Referat fra møde i Børne- og Ungerådet den 26. november MAGISTRATSAFDELINGEN FOR BØRN OG UNGE Stabe Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Børne- og Ungerådet den 26. november MAGISTRATSAFDELINGEN FOR BØRN OG UNGE Stabe Aarhus Kommune"

Transkript

1 Referat fra møde i Børne- og Ungerådet den 26. november Til stede var: Gert Søndergaard Madsen (formand), Lisbeth Moltzen (næstformand), Elsebet Herborg Krogh, Rikke Møller, Ulla Gad, Mette Møller, Helle Szydlowski (referent). Afbud fra: Mette Verner, Jakob Thorgaard. Dagsorden. 1. Siden sidst 2. Planlægning af overdragelsesmødet den 14. januar Beretning 2014 Hvem laver hvad? 4. Høring Ligestillingsudvalget. Skal der laves høringssvar? 5. Opsamling på mødet med udvalget. 6. Optakt til evalueringen på decembermødet. 7. Forberedelsesmøde til dialogmøderne. BUR er inviteret sammen med de andre forældreorganisationer onsdag den 10. december 2014 kl Eventuelt Ad. Pkt. 1: Siden sidst. Intet at referere Side 1 af 8 MAGISTRATSAFDELINGEN FOR BØRN OG UNGE Stabe Aarhus Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen Aarhus C Telefon: Direkte telefon: Direkte hsz@aarhus.dk Sag: 14/ Sagsbehandler: Helle Szydlowski Ad. Pkt. 2: Overdragelsesmøde Før mødet den 10. december deltager Elsebet, Ulla og Lisbeth i et møde med rådmanden og de andre forældreorganisationer. Mødet er fastsat til at slutte kl. 17, men de andre rådsmedlemmer starter til almindelig tid (kl ), da det bliver et presset møde. Derfor blev man enige om at lave brainstorming på mødet den 26. november, så folk kan tænke på de fremkomne emner og punktet kan gøres kort den 10. december. Rådet foreslår at overdragelsesmødet den 14. januar 2015 får følgende tidsplan. Kl Det afgående og det nye råd mødes over og arbejdet overdrages Kl. ca : (eller når udvalgsmødet slutter): Bünyamin og Hans støder til. Kl. 19: Der bestilles noget mad. Bünyamin og Hans deltager så længe de vil/kan. Derefter kan det afgående og tiltræ-

2 dende råd eventuelt fortsætte med snakken. Side 2 af 8 Brainstorming ang. Anbefalinger til det nye råd: Tag en drøftelse fra starten om, hvad rådets rolle er Forventningsafstemninger Muligheder/begrænsninger Vent ikke på at politikere kontakter rådet kontakt dem selv Vælge temaer at arbejde med Og overvej jævnligt om det er de rigtige temaer Brug embedsværket bedre end det siddende råd har gjort stil spørgsmål, forlang oplæg Vigtigt at få samarbejde i gang med andre udvalg Socialudvalg, Kulturudvalg. Spørg f.eks. ind til den nye midtbyskole hvordan er åbenheden i forhold til lokalsamfundet og kulturliv Vigtig med tillidsbaseret dialog råd og politikere imellem. Det tager tid at skabe tillid Vigtigt at deltage i arbejdsgrupper Trække virkeligheden ind i møder som f.eks. rådets besøg på Engdalsskolen Vær altid tydelig med indhold og begrundelser Brug netværk involvér andre Fortsæt samarbejde med Ungebyrådet (især baggrundsgruppen) Tag del i generationsarbejdet Ad. Pkt. 3: Beretning Emnerne blev fordelt som følger: Indledning til pjecen: Gert Forældresamarbejde: Lisbeth Effektiviseringer: Lisbeth Planlægningsmøder omkring Ungebyrådet samt Ungebyrådsmøder: Elsebet Generationsarbejdet samt emner der knytter sig hertil: Elsebet Arrangementet på Engdalsskolen og møder i tilknytning hertil: Ulla Ikke alle områder, rådet har beskæftiget sig med, skal beskriver. Der laves en oplistning. Den a jourføres og vedlægges referatet. Der blev talt om hvorvidt listen skulle emneopdeles, men det blev indtil videre som en ide, hvis nogen vil tage den op. De tilstedeværende rådsmedlemmer gav hinanden til opgave at svare på et spørgsmål til beretningen. Det skal være på 5 max. 10 linjer.

