Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt"

Transkript

1 1 Silkeborg Gymnasium Resultatlønskontrakt for rektor Erik Olesen Grundlag og rammer Ministeriet for Børn og Undervisning har ved skrivelse af 27.juni 2013 bemyndiget bestyrelserne ved selvejende institutioner til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder. Kontrakten bygger på de udsendte retningslinjer for anvendelse af resultatløn. Kontraktperioden løber fra 1.august 2017 til 31.juli Den maksimale udbetaling udgør kr., fordelt på en basisramme på kr. og en ekstraramme på kr., hvortil kommer muligheden for at honorere merarbejde/særlig indsats max kr. Med hensyn til opfyldelsen af resultatlønskontrakten er rektor generelt forpligtet på de mål og indsatsområder, der fremgår af Mål og strategi, planer , og Kvalitetssikringssystem for Silkeborg Gymnasium som er vedtaget i bestyrelsen. Disse udgør således det samlede grundlag for kontrakten, hvortil kommer enkelte mål, der ikke fremgår af ovennævnte. Dermed sikres at anvendelsen af resultatløn underbygger institutionens strategi og overordnede målsætninger.

2 2 1. Indsatsområder basisramme Basisrammen består af 8 indsatsområder, der hver især tæller en ottendedel af rammen. 2.1 Kompetenceudvikling Rektor skal sikre en systematisk og strategisk kompetenceudvikling i overensstemmelse med skolens overordnede mål og planer. De planlagte projekter og kurser, der fremgår af Mål og strategi planer side skal gennemføres, herunder Intern kompetenceudvikling og udvikling i faggrupperne Den interne kompetenceudvikling og vidensdeling gennem afholdelse af interne kurser, faggruppedage og etablering af udviklingsprojekter. Pædagogisk/didaktisk udvikling Afholdelse af en række interne efteruddannelseskurser og projekter både i og på tværs af fagene. Kurser udbydes ved skoleårets start i et internt kursuskatalog. Faglig udvikling i Praksis (FIP) Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling afholder i skoleåret de eksterne kursusforløb Faglig udvikling i Praksis (FIP) for alle gymnasiale uddannelsesinstitutioner i en række fag. Formålet er at facilitetere en udvikling i fagene, eksempelvis ved dannelse af netværksgrupper. Deltagelse i landets FIP-kurser sker fortrinsvis med den enkelte faggruppeleder samt en lærer. Faglig opdatering Faglig efteruddannelse vil primært inden for skolens særlige indsatsområder. Kollegial supervision Der tilbydes kollegial supervision med mulighed for refleksion over og udvikling af egen undervisningspraksis. Supervisionen foregår i små grupper på tre personer med en anerkendende tilgang. Aktionslæring Et mindre ét-årigt projekt, hvor de deltagende lærere med afsæt i egen praksis og undervisning arbejder målstyret med aftalte elementer fra praksis. Aktionslæring er en metode, hvor der gennem samarbejde over en længere periode foregår struktureret refleksion af egen praksis. Digitalt understøttet faglighed og almendannelse (DUFA) Projektet Digitalt understøttet faglighed og almendannelse (DUFA) er en udløber af de seneste to års Web 2.0-projekt, og det indgår i et bredere UVM-finansieret forskningsprojekt, der også har Syddansk Universitet og Rødkilde Gymnasium som

3 3 deltagere. Forskningsprojektet har til formål at afdække, hvordan anvendelse af IT og digitale læringsressourcer i gymnasiet understøtter faglighed, kundskaber og almendannelse, samt hvordan det kan evalueres, i hvilket omfang eleverne opnår ønskede kompetencer gennem digitalisering. Computational Thinking Projektet implementerer computational thinking i fag og i specifikke forløb. Begreber som problemløsning, dekomposition, mønstre, problemanalyse og abstraktion vil være centrale. Matematik i biologi og bioteknologi Skolebaseret ét-årigt udviklingsprojekt, der har fokus på udvikling af det faglige samarbejde mellem fagene matematik og biologi/biotek i studeretninger med Biologi A og Biotek A. Målet med udviklingsprojektet er at styrke elevernes kompetencer i forhold til brug af matematik i biologi og biotekundervisningen. SRP på SG I skoleåret vil der i SRP-projektgruppen være fokus på fortsat implementering af de forskellige vejledningselementer, der er udarbejdet af gruppen. I samarbejde med Pædagogisk Udvalg og øvrige projektarbejdsgrupper er der planlagt drøftelse og implementering af en samlet progressionsplan som en del af den kommende reformimplementering. Lærerseminar I det kommende skoleår afholdes heldagsseminar for alle skolens lærere den 27. oktober. Det overordnede tema bliver synlig læring, og såvel foredrag som det konkrete arbejde på dagen vil således være i tråd med skolens fælles projekt. Seminar for det teknisk/administrative personale I det kommende skoleår afholdes seminarer for skolens forskellige medarbejdergrupper med tekniske eller administrative arbejdsområder. For det administrative personale planlægges der i det kommende skoleår et to-dages besøg til et andet netværksgymnasium. Her vil der være fokus på drøftelse og vidensdeling i forhold til de forskellige arbejdsopgaver og arbejdsgange, samt på udvikling af det sociale arbejdsmiljø i skolens administration.

4 4 2.2 Undervisningsmiljø Rektor skal arbejde på at sikre, at der er et godt undervisningsmiljø og høj elevtilfredshed. Der gennemføres en evaluering af undervisningsmiljøet / elevtrivselsundersøgelse i alle klasser. Der følges op på både skoleniveau og klasseniveau, og rektor skal sikre, at der iværksættes tiltag til at forbedre områder, hvor undersøgelsen måtte vise, at der er behov. Resultatet af undersøgelsen forelægges bestyrelsen. 2.3 Det sociale liv på skolen Rektor skal i samarbejde med eleverne arbejde på at sikre, at der er et godt socialt miljø på skolen igennem et væsentligt udbud af elevaktiviteter uden for undervisningen og arrangementer, der supplerer undervisningen og medvirker til at styrke almendannelsen. De aktiviteter og arrangementer, der fremgår af Mål og strategi planer side 20-22, skal gennemføres, herunder: Fællesarrangementer Fællesarrangementerne på SG har såvel et fagligt som et socialt sigte. Visionen er ikke blot at åbne nye faglige horisonter, men også at sikre nogle forskelligartede oplevelser, der huskes og gør en forskel. Oplevelser, der udgør en fælles referenceramme på tværs af årgange og studieretninger, og således fungerer som omdrejningspunkter for skolens alsidige sociale, kulturelle og faglige liv. Oplevelser, der fascinerer, provokerer og stimulerer den individuelle og kollektive refleksion. Der planlægges flg. arrangementer: Clement Kjersgaard & RÆSON: Er demokratiet truet? I forlængelse af de seneste års konferencer med Clement Kjersgaard og RÆSON, Fremtidens Danmark (2013) Danmark i Europa (2015) og Det amerikanske præsidentvalg (2016), afholdes i efteråret 2017 en temadag med overskriften Er demokratiet i krise?. Temadagen vil bl.a. både byde på oplæg ved Clement Kjersgaard og på politiske debatter. Lykke Friis: Bundestagswahl 17 I dette oplæg vil tidligere minister og nuværende Prorektor for Kbh. Universitet Lykke Friis sætte fokus på det tyske forbundsdagsvalg og dets konsekvenser for EU og Danmark. Shakespeares Globe Theatre på SG Som et led i projektet Litteraturen i kroppen afholder skuespillere fra Shakespeares Globe Theater i London i efteråret 2017 en workshop for tilmeldte SG-lærere og SGelever.

