Logano plus SB325. Installations- og vedligeholdelsesvejledning for installatøren. Skal læses omhyggeligt igennem før installation og service.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Logano plus SB325. Installations- og vedligeholdelsesvejledning for installatøren. Skal læses omhyggeligt igennem før installation og service."

Transkript

1 Kondenserende kedel ITL Installations- og vedligeholdelsesvejledning for installatøren Logano plus SB (2012/07) DK Skal læses omhyggeligt igennem før installation og service.

2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Generelle sikkerhedsanvisninger og symbolforklaring Symbolforklaring Sikkerhedsanvisninger Information til varmeanlægget Typeoversigt Produktets anvendelse Sikkerhedsteknisk udstyr EU-overensstemmelseserklæring Leveringsomfang Nødvendigt tilbehør Driftsbetingelser Anvendelige brændstoffer Typeskilt Værktøj, materialer og hjælpemidler Produktbeskrivelse Tekniske data, mål, tilslutninger Mål Tekniske data Værdier til røggasberegning Anvisninger til installation og drift Normer, forskrifter og direktiver Anvisninger til vandmangelsikring (WMS) Tæthedskontrol Godkendelses- og informationspligt Brænderudvalg og brænderindstilling Krav til opstillingsrummet Forbrændingsluftkvalitet Centralvarmevandets kvalitet Anvendelse af frostikringsmiddel Elinstallation Indstilling af instrumentpanelet Hydraulisk integrering i varmeanlægget Indstilling af minimal- og maksimal-trykbegrænser Trykholdelse Transport Sikring af ladningen Transport af kedlen med kran, gaffeltruck eller to løftevogne Løft af kedlen med en kran Transport af kedlen med en gaffeltruck Transport af kedlen med to løftevogne Installation Opstilling af kedlen Opretning af kedlen Påsætning af varmebeskyttelse Tilslutning af varmeanlægget samt røggasaftræk og vand Generelle krav til røggasanlægget Tilslutning af røggasanlægget Montering af tætningsmanchet (tilbehør) Tilslutning af kedlen til rørnettet Montering af kondensatledning og neutraliseringsenhed Montering af minimal-trykpressostat og trykbegrænser (tilbehør) Montering af vandmangelsikring (tilbehør) Påfyldning af kedlen og kontrol af, at tilslutningerne er tætte Montering af kabinet Montering af traverser Montering af sidekapper Brænderkabelføring Placering af bagkappe Montering af topplade Montering af frontkappe Åbn fyrboksdøren, og ombyg den Åbn fyrboksdøren, og luk den igen Ombygning af dørophænget Montering af brænder (tilbehør) Montering af brænderen på fyrboksdøren Fastgøring af dækblænden, det ekstra typeskilt og typeskiltet Montering af temperaturføler Montering af instrumentpanelet (tilbehør) eltilslutning OPSTART Skylning af varmeanlægget Påfyldning af varmeanlægget Klargøring af varmeanlægget Ibrugtagning af instrumentpanel og brænder Parametrering af instrumentpanelet Opstartsprotokol Sætte anlægget ud af drift Afbrydelse af varmeanlægget Afbrydelse af anlægget i nødstilfælde Eftersyn og vedligeholdelse Generelle anvisninger Forberedelse af kedlen til eftersyn og vedligeholdelse Rengøring af kedlen Forberedelse af kedlen til børsterengøring Rengøring af kedlen med rengøringsbørster Rensning af røgkassen Udskiftning af røggassamlerens pakning og vendekappe Montering af rensedækslet på røggassamleren og vendekappen Vådrengøring af kedlen Kontrollér og korrigér vandtrykketn Hvornår skal varmeanlæggets vandtryk kontrolleres? Lukkede anlæg Anlæg med automatiske trykholdesystemer Eftersyns- og vedligeholdelsesprotokol Afhjælpning af brænderfejl Logano plus SB (2012/07)

3 Generelle sikkerhedsanvisninger og symbolforklaring 1 10 Miljøbeskyttelse/bortskaffelse Anlægseksempler Placering af sikkerhedsteknisk minimumudstyr efter EN 12828:2003; driftstemperatur < 105 C; frakoblingstemperatur (overkogssikring) < 110 C Sikkerhedsteknisk udstyr efter EFtypegodkendelsestesten Krav til alternative sikkerhedstekniske udstyrsdele og øvrige udstyrsdele Krav til sikkerhedsventilen Krav til overkogssikringen Krav til maksimal-trykbegrænseren Krav til minimal-trykpressostaten som vandmangelsikring Krav til minimal-trykbegrænseren som vandmangelsikring Krav til overkogssikringen som vandmangelsikring Krav til brænderen Kedelstyring Generelle sikkerhedsanvisninger og symbolforklaring 1.1 Symbolforklaring Advarselshenvisninger Advarselshenvisninger i teksten markeres med en advarselstrekant. Endvidere markerer signalordene konsekvensernes type og alvor, hvis aktiviteterne for forebyggelse af faren ikke følges. Følgende signalord er definerede og kan anvendes i det foreliggende dokument: BEMÆRK betyder, at der kan opstå materielle skader. FORSIGTIG betyder, at der kan opstå personskader af lettere til middel grad. ADVARSEL betyder, at der kan opstå alvorlige og endog livsfarlige personskader. FARE betyder, at der kan opstå alvorlige og endog livsfarlige personskader. Vigtige informationer Vigtige informationer uden fare for mennesker eller materiale markeres med det viste symbol. Øvrige symboler Symbol Betydning Handlingstrin Henvisning til andre steder i dokumentet Angivelse/listeindhold Opremsning/listeindhold (2. niveau) Tab. 1 Logano plus SB (2012/07) 3

4 1 Generelle sikkerhedsanvisninger og symbolforklaring 1.2 Sikkerhedsanvisninger Fare på grund af tilsidesættelse af egen sikkerhed i nødssituationer, f.eks. ved en brand Udsæt aldrig dig selv for livsfare. Din egen sikkerhed er det vigtigste. Fare ved olielækage Når der bruges olie som brændstof, er brugeren i tilfælde af en olielækage forpligtet til straks at lade et vvs-firma reparere lækagen! Ved gaslugt: Luk gashanen. Åbn vinduerne. Betjen ikke elektriske kontakter, heller ikke telefon, stik eller dørklokke. Sluk åben ild. Ingen åben ild. Rygning forbudt. Brug ikke lighter. Advar husets beboere, men ring ikke på døren. Tilkald straks gasleverandøren og en aut. VVS-installatør. Ved røggaslugt: Afbryd styringen. Åbn døre og vinduer. Tilkald VVS-installatør. Fare på grund af strømstød Før der udføres arbejde på varmeanlægget, skal det gøres spændingsfrit, f.eks. ved at afbryde hovedafbryderen før fyrboksen. Det er ikke tilstrækkeligt at slukke instrumentpanelet! Sørg for, at varmeanlægget ikke kan tændes igen ved en fejltagelse. Ved eltilslutningen, den første opstart samt vedligeholdelse og service skal forskrifterne og reglerne, der gælder i de enkelte lande, overholdes. Opstilling, ombygning Utilstrækkelig lufttilførsel kan medføre risiko for kulilteforgiftning. Kedlen må kun opstilles eller ombygges af et autoriseret VVS-firma. Røggasføringens dele må ikke ændres. Ved rumluftafhængig driftsform: Undgå at lukke eller formindske lufttilgangs- og afgangsåbninger i døre, vinduer og vægge. Sørg for tilførsel af forbrændingsluft, hvis der monteres vinduer med tætte fuger. Sørg for, at kedlens opstillingsrum altid er frostsikkert. Ved oprettelse og drift af anlægget skal de tekniske regler samt de gældende nationale bestemmelser overholdes. Termisk desinfektion af varmtvandsbeholderen Fare for skoldning! Overvåg driften med temperaturer over 60 C. Eftersyn og vedligeholdelse Anbefaling til kunden: Indgå en service- og eftersynsaftale med årligt eftersyn og service efter behov med producentens kundeservice eller et autoriseret servicefirma. Brugeren er ansvarlig for varmeanlæggets sikkerhed og miljømæssige korrekte drift. Afhjælp omgående mangler, så anlægsskader undgås! Brug kun originale reservedele fra producenten. Producenten hæfter under ingen omstændigheder for skader, som opstår som følge af anvendelse af uoriginale dele. Eksplosive og letantændelige materialer Opbevar eller anvend ikke let antændelige materialer (papir, fortynder, maling m.v.) i nærheden afkedlen. Forbrændings-/rumluft Hold forbrændings-/rumluften fri for aggressive stoffer (f.eks. halogenbrinter, der indeholder klor- eller fluorforbindelser). Derved undgås korrosion. Hold forbrændingsluften fri for støv. Brugerinstruktion Giv kunden informationer om, hvordan apparatet fungerer og betjenes. Gør kunden opmærksom på, at det ikke er tilladt selv at foretage ændringer og reparationer. Bortskaffelse Bortskaf emballagen på en miljørigtig måde. 4 Logano plus SB (2012/07)

5 Information til varmeanlægget 2 2 Information til varmeanlægget 2.1 Typeoversigt Type Ydelseskapacitet SB kw, 70 kw, 90 kw, 115 kw Tab. 2 Typeoversigt 2.2 Produktets anvendelse Den kondenserende kedel Logano plus SB325 er konstrueret til opvarmning af centralvarmevand til f.eks. flerfamiliehuse eller industrielle formål. Kedlen er kun tilladt til rumluftafhængig drift. Alle gas-blæsebrændere, som er typegodkendt efter EN 676, kan anvendes, hvis deres funktionsområder er i overensstemmelse med kedlens tekniske data. Der kan anvendes typegodkendte oliebrændere efter EN 267, hvis de er frigivet af producenten til svovlfattig fyringsolie (S < 50 ppm), og hvis deres funktionsområder stemmer overens med kedlens data. Der må kun anvendes brændere, som er kontrolleret og godkendt for elektromagnetisk kompatibilitet (EMC). 2.3 Sikkerhedsteknisk udstyr For sikker drift skal kedlerne udstyres med følgende sikkerhedstekniske udstyr: Det sikkerhedstekniske udstyrs omfang skal mindst svare til EN Hvis der derudover stilles videregående krav i nationale forskrifter, skal disse overholdes. Hvis temperaturgrænsen (110 C) afviger fra land til land, skal den gældende grænse for landet overholdes. Eksempler på udstyr kan findes i kapitlet 11, side 38. Komponenterne til det sikkerhedstekniske udstyr leveres som tilbehør. 2.4 EU-overensstemmelseserklæring Dette produkt opfylder i sin konstruktion og sin driftsfunktion de gældende europæiske direktiver samt eventuelle supplerende, nationale krav. Overensstemmelsen er bekræftet. Overensstemmelseserklæringen kan downloades på eller bestilles hos den nærmeste Buderus-filial. 2.5 Leveringsomfang Kontrollér ved modtagelsen, at emballagen er intakt. Kontrollér ved modtagelsen, at leverancen er komplet: 1 kedel pakket på palle. Tekniske dokumenter, fastgjort til kedelkroppen. 1 kappe, isolering og tilbehør, pakket i papkasse. 1 vandlås-sæt i brændkammeret. Isoleringsringe til brænderrør i brændkammeret Alt efter kedeltypen er det muligt, at nogle af delene i standardtilbehøret ikke behøves. 2.6 Nødvendigt tilbehør Følgende tilbehør er ikke indeholdt i leverancen, men nødvendige til drift af kedlen: Brænder Kedelsikkerhedsgruppe (armaturbjælke) Apparater til sikkerhedsudstyret Neutraliseringsenhed Rengøringsbørster Instrumentpanel. 2.7 Driftsbetingelser Under installation, drift og servicering skal den aktuelle lovgivning samt evt. lokale forskrifter overholdes! Overhold oplysningerne på typeskiltet. De skal til enhver tid overholdes. Indstil maksimalt brænderen på den nominelle varmebelastning Qn, som er angivet på typeskiltet. Anvendelsesbetingelser Enhed Værdi Maksimalt tilladt temperatur overkogssikring C 110 Maksimalt driftstryk bar 4 Maksimalt antal brænderstarter pr. år Tab. 3 Anvendelsesbetingelser Driftsbetingelser Logano plus SB325 Logano plus SB325 Kedelvand volumenstrøm Minimum-kedelvandstemperatur Driftsafbrydelse (total frakobling af kedlen) Ingen i forbindelse med et Logamatic-instrumentpanel for glidende driftsform. Varmekredsregulering med blandeventil Minimum-returtemperatur Øvrigt 1)2) Tab. 4 Driftsbetingelser Ingen i forbindelse med et Logamatic-instrumentpanel til konstante kedelvandstemperaturer 4212 eller suppleret med fremmedregulering. 1) Maksimalt brænderstarter pr. år. For at antallet af brænderstarter ikke overskrides, skal anvisningerne til instrumentpanel- og brænderindstilling i planlægningsdokumentet eller installationsvejledningen overholdes. Hvis denne værdi alligevel overskrides, bedes du kontakte producentens kundeservice. 2) Antallet af brænderstarter pr. år påvirkes af kedelanlæggets driftsindstillinger (styringsparametre i kedelstyringen og indstilling af fyringen) og af kedelanlæggets dimensionering, så de passer til forbrugernes varmebehov. For at undgå, at startantallet for brænderen pr. år overskrides på grund af driftsindstillinger, der ikke er optimeret, anbefaler producenten at få komplet opstart og regelmæssigt anlægseftersyn af kedlen, brænderen og kedelstyringen (Logamatic Instrumentpaneler med funktionsmoduler). 1) Logano plus SB (2012/07) 5