3 På hvilken møde har Børne- og Ungerådet bidraget til børn og unges liv i Aarhus i 2014 set fra mit perspektiv? Side 3 af 8 Bidraget til beretningen skal komme senest tirsdag den 9. december så den kan færdiggøres og sendes til rådet inden mødet den 10. december. På mødet skulle rådet gerne bare nikke til den. Ad. Pkt. 4. Høring fra ligestillingsudvalget. Rådet besluttede ikke at lave høringssvar. Ad. Pkt. 5. Opsamling på mødet med Børn og Unge-udvalget. Fra Børne- og Ungerådet deltog: Gert, Lisbeth, elsebeth, Mette Møller og Mette Verner. Referat fra mødet sendes til rådsmedlemmerne sammen med den mailkorrespondance, rådet efterfølgende havde kørende. Det blev besluttet at Ulla og Lisbeth laver en skrivelse til udvalget som en opsamling på mødet og tak for sidst. Gert vil telefonisk forsøge at få fat i udvalgsformanden og få en snak med hende om afholdt/fremtidige møder. Rådet vil foreslå et møde efterår 15. Det skal aftales i god tid så der er tid til forberedelse af mødet, så også udvalget får mest muligt ud af mødet. Ad. Pkt. 6: Optakt til evaluering på decembermødet. Spørgsmålet, som rådet skulle forholde sig til til beretningen er også samtidig en optakt til evalueringen. Gert og Lisbeth laver en proces for evalueringen. Ad. Pkt. 7: Forberedelsesmøde til dialogmødet den 15. januar 2015 kl Elsebet, Lisbeth og Ulla deltager i forberedelsesmødet sammen med repræsentanter for de andre forældreorganisationer. 8. Eventuelt Kvindemuseet har aflyst planlagt møde den om seksualundervisning. Der bliver nyt møde i januar, så det bliver op til det nye råd at vurdere, om man vil deltage i projektet.

4 4 nye Børne- og Ungerådsmedlemmer er udpeget på byrådsmødet den 19. november De tiltræder 1. januar Side 4 af 8 Møde med Kulturudvalget. Sekretæren har aftalt med Sekretariatslederen i Kultur og Borgerservice at der snarest skal afholdes fællesmøde. Der tages udgangspunkt i arrangement på Engdalsskolen, den producerede film samt møder med rådmand og udvalg. Emnet for arrangementerne var at høre skolens stemme om deres syn på kunst og kultur som en del af skolehverdagen, og dette bliver også emnet for mødet med kulturudvalget. Kultur og Borgerservice har bedt om et oplæg til mødet, som skal foreligge senest en måned før mødet. Lige nu satses der på en dato, der hedder 27. januar 2015 (ikke endelig bekræftet) Dette udsendes kun til Børne- og Ungerådets medlemmer, (og kommer altså ikke ud på hjemmesiden=. Generelt var der enighed om at det havde været godt at Børne- og Ungerådet mødtes med Børn og Unge-udvalget, og at man skal satse på jævnlige møder med såvel rådmand for Børn og Unge, Børn og Unge-udvalget, men også med andre relevante udvalg. Rådsmedlemmers kommentarer til mødet: Skræmmende at byrådspolitikere vil lægge alle beslutninger ud til skolerne. De må have nogle meninger om hvad børn skal møde i deres skoletid. Hver skole bør have en strategi! Er det i orden at skolerne bestemmer det hele? Nogle skoler kan ikke se forskel på en strategi overfor det, at man ikke kan bestemme det hele. Nogle af de unge byrådspolitikere virkede usikre og fraværende og tog ikke ansvar. Rådsmedlemmerne fik en fornemmelse af at embedsværket styrede. På gæsterne rådsmedlemmerne virkede det respektløst at så mange af de tilstedeværende lod til at beskæftige sig med andre ting under mødet. Rådets mailkorrespondance efter mødet: Ulla:

5 Tak for endnu et godt politiker-møde Jeg synes vi har fundet et koncept, der holder herunder at præsentere noget indhold, vi er optagede af. Side 5 af 8 På hjemvejen kørte jeg og blev lidt skuffet, tenderende til det sure, over at de som politikere ikke ønsker at præge indholdet på skolerne. Såvel Rådmand som Udvalg er af den holdning, at det er 100% op til den enkelte skole, hvad man vil putte i af indhold (så længe det naturligvis understøtter formålene). Fint nok at have et princip om høj grad af lokal bestemmelse, ejerskab, osv. Og selvfølgelig vigtigt at give skolerne luft her, hvor støvet skal lægge sig. Men altså! Vil de politikere ikke noget værdi-baseret?? Er der ikke noget, de synes er vigtigt, børn i Aarhus Kommune bliver udsat for? Har de ingen ambitioner på skolernes og børnenes vegne andet, end at de skal fortolke loven som de selv synes? Noget, der også kendetegner Aarhus? Det med at sidde på Rådhuset og sige, at skolerne selv skal bestemme, det kan embedsmændene sagtens klare. Så: Er jeg den eneste, der har lyst til at vi skriver et brev med tak for sidst til Udvalg og Rådmand, hvor det er en pointe, at de sgu må komme ud af busken? Jeg er sikker på, at der er nogen i Rådet, der formår at formulere det i fantastiske vendinger og samle det med nogle af de gode ting fra mødet Elsebet: Fantastisk at læse din mail Ulla - tak for den. Er sikker på at jeg ville have haft de samme tanker efter mødet - har længe tænkt at det er for slapt at politikerne går embedsværket i bedene. Fint at der skal skabes arbejdsro - men jeg er enig med dig Ulla at passivitet fra det politiske system får skolerne til at gå i hi og undgå det der i sidste ende kan blive nyskabende. Udover det er min tanke at forskellighederne på skolerne bliver for store i en situation hvor alt er sat i stå. Oplevede ved mødet med rådmanden ( hvor vi præsenterede videoen) at vi som råd forsøgte at presse ham til at komme ud af busken, men jeg synes ikke han var meget for at skubbe på at få dele af reformen sat ind i en strategisk handleplan for en implementering. Jeg vil støtte dig i at vi godt kan presse yderligere på for at nået sker.