5 5 Arlette Andersen-film og filmforedrag I maj 2017 udkom dokumentarfilmen Arlette en historie vi ikke må glemme om den tidligere Auschwitz-fange Arlette Andersen, der i 2012 holdt oplæg på Silkeborg Gymnasium. SG har støttet filmprojektet med kr., og vi får til gengæld mulighed for at fremvise filmen for alle vores 2. g- og 3.g-elever i efteråret Kommunalvalgsarrangement Som optakt til kommunalvalget afholdes i samarbejde med den lokale bestem-kampagne et stort kommunalpolitisk valgarrangement på gymnasiet ugen før kommunalvalget. I tilknytning hertil vil der i ugen op til kommunalvalget sandsynligvis blive opstillet en mobil stemmeboks på SG i bestræbelserne på at øge stemmeprocenten blandt de unge i Silkeborg. Sund sex 16+ Dialogbaseret foredrag for alle 1.g ere om sund sex. Afholdes af lokale sundhedsplejersker. Øvrige elevaktiviteter Studiemodulet Vi skemalægger også i det kommende skoleår et studiemodul om onsdagen i 3. modul. Studiemodulet er et frimodul uden obligatorisk undervisning. Formålet med studiemodulet er at skabe gode rammer og betingelser for studiemæssige aktiviteter såsom lektiecafé og talenttilbud, ligesom der tilbydes foredrag og oplæg af forskellig art. Vi fortsætter desuden vores samarbejde med Den Kreative Skole, så vi kan tilbyde et antal undervisningsgange på gymnasiet i studiemodulet med undervisere fra musikskolen. Formiddagssamlinger Der afholdes i syv formiddagssamlinger, hvoraf den første formiddagssamling efter sommerferien inkluderer en bred præsentation af skolens forskellige elevudvalg, fx elevrådet, Skrymer og Operation Dagsværk-gruppen. Musical På baggrund af den massive elevinteresse, der gennem en årrække har været for at deltage i den årlige SG-musical/teaterkoncert, opføres der nu en stor musical/teaterkoncert i hallen hvert år. Julekoncert Julekoncerten er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor eleverne fra musikstudieretningerne og fra de frivillige musikaktiviteter afholder koncert.

6 6 Fælles aktivitetsdag: SGympiade På baggrund af de seneste års erfaringer afholdes der i august 2017 en aktivitetsdag med overskriften SGympiade. Dagen har primært til formål at styrke det sociale fællesskab på tværs af årgangene og vil byde på en bred palet af sociale aktiviteter. SGønfest På baggrund af erfaringerne fra 2015 og 2016 afholder vi igen i 2017 vores egen festival, kaldet SGønfest. SGønfesten afholdes på sportspladsen fredag d. 25/8 om eftermiddagen og vil indeholde en række sociale aktiviteter, fællesspisning i bogstavfællesskaberne og musik ved både elevbands og lærerbands. SGønfesten fortsættes om aftenen i kantineområdet og hallen, hvor der ligeledes vil være livemusik. SG Stafetten Også i det kommende skoleår afvikles SG Stafetten, hvor elever og lærere konkurrerer imod hinanden på udklædning og på tid på den 3,4 km lange rute. Café Skrymer Café Skrymer har med deres temakoncept, der bl.a. omfatter en Comedy-Skrymer i september, oplevet særdeles god opbakning de seneste år. Følgelig fastholdes og videreudvikles temakonceptet i skoleåret Der afholdes desuden tre MuSG-caféer i auditoriet for skolens musikelever og andre interesserede. Eleverne får her lejlighed til at spille musik fra såvel undervisningen som fra de frivillige musikaktiviteter for et bredere publikum. Fakultetsfester Som supplement til de store gymnasiefester afholdes der også i det kommende skoleår fakultetsfester for hhv. musikeleverne, samfundsfagseleverne og de sproglige/naturvidenskabelige elever. Fakultetsfesterne har dels til formål at styrke de sociale fællesskaber på tværs af årgangene, dels til formål at styrke studieretningsidentiteten i de respektive studieretninger. osgar Beslægtet med fakultetsarrangementerne er også det såkaldte osgar-arrangement for gymnasiets mediefagselever, hvor en række kortfilm - produceret af SG-elever - fremvises i auditoriet, og der uddeles præmier for bedste filmproduktion mv. SGoop I skoleåret udkom elevbladet SGoop for første gang, og elevbladet er et godt talerør og debatforum for eleverne ift. de aktiviteter, der sker på skolen. Elevbladet planlægger at lave 3-4 udgivelser i det kommende skoleår.

7 7 RadioSG Den elevbaserede internetradio, RadioSG, vil også i det kommende år sende live i studiemodulet og fra centrale SG-begivenheder såsom SG Stafetten. 2.4 Sprog Rektor skal arbejde på at styrke interessen for sprog og sprogundervisning igennem en række initiativer på området, som dels er rettet mod den brede mængde af elever, dels særlige talenttilbud, jf. Mål og strategi planer , side Sprogrejser og sprogdage Med henblik på at styrke interessen for at lære 2.fremmedsprog, så det bliver et anvendeligt sprog for eleverne, og for at fremme en fælles identitet på de såkaldt blandede sproghold afholdes: Sprogrejser i 1.g: Elever på de blandede sproghold i fagene tysk, fransk og spansk tilbydes at deltage i en sprogrejse i foråret Sprogdage for alle elever i 2.g: To dage i januar har alle elever i 2.g fokus på sprog gennem afholdelse af de to årlige sprogdage. Med et fælles tema beskæftiger eleverne sig med sprog, kultur og historie for deres 2. fremmedsprog og deres fælles fremmedsprog, engelsk. Talentpleje Med fokus på talentudvikling for vores sprogligt dygtige og engagerede elever gennemføres en række initiativer til at understøtte elevernes muligheder for at udvikle såvel sproglige kompetencer som interkulturelle handlingskompetencer: Den sproglige udfordring: Den sproglige udfordring er en sprogkonkurrence, som afholdes for interesserede elever to gange om året. Juvenes Translatores: EU s internationale oversættelseskonkurrence Juvenes Translatores er et tilbud til de sprogligt meget dygtige elever. SG tilmeldes konkurrencen hvert år, men da der kun er plads til deltagelse af 13 danske skoler i konkurrencen, sker udvælgelsen af skoler ved lodtrækning blandt de tilmeldte. DM i sprog: Som et led i at styrke elevernes bevidsthed om deres egne fremmedsprogskompetencer vil alle 2.g-klasser i tysk og 3.g-klasser med spansk deltage i den landsdækkende onlinekonkurrence "DM i sprog", som afholdes årligt af Goethe- Institut og Institut Francais. Målet er atter at kunne kvalificere sig til deltagelse i finalen.

8 8 Master Class Sprog Master Class Sprog er splittet op i sprogene spansk, engelsk, latin/græsk, fransk og tysk, således at hvert deltagersprog tilrettelægger et program, der er relevant i forhold til at styrke og motivere skolens sprogtalenter. Alle deltagersprog i Master Class Sprog tager samlet på en to-dages ekskursion til København, hvor de bl.a. får et indblik i intensiv indlæring af sprog gennem et besøg på ISK (Institut for Sprog og Kultur Sprogofficersskolen). Samarbejde med grundskolen Bliv klog på sprog Der tilbydes en hel dags undervisning til grundskoleklasser med titlen Bliv klog på sprog. Med sprog i fokus vil eleverne gennem en kreativ tilgang til sprogindlæring og sprogforståelse møde 1-2 fremmedsprog i en historisk, kulturel og samfundsvidenskabelig kontekst. Målet er, at eleverne fra grundskolen gennem forskellige lege og spil vil opleve, hvordan sprog åbner døre til at forstå andre landes kulturer og samfund. Valgfagstilbud til grundskoleelever: Sprog for sjov Valgfaget Sprog for sjov tilbydes alle elever i klasse i Silkeborg Kommune. Med dette valgfag ønsker vi dels at give eleverne et overblik over de fremmedsprog, som kan vælges på gymnasiet, dels at bibringe eleverne et basalt ordforråd og kendskab til kulturer i de dele af verden, hvor de pågældende sprog tales. Brobygning mellem Aarhus Universitetet og Silkeborg Gymnasium Brobygningsprojektet mellem elever og lærere på SG og studerende og undervisere på afdeling for Tysk Sprog, Litteratur og Kultur ved Aarhus Universitet startede i skoleåret og fortsætter i det kommende skoleår. Formålet med brobygningsprojektet er at opnå større indsigt i hinandens tyskfaglige hverdag samt at skabe dialog om forskelle og ligheder i tyskundervisningen på gymnasiet og på AU. 2.5 Internationalisering Rektor skal arbejde på at videreudvikle de internationale tilbud til eleverne. Styrkelse af interkulturelle kompetencer Bestræbelsen på at sætte udviklingen af elevernes interkulturelle kompetencer i centrum i forbindelse med studierejserne fortsættes, bl.a. ved i videst muligt omfang at finde partnerskoler til de klasser, der skal på studierejse. Der vil i den kommende 2.g-årgang være fire internationale klasser, herunder den nye internationale naturvidenskabelige studieretning. Det er således første gang, at vi sender en klasse til Boston i otte uger.

