Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister"

Transkript

1 Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister

2 Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom godt i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 13 Kolofon 3. Kursistens side Virksomhedens side 26 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Enkeltkursister Fase udgave. Maj 2011 Udgives af Undervisningsministeriet og UNI-C Ansvarlig: Steen Larsen Redaktion: Else Marie Schmidt, EF Kommunikation, Grafisk tilrettelæggelse: Henrik Stig Møller Dtp: Hanne Nielsen

3 4 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Introduktion EfterUddannelse.dk portalen for erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse er en nem og smidig adgang for virksomheder og kursister, der fuldt udbygget indeholder informationer om kursusudbud, digital kursustilmelding, oversigter over kursusaktiviteter, fraværsoplysninger, elektronisk betaling samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse. Portalen dækker kursusudbydere, der anvender EASY-A. Andre udbyderes kurser, herunder private udbydere og professionshøj skoler, skal søges på UddannelsesGuiden, Portalen indeholder udbudte AMU-kurser, grundlæggende voksenuddannelse og deltidsuddannelser samt videregående voksenuddannelser og diplomuddannelser. Ledige har ikke mulighed for at tilmelde sig via EfterUddannelse.dk. De ledige kan anvende portalen til at orientere sig i kursusmulighederne og printe en ønskeliste over kurser, som de kan tage med til deres a-kasse eller jobcenter. Har man en videregående uddannelse og ønsker at deltage på AMU-kurser, EUDenkeltfag og deltidsuddannelser, gælder der særlige regler. Tilmelding kan derfor ikke ske via EfterUddannelse.dk. Udviklingen af EfterUddannelse.dk sker i 3 faser. Fase 2, der kom i drift 15. december 2010, omfatter onlinekursuskatalog og digital kursustilmelding, oversigter over kursusaktiviteter samt fraværsoplysninger. Sammenhæng med UddannelsesGuiden.dk EfterUddannelse.dk er en tilmeldingsportal for udbudte AMU-kurser samt voksenuddannelser. De to portaler er integreret med hinanden, idet man fra UG.dk kan klikke sig direkte fra præsentationen af et kursus til tilmeldingen på EfterUddannelse.dk. Ligeledes er der, hvor det er relevant, link fra EfterUddannelse.dk til UG.dk. Struktur Strukturen i guiden er bygget op med følgende områder: 0 Kom godt i gang 1 Kursussøgning 2 Kursustilmelding 3 Kursistens side 4 Virksomhedens side Brugerguiden omfatter de funktioner, der er tilgængelige i fase 2. Målgruppe Målgruppen for brugerguiden er kursusadministratorer med login-rettigheden "Ret til at administrere VEU kurser". Brugerguiden henvender sig ligeledes til privatpersoner samt ansatte, der tilmelder sig AMU-kurser via EfterUddannelse.dk. For privatpersoner og ansatte er det kapitel 1 Kursussøgning, kapitel 2 Kursustilmelding samt kapitel 3 Kursistens side, der er relevante. For kursusadministratorer på virksomheder er det desuden kapitel 0 Kom godt i gang og kapitel 4 Virksomhedens side, der beskriver de specielle funktioner for virksomheder, der er relevante. De to portaler UddannelsesGuiden.dk og EfterUddannelse.dk har forskellige formål. UG.dk er en vejledningsportal, der viser det samlede udbud af uddannelser og kurser fra Undervisningsministeriet.

4 0. Kom godt i gang 5 0. Kom godt i gang 0.1 Adgang Adgang til portalen sker via adressen EfterUddannelse.dk. Det er også muligt at få adgang via Virk.dk, men her vil den blå barre med Virk.dk s logo optage den øverste del af skærmen og dermed indsnævre visnings- og arbejdsfeltet. I sjældne tilfælde kan der være problemer med at få siden frem første gang. Problemet kan normalt løses ved at opdatere skærmbilledet (tryk på F5-knappen). Hjælper det ikke, kan man forsøge at lukke browseren ned og starte forfra. 0.2 Login som kursusadministrator Virksomheder kan søge kurser på portalen uden at være logget ind, men alle øvrige virksomhedsfunktioner kræver, at man logger ind på portalen som kursusadministrator via Log ind Med Digital Signatur fra portalens forside. Man kan også logge ind ved tilmelding. Det forudsætter, at man som kursusadministrator skal 1. have digital medarbejdersignatur 2. være registreret på Virk.dk med de nødvendige rettigheder Bemærk: DanID forventes at lancere NemID medarbejdersignatur til sommeren Den vil herefter kunne bruges til login, eller man kan fortsætte med at bruge digital medarbejdersignatur. Læs eventuelt mere på Bestilling af digital medarbejdersignatur Medarbejdersignaturer bestilles af virksomheden hos DanID via DanID.dk. Mange virksomheder har i forvejen en eller flere medarbejdere, som står for bestilling af medarbejdersignaturer ofte placeret i en administrativ afdeling eller en HR-afdeling. De medarbejdere, som står for bestilling af medarbejdersignaturer, vil desuden oftest være Virk-administratorer for virksomheden. Hvis virksomheden ikke i forvejen har bestilt medarbejdersignaturer, foregår bestillingen i 2 step: 1. Først bestilles én medarbejdersignatur, hvor den pågældende medarbejder automatisk registreres som Virk-administrator. 2. Dernæst anvendes denne digitale signatur til at bestille øvrige medarbejdersignaturer. Er signaturen af den mest enkle type, LRA Minimal, kan der gratis bestilles op til 10 medarbejdersignaturer. Levering af medarbejdersignatur tager normalt nogle få dage. Læs mere om bestilling og priser på DanID.dk:

5 6 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder 0.4 Tildeling af rettigheder på Virk.dk For at anvende digital signatur på EfterUddannelse.dk skal medarbejderen være tildelt login-rettigheden Ret til at administrere VEU kurser. Tildelingen af denne rettighed sker gennem Virk.dk: Log ind på Virk.dk med digital medarbejder signatur. Klik på Brugeradministration. Klik på Brugerprofil.

6 0. Kom godt i gang 7 Scroll ned i bunden af siden og se, om du har rettigheden Ret til at administrere VEU kurser. Er det ikke tilfældet, skal du kontakte virksomhedens Virkadministrator for at få tildelt rettigheden. Gå tilbage til Brugeradministration. Klik på Virk-administrator for at se, hvem der er Virk-administrator i virksom heden. Kopier adressen til din virksomheds virk-administrator over i en mail, og send en anmodning til Virk-administratoren om at få tildelt rettigheden Ret til at administrere VEU kurser. Hvis du selv vil være Virkadministrator, kan du sende en anmodning om at blive oprettet. Vælg en Virk-administrator (hvis der er flere end én) og klik på Send anmodning. Læs eventuelt Virk.dk s vejledning om tildeling af rettigheder samt beskrivelse af, hvad det betyder at være Virk-administrator:

7 8 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder 0.5 Problemer med login eller digital signatur Opleves problemer med at få digital signatur til at fungere, kan det skyldes, at pc en ikke lever op til de sys temkrav, som Virk.dk stiller, eller at den benyttede browser har indstillinger, der ikke er forenelige med digital signatur. På forsiden af Virk.dk findes en Hjælp til login, der beskriver en række mulige fejl. Find beskrivelsen her: Du kan også kontakte DanID s support på telefon eller sende en besked via kontaktformularen på DanID.dk. De fleste problemer er rapporteret i forbindelse med Internet Explorer. En mulighed kan derfor også være at anvende Mozilla Firefox, der umiddelbart har færre fejlmuligheder i denne forbindelse. På siden certifikat.dk er det endvidere muligt at teste, om den digitale signatur fungerer korrekt. Vælg Demo. Klik herefter på TestNemLogin nu gennemføres en test, der angiver de mulige fejl, hvis signaturen ikke fungerer korrekt. 0.6 Navigation på EfterUddannelse.dk Når man navigerer på EfterUddannelse.dk, er det vigtigt, at man ikke anvender browserens generelle til bageknap, da man derved ryger helt ud af portalen. I stedet navigeres via brødkrummestien. Eller via de tilbageknapper, der findes flere steder i portalen.