6 Det glæder mig at læse at du Ulla har haft en oplevelse af at BUR har formået at sætte gang i en god debat - oplægget var super godt. Side 6 af Mette M: Tak for mail og vedholdenhed :-) Her er mine tanker: Jeg er enig med dig i at det var en skræmmende oplevelse at iagttage kropssproget og scenografien på et sådant udvalgsmøde. Det var tydeligt at se, hvem der i virkeligheden bestemmer Mine eftertanker er derfor gået på hvordan vi evt. kunne gøre os nyttige med at hjælpe de unge politikere, som meget mærkbart står som Moses ved Det Røde Hav og oplevede jeg reelt har brug for en mere uhildet hjælp og inspiration udefra. Jeg oplevede deres åbne spørgsmål til vore gode råd og forslag som et meget ægte og meget søgende spørgsmål Måske det derfor kunne være relevant for os i Rådet at drøfte, hvordan vi evt kan bevare den tillidsbaserede dialog med de unge- helt åbenlyst - rådvilde politikere og dermed opfylde og udfylde Rådets egentlige eksistensgrundlag. Måske vi faktisk har en unik åbning nu. Til denne drøftelse skal vi have de kloge afgående medlemmer frem i debatten på vore sidste møder her må Gert og Elsebet og Jacob inspirere os og give deres bedste erfaringer videre :-) Gert: Ja, - jeg er sådan set enige i at politikerne godt kunne gå lidt mere foran og vise eller udtale sig om hvordan de gerne ser at skolerne eksempelvis forholder sig til samarbejdet ud af skolen. Men det er også en svær balancegang, i andre sammenhænge tordner jeg i mod den stigende centralisering der kommet efter hele kontraktpolitiken blev indført med Anders Fogh i spidsen (new public Management). Så jeg forstår argumentet med at der skal være vid plads til lokale beslutninger. Men alligevel kunne det være interessant om vi kunne sætte en proces i gang hvor vi fik politikerne mere ud af busken. Måske skulle vi prøve at stille dem nogle meget konkrete spørgsmål

7 Side 7 af 8 Rikke Nu var jeg ikke med til mødet. Men kunne jeres erfaringer skabe grundlag for et mere offentligt møde a la dengang vi lavede fællesskabsdagen?fx paneldebatter m politikere og andre og nogle smagsprøver på hvad man kan opleve via levende musik i skolen og lignende andre aktiviteter Elsebet Sidder lige og gør mig nogle tanker om alle jeres/vores kommentarer til Ulla's oplæg til debat. Allerførst - det er så fedt at vi hver især gør os overvejelser over de erfaringer vi har og det vi oplever - tak for det. Synes Rikke.s ide er spændende - for den giver jo rige muligheder for at synspunktet som Gert deler med Benjamin bliver bredt ud og gjort konkret. Er meget fachineret af at fuldende Gerts ide om at stille de helt konkrete spørgsmål til politikerne og det kunne man jo gøres i et forum hvor det er BUR der er vært ved et "særligt møde" med politikerne og almindelige borgere. Men mon vi kunne få,politikerne til at stille op til sådant et arrangement. Jeg vil håbe det - men jeg bekymre mig om at det ikke bliver så let. En anden mulighed er jo at vi sammen får stillet de konkrete spørgsmål - og knytter jeres/bur's oplevelser fra mødet Ulla omtaler, og her beder om at vi får et debatforum hvor vi kan få gang i diskussionerne. Vi kunne fortælle politikerne hvad det er vi oplever i vores samtaler ned dem. Måske kunne man på den måde få politikerne til at tænke med i hvilket forum der ville virke bedst at udbrede vores samlede oplevelser, og sammen med dem udvikle en strategi for hvordan et fora kunne se ud, et sted ( en måde) som ville give grobund for en fremadrettet dialog og med fremsynethed skabe nytænkning. Er så glad for at du Ulla får gang i denne her debat internt i BUR - så lad os tage en god snak på det kommende møde, så vi der snart takker af giver vores bidrag til hvordan det nye råd kan arbejde videre med dialogen. Dialogen med politikerne og andre interessanter ifht børnene i Aarhus, er for mig det aller vigtigste for min deltagelse i Børn og Unge rådet. Denne dialog har jeg kæmpet for at nå - og jeg set at BUR har fået adgang til den nu - spændende!

8 Side 8 af 8

Referat fra konstituerende møde i Børne- og Ungerådet onsdag den 25. februar 2015

Referat fra konstituerende møde i Børne- og Ungerådet onsdag den 25. februar 2015 25. februar 2015 Referat fra konstituerende møde i Børne- og Ungerådet onsdag den 25. februar 2015 Til stede var: Lisbeth Moltzen, Ulla Gad, Mette Møller, Mette Verner, Carsten Borup, Leif Krongaard, Bettina

Læs mere

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen.

