Tinnetgaard Bo og Erhvervsskole. Hammervej Vonge Tlf Fax info@tinnetgaard.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tinnetgaard Bo og Erhvervsskole. Hammervej 28 7173 Vonge Tlf. +45 7670 9191 Fax + 45 7670 9151 info@tinnetgaard.dk"

Transkript

1 Tinnetgaard Bo og Erhvervsskole Hammervej Vonge Tlf Fax info@tinnetgaard.dk

2 Tinnetgaard Bo og Erhvervsskole: Tinnetgaard er et helhedsorienteret Bo og erhvervstrænings tilbud, der henvender sig til unge over 18 år, med forskellige indlæringsvanskeligheder, samt unge der har svært ved at begå sig i det etablerede uddannelsessystem. Tinnetgaard er privat og ejes af Lone og Michael Kaiser. Tinnetgaard startede i januar 2000, med plads til 8 unge mennesker. I maj 2002 købte vi fodermesterboligen tilbage til Tinnetgaard. Fodermesterboligen er placeret 200 m fra Tinnetgaard. Købet af huset har gjort, vi kunne lave en naturlig progression i bodelen tæt på de fysiske rammer på Tinnetgaard. I fodermester boligen er der plads til 5 unge mennesker. 1.august 2005 etablerede vi næste skridt i progressionen, i kraft af et byhus i Vonge, der ligger 5 km fra Tinnetgaard. I byhuset er der plads til 4 6 unge mennesker. Sommeren 2006 er det blevet muligt, at afprøve at bo i egen satellit lejlighed i Vonge. Der er to selvstændige lejligheder i Vonge. Lejlighederne er en satellit og bodelen her afspejler det behov, den enkelte elev har brug for i det videre efterværn væk fra Tinnetgaard eller i samarbejde med Tinnetgaard. Det sidste botiltag er selvstændige satellit lejligheder i Thyregod, hvor vi råder over 3 lejlighed. I alt har vi plads til 28 unge mennesker fordelt på alle vores bo stationer. Idet vi har mulighed for at afprøver forskellige boformer inden for vores eget koncept, kan vi sikre den unge mest mulig erfaring og bevidsthed om, hvilken boform og hjælp den enkelte har brug for, i det videre voksen liv udenfor Tinnetgaards rammer. Personale samt personaledækning: Vi er godt 20 medarbejdere og forstanderparret Lone og Michael kaiser. Medarbejdergruppen er meget bredt sammensat, hovedparten af medarbejderne er faguddannet, andre er pædagogudannet, uddannet med en håndværksfaglig baggrund. Forstanderparret er pædagogisk uddannet. En medarbejder er ansat som fuldtids praktikog jobkonsulent samt STU koordinator. Der er egen socialrådgiver på fuld tid, specialuddannet lærer og psykolog tilknyttet.. Tinnetgaard har åbent 365 dage om året. Der er personale hverdage mellem 7 og 22, samt weekendvagt. I weekenderne er der nedsat personale dækning. Hele året er det muligt telefonisk at ringe til den vagthavende som møder fysiks op, hvis behovet opstår. Dagligdagens rytme: Morgenmad Arbejde i værkstederne Middagsmad Personalemøde

3 Arbejde i værkstederne Eftermiddagskaffe Ansvarsområder, individuel botræning og klargøring af aftensmaden Aftensmad De unge er uden personale ( vagten bliver varetaget via vagttelefonen) Der vil altid være mulighed for, at komme i kontakt med personalet, hvis der opstår et behov for hjælp. Tinnetgaards værksteds tilbud: På Tinnetgaard driver vi 50 ha økologisk jord, hvor der dyrkes korn og kartofler m.m. Vi har 3000 æglæggende høns, samt et ægpakkeri og 37 ha skov. Der er endvidere et mekanikerværksted, et tømrer og murerværksted, et landbrugs og smedeværksted, et køkkenværksted og botræning, skov og naturværksted, skole og edbværksted. Vi tilbyder forskellige værkstedstilbud, og der er mulighed for at skifte i mellem værkstederne. Der laves en ny arbejdsplan / undervisningsskema hver 2. måned. Disse planer tager altid udgangspunkt i elvens ønsker og motivation. Bo- og fritidstræning: Botræning og fritidstræning er obligatorisk for alle. Den unge får hjælp og træning i de færdigheder, der er forbundet med at stå på egne ben. Der støttes bl.a. op om: Kostplanlægning, indkøb, madlavning, orden og økonomi. Ligeledes arbejdes der med personlig hygiejne, personlig økonomi og opsparing samt socialt samvær. Vi gør også brug af fritids aktiviteter så som svømmehal, bowling og andre sports faciliteter ude i byen. Tinnetgaards botilbud er godkendt efter servicelovens 107 af Vejle Kommune. Der er også mulighed for at være indskrevet på Servicelovens 85, her laves altid en individuel forhandling om indskrivning og behov for den enkelte elev. Det er også muligt i udslusning og efterværnet at benytte Tinnetgaard som udbyder i forhold til opgaven. Værdigrundlag: På Tinnetgaard tager vi udgangs punkt i den enkeltes drømme, ønsker og ressourcer, og møder mennesket der hvor mennesket er, og ikke der hvor vi ønsker vedkommende skal være. Vi ønsker et sted, hvor mennesket kan trække vejret, finde sig selv, få perspektiv på livet og opdage, at der er en verden, der venter på at give gode oplevelser og erfaringer. Vi ønsker at arbejde ud fra et gensidig forpligtende fællesskab, der hviler på tolerance, tillid, ansvarlighed, engagement og respekt for hinanden.

