Ansøgning sundhedspulje 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning sundhedspulje 2013"

Transkript

1 Ansøgning sundhedspulje 2013 KRAM I 2012 har Digterparken haft de første 50 MUS samtaler mellem leder og medarbejder. I den forbindelse har mange medarbejdere givet udtryk for ønske om motion på arbejdspladsen. LMU har besluttet, at Digterparken bliver en røgfri arbejdsplads fra 1. januar Vi ved, at der ved rygestop er stor risiko for vægtøgning, hvorfor motion især bliver aktuel, men også sund kost er vigtig. Digterparken har cirka 90 medarbejdere og vi søger kr. til sundhedsprojektet, hvor de 2 KRAM faktorer motion og kost er i fokus. Metode Sunde måltidsordninger med professionel vejledning Motion på arbejdspladsen Reducering af taljemål til normalområdet Konkurrencer om bl.a. det største personlige vægttab/ mindste taljemål eller/og det største vægttab/mindste taljemål i et team Foredrag om livsstilsændringer Sundhedstilbud til forebyggelse af diabetes, for højt blodtryk, dårlige rygge m.m. Med venlig hilsen Digterparken Plejecenterleder Inge Bukart 1

2 Ansøgning til voksen og plejeudvalget og sundhedspuljen Plejecenter Fuglsanggården ansøger om gentagelse af succes fra 2012 med afvikling af ældrefestival. Ældrefestivalen afvikles såfremt der findes finanseringsmuligheder den 31/ Fra I 2012 besøgte festivallen. Fra hele Norddjurs kommune. Se mere fra sidste fesival på Ældrefestivallen knytter venskaber, skaber minder og gode fælles oplevelser og der er både konkurrencer, dans og musik. Livskvalitet og livsmod er også sundhedsfremmende. Festivallen koster 200 arbejdstimer for medarbejdere og frivillige på Fuglsangganggården. (uden beregning) Vi ansøger om kr. til dækning af lejeudgifter og tilskud til honnorarer til nogle af solisterne på dagen. Således at de ældre i Norddjurs kommune kan få noget at se frem til, og glædes til - og om igen i På vegne af personale og frivllige på Fuglsanggården. Plejecenterleder, Helle Thomsen.

3 Grenaa Ansøgning sundhedspulje 2013 Tælle skridt kampagne På Violskrænten er der ca. 90 medarbejdere, som er med til at passe de 84 beboere på Plejecentret. Beboerne er afhængige af deres daglige hjælp. Vi vil gerne gøre en indsats for at holde medarbejderne i form og dermed mindske sygefraværet. Mange undersøgelser viser, at hvis man får gået sine daglige anbefalede skridt, er det med til at holde sygefraværet nede. Metode: Motion og arbejdsglæde Konkurrence Anerkendelse Dans og Motion på arbejdspladsen Medarbejderne tilbydes undervisning i dans i forskellige former. Dansen kan også bruges i forhold til aktiviteter med beboerne. Dette vil være med til at skabe et fællesskab både blandt medarbejderne men også med beboerne. Metode: Instruktør Krop-bevægelse Livsglæde Der søges om kr. til hver af ovenstående 2 projekter. På vegne af medarbejderne på Plejecenter Violskrænten Anette Eriksen Plejecenterleder Violskrænten Grenaa Tlf violskraenten@norddjurs.dk Cvr:

4 SUNDHED OG OMSORG ØST Ansøgning sundhedspulje 2013 Rygning FOA's medlemmer ryger mere end gennemsnittet. Rygning anses for at være den mest afgørende faktor for danskernes lave middellevetid. Kilde sundhedstilstand blandt FOA medlemmer. SIF 2010 (Statens institut for folkesundhed). SIF's undersøgelse viser at 42% af de kvindelige FOA medlemmer ryger hver dag, til sammenligning ryger knap 30% af danske kvinder som helhed. I Sundhed og omsorg øst er vi ca. 400 sundhedsmedarbejdere. Vi søger et beløb på kr til en særlig indsats på området. Metode: Vidensformidling Konkurrence Anerkendelse På vegne af sundhed og omsorg øst Leder Ninna Thomsen

5 Forslag til tobaksforebyggelsesindsats under voksen- og plejeudvalgets sundhedspulje 2013 Tobaksforebyggelse er en af de få sundhedsindsatser, der er evidens for. I Danmark dør årligt som følge af rygning, og 900 dør årligt som følge af passiv rygning. Rygning medfører i gennemsnit 3 tabte leveår for kvinder og 3,5 tabte leveår for mænd, mens storrygere (>15 cigaretter/dag) i gennemsnit dør 8-10 år for tidligt. Rygere og eksrygere har 2,7 mio. ekstra kontakter til almen praksis pr. år og ekstra indlæggelser pr. år. Endvidere medfører rygning 2,5 mio. fraværsdage på arbejdsmarkedet pr. år og et årligt netto merforbrug i sundhedsvæsnet på 3,5 mia. kr. (eksklusiv ambulante og skadestuekontakter). For en kommune på størrelse med Norddjurs er der dagligrygere og 1.540, der ryger lejlighedsvist rygere vil gerne stoppe med at ryge, rygere har planer om at holde op inden for et halvt år og vil gerne have hjælp til rygestop. 96 dør som følge af rygning pr. år, og 25 får førtidspension som følge af rygning pr. år. Tobaksforebyggelse kan bidrage til væsentlige økonomiske besparelser. Hvis en mandlig ryger stopper med at ryge ved en bestemt alder, vil han henholdsvis årligt og som 70-årig have givet kommunen følgende besparelser: 35-årig: kr. årligt, kr. i alt 50-årig: kr. årligt, kr. i alt 65-årig: kr. årligt, kr. i alt Norddjurs Kommune har siden 2007 haft tilbud om hjælp til rygestop til borgere og medarbejdere og siden 2008 haft en tobaksforebyggelsesindsats i 5. klasse. Norddjurs Kommune samarbejder med Grenaa Apotek og Auning Apotek om rygestopindsatsen, mens Ung Norddjurs varetager forebyggelsesindsatsen i 5. klasserne. På Auning Apotek kan borgere få et individuelt rygeafvænningsforløb, mens borgere på Grenaa Apotek hidtil har kunnet få både et individuelt rygeafvænningsforløb eller deltage i et rygestopkursus. Hidtil fordi det er aftalen med Grenaa Apotek, at hvis samarbejdet skal fortsætte, så skal de fortsat afholde individuelle rygeafvænningsforløb, men derimod ændre rygestopkurserne til et forholdsvist nyt koncept Kom og Kvit, der er mere fleksibelt og appellerer til blandt andet kortuddannede og mænd, som i ringe grad deltager på de almindelige rygestopkurser. Kom og Kvit er afprøvet i en del kommuner med stor succes. Sundhedsafdelingen ønsker at videreføre tobaksforebyggelsesindsatserne i 2013, således at borgere og medarbejdere fortsat kan få hjælp til rygestop, og Ung Norddjurs fortsat varetager forebyggelsesindsatsen i 5. klasserne. Et budget for tobaksforebyggelsesindsatsen i Norddjurs Kommune for 2013 ser ud således:

6 Tabel over udgifter til tobaksforebyggelsesindsatsen i 2013 Indsats Rygestop Kom og Kvit + individuelle forløb Grenaa Apotek Individuelle rygeafvænningsforløb Auning Apotek Rygestopkurser Xhale-events Rygestopkurser for unge Antal forventet gennemført i borgere Grenaa og Auning Apoteker kr kr. Sundhedsafdelingen, Norddjurs Kommune kr kr kr. Enhedspris: Koordinering, kompetenceudvikling, netværksmøder, kørsel mm. Annoncering og markedsføring Temadag i 5. klasserne Kom og Kvit: Dækker individuel samtale, forberedelse og afholdelse af 8 mødegange à 1,5 time, opfølgning pr. telefon eller sms samt indberetning til Rygestopbasen Individuelt forløb: 900 kr. Dækker ca. 5 mødegange à i alt ca. 2 timer samt indberetning til Rygestopbasen Rygestopkursus: kr. Xhale-event: kr. Rygestopkursus for unge: kr = kr. + Koordinering mm. 0 kr kr. Ikke med 0 kr kr kr. Pris i alt kr kr. Sundhedsafdelingen ønsker hermed at ansøge om kr. til tobaksforebyggelsesindsatsen i 2013.