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7, Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Dagsorden 20. september 2017 møde i arbejdsgruppen for fællesrådene:

Dagsorden 20. september 2017 møde i arbejdsgruppen for fællesrådene: Aarhus Rådhus d. kl. 15.00 i værelse 426 Mødedeltagere: Arne Nielsen (AN), Harlev Fællesråd Flemming Larsen (FL), Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd Klaus Bendixen (KB), Hasle Fællesråd Lisbeth Ingerslev

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009

Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009 7.05.2009 Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009 Cafémetoden er valgt som den gennemgående metode. Metoden er kendetegnet ved en høj grad af deltagerinvolvering

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1 4 Fokusgruppeinterview Gruppe 1 1 2 3 4 Hvorfor? Formålet med et fokusgruppeinterview er at belyse et bestemt emne eller problemfelt på en grundig og nuanceret måde. Man vælger derfor denne metode hvis

Læs mere

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 28. august 2019 Kl. 10:00. Medlemmer

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 28. august 2019 Kl. 10:00. Medlemmer Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:00 Medlemmer Helen Sørensen (A) Jacob Panton Kristiansen (V) Rikke Ackermann Majbritt Bjerke Per B. Jensen Peder A. Larsen Jacob Buch-Andersen Tinamaria Götz Anja

Læs mere

Jørn Clemmensen blev valgt til ordstyrer. Anette Ørsted blev valgt til referent.

Jørn Clemmensen blev valgt til ordstyrer. Anette Ørsted blev valgt til referent. 1 Referat fra Generalforsamling i faggruppen: Dagbehandling af børn, unge og familier. Generalforsamlingen blev holdt på Metropol i Odense den 26. maj 2014. Vi har forinden generalforsamlingen brugt formiddagen

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 19:30 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 19.04.2010 kl. 19:30 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Anwar Abdulaziz Al-Nameh (. ) Enayatullah Safi (. ) Johnny Jensen (. ) Kadir Ünver (. ) Maryam Hamze (. ) Ridvan

Læs mere

Dagsorden 24. januar 2018 møde i arbejdsgruppen for fællesrådene:

Dagsorden 24. januar 2018 møde i arbejdsgruppen for fællesrådene: Aarhus Rådhus d. kl. 15.00 i værelse 426 Mødedeltagere: Arne Nielsen (AN), Harlev Fællesråd Flemming Larsen (FL), Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd Klaus Bendixen (KB), Hasle Fællesråd Rune H. Meldgaard

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Til godkendelse...2 1.1 Dagsorden...2 1.2 Referat...2 Bilag 1: Referat 13. juni 2018...2 2 Til drøftelse...6 3 Til orientering...6 3.1 Orientering fra Magistraten...6 Bilag

Læs mere

Kære medarbejdere på børneområdet,

Kære medarbejdere på børneområdet, Kære medarbejdere på børneområdet, Den 1. august går vi i gang med at føre vores inklusionsplan ud i livet. Vi har efterhånden forberedt os i 2 et halvt år, så vi er klar, og vi glæder os til at komme

Læs mere

PR-gruppen: Trivsel: Høringssvar: Ingeborg: Sara Amalie Gorm Amanda Sara Dima

PR-gruppen: Trivsel: Høringssvar: Ingeborg: Sara Amalie Gorm Amanda Sara Dima 1. 13.00-13.05 Velkommen Ungeborgmester Karim Kaddoura bød ungebyrådet velkommen til mødet. 2. 13.05-13.20 Siden sidst (orienteringspunkt) 1. Arrangementer afholdt/fremadrettet Arrangementer kommer på

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Særudgave september 2015

Særudgave september 2015 Særudgave september 2015 En ny og tidssvarende børne- og ungepolitik sendes i disse dage i høring. Politikken er blevet til i et bredt og inddragende samarbejde på tværs af hele Aarhus Kommune og bysamfundet

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo 1. Bemærkninger til referat den 12. august 2014? Nej

Læs mere

Afbud: Bjarne Larsen, Jørgen Lange, Vicky Holst Rasmussen, Henning Christensen. Per Veise deltog i punkt 1-5

Afbud: Bjarne Larsen, Jørgen Lange, Vicky Holst Rasmussen, Henning Christensen. Per Veise deltog i punkt 1-5 Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 5. Mandag d. 02.05.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.05.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.10 Egedal Rådhus

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde onsdag d. 26. oktober 2011 kl. 18.30-21.00 på lærerværelset

Dagsorden til skolebestyrelsesmøde onsdag d. 26. oktober 2011 kl. 18.30-21.00 på lærerværelset Dagsorden til skolebestyrelsesmøde onsdag d. 26. oktober 2011 kl. 18.30-21.00 på lærerværelset Da der denne gang er et omfangsrigt bilag vedhæftet (kvalitetsrapporten), har vi skrevet den ud til jer og

Læs mere

Aarhus Rådhus d. 11. oktober 2016 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune

Aarhus Rådhus d. 11. oktober 2016 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune Aarhus Rådhus d. kl. 15.00 i værelse 426 Mødedeltagere: Arne Nielsen (AN), Harlev Fællesråd Flemming Larsen (FL), Lystrup-Elsted-Elev Fællesråd Johannes Raben-Beck (JRB), Vejlby-Risskov Fællesråd Klaus

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag d

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag d Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag d. 17.08.2016 Mødedato: 17/8 2016 Tidspunkt: Kl. 13.30 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødelokale 10, Rådhuset i Ringe Indkaldelse Kristian Nielsen (Formand,KB) Anne

Læs mere

Bemærk: Punkt 3.4: Inkl. årshjul temadrøftelser/dialogmøde med magistraten m.fl.

