Referat fra møde med Sommerhusgrundejerforeninger afholdt den 24. maj 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde med Sommerhusgrundejerforeninger afholdt den 24. maj 2017"

Transkript

1 Referat fra møde med Sommerhusgrundejerforeninger afholdt den 24. maj 2017 Emner iflg aftale med Bestyrelsen for sammenslutningen af sommerhusgrundejere og Jammerbugt Kommune. 1. Håndtering af spildevand og afvanding af overfladevand/grundvand fra sommerhusområder. Der orienteres om, hvilke muligheder der er for håndtering af overfladevand og afledning af spildevand. Hvilke løsninger der er valgt, og hvilke forpligtigelser der ligger hos henholdsvis grundejer, forsyningsselskab og kommune. Peter Laursen gennemgik spildevandshåndtering og håndtering af overfladevand fra sommerhusområder. Hvad er Kommunens ansvar, hvad er Forsyningens ansvar og hvad er den enkelte grundejers ansvar. Drænsystemer i drænoplande som drives af forsyningen spules hvert 2. år. Forsyningen pejler grundvandsstand. Data kan rekvireres. Spørgsmål/bemærkninger: Problemer med tømning af septitanke nogle steder kan de store biler ikke komme frem. Der er ikke planer om kloakering af sommerhusområder. Det er vigtigt at have opmærksomhed på ansvarsfordelingen: Grundejeren har selv ansvar for overfladevand og grundvand på egen grund. Grundejerne har ansvar for vedligeholdelse af private grøfter og dræn. Er der problemer med afvandingsforhold er I meget velkommen til at kontakte Kommune/Jammerbugt Forsyning A/S. Oversigt over drænoplande der driftes af forsyningen medsendes referatet. Oversigtskort over vandløb offentlige og private medsendes referatet. Peter Laursen, pml@jammerbugt.dk, tlf Henrik Damsgaard, hed@jammerbugt.dk, tlf Mobil- og bredbåndsdækning For godt et år siden satte Jammerbugt Kommune gang i et projekt, som skulle se på mulighederne for at forbedre mobil- og bredbåndsdækningen i kommune. I den mellemliggende periode er der: Lavet en kortlægning af, hvor der er udfordringer. Set på hvilke handlemuligheder der er.

2 Taget fat i nogle konkrete løsningsmuligheder sammen med udbyderne Noel Mignon gav en status på arbejdet med udbredelse af mobil- og bredbånds dækning i Jammerbugt Kommune. Der er gode muligheder for at fremme udrulningen i bestemt område, hvis grundejerforeningen kan samle et passende antal grundejere som er interesseret i at blive tilsluttet. Stofa har et mål om at udbrede bredbånd til 95 % af grundejerne inden for 5 år inden for deres forsyningsområde. Der foreligger ansøgning om at rejse mobilmaster ved Løkken, Grønhøj og Blokhus. Der afholdes informationsmøde den 28. juni, Spørgsmål/Bemærkninger Ros til Kommunens arbejde med at fremme udrulning af bredbånd og mobildækning. Der har været overgangsproblemer fra BredbåndNord til Stofa. Der blev givet eksempler på at Stofa har opprioriteret et område efter henvendelse, når grundejerforeningen har samlet grundejere, der er interesseret i at blive tilsluttet. Nöel Mignon, nm@jammerbugt.dk, tlf Kystanalyse Kystdirektoratet har udarbejdet en kystanalyse, der giver et samlet nationalt billede af, hvor der forekommer erosion og oversvømmelse, og hvor der kan være behov for kystbeskyttelse. Analysen viser, at der er kysterosion ved langt største delen af de danske kyster, men med en stor grad af variation. Faren for oversvømmelse er i stor grad koncentreret til fjordene herunder store dele af det nære opland til Limfjorden. Analysen viser at kysterosionen og dermed behovet for erosionsbeskyttelse i Jammerbugt Kommune er størst ved Blokhus og i mindre grad ved Vester Thorup. Med klima ændringerne vil risikoen for oversvømmelse stige både som følge af vandstandsstigning og ændrede vindforhold. Det er som udgangspunkt de samme områder, der vil være udsat for oversvømmelse, men der vil være hyppigere oversvømmelser. Det er i henhold til Kystbeskyttelsesloven grundejernes ansvar at etablere kystbeskyttelse, men kommunen har en mulighed for at være koordinerende i forhold til at få iværksat kystsikring.

3 Der findes forskellige metoder til at beskytte kysten mod erosion. En analyse af omkostnings-effektiviteten viser, at strandfodring med sand er den mest omkostningseffektive metode til at forhindre erosion. Henrik Damsgaard gennemgik resultaterne af Kystanalysen udarbejdet af Kystdirektoratet. Link til analysen 4. Revision af byplanvedtægt i sommerhusområdet Formålet med projektet er at få den eksisterende byplanvedtægt erstattet af en række nye lokalplaner. De nye planer skal sikre de nuværende værdier, samtidig med at der dannes et grundlag for, at sommerhusområdet kan få en attraktiv udvikling over de næste år. På nuværende tidspunkt er vi i gang med at afgrænse det område, der skal arbejdes med. Vi har kigget på kort, overfløjet dele af området med drone, og vi skal snarest besigtige området. Den endelige afgrænsning forventes klar i løbet af maj/juni. Sideløbende med klarlægning af afgrænsning er der set på, hvad der er af tinglyste deklarationer i området, og hvad disse tinglyste deklarationer har haft af betydning for bebyggelsernes placering og udseende. Vi forventer, at der i løbet af august/september laves borgerinddragelse. Vi vil gerne have berørte borgere og grundejerforeninger inddraget på et tidligt tidspunkt, så vi kan få deres input til afgrænsning og indhold i de enkelte lokalplaner. Formen på borgerinddragelsen er endnu ikke fastlagt, men arbejder med lave borgerinddragelse med udgangspunkt i metoden fra borgermøderne vedr. Helheldsplan17. Vi forventer ligeledes, at der i løbet af september/oktober startes op med at udarbejde de første nye lokalplaner. Forventningen er, at der skal udarbejdes ca. 4-6 nye lokalplaner i løbet af projektperioden. Kell Agerbo gennemgik arbejdet med revision af byplanvedtægter for området nord for Blokhus. Det handler ikke om fortætning af sommerhusområderne, men alene om at få retningslinierne ført op til nutidige forhold, da der nu meddeles mange dispensationer. Grundejere/grundejerforeninger vil blive involveret. Planlægger bl.a vandring i områderne, så det kan diskuteres, hvad der er det værdifulde i de enkelte områder, og hvordan områderne skal reguleres fremadrettet. Spørgsmål/bemærkninger