8 1. Kursussøgning 9 1. Kursussøgning Fra forsiden af EfterUddannelse.dk kan den første søgning efter kurser foretages. Søgemulighederne er de samme, hvad enten man er kursist eller virksomhed. Herfra kan man endvidere få information om, hvordan man bruger EfterUddannelse.dk samt om, hvor man kan få hjælp og support. Klik på den brugerkategori, du tilhører. Her kan kursisten søge på kursets navn, kursets fagnummer, kviknummer, skole, undervisningssted eller på indhold. Søgningen kan indsnævres ved at vælge region. Søgningen kan ligeledes indsnævres ved at vælge uddannelsestype.

9 10 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Kursusoversigten er opdelt i uddannelsestyper: AMU Grundlæggende Voksenuddannelser og deltidsuddannelser Videregående Voksenuddannelser og diplomuddannelser Klik på en fane for at få vist den ønskede uddannelsestype. Under hver fane er oversigten delt op i områder. Klik på en mappe for at se underkategorierne under dette område. Underkategorierne til området bliver nu vist. For AMU er underkategorierne = Fælles Kompetence Beskrivelser (FKB). For de to øvrige uddannelsestyper er underkategorierne = de enkelte uddannelser. Klik på en mappe for at få vist de enkelte kurser i underkategorien. Kurserne i underkategorien vises.

10 1. Kursussøgning I boksen til højre, Tilpas din visning, kan søgningen snævres yderligere ind. Klik for eksempel på en region. Klik her, og få vist de kommuner, der hører til den valgte region. Vælg en kursusudbyder. Vælg start- og/eller slutdato for kurset eller vælg varighed på kurset. Bliver der ikke fundet nogen kurser med de valgte kriterier, kan nogle af kriterierne slettes, så søgningen bliver bredere. Anvender man browserens tilbageknap, ryger man helt ud af portalen. Hvis markeringen i Vis kurser med pristillæg fjernes, bliver der kun vist kurser uden pristillæg. Det er vigtigt at navigere via brødkrummestien foroven på siden, hvis man vil gå tilbage og ændre i søgekriterierne. På den måde bevarer man allerede indtastede data. Man kan dog komme tilbage på portalen igen ved at klikke på browserens fremadknap. Kurser fra private udbydere og fra professionshøjskoler skal søges på UG.dk. Der er link til såvel udbyderne som UG.dk fra forsiden af portalen (se nedenunder filmen). Kender man kursets navn, kursets 5-cifrede fagnummer eller kursets kviknummer, kan den mest præcise søgning ofte foretages via fritekstsøgefeltet Find kurser. 11

11 12 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Klik på kortikonet for at se undervisningsstedets placering og adresse. Hvis valget ændres fra Vis på liste til Vis på kort, bliver kurserne markeret på et kort. Klik på de røde "knappenåle" for at få vist de kurser, der afholdes i det pågældende område. Flyt på kortet med musen, eller zoom ind eller ud ved hjælp af bjælken.

12 2. Kursustilmelding 2. Kursustilmelding Find det ønskede kursus og klik på kursusnavnet. Herefter får man vist en nærmere beskrivelse af kurset. Klik her for at komme tilbage til oversigten uden at miste de indtastede søgekriterier. Angivelsen af målgruppe samt beskrivelsen af fag kommer fra Uddannelsesadministration.dk. Er der flere fag til et kursus, bliver de vist under hinanden. Som standard vises næste hold med startdato tættest på dagsdato.klik her for at få vist, om der er oprettet flere hold frem i tiden på det pågældende kursus, og om der er ledige pladser på holdet. Er der et pristillæg, bliver beløbet samt årsagen til tillægget vist her. Klik på spørgsmåltegnet for at se årsagen til tillægget. Der vises et paragraftegn ud for priser, der er finanslovsbestemte. Dette gælder altid for normpriser for AMU-kurser. Er der ikke ledige pladser, eller er tilmeldingsfristen overskredet, vil Tilmeld nu-knappen være nedtonet. Det er ikke muligt at tilmelde sig en venteliste kontakt i stedet skolen. 13

13 14 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Ved nogle kurser er der angivet et minimum-deltagerantal. Klik på spørgsmåltegnet og få vist teksten Prisen er baseret på det angivne min. deltagerantal. Virksomheder kan aftale med uddannelsesstedet, at undervisningen gennemføres med færre kursister end det annoncerede minimum mod at betale for de tomme pladser. Ved kurser, der er sammensat som splitforløb eller sammensatte forløb, kan man klikke på udråbstegnet. Herefter bliver de aktuelle undervisningsdage for de enkelte fag vist.

14 2. Kursustilmelding 15 Hører det valgte kursus til under Åben Uddannelse, viser kursusbeskrivelsen: Hvilken uddannelse kurset hører til. Hvornår uddannelsen er trådt i kraft. Og for VVU-hold vises endvidere antal ECTS-point. Klik på Tilmeld nu for at tilmelde til kurset, eller gem kurset i kurven, hvis man vil tilmelde til flere kurser på én gang.

15 16 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Er der tale om Åbent Værksted, skal der angives start- og slutdato for kursets periode. Klik her for at få vist perioderne for de enkelte fag. For at komme videre skal man fortælle, hvem man er. Er man privatperson eller medarbejder, kan man fortsætte uden at logge ind. Ledige kan ikke tilmelde sig via EfterUddannelse.dk se mere side 22. Vær endvidere opmærksom på, at har man en videregående uddannelse, og ønsker at deltage på AMU-kurser eller EUD-enkeltfag og deltidsuddannelser, gælder der særlige regler. Tilmelding kan derfor ikke ske via EfterUddannelse.dk. Kontakt i stedet skolen. Logger man ind på vegne af en virksomhed, eller er man selvstændig, foregår det videre forløb på Virksomhedens side, se side Som kursist kan man endvidere logge sig ind med NemID. NemID giver adgang til Kursistens side, hvor man kan få overblik over kommende og afholdte kurser samt se de dokumenter, skolen har sendt. Læs mere om NemID og Kursistens side på side NB: Digital signatur kan fortsat anvendes.

