Høringssvar vedr. udkast til Helhedsplan for Haraldsted sø og Gyrstinge sø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar vedr. udkast til Helhedsplan for Haraldsted sø og Gyrstinge sø"

Transkript

1 Ringsted Kommune Teknik og Miljøcenter Rønnedevej Ringsted E mail: teknikogmiljo@ringsted.dk Ringsted d. 6. november 2015 Høringssvar vedr. udkast til Helhedsplan for Haraldsted sø og Gyrstinge sø Ringsted Kajakklub blev etableret i 2012 af en gruppe idérige borgere med det mål, at igangsætte nye friluftsoplevelser i Ringsted. Klubben startede med at ro på Haraldsted Lillesø, men har siden begyndelsen af 2015 roet på Haraldsted Langesø, hvor der nu er offentlig adgang. Klubben råder over omkring 40 kajakker og mangler på 3. år faciliteter til materiel og omklædning ved søen. Ringsted Kommune har siden starten 2012 bl.a. bidraget med følgende: Ringsted Kajakklub blev i 2012 støttet med midler bl.a. til rekvisitter og opstartskontingentpulje i forbindelse med et idrætsprojekt for børn og unge. Klubben blev i 2013 støttet med midler fra Folkeoplysningsrådet til tilskud til indkøb af en kajaktrailer. Klubben blev i 2014 støttet med midler til indkøb af kajakker og naturudstyr. Der i 2015 er blevet udlagt og indkøbt offentlig flydebro, som er udlagt nord for dæmningen i Haraldsted Sø Der er blevet ydet tilskud til sommersjov aktiviteter igennem de sidste par år. og Ringsted Kajakklub har haft hundreder af børn på vandet bl.a. også sammen med kommunens grønne guide. De tre søsportsklubber Ringsted Sportsfiskerforening, Ringsted Ro og Kajakklub og Ringsted Fiskeklub har på eget initiativ haft to fællesmøder i 2015, hvor den

2 fremtidige benyttelse af Haraldsted sø blev drøftet. Ringsted Kommune har ikke holdt nogen møder endnu med de 3 foreninger. Første søsportsmøde blev afholdt d. 17/2 2015, hvor Ringsted Ro og Kajakklub og Ringsted Sportsfiskerforening tilkendegav, at administrationens forslag om at opstille en kajakcontainer på p pladsen ved dæmningen ikke var en brugbar løsning. Ringsted Kajakklub har heller ikke selv ønsket denne løsning, og imødeser derfor en bedre løsning. Den store parkeringsplads ved søen kan ikke benyttes til opførelse af et bådehus for Ringsted Kajakklub. Foto: Ringsted Kajakklub Foreningerne besluttede sammen med Friluftsrådet endvidere på mødet d.17/ at fremsende en række konkrete forslag til sejladsreglerne på Haraldsted Langesø, idet disse endnu ikke er udarbejdet af kommunen. Klubberne afventer fortsat oplæg på sejladsreglerne. De 3 søsportsklubber mødtes til det andet møde om Helhedsplanen d. 22/ , hvor udkastet til planen blev drøftet. Foreningerne var i fællesskab enige om en lang række forhold om eksisterende og nye faciliteter og aktiviteter, som vi håber Ringsted Kommune vil indtænke i helhedsplanen.

3 På mødet drøftedes: Manglende sejladsregler på søen og manglende indgået aftale om kontrakt på fiskeriet Indførelsen af fuglebeskyttelseszoner Anvendelsen af den tidligere HOFOR bygning på Ejlstrupvej 164 Anvendelsen af græsplænen foran HOFOR bygningen Forslag til placering af udkigstårn ved søen (en udvidelse af begrebet fugletårn) Opstilling af borde og bænkefaciliteter ved søen Etablering af offentlige toiletter ved dæmningen og ved traktørstedet i Vrangeskov Børnefiskezonen ved dæmningen Motorbådssejlads på søen Anvendelsen af den gamle pumpe ved dæmningens nordlige ende Etablering af udkigstrappe på dæmningens skrå kant Fremtidige faciliteter ved Haraldsted Langesø for Ringsted Roklub og Ringsted Kajakklub og fremtidige faciliteter for Ringsted Sportsfiskerforening ved Gyrstinge sø. Klubberne var på mødet d. 22/ enige om, at alle tre foreningers behov i helhedsplanen skal udmønte sig i permanente faciliteter og løsninger for alle de tre klubber, der har udgangspunkt i søsportsområdet for enden af Ejlstrupvej. Parkering og adgangsveje til søerne (Ejlstrupvej og Øvej) herunder skiltning. Sejladsregler for brug af Haraldsted Langesø samt fiskeri De 3 søsportsforeninger ved Haraldsted sø har sammen med Friluftsrådet fremsendt forslag til Ringsted Kommune efter mødet d. 17/ med forslag til revision af sejladsreglerne for Haraldsted Langesø, der er underlagt vandløbsregulativet for søen. Foreningerne imødeser en dialog om de fremtidige sejladsregler, der anbefales afklaret hurtigst muligt sammen med brugerne. Kontrakt om fiskeri i søen skal desuden indgås med Ringsted Sportsfiskerforening Indførelse af fuglebeskyttelseszoner Sejladsen på Haraldsted Langesø sker idag i følge vandløbsregulativet for søen, hvoraf det fremgår: Sejladsen på søen må ikke være til skade for plante og dyreliv i søen eller for andres jagt eller fiskeri. Sejladsen foregår desuden efter en frivillig ordning, hvor foreningerne undlader sejlads i lavtvandede områder. Se vedlagte kort og områderne markeret med gult.

4 Det er søsportsklubbernes opfattelse, at de nuværende regler er velfungerende og ikke har skabt nogen problemer for beskyttelsen af søen hidtil. Foreningerne uddanner via sit klubarbejde desuden medlemmerne til hensigtsmæssig færdsel i naturen på Haraldsted Langesø. Ringsted Kajakklub ønsker de nuværende regler i vandløbsregulativet videreført ligesom de frivillige regler ønskes videreført. Ejerskiftet fra HOFOR til Ringsted Kommune betyder nemlig ikke i sig selv, at der er behov for indførelse beskyttelseszoner, ligesom benyttelsen af søen ikke har ændret sig nævneværdigt hvad angår trafikken af uorganiserede brugere. Haraldsted sø er fortsat kraftigt belastet af f orskellige alger og giftige blågrønalger, der truer vandmiljøet for både mennesker og dyr i Haraldsted Sø. Hver sommer, når temperaturerne stiger, viser de giftige blågrønalger sig i søen. Dette er et langt større problem for søen og dyrelivet end f.eks. naturoplevelserne i en båd på vandet. Haraldsted Langesø er til daglig stort set altid en øde sø, hvor den eneste oplevede sejlads er få kajakker og robåde fra søsportsklubberne. Øvrige aktiviteter på søen foregår i et omfang som selv de daglige brugere af søen (søsportsforeningerne) sjældent bemærker. Såfremt konkrete forbudszoner alligevel vedtages ønsker Ringsted Kajakklub, at zonerne følger de hidtidige frivillige zoner i areal, i det forvaltningens udkast til helhedsplanen lægger op til en mangedobling arealmæssigt af de frivillige zoner. To konkrete steder skal der henledes særlig opmærksom på: Den gamle pumpe ved dæmningen skal ifølge planudkastet omdannes til bro og udkigspunkt. Søsportsforeningerne gør opmærksom på, at en forbudszone på den nordlige side af broen er ulogisk og upraktisk for både fiskeri og kajaksejlads. Den gamle pumpe skal kunne benyttes til aktiviteter fra både nordlig og sydlig side (højre og venstre side af broen).

