RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPHD. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPHD. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015"

Transkript

1 Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPhD? Overordnede vilkår Adgangskrav Ansøgning Afgørelse om ansøgning Tilskud Ansættelse, løn, IPR og orlov Øvrige forpligtelser Afslutning af ErhvervsPhD Lovgrundlag og offentlighed Hvad er en ErhvervsPhD? En ErhvervsPhD er et erhvervsrettet forskningsprojekt og en ph.d.-uddannelse, der gennemføres i samarbejde mellem en privat virksomhed, en ErhvervsPhD-kandidat og et universitet. ErhvervsPhD-kandidaten er ansat i virksomheden og samtidig indskrevet på universitetet, og arbejder på det samme projekt begge steder. Kandidaten bruger al sin arbejdstid på projektet og uddannelsen, og deler arbejdstiden mellem virksomheden og universitetet. Projektets længde svarer til uddannelsens længde, som i Danmark er på tre år. Udenlandske ph.d.-uddannelser kan vare længere. ErhvervsPhD udgør sammen med ErhvervsPostdoc Innovationsfondens Erhvervsforskerprogram. Erhvervsforskerprogrammet har til formål at uddanne og udvikle forskertalenter til erhvervsforskere, der er specialiseret i at skabe vækst og beskæftigelse i Danmarks erhvervsliv gennem forskning, udvikling og innovation.

2 Væsentlige ændringer siden sidste udgave af retningslinjerne: Ingen faste krav til tidsfordeling Der er ikke længere krav om, at den ErhvervsPhD-studerende mindst skal være en vis mængde tid i universitet og virksomhed. Der er heller ikke længere begrænsninger for, hvor længe den studerende må være i virksomhedens udenlandske afdelinger. I stedet er det projektet og uddannelsens behov, der bestemmer tidsfordelingen. Ansøgninger med kandidat prioriteres altid over ansøgninger uden kandidat Det er muligt for en virksomhed og et universitet at søge uden kandidat, som så findes senere. Kvalificerede ansøgninger med kandidat vil imidlertid nu altid prioriteres over kvalificerede ansøgninger uden. Læs mere om prioritering i afsnit 5. Betingede godkendelser skal nu opfyldes indenfor fire måneder En ErhvervsPhD-ansøgning kan opnå en betinget godkendelse, hvor en række betingelser skal opfyldes, før projektet kan gå i gang. Disse betingelser skal nu opfyldes senest fire måneder efter afgørelsen. Læs mere i afsnit 5. Midlertidig åbning for Grønland og Færøerne I vil der være 1,7 mio. kr. om året til uddeling til kvalificerede ansøgninger fra grønlandske eller færøske virksomheder. Læs mere i afsnit 3. Definition af privat sektor justeret Definitionen af, hvornår en organisation kategoriseres som del af den private eller offentlige sektor er justeret ved, at kriteriet om bestyrelsens sammensætning ved offentligt tilskud på 25-50% af omsætningen er fjernet. Find definitionen i afsnit 3. Virksomhedsvejledere skal nu have generel erfaring med projektemnet Der har hidtil været krav om, at virksomhedsvejledere skulle have brancheindsigt og en uddannelse på bachelorniveau. Det er nu også et krav, at de har generel erfaring med projektemnet. Forskningserfaring er stadig ikke et krav. Læs mere i afsnit 3. Krav til ErhvervsPhD-kandidater justeret, forhåndsvurdering nu mulig I stedet for et vægtet karaktergennemsnit på 8,2 for bachelor- og kandidatuddannelse tilsammen kan man nu godkendes som ErhvervsPhD-kandidat, hvis man for en toårig kandidatuddannelse alene har et snit på 9,5. Endvidere kan betydelig erhvervserfaring indenfor projektemnet nu kompensere for lavere snit end krævet. Ved udenlandske uddannelser kræves nu en sammenligning af kandidatens snit med det generelle karakterniveau på uddannelsen. Endeligt er det nu muligt at blive forhåndsvurderet som ErhvervsPhD-kandidat. Læs mere i afsnit 3. Begrænsninger for antal igangværende ph.d.-forløb for universitetsvejledere erstattet af krav om succésrate Krav om, at universitetsvejleder ikke må have for mange ph.d.-studerende at vejlede i forvejen, erstattes af krav om, at mindst 80 pct. af ph.d.-studerende, som vedkommende har været hovedvejleder for, har opnået ph.d.-graden. Læs mere i afsnit 3.

3 Ikke længere tredjepartstilskud Det har tidligere været muligt for offentlige forskningsinstitutioner at få op til kr. i tilskud som tredjepart i projektet. Dette er ikke længere en mulighed. Justerede tilskud Det månedlige løntilskud til virksomheder på kr. er sat op til kr., men må højst udgøre 50 % af den samlede bruttoløn over en regnskabsperiode. Tilskuddet til kandidatens rejser er sat ned til kr. Læs mere i afsnit 6. Mulighed for dispensation fra informationsmøder ved flere succésfulde ErhvervsPhD-forløb Det er nu muligt for vejledere med mindst tre succésfulde ErhvervsPhD-forløb bag sig at få dispensation fra deltagelse i obligatorisk informationsmøde. Læs mere i afsnit 8. Statusmøde i hvert projekt Projektdeltagerne skal nu holde et statusmøde med Innovationsfonden 1-1½ år inde i projektforløbet. Læs mere i afsnit Overordnede vilkår Ansøgning For at starte en ErhvervsPhD skal man først indsende en ansøgning til Innovationsfonden (Fonden). I ansøgningen skal man beskrive ErhvervsPhD-projektet og de personer og organisationer, der deltager i projektet. Ansøgningen skal være af høj kvalitet for at blive godkendt. En virksomhed og et universitet kan søge uden ErhvervsPhD-kandidat. Hvis ansøgningen godkendes, skal man finde en kvalificeret kandidat indenfor fire måneder. Kvalificerede ansøgninger med kandidat vil dog altid prioriteres højere end kvalificerede ansøgninger uden kandidat. Ansøgningen vurderes af Erhvervsforskerudvalget (EFU) i Innovationsfonden. Med mindre EFU beslutter at bede om flere oplysninger fra ansøger, er behandlingstiden højst to måneder. Afgørelse og opstart Ansøgningen kan få en godkendelse, en betinget godkendelse eller et afslag. Hvis ansøgningen godkendes, kan man starte projektet fra den dato, hvor godkendelsen gives. Efter godkendelsen sender Innovationsfonden et tilsagn til virksomheden og universitetet. Man skal underskrive tilsagnet og starte projektet senest et halvt år efter godkendelsen. Projektet starter officielt fra den dato, ErhvervsPhD-kandidaten indskrives på universitetet som ph.d.- studerende. Hvis ansøgningen får en betinget godkendelse, får man en afgørelse, hvor der står hvilke betingelser, man skal opfylde for at få en endelig godkendelse. Betingelserne skal opfyldes senest fire måneder efter afgørelsen.

4 Hvis ansøgningen afslås, får man begrundelser for afslaget, og det vil være muligt at rette i ansøgningen og genansøge ved næste ansøgningsfrist. Fonden offentliggør titel, resumé og deltagere i godkendte og betinget godkendte ansøgninger på Derfor skal ansøger være opmærksom på, at titel og resumé ikke indeholder oplysninger om aktiviteter, som man ønsker at holde hemmelige. Hvis der er tale om en betinget godkendelse til en ansøgning uden kandidat, oplyses dette også. Under forløbet Under projektet ansættes kandidaten i en dansk afdeling af virksomheden og indskrives samtidig på universitetet. Kandidaten bruger al sin arbejdstid på projektet og forskeruddannelsen, og må ikke have andre opgaver. Virksomheden betaler kandidatens løn og modtager et løntilskud fra Fonden samt et tilskud til kandidatens rejseudgifter. Universitetet modtager tilskud til vejledning, udstyr og andre udgifter til kandidatens uddannelse. Kandidaten har en vejleder både ved universitetet og ved virksomheden, foruden en medvejleder ved virksomheden. Man kan også tilknytte flere medvejledere og tredjeparter. 3. Adgangskrav Virksomhed, universitet, vejledere og ErhvervsPhD-kandidat skal opfylde en række krav, når de sammen søger om en ErhvervsPhD. Virksomheden skal: have en afdeling, der geografisk ligger i Danmark, hvor kandidaten ansættes, have økonomi og faciliteter til at køre projektet under hele forløbet, tilknytte en virksomhedsvejleder og en medvejleder til projektet, og være del af den private sektor. Privat sektor I Erhvervsforskerprogrammet er en organisation enten del af den private eller den offentlige sektor. For at være del af den private sektor skal virksomheden opfylde disse to krav: 1. Den er hverken del af en større offentlig organisation eller en interesseorganisation for andre offentlige organisationer. 2. Under halvdelen af omsætningen er offentligt tilskud (inkl. indbetaling fra borgere pålagt ved lov). Hvis man er i tvivl, om en organisation er del af den private sektor, kan man bede Fonden om at vurdere organisationen ved at sende vedtægter og seneste årsregnskab til erhvervsforsker@innofond.dk.