16 2. Kursustilmelding 17 Som medarbejder bliver man bedt om at have sin lønseddel klar, inden man går videre med tilmeldingen, således man nemt kan se CVR-numre og andre nødvendige oplysninger. Tilmeldingen består af 6 trin: 1. Arbejdspladsen 2. Tilmelding 3. Personlige oplysninger 4. Indkvartering 5. Tilmeldingsresume 6. Kvittering Det er kun muligt at angive arbejdsgiver som betaler, hvis virksomheden forud har tilladt denne mulighed i EfterUddannelse.dk, se side 27. Har kursisten en GVU-plan, er det muligt at tilmelde sig som GVU-elev (uden deltagerbetaling). Har virksomheden ikke givet tilladelse til, at man må tilmelde sig og angive virksomheden som betaler, vises denne fejlmeddelse. Herfra kan man gå et skridt tilbage og angive sig selv som betaler eller få virksomhedens kursusadministrator til at foretage tilmeldingen.

17 18 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Som medarbejder skal man indtaste oplysninger om sin arbejdsplads, som privatperson kan man gå videre til trin 2 tilmelding. Har arbejdspladsen flere adresser under det indtastede CVRnummer, kan man vælge den relevante adresse. Har virksomheden givet tilladelse til, at man må tilmelde sig og angive virksomheden som betaler, skal man vælge faktureringsadresse. EAN-nr. angives, hvis E-fakturering skal benyttes. Under kunderef. angives virksomhedens reference for eksempel et ordrenummer. Referenceperson er den person i virksomheden, der kan kontaktes vedrørende betalingen. For at komme videre med tilmeld ingen skal man som medarbejder give samtykke til, at de indtastede oplysninger bliver synlige for arbejdsgiveren. Vil man gå tilbage i tilmeldingsproceduren, er det VIGTIGT at gøre det via trinvisningen. Anvender man browserens tilbageknap, ryger man helt ud af portalen. I trin 2 skal man bekræfte det kursus/de kurser, der er valgt. Ved Åbent Værksted kan prisen for kurset først beregnes, når der er valgt fag. Klik på Vælg/ fravælg fag. Det er frivilligt, om man vil vælge fag ved tilmeldingen. Det er også muligt senere at gå tilbage til tilmeldingen og vælge fag - eller når man møder op på kurset og bliver afklaret om sine ønsker.

18 2. Kursustilmelding 19 Marker det eller de fag, der skal indgå i kurset, og klik på den første kalender for at vælge periode. De ledige datoer er grønne - optagede datoer er røde. Klik på de ønskede datoer. De vises nu med gult. For farveblinde kan kalenderen vises i sort/hvid. Klik her. Klik på Gem, når du har valgt de ønskede datoer. Klik på næste kalender, hvis der er valgt flere fag.

19 20 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Datoerne for det først valgte fag er orange. Klik på de ønskede datoer for næste fag. Klik på Gem. Fortsæt, til der er valgt datoer for alle valgte fag. Klik på Gem.

20 2. Kursustilmelding 21 I trin 3 skal de personlige oplysninger indtastes. Det er her muligt at angive, hvis der er behov for særlige hjælpemidler til kurset. Som medarbejder skal man tage stilling til, hvor indkaldelsen til kurset skal sendes hen. Er det virksomheden, der betaler for kurset, SKAL indkald elsen sendes til virksomheden, og man kan derfor ikke selv vælge. I trin 3 skal man angive, om oplysninger om kurset skal sendes pr. post eller pr. mail, ligesom det er muligt at angive, at man vil have korte beskeder pr. SMS. Modtagelsen af disse er gratis. I trin 4 er det muligt at oplyse om afstand og transportforhold samt afgive ønske om indkvartering, såfremt skolen tilbyder det.

21 22 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Kursisten får først mulighed for at bekræfte tilmeldingen, når skolens betingelser for tilmelding er accepteret. Ovenover checkboksene er der et link til betingelserne på skolens hjemmeside. Kursisten skal ligeledes bekræfte, at han/hun ikke har en videregående uddannelse. Det er først muligt at klikke på Bekræft tilmeldingen, når begge checkbokse er markerede. Ledige har ikke mulighed for at tilmelde sig via EfterUddannelse.dk, men kan anvende portalen til at orientere sig i kursusmulig hederne. Det skyldes, at der gælder særlige regler for ledige. Blandt andet skal ledige have en godkendelse fra deres jobcenter/a-kasse, før de må tilmelde sig et kursus. Ledige kan printe en oversigt over de valgte kurser og tage den med til jobcentret.

22 3. Kursistens side Kursistens side Som kursist kan man fra forsiden af portalen med sin NemID logge sig ind på Min side, hvor man kan få overblik over kommende og afholdte kurser. Har du ikke allerede en NemID, kan den bestilles via nemid.nu. Vælg Bestil NemID til private og udfyld bestillingsformularen. Efter nogle dage modtager du dit nøglekort samt en midlertidig adgangskode. Vælg Jeg er kursist. Klik på Log ind med digital signatur.

23 24 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Klik på Kommende kurser for at se de kurser, du er tilmeldt. Klik på et kursus for at få nærmere information om kurset. Fra denne oversigt kan du vælge, om du vil se information om din tilmelding til kurset eller de dokumenter, der er sendt ud i forbindelse med kurset. Har du ikke allerede valgt fag (gælder kun Åbent værksted) i forbindelse med tilmeldingen, kan det ske nu. Læs mere på side 18.

24 3. Kursistens side 25 Klikker du på pilen ud for kursusdetaljer, får du vist alle informationer om kurset. Klik på Afholdte kurser for at se de kurser, du har deltaget i. Som under kommende kurser kan man også her klikke på et kursus for at se en oversigt, hvorfra man kan vælge Tilmelding, Dokumenter eller Kursets detaljer.

25 26 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder 4. Virksomhedens side Som virksomhed kan man: A. Søge kurser se nærmere beskrivelse af søgemuligheder under kapitel 1 Kursussøgning på side B. Tilmelde medarbejdere læs mere om at finde kurset og se kursets detaljer på side 13. C. Administrere via virksomhedens side: Sætte standardindstillinger for virksomheden Foretage tilmelding af/navngive medarbejdere Få overblik over afholdte og kommende kurser Få overblik over den enkelte kursists afholdte og kommende kurser Se skriftlig kommunikation fra uddannelsesstedet (indkaldelser m.v.) Virksomheden kan søge kurser uden at være logget ind, men alle øvrige funktioner kræver login med digital signatur. Læs mere på side 5-8. Fra forsiden af portalen kan man logge ind på virksomhedens sider. Angiv herefter, om du er kursusadministrator eller selvstændig enkeltmandsvirksomhed. Klik på Log ind med Digital Signatur.

