Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt for. rektor Erik Olesen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt 2015-16. for. rektor Erik Olesen"

Transkript

1 1 Silkeborg Gymnasium Resultatlønskontrakt for rektor Erik Olesen Grundlag og rammer Ministeriet for Børn og Undervisning har ved skrivelse af 27.juni 2013 bemyndiget bestyrelserne ved selvejende institutioner til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder. Kontrakten bygger på de udsendte retningslinjer for anvendelse af resultatløn. Kontraktperioden løber fra 1.august 2015 til 31.juli Den maksimale udbetaling udgør kr., fordelt på en basisramme på kr. og en ekstraramme på kr., hvortil kommer muligheden for at honorere merarbejde/særlig indsats max kr. Med hensyn til opfyldelsen af resultatlønskontrakten er rektor generelt forpligtet på de mål og indsatsområder, der fremgår af Mål og strategi, planer , og Kvalitetssikringssystem for Silkeborg Gymnasium som er vedtaget i bestyrelsen. Disse udgør således det samlede grundlag for kontrakten, hvortil kommer enkelte mål, der ikke fremgår af ovennævnte. Dermed sikres at anvendelsen af resultatløn underbygger institutionens strategi og overordnede målsætninger.

2 2 2. Indsatsområder basisramme Basisrammen består af 8 indsatsområder, der hver især tæller en ottendedel af denne. 2.1 Organisation og personale Arbejdet med professionalisering af faggruppesamarbejdet, der påbegyndtes i skoleåret , fortsættes. Formålet er At styrke den fagligt-pædagogiske udvikling i de enkelte fag At sikre systematisk udvikling af videndeling i faggrupperne At styrke samarbejdet på tværs af faggrupperne med henblik på en fortsat udvikling af studieretningssamarbejdet Der gennemføres arbejdsklimaundersøgelse for personalet. For så vidt angår lærerne sker dette ved en spørgeskemaundersøgelse, og for øvrige personalegrupper gennem afholdelse af møder og samtaler, idet disse grupper ikke kan sikres anonymitet ved en spørgeskemaundersøgelse. Resultaterne forelægges bestyrelsen. Der gennemføres i efteråret 2015 et to-dages seminar for de ansatte i administrationen. Temaet for seminaret vil være arbejdet med hvordan administrationen kan yde den bedst mulige service til de mange elever og ansatte, som har skolen som arbejdsplads. Der gennemføres i efteråret 2015 et to-dages seminar for alle lærerne. Temaet vil være Synlig læring på SG. 2.2 Kompetenceudvikling Rektor skal sikre en systematisk og strategisk kompetenceudvikling i overensstemmelse med skolens overordnede mål og planer. Fortsættelse af den forstærkede indsats for at hjælpe nyansatte lærere uden pædagogikum i gang på SG. Indsatsen omfatter konkret kompetenceudvikling samt tilknytning af en faglig/pædagogisk vejleder og en kursusleder, der begge varetager supervision og samtaler.

3 3 En projektarbejdsgruppe skal justere og videreudvikle processen i tilknytning til 3g ernes studieretningsprojekt. Formålet er at styrke elevernes udbytte af vejledningerne. Der gennemføres projektlederuddannelse for ca. 15 lærere. Forløbet giver en organisatorisk forståelse af blandt andet slut- og delmål for projekter samt implementering og evaluering af projekter. De planlagte projekter og kurser, der fremgår af Mål og strategi planer s gennemføres. 2.3 Undervisningsmiljø Rektor skal arbejde på at sikre, at der er et godt undervisningsmiljø og høj elevtilfredshed. Der gennemføres ultimo 2015 en evaluering af undervisningsmiljøet i alle 2g- og 3g-klasser. Der følges op på både skoleniveau og klasseniveau, og rektor skal sikre, at der iværksættes tiltag til at forbedre områder, hvor undersøgelsen måtte vise, at der er behov. Resultatet af undersøgelsen forelægges bestyrelsen. 2.4 Det sociale liv på skolen Der skal fortsat være fokus på at skabe et godt socialt miljø på skolen i samarbejde med eleverne. Med afsæt i erfaringerne fra temadagen Det gode gymnasieliv, som blev afholdt for alle eleverne i efteråret 2012, inddrages elevrådet i planlægningen af en tilsvarende temadag, der afvikles i efteråret Temadagen har dels til formål at styrke skolens sociale miljø gennem implementering af elevernes input, dels at styrke den demokratiske kultur blandt eleverne, herunder elevrådets rolle. Der afvikles en aktivitetsdag for alle eleverne i august Aktivitetsdagen har primært til formål at styrke de sociale relationer eleverne imellem på tværs af årgangene og herigennem bidrage til et godt socialt miljø i de nyetablerede 1.gklasser. Studiemodulets brede vifte af aktivitetsmuligheder for eleverne skal videreudvikles. Det samarbejde, der blev indgået med Den Kreative Skole i skoleåret med henblik på, at eleverne tilbydes supplerende musikundervisning i gymnasiets lokaler, skal i den forbindelse fastholdes og videreudvikles.

4 4 Der afvikles en række fællesarrangementer med såvel et fagligt som et socialt sigte. Fællesarrangementerne kan være for alle elever eller målrettes bestemte studieretninger og/eller årgange. Nyere tiltag på aktivitetsområdet, der bidrager til at styrke gymnasiets sociale og faglige miljø, skal fremmes, herunder elevbladet SGoop, SG Stafetten og det helt nye tiltag SG Festival. 2.5 Sprog Sprog og sprogfagene skal fortsat være et vigtigt indsatsområde. I skoleåret afvikles bl.a. nedenstående aktiviteter. Der afvikles sprogdage med temaet Film- og kulturfestival. Der afholdes pædagogisk dag for sproglærerne. Talentudvikling for særligt dygtige og engagerede elever i alle sprogfag gennem projektet Master Class i sprog. Silkeborg Gymnasium deltager som projektleder i det treårige projekt Sprog bygger bro. Projektet er støttet af Region MIDT med henblik på at styrke elevernes valg af fremmedsprog i gymnasiet. Vi vil i det kommende skoleår udbyde en hel dags undervisning til grundskoleklasser med titlen Bliv klog på sprog. Der tages initiativ til et brobygningsprojekt mellem elever og lærere på SG og studerende og undervisere på afdeling for Tysk sprog, litteratur og kultur ved Aarhus Universitet. 2.6 Internationalisering Internationaliseringsarbejdet skal fortsat prioriteres højt. Silkeborg Gymnasium deltager i skoleåret i projektet Internationalisering på hjemmebane. På alle studierejser skal der fra skoleåret indgå et skolebesøg. Internationalt Udvalg hjælper lærerne i arbejdet med at skabe kontakt til relevante skoler.

5 5 I skoleåret arbejdes der med at videreudvikle de tre udlandsrejser for hver af de internationale klasser. Der er aftalt besøg af vores kinesiske partnerskole, Shijiazhuang No. 1 High School, i august Eleverne indkvarteres privat hos vores elever. 2.7 Naturvidenskab For at fremme interessen for naturvidenskab, teknologi og matematik samt sikre udfordring og muligheder for elever med særlig interesse og/eller talent for det matematisknaturvidenskabelige område gennemføres en række initiativer, herunder Besøg af elever fra 6. klasserne i Silkeborg Kommune Siden 2007 er den landsdækkende Naturvidenskabsfestival i uge 39 bl.a. blevet markeret med besøg af elever fra 6. klasserne i Silkeborg Kommune. Eleverne tilbringer en hel dag med at høre foredrag og deltage i naturvidenskabelige workshops. I udvides arrangementet fra tre til fire dage. Matematiknetværket Samarbejdet mellem samtlige gymnasiale uddannelser, grundskolerne og læreruddannelsen i Netværk for Matematiklærere i Silkeborgområdet videreføres og udbygges. Netværket har sin egen hjemmeside, hvor der findes forskellige materialer, der er udarbejdet af de deltagende lærere, fx en opgavesamling primært til brug i den første del af gymnasieforløbet. I skoleåret revideres de første opgaver i den screeningstest, der anvendes i begyndelsen af skoleåret. Desuden er det hensigten at afvikle et stormøde i samarbejde med Silkeborg Kommune. Gymnasiematematik som valgfag Med henblik på at reducere overgangsproblemer i matematik udbydes i samarbejde med Silkeborg Kommune valgfaget Gymnasiematematik til elever i grundskolens overbygning. Der udbydes flere varianter af valgfaget: Et kursusforløb i Silkeborg, et kursusforløb på omegnsskoler samt en to-dages matematik-camp. Matematikbroen SG leder et samarbejde med Gefion Gymnasium, Silkeborg Kommune, Københavns Kommune, to læreruddannelsesinstitutioner samt Københavns Universitet om afvikling af et kompetenceudviklingsforløb for grundskolelærere med fokus på overgangsproblemer i matematik og science. Tre matematiklærere fra SG er instruktører på forløbet. Projektet er

6 6 finansieret af A.P. Møller-fonden og indeholder en forskningsdimension, hvor bl.a. effekten af kompetenceudviklingen undersøges. Brobygningsforløb for den naturvidenskabelige 10. klasse fra Ungdomsskolen Der afvikles et ekstra brobygningsforløb for den naturvidenskabelige gymnasieorienterede 10. klasse på Silkeborg Ungdomsskole, hvor eleverne undervises på gymnasiet tre dage. Danske Science Gymnasier (DASG) Silkeborg Gymnasium er medlem af netværket Danske Science Gymnasier (DASG). Netværkets mission er at udvikle nye undervisnings- og læringsmetoder og nye undervisningsmaterialer på grundlag af fagdidaktiske forskningsresultater og nye fagligtpædagogiske idéer; at støtte lærernes kompetenceudvikling gennem kurser, seminarer og konferencer; at være ramme om et samarbejde mellem fagdidaktiske forskere og praktikere i skolen; at styrke samarbejdet mellem gymnasier og universiteter og virksomheder samt at synliggøre god praksis for undervisningen i matematik og naturfag. I skoleåret deltager en lærer fra SG i forløbet Autentisk bioteknologi - Bioteknologi i samarbejde med Chr. Hansen. Master Class Fysik-Kemi Master Class Fysik-Kemi er et samarbejde mellem Silkeborg Gymnasium, Næstved Gymnasium og Svendborg Gymnasium med henblik på at give talenter og elever med særlig interesse for fysik og kemi mulighed for at mødes i både en social og faglig sammenhæng. Master Class Matematik Nogle af de dygtigste matematikelever fra 3.g udvælges og modtager fagligt udfordrende undervisning i et udvalgt emne. Der afvikles desuden et internat på Mærsk McKinney- Møller Videncenter i Sorø, hvor eleverne møder talenter fra andre gymnasier. Endelig vil der typisk indgå et besøg på Aarhus Universitet. Der afvikles desuden evt. en åben studiekreds. Master Class Biologi Master Class Biologi er et tilbud til en gruppe elever med talent for biologi. Gruppen arbejder med et emne, der vælges i samarbejde med den ansvarlige biologilærer. I det kommende skoleår vil der på forsøgsplan blive etableret et samarbejde med Næstved Gymnasium og Svendborg Gymnasium. Phimurerne Phimurerne er et talentprojekt i matematik for 4-5 udvalgte elever, der arbejder med et matematisk problem, som Phimurerne får stillet af en førende matematikprofessor i forbindelse med et årligt besøg på University of Cambridge.

7 7 Georg Mohr og konkurrencetræning Der tilbydes træning til elever, der ønsker at deltage i matematikkonkurrencen Georg Mohr, som danner grundlag for udtagelsen af det danske matematik-landshold, der skal deltage ved den internationale matematikolympiade. Studiekredse i naturvidenskabelige emner Der udbydes studiekredse i naturvidenskabelige emner for interesserede elever. Studiekredsene afvikles i studiemodulerne eller efter afslutningen af den normale skoledag. Der udbydes fx i en studiekreds i fysik og erkendelsesteori. Unge Forskere og Science Cup Unge Forskere og Science Cup er landsdækkende konkurrencer, hvor gymnasieelever dyster i udvikling af teknisk-matematisk-naturvidenskabelige ideer. Elever på Silkeborg Gymnasium, der har arbejdet med et projekt i den daglige undervisning, eller som blot har en god ide, tilbydes input til videreudvikling af projektet med henblik på deltagelse i Unge Forskere eller Science Cup. CanSat-projektet Under forudsætning af, at der er interesse for at deltage fra et passende antal elever, vil vi igen i skoleåret lave en CanSat-studiekreds i studiemodulerne. Studiekredsen skal starte primo september og vil have et indhold inden for rumteknologi svarende til de tidligere års CanSat-studiemoduler. Hvis der er elevinteresse for det, vil vi udfærdige en ansøgning om deltagelse i en nordisk, dansk eller europæisk CanSat-konkurrence (med eventuel deltagelse foråret 2016). Fysiktalenter fra grundskolen Elever i 8. klasse i Silkeborg Kommune tilbydes et talentprojekt med fokus på innovation og fysik. Eleverne kommer på gymnasiet fire eftermiddage, hvor de skal bygge en kastemaskine og lære om teorien bag. Biologi-idræt-undervisning af grundskoleelever Elever i klasse i Silkeborg Kommune tilbydes en undervisningsdag på gymnasiet, hvor man gennem en kombination af idræt og biologi lærer om kroppen og dens virkemåde. Undervisningen tilrettelægges evt. i forhold til specifikke ønsker fra grundskolen. 2.8 Kommunikation og markedsføring Der blev i gennemført et analyse- og udviklingsarbejde med henblik på at forbedre skolens kommunikation og markedsføring, og i forlængelse heraf er en række tiltag blevet implementeret i det forgangne skoleår: Gymnasiet har fået ny hjemmeside, nyhedsbrevet Nyt fra gymnasiet er blevet udvidet med nogle faste, nye indholdselementer

8 8 og gjort tilgængeligt som webmagasin, 3.g-magasinet Final Countdown er blevet revideret både form- og indholdsmæssigt, der er produceret en præsentationsvideo af gymnasiet som helhed, og den nye grafiske linje er blevet implementeret i skriftligt præsentations- og markedsføringsmateriale af forskellig art. Disse tiltag skal i skoleåret fastholdes og videreudvikles. 3. Indsatsområder ekstraramme Ekstrarammen omfatter tre indsatsområder, hvor pkt. 3.1 vægter en tredjedel, 3.2 vægter en sjettedel og 3.3 vægter halvdelen. 3.1 Fastholdelse og støtte Rektor skal arbejde på at fastholde en høj gennemførelsesprocent blandt eleverne. Det er målet, at mindst 85 % af en årgang gennemfører gymnasiet. Rektor skal bl.a. sikre, at nedenstående initiativer gennemføres. Psykolognormeringen fastholdes og suppleres med en særlig indsats for rekruttering til selvhjælpsgrupper. Kommunale rusmiddelkonsulenter er på skolen i studiemoduler og orienterer klasser om muligheden for at få hjælp. Læsevejlederne gennemfører med assistance fra tre dansklærere screeninger og læsekurser i alle 1.g-klasser. Læsevejlederne udbyder op til eksamensperioden et skrive- og stavekursus. Der gennemføres et særligt forløb for elever med alvorlige vanskeligheder i matematik (dyskalkuli). Der gennemføres et Brush Up-kursus for en bredere kreds af elever med vanskeligheder i matematik. Disse elever rekrutteres på baggrund af en screening gennemført i samtlige 1.g-klasser. Kurset er obligatorisk for elever, der har klaret sig særligt dårligt i screeningstesten. Studievejlederne foretager en gennemgang af den nye 1.g-årgang mhp. at finde elever, der forventes at kunne få særlige udfordringer mht. gymnasieforløbet. I samarbejde med teamlærerne sikres tidlig indgriben og støtte i forhold til disse elever. Der skal gribes tidligt og effektivt ind i forhold til fravær, idet der er en sammenhæng mellem fravær og frafald. Der sendes bl.a. et orienterende brev til forældre til 1.g-elever, der er under 18 år og har et særlig højt fravær. For elever med et større skriftligt fravær og elever, der i tidligere skoleår har været forsømmelige mht. det skriftlige arbejde, afvikles der obligatorisk skrivning på udvalgte lørdage (lørdagsskrivefængsel) samt på dage i læseferien (sommerskrivefængsel).

9 9 Der sker en løbende registrering af frafald og frafaldsårsager, således at udviklingen i frafald kan følges over en årrække, og således at der kan sættes ind med de mest effektive virkemidler. 3.2 Implementering af OK13 Der gennemføres et målrettet arbejde med prioritering og planlægning af lærernes arbejdstid, således at elevernes mulighed for øget samvær med lærerne og styrkelse af indlæringen, bl.a. gennem øget vejledning, forbedres. Som led i et målrettet arbejde med prioritering og planlægning af lærernes arbejdstid gennemføres der løbende dialog om arbejdsopgaverne, således at der er to faste årlige samtaler foruden den løbende kontakt mellem leder og lærer. I skoleåret forøges omlægningen af lærernes arbejdstid fra rettetid til vejledning. I 1g og 2g omlægges således 20% til vejledning. I 3g er det den enkelte lærer, der vurderer behovet. Grundtanken i udviklingen er, at den hidtidige skelnen mellem uddannelsestid og elevtid kan ophæves, og man opererer med studietid som en samlet betegnelse. Gennem parallel skemalægning af nogle hold skabes mulighed for nye former for undervisningsorganisering fx niveaudeling, forelæsninger eller elevdeling efter foretrukne arbejdsformer, emne, læringsstil mv. I studiemodulet gennemføres en række aktiviteter, der indebærer mulighed for at eleverne kan få øget vejledning, herunder BrushUp-kurser i matematik. Omlægningen af lærernes arbejdstid, således at der afsættes mere tid til vejledning i studieretningsprojektet, fortsættes. 3.3 Synlig læring på SG Formålet med projektet Synlig læring på SG er at fremme elevernes læring gennem systematisk samarbejde mellem lærerne om at planlægge og udvikle undervisningen med fokus på elementer som tydeliggørelse af de faglige mål, feedback, bevidstgørelse af elever om læreprocessen mv., der ifølge læringsforskningen i særlig grad fremmer læring. Mål Der sigtes mod, at følgende mål er nået ved udgangen af projektperioden, som løber over tre skoleår og afsluttes med udgangen af skoleåret :

10 10 Der er sket en forøgelse af samarbejdet mellem lærerne i og på tværs af faggrupper om pædagogiske og didaktiske forhold. Det er fx blevet (mere) almindeligt, at man i fællesskab planlægger undervisningsforløb eller enkeltlektioner. Alle faggrupper har en fælles og præcis forståelse for de faglige mål på de enkelte niveauer, og hvorledes disse konkret kommer til udtryk i form af elevytringer på skrift, i tale, som handling osv. Der er udviklet metoder og materialer til tydeliggørelse af de faglige mål. Eleverne får i højere grad individuel feedback vedrørende deres faglige udvikling og læring. Der er udviklet en procedure, så der i alle klasser systematisk arbejdes med elevernes mindset, så de i højere grad er bevidste om, hvordan de bedst lærer og handler derefter. Evaluering Projektet følges løbende gennem evaluering af de enkelte indsatsområder (jf. nedenstående) samt årlige opsamlinger fra faggrupper mv. Desuden følges udviklingen i udvalgte dele af elevtrivselsundersøgelserne samt grundforløbs- og gymnasieforløbsevalueringen. Ved afslutningen af det 3. projektår gennemføres en kvantitativ og kvalitativ evaluering blandt lærerne med fokus på målene for projektet. I skolåret er der bl.a. flg. indsatsområder under udviklingsprojektet Synlig læring på SG : Synlig læring i faggrupperne Samtlige faggrupper arbejder med spørgsmål som: Har vi en fælles forståelse for de faglige mål på de enkelte niveauer? Har vi en fælles forståelse af, hvorledes de faglige mål på de enkelte niveauer konkret kommer til udtryk i form af elevytringer på skrift, i tale, som handling osv.? Hvordan udvikler, organiserer og evaluerer vi alene og i fællesskab undervisning, der giver mulighed for en hensigtsmæssig og præcis individuel feedback og feedforward til eleverne, så hver enkelt elev får en klar fornemmelse af progressionen frem mod de faglige mål? Faggruppelederne har ansvaret for etablering af et samarbejde med fokus på ovenstående spørgsmål, der både vedrører almindelig undervisning og det skriftlige arbejde. Samarbejdet skal involvere samtlige medlemmer af faggruppen og skal i skoleåret have et omfang på mindst to dage pr. fag.

11 11 Ledelsen sørger for, at der i løbet af skoleåret etableres møder mellem større og mindre grupper af faggruppeledere, som kan udveksle erfaringer om arbejdet med synlig læring. Faggruppelederen evaluerer i foråret 2016 arbejdet i faggruppen med synlig læring. I samme forbindelse udpeges indsatsområder for faggruppen i skoleåret GSSG I forlængelse af et tidligere udviklingsprojekt om såkaldt gymnasiefremmede elever arbejder en projektgruppe i på tredje år med udvikling af Gymnasiefremmende Strategier på Silkeborg Gymnasium (GSSG). I løbet af skoleåret vil projektgruppen: 1) Færdiggøre udviklingen og afprøvningen af effektive måder at identificere de elever, der har behov for en særlig lærerindsats i mødet med gymnasiets faglige og studiemæssige krav. 2) Færdiggøre udviklingen og afprøvningen af praktiske strategier og metoder til at hjælpe ovennævnte elevgruppe. 3) Udvikle et kursusforløb med fokus på mindset. Kursusforløbet skal afholdes for skolens 1.g-teamlærere med indledning i grundforløbet Kursusforløbet vil have fokus på den praktiske påvirkning af elevernes mindset i forhold til skolegangen, og det kan involvere en mentorordning i form af en tilknyttet ressourceperson fra GSSGprojektgruppen samt løbende erfaringsudveksling mellem teamlærerne. I forbindelse med kursusudviklingen henter GSSG-projektgruppen erfaringer fra projektet Mindset Mindset En gruppe af lærere med forskellige fag udgør indledningsvist en studiekreds med fordybelse i Carol Dwecks bog Du er hvad du tænker Den nye mindset-teori om vejen til succes. Herefter omsættes teorien til praksis med særligt fokus på feedback og feedforward, idet der udvikles redskaber til undervisningen, der skal fremme elevernes individuelle udvikling, uanset deres udgangspunkt og niveau. Mindset-gruppens erfaringer giver input til GSSG-projektets udvikling af et teamlærerkursus med fokus på mindset SOL I projektet SOcioøkonomisk Løft (SOL) undersøger fem lærere i et 2-årigt forløb, om de gennem en særlig faglig vejledning i ét fag kan løfte det faglige niveau i almindelighed for elever med faglige udfordringer som følge af deres socioøkonomiske baggrund og/eller fremme selvsamme elevers tilpasning til et gymnasialt undervisningsmiljø. Der udarbejdes en midtvejsevaluering ved udgangen af

12 FUSG Udviklingen af skriftlighed foregår bl.a. i projektet FUSG (Fortsat Udvikling af Skriftlighed på Gymnasiet), idet FUSG-projektgruppen i skoleåret vil arbejde med: Planlægning og afvikling af en formidlingsdag d. 11/ Videreudvikling og implementering af progressionsplanen vedr. skriftlighed - jf. fx SRO-studentereksamen for 2.g. Vedligehold og videreudvikling af Skriveportalen på skolens hjemmeside (skriveskabeloner for fagenes genrer, håndtering af typiske skriveproblemer, skrivefaser m.m.) med fokus på synliggørelse for eleverne af de faglige mål i forbindelse med det skriftlige arbejde. Udbredelse af elevernes kendskab til og forøgelse af brugen af Skriveportalen Udbredelse af materiale til skriftlighed i historie på Skriveportalen Videreudvikling af skrivelektioner Udvikling af mindre interne kurser for fag både med og uden elevtid Erfaringsudveksling med andre skoler Deltagelse i projektet Potentialer i web 2.0 med fokus på multimodal skrivning. 4. Evaluering af kontrakten Der udarbejdes ved afslutningen af skoleåret en status, der redegør for målopfyldelsen for de forskellige indsatsområder. Denne status forelægges bestyrelsen på det sidste møde inden sommerferien. Der anvendes forskellige evalueringsmetoder afhængig af det enkelte måls karakter. For så vidt angår basisrammens indsatsområder, er der i de fleste tilfælde tale om aktiviteter, hvor det ved skoleårets afslutning kan konstateres om den enkelte aktivitet er gennemført. Der henvises i øvrigt til de evalueringsaktiviteter, der er fastlagt i Kvalitetssikringssystem for Silkeborg Gymnasium. For så vidt angår ekstrarammen gælder flg.: Pkt. 3.1 rummer en bred vifte af indsatser, der skal styrke arbejdet med fastholdelse og støtte. Ved afrapporteringen konstateres det, om de anførte aktiviteter er gennemført, og der måles på om gennemførelsesprocenten er mindst 85.

13 13 Pkt. 3.2 afrapporteres ved en redegørelse for, hvordan der som helhed arbejdes med implementering af OK13. Pkt. 3.3 afrapporteres ved en redegørelse for de omtalte tiltag, og de forskellige evalueringer, der er omtalt under selve punktet. Merarbejde og særlig indsats Eventuelt merarbejde og særlig indsats honoreres efter bestyrelsens beslutning på baggrund af drøftelse mellem bestyrelsesformanden og rektor. Steffen Lange Bestyrelsesformand Erik Olesen Rektor

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Formål med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2013 2014

Resultatlønskontrakt 2013 2014 Resultatlønskontrakt 2013 2014 Formålet med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen

Læs mere

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt 2016-17 for rektor Erik Olesen

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt 2016-17 for rektor Erik Olesen 1 Silkeborg Gymnasium Resultatlønskontrakt 2016-17 for rektor Erik Olesen 06.06. 2016 1. Grundlag og rammer Ministeriet for Børn og Undervisning har ved skrivelse af 27.juni 2013 bemyndiget bestyrelserne

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2015

Rektors Resultatlønskontrakt 2015 Rektors Resultatlønskontrakt 2015 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013 2014 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret Rektor Tønder den 11. august 2016 Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2016 2017 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningsministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for

Læs mere

Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015

Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015 Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed på (SG) samt understøtte rektors indsats for at opnå de opstillede mål for skoleåret

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret 2016-2017. Indsatsområder

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2018-2019 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Indstilling I henhold til Undervisningsministeriets brev af 10. juni 2010 (bilag 3.3.1) bemyndiges bestyrelsen til at indgå en resultatlønskontrakt

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2016-2017 30.09.2016 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018 Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august 2017-31. juli 2018 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til at tjene følgende overordnede formål

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 1. oktober 2015 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2015-2016 Basisrammen Indsatsområde A: Studieparathed med 10 % Mål: der er gjort en indsats for, at den generelle studieparathed

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2015-2016 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt

Læs mere

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret 2015-2016 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt 2017 2018 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i et brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens leder. Rektor forhandler efterfølgende

Læs mere

Ledelsen har sat følgende punkter som mål for fastholdelsesarbejdet:

Ledelsen har sat følgende punkter som mål for fastholdelsesarbejdet: Resultatlønskontrakt 2012 2013 Formålet med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen

Læs mere

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk):

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk): Rektors resultatkontrakt 1. august 2017 31. juli 2018 Kontraktgrundlag Kontraktgrundlaget er bemyndigelsesbrev af 27. juni 2013 fra Ministeriet for Børn og Undervisning til bestyrelser for almene gymnasier.

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Bilag 3 Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2015-2016 Indikatorer og målopfyldelse De enkelte resultatmål i kontrakten måles ved hjælp af indikatorer,

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 Basisrammen: A. Indsatser der skal udvikle undervisningens indhold og form. Gymnasiet: 1. Almen studieforberedelse. Den nye organisering af almen studieforberedelse

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15

Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15 Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til At skabe synlighed og gennemskuelighed omkring gymnasiets

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret -2016. Indsatsområder A.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2018

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2018 Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2018 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse resultatløn for ledere

Læs mere

2i innovationsklassen og 2y karakterfri klasse & makkerklassen 1a

2i innovationsklassen og 2y karakterfri klasse & makkerklassen 1a 1 Fra forsøgsarbejde til praksis og handleplaner for skoleåret 2016-17 Resumé Sprogprojekt: Elevernes internationale kompetencer Projekt : I skoleåret 2015-16 har vi afsluttet vores fællessproglige projekt

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2015

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2015 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2015 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Resultatlønskontrakt: Mål- og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse. Basisrammen

Resultatlønskontrakt: Mål- og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse. Basisrammen Resultatlønskontrakt: - og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse 1. Undervisning 1.1 Lektieintegreret HF Basisrammen Formålet med udviklingsarbejdet er at styrke læringen i HF-uddannelsen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2017-2018 29.09.2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg BIRKERØD GYMNASIUM, HF, IB & KOSTSKOLE SØNDERVANGEN 56 - POSTBOKS 220-3460 BIRKERØD DANMARK RESULTATLØNSKONTRAKT for Rektor Anders Kloppenborg 17. december 2018 Grundlag og rammer Jf. skrivelse fra Ministeriet

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2014-2015 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønkontrakt

Læs mere

Opgørelse af resultatlønskontrakt 2014 for direktør Elsebeth Melgaard, SOSU C

Opgørelse af resultatlønskontrakt 2014 for direktør Elsebeth Melgaard, SOSU C Opgørelse af resultatlønskontrakt 2014 for direktør Elsebeth Melgaard, SOSU C Indledning Kontrakten skal tjene følgende formål: 1. Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen. 2. Den skal understøtte

Læs mere

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Formålet med kvalitetssystemet på Rungsted Gymnasium er at medvirke til at skabe en åben evalueringskultur som er praktisk anvendelig. Hensigten er,

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2016

Rektors Resultatlønskontrakt 2016 Rektors Resultatlønskontrakt 2016 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 1 Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2016-17 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer.

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Ishøj Kommune Juli 2014 Flere Lille og Store Nørder i Ishøj Projektbeskrivelse Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Projektet

Læs mere

Bestyrelsens resultatlønskontrakt med rektor ved Christianshavns Gymnasium

Bestyrelsens resultatlønskontrakt med rektor ved Christianshavns Gymnasium Bestyrelsens resultatlønskontrakt med rektor ved Christianshavns Gymnasium 2017-18 Bestyrelsen for Christianshavns Gymnasium har formuleret 5 indsatsområder i rektors resultatlønskontrakt gældende for

Læs mere

Afrapportering, resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Afrapportering, resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 1 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste leder og øvrige ledere, samt retningslinier

Læs mere

Eksempler på delmål til resultatlønskontrakter

Eksempler på delmål til resultatlønskontrakter Eksempler på delmål til resultatlønskontrakter Implementering af byggeri og lokaleindretninger. At sikre at institutionen fortsat kan leve op til de fastsatte strategiske kvantitative og kvalitative vækstmål,

Læs mere

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Rødkilde Gymnasium og rektor Kristine Kortnum for skoleåret

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Rødkilde Gymnasium og rektor Kristine Kortnum for skoleåret Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Rødkilde Gymnasium og rektor Kristine Kortnum for skoleåret 2018-2019 Baggrund og indledning: Denne aftale er baseret på Ministeriet for Børn og undervisningsministeriets

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIK- LINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOM- RÅDET I REGION SJÆLLAND 2009

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIK- LINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOM- RÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIK- LINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOM- RÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: uddannelsekultur@regionsjaelland.dk eller med post

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 20. januar 2015 Bestyrelsesmøde Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde tirsdag den 27. januar 2015, kl. 15-17 På Sporet 8b, Aalborg. Dagsorden

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2015

Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2015 Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2015 Bestyrelsen har med virkning pr. 1. januar 2015 indgået en 1-årig resultatlønskontrakt med direktør Pia Agerbæk Marlo på Handelsfagskolen med

Læs mere

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret 2017-18 Baggrund og indledning Denne aftale er baseret på Ministeriet for Børn og Undervisnings

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2017-18 Formål med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 Indledning Den årlige selvevaluering er skriftlig og drøftes i bestyrelsen. Selvevalueringen offentliggøres efterfølgende på skolens hjemmeside. Selvevalueringen

Læs mere

Resultatkontrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium

Resultatkontrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium Resultatkontrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2018-2019 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatkontrakter med institutionens

Læs mere

Espergærde Gymnasium og HF. Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch

Espergærde Gymnasium og HF. Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch 2015 / 2016 Espergærde Gymnasium og HF Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch Espergærde Gymnasium og HF Resultatkontrakt for rektor Henrik B. Bæch. Bestyrelsen for Espergærde Gymnasium og HF har besluttet,

Læs mere

Rapport vedrørende realiseringen af Rektors resultatlønskontrakt Tørring Gymnasium

Rapport vedrørende realiseringen af Rektors resultatlønskontrakt Tørring Gymnasium Rapport vedrørende realiseringen af Rektors resultatlønskontrakt 2016-17 Tørring Gymnasium Indsatsområder for basisrammen: 1. Synlighed og rekruttering af nye elever Vægt: 50% Med henblik på at styrke

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2017-18 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge, der lærer og udvikler sig sammen med andre i forpligtende fællesskaber.

Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge, der lærer og udvikler sig sammen med andre i forpligtende fællesskaber. Rosborg Gymnasium & HF Resultatlønskontrakt 2018-19 Formål Formalet med resultatlønskontrakten er at understøtte dialogen mellem bestyrelsen og gymnasiets daglige ledelse om hvilke indsatser, der skal

Læs mere

Resultatlønskontrakt. Basisramme

Resultatlønskontrakt. Basisramme Resultatlønskontrakt Vedr. realisering af de angivne mål i resultatlønskontrakt indgået mellem bestyrelsen for Varde Gymnasium ved formand Torben Rosenørn og rektor Finn Olsen for skoleåret 2015-16. Basisramme

Læs mere

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg BIRKERØD GYMNASIUM, HF, IB & KOSTSKOLE SØNDERVANGEN 56 - POSTBOKS 220-3460 BIRKERØD DANMARK RESULTATLØNSKONTRAKT for Rektor Anders Kloppenborg 23. august 2017 Grundlag og rammer Jf. skrivelse fra Ministeriet

Læs mere

1. november 2007 Carl P. Knudsen Deltagere! Region Hovedstaden " Allerød Gymnasium " Helsingør Gymnasium " Gl. Hellerup Gymnasium " Nærum Gymnasium " Rungsted Gymnasium " Rysensteen Gymnasium " Teknisk

Læs mere

Bilag 4, Rektors resultatlønskontrakt med resultater indskrevet, 2013-2014.

Bilag 4, Rektors resultatlønskontrakt med resultater indskrevet, 2013-2014. Bilag 4, Rektors resultatlønskontrakt med resultater indskrevet, 2013-2014. Aftale mellem Støvring Gymnasiums bestyrelse ved bestyrelsesformand Gerd Bangsbo og rektor Jens Nielsen. kontrakten er indgået

Læs mere

MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017

MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017 MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017 Side 1 Bestyrelsens vurdering af målopfyldelse af de enkelte mål. Basisramme 2017: 1. Flere elever

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

Fokuspunkter skoleåret 2014/15

Fokuspunkter skoleåret 2014/15 Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2014/15 Fokuspunkter: Fælles for grundskole og gymnasium 1) Supervision og undervisning et er at fokusere på udvikling og kvalitetssikring af skolens

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2017-2018 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2014 til 31. juli 2015

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2014 til 31. juli 2015 Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2014 til 31. juli 2015 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse af resultatløn for ledere

Læs mere

Afrapportering Resultatlønskontrakt for rektor Kirsten Jensen

Afrapportering Resultatlønskontrakt for rektor Kirsten Jensen Afrapportering Resultatlønskontrakt 2015-2016 for rektor Kirsten Jensen Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal understøtte dialogen mellem Hvidovre Gymnasium & HFs bestyrelse og rektor

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2011 2012

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2011 2012 30. september 2011 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2011 2012 1. Formål med og gyldighedsperiode for aftalen Der indgås en resultatlønsaftale mellem bestyrelsen for Ordrup

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt For rektor Kirsten Danving for 2019 Grundlag og rammer Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelserne ved selvejende institutioner til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens

Læs mere

Evalueringsrapport om kvaliteten af teoretisk pædagogikum 2011 til 2013.

Evalueringsrapport om kvaliteten af teoretisk pædagogikum 2011 til 2013. Den 14. marts 014 Evalueringsrapport om kvaliteten af teoretisk pædagogikum 011 til 013. I henhold til Pædagogikumbekendtgørelsen er der i relation til teoretisk pædagogikum nedsat et rådgivende udvalg,

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Vejledning til lov og bekendtgørelse Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Gymnasie- og Tilsynskontoret

Læs mere

Basisrammen ( kr.) Inden for basisrammen er indgået aftale om mål i forhold til skolens strategiske indsatsområder.

Basisrammen ( kr.) Inden for basisrammen er indgået aftale om mål i forhold til skolens strategiske indsatsområder. Horsens, 14. juni 2018 Hermed opgørelse af resultatkontrakt indgået mellem Bestyrelsen for Horsens HF & VUC og rektor Dinna Balling 19. september 2017 for perioden 1.8.2017 til 31.7.2018. Skolens vægtede

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

Resultatmål 2017/ 18

Resultatmål 2017/ 18 Resultatmål 2017/ 18 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Beslutning: Afrapportering på Fortsat Fremgang for Furesø: Løft af elever, der har svært ved indlæring (pkt. 3.6) Sagsnr. i ESDH: 18/18826 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Læs mere

Kvalitetssystem på HTX Roskilde

Kvalitetssystem på HTX Roskilde Kvalitetssystem på HTX Roskilde Indledning Arbejdet med kvalitetssikring på HTX Roskilde har til hensigt: 1) Til stadighed at udvikle kvaliteten af skolens kerneydelser gennem systematiske regelmæssige

Læs mere

Resultatmål 2015/ 16

Resultatmål 2015/ 16 Resultatmål 2015/ 16 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 26. september 2018 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2018-2019 Basisramme 70.000 Indsatsområde Mål Indikatorer A: Implementering af gymnasiereformen 25% af basisrammen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 16. JUNI, 2015

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 16. JUNI, 2015 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 16. JUNI, 2015 Til stede: Steffen Lange, Huno K. Jensen, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Erik Olesen, Josefine Bastrup Jensen, Thea Karoline Marx, Mette Hosbond Kristensen

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2017/18

Rektors resultatlønskontrakt for 2017/18 Rektors resultatlønskontrakt for 2017/18 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed på (SG) samt understøtte rektors indsats for at opnå de opstillede

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Formål med kontrakten Resultatlønskontrakt for skoleåret 2016-2017 Kontrakten skal understøtte den lokale proces imellem bestyrelse og institutionens daglige ledelse på Odder Gymnasium. Gennem kontrakten

Læs mere

Handlingsplan for læseindsats 2016

Handlingsplan for læseindsats 2016 Handlingsplan for læseindsats 2016 Erhvervsuddannelser og AMU Jordbrugets UddannelsesCenter Århus Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Evaluering af læseindsatsen i 2015... 3 3. Overordnet beskrivelse

Læs mere

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier Selvevaluering 2018 VID Gymnasier VID Gymnasiers undervisningsfaglige grundlag (se næste side) ligger til grund for udvælgelse af nedenstående 3 konkrete indsatser, som VID Gymnasier vil arbejde med i

Læs mere

Kontraktperioden løber fra 1. august 2018 til 31. juli Rammen for skolens rektor er kr. på basisrammen og kr. på ekstrarammen.

Kontraktperioden løber fra 1. august 2018 til 31. juli Rammen for skolens rektor er kr. på basisrammen og kr. på ekstrarammen. Bilag 7.1. Resultatlønskontrakt for rektor Allan Friis Clausen 2018-19 1 IU GYMNRSIUMl Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse

Læs mere

Evalueringsstrategi Evaluering og kvalitetssikring Nykøbing Katedralskole

Evalueringsstrategi Evaluering og kvalitetssikring Nykøbing Katedralskole Nykøbing Katedralskoles evalueringsstrategi bygger på kravene i kapitel 11 i Lov om gymnasiale uddannelser (LOV nr 1716 af 27/12/2016) om kvalitetsudvikling samt på kravene i kapitel 1 i bekendtgørelsen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2018

Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2018 Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2018 Resultatlønskontrakten følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse af resultatløn for ledere ved selvejende institutioner.

Læs mere

Kvalitetssikringssystem. Kvalitetssikringssystem. Sønderborg Statsskole. Aug. 2013

Kvalitetssikringssystem. Kvalitetssikringssystem. Sønderborg Statsskole. Aug. 2013 Kvalitetssikringssystem Sønderborg Statsskole Aug. 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sønderborg Statsskole - profil... 3 2.1 Organisering af skolen...4 3. Skoleevaluering...5 3.1. Gennemgående

Læs mere

Kvalitetssystem og evalueringsplan for Gefion gymnasium.

Kvalitetssystem og evalueringsplan for Gefion gymnasium. Kvalitetssystem og evalueringsplan for Gefion gymnasium. Formålet med denne plan er at medvirke til at sikre kvalitet i undervisningen og at sikre en systematisk og løbende selvevaluering med henblik på

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringen af målstyret undervisning og god klasseledelse er prioriteret som A og er det første og største indsatsområde i den fælleskommunale

Læs mere

GLAD, GLOBAL, GRØN OG GENIAL

GLAD, GLOBAL, GRØN OG GENIAL Nykøbing Katedralskole vil: være det synlige gymnasium, der samarbejder med lokale, nationale og globale partnere være det udviklingsorienterede gymnasium, der dyrker den enkelte elevs potentiale gennem

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse resultatløn for ledere

Læs mere

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan:

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1 Evalueringsplan for Landsbyskolen 1/6 Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1. Med denne evalueringsplan redegøres for en samlet plan over, hvordan vi arbejder med evaluering. Planen skal dels

Læs mere

RESULTATKONTRAKT, REKTOR, SKOLEÅRET

RESULTATKONTRAKT, REKTOR, SKOLEÅRET RESULTATKONTRAKT, REKTOR, SKOLEÅRET 2015-16 Formål med kontrakten Resultatkontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors arbejde i skoleåret

Læs mere

Udviklingsprojekter 2009/2010

Udviklingsprojekter 2009/2010 5. maj 2009/CPK Udviklingsprojekter 2009/2010 I skoleåret 2009-2010 udbyder Danske Science Gymnasier fire udviklingsprojekter 1 : Nye veje i statistik og sandsynlighedsregning Matematik, fysik og kemi

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2009-10

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2009-10 Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2009-10 Viby Gymnasium og HF Formål med kontrakten Følgende resultatkontrakt skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed i Viby Gymnasium og HFs opgavevaretagelse

Læs mere

Rektors resultatkontrakt Basisramme. Udviklingsstrategi 60%

Rektors resultatkontrakt Basisramme. Udviklingsstrategi 60% Rektors resultatkontrakt 2017-18 Basisramme Udviklingsstrategi 2016-2020: Udvikling af nye undervisnings former med henblik på elevernes læring 1. Logistik og styring Den særlige udviklingsindsats for

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Varde Gymnasium gældende for skoleåret

Resultatlønskontrakt for rektor ved Varde Gymnasium gældende for skoleåret Resultatlønskontrakt for rektor ved Varde Gymnasium gældende for skoleåret 2016-17 1. Formål med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål:

Læs mere

MÅL OG STRATEGI PLANER 2015-2016

MÅL OG STRATEGI PLANER 2015-2016 MÅL OG STRATEGI PLANER 2015-2016 1 Indholdsfortegnelse 1. Profil, værdier, uddannelsestilbud... 3 1.1 Identitet og profil... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 1.3 Gymnasiets opgave... 4 1.4 Uddannelsestilbud...

Læs mere

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 -

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 - Resultatlønskontrakt mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 - Indledning Undervisningsministeriet har ved skrivelse af 1. oktober 2007 bemyndiget bestyrelserne for blandt

Læs mere

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt 1 Silkeborg Gymnasium Resultatlønskontrakt 2017-18 for rektor Erik Olesen 06.06. 2017 1. Grundlag og rammer Ministeriet for Børn og Undervisning har ved skrivelse af 27.juni 2013 bemyndiget bestyrelserne

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret 12-09-2013 Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 Formål med kontrakten Kontrakten skal understøtte den lokale proces imellem bestyrelse og institutionens daglige ledelse på Odder Gymnasium. Gennem

Læs mere

Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015

Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015 Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015 Formål Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Undervisningsministeriets Bemyndigelse

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2018-19 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed i Hasseris Gymnasiums opgavevaretagelse samt understøtte

Læs mere