4 Vi er alle, såvel elever som personale bidragsydere til dette fællesskab, med de ressourcer vi hver især råder over. Tinnetgaard vægter en dannelse, som udvikler evnen til at bedømme sig selv, evnen til at træffe et valg under hensynstagen til andre, opleve vigtigheden af et fællesskab. Alle mennesker skal vide, at der er brug for dem og at de er til nytte og har personlig værdi. I dagligdagen lægger vi vægt på en inspirerende arbejdskultur, hvor undervisning og fritid bliver til en meningsfyldt helhed, som giver mulighed for personlig og faglig udvikling. Tinnetgaard skal i samspil med eleven udvikle robusthed, gå på mod, udholdenhed, faglighed gennem arbejde, gode rollemodeller, struktur og ansvar, så eleven oplever og erfarer glæden ved at holde ud samtidig erfarer, at modgang kan overvindes. Menneskesyn: Tinnetgaards menneskesyn er, at ethvert menneske er unikt og rummer talenter og udviklingsmuligheder. Vi vil ikke se på begrænsninger, men der imod se på ressourcerne og udvikle på disse. Vi udvikler os livet igennem og er dybt afhængige af det fællesskab, vi er en del af. Det er i samspil mellem den enkelte og fællesskabet, at dannelse kan udfolde / udvikle sig. Derfor skal Tinnetgaard være et frirum med krav, hvor eleven kan få mere mod på livet, opbygge styrke og selvtillid samt indsigt og forståelse. Tinnetgaard arbejder for, at alle mennesker har retten til at tilegne sig faglige, sociale og personlige kompetencer og lære at kunne træffe kvalificerede valg, som menneske og forbruger i dette samfund. Alle mennesker har retten til at opleve, at de er unikke og alle mennesker har krav på at få kærlighed, omsorg, kontakt, sociale kompetencer / opdragelse, stabilitet, uddannelse og udvikling. Tinnetgaard er et uddannelsestilbud, som kæmper for at fremme ligeværdighed i alle livets forhold for borgere med særlige behov. Alle mennesker har ret til en respektfuld og værdig behandling og ret til at få støtte, vejledning, undervisning og afklaring, som styrker selvværdet. Den 3 årige ungdomsuddannelse jf. Lov nr. 564 af juni 2007: Ud fra de krav der stilles JF. Lov nr. 564 om den 3 årige ungdomsuddannelse, udbyder Tinnetgaard uddannelsen. Formålet med ungdomsuddannelsen er, at unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov opnår personlige, sociale og faglige kompetencer til en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt og eventuelt til videre uddannelse og beskæftigelse. Ungdomsuddannelsen retter sig mod unge, der ikke har mulighed for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse.

5 Uddannelsen er opdelt i forskellige faser, og da Tinnetgaard har så brede rammer og muligheder, er der mulighed for at tilbyde en individuel tilrettelagt undervisningsplan, der til gode ser den enkelte. Tinnetgaard har 70 ha økologisk landbrugsjord, hvor der dyrkes korn og kartofler. Vi 3000 æglæggende høns, samt et æggepakkeri. Vi har et mekanikerværksted, et tømrer og murerværksted, et landbrugs og smedeværksted, et køkkenværksted og botræning. I forhold til praktikker, har vi mulighed for at tilbyde både ekstern og intern. Vi samarbejder med flere eksterne firmaer, hvor vores elever er i praktik, og internt vil praktikkerne foregå i vores værksteder. Vi favner bredt, da vi har mulighed for at styrke den enkelte, idet eleven har mulighed for at starte med praktik internt, og derved styrke selvværd og selvtillid, og med tiden blive klar til at komme i praktik eksternt. Der igennem vil der også ske en afklaring i forhold til det videre forsørgelsesgrundlag for den enkelte. Da Tinnetgaard råder over så store og forskellig artede rammer, vil der være mulighed undervisning både praktisk og teoretisk, og vi vil kunne til gode se den enkelte. På Tinnetgaard, samt i vores byhus i Vonge er der indrettet undervisningslokaler, hvor der tilbydes forskellige former for undervisning lige fra dansk og matematik, tema uger der relatere til det voksne liv, botræning herunder husholdning, læren om økonomi, samfundet og det at være voksen. I det Tinnetgaard er et helhedsorienteret tilbud, har vi mulighed for at ligge undervisningen således det relatere til dagligdagen, og derved hurtigere skabe en forståelse og sammenhæng. Vi har mulighed for, at til gode se de borgere der ikke indlærer via bøger og skoleundervisning, men indlærer via praktisk arbejde, idet vi følger hinanden gennem hele dagen. Se endvidere aftalegrundlag. Samarbejdet med Kommunerne / sagsbehandlerne: Når eleven har været på Tinnetgaard i 3 måneder afholdes der statusmøde. For STU elever vil det være opfølgningsmøde på 12 ugers afklaringsforløb. I mødet deltager den unge, sagsbehandler, UU vejleder samt personale fra Tinnetgaard. Efterfølgende vil der være statusmøde hver 6 måned. Dog vil der intern være opfølgning hver 3 måned, hvor handleplanen følges op og justeres for de kommende 3 måneder. Indmeldelse / optagelse:

6 Tinnetgaard lægger vægt på en grundig visitation af hensyn til den unge og Tinnetgaard. Der optages elever året rundt Der er altid mulighed for et uforpligtende og afklarende besøg på Tinnetgaard. Før indskrivning / optagelse afholdes der visitationsmøde Inden aftalen indgås skal eleven i en uges praktik En forudsætning for at der kan ske en endelige optagelse er, at kontrakten er færdig forhandlet og underskrevet. Betaling: Optagelse på Tinnetgaard Bo- og Erhvervstræning er baseret på, at elevens hjemkommune er betalings og handle Kommune. Prisen for udannelsestilbuddet på Tinnetgaard er ring på for at få gældende takst oplyst, eller gå på Tilbudsportalen. Beløbet dækker personalelønninger, administration, supervision, husleje, undervisningsmateriale, arbejdstøj, fri scooter, psykologisk afdækning, aktiviteter og ture med de unge. Under opholdet modtager eleven kontanthjælp, forrevalidering eller pension, hvor det er betalingskommunen der bevarer den økonomiske og opfølgnings forpligtelse i den periode hvor eleven er indskrevet på Tinnetgaard. Eleven har en egenbetaling svarende til 2600,00 kr. pr. måned, der dækker kost og logi ( pris for 2010 ). Der betales til Tinnetgaard fra indskrivningsdatoen. Fremover pr. løbende måned forud. Hvem er vi: Grundlægger af Tinnetgaard er Lone og Michael Kaiser. Lone er seminarieuddannet lærer og har gennem 11 år arbejdet med unge i den grå zone, heriblandt sent udviklede på efterskoler og et socialpædagogisk opholdssted. Lone har i en årrække arbejdet med botræning og erhvervsvejledning for unge, som ikke kan honorere de krav som uddannelsessystemet og samfundet kræver. Hun har en del af uddannelsen som landmand. Michael er uddannet smed, driftsleder fra Den Økologiske landbrugsskole og socialpædagog. Han har arbejdet med sårbare unge på efterskole, i netværksskabende klubaktiviter og på et socialpædagogisk opholdssted. Vi har gennem vores arbejde med unge manglet kombinationen af bo og jobtræningsdelen på samme adresse, hvilket vi ser som en fordel. Vi besluttede derfor at

7 starte sådan et uddannelsestilbud til gruppen, der ikke kan følge med i de krav samfundet stille uden at få støtte og omsorg i et godt udfordrende og meningsfyldt uddannelsestilbud. Tinnetgaard er tilknyttet Landsforeningen Unge for Ligeværd i Århus og Landsforeningen for Opholdssteder med hovedsæde i København. Vores samarbejdspartner er de anbringende Kommune og vores beliggenhedskommune Vejle. Hvis dette har fanget din interesse hører vi gerne fra dig enten ved et telefonopkald eller ved en konkret rundvisning. Vi har løbende ind - og udskrivning, så ring for at høre om vi har en ledig plads eller for at reserver en af vores eftertragtede elevpladser. Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole, Hammervej 28, 7173 Vonge, Tlf Fax , info@tinnetgaard.dk

Undervisningsplan for STU

Undervisningsplan for STU Undervisningsplan for STU Navn: Cpr nr.: Periode : XX Vejleder: Adresse: Postnr.: Tlf.nr : Mail- adresse: Sagsbehandler jobdelen: Overordnet mål: XX ønsker at blive afklaret omkring sin fremtid. Han ønsker

Læs mere

Undervisningsplan for STU

Undervisningsplan for STU Undervisningsplan for STU Navn: Cpr nr.: Periode : XX Vejleder: Adresse: Postnr.: Tlf.nr : Mail- adresse: Sagsbehandler jobdelen: Overordnet mål: XX ønsker at blive afklaret omkring sin fremtid. Han ønsker

Læs mere

Undervisningsplan. Særligt tilrettelagt uddannelse (STU) Bodelen. Navn på den unge. Hverdagsbillede af den unge. for

Undervisningsplan. Særligt tilrettelagt uddannelse (STU) Bodelen. Navn på den unge. Hverdagsbillede af den unge. for Undervisningsplan for Særligt tilrettelagt uddannelse (STU) og Bodelen Hverdagsbillede af den unge Navn på den unge LivogJob, Stubbekøbing Hans Egedesvej 5 4850 Stubbekøbing Tlf. 5444 1705 mail@livogjob.dk

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af døgnophold efter Serviceloven 107. 1. Lidt historie omkring oprettelsen af Tinnetgaard Bo og Erhvervstræning.

Ansøgning om godkendelse af døgnophold efter Serviceloven 107. 1. Lidt historie omkring oprettelsen af Tinnetgaard Bo og Erhvervstræning. Ansøgning om godkendelse af døgnophold efter Serviceloven 107 1. Lidt historie omkring oprettelsen af Tinnetgaard Bo og Erhvervstræning. September 1999 købte Michael Kaiser Tinnetgaard med det formål sammen

Læs mere

Et år på fri fagskole for dig på STU

Et år på fri fagskole for dig på STU Et år på fri fagskole for dig på STU MÅLGRUPPPE? Unge, som ikke er klar til at starte på en ordinær ungdomsuddannelse, kan søge om, at blive optaget på en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse. Det er

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Kommuner og sagsbehandlere STU på Synscenter Refsnæs Den nationale STU for unge med synsnedsættelse og yderligere funktionsnedsættelser (15-25 år) Derfor! STU på Synscenter Refsnæs

Læs mere

Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet

Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet Dag- og døgnafdelingen Lovgrundlag Kollegiet er opført jf. Lov om almene boliger 5 stk. 3. Det er Frederikssund kommune, der har anvisningsretten til lejlighederne.

Læs mere

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 - en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 2 STØTTE I EGET HJEM VELKOMMEN TIL EKKOFONDENS TILBUD OM Støtte i eget hjem Der er meget at gøre og forholde sig til, når man skal klare sig

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i boformer Serviceloven 107 Oktober 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 107 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen kan jf. Serviceloven

Læs mere

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 - en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 2 ALTERNATIVET VELKOMMEN TIL Alternativet I Alternativet opretter vi særligt tilrettelagte tilbud over hele landet. Hos

Læs mere

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU Specialundervisning for unge og voksen efter Lov om specialundervisning for voksne LSV Undervisningsforløb

Læs mere

Regnbuegården Beskæftigelsesindsats målrettet socialt utilpassede unge i egen bolig

Regnbuegården Beskæftigelsesindsats målrettet socialt utilpassede unge i egen bolig Regnbuegården Beskæftigelsesindsats målrettet socialt utilpassede unge i egen bolig - Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats - Lov om aktiv socialpolitik IDÈEN BAG TILBUDDET Alle kan bruges til noget, og

Læs mere

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring 2 KILDEBJERGET TØRRING unges springbræt

Læs mere

Overvejelser omkring STU Forløb for XX cpr. XX

Overvejelser omkring STU Forløb for XX cpr. XX Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole d. 15.10.09 Overvejelser omkring STU Forløb for XX cpr. XX Overordnet mål: XX ønsker at blive afklaret omkring sin fremtid. Dette dels i forhold til hvilket arbejde / beskæftigelse

Læs mere

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)

Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med uddannelsen Fra 1. august 2007 er der et lovkrav om at alle kommuner skal tilbyde en ungdomsuddannelse til unge med særlige behov. Uddannelsen

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Kommuner og sagsbehandlere Parat til fremtiden STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede med multiple funktionsnedsættelser 16-25 år Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 2 BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD VELKOMMEN TIL Sønderbjerggaard Lidt uden for Stenlille på Vestsjælland ligger botilbuddet Sønderbjerggaard.

Læs mere

Beskæftigelse 103. Café, køkken, bolcher, 3D, butik, pedel. Arbejde på Chaplin. Afklarende praktik. Ansættelse. Et rigtigt arbejde...

Beskæftigelse 103. Café, køkken, bolcher, 3D, butik, pedel. Arbejde på Chaplin. Afklarende praktik. Ansættelse. Et rigtigt arbejde... BO, BESKÆFTIGELSE OG UDDANNELSE Beskæftigelse 103 Café, køkken, bolcher, 3D, butik, pedel Et rigtigt arbejde... I Chaplins beskæftigelsestilbud er medarbejderne i front i den daglige drift. Her varetager

Læs mere

STU. Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse. - en forskel, der gør en forskel. - med indhold og perspektiv

STU. Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse. - en forskel, der gør en forskel. - med indhold og perspektiv Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse STU - med indhold og perspektiv www.hedehuset.dk - en forskel, der gør en forskel Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse Harlekin Dagbeskæftigelse og Bostøtte Botilbuddene

Læs mere

Storskoven STU

Storskoven STU Storskoven 42 13 15 81 STU SÆRLIGT TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE STU på Storskoven Målet for Storskovens skoles STU forløb er klart: At give den unge en tilknytning til arbejdsmarkedet, og at indgå aktivt

Læs mere

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud

Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandard - For midlertidigt botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 107 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen (målgruppe)? Hillerød Kommune tilbyder

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I ODSHERRED BOTILBUDDET BJERGESØHUS 1 2 BOTILBUDDET BJERGESØHUS VELKOMMEN TIL Bjergesøhus I den lille by Bjergesø i Odsherred ligger en flot landejendom, der er indrettet

Læs mere

YDELSESKATALOG for Opholdsstedet Søndertoftegård.

YDELSESKATALOG for Opholdsstedet Søndertoftegård. YDELSESKATALOG for Opholdsstedet Søndertoftegård. Lovgrundlag: Opholdssteder for børn og unge, Servicelovens 49 Opholdsstedets navn: Søndertoftegård. Adresse: Toftevej 33, Postnr. og by: 3250 Gilleleje.

Læs mere

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af TILBAGE TIL FREMTIDEN - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af HVAD ER TILBAGE TIL FREMTIDEN? Tilbage til Fremtiden

Læs mere

Etablering af STU-kollegium i Norddjurs Kommune

Etablering af STU-kollegium i Norddjurs Kommune Socialområdet Januar 2013 Etablering af STU-kollegium i Norddjurs Kommune Baggrund Norddjurs Kommune har siden august 2007 haft et ungdomsuddannelsestilbud til unge med særlige behov. Dette på grundlag

Læs mere

d or livet Læring f StudieNor

d or livet Læring f StudieNor i d Stu d r o N e Læ r livet r o f ing Velkommen til StudieNord StudieNord er et uddannelses- og aktivitetstilbud for dig, som er i alderen 15-26 år. Ønsker du: At kvalificere dig til videre uddannelse

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Vejledende serviceniveau for ophold i midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Læs mere

Aftale mellem. Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune. Birkeskolen - Et uddannelsestilbud for unge

Aftale mellem. Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune. Birkeskolen - Et uddannelsestilbud for unge Aftale mellem Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Og Birkeskolen - Et uddannelsestilbud for unge Om Undervisning efter Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (STU) Rammeaftale 2019

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET ATTERBAKKEN 1 2 BOTILBUDDET ATTERBAKKEN VELKOMMEN TIL Atterbakken Mellem Tappernøje og Næstved på Sydsjælland ligger botilbuddet Atterbakken med

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Kommuner og sagsbehandlere STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede med multiple funktionsnedsættelser 16-25 år Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse

Læs mere

STU ALLERØD SÆRLIGT TILRETTELAGT LOKAL UNGDOMSUDDANNELSE

STU ALLERØD SÆRLIGT TILRETTELAGT LOKAL UNGDOMSUDDANNELSE SÆRLIGT TILRETTELAGT LOKAL UNGDOMSUDDANNELSE ALLERØD KOMMUNE 2017 Indholdsfortegnelse Indledning og formål... 2 Målgruppe... 2 Lovgrundlag... 2 Uddannelsen... 2 Omfang og varighed... 3 Uddannelsesplan...

Læs mere

KOLLEGIET. Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet

KOLLEGIET. Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet KOLLEGIET Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger Livet skal leves hele livet OM KOLLEGIET Kollegiet ligger naturskønt på Hærvejen mellem

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for Kompetencen:

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for Kompetencen: Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for Kompetencen: at genskabe troen, selvværdet og selvtilliden, så de over tid kan få en uddannelse eller arbejde. at de unge lærer at

Læs mere

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge mellem 16-25 år V a r d e S T U C e n t e r S v a n e h ø j v e j 2 7, G å r d e 6 8 7 0 Ø l g o d T l f.

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET SOFIEHØJ 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET SOFIEHØJ 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD SYDSJÆLLAND BOTILBUDDET SOFIEHØJ 1 2 BOTILBUDDET SOFIEHØJ VELKOMMEN TIL Botilbuddet Sofiehøj Mellem Holme Olstrup og Rønnede på Sydsjælland ligger Botilbuddet Sofiehøj med

Læs mere

Virksomheden Levuk 2013

Virksomheden Levuk 2013 Fritidsklub for unge med handicap Levuk tilbyder særligt tilrettelagt undervisning og aktiv fritid for unge over 13 år, der har betydelig og varigt nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne. Det kan

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1 2 BOTILBUDDET DIANALUND VELKOMMEN TIL Botilbuddet Dianalund I den lille by Niløse uden for Dianalund på Vestsjælland ligger botilbuddet

Læs mere

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE 3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE For unge med særlige behov Hvad er STU? STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse i Haderslev CSK Center for specialundervisning og kommunikation

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

Hovmosegaard - læring for livet

Hovmosegaard - læring for livet Om os Velkommen til Hovmosegaard - Vi er optaget af det, der virker i Allerød og i Farum er stiftet af og ejes af tidligere tømrermester Ole Hjort Jensen. Begge tilbud drives ud fra et socialøkonomisk

Læs mere

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010.

Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bostedet Hjørnehuset Torsdag den 18. november 2010. Formål med tilsynet. Tilsynet har til formål i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Læs mere

THORSHØJGÅRD. Døgn- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov

THORSHØJGÅRD. Døgn- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov THORSHØJGÅRD Døgn- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov THORSHØJGÅRD ER EN SELVEJENDE INSTITUTION UNDER LANDSFORENINGEN LIVSVÆRK Med udgangspunkt i et stærkt, fagligt og ligeværdigt fællesskab

Læs mere

BEBOERHÅNDBOG. for Stoa Botilbud

BEBOERHÅNDBOG. for Stoa Botilbud BEBOERHÅNDBOG for Stoa Botilbud KÆRE NYE ELLER KOMMENDE BEBOER Stoa Botilbud er et lille botilbud primært for unge voksne i alderen 18 til 40 år, som har brug for et sted at bo midlertidigt. Vi har plads

Læs mere

Botilbud til voksne med særlige behov

Botilbud til voksne med særlige behov Kollegiet Axeltorv Lejligheder og kollegieværelser for voksne udviklingshæmmede og sent udviklede med pædagogisk støtte, vejledning og beskæftigelse. I henhold til lov om social service 85 Adresse Kollegiet

Læs mere

ung til voksen sansestormerne.dk Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag

ung til voksen sansestormerne.dk Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag ? Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad ung til voksen - forbereder dig til voksentilværelsen og giver dig hjælp til afklaring af

Læs mere

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinge. Livet skal leves hele livet

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinge. Livet skal leves hele livet JELLING HAVE Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinge Livet skal leves hele livet OM JELLING HAVE Jelling Have ligger midt i Jelling - en by med en storslået

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Elever og forældre STU på Synscenter Refsnæs For unge, der er blinde eller svagsynede Nu med mulighed for at vælge musiklinje STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse STU på Synscenter

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 2 BOTILBUDDET SØNDERSØ VELKOMMEN TIL Botilbuddet Søndersø Botilbuddet Søndersø ligger i den lille by Gamby tæt ved Søndersø nordvest for

Læs mere

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet JELLING HAVE Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinger Livet skal leves hele livet OM JELLING HAVE Jelling Have ligger midt i Jelling - en by med en storslået

Læs mere

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for:

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for: Indledning SUF Albertslund er et socialpædagogisk støtte- og behandlingstilbud til unge mellem 18 og ca. 35 år med sociale, adfærds, personlige, psykiske og/eller psykiatriske problemer. SUF Albertslund

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD BOTILBUDDET ROSENDAL 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD BOTILBUDDET ROSENDAL 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD 1 2 VELKOMMEN TIL Botilbuddet Rosendal I udkanten af Hobro og tæt ved Mariager Fjord ligger botilbuddet Rosendal med plads til ni beboere. Vi bor på en gammel

Læs mere

Velkommen til Planethuset. - midlertidigt botilbud for unge med høretab og særlige behov Med mulighed for STU eller kompenserende voksenundervisning

Velkommen til Planethuset. - midlertidigt botilbud for unge med høretab og særlige behov Med mulighed for STU eller kompenserende voksenundervisning Velkommen til Planethuset - midlertidigt botilbud for unge med høretab og særlige behov Med mulighed for STU eller kompenserende voksenundervisning 2 Vi støtter dig i at bestemme i dit eget liv Botilbuddet

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 2 BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN VELKOMMEN TIL Botilbuddet Jammerbugten På den gamle Vendelbogården uden for Løkken ligger Botilbuddet

Læs mere

Det åbne tilbud. Skelbækgård. Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd

Det åbne tilbud. Skelbækgård. Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd Det åbne tilbud Skelbækgård Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd Bakkegården Kompetencecenter for unge sent udviklede/mentalt retarderede med kriminel adfærd

Læs mere

Kildebjerget Kostskole

Kildebjerget Kostskole Kildebjerget Kostskole Skole- og botilbud for børn og unge med særlige behov Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Kostskole 2 KILDEBJERGET KOSTSKOLE Læringsforløbene

Læs mere

Kvalitetsstandard for STU

Kvalitetsstandard for STU Fredensborg Kommune Familie og Handicap 36 Kvalitetsstandard for STU Særlig tilrettelagt Ungdomsuddannelse 2018 1 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (STU).

Læs mere

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef Familie og Børn Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2011/04413 Dato: 11-05-2011 Sag: Sagsbehandler: Kvalitetsstandard for anbringelser Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Læs mere

JELLINGGÅRD. Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet

JELLINGGÅRD. Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet JELLINGGÅRD Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger Livet skal leves hele livet OM JELLINGGÅRD Jellinggård ligger lige uden for Jelling

Læs mere

Har man haft psykiske problemer igennem længere tid, kan det være vanskeligt at vende direkte tilbage til et arbejde eller en uddannelse.

Har man haft psykiske problemer igennem længere tid, kan det være vanskeligt at vende direkte tilbage til et arbejde eller en uddannelse. Vision Visionen i Regnbuehuset er at skabe et arbejdsmæssigt og socialt fællesskab, hvor psykisk sårbare bliver medlemmer af huset, i stedet for at være patienter, klienter, borgere eller brugere og hvor

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Kommuner og sagsbehandlere STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse Et STU-tilbud med syn på side 3 Formålet

Læs mere

Kvalitetsstandard Botilbud 110

Kvalitetsstandard Botilbud 110 Kvalitetsstandard Botilbud 110 Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 110: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer med særlige sociale problemer, som ikke har eller

Læs mere

Servicedeklaration/Kvalitetsstandard - Birkevangen

Servicedeklaration/Kvalitetsstandard - Birkevangen Page 1 of 5 Intranote / Forvaltninger / Borger & Arbejdsmarked / Social & Tilbud / Kvalitetsstandarder/Servicedeklarationer / Psykiatri Birkevangen Servicedeklaration/Kvalitetsstandard - Birkevangen Socialpsykiatrisk

Læs mere

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER Skolen ved Sorte Hest er et selvejende skole og dagbehandlingstilbud for børn i den skolepligtige

Læs mere

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet HARRESØ STU Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år Livet skal leves hele livet OM STU STU står for Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge under 25 år med særlige behov. Uddannelsens

Læs mere

Et botilbud I forbindelse med Midtfyns Gymnasiums STX uddannelse for unge med Aspergers Syndrom.