26 4. Virksomhedens side 27 Virksomheden kan beslutte, om medarbejderne selv skal kunne tilmelde sig virksomhedsbetalte kurser via EfterUddannelse.dk. Klik på Indstillinger. Vælger man Ja, kan medarbejdere nu selv tilmelde sig virksomhedsbetalte kurser. Vælger man Nej, skal alle tilmeldinger til virksomhedsbetalte kurser gå via en kursusadministrator på virksomheden med login-rettigheden "Ret til at administrere VEU kurser". Indstillingen er som udgangspunkt sat til, at medarbejderen ikke kan tilmelde sig med virksomheden som betaler. Vælg den faktureringsadresse, der som standard skal anvendes. Det letter indtastningerne ved tilmelding. Standardindstillingen kan efterfølgende ændres for de enkelte tilmeldinger. Man kan vælge at indtaste EAN-numre nu og knytte dem til de enkelte faktureringsadresser. EAN-numre kan dog også indtastes i forbindelse med tilmeldingen, hvorefter de automatisk bliver tilføjet listen over EAN-numre. Vælg her, hvor kursusindkaldelsen typisk skal sendes hen, samt om indkaldelsen skal sendes pr. post eller mail. Indstillingerne letter indtastningerne ved tilmelding, fordi man efterfølgende kan nøjes med at ændre, såfremt indkaldelsen skal sendes et andet sted hen end den markerede standard. Klik på Gem indstillinger.

27 28 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Når man har søgt og fundet et kursus, skal medarbejderen meldes til. Tilmeldingen består af 3 trin: 1. Valgte kurser 2. Tilmeldingsresume 3. Kvittering Desuden findes en procedure for at navngive kursisterne. Kursusadministratoren kan have rettigheder til flere CVR-numre. Er det tilfældet, består tilmeldingen af 4 trin, hvor trin 1 angiver valg af cvr-nummer. Nedennævnte trinhenvisninger vil her være et trinnummer højere. I forbindelse med virksomhedsrekvirerede hold er det muligt for skolen at oprette reservationer for en virksomhed i skolens administrationssystem. Kontakt skolen vedrørende dette. Virksomhederne kan efterfølgende selv navngive reservationerne. I Trin 1 angives antallet af kursister. Der kan tilmeldes op til 25 kursister ad gangen. Er der tale om Åbent Værksted, skal der ligeledes angives startog slutdato for kursets periode. Klik her for at få vist perioderne for de enkelte fag. I Trin 2 er det først muligt at bekræfte tilmeldingen, når skolens betingelser for tilmelding er accep teret. Oven over checkboksene er der et link til betingelserne på skolens hjemmeside. Ligeledes skal det bekræftes, at kursisten ikke har en videregående uddannelse. Det skyldes, at reglerne for kursister med en videregående uddannelse pr. 1. januar 2011 blev ænd ret, så de selv skal betale den fulde kursusafgift uden statstilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse. I disse tilfælde kan tilmelding ikke ske via EfterUddannelse.dk, men skal ske ved direkte henvendelse til skolen. Man kan gå tilbage i tilmeldingen ved at klikke på trinvisningen eller på Tilbage. Klik på Bekræft tilmeldingen.

28 4. Virksomhedens side 29 I Trin 3 er det muligt at reservere plads er på et hold uden at oplyse navne og CPR-numre. Men det er vigtigt så hurtigt som muligt at få indtastet alle nødvendige informationer om kursisterne. Klik på Afslut for at navngive kursisterne senere. Klik på Navngiv kursister, hvis du vil foretage navngivning nu. Næste billede giver en oversigt over, hvor mange kursister, der mangler at blive navngivet, ligesom man kan vælge at se dokumenter f.eks. indkaldelsen, der er knyttet til kurset eller at se kursets detaljer. Klik på Tilmeld flere for at tilmelde en eller flere kursister. Klik på Rediger for at navngive den enkelte kursist. Virksomheden kan slette enkelte/alle kursister fra et hold indtil 7 dage før kursusstart. Denne frist sættes automatisk af EfterUddannelse.dk. Skolen kan dog godt vælge at låse holdet tidligere. Hvis skolen ikke låser holdet, kan virksomheden ændre navne men ikke slette en tilmelding helt frem til kursusstart. Det gælder dog ikke, hvis tilmeldingen er opkrævet. Før musen hen over Slet for at se, hvor længe endnu der kan slettes kursister fra holdet. Klik på Slet for at slette kursisten. Det er også muligt at navngive alle kursister samlet læs mere på side 34.

29 30 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Indtast kursistens data. Ved at klikke i feltet SMS ønskes angiver man, at kursisten kan modtage korte beskeder på SMS. Feltet bliver først aktivt, når der er indtastet et mobilnummer. Indtast eventuelt et kundeordrenummer til fakturaen. Skal kursisten tilmeldes som GVU-elev, skal virksomheden tilmelde eleven via kursistvejen, se side 13. Det betyder, at virksomheden ikke må være logget ind som virksomhed, når tilmeldingen sker. Værdien i felterne Arbejdsadresse og Faktureringsadresse samt information om, hvor indkaldelsen skal sendes hen, hentes fra standardindstillingerne under Indstillinger (se side 27). Ændringer af disse værdier gælder kun for den aktuelle kursist. Indtast et EAN-nummer. Er der tilknyttet et eller flere EAN-numre til faktureringsadressen, vises de på en liste. Indtast fakturareferenceperson på virksomheden. Ved Åbent Værksted kan prisen for kurset først beregnes, når der er valgt fag og kursisten er navngivet. Klik på Vælg/fravælg fag. Knappen vises kun ved kurser under Åbent værksted. Herefter vises en oversigt over de mulige fag. Marker det eller de fag, der skal indgå i kurset, og klik på den første kalender for at vælge periode.

30 4. Virksomhedens side 31 De ledige datoer er grønne - optagede datoer er røde. Klik på de ønskede datoer. De vises nu med gult. For farveblinde kan kalenderen vises i sort/hvid. Klik her. Klik på Gem, når du har valgt de ønskede datoer. Klik på næste kalender.

31 32 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Datoerne for det først valgte fag er orange. Klik på de ønskede datoer for næste fag. Klik på Gem. Fortsæt, til der er valgt datoer for alle valgte fag. Klik på Gem.

32 4. Virksomhedens side 33 Klik her, hvis kursisten har brug for indkvartering og er berettiget til kost og logi. Udfyld skemaet og angiv eventuelt en ankomstdato. Spørgsmål om indkvartering vises kun, hvis skolen tilbyder kost og logi. Klik på Gem for at gemme alle indtastninger om kursisten. Dialogboksen Oplysningerne er gemt vises. Klik på Tilbage for at navngive næste kursist.

33 34 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Informationen om alle kursusdeltagerne kan indtas tes, adskilt af komma, i samme skærmbillede. Trækkes data fra et internt kursussystem ud i et regneark og gemmes som en kommasepareret fil (csv-fil), kan de kopieres og sættes ind i indtastningbilledet. Klik på linket over indtastningsbilledet for at se et eksempel XXXX, , j, Kursist, , , , , 1564, Peter Andersen, Erhvervsuddannelse,,, J, J, XXXX, , n, Arbejdsgiver, Post, , , , 1564, Peter Andersen, Anden, Cand. Scient, N, N, J, XXXX,, , JA,,,, XXXX,, ,Ja,,,, XXXX, De data, der kan indtastes samlet, er: CPR mobil-nr J/N for SMS ønskes Kursist el. Arbejdsgiver for sendes til Post el. for indkaldelse sendes pr. P-nr for arbejdsadresse P-nr for faktureringslærested EAN-nummer Kundeordrenummer Referenceperson Erhvervsuddannelse el. Anden for uddannelse efter 9./10. klasse / gymnasium beskrivelse af evt. anden uddannelse J/N for evt. uddannelse brugt inden for de sidste 5 år J/N for, om der er over 60 km. mellem kursistens bopæl og uddannelsesstedet eller kursisten har særligt vanskelige transportforhold J/N for indkvartering ønskes dd-mm-yyyy for eventuelt ønsket ankomstdato. Det er vigtigt, at de kopierede data har samme form som i eksemplet med hensyn til indhold, rækkefølge, linjeskift m.m. EfterUddannelse.dk accepterer CPR-numre både med og uden bindestreg.

