ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C"

Transkript

1 ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 27. september 2004 via Magistraten J.nr. VEJ/01/00176/ Den Ref.: Tlf.nr. Svend Erik Lysdal/hm Grenåbanen, nedlæggelse og ombygning af overkørsler samt perronforlængelse ved standsningsstederne Europaplads og Skolebakken 1. Resume I indstillingen og bilag til indstillingen optræder både betegnelsen Banestyrelsen og Banedanmark. Der er ingen forskel på de 2 benævnelser der skyldes, at Banestyrelsen i foråret 2004 skiftede navn til Banedanmark. Projektet for opgradering af Grenåbanen indeholder 3 hovedelementer. 1. Ændrede spærretider på bomanlæg der opretholdes 2. Ombygning/nedlæggelse af overkørsler 3. Perronforlængelser ad 1. Ændrede spærretider på bomanlæg der opretholdes. I forbindelse med hastighedsopgraderingen ændres spærretiderne ved overkørslerne. Ved spærretider forstås det tidsrum trafikanterne skal vente ved overkørslen i forbindelse med togpassage. Magistratens 2. Afdeling er betænkelig ved den øgede spærretid i de fleste kryds og anbefaler at Banedanmark anmodes om at undersøge alle muligheder for en optimering af anlæggene med en mindskelse af spærretiderne som resultat. ad 2. Ombygning/nedlæggelse af overkørsler. Der foretages en opgradering af Grenåbanen som en konsekvens af et trafikpolitisk forlig indgået i 1999 (bilag 2). Banedanmark har afholdt offentlige møder i Risskov og Skødstrup i oktober 2003.

2 Side 2 Efter afholdelse af de offentlige møder har Banedanmark udsendt høringsnotat af 18. februar 2004 med tillæg i henhold til skrivelse fra Banedanmark af 23. august 2004 og notat fra Rambøll af 20. august 2004 (bilag 2), og samtidig anmodet om, at Århus Kommune, som vejmyndighed, tager stilling til forslaget om nedlæggelse af overkørsler m. v. således som det er

3 Side 3 beskrevet i notatet. Det nævnte tillæg til høringsnotatet omfatter alene overkørsel 227, 228 og 229 omkring Badevej i Risskov. Indsigelser og bemærkninger til forslaget der er indkommet til Banedanmark og Magistratens 2. Afdeling fra private lodsejere er vedlagt originalindstillingen. Det er Afdelingens opfattelse at Banedanmark bør forelægge løsningen for overkørslerne omkring Badevej i Risskov i fornyet høring blandt de berørte grundjere/beboere. ad 3. Perronforlængelser. Banedanmark har senest med brev af 29. juli 2004 fremsendt anmodning (bilag 30) om perronforlængelser ved Europaplads og Skolebakken. Magistratens 2. Afdeling forudsætter, at den viste udformning ikke foruddiskonterer en bestemt løsning for udformning af de Bynære Havnearealer, og at perronforlængelsen ved Skolebakken indpasses i den eksisterende parkeringsplads uden udgift for Kommunen. Udgift til 50 % finansiering af en anlægsomkostning på kr til en sti mellem Sortemosevej og Gammel Kirkevej afholdes over kapitalbevillingen KB Mindre anlægsarbejder i Banedanmarks projekt bidrager til opfyldelse af kommuneplanens mål om at overflytte trafik fra private biler til den kollektive trafik. Amtet har screenet projektet for Grenåbanens opgradering og ikke fundet det VVM-pligtigt. 2. Tidligere beslutninger Den 12. april 2000 vedtog Århus Byråd forslag til handlingsplan fra Infrastrukturudvalget. Den 17. december 1991 vedtog Århus Byråd at baneoverkørslen ved Gammel Kirkevej i Hjortshøj ikke skal lukkes, men foreslår at den i stedet forsynes med halvbomme. Den 30. september 1992 vedtog Århus Byråd at overkørsel ved Gammel Kirkevej i Hjortshøj ændres til overgang med mulighed for passage af cyklister og gående. 3. Beskrivelse af indstillingen I indstillingen er betegnelsen Banestyrelsen og Banedanmark brugt i forskellige sammenhænge. Der er ingen forskel på de 2 benævnelser der skyldes at Banestyrelsen i foråret 2004 skiftede navn til Banedanmark. I 1999 blev der indgået et trafikpolitisk forlig, som blandt andet indeholder etablering af nærbaner ved Ålborg og Århus.

4 Side 4 I Århusområdet skal Grenåbanen opgraderes gennem reduktion af køretiden på strækningen Århus - Ryomgård. På den inderste del mellem Århus og Hornslet skal der køres i ½ times drift, på strækningen Hornslet - Ryomgård med 1 times drift og på strækningen Ryomgård - Grenå med 2 times drift, dog i myldretiden med 1 times drift.

5 Side 5 Projektet for opgradering af Grenåbanen indeholder 3 hovedelementer. 1. Ændrede spærretider på bomanlæg der opretholdes 2. Ombygning/nedlæggelse af overkørsler 3. Perronforlængelser ad 1. Ændrede spærretider på bomanlæg der opretholdes. I forbindelse med hastighedsopgraderingen ændres spærretiderne ved overkørslerne. Banedanmark har defineret spærretider som det tidsrum fra blinket starter til fronten af toget passerer overkørslen. For at komme frem til den egentlige spærretid skal der således tillægges den tid som det tager toget at passere overkørslen samt den tid bommene er om at lukke op. I notat fra NIRAS af 6. august 2004 (bilag 31) er der foretaget beregninger af den teoretiske spærretidsændring i udvalgte overkørsler. Denne beregning kan bruges til en vurdering af den relative ændring af spærretiden. Der kan uddrages følgende ændringer af spærretiderne ved udvalgte overkørsler i forbindelse med hastighedsopgraderingen. Overkørsel 01/03, Mindet, spærretiden mindskes med op til 17 sekunder til ca. 70 sekunder. Overkørsel 07, Skibbrogade, spærretiden øges med op til 88 sekunder til ca. 141 sekunder. Overkørsel 10, Nørreport, spærretiden mindskes med op til 19 sekunder til ca. 70 sekunder. Overkørsel 224, Grenåvej, spærretiden øges med op til 31 sekunder til ca. 90 sekunder. Overkørsel 225, Vestre Strand Allé, spærretiden øges med op til 68 sekunder til ca. 122 sekunder. Overkørsel 226a, Nordre Strandvej, spærretiden øges med op til 46 sekunder til ca. 88 sekunder. Magistratens 2. Afdeling finder det positivt at overkørslerne ved Nørreport og Mindet får reducerede spærretider. Af hensyn til respekten for signalerne og dermed det sikkerhedsmæssige aspekt er Magistratens 2. Afdeling imidlertid betænkelig ved den øgede spærretid i de fleste kryds og anbefaler at Banedanmark anmodes om at undersøge alle muligheder for en optimering af anlæggene med en mindskelse af spærretiderne som resultat. Fra Banedanmarks side har der været forslag fremme om en lukning af overkørsel 07, Skibbrogade for bilister. Spærretiden for fodgængere vil ikke ændres, men trafikafviklingen i krydset Havnegade-Skolebakken/Skolegyde-Skibbrogade kan formentlig gøres lettere ved togpassage, da vejsignalanlægget i givet fald ikke skal kobles sammen med togsignalet. Magistratens 2. Afdeling mener ikke at forslaget om at spærre Skibbrogade bør nyde fremme, da det yderligere vil øge barriereeffekten langs Havnen. Desuden vil spærringen forhindre parkeringssøgende trafik fra Bispetorvsiden i at køre direkte over i Skolebakkens P-anlæg.

6 Side 6 Ad 2. Ombygning/nedlæggelse af overkørsler. Banedanmark har fremsendt det i bilag 2 vedlagte høringsnotat af 18. februar 2004 med tillæg i henhold til skrivelse fra Banedanmark af 23. august 2004 og notat fra Rambøll af 20. august 2004) ligeledes vedlagt i bilag 2 med anmodning om at Århus Kommune som vejmyndighed tager stilling til forslaget om nedlæggelse af private overkørsler på Grenåbanen. Det nævnte tillæg til høringsnotatet omfatter alene overkørsel 227, 228 og 229 omkring Badevej i Risskov. Processen omkring Grenåbanens opgradering har været således. 1. Banedanmark har afholdt offentlige møder i Risskov og Skødstrup om projektet oktober Vejkontoret har været repræsenteret på disse møder. Banedanmark har udarbejdet et notat om de spørgsmål, der blev behandlet på møderne (bilag 29). 2. Borgerne har haft mulighed for at indsende indsigelser til Banedanmark frem til den 1. januar Banedanmark har med baggrund i de offentlige møder og indsigelserne udarbejdet høringsnotatet af 18. februar 2004, (bilag 2). 4. Der er efterfølgende foretaget en bearbejdning af løsningen for overkørsel 227,228 og 229 omkring Badevej i Risskov. Dette har ført til tillægget til høringsnotatet, (bilag 2). 5. Herefter har Banedanmark fremsendt endeligt projekt med anmodning om Århus Kommunes stillingtagen som vejmyndighed. 6. Århus kommunes udtalelse vil blive forelagt ekspropriationskommissionen. Dertil kommer at Amtet har vurderet, at opgraderingsprojektet ikke er VVM pligtig. I løbet af høringsperioden er der indkommet en række indsigelser og bemærkninger både til Magistratens 2. Afdeling og Banedanmark. Banedanmark har afholdt flere separate møder med enkeltpersoner og mindre grupper for afklaring af forskellige forhold. Afdelingen har ikke deltaget i disse møder. De indkomne bemærkninger kan opdeles i generelle bemærkninger/ principielle spørgsmål om Grenåbanens fremtid, forlægning, opgradering m. v. og bemærkninger/indsigelser til de enkelte forslag i høringsnotatet. De generelle indsigelser er vedlagt originalindstillingen som bilagene 3 til 17 og 25, 26. Banedanmark og Magistratens 2. Afdeling har svaret indsigerne. Disse svar ligger ved de enkelte indsigelser i bilagene. Banedanmarks høringsnotat beskæftiger sig alene med de indsigelser og bemærkninger som vedrører sikring af overkørsler, herunder nedlæggelse af overkørsler og forholder sig ikke til den politiske beslutning og dermed de principielle spørgsmål, som ligger bag de tiltag som Banedanmark foreslår. Af samme årsag tager denne indstilling således også det oprindelige trafikpoliske forlig som en forudsætning og behandler kun de konkrete foreslåede ændringer af spærretider, overkørsler og perronforlængelser. Og indstillingen forholder sig således ikke til de principielle spørgsmål f.eks. om alternativer til opgradering af Grenåbanen.

7 Side 7 Indsigelser der omhandler de enkelte overkørsler er medtaget under redegørelsen for disse. Projektet er i sin helhed beskrevet af Banedanmark i høringsnotatet med tillæg, (bilag 2). I høringsnotatet er ligeledes vist kortbilag der angiver de enkelte overkørslers placering. I det følgende resumeres projektet kort. I høringsnotatet er de enkelte overkørsler behandlet hver sig. I denne indstilling er det dog valgt at behandle overkørslerne 227, 228 og 229 i Risskov under et, da ændringer i den ene overkørsel har konsekvenser for de andre. Banedanmarks forslag for overkørslerne i Risskov, kortbilag 1b: Overkørsel 229 (km 4,271) - tidligere Risskov Stationsplads. Overkørslen er i dag sikret med led og giver adgang til 1 helårsejendom på vandsiden af banen (Stationsgade 2) og til offentligt tilgængeligt strandareal ved den nordlige del af Riis Skov. Overkørsel 228 (km 4,377) - Badevej Overkørslen giver adgang til 8 helårsejendomme på vandsiden af banen. Overkørslen er i dag sikret med led. Overgang 227a (km 4,455) - (Badevej) Overgangen er en privat overgang mellem Stationsvej og Badevej. Overgangen er i dag alene sikret med led. Overkørsel 227 (km 4,695) - Rolighedsvej Overkørslen giver adgang til 1 helårsejendom på vandsiden, samt til Riisskov Strandpark. Desuden benyttes overkørslen af kajakklubben m.v. Overkørslen er i dag sikret med led (aflåst låge). Det aflåste led er suppleret med en offentlig tilgængelig gangbro. Overgang 228a (gangbro over banen) Overgangen er en gangbro. I tillæg til høringsnotat (bilag 2) indstiller Banedanmark at overkørsel 229 ved Stationspladsen lukkes helt og permanent for al trafik, overkørsel 228, Badevej nedgraderes til overgang for gående med automatiske stibomanlæg og blinksignal, overgang 227a lukkes, overkørsel 227 udbygges med automatiske halvbomanlæg og blinksignal og overgang 228a - gangbroen fjernes. Adgangen til ejendommene på vandsiden af Banen etableres fra en udbygget overkørsel 227 ved Rolighedsvej via ny vej over Risskov Strandpark med tilslutning til Badevej. Adgang til ejendommen Stationsgade 2 etableres ved anlæg af koteletben på østsiden af banen med adgang til Badevej. Gående adgang fra Stationsgade til det offentlige tilgængelige strandareal ved Risskov Stationsplads etableres ved anlæg af sti på østsiden af banen mellem banen og ovennævnte ejendom fra koteletbenet og dermed via overkørsel 228 ved Badevej til strandarealet.

8 Side 8

9 Side 9 Indsigelser/bemærkninger til dette forslag. Indsigelser og bemærkninger i Risskov området går primært på, at man finder det uforståeligt, at hastighedsopgraderingen skal medføre så relativt store indgreb i form af lukninger af eksisterende overkørsler og overgange i forhold til de beskedne tidsbesparelser, der opnås gennem Risskov. Man finder at projektet vil påføre hele Stationsgadekvarteret store gener i form af barrierevirkning og omveje og give de nærmeste naboer til bomanlæg betydelige støjgener. Gallo Irætsforening og Gallo gartneriet bemærker at den ny overkørsel ved Rolighedsvej vil påfører foreningerne store gener. Indsigelser/bemærkninger er vedlagt originalsagen som bilag 11,18, 19, 20, 21, 22, 23 og 25. Magistratens 2. Afdelings bemærkninger De nuværende forhold omkring overkørslen ved Badevej er vanskelige på grund af vejens hældning. Kommunale værker har oplyst at det er problematisk at få afhentet dagrenovation fra Badevej øst for banen. Omend der ikke vil være direkte adgang til stranden fra parkeringspladsen ved stationspladsen indeholder projektet fortsat gående adgang via Badevej. Adgangsforholdene til strandarealet (Risskov Strandpark), især for gangbesværede, som kan have problemer med at passere den eksisterende gangbro, forbedres væsentligt via den nye og sikrede overkørsel ved Rolighedsvej. Naturforvaltningen har i skrivelse til Banedanmark (bilag 23) oplyst at man kan acceptere en ny vej på strandarealet på betingelse af, at den anlægges umiddelbar øst for banen og at anlæg og drift er Århus Kommune uvedkommende. Magistratens 2. Afdeling kan i princippet tilslutte sig den foreslåede løsning for overkørslerne omkring Badevej under den forudsætning, at det endelige projekt fremsendes til godkendelse hos vejmyndigheden, at bilkørsel på strandarealet forhindres og at fredningsmyndighedernes tilladelse indhentes. Dog er afdelingen af den opfattelse at Banedanmark bør forelægge løsningen for de berørte grundejere/beboere i en fornyet høring, inden Byrådet tager endelig stilling til forslaget. Overkørsel 205 (km 13,453), kortbilag 1c. Banedanmarks forslag. Overkørslen er en markoverkørsel der forbinder 2 marker vest for Mejlbyvej imellem Lystrup og Hjortshøj. Overkørslen er i dag sikret med led. Banedanmark indstiller at overkørslen nedlægges og at der tinglyses en ny adgangsret til arealet. Indsigelser/bemærkninger Ingen.

10 Magistratens 2. Afdelings bemærkninger Magistratens 2. Afdeling har ikke bemærkninger til forslaget. Side 10

11 Side 11 Overgang 199 (km 15,583) - Gammel Kirkevej/Kankbøllevej, korbilag 1d. Banedanmarks forslag Overgangen, der i dag er sikret med forskudte bomme, foreslås nedlagt. Der anlægges en ca. 400 m sti på sydsiden af banen til overkørsel 198 (Sortemosevej). Banedanmark forudsætter at Århus Kommune afholder halvdelen af udgifterne til stien. Indsigelser/bemærkninger Indsigelse mod lukning af overgangen fra Fællesrådet Hjortshøj Landsbyforum er vedlagt som bilag 24 og 27. Indsigelserne er kommenteret dels af Banedanmark og dels af Vejkontoret. Fællesrådet Hjortshøj Landsbyforum gør indsigelse, idet overgangen er den eneste forbindelse for bløde trafikanter mellem den østlige del og den nordlige del af Hjortshøj. Overgangen er meget brugt til gangog cykelture i området og en nedlæggelse af overgangen vil være med til at dele Hjortshøj i to, da der kun vil være en overkørsel tilbage. Magistratens 2. Afdelings bemærkninger I en fremtidig stiforbindelse mellem Lystrup - Hjortshøj og Skødstrup tænkes Kankbøllevej på sydsiden af banen anvendt som en del af forbindelsen. Da målet for stien i Skødstrup er beliggende på nordsiden af banen er overgangen ved Gl. Kirkevej oprindelig tænkt som krydsningspunkt. Forbindelsen er dog ikke optaget i Vejplanens anlægsprogram. Hvis overgangen nedlægges skal der etableres en ny stiforbindelse på sydsiden af banen mellem Kankbøllevej og Sortemosevej, så krydsning af banen kan ske ved Sortemosevej. Da anlægget ikke er et eksisterende anlæg, tilbyder Banedanmark kun at betale halvdelen af omkostningerne til stianlægget. Magistratens 2. Afdeling kan anbefale Banedanmarks indstilling. Finansiering af halvdelen af anlægsudgiften kan ske via KB - mindre vejarbejder Overkørsel 193 (km 17,738) - Gartnerhaven, kortbilag 1d. Banedanmarks forslag Overkørslen er 1 af 3 overkørsler mellem den østlige og den vestlige del af Skødstrup. Overkørslen er i dag sikret med halvbom. Banedanmark indstiller at overkørslen nedlægges, idet der er ca. 300 m til alternativ adgang, hvortil der er gode sti- og vejforbindelse på begge sider af banen. Indsigelser/bemærkninger Indsigelse fra Skødstrup Fællesråd mod lukning af overkørslen er vedlagt som bilag 28. Indsigelsen er fremsendt både til Banedanmark og Vejkontoret den 9. juli Fællesrådet er af den opfattelse at der bør etableres en passage for fodgængere og cyklister. Magistratens 2. Afdelings bemærkninger Overkørslen ved Gartnerhaven er den midterste af 3 overkørsler mellem den østlige og den vestlige del af Skødstrup. Ca. 400 m mod nord er beliggende overkørslen ved Grenåvej. Der er cykelsti på

12 Side 12 vestsiden af banen mellem de 2 overkørsler. Ca. 270 m mod syd er beliggende overkørslen ved Stationsvangen. Der er cykelsti på vestsiden af banen mellem de 2 overkørsler. Beboerne i lokalområdet og Skødstrup Fællesråd har ingen indvendinger imod at overkørslen lukkes for biler, men der ønskes opretholdt en mulighed for passage af cyklister og fodgængere, eventuelt ved anlæg af stitunnel. Anlæg af stitunnel besværliggøres af de eksisterende terrænforhold, da banen ligger lavt i forhold til det omgivende terræn. Magistratens 2. Afdeling kan ud fra ovenstående anbefale Banedanmarks indstilling. Overkørsel 187 (km 20,319) - Grenåvej, kortbilag 1e. Banestyrelsens forslag. Overkørslen er beliggende på den nordligste blinde del af Grenåvej nord for Løgten. Overkørslen er i dag sikret med halvbom. Overkørselen er under nedlæggelse, og der anlægges parallelvej på østsiden af banen med tilslutning til Vosnæsvej. Indsigelser/bemærkninger Ingen. Magistratens 2. Afdelings bemærkninger Magistratens 2. Afdeling har tidligere godkendt projektet der er gennemført i foråret Overkørsel 185 (km 20,820) - ved Kirkholtvej, og Overkørsel 184 (km 21,344) - mellem Løgtenvej og Kirkholtvej beliggende i Rosenholm Kommune, kortbilag 1e. Banstyrelsens forslag Overkørslerne forbinder 2 skovstykker (Skrald Skov), og er i dag sikret med led. Banedanmark indstiller overkørslerne nedlagt. Der foreslås anlagt stitunnel til erstatning for overkørsel 184 og 185 ca. 100 m nord for overkørsel 185. Den nærmere placering, udformning m.v. forhandles med Århus og Rosenholm Kommuner. Indsigelser/bemærkninger Indsigelse mod nedlægning af overkørsel 184 er vedlagt originalindstillingen som bilag 18. Friluftsrådet bemærker her, at Skrald Skov har stor rekreativ betydning. Det er derfor væsentligt, at der sikres en trafiksikker adgang til skoven. Magistratens 2. Afdelings bemærkninger Banedanmarks forslag synes at imødekomme ønsket om tilgængelighed til skoven og kan derfor anbefales. Ad 3. Perronforlængelse Banedanmark har fremsendt vedlagte anmodning (bilag 30) om perronforlængelser ved Europaplads og Skolebakken. Forlængelsen skyldes et ønske om at kunne køre med koblede togsæt i

13 Side 13 myldretiden. Der skal ske forlængelse på andre standsningssteder på strækningen, men uden indgreb i kommunale arealer. Med hensyn til perronforlængelserne har Trafikministeriet oplyst, at investeringer i disse vil være afskrevet til det tidspunkt, hvor en eventuel ændret driftsform til en sporvognslignende drift vil være aktuel. Perronforlængelserne vil således ikke foruddiskontere en bestemt løsning for De bynære Havnearealer.

14 Side 14 Efter aftale mellem Magistratens 2. Afdeling og Trafikministeren er der udarbejdet et forslag til et kommissorium, som kan igangsætte en detaljeret undersøgelse af hvorledes en sporvognslignende drift kan foregå på De Bynære Havnearealer. Undersøgelsen skal blandt andet afdække krav til materiel, anlægs- og driftsomkostninger hertil, krav til udformning af arealerne og regulering af krydsninger med anden trafik samt konsekvenser for driften på hele Grenåbanen. Desuden skal det afdækkes om denne driftsform vil kræve ændrede normsæt for jernbanekørsel i Danmark. Undersøgelsen vil blive udført i regi af en arbejdsgruppe med repræsentanter for Stat, Amt og Kommune. Projektet om perronforlængelser er i sin helhed beskrevet af Banedanmark i bilag 30. I det følgende resumeres projektet. Europaplads Banedanmark foreslår at den eksisterende perron forlænges med ca. 45 m i retning mod Skolebakken. For at opnå størst mulig perronbredde, ombygges hegnet og autoværnet mod Havnegade. Magistratens 2. Afdelings bemærkninger Magistratens 2. afdeling har ingen bemærkninger til projektet der kan gennemføres uden indskrænkninger i Havnegade. Skolebakken Banedanmark har fremsat 2 forslag Forslag 1 omfatter en forlængelse af den eksisterende perron med 56 m mod nord. Dette medfører, at ca. 2/3 af den eksisterende buslomme på Skolebakken skal nedlægges, alternativt skal buslommen forlænges mod nord. Magistratens 2. Afdeling er af den opfattelse at buslommen ikke kan reduceres væsentligt i længden, da den er standsningssted for 11 buslinier, hvoraf nogle ankommer samtidig og en del af linierne bliver kørt med ledbusser. En forlængelse af buslommen mod nord synes ikke at kunne gennemføres, da afstanden mellem skinnerne og kørebanen bliver mindre og ikke giver plads til både buslomme, fortov og cykelsti. Samtidig vil gå afstanden til busstoppestederne blive forøget for de fleste passagerer. Forslag 2 omfatter en nedlæggelse af den eksisterende perron og der anlægges en ny 75 m lang perron på havnesiden af banen. Forslaget vil medføre en forlægning af den eksisterende sti langs banen og et mindre indgreb i den eksisterende beplantning, men forslaget kan gennemføres uden gene for bustrafikken. Vejkontoret har udtalt at forslag 2 må foretrækkes under forudsætning af at projektet for perronforlængelser generelt kan godkendes. Ud fra Vejkontorets bemærkninger har Banedanmark meddelt at man ønsker at anlægge en ny perron på havnesiden af banen, (bilag 30).

15 Side 15

16 Side 16 Magistratens 2. Afdelings bemærkninger Magistratens 2. Afdeling forudsætter, at den viste udformning ikke foruddiskonterer en bestemt løsning for udformning af de Bynære Havnearealer, og at perronforlængelsen ved Skolebakken indpasses i den eksisterende p-plads uden udgift for kommunen. 4. Økonomiske konsekvenser Århus Kommunes andel af anlægsudgiften, kr , til stianlæg mellem Gammel Kirkevej og Sortemosevej, (se overgang 199) afholdes af Kapitalbevillingen KB Mindre vejarbejder Konsekvenser i forhold til mål Banedanmarks projekt bidrager til opfyldelse af kommuneplanens mål om at overflytte trafik fra private biler til den kollektive trafik. 6. Miljøvurdering Amtet har screenet opgraderingsprojektet og ikke fundet det VVM-pligtigt. 6. Beslutningspunkter Magistratens 2. Afdeling indstiller, 1. at nærværende indstilling fremsendes til Banedanmark som Århus Byråds bemærkninger til det fremsendte høringsnotat af 18. februar 2004 med tillæg i henhold til skrivelse fra Banedanmark af 23. august 2004 og notat fra Rambøll af 20. august 2004 vedrørende nedlæggelse af private overkørsler på Grenåbanen, 2. at overgang 199, Gammel Kirkevej/Kankbøllevej lukkes permanent, 3. at overkørsel 193, Gartnerhaven lukkes permanent, 4. at at Banedanmark forelægger løsningen for overkørslerne omkring Badevej i Risskov i fornyet høring blandt de berørte grundejere/beboere, inden Byrådet tager endelig stilling hertil. Poul B. Skou / Niels Schmidt

17 Side 17 Bilagsfortegnelse: 1. Kortbilag over Århus Havn (bilag 1a), Risskov (bilag 1b), Hjortshøj (bilag 1c), Skødstrup (bilag 1d) og Skrald Skov (bilag 1e). (vedlagt til alle/+ elektronisk). 2. Høringsnotat fra Banestyrelsen af 18. februar 2004, med ændringer i henhold til skrivelse fra Banedanmark af og notat fra Rambøll af (vedlagt til alle/+ elektronisk). Bilag 3 til 31 er vedlagt originalsagen. 3. Korrespondance mellem Niels Jørn Jensen Stationsgade 18, 8240 Risskov og Banestyrelsen. 4. Korrespondance mellem Jan Æ. Hansen Stationsgade 36, 8240 Risskov og Banestyrelsen. 5. Korrespondance mellem Jørgen Baas, ejerforeningen Skolebakken 11, 8240 Risskov og Banestyrelsen. 6. Korrespondance mellem trafikforeningen Djursland og Banestyrelsen. 7. Korrespondance mellem Jørgen Eie Christensen Stationsgade 20, 8240 Risskov og Banestyrelsen. 8. Indsigelse af 29. december 2003 fra Pauli Kyneb Rampen 4, 8240 Risskov og Erik Nygaard Stationsgade 21, 8240 Risskov til Banestyrelsen. 9. Korrespondance mellem Mona Jensen Stationsgade 18, 8240 Risskov og Banestyrelsen. 10. Indsigelse fra Danmarks Naturfredningsforening af 24. december 2003 til Banestyrelsen. 11. Korrespondance mellem Ulrich Madsen Stationsgade 2, 8240 Risskov og Banestyrelsen. 12. Korrespondance mellem Bent Neergaard Forsythiavej 19, 8660 Skanderborg og Magistratens 2. Afdeling. 13. Korrespondance mellem Jørgen Kaae Hansen Forteleddet tv og Magistratens 2. Afdeling. 14. Korrespondance mellem Palle Juul Knudsen Nordtoftevej 15, 8240 Risskov og Magistratens 2. afdeling. 15. Korrespondance mellem Erik Lauritzen Stationsgade 5, 8240 Risskov og Magistratens 2. Afdeling. 16. Korrespondance mellem Flemming Larsen Brombærhaven 27, 8520 Lystrup og Magistratens 2. Afdeling. 17. Korrespondance mellem Pauli Kyneb Rampen 4, 8240 Risskov og Magistratens 2. Afdeling. 18. Korrespondance mellem Friluftsrådet Århus Amt, Dansk Vandrelaug og Banestyrelsen. 19. Korrespondance mellem Henrik W. Jensen Badevej 13, 8240 Risskov og Banestyrelsen. 20. Korrespondance mellem Grundejerforeningen for Vejlby Krat v/ole Böttzauw Skrænten 4, 8240 Risskov og Banestyrelsen. 21. Korrespondance mellem Ann Wenzel og Jacob Kragstrup Stationsgade 14, 8240 Risskov og Banestyrelsen. 22. Bemærkninger fra Gallo Idrætsforening Blåmunkevej 6, 8240 Risskov til Banestyrelsen. 23. Bemærkninger fra Århus Kommune Naturforvaltningen til Banestyrelsen. 24. Korrespondance mellem Fællesrådet Hjortshøj Landsby v/tage Svendsen Løvagervej 43, 8530 Hjortshøj og Banestyrelsen. 25. Korrespondance mellem Jan Æ. Hansen Stationsgade 36, 8240 Risskov og Magistratens 2. Afdeling.

18 26. Korrespondance mellem Erik Nygaard Stationsgade 21, 8240 Risskov og Magistratens 2. Afdeling. 27. Korrespondance mellem Fællesrådet Hjortshøj Landsby v/tage Svendsen Løvagervej 43, 8530 Hjortshøj og Magistratens 2. Afdeling. 28. Skrivelse af 9. juli fra Skødstrup Fællesråd til Banedanmark og Vejkontoret. Side 18

19 29. Notat fra Banestyrelsen fra offentlige møder i Skødstrup og Risskov den 21. oktober Korrespondance mellem Banedanmark og Vejkontoret om perronforlængelser ved Europaplads og Skolebakken. 31. Notat af 6. august 2004 fra NIRAS til Banedanmark med spærretidsberegninger. Side 19

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 27. september 2004 via Magistraten J.nr. VEJ/01/00176/ Ref.: Tlf.nr. Svend Erik

Læs mere

Høringsnotat Vedrørende nedlæggelse af privat overkørsler på Grenåbanen (Århus-Ryomgård)

Høringsnotat Vedrørende nedlæggelse af privat overkørsler på Grenåbanen (Århus-Ryomgård) BANENET Telefon Telefax Journalnr. Amerika Plads 15 8234 0000 8234 2100 København Ø Direkte xkhb@bane.dk 82346322 www.banestyrelsen.dk Notat Høringsnotat Vedrørende nedlæggelse af privat overkørsler på

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 4. maj 2005 via Magistraten Den J.nr. 01.02.05.P25.011.03/JTK/04/00185 Ref.: Tlf.nr.

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 16. marts 2005 via Magistraten J.nr. 05.00P05/04/00384 Den Ref.: Tlf.nr. Svend Erik Lysdal

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 26. maj 2004 Steen Nielsen 8940 2647 Endelig

Læs mere

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej.

I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 24. april 2012 1 om ekspropriation til etablering af en cykelsti langs T vej. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. april 2013 12/06000-25 Søren Peter Kongsted spk@vd.dk 7244 3113 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I jeres brev af 5. juni 2012 har I klaget over Kommunens

Læs mere

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 5. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Nedlæggelse af del af privat fællesvej ved

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. juli Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. juli Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 25. juli 2006 Bemyndigelse til afholdelse af åstedsforretning forud for ekspropriation for færdiggørelse af projekt for hastighedsdæmpende

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Mobilitetsudfordringer

Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Veje Stier Kollektiv trafik 13. december 2017 Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd 2 Mobilitetsudfordringer Veje Sønderskovvej Høvej Lystrupvej Møgelgårdsvej

Læs mere

S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk

S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk S. Riber Kristensen, Dalby Bygade 42, 5380 Dalby. Tlf. 65 34 11 01. riber@privat.dk Til Kerteminde Kommune att. Kent Stephensen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Dato: 19.02.2008. Bemærkninger til planforslaget

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 8. marts 2005 via Magistraten J.nr. JTK/04/02531 Den Ref.: Tlf.nr. tf/sso 8940 2518

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 6. januar 2005 Peter Christoffersen 89

Læs mere

Udskrift af Bro over Grenåbanen. Vejdirektoratet etablerer en vejbro over Grenåbanen og nedlægger dermed jernbaneoverskæringen.

Udskrift af Bro over Grenåbanen. Vejdirektoratet etablerer en vejbro over Grenåbanen og nedlægger dermed jernbaneoverskæringen. Side 1 af 7 Bro over Grenåbanen Ombygning af skæringen mellem Grenåvej og Grenåbanen Vejdirektoratet etablerer en vejbro over Grenåbanen og nedlægger dermed jernbaneoverskæringen. Jernbaneskæringen Trafikstyrelsen

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 13. maj 2005 Jens Lønstrup 8940 2654 Offentlig

Læs mere

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Anlægsarbejder i samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Gruppenr: 1 Fællesrådsområde: Beder Malling Ajstrup Fællesråd Lokalområde: Beder Malling Projektnr: 21 Ajstrup Strandvej, cykelsti fra Elmosevej

Læs mere

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller:

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller: Bilag 1: Svar fra interessenterne (beboere, grundejere og virksomheder på Nyvej ved Herstedlund skole). Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af

Læs mere

Stiprojekt ved Nørreport/Sverigesgade - Ekspropriation

Stiprojekt ved Nørreport/Sverigesgade - Ekspropriation Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø, Center for Byens Anvendelse Dato 13. oktober 2014 Stiprojekt ved Nørreport/Sverigesgade - Ekspropriation Ekspropriation af Sømandshjemmet

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 15. februar 2005 02.01.05G01/SA/00/10939-137

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. september 2004 via Magistraten J.nr. JTK/0402095 Ref.: Tlf.nr. fpb/ar

Læs mere

Stiprojekt ved Nørreport/Sverigesgade

Stiprojekt ved Nørreport/Sverigesgade Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. maj 2014 Nørreport/Sverigesgade Bemyndigelse til afholdelse af åstedsforretning med henblik på realisering af stiprojekt ved Nørreport/Sverigesgade

Læs mere

Ansøgning om nedlæggelse af jernbaneoverkørsler på Grenaabanen ved Risskov

Ansøgning om nedlæggelse af jernbaneoverkørsler på Grenaabanen ved Risskov Til Banedanmark v. Agnete Jørgensen Sendt elektronisk til: Agnete Jørgensen agjo@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Ansøgning om nedlæggelse

Læs mere

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark.

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Nærværende notat er udarbejdet til Miljøstyrelsen ifm. de ændringer til VVM-anmeldelsen fremsendt 14. oktober 2016, der er besluttet

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 8. september 2004 Peter Christoffersen

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til "Dispositionsplan for byvækstområder. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Dispositionsplan for byvækstområder. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 20. september 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til "Dispositionsplan for byvækstområder

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 24. februar 2003 via Magistraten J.nr. 05.00P15/00/03545 Ref.: Tlf.nr. Anton Iversen

Læs mere

Indstilling. Vejplan Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. juli Århus Kommune

Indstilling. Vejplan Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. juli Århus Kommune ndstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. juli 2007 1. Resume ndstillingen indeholder forslag til alene med anlægsprogram for vejsektoren i 2007. Århus Kommune Trafik og Veje Teknik

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 27. januar 2004 J.nr. Ref.: Tlf.nr. 00.01.51.A21/6-89 ar 8940 2514 Orientering

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vej- og Kloakvedligeholdelsen. Thorsvej Åbyhøj

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vej- og Kloakvedligeholdelsen. Thorsvej Åbyhøj ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vej- og Kloakvedligeholdelsen. Thorsvej 2. 8230 Åbyhøj Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 22. november 2004 via Magistraten J.nr. 06.20Ø22/VK/03/00418/30 Ref.:

Læs mere

Cykelsti Bælum Terndrup

Cykelsti Bælum Terndrup Notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.00.00-P20-20-18 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: 07-01-2019 Cykelsti Bælum Terndrup Med baggrund i budgetaftale 2018-21 er mulighederne for at etablere cykelsti

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 2. februar 2004 Flemming Lefèvre P. 8940

Læs mere

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO UDKAST Vordingborg Kommune Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Buslinjer... 4 2.2 Trafikafvikling

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. oktober 2015 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022,

Læs mere

UDKAST. Rudersdal Kommune

UDKAST. Rudersdal Kommune UDKAST Lette trafikanters krydsning af Birkerød Kongevej Trafiksikkerhedsinspektion NOTAT 5. maj. 2015 ph/jvl 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 2.1 Trafiktælling... 3 3 Trafikulykker...

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 4. februar 2005 02.0100P20/SA/02/00086

Læs mere

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej

Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej Dato 9. december 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15959-8 Side 1/5 Afvisning af klage over nedlæggelse af del af kommunevejen Ågabsvej I har i brev

Læs mere

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling November 2016 Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner https://www.cyklistforbundet.dk/find-din-afdeling/find-dit-lokale-cyklistforbund/hovedstaden-og-

Læs mere

Notat. Modtager: MBU, ØU, KB. Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset

Notat. Modtager: MBU, ØU, KB. Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset Notat Modtager: MBU, ØU, KB Trafikbestilling - Løsningsforslag til busbetjening af sundhedshuset Baggrund I dagsordenspunkt om trafikbestilling 2017 indstiller forvaltningen, at der indgås aftale med Movia

Læs mere

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger HVIDBOG Lokalplan 2019 06 Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger Odsherred kommune har modtaget 6 høringssvar rettidigt. Et høringssvar nr. 4 er underskrevet af 12 beboere, fordelt på 6 ejendomme. Et

Læs mere

Aarhus letbane etape 1. Forlængelse af letbanen fra Grenaa St. til Kattegatvej INDHOLD BILAG. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1

Aarhus letbane etape 1. Forlængelse af letbanen fra Grenaa St. til Kattegatvej INDHOLD BILAG. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1 NORDDJURS KOMMUNE TEKNIK OG DRIFT Aarhus letbane etape 1. Forlængelse af letbanen fra Grenaa St. til Kattegatvej ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 27. April 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940 2246 Jour. nr.: Ref.: BGS/MAAK

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C ÅRHS KOM MN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C NDSTLLNG Til Århus Byråd 16. april 2004 via Magistraten J.nr. 05.01.02P15/03/00524 Den Ref.: Tlf.nr. Hans V. Tausen / Bi/

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. november 2015

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. november 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. november 2015 Togfonden DK, svar på idéfase-høringer Omsorg Aarhus Kommunes svar til Banedanmark om idefasehøringer for elektrificering,

Læs mere

Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti

Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti Dato 10. november 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/08278-16 Side 1/7 Afgørelse af klage over ekspropriation til cykelsti Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Overkørsel 310-311 Ved nedlæggelse af disse overkørsler opgraderes en eksisterende markvej til privat fællesvej og den forlænges til en eksisterende

Læs mere

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer

Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Notat af 29. januar 2018 vedr. mulighederne for at etablere en ny vejstruktur, som kan aflaste Stilling og Hørning midtbyer Nedenfor er der redegjort for mulighederne for at etablere en ny vejstruktur,

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 19. marts 2004 via Magistraten J.nr. Ref.: Tlf.nr. Jørn

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. december 2004 via Magistraten J.nr. 05.01.02P20/01/00021 05.01.02P20/00/04203

Læs mere

Teknisk notat. Indledning

Teknisk notat. Indledning Teknisk notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.01.35-G01-1-16 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: rev. 26.04.2017 Indledning På foranledning af Søren Søe er nærværende notat udarbejdet, som forslag til

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 28. februar 2017 Sagsb.: Erik Knudsen Sagsnr.: 17/4400 Dir.tlf.: 72365616 E-mail: erknu@holb.dk Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød I forbindelse med linjeføringen

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 28. februar 2005 Steen Nielsen 8940 2647 Endelig

Læs mere

Indstilling. Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2008 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen.

Læs mere

Indstilling. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby By, Mejlby

Indstilling. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby By, Mejlby Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. marts 2007. Vejnedlæggelser - dele af kommunevejene Finsensgade, Skarøvænget, Skæringvej samt privat fællesvej på matr.nr. 13d Mejlby

Læs mere

Vejen Kommune Side 1. den afledte medfinansiering i alt andrager 19,4 mio. kr. for Vejen Kommune, som afsættes på anlægsbudgettet for 2014 og 2015.

Vejen Kommune Side 1. den afledte medfinansiering i alt andrager 19,4 mio. kr. for Vejen Kommune, som afsættes på anlægsbudgettet for 2014 og 2015. Vejen Kommune Side 1 Åbent punkt - Godkendelse af styregruppens indstilling til Banedanmark i forbindelse med elektrificering af jernbanestrækningen gennem Vejen Kommune (C) - Sag nr. 12/23574 Administrativ

Læs mere

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. marts 2015 Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 967, Boliger og

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. april 2017 Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Igangsætning af forudgående høring om kommuneplanlægning og

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling. De Bynære Havnearealer. Den Sekundære. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 3.

Indstilling. Anlægsbevilling. De Bynære Havnearealer. Den Sekundære. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 3. maj 2010 Anlægsbevilling. De Bynære Havnearealer. Den Sekundære Vejadgang Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Nærværende

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 23. august 2004 via Magistraten J.nr. 05.01.02.P20/01/00311 Den Ref.: Tlf.nr. Hans V. Tausen

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om prissætning af infrastruktur i Tingbjerg Københavns Kommune har med budget 2013 igangsat et arbejde med at analysere mulighederne

Læs mere

Supplerende indstilling

Supplerende indstilling Dato 27. marts 2019 Dokument 18/18248-11 Side 1/6 Supplerende indstilling Nærværende indstilling supplerer Vejdirektoratets indstilling af 18. december, idet gennemgang af høringssvar på enkelte punkter

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 21. oktober 2004 Mogens Vasegaard 89 40 26 48

Læs mere

Høringsnotat med kommentering af indkomne høringssvar til Lokalplanforslag nr

Høringsnotat med kommentering af indkomne høringssvar til Lokalplanforslag nr Høringsnotat med kommentering af indkomne høringssvar til Lokalplanforslag nr. 1023. Forslag til Lokalplan nr. 1023 samt forslag til Kommuneplantillæg nr. 67 har været fremlagt offentligt fra den 26. januar

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 15. april 2004 02.01.05G01/SA/00/10897 Annette

Læs mere

Opsamling på idéfasen og fastlæggelse af indholdet af en kommende VVM-undersøgelse af en udvidelse af Viborgvej til fire spor.

Opsamling på idéfasen og fastlæggelse af indholdet af en kommende VVM-undersøgelse af en udvidelse af Viborgvej til fire spor. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. maj 2016 VVM for udvidelse af Viborgvej til fire spor Opsamling på idéfasen og fastlæggelse af indholdet af en kommende VVM-undersøgelse

Læs mere

Køge Ringsted banen - Svar til kommissionen vedrørende Bedstedvej

Køge Ringsted banen - Svar til kommissionen vedrørende Bedstedvej Bygge- og Planafdelingen 08-10 -2013 Dir. telefon Sag: 12/5613 Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning Rønnedevej 9 4100 Ringsted Tlf. 5762 6262 Fax 5762 6315 Køge Ringsted banen - Svar til kommissionen vedrørende

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Miljøkontoret. Grøndalsvej Viby

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Miljøkontoret. Grøndalsvej Viby ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Miljøkontoret. Grøndalsvej 1. 8260 Viby INDSTILLING Til Århus Byråd 18. november 2004 via Magistraten J.nr. MIL/00/00011/047 Den Ref.: Tlf.nr. VWB/LTo/33 8940

Læs mere

Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling.

Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling. Punkt 18. Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling. 2014-7290. indstiller, at byrådet godkender, at der træffes beslutning om ekspropriation ifølge lov om offentlige

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOMMUNE. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 26. juli 2004 Jens Lønstrup 8940 2654 Endelig

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 26. juli 2004 Jens Lønstrup 8940 2654

Læs mere

Delvis ophævelse af. Lokalplan nr som følge af statslige anlæg FORSLAG

Delvis ophævelse af. Lokalplan nr som følge af statslige anlæg FORSLAG Solrød Kommune byrådet Delvis ophævelse af Lokalplan nr. 405.3 som følge af statslige anlæg Indhold Vejledning og klage Vejledning 3 Hvordan ophæves en lokalplan? 3 Klagevejledning 3 Redegørelse Delvis

Læs mere

Århus Kommune Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling. Skjoldhøj-kilen et rekreativt område. Marts 2005

Århus Kommune Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling. Skjoldhøj-kilen et rekreativt område. Marts 2005 Århus Kommune Miljøkontoret Magistratens 2. Afdeling Skjoldhøj-kilen et rekreativt område Marts 2005 Spildevandsplan 2003 Indledning I løbet af 2005 gennemføres mindst fem kommunale og statslige anlægsprojekter

Læs mere

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Redegørelse Journal nr.: 04-610/3 13. april 2005 Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen for

Læs mere

Udtalelse til forslag fra Venstres byrådsgruppe om forsøg med taxi i busbaner

Udtalelse til forslag fra Venstres byrådsgruppe om forsøg med taxi i busbaner Udtalelse Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Miljø og Teknik Dato 7. juni 2017 Udtalelse til forslag fra Venstres byrådsgruppe om forsøg med taxi i busbaner Konklusion Venstre har foreslået, at der igangsættes

Læs mere

Herudover omfatter anlægsprogrammet nogle store investeringer, der besluttes særskilt. For disse anlæg giver denne indstilling blot en status.

Herudover omfatter anlægsprogrammet nogle store investeringer, der besluttes særskilt. For disse anlæg giver denne indstilling blot en status. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. december 2017 Anlægsprogram for trafikal infrastruktur 2018 2021 Anlægsprogrammet fastlægger investeringer i trafikal infrastruktur

Læs mere

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 133 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 19. december 2014 2014-3505 Høringsnotat Vedrørende forslag til Lov om anlæg af anlæg af motorvej syd om Regstrup (L133) Udkast til

Læs mere

ØKonoMi. Århus Amt www.aaa.dk Tlf. 8944 6914. Århus Kommune www.aarhuskommune.dk/letbaner Tlf. 8940 1040

ØKonoMi. Århus Amt www.aaa.dk Tlf. 8944 6914. Århus Kommune www.aarhuskommune.dk/letbaner Tlf. 8940 1040 ØKonoMi anlægsøkonomi: Der er udarbejdet et skøn over anlægsøkonomien for letbanen. Overslaget omfatter etablering af det nye letbanenet inkl. elektrificering i byområderne, ændring af vejarealer mm. Etablering

Læs mere

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød Udført i samarbejde med Tølløse og Holbæk kommuner Forslag til erstatning af jernbaneoverkørsler i Soderup, Tølløse og Vipperød

Læs mere

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør

Idéfasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør Idéfasehøring - Debatoplæg Hastighedsopgradering Østerport - Helsingør Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/opgraderingkystbanen Forord Som led i Togfonden DK er det

Læs mere

CYKELSTI MELLEM HORN- SLET OG LØGTEN

CYKELSTI MELLEM HORN- SLET OG LØGTEN Til Aarhus og Syddjurs kommuner Dokumenttype Teknisk rapport Dato Januar 2014 CYKELSTI MELLEM HORN- SLET OG LØGTEN LINJEFØRING ALTERNATIVER CYKELSTI MELLEM HORNSLET OG LØGTEN LINJEFØRING ALTERNATIVER Revision

Læs mere

Indstilling. Prioritering af letbanens efterfølgende etaper. Aarhus Kommunes bemærkninger til høringsnotat fra Letbanesamarbejdet. 1.

Indstilling. Prioritering af letbanens efterfølgende etaper. Aarhus Kommunes bemærkninger til høringsnotat fra Letbanesamarbejdet. 1. Indstilling Til Byrådet via Magistraten Teknik og Miljø Den 5. april 2011 Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Aarhus Kommune Prioritering af letbanens efterfølgende etaper. Aarhus Kommunes bemærkninger

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen

Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen By- og Kulturforvaltningen Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen Byudvikling Byrum og Mobilitet By- og Kulturudvalget har på udvalgsmøde 12. januar 2016 bedt By- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Vejdirektoratet Vejplan- og miljøafdelingen Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Placering af motorvejen Motorvejen går tværs igennem vores lokalområde

Læs mere

Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling.

Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling. Punkt 18. Ekspropriation til etablering af cykelsti langs Brådalvej mellem Visse og Nøvling. Etape 1. 2014-7290. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at der træffes beslutning

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29.

Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende Plushøj 3-29. Sag Lokalplanpligtigt projekt ved opførelsen af ældreboliger på grønt areal, Lokalplan 19 Rødvig Sagsnr. 13/111 Initialer EriKnu Åben sag Resumé Ejendommen matr. Nr. 1cr. Skørpinge by, Havnelev, beliggende

Læs mere