Et botilbud I forbindelse med Midtfyns Gymnasiums STX uddannelse for unge med Aspergers Syndrom. Kollegiet Vestergade Et botilbud I forbindelse med Midtfyns Gymnasiums STX uddannelse for unge med Aspergers Syndrom. Tilbuddet er en udvidelse af Ringe Kostskoles eksisterende kollegietilbud og fungerer

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Staben for Børne- og Velfærdsforvaltningen Bilag 3: beskrivelse af nuværende tilbud Kommunalbestyrelsen har besluttet at samle tilbuddene til de

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5017 Afdelingsleder: Birgitte Maliki Christensen E-mail: birgitte.maliki.christensen@99454545.dk

Læs mere

Navn på institutionen: Socialpædagogisk Center

Navn på institutionen: Socialpædagogisk Center Navn på institutionen: Socialpædagogisk Center Adresse: Rådhusvej 63 A, 4640 Faxe Tlf.: 20567337 / 20567338 Institutionsleder: Leder: Jess Grave: grave@faxekommune.dk Team leder: Conni Birte Nielsen: cbm@faxekommune.dk

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Elever og forældre STU på Synscenter Refsnæs For unge, der er blinde eller svagsynede Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse STU på Synscenter Refsnæs tilbyder dig side

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Elever og forældre STU på Synscenter Refsnæs For unge, der er blinde eller svagsynede Derfor! STU på Synscenter Refsnæs På den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU) på Synscenter

Læs mere

Kvalitetsrapport. $ Skolens værdigrundlag og pædagogiske udgangspunkt : Det er Dybkær Specialskoles målsætning at :

Kvalitetsrapport. $ Skolens værdigrundlag og pædagogiske udgangspunkt : Det er Dybkær Specialskoles målsætning at : kolens navn: Dybkær pecialskole Pædagogiske processer: kolens værdigrundlag/målsætning: Vision og mål Kvalitetsrapport $ kolens værdigrundlag og pædagogiske udgangspunkt : Dybkær pecialskole giver et individuelt

Læs mere

Opholdsstedets navn Dato Journalnummer Udarbejdet af Dato for Tilsynsbesøg Mødested Mødedeltagere Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre

Opholdsstedets navn Dato Journalnummer Udarbejdet af Dato for Tilsynsbesøg Mødested Mødedeltagere Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Opholdsstedets navn Storskoven Dato 27-02-2012 Journalnummer 16.03.26-K09-61-07 Udarbejdet af Birgit Hindse og Kirsten Nørgaard Dato for

Læs mere

Bostedet Vangeleddet

Bostedet Vangeleddet Bostedet Vangeleddet Beboerne fremmer deres udvikling, selvstændighed og sundhed gennem velfærdsteknologi og socialpædagogiske tiltag. Vision: Bostedet Vangeleddet er førende i forhold til velfærdsteknologi

Læs mere

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 108 og lignende boformer (Støtte i boformer efter Almenboliglovens 115) Lovgrundlag

Læs mere

Kvalitetsrapport for STU Middelfart skoleårene 2011/2012 og 2012/2013, samt udviklingsplan for 2013/2014 og 2014/2015.

Kvalitetsrapport for STU Middelfart skoleårene 2011/2012 og 2012/2013, samt udviklingsplan for 2013/2014 og 2014/2015. Sagsnr.: 2013-009827-2 Kvalitetsrapport for STU Middelfart skoleårene 2011/2012 og 2012/2013, samt udviklingsplan for 2013/2014 og 2014/2015. Skolens profil STU Middelfart er Middelfart Kommunes tilbud

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Haderslev Reformen Strategi for arbejdet med børn og unge i socialt udsatte positioner FN Børnekonvention Læring i universer Fremskudt indsats Social indsats Social strategi Fælles retning - lokal udvikling

Læs mere

Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag

Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag Lundergårdskolens værdigrundlag. Skolens værdigrundlag fungerer som pædagogisk fundament for skolens virke. Værdigrundlaget er blevet til i et tæt og konstruktivt

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

UU LOGO. 1. Personlig præsentation FIKTIV TIL ILLUSTRATION. UU... Adresse... tlf...e-mail... www...dk 1

UU LOGO. 1. Personlig præsentation FIKTIV TIL ILLUSTRATION. UU... Adresse... tlf...e-mail... www...dk 1 UDDANNELSESPLAN Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov APRIL 2009 1. Personlig præsentation FIKTIV TIL ILLUSTRATION Emne Fornavn Efternavn Cpr. nr. Gadenavn og nr. Postnr. By Tlf. Mobilnr. Mail Forældre/værge:

Læs mere

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven 108 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 108 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal jf. Lov om Socialservice 108 tilbyde ophold i boformer,

Læs mere

Nordvestskolens værdigrundlag

Nordvestskolens værdigrundlag Nordvestskolens værdigrundlag Forord: Skolens værdigrundlag er Nordvestskolens fundament. Nordvestskolen vil grundlæggende gøre eleverne livsduelige ved at være en udviklingsorienteret skole, der lægger

Læs mere

Grønmosegaards værdier er: Respekt Værdighed Tillid Omsorg Nærvær Ligeværd

Grønmosegaards værdier er: Respekt Værdighed Tillid Omsorg Nærvær Ligeværd Grønmosevej 7. 6823 Ansager www.gronmosegaard.dk e-mail: gronmose@gronmosegaard.dk Tlf.: 64 64 72 77 Vi kan være behjælpelige med transport, ved forbesøg og anbringelse. Vi kan tilbyde et hjem i rolige,

Læs mere

Genvej til en ungdomsuddannelse

Genvej til en ungdomsuddannelse Genvej til en ungdomsuddannelse Udgivelse nr. 1 / November 2007 1 2 Indholdsfortegnelse Hvorfor denne folder? Side 3: Side 5: Side 7: Vejledning på højskolerne... vejleder og elev lærer hinanden godt at

Læs mere

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie

Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie Kvalitetsstandard For Det selvejende botilbud Bofællesskabet Birthe Marie 1 Indledning. Socialministeriets krav om udarbejdelse af kvalitetsstandard for botilbud egnet til ophold er hjemlet i 139 i lov

Læs mere

Vejby Bo & Beskæftigelse STU Nordsjælland

Vejby Bo & Beskæftigelse STU Nordsjælland Vejby Bo & Beskæftigelse STU Nordsjælland Botilbud - bygger bro mellem ungdomsliv og voksenliv Beskæftigelse - der giver mening - på individuelle præmisser STU - for dig der er noget særligt Indholdsfortegnelse

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

Chaplin. Hvem er vi. Ressourceforløb

Chaplin. Hvem er vi. Ressourceforløb Chaplin Hvem er vi Den socialøkonomiske virksomhed Chaplin i Helsingør blev etableret i 2003 og er baseret på at udvikle og integrere unge og voksne mennesker med særlige behov personligt, fagligt og socialt.

Læs mere

USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov

USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov USB-en - Ungdomsuddannelse til unge med Særlige Behov Ungdomsuddannelse til unge med behov for særlig støtte Pr. 1. august 2007 er der et lovkrav om, at alle kommuner skal tilbyde en ny ungdomsuddannelse

Læs mere

STU på Synscenter Refsnæs

STU på Synscenter Refsnæs Parat til fremtiden Kommuner og sagsbehandlere STU på Synscenter Refsnæs For unge blinde eller svagsynede Derfor! STU på Synscenter Refsnæs Indholdsfortegnelse Et STU-tilbud med syn på side 3 Formålet

Læs mere

Tilsynsrapport 2013 for. Det socialpædagogiske opholdssted Det blå Hus.

Tilsynsrapport 2013 for. Det socialpædagogiske opholdssted Det blå Hus. Dato November 2013 Dok.nr. 167853-13 Sagsnr. 13-3437 Ref. Kirstin Gaasedal Tilsynsrapport 2013 for Det socialpædagogiske opholdssted Det blå Hus. Faktuelle forhold: Det blå Hus Tørvevej 13 6852 Billum

Læs mere

Kvalitetsstandard 107 og 108

Kvalitetsstandard 107 og 108 Baggrund og formål Social- og Sundhedsforvaltningen i Middelfart Kommune har de seneste år arbejdet med kvalitet, udvikling og styring af 107 og 85 indenfor Handicap- og Psykiatriområdet. Det overordnede

Læs mere

THORSHØJGÅRD. Bo- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov

THORSHØJGÅRD. Bo- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov THORSHØJGÅRD Bo- og Uddannelsestilbud for unge med særlige behov INDHOLD THORSHØJGÅRD ER EN SELVEJENDE INSTITUTION UNDER LANDSFORENINGEN LIVSVÆRK Med udgangspunkt i et stærkt, fagligt og ligeværdigt fællesskab

Læs mere

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi tror på, at forandring er muligt for alle For at skabe en forandring i et liv præget af massivt misbrug har

Læs mere

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte 107-botilbud på Munkegården, Avernakø Baggrund for 107-tilbud: Unge med særlige behov som følge af nedsat funktionsniveau eller særlige sociale problemer kan henvises til et midlertidigt botilbud gennem

Læs mere

Amanda Kollegiet Ågerupvej 66 2750 Ballerup tlf.70272526

Amanda Kollegiet Ågerupvej 66 2750 Ballerup tlf.70272526 Juni 2011 Ungdomsproblemer.dk tilbyder et kollegielignende opholdssted efter servicelovens 142,6 tilbud. Der er plads til fire unge. Tilbuddet kan både benyttes af kommuner såvel som private. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Rehabiliterings- og Aktivitetscenter RESSOURCEFORLØB, BESKÆFTIGELSE & STU

Rehabiliterings- og Aktivitetscenter RESSOURCEFORLØB, BESKÆFTIGELSE & STU Rehabiliterings- og Aktivitetscenter RESSOURCEFORLØB, BESKÆFTIGELSE & STU Granhøjen er internationalt ISO 9001: 2008-certificeret Granhøjen er internationalt ISO-certificeret. Certificeringen er sket for

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Søndergade 69. Formålet

Læs mere

Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013.

Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013. Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013. Indhold Forord.... 3 Lovgrundlag... 3 Dagtilbudsloven... 3 Børn- og ungepolitikker... 3 Udviklingsplan.... 4 Pædagogiske principper

Læs mere