Bemærk: Punkt 3.4: Inkl. årshjul temadrøftelser/dialogmøde med magistraten m.fl. Råd og Nævn HR og Jura HR og Organisation Referat Handicaprådet 30-01-2018 17:00 30-01-2018 19:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: Afbud: 30. januar 2018 17:00-19:00 Rådhuset, lok. 390 Per Jensen Jan Sejersdahl

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 9 15:30 Fredag 9 14:30 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Nærdemokrati - politik for borger- og brugerinddragelse

Nærdemokrati - politik for borger- og brugerinddragelse Nærdemokrati - politik for borger- og brugerinddragelse Strategi og Ledelse Forord Byrådet besluttede i februar 2007 en vision for vores kommune: Fredensborg Kommune tilfredse borgere. Skal Fredensborg

Læs mere

Referat. fra. Ældrerådets møde tirsdag den 9. april 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86

Referat. fra. Ældrerådets møde tirsdag den 9. april 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Side 1 af 5 Referat fra Ældrerådets møde tirsdag den 9. april 2019 kl. 09.00 til 13.00 Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Sekretariatsleder Søren Hougaard Jensen Kopi til: Rådmand

Læs mere

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling Råd og Nævn HR og Jura HR og Organisation Referat Udvalget for mangfoldighed og ligestilling 17-09-2018 17:00 17-09-2018 19:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: 17. september 2018 17:00-19:00 Aids Fondet, Østergade

Læs mere

Evaluering: Skolefællesskab og kerneværdier 2012

Evaluering: Skolefællesskab og kerneværdier 2012 Evaluering: Skolefællesskab og kerneværdier 2012 Forældre drøfter væsentlige forhold i relation til skolefællesskab og kerneværdier. Evaluatorer: JD, TØ Baggrund: Skolens værdigrundlag er et historisk

Læs mere

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat til 3. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 12. juni 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

VORES PERSONALEPOLITIK. Guide BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND

VORES PERSONALEPOLITIK. Guide BUPL BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND VORES PERSONALEPOLITIK Guide BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND Introduktion En personalepolitik kan laves på mange måder, men den bedste personalepolitik skabes, når alle i institutionen bliver

Læs mere

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen.

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: Onsdag den 13. april 2016 kl. 10-14 Sted: Rådhuset (afventer lokale) Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete

Læs mere

Titel: Formål: Projektbeskrivelse:

Titel: Formål: Projektbeskrivelse: Titel: Ungebyråd. Formål: Ungebyrådet har til formål at tilbyde de unge i Esbjerg Kommune et organ, hvor de kan få medindflydelse på politiske beslutningsprocesser, der vedrører de unge selv. Samtidig

Læs mere

Public Governance fra forskerbidrag til topledelse i hverdagen

Public Governance fra forskerbidrag til topledelse i hverdagen 27. August 2004 Public Governance fra forskerbidrag til topledelse i hverdagen Det talte ord gælder. Overskriften for i dag var: På sporet af god offentlig topledelse. Og jeg synes, at dagen i dag viser,

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening

Dansk Cøliaki Forening Dansk Cøliaki Forening Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen - Forretningsudvalget - Sekretariatslederen med sekretariat - Aktivgrupper

Læs mere

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune

Referat af møde nr. 9 Mandag d kl Seniorrådet, Egedal Kommune Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 9 Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 03.10.2016 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d kl Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus Jørgen Storm Næstformand

Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d kl Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus Jørgen Storm Næstformand Seniorrådet, Egedal Kommune Dagsorden, møde nr. 4. Mandag d. 03.04.2017 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 03.4.2017 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Referat af møde d. 12/4 2011

Referat af møde d. 12/4 2011 Referat af møde d. 12/4 2011 Til stede Monica, Bestyrelsen Mariehønen Ditte, Bestyrelsen Mariahjemmet Louise, Bestyrelsen Knasten/Stauninggården Jeanette, Bestyrelsen Abildvænget Lea, Bestyrelsen Mariahjemmet

Læs mere

Samrådets beretning for 2012.