7 Forslag om en sundhedsuge i 2013 under voksen- og plejeudvalgets sundhedspulje 2013 Sundhedsugen har været Norddjurs kommunes største samlede årlige officielle udtryk, og har været en årligt tilbagevendende begivenhed siden I 2012 har der været over 70 arrangementer fordelt i hele kommunen, med arrangementer for alle aldersgrupper, hvor det sunde liv sættes i fokus gennem forskellige sunde aktiviteter. På Norddjurs Kommunes hjemmeside står følgende om ugen: Norddjurs Kommune holder hvert år en sundhedsuge i uge 23, hvor det sunde liv sættes i fokus gennem mange forskellige sunde aktiviteter. For eksempel dans, naturvandringer, cykling, stavgang, tennis, ridning og aerobic. Der kan også være mulighed for at få foretaget sundhedstjek, prøvesmage sunde snacks, tale med fagpersoner om gigt, hjerteproblemer, knogleskørhed og meget mere. Der er nedsat et Sundhedsuge-team, som står for planlægningen af ugen og reklamering for selvsamme. I Sundhedsuge-temaet sidder repræsentanter fra sundhed- og omsorgsafdelingen, skoleområdet, myndighedsafdelingen, Naturcenter Norddjurs samt foreningsrepræsentanter. Det er sundhedsuge-teamets vurdering, at sundhedsugen er af stor værdi for mange af kommunens borgere. Sundhedsugen dækker hele Norddjurs Kommune, og sætter fokus på vigtigheden af sundhed for alle - ved at vise nogle af de mangfoldige muligheder, som Norddjurs Kommune har at byde på indenfor sundhed. Område Annoncering - opstart (2 ugeannoncer) Annoncering - arrangementer (2 ugeannoncer) 4 x helsider Markedsføring (plakater, T-shirts, balloner mm.) Øvrige aktiviteter Pris i alt: Beløb kr. ex. moms kr. ex. moms kr. ex. moms kr. ex. moms kr. På baggrund af ovenstående ønsker sundhedsuge-teamet hermed at ansøge om kr. til en sundhedsuge i 2013.

8 Forslag til indsats for overvægtige børn og deres familier under voksen- og plejeudvalgets sundhedspulje 2013 I Norddjurs kommune er der 41 % af den voksne befolkning som er moderat overvægtige (BMI 25-29,9), hvilket er signifikant flere sammenlignet med hele befolkningen. 19 % i kommunen er svært overvægtige (BMI over 30), hvilket også her betyder flere svært overvægtige sammenlignet med hele befolkningen. Også blandt børn og unge i kommunen er der mange overvægtige. Sundhedsplejen i Norddjurs Kommune vejer og måler børnene ved indskoling i 5./6. klasse og ved udskoling. Data fra disse målinger viser, at blandt de 344 børn, der nu går i 1. klasse, og som blev målt i 0. klasse, er 28 ud af 167 drenge og 36 ud af 177 piger overvægtige. Dette svarende til at 18,6 % af børnene i 0. klasse er overvægtige eller svært overvægtige. Da overvægt er forbundet med betydelige fysiske, psykologiske og sociale problemstillinger f.eks. lavt selvværd og for børns vedkommende mindre kontakt til jævnaldrende er en tidlig forebyggende indsats vigtig. Dette gælder også da overvægt i barndommen ofte medfører overvægt i voksenalderen. Fra har sundhedsafdelingen gennemført et projekt for overvægtige børn og deres familier, finansieret af Sundhedsstyrelsens satspuljemidler. Siden har Sundhedsafdelingen haft et tilbud til overvægtige børn og deres familier, baseret på de bedste erfaringer fra projektindsatsen. Overvægt er et følsomt emne, og det er derfor afgørende at anvende egnede metoder og tilgange i bestræbelsen på at støtte en proces, hvor livsstilsændring og vægtstagnation/vægttab er i fokus. Desuden anses det for vigtigt at øge børns sundhed og trivsel samt minimere stigmatisering. Sundhedsafdelingens tilgang til arbejdet med overvægt er forankret i en kognitiv social læringsteori, hvor det gennemgående princip er inddragelse og aktivering af målgruppen samt erfaringsudveksling for at fremme troen på egne evner og ressourcer samt tage ejerskab for livsstilsændringen. Det er sundhedsafdelingens vurdering at arbejdet med de overvægtige børn og deres familier har været af særlig værdi og det anbefales at denne indsats bør videreføres. På baggrund af de indvundne erfaringer, er følgende model vurderet relevant: Sund madlavning for hele familien (8 gange årligt) Livsstils-kursus for forældrene (4 gange årligt) Individuel psykologisk opfølgning (2 gange årligt) Indsatsen foregår både i Auning og i Grenå og et typisk forløb for en familie varer et år. I 2012 har der været tilknyttet ca. 15 familier, hvilket nedenstående udregning er baseret på. Indsatsen har gennem de sidste to år været varetaget af to medarbejdere, en Pb. i Human Ernæring / Økonoma og en Psykolog. Desuden har der eksisteret et fortløbende samarbejde med sundhedsplejen, der hovedsageligt har bestået i koordinering, rekruttering og metodeudvikling.

9 Et budget for en indsats for overvægtige børn og deres familier i Norddjurs Kommune for 2013 ser ud således: Indsatsområde Beløb Madlavning inkl. forberedelse og indkøb kr. (96 timer) Livsstils-kursus inkl. forberedelse kr. (40 timer) Individuel opfølgning inkl. forberedelse kr. (32 timer) Annoncering og markedsføring kr. ex. moms (4 ugeannoncer) Råvarer kr. ex. moms (ca kr. pr. madlavningsgang) Koordinering, kompetenceudvikling, kr. ex. moms møder, kørsel mm. Pris i alt: kr. Note: Lønnen er udregnet ud fra en enhedspris på 250,00 kr. pr. time. På baggrund af ovenstående, ønsker Sundhedsafdelingen hermed at ansøge om kr. til en indsats for overvægtige børn og deres familier i 2013.

10 Anne Chapion Fra: Lotta Dybdahl Sandsgaard Sendt: 6. december :39 Til: Anne Chapion Emne: forslag til sundhedspuljen Hej Jeg går ud fra at forslag til sundhedspuljen går på aktiviteter for medarbejdere? Et forslag fra mig som jeg har hørt mange gange fra forskellige medarbejdere er, at kommunen holder en årlig idrætsdag for alle medarbejdere. Vi kan dyste på kryds og tværs i mange forskellige discipliner både inde og ude (vi har alle faciliteter i Grenaa) lære hindanden bedre at kende og blive meget sundere. Sundhedsdagen kunne afsluttes med en fest, som kunne erstatte den årlige julefrokost. Konceptet er kendt fra bl.a. alle kommuner i det gamle Ringkøbing amt. Med venlig hilsen Lotta Dybdahl Sandsgaard Teknik- og miljøchef Teknik- og miljøafdelingen Norddjurs Kommune 1

11 Videnscenter om demens ansøger voksen og plejeudvalgets sundhedspulje. Videnscenter om demens har et ønske om at oprette en eller flere demensskoler i Norddjurs kommune. Skolerne skal primært være for frivillige og pårørende. Men der vil også være personalerelaterede undervisning i forløbet. Videnscenteret vil lave kombinationsundervisning mellem interne konsulenter og fagspecialister og dette på baggrund af at fremme viden og handle muligheder ift en demenssygdom. Da et fokus område i 2013 i Norddjurs ligeså er depression blandt ældre vil dette emne også berøres. Undervisningen skulle gerne føre til pårørendegrupper der kan etableres på tværs af kommunen. Bidrage til bedre hjælp til selvhjælp og dermed virke sundhedsfremmende og forebyggende. Færre indlæggelser og bedre oplysning. De frivillige skal klædes på til socialpædagogiske handlekompetencer. Personalet skal løbende kompetenceudvikles ift nye fokusområder. I 2013 er depression et fokus område, da der er en stigning af antallet af indlæggelser på området. De forskellige skoler samt tiltag og resultater samles og præsenteres for personale og andre samarbejdspartnere sidst på året i En fælles temadag. Der ansøges om til honorering af fagspecialister, til lejeudgifter og forplejning På vegne af videnscenter om demens. Formand for videnscenter om demens, Helle Thomsen

12 Forslag til sundhedspuljen REHABILITERINGSFOKUS PÅ SOCIALOMRÅDET - KICK OFF Der er behov for, at der også på det socialpædagogiske område sættes fokus på ressourcetænkning. Mere konkret handler det om, hvordan der på det socialpædagogiske område kan arbejdes med indsatser, der kan understøtte borgers mestringsevne. Der laves et fælles kick-off arrangement med deltagelse af Myndighedsafdelingen og udfører (Socialafdelingen) inviteres ligeledes med. Skønnet budget til kick off inkl. eksterne oplægsholdere ca kr. Fra myndighedsafdelingen

13 Forslag fra Vej og Park 1.Sundhedschek. Alle medarbejdere har før fået et personligt sundhedschek. Det kunne ønskes igen, (mange af os er blevet lidt oppe i årene, og hvem kommer lige til læge og bliver checket). 2.Massage En eller anden form for massage, kunne måske laves ude på de 3 materielgårde. Der er nogle gange nogle lange arbejdsdage i vintervagtordninger, hvor vi sidder ned i traktorer og lastbiler i mange timer. Derudover er der jo også arbejdsstillinger, som i kraft af vores arbejdsområder gennem hele året, kan være belastende i perioder. En massør eller fysioterapeut kunne måske komme ud på materielgårdene, og folkene kunne booke en tid. 3.Massagestol Der kunne jo også bare indkøbes en massagestol til hver materielgård, som kunne bruges ind imellem når folkene er på gården.

14 Ansøgning udviklingspulje 2013 Forebyggelse af indlæggelser Kravet til sundhedsvæsenet ændrer sig hele tiden. I de kommende år vil der være en fortsat stigning i antallet af ældre og kroniker, der har behov for pleje og behandling. I dag ønsker borgerne at kunne fortsætte deres liv så normalt som muligtog så tæt på deres hjem og pårørende, i stedet for at blive indlagt på et sygehus. Det ændrer kravet til bl.a. plejecentre, hjemmeplejen og sygeplejen. I Omsorg og Sundhed arbejdes der med et projekt, hvor alle medarbejdere; sygeplejersker, assistenter, hjælpere og terapeuter får et kompetenceløft vedrørende forebyggelse af indlæggelser. Da vi ikke kan få refusion eller rotationsvikarer på sygeplejersker og terapeuter, søger Digterparken hermed om penge til dette projekt via udviklingspuljen. Kursusudgift: kr. Lønudgift pr. medarbejder pr. dag: 1850 kr. Der er 5 undervisningsdage og Digterparken har 4 terapeuter og 7 sygeplejersker ansat. Digterparken ansøger om kr. Metode Undervisning på Su.so skolen, Randers Luftvejene, kredsløb (ABCDE) Den bevidsthedspåvirkede borger, geriatri, etik TOBS Ernæring, urologi IV behandling Psykiatri, konflikthåndtering, mestring Med venlig hilsen Digterparken Plejecenterleder Inge Bukart 1

15 RUSMIDDELCENTER NORDDJURS Ansøgning om puljemidler. Rusmiddelcentret arbejder med at få stablet et fyraftensmøde på benene omkring unge og stofmisbrug med bl.a foredragsholdere fra U-turn og Henrik Rindom overlæge på Psykiatrisk Center Hvidover. U-turn: Oplæg omkring deres projekt med unge år. Henrik Rindom. Oplæg om rusmidlernes biologi, behandling både medicinsk og socialt. Oplæg fra Rusmiddelcentret Norddjurs Formålet med dette møde skulle være: at synliggøre Rusmiddelcentret, indsatsen her i kommunen, vigtigheden af at der ydes en social indsats til unge vigtigheden af at skabe dialog med de unge mennesker omkring deres forbrug viden omkring de biologiske konsekvenser brugen af rusmidler der søges om midler til foredragsholderne, forplejning og diverse ting. Henrik Rindom koster ,00 kr U-turn Forplejning koster ,00 kr 5.000,00 kr I alt ,00 kr Sønderport 10, 2. sal, 8500 Grenaa, Tlf

16 Norddjurs Kommunale Tandpleje Åboulevarden 64, 8500 Grenaa Tlf.: Til Voksen - og Plejeudvalget Norddjurs kommune Grenaa, den 3.januar 2013 Ansøgning til Voksen - og Plejeudvalgets Sundhedspulje et forslag fra Norddjurs Kommunale Tandpleje. Tandplejen underviser løbende i tandsundhed, når det gælder egne brugere/patienter. Denne undervisning kan komme mange andre borgere i Norddjurs Kommune til gavn, hvis følgende projekt sættes i værk: Tandplejen vil meget gerne videreudvikle vores i forvejen gode undervisningsmaterialer, så det kan benyttes dels ude på blandt andet bosteder dels af flere af kommunens borgere generelt. Flere af beboerne fra diverse bosteder får i dag tandplejetilbuddet hos den kommunale tandpleje via den kommunale specialtandpleje-ordning, medens andre benytter sig af det private tilbud i almen tandlægepraksis. Nyt undervisningsmateriale skal være en hjælp ikke blot for beboerne men også for personale, så de føler sig godt 'klædt på' i hverdagen, når det handler om tandsundhed. Det er med henblik på at fremme tandsundheden i Norddjurs Kommune generelt. Undervisningen kan foregå på bosteder, men også via Ældresagen og lignende relevante steder. Vi vil meget gerne ansøge om at komme i betragtning, når Sundhedspuljens midler skal fordeles blandt de indsendte ideer og forslag, og vi ansøger derfor om økonomiske midler til udarbejdelsen af materialet og samtidigt få dækket udgiften til at tage ud på turné og undervise rundt om i Norddjurs Kommune. Det er vanskeligt at prissætte projektet på forhånd til timeforbruget herunder undervisningstid, men vi forestiller os et beløb på kr Med venlig hilsen På vegne af Norddjurs Kommunale Tandpleje Tandlæge og souschef Kirstine Juhl Thuesen Norddjurs Kommunale Tandpleje Åboulevarden 64, 8500 Grenaa Telefon:

17 Ansøgning til sundhedspuljen Vi vil gerne på Solhøj ansøge om følgende: En sofa cykel med motor og nogle motionscykler. Begrundelsen for sofacyklen er, at mange af vores brugere har brug for at få motion og opleve sanserne i naturen. Dette kan ske via en sofa cykel. Her vil brugeren for en til en kontakt, stimuleret sanserne samt motion. Vi vil kunne komme længere omkring med en cykel i stedet for på gå ben. Begrundelsen for motionscykler er, at om vinteren kan vejret være så dårligt, at man ikke kan cykle ud. Herved kan vi cykle inde og derved opretholde motionen, men også en til en kontakten samt blive ved med at styrke deres muskler. Mvh Tina Pleman, Solhøj

Forord. Borgmester Torben Hansen

Forord. Borgmester Torben Hansen 1 Forord 2 Forord Som kommune har vi berøring med mange borgeres hverdag. Derfor påtager vi os et ansvar for at sætte rammerne for et sundt liv i de mange forskellige arenaer, hvor borgeren færdes. I Randers

Læs mere

Andelen af daglige rygere er størst i aldersgruppen 45 54 år og 55 64 år for både mænd og kvinder 3.

Andelen af daglige rygere er størst i aldersgruppen 45 54 år og 55 64 år for både mænd og kvinder 3. Dato: 9. maj 2014 Rettet af: LSP Version: 1 Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projekt: Rygestopinstruktør Stamdata Projektnavn Projektejer Direktørområde Projektleder Projektidé

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter

Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Skabelon til beskrivelse af sundhedsprojekter Projekttitel: Trivsel og Sundhed på arbejdspladsen Baggrund for projektet: Bilernes hus ønsker at have fokus på medarbejdernes trivsel. Det er et vigtigt parameter

Læs mere

herefter kommer forslag til rygestopstrategien 2013 samt beskrivelse af forslag til indsatser.

herefter kommer forslag til rygestopstrategien 2013 samt beskrivelse af forslag til indsatser. Notat om tobak som indsatsområde 2013 Forebyggelsesudvalget besluttede på mødet den 2. oktober (sag nr. 2) at tobak skal være et af udvalgets indsatsområder i 2013. Udvalget afsatte en økonomisk ramme

Læs mere

Handle plan for indsatser under budget 2017

Handle plan for indsatser under budget 2017 Handle plan for indsatser under budget 2017 Indsatsområde Daglige rygere i befolkningen Rygestoptilbud Fagområder Sundhed Ældreområdet Arbejdsmarkedsafdelingen -Kompetencecentret Relevante fremtidige samarbejdsområder

Læs mere

Projektplan. Projektets navn: Sundhedsfremmende livsstilsbesøg hos familier med børn i 3-4 års alderen med fokus på vægt og trivsel.

Projektplan. Projektets navn: Sundhedsfremmende livsstilsbesøg hos familier med børn i 3-4 års alderen med fokus på vægt og trivsel. Projektplan Projektets navn: Sundhedsfremmende livsstilsbesøg hos familier med børn i 3-4 års alderen med fokus på vægt og trivsel. Baggrund for indsatsen: Sundhedsstyrelsen udgav i 2013 Forebyggelsespakken

Læs mere

Sundhed. på DIN arbejdsplads. Randers Kommune

Sundhed. på DIN arbejdsplads. Randers Kommune Sundhed på DIN arbejdsplads Randers Kommune Sundhed på DIN arbejdsplads Vi tilbringer alle en stor del af vores liv på arbejdsmarkedet. Derfor er det naturligt, at arbejdspladserne sætter sundhed på dagordenen,

Læs mere

REKRUTTERING I FREDERICIA KOMMUNE VED TINA LØNGREN REHER TEAMLEDER GENOPTRÆNINGS CENTERET FREDERICIA KOMMUNE

REKRUTTERING I FREDERICIA KOMMUNE VED TINA LØNGREN REHER TEAMLEDER GENOPTRÆNINGS CENTERET FREDERICIA KOMMUNE REKRUTTERING I FREDERICIA KOMMUNE VED TINA LØNGREN REHER TEAMLEDER GENOPTRÆNINGS CENTERET FREDERICIA KOMMUNE GenoptræningsCentret Fredericia Sundhedspolitiske mål Forbedre folkesundheden Mere sundhedsfremme

Læs mere

Aftale på tværs af region og kommune dvs. hospitaler, kommuner og praksis. Gældende fra altså ind over valgperioderne

Aftale på tværs af region og kommune dvs. hospitaler, kommuner og praksis. Gældende fra altså ind over valgperioderne Aftale på tværs af region og kommune dvs. hospitaler, kommuner og praksis Indført med Sundhedsloven 2007 Gældende fra 2019 2023 altså ind over valgperioderne Sundhedskoordinationsudvalget (SKU)har lavet

Læs mere

Økonomiske konsekvenser vedrørende sundhedscenter/sundhedscentre

Økonomiske konsekvenser vedrørende sundhedscenter/sundhedscentre Dato: 3.4 2009 Reference: PH, KKN Direkte telefon: 89591005, 89591006 E-mail: Journalnr.: 08 17809 Økonomiske konsekvenser vedrørende sundhedscenter/sundhedscentre I forbindelse med etablering og flytning

Læs mere

FOA-medlemmernes sundhed. Rygning, overvægt og psykisk og fysisk anstrengende arbejde sammenlignet med andre grupper på arbejdsmarkedet

FOA-medlemmernes sundhed. Rygning, overvægt og psykisk og fysisk anstrengende arbejde sammenlignet med andre grupper på arbejdsmarkedet F O A f a g o g a r b e j d e Rygning, overvægt og psykisk og fysisk anstrengende arbejde sammenlignet med andre grupper på arbejdsmarkedet FOA-medlemmernes sundhed FOA Fag og Arbejde 1 Politisk ansvarlig:

Læs mere

Indsatskatalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1

Indsatskatalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1 katalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1 1 Oversigt over sundhedsindsatser til udvikling/udmøntning Forebyggelsespakke/ sundhedsområde Tobak Udvikling af målrettede

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Ringsted Kommune. Tilskud:

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Ringsted Kommune. Tilskud: Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2016 Kommune: Ringsted Kommune Tilskud: 5.460.000,- Link til værdighedspolitik: https://ringsted.dk/kommunen/politikker-planer/politikker#780

Læs mere

Genoptræning Kommunen har særlige forpligtelser over for borgere før og efter sygehusindlæggelse hvad angår hjemmesygepleje og genoptræning.

Genoptræning Kommunen har særlige forpligtelser over for borgere før og efter sygehusindlæggelse hvad angår hjemmesygepleje og genoptræning. FAKTA OM: 7. Sundhed Beskrivelse af brugere Ved kommunalreformen i 2007 fik kommunerne nye opgaver inden for genoptræning/rehabilitering samt indenfor sundhedsfremme og forebyggelse. Regionerne har ansvaret

Læs mere

Region Nordjylland og kommuner

Region Nordjylland og kommuner Region Nordjylland og kommuner Patientuddannelse Det nordjyske set-up Begreberne på plads Status Hjørring og Aalborg kommune kommunes Rehabiliteringstilbud som eksempel Projekterne Kompetenceudvikling

Læs mere

Sundhedstilstanden blandt FOAs medlemmer 2010

Sundhedstilstanden blandt FOAs medlemmer 2010 FOA Kampagne og Analyse 18. juni 2012 Sundhedstilstanden blandt FOAs medlemmer 2010 Statens Institut For Folkesundhed (SIF) har udarbejdet en omfattende rapport om FOAmedlemmernes sundhed. Den bygger på

Læs mere

Samarbejde om sundhed i boligsociale indsatser

Samarbejde om sundhed i boligsociale indsatser Samarbejde om sundhed i boligsociale indsatser Erfaringer fra København Kira Baun, Projektleder, Forebyggelsescenter Nørrebro Susanne Sørensen, Projektleder, Forebyggelsescenter Vanløse Majken Krogh, Boligsocial

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Pia Bjerregaard (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Pia Bjerregaard (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 08/2009 Sted : Rådhuset i Grenaa, lokale i direktionssekretariatet Dato : 6. oktober 2009 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 14.45 Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V)

Læs mere

Velkommen til temadagen Samarbejde om borgernes sundhed og trivsel i almene boligområder Sundheds- og kvartershuset, Aalborg Øst 9. juni.