4 Der blev givet et eksempel på et område, hvor en gammel deklaration var afløst af en ny lokalplan. Det har fungeret rigtig godt. Kell Agerbo, tlf Filarkiv og byggetilladelser. Jammerbugt Kommune arbejder fortsat med at give alle fuld adgang til de mange byggesager, som kommunen ligger inde med. Det er både ejere, håndværkere og ejendomsmæglere, som ønsker at få direkte adgang. Jammerbugt Kommune har indkøbt Filarkevet, som via den kommunale hjemmeside vil give adgang til de sager, som ligger i det kommunale byggesagsarkiv. Projektet er det i 2 faser. Første fase omhandler de ca sager, som er behandlet fra 2006 og frem til i dag. Anden fase omhandler de ca. 330 meter papir, som ligger i kælderen i rådhuset i Pandrup. Det alle de gamle byggesager, som ligger i en papir version. Det forventes at projektet afsluttes i Kell Agerbo orienterede om punktet. 6. Møde med udlejningsbureauerne og ejere af sommerhuse. Mødet med feriehusudlejere blev afholdt den 8. april 2017 i Kulturhuset i Blokhus. Mødet var tilrettelagt af feriehusudlejere i Jammerbugt Kommune og Vækst Jammerbugt. Programmet omfattede en introduktion til turismen i Jammerbugt Kommune, herunder udviklingstiltag og tendenser, oplæg ved lokal revisor, oplæg ved en boligindretningsekspert samt korte indlæg ved de deltagende feriehus-udlejere. I mødet deltog knap 200 ejere af feriehuse. Det er endnu ikke opgjort, hvor mange nye huse, der er kommet i markedet på baggrund af mødet. Jakob Bisgaard orienterede om punktet. Jakob Bisgaard, jbd@jammerbugt.dk, tlf Naturpleje i sommerhusområderne Kommunen kan i dialog med grundejerne udføre naturpleje på fællesarealer, hvis arealerne er beliggende i enten en fredning eller Natura 2000 område.

5 Henvendelse omkring dette skal ske til Ivan Kristensen Et eksempel på en grundejerforening med fællesareal i fredning, hvor der er lavet en plejeplan og opsat et hegn, så arealet kan afgræsses med kvæg og heste er er Ferbæk Ejerlaug (Rødhus Fredning Sandmose etape III af 1974). Ferbæk Ejerlaug har en hjemmeside, hvor naturplejeprojektet er beskrevet. Kommunen samarbejder med Jammerbugt Naturplejeforening og henviser til foreningen, hvis grundejerforeninger udenfor fredninger og Natura2000 ønsker naturpleje og afgræsning. Marianne Fisker og Naturplejeforeningen vil være tilstede til mødet for en nærmere snak bagefter. Peter B Kristensen fra Jammerbugt Naturplejeforening orienterede om foreningens arbejde og muligheder for et samarbejde mellem forening og grundejerforeninger. Kontakt til foreningen kan findes på hjemmeside: Er der konkrete spørgsmål om naturpleje eller bekæmpelse af Hybenrose er grundejerne velkommen til at rette henvendelse til Jammerbugt Kommune. Indkomne emner: 1. Forslag om opsætning af skilt med lav hastighed eller pas på legende børn på strækninger med ringe oversigtsforhold Svar: Peter Laursen, pml@jammerbugt.dk, tlf Vurdering af skiltning af lokal hastighedsgrænse kræver tilladelse fra kommunen, som også skal indhente samtykke fra Politiet. Det er en vurdering i det enkelte tilfælde og kræver ofte at vejen indrettes efter den ønskede hastighed. Man er altid velkommen til at kontakte kommunens vejafdeling for en snak om, hvilke muligheder der kan være. Skiltning med legene børn er ikke et officielt skilt og er derfor ikke en mulighed. Der findes et blåt skilt ophold og legeområde 15 km/t, men det kræver særlig indretning af kørebanen, som ikke umiddelbart er til stede i sommerhusområdet. 2. Har en grundejerforenings bestyrelse brug for en Bestyrelses ansvarsforsikring?