5 Flere virksomheder om et ErhvervsPhD-projekt Det er muligt for flere virksomheder at gå sammen om et ErhvervsPhD-projekt. EFU vil så vurdere, om virksomhederne tilsammen har økonomi til at køre projektet. Én af virksomhederne skal være den officielle tovholder for projektet og derfor være den officielle ansøger, ansætte kandidaten, udbetale løn og modtage tilskud fra Fonden. Ansættelse i grønlandsk eller færøsk afdeling ErhvervsPhD-kandidaten skal normalt ansættes i en af virksomhedens danske afdelinger. I åbnes der for, at dette i stedet kan være i en afdeling geografisk placeret på Grønland eller Færøerne. Der vil være 1,7 mio. kr. om året til kvalificerede ansøgninger fra grønlandske og færøske virksomheder. Virksomhedsvejleder og medvejleder skal: have generel erfaring med projektemnet (forskningserfaring er ikke nødvendigt), have indgående branchekendskab, og mindst have en uddannelse på bachelorniveau. Virksomhedsvejlederen og medvejlederen behøver ikke være ansat i virksomheden, men skal til dagligt arbejde i det private erhvervsliv. Universitetet skal: være et universitet eller en højere læreanstalt i Danmark eller udlandet, der er officielt godkendt til at varetage ph.d.-uddannelse, og tilknytte en universitetsvejleder til projektet. Universitetet må desuden ikke være for tæt forbundet økonomisk til virksomheden. Universitetsvejlederen skal: være anerkendt forsker indenfor projektets fagområde, til dagligt arbejde i et forskningsfagligt miljø indenfor projektets fagområde, i øvrigt opfylde de krav, som universitets nationale myndigheder fastsætter. I Danmark er de øvrige krav, at vejlederen er ansat ved universitetet og tilknyttet ph.d.-skolen. Mindst 80 pct. af de afsluttede ph.d.-forløb, som universitetsvejlederen har været hovedvejleder i, skal være afsluttet med en ph.d.-grad. - Det er muligt at få dispensation fra dette krav, hvis en lavere succesrate skyldes forhold, der klart ikke kan tilskrives universitetsvejlederen, eller hvis man ikke har dokumenteret erfaring. For at søge om dispensation skal man i ErhvervsPhD-ansøgningen redegøre for de nærmere omstændigheder for afbrydelserne. ErhvervsPhD-kandidaten skal: have en projektrelevant uddannelse på kandidatniveau,

6 enten have, for kandidat- og bacheloruddannelse tilsammen; - et vægtet gennemsnit på mindst 8,2 på 7-trinsskalaen eller 9 på 13-skalaen, eller for kandidatuddannelsen alene, hvis den er normeret til mindst 120 ECTS (to årsværk); - et vægtet gennemsnit på mindst 9,5 på 7-trinsskalaen eller 9,4 på 13-skalaen. mindst have fået 10 i karakter for evt. speciale/afgangsprojekt. Det er muligt at søge med en kandidat, der endnu ikke har fået karakter for sit speciale. Hvis kandidaten opfylder alle andre krav, vil en godkendelse betinges af, at kandidaten mindst opnår 10 for specialet. For kandidater uden karakterer skal der indsendes en udtalelse eller skriftlig vurdering af specialet eller afgangsprojektet. Om karakterer En kandidat med karaktergennemsnit eller specialekarakter på et lidt lavere niveau end krævet kan godkendes, hvis kandidaten har andre relevante kvalifikationer. Disse kan være (i faldende betydning - jo højere, jo vigtigere): publicering af peer-reviewed artikler i anerkendte videnskabelige tidsskrifter, forskningsbaseret patentering, anden relevant forskningserfaring, f.eks. arbejde som forskningsassistent, betydelig erhvervserfaring med projektemnet, karakterfremgang under uddannelsen, høje karakterer i projektrelevante fag, og relevante, uafhængige udtalelser om kandidatens forskningsegnethed. Kvalifikationerne vurderes i forhold til, hvor langt kandidaten er under de krævede gennemsnit, og hvor relevante de er for projektet. Hvis man ikke opfylder karakterkravene, men mener at have kompenserende kvalifikationer, kan man bede Innovationsfonden om en forhåndsvurdering ved at sende cv, fulde eksamensbeviser, og udfyldt karakterberegningsskema til erhvervsforsker@innofond.dk. Karakterberegningsskemaet kan findes på En forhåndsgodkendelse gives altid på betingelse af, at éns kvalifikationer passer til det ansøgte projekt. Udenlandsk uddannelse En kandidat med en udenlandsk uddannelse skal have et karaktergennemsnit, der i forhold til det generelle niveau på kandidatens uddannelse svarer til det, der kræves ved dansk uddannelse. Ansøgningen skal derfor indeholde: beregnet vægtet karaktergennemsnit på udenlandsk skala, og dokumentation for det gennemsnitlige karakterniveau og spredning for afsluttede uddannelser indenfor området. Dokumentationen skal være påtegnet af uddannelsesinstitutionen.

7 Tredjeparter: Projektet kan også inkludere andre relevante organisationer i Danmark som tredjeparter. Hver tredjepart skal tilknytte en tredjepartsvejleder til projektet. Man kan søge om tilknytning af tredjepart under projektet. Tredjeparter modtager ikke tilskud fra Fonden. 4. Ansøgning Der er tre årlige ansøgningsfrister. Ansøgningsdatoerne fastsættes løbende og offentliggøres på Fonden skal modtage ansøgningen senest kl på ansøgningsdagen. Ansøgningen og al øvrig kommunikation skal være på dansk eller engelsk. Ansøgningen sendes via til Fonden og bedømmes af EFU. Læs mere på om, hvordan man sender en ansøgning, og hvilke oplysninger og bilag, der skal være i ansøgningen. Hvis oplysninger mangler, eller de rigtige bilagsskabeloner ikke er brugt, kan Fonden administrativt afslå ansøgningen. Behandlingstiden er på højst to måneder. EFU kan dog beslutte at indhente yderligere oplysninger fra ansøger til brug for vurderingen. I så fald kan behandlingstiden være længere end to måneder. Faglige krav Ansøgningen skal indeholde en projektbeskrivelse af høj faglig kvalitet, som redegør for: Projektets målsætninger og succéskriterier Projektets kommercielle potentiale for virksomheden Forskningsfeltets state-of-the-art og teoretiske baggrund, inkl. referencer til relevant forskningslitteratur Projektets hypoteser og/eller forskningsspørgsmål Projektets forskningsmetoder og empiri Projektets rollefordeling samt fase- og tidsplan, inkl. væsentlige milepæle i projektet Publiceringsplan Formidlingsplan Kommercielt potentiale Et ErhvervsPhD-projekt i en privat virksomhed skal have et betydeligt kommercielt potentiale for virksomheden, og det er væsentligt, at projektet er udformet ud fra et perspektiv om at styrke eller understøtte virksomhedens forretning. Projektet kan være indenfor alle forskningsfelter, så længe man overbevisende kan argumentere for projektets direkte eller indirekte kommercielle potentiale på kort eller lang sigt. Skabelonen til projektbeskrivelse indeholder de præcise krav til beskrivelsen af projektets kommercielle potentiale.