Samrådets beretning for 2012. Jeg vil gerne starte min beretning med et lille gruk af Piet Hein: Der findes en slags optimister som burde slås langsomt ihjel -: dem der sætter sig ned og tror, det alt sammen går af sig selv. Der findes

Læs mere

Aarhus Rådhus d. 6. april 2017 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune

Aarhus Rådhus d. 6. april 2017 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune Aarhus Rådhus d. kl. 15.00 i værelse 426 Mødedeltagere: Arne Nielsen (AN), Harlev Fællesråd Flemming Larsen (FL), Lystrup-Elsted-Elev Fællesråd Johannes Raben-Beck (JRB), Vejlby-Risskov Fællesråd Klaus

Læs mere

Udvikling af Politikerrollen og det Politiske Lederskab

Udvikling af Politikerrollen og det Politiske Lederskab Udvikling af Politikerrollen og det Politiske Lederskab Jacob Torfing Aarhus Byråd Silkeborg, 23. Januar, 2014 Store udfordringer Allerførst: tillykke med valget Dernæst: store udfordringer venter Udfordringskatalog:

Læs mere

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj

Skolebestyrelsen - Bjørnehøj Placering: Bjørnehøjskolen» Skolebestyrelsesmøder - Bjørnehøjskolen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: 2017-09-07 Skolebestyrelsen - Bjørnehøj MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus:

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Lørdag den 16. juni 2018 Mødested: KL's Telt på Folkemødet Mødetidspunkt: Kl. 10:30-11:15 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Dagsorden og referat ØRUM SKOLE. Dato: Mødeleder: Charlotte Jensen

Dagsorden og referat ØRUM SKOLE. Dato: Mødeleder: Charlotte Jensen ØRUM SKOLE Dagsorden og referat Dato: 14.06 2018 Tid: 18.00-21.00 Sted: Personalerummet Mødets titel: Skolebestyrelsesmøde Referent: Dorthe Klitgaard Mødeleder: Charlotte Jensen Mødedeltagere: Charlotte

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune Dialogudvalg og Lokalråd Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Indhold UFormål med nærdemokratimodellenu 3 UDet politiske niveauu 3 UDet lokale

Læs mere

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt,

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Onsdag d.10.4,2013 Mødested: Patienthotellet, Kl.9-15 Mødelokalet på 7. Lille Mikkelsgade 2 8800 Viborg. Referent: Ann-.Birgitte Ordstyrer: Liselotte Tilstede:

Læs mere

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale).

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). Til stede: Hanne Simonsen (formand), Anne

Læs mere

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.

Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg. Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april 2015 1 af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i 2014. Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.) Ud over hvad koordinatorerne lige har berettet, vil

Læs mere

16. januar 2008. Gælder fra. Håndbog for rejsende mod en endnu bedre arbejdsplads. Bedste arbejdsplads. Rummelighed Fleksibilitet Læring.

16. januar 2008. Gælder fra. Håndbog for rejsende mod en endnu bedre arbejdsplads. Bedste arbejdsplads. Rummelighed Fleksibilitet Læring. P Proceslinien Start Ledere Medarbejdere Rummelighed Fleksibilitet Læring Udvikling Sundhed Trivsel Bedste arbejdsplads Gælder fra 16. januar 2008 Den nye personalepolitik 2008 Håndbog for rejsende mod

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Frivilligrådets beretning til årsmødet d

Frivilligrådets beretning til årsmødet d Kontakt mellem Mennesker Att. Frivilligrådet Toldbodvej 5 5700 Svendborg Tlf. 6220 1130 Formand Karen Strandhave Tlf. 62 26 11 50 (privat) Tlf. 72 53 65 34 (arbejde) e.mail:strandhave@post.tele.dk Frivilligrådets

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 1. juni 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14

Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14 Side 1 af 5 Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14 Tilstede: Anders Fløjborg, Helle Christoffersen, Anne Steenberg, Jeppe Bülow Sørensen, Rikke Rødekilde og Charlotte Holmershøj

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM. Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten

BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM. Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten INDLEDNING Som en del af videreudviklingsfasen i ansøgningsrunden Unge på kanten har Bikubenfonden

Læs mere

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV Dagsorden: Dato: 23-01-2018 Kl.: 19.00-21.30 Fraværende: Lise-Lotte Mødeleder: Michael Referent: Annika Emne og ansvarlig Hvad skal vi udrette? Proces Tid Konklusioner/bemærkninger 1. Godkendelse af dagsorden:

Læs mere

Bestyrelsesmøde Elverhøjen

Bestyrelsesmøde Elverhøjen Placering: Græsted Børnehuse» Forældrebestyrelsen - Græsted Børnehuse» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 12-10-2016 kl.:

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde

Referat af skolebestyrelsesmøde Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 13. januar 2016 kl. 17.15 på skolens lærerværelse Forældrerepræsentanter: Peter Brastholt, Rasmus Edelberg, Helle Sørensen, Regin, Martine Midjord, Michael Andersen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Tommerup Høj- og Efterskoles elevforening torsdag den 30. januar 2014 kl på Tommerup Efterskole

Bestyrelsesmøde i Tommerup Høj- og Efterskoles elevforening torsdag den 30. januar 2014 kl på Tommerup Efterskole Bestyrelsesmøde i Tommerup Høj- og Efterskoles elevforening torsdag den 30. januar 2014 kl. 17.15 på Tommerup Efterskole Tilstedeværende: Trine, Henning, Karsten, Jakob (med undtagelse af punkterne 1,

Læs mere

Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord

Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord Referat Emne: Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord Mødet starter med rundvisning i Naturbørnehaven Hejlskovgaard, Skravad Møllevej 1, Roum, 9632 Møldrup. Derefter rundvisning i Møldrup børnehus,

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for politik for Borgerservice og Biblioteker skitse for borgermøder i foråret 2014 Til: Kulturudvalgsmødet d. 1. april 2014 Kopi til: Side 1 af 5 Proces for politik for Borgerservice

Læs mere

Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage.

Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage. Tale Den gode skoledag. Hvad er det? Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage. Tag f.eks. Mosedeskolen i Greve, som fik

Læs mere

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208 Mødetype: 1. møde i LUU SOSU 28. januar 2019 Deltagere: Se mødeprotokol Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted:, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208 Valeur Tid: kl. 9.00 12.00 Emne

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde 28. januar 2015

Skolebestyrelsesmøde 28. januar 2015 Brøndby Strand Skole Skolebestyrelsesmøde 28. januar 2015 Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 28. januar 2015 kl. 18-21 Indskolingen 1-2 Dirigent: Allan Boeriis Referent: Rikke Rubek Tilstedeværende: Allan

Læs mere

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Forretningsorden for bestyrelsen i (AFDELINGENS NAVN) Indledning Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet i bestyrelsen som

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup DAGSORDEN Bestyrelsesmøde Dato: 10. oktober 2017 Tidspunkt: Kl. 17.00 20.00 Sted: Administrationsbygningen, Terndrup Til stede: Birgit Christensen Carsten Bojesen Jørgen Nielsen Lene Nygaard Lilli Brunø

Læs mere

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1.

DAGSORDEN og referat. til. Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl til ca I Frichsparken, vær 1. DAGSORDEN og referat til Ældrerådets 21. ordinære møde tirsdag den 12. december 2017 kl. 09.00 til ca. 13.00 I Frichsparken, vær 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Fuldmægtig Claus Rasmussen, Sundhed og

Læs mere

Referat til IKA's Kompetenceudvalg. Comwell Kellers Park, H. O. Wildenskovsvej 28, 7080 Børkop. Tirsdag den 11. august til onsdag den 12. august.

Referat til IKA's Kompetenceudvalg. Comwell Kellers Park, H. O. Wildenskovsvej 28, 7080 Børkop. Tirsdag den 11. august til onsdag den 12. august. Referat til IKA's Kompetenceudvalg Sted: Tid: Deltagere: Afbud fra: Ordstyrer: Referent: Bemærkninger: Comwell Kellers Park, H. O. Wildenskovsvej 28, 7080 Børkop Tirsdag den 11. august til onsdag den 12.

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 7. april 2014 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Annette Kjærsgaard ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1 SKOLEBESTYRELSEN skoleåret 2017-18/1 Tid: Tirsdag den 29. august 2017, kl. 19.00 21.30 Sted: Strøbyskolen 1. sal Fraværende: Jacob og Bjarne og Emil fra elevrådet Ordstyrer: Ulf og Ulla Referat Referatet

Læs mere

Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl

Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl Referat brugerbestyrelsesmøde onsdag den 31. august 2016, kl. 13.30 15.00 Tilstede: Allan, Mia, Michael K., Nikolai, Daniel, Thomas, Lars A Fraværende: Per F, Bjarne Referent: Thomas Ordstyrer (Vælges

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde i Dagtilbud Hovedgård d. 9. oktober 2018 kl I Vildrosen

Referat af Bestyrelsesmøde i Dagtilbud Hovedgård d. 9. oktober 2018 kl I Vildrosen Referat af Bestyrelsesmøde i Dagtilbud Hovedgård d. 9. oktober 2018 kl. 19.00-21.15 I Vildrosen Afbud: Cathe Punktets Tema art Punkter til evt. 1. I Nyt fra formanden Orientering om, hvad der er af nyt

Læs mere

Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Referat. Mødeart. Blad nr. 112. Indkaldelse/ referat Mødedato/ Sct. Hans Kirke. Mødested

Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Referat. Mødeart. Blad nr. 112. Indkaldelse/ referat Mødedato/ Sct. Hans Kirke. Mødested Mødeart Indkaldelse/ referat Mødedato/ tidspkt. Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Referat Tirsdag d. 27.05.14 Kl. 19.00-21.45 Sven Madsen, John Berwick, Martin Ringsmose, Claus Weber, Birgitte Skovgaard,

Læs mere

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd

Referat Side 1 Vedr: Vejby Lokalråd Referat Side 1 Referat fra møde i Vejby Lokalråd mandag den 10. december 2018, kl. 19.00 i blok F på skolen i Vejby. Bemærk at mødet kun varer ca. 1 time, hvorefter der er julefrokost. Både mødet og julefrokosten

Læs mere

Skolebestyrelse Stilling Skole

Skolebestyrelse Stilling Skole Skolebestyrelse Stilling Skole Afbud: Kenneth, Søren A deltog fra kl. 17.30, Dato 16. november 2016 Kl. 17-20 i Personalerummet Ansvarlig Tid Referat 1 Godkendelse af dagsorden Alle B Dagsorden godkendt.