6 2 Information til varmeanlægget 2.8 Anvendelige brændstoffer Kedlen må kun anvendes med de angivne brændstoffer. Der må kun anvendes brændere, som svarer til de angivne brændstoffer. Gasbrænder Det er ikke tilladt at brænde biogas. Kedlens hovedbestanddele er ( fig. 2, side 7): Kedelkroppen [1] i forbindelse med en brænder Kedelkroppen overfører varmen, som produceres af brænderen, til centralvarmevandet. Isolerende beklædning Kedelkappe og isolering reducerer energitabet. Instrumentpanel (tilbehør) Instrumentpanelet overvåger og styrer alle kedlens elektriske komponenter. Tilladte brændstoffer: Naturgas fra den offentlige gasforsyning efter nationale regulativer med samlet svovlindhold < 50 mg/m 3. Flydende gas efter nationale regulativer med et indhold af elementær svovl < 1,5 ppm og flygtig svovl < 50 ppm. VK 1 Oliebrænder De anvendte oliebrændere skal kunne bruges til svovlfattig fyringsolie.producentens liste over oliebrændere og brænderproducentens informationer skal overholdes. Tilladte brændstoffer: Svovlfattig fyringsolie med et svovlindhold < 50 ppm og en bioolieandel (FAME) 10 %. Evt. restmængder af fyringsolie med et svovlindhold > 50 ppm skal pumpes ud, og olietanken skal rengøres. 2.9 Typeskilt Hvis du har spørgsmål til dette produkt, bedes du kontakte producenten og angive dataene på typeskiltet. Ved hjælp af disse data kan vi yde hurtig og målrettet hjælp. Angivelserne på typeskiltet er bestemmende og skal overholdes! Typeskiltet leveres med løst (det befinder sig i dokumentsættets plastchartek). Det skal fastgøres foroven på den højre eller venstre sidevæg alt efter de lokale forhold. På typeskiltet findes informationer om f.eks. serienummer, effektdata og godkendelsesdata. RK2 AA RK1 Fig. 1 Røggasforløbets funktionsskema ved den kondenserende kedel Logano plus SB325 [AA] Røggasudgang [RK1] Retur til lavtemperatur-varmekredse [RK2] Retur til højtemperatur-varmekredse [VK] Fremløb [1] Brændkammer (1. træk) [2] Øverste kondensations-konvektionshedeflade (kondens plus-hedeflade, 2. træk) [3] Vandledeelement [4] Nederste kondensations-konvektionshedeflade (kondens plus-hedeflade, 3. træk) il 2.10 Værktøj, materialer og hjælpemidler Til montering og vedligeholdelse af kedlen kræves standardværktøj til varme-, vand- og gasinstallation samt en momentnøgle Produktbeskrivelse Ved den kondenserende kedel Logano plus SB325 er alle komponenter, som har kontakt til røggas eller kondensat, fremstillet af rustfrit kvalitetsstål. Dermed er drift uden begrænsning af fremløbs- og returtemperatur, volumenstrøm og minimumbelastning for brænderen mulig. Efterfølgende kaldes den SB325, kedlen eller varmeproducenten. SB325 har to termohydraulisk adskilte returtilslutninger til høj- og lavtemperatur-varmekredse. SB325 skal forsynes med en brænder, der passer til kedlen. Kedlen arbejder efter tre-træksprincippet ( fig. 1). I hovedkataloget kan du finde det mulige tilbehør. BEMÆRK: Skader på anlægget på grund af forkert brænder! Brug kun brændere, som er i overensstemmelse med kedlens tekniske forudsætninger ( kapitel 2.12, side 8). 6 Logano plus SB (2012/07)

7 Information til varmeanlægget ITL Fig. 2 Oversigt over kedlen [1] Kedelkrop [2] Fyrboksdør [3] Vendekappe [4] Tilslutning fremløb kedel [5] Målested (følerlomme) [6] Tilslutning fremløbs-sikkerhedsledning [7] Minimalpressostat [8] Tilslutning returledning 2 (højtemperatur-returledning) [9] Røgafgang [11] Tømning /tilslutning returledning 1 (lavtemperatur-returledning) [12] Kondensudløb Logano plus SB (2012/07) 7

8 H K H 2 Information til varmeanlægget 2.12 Tekniske data, mål, tilslutninger De tekniske data giver oplysninger om ydelsesprofilen for Logano plus SB325. L H VK H VSL H MDW L K L BR VK M VSL MDW D AA H RK2 H B RK2 H AA AKO H AKO B GR B H RK1 A L GR RK1/EL H RK1 Fig. 3 Tekniske data, mål, tilslutninger [A] Afstand [AA] Røgafgang [AKO] Kondensudløb [B] Kedlens bredde med beklædning [B GR ] Bredde grundramme [B E ] Bredde transport [D AA ] Diameter afgang røggas indvendig [EL] Tømning [H] Kedelhøjde med instrumentpanel [H AA ] Røggasstudsens højde [H AKO ]Højde udgang kondensat [H B ] Højde midt fyrboksdør [H K ] Kedelhøjde ITL [H RK1 ]Højde retur, kedel 1 [H MDW ]Højde minimalpressostat [H RK2 ]Højde retur, kedel 2 [H VK ] Højde fremløb, kedel [H VSL ]Højde fremløb, sikkerhedsrør [L] Kedlens længde med beklædning [L BR ] Længde brænderrum [L K ] Kedelkroppens længde [MDW]Minimalpressostat [RK1] Returledning kedel 1 (lavtemperatur-returledning) [RK2] Returledning kedel 2, (højtemperatur-returledning) [VK] Fremløb, kedel [VSL] Tilslutning sikkerhedsventil, fremløbs-sikkerhedsledning (ved åbne anlæg) Mål Kedelstørrelse Længde uden brænder L mm 1084 L K mm 930 Længde brænder L BR mm Brænderafhængigt Bredde B mm 820 Højde H mm 1483 H K mm 1254 Bredde/højde transport mm 680/1215 Længde grundramme L GR mm 600 Bredde grundramme B GR mm 680 Afstand A mm 286 Afgang røggas (indvendig) ØD AA mm H AA mm Brændkammer Længde mm 890 Ø mm 370 Fyrboksdør Dybde mm H B mm 874 Tab. 5 Tekniske data 8 Logano plus SB (2012/07)

9 Information til varmeanlægget 2 Kedelstørrelse Fremløb kedel 1) ØVK DN R 1 ½ H VK mm 1178 Tømning/returledning kedel 1 2) ØRK1 DN R 1 ½ H RK1 mm Retur kedel 2 2) ØRK2 DN R 1 ¼ H RK2 mm 506 Sikkerhedsventil/fremløb ØVSL DN R 1 sikkerhedsledning 2) H VSL mm 1069 Tilslutning minimalpressostat 3) MDW DN G ¼ Kondensudløb Diameter udvendig mm 32 H AKO mm 257,5 207,5 Tab. 5 Tekniske data 1)Efter DIN2633PN6. 2) Efter EN PN 16. 3) Erstatning for vandmangelsikring Tekniske data Kedelstørrelse Forkortelser Enhed Nominel varmebelastning gas [brænderydelse Q n (H i )] Nominel varmebelastning olie [brænderydelse Qn (Hi)] Værdier til røggasberegning Fuld belastning, maks. kw 47,4 66,4 85,3 109,0 Dellast 40 % kw 19,0 26,6 34,1 43,6 Fuld belastning, maks. kw 46,4 65,1 83,9 107,5 Dellast 40 % kw 18,6 26,0 33,6 43,0 Vægt, netto kg Vandindhold l Gasindhold l Nødvendigt overskydende blæsertryk Pa 50 1) /brænderafhængigt Modstand på røggasledningen mbar 0,43 0,5 0,59 0,77 Vandmodstand mbar Fig. 4, side 10 Stilstandstab % Fig. 5, side 10 Tilladt fremløbstemperatur 2) C 110 Tilladt driftstryk bar 4 CE-mærke kedel CE-0085 AT 0074 Tab. 6 Tekniske data 1) Anbefalet maksimalt transporttryk 2) Sikringsgrænse (sikkerhedstemperaturbegrænser). Maksimalt mulig fremløbstemperatur = sikringsgrænse (STB) - 18K. eksempel: Sikringsgrænse (STB) = 100 C, maks. mulig fremløbstemperatur = = 82 C. Kedelstørrelse Forkortelser Enhed Systemtemperaturer 50/30 C Nominel ydelse gas Fuldlast kw 50,0 70,0 90,0 115,0 Dellast 40 % kw 20,0 28,0 36,0 46,0 Nominel ydelse olie Fuldlast kw 48,2 67,6 87,2 110,9 Dellast 40 % kw 19,3 27,0 34,9 44,4 Røggastemperatur 1) Fuldlast C Dellast 40 % C Røggasmassestrøm Fuldlast kg/s 0,0189 0,0268 0,0344 0,0443 Dellast 40 % kg/s 0,0074 0,0103 0,0133 0,0171 Tab. 7 Tekniske data Logano plus SB (2012/07) 9

10 2 Information til varmeanlægget Kedelstørrelse Forkortelser Enhed Systemtemperaturer 80/60 C Nominel ydelse gas Fuldlast kw 46,0 64,4 82,7 105,7 Dellast 40 % kw 18,4 25,8 33,1 42,3 Nominel ydelse olie Fuldlast kw 45,1 63,5 81,9 104,5 Dellast 40 % kw 18,0 25,4 32,8 41,8 Røggastemperatur 1) Fuldlast C Dellast 40 % C Røggasmassestrøm Fuldlast kg/s 0,0198 0,0277 0,0357 0,0458 Dellast 40 % kg/s 0,0079 0,0111 0,0143 0,0183 CO 2 -indhold gas/olie % 10/13 Tab. 7 Tekniske data 1) Beregnet røggastemperatur til tværsnitsberegningen efter EN (gennemsnitsværdier for serien). Den målte røggastemperatur kan afvige derfra afhængigt af brænderindstillingen og den faktiske systemtemperatur. Δp H [mbar] 100 q B [%] 0,7 0,6 0,5 0,4 10 0,3 0,2 0, V H [m 3 /h] Fig. 4 Flowmodstand i vandledningen [Δp H ] Tryktab på varmtvandssiden [V H ] Volumenstrøm ITL ϑ K [ C] ITL Fig. 5 Stilstandstab afhængigt af den gennemsnitlige kedelvandstemperatur [q B ] Stilstandstab [ϕ K ] Gennemsnitlig kedelvandstemperatur 10 Logano plus SB (2012/07)

11 Anvisninger til installation og drift 3 3 Anvisninger til installation og drift Overhold nationale bestemmelser og direktiver ved montering og drift af varmeanlægget! Angivelserne på kedlens typeskilt er bestemmende og skal overholdes. Installatør: Installatøren er en person, som har omfattende teoretisk og praktisk faglig viden og erfaringer inden for fagområdet samt kendskab til de gældende normer. VVS-firma: Et VVS-firma er en organiseret enhed inden for erhvervsvirksomheder med fagligt uddannet personale. 3.1 Normer, forskrifter og direktiver Ved installation og drift skal de tekniske regler og de lokale forskrifter og normer overholdes. Dertil hører bl.a.: De lokale bygningsmæssige krav vedrørende opstillingsbetingelserne. De lokale bygningsmæssige krav vedrørende ventilationsanordninger og skorstenstilslutning. Bestemmelserne for tilslutning til strømforsyningen (f.eks. VDE- og EN-normer). Gasforsyningsselskabets tekniske regler om tilslutning til det lokale gasnet. Forskrifterne og normerne om vandvarmeanlæggets sikkerhedstekniske udstyr. Det sikkerhedstekniske udstyr skal mindst være i overensstemmelse med EN Hvis der derudover stilles videregående krav i nationale forskrifter, skal disse overholdes. For Schweiz gælder særskilt: Overholdelse af de maksimalt tilladte grænseværdier for LRV med hensyn til CO og NO x skal kontrolleres ved målinger på opstillingsstedet. Kedlerne er kontrolleret efter vejledningen for brandpolitiforskrifterne for VKF. Ved installation skal følgende retningslinjer overholdes: Konstruktion og drift af gasfyringer G3 d/f Gasreglerne G1 fra SVGW EKAS-form. 1942: gasreglement, del 2 kantonernes brandpolitiforskrifter For Østrig gælder særskilt: Ved installationen skal de lokale bygningsvedtægter samt ÖVGW-retningslinjen G1 samt G2 (ÖVGW-TR gas og flydende gas) følges ved installationen. Kravene i henhold til art. 15a B-VG i landeaftalen vedrørende emissioner og virkningsgrad opfyldes. For Belgien gælder særskilt: De følgende normer skal overholdes: NBN D , NBN D og Addenda. For Holland gælder særskilt: Ved oprettelse og drift af anlægget skal de tekniske regler samt de gældende nationale bestemmelser overholdes (f.eks. NEN 1078 (GAVO) NEN 3028 og NEN 1010). 3.2 Anvisninger til vandmangelsikring (WMS) Montér en vandmangelsikring til kedler < 300 kw. Overhold producentens tekniske dokumentation ved installation og betjening. Til Tyskland: Til kedler < 300 kw kan der installeres en minimalpressostat i stedet for en vandmangelsikring i henhold til DIN EN Til Polen: Installér en vandmangelsikring ved kedler > 100 kw i henhold til PN-91/B-2414 (p2.5). Hvis tilslutningen WMS ikke anvendes til montering af en vandmangelsikring SYR (tilbehør), skal tilslutningen lukkes med en prop ( kapitel 5.7, side 21). 3.3 Tæthedskontrol Der skal udføres en tæthedskontrol efter de lokale forskrifter (i Tyskland efter DIN 18380). Kontroltrykket retter sig efter trykket i varmeanlægget og er 1,3 gange dette tryk, dog mindst 1 bar. 3.4 Godkendelses- og informationspligt Installation af en gaskedel skal anmeldes og godkendes hos det ansvarlige gasselskab. Vær opmærksom på, at regionalt betingede godkendelser til røggasanlægget og kondensattilslutningen til det offentlige spildevandsnet kan være nødvendigt. Informér de ansvarlige myndigheder før monteringen begyndes (f.eks. den ansvarlige skorstensfejer) og miljømyndighederne. 3.5 Brænderudvalg og brænderindstilling Dimensioneringen og indstillingen af brænderen har væsentlig indflydelse på varmeanlæggets levetid. Hver belastningscyklus (brænder on/ off) forårsager termiske spændinger (belastning af kedelkroppen). Derfor må antallet af brænderstarter ikke overstige om året. Følgende anbefalinger og indstillinger understøtter, at dette kriterium opfyldes (se endvidere informationer om indstilling af instrumentpanelet og den hydrauliske integrering i varmeanlægget). Hvis dette kriterie alligevel ikke opnås, bedes du kontakte salgsafdelingen eller producentens kundeservice (producentens adresse står på sidste side). Antallet af brænderstarter kan aflæses i MEC ( kapitel 3.11, side 12), på det fremmede reguleringsapparat eller som alternativ på brænderens styreenhed. Indstil brænderydelsen så lavt som muligt. Indstil maksimalt brænderen på den nominelle varmebelastning Qn, som er angivet på typeskiltet. Overbelast ikke kedlen! Tag højde for de svingende varmeværdier for gas; indhent informationer hos gasselskabet om den maksimale værdi. Brug kun brændere, som svarer til de angivne brændstoffer. Sørg for, at den anvendte oliebrænder er egnet til svovlfattig fyringsolie (ellers kan korrosion på grund af metal dusting ikke udelukkes). Producentens informationer og data skal respekteres. Brænderen må kun installeres af et VVS-firma! Logano plus SB (2012/07) 11

12 3 Anvisninger til installation og drift 3.6 Krav til opstillingsrummet Opstillingsrummet skal opfylde følgende betingelser: I kedlens opstillingsrum skal der være en omgivelsestemperatur mellem 0 C og 35 C. Opstillingsrummet skal være forsynet med de nødvendige forbrændingsluftåbninger ud til det fri. Der skal sikres tilstrækkelig forsyning af frisk luft. Til rumluftafhængig drift anbefaler vi, at forbrændingsåbningens indvendige størrelse beregnes efter den følgende tabel. Dataene gælder pr. kedel. Der skal tages højde for yderligere forbrugere af tilgangsluft (f.eks. kompressorer) ved størrelsesbestemmelsen. Åbningens indvendige tværsnit Kondenserende kedel i cm 2 Logano plus SB Logano plus SB Logano plus SB Logano plus SB Tab. 8 Åbningens indvendige tværsnit Anlæggets installatør skal kontakte de lokale godkendelses- eller bygningsmyndigheder med henblik på afstemning af forbrændingsåbningens størrelse. Installér ikke anlægsdele, der er udsat for frost, i området ved forbrændingsluftåbningerne. Planlæg eventuelt foranstaltninger til foropvarmning af friskluften (f.eks. via varmerister i forbrændingsåbningen). Stil ikke nogen genstande foran disse åbninger. Forbrændingsåbningerne skal altid være åbne. Opbevar ikke antændelige materialer eller væsker lige i nærheden af varmeproducenten. 3.7 Forbrændingsluftkvalitet Hold forbrændingsluften fri for aggressive stoffer (f.eks. freon, som indeholder klor- eller fluorforbindelser). Derved undgås korrosion. Brug, og opbevar ikke klorholdige rengøringsmidler og freon (f.eks. i spraydåser, opløsningsmidler, maling, lim) i opstillingsrummet. Hold forbrændingsluften fri for støv. Sluk for kedlen ved byggearbejde med støvudvikling i opstillingsrummet. Hvis brænderen er blevet snavset som følge af byggearbejde, skal den rengøres, før den tages i brug igen. 3.8 Centralvarmevandets kvalitet Vandets kvalitet er en væsentlig faktor, der kan forbedre driftsøkonomien, funktionssikkerheden, levetiden og driftssikkerheden i et varmeanlæg. Hvis der fyldes vand på med høj kalciumhårdhed ( dh), lagres dette på varmevekslerfladerne og forhindrer varmeoverførslen til centralvarmevandet. Som følge heraf øges temperaturen for varmevekslerens sider af rustfrit stål, og de termiske spændinger (belastning på kedelkroppen) stiger. Derfor skal kvaliteten for påfyldnings- og suppleringsvandet opfylde bestemmelserne i den vedlagte driftsmanual og dokumenteres i driftsprotokollen. 3.9 Anvendelse af frostikringsmiddel Kemiske tilsætningsstoffer, som ikke bærer producentens sikkerhedsattest, må ikke anvendes. Frostsikringsmidler på basis af glykol er blevet anvendt i årtier i varmeanlæg. Det gælder f.eks. midlet Antifrogen N fra firmaet Clariant. Brug af andre frostsikringsmidler er mulig, hvis produktet er af samme kvalitet som Antifrogen N. Anvisningerne fra frostsikringsmidlets producent skal overholdes. Producentens angivelser vedrørende blandingsforholdene skal overholdes. Den specifikke varmekapacitet for frostsikringsmidlet Antifrogen N er lavere end vandets specifikke varmekapacitet. For at overføre den krævede varmeydelse skal volumenstrømmen derfor øges tilsvarende. Det skal der tages højde for ved dimensionering af anlæggets komponenter (f.eks. pumper) og rørsystemet. Da det varmebærende medium har større viskositet og tæthed end vand, skal der tages højde for et højere tryktab ved gennemstrømning af rørledninger og andre anlægskomponenter. Bestandigheden for alle anlæggets komponenter af plastik eller ikkemetalliske materialer skal kontrolleres særskilt Elinstallation FARE: Livsfare eller skader på anlægget på grund af forkert tilslutning! Elektriske installationer må kun udføres, hvis du har de nødvendige kvalifikationer til dette arbejde. Overhold de lokale installationsforskrifter ( kapitel 3.1). Elinstallationen skal være egnet til fugtige rum. Anlæggets installatør skal udarbejde et strømdiagram, som dokumenterer grænsefladen mellem effektdele, brænder, styreenhed (Logamatic) og øvrige sikkerhedsanordninger Indstilling af instrumentpanelet Vi anbefaler, at der anvendes et instrumentpanel fra serien Buderus Logamatic Formålet med en optimalt indstillet regulering er at opnå lange brænderdriftstider og undgå hurtige temperaturskift i kedlen. Bløde temperaturovergange virker positivt på varmeanlæggets levetid. Derfor skal det forhindres, at instrumentpanelets reguleringsstrategi ikke fungerer, så kedelvandsregulatoren kobler brænderen til og fra. Overhold minimumafstanden mellem den indstillede frakoblingstemperatur for sikkerhedstermostaten, temperaturregulatoren, den maksimale kedelvandstemperatur og den maksimale temperaturaktivering ( tab. 9, side 13). Den maksimale kedelvandstemperatur kan indstilles i instrumentpanelet (MEC) i menuen "Kedeldata" under menupunktet "Maks. frakoblingstemperatur". Indstil de nominelle temperaturværdier for varmekredsene så lavt som muligt. Tænd for varmekredsene (f.eks. ved opstart om morgenen) med et interval på 5 minutter. 12 Logano plus SB (2012/07)

13 Anvisninger til installation og drift 3 Hvis der anvendes et instrumentpanel fra serien Buderus Logamatic 4000, frigives brænderens modulation i den regulære drift først efter 3 minutter. Undgå hurtigere opmodulering. Indstillingsparameter (maks. temperatur) Logamatic 4321 Logamatic 4211 Overkogssikring (STB) 1) 110 C 110 C min. 5 K Termostat (TR) 1) 105 C 90 C min. 6 K Maks. kedelvandstemperatur 99 C 84 C min. 7 K Maks. temperaturaktivering 92 C 77 C 4) 2) fra VK 3) og VV min. 18 K 1) Indstil STB og TR så højt som muligt, men overhold en minimumforskel på 5 K. 2) Begge temperaturaktiveringer skal altid være mindst 7 K under den maksimale kedelvandstemperatur. 3) Temperaturaktiveringen fra varmekredsene, som er udstyret med en aktuator, er sammensat af den nominelle fremløbstemperatur og parameteret "Hævning kedel" i menuen Varmekredsdata 4) Temperaturaktiveringen fra varmtvandsproduktionen er sammensat af den nominel temperatur for varmt vand og parameteret "Hævning kedel" i menuen Varmt vand. Indstilling kedelvandsregulator og maksimal kedeltemperatur Kedelvandsregulatoren er kun beregnet til at sikre nøddrift med en valgbar kedeltemperatur, hvis reguleringselektronikken svigter. I normal reguleringsdrift udføres kedelvandsregulatorfunktionen af den maksimale kedeltemperatur. Den maksimale kedelvandstemperatur kan indstilles i instrumentpanelet i menuen "Kedeldata" under menupunktet "Maks. frakoblingstemperatur". Tab. 9 Indstillingsparametre for Logamatic 4321 og Logamatic 4211 Indstillinger på instrumentpanelet Fig. 6 Indstillinger på instrumentpanelet [1] Overkogssikring [2] Temperaturregulator [3] MEC Indstil temperaturerne ( tab. 9, side 13) på overkogssikringen [1] i instrumentpanelet og på termostaten [2]. Indstil den maksimale kedelvandstemperatur på MEC [3]. Den maksimale temperaturaktivering er ikke en værdi, der skal indstilles direkte. Den maksimale temperaturaktivering er sammensat af den nominelle temperatur og hævningen T Eksempel på varmekredse: Summen af den nominelle temperatur for den blandede varmekreds med den maksimalt aktiverede temperatur (70 C) og parameteret "hævning kedel" (5 C) i menuen "Varmekredsdata": 70 C + 5 C = maksimal temperaturaktivering 75 C Alle maksimale temperaturaktiveringer skal altid ligge 7 K under den indstillede maksimale kedeltemperatur. Eksempel på varmtvandsaktivering: Summen af den nominelle temperatur for varmt vand (60 C) og parameteret "Hævning kedel" (20 C) i menuen "Varmt vand": 60 C + 20 C = maksimal temperaturaktivering 80 C Logano plus SB (2012/07) 13