5 Søsportsforeningerne gør opmærksom på, at der ønskes mulighed for at lægge til i kajak og robåd ved Humlebjerg både ved spidsens østlige og vestlige del. Ringsted Kajakklub bemærker, at der er hyppig lavtgående helikopterflyvning over søen bl.a. fordi en lodsejer har tilladelse hertil. Desuden er der meget hyppig overflyvning af søen af andre helikoptere. Anvendelsen af den tidligere HOFOR bygning på Ejlstrupvej 164 Udsagn i udkast til Helhedsplanen vedr. tidligere HOFOR bygning: HOFOR s tidligere kontor skal bruges til naturundervisning samt kulturformidling. Bygningen kan efter en let ombygning fungere som en undervisningsgrejbank med undervisnings, formidlingsmaterialer og andet feltudstyr for skoler, institutioner m.v. Endvidere kan toilettet åbnes op til offentlig benyttelse.

6 Søsportsforeningerne konkluderede på mødet d. 22/ at en ny grejbank i højere grad er oplagt at placere i Vrangeskov ved traktørstedet end ved dæmningen. Kommunen er allerede idag i dialog med Roskilde Tekniske Skole om mulighederne for at leje/dele undervisningsfaciliteterne på stedet (fx skolestue, toilet, projektor og internetforbindelse). April måned til uge 32 er generelt ledigt hos Roskilde Tekniske Skole og der er 3 store indendørs undervisningslokaler, lagerplads og spise og toiletfaciliteter til mange personer samt desuden fine udendørsfaciliteter med adgang til skov og sø. Ved Ringsted Kommunes flerdages sommersjov aktiviteter arrangeret af kommunens grønne guide blev Vrangeskov og Trakørstedet desuden anvendt som udgangspunkt for friluftsaktiviteterne. Stedet er oplagt til grejbank. De 3 søsportsklubber tilkendegav på fællesmødet d. 22/ følgende angående den tidligere HOFOR bygning ved dæmningen: Den i alt ca. 24 kvm store HOFOR bygning lever ikke op til reglerne om handicapvenlig adgang, dørbredder, indretning og rumstørrelse. Toilettet er på ca. 3 kvm. Huset kan heller ikke benyttes til undervisning af indretningmæssige årsager.

7 Ringsted Kajakklub har besigtiget bygningen og fotos kan ses herunder: Opholdsrum på ca. 10 kvm. Foto: Ringsted Kajakklub efter aftale med HOFOR. Bygningen står tom nu og ejes af Ringsted Kommune. Foto: Ringsted Kajakklub efter aftale med HOFOR.

8 Toilettet er på ca. 3 kvm. og kan ikke benyttes af handicappede i kørestol. Foto: Ringsted Kajakklub efter aftale med HOFOR.

9 HOFORs tidligere bygning kan også anvendes af foreninger som Ringsted Kajakklub. Bygningen kan anvendes på forskellige tider af dagen, så skoler f.eks. har adgang i skoletiden, hvis der er er et behov. Huset har allerede toilet, omklædning m.v. som også passer til foreningsbrug. Der kan etableres kajakopbevaring på stedet. Foto: Ringsted Kajakklub De nuværende skoler der kommer til Haraldsted Langesø er primært: Byskovskolen der allerede samarbejder med Ringsted Ro og Kajakklub og benytter foreningens faciliteter og udstyr. Dagmarskolen der allerede samarbejder med Ringsted Sportsfiskerforening og benytter foreningens faciliteter og udstyr. ZBC der allerede samarbejder med Ringsted Kajakklub og benytter foreningens udstyr. Ringsted Kajakklub har frem til 2015 desuden afviklet aktiviteter for Klub Tværs, Kildeskolen, Dagmarskolen og Valdemarskolen. Ringsted Kajakklub mangler faciliteter. Valdemarskolens SFO 2 kører desuden i bus ud til dæmningen og har ca. 2 fisketure om året udenfor skoletiden for ca.10 børn. Ingen skoler har tilkendegivet et yderligere behov for en grejbank ved dæmningen. De nuværende skoler der kommer til Haraldsted Lillesø og benytter denne er bl.a. St. Merløse skole (ligger udenfor kommunen) og Kildeskolen.

10 Badestranden ved Haraldsted Lillesø rummer alle nødvendige faciliteter til skolebrug herunder toilet og en stor overdækket hytte, hvor en hel klasse kan være. Offentlige busser kører lige til døren på badestranden på Holbækvej, ligesom der også er anlagt cykelsti hele vejen fra Ringsted til badestranden. Området ved badestranden er tillige handicapvenligt og overholder allerede bygningsreglementet på alle punkter herunder angående korrekt beskaffenhed,indretning og størrelse. Badestranden er derfor et oplagt valg til undervisningsformål. Anvendelsen af græsplænen foran HOFOR bygningen Udsagn i udkast til Helhedsplanen vedr. arealet foran tidligere HOFOR bygning: Det grønne område mellem Grejbanken og Ringsted Sportsfiskerforenings klubhus udlægges som undervisning og formidlingsområde i tilknytning til Grejbanken. Her vil der være borde og bænkefaciliteter og evt. et madpakkehus, så eleverne f.eks. kan analysere deres prøver fra søerne og vandløb, og borgere kan sidde og spise medbragte madpakker.

11

12 Græsarealet arealet ved HOFOR bygningen har et begrænset udkig til søen, og nye faciliteter og overdækkede siddepladser kan nemt etableres på plænen eller andre steder. Foto: Ringsted Kajakklub. Eksempel på bådehus fra Esrum. Foto: Ringsted Kajakklub.

13 Et overdækket siddeområde til offentlige formål og foreningsfaciliteter kan f.eks placeres her. Der skal tages hensyn til den nuværende nabo (Ringsted Sportsfiskerforening). Forslag til placering af udkigstårn ved søen (en udvidelse af begrebet fugletårn) Udsagn i udkast til Helhedsplanen vedr. fugletårn: Der opsættes et fugletårn, skjult i bevoksningen bag undervisnings og formidlingsbygningen. Herfra vil der være god mulighed for at observere fugle over både Haraldsted Lillesø og Haraldsted Sø. Ringsted Kajakklub ønsker at gøre Ringsted Kommune opmærksom på følgende nuværende forhold: Fuglekigningen ved Haraldsted sø og Lillesøen sker idag fra: A. Primært badestranden på Holbækvej, der frekventeres hyppigt af fuglekiggere med kikkerter på stativ.

14 B. Selve slusen på dæmningen, der ligger højt over søerne og giver direkte udkig til fugle i både Tivolisøen og Haraldsted Langesø. I Helhedsplanen er foreslået opført et fugletårn bag HOFOR huset. Søsportsklubberne drøftede denne idé og placering d. 22/ og tilkendegav: A. At placeringen er uhensigtsmæsig, bl.a. da stedet er lavtliggende. Tårnet skal ikke alene målrettes som fugletårn men være et udkigstårn til gavn for alle brugere af Haraldsted sø og borgere i Ringsted. Fra et udkigstårn kan man både se på det spændende landskab ved søen, skrænterne ved nordsiden af søen kig til Vrangeskov og Haraldsted Kirke. Et udkigstårn kan også oplagt anvendes af fuglekiggere. Ringsted Kajakklub har mødt ca. 5 fuglekiggere (én ad gangen) i hele 2015 ved slusen, hvor der ellers er eminente udkigsforhold. B. Der er ikke udkig til Haraldsted Langesø fra lavningen bag HOFOR huset, og der kan ej heller kan opnås godt udkig fra stedet med et tårn. C. At bedre alternativer til et udkigssted findes f.eks på selve slusen og i tårnet for enden af HOFOR s gamle pumpe ved dæmningen. På pumpen skal der der blot etableres en lille trappe, og så haves et perfekt udkigstårn (tårnet eksisterer allerede). D. Af hensyn til søsportsforeningerne bør et udkigstårn placeres i passende hensynsfuld afstand fra søsportsaktiviteterne, så benyttelsen af arealerne ved Haraldsted Langesø er afvejet til gavn for alle brugergrupper. E. Der er tidligere givet tilladelse til etablering af fugletårn på selve dæmningen baseret på brugergruppernes egne ønsker. Ringsted Kajakklub mener, at en placering af et tårn på dæmningen eller ved den gamle pumpe er meget idéel.

15

16 Udkigstårn med indbygget klatrevæg til børn foreslås placeret på dæmningen. Foto: Ringsted Kajakklub Opstilling af borde og bænkefaciliteter ved søen Udsagn i udkast til Helhedsplanen vedr. borde og bænkefaciliteter: På Dæmningen opsættes borde og bænke, og der udlægges en bræddebro på betonanlægget ved vandindtaget i den nordlige del af dæmningen. Herfra kan der etableres bade og fiskemuligheder. Ringsted Kajakklub bemærker, at det er upraktisk, at foreslå at den gamle pumpe skal benyttes til badning, når der på den ene side af broen samtidig foreslås et fuldstændigt sejladsforbud. Borde og bænke vil være lange bedre placeret ud på selve dæmningen, hvor der i de seneste 10 år har været opstillet borde på frivilligt initiativ (disse er dog nu fjernet).dæmningen anvendes også til det årlige Sankt Hans arrangementer, hvortil borde og bænke vil være fordelagtigt. Etablering af offentlige toiletter ved dæmningen og ved traktørstedet i Vrangeskov Søsportsklubberne konkluderede på fællesmødet d. 22/ , at der ingen toiletfaciliteter er til rådighed for borgere og brugere af Ringsted Oplevelsessti på strækningen fra Roskildevej til Ejlstrupvej. Der foreslås nye offentlige toiletter efter samme standard og handicapvenligt som opført ved badestranden (Haraldsted Lillesø) på følgende nye lokaliteter: A. Vrangeskov ved Traktørstedet B. Ejlstrupvej ved dæmningen Børnefiskezonen ved dæmningen Udsagn i udkast til Helhedsplanen vedr. fiskezone: På dæmningens østside bliver der en børnefiskezone, hvor børn under 18 år frit kan fiske. Her kan forældre frit tage deres børn med og lære dem at fiske. Søsportsklubberne drøftede d. 22/ følgende:

17 Den stejle og glatte betonkant kan ikke anbefales som adgang til en fiskezone, da den udgør en sikkerhedsrisiko. Derimod vil den ca. 50 meter lange gamle pumpe mod søens nordside give børn optimale fiskemuligheder. Endvidere foreslås en udsigtstrappe etableret på den skrå betonkant i stil med vedlagte:

18 Motorbådssejlads på søen Udsagn i udkast til Helhedsplanen vedr. motorbåde: Sejlads med motorbåde vil ikke være tilladt. Undtaget er Ringsted Ro og Kajakklub, der fortsat har tilladelse til en motorbåd. Ringsted Kommune og beredskabet har også begge ret til en motorbåd af hensyn til tilsyn, drift og redning. Der gives, som under HOFOR s ejerskab, mulighed for sejlads med elmotor for foreninger og lodsejere efter aftale med Kommunen. De nuværende regler giver ikke idag Ringsted Roklub eneret på motorbådssejlads således som Udkast til helhedsplanen antyder. Reglerne angiver at sejlads kræver for alle via en tilladelse. Ringsted Roklub må sejle stærkere end 3 knob i følge de gamle regler. Forslag: Alle søsportsklubber med faste aktiviteter for børn og unge bør have adgang til sejlads med en følgebåd af sikkerhedsmæssige årsager. Al motorbådssejlads vil kræve tilladelse fra Ringsted Kommune. Fremtidige faciliteter ved Haraldsted Langesø for Ringsted Roklub og Ringsted Kajakklub samt fremtidige faciliteter for Ringsted Sportsfiskerforening ved Gyrstinge sø. De tre søsportsklubber repræsenteret ved formænd og bestyrelser var på mødet d. 22/ enige om, at alle foreningers behov i helhedsplanen skal udmønte sig i permanente faciliteter og løsninger for alle tre klubber, der har udgangspunkt i søsportsområdet for enden af Ejlstrupvej: Kommunens oplæg mangler pt. at beskæftige sig hermed. Klubberne fremhæver:

19 A. Ringsted Roklub og den nye Ringsted Kajakklub har brug for nye faciliteter ved Haraldsted Langesø. B. Ringsted Sportsfiskerforening har brug for nye faciliteter ved Gyrstinge sø. Alle tre foreninger var på mødet d. 22/ enige om, at faciliteterne på kommunens arealer skal afstemmes med søsportsklubbernes behov. Der var enighed blandt alle 3 foreninger om, at Ringsted Kommune hurtigst muligt i november 2015 bør afholde fællesmøde med alle tre søsportsforeninger om nye faciliteter for foreningerne som en del af helhedsplanen. Ringsted Kajakklub har identificeret mulige placeringer af nye bådehusfaciliteter som vist nedenfor: Forslag: Nye bådehusfaciliteter til Ringsted Kajakklub kan etableres i tilknytning til HOFOR bygningen. Vil være godt afskærmet af nuværende beplantning.

20 Forslag: Nye bådehusfaciliteter til Ringsted Kajakklub kan etableres på dæmningen. Er godt afskærmet af nuværende beplantning og friholdt fra søstien.

21 Parkering og adgangsveje til søerne (Ejlstrupvej og Øvej) herunder skiltning. Alle 3 søsportsklubber var på fællesmødet den 22/ enige om, at der bør være: A. Gode parkeringsmuligheder ved dæmningen, og hyppig græsslåning af grøftekanterne ved p pladsen. Nye affaldsstativer bør opstilles. B. At gode adgangsforhold for fiskeklubben og offentligheden skal etableres på Øvej til Gyrstinge sø. C. At passende henvisningsskiltning til søsport skal opsættes bl.a. på Ejlstrupvej. Med venlig hilsen Ringsted Kajakklub På bestyrelsens vegne Jan Christensen, formand Anne Birte Hansen, næstformand

Ringsted, Til: Ringsted Kommune, Teknik og Miljøcenter. Bilag: 1. Billede af parkering 2. Velkomst til Haraldsted Sø

Ringsted, Til: Ringsted Kommune, Teknik og Miljøcenter. Bilag: 1. Billede af parkering 2. Velkomst til Haraldsted Sø Ringsted, 17-07-2014 Til: Ringsted Kommune, Teknik og Miljøcenter Bilag: 1. Billede af parkering 2. Velkomst til Haraldsted Sø Emne: Indsigelse i forbindelse med nabo-orientering omkring RIKA s ønske om

Læs mere

Helhedsplan for Gyrstinge og Haraldsted Søer. Fremtidig anvendelse af det eksproprierede beskyttelsesbælte.

Helhedsplan for Gyrstinge og Haraldsted Søer. Fremtidig anvendelse af det eksproprierede beskyttelsesbælte. Hej Hermed fremsendes vores bidrag til Helhedsplanen. Peter Tolstrup Nissen og Kirsten Nissen Haraldsted Sø, d. 8. marts 2015 Ringsted Kommune Teknik og Miljøcenter Rønnedevej 11 4100 Ringsted Helhedsplan

Læs mere

Workshop: Sølandskabet i Ringsted. d. 26 februar Dorthe Hedensted Lund Seniorforsker, Københavns Universitet. Dias 1

Workshop: Sølandskabet i Ringsted. d. 26 februar Dorthe Hedensted Lund Seniorforsker, Københavns Universitet. Dias 1 Workshop: Sølandskabet i Ringsted d. 26 februar 2015 Dorthe Hedensted Lund Seniorforsker, Københavns Universitet Dias 1 4 debataftener: hvad lærte vi Dias 2 Naturværdier v. Anne-Marie Bürger, Biomedia

Læs mere

Sejlads på Ringsted Å. Grøn cirkel: Haraldsted Sø Off. landgangssteder Etableret. Gul cirkel: Haraldsted Lillesø Mulige landgangssteder

Sejlads på Ringsted Å. Grøn cirkel: Haraldsted Sø Off. landgangssteder Etableret. Gul cirkel: Haraldsted Lillesø Mulige landgangssteder Bilag 2 Beskrivelse af mulige landgangssteder og rastepladser ved sejlads på Ringsted Å. Strækning fra Haraldsted Lillesø til Suså Version: 29.04.2019 Sagsnr: 15/12531 Sejlads på Ringsted Å Grøn cirkel:

Læs mere

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune Friluftsliv i sø-landskabet Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune 1 Antal Spørgeskema om friluftsliv Respondenter 43 personer, 29 mænd,

Læs mere

Høringssvar til Helhedsplan for Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø

Høringssvar til Helhedsplan for Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø Høringssvar til Helhedsplan for Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø Indsendt af Foreningen Oplevelsesstiens Venner. CVR nr. 35 32 41 78 Den 6. november 2015 Til Ringsted Kommune, Teknik og Miljø og til orientering

Læs mere

Rekreation i landdistrikerne

Rekreation i landdistrikerne Besøgsområder Sejlads og bademuligheder Fritidsanlæg åben land Eksisterende cykelstier Cykelrute 6 Lokal afmærkede vandreruter Fjern vandrevej Eksisterende gang- og vandresti Afmærkede motionsruter Vandrerute

Læs mere

Jan Christensen Drejøvej Næstved Sendt på mail:

Jan Christensen Drejøvej Næstved Sendt på mail: Jan Christensen Drejøvej 31 4700 Næstved Sendt på mail: jan_christensen@outlook.dk Dato: 25. maj 2018 Landzonetilladelse til opbevaringsfaciliteter for Ringsted Kajakklub ved Haraldsted Sø på ejendommen

Læs mere

Regler for brug af Kimmerslev Sø og Dalby Sø. Januar 2011

Regler for brug af Kimmerslev Sø og Dalby Sø. Januar 2011 Regler for brug af Kimmerslev Sø og Dalby Sø Januar 2011 Teknik- og Miljøforvaltningen Regler for brug af Kimmerslev Sø og Dalby Sø Køge Kommune lejer brugsretten til Kimmerslev Sø og fiskeretten til Dalby

Læs mere

Jan Christensen Drejøvej Næstved Sendt på mail:

Jan Christensen Drejøvej Næstved Sendt på mail: Jan Christensen Drejøvej 31 4700 Næstved Sendt på mail: jan_christensen@outlook.dk Dato: 25. maj 2018 Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 16 til opbevaringsfaciliteter for Ringsted Kajakklub ved Haraldsted

Læs mere

At der udarbejdes en dispositionsaftale med Ringsted Kommune At containerne er fjernet senest d. 31. december 2017.

At der udarbejdes en dispositionsaftale med Ringsted Kommune At containerne er fjernet senest d. 31. december 2017. Ringsted Kajakklub Att.: Jan Christensen Sendt på mail: jan_christensen@outlook.com Dato: 19. juni 2017 Landzonetilladelse til midlertidig at opstille 2 containere til opbevaring af udstyr til Ringsted

Læs mere

Generalforsamlingen 2015 beretning og referat

Generalforsamlingen 2015 beretning og referat Generalforsamlingen 2015 beretning og referat Velkommen til Kim Petersen og familie, Vestre Søvej 12 Beretning Søerne Søerne vores egen Lillesø samt Gyrstinge og Haraldsted Langesø har fyldt meget i det

Læs mere

Helhedsplan for Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø. udarbejdet 2016

Helhedsplan for Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø. udarbejdet 2016 Helhedsplan for Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø Helhedsplan for Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø udarbejdet 2016 1 Indhold 3 Forord 4 Formål og rammer for helhedsplanen 6 Baggrund 6 Ringsted Kommune køber søerne

Læs mere

Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn

Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn Der er godt skred i planerne for naturcentret, der vokser og bliver stadig mere populært hos både lokale og udenbys brugere Jens Patrick Thiede Bestyrelsesformand

Læs mere

Ståle Ullestad Ringsted Kommune Rønnedevej Ringsted Sendt på mail:

Ståle Ullestad Ringsted Kommune Rønnedevej Ringsted Sendt på mail: Ståle Ullestad Ringsted Kommune Rønnedevej 9 4100 Ringsted Sendt på mail: stul@ringsted.dk Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 16 til at etablere faciliteter til udendørsfitnessplads, samt lovliggørende

Læs mere

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune Møde nr. 02-2017 Onsdag den 29. november 2017 I mødet deltog: Fra TGU: Jørgen Ahler, Jytte von Seelen, Benny Vittrup, Poul Lindholt Mikkelsen. Fra Teknik og Miljø (TM): Anders Debel, Annette Vognbjerg

Læs mere

Ståle Ullestad Ringsted Kommune Rønnedevej Ringsted Sendt på mail:

Ståle Ullestad Ringsted Kommune Rønnedevej Ringsted Sendt på mail: Ståle Ullestad Ringsted Kommune Rønnedevej 9 4100 Ringsted Sendt på mail: stul@ringsted.dk Landzonetilladelse til at etablere faciliteter til udendørsfitnessplads, samt lovliggørende landzonetilladelse

Læs mere

Naturværdier i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 14. januar, Ringsted kommune

Naturværdier i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 14. januar, Ringsted kommune Naturværdier i sø-landskabet Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 14. januar, Ringsted kommune Antal Spørgeskema om naturværdier Respondenter 33 personer, 23 mænd,

Læs mere

Udkast. Helhedsplan for Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø

Udkast. Helhedsplan for Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø Udkast Helhedsplan for Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø 1 Indhold 3 Forord 4 Formål og rammer for helhedsplanen 6 Baggrund 6 Ringsted Kommune køber søerne 7 Kommuneplanrammer 7 Samarbejde med Københavns Universitet

Læs mere

Bekendtgørelse om færdsel m.v. på Furesøen

Bekendtgørelse om færdsel m.v. på Furesøen 1 af 6 02-08-2011 13:39 BEK nr 1205 af 20/11/2006 Gældende Offentliggørelsesdato: 12-12-2006 Miljøministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Bilag 1 Særlige sejladsbestemmelser Bilag 2 Bilag 3 Fiskeri

Læs mere

Skælskør Amatør Sejlklub. Oplæg til projekter for Skælskør Amatør Sejlklub i forbindelse med MKS

Skælskør Amatør Sejlklub. Oplæg til projekter for Skælskør Amatør Sejlklub i forbindelse med MKS Oplæg til projekter for i forbindelse med MKS SAS i fremtiden hvor er vi nu 325 medlemmer Ca. 350 overnatninger Godt klubliv Godt ry hos gæster Attraktiv stævnearrangør Voksende juniorafdeling Flere danske

Læs mere

Foreningernes ønsker til Naturpark Amager

Foreningernes ønsker til Naturpark Amager KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Foreningernes ønsker til Naturpark Amager I efteråret 2017 har Kultur- og Fritidsforvaltningen afholdt møder med repræsentanter fra 15

Læs mere

Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording

Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording Ikast-Brande Kommune Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Vedrørende Bording, september 2012 Ansøgning om indhegnet hundeskov i Bording På vegne af hundeejere i Bording ansøger vi om etablering af en indhegnet hundeskov

Læs mere

Rekreative muligheder ved Ringsted Å. Fra Haraldsted Sø til Suså

Rekreative muligheder ved Ringsted Å. Fra Haraldsted Sø til Suså Rekreative muligheder ved Ringsted Å Fra Haraldsted Sø til Suså Rekreative muligheder ved Ringsted Å Eksisterende projekter Oplevelsessti Helhedsplan for Ringsted Å-dal Vandplan for fjernelse af faunaspærringer

Læs mere

NATURPARK MARIBOSØERNE.

NATURPARK MARIBOSØERNE. Kortudsnit 1 HELHEDSPLAN FOR Bangshave Anemonen Kloster -ruin Pilgrimshus Maribo Domkirke Kirkegård NATURPARK MARIBOSØERNE. Maribo Sø Camping Søndersøhjemmet Kortudsnit 2 Frilands- museet Roklub Kloster

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Ribe Sejlklub. Kammerslusen; et stykke maritimt kulturhistorie. - det maritime Ribe. ved

Ribe Sejlklub. Kammerslusen; et stykke maritimt kulturhistorie. - det maritime Ribe. ved ved Ribe Sejlklub - det maritime Ribe Kammerslusen; et stykke maritimt kulturhistorie Indledning Området indenfor Ribe Kammersluse har sit eget helt unikke miljø med små hytter på den nordlige kanalvold

Læs mere

Sti over Bagges Dæmning

Sti over Bagges Dæmning Sti over Bagges Dæmning Projektbeskrivelse 17. september 2010 En sti over Bagges Dæmning vil skabe en enestående mulighed for at færdes tæt på Ringkøbing Fjord og opleve landskabet og naturen uden at forstyrre

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/9-14 Version: 1 Projektejer Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf: 9628

Læs mere

Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn.

Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn. Røjen 26-07-2015 Vedr. sagsnr. 01.03.03-P19-16-15 Etablering af parkeringsplads og opførelse af udsigtstårn. Til Trine Ross Laursen. Vi er betænkelige og kede af at Aage V. Jensens Naturfond har valgt,

Læs mere

Indstilling. Plan for sejlads og fiskeri. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten nik og Miljø. Den 8. maj 2008. Natur og Miljø

Indstilling. Plan for sejlads og fiskeri. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten nik og Miljø. Den 8. maj 2008. Natur og Miljø Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten nik og Miljø Den 8. maj 2008 Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Byrådet kan via vandløbsloven fastsætte nærmere bestemmelser om sejlads på

Læs mere

MØDE: BRUGERRÅD FOR HARALDSTED SØ REFERAT

MØDE: BRUGERRÅD FOR HARALDSTED SØ REFERAT MØDE: BRUGERRÅD FOR HARALDSTED SØ REFERAT Udvalgsnavn Brugerråd for Haraldsted Sø Mødedato Onsdag, den 5. december 2018 Mødetidspunkt Kl. 16 17.30 Mødested Møderum 1, Rønnedevej 9, Ringsted. Deltagere

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/2-15 Version: 2 Projektejer Projektleder Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning

Læs mere

)' ') *!" '!!!! ' '' '' ', '' )'

)' ') *! '!!!! ' '' '' ', '' )' Veje og Grønne Områder Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Hundefolde i Viby 9. august 2013 Der har igennem et par år været

Læs mere

Hersom-Bjerregrav Borgerforening

Hersom-Bjerregrav Borgerforening Hersom-Bjerregrav Borgerforening Nyhedsbrev 2013 2014 Arrangementer i 2013 24. november: Kl. 16.00 Kl. 16.30 Tænde juletræ og stjerner efterfulgt af julehygge ved købmanden Salg af gourmet-billetter 2014

Læs mere

Beskrivelse af opholdsfaciliteter ved. Nørreåen syd for Ålum

Beskrivelse af opholdsfaciliteter ved. Nørreåen syd for Ålum Beskrivelse af opholdsfaciliteter ved Nørreåen syd for Ålum Nørreåen syd for Ålum. Til højre for den nuværende vejbro ses kampestensfundamenter fra den tidligere vejbro over åen. August 2017 1 Generelt

Læs mere

Status for projektansøgninger 2010 Kvalitetsfondsmidler

Status for projektansøgninger 2010 Kvalitetsfondsmidler Status for projektansøgninger 2010 Kvalitetsfondsmidler Aggersund kr. 35.000 Aggersund og Omegns Borgerforening har investeret i 3 bærbare PC er til Aktivitetsklubben placeret i klubhuset i Aggersund.

Læs mere

Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro.

Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro. Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro. Nr. Felding ligger i naturskønt område tæt på Holstebro (4 km til centrum) En landsby hvor nærhed, fællesskab og udvikling er i fokus. Nr. Felding er et dynamisk

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand Middelfart Kommune Båring d. 2/4-2013 Att.: Jacob Kloch Østergade 21 5580 Nr. Åby Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand På vegne af foreningen Båring Vig Kystaktiviteter

Læs mere

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ejendommen har indtil 1. oktober i år bestået af en privat bolig på 1.salen og restaurationen

Læs mere

Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan.

Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan. Vejen Kommune Teknik & Miljø Rådhuspassagen 3 6600 Vejen. 18. juni 2014 Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan. Udskiftning af eksisterende vindmøller ved motorvej E20 Syd for Gjerndrup. For

Læs mere

LEJEKONTRAKT. mellem. Kolding Kommune og Kolding Sportsfiskerforening. vedrørende fiskeret i Harte - Donssøerne. Teknisk Forvaltning

LEJEKONTRAKT. mellem. Kolding Kommune og Kolding Sportsfiskerforening. vedrørende fiskeret i Harte - Donssøerne. Teknisk Forvaltning Teknisk Forvaltning Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 75 50 15 00 Telefax 79 79 13 70 Dato 10. december 2009 Sagsnr. 09/2623 LEJEKONTRAKT mellem Kolding Kommune og Kolding Sportsfiskerforening vedrørende

Læs mere

Fuglsang Søbad. - Et multihus for foreninger, skoler og institutioner m.fl. Ideoplæg august 2017

Fuglsang Søbad. - Et multihus for foreninger, skoler og institutioner m.fl. Ideoplæg august 2017 Fuglsang Søbad - Et multihus for foreninger, skoler og institutioner m.fl. Ideoplæg august 2017 Aktører, aktiviteter og interessenter i området Herning Kajakklub Vinterbadere Udendørs Fitness Frisbee Golf

Læs mere

begrænsninger Fakta om friluftslivet 9

begrænsninger Fakta om friluftslivet 9 1. Friluftslivets muligheder og begrænsninger Hvert år er rigtig mange danskere i skoven, på stranden eller ude i det åbne land for at udøve forskellige former for friluftsaktiviteter. Interessen for friluftsliv

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et fugletårn på ejendommen matr.nr. 54 Gyrstinge By, Gyrstinge, beliggende Øvej 14b, 4100 Ringsted.

Landzonetilladelse til at opføre et fugletårn på ejendommen matr.nr. 54 Gyrstinge By, Gyrstinge, beliggende Øvej 14b, 4100 Ringsted. Ringsted Kommune Att.: Ståle Ullestad Sendt på mail: stul@ringsted.dk Dato: 24. august 2017 Landzonetilladelse til at opføre et fugletårn på ejendommen matr.nr. 54 Gyrstinge By, Gyrstinge, beliggende Øvej

Læs mere

Anlægsplan for kvartal kvartal kvartal kvartal Slut år. Anlægs nr. Anlæg Start år

Anlægsplan for kvartal kvartal kvartal kvartal Slut år. Anlægs nr. Anlæg Start år 2 Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger 2009 x x 2 Projektering krydset Næstvedvej/Jernbanevej 2016 x x 2 Projektering Sct. Knudsgade, Dagmarsgade og Pileborggade 2016 x x x x 2 Trafikhandlingsplan

Læs mere

SEJLADSREGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØBET VOER Å

SEJLADSREGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØBET VOER Å SEJLADSREGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØBET VOER Å 2 Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag 4 2. Betegnelse af vandløbet 4 3. Bestemmelser om sejlads 4 4. Sejladsregulativets ikrafttræden 6 Bilag 1. Redegørelse

Læs mere

Debatoplæg. Ringsted Kommunes overtagelse af Gyrstinge- og Haraldsted Sø - det blå T. udarbejdet 2014

Debatoplæg. Ringsted Kommunes overtagelse af Gyrstinge- og Haraldsted Sø - det blå T. udarbejdet 2014 Debatoplæg Ringsted Kommunes overtagelse af Gyrstinge- og Haraldsted Sø - det blå T udarbejdet 2014 2 Indholdsfortegnelse Borgmester Henrik Hvidesten ved fejringen af søkøbet. Fakta om søerne og ejerforhold

Læs mere

Som beboere på Heeringvej, tilkendegiver vi hermed vores fulde opbakning, angående høringen omkring lukning af Heeringvejen for gennemkørende trafik.

Som beboere på Heeringvej, tilkendegiver vi hermed vores fulde opbakning, angående høringen omkring lukning af Heeringvejen for gennemkørende trafik. Tilkendegivelse omkring lukning af Heeringvej Att.: Hr. Vendel Larsen, Som beboere på Heeringvej, tilkendegiver vi hermed vores fulde opbakning, angående høringen omkring lukning af Heeringvejen for gennemkørende

Læs mere

Nr.2 Djonni Skoubo Havnevej 19a+b, Snaptun 7130 Juelsminde

Nr.2 Djonni Skoubo Havnevej 19a+b, Snaptun 7130 Juelsminde Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Stegemejer Dir: 79755683 Mob: e-mail: Lene.Stegemejer @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.00-P19-3-14 18.3.2015 Notat til bemærkninger i forbindelse med naboorientering

Læs mere

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I Østre Strandvej Lyngvej Duevej Staunings Ø Idéoplæg til bedre sammenhæng mellem by og strand i Solrød Kommune. Solrød Kommunes største attraktion

Læs mere

BEMÆRKNINGER TIL FORNYET HØRING AF RÅSTOFPLAN 2016 VEDR. GØTTRUP SØ

BEMÆRKNINGER TIL FORNYET HØRING AF RÅSTOFPLAN 2016 VEDR. GØTTRUP SØ Region Nordjylland Regional udvikling, Råstoffer Mail: Raastoffer@rn.dk Viby, den 7. december 2016 BEMÆRKNINGER TIL FORNYET HØRING AF RÅSTOFPLAN 2016 VEDR. GØTTRUP SØ På vegne af Gøttrup Grusgrav v. Karsten

Læs mere

Badevandsprofil for Vandet Sø

Badevandsprofil for Vandet Sø Badevandsprofil for Vandet Sø Ansvarlig Thisted Kommune, Plan og miljø myndighed Kirkevej 9 7760 Hurup Tlf. 99 17 17 17 Email: teknisk@thisted.dk Fysiske forhold Adgangsforhold til Vandet Sø På Klitmøllervej

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

Badevandsprofil for Førby Sø Ansvarlig myndighed

Badevandsprofil for Førby Sø Ansvarlig myndighed Badevandsprofil for Ansvarlig myndighed Thisted Kommune, Natur og miljø Asylgade 30 7700 Thisted Tlf. 99 17 17 17 Email: thistedkommune@thisted.dk Fysiske forhold Adgangsforhold til På Vorupørvej (rute

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Friluftsliv og naturforståelse November 2014 Fælles mål Vision Hensigten med valgfaget Friluftsliv og naturforståelse er, at eleverne gennem undervisning

Læs mere

Ringsted Kommune. Vej og Park Att.: Nikolai Høck Isaksen Sendt på mail:

Ringsted Kommune. Vej og Park Att.: Nikolai Høck Isaksen Sendt på mail: Ringsted Kommune Vej og Park Att.: Nikolai Høck Isaksen Sendt på mail: nis@ringsted.dk Dato: 20. august 2019 Ringsted Kommune Teknik- og Miljøcenter Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til opførelse

Læs mere

Køge Å station godkendelse af trædæk v/ Høllingers Bro / Den Hvide Bro. Natur og Miljø

Køge Å station godkendelse af trædæk v/ Høllingers Bro / Den Hvide Bro. Natur og Miljø Køge Å station 20.780 godkendelse af trædæk v/ Høllingers Bro / Den Hvide Bro Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Køge Kommune, Afdeling for Anlæg har 3. februar 2014 ansøgt om

Læs mere

Tillægsregulativ for Storå - Sejladsbestemmelser

Tillægsregulativ for Storå - Sejladsbestemmelser Tillægsregulativ for Storå - Sejladsbestemmelser GRUNDLAGET FOR TILLÆGSREGULATIVET Tillægsregulativet er udarbejdet i henhold til Vandløbslovens 4, stk. 3, der omhandler vandløbsmyndighedens mulighed for

Læs mere

Ændringsforslag: Fugletårnet må maksimalt være 6,5 m høje og må ikke placeres tættere på et boligområde end 50 meter.

Ændringsforslag: Fugletårnet må maksimalt være 6,5 m høje og må ikke placeres tættere på et boligområde end 50 meter. (Funktionspostkasse) Sendt:. maj 202 0:46 Emne: VS: Bemærkninger til -Forslag til Lokalplan 045 m.v. http://esdh/sj07/dok278273 SJ: - Kongensgade 8, 3550 Slangerup 47 35 24 3 Benny Juul Neis [mailto:benny@juul-neis.dk]

Læs mere

Aage V: Jensen Naturfond ansøger om dispensation til opførelse af

Aage V: Jensen Naturfond ansøger om dispensation til opførelse af Fredningsnævnet for København Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby kobenhavn@fredningsnaevn.dk København d. 28. januar 2015 Kampmannsgade 1 1604 København V natur@avjf.dk Telefon 33 13 21 45 www.avjf.dk

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

NATURCENTER AUDERØD HAVN Den naturlige indgang til KONGERNES NORDSJÆLLAND

NATURCENTER AUDERØD HAVN Den naturlige indgang til KONGERNES NORDSJÆLLAND Ansøgning om midler til NATURCENTER AUDERØD HAVN Den naturlige indgang til KONGERNES NORDSJÆLLAND UDARBEJDET AF Bestyrelsen for Naturcenter Auderød Havn Nordhusvej 65, 3300 Frederiksværk c/o Hans Garde,

Læs mere

Pay and play golfbane ved Lindum

Pay and play golfbane ved Lindum Tillæg nr. 67 til Regionplan 2000-2012 Pay and play golfbane ved Lindum Viborg Amtsråd September 2004 VIBORG AMT - Miljø og Teknik 1 J.nr. 8-52-6-2-511-02 Tillæg nr.67 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet

Læs mere

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Natur- og miljøpolitik 2015 // Plads til alle Side 3 Indhold Visionen... 7 Strategisporene... 8 Naturen skal benyttes og beskyttes... 10 Planer og programmer

Læs mere

Agroplan aps. Løvelbrovej 9 8830 Tjele Telefon 86 69 92 16. Notat for gennemførelse af projekter ved Tjele Langsø 2005/2006

Agroplan aps. Løvelbrovej 9 8830 Tjele Telefon 86 69 92 16. Notat for gennemførelse af projekter ved Tjele Langsø 2005/2006 Agroplan aps Løvelbrovej 9 8830 Tjele Telefon 86 69 92 16 Notat for gennemførelse af projekter ved Tjele Langsø 2005/2006 Indledning Der er planlagt en række projekter ved Tjele Langsø ved henholdsvis

Læs mere

Til Ringsted kommune. 3. marts 2015. Vedrørende helhedsplanen for Gyrstinge sø

Til Ringsted kommune. 3. marts 2015. Vedrørende helhedsplanen for Gyrstinge sø Til Ringsted kommune 3. marts 2015 Vedrørende helhedsplanen for Gyrstinge sø Vedhæftet følger Lokalrådet for Gyrstinge og Ørslevvesters ønsker til den kommende helhedsplan for Gyrstinge sø. Søens fremtidige

Læs mere

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget Budgetønsker Budgetønsker drift Nr. Drift [Hele 1.000 kr.] s Driftsønsker 2013 2014 2015 2016 1 Vedligeholdelse udenomsarealer 5.500 5.500 5.500 5.500 2 Middel bygningsvedligeholdelse 4.860 4.860 4.860

Læs mere

Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng.

Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng. Udkast, 14. august 2014 Helhedsplan Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng. - Fordi der er mange ønsker - Fordi de første skridt skal ses langsigtet - Fordi

Læs mere

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner.

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 4. juli 2018 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen den 1. oktober 2015 Afstemningsprogram til budgetforslag

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den ligger indenfor 150 meter fra Arresø.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den ligger indenfor 150 meter fra Arresø. Gribskov kommune Rådhusvej 3 3200 Helsinge Att.: Thomas Lindum Sag: 2015/35994 018 Id: 026060 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 12. april 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

NOTAT. Dragør Kommune Plan og Teknik Kirkevej Dragør. Madsens Krog, møde med fritidsklubberne. Beslutningsreferat fra møde den 26.

NOTAT. Dragør Kommune Plan og Teknik Kirkevej Dragør. Madsens Krog, møde med fritidsklubberne. Beslutningsreferat fra møde den 26. NOTAT Sag Madsens Krog, møde med fritidsklubberne Beslutningsreferat fra møde den 26. juni 2018 Dragør Kommune Plan og Teknik Kirkevej 7 2791 Dragør Tlf: 3289 0100 Dato 27.06.2018 Sagsnr. 17/186 Mødested:

Læs mere

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm Regler og kortmaterialer gældende for: VSF Junior og senior årskort Regler for fiskeri på zone 1-4 samt zone 6 Obligatorisk indrapportering af fangst - Fra sæsonen 2015 skal alle fangster af laks, havørred,

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende

Resultatkontrakt. Vedrørende Resultatkontrakt Vedrørende Fremtidens landsby Projekt: Thorsminde med afsæt i fiskeri og turisme 17. juni 2010-26. september 2013 Journalnummer: 1-33-76-23-12-10 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM)

Læs mere

Høringssvar til Lokalplan fuld ordlyd/anonymiseret. Høringssvar nr. 1. Indsigelse mod parkeringsplacering i Lokalplan 134 1

Høringssvar til Lokalplan fuld ordlyd/anonymiseret. Høringssvar nr. 1. Indsigelse mod parkeringsplacering i Lokalplan 134 1 Høringssvar nr. 1 Indsigelse mod parkeringsplacering i Lokalplan 134 1 Vi (..) vil gerne gøre indsigelse mod parkeringsplaceringen ud for vores grund. Vi har herunder vedhæftet billede af billaget fra

Læs mere

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018

Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde. Sendt til administrationen i juni 2018 Øvrige input vedr. udviklingen af Rungsted Kyst stationsområde Sendt til administrationen i juni 2018 1 # 1 Afsender: Anne-Grethe Brings, Ulvemosen 18, st., 2960 Rungsted Modtaget d. 9. juni 2018 pr. mail

Læs mere

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn.

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. Pkt.nr. 7 Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. 323372 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til ansøgningerne,

Læs mere

Bilag - Høringssvar Center for Miljø og Teknik - September 2017

Bilag - Høringssvar Center for Miljø og Teknik - September 2017 Bilag - Høringssvar Center for Miljø og Teknik - September 2017 Forslag til - Lokalplan HL21 - Ældrecenter Dalvangen - Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Glostrup, den 12. august 2017 Forslag

Læs mere

Hvad er Møgelø og Juulsborg?

Hvad er Møgelø og Juulsborg? Hvad er Møgelø og Juulsborg? Måske Danmarks smukkest beliggende sommerlejr/lejrskole. Juulsborg har 55 indendørs sovepladser, køkken- og servicekapacitet til 100 pers. Udendørs teltpladser forefindes.

Læs mere

NOTAT sammenfatning ansøgning, lovgivning, landskab og vurderinger.

NOTAT sammenfatning ansøgning, lovgivning, landskab og vurderinger. NOTAT sammenfatning ansøgning, lovgivning, landskab og vurderinger. Dobbelt carport i fortidsmindebeskyttelseszone. Ejendommen matr.nr. 9aø Neder Dråby By, Dråby. Kignæsbakken 22, 3630 Jægerspris. Der

Læs mere

DAGSORDEN. for I/S ROSTADION, BAGSVÆRD SØ. Møde nr. 1. Onsdag den 22. februar 2006 på Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608, kl

DAGSORDEN. for I/S ROSTADION, BAGSVÆRD SØ. Møde nr. 1. Onsdag den 22. februar 2006 på Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608, kl GLADSAXE KOMMUNE Børne- og kulturforvaltningen 15.02.2006 DAGSORDEN for I/S ROSTADION, BAGSVÆRD SØ Møde nr. 1 Onsdag den 22. februar 2006 på Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608, 08.30 Der vil blive serveret

Læs mere

Landzonetilladelse til ændret anvendelse af areal.

Landzonetilladelse til ændret anvendelse af areal. Michael Askholm Neumann Sdr. Klintvej 31 6830 Nørre Nebel Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947474 Landzonetilladelse til ændret anvendelse af areal. Adresse: Sdr. Klintvej 30, 6830 Nørre Nebel

Læs mere

Lundbyportalen Situationskort

Lundbyportalen Situationskort Lundbyportalen Situationskort 4 sæt Infotavle 4 sæt 5 sæt Tulipbod 3 sæt Lundbyportalen Projektforslag 2) MOtorik og oplevelsessti Etableres 3) Bålplads Etableres 6) Infotavle Opdateres 5) Fodhegn Genetableres

Læs mere

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus"

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt Skytternes Hus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. januar 2015 Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus" Denne indstilling handler om, at der skal opføres et

Læs mere

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 399 For boliger og sognehus ved Østergade. SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 til kommuneplan 2017

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 399 For boliger og sognehus ved Østergade. SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 til kommuneplan 2017 HØRINGSNOTAT LOKALPLANFORSLAG NR. 399 For boliger og sognehus ved Østergade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 til kommuneplan 2017 1 INDHOLD Samlet indstilling Resumé af høringssvar og forslag samt forvaltningens

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH Dato: 19. november 2013 Rebild Kommune (e-mail) Lokalplanforslag nr. 277 med tilhørende kommuneplantillæg nr. 5 Aalborg Stiftsøvrighed har modtaget

Læs mere

samt mulighed for at tage en overnatning i de specielle stolpe- og flådeshelter i rørskoven, tæt på Vonåen. Ligeledes at skabe en sammenhængende

samt mulighed for at tage en overnatning i de specielle stolpe- og flådeshelter i rørskoven, tæt på Vonåen. Ligeledes at skabe en sammenhængende Projekt Spangen er et fælles projekt, der er opstået på initiativ af Dorthe & Asger Krogsgaard, Holmsland, og som involverer foreningerne; Ringkøbing Ro & Kajakklub, Engforeningen Sommerlyst, Holmsland

Læs mere

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet Skanderborg Kommune Miljø- og Planudvalget Kresten & Helene Thorup Stjærvej 70 8464 Galten kresten@krab.dk helene@simoni.dk Høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1120, Udstykning ved Stjær. Stjær er

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 18-03-2008 Mødetidspunkt: 16:30-18:00. Hækkerupsvej, 4100 Ringsted.

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 18-03-2008 Mødetidspunkt: 16:30-18:00. Hækkerupsvej, 4100 Ringsted. Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 18-03-2008 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej, 4100 Ringsted. Afbud skal meddeles til Flemming Christensen, 5762 6243 eller fbc@ringsted.dk

Læs mere

FÆRGEVEJ. skitseforslag - volumenstudier Mangor & Nagel Arkitekter

FÆRGEVEJ. skitseforslag - volumenstudier Mangor & Nagel Arkitekter FÆRGEVEJ skitseforslag - volumenstudier 2019.01.28 Mangor & Nagel Arkitekter FÆRGEVEJ Grunden ved Færgevej i Frederikssund, ligger som en gemt perle midt i Frederikssund bydel. Her er der ru m til ro og

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT Sted: Mødelokale 250 Rådhuset, Grenaa Dato: Fredag den 29. april 2016 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 17:15 REFERAT Medlemmer: Fraværende: Else Søjmark (A) Olaf Krogh Madsen (L) Bente Hedegaard (A) Allan Gjersbøl

Læs mere

Det ansøgte er opført i en afstand af ca meter fra kronekanten til Esrum Å og ca. 70 meter fra begge fortidsminder.

Det ansøgte er opført i en afstand af ca meter fra kronekanten til Esrum Å og ca. 70 meter fra begge fortidsminder. Ole Jan Poulsen Prinsessevej 7 2800 Kgs. Lyngby Sag: 2015/39147 036 Id: 031329 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 04. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 8. november 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 8. november 2013 Detailplan for FTL-havnens østside Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Forslag til anvendelse

Læs mere

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller:

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller: Bilag 1: Svar fra interessenterne (beboere, grundejere og virksomheder på Nyvej ved Herstedlund skole). Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af

Læs mere

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015

Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Plads til alle NATUR- OG MILJØPOLITIK 2015 Natur- og miljøpolitik 2015 // Plads til alle Side 3 Indhold Visionen.......................................................... 7 Strategisporene....................................................

Læs mere

Bilag: Visions- og Udviklingsplan for Svogerslev Grusgrav: Proces og væsentlige spørgsmål

Bilag: Visions- og Udviklingsplan for Svogerslev Grusgrav: Proces og væsentlige spørgsmål Veje og Grønne Områder Sagsnr. 231532 Brevid. 2101154 Ref. JEST Dir. tlf. 46 31 3404 jensst@roskilde.dk Bilag: Visions- og Udviklingsplan for Svogerslev Grusgrav: Proces og væsentlige spørgsmål 1. juli

Læs mere

Borgerbudgettering 2014 Hjarnø

Borgerbudgettering 2014 Hjarnø Så er forslagene kommet til brug af de 60000 kr. som Hedensted Kommune har stillet til rådighed gennem borgerbudgettering. Vi skal stemme om hvilket af det 9 forslag som skal gennemføres for midlerne,

Læs mere

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene.

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene. Badevandsprofil for: Klassifikation af badevandet Beliggenhed (vandet) Hydrologiske forhold Morfologiske forhold blågrønalger (Cyanobakterievækst) makroalger og/eller fytoplankton Mulige forureningskilder

Læs mere