6 Svar: Det er en afvejning, som bestyrelserne selv bliver nødt til at tage. Der kan tegnes ansvarsforsikringer, og kommunen har sikret deres ansatte/kommunalbestyrelsesmedlemmer, når de er udpeget til at sidde i bestyrelser. Grundejeren er ikke pålagt at salte/gruse private fællesveje om vinteren i sommmerhusområdet jf. Kommunens Vinterregulativ. 3. Hvad er status på støvdæmpningen på Fr. Obelsvej? Det foregår i samarbejde med Jammerbugt Kommune som et forsøg med anvendelse af Dustex, der er baseret på naturens eget bindemiddel. Svar: Peter Laursen, pml@jammerbugt.dk, tlf Kommunen har forsøgt sig med støvbindemidlet Dustex på den offentlige vej Lunen (sydligste 1000 m). Samtidig med at vejlauget bestilte Dustex på Fr. Obelsvej. Dette for at få en lavere m2 pris og flere meter vej at prøve på. Første omgang i maj 2016 uden stor succes, hvilket skyldes, at vejen var for stenet og dermed knuste bindeeffekten fra Dustexen. I juni blev Lunen, efter samråd med entreprenøren, påført støvdæmpningssand som skulle gøre vejen mindre stenet, hvorefter et nyt lag Dustex blev påført. I juli blev tilført stabilgrus samt endnu et lag Dustex. I november blev vejen tilført grus og rettet af uden Dustex. Umiddelbart har Dustexen ikke haft den ønskede effekt. Det er afgørende for et godt resultat at vejmaterialet er egnet til Dustex. Lunen har meget gennemgående trafik, som også kører stærkt, hvilket nok også har givet svære betingelser. 4. Fra Bredbjerg Grundejerforening har vi et ønske om, at få en drøftelse af dels grundejerforeningernes rolle, når der dispenseres fra tinglyste planer og rammer, dels kommunens generelle holdning hertil. Jeg er helt opmærksom på, at emnet har været behandlet tidligere, men vi har blandt vore medlemmer en række personer, som er meget utilfreds med, at de rettigheder de troede de havde, fuldstændigt bliver overhørt i byggesagsbehandlinger. Som grundejerforening er vi forundret over, at vi ikke af byggesagsbehandler høres i sådanne sager, før vi selv henvender os. Det er jo trods alt ikke altid, at vi hører, at der er en sag under opsejling.

7 Svar: Kell Agerbo orienterede om det komplicerede regelsæt om høring af naboer og interessenter. Afhænger af sagstype m.m. Tidligere udsendt notat om samme vedlægges referatet. Svar: Kell Agerbo, tlf Parts- og nabohøring af Grundejerforeningen Som princip er det en individuel skønsmæssig afgørelse, hvem der skal høres i forbindelse med en byggesag. Det er således ikke muligt at opsætte klare retningslinjer. Men der er nogle grundprincipper. I Byggesager er der ingen høring såfremt byggeriet holder sig inden for byggeretten. Fraviges Bygningsreglementet, kan der, i forbindelse med en helhedsvurdering, foretages en høring af de naboer og parter, som vurderes at have en individuel interesse i den konkrete sag. Det er ikke normalt at grundejerforeninger høres i disse sager. I byggesager, hvor der er ønske om at fravige en deklaration, foretages en høring af de naboer og parter, som vurderes at have en individuel interesse i den konkrete sag. Grundejerforeninger høres altid, når de er påtegnet som påtaleberettigede, og de kan blive hørt såfremt kommunen vurderer, at fravigelsen kan have generel betydning. Fravigelse fra en deklaration kan ikke påklages. I byggesager, hvor der er ønske om dispensation fra en lokalplan / Byplanvedtægt foretages en høring af de naboer og parter, som vurderes at have en individuel interesse i den konkrete sag. Grundejerforeninger høres altid såfremt afvigelsen har general betydning. 5. Er der tanker om at indføre helårsrenovation i sommerhusområderne tømning på 14. dag. Svar: Peter Laursen, pml@jammerbugt.dk, tlf Nej, der er ingen planer om helårsrenovation i sommerhusområderne. Hverken i Affalds- og Ressourceplan eller i øvrigt. Vi overvejer, hvordan vi kan øge genbruget fra sommerhusområderne, men der er ingen aktuelle planer om, at der skal samles ind ved det enkelte sommerhus. Hvis planloven revideres, og forbudsperioden forkortes, dvs. at man må bo længere i sit sommerhus om sommeren, vil vi overveje, om den obligatoriske sommerordning så ikke også skal forlænges.

Deltagere. Bestyrelsen. Næstformand: John Hedelund Afbud. Best. medlem: Knud Jørgensen Afbud

Deltagere. Bestyrelsen. Næstformand: John Hedelund Afbud. Best. medlem: Knud Jørgensen Afbud Referat fra møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 5. februar 2019, kl. 15.00 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup 1. Kystbeskyttelse 2. Partyhuse 3. Vægtbegrænsning

Læs mere

Grundejerforeningen Harlunds Klit

Grundejerforeningen Harlunds Klit Erik Lundberg 24. maj 2017 Bestyrelsens beretning 2016/2017 Efter generalforsamlingen 4. juni 2016 konstituerede bestyrelsen sig som følgende: Formand Erik Lundberg, næstformand Torben Fruergaard, sekretær

Læs mere

Vejvedligeholdelse Fri tale. Vejvedligeholdelse Information fra NFN Bredbånd og mobildækning. Nyt fra planområdet mv.

Vejvedligeholdelse Fri tale. Vejvedligeholdelse Information fra NFN Bredbånd og mobildækning. Nyt fra planområdet mv. Vejvedligeholdelse Information fra NFN Bredbånd og mobildækning Nyt fra planområdet mv. Invasive arter og naturpleje Kystsikring Grundvand / overfladevand Fri tale Vejvedligeholdelse Private fællesveje,

Læs mere

Generalforsamling i Sammenslutningen den 14 april 2018

Generalforsamling i Sammenslutningen den 14 april 2018 Generalforsamling i Sammenslutningen den 14 april 2018 Hotel Søparken 1, 9440 Aabybro. Deltagere: Saltum Strandpark, Fårup Klitbakker, Sandkassen, Kordals Klit, Grøndhøj Huse, Grønhøj Nord, Rødhus Skolevej,

Læs mere

Deltagere. Bestyrelsen

Deltagere. Bestyrelsen Referat for møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 6. februar 2018, kl. 15.00 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup 1. Beredksab særlig brand m.v. 2. Ren strand

Læs mere

Rejseholdets temamøde

Rejseholdets temamøde Rejseholdets temamøde Planlovsændring: Forebyggelse af skader ved oversvømmelse eller erosion og mulighed for at etablere kystbeskyttelse uden tilvejebringelse af en lokalplan. Baggrund for lovændring

Læs mere

Vejvedligeholdelse 09-05-2016. Fri tale. Vejvedligeholdelse Information fra NFN Bredbånd og mobildækning. Nyt fra planområdet mv.