14 3 Anvisninger til installation og drift Anvisninger til indstilling af instrumentpaneler fra en anden producent BEMÆRK: Skader på anlægget på grund af forkert følerposition! Overkogssikringens føler (STB) og termostaten (TR) skal monteres på kedlens overside på installationsstedet ( fig. 31, side 26). Tilpas følerlommen i den anvendte følers diameter ved fremmede instrumentpaneler. Følerlommens længde må ikke ændres. Driftsbetingelserne i kapitel 2.7, side 5 og ved følermontering kapitlet 5.13, side 26 skal overholdes. Instrumentpanelet fra en anden producent (bygningsstyreteknik eller PLC-reguleringer) skal sikre en intern maksimal kedeltemperatur, som har tilstrækkelig afstand til overkogssikringen stb. Det skal sikres, at det er reguleringselektronikken, der kobler brænderen til og fra, og ikke kedelvandsregulatoren. Reguleringen skal sikre, at der køres med min. belastning, før brænderne frakobles. Hvis det ikke overholdes, kan det medføre, at sikkerhedsspærrearmaturet (SAV) reagerer i gasreguleringskanalen. Vælg styringsudstyret, så opstarten med tidsforsinkelse foregår skånsomt fra kold tilstand. Efter brænderaktiveringen skal en tidsautomatik begrænse brænderlasten til lav belastning i et tidsrum på ca. 180 sekunder. Derved forhindres ukontrolleret til- og frakobling af brænderen ved begrænset varmebehov. Antallet af brænderstarter skal kunne vises på den anvendte regulering (eller som alternativ på brænderens styreenhed). Tidskonstant temperaturreguleringer, maksimal 3.12 Hydraulisk integrering i varmeanlægget Enhed Værdi s 40 Tidskonstant værn/begrænser, maksimal s 40 Minimumafstand mellem brænder til- og frakoblingstemperatur K 7 Tab. 10 Anvendelsesbetingelser Brug de to returstudser RK1 (nede) og RK2 (oppe) til systemtemperaturer med forskellig størrelse. Tilslut varmekredse med lave returtemperaturer til studsen RK1 og varmekredse med høje returtemperaturer til studsen RK2. For optimalt energiudbytte anbefaler vi at tilføje en volumenstrøm med en returtemperatur under dugpunktet via studsen RK1 på > 10 % af den samlede nominelle volumenstrøm. Hvis der ikke er forskel på returtemperaturerne, skal returstudsen RK1 tilsluttes som den eneste. Begræns volumenstrømmen i kedlen til en temperaturspredning på minimalt 7 K. Hvis anlægget er udstyret med en slamudskiller, er det ikke nødvendigt at begrænse temperaturspredningen. Udfør korrekt dimensionering af pumpen. Høj volumenstrøm og overdimensionerede pumper kan føre til slamdannelse eller belægninger på varmevekslerfladerne. Skyl slam og snavs ud af varmeanlægget, før kedlen tilsluttes. Kontrollér, at der ikke kommer ilt ind i centralvarmevandet under driften. Anvend kun kedlen i lukkede anlæg. Hvis kedlen alligevel anvendes i åbne varmeanlæg, kræves der ekstra foranstaltninger til korrosionsbeskyttelse og forebyggelse af slam i kedlen. Endvidere skal de sikkerhedstekniske installationer (udstyr og indstillinger) tilpasses. Kontakt producentens salgsafdeling eller kundeservice. Anvisninger ved kaskadeinstallation: Udfør dimensioneringen af kedelkredspumperne (volumenstrøm) afhængigt af den indstillede kedelydelse. Temperaturspredningen skal være ens for alle kedler ved parallelkobling af kedlerne Indstilling af minimal- og maksimal-trykbegrænser Maksimal-trykbegrænser Maksimal-trykbegrænseren (ikke del af leverancen) skal indstilles, så sikkerhedsventilen ikke reagerer. For at opnå dette skal der være en sikkerhedsafstand i forhold til sikkerhedsventilens afblæsningstryk på 0,5 bar. Sikkerhedsventilens maksimale afblæsningstryk er afhængigt af kedlens størrelse ( tab. 5, side 8). Eksempel: Sikkerhedsventilens afblæsningstryk: P SV = 5 bar Indstillingsværdi maksimal-trykbegrænser: 5 bar 0,5 bar = 4,5 bar Indstillingen af maksimal-trykbegrænseren kan findes i dokumentationen, som er vedlagt trykbegrænseren. Minimal-trykbegrænser Minimal-trykbegrænseren (ikke del af leverancen) skal indstilles, så der ikke dannes dampblærer i kedlen, og kedlen arbejder sikkert. Indstillingen er afhængig af anlæggets forhold og kedelanlæggets opstillingssituation. For indstillingsværdien er kogetrykket, som hører til overkogssikringen (STB 110 C svarer til 0,5 bar) og den geodætisk højeste forbruger over kedlen relevante. Eksempel: Kedelanlæg med indstilling sikkerhedstermostat = 110 C Den højeste forbruger over kedlen = 12 m (10 m svarer til ca. 1 bar) = 1,2 bar Sikkerhedsafstand = 0,2 bar (fast værdi) Reaktionstryk P min = 0,5 bar + 1,2 bar + 0,2 bar = 1,9 bar 14 Logano plus SB (2012/07)

15 Transport 4 Indstillingen af minimal-trykbegrænseren kan findes i dokumentationen, som er vedlagt trykbegrænseren Trykholdelse Dimensionér ekspansionsbeholderne korrekt. Indstil fortrykket rigtigt. Ved anvendelse af pumpestyrede trykholdesystemer opstår der tryksvingninger, som kan optræde meget ofte afhængigt af anlæggets udførelse og apparatets indstillinger. Selv om disse tryksvingninger forekommer små, kan de føre til betydelige skader på kedlen, da denne er dimensioneret til statisk trykbelastning. Til beskyttelse mod skader: Kontrollér, at alle varmeproducenter er udstyret med hver sin separate ekspansionsbeholder. Indstil ekspansionsbeholderens fortryk korrekt. 4 Transport FARE: Livsfare på grund af kedel, der er sikret forkert! Brug egnede transportsystemer til transport af kedlen (f.eks. flere løftevogne, en gaffeltruck eller kran). Fastgør kedlen på transportsystemet ved transport, så den ikke kan falde ned. Kedlen kan transporteres med en kran, gaffeltruck, flere løftevogne eller ruller. Sørg for, at vægten er fordelt ensartet på gaffeltruckens/løftevognens gafler ved løft og transport af kedelkroppen. 4.1 Sikring af ladningen Til sikring af ladningen ved transport: Kedlen transporteres stående på en palle. Træk sikringsbånd (spændebånd, kæder) over kedelkroppen, og fastgør dem på transportkøretøjet. 4.2 Transport af kedlen med kran, gaffeltruck eller to løftevogne Kedlen kan transporteres med en kran, gaffeltruck, flere løftevogne eller ruller Løft af kedlen med en kran FARE: Livsfare på grund af nedfaldende last! Brug udelukkende holdewirer, der er lige lange. Brug udelukkende holdewirer i korrekt stand. Sæt udelukkende krogen på det dertil beregnede transportøje på kedlens toppunkt. Sæt ikke krogen på tilslutningsstudsen. Løft kun kedlen med en kran, hvis de fornødne kvalifikationer er til stede. Sæt transportwirens krog på det dertil beregnede transportøje på kedlens toppunkt. Anhugningssystemets hældningsvinkel skal være 90. Logano plus SB (2012/07) 15

16 4 Transport Sæt krankrogen på transportwiren. Løft langsomt kedlen med gaffeltrucken Fig. 7 Løft af kedlen med en kran [1] Krankrog med sikring [2] Transportøjer Transport af kedlen med en gaffeltruck FARE: Livsfare på grund af nedfaldende last! Fordel kedlens vægt ensartet på gaffeltrucken/løftevognen ved løft og transport. Vær opmærksom på kedlens og transportsystemernes vægt. Fastgør kedlen ved transport, så den ikke kan falde ned ITL ITL Fig. 8 Transport af kedlen med gaffeltruck Transport af kedlen med to løftevogne Kør en løftevogn ind under kedlens for- og bagside. Løft kedlen ensartet med løftevognene. BEMÆRK: Skader på anlægget ved beskadiget kedelkrop! Kedlen må kun transporteres med en gaffeltruck, hvis gaffeltruckens gafler kører kedlen helt ned. Kontrollér, om kedlen står med for- og bagsiden på gaffeltruckens gaffel, før kedlen hæves. Kør gaffeltruckens gaffel ind under kedlens for- og bagside ( fig. 8) ITL Fig. 9 Transport af kedlen med to løftevogne 16 Logano plus SB (2012/07)

17 Installation 5 5 Installation Ved installation og drift af varmeanlægget skal de nationale normer, direktiver og lokale forskrifter overholdes! Dataene på typeskiltet er gældende og skal overholdes Opstilling af kedlen FARE: Livsfare på grund af forgiftning! Utilstrækkelig lufttilførsel kan medføre risiko for kulilteforgiftning! Kontrollér, at ventilationsåbningerne ikke er formindskede eller lukkede. Hvis manglen ikke afhjælpes straks, må kedlen ikke anvendes længere. Gør den driftsansvarlige skriftligt opmærksom på manglen og faren. FARE: Brandfare på grund af brændbare materialer eller væsker! Opbevar ikke antændelige materialer eller væsker lige i nærheden af varmeproducenten. BEMÆRK: Skader på anlægget på grund af frost! Opstil varmeanlægget i et frostsikkert rum. Krav til opstillingsrummet: Opstillingsfladen skal have en tilstrækkelig bæreevne og styrke. Opstillingsrummet skal være tørt og frostfrit. Opstillingsrummet skal have en størrelse, så driften kan udføres korrekt. Minimumafstand til væggen Til fundamenterne eller opstillingsfladen skal de fastsatte minimumafstande til væggen overholdes ( fig. 10 og tab. 11, side 17). Opstillingsfladen skal være bæredygtig, plan og vandret. Kedlens forkant bør flugte med fundamentets kant. Fyrboksdørens ophæng kan monteres fra højre til venstre ( kapitel 5.10 fra side 24). Ved installation af en røggaslyddæmper eller et instrumentpanel på kedelsiden skal der beregnes ekstra frirum. Fig. 10 Opstillingsrum (mål se tab. 11), mål i mm [1] Ved kedelmodellen med fremmed brænder er målet A2 endvidere afhængigt af brænderlængden. [2] Ved anvendelse af en røggaslyddæmper skal der tages højde for dennes installationsmål. [3] Tag højde for brænderens mål. Det er en fordel, at der er et afløb i nærheden af opstillingsstedet. Kedelstørrelse 50 kw 70 kw 90 kw 115 kw A 1) (400) A 2) (700) Længde L 1084 Bredde B 820 Længde 1084 fundament Bredde 680 fundament Tab. 11 Anbefalede (mindste) vægafstande i mm 1)Ved anvendelse af en røggaslyddæmper skal der tages højde for dennes installationsmål. 2)Ved kedelmodellen med fremmed brænder er målet A2 endvidere afhængigt af brænderlængden ITL Hvis der kræves afkobling mellem opstillingspladsen og kedlen på grund af strukturlyd, skal der anbringes lydisolerende foranstaltninger (f.eks. lydisolerende underlag) før opstilling. Logano plus SB (2012/07) 17

18 5 Installation 5.2 Opretning af kedlen Brug pladestrimler til opretning af kedlen. Kedlen skal justeres vandret, så luftansamlinger i kedlen forhindres: Læg vaterpasset på kedelkroppen. Justér kedlen vandret ved hjælp af vaterpasset. Læg isoleringsmåtten, så den overlapper oven på kedelkroppen, og fastgør den med 5 spændefjedre [1] ( fig. 13). Luk indsnittet til fremløbet med 2 spændefjedre [1] ( fig. 13). Løsn dørskruerne [2], og åbn fyrboksdøren ( fig. 12). Læg den forreste isolering forneden [4] op ad kedelkroppens frontkappe, og fastgør den med 2 spændefjedre [1] til højre og venstre på den omløbende isoleringsmåtte ( fig. 13). Læg isoleringsmåtten [2] foroven om kedelkropsringen, og fastgør den til højre og venstre med 2 spændefjedre [1] til den forreste isoleringsmåtte forneden ( fig. 13). Læg den forreste isolering foroven [3] op ad kedelkroppens frontkappe. Fig. 11 Opretning af kedlen 5.3 Påsætning af varmebeskyttelse Læg isoleringsmåtten ind under kedlen ITL ADVARSEL: Fare for tilskadekomst, da fyrboksdøren kan falde ned, når den åbnes! Sørg for, at hængselbolten og kærvstiften ( fig. 12, [1]) er monteret korrekt. Sørg for, at isoleringsmåttens tekstilvæv vender udad, og at udskæringerne anbringes bagtil. Fig. 13 Varmeisoleringen anbringes og fastgøres [1] Spændefjedre [2] Smal isoleringsmåtte [3] Forreste isolering foroven [4] Forreste isolering forneden ITL Vær opmærksom på udskæringerne til hængselstablerne og gevindhylserne til forskruningen til fyrboksdøren! Luk fyrboksdøren, og fastgør den med dørskruerne [2] ( fig. 12, side 18) Fig. 12 Læg isoleringsmåtten ind under kedlen [1] Hængselbolt [2] Dørskruer [3] Kærvstift ITL 18 Logano plus SB (2012/07)

19 Installation 5 Læg bagkappe-isoleringen [1] op ad kedelkroppens bagkappe ved udskæringerne, og fastgør den med 2 spændefjedre til højre og venstre på den omliggende isoleringsmåtte. Fig. 14 Påsætning og fastgøring af isolering til bagkappen [1] Bagkappe-isolering 5.4 Tilslutning af varmeanlægget samt røggasaftræk og vand Generelle krav til røggasanlægget FARE: Livsfare på grund af forgiftning! Utilstrækkelig lufttilførsel kan medføre risiko for kulilteforgiftning! Sørg for, at luftgennemstrømningerne ikke er formindskede eller lukkede. Hvis manglen ikke afhjælpes straks, må kedlen ikke anvendes længere. Gør den driftsansvarlige skriftligt opmærksom på manglen og faren. De følgende anbefalinger for udførelsen af røggasanlæg garanterer fejlfri drift for fyringsanlægget. Hvis disse regler ikke overholdes, kan der opstå alvorlige driftsproblemer i form af små eksplosioner under fyringsdriften. Dette er ofte akustiske fejl eller reduktion i forbrændingskvaliteten eller øgede svingninger på komponenter eller disse moduler. På grund af forbrændingsføringen skal Low-NOx-fyringssystemer behandles ekstra forsigtigt med henblik på disse driftsproblemer. Røggasanlægget skal derfor planlægges og udføres omhyggeligt. Røggasanlægget består af et samlestykke mellem varmeproducenten og selve det lodrette røggasanlæg (skorsten). Ved dimensionering og udførelse af røggasanlægget skal følgende krav overholdes: Røggasanlæg skal dimensioneres efter de nationale og lokale forskrifter og gældende normer. For at undgå skader eller snavs på anlægsdelene, der kommer i berøring med røggas, skal der tages højde for røggassernes sammensætning og temperatur ved bestemmelse af røggassystemets materiale. Der må kun anvendes røggassystemer, som er tilladt til en røggastemperatur på mindst 120 C. Røggasserne skal ledes direkte til skorstenen på en måde, som fremmer strømningen (f.eks. kort og stigende, med få omstyringer). For hver kedel skal der planlægges et separat skorstenstræk. Der skal tages højde for anlæggets varmeudvidelse. Omstyringerne i samlestykkerne skal udføres med bøjninger og styreplader, så strømningen ikke hæmmes. Samlestykker med flere omstyringer skal undgås, da luft- og strukturlyden og opstartstrykstødet kan indvirke negativt. Overgange med skarpe kanter mellem vinkelrette tilslutningsflanger og forbindelsesrøret skal undgås. Eventuelle reduktioner / udvidelser må ikke overstige overgangsvinklen på 30. Forbindelsesstykker skal ledes ind i skorstenen på en måde, som fremmer strømningen og så vidt muligt stigende (under en vinkel på 45 ). Evt. muffer på skorstensudmundingen skal sikre, at røggasserne strømmer frit ud i den frie luftstrøm. Kondensat skal flyde uhindret bort, behandles i henhold til de lokale bestemmelser og bortskaffes efter disse. Kontrolåbningerne skal opfylde de lokale forskrifter og evt. udføres efter aftale med de ansvarlige myndigheder (f.eks. skorstensfejermesteren eller skorstensfejeren). For at afbryde strukturlyden er frakobling af skorstenen (f.eks. med kondensator) fra kedlen nødvendig. Ved integrering af en røggasklap i røggassystemet skal der integreres en sikkerheds-endestopkontakt "ÅBEN" i kedelstyringen. Fyringen må først starte, når der foreligger en tilbagemelding fra endestopkontakten om, at røggasklappen er helt åben. Temperaturfald i kedlen er mulig på grund af klapdrevenes indstillingstid. Indstillingen af endepositionen "LUKKET" på røggasklappen skal foretages, så røggasklappen aldrig lukker helt tæt. Derved forhindres skader på grund af ophobet varme på den installerede brænder Tilslutning af røggasanlægget Slut forbindelsesstykket til røggasstudsen og røggasanlægget (skorstenen). Understøt evt. forbindelsesstykket Montering af tætningsmanchet (tilbehør) Montér tætningsmanchetten efter den vedlagte installationsvejledning Tilslutning af kedlen til rørnettet BEMÆRK: Skader på anlægget på grund af utætte tilslutninger! Installér tilslutningsledningerne spændingsfrit på kedlens tilslutninger. Urenheder i kedlens vandledning er ikke tilladt. For at forhindre urenheder skal der installeres en slamudskiller i kedlens returledning ved behov. Tilslutning af returledning Der er to forsyningsmuligheder for returvandet på kedlen. Hvis der bruges separate returledninger til returtemperaturer af forskellig højde (f.eks. gulvvarme, produktion af varmt vand), kan de føres til kedlen via adskilte returtilslutninger. RK2 = høj returtemperatur (f. eks. produktion af varmt vand) RK1 = lav returtemperatur (f. eks. gulvvarme) Hvis der ikke er forskellige returtemperaturer, anvendes returtilslutning RK1. Tilslut varmesystemets returledning til kedlens returtilslutning RK1/ RK2. Logano plus SB (2012/07) 19

20 5 Installation Luk tilslutninger, som ikke anvendes, med en blindprop eller blindflange. VK M VSL MDW RK2 AA AKO BEMÆRK: Skader på anlægget på grund af kondensat! Hold altid kondensatudløbet funktionsdygtigt. Kontrollér, at kondensatudløbet og neutraliseringsenheden er funktionsdygtige. Overhold følgende vedrørende installation af kondensatledningen: Led kondensatet, som dannes i kedlen og evt. i røggasledningen, bort efter forskrifterne. Udled kondensatet i offentlige spildevandssystemer efter de nationale forskrifter. Overhold de regionale bestemmelser. Montér den medfølgende vandlås [3] ved kondensatudløbet [5]. Skru kappen [2] af, og fyld vandlåsen med ca. to liter vand. RK1/EL Fig. 15 Kedeltilslutninger [AA] Røggastilslutning [AKO] Kondensudløb [EL] Tømning [M] Målested (følerlomme); lukket med blindprop [MDW] Minimal-trykpressostat som alternativ til vandmangelsikring [RK1] Tilslutning retur 1 [RK2] Tilslutning retur 2 [VK] Tilslutning fremløb kedel [VSL] Tilslutning sikkerhedsventil/fremløbs-sikkerhedsledning [WMS] Vandmangelsikring Tilslutning af varmeanlæggets fremløb Slut varmesystemets fremløb til kedlens fremløbstilslutning [VK]. Tilslutning af sikkerhedsventil ITL BEMÆRK: Skader på anlægget på grund af tilslutning af forkerte moduler til fremløbets sikkerhedsledning! Tilslut ikke varmtvandsbeholdere eller andre varmekredse til fremløbets sikkerhedsledning. Tilslut sikkerhedsventilen til tilslutningen til fremløbets sikkerhedsledning [VSL] ( fig. 15, side 20). Ved åbne anlæg tilsluttes fremløbs-sikkerhedsledningen til tilslutningen [VSL]. Fig. 16 Montering af kondensatledning [1] Tilslutningskobling [2] Kappe [3] Vandlås [4] Vandlåsens udgang til neutraliseringsenheden eller spildevandsledning [5] Kondensatudløb (AKO) Ved montering og vedligeholdelse af neutraliseringsenheden skal den separate installationsvejledning overholdes (sammen med neutraliseringsenheden). 5.5 Montering af kondensatledning og neutraliseringsenhed FARE: Livsfare på grund af forgiftning! Hvis vandlåsen eller åbne tilslutninger ikke er fyldt med vand, kan udsivende røggas være livsfarlig. Fyld vandlåsen med vand. Sørg for, at vandlås- og røggastilslutningerne er tætnede. Sørg for, at pakningsskiven sidder med pakningen i klappen. 20 Logano plus SB (2012/07)

6 720 648 053-00.2T. Kondenserende kedel. Uni Condens 6000F Ydelsesområde 800-1200 kw. Installationsvejledning 6 720 807 512 (2013/02) DK

6 720 648 053-00.2T. Kondenserende kedel. Uni Condens 6000F Ydelsesområde 800-1200 kw. Installationsvejledning 6 720 807 512 (2013/02) DK 6 720 648 053-00.2T Kondenserende kedel Ydelsesområde 800-200 kw Installationsvejledning DK 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger.............. 4. Symbolforklaring................................

Læs mere

6 720 648 053-00.2T. Kondenserende kedel. Uni Condens 6000F. Ydelsesområde 800-1200 kw. Installationsvejledning 6 720 803 625 (2012/03) DK

6 720 648 053-00.2T. Kondenserende kedel. Uni Condens 6000F. Ydelsesområde 800-1200 kw. Installationsvejledning 6 720 803 625 (2012/03) DK 6 720 648 053-00.2T Kondenserende kedel Ydelsesområde 800-200 kw Installationsvejledning DK 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger.............. 3. Symbolforklaring..............................

Læs mere

Betjeningsvejledning. Gasbrændværdikedel Logano plus SB315 og Logano plus SB315 VM /2000 DK Til brugeren

Betjeningsvejledning. Gasbrændværdikedel Logano plus SB315 og Logano plus SB315 VM /2000 DK Til brugeren 6302 7402 10/2000 DK Til brugeren Betjeningsvejledning Gasbrændværdikedel Logano plus SB315 og Logano plus SB315 VM Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning Forord Kære kunde! Buderus gasbrændværdikedlerne

Læs mere

Bufferbeholder Bosch 120 4 Tilslutninger Installations- og vedligeholdelsesvejledning

Bufferbeholder Bosch 120 4 Tilslutninger Installations- og vedligeholdelsesvejledning Bufferbeholder Bosch 120 4 Tilslutninger Installations- og vedligeholdelsesvejledning Art.-nr.: 6 720 617 559 (05/2008) DA 2 Indholdsfortegnelse DA Indholdsfortegnelse 1 Sikkerhedsanvisninger og symbolforklaring

Læs mere

Monteringsvejledning. Kaskade-rørforbindelse Logano plus GB312 (Dobbeltkedel) Tilbehør. Til montøren

Monteringsvejledning. Kaskade-rørforbindelse Logano plus GB312 (Dobbeltkedel) Tilbehør. Til montøren Monteringsvejledning Tilbehør Kaskade-rørforbindelse Logano plus GB32 (Dobbeltkedel) Til montøren Skal læses omhyggeligt igennem før montering og service. 6 720 68 306-03/2008 DK Indholdsfortegnelse Opstilling..................................................

Læs mere

6 720 648 053-00.2T. Kondenserende kedel Uni Condens 6000F. Effektområde 800-1200 kw. Betjeningsvejledning 6 720 803 626 (2012/03) DK

6 720 648 053-00.2T. Kondenserende kedel Uni Condens 6000F. Effektområde 800-1200 kw. Betjeningsvejledning 6 720 803 626 (2012/03) DK 6 720 648 053-00.2T Kondenserende kedel Effektområde 800-1200 kw Betjeningsvejledning DK 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger.............. 2 1.1 Symbolforklaring..............................

Læs mere

Installationsvejledning til installatøren. Neutraliseringsenhed NE0.1 V3 6 720 643 204 (2010/01) DK

Installationsvejledning til installatøren. Neutraliseringsenhed NE0.1 V3 6 720 643 204 (2010/01) DK Installationsvejledning til installatøren Neutraliseringsenhed NE0.1 V3 6 720 643 204 (2010/01) DK Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger 1.1 Symbolforklaring

Læs mere

Arbejdsblad K6. Arbejdsblad. Varmeproducentens driftsbetingelser (2014/08) DK

Arbejdsblad K6. Arbejdsblad. Varmeproducentens driftsbetingelser (2014/08) DK Arbejdsblad K6 Arbejdsblad Varmeproducentens driftsbetingelser 6 720 830 303 (2014/08) DK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Generelt 1 Generelt............................................. 2 2

Læs mere

Monteringsvejledning. Kaskade-røgkasse Logano plus GB312 (Dobbeltkedel) Til installatøren. Bedes læst omhyggeligt før montering.

Monteringsvejledning. Kaskade-røgkasse Logano plus GB312 (Dobbeltkedel) Til installatøren. Bedes læst omhyggeligt før montering. Monteringsvejledning Kaskade-røgkasse Logano plus GB (Dobbeltkedel) Til installatøren Bedes læst omhyggeligt før montering. 7 77 00 08-08/006 DK Indholdsfortegnelse Opstilling.....................................................

Læs mere

6 720 612 662-00.2O. Kondenserende gaskedel. EuroPur ZSB 14-3 E.. ZSB 22-3 E.. ZWB 28-3 E.. Anvisninger til røggasføring 6 720 642 828.

6 720 612 662-00.2O. Kondenserende gaskedel. EuroPur ZSB 14-3 E.. ZSB 22-3 E.. ZWB 28-3 E.. Anvisninger til røggasføring 6 720 642 828. 6 720 612 662-00.2O Kondenserende gaskedel ZSB 14-3 E.. ZSB 22-3 E.. ZWB 28-3 E.. Anvisninger til røggasføring DA 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger..............

Læs mere

6 720 614 054-00.1D. Indendørs enhed for luft-/vand-varmepumpen CC 160. Betjeningsvejledning 6 720 642 887 (2010/01)

6 720 614 054-00.1D. Indendørs enhed for luft-/vand-varmepumpen CC 160. Betjeningsvejledning 6 720 642 887 (2010/01) 6 720 614 054-00.1D Indendørs enhed for luft-/vand-varmepumpen CC 160 Betjeningsvejledning 2 Indholdsfortegnelse DA Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger.... 3 1.1 Symbolforklaring.....................

Læs mere

6302 7408 01/2002 DK Til brugeren. Betjeningsvejledning. Gaskedel Logano plus SB615. Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning

6302 7408 01/2002 DK Til brugeren. Betjeningsvejledning. Gaskedel Logano plus SB615. Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning 6302 7408 01/2002 DK Til brugeren Betjeningsvejledning Gaskedel Logano plus SB615 Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning Forord Om denne vejledning Apparatet opfylder de grundlæggende krav i de gældende

Læs mere

Indendørs enhed for luft-/vandvarmepumpen

Indendørs enhed for luft-/vandvarmepumpen 6 720 614 054-00.1D Indendørs enhed for luft-/vandvarmepumpen CC 160 da Betjeningsvejledning 6 720 614 434 DK (2007/06) OSW 2 Indholdsfortegnelse DK Indholdsfortegnelse 1 Sikkerhedsråd og symbolforklaring

Læs mere

Betjeningsvejledning. Gaskedel Milton SmartLine HR 24 Milton SmartLine Combi HR 24. Til ejeren

Betjeningsvejledning. Gaskedel Milton SmartLine HR 24 Milton SmartLine Combi HR 24. Til ejeren Betjeningsvejledning Gaskedel Milton SmartLine HR 24 Milton SmartLine Combi HR 24 Til ejeren Vigtige generelle tips Gaskedlen må kun bruges i henhold til formålet, og betjeningsvejledningen skal overholdes

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning Funktionsmoduler xm10 DK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger............................ 4 1.1 Symbolforklaring..............................................

Læs mere

6 720 612 662-00.2O. Kondenserende gaskedel. EuroPur ZSB 14-3 E.. ZSB 22-3 E.. ZWB 28-3 E.. Anvisninger til røggasføring 6 720 642 828 (2010/01) DK

6 720 612 662-00.2O. Kondenserende gaskedel. EuroPur ZSB 14-3 E.. ZSB 22-3 E.. ZWB 28-3 E.. Anvisninger til røggasføring 6 720 642 828 (2010/01) DK 6 720 612 662-00.2O Kondenserende gaskedel EuroPur ZSB 14-3 E.. ZSB 22-3 E.. ZWB 28-3 E.. Anvisninger til røggasføring DK 2 Indholdsfortegnelse DK Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger....

Læs mere

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning Monterings- og vedligeholdelsesvejledning Kondenserende kedel Logano plus SB735 Til installatøren Læs vejledningen før installation og servicearbejde 6 70 68 03-0/008 DK Indholdsfortegnelse Generelt...................................................

Læs mere

Betjeningsvejledning. Olie-/gaskedel Logano G115 og Logano G115 med brænder af typen Logatop /2001 DK Til brugeren

Betjeningsvejledning. Olie-/gaskedel Logano G115 og Logano G115 med brænder af typen Logatop /2001 DK Til brugeren 6301 9033 11/2001 DK Til brugeren Betjeningsvejledning Olie-/gaskedel Logano G115 og Logano G115 med brænder af typen Logatop Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning Forord Om denne vejledning Apparatet

Læs mere

Betjeningsvejledning til brugeren Logano plus SB325

Betjeningsvejledning til brugeren Logano plus SB325 Kondenserende kedel 6 720 804 354-00.1ITL Betjeningsvejledning til brugeren Logano plus SB325 6 720 806 351 (2012/07) DK Skal læses omhyggeligt før betjening. Forord Forord Kære kunde! Varme er vores element,

Læs mere

Betjeningsvejledning. Logano GB125 med brænder Logatop BE. Kondenserende oliekedel. Til installatøren. Læs dette omhyggeligt før montering og service

Betjeningsvejledning. Logano GB125 med brænder Logatop BE. Kondenserende oliekedel. Til installatøren. Læs dette omhyggeligt før montering og service Betjeningsvejledning Kondenserende oliekedel Logano GB125 med brænder Logatop BE Til installatøren Læs dette omhyggeligt før montering og service 7 747 019 961-03/2007 DK Indholdsfortegnelse 1 For din

Læs mere

Betjeningsvejledning til brugeren Logano plus SB625

Betjeningsvejledning til brugeren Logano plus SB625 Kondenserende kedel 6 720 804 349-00.1ITL Betjeningsvejledning til brugeren Logano plus SB625 6 720 806 362 (2012/07) DK Skal læses omhyggeligt før betjening. Forord Forord Kære kunde! Varme er vores element,

Læs mere

Betjeningsvejledning. Olie-/gaskedel Logano G215 og Logano G215 med brænder af typen Logatop /2001 DK Til brugeren

Betjeningsvejledning. Olie-/gaskedel Logano G215 og Logano G215 med brænder af typen Logatop /2001 DK Til brugeren 6304 6648 11/2001 DK Til brugeren Betjeningsvejledning Olie-/gaskedel Logano G215 og Logano G215 med brænder af typen Logatop Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning Forord Om denne vejledning Apparatet

Læs mere

Wo. Bufferbeholder. Logalux P50 W. Installations- og vedligeholdelsesvejledning (2013/01) DK

Wo. Bufferbeholder. Logalux P50 W. Installations- og vedligeholdelsesvejledning (2013/01) DK 6720803559-00.1Wo Bufferbeholder Installations- og vedligeholdelsesvejledning DK 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Sikkerhedsanvisninger og symbolforklaring.............. 2 1.1 Symbolforklaring................................

Læs mere

VIESMANN. VITOMAX 300-LW Lavtryks-hedtvandskedler for tilladte fremløbstemperaturer indtil 120 C Nominel varmeydelse 8,0 til 20,0 MW.

VIESMANN. VITOMAX 300-LW Lavtryks-hedtvandskedler for tilladte fremløbstemperaturer indtil 120 C Nominel varmeydelse 8,0 til 20,0 MW. VIESMANN VITOMAX 300-LW Lavtryks-hedtvandskedler for tilladte fremløbstemperaturer indtil 120 C Nominel varmeydelse 8,0 til 20,0 MW Datablad Best.nr. og priser på forespørgsel For valg af kedel henvises

Læs mere

VIESMANN VITORADIAL 300-T Kondenserende kedler 101 til 545 kw

VIESMANN VITORADIAL 300-T Kondenserende kedler 101 til 545 kw VIESMANN VITORADIAL 300-T Kondenserende kedler 101 til 545 kw Datablad Best.nr. og priser: se prislisten VITORADIAL 300-T Type VR3 Lavtemperatur-olie-/gaskedel med kondenserende varmeveksler Tretrækskedel

Læs mere

Betjeningsvejledning. Kondenserende gaskedel Logano plus GB312. Til brugeren. Bedes læst omhyggeligt før betjening. 7 747 009 300 01/2007 DK

Betjeningsvejledning. Kondenserende gaskedel Logano plus GB312. Til brugeren. Bedes læst omhyggeligt før betjening. 7 747 009 300 01/2007 DK Betjeningsvejledning Kondenserende gaskedel Logano plus GB312 Til brugeren Bedes læst omhyggeligt før betjening. 7 747 009 300 01/2007 DK Indholdsfortegnelse 1 For din sikkerhed.............................................

Læs mere

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Kondenserende gaskedel 787 til 1400 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Kondenserende gaskedel 787 til 1400 kw VIESMANN VITOCROSSAL 300 Kondenserende gaskedel 787 til 1400 kw Datablad Best.nr. og priser: Se prislisten VITOCROSSAL 300 Type CR3B Kondenserende gaskedel til naturgas og F-gas 5/2013 En kort oversigt

Læs mere

VIESMANN. VITOMAX 300-LW Lavtryks-hedtvandskedel for tilladte fremløbstemperaturer op til 120 C Nominel varmeydelse 2,1 til 6,0 MW.

VIESMANN. VITOMAX 300-LW Lavtryks-hedtvandskedel for tilladte fremløbstemperaturer op til 120 C Nominel varmeydelse 2,1 til 6,0 MW. VIESMANN VITOMAX 300-LW Lavtryks-hedtvandskedel for tilladte fremløbstemperaturer op til 120 C Nominel varmeydelse 2,1 til 6,0 MW Datablad Best.nr. og priser på forespørgsel For valg af kedel henvises

Læs mere

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning Monterings- og vedligeholdelsesvejledning Logamatic MC0 Til installatøren Læs dette omhyggeligt før montering og service 7 747 08 68 (0/005) DK Indholdsfortegnelse Sikkerhed..................................................

Læs mere

VIESMANN. VITOMAX 100-LW Lavtrykskedel til tilladte fremløbstemperaturer op til 110 C Nominel varmeydelse 0,65 til 6,0 MW.

VIESMANN. VITOMAX 100-LW Lavtrykskedel til tilladte fremløbstemperaturer op til 110 C Nominel varmeydelse 0,65 til 6,0 MW. VIESMANN VITOMAX 100-LW Lavtrykskedel til tilladte fremløbstemperaturer op til 110 C Nominel varmeydelse 0,65 til 6,0 MW Datablad Best.nr. og priser fås på forespørgsel VITOMAX 100-LW Type M148 Olie/gas-lavtrykskedel

Læs mere

allstor Betjeningsvejledning Betjeningsvejledning Til ejeren Varmtvandsbeholder Udgiver/producent Vaillant GmbH

allstor Betjeningsvejledning Betjeningsvejledning Til ejeren Varmtvandsbeholder Udgiver/producent Vaillant GmbH Betjeningsvejledning Til ejeren Betjeningsvejledning allstor Varmtvandsbeholder Udgiver/producent Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de

Læs mere

Betjeningsvejledning. Kondenserende gaskedel. Milton HighLine 6 720 648 551-00.1O. HighLine 14 HighLine 24 HighLine 24 Combi 6 720 648 555(2011/05)DK

Betjeningsvejledning. Kondenserende gaskedel. Milton HighLine 6 720 648 551-00.1O. HighLine 14 HighLine 24 HighLine 24 Combi 6 720 648 555(2011/05)DK Betjeningsvejledning Kondenserende gaskedel Milton HighLine 6 720 648 551-00.1O HighLine 14 HighLine 24 HighLine 24 Combi 6 720 648 555(2011/05)DK 2 6 720 648 555 (2011/05) Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

ZWSB 30-4 A... Kondenserende gaskedel med integreret varmtvandsbeholder Condens 5000 WT. Betjeningsvejledning 6 720 803 677 (2012/05) DA

ZWSB 30-4 A... Kondenserende gaskedel med integreret varmtvandsbeholder Condens 5000 WT. Betjeningsvejledning 6 720 803 677 (2012/05) DA 6 720 803 744-00-1O Kondenserende gaskedel med integreret varmtvandsbeholder Condens 5000 WT ZWSB 30-4 A... Betjeningsvejledning 6 720 803 677 (2012/05) DA 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring

Læs mere

/2001 DK Til brugeren. Betjeningsvejledning. Olie-/gaskedel Logano GE515. Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning

/2001 DK Til brugeren. Betjeningsvejledning. Olie-/gaskedel Logano GE515. Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning 6301 8863 11/2001 DK Til brugeren Betjeningsvejledning Olie-/gaskedel Logano GE515 Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning Forord Om denne vejledning Apparatet opfylder de grundlæggende krav i de gældende

Læs mere

Vejledning for Installation CPI 12

Vejledning for Installation CPI 12 Vejledning for Installation CPI 12 Udgave 2.3 af Maj 2011 Vejledningen skal gennemgås før installationen påbegyndes Bemærk placering i fyrrum mht. pladskrav! Placering i fyrrummet...side 2 Tilslutning

Læs mere

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Kondenserende gaskedler 87 til 142 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Kondenserende gaskedler 87 til 142 kw VIESMANN VITOCROSSAL 300 Kondenserende gaskedler 87 til 142 kw Datablad Best.nr. og priser: se prislisten VITOCROSSAL 300 Type CM3 Kondenserende gaskedel til naturgas Med modulerende MatriX-brænder (29

Læs mere

VIESMANN. VITOMAX 200-HW Kedel til tilladte fremløbstemperaturer over 120 C Tretrækskedel Indfyringsydelse 0,52 til 2,84 MW. Planlægningsvejledning

VIESMANN. VITOMAX 200-HW Kedel til tilladte fremløbstemperaturer over 120 C Tretrækskedel Indfyringsydelse 0,52 til 2,84 MW. Planlægningsvejledning VIESMANN VITOMAX 200-HW Kedel til tilladte fremløbstemperaturer over 120 C Tretrækskedel Indfyringsydelse 0,52 til 2,84 MW Planlægningsvejledning VITOMAX 200-HW Type M236 Olie/gas-højtrykskedel i henhold

Læs mere

CTC 960 Villaunit Teknisk instruktion Installation - drift og vedligeholdelse

CTC 960 Villaunit Teknisk instruktion Installation - drift og vedligeholdelse Part no 580325007/2 Dk. Jan -06 Fra serie nr. 7065-0211-41 CTC 960 Villaunit Teknisk instruktion Installation - drift og vedligeholdelse 161 103 07 06-01 161 503 03 06-01 01. Generelt...5 02. Teknisk beskrivelse

Læs mere

Kondenserende kedel ZSB 3-16 A 23 ZSB 7-22 A 23. 6 720 610 791 Dk (02.05) OSW 6 720 610 790-00.1O

Kondenserende kedel ZSB 3-16 A 23 ZSB 7-22 A 23. 6 720 610 791 Dk (02.05) OSW 6 720 610 790-00.1O Kondenserende kedel 6 720 610 790-00.1O ZSB 3-16 A 23 ZSB 7-22 A 23 OSW Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sikkerhedsråd 3 Symbolforklaring 4 1 Betjeningsoversigt 5 2 Idriftsætning 6 2.1 Inden idriftsætning

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning 6 720 648 053-00.2T Installationsvejledning Kondenserende kedel Logano plus SB745 Ydelsesområde 800-1200 kw Til installatøren Skal læses omhyggeligt igennem før installation og service. 6 720 801 038 (2012/03)

Læs mere

Betjeningsvejledning. FM443 Solvarmemodul. Funktionsmodul. Til brugeren. Skal læses omhyggeligt før betjening /2008 DK

Betjeningsvejledning. FM443 Solvarmemodul. Funktionsmodul. Til brugeren. Skal læses omhyggeligt før betjening /2008 DK Betjeningsvejledning Funktionsmodul FM443 Solvarmemodul Til brugeren Skal læses omhyggeligt før betjening 6 720 615 556-03/2008 DK Indholdsfortegnelse 1 Sikkerhed..................................... 3

Læs mere

Monteringsvejledning. Funktionsmoduler xm10 til Væghængte og fritstående kedler for vægmontering /2003 DK Til installatøren

Monteringsvejledning. Funktionsmoduler xm10 til Væghængte og fritstående kedler for vægmontering /2003 DK Til installatøren 6304 4814 03/003 DK Til installatøren Monteringsvejledning Funktionsmoduler xm10 til Væghængte og fritstående kedler for vægmontering Bedes læst omhyggeligt før montering Forord Apparatet opfylder de grundlæggende

Læs mere

BRUGS- OG MONTERINGSVEJLEDNING

BRUGS- OG MONTERINGSVEJLEDNING BRUGS- OG MONTERINGSVEJLEDNING BUFFERBEHOLDER» SBP 200 E» SBP 400 E» SBP 700 E» SBP 700 E SOL» SBP 200 E cool» SBP 400 E cool BETJENING GENEREL VEJLEDNING BETJENING 2 1. Generel vejledning 2 1.1 Henvisning

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER

ELEKTRISK TERRASSEVARMER ELEKTRISK TERRASSEVARMER HN 12362 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug, og gem den til senere brug. Pak terrassevarmeren ud og kontroller, at alle dele

Læs mere

Vejledning for Installation CPI 12

Vejledning for Installation CPI 12 DK Vejledning for Installation CPI 12 Udgave 2.4 af marts 2015 Vejledningen skal gennemgås før installationen påbegyndes Bemærk placering i fyrrum mht. pladskrav! Placering i fyrrummet... side 2 Tilslutning

Læs mere

6 720 613 303-00.1O. Kondenserende gaskedel. EuroPur 6 720 642 827 (2010/01) DK. Betjeningsvejledning til brugeren

6 720 613 303-00.1O. Kondenserende gaskedel. EuroPur 6 720 642 827 (2010/01) DK. Betjeningsvejledning til brugeren 70 3 303-00.O Kondenserende gaskedel EuroPur DK Betjeningsvejledning til brugeren Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger..................... 4. Symbolforklaring.....................

Læs mere

Monteringsvejledning. Logamax plus GB162-80/100. Installationssæt. Til installatøren. Skal læses omhyggeligt før montering (02/2008) DK

Monteringsvejledning. Logamax plus GB162-80/100. Installationssæt. Til installatøren. Skal læses omhyggeligt før montering (02/2008) DK Monteringsvejledning Installationssæt Logamax plus GB6-80/00 Til installatøren Skal læses omhyggeligt før montering 6 70 64 739 (0/008) DK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forskrifter 3. Om denne

Læs mere

EasyControl Bordstander

EasyControl Bordstander Monterings- og betjeningsvejledning EasyControl Bordstander DS-1 6720889392 (2018/11) da Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger..............

Læs mere

/2006 DK

/2006 DK 7 747 000 437 02/2006 DK Til brugeren Betjeningsvejledning Støbejernskedel Logano GE615 Buderus Logano GE 615 Buderus Logano GE 615 Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Driftsmanual vandbehandling For varmekilder med varmeveksler af aluminium

Driftsmanual vandbehandling For varmekilder med varmeveksler af aluminium Driftsmanual vandbehandling For varmekilder med varmeveksler af aluminium 6 720 812 280 (2014/06) DK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Vandets beskaffenhed................................. 2 1.1

Læs mere

Betjeningsvejledning. unistor. Betjeningsvejledning. Til ejeren. Varmtvandsbeholder. Udgiver/producent Vaillant GmbH

Betjeningsvejledning. unistor. Betjeningsvejledning. Til ejeren. Varmtvandsbeholder. Udgiver/producent Vaillant GmbH Betjeningsvejledning Til ejeren Betjeningsvejledning unistor Varmtvandsbeholder DK Udgiver/producent Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de

Læs mere

VIESMANN VITOPLEX 200 Lavtemperatur-olie-/gaskedel 700 til 1950 kw

VIESMANN VITOPLEX 200 Lavtemperatur-olie-/gaskedel 700 til 1950 kw VIESMANN VITOPLEX 200 Lavtemperatur-olie-/gaskedel 700 til 1950 kw Datablad Best.nr. og priser: se prislisten VITOPLEX 200 Type SX2A Lavtemperatur-olie-/gaskedel Tretrækskedel Til drift med glidende kedelvandstemperatur.

Læs mere

VIESMANN. Datablad VITOROND 200. Lavtemperatur-olie-/gaskedel. 125 til 270 kw. Best.nr. og priser: Se prislisten. Type VD2A

VIESMANN. Datablad VITOROND 200. Lavtemperatur-olie-/gaskedel. 125 til 270 kw. Best.nr. og priser: Se prislisten. Type VD2A VIESMANN VITOROND 200 Lavtemperatur-olie-/gaskedel 125 til 270 kw Datablad Best.nr. og priser: Se prislisten VITOROND 200 Type VD2A Som blok eller som løse elementer Lavtemperatur-olie-/gaskedel Tretrækskedel

Læs mere

VIESMANN. Montagevejledning VITOMAX 200-HW. til servicefirmaet. Vitomax 200-HW Type M72A Olie/gas-højtrykskedel Nominel varmeydelse 2,3 til 6,0 MW

VIESMANN. Montagevejledning VITOMAX 200-HW. til servicefirmaet. Vitomax 200-HW Type M72A Olie/gas-højtrykskedel Nominel varmeydelse 2,3 til 6,0 MW Montagevejledning til servicefirmaet VIESMANN Vitomax 200-HW Type M72A Olie/gas-højtrykskedel Nominel varmeydelse 2,3 til 6,0 MW VITOMAX 200-HW 9/2011 Sikkerhedsinformationer Overhold disse sikkerhedshenvisninger

Læs mere

Logano plus SB625. Installations- og vedligeholdelsesvejledning til installatøren. Skal læses omhyggeligt igennem før installation og service.

Logano plus SB625. Installations- og vedligeholdelsesvejledning til installatøren. Skal læses omhyggeligt igennem før installation og service. Kondenserende kedel 6 720 804 349-00.1ITL Installations- og vedligeholdelsesvejledning til installatøren Logano plus SB625 6 720 806 337 (2012/07) DK Skal læses omhyggeligt igennem før installation og

Læs mere

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Kondenserende gaskedler 87 til 311 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Kondenserende gaskedler 87 til 311 kw VIESMANN VITOCROSSAL 200 Kondenserende gaskedler 87 til 311 kw Datablad Best.nr. og priser: se prislisten VITOCROSSAL 200 Type CM2 Kondenserende gaskedel til naturgas Med modulerende MatriX-brænder 6/2009

Læs mere

TDS 75. DA Betjeningsvejledning Elektrisk varmeblæser

TDS 75. DA Betjeningsvejledning Elektrisk varmeblæser TDS 75 DA Betjeningsvejledning Elektrisk varmeblæser TRT-BA-TDS 75 -TC-001-DA TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com E-Mail:

Læs mere

Solvarmemodul FM443/CMS 910. Betjeningsvejledning 6 720 803 140 (2011/06) DK

Solvarmemodul FM443/CMS 910. Betjeningsvejledning 6 720 803 140 (2011/06) DK Solvarmemodul FM443/CMS 910 Betjeningsvejledning 6 720 803 140 (2011/06) DK 2 1 Sikkerhed..................................... 3 1.1 Om denne vejledning............................ 3 1.2 Produktets anvendelse..........................

Læs mere

VIESMANN. VITOMAX 200-LW Kedler for tilladte fremløbstemperaturer indtil 120 C Kedelydelse 2,3 til 6,0 MW. Datablad. VITOMAX 200-LW Type M62A

VIESMANN. VITOMAX 200-LW Kedler for tilladte fremløbstemperaturer indtil 120 C Kedelydelse 2,3 til 6,0 MW. Datablad. VITOMAX 200-LW Type M62A VIESMANN VITOMAX 200-LW Kedler for tilladte fremløbstemperaturer indtil 120 C Kedelydelse 2,3 til 6,0 MW Datablad Priser oplyses på forespørgsel VITOMAX 200-LW Type M62A Olie-/gaskedel Tretrækskedel i

Læs mere

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning 7 747 000 053 02/2005 DK Til installatøren Monterings- og vedligeholdelsesvejledning Neutraliseringsenhed NE 0.1 Læs dette før montering og vedligeholdelse 1 Generelt 1 Generelt Neutraliseringsenheden

Læs mere

6 720 813 694-00.1I. Compress 7000 12 LWM. Brugervejledning. 6 720 813 697 (2015/10) da

6 720 813 694-00.1I. Compress 7000 12 LWM. Brugervejledning. 6 720 813 697 (2015/10) da 6 720 813 694-00.1I Compress 7000 12 LWM Brugervejledning 6 720 813 697 (2015/10) da 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger...... 2 1.1 Symbolforklaring........................

Læs mere

6304 5441 03/2001 DK Til brugeren. Betjeningsvejledning. Funktionsmodul FM 448 Fejlmeldemodul. Bedes læst omhyggeligt før betjening

6304 5441 03/2001 DK Til brugeren. Betjeningsvejledning. Funktionsmodul FM 448 Fejlmeldemodul. Bedes læst omhyggeligt før betjening 6304 5441 03/2001 DK Til brugeren Betjeningsvejledning Funktionsmodul FM 448 Fejlmeldemodul Bedes læst omhyggeligt før betjening Kolofon Apparatet opfylder de grundlæggende krav i de gældende standarder

Læs mere

Betjeningsvejledning. Logano plus GB402. Kondenserende kedel. Til brugeren. Skal læses omhyggeligt før betjening. 6 720 642 936 (07/2009) DK

Betjeningsvejledning. Logano plus GB402. Kondenserende kedel. Til brugeren. Skal læses omhyggeligt før betjening. 6 720 642 936 (07/2009) DK Betjeningsvejledning Kondenserende kedel Logano plus GB402 Til brugeren Skal læses omhyggeligt før betjening. 6 720 642 936 (07/2009) DK Forord Forord Kære kunde! Varme er vores element, og det har det

Læs mere

1. Generelle sikkerhedsanvisninger

1. Generelle sikkerhedsanvisninger I nst al l at i onsanvi sni ng DK UWTes1762,UWKes1752 Fabrikanten arbejder hele tiden på at videreudvikle alle typer og modeller. Vi beder derfor om forståelse for, at vi forbeholder os retten til ændringer

Læs mere

M20i-CS M40i-CS M80i-CS

M20i-CS M40i-CS M80i-CS INSTALLATIONSVEJLEDNING M20i-CS M40i-CS M80i-CS Udgave 2.0 af maj 2011 Samling af fyr... side 1 Tilslutning til varmekreds... side 2 Tilslutning af transportsnegl... side 3 Tilslutning af sprinkler...

Læs mere

Montagevejledning Sekundær kondenserende røggasveksler. for LogoCondens LC LogoCondens LC

Montagevejledning Sekundær kondenserende røggasveksler. for LogoCondens LC LogoCondens LC Montagevejledning Sekundær kondenserende røggasveksler for LogoCondens LC 54-131 LogoCondens LC 164-196 Indholdsfortegnelse 1. Om vejledningen......3 1.1 Indhold...... 3 1.2 Symboler...... 3 1.3 Hvem henvender

Læs mere

KONDENSERENDE GASKEDEL. Milton HighLine. HighLine 14/24/24 Combi MONTERINGSVEJLEDNING AFTRÆK

KONDENSERENDE GASKEDEL. Milton HighLine. HighLine 14/24/24 Combi MONTERINGSVEJLEDNING AFTRÆK KONDENSERENDE GASKEDEL Milton HighLine HighLine 14/24/24 Combi MONTERINGSVEJLEDNING AFTRÆK INDHOLD side Montering...3 Røggasaftræk...4 Balanceret aftræk...4 Balanceret aftræk, Centroflex...5 Følgende symboler

Læs mere

Condens 5000 WT ZWSB 30-4 A... Kondenserende gaskedel med integreret varmtvandsbeholder. Betjeningsvejledning 6 720 803 677 (2015/10) DK

Condens 5000 WT ZWSB 30-4 A... Kondenserende gaskedel med integreret varmtvandsbeholder. Betjeningsvejledning 6 720 803 677 (2015/10) DK 6 720 803 744-00-1O Kondenserende gaskedel med integreret varmtvandsbeholder Condens 5000 WT ZWSB 30-4 A... Betjeningsvejledning 6 720 803 677 (2015/10) DK 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring

Læs mere

allstor Betjeningsvejledning Betjeningsvejledning Til ejeren Varmtvandsbeholder Udgiver/producent Vaillant GmbH

allstor Betjeningsvejledning Betjeningsvejledning Til ejeren Varmtvandsbeholder Udgiver/producent Vaillant GmbH Betjeningsvejledning Til ejeren Betjeningsvejledning allstor Varmtvandsbeholder Udgiver/producent Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de

Læs mere

CS120i CS150i CS250i

CS120i CS150i CS250i DK INSTALLATIONSVEJLEDNING CS120i CS150i CS250i Udgave 2.4 af august 2013 Vejledningen skal gennemgås før installationen påbegyndes Fyrrum og placering af anlæg... side 2 Samling af anlæg... side 3 Tilslutning

Læs mere

Vandets beskaffenhed. Til varmekilder af jernmaterialer med driftstemperaturer op til 100 C. Driftsprotokol 6 720 802 010 (2012/02) DK

Vandets beskaffenhed. Til varmekilder af jernmaterialer med driftstemperaturer op til 100 C. Driftsprotokol 6 720 802 010 (2012/02) DK Driftsprotokol Vandets beskaffenhed 6 720 801 305-00.1T Til varmekilder af jernmaterialer med driftstemperaturer op til 100 C 6 720 802 010 (2012/02) DK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Vandkvalitet............................

Læs mere

VIESMANN VITOPLEX 200 Lavtemperatur-olie-/gaskedel 90 til 560 kw

VIESMANN VITOPLEX 200 Lavtemperatur-olie-/gaskedel 90 til 560 kw VIESMANN VITOPLEX 200 Lavtemperatur-olie-/gaskedel 90 til 560 kw Datablad Best.nr. og priser: se prislisten VITOPLEX 200 Type SX2A Lavtemperatur-olie-/gaskedel Tretrækskedel Til drift med glidende kedelvandstemperatur.

Læs mere

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Kondenserende gaskedel 400 til 630 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 300 Kondenserende gaskedel 400 til 630 kw VIESMANN VITOCROSSAL 300 Kondenserende gaskedel 400 til 630 kw Datablad Best.nr. og priser: se prisliste VITOCROSSAL 300 Type CT3U Kondenserende gaskedel til naturgas Med modulerende MatriX-cylinderbrænder

Læs mere

Vedligeholdelse og rengøring

Vedligeholdelse og rengøring Miljømæssig korrekt bortskaffelse Vedligeholdelse og rengøring Vedligeholdelse og rengøring Kundeservice Bortskaf emballagen miljømæssigt korrekt. Dette apparat er klassificeret iht. det europæiske direktiv

Læs mere

Instalationsanvisning

Instalationsanvisning Instalationsanvisning DK UWT1682 1 Fabrikanten arbejder hele tiden på at videreudvikle alle typer og modeller. Vi beder derfor om forståelse for, at vi forbeholder os retten til ændringer af form, udstyr

Læs mere

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING

GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING GAS KOGEPLADER BRUGS OG INSTALLATIONS- VEJLEDNING 1 Indhold Indhold 2 General information 2 Garanti bestemmelser 3 Vigtin information vedrørende sikkerhed. 3 Sådan bruges apparatet 4 Rengøring og vedligeholdelse

Læs mere

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning Monterings- og vedligeholdelsesvejledning Kondenserende oliekedel Logano GB25 med brænder Logatop BE Til installatøren Læs dette omhyggeligt før montering og service 7 747 09 959-03/2007 DK Indholdsfortegnelse

Læs mere

7 747 006 074 12/2006 DK

7 747 006 074 12/2006 DK 7 747 006 074 12/2006 DK Til brugeren Betjeningsvejledning Funktionsmodul SM10 Solfangermodul til EMS Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning Indholdsfortegnelse 1 For din sikkerhed...............................

Læs mere

ELEKTRISK PARASOLVARMER

ELEKTRISK PARASOLVARMER ELEKTRISK PARASOLVARMER HN 12361 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før parasolvarmeren tages i brug. Gem brugervejledningen til senere brug. Pak parasolvarmeren ud og kontroller, at

Læs mere

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425 12/2014 Mod: DRINK-38/SE Production code: CEV425 Brugsvejledning DRINK-38/SE Vigtige instruktioner: De i dette dokument beskrevne kølere, er udelukkende designet til opbevaring og afkøling af drikkevarer

Læs mere

SERVICE INFORMATION - DENMARK GAS - TØRRETUMBLER INSTALLATIONS - OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING ECO 43A. Til brug for den autoriserede VVS-installatør

SERVICE INFORMATION - DENMARK GAS - TØRRETUMBLER INSTALLATIONS - OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING ECO 43A. Til brug for den autoriserede VVS-installatør SERVICE INFORMATION - DENMARK GAS - TØRRETUMBLER INSTALLATIONS - OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING ECO 43A Til brug for den autoriserede VVS-installatør ECO 43A TEKNISKE DATA General beskrivelse White Knight

Læs mere

Den gode energirådgivning Varme M3 Kedler. Kristian Kærsgaard Hansen KKH

Den gode energirådgivning Varme M3 Kedler. Kristian Kærsgaard Hansen KKH Den gode energirådgivning Varme M3 Kedler Kristian Kærsgaard Hansen Generelt - Tab i varme- og varmt brugsvandsanlæg Kondensgevinst Kedelsynsordninger Regelmæssige eftersyn: - Oliefyrede og fastbrændselskedler

Læs mere

Brugervejledning Kopelevator SK5 SK12

Brugervejledning Kopelevator SK5 SK12 Brugervejledning Kopelevator SK5 SK12 1 Montage- og betjeningsvejledning til kopelevatorer Indholdsfortegnelse Generelle henvisninger... 2 Udførelse og anvendelsesformål... 3 Sikkerhedshenvisninger...

Læs mere

Servicevejledning. Funktionsmodul FM445 LAP-modul. Til installatøren. Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning eller servicearbejde

Servicevejledning. Funktionsmodul FM445 LAP-modul. Til installatøren. Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning eller servicearbejde Servicevejledning Funktionsmodul FM445 LAP-modul Til installatøren Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning eller servicearbejde 6 720 617 615-06/2006 DK Dette produkt opfylder i sin konstruktion og sin

Læs mere

Gaskedel ZSE 24-4 MFA 6 720 610 783 (02.05) OSW

Gaskedel ZSE 24-4 MFA 6 720 610 783 (02.05) OSW Gaskedel ZSE 24-4 MFA OSW Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sikkerhedsforskrifter 3 Symbolforklaringer 4 1 Betjeningsoversigt 5 2 Opstart 6 2.1 Før opstart 6 2.2 Start/stop kedel 8 2.3 Start centralvarme

Læs mere

Varmekanon 55H Diesel

Varmekanon 55H Diesel Brugsanvisning Varenr.: 9044864 Varmekanon 55H Diesel Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Varmekanon Varenummer: 9044864 Beskrivelse: Transportabel, oliefyret

Læs mere

TIH 500 S / TIH 700 S

TIH 500 S / TIH 700 S TIH 500 S / TIH 700 S A BETJENINGSVEJLEDNING INFRARØD VARMEPANEL TRT-BA-TIH500STIH700S-TC-001-DA Indholdsfortegnelse Henvisninger vedrørende betjeningsvejledningen... 1 Sikkerhed... 2 Oplysninger om instrumentet...

Læs mere

6 720 805 385-00.1T. Instrumentpaneler CML 910. LAP-modul. Installations- og betjeningsvejledning 6 720 806 534 (2013/01) DK

6 720 805 385-00.1T. Instrumentpaneler CML 910. LAP-modul. Installations- og betjeningsvejledning 6 720 806 534 (2013/01) DK 6 720 805 385-00.1T Instrumentpaneler CML 910 LAP-modul Installations- og betjeningsvejledning 6 720 806 534 (2013/01) DK 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger.....

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 5. Anvendelse. 6. Vedligeholdelse

Indholdsfortegnelse. 5. Anvendelse. 6. Vedligeholdelse Manual KA/KAI HC DK 1. Sikkerhedsregler 2. Beskrivelse 3. Tekniske data Indholdsfortegnelse 4. Opstilling 5. Anvendelse 6. Vedligeholdelse 7. Fejlfinding 1. Sikkerhedsregler LÆS DENNE BRUGSANVIS- NING

Læs mere

VIESMANN. VITOMAX 200-LW Lavtryks-hedtvandskedel for tilladte fremløbstemperaturer op til 120 C Nominel varmeydelse 8,0 til 20,0 MW.

VIESMANN. VITOMAX 200-LW Lavtryks-hedtvandskedel for tilladte fremløbstemperaturer op til 120 C Nominel varmeydelse 8,0 til 20,0 MW. VIESMANN VITOMAX 200-LW Lavtryks-hedtvandskedel for tilladte fremløbstemperaturer op til 120 C Nominel varmeydelse 8,0 til 20,0 MW Datablad VITOMAX 200-LW Type M64A Olie/gas-lavtrykshedtvandskedel i overensstemmelse

Læs mere

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING Generel beskrivelse af køleskabet 1. Topplade 2. Termostat 3. Låg til grønsagsskuffe 4. Justerbar fod 5. Indsats til æg 6. Dørhylde 7. Flaskeholder 8. Flaskehylde Transport

Læs mere

Drifts- og installationsvejledning. Luftforvarmer HRE 900/HRE 2000 6 720 617 369 (2009/02)

Drifts- og installationsvejledning. Luftforvarmer HRE 900/HRE 2000 6 720 617 369 (2009/02) Drifts- og installationsvejledning Luftforvarmer HRE 900/HRE 2000 7 719 003 363 7 719 003 364 6 720 617 369 (2009/02) Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring og sikkerhedsanvisninger...

Læs mere

De Dietrich støbejernskedler

De Dietrich støbejernskedler De Dietrich støbejernskedler Produktintroduktion De Dietrichs nyudviklede kedelserier i støbejern GT 330, GT 430 og GT 530 dækker et område fra 105 til 1.450 kw. Kedlerne er specielt designet med henblik

Læs mere

Funktionsmodul SM10. Solfangermodul til EMS. Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning. 6 720 644 056 (2010/05) DK

Funktionsmodul SM10. Solfangermodul til EMS. Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning. 6 720 644 056 (2010/05) DK Betjeningsvejledning Funktionsmodul SM10 Til brugeren Solfangermodul til EMS 6 720 644 056 (2010/05) DK Bedes læst omhyggeligt før ibrugtagning. Indholdsfortegnelse 1 For din sikkerhed 3 1.1 Om denne vejledning

Læs mere

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning

Monterings- og vedligeholdelsesvejledning Monterings- og vedligeholdelsesvejledning LT Varmtvandsbeholder Logalux LT35/ LT300/ Til installatøren Læs dette omhyggeligt før montering og service 7 747 0 647 09/006 DK Indholdsfortegnelse Generelt...................................................

Læs mere

/2002 DK Til brugeren. Betjeningsvejledning. Logano plus GB 302 Kondenserende gaskedel. Læs vejledningen før kedlen tages i brug

/2002 DK Til brugeren. Betjeningsvejledning. Logano plus GB 302 Kondenserende gaskedel. Læs vejledningen før kedlen tages i brug 6302 7321 11/2002 DK Til brugeren Betjeningsvejledning Logano plus GB 302 Kondenserende gaskedel Læs vejledningen før kedlen tages i brug Forord Om denne vejledning Apparatet opfylder gældende europæiske

Læs mere

Kondenserende gaskedel Condens 5000 W ZSB 14-4C... ZSB 24-4C... ZWB 30-4C...

Kondenserende gaskedel Condens 5000 W ZSB 14-4C... ZSB 24-4C... ZWB 30-4C... 6 720 808 283-00.1O Kondenserende gaskedel Condens 5000 W ZSB 14-4C... ZSB 24-4C... ZWB 30-4C... Betjeningsvejledning 6 720 807 240 (2013/05) DA 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Symbolforklaring

Læs mere

CTC WIRBEX ULTRA 20-75 STØBEJERNSKEDLER

CTC WIRBEX ULTRA 20-75 STØBEJERNSKEDLER Part no 580394002/2 Dk. 2006-05-29 CTC WIRBEX ULTRA 20-75 STØBEJERNSKEDLER Teknisk instruktion Installation, drift og vedligeholdelse 161 103 06 06-01 161 503 06 06-06 1 Tekniske data... 5,6 1.1 Generelt

Læs mere

Montagevejledning Solvarmebeholder SEM-1 Side 49-55

Montagevejledning Solvarmebeholder SEM-1 Side 49-55 DK Montagevejledning Solvarmebeholder Side 49-55 Wolf GmbH Postfach 1380 D-84048 Mainburg Tlf. 0049 8751/74-0 Fax 0049 8751/741 600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de Vare-nr. 754 Der tages forbehold for

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Til installatøren Monteringsvejledning Kaskaderamme Milton TopLine 80/100 Skal læses omhyggeligt før montering Kaskaderamme Milton TopLine 80/100 9 7 1 A2 5 A1 B2 8 B1 6 C2 2 10 3 C1 C1 4 A2 C2 B2 B1 A1

Læs mere