8 Bedømmelse og prioritering Ud fra oplysningerne i ansøgningen vurderer EFU, om alle krav og kriterier er opfyldt, og om det er sandsynligt, at projektet kan gennemføres som planlagt. Hvis Fonden får flere kvalificerede ansøgninger, end der er midler til, prioriterer EFU blandt de kvalificerede ansøgninger i henhold til de almindelige bedømmelseskriterier og ordningens vision og målsætninger. Kvalificerede ansøgninger med kandidat prioriteres altid højere end kvalificerede ansøgninger uden kandidat. 5. Afgørelse om ansøgning En ErhvervsPhD-ansøgning kan enten blive godkendt, betinget godkendt, eller få afslag. Et godkendt ErhvervsPhD-projekt starter officielt fra den dato, kandidaten indskrives på værtsuniversitetets ph.d.-skole. Indskrivningsdatoen skal ligge på eller efter datoen for godkendelse. Betinget godkendelse Hvis ansøgningen bliver betinget godkendt, sender Fonden et brev med betingelserne til ansøger. Hvis man har søgt uden kandidat, vil en betingelse være at finde en kvalificeret kandidat. Dokumentation for opfyldelse af betingelserne sendes til Fonden. Hvis Fonden vurderer, at betingelserne er opfyldt, kan projektet starte. Betingelserne skal opfyldes senest fire måneder efter afgørelsen. Fonden kan forlænge denne frist under særlige omstændigheder. Afslag Hvis ansøgningen får afslag, sender Fonden ansøger et begrundet afslag. I så fald kan ErhvervsPhD-projektet ikke starte, uanset om det er godkendt af universitetet. Det er muligt at genansøge. Ved genansøgning skal man markere ændringer i projektbeskrivelsen og redegøre for, hvordan afslagsbegrundelserne er imødekommet. Alt materiale inkl. nye underskrifter genindsendes ved genansøgning. 6. Tilskud Innovationsfonden udbetaler tilskud separat til projektets virksomhed og universitet. Tilskud til virksomheden: Virksomheden får kr. om måneden i tre år i tilskud til ErhvervsPhD-kandidatens løn, dog højst 50 % af bruttolønnen. Dette beregnes over hver hele projektregnskabsperiode. Hvis projektet varer mere end tre år, f.eks. ved udenlandsk ph.d.-uddannelse, modtager virksomheden løntilskud i de sidste tre år i projektet. Virksomheden kan også få tilskud til at dække dokumenterede udgifter til følgende af ErhvervsPhD-kandidatens aktiviteter: Ophold i ind- og udland: Maks kr. til deltagelse i projektrelevante konferencer,

9 deltagelse i ph.d.-kurser, der ikke udbydes på værtsuniversitet, og projektrelevante ophold ved universiteter, forskningsinstitutioner og virksomheder, som ikke er i samme land som værtsuniversitetet eller værtsvirksomheden (der ydes ikke tilskud til ophold ved værtsvirksomhedens udenlandske afdelinger). Dette inkluderer én rejse tur/retur til rejsemålet per ophold, visum, rejseforsikring, logi og universitetsafgifter. Kost, daglig/lokal transport, bøger etc. dækkes ikke. Op til kr. af de kr. kan anvendes til virksomhedsvejleders projektrelevante rejseudgifter. Andre kr. kan anvendes til universitetsvejleders projektrelevante rejseudgifter. Ophold ved udenlandske værtsuniversiteter: Maks kr. til ophold ved værtsuniversiteter, som indskriver kandidaten under hele forløbet, udsteder kandidatens ph.d.-grad ved uddannelsens gennemførelse, og ikke ligger i samme land som værtsvirksomheden. Der er henholdsvis kr. i tilskud til rejser og kr. til ophold. Dette inkluderer rejser t/r til rejsemålet, visum, rejseforsikring og logi. Kost, daglig/lokal transport, bøger etc. dækkes ikke. Virksomheden skal betale alle andre af sine udgifter til projektet. Dette inkluderer også personligt udstyr til kandidaten, som f.eks. bærbar computer, mobiltelefon osv. Udbetaling og revision Virksomheden får tilskud fra Fonden bagudrettet for hver projektregnskabsperiode. Virksomheden skal indsende projektregnskab hver sjette eller tolvte måned. Har virksomheden under 250 ansatte, kan den også indsende projektregnskab hver tredje måned. Hvis Fonden kan godkende projektregnskabet, udbetales periodens optjente tilskud til den Nemkonto, der er tilknyttet virksomhedens cvr-nummer. Ved projektets slutregnskab medsendes der en revisorerklæring om, at de underliggende bilag for regnskaberne foreligger, og at tilskudsbetingelserne er overholdt. Skema til projektregnskab og revisorerklæring findes på Tilskud til universitetet: Universitetet modtager et tilskud fra Fonden, der dækker: universitetets vejledning af ErhvervsPhD-kandidaten, universitetets dialog med virksomheden, ErhvervsPhD-kandidatens arbejdsfaciliteter på universitetet, Dette inkluderer anskaffelse og/eller brug af apparatur, som er nødvendigt for at gennemføre universitetsdelen af projektet. ErhvervsPhD-kandidatens deltagelse i relevante ph.d.-kurser på universitetet,

10 Hvis værtsuniversitetet ikke afholder relevante ph.d.-kurser indenfor fagområdet, kan det bruge tilskuddet til at dække kandidatens deltagelse i andre universiteters ph.d.- kurser. bedømmelse af ph.d.-afhandlingen. Tilskud inkl. overhead til danske universiteter: kr. til et projekt indenfor teknisk, natur-, jordbrugs-, veterinær- og sundhedsvidenskab kr. til et projekt indenfor humaniora og samfundsvidenskab. Beløbene ovenfor gælder også for tilskud til udenlandske universiteter i ansøgninger indsendt før den 1. april Tilskud inkl. overhead til udenlandske universiteter i ansøgninger indsendt efter den 1. april 2014: kr. til et projekt indenfor teknisk, natur-, jordbrugs-, veterinær- og sundhedsvidenskab kr. til et projekt indenfor humaniora og samfundsvidenskab. Når projektet starter, udbetales 85 % af universitetstilskuddet. De sidste 15 % udbetales, når Fonden har modtaget dokumentation for, at kandidaten har opnået ph.d.-graden. Hvis kandidaten ikke opnår ph.d.-graden, bortfalder de sidste 15 %. 7. Ansættelse, løn, IPR og orlov Ansættelse Virksomheden ansætter ErhvervsPhD-kandidaten på fuld tid under hele ph.d.-forløbets normerede varighed. Kandidatens arbejdsopgaver og arbejdstid skal fuldt ud anvendes til ErhvervsPhD-projektet og ErhvervsPhD-uddannelsen, og kandidatens ansættelseskontrakt skal udtrykkeligt frigøre kandidaten fra alle andre opgaver under projektforløbet. Ansættelsen skal som minimum være på almindelige funktionærbetingelser. Øvrige ansættelsesvilkår følger evt. overenskomst eller individuel aftale. Konkurrenceklausuler eller lignende i ansættelseskontrakten må ikke begrænse muligheden for at opnå ansættelse andre steder. Ligeledes må ansættelseskontrakten ikke indeholde uddannelsesklausuler eller lignende, der pålægger kandidaten at godtgøre virksomhedens udgifter til uddannelsen ved uddannelsens afbrydelse eller ved jobskifte efter et afsluttet ErhvervsPhD-projekt. Løn Kandidatens bruttoløn skal mindst svare til den overenskomstbestemte bruttoløn for ph.d.- stipendiater ansat i staten. Spørgsmål om lønniveau kan rettes til universitetets personaleafdeling.

11 IPR ErhvervsPhD-kandidaten er omfattet af lov om arbejdstageres opfindelser, mens vejledere ved universiteter og andre offentlige forskningsinstitutioner er underlagt bestemmelserne i lov om opfindelser ved offentlige forskningsinstitutioner. Spørgsmål om immaterielle rettigheder bør afklares, inden ansættelseskontrakten underskrives. Orlov Virksomheden kan anmode Fonden om orlov for kandidaten. Fonden skal godkende anmodningen, før orloven kan starte. Fonden yder ikke tilskud i orlovsperioder, inkl. barsels- og sygeorlov. Anmodningen skal: angive projektets sagsnummer, begrunde anmodningen, angive start- og slutdato for orlovsperioden, man søger om, angive ny slutdato for projektet - slutdatoen udskydes med orlovsperioden, underskrives af virksomheden, universitetet og kandidaten. Anmodningen sendes som pdf-fil til erhvervsforsker@innofond.dk. 8. Øvrige forpligtelser Informationsmøde Efter godkendelse af ansøgning skal virksomhedsvejlederen, universitetsvejlederen og kandidaten deltage i et fælles informationsmøde. Informationsmøderne holdes i København og Aarhus efter hver ansøgningsrunde. Parterne skal deltage i et møde senest et halvt år efter godkendelse. Fonden kan ikke udbetale tilskud til virksomheden, før virksomhedsvejlederen har deltaget i mødet, eller til universitetet, før universitetsvejlederen har deltaget. Hvis kandidaten ikke deltager, vil kandidaten misligholde sine forpligtelser. Læs mere på om informationsmøderne på Vejledere, der har deltaget i et informationsmøde indenfor de sidste tre år, skal ikke deltage igen som vejleder i et nyt projekt. Det er muligt at få dispensation fra deltagelse i informationsmøde, hvis man har været vejleder (ikke medvejleder) i mindst tre ErhvervsPhD-forløb, der er afsluttet med ph.d.-grad. For at søge om dispensation skal man sende en til erhvervsforsker@innofond.dk med oplysninger om de succésfulde forløb. Statusmøde og faglig afrapportering Kandidat, virksomhedsvejleder og universitetsvejleder holder et statusmøde med Fonden 1-1½ år inde i forløbet, som Fonden indkalder til. Som udgangspunkt lægger universitetet lokale til statusmødet.

12 Senest to uger før statusmødet indsender kandidaten en kort statusrapport til Fonden. På statusmødet giver kandidaten en præsentation af projektets status for de øvrige deltagere. Formålet med statusmødet er at se, hvordan projektet og uddannelsen skrider frem, og sætte en dialog i gang om, hvordan resultaterne tænkes ind i virksomhedens forretningsudvikling. Fonden skal ikke modtage anden faglig afrapportering under projektet. ErhvervsPhDkandidatens opnåelse af ph.d.-graden vil dokumentere, at projektet har levet op til de faglige krav i en ph.d.-uddannelse. Formidlingsforpligtelse I en dansk ph.d.-uddannelse skal den studerende opnå erfaring med videnformidling, der er relateret til ph.d.-projektet, jf. ph.d.-bekendtgørelsens kap. 3, 7. Formidlingen kan bestå af artikler, foredrag, undervisning og anden udveksling af viden i virksomheden, på universitet eller andre steder. Videnformidlingens omfang, art og indhold aftales mellem virksomheden, kandidaten og universitetet. Almindelige ph.d.-stipendiater har ifølge deres overenskomst undervisningsforpligtelse ved ansættelse på universiteterne. Men da ErhvervsPhD-kandidater ikke er ansat på universitetet, har de ikke denne forpligtelse. Hvis alle projektparter er enige, kan undervisning på universitetet dog stadig være del af videnformidlingen. RRI og Danish Code of Conduct for Research Integrity Innovationsfonden lægger vægt på Responsible Research and Innovation (RRI), der sigter mod at skabe bedre sammenhæng mellem forskning og innovationsprocesser og resultater, og samfundets værdier og behov. Innovationsfonden fremmer RRI både i Fondens overordnede strategier og via projekter, og Fonden følger EU-kommissionens definition og implementering af RRI. Innovationsfonden bakker ligeledes op om de principper, der er redegjort for i den nationale adfærdskodeks for integritet i dansk forskning. Innovationsfonden forventer, at de projekter, der investeres i, følger anvisningerne i RRI og adfærdskodekset. Læs kodekset her: The Danish Code of Conduct for Research Integrity Open Access Innovationsfonden har tilsluttet sig bestemmelserne i Open Access-politik for offentlige forskningsråd og fonde. Det betyder, at publicerede videnskabelige artikler, som er resultatet af hel eller delvis finansiering fra Innovationsfonden, skal gøres frit tilgængelige for alle via Open Access, hvis tidsskriftet tillader det. Se den fulde ordlyd af politikken her: Open Access-politik for offentlige forskningsråd og fonde Oplysningspligt og godkendelse af ændringer Virksomheden og universitetet har som tilskudsmodtagere oplysningspligt over for Fonden. Fonden skal således straks underrettes, hvis der sker ændringer i grundlaget for udbetaling af tilskud. Dette inkluderer blandt andet vejlederskift, orlov, større afbrydelser eller forsinkelser, eller væsentlige faglige ændringer.

13 Det er ikke muligt at opstille objektive mål for, hvad der udgør væsentlige faglige ændringer. Men som hovedregel er dette ændringer, der er så omfattende, at projektet ikke umiddelbart kan genkendes fra det projekt, som oprindeligt blev godkendt. Projektet kan først fortsætte, når og hvis Fonden godkender ændringerne. Hvis oplysningspligten ikke overholdes, kan Fonden beslutte, at tilskud ophører, og at evt. udbetalt tilskud skal tilbagebetales. For at få ændringerne godkendt skal man sende en formel anmodning til Fonden. Anmodningen skal: angive projektets sagsnummer, begrunde anmodningen, for vejlederskift: inkludere cv for og kontaktoplysninger på den nye vejleder. - Ved ny virksomhedsvejleder skal cv indeholde en oversigt over uddannelser. - Ved ny universitetsvejleder skal cv indeholde en liste over udvalgte publikationer. for skift af virksomhed eller universitet: inkludere navn, adresse og cvr-nr. samt en beskrivelse af fagligt miljø og faciliteter i den nye projektpart, som kandidaten vil have adgang til. for ændringer af projekt: inkludere en beskrivelse af projektændringerne. angive en dato for, hvornår ændringerne træder i kraft, og være underskrevet af virksomheden, universitetet og kandidaten. - Ved skift af virksomhed eller universitet skal både den gamle og nye projektpart underskrive. Anmodningen sendes som pdf-fil til erhvervsforsker@innofond.dk. 9. Afslutning af ErhvervsPhD Værtsuniversitetet godkender den samlede ph.d.-uddannelse og tildeler ph.d.-graden, efter ph.d.-afhandlingen er bedømt egnet og forsvaret ved en offentlig forsvarshandling. Er kandidaten indskrevet på et udenlandsk universitet, skal dette universitet tildele ph.d.-graden i henhold til landets nationale bestemmelser. Ph.d.-bedømmelsesudvalget sammensættes af universitetet. For et dansk værtsuniversitet skal der være mindst én i ph.d.-bedømmelsesudvalget, der har virksomhedsrelevante forskningserfaringer fra fagområdet, jf. ph.d.-bekendtgørelsens kap. 11, 27. Eventuelle spørgsmål om fortrolighed må som udgangspunkt aftales i forvejen mellem uddannelsens parter og bør ikke kunne give anledning til, at ph.d.-forsvaret udsættes. Efter godkendt ph.d.-afhandling tildeler Fonden et ErhvervsPhD-bevis til kandidaten. Kopi af det endelige ph.d.-bevis skal sendes til erhvervsforsker@innofond.dk, for at Fonden kan udstede ErhvervsPhD-beviset.

14 Ved afbrudt forløb Hvis et ErhvervsPhD-forløb afbrydes, skal projektdeltagerne udarbejde en fælles redegørelse for forløbet og årsagen til afbrydelse. Redegørelsen skal underskrives af virksomheden, universitetet og kandidaten, og være Fonden i hænde senest tre måneder efter afbrydelsen. I særlige tilfælde kan fristen forlænges. Virksomheden kan pålægges at tilbagebetale modtaget tilskud, hvis den afbryder eller forhindrer en planmæssig udførelse af en ErhvervsPhD-uddannelse, som universitetet og kandidaten fortsat har interesse i og forudsætninger for at videreføre. Modsat er kandidaten forpligtet til at leve op til de forsknings- og arbejdsmæssige forhold, der er aftalt i ansøgningen. 10. Lovgrundlag og offentlighed ErhvervsPhD er hjemlet ved lov nr. 306 af 29. marts 2014 om Danmarks Innovationsfond. Uddannelsesregler for ph.d.-området i Danmark findes i bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne og visse kunstneriske uddannelsesinstitutioner (ph.d.-bekendtgørelsen). Ansøgere skal være opmærksomme på, at oplysninger kan blive videregivet i det omfang, der søges om aktindsigt efter offentlighedsloven. Aktindsigt kan f.eks. gives i form af lister over, hvem der har søgt og til hvad (ansøgeres navne, ansøgningstitler og ansøgte beløb). I forhold til selve ansøgningerne vil Innovationsfonden i dialog med ansøger (herunder virksomheder etc.) sikre, at der ikke udleveres forretningsfølsomme oplysninger eller andre oplysninger i øvrigt, der i henhold til loven ikke kan udleveres.

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPHD. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Opdateret med uddybninger den 14.

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPHD. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Opdateret med uddybninger den 14. Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 9. marts 2015 Opdateret med uddybninger den 14. september 2015 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 1 2. Overordnede vilkår... 3 3. Adgangskrav... 4 4. ErhvervsPhD-forløb

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPOSTDOC. Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 9. marts 2015

RETNINGSLINJER FOR ERHVERVSPOSTDOC. Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 9. marts 2015 Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 9. marts 2015 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPostdoc?... 1 2. Overordnede vilkår... 3 3. Adgangskrav... 4 4. Ansøgning... 5 5. Afgørelse om ansøgning... 6

Læs mere

1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2. 5. ErhvervsPhD i den offentlige sektor... 7. 6. ErhvervsPhD-forløb på mere end tre år... 8

1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2. 5. ErhvervsPhD i den offentlige sektor... 7. 6. ErhvervsPhD-forløb på mere end tre år... 8 Notat Retningslinjer for ErhvervsPhD-ordningen Indhold: 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2 2. Overordnede vilkår... 3 3. Adgangskrav... 3 4. Tredjeparter... 6 5. ErhvervsPhD i den offentlige sektor... 7 6.

Læs mere

Retningslinjer for ErhvervsPhD

Retningslinjer for ErhvervsPhD Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 20. januar 2017 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2 2. Hvem kan søge?... 2 2.1. Dispensation fra karakterkrav... 4 2.2. Karakterkrav for udenlandske uddannelser...

Læs mere

Retningslinjer for ErhvervsPostdoc

Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 20. januar 2017 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPostdoc?... 2 2. Hvem kan søge?... 2 2.1. Flere virksomheder om et ErhvervsPostdoc-projekt og tredjeparter...

Læs mere

Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 6. juli 2018

Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 6. juli 2018 Retningslinjer for ErhvervsPhD Gældende fra 6. juli 2018 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2 2. Hvem kan søge?... 2 2.1. Dispensation fra karakterkrav... 4 2.2. Karakterkrav for udenlandske uddannelser...

Læs mere

Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 6. juli 2018

Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 6. juli 2018 Retningslinjer for ErhvervsPostdoc Gældende fra 6. juli 2018 Indhold 1. Hvad er en ErhvervsPostdoc?... 2 2. Hvem kan søge?... 2 2.1. Flere virksomheder om et ErhvervsPostdoc-projekt og tredjeparter...

Læs mere

Retningslinjer for Erhvervsforsker Senior

Retningslinjer for Erhvervsforsker Senior Retningslinjer for Erhvervsforsker Senior Retningslinjer offentliggjort den 6/12-2019 INNOVATIONSFONDEN / ØSTERGADE 26 A, 4. SAL / 1100 KØBENHAVN K / W: INNOVATIONSFONDEN.DK Retningslinjer for Erhvervsforsker

Læs mere

Vejledning til ErhvervsPhD-ordningen. Indholdsfortegnelse. 1. Hvad er en ErhvervsPhD? Ansøgning og adgangskriterier.. 2

Vejledning til ErhvervsPhD-ordningen. Indholdsfortegnelse. 1. Hvad er en ErhvervsPhD? Ansøgning og adgangskriterier.. 2 Notat Vejledning til ErhvervsPhD-ordningen Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en ErhvervsPhD?... 2 2. Ansøgning og adgangskriterier.. 2 3. Offentlige institutioner... 4 4. Tredjeparter 4 5. ErhvervsPhDprojekter

Læs mere

Indhold. Vejledning om ErhvervsPhd 2015. Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut, Ilisimatusarnermut, Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik

Indhold. Vejledning om ErhvervsPhd 2015. Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut, Ilisimatusarnermut, Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik Ilinniartitaanermut, Kultureqarnermut, Ilisimatusarnermut, Ilageeqarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Vejledning om ErhvervsPhd 2015 Indhold Om ErhvervsPhD...

Læs mere

Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne og visse kunstneriske uddannelsesinstitutioner (ph.d.-bekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne og visse kunstneriske uddannelsesinstitutioner (ph.d.-bekendtgørelsen) BEK nr 1039 af 27/08/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser

Læs mere

Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen og ph.d.-graden

Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen og ph.d.-graden Bekendtgørelse om ph.d.-uddannelsen og ph.d.-graden Bek. nr 114 af 08/03/2002 (Gældende). I medfør af 2, stk. 1, og 11, stk. 2, i lov om universiteter m.fl. (universitetsloven), jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Vejledning for ErhvervsPhD 2011

Vejledning for ErhvervsPhD 2011 Ilinniartitaanermut Ilisimatusarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Uddannelse og Forskning Vejledning for ErhvervsPhD 2011 Vejledningen gælder projekter godkendt efter den 1. september 2011.

Læs mere

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015 Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2015 På Finansloven for 2015 er der afsat midler til et antal 3-årige ph.d.-stipendier med start 1. januar 2016. Stipendierne opslås inden for uddannelsesforskning

Læs mere

Opslag Region Syddanmarks ph.d.-pulje 2017

Opslag Region Syddanmarks ph.d.-pulje 2017 Opslag Region Syddanmarks ph.d.-pulje 2017 22. oktober 2016. Ansøgningsfrister: 1. runde: 15. marts 2017 kl. 24. Ansøgninger kan indsendes fra 15. januar 2017. 2. runde: 14. september 2017 kl. 24. Ansøgninger

Læs mere

Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet

Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Ph.d.-skolen ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Vejledningen

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE OM GENNEMFØRELSE AF PH.D.-UDDANNELSEN VED DTU

SAMARBEJDSAFTALE OM GENNEMFØRELSE AF PH.D.-UDDANNELSEN VED DTU DTU SSA PH.D. ERHVERVS-PH.D. 2015 SAMARBEJDSAFTALE OM GENNEMFØRELSE AF PH.D.-UDDANNELSEN VED DTU ERHVERVS-PH.D.-ORDNINGEN mellem Danmarks Tekniske Universitet [Institut] Anker Engelunds Vej 1 DK-2800 Kgs.

Læs mere

haslund & alsted www.haslundalsted.dk ErhvervsPhD-ordningen Krav og Erfaringer

haslund & alsted www.haslundalsted.dk ErhvervsPhD-ordningen Krav og Erfaringer ErhvervsPhD-ordningen Krav og Erfaringer ErhvervsPhD Et erhvervsorienteret forskningsprojekt. Et samarbejde mellem en virksomhed eller offentlig institution, en ErhvervsPhD-studerende og et dansk eller

Læs mere

Protokollat om ph.d.-stipendiater

Protokollat om ph.d.-stipendiater Bilag 5 Protokollat om ph.d.-stipendiater Dette bilag indeholder: I. Protokollat om ph.d.-stipendiater Dette protokollat omfatter ph.d.-studerende med kandidatgrad, som i forbindelse med indskrivning ved

Læs mere

Opslag af 3 grønlandsrelaterede ph.d.- stipendier og 1 postdoc-stipendie

Opslag af 3 grønlandsrelaterede ph.d.- stipendier og 1 postdoc-stipendie Opslag af 3 grønlandsrelaterede ph.d.- stipendier og 1 postdoc-stipendie med vejledning og specifikation af krav til ansøgningen Indhold Stipendierne... 2 Formål og prioriterede områder... 2 Vurderingskriterier...

Læs mere

ErhvervsPhD - statistik

ErhvervsPhD - statistik ErhvervsPhD - statistik Indhold ErhvervsPhD i den private sektor... 1 Antal ansøgninger og godkendelser 22-217... 2 Godkendte projekter 22-217, fordeling efter virksomhedsstørrelse... 3 3. april 218 Kontakt

Læs mere

Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater

Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater Notat Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater Aarhus Universitets retningslinjer vedr. tildeling af opholdsstipendier, traineestipendier mv. skal sikre en afgrænsning i forhold til ansættelser

Læs mere

Ansøgningsskema til ErhvervsPhD-uddannelsen

Ansøgningsskema til ErhvervsPhD-uddannelsen Ansøgningsskema til ErhvervsPhD-uddannelsen Virksomhed Virksomhedsvejleders navn ErhvervsPh.d.-kandidatens navn Universitet Universitetsvejleders navn Fakultet (sæt kryds) Tek Jord/vet Sund Nat Samf Merk

Læs mere

Opslag af 4 grønlandsrelaterede PhD-stipendier og 1 Post.doc med vejledning og specifikation af krav til ansøgningen

Opslag af 4 grønlandsrelaterede PhD-stipendier og 1 Post.doc med vejledning og specifikation af krav til ansøgningen Opslag af 4 grønlandsrelaterede PhD-stipendier og 1 Post.doc med vejledning og specifikation af krav til ansøgningen Indhold Ansøgningsfrist Ansøgninger Formål og prioriterede områder Vurderingskriterier

Læs mere

Vejledning til bedømmelsesudvalg på Aalborg Universitet (Gældende fra 1. september 2013)

Vejledning til bedømmelsesudvalg på Aalborg Universitet (Gældende fra 1. september 2013) Vejledning til bedømmelsesudvalg på Aalborg Universitet (Gældende fra 1. september 2013) Indholdsfortegnelse Formål med bedømmelsesudvalget... 2 Fortrolighed og inhabilitet... 2 Formandens og medlemmernes

Læs mere

ErhvervsPhD - statistik

ErhvervsPhD - statistik ErhvervsPhD - statistik Indhold ErhvervsPhD i den private sektor... 1 Antal ansøgninger og godkendelser 22-218... 2 Godkendte projekter 22-218, fordeling efter virksomhedsstørrelse... 3 3. juli 219 Kontakt

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) J.nr.: 11-111205 Dok.nr.: 2101728 Udkast til Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1 i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

protokollat til overenskomst for akademikere i staten om Ph.d.-stipendiater

protokollat til overenskomst for akademikere i staten om Ph.d.-stipendiater Cirkulære om protokollat til overenskomst for akademikere i staten om Ph.d.-stipendiater samt aftale om Aflønning af ph.d.-studerende for arbejdsopgaver i forbindelse med forskeruddannelsen 2002 1.3.10

Læs mere

Ansøgningsfristen er mandag den 20. april 2015

Ansøgningsfristen er mandag den 20. april 2015 Ansøgere til Kulturministeriets Forskningspulje Marts 2015 Hermed indkaldes ansøgninger til Kulturministeriets Forskningsudvalg 2015 Kulturministeriets Forskningsudvalg indkalder ansøgninger om støtte

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i kemi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i kemi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige Fakultets

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

ErhvervsPostdoc - statistik

ErhvervsPostdoc - statistik ErhvervsPostdoc - statistik Indhold ErhvervsPostdoc i den private sektor... 1 Antal ansøgninger og godkendelser 214-217... 2 Godkendte projekter 215-217, fordeling efter virksomhedsstørrelse... 3 3. april

Læs mere

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING FORELØBIG BESKRIVELSE AF ANSØGNINGSFORLØBET FREM MOD ANSØGNINGSFRISTEN MAJ/JUNI 2019 Københavns

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) Version / dato: 9. oktober 2013 Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1, stk. 1, i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015 Jens Thomassen Sejerø Golfklub c/o Jens Thomassen Sejerøvej 25 4592 Sejerø Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 20-04-2015

Læs mere

AFTALE OM ERHVERVSPHD-PROJEKT (ansættelse i Virksomhed) Mellem. [Universitetet CVR-nr. Adresse] (Herefter Institutionen)

AFTALE OM ERHVERVSPHD-PROJEKT (ansættelse i Virksomhed) Mellem. [Universitetet CVR-nr. Adresse] (Herefter Institutionen) AFTALE OM ERHVERVSPHD-PROJEKT (ansættelse i Virksomhed) Mellem [Universitetet CVR-nr. Adresse] (Herefter Institutionen) og [Virksomheden CVR.nr. Adresse] (Herefter Virksomheden) (Institutionen og Virksomheden

Læs mere

Ph.d. uddannelsen. Bente Appel Esbensen, forskningsleder. Glostrup Hospital en del af Københavns Universitetshospital

Ph.d. uddannelsen. Bente Appel Esbensen, forskningsleder. Glostrup Hospital en del af Københavns Universitetshospital Ph.d. uddannelsen Bente Appel Esbensen, forskningsleder Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Glostrup Hospital en del af Københavns Universitetshospital Hvad er en ph.d.? Ph.d. (latin: philosophiæ doctor),

Læs mere

Opslag af 3 grønlandsrelaterede ph.d.- eller postdoc-stipendier

Opslag af 3 grønlandsrelaterede ph.d.- eller postdoc-stipendier Opslag af 3 grønlandsrelaterede ph.d.- eller postdoc-stipendier med vejledning og specifikation af krav til ansøgningen Indhold Stipendierne... 2 Formål og prioriterede områder... 2 Ansøgningsfrist...

Læs mere

Opslag 2011, efterår Erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning)

Opslag 2011, efterår Erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning) 14. juni 2011 Opslag 2011, efterår Erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning) j.nr. 2011-EP2 1. Erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning) Højteknologifonden opslår anden runde af erhvervspostdoc 2011 (pilot-ordning),

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017

Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017 Ansøgningsvejledning til ph.d.-opslag 2017 På Finansloven for 2017 er der afsat midler til et antal 3-årige ph.d.-stipendier med start 1. januar 2018. Stipendierne opslås inden for uddannelsesforskning

Læs mere

Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater

Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater Notat Interne retningslinjer vedr. udenlandske stipendiater Aarhus Universitets retningslinjer vedr. tildeling af opholdsstipendier, trainee-stipendier mv. skal sikre en afgrænsning i forhold til ansættelser

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner Lovtidende A Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner I medfør af 1, stk. 1 og 4, i lov om adgangsregulering ved videregående uddannelser,

Læs mere

område (talentbekendtgørelsen).

område (talentbekendtgørelsen). BEK nr 1605 af 19/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2018 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Forskning og Uddannelse,

Læs mere

Studieordning for ph.d.-studiet ved Copenhagen Business School. Indhold

Studieordning for ph.d.-studiet ved Copenhagen Business School. Indhold September 2008 Studieordning for ph.d.-studiet ved Copenhagen Business School Denne studieordning for ph.d.-skolerne ved Copenhagen Business School (CBS) bygger på regelsættet indeholdt i Videnskab, Teknologi

Læs mere

Hermed indkaldes ansøgninger til Kulturministeriets Forskningsudvalg 2016

Hermed indkaldes ansøgninger til Kulturministeriets Forskningsudvalg 2016 Ansøgere til Kulturministeriets Forskningspulje Hermed indkaldes ansøgninger til Kulturministeriets Forskningsudvalg 2016 Kulturministeriets Forskningsudvalg indkalder ansøgninger om støtte til forskningsaktiviteter.

Læs mere

ErhvervsPostdoc - statistik

ErhvervsPostdoc - statistik ErhvervsPostdoc - statistik Indhold ErhvervsPostdoc i den private sektor, antal ansøgninger og godkendelser 214-218... 2 ErhvervsPostDoc i den private sektor, antal godkendte projekter 215-218, virksomhedsstørrelse..3

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i teknisk fysik Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i teknisk fysik. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i medicinalkemi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i medicinalkemi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i medicinalkemi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i medicinalkemi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK)

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) 1 - Formål Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) kan yde finansiel støtte til forskningsprojekter, arbejdsgruppemøder,

Læs mere

Ophold ved en udenlandsk institution kan indgå som en del af forskningsåret.

Ophold ved en udenlandsk institution kan indgå som en del af forskningsåret. Forskningsåret Medicinstuderende og tandlægestuderende ved Health på Aarhus Universitet kan søge om indskrivning på forskningsåret, et 1-årig prægraduat forløb i sundhedsvidenskabelig forskning, der afsluttes

Læs mere

Retningslinjer for bedømmelser af ph.d.-afhandlinger ved Det Humanistiske Fakultet

Retningslinjer for bedømmelser af ph.d.-afhandlinger ved Det Humanistiske Fakultet D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Retningslinjer for bedømmelser af ph.d.-afhandlinger ved Det Humanistiske Fakultet 1. Bedømmelsesudvalgets sammensætning

Læs mere

Pixibog for ph.d. studerende

Pixibog for ph.d. studerende Pixibog for ph.d. studerende Indhold Introduktion Om ph.d. uddannelsen Ph.d. skoler/ vejledning på universiteterne Ph.d. opstart Lovgivning Ansættelse Løn Ferieregler Barselsregler Referencehåndteringsprogrammer

Læs mere

Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 2. ansøgningsrunde 2015

Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 2. ansøgningsrunde 2015 Svendborg Svenborg havn, Færge og Sundfart Hans Søby Jessens Mole 6 5700 Svendborg Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen,

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gjern Lokalråd Vagn Brostrup Jensen Teglværksvej 16 8883 Gjern Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 11-03-2015 Pulje : Landdistriktspuljen

Læs mere

Retningslinjer Ph.d.-studerendes lønnede institutarbejde (de 840 timer)

Retningslinjer Ph.d.-studerendes lønnede institutarbejde (de 840 timer) Retningslinjer Ph.d.-studerendes lønnede institutarbejde (de 840 timer) Indholdsfortegnelse 1. Regelgrundlag... 1 1.1. 5+3... 1 1.2. 4+4 del A... 1 2. Kompetencen til at indgå aftaler om institutarbejde

Læs mere

Studieordning for ph.d.-uddannelsen i antropologi. Institut for Antropologi Københavns Universitet. Ikrafttrædelse: 1. august 2009

Studieordning for ph.d.-uddannelsen i antropologi. Institut for Antropologi Københavns Universitet. Ikrafttrædelse: 1. august 2009 Studieordning for ph.d.-uddannelsen i antropologi Institut for Antropologi Københavns Universitet Ikrafttrædelse: 1. august 2009 Revideret marts 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2 2. Regler og retningslinier

Læs mere

VEJLEDNING I ANSØGNING

VEJLEDNING I ANSØGNING VEJLEDNING I ANSØGNING OM DATA OG FORSKNINGSSAMARBEJDE GÆLDENDE FOR DEN LANDSDÆKKENDE AKUTLÆGEHELIKOPTERORDNING 2015 2020 Udarbejdet af Forskningsudvalget for Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Askø Strandvig Grundejerforening Per Skov Madsen Alstrup Strandvej 3 4840 Nørre Alslev Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato:

Læs mere

ERHVERVSFORSKER ET TÆT SAMARBEJDE MELLEM VIRKSOMHED OG UNIVERSITET

ERHVERVSFORSKER ET TÆT SAMARBEJDE MELLEM VIRKSOMHED OG UNIVERSITET ERHVERVSFORSKER ET TÆT SAMARBEJDE MELLEM VIRKSOMHED OG UNIVERSITET UNIVERSITETS Som universitetsvejleder synes jeg, at samarbejde med en virksomhed omkring en erhvervsph.d. både kan være godt til at starte

Læs mere

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet

Masteruddannelse. ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet Masteruddannelse ved Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet 2009-retningslinjer i henhold til Bekendtgørelse af 29. november 2013 Bekendtgørelse om fleksible forløb inden for videregående uddannelser

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR KUV-PULJEN Den 21. juni. 2019

RETNINGSLINJER FOR KUV-PULJEN Den 21. juni. 2019 1 RETNINGSLINJER FOR KUV-PULJEN Den 21. juni. 2019 Retningslinjer for ansøgninger til Udvalget for kunstnerisk udviklingsvirksomhed Kunstnerisk udviklingsvirksomhed er en integreret del af en kunstnerisk

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik-økonomi. Denne kan ses på Det

Læs mere

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen)

Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen) Vejledning om Pulje til afholdelse af naturvidenskabelige olympiader og konkurrencer m.v. 2017/18 (olympiadepuljen) Ansøgningsfrist: Tirsdag den 17. oktober 2017 kl. 12.00 Indholdsfortegnelse 1. Generel

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af universitetsloven, lov om teknologioverførsel m.v. ved offentlige forskningsinstitutioner og lov om almene boliger m.v.

Forslag. Lov om ændring af universitetsloven, lov om teknologioverførsel m.v. ved offentlige forskningsinstitutioner og lov om almene boliger m.v. Til lovforslag nr. L 143 Folketinget 2010-11 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 19. maj 2011 Forslag til Lov om ændring af universitetsloven, lov om teknologioverførsel m.v. ved offentlige forskningsinstitutioner

Læs mere

Vejledning om aflæggelse af regnskab og revision af Undervisningsministeriets

Vejledning om aflæggelse af regnskab og revision af Undervisningsministeriets Afdelingen for erhvervsrettet voksenuddannelse Vester Voldgade 123 1552 København K. Tlf. 3392 5600 Fax 3392 5666 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om aflæggelse af regnskab og

Læs mere

Case 1 Grundcase. Caseindhold Hvad går denne case ud på? Hvordan løser du casen? Løsningsfif Bilag 1 bevillingsskrivelse Bilag 2 delregnskabsdiagram

Case 1 Grundcase. Caseindhold Hvad går denne case ud på? Hvordan løser du casen? Løsningsfif Bilag 1 bevillingsskrivelse Bilag 2 delregnskabsdiagram Case 1 Grundcase Caseindhold Hvad går denne case ud på? Hvordan løser du casen? Løsningsfif Bilag 1 bevillingsskrivelse Bilag 2 delregnskabsdiagram Dato: 6. oktober 2016 Side 1/9 Aarhus Universitet Hvad

Læs mere

3. Betingelserne gælder for alle tilsagn og tilskud, hvor der henvises til 'Betingelser for tilskud til danske Eurostars-deltagere'.

3. Betingelserne gælder for alle tilsagn og tilskud, hvor der henvises til 'Betingelser for tilskud til danske Eurostars-deltagere'. Betingelser for tilskud til danske deltagere i Eurostars-projekter godkendt før 1. marts 2015 Innovationsfonden Bredgade 40 Nedenstående tilskudsbetingelser udgør sammen med tilsagnet med bilag, opslagsteksten

Læs mere

Retningslinjer InnoFounder experienced

Retningslinjer InnoFounder experienced Retningslinjer InnoFounder experienced Retningslinjer offentliggjort den 20. december 2018 INNOVATIONSFONDEN / ØSTERGADE 26 A, 4. SAL / 1100 KØBENHAVN K / W: INNOVATIONSFONDEN.DK Retningslinjer: InnoFounder

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i nanoteknologi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i nanoteknologi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i nanoteknologi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i nanoteknologi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Kun 1 ud af 3 ph.d.er kommer ud i virksomhederne

Kun 1 ud af 3 ph.d.er kommer ud i virksomhederne DI Den 16. april 2015 Kun 1 ud af 3 ph.d.er kommer ud i virksomhederne 1. Det offentlige sluger ph.d.erne Med globaliseringsstrategien i 2006 besluttede et bredt flertal i Folketinget at fordoble antallet

Læs mere

Opslagsprocedure for uddeling af Dansk Dermatologisk Selskabs midler for 1 million kr. i 2016:

Opslagsprocedure for uddeling af Dansk Dermatologisk Selskabs midler for 1 million kr. i 2016: Opslagsprocedure for uddeling af Dansk Dermatologisk Selskabs midler for 1 million kr. i 2016: Dette dokument beskriver opslags- og behandlingsproceduren for ansøgninger til uddeling af 1 Mio. kr. af Dansk

Læs mere

Retningslinjer for ph.d.-uddannelsen

Retningslinjer for ph.d.-uddannelsen Syddansk Universitet Retningslinjer for ph.d.-uddannelsen Ph.d.-skolen ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Godkendt af dekanen 30. september 2008 (Revideret juni 2010, august 2011, juni 2012 og juni

Læs mere

AALBORG UNIVERSITET HVAD KAN DIN VIRKSOMHED FÅ UD AF AT AN D E R S T E N D AL C H R I S T I AN S E N

AALBORG UNIVERSITET HVAD KAN DIN VIRKSOMHED FÅ UD AF AT AN D E R S T E N D AL C H R I S T I AN S E N AALBORG UNIVERSITET HVAD KAN DIN VIRKSOMHED FÅ UD AF AT SAMARBEJDE MED AALBORG UNIVERSITET? AN D E R S T E N D AL C H R I S T I AN S E N 1 AAU ER KENDT FOR P r o g r e s s ive uddannelser, d e r går tæt

Læs mere

NY VIDEN TIL VIRKSOMHEDEN. RUC innovation PROJEKTSAMARBEJDE PRAKTIKSAMARBEJDE STUDIEJOB FORSKNINGSSAMARBEJDE PH.D.-SAMARBEJDE

NY VIDEN TIL VIRKSOMHEDEN. RUC innovation PROJEKTSAMARBEJDE PRAKTIKSAMARBEJDE STUDIEJOB FORSKNINGSSAMARBEJDE PH.D.-SAMARBEJDE PROJEKTSAMARBEJDE PRAKTIKSAMARBEJDE STUDIEJOB FORSKNINGSSAMARBEJDE NY VIDEN TIL PH.D.-SAMARBEJDE VIRKSOMHEDEN PRIVAT OFFENTLIG INTERESSEORGANISATION RUC innovation RUCinnovation Vil du vide mere... RUCinnovation

Læs mere

Erhvervskandidatuddannelser. Kombination af kandidatstudier og beskæftigelse

Erhvervskandidatuddannelser. Kombination af kandidatstudier og beskæftigelse Erhvervskandidatuddannelser Kombination af kandidatstudier og beskæftigelse Information I dette informationsmateriale kan du læse mere om erhvervskandidatordningen og de muligheder, som en erhvervskandidatuddannelse

Læs mere

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Ændrede livsformer i landdistrikterne, j.nr

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Ændrede livsformer i landdistrikterne, j.nr Rebild Kommune og Mariagerfjord Kommune Tina Lauritsen Rasmussen Hobrovej 88 9530 Støvring Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato:

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i biologi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i datalogi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse.

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse. BEK nr 254 af 13/03/2015 Udskriftsdato: 23. september 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser, j.nr.

Læs mere

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING FORELØBIG BESKRIVELSE AF ANSØGNINGSFORLØBET FREM MOD ANSØGNINGSFRISTEN PRIMO JUNI 2017 Til

Læs mere

Det Danske Universitetscenter ved Graduate University of Chinese Academy of Sciences

Det Danske Universitetscenter ved Graduate University of Chinese Academy of Sciences Aftale mellem Københavns Universitet Aarhus Universitet Syddansk Universitet Aalborg Universitet Roskilde Universitet Danmarks Tekniske Universitet Handelshøjskolen i København IT-Universitetet i København

Læs mere

Virksomhedsprojekt. Betingelser

Virksomhedsprojekt. Betingelser Virksomhedsprojekt Betingelser Den studerendes tilknytning til en virksomhed formaliseres med denne kontrakt. Kontrakten indgås mellem den studerende, instituttet for den uddannelse, hvor den studerende

Læs mere

Kontrakt for samarbejde om forskningsprojekt og PhD-uddannelse

Kontrakt for samarbejde om forskningsprojekt og PhD-uddannelse Kontrakt for samarbejde om forskningsprojekt og PhD-uddannelse mellem Institut for Psykologi, Københavns Universitet og Døgnkontakten for Børn og unge, Socialforvaltningen, Københavns Kommune og Projektkontoret,

Læs mere

Aftale mellem. Københavns Universitet. Aarhus Universitet. Syddansk Universitet. Aalborg Universitet. Roskilde Universitet

Aftale mellem. Københavns Universitet. Aarhus Universitet. Syddansk Universitet. Aalborg Universitet. Roskilde Universitet Aftale mellem Københavns Universitet Aarhus Universitet Syddansk Universitet Aalborg Universitet Roskilde Universitet Danmarks Tekniske Universitet Handelshøjskolen i København IT-Universitetet i København

Læs mere

Ilisimatusarfik. Retningslinier for ph.d.-uddannelsen ved Ilisimatusarfik

Ilisimatusarfik. Retningslinier for ph.d.-uddannelsen ved Ilisimatusarfik Ilisimatusarfik Retningslinier for ph.d.-uddannelsen ved Ilisimatusarfik Indhold 1. Indledning... 2 2. Ph.d.-uddannelsens formål, struktur og organisering... 2 3. Indskrivning som ph.d.-studerende... 3

Læs mere

Betingelser for tilskudsmodtager

Betingelser for tilskudsmodtager Socialstyrelsen Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning Jan. 2016 Betingelser for tilskudsmodtager I dette bilag beskrives de generelle regler og betingelser, der gælder for tilskud fra Socialstyrelsen.

Læs mere

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion 2/6 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Tilskuddets anvendelse... 3 C. Tilskud fra anden side... 3 D.

Læs mere

Stk. 2. Ph.d.-uddannelsen gennemføres hovedsageligt ved udøvelse af forskning under vejledning.

Stk. 2. Ph.d.-uddannelsen gennemføres hovedsageligt ved udøvelse af forskning under vejledning. Vejledning om bekendtgørelse nr. 1039 af 27. august 2013 om ph.d.-uddannelsen ved universiteterne og visse kunstneriske uddannelsesinstitutioner (ph.d.-bekendtgørelsen) 1. Ph.d.-uddannelsen er en forskeruddannelse,

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen BEK nr 1158 af 05/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 11. oktober 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-8630-000007 Senere

Læs mere

Adgang til ph.d.-uddannelsen i molekylær medicin Den ph.d.-studerende skal have en sundheds- eller naturvidenskabelig uddannelsesbaggrund.

Adgang til ph.d.-uddannelsen i molekylær medicin Den ph.d.-studerende skal have en sundheds- eller naturvidenskabelig uddannelsesbaggrund. Modtager(e): Notat Ph.d. uddannelse i molekylær medicin med tilknyttet Honors master Mellem ph.d.-skolerne på ST og HE er der enighed om at etablere en fælles ph.d.- uddannelse i molekylær medicin, hvor

Læs mere

Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen

Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen Notat Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen Ansøgningsfrist: Den 28. september 2018, kl. 12.00 1. Formål Regeringen

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai

Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai Bekendtgørelse om støtte til dansk deltagelse i EXPO 2020 i Dubai I medfør af 3, stk. 1 og 2, samt 3 a, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsfremme og regional udvikling, jf. lovbekendtgørelse nr. 820 af 28.

Læs mere

Vejledning til bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse

Vejledning til bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse Vejledning til bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse Formål med bedømmelsesudvalget... 2 Kvalifikationskrav... 2 Fortrolighed og inhabilitet... 3 Formandens og medlemmernes opgaver... 3 Om udfærdigelsen

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for civilingeniøruddannelsen i Optik og elektronik

Faglig rammebeskrivelse for civilingeniøruddannelsen i Optik og elektronik Faglig rammebeskrivelse for civilingeniøruddannelsen i Optik og elektronik 1. Formål På civilingeniøruddannelsen i Optik og elektronik specialiserer man sig inden for fagområdet optik og elektronik gennem

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2018 fastsættes efter bemyndigelse i henhold til delegationsbrev

Læs mere

Ansøgningsfristen til uddeling er den 1. september Der er 3,5 mio. kr. i puljen i 2017.

Ansøgningsfristen til uddeling er den 1. september Der er 3,5 mio. kr. i puljen i 2017. Opslag og vejledning Region Sjællands og Region Syddanmarks forskningspulje til støtte af fælles tværgående forskningsprojekter og forskerstillinger, der omhandler forskning vedr. de specialiserede funktioner.

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Bekendtgørelse om tilskud til grønne ildsjæle I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Kapitel 1 Formål og område 1. Tilskud til fremme af grønne ildsjæle har til formål

Læs mere