Vejvedligeholdelse 09-05-2016. Fri tale. Vejvedligeholdelse Information fra NFN Bredbånd og mobildækning. Nyt fra planområdet mv. Vejvedligeholdelse Information fra NFN Bredbånd og mobildækning Nyt fra planområdet mv. Invasive arter og naturpleje Kystsikring Grundvand / overfladevand Fri tale Vejvedligeholdelse Private fællesveje,

Læs mere

Referat fra Grundejerforeningen Karinavej s generalforsamling 7. april 2007

Referat fra Grundejerforeningen Karinavej s generalforsamling 7. april 2007 Referat fra Grundejerforeningen Karinavej s generalforsamling 7. april 2007 1.Valg af dirigent, referent og stemmetæller. Som dirigent blev Eigil Obling (nr. 35) valgt, referent blev Marianne Olufson (nr.

Læs mere

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2014 / 2015

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2014 / 2015 Grundejerforeningen for Saltum Strand Beretning 2014 / 2015 Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 3 bestyrelsesmøder 2 i efteråret 2014 og 1 i foråret 2015. Til vore møder er suppleanterne inviteret

Læs mere

Velkommen til generalforsamling 2014 FERBÆK EJERLAUG

Velkommen til generalforsamling 2014 FERBÆK EJERLAUG Velkommen til generalforsamling 2014 FERBÆK EJERLAUG Dagsorden 1 Valg af dirigent og referent 2 Godkendelse af referat fra sidste generalforsamling (2013) - er tidligere udsendt og kan ses på www.ferbaek.dk

Læs mere

Referat. fra mødet med formændene for sommerhusgrundejerforeningerne. 16. maj 2012 kl. 19. Dagsorden

Referat. fra mødet med formændene for sommerhusgrundejerforeningerne. 16. maj 2012 kl. 19. Dagsorden Referat fra mødet med formændene for sommerhusgrundejerforeningerne 16. maj 2012 kl. 19 Dagsorden Velkomst 1. Mange sommerhusejere oplever problemer med mobiltelefondækningen. Hvordan kan dækningen forbedres?

Læs mere

2. bestyrelsesmøde januar 2017

2. bestyrelsesmøde januar 2017 2. bestyrelsesmøde 2016-2017 30. januar 2017 Til stede Svend Erik Hansen (SEH), Lars Ramhøj (), Per Q. Ovesen (), Knud Nørgaard (), Dorte Olsson () Afbud Sted Teknisk Forvaltning, Pandrup og efterfølgende

Læs mere

Velkommen til årsmødet for sommerhusgrundejerforeningerne i Odsherred

Velkommen til årsmødet for sommerhusgrundejerforeningerne i Odsherred Velkommen til årsmødet for sommerhusgrundejerforeningerne i Odsherred Årsmøde for formændene for sommerhusgrundejerne i Odsherred - Lørdag den 8. august 2015 Program Tidspunkt Aktivitet 10.30 10.40 Velkomst

Læs mere

Referat for møde med Sommerhusgrundejerforeningerne i Jammerbugt Kommune. Den 9. maj 2018, kl ca

Referat for møde med Sommerhusgrundejerforeningerne i Jammerbugt Kommune. Den 9. maj 2018, kl ca Referat for møde med Sommerhusgrundejerforeningerne i Jammerbugt Kommune Den 9. maj 2018, kl. 19.00 ca. 21.00 Midtergangen i administrationsbygningen i Pandrup, Lundbakvej 5, 9490 Pandrup Emner aftalt

Læs mere

Notat vedrørende afvandingsforholdene for grundejerforeningens område

Notat vedrørende afvandingsforholdene for grundejerforeningens område Grundejerforeningen Thorup Strand Øst 25-02-2009 Notat vedrørende afvandingsforholdene for grundejerforeningens område Baggrund På grundejerforeningens generalforsamling lørdag den 22. marts 2008 blev

Læs mere

Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: Blokhus Dato: 15. juli 2014

Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: Blokhus Dato: 15. juli 2014 Postadresse Personlig henvendelse Jammerbugt Kommune Team Byg Toftevej 43 Lundbakvej 5 9440 Aabybro 9490 Pandrup Tlf. 72577777 Fax 72578888 tm@jammerbugt.dk Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: 20130768

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

TEKNIK & MILJØ '17 - EN VERDEN UDENFOR KL S ØNSKER TIL ORGANISERING OG FINANSIERING AF KYSTBESKYTTELSE KYSTBESKYTTELSE. Horsens, 25.

TEKNIK & MILJØ '17 - EN VERDEN UDENFOR KL S ØNSKER TIL ORGANISERING OG FINANSIERING AF KYSTBESKYTTELSE KYSTBESKYTTELSE. Horsens, 25. KL S ØNSKER TIL ORGANISERING OG FINANSIERING AF Horsens, 25. april 2017 Problemet Vandene stiger Vindene bliver kraftigere Større oversvømmelser Stærkere erosion Men få projekter for kystsikring, og lang

Læs mere

Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens adgangsmuligheder.

Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens adgangsmuligheder. Sagsnr. 01.05.15-K08-1-08 Cpr. Nr. Dato 11-12-2014 Navn Sagsbehandler Dorthe Brinck Lillelund Oversigt over forløb År 1987 Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens

Læs mere

HUSK at besøge Sletten s nye hjemmeside. www.ejerlagetsletten.dk

HUSK at besøge Sletten s nye hjemmeside. www.ejerlagetsletten.dk Referat af Ejerlaget Sletten s Generalforsamlingen den 7. maj. 2011 HUSK at besøge Sletten s nye hjemmeside www.ejerlagetsletten.dk Forud for generalforsamlingen orienterede Natur- og Miljøchef Claus Borg,

Læs mere

Høring om kystbeskyttelse i Danmark

Høring om kystbeskyttelse i Danmark Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 137 Offentligt illede:,5 mm ttelse, billedet agerst. le foto Høring om kystbeskyttelse i Danmark Den 23. november 2016 Kystbeskyttelse i Danmark 1.

Læs mere

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplanvedtægtens

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplanvedtægtens Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 07-07-2017

Læs mere

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2009 / 2010

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2009 / 2010 Grundejerforeningen for Saltum Strand Beretning 2009 / 2010 Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 4 bestyrelsesmøder 2 i efteråret 2009 og 2 i foråret 2010. I vore møder har suppleanterne deltaget,

Læs mere

Ingen ændring. I den tidligere Lokalplan 197 kunne området ligeledes anvendes til legeplads, baseball, tennisbane og fodboldbane.

Ingen ændring. I den tidligere Lokalplan 197 kunne området ligeledes anvendes til legeplads, baseball, tennisbane og fodboldbane. Bemærkninger til Forslag til Lokalplan 23-007 samt Forslag til Kommuneplantillæg nr. 15 Nr. Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i lokalplanen 1 03.01.2016 Susanne og Palle Olesen Ejer af Karensvej

Læs mere

Ejendommen er jf. den gældende byplanvedtægt beliggende i et sommerhusområde.

Ejendommen er jf. den gældende byplanvedtægt beliggende i et sommerhusområde. Kirsten Ahrendt-Jensen Rungsted Strandvej 51 2960 Rungsted Kyst Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert «Navn» «CO» «Adresse» «Udvidet_adresse» «Postnr by» By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup 6. juli 2018 - Sagsnr. 14/19442 - Løbenr. 74400/18 Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup Vi skriver til jer for at fortælle sidste nyt i processen omkring den mulige kystsikring i sommerhusområderne

Læs mere

Møde med grundejerforeninger 13. maj 2015

Møde med grundejerforeninger 13. maj 2015 Møde med grundejerforeninger 13. maj 2015 Fremtidige affaldsløsninger for sommerhuse Byggesagsbehandling Nye fra planområder Administration af deklarationer og lokalplaner Skilte Vedligeholdelse af private

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 ang. opførelse af garage på ejendommen matr. nr. 55BÆ Hune By, Hune, beliggende Pirupshvarrevej 79, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 ang. opførelse af garage på ejendommen matr. nr. 55BÆ Hune By, Hune, beliggende Pirupshvarrevej 79, 9492 Blokhus. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 15-11-2017

Læs mere

Afdækning af Rudersdal Kommunes borger- og brugerdialog. Teknik og miljø. Bestyrelser, råd og andre formelle fora. Høringsberettigede

Afdækning af Rudersdal Kommunes borger- og brugerdialog. Teknik og miljø. Bestyrelser, råd og andre formelle fora. Høringsberettigede Afdækning af Rudersdal Kommunes borger- og brugerdialog Dette notat er en kort skriftlig opsamling på afdækningen af Rudersdal Kommunes borger- og brugerdialog på borgerserviceområderne herunder Teknik

Læs mere

Carsten Klausen Rafns Alle Aalborg

Carsten Klausen Rafns Alle Aalborg Carsten Klausen Rafns Alle 10 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Kathrine

Læs mere

Udkast til vejledning vedr. fleksibel planlægning lokalplaner af mindre betydning

Udkast til vejledning vedr. fleksibel planlægning lokalplaner af mindre betydning Udkast til vejledning vedr. fleksibel planlægning lokalplaner af mindre betydning Januar 2019 1 INDLEDNING Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti indgik i juni 2016 en politisk aftale om Danmark

Læs mere

Til interesseorganisationer

Til interesseorganisationer Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 10-01-2018

Læs mere

Forudgående høring Der er foretaget 14 dages forudgående høring hos naboer i nærområdet. Der er i høringsperioden ikke indkommet bemærkninger.

Forudgående høring Der er foretaget 14 dages forudgående høring hos naboer i nærområdet. Der er i høringsperioden ikke indkommet bemærkninger. BM KILDEDAL HOLDING ApS Kildedalen 13 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014

Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C. Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Rambøll Danmark A/S v. Henrik Mørup-Petersen Englandsgade 25 5000 Odense C Kystdirektoratet J.nr. 14/00128-9 Ref. Marianne Jakobsen 06-11-2014 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for Fløjelsgræsset

Læs mere

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2008 / 2009

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2008 / 2009 Grundejerforeningen for Saltum Strand Beretning 2008 / 2009 Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 4 bestyrelsesmøder 2 i efteråret 2008 samt 2 i foråret 2009, samt møde i november med Teknik og Miljøforvaltningen

Læs mere

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne 1. Intro Først en række afstemninger for at lære udstyret at kende. Dernæst en runde ved bordene, hvor I lærer

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. facadehøjde på ejendommen matr. nr. 33CP Hune By, Hune, beliggende Bregnehøjvej 7A, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. facadehøjde på ejendommen matr. nr. 33CP Hune By, Hune, beliggende Bregnehøjvej 7A, 9492 Blokhus. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 21-11-2017

Læs mere

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom.

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom. Jes Anker Mikkelsen og Marlene Füchsel Mikkelsen Almevej 6 2900 Hellerup Kystdirektoratet J.nr. 14/00228-40 Ref. Marianne Jakobsen 08-04-2015 Tilladelse til sand- og ralfodring ud for matr.nr. 4s og 4dk

Læs mere

Begreber. Erosion sker, når bølger transporter materiale fra havbunden og stranden og aflejrer det længere nede ad kysten.

Begreber. Erosion sker, når bølger transporter materiale fra havbunden og stranden og aflejrer det længere nede ad kysten. Kystanalysen Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række kraftige storme; Bodil, Dagmar, Egon m.fl. Stormene har haft konsekvenser for grundejere

Læs mere

Til myndigheder, foreninger mv.

Til myndigheder, foreninger mv. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation fra byplanvedtægt nr. 1 ang. bebyggelsesgrad på ejendommen matr. nr. 68GH Hune By, Hune, beliggende Vestvej 3, 9492 Blokhus.

Dispensation fra byplanvedtægt nr. 1 ang. bebyggelsesgrad på ejendommen matr. nr. 68GH Hune By, Hune, beliggende Vestvej 3, 9492 Blokhus. 1 - Dispensation fra Byplanvedttægt nr. 1- afgørelse p Hører til journalnummer: 01.02.05-P25-20-16 Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Til ansøger Bent Toft

Læs mere

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen

Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen Handleplan 1 Møde den 23. april 2012 Chefrådgiver Mogens Terkelsen Roskilde kommunes handleplan og de tekniske elementer i planen - Resumé Roskilde Kommunes handleplan, september 2011 2 TRIN 1 Gennemføre

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Informationsmøde den 5. november 2016

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Informationsmøde den 5. november 2016 Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder Informationsmøde den 5. november 2016 Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppe vedr. Mobiltelefoni og bredbånd i Jammerbugt Kommune tirsdag den 16. maj. REFERAT. 1. Status.

Referat af møde i arbejdsgruppe vedr. Mobiltelefoni og bredbånd i Jammerbugt Kommune tirsdag den 16. maj. REFERAT. 1. Status. af møde i arbejdsgruppe vedr. Mobiltelefoni og bredbånd i Jammerbugt Kommune tirsdag den 16. maj. REFERAT 1. Status. Der er nu gået mere end et år siden, vi afholdt konference om Bredbånd og mobil-telefoni

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr må ingen grund bebygges på mere end 1/10 af arealet.

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr må ingen grund bebygges på mere end 1/10 af arealet. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 14-06-2019

Læs mere

Punkter fra bestyrelsen og Jammerbugt Kommune 7. Beredskab og brandfare. Punkt fra Jammerbugt Kommune 8. Fremtidens sommerhus 9. Nyt BR10 Evt.

Punkter fra bestyrelsen og Jammerbugt Kommune 7. Beredskab og brandfare. Punkt fra Jammerbugt Kommune 8. Fremtidens sommerhus 9. Nyt BR10 Evt. fra det årlige møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 1. december 2011 kl. 15.30 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup Punkter fra bestyrelsen 1. Opkrævning

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 9 taget skal danne en vinkel mellem 20 og 30 grader med den vandrette plan.

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 9 taget skal danne en vinkel mellem 20 og 30 grader med den vandrette plan. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Grundejerforeningen "Under Lien" Slettestrand, Johan Langes Vej 15, 8000 Århus C

Grundejerforeningen Under Lien Slettestrand, Johan Langes Vej 15, 8000 Århus C Grundejerforeningen "Under Lien" Slettestrand, Johan Langes Vej 15, 8000 Århus C BESTYRELSENS BERETNING på ordinær generalforsamling på Hotel Klitrosen lørdag den 3. juni 2017 Bestyrelsen har følgende

Læs mere

Begrundelse Plan- og Miljøafdelingen har vurderet at dispensationen ikke er i strid med byplanvedtægtens

Begrundelse Plan- og Miljøafdelingen har vurderet at dispensationen ikke er i strid med byplanvedtægtens Else Marie og Jens Otto Madsen Lars Liensvej 7 9492 Blokhus Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Referat fra borgermøde den 29. oktober 2015 Sommerhusområdet vest for Vellerup by

Referat fra borgermøde den 29. oktober 2015 Sommerhusområdet vest for Vellerup by Referat fra borgermøde den 29. oktober 2015 Sommerhusområdet vest for Vellerup by Program for borgermødet 1. Velkommen ved Tina Tving Stauning. 2. Hvad er en lokalplan? Hvorfor en ny lokalplan? Og hvordan

Læs mere

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplan-

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplan- Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 10-08-2017

Læs mere

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis

Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 124 Offentligt Kystbeskyttelse udfordringer i praksis Regionale løsninger Lokal løsning Jyllinge Nordmark og Tangbjerg Tangbjerg Kim Dahlstrøm, afdelingschef

Læs mere

Generalforsamling i grundejerforeningen Kristavej.

Generalforsamling i grundejerforeningen Kristavej. Generalforsamling 15.4.2017 i grundejerforeningen Kristavej. Bestyrelsen konstituerede sig som følger: Jan L. Ahrensbach, formand Kurt D. Sørensen, næstformand Ole Skovgaard, kasserer Bente Zaar Nielsen,

Læs mere

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2011 / 2012

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2011 / 2012 Grundejerforeningen for Saltum Strand Beretning 2011 / 2012 Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 4 bestyrelsesmøder 2 i efteråret 2011 og 2 i foråret 2012. I vore møder har suppleanterne deltaget,

Læs mere

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst Bestyrelsesmøde 6/3-2016 hos Jeppe Deltagere: Hans, Jeppe, Niels Jørgen, H.P., Jørgen, Peter Dagsorden: Dagsorden: 1. Bemærkninger til sidste referat 2. Økonomi, herunder forslag til kontingent for 2017

Læs mere

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed afslag på ansøgning om anvendelse af betontagsten som tagbeklædning.

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed afslag på ansøgning om anvendelse af betontagsten som tagbeklædning. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

MODERNISERING AF RESENDALVEJ

MODERNISERING AF RESENDALVEJ MODERNISERING AF RESENDALVEJ Forudgående høring April 2012 Debatoplæg Baggrund Silkeborg Kommune planlægger en modernisering af Resendalvej for at forbedre trafiksikkerheden. Den berørte strækning er ca.