Velkommen til temadagen Samarbejde om borgernes sundhed og trivsel i almene boligområder Sundheds- og kvartershuset, Aalborg Øst 9. juni. Velkommen til temadagen Samarbejde om borgernes sundhed og trivsel i almene boligområder Sundheds- og kvartershuset, Aalborg Øst 9. juni.2015 Lisbeth Holm Olsen og Eva Michelle Burchard Center for Forebyggelse

Læs mere

Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune

Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune En sundhedsstrategi, der virker En sundhedsstrategi med to spor Slagelse Kommune har en stor udfordring med befolkningens sundhedstilstand. Sundhedsprofil

Læs mere

Gennemsnitsalderen for rygestart er 16,8 år i Region Syddanmark.

Gennemsnitsalderen for rygestart er 16,8 år i Region Syddanmark. Rygestop i Vejen Kommune 2014 Tabellerne 4.1.2 og 4.1.3 fra Sundhedsprofilen 2013 1 viser, at tre ud af fire rygere gerne vil holde op med at ryge og mere end en tredjedel af disse ønsker hjælp og støtte

Læs mere

Projekter i Sundhed 2015

Projekter i Sundhed 2015 Indsatser 2015 Type af aktivitet Effekt Kompetenceudvikling af medarbejdere Osteoporose, Ernæring, kroniske smerter, fald, KOL I forhold til den geriatriske borger har optimeret træningsindsatsen Ernæring

Læs mere

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen

Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen Udspil til visioner, mål, indsatsområder og bærende principper for samarbejde i sundhedsaftalen 2019-2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen i balance Alle borgere har krav på et sundhedsvæsen, der

Læs mere

Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune 2013

Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune 2013 Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune 2013 1.0. Indledning Denne korte statusrapport giver et overblik over aktiviteter i Center for Sundhedsfremme i 2013. I denne rapport

Læs mere

Styrkelse af sundhedstilbud til borgere i Svendborg Kommune

Styrkelse af sundhedstilbud til borgere i Svendborg Kommune Styrkelse af sundhedstilbud til borgere i Svendborg Kommune I Danmarks ses stigende sundhedsudfordringer, som sammen med nye krav og retningslinjer fra flere sider stiller større krav til kommunernes arbejde

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik Sammen om sundheden i Gladsaxe Vores sundhed er afgørende for, at vi kan leve det liv, vi gerne vil. Desværre har ikke alle mennesker de samme

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1 gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1 2 Indledning Vision Et godt helbred er udgangspunktet for at kunne trives fysisk, psykisk og socialt. I Gladsaxe

Læs mere

Kommunens sundhedsfaglige opgaver

Kommunens sundhedsfaglige opgaver Kommunens sundhedsfaglige opgaver Temadag i Danske Ældreråd d. 2. oktober 2019 V./ Lene Miller, Centerchef i Lejre Kommune, Center for Velfærd og Omsorg Lene Miller, Centerchef i Lejre Kommune, Center

Læs mere

Forord. Claus Omann Jensen Borgmester

Forord. Claus Omann Jensen Borgmester Sundhedspolitik Forord Randers Kommune har fokus på vækst i sundhed og ønsker med denne sundhedspolitik at sætte rammerne for kommunens sundhedsarbejde i de kommende år. Byrådets visioner for sundhedsområdet

Læs mere

Sundhedspolitik Omsorgs- og Forebyggelsesudvalg

Sundhedspolitik Omsorgs- og Forebyggelsesudvalg Sundhedspolitik 2020 Omsorgs- og Forebyggelsesudvalg 25.3.19 Involvering i - og kvalificering afsundhedspolitikken Langsigtet rammepolitik med principper og pejlemærker 2 årige strategier Handleplaner

Læs mere

Sundhedspolitik Lemvig Kommune

Sundhedspolitik Lemvig Kommune Sundhedspolitik 2015-2019 Lemvig Kommune Indsatskatalog med handlingsplaner Ældre- og Sundhedsområdet, samt Handicap & Psykiatri 1 De enkelte områder inden for Ældre- og Sundhed samt Handicap & Psykiatri

Læs mere

Sundhedsindsats i boligområder.

Sundhedsindsats i boligområder. Punkt 5. Sundhedsindsats i boligområder. 2014-14947. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at der etableres et team til en forstærket sundhedsindsats i

Læs mere

Sundheds- og omsorgsområdet. De kommunale tilsyn i plejeboliger

Sundheds- og omsorgsområdet. De kommunale tilsyn i plejeboliger Sundheds- og omsorgsområdet De kommunale tilsyn i plejeboliger Årsrapport 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Det overordnede formål med de kommunale tilsyn...3 3. Gennemførelse af det kommunale

Læs mere

Storrygere Dagligrygere Lejlighedsrygere

Storrygere Dagligrygere Lejlighedsrygere KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed NOTAT Bilag 1 Fakta om rygning i København Fald i antallet af rygere i København Sundhedsprofilen 13 viser, at 17 % af københavnerne

Læs mere

Samlet status overvægt Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: Juni 2016

Samlet status overvægt Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: Juni 2016 Samlet status overvægt Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: Juni 2016 Samarbejdspartnere: = ansvarlig * = anbefalingen indgår i dialogværktøj til denne afdeling = anbefalingen indgår ikke i dialogværktøjet,

Læs mere

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar 19.03.2019 Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar S. 5 afsnit 1 Visioner PÅ BORGERENS PRÆMISSER Vi arbejder ud fra en værdi om, at vi sætter borgeren først. Det betyder, at vi inddrager

Læs mere

Kommissorium Projekt rygestoprådgiver

Kommissorium Projekt rygestoprådgiver Kommissorium Projekt rygestoprådgiver Vejen er en kommune i bevægelse, der i fællesskab med borgeren skaber rammer for trivsel, der bidrager til så mange gode leveår som muligt. Baggrund Temaplanen for

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG ARBEJDSMILJØRAPPORT 2014 FRA OMRÅDEUDVALGET TILBAGEMELDING TIL HOVEDUDVALGET

SUNDHED OG OMSORG ARBEJDSMILJØRAPPORT 2014 FRA OMRÅDEUDVALGET TILBAGEMELDING TIL HOVEDUDVALGET Sundhed og Omsorg SUNDHED OG OMSORG ARBEJDSMILJØRAPPORT 2014 FRA OMRÅDEUDVALGET TILBAGEMELDING TIL HOVEDUDVALGET Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk 0 ARBEJDSMILJØRAPPORT

Læs mere

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale sfortegnelse Sundhedsprofil Motion i en travl hverdag Sund kost i en travl hverdag Ny livsstil - ny vægt Stresshåndtering Sundhed i 4D Food for Brains - Hjernemad Kostvejledning Individuel coaching Sundhedsambassadør

Læs mere

Odder Kommunes sundhedspolitik 2007-2008

Odder Kommunes sundhedspolitik 2007-2008 Udkast Odder Kommunes sundhedspolitik 2007-2008 Vores vision er, at en sund livsførelse i 2020 er det naturlige valg for borgerne i Odder Kommune. Der vil være stor trivsel, livskvalitet og livsglæde blandt

Læs mere

Indsatsområde 1: Den aktivitetsbestemte medfinansiering - forebyggelse af (gen)indlæggelser

Indsatsområde 1: Den aktivitetsbestemte medfinansiering - forebyggelse af (gen)indlæggelser Effektmål og resultatkrav sundhed og ældre Sundhed Indsatsområde 1: Den aktivitetsbestemte medfinansiering - forebyggelse af (gen)indlæggelser Vision/politik/strategi: Temabudgetanalyse, juni 2012 (politisk

Læs mere

Sundhedsaftalen i Faaborg Midtfyn Kommune Første møde i implementeringsgruppe 22/ Sundhed og Omsorg Graabjergvej 3A, 5856 Ryslinge

Sundhedsaftalen i Faaborg Midtfyn Kommune Første møde i implementeringsgruppe 22/ Sundhed og Omsorg Graabjergvej 3A, 5856 Ryslinge Sundhedsaftalen 2015 18 i Faaborg Midtfyn Kommune Første møde i implementeringsgruppe 22/1 2016 1 Tredje generation 2001-14 2007-10 2 Selve aftalen Politisk del Målsætninger Udviklingsafsnit Administrativ

Læs mere

Forebyggelsespakke Overvægt

Forebyggelsespakke Overvægt Forebyggelsespakke Overvægt Oplæg for Sund By Netværket 12. september 2013 Sundhedsstyrelsen Forebyggelse og Borgernære Sundhedstilbud Tatjana Hejgaard thv@sst.dk Baggrund hvorfor skal overvægt forebygges?

Læs mere

INVITATION TIL FOLKESUNDHEDSMØDE 28. JANUAR KL PIXI-DEBATOPLÆG TIL SUNDHEDSPOLITIK

INVITATION TIL FOLKESUNDHEDSMØDE 28. JANUAR KL PIXI-DEBATOPLÆG TIL SUNDHEDSPOLITIK INVITATION TIL FOLKESUNDHEDSMØDE 28. JANUAR KL. 18.00-20.30 PIXI-DEBATOPLÆG TIL SUNDHEDSPOLITIK 2018-19 Sammen om Sundhed Kommunalbestyrelsen ønsker med dette debatoplæg at sætte retning for det forebyggende

Læs mere

Indsatsområde 1: Den aktivitetsbestemte medfinansiering - forebyggelse af (gen)indlæggelser

Indsatsområde 1: Den aktivitetsbestemte medfinansiering - forebyggelse af (gen)indlæggelser Effektmål og resultatkrav sundhed og ældre Sundhed Indsatsområde 1: Den aktivitetsbestemte medfinansiering - forebyggelse af (gen)indlæggelser Vision/politik/strategi: Temabudgetanalyse, juni 2012 (politisk

Læs mere

Tobaksforebyggelse Center for Sundhed & Pleje, Sundhedsfremme maj 2019 Oplæg ved Sundhedskonsulent Vibeke Bastrup

Tobaksforebyggelse Center for Sundhed & Pleje, Sundhedsfremme maj 2019 Oplæg ved Sundhedskonsulent Vibeke Bastrup Tobaksforebyggelse 2019 Center for Sundhed & Pleje, Sundhedsfremme maj 2019 Oplæg ved Sundhedskonsulent Vibeke Bastrup 1 Faxe Kommunes nuværende rygepolitik Faxe Kommunes rygepolitik blev vedtaget i 2008,

Læs mere

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 Nyd livet, københavner Et godt helbred er et godt udgangspunkt for, at vi kan trives fysisk, psykisk og socialt. Der findes mange bud på, hvad det

Læs mere

Sundhedsafdelingen opgaver og økonomi. Voksen- og Plejeudvalget den 27. januar 2011

Sundhedsafdelingen opgaver og økonomi. Voksen- og Plejeudvalget den 27. januar 2011 Sundhedsafdelingen opgaver og økonomi Voksen- og Plejeudvalget den 27. januar 2011 Sundhedsprofilundersøgelsen 2006 20-40 % af borgerne i Norddjurs Kommune har en livsstil, som udgør en alvorlig risiko

Læs mere

Oversigt over borgerkurser i Syddjurs Kommune

Oversigt over borgerkurser i Syddjurs Kommune Oversigt over borgerkurser i Syddjurs Kommune Kursus navn Målgruppe Formål og indhold Varighed Tidspunkt og opstart Link til hjemmeside med pjece Tilmelding til Vægtstop kursus Som er motiveret for at

Læs mere

01-08-2011. Sagsnr. 2011-50874. Dokumentnr. 2011-405954. Økonomiudvalgets handleplan for Sundhedspolitikken 2011-14

01-08-2011. Sagsnr. 2011-50874. Dokumentnr. 2011-405954. Økonomiudvalgets handleplan for Sundhedspolitikken 2011-14 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Folkesundhed København NOTAT 01-08-2011 Sagsnr. 2011-50874 Økonomiudvalgets handleplan for Sundhedspolitikken 2011-14 Dokumentnr. 2011-405954 Sundhedspolitik

Læs mere

Workshop A Sund By Netværksdage 2012. www.silkeborgkommune.dk

Workshop A Sund By Netværksdage 2012. www.silkeborgkommune.dk Workshop A Sund By Netværksdage 2012 1 Opdrag fra Sundhedsstyrelsen Projekt Nærmiljø er støttet med satspuljemidler - 7.1 million kr. over en 4-årig periode (2010-2014). Satspuljen er rettet mod at styrke

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Hvidovre Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.880.000 kr. Tilskud

Læs mere

Idé- og debatoplæg om den næste. sundhedsaftale

Idé- og debatoplæg om den næste. sundhedsaftale Idé- og debatoplæg om den næste sundhedsaftale Sundhedskoordinationsudvalget maj 2018 1. Mere sundhed i fællesskab Alle borgere har krav på et sundhedsvæsen, der fungerer og hænger sammen. Vi har som

Læs mere

Kommunens Projektplan

Kommunens Projektplan Kommunens Projektplan Kortfattet beskrivelse af, hvorledes kommunen planlægger at bidrage til gennemførelse af KRAM-undersøgelsen, jf. Beskrivelse af KRAM-kommunens og KRAM-enhedens forpligtelser. 1. Hvilke

Læs mere

Social ulighed og kronisk sygdom Sundhedskonference 12. september

Social ulighed og kronisk sygdom Sundhedskonference 12. september Social ulighed og kronisk sygdom Sundhedskonference 12. september Sundhedskonsulent Cand.comm PhD Lucette Meillier Center for Folkesundhed Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Der er ophobet 135.000

Læs mere

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte TILSKUDSGUIDE Sådan får du tilskud til generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte Tønder Kommune yder tilskud til forskellige aktiviteter, som har et aktiverende og forebyggende sigte jf.

Læs mere

Sundhedsprofil 2017 Sundhedspolitik

Sundhedsprofil 2017 Sundhedspolitik Sundhedsprofil 2017 Sundhedspolitik 2016-2019 V. Centerchef Ulla Callesen Sundheds- og Omsorgscentret Tirsdag den 25. september 2018 Den kommende time Resultater fra sundhedsprofilen Sundhedspolitikken

Læs mere

Notat. Notat om ændring af indsats for børn med overvægt Lets Move

Notat. Notat om ændring af indsats for børn med overvægt Lets Move SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit Dato: 18. juni 2015 Tlf. dir.: 4477 2693 E-mail: cho@balk.dk Kontakt: Camilla Hoelstad Holm Notat Notat om ændring af indsats for børn med overvægt Lets Move

Læs mere

Danmark har et alvorligt sundhedsproblem

Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Workshop D. 9. jan. 2015 Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Sundhedsfremme og forebyggelse med særligt sigte på risikofaktorer Elisabeth Brix Westergaard Psykiatri og Social Den Nationale Sundhedsprofil

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Omsorg Rådhuset, Gothersgade 20 7000 Fredericia Den

Læs mere

SUNDHEDSCENTRET HOLBÆK KOMMUNE TILBYDER DIG STØTTE

SUNDHEDSCENTRET HOLBÆK KOMMUNE TILBYDER DIG STØTTE SUNDHEDSCENTRET HOLBÆK KOMMUNE TILBYDER DIG STØTTE Hvis du har udfordringer med: Livsstil - Rygning - Vægten - Kronisk sygdom Angst og depression - Smerter - KOL - Hjertet Kræft - Ryggen - Diabetes Kontakt:

Læs mere

SSU Temadag om sundhed

SSU Temadag om sundhed SSU Temadag om sundhed { 1 Temadag om sundhed i Senior- og Sundhedsudvalget mandag d. 11. marts 2019 Program 12.30-13.00 Let arbejdsfrokost 13.00-14.00 14.00-14.10 14.10-14.55 Oplæg v. Professor Jakob

Læs mere

Voksen- og plejeudvalget REFERAT

Voksen- og plejeudvalget REFERAT Voksen- og plejeudvalget REFERAT Sted: Gæstekantinen på rådhuset i Grenaa Dato: Torsdag den 24. januar 2013 Start kl.: 14:00 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Niels Erik Iversen (A) Jytte Schmidt

Læs mere

Viden om effekt: Der er god effekt af rygestopkurser. Rygestopkurser har en positiv effekt på middellevetiden.

Viden om effekt: Der er god effekt af rygestopkurser. Rygestopkurser har en positiv effekt på middellevetiden. Rygestopkurser Beskrivelse af tilbuddet: Rygestopkurser kan enten bestå af individuelle kurser eller rygestoprådgivning i grupper. Antal deltagere i en kommune med 50.000 indbyggere: I en kommune på 50.000

Læs mere

SAMMEN OM SUNDHED. Tine Curtis, Leder af Center for Forebyggelse i praksis, KL Adj. professor Aalborg Universitet og Syddansk Universitet

SAMMEN OM SUNDHED. Tine Curtis, Leder af Center for Forebyggelse i praksis, KL Adj. professor Aalborg Universitet og Syddansk Universitet SAMMEN OM SUNDHED Tine Curtis, Leder af Center for Forebyggelse i praksis, KL Adj. professor Aalborg Universitet og Syddansk Universitet HJØRRING KOMMUNE, JANUAR 2019 SAMMEN OM SUNDHED Danskernes sundhed

Læs mere

LÆR AT TACKLE. Evidens og metodeudvikling. Før gjorde livet med mig, som det ville. Nu er det mig, der har taget styringen Mandlig kursist, 23 år

LÆR AT TACKLE. Evidens og metodeudvikling. Før gjorde livet med mig, som det ville. Nu er det mig, der har taget styringen Mandlig kursist, 23 år LÆR AT TACKLE Evidens og metodeudvikling Fagligt symposium, Slagelse d. 18. januar 2019 Før gjorde livet med mig, som det ville. Nu er det mig, der har taget styringen Mandlig kursist, 23 år Anne Birkedal,

Læs mere

Indsatskatalog: Sundhedsfremme og forebyggelse

Indsatskatalog: Sundhedsfremme og forebyggelse Jobcenter - Rehabiliteringsteam Borgere i Norddjurs Kommune over 18 år, der er sygemeldte. Målet er, at borgeren tilbydes en helhedsorienteret og tværfaglig indsats, således at et fremtidigt forsørgelsesgrundlag

Læs mere

Social ulighed i sundhed. Tine Curtis, Forskningschef Adjungeret professor

Social ulighed i sundhed. Tine Curtis, Forskningschef Adjungeret professor Social ulighed i sundhed Tine Curtis, Forskningschef Adjungeret professor Danskernes sundhed De fleste har et godt fysisk og mentalt helbred men der er store sociale forskelle i sundhed Levealderen stiger,

Læs mere

Guide til sygdomsforebyggelse på sygehus og i almen praksis. Fakta om rygning

Guide til sygdomsforebyggelse på sygehus og i almen praksis. Fakta om rygning Guide til sygdomsforebyggelse på sygehus og i almen praksis Indhold Hvad er rygning? Hvad betyder rygning for helbredet? Hvordan er danskernes rygevaner? Hvilke konsekvenser har rygning i Danmark? Danskerne

Læs mere

Sundhedsafdelingens strategi og indsatser 2015-2016

Sundhedsafdelingens strategi og indsatser 2015-2016 Sundhedsafdelingens strategi og indsatser 2015-2016 Vision - en sund og livsglad kommune! Tønder Kommunes vision for sundhedspolitikken er: Tønder Kommune vil være kendt for en nyskabende og livsglad tilgang

Læs mere

Flere skal bevare tilknytningen til uddannelse og arbejde til trods for sygdom hvordan kan sundhedsvæsenet bidrage til det?

Flere skal bevare tilknytningen til uddannelse og arbejde til trods for sygdom hvordan kan sundhedsvæsenet bidrage til det? 25. oktober 2016 Flere skal bevare tilknytningen til uddannelse og arbejde til trods for sygdom hvordan kan sundhedsvæsenet bidrage til det? Manglende tilknytning til uddannelse og arbejdsmarked er forbundet

Læs mere

Indsatsområde 1: Den aktivitetsbestemte medfinansiering - forebyggelse af (gen)indlæggelser

Indsatsområde 1: Den aktivitetsbestemte medfinansiering - forebyggelse af (gen)indlæggelser Bruttoliste effektmål og resultatkrav sundhed og ældre Sundhed Indsatsområde 1: Den aktivitetsbestemte medfinansiering - forebyggelse af Vision/politik/strategi: Temabudgetanalyse, juni 2012 (politisk

Læs mere

Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune. 1. januar 2013 30. juni 2013

Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune. 1. januar 2013 30. juni 2013 Statusrapport på aktiviteter Center for Sundhedsfremme i Varde Kommune 1. januar 2013 30. juni 2013 1.0. Indledning Denne korte statusrapport giver et overblik over aktiviteter i Center for Sundhedsfremme

Læs mere

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til aktiviteter med forebyggende og sundhedsfremmende formål jf. 79 i SEL

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til aktiviteter med forebyggende og sundhedsfremmende formål jf. 79 i SEL TILSKUDSGUIDE Sådan får du tilskud til aktiviteter med forebyggende og sundhedsfremmende formål jf. 79 i SEL Tønder Kommune yder tilskud til forskellige aktiviteter med et forebyggende og sundhedsfremmende

Læs mere

Bilag 2: Midtvejsspørgeskema udsendt til kommunerne

Bilag 2: Midtvejsspørgeskema udsendt til kommunerne Bilag 2: Midtvejsspørgeskema udsendt til kommunerne Kortlægning af kommunernes arbejde med implementering af forebyggelsespakkernes anbefalinger Kortlægningen gennemføres af Center for Interventionsforskning

Læs mere

Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats

Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats Side 1 Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats Resume 17. april 2012 Brevid: 1601938 Primær Sundhed Alléen 15 4180 Sorø Tlf.: 70 15 50 00 Dir.tlf.: 57 87 56 40 primaersundhed

Læs mere

Godkendelse af handleplan i relation til Sundhedspolitik

Godkendelse af handleplan i relation til Sundhedspolitik Punkt 4. Godkendelse af handleplan i relation til Sundhedspolitik 2019-22 2018-090901 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget godkender handleplan i relation til Sundhedspolitik

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Ansøgningsfrist 26. januar 2009, kl. 12.00. GENERELLE OPLYSNINGER

Ansøgningsfrist 26. januar 2009, kl. 12.00. GENERELLE OPLYSNINGER Velfærdsministeriet 15.75.22.10 Rygeadgang og røgfrit miljø på væresteder (RØG) Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist 26. januar 2009,

Læs mere

FOREBYGGELSE - SUNDE RAMMER FOR BORGERNES LIV I HELE KOMMUNEN

FOREBYGGELSE - SUNDE RAMMER FOR BORGERNES LIV I HELE KOMMUNEN FOREBYGGELSE - SUNDE RAMMER FOR BORGERNES LIV I HELE KOMMUNEN Tine Curtis, Leder af Center for Forebyggelse i praksis, KL Adj. professor Aalborg Universitet og Syddansk Universitet Danskernes sundhed De

Læs mere

Opfølgningsredegørelse på kvalitetskontrakt for Voksen- og Sundhedsservice

Opfølgningsredegørelse på kvalitetskontrakt for Voksen- og Sundhedsservice Kvalitetskontrakt Haderslev Kommune Udviklingsafdelingen Gåskærgade 26 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 15. marts Sagsident: 10/130 Sagsbehandler: Teis

Læs mere

Hvordan kan sundhedsprofilerne bruges i forebyggelsesarbejdet?

Hvordan kan sundhedsprofilerne bruges i forebyggelsesarbejdet? Hvordan kan sundhedsprofilerne bruges i forebyggelsesarbejdet? KONFERENCE OM SUNDHEDSPROFIL 2013 Region Nordjylland og de nordjyske kommuner, 17. marts 2014 Tine Curtis, centerchef Adj. professor, Syddansk

Læs mere

Projekt frivillige Madguider i Odense Kommune

Projekt frivillige Madguider i Odense Kommune Projekt frivillige Madguider i Odense Kommune Forebyggelse Borgere med kronisk sygdom, eller risiko for at få en kronisk sygdom, vejledes og motiveres til varige livsstilsændringer. Hvad skulle indsatsen

Læs mere

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder 1 Status på gadeplansmedarbejder-funktionen, Helsingør Kommune oktober 2014 Indhold Beskrivelse af indsatsens første fire måneder... 1 Målsætningen med gadeplansfunktionen... 2 Gadeplansmedarbejderens

Læs mere

Odder Kommunes sundhedspolitik 2007-2008

Odder Kommunes sundhedspolitik 2007-2008 Odder Kommunes sundhedspolitik 2007-2008 Vores vision er, at en sund livsførelse i 2020 er det naturlige valg for borgerne i Odder Kommune. Der vil være stor trivsel, livskvalitet og livsglæde blandt borgerne

Læs mere

Randers Kommune. Sundhedspolitik

Randers Kommune. Sundhedspolitik Randers Kommune Sundhedspolitik Forord Randers Kommune skal gå forrest og rage op også på sundhedsområdet! Derfor har byrådet forud for denne sundhedspolitik vedtaget en række visioner for sundheden i

Læs mere

Valgfri uddannelsesspecifikke fag social- og sundhedshjælperuddannelsen. Valgfri uddannelsesspecifikke fag

Valgfri uddannelsesspecifikke fag social- og sundhedshjælperuddannelsen. Valgfri uddannelsesspecifikke fag Valgfri uddannelsesspecifikke fag Social- og sundhedshjælperuddannelsen gældende fra januar 2017 1 Indholdsfortegnelse: Samarbejde med borgeren med demens og pårørende 3 Kost og motion til udsatte grupper

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Pia Bjerregaard (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Pia Bjerregaard (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 05/2009 Sted : Mødelokale 03, Rådhuset Grenå Dato : 9. juni 2009 Start kl. : 13:45 Slut kl. : 14.50 Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen

Læs mere

Sundhed og forebyggelse. Privat Service Branchemøde del I TR-Forum 2013

Sundhed og forebyggelse. Privat Service Branchemøde del I TR-Forum 2013 Sundhed og forebyggelse Privat Service Branchemøde del I TR-Forum 2013 Dagsorden Helle Gullacksen, PensionDanmark: Status på PensionDanmarks sundhedsindsats Peter Hamborg Faarbæk, 3F: 3F s sundhedsprojekt

Læs mere

Sundhedspolitik 2006-2010

Sundhedspolitik 2006-2010 Sundhedspolitik 2006-2010 Vedtaget xxx2007 1 Sundhedspolitik for Assens Kommune Pr. 1. januar 2007 har kommunen fået nye opgaver på sundhedsområdet. Kommunen får blandt andet hovedansvaret i forhold til

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Albertslund Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 4.356.000 Tilskud bedre

Læs mere

Hvad er de største sundheds- og forebyggelsespolitiske udfordringer for kommunerne?

Hvad er de største sundheds- og forebyggelsespolitiske udfordringer for kommunerne? Hvad er de største sundheds- og forebyggelsespolitiske udfordringer for kommunerne? Temadag om Aalborg Kommunes næste sundhedspolitik, 17. juni 2014 Tine Curtis, centerchef Adj. professor, Syddansk Universitet

Læs mere

Notat til Sundheds- og omsorgsudvalget vedrørende ny retning, mål og fremadrettet indsats. Ny retning

Notat til Sundheds- og omsorgsudvalget vedrørende ny retning, mål og fremadrettet indsats. Ny retning 1 Forebyggende Hjemmebesøg Notat til Sundheds- og omsorgsudvalget vedrørende ny retning, mål og fremadrettet indsats. Ny retning Baggrund Forebyggende hjemmebesøg har været en del af MSO s indsats, siden

Læs mere

Januar 2015. Ansøgning om midler fra Norddjurs kommunes sundhedspulje til sundhedsprojekt på Plejecenter Violskrænten.

Januar 2015. Ansøgning om midler fra Norddjurs kommunes sundhedspulje til sundhedsprojekt på Plejecenter Violskrænten. Januar 2015 Ansøgning om midler fra Norddjurs kommunes sundhedspulje til sundhedsprojekt på Plejecenter Violskrænten. 1 Indholdsfortegnelse: Forside : Side 1 Indholdsfortegnelse : Side 2 Ansøgning : Side

Læs mere

Fredericia Kommune. Sundhedsstrategi. Gældende fra oktober 2016

Fredericia Kommune. Sundhedsstrategi. Gældende fra oktober 2016 Fredericia Kommune Sundhedsstrategi Gældende fra oktober 2016 Indhold Indledning... 3 Nationale mål... 3 Lokale politiske mål... 4 Temaerne... 4 Sundhed til udsatte og sårbare borgere... 5 Stærke børn

Læs mere

Bilag 3: Uddybelse af aktiviteter og indsatser for de fire målgrupper

Bilag 3: Uddybelse af aktiviteter og indsatser for de fire målgrupper Bilag 3: Uddybelse af aktiviteter og indsatser for de fire målgrupper Personer uden for arbejdsmarkedet Arbejdet med målgruppen bør gribes an på en utraditionel og holistisk måde, som tager udgangspunkt

Læs mere

Ansøgning. Samarbejde mellem Center for Sundhed og Omsorg og Center for Arbejdsmarked om opstart af indsatserne LÆR AT TACKLE angst

Ansøgning. Samarbejde mellem Center for Sundhed og Omsorg og Center for Arbejdsmarked om opstart af indsatserne LÆR AT TACKLE angst Sundhedsudvalgets puljemidler 2016 Samarbejde mellem Center for Sundhed og Omsorg og Center for Arbejdsmarked om opstart af indsatserne LÆR AT TACKLE angst og depression og LÆR AT TACKLE job og sygdom

Læs mere

OPSAMLING PÅ KONFERENCE SUNDHED PÅ TVÆRS

OPSAMLING PÅ KONFERENCE SUNDHED PÅ TVÆRS OPSAMLING PÅ KONFERENCE SUNDHED PÅ TVÆRS OPSAMLING I det følgende præsenteres de vigtigste forslag til sundhedsfremmende og forebyggende indsatser fra borddrøftelserne ved konferencen om Sundhed på Tværs

Læs mere

Det handler om din sundhed

Det handler om din sundhed Til patienter og pårørende Det handler om din sundhed Vælg farve Vælg billede Endokrinologisk Afdeling M Det handler om din sundhed Der er en række sygdomme, som for eksempel diabetes og hjertekarsygdomme,

Læs mere

Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019

Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019 Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019 Indledning Rødovres demenshandleplan afspejler de nye tanker og visioner på området, både lokalt, regionalt og nationalt. Lokalt bygger den på Rødovres

Læs mere