34 4. Virksomhedens side 35 Dette eksempel viser, hvordan et regneark skal bygges op samt de forskellige varianter af indtastning, som EfterUddannelse.dk accepterer. Bemærk, at kolonnen til indtastning af CPR-numre skal indstilles som tekst, da Excel ellers vil betragte CPR-numre uden bindestreg som talværdier og derfor fjerner 0 som det første ciffer i et CPR-nummer. Find et eksempel på et regneark her: Som tidligere nævnt accepterer EfterUddannelse.dk kun kommaseparerede filer, der desværre ikke findes i visse opsætninger af Excel. Er det kun muligt at gemme regnearket som en semikolonsepareret fil, kan filen konverteres til en kommasepareret fil med følgende metode: Gem regnearket som en semikolonsepareret fil i Excel. Højreklik på den lukkede fil og åbn den med Word eller Notesblok. Findes Notesblok eller Word ikke på listen, klikker du på Vælg program.

35 36 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder Vælg Notesblok og klik på OK. Filen er nu åbnet med Notesblok. Klik på Rediger og vælg Erstat. Indtast semikolon (;) i feltet Søg efter. Indtast komma (,) i feltet Erstat med. Klik på Erstat alle. Teksten er nu kommasepareret og kan kopieres og indsættes i indtastningsbilledet beskrevet på side 34.

36 4. Virksomhedens side 37 På Virksomhedens sider er det muligt at få overblik over alle kommende eller afholdte kurser samt over kursusaktiviteter for den enkelte kursist. Klik på Kommende kurser. Klik på Søg. Nu vises alle kommende kurser. Søgningen kan indsnævres ved at angive et konkret kursus, en tidsperiode eller ved at vælge en bestemt arbejdsadresse eller faktureringsadresse. I eksemplet er der 4 kommende kurser. Oversigten viser kursustitel, kursusstart, antal tilmeldte kursister samt status for navngivning af kursisterne. Klik på kursusnavnet for at se en statusoversigt for dette kursus, hvorfra det er muligt at navngive kursister. Se side 30. Fra statusoversigten vil der endvidere være adgang til at se de dokumenter, der er sendt til kursisterne. Dokumenterne vil ligge i arkivet, selv om kursisten står som modtager af information. Klik på Afholdte kurser. Klik på Søg. Nu vises alle afholdte kurser. Søgningen kan indsnævres ved at angive et konkret kursus, en tidsperiode eller ved at vælge en bestemt arbejdsadresse eller faktureringsadresse. Billedet viser en oversigt over afholdte kurser, hvornår de enkelte kurser startede, og hvor mange der var tilmeldt. Se kursets detaljer ved at klikke på kursustitlen.

Brugerguide. Virksomheder

Brugerguide. Virksomheder Brugerguide Virksomheder Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom godt i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 13 Kolofon 3. Virksomhedens side 17 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister

Brugerguide. Virksomheder Enkeltkursister Brugerguide Virksomheder Enkeltkursister Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 12 3. Virksomhedens sider 18 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder

Brugerguide. Virksomheder Brugerguide Virksomheder Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom godt i gang 5 1. Kursussøgning 9 2. Kursustilmelding 13 Kolofon 3. Virksomhedens side 16 Brugerguide til EfterUddannelse.dk Virksomheder

Læs mere

Brugerguide. Kursister

Brugerguide. Kursister Brugerguide Kursister Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 1. Kursussøgning 5 2. Kursustilmelding 9 3. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 20 Kolofon 4. Kursistens side 29 Brugerguide

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Brugerguide Virksomheder Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Kolofon 3 Indhold 1. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 5 2. Login med Ret til at administrere

Læs mere

Klik ursus! et kursus! Klik et kursus! Portalen giver overblik og mulighed for

Klik ursus! et kursus! Klik et kursus! Portalen giver overblik og mulighed for Portalen giver overblik og mulighed for med få klik at planlægge medarbejdernes kompetenceudvikling og reservere kurser. Klik et kur Klik ursus! et kursus! 2. EfterUddannelse.dk portalen for erhvervsrettet

Læs mere

Virksomheden. Virksomhedens side på

Virksomheden. Virksomhedens side på Virksomheden Virksomhedens side på Side 2 af 13 Adgang til virksomhedens side... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder... 3 Tilmeld kursister og administrer

Læs mere

Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side

Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side Masseredigering af tilmeldinger pa virksomhedens side 7. udgave, revideret marts 2012 Vejledningen er opdateret i forbindelse med indførelse af ny side til masseredigering af tilmeldinger. Denne vejledning

Læs mere

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

Brugerguide. Virksomheder. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Brugerguide Virksomheder Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Kolofon 3 Indhold 1. Digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud 5 2. Login med Ret til at administrere

Læs mere

Brugerguide. Erhvervsskoler

Brugerguide. Erhvervsskoler Brugerguide Erhvervsskoler Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 1. Kursussøgning 5 2. Kursustilmelding 9 3. Kursistens side 22 4. Virksomhedens side 25 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk Erhvervsskoler

Læs mere

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator

Virksomheden. Mit overblik log ind som kursusadministrator Virksomheden Mit overblik log ind som kursusadministrator Side 2 af 13 Adgang til Mit overblik/som kursusadministrator... 3 Bestilling af Medarbejdersignatur/NemID-medarbejdersignatur... 3 NemLog-in rettigheder...

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse.

Efteruddannelse.dk. Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse. Brugermanual til Efteruddannelse.dk Tilmelding af kursister på Efteruddannelse.dk Ansøgning om VEU- godtgørelse og befordringstilskud på Efteruddannelse.dk Indhold Rettigheder på efteruddannelse Side 3

Læs mere

Brugerguide. A-kassens sider: Fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud

Brugerguide. A-kassens sider: Fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Brugerguide A-kassens sider: Fraværsoplysninger samt digital ansøgning om VEU-godtgørelse og befordringstilskud Kolofon 3 Indhold 0. Kom i gang 5 1. Ansøgninger 7 2. Afsluttede ansøgninger 13 3. Vis kursisternes

Læs mere

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Kommende kurser

Minivejledning. I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Kommende kurser Minivejledning I gang med virksomhedens sider (for kursusadministratorer) Log ind på virksomhedens sider med din medarbejdersignatur/nemid fra forsiden af www.efteruddannelse.dk via Log ind i øverste venstre

Læs mere

Kursussøgning. Indledning. Orange søgebjælke

Kursussøgning. Indledning. Orange søgebjælke Kursussøgning på Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Kursussøgning... 3 Indledning... 3 Orange søgebjælke... 3 Fritekstsøgning via feltet Find... 4 Find: Søg på fag/kursus vha. søgeforslag...

Læs mere

www.evukurser.dk Guide: Sådan tilmelder du dig vvs-branchens kurser

www.evukurser.dk Guide: Sådan tilmelder du dig vvs-branchens kurser www.evukurser.dk Guide: Sådan tilmelder du dig vvs-branchens kurser 2014 Sådan tilmelder du dig efteruddannelse Tilbuddene er mange, når det gælder efteruddannelse. Hvis du overvejer at efteruddanne dig,

Læs mere

VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder

VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Virksomheder VEU-godtgørelse og befordringstilskud Virksomheder Side 2 af 31 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til ansøgningsskema... 3 Ansøgningen... 4 Trin 1 Hvad søges?... 5 Trin 2 Personlige oplysninger...

Læs mere

02 Kursistens SIDER/06.05.2009. EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009

02 Kursistens SIDER/06.05.2009. EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 1 EfterUddannelse.dk 2 Kursistens sider beskrivelse af Aflevering 06.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login 4.0 VEU admin - ubehandlede

Læs mere

Virksomheder. Standardindstillinger på virksomhedens side

Virksomheder. Standardindstillinger på virksomhedens side Virksomheder Standardindstillinger på virksomhedens side Indstillinger på virksomhedens sider Opdateret den 7/1-2015 Som virksomhedsadministrator har du mulighed for at indstille EfterUddannelse.dk til

Læs mere

03 virksomhedens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009

03 virksomhedens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 1 EfterUddannelse.dk 3 virksomhedens sider beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login VEU admin login 4.0 VEU admin - ulæste ansøgninger

Læs mere

Fanebladet Afholdte kurser her kan du se, hvilke kurser du har deltaget i. Fanebladet Ansøgninger, her kan du se dine ansøgninger om VEUgodtgørelse

Fanebladet Afholdte kurser her kan du se, hvilke kurser du har deltaget i. Fanebladet Ansøgninger, her kan du se dine ansøgninger om VEUgodtgørelse Kursistens side på Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Log ind... 3 Fanebladende Kommende- og afholdte kurser... 5 Kursustitel... 5 Startdato... 5 Dokumenter... 5 Erklæring... 5 Ansøgning... 5 Tilmeldingsoplysninger

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Marianne Guerry Larsen

Efteruddannelse.dk. Marianne Guerry Larsen Efteruddannelse.dk Marianne Guerry Larsen Handler om administrativ lettelse på skolerne CPP1 Dias nummer 2 CPP1 [..]kommunikation MED kursisterne [..] Christina P. Bach Pedersen; 16-09-2009 3 faser Test

Læs mere

Notat. Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) 1 Hvordan oprettes en digital medarbejdersignatur til ansatte i folkekirken?

Notat. Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) 1 Hvordan oprettes en digital medarbejdersignatur til ansatte i folkekirken? Vejledning i digital tilmelding til uddannelse (AMU) Når en medarbejder i folkekirken skal tilmeldes en uddannelse (AMU), skal der skal anvendes en digital signatur til erhverv, Tilmeldingen kan foretages

Læs mere

Vejledning i tilmelding til AMU-kursus på www.efteruddannelse.dk og ansøgning om VEU-godtgørelse

Vejledning i tilmelding til AMU-kursus på www.efteruddannelse.dk og ansøgning om VEU-godtgørelse Vejledning i tilmelding til AMU-kursus på www.efteruddannelse.dk og ansøgning om VEU-godtgørelse (udarbejdet af KHL i samarbejde med Dalum Landbrugsskole, jan. 2014) 1 Når du har fundet det ønskede kursus

Læs mere

Kom godt i gang med at generere breve fra skolens sider

Kom godt i gang med at generere breve fra skolens sider Kom godt i gang med at generere breve fra skolens sider version 1, d. 21.04.2010 Indhold Generer breve fra skolens sider på EfterUddannelse.dk... 1 Eksempler på skabeloner... 2 Skolens dokument- og skabelonarkiv...

Læs mere

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10

Vejledning til. Svejsevisitering. Oprettelse af kursister i testsystemet... 2. Opret Booking... 5. Kursisten tager test... 10 Kompetencecenter for e-læring Det Nationale Videncenter for e-læring Vejledning til Svejsevisitering Indhold Oprettelse af kursister i testsystemet... 2 Opret Booking... 5 Kursisten tager test... 10 Læreren

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning. August 2011 Steen Larsen, UNI C

EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning. August 2011 Steen Larsen, UNI C EfterUddannelse.dk, fase 3: Den digitale VEU-ansøgning August 2011 Steen Larsen, UNI C Dagsorden Lovændring og nye regler Nye processer og ny rollefordeling Virksomhedsinput fra fokusgruppemøder Brugerflade

Læs mere

Oprettelse af ansøgningsgrundlag for EUD+, EU Socialfond eller taxakurser på EASYskole

Oprettelse af ansøgningsgrundlag for EUD+, EU Socialfond eller taxakurser på EASYskole Oprettelse af ansøgningsgrundlag for EUD+, EU Socialfond eller taxakurser på EASYskole 27-01-2015/version 1.1 Indhold Indhold... 1 Generelt... 1 Oprettelse af ansøgningsgrundlag og registrering af tilstedeværelse

Læs mere

EfterUddannelse.dk Informationsmøde, december Marianne Guerry Larsen

EfterUddannelse.dk Informationsmøde, december Marianne Guerry Larsen EfterUddannelse.dk Informationsmøde, december 2009 Marianne Guerry Larsen EfterUddannelse.dk præsentation Hvad og hvordan? Online kursuskatalog Søgning Kursusbeskrivelse i EfterUddannelse.dk og i EASY-A

Læs mere

BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE. www.e eruddannelse.dk

BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE. www.e eruddannelse.dk BRUGERMANUAL TILMELDING TIL EFTERUDDANNELSE www.e eruddannelse.dk 2 Kursus lmelding på www.e eruddannelse.dk Digital lmelding nye regler Pr. 1. november 2011 skal virksomheder lmelde deres medarbejdere

Læs mere

Efteruddannelseskataloget

Efteruddannelseskataloget Efteruddannelseskataloget Vejledning til indtastning Version 8.6 UNI C oktober 2013 Efteruddannelseskataloget UNI C Version 8.6 Af Henrik Borck Larsen og Anne-Marie Pedersen Indhold 1 Indledning... 1 1.1

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

04 veu administrationens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05.

04 veu administrationens SIDER/13.05.2009. EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05. 1 EfterUddannelse.dk 5 Skolens sider til udsendelse af breve beskrivelse af Aflevering 13.05.2009 VEU SITEMAP 1.1.1 Login side admin (efteruddannelse.dk/admin) Skole login Upload dokument VEU admin login

Læs mere

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01

Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn. Version 0.01 Versionslog: 0.01 Bruger (kursist/deltager) Kom godt i gang med plan2learn Version 0.01 Versionslog: 0.01 1 Oprettet: 01.08.2014 Indhold 1. Formål med vejledningen...3 2. Katalogforsiden...4 2.1 Brugeradgang...5 2.2 Skift

Læs mere

Introduktion til UNGIAARHUS

Introduktion til UNGIAARHUS UNGIAARHUS- ungdomsskoleløsning, side 1 Introduktion til UNGIAARHUS et ungdomsskolesystem baseret på PHP og MySQL Indledende Den løsning, som introduceres her, blev oprindelig lavet som noget foreløbigt

Læs mere

STADS DANS OPSLAG AF ANSØGNINGER TIL FAGLIG BEHANDLING

STADS DANS OPSLAG AF ANSØGNINGER TIL FAGLIG BEHANDLING STADS DANS OPSLAG AF ANSØGNINGER TIL FAGLIG BEHANDLING STADS-DANS Introduktion / Opslag af ansøgninger til faglig behandling Formålet med denne vejledning er at give en enkel anvisning til opslag af studerendes

Læs mere

Brugerguide. Undervisere

Brugerguide. Undervisere Brugerguide Undervisere Kolofon 3 Indhold Introduktion 4 0. Kom i gang 5 1. Registrer fravær 6 2. Tilføj ny kursist 10 3. Underviser på flere skoler 12 Kolofon Brugerguide til EfterUddannelse.dk Undervisere

Læs mere

VITAS Digital ansøgning

VITAS Digital ansøgning Hvis du har fundet en virksomhed, som gerne vil ansætte dig i enten løntilskud, i en praktikplads eller som voksenlærling, kan du komme hurtigt i gang og sætte fart på sagsbehandlingen, ved at bede virksomheden

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform.

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform. Digital Post Vejledning til foreninger m.fl. Center for Kultur, Idræt og Sundhed September 2013 Indledning Slagelse Kommune ønsker at hjælpe foreninger m.fl. godt på vej med Digital Post. Derfor har vi

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere

Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere Brug af Brobygning.NET for UU-vejledere Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på en eller

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Quickguide til GladsaxeKortet. Indholdsfortegnelse

Quickguide til GladsaxeKortet. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Ny Bruger... 2 1.1 Allerede oprettet... 2 1.2 Stamoplysninger... 3 1.3 Aktivér din bruger... 3 2. Opret konti eller aktivér dit barns kort... 4 2.1 Tilføje en ny bruger til din konto...

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fremover vil din lønseddel blive sendt til e-boks. e-boks er en elektronisk postkasse og arkiv, som du har adgang til via Internettet. Alle danskere kan gratis anvende e-boks.

Læs mere

Fødevareministeriets. Tast selv-service. NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort

Fødevareministeriets. Tast selv-service. NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort Fødevareministeriets Tast selv-service NemID og Medarbejdersignatur Elektronisk fuldmagt Fællesskema og markkort Januar 2012 Indhold 1 Velkommen til Tast selv-service 3 2 Log på med NemID eller Medarbejdersignatur

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) Et brugeradministrationssystem

Læs mere

1 Forside. Side 1 af 15

1 Forside. Side 1 af 15 Side 1 af 15 1 Forside Fra forsiden af Byg & Miljø, er der flere 'indgange' til både mere viden og muligheder for at ansøge. BEMÆRK - På forsiden af Byg & Miljø kan du blive mødt af forskellige fejlmeddelelser,

Læs mere

Vejledning l virksomheder

Vejledning l virksomheder Vejledning l virksomheder Digital kursus lmelding Ansøgning om VEU godtgørelse og befordrings lskud Sønderhøj 9 8260 Viby J Telefon: 8936 3000 business@aabc.dk www.aabc.dk Digital kursus lmelding og VEU

Læs mere

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11 BEGREBER I DANTEK... 2 SAMLINGER... 2 Informationssamlingen... 2 Udlånssamlingen (sætsamlingen)... 2 BOOKING... 2 RESERVERING... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SIMPEL SØGNING... 5 AVANCERET

Læs mere

Guide til DLG s elektroniske fakturalæsning. Sådan får du adgang til at læse alle dine tidligere bilag fra os

Guide til DLG s elektroniske fakturalæsning. Sådan får du adgang til at læse alle dine tidligere bilag fra os Guide til DLG s elektroniske fakturalæsning Sådan får du adgang til at læse alle dine tidligere bilag fra os Version nov. 2010 Indholdfortegnelse Trin 1 Adgang til landmandsportalen s. 3 Trin 2 Login til

Læs mere

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt)

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) 1 - Relevans - Afklarende spørgsmål 1. På den første side, skal du svare på et afklarende spørgsmål. 2. Du skal kunne svare 'Ja'

Læs mere

Trin for Trin guide til en S1 autorisation

Trin for Trin guide til en S1 autorisation Trin for Trin guide til en S1 autorisation Autorisationssystemet MAB Her ses forsiden af Miljøstyrelsens IT system (MAB). Til venstre ses en liste over gyldige autorisationer. I dette tilfælde er der en

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG

GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG GENEREL VEJLEDNING KOM GODT I GANG FOR DIG SOM ER UDDANNELSES- ANSVARLIG Generel vejledning for uddannelsesansvarlige Introduktion Denne vejledning giver dig en kort gennemgang af nogle af de muligheder

Læs mere

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse

Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse 26-09-2013/version 1.1/ Lisbeth Jørgensen, Susanne B. Jørgensen, Jytte Michelsen, Mette Kolmos Indhold Indhold... 1 Generelt...

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v2

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v2 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) En fælles loginside som

Læs mere

Du kan bestille en NemId medarbejdersignatur ved at følge dette link: https://www.nets.eu/dkda/løsninger/nemid/medarbejdersignatur.

Du kan bestille en NemId medarbejdersignatur ved at følge dette link: https://www.nets.eu/dkda/løsninger/nemid/medarbejdersignatur. 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login øverst på portalens forside. Hvis din organisation eller virksomhed er CVR-registreret,

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Forfatter: Sara Holm Kristensen

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode

Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Holstebro Kommune Kultur og Fritid Vejledning i brug af Foreningsportalen til brugere med adgangskode Foreningsportalen kan benyttes både af borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger og

Læs mere

Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse

Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse Oprettelse, holdplacering og afgangsmelding af GVU-elever, Åben uddannelse 23-12-2013/version 1.2/ Lisbeth Jørgensen, Susanne B. Jørgensen, Jytte Michelsen, Mette Kolmos Indhold Indhold... 1 Generelt...

Læs mere

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Tekniske krav... 3 Adgang og forbindelse... 4 Navigation i spørgeskemaet... 7 Spørgeskemaets afsnit... 7 Navigationslinjen...

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk.

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Man kan logge ind i Virk.dk via www.virk.dk eller via Fødevareministeriets indberetningsportal.

Læs mere

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013

Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Ditmer edagsorden Oktober 2013 Quick Guide Indhold For dig der skal i gang med at bruge ditmer edagsorden på ipad eller web 1. Sådan får du adgang til ditmer edagsorden... 2 2. Find udvalg

Læs mere

Sådan opretter du kursusforløb. Vejledning til virksomheder og skoler

Sådan opretter du kursusforløb. Vejledning til virksomheder og skoler Sådan opretter du kursusforløb Vejledning til virksomheder og skoler 2 Som bruger på amukurs.dk kan du skræddersy efteruddannelse til medarbejdere og kursister Med mere end 3.000 kurser, kan det være svært

Læs mere

Planlægning og administration af uddannelse. Kursus skitse

Planlægning og administration af uddannelse. Kursus skitse Planlægning og administration af uddannelse Kursus skitse Introduktion På TietgenSkolen har vi endnu ikke afholdt kurset Planlægning og administration af uddannelse derfor er udgangspunktet til dette oplæg

Læs mere

Miniguide til e-handel på apoteket.dk

Miniguide til e-handel på apoteket.dk Miniguide til e-handel på apoteket.dk Danmarks Apotekerforening - 1. udgave, 1. oplag, oktober 2011 Indholdsfortegnelse Sådan bestiller du en almindelig apoteksvare side 5 Sådan bestiller du levering til

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem, DANS! Se eventuelt også

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge portalen efteruddannelse.dk

Sådan kommer du i gang med at bruge portalen efteruddannelse.dk Sådan kommer du i gang med at bruge portalen efteruddannelse.dk Bestil digital signatur på virk.dk Installer digital signatur Log på virk.dk Tildel rettigheder til efteruddannelse.dk på virk.dk. Se side

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og skoler med 10. klasse

Brugervejledning. Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og skoler med 10. klasse Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og skoler med 10. klasse 27. marts 2012 1 INDLEDNING... 4 1.1 MÅLGRUPPE... 4 1.2 VEDR. OPTAGELSE.DK 2012... 4 1.2.1 Ansøgningsfrister...

Læs mere

Let i gang med NemRefusion Løntilskud- og fleksjobrefusion Digital indberetning af løntilskud- og fleksjobrefusion på Virk.dk

Let i gang med NemRefusion Løntilskud- og fleksjobrefusion Digital indberetning af løntilskud- og fleksjobrefusion på Virk.dk Digital indberetning af løntilskud- og fleksjobrefusion på Virk.dk Denne guide giver dig en introduktion til hvordan, du anmoder om refusion for løntilskud og fleksjob i NemRefusion. Guiden giver ikke

Læs mere

VITAS Digital ansøgning

VITAS Digital ansøgning Hvis du har fundet en virksomhed, som gerne vil ansætte dig i enten løntilskud, i en praktikplads eller som voksenlærling, kan du komme hurtigt i gang og sætte fart på sagsbehandlingen, ved at bede virksomheden

Læs mere

Vejledning til Borgeronline Statistikmodul

Vejledning til Borgeronline Statistikmodul til Borgeronline Statistikmodul Statistikmodul April 2009 publiceret: Juni 2009 rettet: Juli 2009 Suderbovej 24 9900 Frederikshavn Tlf. 9620 6666 dafolo@dafolo.dk www.dafolo.dk Support: deb@dafolo.dk Log

Læs mere

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) Tilsyn og Kontrol - 72 21 74 00 14. juni 2017 Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Indhold Indledning... 1 Nødvendig browser på PC... 1 NemID medarbejdersignatur...

Læs mere

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning Byg og Miljø Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal

Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) Tilsyn og Kontrol - 72 21 74 00 10. november 2017 Brugerguide til STAR s Tilskudsportal Indhold Indledning... 1 NemID medarbejdersignatur... 1 NemID Nøglefilsprogram...

Læs mere

Mit Sygefravær. Vejledning vedrørende undtagelse fra obligatorisk selvbetjening i Mit Sygefravær. December 2015. Version 1.3.

Mit Sygefravær. Vejledning vedrørende undtagelse fra obligatorisk selvbetjening i Mit Sygefravær. December 2015. Version 1.3. Mit Sygefravær Vejledning vedrørende undtagelse fra obligatorisk selvbetjening i Mit Sygefravær December 2015 Version 1.3 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Ændringerne

Læs mere

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

Brugerstyring i digital post

Brugerstyring i digital post Brugerstyring i digital post Denne vejledning beskriver roller og rettigheder i den digitale post-løsning. Version: 3.0 Udarbejdet: november 2011 Udarbejdet af: Digitaliseringsstyrelsen Vejledningen og

Læs mere

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk.

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Guide: Henvisninghotellet ( REFHOST ) Version mar 2009 Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Denne guide er primært baseret på oplysninger

Læs mere

Efteruddannelse.dk. Forandringens vinde blæser november 2011

Efteruddannelse.dk. Forandringens vinde blæser november 2011 Efteruddannelse.dk Forandringens vinde blæser november 2011 Agenda Velkomst Hvorfor EfterUddannelse.dk Lynkursus i EfterUddannelse.dk Praktiske forudsætninger Tilmelding til AMU kurser Ansøgning om VEU

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk. Opret medarbejder på grundskole

Brugervejledning. Optagelse.dk. Opret medarbejder på grundskole Brugervejledning Optagelse.dk Opret medarbejder på grundskole 8. juli 2012 1 INDLEDNING... 4 1.1 MÅLGRUPPE... 4 1.2 HVAD SKAL JEG LÆSE... 5 1.3 VEDR. OPTAGELSE.DK 2012... 5 1.4 BEMÆRKNINGSFELT... 5 2

Læs mere

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen...

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen... Brugerguide Brugerguidens formål er at give et overblik og en hurtig instruktion i opgaverne for ledere og medarbejdere i forbindelse med MUS, Lektorkvalificering og Rekruttering Indhold Start... 2 Log

Læs mere

Let i gang med NemRefusion for selvstændige

Let i gang med NemRefusion for selvstændige Let i gang med NemRefusion for selvstændige Digital indberetning af syge- og barseldagpenge på Virk.dk Denne lille guide giver dig en introduktion til, hvordan du kan indberette syge- og barseldagpenge

Læs mere

Digital Postkasse/e-Boks

Digital Postkasse/e-Boks Nemt på nettet Digital Postkasse/e-Boks Horsens Kommunes Biblioteker Redigeret januar 2013 itborger@horsens.dk Indledning Mere og mere kommunikation med det offentlige foregår over nettet. Ting, som man

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Søfartsstyrelsen kan tilbyde samtlige rederier mulighed for at kunne indberette mønstringsdata elektronisk. Den elektroniske indberetning

Læs mere

AU Studieadministration STADS DANS FAGLIG BEHANDLING AF ANSØGNINGER

AU Studieadministration STADS DANS FAGLIG BEHANDLING AF ANSØGNINGER AU Studieadministration STADS DANS FAGLIG BEHANDLING AF ANSØGNINGER Annia Hoffmeyer, Kristine Ellis, Maia Jensen Januar 2013 STADS-DANS Introduktion / Ansøgninger til faglig vurdering Formålet med denne

Læs mere

Brugerstyring i Digital Post

Brugerstyring i Digital Post Brugerstyring i Digital Post Denne vejledning beskriver roller og rettigheder i Digital Post Administrationsportalen. Den berører også kort sammenhængen med de roller og rettigheder, der er knyttet til

Læs mere