Læs mere

REFERAT - BESTYRELSESMØDE FORÆLDREBESTYRELSEN FOR DAGPLEJEN

REFERAT - BESTYRELSESMØDE FORÆLDREBESTYRELSEN FOR DAGPLEJEN DAGSORDEN Forældrebestyrelsen for Dagplejen EMail: gac@olos.dk 18. april 2016 REFERAT BESTYRELSESMØDE FORÆLDREBESTYRELSEN FOR DAGPLEJEN DATO: Mandag den 4. april 2016 TID: 17:30 21:00 STED:, DELTAGERE:

Læs mere

Jeg kan meddele at Lokalrådet som udgangspunkt kan støtte projektet, idet det vil kunne indpasses i den udviklingsplan som vi har under udarbejdelse.

Jeg kan meddele at Lokalrådet som udgangspunkt kan støtte projektet, idet det vil kunne indpasses i den udviklingsplan som vi har under udarbejdelse. From:Søren Kraneled To:'christian@residensmoen.dk';Claus Lyngby Petersen;SOGI Subject:SV: SV: VS: Stege Badeanstalt Kære Christian Tak for din mail med bilag der har været rundsendt til lokalrådets bestyrelse.

Læs mere

Referat. fra. Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86

Referat. fra. Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl til Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Side 1 af 5 Referat fra Ældrerådets møde torsdag den 2. maj 2019 kl. 09.00 til 13.00 Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Til: Ældrerådets 15 medlemmer Sekretariatsleder Søren Hougaard Jensen Kopi til: Rådmand

Læs mere

Guiden er en opsamling på vores og vores samarbejdspartneres erfaringer med rekruttering af fædre til baba-indsatsen.

Guiden er en opsamling på vores og vores samarbejdspartneres erfaringer med rekruttering af fædre til baba-indsatsen. Rekrutteringsguide Guiden er en opsamling på vores og vores samarbejdspartneres erfaringer med rekruttering af fædre til baba-indsatsen. Arbejdet med mennesker kan selvfølgelig ikke puttes i en formel.

Læs mere

Thomas oplæste traditionerne og Peter oplæste koncepterne.

Thomas oplæste traditionerne og Peter oplæste koncepterne. Referat fra OI-regionsmøde søndag d. 25. maj 2008 Tilstede: Thomas (Midtjylland), Peter/Kim/Sofie (Nordjylland), Anita (Syddanmark) og Karsten (OIK). Afbud: Louise (SOV) og Johnny (KBH). Ad.1. Karsten

Læs mere

Peder syv skolen SKOLEBESTYRELSESMØDE DAGSORDEN. TIRSDAG D KL Lotte Pedersen

Peder syv skolen SKOLEBESTYRELSESMØDE DAGSORDEN. TIRSDAG D KL Lotte Pedersen SKOLEBESTYRELSESMØDE DAGSORDEN. TIRSDAG D. 30.10. 2018 KL. 19.00 21.00. Indkaldt Forældre: Repræsentanter: Mia Graae, Nikolaj H Trap, Malene B Sørensen, Allan L Jensen, Mikkel Ulrik Mortensen, Lone Wendt,

Læs mere

Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt i stedet for Niels Bjørnø

Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt i stedet for Niels Bjørnø Referat Møde i Aarhus Uddannelsesråd Mødedato: 23. maj 2014 Sted: Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Afbud/Fravær: Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt

Læs mere

Mødereferat. Udsatterådet. Emne Udsatterådsmøde Mødedato Mødested Møde start/slut Havestuen, Rådhuset 15.00/18.

Mødereferat. Udsatterådet. Emne Udsatterådsmøde Mødedato Mødested Møde start/slut Havestuen, Rådhuset 15.00/18. Senior- og Socialforvaltningen Stab for socialområdet Mødereferat Møde mellem/i Udsatterådet Møde nr. Dato 12. januar 2017 Sagsnr. 15/5488 Løbenr. 8366/17 Referent Lene Kristin Kamp Direkte telefon 928

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

Fra Ældresagen: Kai Nørrung, Ældresagens sygehusudvalg Region Hovedstaden

Fra Ældresagen: Kai Nørrung, Ældresagens sygehusudvalg Region Hovedstaden Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling PROTOKOL Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 26. august 2015 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, Hillerød, lokale H 5 Kongens

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Nedenfor ses elevernes svar på indplaceringen fra 1-10 efterfulgt af nogle sammenfattende kommentarer til deres øvrige udsagn.

Nedenfor ses elevernes svar på indplaceringen fra 1-10 efterfulgt af nogle sammenfattende kommentarer til deres øvrige udsagn. I juni 2019 gennemførtes med elevhold 18-19 en undersøgelse af elevernes oplevelse af skolens evne til at få skolens værdigrundlag til at stemme overens med hverdagen. Lever skolen op til det værdigrundlag

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Mandag den 18. marts 2019 kl. 17.30 til 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere