedurer for IndFak Sanne Olofsson Dolmer Økonomileder ST Dato: 29. maj 2012 Side 1/5 Som følge af den igangværende harmonisering

Læs mere

Bilag 14 Accelereret konfliktløsning og Mediation

Bilag 14 Accelereret konfliktløsning og Mediation Bilag 14 Accelereret konfliktløsning og Mediation Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 ACCELERERET KONFLIKTLØSNING MED BRUG AF SAGKYNDIG UDTALELSE... 4

Læs mere

VILKÅR FOR ERHVERVSKORTAFTALER HOS SYDTRAFIK

VILKÅR FOR ERHVERVSKORTAFTALER HOS SYDTRAFIK VILKÅR FOR ERHVERVSKORTAFTALER HOS SYDTRAFIK 1. Erhvervskortaftalens indhold Når der er indgået en aftale om bestilling og udstedelse af Erhvervskort i henhold til disse vilkår (Erhvervskortaftale), berettiger

Læs mere

Høring af OIOXML elektronisk regning. Høringssvar.

Høring af OIOXML elektronisk regning. Høringssvar. Høring af OIOXML elektronisk regning Høringssvar. Bekendtgørelse Høring er slut Høringssvar uden kommentarer 1. Rigsrevisionen ingen anledning til bemærkninger 2. Finanstilsynet - Økonomi- og Erhvervsministeriets

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG 1. Anvendelse... 2 2. Indgåelse... 2 3. Fuldmagt... 2 4. Forpligtelser... 2 5. Priser... 3 6. Leveringsbetingelser... 3 7. Betalingsbetingelser... 3

Læs mere

Når kunden ikke betaler

Når kunden ikke betaler Før eller siden kommer mange iværksættere ud for at have leveret et produkt til en kunde, der ikke kan eller vil betale. I dette nummers juridiske artikel beskriver advokaterne det optimale forløb for

Læs mere

Denne manual vil gennemgå de opgaver som en fakturamanager skal udføre i IndFak. I flg. pkt. gennemgås:

Denne manual vil gennemgå de opgaver som en fakturamanager skal udføre i IndFak. I flg. pkt. gennemgås: 1. s arbejdsopgaver I IndFak er det din opgave som fakturamanager, at have overblikket over alle indkomne fakturaer. En fakturamanager kan vha. søgefunktionen se status for, fakturaer, kreditnotaer, kontoudtog

Læs mere

Aftale vedr. tandprotesebehandling til pensionister

Aftale vedr. tandprotesebehandling til pensionister Aftale vedr. tandprotesebehandling til pensionister Nærværende aftale er en integreret del af det samlede udbudsmateriale. Parterne er: Slagelse Kommune, Center for Børn og Familie Afdeling for voksne

Læs mere

ERP. Uddrag af artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret.

ERP. Uddrag af artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. ERP Uddrag af artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største og stærkeste vidensog udviklingsklub.

Læs mere

1.3 Ved eventuel uoverensstemmelse med købers generelle handelsvilkår går PANDA PRINT s almindelige salgs- og leveringsbetingelser forud.

1.3 Ved eventuel uoverensstemmelse med købers generelle handelsvilkår går PANDA PRINT s almindelige salgs- og leveringsbetingelser forud. Panda Print ApS 1. Indledning: 1.1 PANDA PRINT s almindelige salgs- og leveringsbetingelser er gældende for alle tilbud, salg og leverancer, medmindre andet er aftalt skriftligt mellem kunden og PANDA

Læs mere

Metodeanmeldelse af "Vilkår for betalingsbetingelser og sikkerhedsstillelse - Engrosmodellen" 1. Baggrund. Sekretariatet for Energitilsynet

Metodeanmeldelse af Vilkår for betalingsbetingelser og sikkerhedsstillelse - Engrosmodellen 1. Baggrund. Sekretariatet for Energitilsynet Til Sekretariatet for Energitilsynet Metodeanmeldelse af "Vilkår for betalingsbetingelser og sikkerhedsstillelse - Engrosmodellen" September 2015 MFA/HSF 1. Baggrund Energinet.dk skal ifølge Bekendtgørelse

Læs mere

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem.

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem. Import af fakturaer fra CNH Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem. Der klikkes på Køb Ordrebehandling Periodiske aktiviteter Indlæs Integrationsfaktura.

Læs mere

Vejledning I afsendelse af elektroniske fakturaer eller kreditnotaer

Vejledning I afsendelse af elektroniske fakturaer eller kreditnotaer Vejledning I afsendelse af elektroniske fakturaer eller kreditnotaer Pr. 1. dec. skal al elektronisk fakturering til Holstebro Kommune være i formatet OIOUBL. Denne vejledning er til dig, der har brug

Læs mere

Version 29.04.2014 BILAG 13 PRISER

Version 29.04.2014 BILAG 13 PRISER Version 29.04.2014 BILAG 13 PRISER VEJLEDNING Bilaget udfyldes på baggrund af de af tilbudsgiver tilbudte priser i bilag 13.1. Tilbudsgiverne skal udfylde bilag 13.1 med henblik på en beregning af den

Læs mere

Min virksomhed - Vareekspedition

Min virksomhed - Vareekspedition Indhold Vareekspedition... 1 Pakkelister på afsendte varer... 8 Returvarer til leverandører... 9 Vareekspedition Under vareekspedition foretages den "fysiske" Vareekspedition af varer. Varer kan kun ekspederes,

Læs mere

Bilag til Regler for økonomistyring og registreringspraksis

Bilag til Regler for økonomistyring og registreringspraksis Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 8 Finansiel styring og betalingsformidling Pkt. 8.7 Bilag 8.7.1 Betalingskort Forelagt revisionen: Juni 2018 Godkendt økonomidirektøren: Juni 2018

Læs mere

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler 04.10 Forbrugsartikler Vejledning www.ski.dk/forbrugsartikler Om denne vejledning SKI ønsker at gøre det nemt for offentlige enheder at bruge vores rammeaftaler. Vi har derfor udarbejdet denne vejledning

Læs mere

Betalingsbetingelser og sikkerhedsstillelse Engrosmodellen

Betalingsbetingelser og sikkerhedsstillelse Engrosmodellen Betalingsbetingelser og sikkerhedsstillelse Engrosmodellen Maj 2014 Høringsudgave Version 1.0 Træder i kraft den 1.10.2015 Jan. 2014 April 2014 April 2014 DATE MFA HSF SHR NAME REV. DESCRIPTION PREPARED

Læs mere

Bilag B. Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud. Rammeaftale Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører

Bilag B. Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud. Rammeaftale Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører Bilag B Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud Rammeaftale 09.01 Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører Indholdsfortegnelse 1. Proces for tildeling sådan vælger SKI-Rammeaftalen

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet Maj 2003 Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet (varer og tjenesteydelser) Overordnet politik for indkøb

Læs mere

DEAS FA K T U R A P O RTA L VEJLEDNING TIL DEAS LEVERANDØRER I BRUG AF DEAS FAKTURAPORTAL

DEAS FA K T U R A P O RTA L VEJLEDNING TIL DEAS LEVERANDØRER I BRUG AF DEAS FAKTURAPORTAL DEAS FA K T U R A P O RTA L VEJLEDNING TIL DEAS LEVERANDØRER I BRUG AF DEAS FAKTURAPORTAL DEAS FAKTURAPORTAL Indhold DEAS e-fakturering Hvem kan bruge DEAS fakturaportal? Her finder du DEAS fakturaportal

Læs mere

Yderligere kontroller på økonomiområdet

Yderligere kontroller på økonomiområdet NOTAT Center for Økonomi og Styring Yderligere kontroller på økonomiområdet 24. august 2016 16/17178 På Økonomiudvalgets møde den 28. juni 2016 bestilte udvalget følgende: at administrationen beskriver

Læs mere

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE STANDARD SAMARBEJDSAFTALE MELLEM (herefter benævnt Designvirksomheden ) OG (herefter benævnt Kunden ) (i det følgende samlet benævnt "Parterne" og hver for sig en "Part") Standard samarbejdsaftalen ( Aftalen

Læs mere

Elektronisk fakturaguide til Danske Bank-koncernen for danske leverandører. Elektroniske formater: OIOXML og OIOUBL

Elektronisk fakturaguide til Danske Bank-koncernen for danske leverandører. Elektroniske formater: OIOXML og OIOUBL Elektronisk fakturaguide til Danske Bank-koncernen for danske leverandører Elektroniske formater: OIOXML og OIOUBL Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 FORUDSÆTNINGER... 3 2.1 VANS modtager... 3 2.2

Læs mere

KMD accepterer opkobling ved etablering af enten VPN-tunnel eller fast forbindelse.