Læs mere

Dispensationer/nabohøringer

Dispensationer/nabohøringer Dispensationer/nabohøringer Man kan ifm. byggesager søge dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis man har en fornuftig begrundelse. Når nogen i området søger dispensation ifm. byggeri skal berørte

Læs mere

Beretning 2008/2009 Blåvand Grundejerforening

Beretning 2008/2009 Blåvand Grundejerforening Beretning 2008/2009 Blåvand Grundejerforening 30.5.09 I det forløbne år er udviklingen ikke forløbet som vi har været vant til igennem snart mange år. Finanskrisen har også sat sit spor her i området.

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan nr skal beboelsesbygninger orienteres med længderetningen nord-syd eller øst-vest.

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan nr skal beboelsesbygninger orienteres med længderetningen nord-syd eller øst-vest. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 05-12-2018

Læs mere

Notat vedrørende Lokalplan 4.112 Horne Sommerland

Notat vedrørende Lokalplan 4.112 Horne Sommerland Notat vedrørende Lokalplan 4.112 Horne Sommerland Lokalplan 4.112 Horne Sommerland blev udarbejdet efter at staten med et landsplandirektiv i 2005 havde åbnet op for udvidelse af de eksisterende sommerhusområder.

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE En ny opgave i kommunen. Laust Hvidtfeldt Lorentzen og Katrine Juul Larsen, Miljø og Natur Ann-Mett Mølhave Sepstrup, Plan og Kultur

KYSTBESKYTTELSE En ny opgave i kommunen. Laust Hvidtfeldt Lorentzen og Katrine Juul Larsen, Miljø og Natur Ann-Mett Mølhave Sepstrup, Plan og Kultur KYSTBESKYTTELSE En ny opgave i kommunen Laust Hvidtfeldt Lorentzen og Katrine Juul Larsen, Miljø og Natur Ann-Mett Mølhave Sepstrup, Plan og Kultur Baggrund Januar 2017: Stormflod fra Østersøen (Assens

Læs mere

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Dato: 8.1.2009 Dokumentnr. 07/00039-96 Sagsbehandler: Line Henriette Broen, geolog Direkte tlf.nr.:

Læs mere

Til interesseorganisationer

Til interesseorganisationer Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 06-10-2017

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

Kystanalysen Teknisk gennemgang

Kystanalysen Teknisk gennemgang Kystanalysen Teknisk gennemgang Miljø- og Fødevareudvalget den 21. september 2016 Kystdirektoratet SIDE 1 Danmarks kyster 7.300 km kystlinje 1,5 m pr. indbygger En af de længste kystlinjer i verden Højeste

Læs mere

Dispensationen indebærer, at der gives tilladelse til, at der på ejendommen Pirupvejen 1, Blokhus indrettes butik og kontor.

Dispensationen indebærer, at der gives tilladelse til, at der på ejendommen Pirupvejen 1, Blokhus indrettes butik og kontor. Jonna Gerner Meyer Nielsen Engvejen 61 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1

Referat. Grønt Råd. - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28. august 2012 kl. 12.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Havvindmølleparker i Jammerbugten.... 3 Orientering

Læs mere

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø J.nr. 2016-004030 Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø Resumé Jammerbugt Kommune har netop fremsendt deres endelige bemærkning vedrørende

Læs mere

Lovliggørende landzonetilladelse til hhv. vindfang og udestue på i alt 12 m2.

Lovliggørende landzonetilladelse til hhv. vindfang og udestue på i alt 12 m2. Finn Erik Petersen Mosedraget 13 Bannebjerg 3230 Græsted Sag: 2016/07733 006 Id: 022785 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 11. maj 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3

Læs mere

Generalforsamling Ferbæk Ejerlaug

Generalforsamling Ferbæk Ejerlaug Generalforsamling Ferbæk Ejerlaug 22. juli 2017 22. juli 2017 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af referat fra sidste generalforsamling (2016) Referatet er tidligere udsendt og

Læs mere

Grundejerforeningen Romalt Gustavsminde Randers SØ. Hermed fremsendes svar på de spørgsmål fremsat pr. den 27. oktober.

Grundejerforeningen Romalt Gustavsminde Randers SØ. Hermed fremsendes svar på de spørgsmål fremsat pr.  den 27. oktober. Grundejerforeningen Romalt Gustavsminde 20 8960 Randers SØ u u Sekretær Lene Buus Høeg/ksf lbh@louadvokatfirma.dk Dir. tlf. 91 356 725 Dato 14. november 2017 J.nr. 31-85007 Vedr. svar på spørgsmål om lokalplaner,

Læs mere

Notat fra Samarbejdsudvalgsmøde, den. 31. august 2013

Notat fra Samarbejdsudvalgsmøde, den. 31. august 2013 Sammenslutningen af sommerhusgrundejerforeninger på Holmsland Klit Notat fra Samarbejdsudvalgsmøde, den. 31. august 2013 Møde med Ringkøbing-Skjern Kommune Fra RKSK deltog: Borgmester Iver Enevoldsen Udvalgsformand

Læs mere

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende Vedr. Generalforsamling 2010 referat Bendt Bjergaard havde et powerpoint indlæg under formandens beretning og her er teksten: Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 2-3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Garager (ej integrerede), carporte, udhuse,

Læs mere

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren.

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren. Tilladelse til genetablering af højvandsbeskyttelse på matr. 31g, Sigridsvej 25, Gentofte Kommune Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til, at opføre en ny højvandsmur til erstatning af den ældre højvandsmur

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sandfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sandfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor. Allan Winther-Rasmussen Ryesgade 9, Postboks 5097 8100 Århus C Kystdirektoratet J.nr. 15/00119-24 Ref. Henrik Junker Fogh 21-08-2015 Tilladelse til sandfodring på matr.nr. 9c Furreby By, Furreby beliggende

Læs mere

Referat af møde i Byplanudvalget

Referat af møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 02-03-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 17:30 Tilstede: Marianne Zangenberg, Christian

Læs mere

Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015

Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015 Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Sag nr. 04.18.00-P20-1-15 26-01-2015 Side 1. Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015 Borgmester bød alle velkommen til informationsmøde

Læs mere

SAMMENSLUTNINGEN AF SOMMERHUSEJERFORENINGER I JAMMERBUGT KOMMUNE

SAMMENSLUTNINGEN AF SOMMERHUSEJERFORENINGER I JAMMERBUGT KOMMUNE 3. Generalforsamling 14. november 2009 kl. 14:00 Fårup Skovhus R E F E R A T Formanden bød velkommen. Der var mødt 24 medlemmer. Dagsorden 1. Valg af dirigent Forsamlingen valgte Knud Jørgensen (Grundejerforeningen

Læs mere

Grundejerforeningen Tornerosebugten

Grundejerforeningen Tornerosebugten Grundejerforeningen Tornerosebugten Ordinær generalforsamling søndag den 10-06-2012 i Odden Forsamlingshus Antal deltagere: ca. 20 (19 stemmeberettigede var repræsenteret, heraf 4 ved fuldmagt) Dagsorden

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan området skal varmeforsynes med naturgas.

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan området skal varmeforsynes med naturgas. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk 29-11-2018 Sagsnr.:

Læs mere

Vilkår for dispensation Der stilles som vilkår for dispensationen, at projektet udføres som ansøgt, jf. tegningsmateriale

Vilkår for dispensation Der stilles som vilkår for dispensationen, at projektet udføres som ansøgt, jf. tegningsmateriale Til ejer og interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk

Læs mere

Der overføres 8 m² fra udhus/garage til beboelse, sådan at samlet bebyggelse har et areal på maks. 135 m².

Der overføres 8 m² fra udhus/garage til beboelse, sådan at samlet bebyggelse har et areal på maks. 135 m². Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Kloakforhold i sommerhusområderne

Kloakforhold i sommerhusområderne Kloakforhold i sommerhusområderne Behov og mulighed for kloakering i sommerhusområderne undersøgt i 2015-2016 Det var en del af de gamle/nuværende spildevandsplan I undersøgelsen har vi kigget på: Badevand

Læs mere

Velkommen. Forslag til Stiføring i Gammel Skagen. Borgermøde i Skagens Kulturhus, Kappelborg Tirsdag den 3.april 2012

Velkommen. Forslag til Stiføring i Gammel Skagen. Borgermøde i Skagens Kulturhus, Kappelborg Tirsdag den 3.april 2012 Velkommen Forslag til Stiføring i Gammel Skagen Borgermøde i Skagens Kulturhus, Kappelborg Tirsdag den 3.april 2012 Dagsorden Velkomst og formål v/ Centerchef Søren Vestergaard Rammerne for stiplanlægning

Læs mere

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer NOTAT Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 029 Dato: 5. oktober 2009 Sagsbehandler: jrhan J.nr.: 017684-2008 Dok. nr.: 454708 LÆSEVEJLEDNING

Læs mere

Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen

Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen HCO/24. august 2015 Plan for det fortsatte arbejde med de fem byudviklingsområder i Kommuneplan 2014 og udviklingen i byggesagsbehandlingen Kort status for de fem udviklingsområder pr. juni 2015 Rødovre

Læs mere

Generalforsamling. Grundejerforeningen for sommerhusområdet nr. 707 Bolilmark indkalder hermed til ordinær generalforsamling

Generalforsamling. Grundejerforeningen for sommerhusområdet nr. 707 Bolilmark indkalder hermed til ordinær generalforsamling Generalforsamling Grundejerforeningen for sommerhusområdet nr. 707 Bolilmark indkalder hermed til ordinær generalforsamling Lørdag den 30. marts kl. 14.00 på Enjoy Resorts Rømø, Havneby Dagsorden: 1. Valg

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt 12 til skiltning på bebyggelsen på ejendommen matr.nr. 25br Hune By, Hune, beliggende Ilsigvej 2, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt 12 til skiltning på bebyggelsen på ejendommen matr.nr. 25br Hune By, Hune, beliggende Ilsigvej 2, 9492 Blokhus. Spar-Hune Ejendomme ApS Stenmarksvej 3 9492 Blokhus Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257

Læs mere

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør 17.00 Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester 17.05 Dagens program og hvorfor er vi her? Lars Simonsen, udvalgsformand 17.10

Læs mere

Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand. Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen

Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand. Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen Referat: Møde om kystsikring ved Næsby Strand Mandag. d. 5. oktober Stillinge Hallen Program 18:00 Velkomst - Børge Carlsen, digegruppen 18:10 Baggrund og den videre proces 18:20 Præsentation af skitseprojekt

Læs mere

Minikursus. Sammenhæng i den fysiske planlægning. v. Anne Mette Lade Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune

Minikursus. Sammenhæng i den fysiske planlægning. v. Anne Mette Lade Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune Minikursus Sammenhæng i den fysiske planlægning v. Anne Mette Lade Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 1 Dette kommer jeg ind på Introduktion Det danske planhieraki Planloven Landsplanlægning

Læs mere

For meget regnvand i dit sommerhusområde?

For meget regnvand i dit sommerhusområde? For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter Juli 2008 når

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Tid: Mandag den 27. august 2018 kl. 19-21 Sted: Korsør Kulturhus Center for Miljø, Plan og Teknik Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.

Læs mere

Der er fra dags dato givet dispensation fra klitfredningslinen på matr. 37aa af Kystdirektoratet.

Der er fra dags dato givet dispensation fra klitfredningslinen på matr. 37aa af Kystdirektoratet. Tilladelse til kystbeskyttelse Peter Hermansensvej 37, matr. 37aa, Asdal Hgd., Asdal, Hirtshals, Hjørring Kommune. Sagsnummer: 18/00448 Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at kystbeskyttelse,

Læs mere