9 9 Besøg fra Kina Der arbejdes fortsat på at styrke forholdet til den kinesiske venskabsskole Shijiazhuang no. 1 High School i Hebei Provincen. I det kommende skoleår besøger en gruppe kinesiske elever, samt lærere og ledere fra Shijiazhuang no. 1 High School Silkeborg Gymnasium. De elever, som har valgt kinesisk som 2. fremmedsprog på SG, får mulighed for at have en kinesisk elev boende de dage, hvor de gæster gymnasiet. Besøget fra Kina er med til at understøtte elevernes interkulturelle kompetencer, da eleverne gennem egne erfaringer bliver eksponeret for kulturelle forskelle og ligheder mellem Kina og Danmark. Tysk valgaften I forbindelse med det tyske valg arrangeres valgaften for alle interesserede elever og lærere. Master Class Samfundsfag og Master Class Tysk vil have en særlig opgave i at tilrettelægge aftenens program. Cambridge English Som noget nyt vil vi fra næste skoleår tilbyde mulighed for at opnå Cambridge Englishcertifikat. Projektet forventes påbegyndt januar 2018 og tilbydes 2.g'ere. 2.6 Naturvidenskab og matematik Rektor skal arbejde på at fremme interessen for naturvidenskab, teknologi og matematik samt sikre udfordring og muligheder for elever med særlig interesse og/eller talent for det matematisk-naturvidenskabelige område gennem en række initiativer, herunder (der henvises til Mål og strategi planer , side 30-33): 6. klasse-besøg Siden 2007 er den landsdækkende Naturvidenskabsfestival i uge 39 bl.a. blevet markeret med besøg af elever fra 6. klasserne i Silkeborg Kommune. Eleverne tilbringer en hel dag med at høre foredrag og deltage i naturvidenskabelige workshops. I gentages arrangementet, der afvikles over fire dage, idet samtlige 6. klasser i Silkeborg Kommune inviteres. Matematiknetværket Samarbejdet mellem samtlige gymnasiale uddannelser, grundskoler og læreruddannelsen i Netværk for Matematiklærere i Silkeborgområdet videreføres og udbygges. Netværket har sin egen hjemmeside, hvor der findes forskellige materialer, der er udarbejdet af de deltagende lærere, fx en opgavesamling primært til brug i den første del af gymnasieforløbet.

10 10 Gymnasiematematik som valgfag Med henblik på at reducere overgangsproblemer i matematik udbydes i samarbejde med Silkeborg Ungdomsskole valgfagene Introducerende gymnasiematematik og Udfordrende gymnasiematematik til elever i grundskolens overbygning. Ud over udbuddet gennem Ungdomsskolen af gymnasiematematik, søges der etablering af særlige gymnasiematematikhold på hhv. Kornmod Realskole og Kjellerup Skole. Matematikbroen SG udviklede i i samarbejde med Gefion Gymnasium, Silkeborg Kommune, Københavns Kommune og to læreruddannelsesinstitutioner et kompetenceudviklingsforløb for grundskolelærere med fokus på overgangsproblemer i matematik. Det udviklede kursus afholdes i det kommende skoleår for yderligere to hold af grundskolelærere fra henholdsvis Nørresundby og Herning Kommune. To matematiklærere fra SG er instruktører på forløbet. Kurset er finansieret af A.P. Møller-fonden. Danske Science Gymnasier (DASG) Silkeborg Gymnasium er medlem af netværket Danske Science Gymnasier (DASG). Netværkets mission er at udvikle nye undervisnings- og læringsmetoder og nye undervisningsmaterialer på grundlag af fagdidaktiske forskningsresultater og nye fagligtpædagogiske idéer, at støtte lærernes kompetenceudvikling gennem kurser, seminarer og konferencer, at være ramme om et samarbejde mellem fagdidaktiske forskere og praktikere i skolen, at styrke samarbejdet mellem gymnasier, universiteter og virksomheder samt at synliggøre god praksis for undervisningen i matematik og naturfag. Master Class Fysik-Kemi Master Class Fysik-Kemi er et samarbejde mellem Silkeborg Gymnasium, Næstved Gymnasium & HF og Svendborg Gymnasium med henblik på at give talenter og elever med særlig interesse for fysik og kemi mulighed for at mødes i både en social og faglig sammenhæng. Studiekreds i matematik Interesserede og talentfulde matematikelever indbydes løbende henover efterårssemesteret til at deltage i forskellige aktiviteter, som er valgt med henblik på at skabe interesse for den mere avancerede og kreative matematik. Der vil typisk blive tale om en række korte seancer af 1-2 lektioners varighed, hvor eleverne introduceres for et spændende matematisk emne og efterfølgende selv arbejder med problemløsning inden for dette. Master Class Matematik Nogle af de dygtigste matematikelever fra 3.g udvælges efter jul til et længere forløb, hvor de modtager fagligt udfordrende undervisning i talteori og kryptologi. Der afvikles desuden et internat arrangeret af ScienceTalenter og et besøg på Aarhus Universitet.

11 11 Master Class Biologi Master Class Biologi er et tilbud til en gruppe elever med talent for biologi og bioteknologi. Holdet vil samarbejde med Næstved Gymnasium & HF og Svendborg Gymnasium og arbejde med relevante emner inden for faget. Derudover arbejdes der internt med elevvalgte projekter og Bio-Olympiaden. Science Talent Academy Science Talent Academy er et tilbud om at give unge talenter inden for naturvidenskab en ekstra udfordring med temaer inden for biologi og bioteknologi. Fra Silkeborg Gymnasium deltager to piger fra bioteknologiklassen 2.x. De har fulgt en camp i skoleåret , og de skal deltage i tre camps á 4 dage i skoleåret Langt hovedparten af deltagelsen er finansieret af eksterne fondsmidler. Phimurerne Phimurerne er et talentprojekt i matematik for 4-5 udvalgte elever, der arbejder med et uløst matematisk problem, som Phimurerne får stillet af en førende matematikprofessor i forbindelse med et årligt besøg på University of Cambridge. CanSat-projektet CanSat er en studiekreds, hvor en gruppe elever arbejder med at udvikle en lille "satellit", der skal kunne være i en sodavandsdåse. Eleverne arbejder selvstændigt med flere forskellige elementer under udarbejdelsen af deres selvvalgte projekt: arduinoprogrammering, undersøgelse af sensorer, beregninger på relevant fysik og 3D-printning. Rumfart og raketter I Silkeborg Kommune er det relativt få elever, der ved afslutningen af grundskolen er orienteret mod det teknisk-naturvidenskabelige område. For at styrke elevernes faglige kompetencer og for at styrke interessen for naturvidenskab udbyder Silkeborg Gymnasium i samarbejde med Silkeborg Ungdomsskole et valgfag til elever i grundskolens overbygning med fokus på rumfart, raketter, rumteknologi etc. Biologi-idræt-undervisning af grundskoleelever Elever i klasse i Silkeborg Kommune tilbydes en undervisningsdag med overskriften Krop, sundhed og bevægelse på gymnasiet, hvor man gennem en kombination af idræt og biologi lærer om kroppen og dens virkemåde. FYMA For at fremme elevernes læring samt oplevelsen af sammenhæng i uddannelsen er der de senere år gennemført forsøg med undervisningsforløb, hvor to fag integreres til ét sammenhængende fag, idet Fysik C og Matematik C bliver til det nye fag FYMA. Forsøget fortsættes i i tre 2.g-klasser. Sidst på skoleåret er det planen at gå i dialog

12 12 med Undervisningsministeriet om mulighederne for at fortsætte forsøget i forbindelse med anden årgang, der følger gymnasiereformen. 2.7 Øvrige talenttilbud Rektor skal sikre, at der er en bred vifte af talenttilbud til eleverne, således at det tilstræbes, at der er talenttilbud inden for alle fagområder. Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) Silkeborg Gymnasium har i samarbejde med en række gymnasier udviklet Akademiet for Talentfulde Unge i Region Midtjylland. Det er et talentakademi, som tilbyder særlige forløb for talentfulde elever. Tilbuddene rækker over alle faglige hovedområder. Silkeborg Gymnasium har i det kommende skoleår tre 2.g-elever, der er optaget på akademiet, og der sigtes mod optagelse af et antal 1.g-elever i efteråret Master Class Samfundsfag Master Class Samfundsfag deltager den september 2017 i Ungdommens Folkemøde (UFM). UFM er Danmarks største demokratifestival for unge, og samler mere end til debat, workshops, aktivisme, dialog og udforskning. Master Class Dansk Som et nyt tiltag vil der i skoleåret blive etableret en Master Class Dansk for særligt talentfulde og interesserede dansk-elever fra 2.g og 3.g. Master Class Dansk bliver funderet i et samarbejde med Institut for Nordisk Sprog og Litteratur, Aarhus Universitet, og herigennem vil eleverne ikke alene få faglig inspiration fra instituttets undervisere og studerende, men samtidig få indblik i, hvad der karakteriserer de videregående studier inden for danskfagets område. Læsekreds i dansk For særligt litteraturinteresserede danskelever vil der også i det kommende skoleår være en læsekreds i dansk med deltagelse af to dansklærere fra SG. Læsekredsen læser tre værker i løbet af året og mødes efterfølgende til eftermiddags/aftenarrangementer, hvor værkerne analyseres, fortolkes og diskuteres i fællesskab. Læsekredsen er åben for alle interesserede 2.8 Silkeborg Gymnasiums omdømme Rektor skal have fokus på at fastholde Silkeborg Gymnasiums gode omdømme gennem en fastholdelse og videreudvikling af de nuværende tiltag, herunder samarbejde med Forældreforeningen, udgivelse af Nyt fra gymnasiet og øvrigt skriftligt informationsmateriale. Nye tiltag i skoleåret vil være:

13 13 Studieretningsaften I forlængelse af den nye gymnasiereform, hvor eleverne ikke på forhånd tilkendegiver et studieretningsønske forud for studiestarten og følgelig indplaceres i grundforløbsklasser uden en bestemt studieretningsprofil, arrangeres der som noget nyt en studieretningsaften for forældre og elever i september Her vil eleverne og deres forældre have mulighed for at få yderligere information om de forskellige studieretninger, og aftenen er således tænkt som et supplement til hhv. studieretningshæftet, fagpræsentationslektionerne og karrierelæringssamtalerne, der ligeledes afvikles i grundforløbet. Hjemmeside og Facebook Gymnasiets hjemmeside og Facebook-side har både et internt og et eksternt publikum og skal herigennem også bidrage til den mere langsigtede branding af Silkeborg Gymnasium. Mens hjemmesiden primært henvender sig til forældre, kommende elever og eksterne interessenter, fokuserer vi på at give Facebook-siden et mere dynamisk præg, så den igennem ord, billeder, lyd og video giver et indtryk af store og små SG-begivenheder og således afspejler den hverdag, der præger gymnasielivet. Ny SG-præsentationsfilm Der vil inden Åbent Hus-aftenen 2018 blive udarbejdet en ny SG-præsentationsfilm, der er tiltænkt alle digitale platforme (hjemmesiden, Facebook og de digitale MJA-kampagner op til Åbent Hus). Foredrag På baggrund af de positive erfaringer fra bl.a. efteråret 2015 afholdes der i løbet af skoleåret tre offentlige aftenforedrag i auditoriet ved SG-lærerne Christina Holst Færch, Asbjørn Sennels og Carsten Højmark. Foredragenes temaer vil spænde fra filosofi og historie til dansk. 3. Indsatsområder ekstraramme Ekstrarammen omfatter fire indsatsområder, som hver vægter en fjerdedel af rammen. 3.1 Implementering af gymnasiereformen Fra skoleåret påbegyndes implementeringen af en gymnasiereform, og foruden den generelle administrative og ledelsesmæssige forberedelse og gennemførelse af reformen iværksættes følgende tiltag:

14 14 Metode og videnskabsteori I forbindelse med de tværfaglige forløb, der leder frem til SRP, skal der indgå undervisning i videnskabsteori og metoder svarende til mindst 20 timer, og der skal indgå metodiske og basale videnskabsteoretiske overvejelser ved den mundtlige eksamen. Det indgår desuden i de enkelte fags læreplaner som et fagligt mål, at eleverne skal kunne demonstrere viden om fagets identitet og metoder. En arbejdsgruppe med en overordnet dækning af fakulteterne/hovedområderne nedsættes med fokus på de tværfaglige forløb. Arbejdsgruppen - beskriver overordnede mål mht. videnskabsteori - beskriver overordnede mål mht. metodekendskab. Arbejdsgruppen kan fx lave lister med centrale begreber, for hvilke eleverne skal kunne redegøre, og som eleverne kan bruge. Desuden kan der findes forslag til relevante tekster til brug i forbindelse med de tværfaglige forløb. Arbejdsgruppen skal desuden overveje fordelingen af tid til arbejdet med videnskabsteori og metode og beskrive eksempler på en tæt tilknytning af videnskabsteori og metodeovervejelser med konkrete forløb. Arbejdsgruppen medvirker evt. til udarbejdelse af en progressionsplan. Skriftlighedsgruppe (FUSG) Den nedsatte skriftlighedsgruppe har følgende opgaver i det kommende skoleår. 1. Videreudvikling og implementering af progressionsplanen vedr. skriftlighed - jf. ny læreplan 2. Vedligehold og videreudvikling af Skriveportalen på skolens hjemmeside (skriveskabeloner for fagenes genrer, håndtering af typiske skriveproblemer, skrivefaser m.m.) med fokus på synliggørelse af de faglige mål for eleverne i forbindelse med det skriftlige arbejde. 3. Styrke samarbejdet i faggrupperne gennem videreudvikling og implementering af materialet på Skriveportalen. Herunder evt. en lærerrettet side på Skriveportalen. 4. Udbredelse af materiale til skriftlighed i historie på Skriveportalen i samarbejde med skriftlighedsprojektet i historie. Bl.a. genrer, historisk metode på skrift og historie i SRP. 5. Udbredelse af elevernes kendskab til og forøgelse af brugen af Skriveportalen. 6. Videreudvikling af materialer til brug i skrivelektioner med Skriveportalen som platform. 7. Erfaringer fra projektet Potentialer i web 2.0 med fokus på multimodal skrivning. 8. Udvikling af portal til vidensdeling mellem lærerne med fokus på skriftlighed. 9. Udvikling af fx mindre interne kurser eller øvelser for fag både med og uden fordybelsestid med fokus på fx skrivemoduler og elevens skriveidentitet.

15 15 Reformgruppe mhp. naturvidenskabeligt grundforløb (NV) Gruppen følger implementeringen af NV efter reformen og arbejder i særlig grad med: 1) At sikre tydelige og ensartede faglige mål. 2) Orientering om NV-prøven samt ensartethed i afvikling af og bedømmelse ved NV-prøven. 3) Koordinering mellem NV og de naturvidenskabelige fag samt matematik, idet timerne til NV leveres af fagene - herunder overgang fra NV til de naturv. fag i 1.g. 4) Nye krav i bekendtgørelsen - bl.a. mht. repræsentation af fag. 5) Grundig evaluering af første gennemløb af NV. Reformgruppe vedr. Dansk-historie-opgaven (DHO) Med reformen kommer der nye rammer for og krav til dansk-historie-opgaven, der fx skal være flerfaglig. En gruppe forbereder afviklingen af DHO, der er placeret i slutningen af 1.g. Samlet progressionsplan og koordinering Pædagogisk Udvalg modtager input fra en række grupper (FUSG, Metode og videnskabsteori, osv.) og sammentænker disse i en samlet progressionsplan, der både dækker fagligt samspil, videnskabsteori, skriftlighed, mundtlighed og øvrige kompetencer, der indgår i den eksisterende kompetenceplan. 3.2 Fastholdelse og støtte Rektor skal arbejde på at fastholde en høj gennemførelsesprocent blandt eleverne. Det er målet, at mindst 90 % af en årgang gennemfører gymnasiet. Rektor skal bl.a. sikre, at nedenstående initiativer gennemføres. Læse- og skrivevejledning Læse- og skrivevejlederne gennemfører i starten af skoleåret og med assistance fra tre dansklærere en læse- og stavescreening i alle 1.g-klasser. I forlængelse af screeningen afvikler læse- og skrivevejlederne et frivilligt læsekursus for de svageste læsere. Læse- og skrivevejlederne og assistenterne afvikler desuden en lektion i faglig læsning i alle 1.g-klasser i begyndelsen af studieretningsforløbet. I denne lektion får eleverne en introduktion til et oplæsnings- og ordforslagsprogram, som de derefter installerer. Vi vil arbejde på at sikre, at så mange elever som muligt bruger det. I løbet af 1.g'ernes grundforløb afvikles hver dag i to uger et dagligt læsekvarter, som varetages af klassernes lærere i de enkelte lektioner. I forlængelse af perioden med læsekvarter inddrager dansklærerne de læste bøger i et forløb om mundtlighed eller skriftlighed. Læse- og skrivevejlederne samarbejder fortsat med forældre til de ordblinde elever, som vi indleder et samarbejde med i læse- og skrivevejledningen. Der vil blive taget kontakt til forældre til elever under 18 år, som ikke ønsker at modtage en assistance, for hvilken der tydeligt er behov.

16 16 Matematikvejledningen Der gennemføres et særligt forløb for elever med særlige vanskeligheder i matematik (dyskalkuli). Ved skoleårets start orienteres alle 1.g-klasser om matematikvejledningen, om hvilken støtte, matematikvejlederne kan tilbyde, og om vigtigheden af at få taget hånd om eventuelle matematikvanskeligheder tidligt i gymnasieforløbet både for at styrke fagligheden og for at mindske overgangsudfordringerne mellem grundskolen og gymnasiet. Brush Up-kursus i matematik For elever, der ved overgangen til gymnasiet oplever vanskeligheder mht. basale færdigheder i matematik. Der arbejdes i 5-6 moduler med udvalgte kompetencer, der er centrale for forståelsen af de emner, der gennemgås i den daglige undervisning. Det er muligt for 1.g-elever at ønske deltagelse i kurset, og derudover vil kurset være obligatorisk for udvalgte elever. Terminsprøve-Brush Up i matematik I forlængelse af terminsprøver og evt. årsprøver gennemføres et særligt forløb for elever, der har brug for en særlig indsats for at kunne bestå den skriftlige eksamen. Team og trivsel Der vil i fortsat være fokus på, at teamlærerne har en opsøgende rolle i forhold til elever, der udviser bekymrende adfærd, og de skal sikre et samarbejde mellem team, klassens øvrige lærere og studievejlederen om tidlig indgriben. Dialogen mellem studievejledere og team styrkes, idet studievejlederne får en ny rolle i forhold til det fysiske fravær. Fravær I skoleåret fastholdes opstramningen fra de seneste skoleår, så højt fravær forårsaget af pjæk og forsømmelighed får tydelige negative konsekvenser for eleverne: ingen deltagelse i studierejser, i festudvalg, i musical, i teater, i skolesport, i talentaktiviteter etc. Som noget nyt har studievejlederne hovedansvaret for at følge både fysisk og skriftlig fravær, idet 1.g-elevernes fravær følges særlig tæt. Lørdagsskrivning Lørdagsskrivning afvikles ca. hver anden lørdag, og elever med et større skriftligt fravær har mødepligt. Der vil blive udarbejdet lister over 2.g-elever og 3.g-elever, som tidligere har udvist forsømmelighed mht. skriftlige afleveringer, og disse vil tidligt på skoleåret blive henvist til lørdagsskrivning. Der sanktioneres, såfremt eleverne ikke møder til lørdagsskrivning. Elever fra 1.g og 2.g, der sidst på skoleåret mangler at aflevere opgaver, indkaldes i eksamensperioden til obligatorisk sommerskrivning.

17 17 Coaching Coaches vil fortsat gennemføre samtaler med enkeltelever med det formål at sikre elevtrivsel og hensigtsmæssig adfærd i forhold til lektielæsning, fravær mv. Gruppen af coaches reduceres fra til 5 lærere, der hver får en større coachingopgave end tidligere. Opmærksomhedsprojekt I skoleåret gennemføres et projekt omkring opmærksomhed. Fokus er mere præcist elevernes afspændte, fokuserede opmærksomhed. Projektet udspringer af en generel oplevelse i coaching-regi af, at mange elever har en udfordring med at holde fokus, med at arbejde koncentreret og afgrænset, og med at få holdt relevante og nødvendige pauser, samtidig med at de kan mærke og tage sig af egne følelser og tanker. Det drejer sig om en sammenhængende problemstilling om at ville meget på én gang - og om ikke helt at kunne mærke sig selv. Derfor er det relevant at træne sine opmærksomhedsfunktioner, herunder få sund opmærksomhed på egne reaktioner og tanker. Tutorer for 1.g-klasser Til hver 1.g-klasse knyttes to ældre elever som tutorer. For at fremme forståelsen for gymnasielivet og kommunikationen på tværs af årgangene skal tutorerne fortsat have en tydelig rolle, fx på første skoledag og i forbindelse med introturen i begyndelsen af studieretningsforløbet. Psykologbistand Elever med særlige vanskeligheder kan efter henvisning fra en studievejleder få psykologbistand. Introudvalg Introudvalget planlægger og udvikler introduktionsarrangementer i form af første skoledag, tutorordning, intro-tur, SG After Dark mv. 3.3 Implementering af OK13 Der gennemføres et målrettet arbejde med prioritering og planlægning af lærernes arbejdstid, således at elevernes mulighed for øget samvær med lærerne og styrkelse af indlæringen, bl.a. gennem øget vejledning, forbedres. Studietid For at støtte processerne i faggrupperne i arbejdet med at styrke tilbagemeldingerne til den enkelte elev og på baggrund af evalueringer af studietid i forrige skoleår vil der også i blive afviklet studietid, der fungerer som en arena for faglig udvikling, støtte og

18 18 feedback til små grupper af elever. I studietiden mødes alle lærere systematisk og jævnligt med mindre grupper af elever. Afvikling af elevtid på skolen Elever lærer mere af at være sammen med deres lærere og klassekammerater i skriveprocessen, hvorved de kan få feedback (jf. målsætningerne for udviklingsprojektet Synlig læring på SG ) i arbejdet frem mod at erhverve skrivekompetencer, end af at få rettede opgaver tilbage. Derfor får alle elever i 1.g og 2.g fortsat indlagt skrivelektioner i skemaet, hvor der afvikles elevtid på skolen med tilstedeværelse af læreren som vejleder i skriveprocessen. Det vil være muligt for lærere i et vist omfang at få skemalagt skrivelektioner i 3.g. 3.4 Synlig læring på SG Formålet med projektet Synlig læring på SG er at fremme elevernes læring gennem systematisk samarbejde mellem lærerne om at planlægge og udvikle undervisningen med fokus på elementer som tydeliggørelse af de faglige mål, feedback, bevidstgørelse af elever om læreprocessen mv., der ifølge læringsforskningen i særlig grad fremmer læring. Mål Der sigtes mod, at følgende mål er nået ved udgangen af projektperioden, som løber over tre skoleår og afsluttes med udgangen af skoleåret : - Der er sket en forøgelse af samarbejdet mellem lærerne i og på tværs af faggrupper om pædagogiske og didaktiske forhold. Det er fx blevet (mere) almindeligt, at man i fællesskab planlægger undervisningsforløb eller enkeltlektioner. - Alle faggrupper har en fælles forståelse for de faglige mål på de enkelte niveauer, og hvorledes disse konkret kommer til udtryk i form af elevytringer på skrift, i tale, som handling osv. - Der er udviklet metoder og materialer til tydeliggørelse af de faglige mål. - Eleverne får i højere grad individuel feedback vedrørende deres faglige udvikling og læring. - Der er udviklet en procedure, så der i alle klasser systematisk arbejdes med elevernes mindset, så de i højere grad er bevidste om, hvordan de bedst lærer og handler derefter. Evaluering Projektet følges løbende gennem evaluering af de enkelte indsatsområder (jf. nedenstående) samt årlige opsamlinger fra faggrupper mv. Desuden følges udviklingen i udvalgte dele af elevtrivselsundersøgelserne samt grundforløbs- og gymnasieforløbsevalueringen.

19 19 Ved afslutningen af det 3. projektår gennemføres en kvantitativ og kvalitativ evaluering blandt lærerne med fokus på målene for projektet. Synlig læring i faggrupperne Faggrupperne, herunder grupper af lærere, har med forskelligt fokus i skoleårene og arbejdet med synlig læring. I skoleåret afsluttes det 3-årige projekt med flg. intention: - Projektet skal fortsat udgøre rammen om et samarbejde mellem lærere om udvikling af undervisningen med fokus på, hvorledes udviklingen virker på eleverne (fx i form af indsats, eller læring). - Der skal være frihed for grupper af lærere til at fordybe sig i den eller de problemstillinger, der har deres interesse. - Der skal tages højde for, at ikke alle lærere af forskellige årsager er nået lige langt med udvikling af tiltag i relation til projektets primære indsatsområder. - Der skal lægges op til en udvikling af praksis, der kobler til didaktisk teori og/eller evidens fra undersøgelser af, hvad der fremmer elevernes læring. - Der skal skabes plads til reformarbejde i faggrupperne. - Der skal sikres en formidling i organisationen af de erfaringer, der er gjort af forskellige grupper af lærere. Ovenstående intentioner søges opnået ved, at lærerne i skoleåret danner grupper med 2-4 medlemmer. Grupperne fordyber sig i en selvvalgt problemstilling med tilknytning til de væsentligste indsatsområder fra forskningen relateret til synlig læring. Hver gruppe udarbejder en afsluttende artikel på 2-4 sider med lærerkollegerne som modtagere. Gymnasiefremmende Strategier på Silkeborg Gymnasium (GSSG) GSSG-projektet mundede i 2016 ud i et redskabskatalog med fokus på identifikation af de elever, der har behov for en særlig lærerindsats i mødet med gymnasiets faglige og studiemæssige krav, samt på praktiske strategier og metoder til at hjælpe den nævnte elevgruppe. Der gennemføres kursus for alle 1.g-teamlærere. Formålet med kurset er at højne teamlærernes viden om den enkelte elev, samt klassen som helhed, for dermed at blive klædt endnu bedre på til bl.a. arbejdet med elevsamtaler, elevernes mindset og bevidsthed om egen tilgang til det faglige arbejde i gymnasiet og om klasserumskulturens betydning for det faglige arbejde. Karaktergivning For at dæmpe det pres, der kan frembringes af karakterfokus, og for at styrke etablering af et mindset hos eleverne, der medfører størst læringspotentiale, vil der på samme måde som i skoleåret være reduceret i antallet af standpunktskarakterer. Desuden fortsættes

20 20 forsøget, hvor standpunktskarakterer for nogle ikke-afsluttende hold erstattes af andre former for tilbagemeldinger til eleverne om deres faglige standpunkt. Studiestartsvejledning På baggrund af de positive erfaringer med projektet TYB (Train Your Brain), hvor der har været fokus på socioøkonomisk løfteevne, etableres i 4-8 studieretningsklasser i 1.g et forløb, hvor en af studieretningslærerne har ansvaret for at løfte klassens fagligt svage elever (typisk 3-6 elever). Der er redegjort nærmere for projektet i Mål og strategi, planer Studieretningssamarbejde og profilering af studieretninger Der fokuseres fortsat på en styrkelse af studieretningssamarbejdet, og profilerne for de enkelte studieretninger gøres mere tydelig. Der opereres fortsat med mindstekrav til toning af studieretninger samt til omfanget og karakteren af studieretningssamarbejde. I forbindelse med studieretningssamarbejder (SR-forløb) arbejder lærerne sammen om en tydeliggørelse af de faglige og tværfaglige mål. Der udveksles ideer og erfaringer herom i forbindelse med de såkaldte PUP-møder (Pædagogiske Udviklings- og Planlægningsmøder). Stille elever Enhver klasse eller gruppe af elever indeholder en vifte af forskellige elevtyper. En af disse er gruppen, der bredt beskrives "de stille elever". Hvem er de stille elever, og hvordan arbejder vi sammen med dem? En projektgruppe vil arbejde med alternative og nye måder at håndtere disse elever på. Projektet bygger desuden på ideer fra bogen Stille elever - klar til forandring, der beskriver en model, hvor hver lærer arbejder med en mindre gruppe elever, der ikke er fra egne klasser. 4. Evaluering af kontrakten Der udarbejdes ved afslutningen af skoleåret en status, der redegør for målopfyldelsen for de forskellige indsatsområder. Denne status forelægges bestyrelsen på det sidste møde inden sommerferien. Der anvendes forskellige evalueringsmetoder afhængig af det enkelte måls karakter. For så vidt angår basisrammens indsatsområder, er der i de fleste tilfælde tale om aktiviteter, hvor det ved skoleårets afslutning kan konstateres, om den enkelte aktivitet er gennemført. Der henvises i øvrigt til de evalueringsaktiviteter, der er fastlagt i Kvalitetssikringssystem for Silkeborg Gymnasium. For så vidt angår ekstrarammen gælder flg.: Pkt. 3.1 afrapporteres ved en redegørelse for hvordan der arbejdes med implementering af gymnasiereformen, herunder de omtalte særlige tiltag.

21 21 Pkt. 3.2 rummer en bred vifte af indsatser, der skal styrke arbejdet med fastholdelse og støtte. Ved afrapporteringen konstateres det, om de anførte aktiviteter er gennemført, og der måles på om gennemførelsesprocenten er mindst 90. Pkt. 3.3 afrapporteres ved en redegørelse for, hvordan der arbejdes med implementering af OK13. Pkt. 3.4 afrapporteres ved en redegørelse for de omtalte tiltag, og de forskellige evalueringer, der er omtalt under selve punktet. Merarbejde og særlig indsats Eventuelt merarbejde og særlig indsats honoreres efter bestyrelsens beslutning på baggrund af drøftelse mellem bestyrelsesformanden og rektor. Steffen Lange Bestyrelsesformand Erik Olesen Rektor

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt 2015-16. for. rektor Erik Olesen

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt 2015-16. for. rektor Erik Olesen 1 Silkeborg Gymnasium Resultatlønskontrakt 2015-16 for rektor Erik Olesen 09.06. 2015 1. Grundlag og rammer Ministeriet for Børn og Undervisning har ved skrivelse af 27.juni 2013 bemyndiget bestyrelserne

Læs mere

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt 2016-17 for rektor Erik Olesen

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt 2016-17 for rektor Erik Olesen 1 Silkeborg Gymnasium Resultatlønskontrakt 2016-17 for rektor Erik Olesen 06.06. 2016 1. Grundlag og rammer Ministeriet for Børn og Undervisning har ved skrivelse af 27.juni 2013 bemyndiget bestyrelserne

Læs mere

Resultatmål 2015/ 16

Resultatmål 2015/ 16 Resultatmål 2015/ 16 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2018-2019 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Formål med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2013 2014

Resultatlønskontrakt 2013 2014 Resultatlønskontrakt 2013 2014 Formålet med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed på (SG) samt understøtte rektors indsats for at opnå de opstillede mål for skoleåret

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2016-2017 30.09.2016 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 Basisrammen: A. Indsatser der skal udvikle undervisningens indhold og form. Gymnasiet: 1. Almen studieforberedelse. Den nye organisering af almen studieforberedelse

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Bilag 3 Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2015-2016 Indikatorer og målopfyldelse De enkelte resultatmål i kontrakten måles ved hjælp af indikatorer,

Læs mere

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt 1 Silkeborg Gymnasium Resultatlønskontrakt 2019-20 for rektor Erik Olesen 04.06. 2019 1. Grundlag og rammer Ministeriet for Børn og Undervisning har ved skrivelse af 27.juni 2013 bemyndiget bestyrelserne

Læs mere

MÅL OG STRATEGI PLANER

MÅL OG STRATEGI PLANER MÅL OG STRATEGI PLANER 2016-2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Profil, værdier, uddannelsestilbud... 3 1.1 Identitet og profil... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 1.3 Gymnasiets opgave... 4 1.4 Uddannelsestilbud...

Læs mere

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg BIRKERØD GYMNASIUM, HF, IB & KOSTSKOLE SØNDERVANGEN 56 - POSTBOKS 220-3460 BIRKERØD DANMARK RESULTATLØNSKONTRAKT for Rektor Anders Kloppenborg 17. december 2018 Grundlag og rammer Jf. skrivelse fra Ministeriet

Læs mere

Sønderborg Statsskole

Sønderborg Statsskole Sønderborg Statsskole Alment Gymnasium og HF-kursus Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2018-2019 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningsministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten

Læs mere

1. Synlig læring og læringsledelse

1. Synlig læring og læringsledelse På Roskilde Katedralskole arbejder vi med fem overskrifter for vores strategiske indsatsområder: Synlig læring og læringsledelse Organisering af samarbejdet omkring læring og trivsel Overgange i uddannelsessystemet,

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret Rektor Tønder den 11. august 2016 Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2016 2017 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningsministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for

Læs mere

MÅL OG STRATEGI PLANER

MÅL OG STRATEGI PLANER MÅL OG STRATEGI PLANER 2017-2018 1 Indholdsfortegnelse 1. Profil, værdier, uddannelsestilbud... 3 1.1 Identitet og profil... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 1.3 Gymnasiets opgave... 4 1.4 Uddannelsestilbud...

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2015

Rektors Resultatlønskontrakt 2015 Rektors Resultatlønskontrakt 2015 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret 2015-2016 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien skal understøtte skolens arbejde med at opnå de retningsgivende mål jf. gældende love og bekendtgørelser samt

Læs mere

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt. Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt. Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil Struktur omkring klassen teamleder, lærerteam og studievejleder Teamleder: Der er knyttet en teamleder

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret 2016-2017. Indsatsområder

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt 2017 2018 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i et brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens leder. Rektor forhandler efterfølgende

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien skal understøtte skolens arbejde med at opnå de retningsgivende mål jf. gældende love og bekendtgørelser samt

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

Hvem er vi, hvem er I?

Hvem er vi, hvem er I? Velkommen 1Gu!! Hvem er vi, hvem er I? Teamleder: Sarah Thorsøe Wind (Biologi, Biotek, Engelsk) Tutorer: Emil og Nynne (nuværende 1u-studieretning) Kommende 1Gu: 29 elever Struktur omkring klassen teamleder,

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2015-2016 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt

Læs mere

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling.

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling. KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU Selvevaluering Opfølgningsplan KLASSENIVEAU Evaluering Opfølgning i klasseteams Evalueringer og dataindsamling Implementering ELEVNIVEAU Feedback Undervisning Evalueringssamtaler

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTART 2017 BORUPGAARD GYMNASIUM HVORFOR BOAG? HVORFOR STX? Det, der for dig er opgaven lige nu, er at vælge gymnasium. Når du vælger Borupgaard, kommer du til et stort gymnasium med mange muligheder.

Læs mere

Databrug i praksis. Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium 8. april 2019

Databrug i praksis. Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium 8. april 2019 Databrug i praksis Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium 8. april 2019 Datadrevet skoleudvikling Datainformeret skoleudvikling evidence-informed, not data-driven (Hargreaves and Fullan

Læs mere

Evaluering af Fokuspunkter skoleåret 2015/16 Ingrid Jespersens Gymnasieskole

Evaluering af Fokuspunkter skoleåret 2015/16 Ingrid Jespersens Gymnasieskole af Fokuspunkter skoleåret 2015/16 Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter: Fælles for grundskole og gymnasium 1) Internationalt samarbejde et er at styrke skolens internationale profil samt at videreføre

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw Hvem er vi Mette Rude (MR@norreg.dk) Teamleder for klassen i Grundforløbet Kemi (A, B og C niveau) Erhvervsøkonomi (c niveau) Tutorer: Mathilde og Katrine

Læs mere

Bilag 4. Strategi STØVRING GYMNASIUM

Bilag 4. Strategi STØVRING GYMNASIUM Strategi 2017-2020 STØVRING GYMNASIUM Strategiseminar 14.oktober 100 personer deltog. Fokus på kerneydelsen undervisningen. Masser af gode forslag ikke alt kan/skal realiseres (i denne omgang). Stammere

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018 Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august 2017-31. juli 2018 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til at tjene følgende overordnede formål

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2016

Rektors Resultatlønskontrakt 2016 Rektors Resultatlønskontrakt 2016 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

Puljetid. - mere læring for dig. Vi er her for at lære og vi kan li det!

Puljetid. - mere læring for dig. Vi er her for at lære og vi kan li det! Puljetid - mere læring for dig Hvad er puljetid? Som elev på Roskilde Katedralskole har du ud over den almindelige undervisning også puljetid, som svarer til 87 lektioner i løbet af dine tre gymnasieår.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2017-2018 29.09.2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

Evalueringsstrategi

Evalueringsstrategi Evalueringsstrategi 2016-2017 Evalueringsudvalget Introduktion til evalueringsstrategien Vi vil levere den bedste undervisning og give eleverne de bedste læringsbetingelser. Vi arbejder løbende med at

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2015

Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2015 Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2015 Bestyrelsen har med virkning pr. 1. januar 2015 indgået en 1-årig resultatlønskontrakt med direktør Pia Agerbæk Marlo på Handelsfagskolen med

Læs mere

Kvalitetssikring. Rapporter og opfølgningsplaner. Evalueringsområder 2011 2012. Nøgleområde 1/11 12: Skriftlighed og skriftligt fravær

Kvalitetssikring. Rapporter og opfølgningsplaner. Evalueringsområder 2011 2012. Nøgleområde 1/11 12: Skriftlighed og skriftligt fravær Kvalitetssikring Rapporter og opfølgningsplaner Evalueringsområder 2011 2012 Nøgleområde 1/11 12: Skriftlighed og skriftligt fravær Nøgleområde 2/11 12: Klasseteam og faggrupper Nøgleområde 3/11 12: Bygninger

Læs mere

Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge, der lærer og udvikler sig sammen med andre i forpligtende fællesskaber.

Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge, der lærer og udvikler sig sammen med andre i forpligtende fællesskaber. Rosborg Gymnasium & HF Resultatlønskontrakt 2018-19 Formål Formalet med resultatlønskontrakten er at understøtte dialogen mellem bestyrelsen og gymnasiets daglige ledelse om hvilke indsatser, der skal

Læs mere

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk):

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk): Rektors resultatkontrakt 1. august 2017 31. juli 2018 Kontraktgrundlag Kontraktgrundlaget er bemyndigelsesbrev af 27. juni 2013 fra Ministeriet for Børn og Undervisning til bestyrelser for almene gymnasier.

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

Strategiplan for Viborg Gymnasium & HF 2020

Strategiplan for Viborg Gymnasium & HF 2020 Strategiplan for Viborg Gymnasium & HF 2020 Indledning Strategiplan 2020 for VGHF er et udtryk for en række valg og prioriteringer, der er fremkommet gennem samtaler og møder i en gennemsigtig og demokratisk

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15

Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15 Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til At skabe synlighed og gennemskuelighed omkring gymnasiets

Læs mere

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Formålet med kvalitetssystemet på Rungsted Gymnasium er at medvirke til at skabe en åben evalueringskultur som er praktisk anvendelig. Hensigten er,

Læs mere

Bestyrelsens resultatlønskontrakt med rektor ved Christianshavns Gymnasium

Bestyrelsens resultatlønskontrakt med rektor ved Christianshavns Gymnasium Bestyrelsens resultatlønskontrakt med rektor ved Christianshavns Gymnasium 2017-18 Bestyrelsen for Christianshavns Gymnasium har formuleret 5 indsatsområder i rektors resultatlønskontrakt gældende for

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret -2016. Indsatsområder A.

Læs mere

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan hhx Frafald Overgang til videregående uddannelse 2015 Opfølgningsplan Analyse Frafald Skolen har konstateret, at der har været et stort frafald for de seneste 3 årgange af HHX-elever. Der

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2017-2018 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Indstilling I henhold til Undervisningsministeriets brev af 10. juni 2010 (bilag 3.3.1) bemyndiges bestyrelsen til at indgå en resultatlønskontrakt

Læs mere

Talentudvikling på Virum Gymnasium

Talentudvikling på Virum Gymnasium Talentudvikling på Virum Gymnasium 2012-2013 Vil du være VG-talent? Talentbegrebet en definition Ministeriets definition: en person, som er god til noget og har mulighed for at blive en af de bedste, hvis

Læs mere

Afrapportering, resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Afrapportering, resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 1 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste leder og øvrige ledere, samt retningslinier

Læs mere

Skriftlighed i græsk og latin

Skriftlighed i græsk og latin Skriftlighed i græsk og latin FIP i græsk og latin, 23. marts 2017 Workshop Disposition Reformens fokus på skriftlighed Skrivning i græsk og latin - Skrivning som faglig formidling - Skrivning som del

Læs mere

Ledelsen har sat følgende punkter som mål for fastholdelsesarbejdet:

Ledelsen har sat følgende punkter som mål for fastholdelsesarbejdet: Resultatlønskontrakt 2012 2013 Formålet med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2014-2015 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønkontrakt

Læs mere

Resultatkontrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium

Resultatkontrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium Resultatkontrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2018-2019 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatkontrakter med institutionens

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Børn & Kultur Skoleadministration Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Kompetenceudviklingsplanen er baseret på publikationen fra ministeriet: Pejlemærker for kompetenceudvikling

Læs mere

Rektors resultatkontrakt Basisramme. Udviklingsstrategi 60%

Rektors resultatkontrakt Basisramme. Udviklingsstrategi 60% Rektors resultatkontrakt 2017-18 Basisramme Udviklingsstrategi 2016-2020: Udvikling af nye undervisnings former med henblik på elevernes læring 1. Logistik og styring Den særlige udviklingsindsats for

Læs mere

Kvalitetssystem på HTX Roskilde

Kvalitetssystem på HTX Roskilde Kvalitetssystem på HTX Roskilde Indledning Arbejdet med kvalitetssikring på HTX Roskilde har til hensigt: 1) Til stadighed at udvikle kvaliteten af skolens kerneydelser gennem systematiske regelmæssige

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013 2014 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på gode erfaringer fra en række skolebesøg,

Læs mere

Resultatmål 2017/ 18

Resultatmål 2017/ 18 Resultatmål 2017/ 18 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 20. januar 2015 Bestyrelsesmøde Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde tirsdag den 27. januar 2015, kl. 15-17 På Sporet 8b, Aalborg. Dagsorden

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2018

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2018 Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2018 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse resultatløn for ledere

Læs mere

et relevant fagligt samarbejde omkring studieretningen planlægges. Studieretning k: Der arbejdes med videre internationalisering indenfor studieretnin

et relevant fagligt samarbejde omkring studieretningen planlægges. Studieretning k: Der arbejdes med videre internationalisering indenfor studieretnin et relevant fagligt samarbejde omkring studieretningen planlægges. Studieretning k: Der arbejdes med videre internationalisering indenfor studieretningen med St Croix og Vestindien som fokus. Studieretning

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 1. oktober 2015 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2015-2016 Basisrammen Indsatsområde A: Studieparathed med 10 % Mål: der er gjort en indsats for, at den generelle studieparathed

Læs mere

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg BIRKERØD GYMNASIUM, HF, IB & KOSTSKOLE SØNDERVANGEN 56 - POSTBOKS 220-3460 BIRKERØD DANMARK RESULTATLØNSKONTRAKT for Rektor Anders Kloppenborg 23. august 2017 Grundlag og rammer Jf. skrivelse fra Ministeriet

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt For rektor Kirsten Danving for 2019 Grundlag og rammer Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelserne ved selvejende institutioner til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens

Læs mere

Grundforløbet på STX. Uddannelseschef Mette Pryds. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har prøvet

Grundforløbet på STX. Uddannelseschef Mette Pryds. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har prøvet Grundforløbet på STX Uddannelseschef Mette Pryds Hvad er grundforløbet? Afklaringsforløb frem mod elevernes endelige valg af studieretning Hvordan afklares vores elever? Skriftlig info-folder Eleverne

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Følg gymnasiet på de sociale medier Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

2i innovationsklassen og 2y karakterfri klasse & makkerklassen 1a

2i innovationsklassen og 2y karakterfri klasse & makkerklassen 1a 1 Fra forsøgsarbejde til praksis og handleplaner for skoleåret 2016-17 Resumé Sprogprojekt: Elevernes internationale kompetencer Projekt : I skoleåret 2015-16 har vi afsluttet vores fællessproglige projekt

Læs mere

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 Indledning Den årlige selvevaluering er skriftlig og drøftes i bestyrelsen. Selvevalueringen offentliggøres efterfølgende på skolens hjemmeside. Selvevalueringen

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 26. september 2018 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2018-2019 Basisramme 70.000 Indsatsområde Mål Indikatorer A: Implementering af gymnasiereformen 25% af basisrammen

Læs mere

itçl?1i PI ,ttfl SCT. KNUDS GYMNASIUM Res u Itatko ntrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium

itçl?1i PI ,ttfl SCT. KNUDS GYMNASIUM Res u Itatko ntrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium SCT. KNUDS GYMNASIUM Res u Itatko ntrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2016-2017 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatkontrakter

Læs mere

KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium. God at blive klog på

KOM OG MØD OS. - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium. God at blive klog på KOM OG MØD OS - sjove og udfordrende aktiviteter på Herning Gymnasium God at blive klog på HOP IND PÅ STX - og bliv et par dage eller flere... Science Battle 3 Verdenssprogdag 6 Gymnasiematematik 7 Krop

Læs mere

Evalueringsrapport om kvaliteten af teoretisk pædagogikum 2011 til 2013.

Evalueringsrapport om kvaliteten af teoretisk pædagogikum 2011 til 2013. Den 14. marts 014 Evalueringsrapport om kvaliteten af teoretisk pædagogikum 011 til 013. I henhold til Pædagogikumbekendtgørelsen er der i relation til teoretisk pædagogikum nedsat et rådgivende udvalg,

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2018 STX 13 VELKOMMEN TIL TG Tårnby Gymnasium & HF er et dejligt sted at være. Skolens godt 900 elever og 125 ansatte bidrager i fællesskab til at skabe den særlige TG-atmosfære, der er på skolen. TG lægger

Læs mere

Fastholdelsesstrategi, erhvervsgymnasiale uddannelser

Fastholdelsesstrategi, erhvervsgymnasiale uddannelser Fastholdelsesstrategi, erhvervsgymnasiale uddannelser EUC Nord har stort fokus på skolens fastholdelsesstrategi med det formål at forebygge og mindske fravær og frafald på erhvervsgymnasiet. Det har stor

Læs mere

RØDKILDE GYMNASIUM. Velkommen til et spændende grundforløb

RØDKILDE GYMNASIUM. Velkommen til et spændende grundforløb Velkommen til et spændende grundforløb GRUNDFORLØBET PÅ RØDKILDE En pakke med udfordringer Sociale og faglige aktiviteter Obligatoriske evalueringssamtaler Undervisning i dansk, matematik, engelsk, samfundsfag,

Læs mere

Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium

Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium Horsens Gymnasiums system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering omfatter systematiske og regelmæssige selvevalueringer,

Læs mere

Skriftligt arbejde. hf2 hhx stx htx

Skriftligt arbejde. hf2 hhx stx htx 50. Kursets leder sikrer fordeling af de afsatte ressourcer til at stille skriftlige opgaver og til at evaluere kursisternes skriftlige arbejde. Lederen kan som led heri tilgodese oprettelse af vidensbanker

Læs mere

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer.

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Ishøj Kommune Juli 2014 Flere Lille og Store Nørder i Ishøj Projektbeskrivelse Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Projektet

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 1 Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2016-17 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17

Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17 Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17 Fokuspunkter: Fælles for grundskole og gymnasium 1) Helhedsskolen Målet er fortsat at manifestere IJG som en helhedsskole og en økonomisk

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

Oplæg fra Næstved Gymnasium og hf 10. december 2012

Oplæg fra Næstved Gymnasium og hf 10. december 2012 Oplæg fra Næstved Gymnasium og hf 10. december 2012 Om NGH: 1400 elever fra 30 forskellige postnumre 180 ansatte Fra NGH s vision: Den enkelte elevs faglige og personlige potentiale bliver udviklet til

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2019 STX 13 VELKOMMEN TIL TG TG er et dejligt sted at være. Det er noget, jeg ofte hører fra skolens elever og ansatte, og man mærker det selv, når man færdes på skolen. Selvom vi er en stor skole med

Læs mere

Faglig udvikling i praksis Studieretningsprojektet

Faglig udvikling i praksis Studieretningsprojektet Faglig udvikling i praksis Studieretningsprojektet FIP1819-68b d. 6. februar på Aarhus Akademi FIP 1819-68a d. 7. februar på Ørestad Gymnasium Faglig udvikling i praksis i studieretningsprojektet, 2019

Læs mere

Forsøgslæreplan for studieområdet htx, marts 2014. Studieområdet er et fagligt samarbejde med udgangspunkt i de teknologiske og naturvidenskabelige

Forsøgslæreplan for studieområdet htx, marts 2014. Studieområdet er et fagligt samarbejde med udgangspunkt i de teknologiske og naturvidenskabelige [Bilag 2] Forsøgslæreplan for studieområdet htx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Studieområdet er et fagligt samarbejde med udgangspunkt i de teknologiske og naturvidenskabelige fagområder

Læs mere

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Vejledning til lov og bekendtgørelse Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Gymnasie- og Tilsynskontoret

Læs mere

Når hele organisationen skal være med.

Når hele organisationen skal være med. Konference om rammeforsøg Når hele organisationen skal være med. Anne Jensen og Karl-Henrik Jørgensen Greve Gymnasium Konference om rammeforsøg Spor 1: Ledelsens opgave i velfærdssektoren: At føre faget

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET. eucnord.dk

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET. eucnord.dk HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET eucnord.dk matematik Velkommen fysik i Handelsgymnasiet programmering Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende

Læs mere

DHO-plan til lærerne

DHO-plan til lærerne DHO-plan til lærerne 2017-18 For langt de fleste elever er DHO første gang, de skal skrive en længere sammenhængende fremstilling. Fra grundskolen er de vant til at arbejde projektorienteret, skrive synopser

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium Skolestart 2017/18 15 nye klasser: 12 STX-klasser 3 HF-klasser 435 nye elever (29 elever pr. klasse pt.) Ca. 1150 elever på skolen i alt Ungdomsuddannelse

Læs mere

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret 2017-18 Baggrund og indledning Denne aftale er baseret på Ministeriet for Børn og Undervisnings

Læs mere