KMD accepterer opkobling ved etablering af enten VPN-tunnel eller fast forbindelse. Tilslutning til NemKonto via KMD EDI-service (VANS) Overordnet foregår en udbetaling via NemKonto-systemet ved at et udbetalende system sender en betalingsordre til NemKonto-systemet. Som standard anbefaler

Læs mere

Beredskab Fyn. Kontrakt om brandslukningsydelsen. Slukningsområde [Indsæt slukningsområde] Beredskabs Fyn

Beredskab Fyn. Kontrakt om brandslukningsydelsen. Slukningsområde [Indsæt slukningsområde] Beredskabs Fyn Beredskab Fyn Kontrakt om brandslukningsydelsen Slukningsområde [Indsæt slukningsområde] Beredskabs Fyn Udbud af brandslukningsydelsen Beredskab Fyn Side 1 af 7 Indhold 1 Parterne... 3 2 Aftalegrundlaget...

Læs mere

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september.

Høringsnotat. Udkast til lovforslag blev sendt i ekstern høring den 2. juli 2013. Høringsfristen for lovforslaget udløb den 13. september. Miljøudvalget 2013-14 L 62 Bilag 1 Offentligt NOTAT Jura J.nr. 020-00102 Ref. metbr Den 5. november 2013 Høringsnotat vedrørende Forslag til lov om ændring af lov om Natur- og Miljøklagenævnet og forskellige

Læs mere

Præsentation af E-workflow system 08.12.2008

Præsentation af E-workflow system 08.12.2008 Præsentation af E-workflow system 08.12.2008 Baggrund Systemet har længe været i støbeskeen Effektivisering af den adm. arbejdsgang Foreløbigt et pilotprojekt ved NAT, 5 institutter pilot tester systemet,

Læs mere

Elektroniske fakturaer til Nordania Leasing - Vejledning til TrueLink

Elektroniske fakturaer til Nordania Leasing - Vejledning til TrueLink Denne vejledning er udarbejdet for at hjælpe leverandører i gang med at sende elektroniske fakturaer til Nordania Leasing. De væsentligste årsager til at Nordania Leasing har valgt TrueLink er: at TrueLink

Læs mere

ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S

ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S Frederiksgade 72 DK-8000 Århus C Tlf. (+45) 86 12 23 66 CVR-nr. 25 90 89 02 E-mail: info@kapas.dk www.kapas.dk Jyske Bank 5076 1320014 Advokat Erik Aagaard Poulsen (H)

Læs mere

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra Grene skal indlæses før man kan arbejde med dem.

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra Grene skal indlæses før man kan arbejde med dem. Import af fakturaer fra Grene Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra Grene skal indlæses før man kan arbejde med dem. Der klikkes på Køb Ordrebehandling Periodiske aktiviteter Indlæs Integrationsfaktura.

Læs mere

Serviceaftale. Bilag A.3 24-03-2015. Sagsnr. 2015-0076973. Dokumentnr. [edoc dokumentnr.] HYDRAULISKE GRAVEMASKINER MED HYBRID TEKNOLOGI

Serviceaftale. Bilag A.3 24-03-2015. Sagsnr. 2015-0076973. Dokumentnr. [edoc dokumentnr.] HYDRAULISKE GRAVEMASKINER MED HYBRID TEKNOLOGI KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen 24-03-2015 Bilag A.3 Serviceaftale Sagsnr. 2015-0076973 Dokumentnr. [edoc dokumentnr.] HYDRAULISKE GRAVEMASKINER MED HYBRID TEKNOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference. Mellem. Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby CVR nr

Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference. Mellem. Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby CVR nr Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference Mellem Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej 31 2500 Valby CVR nr. 2983 16 10 Og XXX Herefter kaldet Leverandøren 2/6 1 Præampel... 3 2 Generelt... Fejl!

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere